Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2009

Υποκλίθηκαν στην Τσέλσι

Επιβλητική εμφάνιση και ευρεία νίκη με 0-3 για τους "μπλε" μέσα στο "Έμιρεϊτς", ενώ το ντέρμπι του Λίβερπουλ βάφτηκε "κόκκινο".

Η Τσέλσι ήταν η μεγάλη νικήτρια του Λονδρέζικου ντέρμπι, που επικράτησε με 0-3, έχοντας μεγάλη πρωταγωνιστή τον Ντρογμπά που πέτυχε δύο τέρματα και οδήγησε στην νίκη την ομάδα του.


Η ομάδα του Κάρλο Αντσελότι απέδειξε γιατί είναι το φαβορί για την κατάκτηση της Πρέμιερ Λιγκ, αφού ξεπέρασε με σχετική ευκολία το εμπόδιο των «κανονιέρηδων». Την πρώτη καλή ευκαιρία του αγώνα, έχασαν οι φιλοξενούμενοι με τον Ανελκά να καθυστερεί και τον Σανιά να προλαβαίνει πριν σουτάρει ο Γάλλος επιθετικός. Στο 24’ το σουτ του Νασρί απέκρουσε ο Τσεχ. Το σκορ άνοιξε ο Ντρογκμπά στο 41’ μετά από ωραία σέντρα του Άσλει Κόουλ. Τέσσερα λεπτά αργότερα έγινε το 0-2 με αυτογκόλ του Βερμάλεν. Στο 45΄ο Βενγκέρ έβαλε τον Γουόλκοτ και θα μπορούσε να είχε μειώσει στο επόμενο λεπτό με τον Αρσάβιν, που σκόραρε, αλλά το γκολ ακυρώθηκε για φάουλ του Εντουάρντο πάνω στον Τσεχ. Στο 64’ ο Ντρογμπά έχασε μεγάλη ευκαιρία να κάνει το 0-3, πράγμα που κατάφερε στο 86’ . Ο Ιβοριανός επιθετικός με εξαιρετική εκτέλεση φάουλ, έκανε το 0-3. Έτσι η ομάδα της Τσέλσι εδραιώνεται στην κορυφή με πέντε πόντους διαφορά από την δεύτερη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και παραμένει το πρώτο φαβορί για τον τίτλο.

Κορμί δυναμίτης


Ένας άντρας βγαίνει απο το μπάνιο γυμνός
Κοιτάει τη γυναίκα του και της λέει:
Γυναίκα κοίτα ένα κορμί δυναμίτη!!!
Και η γυναίκα του, του απαντάει:
Κρίμα που έχει μικρό φυτίλι!!!

poligelio


Έρχεται το τρίτο μέρος της Narnia

Έρχεται το τρίτο μέρος της Narnia

Οι πρώτες φωτογραφίες από την τρίτη ταινία της ιστορίας της Narnia είναι γεγονός. Στο τρίτο μέρος θα δούμε και πάλι τον Βασιλιά Caspian, όμως σε αυτό θα παίξουν μόνο τα δύο μικρότερα αδέρφια της οικογένειας Pevensie, η Lucie και ο Edmund. Ο τίτλος της ταινίας είναι ανάλογος με αυτόν του βιβλίου, The Chronicles of Narnia: The Voyage of the Dawn Treader. Στο ρόλο του Caspian θα είναι και πάλι ο Ben Barnes τον οποίο φέτος θα απολαύσουμε και ως Dorian Grey, στην ομότιτλη ταινία που αναμένεται να κυκλοφορήσει μέσα στους επόμενους μήνες στους κινηματογράφους. Τα γυρίσματα του Dawn Treader ολοκληρώθηκαν στο Μπρισμπέιν της Αυστραλίας πριν από λίγες ημέρες και η ταινία αναμένεται στους κινηματογράφους σε ένα χρόνο.

300.000 Ευρώ για ένα αμάξι εν μέσω κρίσης!

300.000 Ευρώ για ένα αμάξι εν μέσω κρίσης!

Σε μια εποχή που γύρω μας επιχειρήσεις κλείνουν και άνθρωποι μένουν άνεργοι μην ξέροντας πως να θρέψουν τους εαυτούς τους και τις οικογένειές τους, υπάρχουν και άνθρωποι που συνεχίζουν να μην προβληματίζονται καθόλου από την παγκόσμια οικονομική κρίση. Ο λόγος για την Μαρία Βιγκοπούλου που απέκτησε, όπως διαβάσαμε σε Κυριακάτικη εφημερίδα, πριν λίγες μέρες την υπερπολυτελή Aston Martin Vantage. Το νέο μοντέλο της πασίγνωστης αυτοκινητοβιομηχανίας που κοστίζει λίγο πολύ 300.000 Ευρώ! 517 άλογα.... Κοινώς....άλλες ταχύτητες... που σύμφωνα με τον ΚΟΚ και τα όρια ταχύτητας δεν ανατπύσσονται σε κανένα σημείο εντός συνόρων της Ελλάδας. Φιγούρα; Μάλλον. Πρόκληση στους καιρούς που ζούμε όλοι; Σίγουρα ναι...

gossip-tv

Ξεσσαλονίκη


Όπως όλοι σας θα διαβάσατε στα εκατομμύρια blogs που δηλώνουν ως έδρα τους την Ελλάδα (η είδηση κλάπηκε, φυσικά πλέον, από το ένα στο άλλο), πως: «Η τελευταία έκδοση του ταξιδιωτικού οδηγού Lonely Planet κατέγραψε τις δέκα καλύτερες πόλεις για διασκέδαση στον κόσμο υπό τον τίτλο “Χίλιες Απόλυτες Εμπειρίες”». Το καμάρι μας, η μοναδική συμπρωτεύουσα του κόσμου, η νύμφη του Θερμαϊκού, η χιλιοτραγουδισμένη παντοτεινή πολιτισμική πρωτεύουσα βρέθηκε στην Πέμπτη θέση της παγκόσμιας κατάταξης μετά από «το ουράνιο μας έκανε να μην χρειαζόμαστε ύπνο» Βελιγράδι, το «ντεμέκ χοτ μπας και λιώσει κανάς πάγος» Μόντρεαλ, το «στου διαόλου τη μάνα» Μπουένος Άιρες, και το «την Παναχαϊκή μου μέσα και εδώ είναι» Ντουμπάι.
Η Θεσσαλονίκη σήκωσε το ανάστημά της: «Μοντέρνα καταστήματα και εκθεσιακούς χώρους μπορεί να συναντήσει κάποιος στην πανέμορφη ελληνική πόλη. Η Θεσσαλονίκη καυχιέται για τη νυχτερινή της ζωή στη διάρκεια των χειμερινών μηνών που οι περισσότεροι φημισμένοι προορισμοί στην Ελλάδα βρίσκονται σε «χειμερία νάρκη»: από καλλιτεχνικά καφέ, μέχρι λάτιν μπαρ, ντισκοτέκ και μπουζούκια. Αρκετά για να σας κρατήσουν ζωντανό το ενδιαφέρον μετά τις επισκέψεις σε βυζαντινές εκκλησίες και μουσεία».
Ξέρω έχετε χορτάσει τα μουσεία. Ιδιαίτερα τις βυζαντινές εκκλησίες καθώς δεν χρειάζεστε πια το βιβλιαράκι για τον Όρθρο και το Απόδειπνο. Το Πάσχα ζορίζεστε που είναι πολλά τα Ευαγγέλια. Γι’ αυτό, ας περάσουμε στον πραγματικό πολιτισμό της γενιάς μας. Ενώ τα πρόβατα συνέχιζαν να μαζεύονται στην αρχή της παραλίας, στην πόλη μας ήρθε ο μουσικά υπέρτατος Tiersen, οι μάστορες της σύγχρονης ποπ, Pet Shop Mesilikes, και όσοι απέμειναν από τους αγγέλους του Θεού Bob, συνεχίζοντας να διατηρούν το όνομα «Wailers» στη σύγχρονη σκηνή. Όλα σε μια βδομάδα.
Κοιτάζω το ταβάνι και σκέφτομαι. Ίσως να ισχύει η παγκόσμια θέση. Χόρτασα πολιτισμό μακριά από τα κωλόμπαρα του κέντρου.

y magazine

ΝΤΟΡΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ:ΤΩΡΑ ΚΛΑΙΣ....ΓΙΑΤΙ ΚΛΑΙΣ...ΠΟΥ ΣΕ ΕΦΤΥΣΑΝ ΕΣΥ ΓΙΑ ΟΛΑ ΦΤΑΙΣ...ΠΕΝΘΟΣ ΣΤΟ ΜΗΤΣΟΤΑΚΕΪΚΟ ΓΙΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ...

Καπου στις 10 μοναδες οπως ολα δειχνουν θα κλειδωσει η διαφορα μεταξυ Σαμαρα και Ντορας,φυσικα υπερ του Αντωνη...
Για να δουμε...τα γιουσουφακια που σφυρανε τους αριθμους και τα ποσοστα των εκλογων απο τη Νεα Δημοπρασια θα πεσουν μεσα ή εξω;;;

ΠΡΕΖΑ TV

Δονητές: Όλη η (επιστημονική) αλήθεια

Mέχρι πρόσφατα, δεν υπήρχαν πολλές έρευνες σε σχέση με τους... δονητές. Συνήθως οι έρευνες γίνονταν από ανθρώπους που ήθελαν να μας πείσουν να τους αγοράσουμε, δηλαδή δεν είχαν διεξαχθεί ανεξάρτητες μελέτες.

Όμως, τώρα, μια νέα μελέτη του Indiana University μας δίνει λεπτομερείς αναφορές σχετικά με τη χρήση του δονητή και τους ανθρώπους. Παρακάτω μπορείτε να δείτε όλα τα συμπεράσματα και τα ποσοστά που ανακάλυψαν οι ερευνητές του πανεπιστημίου...

1. Το 50% των ερωτηθέντων παραδέχτηκαν ότι έχουν χρησιμοποιήσει κάποια στιγμή δονητή. Από τα δύο φύλα, το 52% ήταν γυναίκες και ένα 45% άντρες.

2. Οι γυναίκες δήλωσαν ότι στο 46% των περιπτώσεων τον χρησιμοποιούν για την αυτοϊκανοποίησή τους και στο 37% κατά τη διάρκεια του σεξ.

3. Οι άντρες τον χρησιμοποιούν για τα προκαταρκτικά (40%), ενώ μόλις ένα 17% είπαν ότι τον έχουν χρησιμοποιήσει για αυτοϊκανοποίηση.

4. Από τους άντρες που τον έχουν χρησιμοποιήσει, το 67% το έκανε "για πλάκα", το 40% για να βοηθήσουν την παρτενέρ τους να έρθει σε οργασμό και το 7% ομολόγησε ότι βοήθαει εκείνους να τελειώσουν.

5. Η πλειοψηφία των ατόμων αυτών, δήλωσε, ότι με τη χρήση του δονητή, έχουν λιγότερες σεξουαλικές δυσλειτουργίες.

6. Ένα άλλο στοιχείο που αποκαλύφθηκε από την έρευνα αυτή είναι ότι οι γυναίκες που έχουν δοκιμάσει το δονητή έχουν περισσότερες πιθανότητες να επισκεφτούν γυναικολόγο σε σχέση με αυτές που δεν το έχουν κάνει ποτέ.

7. Οι περισσότεροι από τους χρήστες, καθαρίζουν μετά τη χρήση το δονητή τους, αλλά ένα 20% των αντρών και ένα 14% των γυναικών, ανέφεραν ότι δεν τον καθαρίζουν ποτέ! Το 60% των γυναικών και το 53% των αντρών τον καθαρίζουν πριν και μετά τη χρήση.

8. Το 71,5 % των γυναικών δήλωσε ότι δεν είχε ποτέ "παρενέργειες" από τη χρήση του δονητή, ενώ ένα 10% είχε ενοχλήσεις στην περιοχή και μόνο ένα 3% είχε πονέσει.

men24

Οι καυτοί διάλογοι από τα ομαδικά όργια στο "ροζ" νοσοκομείο

«Καυτοί» και αποκαλυπτικοί διάλογοι δείχνουν ξεκάθαρα το πάθος και την ακολασία που αναδύονταν μέσα από τις μυστικές φωλιές του έρωτα τις οποίες είχαν στήσει γιατροί, νοσοκόμοι και υπάλληλοι σε ένα από τα πιο γνωστά νοσοκομεία της Αθήνας! Ακούγονται μέσα από δύο βίντεο-ντοκουμέντα που έχει στη διάθεσή της η «Espresso», στα οποία οι ίδιοι οι πρωταγωνιστές του ροζ σκανδάλου κατέγραφαν τις επιδόσεις τους!

Σεξ και... ποδόσφαιρο

Το πρώτο βίντεο, διάρκειας δέκα λεπτών, συνδυάζει το σεξ με το… ποδόσφαιρο! Στο… αναπαυτήριο του νοσοκομείου είναι ξαπλωμένος ένας νεαρός άνδρας που παρακολουθεί έναν αγώνα μεταξύ της ΑΕΚ και του Ηρακλή, όταν κάνει την εμφάνισή της η νεαρή γυναίκα με τη χειρουργική φόρμα και κάθεται δίπλα του. Και ενώ η κάμερα γράφει, για λίγο ακολουθεί ένας διάλογος περί ανέμων και υδάτων, αλλά με αρκετά υπονοούμενα:

Ανδρας: Πού είσαι;
Γυναίκα: Τι κάνεις;
Α.: Να, εδώ, βλέπω μπάλα…
Γ.: Εχεις και κάψες;
Α.: Μμμ… Διαλυμένος είμαι.
Γ.: Μη με πιάνεις!
Α.: Τι έχεις;
Γ.: Είναι αδιαθετούλικο, άσε με!
Α.: Καλά, δεν πειράζει… Ακουμπάω.

Ο άνδρας αρχίζει να γίνεται πιο τολμηρός, ωστόσο η σύντροφός του δεν φαίνεται διατεθειμένη να υποκύψει. Οχι εύκολα, τουλάχιστον!

Γ.: Οχι, άσ’ το τώρα. Σου λέω ότι δεν μπορώ…
Α.: Καλά, δεν σε πειράζω…
Γ.: Με πειράζεις τώρα!
Α.: Κάτσε, ρε παιδί μου!
Γ.: Με πειράζεις, γιατί εγώ πονάω παντού κι εσύ έχεις όρεξη!
Α.: Γιατί, πειράζει να 'χω όρεξη;

Ωστόσο, οι αντιδράσεις της κοπέλας κάμπτονται και σύντομα το ζευγάρι βρίσκεται αγκαλιασμένο. Οι όποιοι δισταγμοί είναι απολύτως… εικονικοί!

Γ.: Οχι, δεν θέλω! Οχι!
Α.: Ασε με να τα βλέπω. Μ' αρέσει να τα βλέπω, μωρό μου…
Γ.: Να βγάλω το φυλαχτό μου, σε παρακαλώ;
Α.: Βγάλ’ το…
Γ.: Μόνο θα τα δεις! Αν και κανονικά δεν θα 'πρεπε…

Στο σημείο αυτό αποκαλύπτεται ότι δεν είναι η πρώτη ερωτική επαφή μεταξύ τους. Ομως η νεαρή κατηγορεί τον άνδρα για πολύμηνη αδιαφορία και τον πιέζει να δώσει εξηγήσεις!

Α.: Μμμ... Ωραίο είναι. Ενδιαφέρον!
Γ.: Ενδιαφέρον, ε; Ε, βέβαια, μετά από τόσους μήνες που 'χεις να το δεις, ενδιαφέρον είναι!
Α.: Μμμ!
Γ.: Δεν είπαμε ότι δεν είναι εφικτό; Εγινε εφικτό; Σου ήρθε επιφοίτηση;
Α.: Θα δείξει…
Γ.: Σε ευλόγησε ο Κύριος; Αλλαξε κάτι;
Α.: Θα δούμε, μωρό μου…
Γ.: Τι θα δούμε, βρε;
Α.: Να σου πω, μην κάνεις έτσι.
Γ.: Πόσες φορές μ’ έχεις βασανίσει; Θα τις πληρώσεις στο μισθό μου! Για πες… Σου 'ρθε επιφοίτηση αγίου; Ποιανού; Δεν είπες ότι δεν είναι εφικτό; Και σου 'πα «όταν γίνει εφικτό, ειδοποίησέ με»;
Α.: Γιατί μιλάς;
Γ.: Εγινε εφικτό, ε;
Α.: Μμμ...
Γ.: Δεν παίρνω απάντηση, όμως, και δεν γυρνάω το κεφάλι μου!

Παρ' όλα αυτά, η κοπέλα βγάζει την ιατρική μπλούζα και παραδίνεται στις διαθέσεις του συντρόφου της, χωρίς ωστόσο να ξεχάσει τον προηγούμενο διάλογό τους. Μάλιστα, τον απειλεί με… ακρωτηριασμό!

Γ.: Τώρα, άμα το κόψω με μια δαγκωνιά, θα φταίω εγώ;
Α.: Ναι!

Η συνεύρεση του ζευγαριού ολοκληρώνεται, αλλά η γυναίκα δεν δείχνει ικανοποιημένη από το αποτέλεσμα και ο άνδρας φροντίζει να… αλλάξει συζήτηση!

Γ.: Η ποσότητα δεν ήταν επαρκής! Εχεις κάτι να μου πεις γι' αυτό;
Α.: Ποιο; Για την ποσότητα ή για την ποιότητα;
Γ.: Για την ποσότητα!
Α.: Οχι. Δεν λέω τίποτα…
Γ.: Τίποτα; Γιατί;

O άνδρας σηκώνεται από το κρεβάτι και κατευθύνεται προς την κάμερα σταματώντας τη μαγνητοσκόπηση. Η γυναίκα τον βλέπει, αλλά δεν αντιδρά, πράγμα που σημαίνει πως πιθανότατα γνωρίζει την παρουσία της κάμερας!


Η «θεούσα» σε τρίο

Α.2: Ολα πρέπει!
Α.1: Αμα δεν το κάνεις, πώς θα…
Γ.: Θα πάμε στην κόλαση τώρα;
Α.1: Εννοείται!
Γ.: Α, θα κάνουμε παρέα κι εκεί, ε;
Α.1: Ναι, μωρό μου…

Το δεύτερο βίντεο είναι αρκετά πιο hot από το πρώτο, κυρίως γιατί πρωταγωνιστούν τρία άτομα, δύο άνδρες και μία γυναίκα, η οποία εμφανίζεται αρχικά να διστάζει. Ομως αποδεικνύεται ότι είναι τύπος «τράβα με κι ας κλαίω», παρά τις… εξωφρενικές ατάκες που ξεστομίζει κατά τη διάρκεια του τρίο!

Οι δύο άνδρες οδηγούν την παρτενέρ τους στο δωμάτιο, όπου η κάμερα είναι ήδη ανοιχτή, αλλά είναι άγνωστο αν εκείνη το γνωρίζει. Αρχικά εντυπωσιάζεται από τα κρεβάτια, που μάλλον βλέπει για πρώτη φορά, καθώς αφήνεται να εννοηθεί ότι είναι καινούργια στο χώρο, τον οποίο πιθανότατα δεν έχει επισκεφτεί ξανά.

Γυναίκα: Τι ωραία κρεβατάκια είναι αυτά;
Ανδρας 1: Καλά δεν είναι;

Η νεαρή γυναίκα είναι διστακτική. Φοβάται μήπως τους τσακώσουν και μολονότι είναι διατεθειμένη να έχει επαφή με τον ένα συνοδό της, αρχικά δείχνει ότι δεν θέλει τον δεύτερο, που ωστόσο… ετοιμάζεται!

Γ.: Κι άμα μας πιάσουν;
Α.1: Δεν μας πιάνει κανένας, μη φοβάσαι…
Γ.: Εχεις κλειδώσει;
Α.1: Ναι.
Γ.: Εχεις κλειδώσει εσύ;
Α.1: Ναι, ναι…
Γ.: Εσύ μη γδύνεσαι! Σε ντρέπομαι!
Ανδρας 2: Ελα, ρε, μη φοβάσαι!
Α.1: Ελα, κούκλα μου!

Η συνέχεια είναι ξεκαρδιστική, καθώς η νεαρή δίνει ρεσιτάλ αυτοαναίρεσης αλλάζοντας ξανά και ξανά γνώμη μέσα σε δευτερόλεπτα.

Γ.: Τι έκανα εγώ… Πρέπει να πιω ένα ποτό για να…
Α.1: Κάτσε…
Γ.: Δεν έχει τίποτα εδώ να πιω, να ξεχάσω; Πάμε να πιούμε λίγο… Πρέπει να φύγουν οι αναστολές!
Α.2: Ναι, ρε.
Α.1: Δεν έχεις;
Γ.: Εχω αναστολές τώρα… Αλλά δεν πειράζει! Δεν χρειάζεται!

Τα λόγια αυτά δίνουν θάρρος στον δεύτερο άντρα, που αποφασίζει να συμμετάσχει πιο ενεργά.

Γ.: Εσύ τι κάνεις εκεί;
Α.2: Να σε χαϊδέψω…
Α.1: Αφού σ' αρέσει…
Γ.: Γιατί; Σου άρεσα;
Α.2: Μμμ…
Γ.: Ε, ξέρω κι εγώ; Αυτά είναι γούστα, ρε…
Α.1: Αμα δεν του άρεσες, εγώ τον ξέρω τον… Δεν θα σου έκανε τίποτα!
Γ.: Δεν θα μου έκανε τίποτα; Θα 'χες φύγει εσύ;
Α.2: Ναι, ναι…

Το ερωτικό παιχνίδι ανάβει ανάμεσα στους τρεις, ακολουθούμενο από αρκετά χυδαίες εκφράσεις των δύο ανδρών που προκαλούν τις διαμαρτυρίες της συντρόφου τους.

Γ.: Πώς τα λες έτσι; Γιατί είσαι τόσο πρόστυχος;
Α.1: Γιατί σου αρέσει! Αφού κ...!
Γ.: Ναι, αυτό είναι αλήθεια…

Λίγο αργότερα οι προτροπές των δύο ανδρών εγείρουν και πάλι τις αντιδράσεις της κοπέλας.

Γ.: Ξέρεις κάτι; Μην εκφράζεσαι άσχημα…
Α.1: Δεν είπες ότι σου αρέσει;
Γ.: Ναι, αλλά δεν θέλω… Δεν θέλω τόσο άσχημα!
Α.1: Θα είμαι πιο ήρεμος…
Γ.: Δεν είμαι και τόσο…
Α.1: Νομίζεις!
Γ.: Τι νομίζω;
Α.1: Καλή είσαι. Πολύ καλή!

Κι ενώ το «πάρτι» φουντώνει για τα καλά, νέες αναστολές από την πλευρά της κοπέλας -που ωστόσο δεν σταματάει δευτερόλεπτο να συμμετέχει ενεργά!- προκαλούν γέλια.

Γ.: Τι να κάνω; Μήπως δεν πρέπει;
Α.2: Ολα πρέπει!
Α.1: Αμα δεν το κάνεις, πώς θα…
Γ.: Θα πάμε στην κόλαση τώρα;
Α.1: Εννοείται!
Γ.: Α, θα κάνουμε παρέα κι εκεί, ε;
Α.1: Ναι, μωρό μου…

Ακολουθούν σκηνές άγριου σεξ που δεν είναι δυνατό να περιγραφούν. Με «έργα» και βογκητά, η νέα γυναίκα δείχνει ότι οι αναστολές της έχουν πάει περίπατο, κάτι που φροντίζει να επιβεβαιώσει και με τα λόγια.

Α.2: Είδες τι καλά είναι, μωρό μου; Θες ακόμα να φύγω;
Γ.: Οχι! Δεν θέλω να φύγεις! Τώρα θα μείνετε!

Οι καυτές σκηνές διαδέχονται η μία την άλλη και η κοπέλα ξεχνά όλες τις αναστολές της.

Γ.: Δεν το πιστεύω αυτό που ζω τώρα! Αυτή είναι η τρίτη φορά!
Α.1: Η τρίτη και καλύτερη!
Γ.: Μα, πώς τα λες; Πώς τα λες έτσι;
Α.1: Το ξέρεις ότι σ' αρέσει και μ' αρέσει…
Γ.: Δεν θα μπορώ να περπατήσω αύριο!
Α.1: Θα περπατήσεις, μωρό μου…
Γ.: Ααα, τι φανταστικό! Φανταστικότατο!
Α.2: Είδες που δεν σου άρεσε στην αρχή και τώρα σ' αρέσει;
Γ.: Τώρα μ' αρέσει πολύ! Τώρα τρελαίνομαι!

I-reporter

Πάει για λουκέτο το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων!

“Η είδηση θα προκαλέσει σοκ. Το ΑΠΕ, το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, που μετρά ζωή υπεραιωνόβια, βάζει λουκέτο, ως αποτέλεσμα της νεοδημοκρατικής διοίκησης που άσκησε ο Γιώργος Ταμπακόπουλος, η θητεία του οποίου, στο ΑΠΕ, συνοδεύθηκε απ΄ "ό,τι πιο φαύλο και πελατειακό υπήρξε στην μακρά ιστορία του Πρακτορείου", όπως καταγγέλουν στο i-R πολλοί απο τους εργαζόμενους και εκτιμά απο ο,τι φαίνεται και η σημερινή κυβέρνηση.

Η χώρα κινδυνεύει να μείνει χωρίς διεθνή φωνή εξαιτίας της κακής διαχείρισης του κ. Ταμπακόπουλου και τα πάμπολλα ρουσφέτια που έχει κάνει στα χρόνια που διαχειρίστηκε τις τύχες του Πρακτορείου. Τον Ιανουάριο το Πρακτορείο κινδυνεύει να κηρύξει στάση πληρωμών, γιατί δεν εχουν διασφαλιστεί τα κονδύλια που απαιτούνται για την πληρωμή των δημοσιογράφων και των άλλων εργαζομένων.

Την ίδια ώρα, καθημερινά εμφανίζονται στα γραφεία του ΑΠΕ και νέοι προσληφθέντες από τον κ. Ταμπακόπουλο. Οι προσλήψεις έγιναν προεκλογικά, αλλά κανένας από αυτούς δεν εμφανίσθηκε να εργαστεί πριν την 4η Οκτωβρίου, αλλά ούτε και για ένα μήνα μετά. Όλοι άρχισαν να εμφαίζονται τώρα, αποδεσμευμένοι από τα κομματικά τους καθήκοντα, τα οποία τους είχε αναθέσει η Ρηγίλλης προεκλογικά, ή θεώρησαν ότι, πλέον, δεν μπορούν να συνεχίσουν να εισπράτουν αργομισθίες.

Η κατάσταση στην οποία βρίσκεται σήμερα το ΑΠΕ οφείλεται - όπως μας λένε - αποκλειστικά στη διαχείριση Ταμπακόπουλου, ο οποίος, μέσα σε πέντε χρόνια, υπερδιπλασίασε το προσωπικό, ικανοποιώντας όλα τα κομματικά ρουσφέτια, χωρίς να σκεφτεί ότι έτσι φέρνει το Εθνικό Πρακτορείο Ειδήσεων στο χείλος της (οικονομικής) καταστροφής. Στις επιλογές του φαίνεται οτι πρυτάνευσαν το ρουσφέτι και ο πλήρης κομματισμός.

Οι νεοπροσληφθέντες όλο αυτό το διάστημα και εκείνοι τους οποίους προσέλαβε πριν τις εκλογές, κάποιους και μετά την προκήρυξη των εκλογών με προνοχρονολογημένη ημερομηνία, επιβάρυναν πολύ τον προϋπολογισμό του Πρακτορείου το οποίο κινδυνεύει με κλείσιμο. Και βέβαια, ο υπεύθυνος για το κατάντημα παραμένει στη θέση του, αφού η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ περί άλλα τυρβάζει και δεν αντιμετωπίζει τα προβλήματα πριν γίνουν χιονοστιβάδα, καθώς είναι βέβαιο ότι όλες οι νεοδημοκρατικές διοικήσεις θα παραδώσουν ανάλογη εικόνα με αυτή που διαμόφωσε ο Ταμπακόπουλος στο ΑΠΕ.
Η κατάσταση, πάντως, είναι τέτοια που, ίσως, θα έπρεπε να προκαλέσει σε βάθος έλεγχο της οικονομικής διαχείρισης της τελευταίας πενταετίας, αλλά και έλεγχο όλων των διοικητικών πράξεων της διοίκησης Ταμπακόπουλου, η οποία φέρει στο ακέραιο την ευθύνη για όσα συμβαίνουν στο ΑΠΕ.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης έχουν ενημερωθεί πλήρως, από στελέχη του Πρακτορείου, για όσα έχουν συμβεί, αλλά δεν έχουν κάνει τίποτα μέχρι τώρα. Είναι τόση η αδιαφορία με την οποία αντιμετωπίζουν το θέμα, ώστε δημιουργούνται εύλογες σκέψεις, μήπως θέλουν να κλείσουν το ΑΠΕ επιρρίπτοντας τις ευθύνες στην προηγούμενη κυβέρνηση, κάτι για το οποίο δεν θα έχουν άδικο.
Επειδή, όμως, όλα θα πάρουν καποιο χρόνο, το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνει η κυβέρνηση και αυτό επείγει, είναι η απομάκρυνση της φαύλης διοίκησης του ΑΠΕ, που οδήγησε το Πρακτορείο στα βράχια.

I-reporter

ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΤΡΑΓΟΥΔΑ ΜΕΤΑ ΤΟ ΝΤΕΡΜΠΥ. ΕΝΑΣ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΓΙΑ 90 ΛΕΠΤΑ... ΟΧΙ ΑΕΡΟΒΟΛΟ ΑΛΛΑ ΠΙΣΤΟΛΙΕΣ. ΠΙΣΤΟΛΙΕΣ ΑΛΑ ΜΗΤΡΟΓΛΟΥ

«Με σημάδευαν με… αεροβόλο»


Στον Παναθηναϊκό ισχυρίζονται πως σημάδευαν με αεροβόλο τον Αλέξανδρο Τζόρβα και γι' αυτό ζήτησαν την διακοπή του αγώνα, ενώ και κάποια στιγμή του πέταξαν και ένα σουγιά. Οι «πράσινοι» υπέγραψαν με επιφύλαξη το φύλλο αγώνα.

Με τον Τάσο Κάκο τα είχαν στον Παναθηναϊκό. Οι «πράσινοι» υπέγραψαν με επιφύλαξη το φύλλο αγώνος, καθώς ναι μεν ο Κερκυραίος προπονητής αναφέρει πως οι οπαδοί του Ολυμπιακού πέταξαν προς τον Τζόρβα σουγιά, ωστόσο δεν αναφέρει πουθενά πως ο τερματοφύλακας του «τριφυλλιού» δέχτηκε επίθεση και από αεροβόλο. Μάλιστα στον Παναθηναϊκό την στιγμή που ο Τζόρβας πήγε προς τον διεθνή διαιτητή και του έδειξε το κάψιμό του από επίθεση που δέχτηκε με αεροβόλο ζήτησαν την αναβολή του αγώνα.


gazzetta

Οι «καθαρίστριες» του Ιντερνετ...

Μια νέα βιομηχανία αναδύεται χάρη στον παγκόσμιο ιστό: αφορά τη διαχείριση της «διαδικτυακής φήμης» μας και επικεντρώνεται στον «καθαρισμό» αρνητικών αναφορών και δημοσιεύσεων που πλήττουν την εικόνα μας από το Ιντερνετ.

Οι «καθαρίστριες» του Ιντερνετ...
Ας υποθέσουμε ότι είστε επιχειρηματίας, πολιτικός, σταρ, στέλεχος εταιρείας ή οποιοσδήποτε επαγγελματίας και έχετε στο παρελθόν σας μελανές σελίδες, οι οποίες εμφανίζονται στην οθόνη του υπολογιστή κάθε φορά που κάποιος πληκτρολογεί το...

όνομά σας στο Google. Εξειδικευμένες εταιρείες αναλαμβάνουν να σβήσουν ή να «πνίξουν» κάθε σχετική αρνητική αναφορά, χαρίζοντάς σας ένα καθαρό διαδικτυακό μητρώο.

Η βρετανική Hington & Klarsey ανήκει στους λεγόμενους «καθαριστές του Ιντερνετ» και με τη βοήθεια νομικών και ειδικών της πληροφορικής και της επικοινωνίας εφαρμόζει μια αρκούντως αποτελεσματική τακτική. Κατ' αρχάς εντοπίζει τους συγγραφείς των εν λόγω άρθρων και τους ιδιοκτήτες των ιστοσελίδων που τα δημοσιεύουν και προσπαθεί να τους πείσει να τα αποσύρουν.

«Τα επιχειρήματά μας αφορούν πρώτα απ' όλα την ηθική τάξη», επισημαίνει ο εκτελεστικός διευθυντής της εταιρείας. «Εξηγούμε ότι οι πληροφορίες αυτές δεν έχουν αξία, καθώς είναι ξεπερασμένες, και ότι βλάπτουν τον πελάτη μας χωρίς να προσφέρουν υπηρεσία σε οποιονδήποτε». Βεβαίως συχνά αυτού του είδους ο «καθαρισμός» δεν είναι εφικτός, διότι είναι αδύνατος ο εντοπισμός των διαχειριστών του σάιτ, οι αναφορές αποτελούν μέρος επίσημων εγγράφων, οι μπλόγκερ αρνούνται κάθε είδος παρέμβασης ή κάποιοι επιχειρούν εκβιασμό.

Σ' αυτές τις περιπτώσεις, και όταν δεν τίθεται ζήτημα παραβίασης προσωπικών δεδομένων, άρα δεν προβλέπεται νομική προσφυγή, υπάρχει η τακτική του «πνιγμού». Η εταιρεία στέλνει τις ενοχλητικές αναρτήσεις στα αζήτητα μεταφέροντάς τες πιο πίσω στη σειρά των αποτελεσμάτων της αναζήτησης. Το εξειδικευμένο προσωπικό δημιουργεί πλήθος ιστοσελίδων με το όνομα του πελάτη στην ηλεκτρονική τους διεύθυνση, πράγμα που τις φέρνει ψηλά στη λίστα των αποτελεσμάτων. Για περισσότερη αξιοπιστία τούς κολλάει λέξεις-κλειδιά όπως «νέα» ή «αγορά» και εν συνεχεία τις γεμίζει με «θετικό περιεχόμενο».

Τέλος, η εταιρεία διαθέτει ορισμένους φαινομενικά ανεξάρτητους ιστότοπους που παραπέμπουν στις ιστοσελίδες που η ίδια προωθεί και οι οποίες εντοπίζονται κατά προτεραιότητα από τους αλγόριθμους του Google. Πολύτιμες υπηρεσίες που κοστίζουν χιλιάδες ευρώ...

kosmolarissa

ΒΑΣΙΛΗΣ ΧΑΤΖΗΠΑΝΑΓΗΣ Αν ήμουν 22 δεν θα ερχόμουν στην Ελλάδα


Ο “γιος της μπάλας” παραμένει αιώνιος έφηβος. Ακόμα κι αν στην τηλεόραση διαφημίζει προϊόν κατά της χοληστερίνης που “χτυπάει” τους 50άρηδες…

“Για να γυριστεί σωστά το σποτάκι και να ικανοποιηθεί ο σκηνοθέτης χρειάστηκε να ανοίξω το ψυγείο τριάντα φορές…” λεει και γελάει με την καρδιά του. Πάντα μικρό παιδί. Όπως κι αν τον πεις, είτε “Νουρέγιεφ”, “Τσάρο”, Βασίλη Χατζηπαναγή, η έτσι απλά “Βάσια”. Άλλωστε με πηχυαίους τίτλους όπως “Δεν τον γέννησε μάνα αλλά μπάλα” η το ασύγκριτο “Χατζηπαναγιά μου” τα έχει ακούσει και τα έχει δει όλα. Η σχεδόν όλα…Τι δεν έχει δει;
Το φως του χρήματος! “Φίλε από δόξα είμαι πλούσιος. Η αγάπη του κόσμου δεν εξαγοράζεται με τίποτα. Αν με ρωτάς όμως για εκατομμύρια, όχι δεν έβγαλα! Λεφτά δεν πήρα από το ποδόσφαιρο…”. Ίσως αυτό το τελευταίο να είναι το μικρό παράπονο του Χατζηπαναγή όταν κάνει το ταμείο της ένδοξης καριέρας του.
Με 16 χρόνια παρουσίας στον Ηρακλή (1975-1991) κι έχοντας τον τίτλο του μεγαλύτερου έλληνα ποδοσφαιριστή τα τελευταία 50 χρόνια, μετά από δημοψήφισμα της ΟΥΕΦΑ, ο ανεπανάληπτος άσος ψάχνει τους διαδόχους του στην ελληνική επικράτεια. Οργανώνει διήμερα κάμπ σε όλη την Ελλάδα και ταυτόχρονα συνεργάζεται με τις ακαδημίες του Ηρακλή που προπονούνται στα γήπεδα του. Το ξέρει ότι είναι δύσκολο…
“Πολλά παιδιά έχουν ταλέντο. Για το νέο όμως Χατζηπαναγή μη ρωτάς. Μακάρι να τον δούμε…” λεει και κλείνει την αναφορά. Παραγγέλνει τσάι, αφήνει δίπλα ένα πακέτο τσιγάρα- “ούτε τρία δεν κάνω τη μέρα” υπερηφανεύεται- και αρχίζει τα γκολ. Το μόνο που ήθελε ήταν μερικές πάσες…

Σου αρέσει ο σημερινός Ηρακλής; Έχει κενά στην άμυνα. Δεχόμαστε εύκολα γκολ. Είμαστε ανοιχτοί πίσω και το πληρώνουμε. Πιστεύω ότι η ομάδα θέλει μεταγραφές και ενίσχυση τον Ιανουάριο. Αρμόδιος όμως είναι ο Κωφίδης…

Τι άλλαξε ο Σάββας; Τι μπορεί να αλλάξει σε λίγες μέρες; Μίλησε με τους παίκτες και ανέβασε την ψυχολογία τους. Δεν μπορεί να κάνει θαύματα. Κι ο Προτάσοφ ήταν καλό παιδί αλλά άτυχο…

Τι χρειάζεται η ομάδα; Δύο -τρεις νίκες να ξεφύγει από τις περιπέτειες και να ανασάνει. Να διώξει το άγχος. Χρειάζεται όμως και ενότητα. Για να βγει ο Ηρακλής από την κρίση χρειάζεται ενότητα.

Για τον Ρέμο τι λές; Ο Αντώνης είναι οπαδός του Ηρακλή και θέλει το καλό της ομάδας. Είναί άδικο που τον κατηγορούν. Άντε να φύγει, ποιος θα έρθει; Είναι προτιμότερο να τον βοηθήσουν.

Ο κόσμος στηρίζει τον Ηρακλή… Αυτό είναι αλήθεια. Τα συνθήματα όμως εναντίον του Ρέμου κάνουν κακό.

Υπάρχουν παίκτες που ξεχωρίζεις σήμερα στο Καυταντζόγλειο; Μου αρέσει ο Λέκι, ο Μάρτος. Ο Βέλλιος αποτελεί την έκπληξη ενώ ανεβαίνει ο Μιλάνο. Κι ο Επστάϊν είναι σταθερός…

Για όλους έχεις μια καλή κουβέντα… Πρέπει να ανέβει η ψυχολογία. Γι΄ αυτό και μπαίνω στα αποδυτήρια πριν από κάθε παιχνίδι, από τότε που ανέλαβε ο Κωφίδης.

Τι ομάδα είσαι μετά τον Ηρακλή; Βραζιλία! Λάτρης του Γκαρίντσα. Μ΄αρέσουν οι ντελικάτοι, όπως ο Μέσι. Μακάρι να ήμουν σήμερα 22 χρόνων.

Τι θα έκανες; Θα σου πω τι δεν θα έκανα. Δεν θα ερχόμουν στην Ελλάδα!

makthes

Αγανάκτηση με τα διόδια!


DIODIA_28_450xΒαθιά το χέρι στην τσέπη καλούνται να βάλουν οι οδηγοί, καθώς στη διαδρομή Θεσσαλονίκη-Λάρισα τα διόδια ξεφυτρώνουν σαν μανιτάρια.

Διόδια ακόμη και για τη διαδρομή από το σπίτι μέχρι τη δουλειά τους είναι αναγκασμένοι να πληρώνουν εκατοντάδες Βορειοελλαδίτες. Εντελώς ασύμφορο, εξάλλου, καθίσταται για τους Θεσσαλονικείς κι ένα ταξίδι μέχρι τη γειτονική Λάρισα.
Κι αυτό γιατί για αυτή τη μικρή -τόσο χρονικά όσο και χιλιομετρικά- απόσταση οι οδηγοί, πέρα από το κόστος της βενζίνης, επιβαρύνονται κατά τη μετάβαση και την επιστροφή τους και με το επιπλέον ποσό των 12,60 ευρώ, το οποίο αντιστοιχεί στο αντίτιμο για τους συνολικά έξι σταθμούς διοδίων, στους οποίους υποχρεούνται να σταματήσουν.
“Με τα διόδια φοβάμαι ότι έχουμε χάσει τον λογαριασμό. Ήδη το κόστος των διοδίων είναι πολύ υψηλό, αφού πληρώνουμε δύο ευρώ στα Μάλγαρα, 2,30 ευρώ στη Λεπτοκαρυά και άλλα δύο ευρώ στον Πυργετό. Σαν αυτό να μην ήταν ήδη αρκετό, την ίδια ώρα κατασκευάζονται και νέοι σταθμοί, όπως αυτός του Αιγινίου και για τα δύο ρεύματα κυκλοφορίας και ο δεύτερος του Μακρυχωρίου στο ρεύμα από Λάρισα προς Θεσσαλονίκη. Έτσι όπως πάει η κατάσταση, στο τέλος οι πόλεις και τα χωριά που βρίσκονται σε αυτή την απόσταση των μόλις 150 χιλιομέτρων μεταξύ της Λάρισας και της Θεσσαλονίκης θα απομονωθούν το ένα από το άλλο, αφού όλοι μας θα το σκεφτόμαστε διπλά πριν ξεκινήσουμε για κάποια μετακίνηση”, λέει ο οδηγός Λάμπρος Μάκας.

ΔΙΠΛΑ ΔΙΟΔΙΑ ΓΙΑ 40 ΧΛΜ.
Επί ποδός πολέμου βρίσκονται οι κάτοικοι του Αιγινίου, οι οποίοι πολύ σύντομα, με την έναρξη λειτουργίας του νέου σταθμού που κατασκευάζεται στην περιοχή τους, θα είναι υποχρεωμένοι να πληρώνουν διπλά διόδια για την απόσταση των μόλις σαράντα χιλιομέτρων που τους χωρίζει από τη Θεσσαλονίκη.
“Πάρα πολλοί κάτοικοι του Αιγινίου εργάζονται στη Θεσσαλονίκη και επομένως πηγαινοέρχονται στην πόλη καθημερινά. Ήδη τα δύο ευρώ που πληρώνουν κάθε φορά που διέρχονται τα διόδια των Μαλγάρων είναι για τους ίδιους ένα υπολογίσιμο έξοδο. Τώρα καλούνται να επιβαρυνθούν και με το κόστος των νέων διοδίων που κατασκευάζονται στο ύψος του Αιγινίου. Τελικά, δηλαδή, το μισό μεροκάματό τους θα το καταναλώνουν στις μετακινήσεις τους από το σπίτι στη δουλειά”, ανέφερε σχηματικά ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Αιγινίου Παναγιώτης Καζάς προειδοποιώντας ότι “σύσσωμη η κοινωνία της Πιερίας θα αντιδράσει με μορφές πάλης, ώστε να ανατρέψει την επικείμενη λειτουργία του νέου σταθμού διοδίων”.
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της επιτροπής αγώνα, που έχει συσταθεί για την αποτροπή της λειτουργίας του νέου σταθμού διοδίων στο ύψος του Αιγινίου, Αντώνη Νταγλιούδη, ένα από τα τραγελαφικά στοιχεία της υπόθεσης είναι ότι υπάρχει πρόταση οι περιοχές της Βόρειας Πιερίας να ενταχθούν στο ρυθμιστικό σχέδιο της Θεσσαλονίκης. “Μέσα στην ίδια περιφέρεια, δηλαδή, θα πληρώνουμε διπλά διόδια. Αυτό δεν αντέχει στη λογική”, τόνισε ο κ. Νταγλιούδης.
“Ήδη με την κατασκευή του νέου σταθμού διοδίων μας αποκλείουν από τη Θεσσαλονίκη, ενώ σε όσους δουλεύουν στην πόλη και κατοικούν στο Αιγίνιο λένε στην ουσία ‘φύγετε από τον τόπο σας’. Το χειρότερο, όμως, είναι ότι μέσα σε μόλις μία διετία μέχρι το 2011 το αντίτιμο των 1,30 ευρώ, που θα ισχύσει σε αυτή τη φάση στα διόδια του Αιγινίου, θα αυξηθεί σε τουλάχιστον τρία ευρώ, καθώς προβλέπονται ανατιμήσεις”, υπογράμμισε ο κ. Νταγλιούδης, κάνοντας λόγο για τραγικές και πολυεπίπεδες συνέπειες στην παραγωγική διαδικασία, αλλά και στην οικονομία και τον τουρισμό.


Πλήγμα για τον τουρισμό

Για σοβαρό πλήγμα στις τουριστικές περιοχές του νομού Πιερίας, εξαιτίας της λειτουργίας των σταθμών διοδίων, μιλούν επαγγελματίες της περιοχής. “Για να πάει ένας Θεσσαλονικιός στη Χαλκιδική ή ακόμη και στη μακρινή Αλεξανδρούπολη δεν πληρώνει διόδια πουθενά. Για να έλθει, όμως, μέχρι τη γειτονική του Μεθώνη πληρώνει ήδη δύο ευρώ στα Μάλγαρα και σύντομα θα του επιβληθεί και νέο ‘φέσι’ στο ύψος του Αιγινίου. Αν μάλιστα θέλει να επισκεφθεί λίγο πιο μακρινές περιοχές του νομού Πιερίας θα πρέπει να πληρώσει και άλλα 2,30 ευρώ στα διόδια της Λεπτοκαρυάς. Γιατί, λοιπόν, να έλθει κάποιος Θεσσαλονικιός στην Πιερία και να μην προτιμήσει άλλες τουριστικές περιοχές; Όλο αυτό το τοπίο συνιστά κατάφωρη αδικία, αλλά και αθέμιτο ανταγωνισμό σε βάρος του τουριστικού κλάδου του νομού Πιερίας”, σχολίασε ο Αντώνης Μπούμπουρας, ιδιοκτήτης εστιατορίου στη Μεθώνη.
“Με την επικείμενη λειτουργία και των νέων διοδίων στο Αιγίνιο θα δεχθούμε σοβαρότατο πλήγμα. Τα καταστήματά μας δουλεύουν κυρίως με τους Θεσσαλονικείς και τους κατοίκους των Κουφαλίων και της Χαλκηδόνας, που έρχονται εκδρομές τα Σαββατοκύριακα. Αν, όμως, οι άνθρωποι αυτοί πρέπει να πληρώνουν τόσα πολλά χρήματα στα διόδια, είναι λογικό ότι θα προτιμήσουν να μείνουν στα σπίτια τους”, παρατήρησε και η ιδιοκτήτρια ψαροταβέρνας στη Μεθώνη Ιωάννα Γιατσίδου.
“Θα μας αναγκάσουν να γίνουμε οικονομικοί μετανάστες. Ο κόσμος μια ζωή καλείται να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη. Μια με τα τέλη κυκλοφορίας, μια με τα διόδια… Πού θα πάει αυτή η βαλίτσα;” ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αλέξανδρος Καλπακίδης, κάτοικος της Μεθώνης.


Αναβρασμός στη Λεπτοκαρυά

Αναβρασμός, εξαιτίας της λειτουργίας σταθμών διοδίων, επικρατεί και στην περιοχή της Λεπτοκαρυάς. “Τα μετωπικά διόδια που κατασκευάστηκαν στο ύψος της Λεπτοκαρυάς είναι τα πιο ακριβά, αφού οι οδηγοί καλούνται να πληρώσουν 2,30 ευρώ. Τώρα, μάλιστα, φτιάχνουν και πλευρικά διόδια στον ανισόπεδο κόμβο της Λεπτοκαρυάς, για να… πιάνουν και όσους χρησιμοποιούν το τοπικό οδικό δίκτυο. Τελικά, δηλαδή, εμάς θα μας απομονώσουν από όλο τον κόσμο, χτίζοντας διόδια σαν φρούρια γύρω από τη Λεπτοκαρυά”, επεσήμανε αγανακτισμένος ο κάτοικος της περιοχής Θανάσης Παπαθανασίου.
“Για να μπεις στον νομό Πιερίας πρέπει να πληρώσεις ‘χαράτσι’”, υπογράμμισε ο επαγγελματίας οδηγός Ηλίας Πολυζόπουλος. “Για να φτάσεις από τη Θεσσαλονίκη στη Λεπτοκαρυά πληρώνεις στα Μάλγαρα, πληρώνεις στη Λεπτοκαρυά και σε λίγο θα πληρώνεις και στο Αιγίνιο. Για να φτάσεις στη Λεπτοκαρυά από τη Λάρισα πληρώνεις στον Πυργετό, πληρώνεις στη Λεπτοκαρυά και σε λίγο θα πληρώνεις και στο Μακρυχώρι. Γιατί, λοιπόν, να μπεις στον κόπο;”, διερωτήθηκε.
Η επικείμενη λειτουργία του νέου σταθμού διοδίων στο ύψος του Μακρυχωρίου έχει προκαλέσει οξύτατες αντιδράσεις και από τους κατοίκους των γειτονικών χωριών του νομού Λάρισας. “Τα διόδια αυτά τα φτιάχνουν στο ρεύμα από τη Λάρισα προς τη Θεσσαλονίκη. Εμείς δηλαδή αν πάμε σε έναν γιατρό στη Λάρισα, για να γυρίσουμε στο σπίτι μας θα πρέπει να πληρώσουμε. Σε λίγο θα μας ζητάνε να πληρώνουμε διόδια ακόμη και για να πάμε από το σπίτι στα χωράφια μας. Είμαστε πολύ απογοητευμένοι και δεν βλέπουμε αυτή την κατάσταση με καθόλου καλό μάτι”, επεσήμανε ο Νίκος Μαγκάρας, κάτοικος του χωριού Ευαγγελισμός.

makthes

Το MTV Θεσσαλονίκης αποκτά το δικό του VJ

ΤΟ MTV ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΑΠΟΚΤΑ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ VJ

ΔΗΛΩΣΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ MTV SEARCH:
09-15/12/2009, ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ & www.mtvsearch.gr

Η άφιξη του MTV στη Θεσσαλονίκη είναι πλέον γεγονός! Το μεγαλύτερο μουσικό, ψυχαγωγικό, lifestyle κανάλι του κόσμου εκπέμπει στην πρωτεύουσα της Βόρειας Ελλάδας και σε προσκαλεί να γίνεις ο νέος παρουσιαστής του. Η αναζήτηση ξεκινάει και ο συναρπαστικός κόσμος του ΜΤV σε περιμένει: μουσική, showbiz, glamour, πάρτι, πρεμιέρες, καυτά happenings! Διεκδίκησε μια θέση στη μεγάλη οικογένεια του MTV δηλώνοντας συμμετοχή στο MTV Search για να γίνεις το φρέσκο πρόσωπο, ο νέος VJ του MTV!

Είσαι κολλημένος με τη μουσική; Είσαι δημοφιλής; Το κινητό σου χτυπάει ασταμάτητα; Γνωρίζεις άπταιστα Ελληνικά και Αγγλικά; Ξέρεις τα πάντα για την pop κουλτούρα; Έχεις το δικό σου ιδιαίτερο στιλ και η προσωπικότητά σου ξεχωρίζει; Show your face & γίνε ο νέος παρουσιαστής του MTV!

Είσαι στο club, στο supermarket, στο λεωφορείο, στο σπίτι... όπου κι αν είσαι, οποιαδήποτε στιγμή, πάρε το κινητό σου ή την κάμερα και φτιάξε το δικό σου video. Οτιδήποτε θέλεις! Οδηγείς και βάφεις νύχια ταυτόχρονα; Παίζεις ποδόσφαιρο και τραγουδάς Madonna; Χορεύεις breakdance στη στάση του τρένου; Εμείς απλά θέλουμε να σε δούμε. Κάνε κλικ στο www.mtvsearch.gr και ανέβασε το video σου. Έχεις δυο λεπτά να αποδείξεις ότι εσύ είσαι το νέο πρόσωπο του MTV!

Αν πάλι δεν θες να κάνεις τίποτα από όλα αυτά, η ομάδα του MTV Search θα τοποθετήσει στην πλατεία Αριστοτέλους ένα ειδικά διαμορφωμένο video booth και θα σε περιμένει να κάνεις casting για να γίνεις ο νέος VJ του MTV!

Έλα στο video booth του MTV Search στην Πλατεία Αριστοτέλους & Μητροπόλεως από Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου έως και Τρίτη 15 Δεκεμβρίου και μπες στη μεγάλη οικογένεια του MTV.

To MTV σε περιμένει!

Εκανε ρεκόρ πωλήσεων στην Αγγλία


ΠΑΝΩ ΑΠΟ 410,000 CDS

Το άλμπουμ της Susan Boyle έσπασε κάθε προηγούμενο ρεκόρ στην ιστορία των Charts της Αγγλίας. Κατάφερε μέσα σε μια μόλις βδομάδα να πουλησει 410,000 αντίτυπα και να περάσει έτσι στην ιστορία. Ποιος...
μπορούσε να φανταστεί ότι η μεσήλικη κυρία που πριν 1 χρόνο πήρε την απόφαση να πάει σε ένα τηλεπαιχνίδι, χωρίς να έχει και πολλές ελπίδες, θα έκανε τέτοια νούμερα. Πουλάει πιο πολύ απο όλους.

tv-land

Αλκέτ Ριζάι: "Πότε επιτέλους θα πάψεις να με κυνηγάς;"

Αλκέτ Ριζάι: "Πότε επιτέλους θα πάψεις να με κυνηγάς;"

«Πότε επιτέλους θα πάψεις να με κυνηγάς για να ησυχάσω;» Αυτή ήταν η πρώτη φράση του επικίνδυνου Αλβανού κακοποιού Αλκέτ Ριζάι, όταν είδε μπροστά του τον διώκτη του: τον προϊστάμενο του Τμήματος Ανθρωποκτονιών Σταύρο Σταυρόπουλο.

Πρόκειται για τον άνθρωπο που έχει σκοπό της ζωής του να βάζει στη φυλακή τους παρανόμους και κυρίως αυτούς που έχουν αφαιρέσει ανθρώπινη ζωή, όπως ο Αλκέτ Ριζάι. Οσο για την απάντηση που έδωσε στο ερώτημα του Αλβανού κακοποιού ο μόνιμος διώκτης του: «Ποτέ όσο εγώ ζω και εσύ παραβιάζεις τον νόμο». Το επόμενο ερώτημα του Ριζάι ήταν το πώς τον εντόπισε και βέβαια η απάντηση ήταν ανάλογη: «Πήγα σε μέντιουμ, μου έριξε τα ταρό και βρήκα το σπίτι στο Ανω Σούλι». Το κρυφό όπλο του για άλλη μία φορά ο κυνηγός δεν το αποκάλυψε στο «θήραμά» του.

Κατάργηση της μονιμότητας των δημοσίων υπαλλήλων και άλλα μέτρα

Κατάργηση της μονιμότητας των δημοσίων υπαλλήλων και άλλα μέτρα

«Πάγωμα» μισθών για 3 χρόνια, σύνταξη στα 67 και κατάργηση της μονιμότητας των δημοσίων υπαλλήλων είναι μερικά από τα μέτρα - σοκ που προτείνουν για την ελληνική οικονομία οι Βρυξέλλες, ενώ την Τρίτη «κλειδώνει» η σκληρή επιτήρηση και τις προσεχείς ημέρες κλιμάκιο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου έρχεται στην Αθήνα.

Υπό την «θηλιά» αγορών και Βρυξελλών, η κυβέρνηση προωθεί σχέδιο έκτακτης ανάγκης με ορίζοντα 3ετίας και διορθώσεις στον προϋπολογισμό. Μεταξύ άλλων, «μαχαίρι» αναμένεται σε όλες τις δαπάνες και μερικές θα επανεξετασθούν, οι αποσπασμένοι υπάλληλοι θα επιστρέψουν στις θέσεις τους, θα θεσπιστούν αυστηρότερα κριτήρια διαβίωσης και θα ανοίξουν τα κλειστά επαγγέλματα.

Στην κυβέρνηση αναζητούν επιπλέον 1 δισ. ευρώ από περικοπές δαπανών το 2010 και άλλα 14 δισ. το 2011 και το 2012 ώστε το έλλειμμα να πέσει κάτω από το «όριο συναγερμού» του 3%, κάτι που σημαίνει πως η προσαρμογή θα είναι ακόμα δυσκολότερη.

Ο υπουργός Οικονομίας, που την Τρίτη και την Τετάρτη θα βρίσκεται στα συμβούλια Eurogroup και Ecofin, δεν αρνείται τη λήψη πρόσθετων μέτρων εάν αυτό καταστεί αναγκαίο, γι’ αυτό άλλωστε δήλωσε ότι είναι έτοιμος να καταθέσει συμπληρωματικό προϋπολογισμό.

Κι όλα αυτά ενώ το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ετοιμάζει την δεύτερη έκτακτη επίσκεψή του στην Αθήνα από την αρχή του έτους…

«Οι πιο δυσοίωνες εκτιμήσεις δεν μπορούσαν να προβλέψουν έλλειμμα 12,7%. Και δεν υπάρχει αμφιβολία ότι την ευθύνη για την σημερινή κατάσταση την έχει αποκλειστικά η προηγούμενη κυβέρνηση. Η κυβέρνηση της ΝΔ, είναι υπόλογη» τόνισε ο πρωθυπουργός, κατά τη συνεδρίαση του πολιτικού συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ.

Ο κ. Παπανδρέου, καταλόγισε την αποκλειστική ευθύνη της κατάστασης της οικονομίας στην κυβέρνηση της ΝΔ εξαιτίας της πολιτικής που ακολούθησε τα τελευταία πέντε χρόνια, για το γεγονός ότι μέχρι την τελευταία στιγμή απέκρυπτε την πραγματική κατάσταση και γιατί, ενώ μιλούσε για «μαξιλάρι» στον προϋπολογισμό, τίποτα δεν είχε εξασφαλίσει.

Επιπλέον, πρόσθεσε ότι το ΠΑΣΟΚ ανέλαβε τη διακυβέρνηση σε μια από τις δυσκολότερες στιγμές της χώρας από τη μεταπολίτευση, αναλαμβάνοντας ταυτόχρονα την ευθύνη να βγάλει τη χώρα από την κρίση και να ανατάξει την οικονομία της.

Παράλληλα, ο κ. Παπανδρέου επέμεινε στην ανάγκη, η κυβέρνηση να δείχνει καθημερινά την αξιοπιστία της και να εργάζεται με σκληρούς ρυθμούς, ενώ στέλνοντας μήνυμα αισιοδοξίας εκτίμησε ότι η Ελλάδα θα βγει από την οικονομική κρίση.

«Το γεγονός ότι το πρόβλημα είναι πολύ μεγαλύτερο από αυτό που παρουσίασε η ΝΔ μας υποχρεώνει να μένουμε ακόμη περισσότερο πιστοί στη φιλοσοφία και το πρόγραμμά μας», συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός και υπογράμμισε ότι πάγια θέση του ΠΑΣΟΚ παραμένει ότι η οικονομική κρίση αντιμετωπίζεται με επένδυση και όχι με το στέγνωμα της αγοράς.

Όπως επεσήμανε, έως τις αρχές του επόμενου έτους υπάρχει μέριμνα ώστε να τηρηθούν όλες οι δεσμεύσεις που ανέλαβε το ΠΑΣΟΚ για τις εκατό πρώτες ημέρες, ενώ επανέλαβε αρκετές φορές ότι η κυβέρνηση δουλεύει με εντατικούς ρυθμούς από την πρώτη κιόλας στιγμή που ανέλαβε τη διακυβέρνηση. Απαρίθμησε μάλιστα όλες τις πρωτοβουλίες και τις αλλαγές που έχουν ήδη λάβει χώρα στις πρώτες 50 μέρες

Η δεινή κατάσταση στην οποία βρίσκεται η οικονομία, η εκτίναξη του ελλείμματος του προϋπολογισμού αλλά και κερδοσκοπικές κινήσεις έχουν προκαλέσει ισχυρότατες πιέσεις στα ελληνικά χρεώγραφα, αλλά και αναταραχή στην κυβέρνηση. Ο πρωθυπουργός πάντως έσπευσε σήμερα -σε δήλωσή του στην εφημερίδα «Ο Κόσμος του Επενδυτή»- να ξεκαθαρίσει ότι «δεν πρόκειται να γίνουμε κυβέρνηση υπό ομηρία» και ότι, αάν χρειαστεί, θα συγκρουστούμε για να υπερασπιστούμε τις θέσεις και τα δίκαια της χώρας

Παράλληλα, διαβεβαίωσε εκ νέου ότι δεν πρόκειται η κυβέρνηση να δεχθεί να πληρώσουν την κρίση τα αδύναμα στρώματα: «Δεν μπορεί αυτοί που συνεχίζουν να απολαμβάνουν παχυλές αμοιβές και να παίρνουν υψηλά μπόνους να μας λένε 'κόψτε τους μισθούς των εργαζομένων και των συνταξιούχων'. Αυτοί που δημιούργησαν την κρίση δεν επιτρέπεται να θέλουν, τώρα, να λυθεί στις πλάτες και σε βάρος των πολλών που δεν ευθύνονται για αυτήν.»

Επιπλέον, μιλώντας για το ίδιο θέμα χθες, στο περιθώριο της τριμερούς συνάντησης στις Πρέσπες ο κ. Παπανδρέου ανέφερε ότι:

«Η οικονομική κρίση την οποία περνάμε, αυτή η δυσκολία που περνάει όχι μόνο η Ελλάδα αλλά και ολόκληρη η Ευρώπη και ο κόσμος, μπορεί να αντιμετωπιστεί αν αλλάξουμε μοντέλο ανάπτυξης και πάμε σε μια πράσινη ανάπτυξη.

» Να επενδύσουμε στο μέλλον. Πιστεύω ότι αυτό είναι το συγκριτικό μας πλεονέκτημα, οι πολλές δυνατότητες που έχει η χώρα μας, η ελπίδα για το αύριο».

Κάθε άνθρωπος και συγγραφέας...!

Σήμερα σχεδόν όλοι οι άνθρωποι διαβάζουν. Αύριο σχεδόν όλοι θα γράφουν. Αν ο σχεδόν καθολικός αλφαβητισμός αποτελεί κεντρικό χαρακτηριστικό του σύγχρονου παγκόσμιου πολιτισμού, η σχεδόν καθολική ικανότητα και δυνατότητα του καθένα να είναι συγγραφέας, θα χαρακτηρίσει τον επόμενο πολιτισμό της ανθρωπότητας.

Πριν το 1455 και την εφεύρεση της τυπογραφίας, όταν ακόμα τα βιβλία ήσαν χειρόγραφα, ένας γραφέας χρειαζόταν ένα χρόνο περίπου για να αντιγράψει ένα βιβλίο όπως η Βίβλος. Σήμερα πια ο καθένας, μέσα σε ένα μόλις λεπτό, έχει ανανεώσει το ιστολόγιο (blog) του. Ο ρυθμός αύξησης των συγγραφέων στην κοινωνία μας αυξάνεται διαχρονικά με εκθετικό ρυθμό, επιταχύνοντας αφάνταστα τη ροή των πληροφοριών και την κοινωνική επιρροή των ατόμων, σε βαθμό αδιανόητο όχι μόνο για το Μεσαίωνα, αλλά για τη σχετικά πρόσφατη εποχή.

Για πρώτη φορά, ο καθηγητής ψυχολογίας και νευροεπιστήμης του πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης Ντένις Πέλι και ο Τσαρλς Μπιγκέλοου, καθηγητής γραφικών τεχνών του Ινστιτούτου Τεχνολογίας Ρότσεστερ των ΗΠΑ, υπολόγισαν πώς εξελίχτηκε με το πέρασμα των αιώνων ο αριθμός των συγγραφέων που εξέδωσαν κάποιο βιβλίο (και πιο πρόσφατα όσων "εκδίδουν", δηλαδή δημοσιεύουν τις απόψεις τους σε κάποιο προσωπικό ιστολόγιο ή σε κάποιο κοινωνικό δίκτυο, όπως το Facebook ή το Twitter).

Όπως γράφουν στο επιστημονικό περιοδικό "Seed", εκτιμούν ότι ο αριθμός των συγγραφέων δεκαπλασιάζεται περίπου κάθε ένα αιώνα κατά τα τελευταία 600 χρόνια. Μέχρι το 2000 υπήρχαν γύρω στο ένα εκατομμύριο συγγραφείς βιβλίων κάθε χρόνο. Φαίνονται πολλοί, αλλά δεν αποτελούν παρά το 0,01% των περίπου 7 δισ. κατοίκων του πλανήτη μας. Όμως, από το 2000 και μέχρι σήμερα, ο αριθμός των κάθε είδους συγγραφέων (συμπεριλαμβανομένων, εκτός από τους συγγραφείς βιβλίων, και όσων γράφουν τα κείμενά τους στο Ίντερνετ) δεκαπλασιάζεται όχι κάθε αιώνα, αλλά κάθε χρόνο.

Δεκέμβρης 2008: Μέρες εξέγερσης, μέρες ελπίδας


«Όχι. Ο κόσμος δεν ξεσηκώθηκε επειδή δεν άντεχε άλλο την ατιμωρησία των ένστολων δολοφόνων του κράτους. Τα φτηνά δημοκρατικά παραμυθάκια των πρώτων ημερών κουρελιάστηκαν στην κυριολεξία, όσο η εξέγερση δεν υποχωρούσε. Όσο η καταστροφικότητά της ξεκαθάριζε ότι απείχε, -όσο η γη από τον ουρανό-, από κάθε είδους πολιτική διαμαρτυρία. Όσο στόχευε ακόμα πιο ξεκάθαρα στο παρατεταμένο σαμποτάζ ζωτικών λειτουργιών του κράτους».

ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΔΙΣΤΑΖΟΥΜΕ,

ΟΙ ΕΞΟΥΣΙΑΣΤΕΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΘΕ ΛΟΓΟ ΝΑ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΞΕΓΕΡΣΗ

ΠΟΥ ΔΕΝ ΖΗΤΑ ΨΙΧΟΥΛΑ ΑΛΛΑ ΑΠAΙΤΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΑ

Αναρχικοί, αναρχικές μέσα κι έξω από σχολεία και σχολές
Συσπείρωση Αναρχικών

anarchypress

Νεκροί αστυνομικοί από πυρά κοντά σε στρατιωτική βάση στις ΗΠΑ

Έχασαν τη ζωή τους τέσσερις αστυνομικοί, που δέχθηκαν σήμερα τα πυρά αγνώστων, ευρισκόμενοι στο εσωτερικό ενός καφενείου, κοντά σε μία στρατιωτική βάση της περιοχής Πάρκλαντ στην πολιτεία Ουάσινγκτον - στα βορειοδυτικά των ΗΠΑ - ανακοινώθηκε από την τοπική αστυνομία.

Οι τέσσερις αστυνομικοί δεν πρόλαβαν να «ανταποδώσουν» τα πυρά που δέχονταν κι οι ένοπλοι δράστες του συμβάντος «διέφυγαν», ανέφερε η τοπική αστυνομία.

Επεισόδια πριν το ντέρμπι - Κυνηγητό και συλλήψεις στους δρόμους γύρω από το Καραϊσκάκη.

ΚΑΠΟΥΤΖΙΔΗ ΕΜΑΣ ΜΑΣ ΡΩΤΗΣΕΣ ΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΣΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΤΙ ΒΙ ! ! ! !


kapoutzidis

"Σίριαλ θα κάνω όταν θέλω εγώ και όχι όποτε θέλετε εσείς» δήλωσε ο Γιώργος Καπουτζίδης και συμπλήρωσε «κι αυτό όχι για κανέναν άλλο λόγο, παρά μόνο για να είναι καλό αυτό που θα γράψω».

Τον έπρηξαν πια τον άνθρωπο να τον ρωτούν πότε θα δούμε δική του σειρά κι αυτός έχει φοβηθεί τόσο, που σου λέει «τι θα κάνω αν μία στο εκατομμύριο δεν κάνει επιτυχία αυτό που θα γράψω;»

Επίσης είναι τόσο σίγουρο ότι και ο ίδιος γνωρίζει πόσο δύσκολο είναι να νικήσεις την προηγούμενη τόσο μεγάλη επιτυχία σου, που τα φέρνει από δω τα φέρνει από εκεί και συνέχεια δεν του βγαίνει...

Υποσχέθηκε πάντως τώρα, ότι μετά το "The Twenty", τις επετειακές εκπομπές, που γράφει και παρουσιάζει στο MEGA, θα καθίσει να στρωθεί!

Δυο χρόνια «Στο Παρά Πέντε» ήταν πάρα πολλά για να τον κάνουν να ξεχάσει πώς είναι να ζει κανείς φυσιολογικά, κάτι που τώρα φυσικά απολαμβάνει...

Σας λέμε ότι είχε αρχίσει το τσιγάρο (και κάπνιζε πάάάάάρα πολύ!) και δεν πήγαινε γυμναστήριο! Δε βλέπετε ότι τώρα που έχει χαλαρώσει το παιδί, έχει φτιάξει σώμα;

«Δεν πρόκειται να βιαστώ. Όλοι με ρωτούν πότε και πότε. Θέλω να είμαι ελεύθερος» δηλώνει σε συνέντευξή του στη "Real News".

Το σύμπαν «παγώνει»!


Μπορεί το σύμπαν να φαίνεται σαν μία ανυπολόγιστη σκοτεινή έκταση ωστόσο, σύμφωνα με νέα αμερικανική μελέτη, το μέσο χρώμα του σύμπαντος είναι το μπεζ!

Οι Καρλ Γκλέιζμπρουκ και Ίβαν Μπάλντρι, μελέτησαν το χρώμα του φωτός που εκπέμπεται από περίπου 200.000 γαλαξίες και κατέληξαν πως το μέσο χρώμα του σύμπαντος είναι μία απόχρωση του μπεζ.

Εκτιμάται πως το γνωστό ως «κοσμικό γάλα» έχει προκύψει σταδιακά καθώς τα τελευταία δέκα δισεκατομμύρια χρόνια μειώνεται το μπλε του σύμπαντος μιας και κυριαρχούν όλο και περισσότερο τα κόκκινα άστρα.

Αξίζει να σημειωθεί πως το χρώμα των άστρων εξαρτάται από τη θερμοκρασία τους. Συνεπώς, το σύμπαν όσο περνούν τα χρόνια γίνεται ολοένα και πιο «παγωμένο» και συνεπώς λιγότερο μπλε.

Έκθεση–κόλαφος: αδικαιολόγητη η διαφυγή του Μπιν Λάντεν το 2001


Μία πραγματική ευκαιρία έχασαν οι ΗΠΑ το 2001 για να συλλάβουν ή να εξοντώσουν τον Οσάμα Μπιν Λάντεν, σύμφωνα με έκθεση της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Γερουσίας των ΗΠΑ.

Συγκεκριμένα στην έκθεση, που συντάχθηκε από το προσωπικό που εργάζεται για την επιτροπή, στην οποία οι Δημοκρατικοί διαθέτουν την πλειοψηφία, αναφέρει ότι:

«Η απομάκρυνση του ηγέτη της Αλ Κάιντα από το πεδίο της μάχης πριν από οκτώ χρόνια θα εξάλειφε την παγκόσμια εξτρεμιστική απειλή» και προστίθεται: «οι αποφάσεις που άνοιξαν την πόρτα για τη διαφυγή του στο Πακιστάν επέτρεψαν στον Μπιν Λάντεν να αναδειχθεί σε μια ισχυρή συμβολική προσωπικότητα που συνεχίζει να αποσπά μια σταθερή ροή χρημάτων και να εμπνέει τους φανατικούς ανά τον Κόσμο».

Να σημειώσουμε πως οι Αμερικανοί στρατιώτες και οι δυνάμεις της πολιτοφυλακής στο Αφγανιστάν, είχαν εξαπολύσει το 2001,μετά την πτώση της κυβέρνησης των Ταλιμπάν, μιας μεγάλης κλίμακας επίθεση στην ορεινή περιοχή Τόρα Μπόρα καταδιώκοντας τον Μπιν Λάντεν, καθώς πίστευαν ότι κρύβεται στην περιοχή μαζί με υποστηρικτές του.

Πιστεύεται δε, πως ο Μπιν Λάντεν κατόρθωσε να διαφύγει καθώς ο αμερικανικός στρατός άφησε τους Αφγανούς πολιτοφύλακες να ηγηθούν της επίθεσης.

Ένα άλλο ενδιαφέρον σημείο της έκθεσης είναι εκέινο όπου τονίζεται ότι οι Αμερικανοί διοικητές απέρριψαν το αίτημα για την αποστολή περισσότερων στρατιωτών έτσι ώστε να γίνει μια γρήγορη επιδρομή στην περιοχή, και στηρίχθηκαν σε αεροπορικές επιθέσεις, ενώ ανέθεσαν στην αφγανική πολιτοφυλακή την ηγεσία των επιχειρήσεων και στις Δυνάμεις των Συνόρων του Πακιστάν να διαφυλάξουν τα περάσματα της μεθορίου.

«Η ευρεία ανάπτυξη της αμερικανικής στρατιωτικής δύναμης, από τις ομάδες των ελευθέρων σκοπευτών μέχρι τις αυτοκινούμενες μονάδες των πεζοναυτών και του στρατού κρατήθηκαν στο περιθώριο των επιχειρήσεων», λέει συγκεκριμένα η Έκθεση.

Ευθύνες αποδίδονται, βάσει της έκθεσης και στην τότε αμερικανική κυβέρνηση του Τζωρτζ Μπους. Αναλυτικά, ο γερουσιαστής των Δημοκρατικών Τζον Κέρι, επικεφαλής της επιτροπής της Γερουσίας, υποστηρίζει ότι η κυβέρνηση Μπους έχασε την ευκαιρία να συλλάβει τον Μπιν Λάντεν και τους κορυφαίους επιτελάρχες του στην Τόρα Μπόρα λίγους μήνες μετά από τις επιθέσεις της 11 Σεπτεμβρίου στις ΗΠΑ.

stifora

ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΜΟΥΣΙΚΗ

ΕΜΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ RAPIDSHARE BLOG ΜΕ ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΚΑΙ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΑΓΑΠΗΣΑΜΕ









http://seidis.blogspot.com/

Είναι χάσιμο χρόνου το Twitter;

Δεν μετρούνται πια οι χρήστες του ίντερνετ, οι πιο νέοι αλλά και οι μεγαλύτεροι, που ασχολούνται καθημερινά με τις λεγόμενες ιστοσελίδες «κοινωνικής δικτύωσης» ή «κοινωνικής συναναστροφής» (social media), δηλαδή τα γνωστά και μη εξαιρετέα Facebook, My Space, Hi5, Τwitter κ.λπ.

Και είναι πλέον αμέτρητος ο χρόνος που δαπανούν όλοι αυτοί καθημερινά για να διαβάσουν και να γράψουν σχετικά μηνύματα, να τροφοδοτήσουν το προφίλ τους με νέα στοιχεία, να ανεβάσουν φωτογραφίες κ.λπ. Το φαινόμενο έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις κι έτσι άρχισαν και οι ειδικές μελέτες για να το αναλύσουν, να ορίσουν τις παραμέτρους του. Και μεταξύ των παραμέτρων που διερευνώνται είναι το κατά πόσο η δραστηριότητα αυτή έχει νόημα ή αν πρόκειται, βασικά, για πελώρια σπατάλη χρόνου…
Την εντύπωση της σπατάλης χρόνου αφήνει πρόσφατη μελέτη που έκανε η Pear Analytics για την υπερχρησιμοποίηση π.χ. της ανερχόμενης πλατφόρμας Twitter, που επιτρέπει την αποστολή μηνυμάτων έως 140 χαρακτήρων. Το Twitter ήρθε να συνδυάσει τη δομή και φιλοσοφία των social media με τη μορφή του micro-blogging και του SMS (γι’ αυτό και ο περιορισμός των 140 χαρακτήρων). Η επιτυχία του από το 2006, που πρωτοξεκίνησε, είναι τέτοια, ώστε ο δημιουργός του Jack Dorsey να δηλώνει με σχετική έπαρση ότι «αποτελεί ένα ολόκληρο νέο μοντέλο επικοινωνίας».

Υπάρχουν κάποιες εξέχουσες χρήσεις του Twitter, όπως π.χ. αυτές που έκαναν διαδηλωτές της Τεχεράνης τον περασμένο Ιούνιο, χρησιμοποιώντας το ως ένα από τα ελάχιστα ελεύθερα media για την ενημέρωση του έξω κόσμου. Η σημασία του εκείνες τις μέρες για την κάλυψη του τι συνέβαινε στο Ιράν ήταν τέτοια, ώστε ο ίδιος ο πρόεδρος Ομπάμα είχε παρακαλέσει τους διαχειριστές του να αναβάλουν για μερικά 24ωρα την προγραμματισμένη τεχνολογική αναβάθμιση της ιστοσελίδας, προκειμένου να μπορούν να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν τα blogs της οι Ιρανοί πολίτες που αντιδρούσαν. Ακόμη, αρχίζει να γίνεται μόδα μεγαλόσχημοι πολιτικοί να διαθέτουν πλέον μια διαρκή υπηρεσία ενημέρωσης μέσω Twitter, από… την Ντόρα Μπακογιάννη, έως τον Νικολά Σαρκοζί, που σχεδιάζει τη δημιουργία λογαριασμού στην ιστοσελίδα με αφορμή την Παγκόσμια Διάσκεψη του Ο.Η.Ε. για το Κλίμα στην Κοπεγχάγη τον ερχόμενο Δεκέμβριο και σκοπό τη συνεχή ενημέρωση για τη διαπραγματευτική στάση του. Όμως, η συντριπτική χρήση αυτού του Μέσου είναι πολύ πιο πεζή και ρηχή. Σε δείγμα που μελετήθηκε σε Βρετανία και ΗΠΑ, διαπιστώθηκε ότι το 40,55% αποτελεί «ασήμαντη φλυαρία», του τύπου «σήμερα έφαγα πίτσα» ή «ετοιμάζομαι να βγάλω το σκύλο μου βόλτα στο πάρκο»… Επίσης, τα μηνύματα (tweets) αυτοπροβολής (π.χ. διαφημίσεις, μάρκετινγκ…) και τα ανεπιθύμητα μηνύματα (spams) αντιστοιχούν στο 5,85% και το 3,75%. Τελικά, μόνο το 37,5% των ανταλλασσόμενων μηνυμάτων μπόρεσαν να θεωρηθούν ότι εντάσσονται στο πλαίσιο μιας ουσιαστικής συζήτησης ή ενός διαλόγου μεταξύ διαφόρων χρηστών.

Η τελευταία τάση είναι τα social media να αναμειγνύονται και στην αγορά εργασίας. Κατ’ αρχήν στο Facebook και τα υπόλοιπα βρίθουν βιογραφικών, η αυτοπροβολή και η αυτοδιαφήμιση για επαγγελματικούς λόγους. Τα πράγματα, όμως, είναι ακόμη πιο προχωρημένα, αφού το να ασχολείται κανείς με τις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης μπορεί να αποτελεί πλέον προσόν για να βρει δουλειά στους τομείς της διαφήμισης, του μάρκετινγκ, των δημοσίων σχέσεων και γενικά στο χώρο της επικοινωνίας. Αν ψάξετε αγγελίες σε έντυπες και ηλεκτρονικές εκδόσεις, sites κ.λπ. των ΗΠΑ, αλλά και της Βρετανίας και βορειοευρωπαϊκών χωρών, θα βρείτε πλέον όλο και συχνότερα εταιρείες να αναζητούν στελέχη που έχουν μεγάλη εξοικείωση με τα δημοφιλή δίκτυα κοινωνικής δικτύωσης (Facebook, Twitter κ.λπ.) και έντονη δραστηριότητα σε ιστολόγια, προσωπικά και μη, στα οποία θα είναι εμφανής η επικοινωνιακή τους ικανότητα. Και βασικός λόγος είναι ότι τα social media ευνοούν την εξατομικευμένη επικοινωνία με το ζητούμενο κοινό-στόχο. Το ότι όλο αυτό έχει ισχυρή βάση επιβεβαιώνεται και από πρόσφατη έρευνα της Altimeter Group (www.engagementdb.com), που κατέγραψε άνοδο κερδών κατά 18% για τις εταιρείες που διερεύνησε με προφίλ στις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης, έναντι των λιγότερο δραστήριων που σημείωσαν πτώση κατά 6%. Μάλιστα στις περισσότερες από τις πρώτες εταιρείες υπήρχε ειδική ομάδα που ασχολούνταν με την προβολή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Τώρα πολλοί αναλυτές εκτιμούν ότι η τάση αυτή θα γενικευθεί στο μέλλον και σε άλλους επιχειρηματικούς κλάδους, εκτός από το χώρο της διαφήμισης και της επικοινωνίας. Αν λοιπόν αναζητάτε τρόπους για να αναμετρηθείτε με… το φάντασμα της ανεργίας… σκεφτείτε και τις εξειδικεύσεις στα social media…

athens voice

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ SUPERLEAGUE

Ο Ολυμπιακός είναι από σήμερα η μοναδική αήττητη ομάδα στη Σούπερ Λίγκα.

Στο ντέρμπι της 12ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ στο γήπεδο Καραϊσκάλη, οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν 2-0 του Παναθηναϊκού (πρώτη ήττα των «πρασίνων») και πέρασαν στην κορυφή της βαθμολογίας. Σκόρερ και των δύο τερμάτων ήταν ο Κώστας Μήτρογλου (45΄+1, 54΄).

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(σε 12 αγώνες)

1. Ολυμπιακός… 30
2. Παναθηναϊκός… 29
3. ΠΑΟΚ… 21
4. Καβάλα… 18
- . ΑΕΚ… 18
- . Πανιώνιος… 18
7. Εργοτέλης… 17 (11 αγ. )
8. Αστέρας Τρ… 16
- . Άρης… 16
10. Ξάνθη… 14
11. Λάρισα… 13 (11 αγ. )
- . Ατρόμητος… 13
13. Ηρακλής… 12
14. ΠΑΣ Γιάννινα… 11
- . Λεβαδειακός… 11
16. Πανθρακικός… 1

Οι My Dying Bride σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα


Η χαρά των doom metal fans θα είναι οι δύο τελευταίες μέρες του Ιανουαρίου, αφού θα υποδεχτούν τους «αρχηγούς» της σκηνής My Dying Bride για δύο εμφανίσεις στη χώρα μας.

Συγκεκριμένα οι My Dying Bride θα εμφανιστούν το Σάββατο 30 Ιανουαρίου στο Block 33 και την Κυριακή 31 Ιανουαρίου στο Gagarin 205.

O υπογράφων δεν το κατέχει το θέμα ιδιαίτερα, αλλά η διοργανώτρια εταρία DiDi Music στο δελτίο τύπου που απέστειλε αναφέρεται στην συναυλία τους ως «μουσικό ταξίδι, μέσα από ποιητικά, σκοτεινά και μελαγχολικά παραμύθια». Κάτι θα ξέρει...

Τα εισιτήρια προπωλούνται προς 30 ευρώ στα Tickethouse και www.ticketpro.gr

mixtape

Internet for Peace

To ιταλικό Wired προωθεί το internet ως 'υποψήφιο' για το Βραβείο Νobel Ειρήνης του 2010

Image

Μπορεί να κρύβονται πολλές εμπορικές σκοπιμότητες και ύποπτα κίνητρα πίσω από την κίνηση της Ιταλικής έκδοσης του περιοδικού Wired (που σημειωτέον ανήκει στον Εκδ. Οίκο Condè Nast) να υποστηρίξει την υποψηφιότητα του Παγκόσμιου Ιστού για το Νόμπελ Ειρήνης για το 2010, όμως κανείς δεν μπορεί να το κατηγορήσει για έλλειψη πρωτοτυπίας.

Μέχρι στιγμής, η κίνηση του Ιταλικού Wired χαίρει της πλήρους υποστήριξης τόσο του Αμερικανικού όσο και του Βρετανικού τίτλου, ενώ το πολύ καλογραμμένο manifesto της κίνησης αυτής, φαίνεται να συμπαρασύρει κατά κύματα υποστηρικτές. Τόσο φυσικά πρόσωπα όσο και εταιρείες και οργανισμούς.

Έτσι μεταξύ των προσωπικοτήτων που έχουν συνταχθεί υπερ της ανορθόδοξης αυτής υποψηφιότητας είναι η κάτοχος του Νόμπελ Ειρήνης από το 2003, Ιρανή ακτιβίστρια Shirin Ebadi, ο σχεδιαστής μόδας Giorgio Armani και αρκετοί ακαδημαϊκοί. Παράλληλα, είδαν "φως" και μπήκαν, δηλώνοντας την υποστήριξή τους στο project - προφανώς για τους δικούς τους λόγους ο καθείς- και μεγάλες εταιρείες από τον κόσμο της τεχνολογίας και της αυτοκίνησης. Κι όλα μπερδεύονται γλυκά...

Προς το παρόν, μένει να δούμε εάν η κίνηση αυτή θα συγκινήσει και τη Σουηδική Ακαδημία Τεχνών κι Επιστημών ώστε να δεχτεί αυτή την ασυνήθιστη πρόταση.

lifo

Κάρλα Μπρούνι, η comédienne


Δεν το ακούμε πρώτη φορά. Η είδηση ότι η Κάρλα Μπρούνι - ναι η πρώτη κυρία της Γαλλίας- είναι η επόμενη μούσα του Γούντι Άλεν έχει κυκλοφορήσει εδώ και αρκετούς μήνες. Αυτό που κάνει περισσότερο εντύπωση είναι ότι ξαναδιαβάζουμε τις ίδιες φήμες και μάλιστα με την προσθήκη της σημαντικής λεπτομέρειας ότι η Μπρούνι έχει ήδη πει το «ναι».

Κι επειδή ο δημιουργός του πολύ καλού «Whatever Works» μας έχει μπερδέψει με την πολυπαραγωγικότητά του, να διευκρινίσουμε ότι δε μιλάμε για το επόμενο project του που ήδη έχει ολοκληρώσει το μεγαλύτερο μέρος των γυρισμάτων του στο Λονδίνο - ο λόγος για το μυστηριώδες «You Will Meet a Tall Dark Stranger» με συγκέντρωση αστέρων: Άντονι Χόπκινς, Ναόμι Γουότς, Αντόνιο Μπαντέρας, Τζος Μπρόλιν, Φρέιντα Πίντο- αλλά για επόμενη δουλειά του (μα πότε προλαβαίνει;) που μάλιστα θα είναι και πάλι καθαρόαιμη κωμωδία.

Να θυμίσουμε ότι, αν τελικά Κάρλα και Άλεν σφίξουν τα χέρια, δε θα είναι η πρώτη φορά που η τραγουδίστρια και μοντέλο σύζυγος του Γάλλο προέδρου εμφανίζεται στη μεγάλη οθόνη. Την είχαμε δει πίσω στο 1994 στην ταινία του Ρόμπερτ Άλτμαν Pret-a-Porter, αλλά βέβαια το concept ήταν πολύ οικείο για εκείνη, καθώς τότε μεσουρανούσε στον κόσμο της μόδας.

Η περίπτωση να συνεργαστεί με το σκηνοθέτη του Μανχάταν και του Νευρικού Εραστή, μάλλον είναι κάτι διαφορετικό. Ο ίδιος πάντως έχει δηλώσει δημοσίως ότι η Κάρλα εκτός από 90-60-90, έχει το χάρισμα της ηθοποιού, είναι ολοκληρωμένη καλλιτέχνης και θα μπορούσε να ταιριάξει πολύ καλά σε κωμικό ρόλο. Επειδή η κ. Μπρούνι έχει και υποχρεώσεις στο μέγαρο των Ηλυσίων, θα ήταν too much να ευχηθούμε η επόμενη γουντιαλενική ιστορία νευρώσεων να γυριστεί στο Παρίσι; Κάτι σε Carla, Cécilia, Paris...


Άγρια συμπλοκή με τραυματίες στην Ομόνοια

Τρεις τραυματίες είναι ο απολογισμός άγριας συμπλοκής μεταξύ περίπου είκοσι αλλοδαπών στις 3 μετά το μεσημέρι στην οδό Ξούθου στην Ομόνοια. Οπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, συνεπλάκησαν μεταξύ τους για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία Ιρανοί, Ιρακινοί και Αφγανοί.

Από το σημείο διακομίστηκαν τραυματισμένοι στο Λαϊκό Νοσοκομείο ένας Ιρακινός, ένας Ιρανός και ένας Αφγανός σοβαρότερα από τους οποίους είναι ο Ιρανός, o οποίος έφερε τραύμα από μαχαίρι στην κοιλιά και εισήχθη στο χειρουργείο. Προανάκριση για την υπόθεση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα της Ομόνοιας, ενώ οι δράστες αναζητούνται.

Κάθειρξη 6 ετών στον Βασίλη Στεφανάκο

Για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση.

Μειωμένη σημαντικά σε σχέση με την πρωτοβάθμια είναι η ποινή που επιβλήθηκε στον Βασίλη Στεφανάκο, ο οποίος καταδικάστηκε από το Πενταμελές Εφετείο της Αθήνας σε κάθειρξη 6 ετών για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, μετά από πολυήμερη ακροαματική διαδικασία που αφορούσε υπόθεση του λεγόμενου οργανωμένου εγκλήματος. Ο Βασίλης Στεφανάκος πρωτοδίκως είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 14,6 ετών.

Λαμβάνοντας υπόψη κυρίως την κατάθεση της πρώην συντρόφου του Βασίλη Στεφανάκου, η οποία ανακάλεσε τον αρχικό ισχυρισμό της ότι ήταν υπεύθυνος για επίθεση σε βάρος της και σε βάρος του φίλου της έξω από κέντρο διασκέδασης, το 2002, το δικαστήριο τον αθώωσε από την κατηγορία της ηθικής αυτουργίας σε βαριά σκοπούμενη επικίνδυνη σωματική βλάβη.

Το δικαστήριο επέβαλε επίσης ποινή κάθειρξης 6 ετών και φυλάκιση 6 μηνών στον Γιάννη Σκαφτούρο, ο οποίος κρίθηκε ένοχος και για προμήθεια εκρηκτικών υλών και οπλοκατοχή. Τέλος, ποινές φυλάκισης 3 ετών, εξαγοράσιμες, επιβλήθηκαν στους Γ. Μπασταλή και Αργ. Δενζιρτζόγλου, οι οποίοι κρίθηκαν ένοχοι, ως μέλη της ομάδας, με ελαφρυντικά.

Η υπόθεση αφορούσε οργανωμένη εγκληματική ομάδα, στις δραστηριότητες της οποίας αποδίδονταν εκβιασμοί, εμπρησμοί και άλλες παράνομες ενέργειες, και εκδικάστηκε ύστερα από αναίρεση του Αρείου Πάγου.

Μηδενική ανοχή στους ταραξίες

Δόγμα μηδενικής ανοχής προκρίνουν υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και Ελληνική Αστυνομία ενόψει της συνόδου του Συμβoυλίου Υπουργών Εξωτερικών του ΟΑΣΕ στην Αθήνα, την προσεχή Τρίτη και Τετάρτη, και των κινητοποιήσεων που έχουν προγραμματιστεί για τη συμπλήρωση ενός έτους από τον φόνο του μαθητή Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Ο σχεδιασμός ασφαλείας τίθεται από σήμερα σε εφαρμογή με ανάπτυξη δυνάμεων στις εγκαταστάσεις όπου θα φιλοξενηθούν οι εργασίες της συνόδου (ολυμπιακές εγκαταστάσεις Ελληνικού), ενώ τα μέτρα θα κορυφώνονται καθώς θα πλησιάζει η 6η Δεκεμβρίου. Σε κατάσταση μερικής επιφυλακής και μετά την 7η Δεκεμβρίου θα παραμείνουν οι αστυνομικές υπηρεσίες της Αττικής, ενώ εντολή στα περιπολικά να κινούνται περιμετρικά των τμημάτων προκειμένου να αποτραπεί τυχόν επίθεση κατά αστυνομικού στόχου έχει δοθεί από το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ.

«Δεν θα υπάρξει η παραμικρή ανοχή σε όσους επιχειρήσουν να διαταράξουν την τάξη», είπε στην «Κ» πηγή από το αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας. Από πληροφορίες που συγκεντρώνουν οι αρχές, προκύπτει ότι τα οργανωμένα μπλοκ αναρχικών δεν θα επιδιώξουν να συγκρουστούν με την Αστυνομία. Δεν ισχύει το ίδιο για μια ομάδα περίπου 300 νεαρών αντιεξουσιαστών που δρουν δίχως κεντρική καθοδήγηση και σύμφωνα με πληροφορίες θα επιδιώξουν να προκαλέσουν εκτεταμένα επεισόδια και καταστροφές. Οπως και στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της επετείου του Πολυτεχνείου, το συγκεκριμένο μπλοκ αντιεξουσιαστών θα βρεθεί υπό ασφυκτικό κλοιό. Δυνάμεις θα αναπτυχθούν και περιφερειακά του κέντρου της Αθήνας, σε αστυνομικούς, και όχι μόνο, στόχους. Ηδη πάντως καταγράφεται προσπάθεια σταδιακής κλιμάκωσης της έντασης, με επιθέσεις σε γραφεία πολιτικών, υποκαταστήματα τραπεζών και αστυνομικών στόχων, όπως πεζές περιπολίες και περιπολικά της Αμεσης Δράσης. Την Παρασκευή νεαροί από το κτίριο της ΑΣΟΕΕ στην Πατησίων επιτέθηκαν με μπουκάλια σε διερχόμενο περιπολικό, ενώ αντίστοιχο περιστατικό καταγράφηκε την παραμονή στο ίδιο ακριβώς σημείο. Το βράδυ της Πέμπτης σημειώθηκε εμπρηστική επίθεση στο γραφείο του υφυπουργού Δικαιοσύνης κ. Απόστολου Κατσιφάρα, ενώ είχε προηγηθεί επίθεση με γκαζάκια στο γραφείο του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ κ. Γιάννη Βούρου. Διαψεύδεται από τις αρμόδιες υπηρεσίες πληροφορία για επικείμενη άφιξη οργανωμένων ομάδων Ισπανών και Ιταλών αναρχικών για να συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις. «Εάν συμβεί κάτι τέτοιο θα πρόκειται για μεμονωμένα άτομα, όχι οργανωμένες κινήσεις», λέει στην «Κ» για το θέμα καλά πληροφορημένη πηγή.

Μπαρτσελόνα - Ρεάλ Μαδρίτης 1-0

Η Μπαρτσελόνα επικράτησε με 1-0 της Ρεάλ Μαδρίτης στο Clásico και επέστρεψε στην κορυφή της Primera Division.

O Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς ήταν ο σκόρερ της αναμέτρησης, στέλνοντας στην μπάλα στα δίχτυα του Κασίγιας στο 56' με πλασέ στην κίνηση έπειτα από σέντρα του Ντάνι Άλβες.

Αυτό ήταν το 8ο γκολ στο φετινό πρωτάθλημα για Σουηδού στράικερ, ο οποίος δεν ξεκίνησε στην βασική ενδεκάδα, ενώ σκόραρε μόλις πέντε λεπτά μετά την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο.

Το ματς ήταν αρκετά καλό, η Ρεάλ στο πρώτο μέρος ήταν πιο επικίνδυνη, αλλά η "Μπάρτσα" έφτασε στο γκολ στην επανάληψη και κατάφερε αν και έμεινε με δέκα παίκτες στο 62' λόγω αποβολής του Μπούσκετς να κρατήγει τον έλεγχο του αγώνα και να πάρει την νίκη.

Πριμ 200.000 ευρώ από Κόκκαλη

Όλοι στην ομάδα του Ολυμπιακού πλέουν σε... πελάγη ευτυχίας μετά από την σπουδαία νίκη στο ντέρμπι του "Γεώργιος Καραϊσκάκης" επί του "αιώνιου" αντιπάλου, Παναθηναϊκού, με σκορ 2-0.

Ωστόσο ένας λόγος παραπάνω για τους παίκτες του Ολυμπιακού να είναι ακόμα πιο χαρούμενοι, είναι και το γνωστό... παχυλό φακελάκι που είχε τάξει ο Σωκράτης Κόκκαλης σε ενδεχόμενη νίκη επί του Παναθηναϊκού.

Έναν είπαμε; Συγγνώμη, διότι εννοούσαμε 200.000 λόγους ή ακόμα καλύτερα 200.000 ευρώ! Ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ είχε υποσχεθεί σε περίπτωση νίκης 100.000 ευρώ για κάθε γκολ και το υψηλό ποσό που προέκυψε θα το μοιραστούν οι "ερυθρόλευκοι".

Φυσικά τα πειράγματα δεν θα μπορούσαν να λείψουν από μία τέτοια ημέρα για τους ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού, με τον Όσκαρ να είναι εκείνος που "μάζεψε" τα περισσότερα.

Αφορμή βέβαια στάθηκε η απίστευτη χαμένη ευκαιρία του στα τελευταία λεπτά του αγώνα που στέρησε ένα ακόμα γκολ στην ομάδα του Πειραιά και φυσικά άλλα 100.000 ευρώ τόσο από τις τσέπες του όσο και από εκείνες των συμπαικτών του.

«Κόκκινος» πιστολέρο!


«Κόκκινος» πιστολέρο!

One man show! Οι δύο... πιστολιές του Κώστα Μήτρογλου έκαναν την διαφορά στο ντέρμπι του Καραϊσκάκη και έστειλαν τον Ολυμπιακό στην κορυφή με το 2-0 επί του Παναθηναϊκού! Το gazzetta.gr βρέθηκε στο Φάληρο.

Ήταν λίγο-πολύ αναμενόμενο ότι ο Ολυμπιακός θα έμπαινε πιο δυνατά στο ματς. Έχοντας μια... πυρρακτωμένη εξέδρα μαζί του, λογικό ήταν να έχει ως στόχο το να πάρει τον έλεγχο του ματς από νωρίς και να ψάξει το γκολ που θα του έδινε τεράστιο ψυχολογικό προβάδισμα. Οι προβλέψεις επιβεβαιώθηκαν, καθώς όντως οι ερυθρόλευκοι πίεσαν από νωρίς και έδειξαν τη διάθεση τους να παίξουν από δεξιά, με τους Ζαϊρί και Γκαλίτσιο να βάζουν στη μέση συνεχώς τον Σπυρόπουλο και να προσπαθούν να δημιουργήσουν κάτι καλό με σέντρες.

Με τους Ντουντού και Μαρέσκα να πιέζουν από ψηλά, ο Παναθηναϊκός είχε προβλήματα στο να κρατήσει την μπάλα στην κατοχή του, να την κυκλοφορήσει σωστά και να παγώσει τον ρυθμό του παιχνιδιού. Οι γηπεδούχοι κέρδιζαν συνεχώς την μπάλα κοντά στον χώρο της σέντρας και επέμεναν από δεξιά να επιχειρούν να ανοίξουν την αντίπαλη άμυνα. Αυτή ήταν η εικόνα του παιχνιδιού στο πρώτο 10λεπτο, διάστημα στο οποίο οι δύο αιώνιοι πάντως είχαν να επιδείξουν από ένα καλό σουτ, των Μαρέσκα και Σισέ.

Ο Παναθηναϊκός χρειαζόταν μια φάση που θα... έκοβε τον αέρα του Ολυμπιακού και τη βρήκε στο 12', με τα δύο σερί σουτ του Σισέ από καλή θέση, μετά από λάθος έξοδο του Νικοπολίδη. Οι πράσινοι ανέβηκαν σιγά-σιγά, κέρδισαν μέτρα στο γήπεδο και μετά το 20λεπτο κατάφεραν να πάρουν αυτοί τον έλεγχο στη μεσαία γραμμή και να κάνουν το παιχνίδι τους. Με τον Σιμάο να μην κάνει λάθος -όπως σε άλλα παιχνίδια- στις μεταβιβάσεις του και τον Ζιλμπέρτο να βοηθάει πολύ στο να κυκλοφορήσει σωστά η μπάλα, η ομάδα του Χενκ Τεν Κάτε κατάφερε να απλώσει σταδιακά το παιχνίδι της στον αγωνιστικό χώρο. Την ίδια ώρα, ο Ζίκο υποχρεώθηκε στην πρώτη του αλλαγή, με τον Παπαδόπουλο να παίρνει τη θέση του τραυματία Ζεβλάκοφ.

Αυτό δεν επηρέασε τον Παναθηναϊκό, που συνέχισε ανεπηρέαστος. Οι Σαλπιγγίδης και Γκάμπριελ, που άρχισαν το ματς δεξιά κι αριστερά αντίστοιχα, άλλαξαν πλευρές, ο Κατσουράνης βοηθούσε ανασταλτικά καθώς έκοβε μπαλιές και οι πράσινοι κατάφεραν να κόψουν στα δύο τους ερυθρόλευκους, που από την άμυνα προσπαθούσαν να στείλουν απευθείας την μπάλα στην επίθεση. Το παιχνίδι είχε έρθει στα μέτρα του τριφυλλιού, που ανέβαζε όλο και περισσότερους παίκτες μπροστά.

Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι ο Βύντρα βρέθηκε σε κάποιες περιπτώσεις σε θέση που δε συνηθίζει να είναι και απείλησε με ένα πολύ καλό σουτ που απέκρουσε εντυπωσιακά ο Νικοπολίδης, ενώ όσο το λεπτά περνούσαν στο πρώτο ημίχρονο τόσο αύξανε και την πίεση του ο Παναθηναϊκός. Οι φιλοξενούμενοι κέρδιζαν κόρνερ και ήλεγχαν την κατάσταση σε τέτοιο βαθμό, ώστε να κερδίζουν αυτοί την μπάλα μετά τις αποκρούσεις της ερυθρόλευκης άμυνας, με αποτέλεσμα να δοκιμάζουν δεύτερες και τρίτες επιθέσεις, στην ίδια φάση.

Δίλεπτο «φωτιά»...
Το τριφύλλι απείλησε με τους Σαλπιγγίδη και Γκάμπριελ, που αποτελούσαν τα στηρίγματα του Σισέ, ο οποίος γυρνούσε και πιο πίσω για να πάρει την μπάλα, τραβώντας και αμυντικούς πάνω του για να ανοίξει κενό στην ερυθρόλευκη άμυνα. Ενα τέτοιο μεγάλο κενό υπήρξε και στο 45', όταν ο Γάλλος δέχθηκε μια πολύ ωραία μπαλιά και είχε... όλο το γήπεδο μπροστά του για να βρεθεί τετ α τετ με τον Νικοπολίδη, αλλά υποδείχθηκε (κακώς, σύμφωνα με το βίντεο) σε θέση οφ σάιντ.

Κι εκεί που όλα έδειχναν ότι το πρώτο ημίχρονο θα έληγε 0-0, το Καραϊσκάκη... πήρε φωτιά! Στην τελευταία επίθεση οι Μέλμπεργκ, Ντουντού και Μήτρογλου αποδιοργάνωσαν την άμυνα των φιλοξενούμενων, με τον νεαρό επιθετικό να ανοίγει από κοντά το σκορ και να στέλνει με εντελώς διαφορετική ψυχολογία τις δύο ομάδες στα αποδυτήρια.

Το καθάρισε ο Μήτρογλου...
Με την έναρξη της επανάληψης ήταν φανερό ότι ο Παναθηναϊκός είχε χάσει την αυτοπεποίθηση του πρώτου ημιχρόνου και ότι ο Ολυμπιακός έπαιζε, πλέον, με μεγαλύτερη σιγουριά και ορμή. Οι ερυθρόλευκοι έψαξαν το δεύτερο γκολ που ουσιαστικά θα τους έδινε τη νίκη και το πέτυχαν στο 54', από την άψογη συνεργασία των Ζαϊρί-Μήτρογλου και το πολύ όμορφο τελείωμα του Έλληνα επιθετικού, που με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα έγινε το πρόσωπο του ματς.

Ο Τεν Κάτε επιχείρησε να αλλάξει κάποια πράγματα στην ομάδα του αντικαθιστώντας τον Γκάμπριελ, που υστερούσε, με τον Λέτο και ο Αργεντίνος, που αποτελούσε το κόκκινο πανί για την εξέδρα, πήρε πρωτοβουλίες. Οι Πειραιώτες, όμως, είχαν πλέον τα πάντα με το μέρος τους και κατάφεραν να πάνε το ματς στον ρυθμό που αυτοί ήθελαν.

Αυτό που ήθελαν οι γηπεδούχοι ήταν να βγάλουν εκτός σχεδίου τους πράσινους, που στο δεύτερο ημίχρονο δεν έδειξαν να ακολουθούν κάποιο συγκεκριμένο πλάνο στο παιχνίδι τους. Ο Τεν Κάτε δεν μπορούσε να είναι ικανοποιημένος, ο Ζίκο ήταν και με την κίνηση του να μεταφέρει από την αριστερή πλευρά τον Ζαϊρί δημιούργησε προβλήματα και από εκεί, στην αντίπαλη άμυνα.

Ανοιχτό ματς και φάσεις
Η αντικατάσταση του Σιμάο με τον Νίνη, στο 63', είχε ως στόχο για τον Παναθηναϊκό να αποκτήσει η ομάδα ακόμη έναν δημιουργικό παίκτη, ικανό να κάνει κάτι καλό και με ατομική προσπάθεια. Οι αλλαγές των ερυθρόλευκων, στον αντίποδα, ήταν όλες αναγκαστικές, με τον Ντομί να παίρνει τη θέση του Μπράβο και τον Πάντο αυτή του Λεονάρντο.

Στις εξέδρες οι οπαδοί του Ολυμπιακού είχαν στήσει το δικό τους πάρτι, ο Σισέ δεν μπορούσε να βάλει ξανά στο ματς τον Παναθηναϊκό καθώς νικήθηκε από τον Νικοπολίδη σε δύο προσπάθειες κι ενώ είχε βρεθεί σε θέση βολής και ο Μήτρογλου, στο άλλο μισό του γηπέδου, εξακολουθούσε να ταλαιπωρεί τον Βύντρα, που τον έχανε σε αρκετές περιπτώσεις.

Το ματς είχε ανοίξει πολύ, η άμυνα του Παναθηναϊκού από ένα σημείο κι έπειτα ήταν εντελώς αποδιοργανωμένη και οι Μήτρογλου και Οσκαρ, ειδικά ο δεύτερος, έχασαν σημαντικές ευκαιρίες για να ανεβάσουν τον δείκτη του σκορ. Ειδικά ο Ισπανός στο 87ο λεπτό, όταν πλάσαρε αδύναμα μόνος προ του Τζόρβα κι ενώ όλο το Καραϊσκάκη... ήδη πανηγύριζε!

Man of the match: Ο Σωκράτης Κόκκαλης του είχε πει να σταματήσει τους πανηγυρισμούς με τους... πυροβολισμούς. Προφανώς το βράδυ της Κυριακής ο πρόεδρος του Ολυμπιακού δεν στενοχωρέθηκε καθόλου, βλέποντας τον Μήτρογλου να πανηγυρίζει δύο φορές με τον ίδιο τρόπο. Ο νεαρός επιθετικός των ερυθρόλευκων ήταν αυτός που έκανε τη διαφορά στο ντέρμπι, από τη στιγμή που πέτυχε τα γκολ της νίκης.

Αδύναμος κρίκος: Μέχρι να γίνει το 1-0, ήταν αρκετά καλός. Από εκείνο το σημείο κι έπειτα, όμως, ο Βύντρα έχασε τα πατήματα του και αυτό στοίχισε στον Παναθηναϊκό. Και στα δύο γκολ έχασε τον Μήτρογλου και αυτό οι πράσινοι το πλήρωσαν ακριβά. Τον έχασε και σε κάποιες άλλες περιπτώσεις μετά το 2-0, αλλά το σκορ δεν αυξήθηκε.

Στο ύψος του: Οι... υποψήφιοι είναι δύο. Ο Νικοπολίδης που για ακόμη μία φορά αντέδρασε σωστά σχεδόν σε όλες τις περιπτώσεις και ο Ζαϊρί που προκάλεσε πολλά προβλήματα στην άμυνα του τριφυλλιού, είτε αγωνιζόμενος δεξιά είτε αριστερά. Αμφότεροι ήταν πολύ καλοί και βοήθησαν τα μέγιστα ώστε να έρθει η νίκη και η κορυφή, με τον Μαροκινό να προσφέρει και ανασταλτικά!

Η γκάφα: Την έκανε η άμυνα του Παναθηναϊκού στο πρώτο γκολ του Ολυμπιακού, καθώς συνολικά έχασαν τους Ντουντού και Μήτρογλου. Μεγάλη, συνολικά, η ευθύνη του Βύντρα, που είχε αναλάβει τον Μήτρογλου και τον έχασε και στα δύο γκολ.

Το στραγάλι: Ο Κάκος δεν έκανε κάποιο σοβαρό λάθος, αν και ήταν πάλι εκνευριστικός με το να σταματάει συνεχώς τις εκτελέσεις φάουλ, για να σφυρίξει πρώτα ο ίδιος. Σε κάποιο σημείο, μάλιστα, κατάφερε να χάσει και την κίτρινη κάρτα... Ο βοηθός Βασιλειάδης, όμως, βαρύνεται με τη φάση του 45ου λεπτού. Δευτερόλεπτα πριν το 1-0 από τον Ολυμπιακό, ο Σισέ φεύγει μόνος του για να βγει τετ α τετ με τον Νικοπολίδη και η σημαία για οφ σάιντ σηκώθηκε, με το βίντεο να μη δικαιώνει τον βοηθό.

Το ταμείο του Gazzetta: Για τον Ολυμπιακό η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί δεν μπορεί παρά να είναι ευχάριστη. Νίκησε στο ντέρμπι, πήρε το ψυχολογικό πλεονέκτημα έναντι του αντιπάλου του, είναι ξανά στην κορυφή και παίρνει το πάνω χέρι για τη συνέχεια σε θεωρητικό επίπεδο, καθώς περιμένει να επιστρέψουν οι τραυματίες. Ο Παναθηναϊκός, από την άλλη πλευρά, για πρώτη φορά φέτος θα δοκιμάσει τόσο τις αντιστάσεις του. Την προηγούμενη εβδομάδα περίμενε να πάει στο +4 και τώρα είναι στο -1... Το πιο σημαντικό για τους πράσινους, πλέον, δεν είναι τόσο το αποτέλεσμα, γιατί το -1 είναι η ελάχιστη δυνατή διαφορά από την κορυφή, αλλά το πώς θα αντιδράσει ψυχολογικά.

Οι συνθέσεις
Ολυμπιακός (Ζίκο):
Νικοπολίδης, Ρ. Μπράβο (63' Ντομί), Μέλμπεργκ, Ζεβλάκοφ (28' Αβ. Παπαδόπουλος), Γκαλίτσιος, Ντούντου, Μαρέσκα, Λεονάρντο (70' Πάντος), Ζαϊρί, Όσκαρ, Μήτρογλου.

Παναθηναϊκός (Τεν Κάτε): Τζόρβας, Σεϊταριδης Σπυρόπουλος, Βύντρα, Σαριέγκι, Ζιλμπέρτο, Κατσουράνης, Σιμάο (63' Νίνης), Γκάμπριελ (55' Λέτο), Σαλπιγγίδης (75' Χριστοδουλόπουλος), Σισέ.

gazzetta

Ο θρίαμβος σε εικόνες! ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ


ΠΕΡΑΣΑΤΕ ΚΑΛΑ ΚΥΡΙΕ ΠΑΤΕΡΑ !!!!!!!!!!

Ο Πατέρας είδε το ματς από σουίτα. Η σηματάρα, πάντως, καταπίνει τα πάντα

Ευχαριστημένος ο Ζίκο από την προσπάθεια των παικτών μας

Να και ο Κοτολέτο. Άργησε να μπει μέσα ο μάγκας

Ο πρόεδρος του Θρύλου σε πρώτο πλάνο

Είπες τίποτα μεγάλε;

Ο μεγάλος πρωταγωνιστής του αγώνα

Οι θρυλικοί μας οπαδοί έδωσαν το δικό τους ρυθμό

Φλέγεται ο Ναός

Ναι ρε Κωστάρα. Μόνο εσύ!

Δεν φαίνεται τίποτα. Ακραία καιρικά φαινόμενα στο Ναό

gavros.gr

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ

Δεκέμβριος 2009
Τρίτη, 1 Δεκεμβρίου 2009

Winger + Danger Angel-Sin City, Αθήνα. 25 ευρώ

Απροσάρμοστοι: Live για τον Παύλο Σιδηρόπουλο-Κύτταρο, Αθήνα
Τετάρτη, 2 Δεκεμβρίου 2009

Puressence-Μύλος 1927, Λάρισα

Απροσάρμοστοι: Live για τον Παύλο Σιδηρόπουλο-Κύτταρο, Αθήνα

Μπλε-Mylos Stage, Θεσσαλονίκη
Πέμπτη, 3 Δεκεμβρίου 2009

63High-Block 33, Θεσσαλονίκη

Locomondo-Κύτταρο, Αθήνα

Puressence-Πολιτεία, Πάτρα

Tango por Dos-Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

The Fuzzy Nerds + Pig in a Poke-Vox Music Stage, Βόλος

Weeding Dub-Block 33 (stage 2), Θεσσαλονίκη

Γεωργία Συλλαίου + Γιάννης Φιλιππουπολίτης-Le CIRQUE, Θεσσαλονίκη

Παύλος Παυλίδης & the B-Movies-Σταυρός του Νότου, Αθήνα
Παρασκευή, 4 Δεκεμβρίου 2009

B.D. Foxmoor-Gagarin 205, Αθήνα

Blues Magoos-Rodeo Club, Αθήνα. 23 ευρώ

DJ Vadim / Full Effect-Block 33, Θεσσαλονίκη

Dustbowl-After Dark, Αθήνα

Minino Garay-GazARTE, Αθήνα

Opeth-Principal Club Theater, Θεσσαλονίκη

Shadows Fall + Born From Pain + Betrayed By Many + The Set Up-Sin City, Αθήνα

Shock Absorber + Routes + Bliss + Planet of Zeus + Potergeist-An Club, Αθήνα

Tango por Dos-Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Η Μηχανή του Χρόνου - Φεστιβάλ Ελληνικού Hip Hop-Kέντρο Πολιτισμού "Ελληνικός Κόσμος", Κτήριο 56, Αθήνα. 20 ευρώ
Σάββατο, 5 Δεκεμβρίου 2009

Blues Magoos-Rodeo Club, Αθήνα. 23 ευρώ

Dimebag Tribute Night vol 3-An Club, Αθήνα

Jah Shaka + Gregory Isaacs + Jamerllada-Πολιτιστικό Κέντρο Ελληνικός Κόσμος, Αθήνα

Minino Garay-GazARTE, Αθήνα

Opeth-Fuzz Live Music Club, Αθήνα

Tango por Dos-Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

The Last Drive-Stage, Λάρισα
Κυριακή, 6 Δεκεμβρίου 2009

Meden Agan + Typhon + Coma + Dimlight-An Club, Αθήνα

Six Organs οf Admittance-Rodeo Club, Αθήνα. 23 ευρώ
Δευτέρα, 7 Δεκεμβρίου 2009

Matisse + Rosebleed-Σταυρός του Νότου, Αθήνα

Yasmin Levy-GazARTE, Αθήνα
Τρίτη, 8 Δεκεμβρίου 2009

A Place to Bury Strangers-Rodeo Club, Αθήνα

The Fuzzy Nerds + Dj Venn's Diagrams-Otro, Σέρρες

Yasmin Levy-GazARTE, Αθήνα
Τετάρτη, 9 Δεκεμβρίου 2009

A Place to Bury Strangers-Rodeo Club, Αθήνα
Πέμπτη, 10 Δεκεμβρίου 2009

Keelhaul-An Club, Αθήνα

Rosebleed + Jane Doe-Sin City, Κατερίνη

Salonumuz Klimalidir-Rodeo Club, Αθήνα

The Fuzzy Nerds + Dj Jarvis Vega + Olga Roidi-More Steps, Πάτρα

Γεωργία Συλλαίου + Γιάννης Φιλιππουπολίτης-Le CIRQUE, Θεσσαλονίκη
Παρασκευή, 11 Δεκεμβρίου 2009

Aherusia + Black Winter + Deus Infestus-Stage, Λάρισα

Alice Russell-GazARTE, Αθήνα

Autodivine-Six D.O.G.S., Αθήνα. Είσοδος ελεύθερη

Begging Shaman + Korsikov + 1000 Mods + Since (Time) + Brotherhood of Sleep-An Club, Αθήνα

Federico Aubele-Principal Club Theater, Θεσσαλονίκη

Frank Popp Ensemble-Block 33, Θεσσαλονίκη

Mando Diao-Gagarin 205, Αθήνα

My Brightest Diamond-Rodeo Club, Αθήνα
Σάββατο, 12 Δεκεμβρίου 2009

Alice Russell-GazARTE, Αθήνα

Blue Oyster Cult-Gagarin 205, Αθήνα

Federico Aubele-Planet Music, Αθήνα

Frank Popp Ensemble-Stage, Λάρισα

Lefties Soul Connection-Μύγα, Αθήνα. 20 ευρώ

Mando Diao-Principal Club Theater, Θεσσαλονίκη

Minor Mine + Background Noise Suppression-Sin City, Κατερίνη

Prefabricated Quartet-Mylos Stage, Θεσσαλονίκη

Tenderness of Wolves + Lucky Funeral + Juliet Was a Pornstar + Before the Davil Knows You Are Dead + Go Ask Alice-An Club, Αθήνα

The Fuzzy Nerds-Θυμωμένο Πορτραίτο, Ιωάννινα
Κυριακή, 13 Δεκεμβρίου 2009

Battle of the Bands-An Club, Αθήνα

Blue Oyster Cult-Principal Club Theater, Θεσσαλονίκη

Chameleons-Κύτταρο, Αθήνα

Ρόδες-Block 33, Θεσσαλονίκη
Δευτέρα, 14 Δεκεμβρίου 2009

Cyanna + Transistor-Σταυρός του Νότου, Αθήνα
Τρίτη, 15 Δεκεμβρίου 2009

Joe Bonamassa-Κύτταρο, Αθήνα
Τετάρτη, 16 Δεκεμβρίου 2009

Gogol Bordello-Principal Club Theater, Θεσσαλονίκη. 30 ευρώ
Πέμπτη, 17 Δεκεμβρίου 2009

Art Is Hard-Block 33 (stage 2), Θεσσαλονίκη

Audioblast + Freefall + Slaveatgod + Harsh Demise-An Club, Αθήνα

Gogol Bordello-Fuzz Club, Αθήνα. 30 ευρώ

Salonumuz Klimalidir-Rodeo Club, Αθήνα
Παρασκευή, 18 Δεκεμβρίου 2009

Dr Atomic-Stage, Λάρισα

Fuzzy Nerds + Jane Doe + Coin-Eightball, Θεσσαλονίκη

One Hour Before the Trip + Misuse + Cinecod + Kris Riot-Art House, Αθήνα

Pan Sonic + Rob Hall-Bios, Αθήνα

Red Snapper-Principal Club Theater, Θεσσαλονίκη

Rodrigo Y Gabriela-GazARTE, Αθήνα

Vodka Juniors-Gagarin 205, Αθήνα
Σάββατο, 19 Δεκεμβρίου 2009

Extrawelt-Mylos Stage, Θεσσαλονίκη

Grandmaster Flash dj set-Bios, Αθήνα

Hip-hop festival '09-Block 33, Θεσσαλονίκη

Red Snapper-Rodeo Club, Αθήνα. 23 ευρώ

Rodrigo Y Gabriela-GazARTE, Αθήνα

Sivert Hoyem (ex Madrugada)-Gagarin 205, Αθήνα

Taste the Floor + Do Something Now + Against All Odds + I Want You Dead-An Club, Αθήνα

The Fuzzy Nerds-Oz Rock Stage, Αγρίνιο
Κυριακή, 20 Δεκεμβρίου 2009

Battle of the Bands-An Club, Αθήνα

Next Time Passions + Le Page-Tiki Bar Athens

Pyromatic Set [dj set by bdfoxmoor]-Mylos Stage, Θεσσαλονίκη

Red Snapper-Rodeo Club, Αθήνα. 23 ευρώ

Septic Flesh + Inactive Messiah + Below The Bottom + Industry of Nightmares-Νότος, Χανιά

Sivert Hoyem (ex Madrugada)-Gagarin 205, Αθήνα
Δευτέρα, 21 Δεκεμβρίου 2009

Julian Marley-Block 33, Θεσσαλονίκη

Matisse + Liar Birds-Σταυρός του Νότου, Αθήνα

Rebel Truce (Clash tribute band)-Rodeo Club, Αθήνα
Τρίτη, 22 Δεκεμβρίου 2009

Night of Earth + Ekos Quartet + Sequence Theory Project-An Club, Αθήνα

Rebel Truce (Clash tribute band)-Εν Πλω, Αγρίνιο

The Black Heart Procession Solo feat Pall Jenkins / Paulo Zappoli + Addiquit-Rodeo Club, Αθήνα
Τετάρτη, 23 Δεκεμβρίου 2009

Cast-A-Blast Soundsystem + Cayetano Soundsystem + Gacho Rejected-An Club, Αθήνα

Rebel Truce (Clash tribute band)-Stone Bar, Πάτρα

The Black Heart Procession Solo feat Pall Jenkins / Paulo Zappoli + Addiquit-Rodeo Club, Αθήνα

Δημήτρης Μητσοτάκης & Ευδαίμονες - Ελελεύ-Μύγα, Αθήνα. 12 ευρώ
Πέμπτη, 24 Δεκεμβρίου 2009

Blues Wire-Rodeo Club, Αθήνα

Mammy Hot Daddy Cool w/ BNC-Bios, Αθήνα
Παρασκευή, 25 Δεκεμβρίου 2009

Blues Wire-Rodeo Club, Αθήνα
Σάββατο, 26 Δεκεμβρίου 2009

Sinfest-Stage, Λάρισα

Κρίστη Στασινοπούλου-Μύγα, Αθήνα. 12 ευρώ

Ψαραντώνης-Rodeo Club, Αθήνα
Κυριακή, 27 Δεκεμβρίου 2009

Poem-Dewars, Αγρίνιο

Θάνος Ανεστόπουλος-An Club, Αθήνα
Ψαραντώνης-Rodeo Club, Αθήνα