Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2011

Ομπάμα προς Ευρωπαίους: Ισχυρά μέτρα τώρα

Οπως δήλωσε απόψε ο προεδρικός εκπρόσωπος, ο Μπαράκ Ομπάμα εξέφρασε στους ευρωπαίους ηγέτες την πεποίθησή του ότι θα τα καταφέρουν, ενθαρρύνοντάς τους να αναλάβουν "σθεναρή και αποφασιστική δράση" για να λύσουν τα προβλήματα.

Ο Τζέημς Κάρνεϊ ερωτήθηκε σχετικά με τις τηλεφωνικές επαφές και τις συζητήσεις που είχε με ευρωπαίους ο Αμερικανός Πρόεδρος, κατά τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, ενώ σε σχέση με την παγκόσμια αναταραχή στις χρηματαγορές, είπε ότι ο Λευκός Οίκος παρακολουθεί την κατάσταση.

Ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών Τίμοθι Γκάιτνερ τόνισε από την πλευρά του ότι η επιβράδυνση της οικονομικής ανάπτυξης συνιστά μεγαλύτερη πρόκληση από το χρέος και ότι τα κράτη σε ολόκληρο τον κόσμο θα πρέπει να δώσουν προτεραιότητα στην υποστήριξη της ανάπτυξης.

Oι Ευρωπαίοι ηγέτες, σημείωσε ο Αμερικανός υπουργός, "βρίσκονται αντιμέτωποι με ζητήμα πολύ μεγαλύτερα από εκείνο της Ελλάδας", είπε χαρακτηριστικά.

«ΑΝΑΤΡΕΠΕΙ» ΤΗ ΘΕΩΡΙΑ ΤΟΥ ΑΪΝΣΤΑΙΝ ΕΥΡΗΜΑ ΣΤΟ CERN!!!

Επιστήμονες του CERN ανακοίνωσαν σήμερα ότι κατέγραψαν υποατομικά σωματίδια τα οποία ξεπέρασαν την ταχύτητα του φωτός, εύρημα που αν επαληθευτεί θα σημάνει την ανατροπή ενός εκ των βασικών νόμων του σύμπαντος.
Περίπου 15.000 δέσμες νετρίνων - μικροσκοπικών σωματιδίων που διαποτίζουν το σύμπαν - απελευθερώθηκαν σε διάστημα 3 ετών από το CERN προς το εργαστήριο του Gran Sasso 730 χλμ. μακριά, όπου εντοπίστηκαν από γιγαντιαίους ανιχνευτές.

Το φως θα είχε καλύψει τη συγκεκριμένη απόσταση σε περίπου 2,4 χιλιοστά του δευτερολέπτου, αλλά τα νετρίνα έφτασαν σε 60 νανοδευτερόλεπτα ή 60 δισεκατομμυριοστά του δευτερολέπτου νωρίτερα.

Ο εκπρόσωπος των ερευνητών Αντόνιο Ερεντιτάτο δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters ότι οι μετρήσεις που καταγράφηκαν τα τελευταία τρία χρόνια έδειξαν ότι νετρίνα κινούνταν με ταχύτητα 60 νανοδευτερολέπτων, γρηγορότερα απ' ότι το φως. "Έχουμε μεγάλη εμπιστοσύνη στα αποτελέσματά μας.Έχουμε ελέγξει και ξαναελέγξει για οτιδήποτε δεν θα επιβεβαίωνε τα στοιχεία μας, αλλά δε βρήκαμε τίποτα. Τώρα ζητούμε από συναδέλφους να τα ελέγξουν ανεξάρτητα", πρόσθεσε ο ίδιος.

Σε περίπτωση που τα ευρήματα επιβεβαιωθούν, τότε η ανακάλυψη θα ανατρέψει τη θεωρία της σχετικότητας που διατύπωσε ο Άλμπερτ Αϊνστάιν το 1905 και υποστήριζε ότι η ταχύτητα του φωτός είναι μια "κοσμική σταθερά" και τίποτα στο σύμπαν δεν θα μπορούσε να ταξιδέψει γρηγορότερα.

ΠΡΕZA TV

ΣΤΟ ΚΡΕΒΑΤΙ ΜΕ ΤΗΝ JESSICA WHITE Video

Janah Grinfeld Video


Πόσοι άλλοι θα πηδήξουν στο κενό;

Αν όλοι μας νιώσαμε φρίκη όταν μάθαμε την αυτοκτονία του απελπισμένου από τα οικονομικά αδιέξοδα του γνωστού διαφημιστή Μιχάλη Τριάδη, τι πρέπει άραγε να νιώσουμε με τα συγκλονιστικά στοιχεία που υπάρχουν για τις αυτοκτονίες στην Ελλάδα την τελευταία διετία από απελπισμένους της κρίσης.

Έχουμε και λέμε λοιπόν:

Σε 47% από το 2008 έχουν αυξηθεί οι αυτοκτονίες στην Ελλάδα.

Μόνο το εξάμηνο Ιανουάριος - Ιούνιος 2011, 68 άτομα έβαλαν τέλος στη ζωή τους, δηλαδή περίπου 10 κάθε μήνα γιατί δεν αντέχουν τα οικονομικά βάρη που αντιμετωπίζουν.

32 άτομα αυτοκτόνησαν το ίδιο διάστημα γιατί δεν μπορούσαν να ζήσουν είτε γιατί δεν είχαν φάρμακα για επώδυνες αρρώστιες, είτε γιατί δεν είχαν να πληρώσουν σπίτι για να μείνουν, ή δεν μπορούσαν αν αγοράσουν ούτε λίγο ψωμί.

Από τους 68 αυτόχειρες της πρώτης κατηγορίας, οι 55 ήταν έμποροι, επιχειρηματίες και βιοτέχνες που η κρίση τους είχε οδηγήσει είτε σε τοκογλύφους, είτε στη μέγγενη των Τραπεζών, είτε γιατί τα χρέση σε ΙΚΑ και δημόσιο τους οδηγούσαν με μαθηματική ακρίβεια στη φυλακή.

Αυτός ο μακάβριος χορός του θανάτου φαίνεται ότι δεν θα έχει τελειωμο και θα απλώνεται όλο και περισσότερο.

Όμως ας μη χύνουν τώρα κροκοδείλια δάκρυα για τον Μιχάλη Τριάδη, οι διάφοροι «βαρόνοι» των ΜΜΕ γιατί η δραματική κρίση στο χώρο της διαφήμισης είναι και δικό τους έργο.

Και φοβάμαι – γιατί ξέρω ποιοι ζουν τραγωδίες στο χώρο αυτό – ότι οι υποψήφιοι αυτόχειρες είναι ακόμα πολλοί

ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΡΔΑΒΕΛΑΣ

Έλενα Παπαβασιλείου: Διακαναλική βασίλισσα της πρωινής ζώνης Photos





Άνδρας: Οι 10 εντολές

Γνωρίστε τις ανάγκες του δέρματός σας Δεν έχει νόημα να χρησιμοποιείτε προϊόντα που δεν αρμόζουν στις απαιτήσεις της επιδερμίδας σας. Χρησιμοποιήστε μια καταπραϋντική κρέμα αν έχετε ευαισθησία, μια σμηγματορρυθμιστική αν το πρόβλημά σας είναι η λιπαρότητα ή μια αντιρυτιδική αν δείτε τις πρώτες σας ρυτίδες.

• Χρειάζεται συνέπεια! Εφαρμόστε σταθερά το καθημερινό πρόγραμμα περιποίησης, γιατί μόνο έτσι θα εξασφαλίσετε το μέγιστο αποτέλεσμα.

• Μην είστε βιαστικοί στο ξύρισμα Οι βιαστικές κινήσεις είναι η αιτία για ερεθισμούς, κοψίματα και τρίχες που γυρνάνε προς τα μέσα.

• Προλάβετε την τριχόπτωση! Για να έχετε το κεφάλι σας… ήσυχο, 1-2 φορές το χρόνο εφαρμόστε προληπτικά μια ειδική αγωγή.

• Βάλτε φρένο στις καταχρήσεις Κάπνισμα, υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ, έλλειψη ύπνου, πολλές ώρες εργασίας και στρες θα καταστρέψουν όλες σας τις προσπάθειες να δείχνετε φρέσκος και περι­ποιημένος.

• Να είστε διακριτικός με το άρωμά σας Ψεκάστε 3-4 φορές στους καρπούς, το λαιμό και πίσω από τα αυτιά.

• Προσέξτε τα μάτια σας «σαν τα μάτια σας»! Η περιοχή του δέρματος γύρω τους είναι ιδιαίτερα λεπτή και ευαίσθητη και είναι η πρώτη που εμφανίζει σημάδια γήρανσης.

• «Less is more» όσον αφορά τη χρήση προϊόντων styling. Μικρή ποσότητα, που θα δουλέψετε καλά με τα δάχτυλα, είναι αρκετή για να μη δείχνουν τα μαλλιά σας βρόμικα και λιπαρά.

• Καθαρισμοσ προσωπου πρωί και βράδυ Για να απομακρύνετε το περιττό σμήγμα και τον ιδρώτα.

• Μην ξεχνάτε το αποσμητικό σας Ακόμη και τους χειμερινούς μήνες.

vita.gr

Η Λιάνα Κανέλλη με καρβέλι και γάλα στη Βουλή Video

Ιατρικό επίτευγμα με σιαμαία Video

Βυθίστηκε πλωτό εστιατόριο σε ποτάμι Video

ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΑΓΝΩΣΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΔΟΡΥΦΟΡΟΥ. ΠΟΥ ΚΑΙ ΠΟΤΕ

Κάποια στιγμή το βράδυ της Παρασκευής ή νωρίς το Σάββατο θα καταπέσει στη Γη ο ερευνητικός δορυφόρος της NASA που είναι εκτός έλεγχου, ανέφερε η αμερικανική υπηρεσία αναθεωρώντας την εκτίμηση της.

Η ακριβής ώρα της πρόσκρουσης του δορυφόρου Upper Atmosphere Research Satellite (UARS) δεν είναι γνωστή.

Αβέβαιο παραμένει και το ακριβές σημείο αν και θα είναι σε μία ζώνη από τις 57 μοίρες βόρεια ως τις 57 μοίρες νότια, ζώνη που περιλαμβάνει και την Ελλάδα.

Καλύτερες εκτιμήσεις θα μπορούν να γίνουν τις τελευταίες 12 ώρες.

Υπενθυμίζεται ότι το μεγαλύτερο μέρος του δορυφόρου αναμένεται να καεί κατά την είσοδο στην ατμόσφαιρα και να καταστραφεί.

Ωστόσο δεν αποκλείεται να αντέξουν κάποια κομμάτια και να πέσουν στο έδαφος σε μία ζώνη 400 με 500 χιλιομέτρων σε μήκος. Καθώς όμως το μεγαλύτερο μέρος των πιθανών περιοχών πρόσκρουσης καλύπτεται από θάλασσα, είναι πιο πιθανόν να πέσουν μακριά από κατοικημένες περιοχές.

Ο κίνδυνος για τη ζωή ενός ανθρώπου είναι 1 προς 3.200, αρκετά μικρός για να αποτελεί ουσιαστικό κίνδυνο.

Σε κάθε περίπτωση η NASA προειδοποιεί τους πολίτες να μην αγγίξουν τα κομμάτια που τυχόν θα βρίσκονται στο έδαφος και να ειδοποιήσουν τις Αρχές.

Με 180 σκάφη θα γεμίσει η ανατολική παραλία στη Θεσσαλονίκη το σαββατοκύριακο!

Δεκάδες σκάφη και εκατοντάδες αθλητές συμμετέχουν στους 19ους Διεθνείς Αγώνες Κωπηλασίας που οργανώνει το ερχόμενο Σάββατο, 24 και Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου η αντιδημαρχία Νεότητας Αθλητισμού και Εθελοντών του Δήμου Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με το Ναυτικό Όμιλο και υπό την αιγίδα της Ελληνικής Κωπηλατικής Ομοσπονδίας.

Στους διεθνείς κωπηλατικούς αγώνες που φέρουν την επωνυμία «Ρεγκάτα Μεγάλου Αλεξάνδρου» και πραγματοποιούνται στο πλαίσιο του προγράμματος «Θεσσαλονίκη-Θάλασσα», συμμετέχουν περισσότερα από 180 σκάφη και πάνω από 250 αθλητές.

Συνολικά 32 ναυτικά σωματεία -επτά από τη Βουλγαρία, ένα από την Κύπρο και 24 από την Ελλάδα- υπόσχονται πλούσιο αθλητικό θέαμα αλλά και πολλές ξεχωριστές επιδόσεις, αφού θα διεκδικήσουν με ιδιαίτερες αξιώσεις την είσοδό τους στους τελικούς των αγωνισμάτων που θα διεξαχθούν την Κυριακή στη θαλάσσια περιοχή από το Μέγαρο Μουσικής έως τις εγκαταστάσεις του Ναυτικού Ομίλου(Σοφούλη 112 και Κερασούντος).

Εκτός από τους 19ους Διεθνείς Κωπηλατικούς Αγώνες «Ρεγκάτα Μεγάλου Αλεξάνδρου» που οργανώνονται το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, ήδη έχουν πραγματοποιηθεί οι Ιστιοπλοϊκοί αγώνες «Αφανούς Ναύτη» (με διοργανωτή τον Ιστιοπλοϊκό όμιλο) και η «Ιστιοπλοΐα Ανοιχτής Θαλάσσης» (από τον Ναυτικό Όμιλο).

Το πρόγραμμα:

Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2011.

09:45 Εκκίνηση

12:00 Λήξη
Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2011.

09:30 Εκκίνηση

11:45 Λήξη

13:00 Απονομές Επάθλων

Ο γύρος του κόσμου σε 60 δεύτερα Video

Ο άνδρας των 50 και μετά

Κάποτε τον αποκαλούσαν γέρο. Σήμερα θεωρείται ότι διάγει την παραγωγικότερη ηλικία του. Είναι ο 50άρης, ο άνδρας που είναι κυρίαρχος και ώριμος παραγωγικά. Αυτός λοιπόν ο πενηντάρης πρέπει να μάθει να αγαπάει την ηλικία του, να είναι όμορφος, να προσέχει τον εαυτό του. Είναι η ηλικία που έχει πολύ και ποιοτικό σεξ.

Είναι πια σε όλους μας γνωστό ότι ο άντρας των 50 χρόνων σήμερα δεν θεωρείται γέρος. Και ίσως βέβαια αν ανατρέξει κανείς 30 με 40 χρόνια πριν, θα δει σε κείμενα και αναγνώσματα να αποκαλείται ο πενηντάρης γερασμένος και σχεδόν ξοφλημένος στη ζωή του.

Αναμφίβολα ο σύγχρονος άντρας πενηντάρης είναι τελείως διαφορετικός από εκείνον της εποχής του '60. Και βέβαια το πιο σημαντικό απ' όλα είναι ότι εξακολουθεί να είναι ο κυρίαρχος και ο ώριμος παραγωγικά ενήλικος.

Ο ένας στους τρεις πενηντάρηδες περνάει 'κρίση ηλικίας'. Αυτό σημαίνει ότι τα δύο πρόσωπα, α) το κοινωνικό και β) το σεξουαλικό, μπαίνουν σε εκτίμηση και αμφισβήτηση του 'υπάρχω'. Αναλύοντας τους παράγοντες σ' αυτούς τους δύο άξονες βλέπουμε να κυριαρχούν και να παίζουν καθοριστικό ρόλο στη ζωή του η ψυχολογική του κατάσταση, η συναισθηματική σχέση με την οικογένεια, η επαγγελματική εικόνα του και το κοινωνικό του status. Και πάνω απ' όλα, η σεξουαλική συμπεριφορά μέσα από την ανάγκη του να αρέσει και να μετράει.

Η ηλικία αυτή έχει επιρρέπεια στη συναισθηματική αστάθεια, νεύρωση και κατάθλιψη μέσα από την απογοήτευση που τον διακατέχει και την προσπάθεια να αναδιαρθρώσει τόσο την προσωπική όσο και την επαγγελματική του ταυτότητα. Ο γάμος, κυρίαρχος και δυνατός, φαίνεται να τον στηρίζει με μία γυναίκα σύντροφο, που τη θέλει πιο κοντά του (ίσως και μαμά του), αλλά και πιο μακριά του, για να δικαιολογεί και να συγχωρεί τις δικές του 'αταξιούλες', σίγουρη όμως ότι μπορεί να μεγαλώνει τα παιδιά του και να στηρίζει το σπίτι τους.

Ετσι τον βλέπουμε να ερωτεύεται μικρές και αισθησιακές γυναίκες, να αφήνεται να ξεμυαλιστεί και να ζήσει την ηδονή και το πάθος κάτω από το κουρασμένο και ρουτινιασμένο γάμο του. Σ' αυτή την ηλικία έχουμε την ουσιαστικότερη παρουσία του σεξουαλικού προβλήματος, που τον βάζει σε έναν φαύλο κύκλο, ζητώντας όσο όσο τη στύση που, δυστυχώς, του θυμίζει τον πάνοπλο ιππότη χωρίς ...τον ιππότη!

Το γεγονός είναι ότι ο πενηντάρης πρέπει να μάθει να αγαπάει την ηλικία του, να εξακολουθεί να είναι όμορφος, να προσέχει τον εαυτό του και να ζει κάθε λεπτό της μάχης και της χαράς που του δίνει η ζωή. Είναι πράγματι η πιο γεμάτη και ολοκληρωμένη ηλικία στον άνδρα. Είναι η ηλικία που έχει πολύ σεξ, αλλά ποιοτικό και όχι συγκριτικά με τους αριθμούς του νεαρού άνδρα, που θα μας κάνει να θέλουμε να τον ανταγωνιστούμε. Είναι η ηλικία της συντροφικότητας και της κοινωνικής έκφρασης του 'είναι μας', μέσα από την ανάγκη να δίνουμε το 'παρών' στη ζωή, έτσι ίσως όπως ο Σαρτρ είπε: 'Νιώθω ότι είμαι αυτό που μπορώ να εκφράσω καλύτερα σ' αυτό που γνωρίζω ότι είμαι'.

iatronet

Δέκα ''σοβαροί'' λόγοι για να ξαναψηφίσω ΠΑΣΟΚ (Δείτε τους!!!)

1. Έκοψα το...τσιγάρο (έκανα 2 πακέτα την ημέρα..)
2. Έκοψα το φαγητό απ’ έξω (Goody’s κλπ σε πακέτο κάθε μέρα)
3. Έκοψα το αυτοκίνητο (χρησιμοποίησα τις γ....τες μεταφορές με ΜΕΤΡΟ, ΗΣΑΠ) ...
4. Πούλησα το αυτοκίνητο (εξοικονόμησα 4.000 ευρώ από την πώληση)
5. Έκοψα τις εξόδους (ήθελα 50 ευρώ κάθε Παρασκευή η Σαββατο για clubbing ή ταβέρνα)
6. Έκοψα τη σύνδεση του κινητού (έχω κάρτα και κάνω αναπάντητες)
7. Έκοψα τις άμεσες επαφές με φίλους (και το chat ή το skype καλό είναι)
8. Σταμάτησα να αγοράζω ρούχα
9. Σταμάτησα να κάνω και δώρα (εννοείται)

Η “σούμα”:

1. Τσιγάρο: 6 ευρώ Χ 365 μέρες = 2.190 ευρώ
2. Goody’s: 5 ευρώ Χ 365 μέρες= 1.825 ευρώ
3. Βενζίνη: 50 ευρώ Χ 52 εβδομάδες= 2.600 ευρώ
4. Πώληση αυτοκινήτου: 4.000 ευρώ
5. Clubbing: 50 ευρώ Χ 52 εβδομάδες= 2.600 ευρώ
6. Σύνδεση κινητού: 40 ευρώ Χ 12 μήνες= 480 ευρώ
7. Φίλοι: 52 καφέδες Χ 4 ευρώ= 208 ευρώ
8. Ρούχα: 500 ευρώ
9. Δώρα: 500 ευρώ

Αποτέλεσμα...: Δεκατέσσερις χιλιάδες εννιακόσια τρία ευρώ...(14.903)!!! Είδατε; ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ και εγώ τα πέταγα! (κάτι ήξερε ο Γιωργάκης.....) Για να μην αναφέρω και... ότι γλίτωσα από:

1. Καρκίνο πνευμόνων
2. Διαιτολόγο
3. Τροχαία
4. Εφορία
5. Αλκοτέστ
6. Φλυαρία
7. Παρεξηγήσεις
8. Κινέζικες απομιμήσεις
9. Υποχρεώσεις
10. ΘΕΛΩ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ; Γι’ αυτό ξαναψηφιζω ΠΑΣΟk

Η πρώτη καταδικαστική απόφαση για ρούχο που κρύβει το πρόσωπο

Δύο γυναίκες που φορούσαν νικάμπ καταδικάσθηκαν σήμερα, Πέμπτη, σε πρόστιμα από τη γαλλική δικαιοσύνη, στην πρώτη απόφαση αυτού του τύπου που εκδίδεται από δικαστήριο μετά την έναρξη, τον Απρίλιο, της ισχύος του νόμου που απαγορεύει τις ενδυμασίες που κρύβουν εντελώς το πρόσωπο στους δημόσιους χώρους.

Το δικαστήριο της πόλης Μο, περίπου 40 χλμ. ανατολικά του Παρισιού, επέβαλε πρόστιμο στην Χιν Αμάς, 32 χρόνων, και στην Νατζάτ Ναΐτ Αλί, 36 χρόνων, επειδή εμφανίσθηκαν έξω από το δημαρχείο της πόλης φορώντας νικάμπ -ένα ένδυμα που καλύπτει τα μαλλιά και το πρόσωπο και αφήνει μια σχισμή για τα μάτια-, δήλωσε ο δικηγόρος τους Ζιλ Ντεβέρ.

Ο Ντεβέρ είπε πως στην Αχμάς επιβλήθηκε πρόστιμο 120 ευρώ και στην Αλί πρόστιμο 80 ευρώ. Πρόσθεσε πως θα ασκήσουν έφεση σε βάρος της καταδίκης τους επειδή η απαγόρευση παραβιάζει θεμελιώδη δικαιώματα των γυναικών.

«Το πρόβλημα δεν είναι το πρόστιμο. Το πρόβλημα είναι ότι αυτές οι γυναίκες βρίσκονται ουσιαστικά υπό κράτηση κατ' οίκον. Αυτή είναι η πραγματική τιμωρία», δήλωσε ο Ντεβέρ.

Η Γαλλία είναι η πρώτη ευρωπαϊκή χώρα που απαγόρευσε στους δημόσιους χώρους τις ενδυμασίες που κρύβουν εντελώς το πρόσωπο, όπως το νικάμπ και η μπούρκα. Πολλές γυναίκες που τις φορούσαν είχαν ήδη δεχθεί συστάσεις στο δρόμο από αστυνομικούς, όμως αυτή είναι η πρώτη φορά που μια υπόθεση αυτού του τύπου κρίθηκε από δικαστήριο.

Το χλιδάτο αυτοκίνητο του Βενιζέλου κοστίζει 750.000 ευρώ!

Μέσα στη χλιδή… Μιλάμε για ένα αυτοκίνητο υπερπολυτελές, με όλες τις ανέσεις (μέχρι και τηλεόραση έχει μέσα ο κ. υπουργός), το κόστος του οποίου, μαζί με το κόστος θωράκισης φτάνει, αν δεν υπερβαίνει, τα 750.000 ευρώ!!!

Πρόκειται για ένα αυτοκίνητο που είχε παραγγείλει ο προκάτοχός του, κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου, αλλά δεν πρόλαβε να το χαρεί…



Ο Ευάγγελος Βενιζέλος, την ώρα που σφαγιάζει τους μισθούς και τις συντάξεις στο Δημόσιο, την ώρα που καταδικάζει εκατομμύρια Έλληνες στη φτώχεια, προκαλεί το δημόσιο αίσθημα… Ο υπουργός Οικονομικών, κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, ενώ εκατομμύρια Έλληνες μετρούν τα ευρώ που έχουν στην τσέπη τους για να «βγάλουν» μία μέρα ακόμη, κυκλοφορεί με την θωρακισμένη BMW 740!

prionokordela

ΟΙ ΜΙΣΘΟΙ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΜΑΣ...


Βουλευτής:

1. Μηνιαίος μισθός 6.100 ευρώ.

2. Σύνταξη μετά από 4 χρόνια βουλευτικής θητείας. Ποσό σύνταξης μηνιαίως 4.880 ευρώ.

3. Για συμμετοχή σε επιτροπές, 250 ευρώ την ώρα…

4. Οι βουλευτές της επαρχίας παίρνουν το μήνα 1.000 ευρώ για ενοίκιο.

5. Όλοι οι βουλευτές παίρνουν άπαξ 1.500 ευρώ για οργάνωση γραφείου και 1.000 ευρώ τις γιορτές λόγω αυξημένης επικοινωνίας με τους ψηφοφόρους τους. Το Δώρο Χριστουγέννων, Πάσχα και επίδομα αδείας είναι ξεχωριστά.

6. Δικαιούνται 104 αεροπορικά εισιτήρια ετησίως δωρεάν και απεριόριστες μετακινήσεις με ΟΣΕ και ΚΤΕΛ.

7. Πολυτελές αυτοκίνητο (αν και άλλαξε λίγο αυτό), δωρεάν καύσιμα με επίδομα 600 ευρώ το μήνα, ένα χωροφύλακα για φρουρό, 4 κινητά τηλέφωνα τελευταίας τεχνολογίας και ένα στο σπίτι, σταθερό, όλα δωρεάν.

8. Απολαμβάνουν πλήρους ασυλίας για όποιο αδίκημα διαπράξουν κατά τη διάρκεια της θητείας τους ως βουλευτές.

9. Δεν πληρώνουν φόρο για ένα μέρος του μισθού ή της συντάξεως.

10. Δικαιούνται γραμματειακή υποστήριξη για 4 υπαλλήλους και 1 επιστημονικό συνεργάτη. Όλους αυτούς τους πληρώνει το Δημόσιο.

11. Δικαιούνται άτοκα δάνεια ως βουλευτές και ως επαγγελματίες.

12. Δωρεάν γυμναστήριο, σάουνα, νηπιαγωγείο για τα παιδιά τους.

13. Τηλεφωνική ατέλεια.

14. Δωρεάν επισκέψεις σε αρχαιολογικούς και καλλιτεχνικούς χώρους.

15. Δωρεάν διόδια.

16. Δωρεάν εισιτήρια, ξενοδοχεία, γεύματα όταν ταξιδεύουν στο εξωτερικό ως μέλη επιτροπών κλπ

Φεστιβαλ μπυρας, με δωρεαν εισοδο, στη Θεσσαλονικη

Γερμανική παράδοση και κουλτούρα, μουσική πνευστών και γαστρονομικές εξερευνήσεις. Όλα αυτά θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά οι επισκέπτες του φετινού «Οktoberfest», που διοργανώνει το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου, στο γερμανικό σχολείο (πίσω από το Praktiker) ο Σύλλογος Φίλων της Γερμανικής Σχολής Θεσσαλονίκης, με την υποστήριξη του σχολείου και του Συλλόγου Αποφοίτων.

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του δήμου Θεσσαλονίκης και του γερμανικού προξενείου Θεσσαλονίκης και η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό.

Το «Oktoberfest»θα πραγματοποιηθεί στους υπαίθριους χώρους της Γερμανικής Σχολής από τις 11 το πρωί έως αργά το βράδυ. Στις εκδηλώσεις οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν διάφορες γερμανικές πατροπαράδοτες γαστρονομικές λιχουδιές, ποικίλα είδη μπύρας και να απολαύσουν μουσική πνευστών από παραδοσιακή ορχήστρα πνευστών 4ΒUAM από την περιοχή του Γκρατς της Aυστρίας, που θα έρθει στην Ελλάδα ειδικά γι’ αυτό το λόγο.

Μέρος των εσόδων του φετινού Oktoberfest θα διατεθεί για να ενισχυθεί η προσπάθεια του ιδρύματος «Ελπίδα».

Για την εκδήλωση μίλησαν σε Συνέντευξη Τύπου, που δόθηκε σήμερα το μεσημέρι στο εστιατόριο «Ζύθος», ο πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων της Γερμανικής Σχολής Θεσσαλονίκης και επί 40 χρόνια γυμνασιάρχης του σχολείου Αστέριος Κρεμέτης, το μέλος του προεδρείου της Σχολικής Εφορείας του σχολείου Γιώτα Πολυχρονίδου, η Mαρία Καλλιδοπούλου, που είναι ταμίας στο ΔΣ του Συλλόγου Αποφοίτων και η υπεύθυνη επικοινωνίας της εκδήλωσης Νένα Πολυχρονίδου.

«Η εκδήλωση διοργανώνεται για δωδέκατη χρονιά στη Θεσσαλονίκη και έχει γίνει πια θεσμός στην πόλη. Πρόκειται για μια ελληνογερμανική συνάντηση, που φέρνει πιο κοντά τους δύο λαούς στη Θεσσαλονίκη», σημείωσε στην παρέμβασή του ο κ. Κρεμέτης.

Πράγματι το «Oktoberfest» αποτελεί ουσιαστικά ένα θεσμό για την πόλη, αν σκεφτεί κανείς πως ο εορτασμός του στη Θεσσαλονίκη χρονολογείται από το 1887, όταν το Γερμανικό Κλαμπ της εποχής, αναλάμβανε τη διοργάνωσή του στην πόλη μας, στην περιοχή Τοπ Χανέ στο Βαρδάρι.

Σήμερα το Oktoberfest διοργανώνεται πλέον στην απλόχωρη αυλή της Γερμανικής Σχολής Θεσσαλονίκης (δίπλα από το Praktiker) και το επισκέπτονται περισσότεροι από 6.000 άνθρωποι.

Καθόλου παράξενο, δεδομένου ότι, στη Θεσσαλονίκη, μια πόλη με έντονο κοσμοπολίτικο παρελθόν και παράδοση στην πολιτισμική όσμωση, φιλοξενείται, από το 1865, κοινότητα Γερμανών, η οποία τα τελευταία χρόνια έχει εξελιχθεί σε πολυπληθή, δραστήρια και δυναμική παράμετρο της κοινωνικής και οικονομικής ζωής. Υπάρχουν επίσης πάρα πολλοί Έλληνες που έζησαν, εργάστηκαν ή σπούδασαν στη Γερμανία και επέστρεψαν στην πόλη. Γι’ αυτούς, το Oktoberfest αποτελεί μια ευχάριστη ευκαιρία για το ετήσιο αντάμωμά τους.

Και φυσικά στη Θεσσαλονίκη ζουν και δραστηριοποιούνται γενιές μαθητών (περισσότεροι από 4.000) που αποφοίτησαν από το Γερμανικό Σχολείο έχοντας μυηθεί, μέσα από την εκπαίδευσή τους, στη γερμανική κουλτούρα.

Η ιστορία του Oktoberfest

Στην αρχή ακούγονταν μόνο χαρμόσυνες καμπάνες και κρότοι από τα πέταλα των αλόγων. Ήταν 12 Οκτωβρίου του 1810 και ο διάδοχος του χρόνου της Βαυαρίας Λουδοβίκος, ο μετέπειτα βασιλιάς Λουδοβίκος ο Α’, και η πριγκίπισσα Τερέζα της Σαξωνίας-Χίλτμπουργκχαουζεν γιόρταζαν το γάμο τους.

Οι τελετές κράτησαν πέντε ολόκληρες μέρες και πήραν τη μορφή ευχαριστιών προς το νεαρό τότε βασιλικό κράτος. Κατά τη διάρκειά τους παρέλασαν πυροβολητές της εθνικής φρουράς, καθώς και πυροβολητές άλλων ενώσεων, η πόλη φωταγωγήθηκε, παντού ακουγόταν μουσική, τρομπέτες και τύμπανα, ενώ προσφέρθηκε άφθονο φαγητό και ποτά. Μια μεγαλειώδης γιορτή ζωντάνεψε το κέντρο του Μονάχου. Με αυτόν τον τρόπο η δυναστεία των Βίτελσμπαχ έδειχνε την ευγνωμοσύνη της προς τους σκλάβους της για το γεγονός ότι παρά τους πολέμους και τις δυσκολίες, τής έμειναν πιστοί. Μια μεγάλη γιορτή για τη νέα Βαυαρία και τη διακόσμηση της πρωτεύουσάς της, του Μονάχου ήταν ότι έπρεπε λοιπόν.

Οι εκδηλώσεις έληξαν στις 12 Οκτωβρίου με τη διοργάνωση μιας ιπποδρομίας, που έγινε στη πεδιάδα που βρίσκεται μπροστά από τις πύλες του Μονάχου. Για να τιμηθεί η νύφη η πεδιάδα πήρε το όνομά της και ονομάστηκε «Theresienwiese», στη μοναχέζικη διάλεκτο «Wies’n». Mε την απόφαση που πάρθηκε οι ιπποδρομίες, οι οποίες ενθουσίασαν πραγματικά τον κόσμο, επαναλήφτηκαν το 1811 την ίδια ακριβώς περίοδο, δημιουργήθηκε η παράδοση της μεγάλης αυτής λαϊκής γιορτής, του Oktoberfest, που για λόγους καιρού μεταφέρθηκε στα μέσα του Σεπτεμβρίου.

Μια γιορτή που χρόνο με το χρόνο γιγαντώθηκε, καθώς συγκεντρώνει πάνω από 6 εκατομμύρια επισκέπτες. Το απόλυτα ρεκόρ καταρρίφθηκε τις χρονιές 1984, 1996 και 2000, όταν οι επισκέπτες ξεπέρασαν τα 7 εκατομμύρια, ενώ το 1985 οι επισκέπτες έφτασαν τα 7,1 εκατομμύρια. Φέτος η 178η διοργάνωση στο Μόναχο ξεκίνησε το περασμένο Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου στις 12 το μεσημέρι και θα λήξει τη Δευτέρα, 3 Οκτωβρίου, στις 11.30 το βράδυ.

agelioforos.gr

Βενιζέλος: Παλεύουμε να μη γίνουμε Αργεντινή

«Εξαιρετικά κρίσιμη και επικίνδυνη» χαρακτήρισε την κατάσταση ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, κατά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια. Τόνισε μάλιστα, ότι «δεν είναι αυτή η κρίση, αλλά μία προσπάθεια πολύ σκληρή για να αποφύγουμε την κρίση».

Ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι υπάρχει μια πολύ μεγάλη νευρικότητα στην Ευρωζώνη, στο ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα και στην παγκόσμια οικονομία.

Υποστήριξε μάλιστα ότι η νευρικότητα που υπάρχει σε μεγάλες χώρες, χώρες που ηγούνται της Ευρωζώνης, για δικούς τους εσωτερικούς λόγους, ξεσπάει επάνω μας, ενώ επανέλαβε πως η Ευρωζώνη αυτή τη στιγμή δεν έχει το πολιτικό και θεσμικό επίπεδο που απαιτούν οι κρίσιμες περιστάσεις.

Τόνισε, ωστόσο, πως «εμείς πρέπει να είμαστε απολύτως συνεπείς στις υποχρεώσεις μας, πρέπει να εκπληρώσουμε όλες τις υποχρεώσεις, για να μην χρησιμοποιούνται επιχειρήματα ή άλλοθι εις βάρος μας. Δεν μπορούμε να είμαστε ο αποδιοπομπαίος τράγος. Δεν μπορούμε να εκβιαζόμαστε από τις αγορές και να ταπεινωνόμαστε, επειδή έχουμε τόσο μεγάλο δημοσιονομικό πρόβλημα».

Επιπλέον, ο κ. Βενιζέλος αναγνώρισε ότι οι πολίτες υφίστανται πολύ μεγάλες θυσίες. Επισήμανε ότι «ο κόσμος - και δικαίως - νομίζει ότι η κρίση είναι αυτή που ζούμε, δηλαδή η περικοπή μισθών, συντάξεων, εισοδημάτων, η μείωση των προοπτικών που έχουν τα νέα παιδιά», σημείωσε, ωστόσο, ότι αυτή δεν είναι η κρίση, αλλά «μια προσπάθεια πολύ σκληρή που κάνουμε να προστατευθούμε και να αποφύγουμε την κρίση».

Η κρίση, όπως είπε, «θα είναι η Αργεντινή του 2000. Δηλαδή, η πλήρης διάλυση της οικονομίας, των θεσμών, του κοινωνικού ιστού και της παραγωγικής βάσης της χώρας».

Λουκέτο σε όλα τα πρωταθλήματα βόλεϊ από την Ε.Ο.ΠΕ!

Η ανακοίνωση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης:

"Η Εκτελεστική Επιτροπή, εξουσιοδοτημένη από το Δ.Σ. της Ε.Ο.ΠΕ, αποφάσισε για οικονομικούς λόγους την αναστολή της έναρξης όλων των εθνικών πρωταθλημάτων, των πρωταθλημάτων των ενώσεων και των τοπικών επιτροπών."

Προκλητική επίθεση «πράσινων» βουλευτών κατά Μόσιαλου

Απίστευτο περιστατικό σε βάρος του υπουργού Επικρατείας και κυβερνητικού εκπροσώπου Ηλία Μόσιαλου διαδραματίσθηκε σήμερα στο εντευκτήριο των βουλευτών, όταν ο τελευταίος τόλμησε να εμφανισθεί εκεί, συνοδευόμενος από τον διευθυντή του γραφείου τύπου του πρωθυπουργού κ. Ελενόπουλου και δέχθηκε φραστική επίθεση από βουλευτές του… ΠΑΣΟΚ! Αιτία τα όσα ισχυρίσθηκε χθες το βράδυ στο δελτίο ειδήσεων του ΑΛΤΕΡ περί προνομίων των βουλευτών.

«Είναι απαράδεκτα αυτά που λες. Προσβάλλεις τους Υπουργούς και τους βουλευτές. Βρισκόμαστε σε μία δύσκολη συγκυρία, απολογούμαστε συνεχώς και εσύ έρχεσαι και μιλάς για βουλευτικά προνόμια» τον «άρπαξε από τα μούτρα» ο πρώην υπουργός Γιάννης Διαμαντίδης. «Φύγε από, εδώ. Εδώ είναι χώρος προνομίων βουλευτών» του φώναξε στο ίδιο επιθετικό πνεύμα η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Σούλα Μερεντίτη.

Ενώπιον 15 βουλευτών ο κ. Μόσιαλος άρχισε να δικαιολογείται και να δίνει διευκρινίσεις αλλά η κατάσταση δεν ηρέμησε. Αντιθέτως, μάλλον «αγρίεψε». «Φύγε από, εδώ! Εδώ είναι χώρος προνομίων βουλευτών» ακούσθηκαν φωνές εναντίον του. Το αποτέλεσμα ήταν να προσέλθει εσπευσμένα ο πρόεδρος της Βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος για ηρεμήσουν τα πνεύματα, όπως και έγινε όταν αποχώρησε ο υπουργός Επικρατείας! Αλλά και το γενικότερο κλίμα ήταν ότι «δεν μπορεί οι κηπουροί να βαίνουν και να μιλούν για προνόμια».

Το σημερινό περιστατικό κάνει ακόμα πιο βαρύ το κλίμα στο εσωτερικό της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και δικαιώνει όσους ισχυρίζονται από χθες το βράδυ ότι ακόμη και μια «σπίθα» ενός τυχαίου περιστατικού αρκεί για να προκαλέσει «έκρηξη» πλέον, με ανυπολόγιστες συνέπειες στο πολιτικό σκηνικό.

Δείτε τι ακριβώς είπε χθες ο κύριος Μόσιαλος στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alter για τον εαυτό του και τα προνόμια των βουλευτών.

Οι δέκα ακριβότεροι δρόμοι στον κόσμο

Η αγορά ακίνητης περιουσίας αποτελεί μια από τις πλέον διαδεδομένες οικονομικές επενδύσεις τόσο από τους «έχοντες» όσο και αυτούς με μικρότερη οικονομική άνεση. Η διαφορά βέβαια βρίσκεται στις περιοχές που οι δισεκατομμυριούχοι θα επιλέξουν για να αγοράσουν ακίνητη περιουσία.

Τα ακίνητα στους δρόμους που ακολουθούν, ξεκινούν από 18.000 δολάρια ανά τετραγωνικό μέτρο και φυσικά η αγορά μιας κατοικίας ή ενός καταστήματος εκεί δεν είναι διόλου απλή υπόθεση.

Ακολουθεί η λίστα με τους ακριβότερους δρόμους του κόσμου σύμφωνα με την οικονομική εφημερίδα «Financial News»:

10. Ostozhenka, Μόσχα



Με μέγιστη τιμή 18.000 δολάρια ανά τετραγωνικό μέτρο, βρίσκεται στην ρωσική πρωτεύουσα και η αφετηρία του σηματοδοτείται από ένα άγαλμα του Φρίντριχ Ένγκελς. Η ιδιαίτερη αρχιτεκτονική των προεπαναστατικών κτιρίων του συγκεκριμένου δρόμου τον έχουν κάνει διάσημο.

9. Wolseley Road, Σίδνεϊ


Ο δρόμος αυτός βρίσκεται στο ανατολικό προάστιο του Σίδνεϊ, Point Piper, και η τιμή του κάθε τετραγωνικού μπορεί να φτάσει τα 20.900 δολάρια.

8. Via Romazzino, Σαρδηνία


Στο ιταλικό νησί της Σαρδηνίας και συγκεκριμένα στο τουριστικό θέρετρο, Porto Cervo, απλώνεται ο δρόμος Via Romazzino. Ορισμένοι Ιταλοί και Ρώσοι δισεκατομμυριούχοι διατηρούν βίλες εκεί.

7. Rue Bellot, Γενεύη


Οι τιμές των ακινήτων της Rue Bellot βρίσκονται σε συνεχή άνοδο τα τελευταία χρόνια εξαιτίας της αυξημένης ζήτησης σε συνδυασμό με τη χαμηλή προσφορά. Το κόστος του τετραγωνικού μέτρου φτάνει πλέον τα 43.000 δολάρια!

6 Quai Anatole, Παρίσι


Βρίσκεται στο έβδομο διαμέρισμα της γαλλικής πρωτεύουσας και τα κτίρια έχουν θέα απευθείας στον Σηκουάνα καθώς ο δρόμος τοποθετείται στις όχθες του ποταμού. Το κόστος ανά τετραγωνικό αγγίζει τα 44.600 δολάρια.

5. Fifth Avenue, Νέα Υόρκη


Η διάσημη πέμπτη λεωφόρος, κατά διαβολική σύμπτωση βρίσκεται στην επίσης πέμπτη θέση της λίστας με τιμές της τάξης των 62.700 δολαρίων ανά τ.μ.

4. Chemin de Saint-Hospice, Alpes-Maritimes


Μόλις 15 κατοικίες έχουν χτιστεί στο συγκεκριμένο δρόμο που βρίσκεται στη νότια Γαλλία. Το κόστος ανά τ.μ. συμπίπτει με αυτό της πέμπτης λεωφόρου.

3. Avenue Princesse Grace, Μονακό


Το 2009 το κόστος του τ.μ. έφτανε τα 120.000 δολάρια! Σήμερα, το ποσό αυτό έχει πέσει στα 69.700 λόγω μιας ελαφριάς μείωσης στη ζήτηση.

2. Kensington Palace Gardens, Λονδίνο


Μερικά από τα πιο εντυπωσιακά και ακριβά σπίτια του κόσμου βρίσκονται στο συγκεκριμένο δρόμο. Η τιμή του τ.μ. μπορεί να φτάσει τα 76.600 δολάρια!

1. Severn Road, Χονγκ Κονγκ


Οι πλέον πλούσιοι του Χονγκ Κονγκ έχουν τα σπίτια τους εκεί, καθώς το κόστος για την απόκτηση ενός μόλις τετραγωνικού αγγίζει το ιλιγγιώδες ποσό των 78.200 δολαρίων!

newsbeast

Η Maggie Gyllenhaal ερευνά τη γυναικεία σεξουαλικότητα. «Δανείζω δονητές στους φίλους μου»

Η Maggie Gyllenhaal που έχει αφήσει τη σφραγίδα της στο Χόλιγουντ με το ρόλο της γραμματέως στην ταινία Secretary που αναφερόταν στις σαδομαζοχιστικές σεξουαλικές σχέσεις, διαπραγματεύτηκε έναν ακόμα ρόλο που της επέτρεψε «να ερευνήσει τη γυναικεία σεξουαλικότητα» όπως είπε.

Η ηθοποιός που στο παρελθόν έχει προταθεί για χρυσή σφαίρα, μίλησε σε συνέντευξη της για της νέας ταινία Hysteria που σύντομα θα βγει στις αίθουσες. Η ταινία εκτυλίσσεται στη Βικτωριανή εποχή και το θέμα της είναι η εφεύρεση του δονητή και το πώς επηρέασε στη συνέχεια τις σεξουαλικές σχέσεις.

Η Maggie είπε χαριτολογώντας: «Μόλις τελείωσα τα γυρίσματα της ταινίας, μου έστειλαν ως δώρο τουλάχιστον 15 δονητές από διάφορα καταστήματα του Λονδίνου. Ήταν μια πολύ ευχάριστη έκπληξη, χρησιμοποιώ έναν δύο και τους υπόλοιπους τους έχω δανείσει στους φίλους μου, έχουμε συμφωνήσει να τους ανταλλάσσουμε ανά έξι μήνες».

Όσον αφορά το γιατί συμφώνησε να παίξει στην ταινία είπε: «Μέσα από τη δουλειά μου νιώθω ελεύθερη, ήταν για μένα ένα τρόπος να διερευνήσω τη γυναικεία σεξουαλικότητα, δε νομίζω ότι υπάρχει άνθρωπος που δεν ενδιαφέρεται για τη γυναικεία σεξουαλικότητα, βέβαια είχα και περιέργεια να μάθω για την ιστορία του δονητή».

Η ηθοποιός δεν διστάζει να μιλήσει ανοιχτά για θέματα που για άλλους αποτελούν ταμπού και διστάζουν να τα θίξουν. Γενικότερα φημίζεται για την ελευθερία της γνώμης και για την πολιτική της δράση. Πριν την εισβολή των ΗΠΑ στο Ιράκ είχε συμμετάσχει στις αντιπολεμικές διαδηλώσεις και το 2005 δέχθηκε έντονη κριτική για την άποψη που εξέφρασε για το τρομοκρατικό χτύπημα της 11ης Σεπτεμβρίου λέγοντας: «Η Αμερική ευθύνεται για την επίθεση που δέχθηκε».

Αφιέρωμα στον Ρέι Τσαρλς τον Οκτώβριο στο Μέγαρο Μουσικής

"Γεννήθηκα με τη μουσική μέσα μου. Αυτή είναι η μόνη εξήγηση που μπορώ να δώσω" έλεγε ο Ρέι Τσαρλς, βραβευμένος με 17 βραβεία Γκράμι, πολλές διακρίσεις από αρχηγούς κρατών, ένα αστέρι στην περίφημη λεωφόρο της Δόξας του Χόλυγουντ, μια πλατεία με το όνομά του, δεύτερος στη λίστα με τους 100 μεγαλύτερους τραγουδιστές όλων των εποχών του περιοδικού Rolling Stone.

Μεγάλο αφιέρωμα στον θρυλικό τυφλό τραγουδιστή και συνθέτη, που σφράγισε με τις ερμηνείες του μια ολόκληρη εποχή και ταύτισε όσο κανένας άλλος το όνομά του με τη σόουλ και την τζαζ, θα φιλοξενήσει το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών τη Δευτέρα 17 Οκτωβρίου, στην Αίθουσα "Χρήστος Λαμπράκης".

Η Ορχήστρα της Τζαζ από το περίφημο Concertgebouw του Άμστερνταμ έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, έχοντας στις αποσκευές της τις διασκευές των μεγαλύτερων επιτυχιών του Ρέι Τσαρλς, ερμηνευμένες από τη μεγάλη ντίβα της τζαζ Madeline Bell. Την ορχήστρα διευθύνει ο Henk Meutgeert.

Ντι Ντι Μπριτζγουότερ, Τσικ Κορέα, Μπράνφορντ Μαρσάλις, Ρίτσαρντ Γκαλιάνο, Ντέμπορα Μπράουν, Τζόννυ Γκρίφιν, αλλά και η Τζέσι Νόρμαν, είναι ορισμένα από τα διάσημα ονόματα με τα οποία έχει συνεργαστεί στο παρελθόν η απολαυστική Big Band, που αποτελείται από τους πιο ταλαντούχους τζαζ μουσικούς της Ολλανδίας.

Με κέφι, ρυθμό και πάθος, η Ορχήστρα ερμηνεύει κομμάτια σύγχρονων Ολλανδών συνθετών, κλασσικών δημιουργών της τζαζ (George Gershwin, Duke Ellington), συμμετέχει όμως και σε μεγάλα ορχηστρικά σχήματα και πρωτότυπες μουσικές πρωτοβουλίες.

Ο Ρέι Τσαρλς πέθανε στις 10 Ιουνίου 2004 σε ηλικία 73 ετών, δύο μήνες πριν από την κυκλοφορία του τελευταίου του άλμπουμ, το οποίο πούλησε περισσότερα από 5 εκατομμύρια αντίτυπα και κέρδισε 8 βραβεία Γκράμι (συμπεριλαμβανομένων και των βραβείων για το Άλμπουμ της Χρονιάς και Δίσκος της Χρονιάς), και τέσσερις μήνες πριν από την κυκλοφορία της ταινίας "Ray".

Το 1986 δημιούργησε το Ίδρυμα "Ray Charles", το οποίο είναι αφιερωμένο στην παροχή βοήθειας και υποστήριξης στον τομέα των διαταραχών της ακοής, και σε εκπαιδευτικά ιδρύματα και μη κερδοσκοπικά εκπαιδευτικά προγράμματα.



amna.gr

Τα καυσαέρια των αυτοκινήτων κόβουν χρόνια ζωής

Έως έξι ώρες μετά την έκθεσή του στα καυσαέρια των αυτοκινήτων, ένας άνθρωπος αντιμετωπίζει αυξημένο κίνδυνο για έμφραγμα, σύμφωνα με μια νέα βρετανική επιστημονική έρευνα, η οποία εκτιμά ότι η μόλυνση της ατμόσφαιρας από τις εξατμίσεις περισσότερο επιταχύνει παρά προκαλεί άμεσα το έμφραγμα.

Ο κίνδυνος υποχωρεί μετά την παρέλευση του εξαώρου, όμως η κατ' επανάληψη και παρατεταμένη έκθεση σε καυσαέρια δημιουργεί πρόβλημα στην καρδιά και γενικότερα στην υγεία, μειώνοντας το προσδόκιμο ζωής. Γι' αυτό οι ερευνητές συστήνουν να αποφεύγει κανείς, όσο μπορεί, να εκτίθεται σε αυτά, ιδίως αν έχει ήδη πρόβλημα καρδιάς.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον επιδημιολόγο Κρίσναν Μπασκαράν της Σχολής Υγιεινής και Τροπικής Ιατρικής του Λονδίνου, που δημοσίευσαν τη σχετική μελέτη στο βρετανικό ιατρικό περιοδικό "British Medical Journal", σύμφωνα με το BBC και τον "Γκάρντιαν", μελέτησαν το ιστορικό σχεδόν 80.000 ατόμων που είχαν υποστεί έμφραγμα, συσχετίζοντάς τα με στοιχεία για μόλυνση της ατμόσφαιρας.

Διαπίστωσαν, έτσι, ότι τα υψηλότερα επίπεδα μόλυνσης του αέρα συνδέονταν με την εκδήλωση εμφράγματος για χρονικό διάστημα έως έξι ώρες μετά την έκθεση στους ρύπους της ατμόσφαιρας, ενώ στη συνέχεια ο κίνδυνος υποχωρούσε.

Οι επιστήμονες πιθανολογούν ότι τα καυσαέρια (κυρίως τα εκπεμπόμενα σωματίδια και το διοξείδιο του αζώτου) κάνουν πιο "πυκνό" το αίμα και έτσι αυξάνουν την πιθανότητα θρόμβωσης.
Γι' αυτό, συστήνουν να αποφεύγει κανείς να βρίσκεται πολλή ώρα σε δρόμους με μεγάλη κυκλοφορία, ενώ η διαβίωση κοντά σε τέτοιους δρόμους επιβαρύνει την υγεία των κατοίκων.

Πάντως οι ερευνητές διευκρίνισαν ότι η ρύπανση του αέρα δεν αποτελεί σημαντικό παράγοντα για τα εμφράγματα, αφού η έκθεση σε μέτρια ρύπανση αντί για μικρή ρύπανση αυξάνει τον κίνδυνο εμφράγματος μόνο κατά 5%.

«Φαίνεται σαν η μόλυνση να επιταχύνει κατά λίγες ώρες ένα έμφραγμα που πιθανώς θα είχε συμβεί ούτως ή άλλως», είπε ο Μπασκαράν, ο οποίος όμως πρόσθεσε ότι η χρόνια έκθεση σε μολυσμένη από τα καυσαέρια ατμόσφαιρα είναι επικίνδυνη για την υγεία.

Αναστάτωση των κατοίκων της Λάρισας για εξουδετέρωση πυρομαχικών

Την έντονη ανησυχία τους εκφράζουν οι κάτοικοι του Κυψελοχωρίου του δήμου Τεμπών Λάρισας, για το ενδεχόμενο δημιουργίας μονάδας καταστροφής πυρομαχικών και υλικών πολέμου κοντά στο χωριό τους.

Με αφορμή επίδειξη απενεργοποίησης τέτοιων υλικών, δεκάδες κάτοικοι συγκεντρώθηκαν έξω από το στρατόπεδο Ζιώγα - πρόκειται για την 361 ΠΑΠ, από την οποία είχε γίνει η κλοπή ρουκετών από την οργάνωση "17 Νοέμβρη", τα Χριστούγεννα του 1989- διαδηλώνοντας με σύνθημα: «Όχι στη χωματερή πυρομαχικών στο χωριό μας» και ζητώντας να αναθεωρηθεί η σχετική απόφαση.

Στο συγκεκριμένο στρατόπεδο -αποθήκη πυρομαχικών- γίνονται επί πολλά χρόνια ελεγχόμενες εκρήξεις καταστροφής πολεμικού υλικού από το στρατό. Οι κάτοικοι δραστηριοποιήθηκαν το τελευταίο διάστημα, τόσο εξαιτίας εκσκαφών που γίνονται στο στρατόπεδο και, όπως ισχυρίζονται, αφορούν στη δημιουργία τέτοιας μονάδας, όσο και λόγω της έντονης οσμής την οποία συνδέουν με την απενεργοποίηση επικίνδυνων υλικών.

Εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης (Περιφέρεια Θεσσαλίας και δήμος Τεμπών), αλλά και του στρατού βρέθηκαν χθες στο στρατόπεδο, όπου έγινε επίδειξη καταστροφής πυρομαχικών, από ιδιωτική εταιρία ρομποτικής. Η καταστροφή γίνεται χωρίς έκρηξη, μέσα σε ειδικό κάδο τον οποίο παραχώρησε η εταιρία στη μονάδα, ενώ η ίδια εκμεταλλεύεται τα υπολείμματα χαλκού των οβίδων και άλλων πυρομαχικών.

Ο διοικητής της Στρατιάς αντιστράτηγος, Δ. Αγγελούδης και ο διοικητής ασφαλείας του ΓΕΣ, Α. Βίγλας, που ήταν παρόντες κατά τη διαδικασία, διαβεβαίωναν ότι δεν υπάρχει κίνδυνος για το νερό, τον αέρα ή το έδαφος, ωστόσο, τόσο η αντιπεριφερειάρχης Λάρισας, Ρένα Καραλαριώτου, όσο και ο δήμαρχος Τεμπών, Κωνσταντίνος Κολλάτος, ζήτησαν να γίνουν σχετικές αναλύσεις πριν ληφθούν οι όποιες αποφάσεις από το περιφερειακό και το δημοτικό συμβούλιο.

Τα καλύτερα των πρωινών εκπομπών VIDEO

ΣΤΑ 70 ΔΙΣ ΔΟΛΛΑΡΙΑ Η ΑΞΙΑ ΤΟΥ FACEBOOK...

Το Facebook αποτελεί ένα φαινόμενο δίχως προηγούμενο στα χρονικά του παγκόσμιου Internet και το γεγονός αυτό ανεβάζει καθημερινά την χρηματιστηριακή του αξία. Σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις του πρακτορείου Reuters, το ποσό που θα μαζευόταν αν άλλαζαν χέρια όλες οι μετοχές του Facebook θα έφτανε στον μαγικό αριθμό των 70.000.000.000 δολαρίων.

Η αξία μιας εισηγμένης εταιρίας στο χρηματιστήριο δεν είναι εύκολο να υπολογιστεί με ακρίβεια και ο καλύτερος τρόπος για να μάθει κάποιος πόσο αξίζουν οι μετοχές του είναι να τις προσφέρει για πώληση. Κάτι τέτοιο προσπάθησε να κάνει και πάλι μια μεγάλη ομάδα επενδυτών με τις μετοχές του Facebook που είχε στην κατοχή της, όμως δεν κατάφερε να πιάσει την αρχική τιμή που είχε θέσει.

Αν σκέφτεστε να τους λυπηθείτε καλύτερα να αλλάξετε γνώμη καθώς οι συγκεκριμένοι επενδυτές κατάφεραν να πουλήσουν τελικά τις μετοχές τους έναντι ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων. Αν αναγάγουμε την συγκεκριμένη τιμή στο σύνολο των μετοχών του αμερικάνικου κολοσσού, τότε το ποσό φτάνει τα 70 Δις δολάρια. Αρχικά οι επενδύτες προσπάθησαν να πουλήσουν τις μετοχές του σε ποσό που θα αντιστοιχούσε σε 90 Δις δολάρια για το σύνολο του Facebook, όμως δεν βρέθηκε αγοραστής που να τους ικανοποιήσει.

Η αξία του Facebook έχει εκτοξευθεί τον τελευταίο χρόνο και πολλοί αναλυτές κάνουν λόγο για μια φούσκα που ετοιμάζεται να σκάσει, όμως πωλήσεις σαν αυτές αποδεικνύουν το αντίθετο. Φούσκα ή όχι το Facebook είναι το site με τη δεύτερη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα μετά το Google και έχει γίνει ο Νο1 σύγχρονος τρόπος επικοινωνίας για περίπου 500 εκατομμύρια ανθρώπους.

GUNS N ROSES ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 5 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΡΑΞΙΑΣ

Ανήμερα του δικού μας ΟΧΙ ο Axl θα ξεκινήσει την πρώτη αμερικάνικη περιοδεία της μπάντας (με 30 σταθμούς) μετά από 5 χρόνια και συγκεκριμένα από το Orlando.

Η μπάντα αυτή τη στιγμή (είναι κυριολεκτικό το “στιγμή”) αποτελείται από τους Dizzy Reed και Chris Pitman (αμφότεροι στα πλήκτρα), DJ Ashba, Ron "Bumblefoot" Thal και Richard Fortus (όλοι στην κιθάρα), Tommy Stinson (μπάσο) και Frank Ferrer (τύμπανα) και ήταν αυτοί που συνόδευαν και στις εμφανίσεις του 2010 τον Axl, οπότε και να υποθέσουμε ότι το θεριό είναι λιγότερο ανήμερο...

Το ότι θα συναντήσει τα αμερικάνικα ακροατήρια μετά από τόσα χρόνια σαφώς και αποτελεί πρόκληση για τον Axl αν και οι περσινές εμφανίσεις στην Ευρώπη είχαν λάβει θετικότατες κριτικές...

Ο θάνατος της μεσαίας τάξης

Ψαλίδι στις συντάξεις και εφεδρεία για 30.000 εργαζόμενους

Μειώσεις μεσαίων και υψηλών συντάξεων κατά 1,5%-30% ή κατά 20-1.200 ευρώ τον μήνα από τη 1 Νοεμβρίου 2011 και υπαγωγή 30.000 δημοσίων υπαλλήλων σε εργασιακή εφεδρεία μέχρι το τέλος του 2011 αποφάσισε επίσης χθες η κυβερνητική επιτροπή.
Επιπλέον, σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γ. Κουτρουμάνη, θα περικοπούν κατά επιπλέον 20% τα εφάπαξ στον στενό και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, ενώ οι ασφαλισμένοι θα πρέπει να περιμένουν επιπλέον περικοπές στις επικουρικές συντάξεις. Στο ΙΚΑ-ΤΕΑΜ ο μέσος όρος της μείωσης θα φτάσει το 15%.
Σύμφωνα με όσα αποφάσισε χθες η κυβερνητική επιτροπή:

1. Στις κύριες συντάξεις που υπερβαίνουν τα 1.200 ευρώ τον μήνα και λαμβάνονται από άτομα ηλικίας 55 ετών και άνω μειώνεται κατά ποσοστό 20% το τμήμα των αποδοχών πάνω από τα 1.200 ευρώ από τη 1-11-2011. Αυτό σημαίνει ότι σε μια σύνταξη ύψους 1.400 ευρώ τον μήνα το τμήμα πάνω από τα 1.200 ευρώ, δηλαδή το ποσό των 200 ευρώ, μειώνεται κατά 20%, δηλαδή κατά 40 ευρώ. Συνεπώς, το συνολικό ποσό της σύνταξης θα μειωθεί από τα 1.400 στα 1.360 ευρώ τον μήνα από τη 1-11-2011.

2. Στις κύριες συντάξεις που υπερβαίνουν τα 1.000 ευρώ τον μήνα και λαμβάνονται από άτομα ηλικίας κάτω των 55 ετών μειώνεται κατά ποσοστό 40% το τμήμα των αποδοχών πάνω από τα 1.000 ευρώ από τη 1-11-2011. Αυτό σημαίνει ότι σε μια σύνταξη ύψους 1.200 ευρώ τον μήνα το τμήμα πάνω από τα 1.000 ευρώ, δηλαδή το ποσό των 200 ευρώ, μειώνεται κατά 40%, δηλαδή κατά 80 ευρώ. Συνεπώς, το συνολικό ποσό της σύνταξης θα μειωθεί από τα 1.200 στα 1.120 ευρώ τον μήνα από τη 1-11-2011.

3. Ο θεσμός της εργασιακής εφεδρείας θα εφαρμοστεί με στόχο έως το τέλος του 2011 να υπαχθούν σε αυτή 30.000 εργαζόμενοι στον στενό και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα. Οι διαδικασίες θα τεθούν υπό τον έλεγχο του ΑΣΕΠ, ώστε να εντοπιστεί το πλεονάζον προσωπικό. Σύμφωνα με πληροφορίες, από τους 30.000 υπαλλήλους που θα ενταχθούν στο ιδιότυπο καθεστώς της εργασιακής εφεδρείας οι 20.000 θα προέλθουν από τις δημόσιες επιχειρήσεις, τους δημόσιους οργανισμούς, τις δημοτικές επιχειρήσεις και τα νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου, ενώ οι υπόλοιποι 10.000 από τον στενό δημόσιο τομέα, δηλαδή από υπουργεία, οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης (δήμους, περιφέρειες) και νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου (πανεπιστήμια, ΤΕΙ, νοσοκομεία, νοσηλευτικά ιδρύματα, ασφαλιστικά ταμεία κτλ.)
Συνολικά το ετήσιο δημοσιονομικό όφελος από τις περικοπές στις συντάξεις υπολογίζεται σε 1 δισ. ευρώ, ενώ από την εφεδρεία υπολογίζεται ότι θα εξοικονομηθούν άλλα 100-200 εκατ. ευρώ.
Εκτός των μέτρων που περιλαμβάνονται στην κυβερνητική ανακοίνωση, σύμφωνα με πληροφορίες, προωθούνται και άλλα, όπως το ενιαίο μισθολόγιο που θα προβλέπει καταργήσεις και περικοπές επιδομάτων και θα οδηγεί σε μειώσεις αποδοχών έως 40%, αλλά και το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, το οποίο πιθανότατα θα περιλαμβάνει περικοπές μεγάλου αριθμού φορολογικών απαλλαγών.
Τα νέα μέτρα θα φθάνουν τα 6,5 δισ. ευρώ φέτος και το 2012.


Μείωση του αφορολόγητου στις 5.000 ευρώ και χαράτσι ακινήτων έως το 2014

Σοκ για πάνω από 4.500.000 φορολογούμενους αποτελεί η χθεσινή απόφαση της κυβερνητικής επιτροπής να μειώσει ξανά, για 2η φορά μέσα στο 2011, το αφορολόγητο όριο ετησίου εισοδήματος. Με τη δεύτερη αυτή μείωση, το αφορολόγητο διαμορφώνεται πλέον στις 5.000 ευρώ, από 8.000 ευρώ τον Ιούλιο και 12.000 ευρώ τον Ιανουάριο του 2011.
Το νέο μειωμένο αφορολόγητο θα ισχύσει μάλιστα για τα εισοδήματα που αποκτήθηκαν από την 1η-1-2011! Αυτό σημαίνει ότι την άνοιξη του 2012 πάνω από 3.000.000 φορολογούμενοι με ατομικά ετήσια εισοδήματα άνω των 12.000 ευρώ θα επιβαρυνθούν με πρόσθετο κεφαλικό φόρο 700 ευρώ, ενώ άλλοι 1.500.000 φορολογούμενοι που δηλώνουν ετήσια εισοδήματα από 5.000 έως 12.000 ευρώ - κυρίως χαμηλόμισθοι και χαμηλοσυνταξιούχοι - θα επιβαρυνθούν για πρώτη φορά με φόρους από 50 έως 700 ευρώ το χρόνο!
Η κυβερνητική επιτροπή αποφάσισε επίσης την αύξηση του φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης κατά 35 λεπτά το λίτρο από τον Ιανουάριο ή τον Οκτώβριο του 2012 και την παράταση της επιβολής του ειδικού τέλους στους ηλεκτροδοτούμενους χώρους μέχρι το 2014 αποφάσισε χθες η κυβερνητική επιτροπή.
Σύμφωνα, ειδικότερα, με τα όσα ανακοίνωσε χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Ηλ. Μόσιαλος αλλά και με βάση πληροφορίες από πηγές του υπουργείου Οικονομικών, τα πρώτα νέα φορολογικά μέτρα που “κλείδωσαν” χθες οριστικά προβλέπουν ότι:

1. Το αφορολόγητο όριο θα μειωθεί περαιτέρω από τις 8.000 στις 5.000 ευρώ για τα εισοδήματα του έτους 2011. Στο τμήμα του ετησίου εισοδήματος από τις 5.000 έως τις 8.000 ευρώ θα επιβάλλεται φόρος με συντελεστή 10%. Αποτέλεσμα των αλλαγών αυτών θα είναι όσοι φορολογούμενοι έχουν ετήσιο εισόδημα πάνω από 5.000 και έως 8.000 ευρώ - κυρίως χαμηλοσυνταξιούχοι του ΟΓΑ και άλλων ταμείων - να πληρώσουν για πρώτη φορά φόρο από 50 έως 300 ευρώ το χρόνο, όσοι δηλώνουν ετησίως από 8.000 έως 12.000 ευρώ - κυρίως χαμηλόμισθοι, χαμηλοσυνταξιούχοι και μικρομεσαίοι επαγγελματίες - να επιβαρυνθούν με φόρους αυξημένους κατά 300 έως 700 ευρώ και όσοι δηλώνουν πάνω από 12.000 ευρώ να πληρώσουν επιπλέον φόρο 700 ευρώ, που σημαίνει ότι θα επιβαρυνθούν με αυξήσεις φόρων έως και 388,9%! Συνολικά, τα έσοδα που θα εξασφαλίσει το Δημόσιο από τη νέα μείωση του αφορολογήτου εκτιμάται ότι θα υπερβούν τα 2,5 δισ. ευρώ το 2012. Ο υπολογισμός της μηνιαίας παρακράτησης φόρου μισθωτών υπηρεσιών θα γίνεται με βάση το νέο μειωμένο αφορολόγητο από την 1η Οκτωβρίου ή από την 1η Νοεμβρίου 2011. Από τη στιγμή εκείνη κάθε χαμηλόμισθος με μηνιαίες αποδοχές πάνω από 417 και έως 1.000 ευρώ θα επιβαρυνθεί με πρόσθετες κρατήσεις φόρου εισοδήματος από 4 έως και 58 ευρώ το μήνα και κάθε μισθωτός ή συνταξιούχος με μηνιαίες αποδοχές άνω των 1.000 ευρώ θα πληρώνει επιπλέον φόρο μισθωτών υπηρεσιών 58 ευρώ το μήνα

2. Η εξίσωση των ειδικών φόρων κατανάλωσης του πετρελαίου θέρμανσης και του πετρελαίου κίνησης θα γίνει τελικά από το 2012. Αυτό σημαίνει ότι ο ΕΦΚ του πετρελαίου που χρησιμοποιείται για θέρμανση από τα νοικοκυριά θα διαμορφωθεί το επόμενο έτος στα 0,412 ευρώ ανά λίτρο, έναντι 0,021 ευρώ ανά λίτρο που είχε διαμορφωθεί την περίοδο από 15-10-2010 μέχρι 30-4-2011 και 0,06 ευρώ ανά λίτρο που θα διαμορφωθεί τελικά από τις 15-11-2011. Από τον Ιανουάριο ή τον Οκτώβριο της επόμενης χρονιάς ο φόρος στο πετρέλαιο θέρμανσης θα αυξηθεί, δηλαδή, κατά 0,352 ευρώ το λίτρο! Αν συνυπολογιστεί και ο ΦΠΑ τότε η συνολική ανατίμηση του πετρελαίου θέρμανσης θα υπερβεί τα 0,43 ευρώ το λίτρο και η τελική τιμή διάθεσης του καυσίμου σε επιχειρήσεις και νοικοκυριά θα υπερβεί τα 1,30 ευρώ το λίτρο!

3. Το ειδικό τέλος επί των ηλεκτροδοτούμενων κτισμάτων θα εξακολουθεί να επιβάλλεται και μετά το 2012, για τουλάχιστον δύο ακόμη έτη, δηλαδή μέχρι το 2014. Το τέλος θα επιβαρύνει, μέσω του λογαριασμού ηλεκτρικού ρεύματος, τον ιδιοκτήτη κάθε κτίσματος, με 3 έως και 16 ευρώ το τ.μ., ανάλογα με την τιμή ζώνης ή την τιμή εκκίνησης ανά τ.μ. που ισχύει στην περιοχή που βρίσκεται το ακίνητο και θα προσαυξάνεται περαιτέρω με βάση συντελεστή… νεότητας κλιμακούμενο από 1 έως και 1,25 ανάλογα με το πόσο καινούργιο είναι το κτίσμα. Για τους μακροχρόνια ανέργους, που δεν επιδοτούνται από τον ΟΑΕΔ και είχαν το 2010 ετήσιο οικογενειακό εισόδημα μέχρι 8.000 ευρώ, τους πολύτεκνους και τους ανάπηρους με ποσοστό αναπηρίας 80% και άνω προβλέπεται μειωμένο ποσό ειδικού τέλους 0,5 ευρώ ανά τ.μ., για ένα μόνο ιδιοκατοικούμενο σπίτι επιφάνειας μέχρι 200 τ.μ. που βρίσκεται σε περιοχή με τιμή ζώνης μέχρι 3.000 ευρώ το τ.μ. Πληροφορίες αναφέρουν ότι στους εξαιρούμενους θα ενταχθούν και οι περίπου 200.000 επιδοτούμενοι άνεργοι, με τροποποίηση που θα φέρουν στη Βουλή οι συναρμόδιοι υπουργοί.

Εισοδηματικό κριτήριο για το επιδόματα πολύτεκνων. Δεν θα δικαιούνται πλέον πολυτεκνικό επίδομα όσοι τρίτεκνοι και πολύτεκνοι έχουν ετήσιο εισόδημα το οποίο ξεπερνά τα 55.000 ευρώ. Έπειτα από απόφαση του υπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ανδρέα Λοβέρδου, το υπουργείο αναφέρει σε ανακοίνωσή του ότι “εντάχθηκε στο νομοσχέδιο ‘Ανασυγκρότηση του Εθνικού Συστήματος Κοινωνικής Αλληλεγγύης και άλλες διατάξεις’ διάταξη με την οποία διακόπτονται τα πολυτεκνικά επιδόματα σε τρίτεκνους και πολύτεκνους με εισόδημα άνω των 55.000 ευρώ”.

Κερδίζει τη μάχη της δόσης, χάνει την κοινωνική ειρήνη

Αμηχανία και ανησυχία για την επόμενη μέρα στο εσωτερικό της κυβέρνησης

Ανακοινώνοντας πρωτοφανή για τα ελληνικά δεδομένα μέτρα λιτότητας η κυβέρνηση κερδίζει τη μάχη για την έκτη δόση μαζί με την προσωρινή ανοχή των εταίρων και χάνει τον πόλεμο για την εξασφάλιση της κοινωνικής ειρήνης.
Στο εσωτερικό της κυβέρνησης επικρατεί αμηχανία και ανησυχία για την επόμενη μέρα, η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ έχει παγώσει και κανείς δεν μπορεί να προβλέψει πώς θα εξελιχθεί η ελληνική περιπέτεια όχι σε μερικούς μήνες αλλά σε μερικές εβδομάδες, αν όχι μέρες.
Η εικόνα διάλυσης που θα διαμορφωθεί σήμερα με τις απεργίες σε όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς -και τα ταξί θα είναι, όπως όλα δείχνουν, μόνο η αρχή μιας κοινωνικής αναταραχής που δύσκολα κάποιος μπορεί να προβλέψει πώς θα εξελιχθεί. Όλα τα συνδικάτα και τα κόμματα της αριστεράς βρίσκονται σε πλήρη αγωνιστική ετοιμότητα, ενώ η Νέα Δημοκρατία εναντιώνεται στο ακολουθούμενο πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής και ζητά επίμονα εκλογές. Κυβερνητικές πηγές υποστηρίζουν ότι στη διάρκεια της χθεσινής πολύωρης κυβερνητικής επιτροπής δεν έγινε πολιτική συζήτηση, παρά μόνο εξετάστηκαν ένα προς ένα τα συγκεκριμένα μέτρα. Ωστόσο, δεν είναι απολύτως πειστική αυτή η εκδοχή, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες στην αμέσως προηγούμενη συνεδρίαση τουλάχιστον τρεις υπουργοί έθεσαν θέμα εκλογών, ενώ εξετάστηκε και η ιδέα του δημοψηφίσματος.

Σενάρια εκλογών
Στο παρασκήνιο δίνουν και παίρνουν τα σενάρια για πρόωρες κάλπες ή για προσπάθεια δημιουργίας κυβέρνησης συνεργασίας, ενώ η σχετική συζήτηση αναζωπυρώθηκε με προτάσεις που κατέθεσε προς αυτή την κατεύθυνση ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μίμης Ανδρουλάκης, αρθρογραφώντας στην προσωπική του ιστοσελίδα. Το γεγονός ότι τα μέτρα δημοσιοποιήθηκαν με γραπτή ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου Ηλία Μόσιαλου είναι απολύτως ενδεικτικό της δυσκολίας του πρωθυπουργού και του υπουργού Οικονομικών να σηκώσουν το βάρος τόσο οδυνηρών εξαγγελιών. Άλλωστε, αρχικά είχε επικρατήσει η σκέψη να γίνουν ανακοινώσεις στο τέλος της εβδομάδας και ο σχεδιασμός αυτός άλλαξε λόγω των ισχυρών ενστάσεων υπουργών που υποστήριξαν ότι δεν μπορεί ολόκληρη η κοινωνία να βρίσκεται στην ομηρία μιας ανεξέλεγκτης φημολογίας.
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος θα ενημερώσει σήμερα τον πρόεδρο της Δημοκρατίας και θα αναχωρήσει για τις ΗΠΑ, προκειμένου να συμμετάσχει στη σύνοδο του ΔΝΤ και να έχει συνομιλίες με την επικεφαλής του οργανισμού Κριστίν Λαγκάρντ. Ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο να συμμετάσχει στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου, ο οποίος την επόμενη Δευτέρα θα δειπνήσει στο Βερολίνο με τη γερμανίδα καγκελάριο Αγκελα Μέρκελ.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ηλίας Μόσιαλος, στη γραπτή δήλωση που εξέδωσε, άφησε σαφώς να εννοηθεί ότι με τις αποφάσεις αυτές η Αθήνα αισιοδοξεί ότι θα υλοποιηθεί η απόφαση της 21ης Ιουλίου για τη συνέχιση της οικονομικής στήριξης της Ελλάδας. Ανακοίνωσε ότι οι συζητήσεις με την τρόικα θα ολοκληρωθούν μετά την άφιξη των επικεφαλής της στην Αθήνα στην αρχή της επόμενης εβδομάδας. Και τόνισε: “Είναι όμως απολύτως δεδομένη η θεμελιώδης στρατηγική επιλογή της χώρας να καταστεί και πάλι μια δημοσιονομικά ανεξάρτητη και ισότιμη χώρα-μέλος της ευρωζώνης φτάνοντας το ταχύτερο δυνατόν σε πρωτογενή πλεονάσματα. Οι επιλογές αυτές στέλνουν και στους εταίρους μας και στις αγορές το μήνυμα πως η Ελλάδα και θέλει και μπορεί να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της, μένοντας πάντα στον σκληρό πυρήνα του ευρώ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης”.

Εξεταστική για την οικονομία την τελευταία δεκαετία

Από τη συναίνεση στην πόλωση

Φωτιά παίρνει το πολιτικό σκηνικό. Η κυβέρνηση μαζί με τα νέα μέτρα ανακοίνωσε και την απόφασή της να συγκροτήσει εξεταστική επιτροπή για την οικονομία και την πορεία των δημοσιονομικών στοιχείων την τελευταία δεκαετία! Επιτροπή που θα διερευνήσει τις πολιτικές ευθύνες των κυβερνήσεων Κώστα Σημίτη, Κώστα Καραμανλή αλλά και τις τελευταίες καταγγελίες μελών της Ελληνικής Στατιστικής Επιτροπής για αλχημείες στο ύψος του ελλείμματος κατά δύο μονάδες το 2009.
Η κυβέρνηση με αυτόν τον τρόπο επιχειρεί να πολώσει το κλίμα με τη ΝΔ και κυρίως να συσπειρώσει τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, δίνοντάς τους ένα άλλοθι για να ψηφίσουν τα νέα μέτρα. Ποιο είναι το επιχείρημα που τους δίνει; Φταίει η κυβέρνηση της ΝΔ για τον εκτροχιασμό της χώρας. Το αίτημα για εξεταστική ήταν τα αντίποινα της εξαγγελίας Σαμαρά από τη Θεσσαλονίκη ότι, αν γίνει κυβέρνηση θα στήσει εξεταστική, η οποία θα διερευνήσει τυχόν ευθύνες της κυβέρνησης Παπανδρέου για το μνημόνιο.

Πρώτα τα μέτρα και μετά βλέπουμε
Στην πολύωρη κυβερνητική επιτροπή, που ξεκίνησε στη μία το μεσημέρι και ολοκληρώθηκε στις οκτώ το βράδυ, η συζήτηση περιορίστηκε αμιγώς στα μέτρα και στην επικοινωνιακή τους διαχείριση. Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος διαφώνησε από την πρώτη στιγμή στην ανακοίνωση των μέτρων λέγοντας “θα με δυσκολέψει στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα”. Αντίθετη άποψη είχαν ο Ανδρέας Λοβέρδος και ο Κώστας Σκανδαλίδης: “Είναι αδύνατον να μην ανακοινώσουμε τα μέτρα. Ο κόσμος έχει τρελαθεί”. Στο τέλος αποφασίστηκε από κοινού τα νέα μέτρα να ανακοινωθούν γραπτώς αργά το βράδυ.
Η αντίδραση της ΝΔ ήταν άμεση: “Τα νέα σκληρά μέτρα δεν τόλμησε, αυτή τη φορά, να τα εξαγγείλει ούτε ο, κατά τα άλλα, λαλίστατος κ. Βενιζέλος, ο οποίος προτίμησε να κρυφτεί πίσω από μια γραπτή κυβερνητική ανακοίνωση” δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης και πρόσθεσε για αυτά καθ’ αυτά τα μέτρα. “Τσουνάμι άδικων και δυσβάστακτων μέτρων, αποτέλεσμα της λανθασμένης οικονομικής πολιτικής, που ασκεί η κυβέρνηση, ανακοινώθηκαν πριν από λίγο. Χωρίς -προφανώς- να αναφέρονται στο σύνολό τους, αφού πίσω από τη λιγόλογη ανακοίνωση της κυβέρνησης κρύβονται και άλλα χαράτσια”.
Σύμφωνα με πληροφορίες η λέξη “εκλογές” δεν ακούστηκε από κανέναν υπουργό στην συνεδρίαση. Αντίθετα οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ από νωρίς το πρωί συζητούσαν σε πηγαδάκια όλα τα πιθανά σενάρια προκρίνοντας άλλοι τις εκλογές μετά την καταβολή της 6ης δόσης και άλλοι το σενάριο της συγκυβέρνησης αναγνωρίζοντας ότι το ΠΑΣΟΚ μόνο του δεν μπορεί να σηκώσει το βάρος της κρίσης. Αφορμή η δημόσια δήλωση του Μίμη Ανδρουλάκη περί κυβέρνησης εθνικής ενότητας τουλάχιστον για ένα χρόνο. Αυτά πριν από την ανακοίνωση των μέτρων... Γιατί μετά τα μέτρα οι βουλευτές άρχισαν να διαρρέουν την άποψη ότι πρέπει να συγκληθεί η κοινοβουλευτική ομάδα προκειμένου να συζητηθούν τα μέτρα. Ποιο μέτρο τους ενόχλησε περισσότερο; Η εξίσωση του πετρελαίου θέρμανσης με το πετρέλαιο κίνησης. Το ότι το μέτρο αυτό θα ισχύσει από το τέλος του 2012 μένει να αποδειχθεί αν θα συγκρατήσει το μένος των βουλευτών, που θα κληθούν πολύ σύντομα να ψηφίσουν και τα συμπληρωματικά μέτρα του μεσοπρόθεσμου. Μέχρι στιγμής πάντως κανείς κυβερνητικός βουλευτής δεν έχει δηλώσει έτοιμος να καταψηφίσει. Crash test της συνοχής των βουλευτών θα αποτελέσει η σημερινή ονομαστική ψηφοφορία για το χαράτσι στα ακίνητα μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, μετά μάλιστα και τη διαρροή ότι το μέτρο δεν είναι προσωρινό και δεν αφορά μόνον το 2011 και το 2012!

Ευτυχώς που υπάρχει... τρόικα
Με τη σοκαριστική φράση “ευτυχώς που υπάρχει η τρόικα, αλλιώς θα είχαμε και πάλι εκτροχιασμό στα δημοσιονομικά, όπως και τα προηγούμενα χρόνια”, ο υπουργός Οικονομικών ομολόγησε αυτό που πιστεύουν όλοι οι Έλληνες: Ότι όλες οι κυβερνήσεις μέχρι τώρα ήταν ανίκανες να διαχειριστούν τα οικονομικά της χώρας. Χρειαζόταν ο βούρδουλας των εταίρων για να σταματήσουν τα κόμματα εξουσίας την πλειοδοσία σε παροχές και σπατάλες, την ίδια ώρα που το χρέος και τα ελλείμματα έπαιρναν την ανηφόρα. Ο Ευάγγελος Βενιζέλος, προτού ξεκινήσει η κυβερνητική σύσκεψη, περιέγραψε με μελανά χρώματα την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας και παραδέχθηκε ότι θα ληφθούν και συμπληρωματικά και νέα μέτρα! “Χρειάζονται συμπληρωματικά μέτρα; Η απάντηση είναι ναι. Γιατί ο υπολογισμός για τα έσοδα από άλλα μέτρα ήταν αισιόδοξος. Λόγω της ύφεσης τα έσοδα δεν εισπράχθηκαν και είμαστε υποχρεωμένοι να πάρουμε άλλα μέτρα για να πιάσουμε το δημοσιονομικό αποτέλεσμα. Χρειάζονται και νέα μέτρα; Ναι, χρειάζονται κι άλλα μέτρα. Διαπραγματευόμαστε όχι μόνο το κλείσιμο προϋπολογισμού, αλλά όλο το μεσοπρόθεσμο μέχρι το 2014”.
Ο κ. Βενιζέλος επιχείρησε αρκετές φορές να εκθέσει τον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά με το επιχείρημα ότι προτείνει φοροαπαλλαγές.
“Το δράμα είναι ότι πολλές φορές δεν υπάρχουν λύσεις ούτε μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες. Θα πάει ο κ. Σαμαράς να διαπραγματευτεί; Ας πάει. Αλλά πρέπει να του δώσει την εντολή ο ελληνικός λαός. Προς το παρόν την εντολή την έχει το ΠΑΣΟΚ” είπε χαρακτηριστικά.
Εκεί που ήταν κατηγορηματικός ήταν στο τέλος που θα επιβληθεί στα ακίνητα. “Αν δεν ψηφιστεί και αν δεν εισπραχθεί, τότε δεν μπορεί να κλείσει ο προϋπολογισμός του 2011 και δεν μπορεί να καταρτιστεί ο προϋπολογισμός του 2012” είπε, όταν ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ τον κάλεσε να πάρει πίσω το μέτρο προβλέποντας ότι θα αποτελέσει τη θρυαλλίδα για τη “διάλυση της κοινωνικής συνοχής”. Ταυτόχρονα, ο Ευάγγελος Βενιζέλος εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι η Ελλάδα θα ξεπεράσει την κρίση μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και ζήτησε τη συναίνεση κομμάτων, συνδικάτων, ακαδημαϊκών και πολιτών.
Η γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι προχωράει εκβιαστικά σε μπαράζ αντιλαϊκών μέτρων και παρότρυνε τους πολίτες να αντισταθούν και να μην πληρώσουν τα χαράτσια. “Ακούμε για την ευθύνη που έχουμε όλοι εμείς και ο λαός. Τα μέτρα δεν είναι καθόλου προσωρινά. Η χρεοκοπία είναι αναπόφευκτη. Εάν η ανυπακοή σε αυτήν τη νομιμότητα είναι καταδικαστική, εμείς λέμε ναι”.
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δεν έχει τη λαϊκή νομιμοποίηση για τα μέτρα που λαμβάνει και ζήτησε εκλογές. “Αυτή την εντολή πήρατε; Να βάζετε χαράτσια και να κόβετε συντάξεις; Έχετε υφαρπάξει την εντολή του ελληνικού λαού. Ούτε εσείς ούτε ο Σαμαράς, που συναινεί, έχετε πάρει τέτοια εντολή”.

makthes

Ανεξέλεγκτη και βάρβαρη συμπεριφορά

Τις τελευταίες μέρες, πάνω από είκοσι πέντε τσοπανόσκυλα, δηλητηριάστηκαν από φόλες. Σε δύο ποιμνιοστάσια πριν το Ξηρολίβαδο και σε ένα άλλο, πάνω από τις Βαρβάρες, οι φόλες σκορπίστηκαν στο δάσος.

Εκτός από τα άτυχα τσοπανόσκυλα, νεκρά βρέθηκαν και πλήθος πουλιών και ιδιόκτητα ήμερα γουρούνια που βόσκουν ελεύθερα. Σε πολύ δύσκολη κατάσταση βρέθηκαν οι κτηνοτρόφοι, δεδομένου ότι θα μείνουν αφύλακτα τα κοπάδια, τώρα που οι λύκοι θα κατέβουν χαμηλότερα από τα ορεινά του Βερμίου.

Και στις τρείς αυτές περιπτώσεις, η εκτίμηση των κτηνοτρόφων ήταν ότι δεν είναι καθόλου τυχαίο αν συνδυαστεί με το ότι τώρα ξεκινάει το κυνήγι.

pliroforiodotis.gr

ΤΟ ΣΕΞ ΠΟΥΛΑΕΙ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ

Οι διαφημίσεις με διεγερτικές εικόνες και σέξι πρωταγωνιστές αποτέλεσαν αντικείμενο αμερικανικής έρευνας, σύμφωνα με την οποία «μια σέξι γυναίκα διεγείρει εκείνες τις περιοχές του εγκεφάλου που ωθούν τον άνθρωπο να δράσει -και να αγοράσει- παρορμητικά, παρακάμπτοντας τα τμήματα αυτά που ελέγχουν την ορθολογική σκέψη».

Οι ερευνητές του πανεπιστημίου της Καλιφόρνια, με επικεφαλής τον δρα Ίαν Κουκ, μελέτησαν την εγκεφαλική δραστηριότητα 24 εθελοντών που κλήθηκαν να παρακολουθήσουν μια σειρά από διαφημίσεις.

Οι επιστήμονες, μετά τα ηλεκτροεγκεφαλογραφήματα, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι όσες διαφημίσεις καταφεύγουν στην «λογική πειθώ» (δηλαδή σε απλά, ορθολογικά και πειστικά δεδομένα), είναι λιγότερο αποτελεσματικές στο να ωθήσουν τον άνθρωπο να καταναλώσει, σε σχέση με όσες διαφημίσεις χρησιμοποιούν τη «μη ορθολογική επιρροή», δηλαδή ερεθιστικές εικόνες.

Όπως διαπιστώθηκε στην έρευνα, για παράδειγμα, μια ωραία γυναίκα με ανοικτά πόδια που διαφημίζει παντελόνια τζιν, έχει πολύ πιο δυνατή επίδραση στον εγκέφαλο (και στην κατοπινή κατανάλωση) από ό,τι μια διαφήμιση αυτοκινήτου που απλώς παραθέτει «ξερά» στοιχεία για την κατανάλωση βενζίνης ανά χιλιόμετρο.

Αυτό συμβαίνει επειδή το πρώτο είδος διαφήμισης καταφέρνει να παρακάμψει τις περιοχές του εγκεφάλου που επεξεργάζονται λογικά τις ιδέες και εικόνες. Η έρευνα έδειξε ότι η εγκεφαλική δραστηριότητα στα μέρη του εγκεφάλου που εμπλέκονται με την επεξεργασία των συναισθημάτων και ταυτόχρονα με τη λήψη των αποφάσεων, είναι πολύ χαμηλότερη στις διαφημίσεις της «μη ορθολογικής επιρροής» από ό,τι σε εκείνες της «λογικής πειθούς».

«Προσοχή στον εγκέφαλό σας και προσοχή στο πορτοφόλι σας», ήταν το μήνυμα του Κουκ, ο οποίος επεσήμανε ότι οι ερεθιστικές διαφημίσεις μειώνουν τις ορθολογικές αναστολές και παρακινούν σε αγορές, χωρίς να έχει προηγηθεί συνειδητή και λογική ανάλυση των δεδομένων και χαρακτηριστικών του προϊόντος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

25χρονη εχει παει με 5.000 ανδρες!!!

Μηχανή του σεξ ισχυρίζεται ότι είναι μια 25χρονη από το Έσσεξ, η οποία έκανε σεξ με 5.000 άνδρες, κρατώντας ημερολόγιο για τα…επιτεύγματά της.

Η 25χρονη υποστηρίζει ότι έχασε ό,τι πολυτιμότερο είχε σε ηλικία 16 ετών και από τότε έχει κάνει σεξ όπου μπορείτε να φανταστείτε. Σε κλαμπ, πάρκα, κινηματογραφικές αίθουσες, μπαλκόνια, αυλές, παραλίες κ.τ.λ.. Μάλιστα, κρατά και ημερολόγιο, στο οποίο έχει σημειώσει κάθε λεπτομέρεια από τις σεξουαλικές της περιπέτειες με...

τους 5.000 άνδρες.

Όπως δήλωσε η ίδια “Βάζω έναν αστερίσκο σε αυτούς που ήταν οι καλύτεροι μέχρι τώρα” προσθέτοντας ότι στα 18 της είχε ήδη μετακομίσει από το σπίτι της και είχε ήδη κοιμηθεί με 800 άνδρες, ενώ όταν πάτησε τα 21 ο αριθμός εκτοξεύθηκε στους 2.289 εραστές. Η αχόρταγη Λι ανέφερε πως ποτέ δεν κάνει σεξ δύο φορές με ένα άνδρα, αλλά πάντα one night stands και για να τους αποφύγει τους δίνει ψεύτικο αριθμό τηλεφώνου. Παράλληλα, όπως διηγείται μια φορά που πήγε διακοπές στη Ίμπιζα συνευρέθηκε με 4 άνδρες μέσα σε ένα βράδυ.“Έχω δύο κανόνες: ποτέ δεν πάω με άνδρες που είναι δεσμευμένοι και πάντα παίρνω προφυλάξεις”, είπε συμπληρώνοντας με νόημα ότι όλα τα άλλα επιτρέπονται.“Τώρα έχω πάει με 5.000 άνδρες και οι φίλες μου με συμβουλεύουν να πάω να δω κάποιον ειδικό καθώς λένε πως είμαι εθισμένη στο σεξ. Ε, λοιπόν εάν είμαι εθισμένη στο σεξ δε με νοιάζει, περνάω καλά και δεν θέλω να θεραπευτώ!”, λέει χαρακτηριστικά.

Εμείς δεν ξέρουμε τι να της ευχηθούμε ως προς τον αριθμό, γιατί τους έχει χιλιάσει από καιρό…

Seleo.gr

Απολογισμός προσλήψεων 2010 – 2011

Επειδή συνεχίζουν πολλά να λέγονται, ακούγονται και γράφονται για δήθεν 25.000 διορισμούς υπαλλήλων στο Δημόσιο «από την πίσω πόρτα» (!) πρέπει όλοι να γνωρίζουν την αλήθεια.

Από τα αναλυτικά στοιχεία των προσλήψεων για τα έτη 2010 και 2011, προκύπτει ότι:

α) Για τα έτη 2010 και 2011 εκδόθηκαν μόλις 7.385 εγκρίσεις νέων προσλήψεων τακτικού προσωπικού (5.190 για το 2010 και 2.195 για το 2011), έναντι περίπου 80.000 αποχωρήσεων.

β) Ο αριθμός των συμβασιούχων (έργου, ορισμένου χρόνου και stage) το 2009 ανήρχετο σε περίπου 120.000 απασχολούμενους και σήμερα ανέρχεται σε 35.000, δηλαδή έχουμε μείωση 70%!

γ) Από το 2009 έως σήμερα ο συνολικός αριθμός των απασχολούμενων στο δημόσιο, με οποιαδήποτε σχέση εργασίας, μειώθηκε κατά 200.000 άτομα περίπου.

δ) Η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ «έχει παγώσει» περισσότερους από 9.000 διορισμούς μονίμων, για τους οποίους έχουν εκδοθεί οριστικά αποτελέσματα από το ΑΣΕΠ ή από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

ε) Όλες οι διαδικασίες προσλήψεων από τότε που ανέλαβε η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ γίνονται με το νόμο του ΑΣΕΠ.

Παραθέτουμε αναλυτικά τα στοιχεία των προσλήψεων για το 2010 και 2011:

ΤΑΚΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ 2010

Το 2010 αποχώρησαν 53.336 άτομα.

Με τα άρθρα 10 και 11 του ν. 3833/15.3.2010 «πάγωσαν» οι εγκρίσεις προσλήψεων και οι προσλήψεις για το έτος 2010, με εξαίρεση τους τομείς Υγείας, Παιδείας και Άμυνας. Στη συνέχεια, από 19.5.10, με το ν.3848/2010, επεκτάθηκε η απαγόρευση στους ΟΤΑ Α’ βαθμού, και από 8.8.10, με το ν.3870/2010, επεκτάθηκε η απαγόρευση και σε άλλες ειδικές κατηγορίες.

Μέχρι τη δημοσίευση των παραπάνω νόμων είχαν εγκριθεί 100 μόνον προσλήψεις. Από τις 15.3.2010 έως τις 31.12.10 εκδόθηκαν 5.090 εγκρίσεις προσλήψεων για τους τομείς που εξαιρούνταν (Υγείας, Παιδείας, Άμυνας).

Συγκεκριμένα, εγκρίθηκαν 5.190 θέσεις τακτικού προσωπικού:

ΥΠΕΠΘ: 1.993 άτομα

Υπουργείο Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης: 3.097 άτομα

Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη: 100 άτομα.

Επίσης, εντάχθηκαν οι Απόφοιτοι των Στρατιωτικών και λοιπών παραγωγικών σχολών και υλοποιήθηκαν οι υποχρεωτικές μεταφορές 2.316 ατόμων από τις ΔΕΚΟ: ΟΑ, ΟΣΕ, ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ΓΑΙΟΣΕ, ΕΡΓΟΣΕ.

Βάσει εγκρίσεων πρόσληψης των ετών 2007, 2008 και 2009, το 2010 υλοποιήθηκαν συνολικά 22.357 ατομικές πράξεις διορισμού σε θέσεις τακτικού προσωπικού στο δημόσιο τομέα, με αποφάσεις των οικείων οργάνων. Είναι προσλήψεις των ετών 2007, 2008 και 2009.

ΤΑΚΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ 2011

Με το άρθρο 11 του ν. 3833/2010 (δημοσίευση σε ΦΕΚ στις 15.3.10), όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 3 παρ.4 του ν.3899/2010 (δημοσίευση σε ΦΕΚ στις 17.12.10) θεσπίστηκε ο περιορισμός των προσλήψεων για το 2011 με αναλογία 1 πρόσληψη για κάθε 5 αποχωρήσεις του 2010. Ο ίδιος νόμος θέσπισε τη διαδικασία έκδοσης Υπουργικής Απόφασης κατανομής προκειμένου να προχωρήσουν οι εγκρίσεις πρόσληψης σε ατομικές πράξεις διορισμού, με στόχο να ελέγχεται η εφαρμογή του περιορισμού των προσλήψεων.

Στη συνέχεια, με το άρθρο 37 του ν.3986/1.7.2011, θεσπίστηκε ο περαιτέρω περιορισμός των προσλήψεων με την εφαρμογή της αναλογίας 1 πρόσληψη για κάθε 10 αποχωρήσεις του 2010.

Το 2011 συνολικά εκδόθηκαν εγκρίσεις πρόσληψης για 2.195 άτομα (13.248 ανθρωπομήνες).

Συγκεκριμένα, εγκρίθηκαν σε θέσεις τακτικού προσωπικού 2.195 άτομα:

Υπουργείο Υγείας 935 άτομα εκ των οποίων: 681 Ειδικευμένοι Ιατροί, 66 πληρώματα Ασθενοφόρων, 12 Τεχνικοί, 103 σε Διάφορες Ειδικότητες, 10 Βοηθητικό προσωπικό, 63 Νοσηλευτές

Υπουργείο Δικαιοσύνης 221 άτομα εκ των οποίων: 62 Δικαστικοί Λειτουργοί, 159 Διοικητικοί Υπάλληλοι

ΥΠΕΠΘ: 600 Δάσκαλοι και Καθηγητές Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, 400 Καθηγητές Τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, 100 Ιερείς

Επιτροπή Ανταγωνισμού: 38 Ειδικοί Επιστήμονες σε θέματα ανταγωνισμού (Πρόκειται για αυτοχρηματοδοτούμενο φορέα και δεν επιβαρύνεται ο τακτικός προϋπολογισμός)

1 Συγγενής θανόντος εν ώρα υπηρεσίας κατ’ εφαρμογή δικαστικής απόφασης.

Επίσης αποφοίτησαν από Στρατιωτικές και λοιπές παραγωγικές σχολές 3.602 άτομα (12.696 ανθρωπομήνες): 22 Πυροσβέστες, 132 Αξιωματικοί ΕΛΑΣ, 2.110 Αστυφύλακες, 92 ΣΜΥΝ, 238 ΓΕΕΘΑ, 165 ΕΣΔΔΑ και 20 Λιμενικού.

Υλοποιήθηκαν οι υποχρεωτικές μεταφορές 2.316 ατόμων από τις ΔΕΚΟ (16.632 ανθρωπομήνες): από ΟΑ: 445 άτομα, από ΟΣΕ, ΤΡΑΙΝΟΣΕ 1.568 άτομα, από ΓΑΙΟΣΕ, ΕΡΓΟΣΕ 32 άτομα, από Όμιλο ΟΑΣΑ 271 άτομα.

Από την ανωτέρω μείωση του τακτικού προσωπικού του δημόσιου τομέα που επετεύχθη κατά το έτος 2011, προκύπτει συνολικό δημοσιονομικό όφελος ύψους περίπου 600 εκατ. ευρώ, σε σχέση με το 2010.

ΕΚΤΑΚΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ

1. Έτος 2009

Το 2009 δόθηκαν εγκρίσεις για συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου ή συμβάσεις μίσθωσης έργου στο δημόσιο τομέα για 88.665 άτομα, μη συμπεριλαμβανομένων των εγκρίσεων για τους ΟΤΑ, οι οποίες ανήλθαν σε περίπου 10.000. Επίσης είχαμε περίπου 22.000 stage. Σύνολο120.000 περίπου συμβασιούχοι.

2. Έτος 2010

Το 2010 απασχολήθηκαν συνολικά 74.289 άτομα με συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου ή συμβάσεις μίσθωσης έργου στο δημόσιο τομέα.

3. Έτος 2011

Με το ν.3899/2010 θεσπίστηκε για το 2011 μείωση των εγκρίσεων έκτακτου προσωπικού κατά 15% σε σχέση με τις αντίστοιχες εγκρίσεις του 2010. Στη συνέχεια, με το ν.3986, που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 1.7.2011 θεσπίστηκε η υποχρέωση μείωσης έκτακτου προσωπικού κατά 50%. Από την 1.1.11 έως την ημερομηνία δημοσίευσης του ως άνω νόμου είχαν ήδη δοθεί 19.033 εγκρίσεις.

Μέχρι σήμερα, για το έτος 2011, εγκρίθηκαν συνολικά 34.851 συμβάσεις – πλην των συγχρηματοδοτούμενων προγραμμάτων ΕΣΠΑ και των αυτοχρηματοδοτούμενων προγραμμάτων διάρκειας 255.185 ανθρωπομηνών. Το επιτρεπόμενο από τον εφαρμοστικό νόμο όριο για το 2011 είναι 37.146 συμβάσεις συνολικής διάρκειας 297.843 ανθρωπομηνών. Μέχρι τη συμπλήρωση του επιτρεπτού ορίου υπολείπονται ακόμα 2.295 συμβάσεις συνολικής διάρκειας 42.658 ανθρωπομηνών.

Συγκεκριμένα, εγκρίθηκαν οι συμβάσεις έκτακτου προσωπικού:

3.086 προσωπικό για τη στελέχωση κοινωνικών υπηρεσιών και δομών των ΟΤΑ, η πλειοψηφία των οποίων είναι Βρεφονηπιοκόμοι για τους Δημοτικούς Βρεφονηπιακούς Σταθμούς της χώρας

16.220 Αναπληρωτές Δάσκαλοι και Καθηγητές Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης για τη στελέχωση των Δημοτικών, Γυμνασίων, Λυκείων της χώρας

1.300 Διδακτικό προσωπικό ΤΕΙ

250 Διδακτικό προσωπικό ΑΕΙ

750 ΙΚΑ ΕΤΑΜ

1.400 ΟΑΕΔ

648 Προσωπικό για κατασκηνώσεις

398 Προσωπικό νοσοκομειακών μονάδων

2.900 Προσωπικό Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης

280 ΟΤΕΚ

350 ΕΡΤ

116 Προσωπικό για υποδοχή μεταναστών

2.154 Αρχαιολόγοι, Νυχτοφύλακες, λοιπό προσωπικό για τη στελέχωση των Μουσείων της χώρας κατά τη θερινή περίοδο

1.200 Ειδικοί Φρουροί

2.750 Εποχικοί Πυροσβέστες

100 προσωπικό ΕΛΣΤΑΤ

Ειδικότερα για το Υπουργείο Παιδείας:

Οι εγκρίσεις που δόθηκαν το 2010 στο Υπουργείο Παιδείας και σε φορείς που εποπτεύονται από αυτό και επιχορηγούνται από τον κρατικό προϋπολογισμό, ανήλθαν συνολικά σε 33.625 άτομα, ήτοι 301.803 ανθρωπομήνες.

Το 50% αυτών είναι: 16.848 άτομα ή 151.222 ανθρωπομήνες.

Οι εγκρίσεις που δόθηκαν συνολικά το έτος 2011 ανήλθαν σε 18.038 άτομα ή 145.826 ανθρωπομήνες. Ειδικά για τους αναπληρωτές καθηγητές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, συμφωνήθηκε με το Υπουργείο Παιδείας, η μείωση των μηνών απασχόλησης από 9 το 2010 σε 8 το 2011, προκειμένου να απασχοληθούν τα απαραίτητα άτομα και να καλυφθούν οι ανάγκες των σχολείων.

Στο πλαίσιο αυτής της συμφωνίας, δόθηκε έγκριση για 16.220 άτομα ήτοι 129.754 ανθρωπομήνες.

Από τη μείωση του έκτακτου προσωπικού του δημόσιου τομέα που αφορά στο έτος 2011, προκύπτει συνολικό δημοσιονομικό όφελος ύψους περίπου 300 εκατ. ευρώ, σε σχέση με το 2010.

«ΠΑΓΩΜΕΝΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ»
ΦΟΡΕΙΣ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΔΙΟΡΙΣΤΕΩΝ
ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ ΑΣΕΠ 2010 4.207
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης 636
ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥ Ν. 2643/1998 (ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ) 1.500
ΔΙΟΡΙΣΤΕΟΙ ΒΑΣΕΙ ΕΙΔΙΚΩΝ ΔΙΑΤΑΞΕΩΝ (ΑΘΛΗΤΕΣ, ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΘΑΝΟΝΤΩΝ ΔΗΜ. ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ & ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ, ΠΥΡΟΠΑΘΕΙΣ) 480
ΔΕΗ 1.624
ΟΤΑ Α΄ & Β΄ ΒΑΘΜΟΥ ΜΕ ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΜΕΧΡΙ 31-12-2009 659
ΣΥΝΟΛΟ 9.106

Κι άλλος ΝΒΑερ στη Ρωσία

Σε συμφωνία με ρωσική ομάδα, χωρίς να έχει γίνει γνωστό για ποια πρόκειται, ήρθε ο Όστιν Ντέι.

Ο 23χρονος φόργουορντ (2,11μ.) έχει δικαίωμα να αποχωρήσει εφόσον το lockout λήξει μέχρι το Δεκέμβριο.


Το νούμερο 15 των ντραφτ του 2009 αγωνίστηκε την προηγούμενη διετία στους Πίστονς και την περασμένη περίοδο είχε 7,5 πόντους, 3,8 ριμπάουντ και 1,1 ασίστ σε 20,1 λεπτά κατά μέσο όρο και συνολικά 72 εμφανίσεις.



sportfm.gr

Ο Έλληνας που κατέκτησε το facebook

Νέο σκεύασμα δίνει ελπίδες για την θεραπεία της ηπατίτιδας C

Νέο σκεύασμα δίνει ελπίδες για την θεραπεία της ηπατίτιδας C

Μία νέα δραστική ουσία που κυκλοφόρησε προσφάτως στις ΗΠΑ αυξάνει σημαντικά τις πιθανότητες θεραπείας ασθενών με ηπατίτιδα C. Το νέο σκεύασμα δεν αντικαθιστά την παλιά θεραπεία, αλλά λειτουργεί ενισχυτικά σε αυτήν.


Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (Π.Ο.Υ) περισσότεροι από 170 εκ. άνθρωποι είναι προσβεβλημένοι από την ασθένεια, η οποία αν δεν αντιμετωπιστεί ιατρικά χρονίζει και μπορεί υπό προϋποθέσεις να προκαλέσει κίρρωση του ήπατος.
Η καθιερωμένη θεραπεία προβλέπει χορήγηση ενός σκευάσματος ιντερφερόνης με διεγερτική επίδραση στο ανοσοποιητικό σύστημα, σε συνδυασμό με ενισχυτική της ιντερφερόνης ριμπαβιρίνη.

Τα πλεονεκτήματα του νέου φαρμάκου

Η ριμπαβιρίνη, όπως φαίνεται σε μικροσκόπιοΗ ριμπαβιρίνη, όπως φαίνεται σε μικροσκόπιοΗ νέα δραστική ουσία με το όνομα ‘Telaprevir’ υπόσχεται, βάσει στοιχείων που προκύπτουν από συγκριτικές έρευνες, ότι σε μία συνδυαστική χορήγηση με τα δύο προηγούμενα σκευάσματα μπορεί να αυξήσει δραστικά τις πιθανότητες ίασης της νόσου.

Συγκεκριμένα ο κ. Χάινερ Βεντεμάιερ, καθηγητής στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου του Ανοβέρου, ο οποίος συμμετείχε στις έρευνες, δηλώνει ότι:
«Στους ασθενείς, οι οποίοι ακολούθησαν την καθιερωμένη θεραπεία, το αποτέλεσμα έδειξε ποσοστό ίασης οριακά κάτω από το 50%, ενώ η θεραπεία με το πρόσθετο, νέο φάρμακο σε συνδυασμό με τα άλλα δύο οδήγησε στο 75% των περιπτώσεων σε μία μόνιμη αποθεραπεία».

Η παλιά θεραπεία είναι περίπλοκη προβλέποντας εμβολιασμό και λήψη χαπιών, αλλά και χρονοβόρα διαρκώντας 48 εβδομάδες. Η εισαγωγή του ‘Telaprevir’ στην θεραπεία μειώνει το χρόνο ίασης στις 24 εβδομάδες. Όχι όμως χωρίς παρενέργειες.

Michael Engel / Άρης Καλτιριμτζής

Υπεύθ. σύνταξης: Βιβή Παπαναγιώτου

http://www.dw-world.de

Τίτλοι τέλους για τους REM. Διάλυση μετά από πορεία 31 χρόνων!

Η είδηση έπεσε σαν βόμβα και χρειάστηκε να το ελέγξουμε δυο φορές πριν σιγουρευτούμε. Το συγκρότημα των R.E.M. ανακοίνωσε τη διάλυσή του έπειτα από 31 χρόνια επιτυχημένης μουσικής πορείας. Η ανακοίνωση που αναρτήθηκε στο επίσημο site των R.E.M. αναφέρει τα εξής: «Σαν μακρόχρονοι φίλοι και “συνένοχοι”, αποφασίσαμε σήμερα να ορίσουμε το τέλος της μπάντας. Φεύγουμε αισθανόμενοι μεγάλη ευγνωμοσύνη, πληρότητα και κατάπληξη για όλα όσα έχουμε επιτύχει ως τώρα». Λίγο αργότερα η ανακοίνωση εμπλουτίστηκε με σχόλια των μελών και αναφορές στο σκεπτικό της διάλυσης.

Στη μέχρι τώρα πορεία τους οι R.E.M. έχουν κυκλοφορήσει 15 album και έχουν κάνει άπειρες ζωντανές εμφανίσεις (δύο εκ των οποίων στην Αθήνα). Με αφετηρία την Αθήνα της Georgia των ΗΠΑ, αφήνουν πίσω τους τραγούδια που θα μείνουν χαραγμένα ανεξίτηλα στις μνήμες μας. Ανάμεσά τους τα Losing My Religion, Drive, Everybody Hurts, Man On The Moon, It’s The End Of The World As We Know It, Bang And Blame, What’s The Frequency Kenneth και πολλά ακόμα. Ο τελευταίος δίσκος τους με τίτλο 'Collapse Into Now' κυκλοφόρησε φέτος τον Μάρτιο.

http://www.nme.com/news/various-artists/59359

Οι καλλιτέχνες που μπήκαν φέτος στο βιβλίο των Ρεκόρ Guiness

Όχι ένα, ούτε δύο, αλλά τρία ρεκόρ Guiness κατέχει η Adele: είναι η πρώτη γυναίκα καλλιτέχνης που κατάφερε να έχει ταυτόχρονα δύο singles και δύο albums στο UK Top 5, είναι η πρώτη solo καλλιτέχνις που έμεινε για 11 συνεχόμενες εβδομάδες στην κορυφή του UK Αlbums Chart, αλλά και που βρέθηκε στην κορυφή για περισσότερες εβδομάδες συνολικά.

Η Lady Gaga μπορεί να καυχιέται ότι έχει, παγκοσμίως, τους περισσότερους followers στο Twitter, καθώς και ότι είναι η γυναίκα για την οποία γίνονται οι περισσότερες αναζητήσεις στο Internet. Επίσης, το τραγούδι της "Poker Face" κατέχει το ρεκόρ για τις περισσότερες εβδομάδες παραμονής στο US Digital Hot Songs chart (83 εβδομάδες).

Άλλα αξιοσημείωτα ρεκόρ:

Justin Bieber: Το "Baby" είναι το πιο δημοφιλές video online (463.820.304 views τον Φεβρουάριο του 2011)

The Black Eyed Peas: Το "I Gotta Feeling" κατέχει το ρεκόρ για τις μεγαλύτερες ψηφιακές πωλήσεις, ενώ είναι και το πρώτο τραγούδι που κατάφερε ποτέ να ξεπεράσει το 1 εκ. downloads στην Αγγλία.

Rihanna: Η πρώτη γυναίκα καλλιτέχνης που κατακτά κάθε χρόνο το Νο1 του UK singles chart, εδώ και πέντε συνεχόμενα χρόνια (2007-2011).

Willow Smith: Η πιο μικρή σε ηλικία καλλιτέχνις που κατάφερε ποτέ να βρεθεί στο Top 20 (με το "Whip My Hair", όταν ήταν 10 χρονών)

Lil Wayne: Ο rapper με τα περισσότερα hits στο US Hot 100 chart (συνολικά 64, από το 1999 μέχρι το 2010)

U2: Η πιο εμπορική live περιοδεία στα χρονικά (360 World Tour). Τον Απρίλιο του 2011 είχε βγάλει κέρδη 539 εκ. δολλαρίων με 110 συναυλίες (μεταξύ Ιουλίου του '09 και Ιουλίου του '11).

E-RADIO