Κυριακή 9 Μαΐου 2010

Στέλνουν Μπάλακ οι Γερμανοί

Τον Μίχαελ Μπάλακ στέλνουν οι Γερμανοί στο "τριφύλλι", καθώς ο 33χρονος μέσος μένει ελεύθερος το καλοκαίρι. Για ενδιαφέρον της Γιουβέντους για τον Νίνη γράφει Κυριακάτικη εφημερίδα.

Το συμβόλαιο του Γερμανού άσου τελειώνει σε λίγες ημέρες και η ομάδα της Τσέλσι δεν φαίνεται "ζεστή" στο να του το ανανεώσει, αφού θέλει να φέρει νέο αίμα στην ομάδα, ειδικά αν οι Μπλε πάρουν το πρωτάθλημα φέτος.

Έτσι Γερμανική εφημερίδα, αναφέρει πως ο Παναθηναϊκός εξετάζει την περίπτωση του 33χρονου μέσου, που σίγουρα αποτελεί μια πολύ ποιοτική λύση στα χαφ, αφού εδώ και δέκα χρόνια αγωνίζεται σε υψηλό επίπεδο.

Μάλιστα όπως αναφέρει το δημοσίευμα, ο Μπάλακ θέλει να πάει σε μια ομάδα που να παίζει στο Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ τα χρήματα δεν είναι ο μοναδικός του στόχος, καθώς έχει κερδίσει κοντά στα 16 εκ. Ευρώ τα τελευταία τρία χρόνια.

Το Facebook κάνει λογοκρισία σε group για το ελληνικό χρέος

Οι δύο διαχειριστές του group με τίτλο "Δεν μπορούν να πληρώσουν ε τότε ας μην πληρώσουν – αλληλεγγύη στους Έλληνες πολίτες" (Can's pay won't pay something solidarity with the poeple of Greece), Andrew Burgin και Clare Solomon είδαν τα προφίλ τους να εξαφανίζονται.

Το συγκεκριμένο group υποστήριξης δημιουργήθηκε πριν από μία εβδομάδα κι είχε φτάσει ήδη στα 15.000 μέλη. Το περιεχόμεό του αφορούσε την οικονομική κατάσταση της Ελλάδας, το σχέδιο διάσωσης καθώς και τα πρόσφατα δραματικά γεγονότα των διαδηλώσεων.

"Είμαι σοκαρισμένη που οι λογαριασμοί μας εξαφανίστηκαν ταυτόχρονα, ενώ ήδη ο τρίτος διαχειριστής αναζητά και αυτός τον λογαριασμό του", δήλωσε η Solomon που μετρά πάνω από 2.000 φίλους.

Μάλιστα, μία νέα ομάδα δημιουργήθηκε που είχε ως ζητούμενο την επανενεργοποίηση των λογαριασμών των δύο διαχειριστών. Η ομάδα αυτή υποστηρίζε πως η διαγραφή των λογαριασμών είναι αντίθετη με τις δημοκρατικές αρχές που απαιτούν ελευθερία της έκφρασης και του λόγου.

Τα προφίλ ενεργοποίθηκαν και πάλι ως δια μαγείας με την αιτιολογία του τεχνικού σφάλματος.

Εντοπίστηκε ο ένας απο τους δολοφόνους της Marfin;

Στον αντιεξουσιαστικό χώρο κινείται, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Έθνους, το άτομο που αναγνωρίστηκε από αυτόπτη μάρτυρα σε οπτικό υλικό ως ένας από αυτούς που διέπραξαν την εν ψυχρώ δολοφονία των τριών εργαζομένων της Marfin. Ο μάρτυρας έχει καταθέσει ενόρκως, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ. Με το δεδομένο αυτό, αναμένονται εξελίξεις στην υπόθεση που συγκλόνισε όλη την Ελλάδα.

Παράλληλα, η αστυνομία συγκρίνει το οπτικό υλικό από όποια κάμερα υπήρχε στην περιοχή, στην προσπάθειά να εντοπιστούν οι δράστες. Το βίντεο που ελήφθη από κτίριο απέναντι από την τράπεζα δείχνει μία κοπέλα – μικροκαμωμένη όπως περιγράφεται – να δίνει τις μολότοφ σε τρεις νεαρούς. Νωρίτερα, οι τρεις είχαν σπάσει τη βιτρίνα του υποκαταστήματος και είχαν πετάξει μέσα βενζίνη.

Όλοι έχουν καλυμμένα τα πρόσωπα, ωστόσο από το σωματότυπο και τα ρούχα η αστυνομία μπορεί να καταλήξει σε συμπεράσματα συγκρίνοντας τις εικόνες με υλικό από άλλες κάμερες της περιοχής. Τα άτομα αυτά – σύμφωνα με μαρτυρίες – ανήκαν σε “μπλοκ” που είχε προκαλέσει νωρίτερα και άλλες φθορές και επιθέσεις, οπότε ευελπιστούν ότι θα τους “πιάσουν” κάπου χωρίς τα μαντίλια.

newsit

Την Δευτέρα στον αέρα το site της Τατιάνας Στεφανίδου!


Το γυναικείο ηλεκτρονικό περιοδικό με την υπογραφή της Τατιάνας Στεφανίδου, τη Δευτέρα κοντά σας!

Και το όνομα αυτού, ΤL!FE! Ένα σύγχρονο διαδικτυακό γυναικείο περιοδικό που θα αφουγκράζεται τις ανάγκες της κάθε γυναίκας, αλλά και την κάθε στιγμή, την κάθε είδηση!

Το ΤL!FE είναι ένα "φρέσκο", νεανικό σύγχρονο περιοδικό, που θα ενημερώνει, θα δίνει χρηστικές πληροφορίες για οτιδήποτε μπορεί να απασχολεί τη γυναίκα, από το πως θα είναι όμορφη,επαγγελματικά πετυχημένη, ευτυχισμένη με το σύντροφό της, μέχρι το κυριότερο πως θα καταφέρει να ξεπεράσει την οικονομική κρίση!

Πολλές εκπλήξεις σας περιμένουν τη Δευτέρα στο www.tlife.gr !

newsit.gr

Οι πρωταγωνιστές του Μουντιάλ… γυμνοί (video).


Μαρτυρία 6-5-10 από νέες χειροβομβίδες(?)


Μετά την πολύ βίαιη και απρόκλητη διάλυση της ειρηνικής συγκέντρωσης μπροστά από την Βουλή το βράδυ της 6-5-2010, ήμουν στην ομάδα των ανθρώπων, που έφυγαν προς την Πανεπιστημίου. Λίγο μετά τη διασταύρωση με την Αμερικής ή την Ομήρου (διορθώστε με όποιος ήταν παρών) και ενώ ήμουν πιο κοντά στο αριστερό πεζοδρόμιο κατεβαίνοντας, έσκασε μια κρότου λάμψης κάπου πίσω και δεξιά μου.

Μετά από 5-10 δευτερόλεπτα, έγινε μια νέα, εξαιρετικά δυνατή έκρηξη που δεν είχε καμία σχέση με κρότου λάμψης ή ότι άλλο ρίχνανε συνήθως έως τώρα. Αν και δεν είδα τίποτα (δεν ξέρω αν έγινε στον αέρα ή στο έδαφος) ένιωσα ένα πολύ δυνατό ωστικό κύμα που με έσπρωξε, κουφάθηκα για κάποια λίγα δευτερόλεπτα και αμέσως συνειδητοποίησα ότι το δέρμα μου είχε «τσιτωθεί» και ειδικά στο δεξί μου χέρι έτσουζε. Όταν λίγο παρακάτω κοίταξα το δεξί μου χέρι, είδα ότι είχε μία πληγή και απόρησα, γιατί δεν είχα έρθει σε επαφή με κάτι. Σε λίγο, το χέρι μου γέμισε με δεκάδες πολύ μικρές πληγίτσες, που έμοιαζαν με μικρογραφία αποτελέσματος χειροβομβίδας με θραύσματα. Παραθέτω την φωτογραφία. Όσο κι αν παρατήρησa με ισχυρό μεγενθυντικό φακό, δεν μπόρεσα να καταλάβω σίγουρα αν κάθε πληγή αντιστοιχούσε σε θραύσμα ή σε κάψιμο του δέρματος από χημική ουσία (ή σε άνοιγμά του από την πίεση?). Πάντως δεδομένουν ότι πολλοί άλλοι γύρω μου είχαν την εμπειρία της πολύ ισχυρής έκρηξης, δεν νομίζω ότι η χειροβομβίδα έσκασε πάρα πολύ κοντά μου, και αναρωτιέμαι τι θα γίνόταν αν έσκαγε σε πολύ μικρή απόσταση.

Έχει ήδη γραφτεί στα indymedia ότι τα ΜΑΤ χρησιμοποιούν πια και κάποια νέα πολύ πιο επικίνδυνα κατασταλτικά όπλα (πιθανόν χειροβομβίδες ισραηλινής προέλευσης). Επίσης διάβασα κάπου ότι στο ίδιο σημείο, κάποιο παιδί μετά από την έκρηξη, το είδαν με το πρόσωπο και τα μάτια(!!!) να τρέχουν αίμα. Αυτά τα νέα όπλα είναι σίγουρα δολοφονικά και είναι πολύ πιθανό να έχουμε σύντομα θύματα ή μόνιμες αναπηρίες έτσι όπως τα πετάνε πάνω στα κεφάλια μας.

Παρακαλώ, όποιον ήταν στο σημείο και είχε ανάλογη εμπειρία, όποιον έμαθε τι απέγινε το παιδί που τραυματίστηκε στο πρόσωπο, ή είδε τι, που και από που μας το πέταξαν, να προσθέσει πληροφορίες. Δεν ξέρω αν μπορούμε να κάνουμε κάτι σχετικά, αλλά σίγουρα πρέπει να μάθει και κόσμος εκτός πορειών ότι πια αντιμετωπιζόμαστε με κατασταλτικά όπλα στρατιωτικού και σίγουρα πολύ επικίνδυνου τύπου.

Αυτό που περιγράφω είναι σίγουρα «πταίσμα» σε σχέση με όσα είδαν τα μάτια μας ή βιώσαμε από καταστολή τις τελευταίες μέρες. Πολύς κόσμος (ακόμη και από αυτούς που ήταν στην μεγαλειώδη απεργία!!!) δεν έχει καταλάβει το μέγεθος της χουντικής καταστολής. Πρέπει να το διαδώσουμε!

ΜΑΤΑΔΕΣ-ΔΕΛΤΑΔΕΣ-ΓΕΡΜΑΝΟΤΣΙΟΛΙΑΔΕΣ!

ΚΑΤΩ Η ΧΟΥΝΤΑ!!!

indymedia

Οι 50 πρώτες γυναίκες σε αναζητήσεις στο Web (photos)

Σύμφωνα με την έρευνα του περιοδικού Coed «The 50 Most Popular Women on the Web» με στατιστικά του Google σας παρουσιάζουμε τις 50 δημοφιλέστερες γυναίκες του Internet με πρώτη πια άλλη.. τη Lady Gaga με 86 εκατ. αναζητήσεις!

Top mujeres en la web 001

#1 Lady GaGa (85,900,000)

#2 Ke$ha 76,100,000 Results

#3 Madonna 61,300,00 Results

#4 Beyonce 55,200,000 Results

#5 Rihanna 53,900,000 Results

#6 Britney Spears 46,600,000 Results

#7 Justin Bieber 34,200,000 Results

#8 Miley Cyrus 34,100,000 Results

#9 Paris Hilton 33,200,000 Results

#10 Avril Lavigne 28,900,000 Results

seleo.gr

Διάλεξη του διάσημου συγγραφέα John Banville

Στις 13 Μαΐου, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, ο βραβευμένος Ιρλανδός συγγραφέας John Banville, ο οποίος τιμήθηκε με το βραβείο Booker 2005, θα μιλήσει για τα «Προσωπεία του καλοκαιριού».

Με το βλέμμα στραμμένο στη σύγχρονη ευρωπαϊκή λογοτεχνία, το Megaron Plus καλεί το κοινό του να παρακολουθήσει τη διάλεξη ενός από τους σημαντικότερους εν ζωή Ιρλανδούς λογοτέχνες, που τιμήθηκε το 2005 με το βραβείο Booker για το μυθιστόρημά του "Η θάλασσα" και χαίρει διεθνούς αναγνώρισης.
Η ιδιαίτερη αυτή συνάντηση με πρωταγωνιστή τον συγγραφέα John Banville (Τζον Μπάνβιλ), ο οποίος θα δώσει διάλεξη με τίτλο «Τα προσωπεία του καλοκαιριού» (The personae of summer) θα πραγματοποιηθεί στις 13 Μαΐου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Την παρουσίαση του Τζον Μπάνβιλ στο κοινό θα κάνει ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Ηλίας Μαγκλίνης.

Ο Τζον Μπάνβιλ γεννήθηκε στο Oυέξφορντ της Ιρλανδίας το 1945. Ο πατέρας του δούλευε σε γκαράζ και η μητέρα του ήταν νοικοκυρά. Είναι ο μικρότερος από τρία αδέρφια, ενώ ο μεγαλύτερος αδελφός του Βίνσεντ είναι επίσης συγγραφέας και δημοσιεύει τα έργα του υπό το ψευδώνυμο Βίνσεντ Λόρενς.

Αναβλήθηκε και ο«αιώνιος» τελικός στο βόλεϊ ανδρών


Θρύλε μπορείς να κάνεις το πρώτο πάρτι(ζαν) για την κατάκτηση της Ευρωλίγκα


Ανετη νίκη του Ουέμπερ στο Grand Prix της Ισπανίας


H τελική κατατάταξη του GP Ισπανίας:

Θέση Οδηγός - Κατασκευαστής Laps Χρόνος Grid Βαθμοί Βαθμοί Κατασκευαστή
1 Μαρκ Ουέμπερ - Red Bull-Renault 66 0 0η 25 25
2 Φερνάντο Αλόνσο - Ferrari 66 0 0η 18 18
3 Σεμπάστιαν Φέτελ - Red Bull-Renault 66 0 0η 15 15
4 Μίκαελ Σουμάχερ - Mercedes 66 0 0η 12 12
5 Τζένσον Μπάτον - McLaren-Mercedes 66 0 0η 10 10
6 Φελίπε Μάσα - Ferrari 66 0 0η 8 8
7 Αντριαν Σούτιλ - Force India-Mercedes 66 0 0η 6 6
8 Ρόμπερτ Κούμπιτσα - Renault 66 0 0η 4 4
9 Ρούμπενς Μπαρικέλο - Williams-Cosworth 66 0 0η 2 2
10 Χάιμε Αλγκουερσουάρι - Toro Rosso-Ferrari 66 0 0η 1 1

Βαθμολογία Οδηγών
1 Τζένσον Μπάτον (McLaren-Mercedes) 70
2 Φερνάντο Αλόνσο (Ferrari) 67
3 Σεμπάστιαν Φέτελ (Red Bull-Renault) 60
4 Μαρκ Ουέμπερ (Red Bull-Renault) 53
5 Νίκο Ρόσμπεργκ (Mercedes) 50
6 Λιούις Χάμιλτον (McLaren-Mercedes) 49
7 Φελίπε Μάσα (Ferrari) 49
8 Ρόμπερτ Κούμπιτσα (Renault) 44
9 Μίκαελ Σουμάχερ (Mercedes) 22
10 Αντριαν Σούτιλ (Force India-Mercedes) 16
11 Βιταντόνιο Λιούτσι (Force India-Mercedes) 8
12 Ρούμπενς Μπαρικέλο (Williams-Cosworth) 7
13 Βιτάλι Πετρόφ (Renault) 6
14 Χάιμε Αλγκουερσουάρι (Toro Rosso-Ferrari) 3
15 Νίκο Χούλκενμπεργκ (Williams-Cosworth) 1

Βαθμολογία κατασκευαστών
1 Vodafone McLaren Mercedes 119
2 Scuderia Ferrari Marlboro 116
3 Red Bull Racing 113
4 Mercedes GP Petronas 72
5 Renault F1 Team 50
6 Force India Formula One 24
7 AT&T Williams 8
8 Scuderia Toro Rosso 3
9 BMW Sauber F1 Team 0
10 Hispania Racing F1 Team 0
11 Lotus F1 Racing 0
12 Virgin Racing 0

Θρήνος στη Βραζιλία για τον ξαφνικό θάνατο 26άχρονου ποδοσφαιριστή

Σοκ στη Βραζιλία έχει προκαλέσει ο θάνατος ενός 26χρονου ποδοσφαιριστή κατά τη διάρκεια αγώνα β' κατηγορίας.

Συγκεκριμένα ο Φρεντ σωριάστηκε στο χορτάρι με τη συμπλήρωση ενός ημιώρου στην αναμέτρηση της Μεσκίτα με την Καμποφριένσε.

Ο άτυχος μέσος μεταφέρθηκε αμέσως στο νοσοκομείο, όπου άφησε την τελευταία του πνοή, πιθανόν από ανακοπή καρδιάς.

Ο Φρεντ ανήκε στην ομάδα Αμέρικα, η οποία τον είχε παραχωρήσει δανεικό στην Μεσκίτα.

Διευθυντής της Αμέρικα είναι ο παλαιός Bραζιλιάνος άσος Ρομάριο, ο οποίος στην ιστοσελίδα της ομάδας αναφέρει ότι ακόμα δεν έχουν ανακοινωθεί λεπτομέρειες για την αιτία του θανάτου του Φρεντ.

Παράταση στην αγωνία για Ίντερ, Ρόμα και 4η θέση

Την τελευταία αγωνιστική θα κριθεί ο τίτλος του πρωταθλητή στη Serie A. Σε μια δραματική σε εξέλιξη 37η αγωνιστική, η Ίντερ επικράτησε με 4-3 της Κιέβο, την ώρα που η Ρόμα έπαιρνε τη νίκη - ανατροπή επί της Κάλιαρι με 2-1 και διατήρησε τη διαφορά του -2 από την κορυφή.

Ανοιχτή και η 4η θέση που οδηγεί στο Champions League, καθώς Παλέρμο και Σαμπντόρια έμειναν στο 1-1, με της ομάδα της Γένοβας να διατηρεί τη διαφορά των 2 βαθμών.

Ηττες για Μίλαν και Γιουβέντους, 0-1 από τη Τζένοα και 2-3 από την Πάρμα με πολλές... αποδοκιμασίες αντίστοιχα. Υποβιβάστηκε η Αταλάντα, 0-2 από τη Νάπολι.




Αναλυτικά τα αποτελέσματα και οι σκόρερ της 37ης αγωνιστικής της Serie A:


Κυριακή (09/05)
Ιντερ - Κιέβο Βερόνα: 4-3 (13' αυτ. Μαντοβάνι, 34' Καμπιάσο, 39' Μιλίτο, 51' Μπαλοτέλι - 12' αυτ. Μότα, 60' Γκρανότσε, 74' Πελισιέρ)
Παλέρμο - Σαμπντόρια: 1-1 (68` πέν. Μίκολι - 54` πέν. Πατσίνι)
Τζένοα - Μίλαν: 1-0 (57` Σκούλι)
Ρόμα - Κάλιαρι: 2-1 (79`, 83` πέν. Τότι - 73` Λατσάρι)
Γιουβέντους - Πάρμα: 2-3 (16` Ντελ Πιέρο, 90`+ Ιακουίντα - 21`, 40` Λανζαφάμε, 85` Μπιαμπιάνι)
Νάπολι - Αταλάντα: 2-0 (45`, 83` Κουαλιαρέλα)
Φιορεντίνα - Σιένα: 1-1 (16` Μαρκιόνι - 4` Βεργκασόλα)
Μπολόνια - Κατάνια: 1-1 (16` Ντι Βάιο - 51` Λόπεζ)
Ουντινέζε - Μπάρι: 3-3 (21`, 63` Ντι Νατάλε, 26` Πέπε - 18` Μπαρέτο, 40` Κόμαν, 90`+ Αλμιρόν)
Λιβόρνο - Λάτσιο: 1-2 (33` Λουκαρέλι - 13` Ρόκι, 44` Μπρόκι)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 37 αγώνες)
Ιντερ 79
Ρόμα 77
Μίλαν 67
Σαμπντόρια 64
Παλέρμο 62
Νάπολι 59
Γιουβέντους 55
Τζένοα 51

Φυσική ουσία επιταχύνει την ανάπτυξη των οστών

Αμερικανοί ερευνητές ανακάλυψαν μια πρωτεΐνη που παράγεται με φυσικό τρόπο από το σώμα μας και η οποία μπορεί να επιταχύνει την ανάπτυξη των οστών. Η ανακάλυψη ανοίγει πιθανώς το δρόμο για την ταχύτερη αποκατάσταση των καταγμάτων, για τη βελτίωση των οστικών μοσχευμάτων και για την καλύτερη θεραπεία της οστεοπόρωσης. Επίσης, θα μπορούσε να έχει πρακτική εφαρμογή και πέρα από τα οστά, σε άλλα όργανα του σώματος, στο ευρύτερο πεδίο της αναγεννητικής ιατρικής.

Η έρευνα, υπό τον ιατρικό βιολόγο Τζιλ Χελμς της Ιατρικής Σχολής του πανεπιστημίου Στάνφορντ της Καλιφόρνιας, δημοσιεύτηκε στο περιοδικό “Science Translational Medicine”, σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερ, το “Science” και το “Nature”.

Οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι η συγκεκριμένη οικογένεια πρωτεϊνών, που αποκαλείται “Wnt”, στέλνει ένα σήμα που ενεργοποιεί τα βλαστοκύτταρα των οστών προκειμένου αυτά να δημιουργήσουν νέο οστό στα σπονδυλωτά ζώα. Σε πρώτη φάση, έχουν γίνει πειράματα με επιτυχία σε ποντίκια, αλλά θεωρείται ότι η μέθοδος θα έχει ευεργετικά αποτελέσματα και στους ανθρώπους, αφού στα οστά ισχύει και στα δύο είδη παρόμοια βιολογία.

Οι επιστήμονες ήξεραν εδώ και καιρό ότι πολλά είδη ζώων χρησιμοποιούν τη συγκεκριμένη πρωτεΐνη για να αναγεννήσουν κατεστραμμένους ιστούς τους, όμως η “Wnt” είναι ασταθής, δεν διαλύεται στο νερό και δεν είναι εύκολο να «χειραγωγηθεί», γι’ αυτό ως τώρα δεν έχουν αναπτυχθεί σχετικά φάρμακα.

Οι αμερικανοί ερευνητές βρήκαν όμως έναν τρόπο να εμφυτεύσουν τμήματα γενετικά τροποποιημένης πρωτεΐνης σε μικρές φυσαλίδες λιποσωμάτων. Μπόρεσαν έτσι να κάνουν πειράματα με ζώα και διαπίστωσαν ότι η πρωτεϊνη ήταν σε θέση να βοηθά στην ταχεία αναγέννηση οστών που είχαν υποστεί τραυματισμό. Τα ποντίκια που πήραν “Wnt”, είχαν 3,5 φορές περισσότερα νέα οστά μετά από τρεις μέρες, σε σχέση με τα ποντίκια που δεν είχαν πάρει την πρωτεΐνη.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, η ανακάλυψη «έχει τη θεραπευτική δυνατότητα να επιταχύνει και να βελτιώσει την αποκατάσταση ιστών σε μια ποικιλία περιπτώσεων», καθώς η “Wnt” εμπλέκεται όχι μόνο στην αναγέννηση των οστών, αλλά και άλλων ιστών του σώματος. Οι ερευνητές σκοπεύουν να κάνουν δοκιμές επίσης σε περιπτώσεις εγκαυμάτων δέρματος, εγκεφαλικού και εμφράγματος.

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΜΗΤΕΡΑ ΜΟΥ . . . . . .

Δημιουργία βροχής με τη βοήθεια λέιζερ

Μια ομάδα ευρωπαίων φυσικών παρουσίασαν μια καινοτομική τεχνολογία, η οποία με τη βοήθεια λέιζερ που «στοχεύουν» τον ουρανό, μπορεί να «πυροδοτήσει» το σχηματισμό νεφών και τη δημιουργία σταγόνων νερού μέσα σε αυτά, μια τεχνική που, όταν τελειοποιηθεί, θα είναι σε θέση να προκαλεί βροχή κατά παραγγελία σε οποιαδήποτε περιοχή.

Η ανακάλυψη, που παρουσιάστηκε στο περιοδικό “Nature Photonics”, έγινε από ελβετούς, γερμανούς και γάλλους ερευνητές υπό τον οπτικό φυσικό Τζερόμ Κασπαριάν του πανεπιστημίου της Γενεύης, σύμφωνα με το “Nature” και το “New Scientist”.

Εδώ και τουλάχιστον 50 χρόνια, οι προσπάθειες των επιστημόνων για τη δημιουργία τεχνητής βροχής έχουν επικεντρωθεί στη δημιουργία νεφών μέσω του διασκορπισμού στο αέρα μικροσκοπικών σωματιδίων ιωδιούχου αργύρου, τα οποία αποσκοπούν στο να δράσουν ως «πυρήνες συμπύκνωσης» γύρω από τους οποίους μπορεί να αναπτυχθούν σταγόνες βροχής. Μέχρι στιγμής, δεν έχει αποδειχθεί ότι η αυτή η μέθοδος είναι αποτελεσματική, ενώ εγείρει ανησυχίες για τις επιπτώσεις που μπορεί να έχουν τα σωματίδια ιωδιούχου αργύρου για το περιβάλλον.

Ο Κασπαριάν και οι συνεργάτες του αναζήτησαν μια εναλλακτική τεχνική πιο φιλική προς το περιβάλλον. Στέλνοντας στον αέρα μια ακτίνα λέιζερ, αποτελούμενη από βραχείς παλμούς, προκαλούν ιονισμό των μορίων αζώτου και οξυγόνου, δημιουργώντας με αυτό τον τρόπο πλάσμα ιονισμένων μορίων, τα οποία, στη συνέχεια, δρουν ως φυσικοί «πυρήνες συμπύκνωσης» για τις σταγόνες βροχής. Κάθε παλμός του λέιζερ αναπτύσσει ενέργεια 220 χιλιοστών του Τζάουλ μέσα σε μόλις 60 femtoseconds (κάθε femtosecond αντιστοιχεί στο ένα εκατομμυριοστό του ενός δισεκατομμυριοστού του δευτερολέπτου), μια ένταση που ισοδυναμεί με την ενέργεια 1.000 εργοστασίων παραγωγής ηλεκτρισμού, σύμφωνα με τον Κασπαριάν.

Οι ερευνητές δοκίμασαν την μέθοδό τους αρχικά στο εργαστήριο, όπου πέτυχαν να δημιουργήσουν μικρά νέφη και μικροσκοπικές σταγόνες βροχής με διάμετρο 80 μικρομέτρων η κάθε μια. Στη συνέχεια έκαναν ανάλογες δοκιμές σε εξωτερικό χώρο, πάνω από τον φθινοπωρινό ουρανό του Βερολίνου, όπου και κατόρθωσαν να δημιουργήσουν αδιόρατα σύννεφα με μικρές σταγόνες βροχής.

Η άσκηση βοηθά σημαντικά τη νοητική υγεία

Ακόμα και πέντε λεπτά άσκησης σε χώρους με πράσινο, όπως σε ένα πάρκο, και ακόμα περισσότερο όταν η περιοχή περιέχει επίσης νερό, όπως μια λίμνη ή ένα ποτάμι, μπορεί να ωφελήσει αισθητά τη νοητική υγεία, σύμφωνα με μια νέα βρετανική επιστημονική έρευνα, που επιβεβαίωσε ότι ο συνδυασμός δραστηριοτήτων -όπως περπατήματος και ποδηλάτου- μέσα στην φύση τονώνει την ευεξία του ανθρώπου σε σωματικό και νοητικό επίπεδο.

Η έρευνα, υπό τον Τζουλ Πρίτι, του πανεπιστημίου του Έσεξ, η οποία δημοσιεύτηκε στο περιοδικό για θέματα περιβάλλοντος “Environmental Science and Technology” της Αμερικανικής Χημικής Εταιρίας, σύμφωνα με το BBC και το πρακτορείο Ρόιτερ, εκτιμά επίσης ότι άλλες δραστηριότητες κοντά στην φύση, όπως η κηπουρική και η γεωργία, το ψάρεμα και η ιππασία, έχουν ευεργετική επίδραση στην ψυχική και νοητική υγεία.

Οι βρετανοί ερευνητές διαπίστωσαν ότι, χάρη στην άσκηση σε περιβάλλοντα με πράσινο, υπάρχουν γρήγορες βελτιώσεις στην διάθεση και την αυτοεκτίμηση των ανθρώπων, κυρίως των νέων γενικά και ειδικότερα των ατόμων με νοητική καθυστέρηση. Είναι αξιοσημείωτο ότι η μεγαλύτερη ωφέλεια παρατηρείται μέσα στα πρώτα πέντε λεπτά, ενώ στη συνέχεια η θετική επίδραση συνεχίζει να είναι εμφανής, αλλά σε μικρότερο βαθμό.

Τα οφέλη- σωματικά και νοητικά- για την υγεία από την «πράσινη» άσκηση είναι ορατά, ιδιαίτερα σε όσους ανθρώπους ήσαν επί χρόνια αδρανείς ή αγχωμένοι. Οι ερευνητές ενθαρρύνουν τους εργοδότες να διευκολύνουν το προσωπικό τους να «ξεφεύγει» στα διαλείμματα της δουλειάς για να κάνει ακόμα και μια σύντομη βόλτα στο γειτονικό πάρκο ή και στον κήπο της εταιρίας.

9o Φεστιβάλ Σωματείου Ελλήνων Χορογράφων


Ένα ποικιλόμορφο πανόραμα της σύγχρονης ελληνικής δημιουργίας παρουσιάζουν 69 ομάδες χορού και 76 χορογράφοι , που μετέχουν στο 9ο Φεστιβάλ του Σωματείου Ελλήνων Χορογράφων που διοργανώνεται από τις 8 Μαίου έως τις 28 Ιουνίου 2010 στα Θέατρα ΗΒΗ,ΡΟΕΣ και ΠΚ.

Καλλιτέχνες δοκιμασμένοι, αλλά και πρωτοεμφανιζόμενοι, χορογράφοι με τις δικές τους ομάδες και άλλοι που δεν έχουν σταθερές ομάδες χορού, και για πρώτη φορά φέτος, Έλληνες, που ζουν και χορογραφούν στο εξωτερικό, παρουσιάζουν τις δουλειές τους.

Το Φεστιβάλ γίνεται υπό την αιγίδα και την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού και με τη βοήθεια του Μουσείου Μπενάκη και των χορηγών επικοινωνίας, Dancetheater.gr, culturenow.gr, forfree.gr.

Μήπως το πρωινό που τρώτε σας κάνει σκύλα;

Το λογοπαίγνιο hangry που γίνεται ανάμεσα στις αγγλικές λέξεις hungry (πεινασμένος) και angry (θυμωμένος) εξηγεί ακριβώς πώς οι μανιακοί με τη δίαιτα αδυνατούν να διαχειριστούν τα νεύρα τους. Πρόσφατα, ένα ανάλογο άρθρο που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «New York Times» εστιάζει στο γεγονός ότι είναι πλέον κοινώς αποδεκτό στην Αμερική να απολογείται κάποιος για την απρόκλητη επιθετική συμπεριφορά του με την απλή εξήγηση «ένιωθα πεινασμένος». Αν γνωρίζετε ήδη για τον γλυκαιμικό δείκτη (GI) των τροφών, είναι καιρός να σκεφτείτε και τον «συναισθηματικό» δείκτη των τροφών.

Ερευνητές της Κοινότητας Ψυχολογικής Υγείας «MIND», που εργάστηκαν πάνω στο θέμα «Τροφές και διάθεση», συμπέραναν ότι οι τροφές που καταναλώνουμε μπορούν να μας επηρεάσουν με οποιονδήποτε τρόπο, από το να μας οδηγήσουν στη σχιζοφρένεια, έως στην εξέλιξη στα επαγγελματικά μας, καθώς και στη συμπεριφορά μας απέναντι στους άλλους. Πρόσφατες έρευνες αποκαλύπτουν ότι οι τροφές που προσλαμβάνουμε επηρεάζουν τις χημικές ουσίες που παράγει ο εγκέφαλος, ειδικά τους νευροδιαβιβαστές, όπως σεροτονίνη, ντοπαμίνη και ακετυλοχολίνη, που επηρεάζουν τη χαρά ή τη λύπη μας. Επίσης, συνδέουν τα χαμηλά επίπεδα ψευδάργυρου με την έλλειψη σωστής και τακτικής διατροφής και την έλλειψη Ωμέγα - 3 λιπαρών οξέων (που βρίσκονται στα λιπαρά ψάρια) με την κατάθλιψη.

Τα καλά νέα είναι ότι, ενώ κάποιες τροφές μπορούν να μας ρίξουν τη διάθεση, άλλες μπορούν να την ανεβάσουν. Αρκετοί από εμάς παραλείπουμε το πρωινό γεύμα και πολύ γρήγορα ψάχνουμε μανιωδώς να βάλουμε κάτι γλυκό στο στόμα μας, όταν η πείνα γίνεται έντονη. Εκείνη τη στιγμή είναι σαν να σκοτώνουμε τα συναισθήματά μας. Ένα ντόνατ μπορεί να δώσει στιγμιαία ενέργεια, όμως αμέσως μετά δημιουργεί καταστροφικά συναισθήματα, τα οποία συνοδεύονται από επιθετική διάθεση που θα έκαναν ακόμη και την Αλέξις Κάρινγκτον να φαίνεται αρνάκι μπροστά σας. Σύμφωνα με τους διατροφολόγους, το πρόγευμα είναι το κλειδί για να διαχειριστείτε τα συναισθήματά σας. Ένα μπολ κουάκερ, με καρύδια, σπόρους και φρέσκα βατόμουρα είναι το ιδανικό πρόγευμα, αφού εξισορροπεί τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα για όλη την υπόλοιπη μέρα και δεν σας αφήνει να καταρρεύσετε.

Το σίγουρο είναι πως η διατροφή μπορεί να μας κάνει ευέξαπτους και ανήσυχους. Όταν βρίσκεστε υπό πίεση, τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα ανεβαίνουν, πλημμυρίζοντας τον οργανισμό με ορμόνες άγχους, κορτιζόλης και αδρεναλίνης. Αρκετοί άνθρωποι προσπαθούν να αποφύγουν τα συγκεκριμένα συμπτώματα παίρνοντας για πρωινό ένα καφέ, μια σοκολάτα, ή ακόμη χειρότερα ένα τσιγάρο – συστατικά που πυροδοτούν περισσότερες στρεσογόνες ορμόνες. Προτιμήστε δημητριακά ολικής αλέσεως και πρωτεΐνες. Ένα μήλο και λίγα βραζιλιάνικα φιστίκια είναι το ιδανικό σνακ, αφού διατηρούν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα σταθερά και μας κάνουν να νιώθουμε περισσότερο ήρεμοι και ικανοί να χειριστούμε τα σκαμπανεβάσματα στον εργασιακό χώρο.

Γυμνή ποδηλατοδρομία τον Ιούνιο


Διεθνής γυμνή ποδηλατοδρομία


θα πραγματοποιηθεί στις 4 Ιουνίου και 8 το απόγευμα στη Θεσσαλονίκη.

Ο τοίχος είχε τη δική του ιστορία

Η τέχνη του στένσιλ -με όποιο όνομα και ύφος κι αν εκφράζεται- έχει ένα και μοναδικό στόχο: να «λερώσει» τοίχους και παντός είδους καθαρές επιφάνειες, προκειμένου να προβάλει και να προωθήσει πολιτικά και κοινωνικά μηνύματα, τα οποία δε βρίσκουν πουθενά αλλού χώρο έκφρασης.

Οι «καλλιτέχνες των δρόμων», όπως ονομάζονται, δε θα μπορούσαν να μη βάλουν στο στόχαστρό τους και το ΔΝΤ και να δώσουν τη δική τους οπτική για τα νέα δυσβάσταχτα οικονομικά μέτρα.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΑΡΘΡΟ

Έψαχναν τρόπο ...διαφυγής από την βουλή


Έψαχνε τρόπο διαφυγής από την βουλή ο Παναγιώτης Καμμένος σε περίπτωση που πάει να γίνει το κακό και μπουκάρουν μέσα ο κόσμος και οι διαδηλωτές.

Μεταξύ...σοβαρού και αστείου έψαχνε με άλλους βουλευτές να βρει μια έξοδο κινδύνου και τελικά κατέληξαν σε ένα παράθυρο της βουλής που οδηγεί στην έξοδο. Το καρφώνουμε για να το ξέρουν οι ...διαδηλωτές και να το μπλοκάρουν με στόκο και σιδεριά.

τροκτικο