Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2009

Υπεύθυνοι νοσοκομείου έδωσαν μωρά σε λάθος οικογένειες

Στις πραγματικές τους οικογένειες από το απόγευμα τα δύο βρέφη, τα οποία είχαν δοθεί από το Νοσοκομείο σε λάθος γονείς.

Παραδόθηκαν το απόγευμα από την Διεύθυνση του Μακάρειου Νοσοκομείου στις πραγματικές τους οικογένειες τα δύο βρέφη, που κατά τραγικό λάθος βρέθηκαν στα χέρια λάθος γονιών, μετά το εξιτήριο από το Νοσοκομείο, όπου είχαν νοσηλευτεί.

Τα αποτελέσματα των εξετάσεων πατρότητας από το Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής έγιναν γνωστά το μεσημέρι και επιβεβαίωσαν ότι όντως τα δύο νεογέννητα δεν μεγάλωναν με τους βιολογικούς τους γονείς.

Τα δύο βρέφη χρειάστηκε να νοσηλευτούν πριν από περίπου ένα μήνα στο Μακάρειο Νοσοκομείο, λόγω προβλημάτων υγείας που παρουσίασαν, μετά τη γέννησή τους.

Οι γονείς των παιδιών συζήτησαν το θέμα με τον Διευθυντή της Παιδιατρικής Κλινικής του Μακάρειου Νοσοκομείου, Ανδρέα Χατζηδημητρίου, καθώς και με ψυχολόγους. Συγκλονισμένοι κατά την έξοδό τους δήλωσαν ότι αισθάνονται πως «τα μωρά τους ανταλλάχθηκαν σαν να ήταν προϊόντα» .

Είπαν επίσης ότι θα προχωρήσουν νομικά εναντίον του Νοσοκομείου, ώστε να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για να μην επαναληφθούν παρόμοια λάθη στο μέλλον.

[Κοινωνικά] Τι σπουδες! 90.000 σε 6 μήνες η ροζ φοιτήτρια!

Τραπεζικές καταθέσεις που έφταναν τις 90.000 ευρώ είχε στην κατοχή της η μια απο τις δύο φοιτητριες που εμπλέκονται στο ροζ κύκλωμα μέσω διαδικτύου, σύμφωνα με δημοσιεύματα.

Η πελατεία των δυο φοιτητριών που εμπλέκονται στο ροζ κυκλωμα ήταν τόσο μεγάλη, που τον τραπεζικό λογαριασμό της μιας και μόνο κοπέλας θα τον ζήλευε και ο καλύτερος επιχειρηματίας. Μόνο μέσα σε έξι μήνες, είχε αποταμιεύσει 90.000 ευρώ.

Το κύκλωμα αποκαλύφθηκε πριν απο περίπου δυο μήνες. Μάλιστα, η μια φοιτήτρια οδηγήθηκε στον εισαγγελέα ενω οι αστυνομικοί αναζητούν τον 45χρονο μαστρωπό.

Οπως έγινε γνωστό, το απλό ραντεβού με μια φοιτήτρια ξεκινουσε απο 400 και εφτανε μεχρι τις 3.000 ευρω την ώρα, ανάλογα με τα γούστα του εύπορου πελάτη...

Μείωση της αθλητικής βίας στην Αγγλία

Συγκεκριμένα την περασμένη σεζόν σημειώθηκαν 3.752 συλλήψεις που σχετίζονται με το ποδόσφαιρο, όμως μόλις 354 εξ αυτών αφορούσαν σε βίαιες συμπεριφορές (πτώση 5% σε σχέση με το έτος 2007-08). Τα περισσότερα περιστατικά είχαν να κάνουν με υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ και προσπάθεια εισόδου σε γήπεδο χωρίς εισιτήριο.

Αλλά επί χρόνια, το μεγάλο πρόβλημα των Βρετανών ήταν η βίαιη συμπεριφορά των φιλάθλων των αγγλικών ομάδων, όταν εκείνες αγωνίζονταν στο εξωτερικό. Σε 49 ματς μακριά από την Αγγλία, περίπου 105.000 φίλαθλοι ακολούθησαν τις ομάδες τους, για να συλληφθούν μόλις 30.

Ο Υπουργός Εσωτερικών της χώρας, Ντέιβιντ Χάνσον δήλωσε σχετικά: «Κάποτε οι χούλιγκαν αμαύρωσαν το εθνικό μας σπορ, αλλά τώρα πλέον έχουμε γίνει παράδειγμα προς μίμηση για τον υπόλοιπο κόσμο, όσον αφορά την αστυνόμευση των ποδοσφαιρικών αναμετρήσεων», δήλωσε ο αρμόδιος υπουργός, Ντέιβιντ Χάνσον.

Σύλληψη για φθορές σε αυτοκίνητα στον Εύοσμο

Ένας 18χρονος, ο οποίος φέρεται να συμμετείχε σε ομάδα αγνώστων που προκάλεσαν τα ξημερώματα υλικές ζημίες σε εννέα οχήματα, στην περιοχή του Ευόσμου, συνελήφθη από την Αστυνομία.

Οι άγνωστοι που έσπασαν τα παρμπρίζ των αυτοκινήτων, τα οποία ήταν σταθμευμένα, επί της οδού Εφέσου, κοντά σε σύνδεσμο φιλάθλων ομάδας της Θεσσαλονίκης, τράπηκαν σε φυγή όταν έγιναν αντιληπτοί από περίοικο.

Συνεχίζονται οι έρευνες των διωκτικών αρχών για τον εντοπισμό και των υπόλοιπων δραστών που εμπλέκονται στο συμβάν.

seleo

Έτσι μεταμορφώθηκε η Τατιάνα



newsit

Στη δημοσιότητα έγγραφα του FBI για τον M. Jackson

Περισσότερες από 300 σελίδες εγγράφων σχετικά με τον εκλιπόντα «βασιλιά» της pop, Michael Jackson, έδωσε στη δημοσιότητα το FBI.

Στα εν λόγω έγγραφα περιλαμβάνονται και τα στοιχεία των ερευνών σχετικά με τις κατηγορίες που αντιμετώπισε ο τραγουδιστής για κακοποίηση ανηλίκων το 1993 και το 2004, δεν περιλαμβάνουν όμως καθόλου στοιχεία για τον θάνατο του Jackson, τον Ιούνιο.

Παρά τον όγκο των εγγράφων που δόθηκαν στη δημοσιότητα, περισσότερο από το μισό αρχείο του FBI θα παραμείνει κρυφό.

Πορεία συμπαράστασης στην Κ. Κούνεβα

Ολοκληρώθηκε η πορεία αλληλεγγύης στην Κωνσταντίνα Κούνεβα, καθώς συμπληρώνεται ένας χρόνος από τη δολοφονική επίθεση που είχε σαν αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό της μαχητικής συνδικαλίστριας.

Στην πορεία, η οποία πέρασε από το κτίριο της ΓΣΕΕ και από το κτίριο του υπουργείου Απασχόλησης στην οδό Πειραιώς, συμμετείχαν εκατοντάδες διαδηλωτές, οι οποίοι μετά τη λήξη της πορείας κατευθύνθηκαν προς τα Εξάρχεια.

Διακριτική ήταν η παρουσία της αστυνομίας.

Λόγω της πορείας κατά διαστήματα η τροχαία προχωρούσε σε διακοπή κυκλοφορίας σε Πανεπιστημίου, Σταδίου, Πειραιώς, Πατησίων και Αλεξάνδρας.

Έβαλαν στο μάτι» καλώδια του Ο.Σ.Ε.

Τα καλώδια που χρησιμοποιεί ο Ο.Σ.Ε. αποτέλσαν τον στόχο δραστών δύο διαφορετικών κλοπών που σημειώθηκαν το βράδυ της Δευτέρας προς Τρίτη σε Αθήνα και Θήβα.

Στην πρώτη περίπτωση, στη Θήβα, άγνωστοι δράστες παραβίασαν περίφραξη εργοταξίου και αφαίρεσαν 460 μέτρα θωρακισμένου καλωδίου σηματοδότησης, βάρους 650 κιλών και αξίας 5.000 ευρώ.

Στην Αθήνα, η κλοπή σημειώθηκε στον Ασπρόπυργο στην περιοχή «Νεόκτιστα», με «θύμα» και πάλι, εργοτάξιο του Ο.Σ.Ε., από το οποίο αφαίρεσαν καλώδιο αξίας 45.000 ευρώ.

Η οικογένεια Ομπάμα εμβολιάστηκε κατά της νέας γρίπης

Ο Μπαράκ Ομπάμα αλλά και η σύζυγος του Μισέλ εμβολιάστηκαν κατά της νέας γρίπης Α, όπως δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος, την ώρα που σχεδόν 100 εκατομμύρια δόσεις βρίσκονται στη διάθεση των Αμερικανών πολιτών.

Ο κ. Ομπάμα αναφέρθηκε στον εμβολιασμό του σε συνέντευξη που παραχώρησε σε δημοσιογράφο του «Urban Radio Networks», με σκοπό να ενθαρρύνει τους συμπατριώτες του να κάνουν το ίδιο.

«Οι άνθρωποι πρέπει να καταλάβουν ότι αυτό το εμβόλιο είναι ασφαλές» σημείωσε ο Αμερικανός πρόεδρος.

«Η Μισέλ και εγώ μόλις εμβολιαστήκαμε. Θέλαμε τα παιδιά σε ολόκληρη τη χώρα να εμβολιαστούν πριν από τους ενήλικους», πρόσθεσε ο Μπαράκ Ομπάμα.

Οι κόρες του προεδρικού ζεύγους, Σάσα και Μαλία, έχουν εμβολιαστεί κατά του ιού Η1Ν1 τον Οκτώβριο, όταν οι δόσεις ήταν πολύ λίγες και επαρκούσαν μόνο για τα παιδιά.

Περίπου 1.100 παιδιά και 7.500 ενήλικοι έχουν χάσει τη ζωή τους, εξαιτίας της νέας γρίπης Α από τον Απρίλιο έως τα μέσα Νοεμβρίου στις ΗΠΑ. Κατά την ίδια περίοδο, καταγράφηκαν 47 εκατομμύρια κρούσματα του ιού Η1Ν1, ενώ 213.000 άνθρωποι έχουν νοσηλευτεί.

H Μιcrosoft στα δικαστήρια λόγω του Bing

Η αμερικάνικη σχεδιαστική εταιρία Bing ή Bing! Information Design LLC όπως είναι το πλήρες όνομα της, κατέθεσε μήνυση κατά της Microsoft, επειδή η δεύτερη χρησιμοποιεί το όνομα της εταιρίας για την καινούργια μηχανή αναζήτησης της, χωρίς να πάρει την άδεια της.

Η εταιρία ισχυρίζεται πως η ονομασία της search engine της Microsoft έχει μπερδέψει αρκετό κόσμο που νομίζει πως οι υπηρεσίες της σχεδιαστικής εταιρίας σχετίζονται με την Microsoft.

Βέβαια δεν είναι η μόνη που έχει ακολουθήσει αυτό το δρόμο, αφού άλλες δύο εταιρίες, η BongoBing και η Terabyte, η οποία διαθέτει το προϊόν BootIt Next Generation, ή πιο σύντομα Bing, έχουν καταθέσει μήνυση για τον ίδιο λόγο.

Παρ’ όλα αυτά η Microsoft δεν φαίνεται να ανυσηχεί ιδιαίτερα για αυτές τις υποθέσεις, αφού θεωρεί πως δεν είναι κάτι σημαντικό.

i-live

Παραμονές του Πάσχα θα ανοίξουν τα Τέμπη

Όπως υπονοείται στο προκαταρκτικό πόρισμα της επιτροπής ειδικών επιστημόνων που συγκρότησε το ΤΕΕ σε συνεργασία με το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, η εθνική οδός που διέρχεται από την κοιλάδα των Τεμπών θα παραμείνει κλειστή για περισσότερο από τρεις μήνες, αφήνοντας τη χώρα... κομμένη στα δύο.

Δύο με τρεις ώρες επιπλέον κατά μέσο όρο χρειάζονται οι οδηγοί, λόγω των διαφορετικών παρακάμψεων που έχουν επιλεγεί, μετά τη φονική κατολίσθηση που έλαβε χώρα την περασμένη εβδομάδα στην κοιλάδα των Τεμπών. Την ίδια στιγμή, αναμένεται το οριστικό πόρισμα του υπουργείου Υποδομών για τη μεγάλη κατολίσθηση, η οποία – σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις των εμπειρογνωμόνων – οφείλεται σε τεκτονική δράση σε συνδυασμό με τις κακές καιρικές συνθήκες.

Στο εν λόγω συμπέρασμα κατέληξε χθες ομάδα γεωλόγων από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης με επικεφαλής τον καθηγητή, Σπύρο Παυλίδη, η οποία βρέθηκε στα Τέμπη και διενήργησε αυτοψία. Κατόπιν, ο κ.Παυλίδης δήλωσε ότι τα πρανή της κοιλάδας των Τεμπών επηρεάζονται έντονα από την τεκτονική δράση στην περιοχή, γεγονός που επέτεινε η έντονη βροχόπτωση των τελευταίων ημερών, με αποτέλεσμα να υπάρξει μια φυσιολογική, όπως ανέφερε, κατάπτωση μεγάλου όγκου βράχων.

«Είναι γνωστό ότι υπήρχαν γεωλογικά ρήγματα στην περιοχή. Ο Ηρόδοτος είχε αναφέρει χαρακτηριστικά ότι η διάνοιξη των Τεμπών έγινε από σεισμό που έδωσε διέξοδο στα νερά του Πηνειού προς το Αιγαίο και τα νερά των λιμνών» επισήμανε ο κ.Παυλίδης. Ταυτόχρονα, οι επιστήμονες τόνισαν ότι η διακινδύνευση κατά τη διέλευση από την κοιλάδα των Τεμπών υπήρχε ήδη από παλιά, ωστόσο η ιδιαιτερότητα της πρόσφατης κατάπτωσης είναι ότι αφορούσε έναν ιδιαίτερα μεγάλο όγκο από μεγάλο ύψος και ότι προκάλεσε την απώλεια ανθρώπινης ζωής.

Χρόνος και κόστος;

Κατόπιν αυτών, το μεγαλύτερο και πιο πιεστικό ερώτημα που προβάλλει είναι το χρονικό διάστημα που θα χρειαστεί για να αποκατασταθεί η ασφαλής κυκλοφορία, καθώς και το ύψος του κόστους των εν λόγω εργασιών αποκατάστασης. Μέχρι εχθές το βασικό σκεπτικό ήταν ότι το επιχειρησιακό σχέδιο θα είχε χρονικό ορίζοντα 40 ημερών και προέβλεπε να μείνουν ανοιχτοί όλοι οι παρακαμπτήριοι δρόμοι για να κινούνται απρόσκοπτα ΙΧ φορτηγά και νταλίκες. Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά, θα κοστίσει 6 εκατ. ευρώ για τη Θεσσαλία, 1,5 εκατ. ευρώ για τη δυτική Μακεδονία και 600.000 ευρώ για την κεντρική Μακεδονία, ενώ αν χρειαστεί να παραταθεί πέραν των 40 ημερών θα γίνει αναπροσαρμογή και των οικονομικών μεγεθών.

Ωστόσο, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, υπολογίζεται ότι το συνολικό κόστος αποκατάστασης είναι πιθανό να αγγίξει μέχρι και τα 30 εκατ. ευρώ και θα διαρκέσει μέχρι και τρεις ή παραπάνω μήνες. Ταυτόχρονα, Ελβετοί ειδικοί οι οποίοι βρίσκονται στην περιοχή αναζητούν ασφαλή τρόπο για την απομάκρυνση των βράχων που έχουν απομείνει στο βουνό, απειλώντας με νέες κατολισθήσεις, ενώ η μεθοδολογία που προτείνεται ως η πιο συμφέρουσα φέρεται να προβλέπει χρήση εκρηκτικών για την ανατίναξη των λίθινων όγκων που υπάρχουν στην περιοχή, προκειμένου να εξαλειφθεί ο κίνδυνος νέων πτώσεων.

«Μέχρις ότου ολοκληρωθεί η κατασκευή των σηράγγων του ΠΑΘΕ, που παρακάμπτουν την κοιλάδα των Τεμπών, η όποια διέλευση θα εμπεριέχει πάντα διακινδύνευση, αλλά πάντως, εφόσον ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα προστασίας, θα είναι μικρότερη από τη σημερινή», αναφέρεται στο πόρισμα του ΤΕΕ, αυξάνοντας τις ανησυχίες των ειδικών και αφήνοντας υπονοούμενα για παράταση της... ταλαιπωρίας των μετακινήσεων για αρκετούς ακόμα μήνες.

tvxs

Υπολειτουργεί το σιδηροδρομικό δίκτυο ανάμεσα σε Λονδίνο και Παρίσι

Οι υπηρεσίες των τρένων της Eurostar, που ακινητοιποιήθηκαν το Σαββατοκύριακο εξαιτίας της σφοδρής χιονόπτωσης άρχισαν σταδιακά να λειτουργούν από σήμερα Τρίτη με αναχωρήσεις από το Παρίσι, το Λονδίνο και τις Βρυξέλλες, επιτρέποντας σε χιλιάδες ταλαιπωρημένους επιβάτες να περάσουν την Μάγχη.

Σε συνέντευξη Τύπου στο Λονδίνο ο γενικός διευθυντής της εταιρείας των τρένων , Ρίτσαρντ Μπράουν ανέφερε ότι η διέλευση των επιβατών πήγε καλά χωρίς προβλήματα αφού σ' αυτούς που είχαν εγκλωβιστεί στα τρένα το Σαββατοκύριακο δόθηκε προτεραιότητα.

Ο ίδιος ανέφερε ότι η λειτουργία των τρένων της Eurostar δεν πρόκειται να αποκατασταθεί πλήρως πριν από τα Χριστούγεννα.

Τεν Κάτε: "Παραμένω πολύ οργισμένος"

Ο πρώην τεχνικός του Παναθηναϊκού μιλώντας στην "Voetbal International", υποστήριξε πως παραμένει ακόμα θυμωμένος με την απόφαση αυτή των διοικούντων του "τριφυλλιού".

"Δεν περίμενα ότι το τέλος θα έρθει με αυτό το τρόπο. Θέλω να γνωρίζω πότε θα σταματήσω. Επομένως εξακολουθώ να παραμένω πολύ οργισμένος. Είχαμε κάνει κάτι καλό, αλλά όμως δεν το ολοκληρώσαμε επειδή χάσαμε ένα παιχνίδι", υποστήριξε ο 56χρονος Ολλανδός.

Στο δημοσίευμα τους οι Ολλανδοί, αναφέρον πως ο Παναθηναϊκός και ο Χενκ Τεν Κάτε είναι ακόμα σε διαπραγματεύσεις για διαδικαστικά θέματα γύρω από την λύση της συνεργασίας του, κάτι που θα καθυστερήσει λίγο τον πρώην τεχνικό της ελληνικής ομάδας να συμφωνήσει είτε με τον ισπανικό σύλλογο είτε με κάποια άλλη ομάδα.

Σε ακινησία χιλιάδες ΙΧ λόγω τελών κυκλοφορίας

Σε ακινησία του αυτοκινήτου τους, με την κατάθεση πινακίδων και άδειας κυκλοφορίας στις ΔΟΥ, προχωρούν χιλιάδες ιδιοκτήτες αυτοκινήτων, προκειμένου να γλιτώσουν τα «τσουχτερά» τέλη κυκλοφορίας για το 2010.

Σε πολλές εφορίες της Θεσσαλονίκης και άλλων νομών της Μακεδονίας, οι παραδόσεις πινακίδων έχουν αυξηθεί από 100% έως 200% σε σύγκριση με τις προηγούμενες χρονιές. Ενδεικτικά μόνο στη ΔΟΥ Καλαμαριάς, τη μεγαλύτερη εφορία της Θεσσαλονίκης κατατέθηκαν σε λίγες ημέρες περισσότερες από 600 πινακίδες, ενώ στο νομό Σερρών, παραδόθηκαν περισσότερες από 100 πινακίδες αυτοκινήτων.

«Εκατοντάδες άτομα έρχονται τις τελευταίες ημέρες για να δηλώσουν ακινησία του αυτοκινήτου τους, καταθέτοντας πινακίδες και άδεια κυκλοφορίας. Σε σύγκριση με άλλες χρονιές η προσέλευση είναι πολύ αυξημένη και προφανώς γίνεται τις τελευταίες ημέρες για να μην πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας για το νέο έτος», σημείωσε προϊσταμένη ΔΟΥ της Θεσσαλονίκης.

Αλαλούμ με τα «πράσινα» τέλη

Την ίδια ώρα χιλιάδες πολίτες σχηματίζουν ουρές σε τράπεζες και εφορίες για την πληρωμή των τελών και την παραλαβή του σήματος των τελών κυκλοφορίας. Στις τράπεζες προσέρχονται μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου όσοι έχουν παραλάβει το ειδοποιητήριο, με αποτέλεσμα από χτες να σχηματίζονται ουρές δεκάδων ατόμων.

Στις εφορίες, συνωστίζονται χιλιάδες ιδιοκτήτες ΙΧ στους οποίους δεν έχει φτάσει ακόμη το ειδοποιητήριο. Η σύγχυση επιτείνεται, καθώς σε ορισμένες ΔΟΥ, προκειμένου να αποφύγουν τον επιπλέον φόρτο εργασίας, τους ζητούν να περιμένουν μέχρι τα Χριστούγεννα και αν δεν παραλάβουν το ειδοποιητήριο να προσέλθουν τις τελευταίες ημέρες του έτους.

Πάντως, όπως δήλωσαν στον «Α» προϊστάμενοι εφοριών της Θεσσαλονίκης, οι ΔΟΥ είναι υποχρεωμένες εφόσον προσέρχεται πολίτης που δεν έχει λάβει το ειδοποιητήριο, να δίνουν το σήμα των τελών κυκλοφορίας, εφόσον ο ιδιοκτήτης του ΙΧ προσκομίσει την άδεια κυκλοφορίας και την ταυτότητά του. Ολοι εκτιμούν ότι τις τελευταίες ημέρες του έτους, εφόσον δε δοθεί παράταση από το υπουργείο Οικονομικών, θα σχηματιστούν ουρές άνευ προηγουμένου σε όλες τις εφορίες της χώρας.

Ετοιμάζουν προσφυγές

Στο μεταξύ, συνεχίζονται οι αντιδράσεις πολιτών και καταναλωτικών οργανώσεων για τα νέα «τσουχτερά» τέλη κυκλοφορίας.

Η Γενική Συνομοσπονδία Καταναλωτών ΙΝΚΑ καλεί την κυβέρνηση να πάρει πίσω τα λεγόμενα «περιβαλλοντικά» τέλη, τα οποία -όπως τονίζει- πλήττουν κατά κύριο λόγο χαμηλόμισθους και χαμηλοσυνταξιούχους. «Οι πολίτες που αδυνατούν να πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας, υποχρεώνονται να τα εγκαταλείψουν», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Ενδεικτικό είναι το παράδειγμα για ένα παλαιό αυτοκίνητο 20ετίας 1.400 κ.ε. το οποίο στην αγορά κοστολογείται περίπου στα 300 - 400 ευρώ, όσο δηλαδή (352 ευρώ) είναι και τα νέα τέλη που πρέπει να πληρώσει.

Το ΙΝΚΑ συγκεντρώνει εκτός από καταγγελίες και εξουσιοδοτήσεις πολιτών προκειμένου να προχωρήσει σε συλλογικές και ατομικές αγωγές κατά της απόφασης για τα τέλη κυκλοφορίας, του ειδικού φόρου και των περιβαλλοντικών τελών.

«Δεχόμαστε καθημερινά εκατοντάδες καταγγελίες για τα αυξημένα τέλη κυκλοφορίας. Εχουμε ξεκινήσει διαδικασία ακύρωσης της απόφασης στο ΣτΕ και προετοιμαζόμαστε για συλλογικές και ατομικές αγωγές. Ο κόσμος και σωστά, θεωρεί τον ειδικό φόρο και τα περιβαλλοντικά τέλη, ΄΄χαράτσι΄΄. Αν για παράδειγμα κάποιος αγόρασε ένα αυτοκίνητο στη Γερμανία το 2000 και το έφερε στην Ελλάδα το 2008 θα πληρώσει τέλη με βάση των πρώτη κυκλοφορία του το 2008. Συνεπώς δεν ισχύει το περιβαλλοντικό επιχείρημα», σημείωσε ο Γιώργος Λεχουρίτης, πρόεδρος του ΙΝΚΑ.

Υπενθυμίζεται ότι τα νέα τέλη επιβαρύνονται ανάλογα με το χρόνο κυκλοφορίας του αυτοκινήτου και μπορεί να φτάσουν ανάλογα με τον κυβισμό και την παλαιότητα του οχήματος μέχρι και τα 880 ευρώ.

agelioforos

2010 Καλή 10ετία! Ιανουάριος ΄10, Playboy







ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ ΜΟΥΣΙΚΕΣ

To φαινόμενο Susan Boyle!

Όλα ξεκίνησαν με το Britain's Got Talent τον Απρίλιο του 2009. Η 47χρονη Susan Boyle εμφανίστηκε στο πλατό της (ζωντανής) εκπομπής άβαφτη, αχτένιστη, με ένα παλιομοδίτικο φόρεμα και... απείραχτα φρύδια, αλλά πανέτοιμη να διαγωνιστεί!

Μέχρι να ξεκινήσει να τραγουδά όλοι (κοινό και κριτές) την κοίταζαν υπεροπτικά και ήταν έτοιμοι να την κοροϊδέψουν. Όταν όμως βγήκαν από το στόμα της οι πρώτες νότες του 'I dreamed a dream' από το 'Les Miserables' έμειναν όλοι εμβρόντητοι.

Το πηγαίο ταλέντο της δεν άφησε κανέναν αδιάφορο, ο τύπος ασχολήθηκε μαζί της σχεδόν όσο ασχολήθηκε με το θάνατο του Michael Jackson, το όνομά της ήταν ένα από τα trending topics του twitter και ένα από τα πιο popular keywords του Google!

Τώρα, οκτώ μήνες μετά, μαθαίνουμε ότι η audition της στο Britain's Got Talent ήταν μακράν το Youtube clip με τα πιο πολλά views για το 2009 (κοντεύει τα 8 εκατομμύρια), ότι το debut άλμπουμ της 'I dreamed a dream' μέσα σε λίγες μόνο εβδομάδες έγινε ο πιο εμπορικός δίσκος της χρονιάς σε Αγγλία και Αμερική και πρότεινος της έγινε, λέγεται, πρόταση, να τραγουδήσει εκείνη το τραγούδι για τη νέα ταινία του James Bond!

Τα ερωτήματα που καλείστε να απαντήσετε όμως είναι τα εξής:

Τσιχλόφουσκα ή ταλέντο με μέλλον; Προϊόν της TV ή το μεγαλύτερο εξαγώγιμο προϊόν της Σκωτίας (μετά τους Eurythmics); Και στην τελική ποιά diva της pop (και μη) θα γαντζωθεί πάνω της για να κατακτήσει την κορυφή που δεν κατάφερε μες στο 2009;

Rihanna, Lady Gaga, Shakira, Leona Lewis... φάτε τη σκόνη της!

mad

Oι Radiohead καλύτερα από ποτέ

Ενθουσιασμένοι και με πολύ διάθεση θα μπουν στο στούντιο τον Ιανουάριο του 2010 οι Radiohead για να συνεχίσουν να δουλεύουν το νέο τους υλικό. Παρόλα αυτά, κρατούν επτασφράγιστο μυστικό την μουσική κατεύθυνση της νέας δουλειάς. “Είμαστε όλοι πολύ ενθουσιασμένοι για όσα κάνουμε, αλλά δεν μπορώ να αποκαλύψω περισσότερα. Εξάλλου σε όλους αρέσουν οι εκπλήξεις, έτσι δεν είναι;” δήλωσε ο Ed O' Βrien, κιθαρίστας του γκρουπ.
Πρόσθεσε επίσης, πως όλα τα μέλη των Radiohead, συνεργάζονται καλύτερα από ότι στο παρελθόν. “Πριν 10 χρόνια ήμασταν όλοι στον “πλανήτη Kid Α” και παρότι είμαστε πολύ περήφανοι για το άλμπουμ αυτό, δεν ήταν ευχάριστο μέρος για να μείνεις. Είναι καθησυχαστικό που πλέον είμαστε διαφορετικό γκρουπ και συνεπώς η μουσική μας είναι διαφορετική και αυτός είναι ο σκοπός του παιχνιδιού”

Το Glastonbury Festival 2009 αποκλειστικά από το Mad TV!

Το μεγαλύτερο φεστιβάλ του πλανήτη έρχεται Παραμονή Χριστουγέννων αποκλειστικά στο Mad TV.

Glastonbury 2009… Το μεγαλύτερο μουσικό φεστιβάλ που διεξάγεται κάθε χρόνο στην Αγγλία για 3 ολόκληρες ημέρες και στο οποίο συμμετέχουν τα μεγαλύτερα ονόματα της παγκόσμιας μουσικής σκηνής, αποτελεί την καλύτερη συναυλιακή εμπειρία για όλους τους μουσικόφιλους.

Συντονιστείτε στους Mad δέκτες σας την Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου στις 21:00 και απολαύστε live την αφρόκρεμα της παγκόσμιας μουσικής σκηνής: Lady Gaga, Lily Allen, Blur, Black Eyed Peas, Bloc Party, White Lies, The Prodigy, Franz Ferdinand, Doves, Neil Young, Nick Cave & The Machines, Kasabian και πολλούς άλλους, σε ένα χορταστικό live διάρκειας 2 ωρών…

AVOPOLIS

Ενίσχυση 100 λαρισινών οικογενειών

Καλύτερα Χριστούγεννα θα κάνουν εκατό άπορες οικογένειες του ν. Λάρισας, χάρη σε πρωτοβουλία της Νομαρχίας και επιχειρήσεων τροφίμων του νομού που προσέφεραν είδη για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι φτωχών οικογενειών.

Τα τρόφιμα διανεμήθηκαν χθες και προχθές με την φροντίδα των κυριών της Επιτροπής Φιλανθρωπικής Στήριξης της Νομαρχίας που σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρόνοιας και με την ευγενική χορηγία βιομηχανιών του νομού Λάρισας διένειμαν τα δέματα, με τα προϊόντα διατροφής και γλυκά, στις άπορες οικογένειες του νομού Λάρισας.

Ειδικότερα τα δέματα που διανεμήθηκαν από τη Νομαρχία Λάρισας περιείχαν τυροκομικά προϊόντα, ζυμαρικά, λάδι, φρούτα, κουραμπιέδες, μελομακάρονα και όσπρια.

Ο Νομάρχης Λάρισας κ. Λουκάς Κατσαρός σε δηλώσεις του σημείωσε: «Αυτές τις ημέρες δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι υπάρχουν δίπλα μας συνάνθρωποί μας οι οποίοι στερούνται ακόμα και τα απαραίτητα. Ειδικά στις δύσκολη οικονομική συγκυρία που ζούμε η αλληλεγγύη μας προς αυτούς καλό είναι να εκφράζεται έμπρακτα» .

Την Επιτροπή Φιλανθρωπικής Στήριξης αποτελούν οι κκ. Ελένη Κατσιαούνη, Δήμητρα Τουρσουνίδου, Ελένη Χασιώτη και Φιλιώ Γιαννακού με συντονιστή τη διευθύντρια Εμπορίου κ. Βάσω Φώλια.

Τα προϊόντα που διανεμήθηκαν ήταν προσφορά των επιχειρήσεων: γαλακτοβιομηχανία Όλυμπος, βιομηχανία ζυμαρικών Μέλισσα-Κίκιζας, Κ. Λαμπρούλης ΑΕ, Συντεχνία Αρτοποιών Λάρισας και βιομηχανία τυποποίησης προϊόντων ΣΕΦ ΑΕ από τον Τύρναβο.

COSMOLARISSA

«Απειλή» θεωρεί ένας στους δύο Έλληνες την παρουσία των μεταναστών στη χώρα

Διαφωτιστική για τις απόψεις Ελλήνων και μεταναστών πάνω στο φαινόμενο της μετανάστευσης εμφανίζεται έρευνα της Kάπα Research, που διενεργήθηκε σε πανελλαδικό δείγμα Ελλήνων και μεταναστών.

Στην ερώτηση, τι αποτελεί η παρουσία των μεταναστών στη χώρα, το 51,6% των Ελλήνων απαντά «απειλή», το 30,6% «ευκαιρία» ενώ ένα 17,8% δεν εκφράζει άποψη. Παράλληλα, το 79,3% των Ελλήνων θεωρεί ότι οι μετανάστες που ζουν στη χώρα είναι «πάρα πολλοί», το 18,6% «αρκετοί, αλλά όχι πάρα πολλοί» και το 1,6% «όχι και τόσοι πολλοί».

Εκτιμώντας την επίδραση της παρουσίας μεταναστών στην Ελλάδα, το 57,5% των Ελλήνων πιστεύουν ότι «οι μετανάστες συμπιέζουν τους μισθούς και αυξάνουν την ανεργία των Ελλήνων» ενώ το 34,3% πιστεύει ότι «συμβάλλουν στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας». Πάντως, οι απόψεις Ελλήνων και μεταναστών για την απασχόληση σχεδόν συμπίπτουν στο εξής: Το 74,9% των Ελλήνων και το 63,8% των μεταναστών πιστεύουν ότι «οι μετανάστες κάνουν τις δουλειές που δεν θέλουν να κάνουν οι Έλληνες».

Οι ίδιοι οι μετανάστες θεωρούν κατά πλειοψηφία (65,3%) «δεύτερη πατρίδα τους την Ελλάδα» και μόλις το 1,9% την θεωρεί «κάτι εχθρικό»· το 51,3% απαντά ότι δεν έχει υποστεί ρατσιστική συμπεριφορά από Έλληνες, ενώ το 47% απαντά θετικά. Ένα ποσοστό 64,7% των μεταναστών σκοπεύει να παραμείνει στην Ελλάδα, ένα 23,6% να επιστρέψει στη χώρα καταγωγής του, και ένα 4,9% να μεταναστεύσει σε άλλη ευρωπαϊκή χώρα.

Αντιδιαμετρικά, τέλος, παρουσιάζονται τα στοιχεία για το αίσθημα ασφάλειας: Το 73,4% των μεταναστών αισθάνονται «ασφαλείς» και το 25,3% νιώθει ότι «κινδυνεύει», ενώ το 65,3% των Ελλήνων πιστεύει ότι «κινδυνεύει» έναντι του 29,6% που αισθάνονται «ασφαλείς».

Η έρευνα διενεργήθηκε τον Αύγουστο από την Κάπα Research σε πανελλαδικό δείγμα 530 μεταναστών και 1280 Ελλήνων, αναλογικά κατανεμημένο σύμφωνα με την απογαφή της ΕΣΥΕ. Τα αποτελέσματά της θα παρουσιαστούν την Τετάρτη 23/12 στο Μέγαρο Υπατία σε ημερίδα που διοργανώνει το υπουργείο Εσωτερικών και το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ένταξης Υπηκόων Τρίτων Χωρών στην Ελλάδα.

Αμερικανικό δικαστήριο απαγόρευσε στη Microsoft να πουλάει το Word

Για παραβίαση ευρεσιτεχνίας καταδίκασε την Τρίτη αμερικανικό ομοσπονδιακό δικαστήριο τη Microsoft, απαγορεύοντάς της να πουλάει από τον Ιανουάριο το διαδεδομένο πρόγραμμα επεξεργασίας κειμένου.

Η απόφαση του δικαστηρίου θα τεθεί σε ισχύ από τις 11 Ιανουάριου, σύμφωνα με τα ειδησεογραφικά πρακτορεία, και σημαίνει ουσιαστικά ότι η Microsoft δεν θα μπορεί να πουλά όλες τις διαθέσιμες εκδόσεις του Microsoft Word και του Microsoft Office. Η εταιρεία ανέφερε ότι και η ίδια και το κοινό θα ζημιωθεί από την απόσυρση του προγράμματος από τις αγορές, μέχρι να σχεδιαστεί νέα έκδοση.

Η Microsoft είχε προσφύγει στο εν λόγω ομοσπονδιακό δικαστήριο ασκώντας έφεση σε απόφαση δικαστηρίου της πολιτείας του Τέξας: Το δικαστήριο είχε κρίνει υπέρ της εταιρείας πληροφορικής i4i Inc από το Τορόντο, η οποία είχε κατηγορήσει την Microsoft για παραβίαση ευρεσιτεχνίας που είχε κατοχυρώσει η ίδια.

ΑΝΑΛΗΨΗ ΕΥΘΥΝΗΣ

Υπάρχει ένα σύνθημα το οποίο ακούγεται στο δρόμο, είναι γραμμένο σε τοίχους, στην πόλη των Σερρών όμως παίρνει σάρκα και οστά. Αυτή η κοινωνία προωθεί την ρουφιανιά, το γλείψιμο και την υποταγή είναι το σύνθημα το οποίο έχει γίνει καθημερινός βίος των Σερραίων πολιτών.
Είναι υποταγμένοι στην κατανάλωση και στο lifestyle. Τα πάντα εδώ κινούνται σε ρυθμούς επίδειξης, μόστρας, φινέτσας, το ποιος έχει το καλύτερο μωρό (κοπέλα) αλλά και το πιο μαμάτο αυτοκίνητο. Μένουν πιστοί στο πατρίς, θρησκεία, οικογένεια. Στις προηγούμενες εκλογές μπήκε στην βουλή ο Πολατίδης βουλευτής των γερμανοτσολιάδων του ΛΑΟΣ αλλά πιστοί και στην ΝΔ χωρίς πολιτικό υπόβαθρο καθώς εδώ κολλάει το άλλο κομμάτι του συνθήματος το γλείψιμο.
Άπειροι Σερραίοι έχουν περάσει από το γραφείο του Αχιλλέα Καραμανλή. Σκοπός της επίσκεψης το βόλεμα σε κάποια δουλεία δια σάλιου εδώ και χρόνια, τα υπόλοιπα γραφεία των βουλευτών της ΝΔ έχουν λιγότερη πελατεία. Τα αφεντικά είναι τα φιλαράκια τους, αυτοί που τους ταΐζουν για αυτό δεν τολμούν να τους δαγκώσουν το χέρι αλλά προτιμούν να το γλείψουν. Οι κινητοποιήσεις, ο Δεκέμβρης 08,09 είναι ατράνταχτα στοιχεία της φασιστοχουντικής πόλης των Σερρών.
Αν γυρίσουμε το χρόνο πίσω στον καιρό του Εμφυλίου και συγκεκριμένα στις 20 Μαρτίου του 1947 όπου ο Γιάννης Ζέβγος τοπικό στέλεχος του ΕΑΜ Θεσσαλονίκης πέφτει νεκρός μπροστά στο ξενοδοχείο Αστόριο στην Αγίας Σοφίας στην Θεσσαλονίκη από τον ΡΟΥΦΙΆΝΟ ΣΕΡΡΑΙΟ ΧΡΗΣΤΟ ΒΛΑΧΟ. Δεν είναι τυχαίο πως ελάχιστοι αντάρτες βγήκαν στα βουνά των Σερρών διότι ο τόπος ήταν γεμάτος από Μάηδες, Πάουτζηδες αλλά και ο Ε.Σ. Υπήρξαν βέβαια αργότερα και φασιστικές επιθέσεις από ντόπια καθάρματα ενάντια σε οικογένειες από Αρμενία κ.τ.λ. Άλλωστε εδώ ο μπάτσος ακόμα θεωρείται ο προστάτης μας, το παιδί της διπλανής πόρτας, το παιδί του μεροκάματου και όχι ο δολοφόνος και βασανιστής μεταναστών, αγωνιστών κ.τ.λ.
Λόγο του κλίματος αυτού αλλά και των Χριστουγέννων τοποθετήθηκε εμπρηστικός μηχανισμός χωρίς να φέρει τα αναμενόμενα αποτελέσματα σε έναν από τους ναούς της κατανάλωσης και συγκεκριμένα σε ένα από τα σούπερ μάρκετ αλυσίδα του Μασούτη την Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου στις 2.05 τα ξημερώματα 200 μέτρα από την οδό Ελευθερίου Βενιζέλου. Φυσικά τα μέσα μαζικής εξημέρωσης τήρησαν σιγή ιχθύος για να μην τρομοκρατηθούν οι πελάτες τους και δεν τους βοηθήσουν να αυξήσουν τις κερδοφόρες επιχειρηματικές δραστηριότητες τους.
Την επόμενη φορά δεν θα συμβεί κάτι τέτοιο.

ΥΓ.1. Λεονταρίδη (βουλευτής ΝΔ) μάζεψε το στοματάκι σου για τον αναρχικό χώρο αλλιώς θα νιώσεις την ζεστασιά της φλόγας στο σβέρκο σου.
ΥΓ.2 Τους αγωνιστικούς χαιρετισμούς στις Επαναστατημένες Συνειδήσεις αλλά και σε όλο το αντάρτικο και κυρίως το επαρχιακό το οποίο είναι πιο δύσκολο λόγο των κοινωνικών συνθηκών.
ΥΓ.3. Όσο σύντροφοι βρίσκονται στα χέρια του κράτους τόσο θα επιτιθέμαστε με
μίσος και οργή.

ΑΡΗΣ Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΩΝ ΑΤΑΚΤΩΝ

INDYMEDIA

Τζέσικα Μπουρσιάγα



Χριστούγεννα στη Βενετία ΙΙ! SEXYYYYYYYY































































































































































http://www.shoot.gr/document.php?category_id=252&document_id=36786

DOG SKATER

Σεξ για… πάντα Η Μέριλ Στριπ

Η Μέριλ Στριπ είναι αποφασισμένη να κάνει σεξ για πάντα. Η 60χρονη ηθοποιός τόνισε πως της αρέσουν οι ερωτικές σκηνές και πως ποτέ δεν σκέφτηκε να πει «όχι» σε τέτοιου είδους γυρίσματα, στις ταινίες που πρωταγωνίστησε.

Η Στριπ δήλωσε χαρακτηριστικά: «Σκηνές σεξ, ερωτικές σκηνές. Ναι, σε αυτή την ηλικία δεν είναι συνηθισμένο για οποιονδήποτε να κάνει ερωτικές σκηνές ή να προσποιείται πως κάνει έρωτα. Σίγουρα είναι ασυνήθιστο. Όμως έτσι πρέπει να κάνουμε εμείς οι ηθοποιοί, γιατί είμαστε ακόμα ζωντανοί. Είναι κάτι το αυθεντικό».

Η γνωστή ηθοποιός τόνισε πως δεν καταλαβαίνει γιατί μερικοί μένουν έκπληκτοι με την απόφασή της να συνεχίσει να πρωταγωνιστεί σε ταινίες.

Η σταρ του Χόλιγουντ δήλωσε: «Αγαπάμε αυτό που είμαστε και δεν έχει σημασία αν αυτό είναι πραγματικό ή φανταστικό. Μέσα από την οθόνη μπορούμε να δούμε τον πραγματικό κόσμο».

Tι είπε η Έλενα Ακρίτα για τα ηλίθια γκρούπ στο Facebook

ΕΙΝΑΙ ΓΕΓΟΝΟΣ ότι η πολυσυλλεκτικότα του facebook έχει πολλή πλάκα, τελικά. (Και το λέει η γράφουσα που έκανε δυο ολόκληρα χρόνια να αποφασίσει αν θα συμμετάσχει ή όχι σε αυτήν τη διαδικασία.

Απ΄ τη μια μεριά, βλέπεις σοβαρές ομάδες για τη Διεθνή Αμνηστία, την κακοποίηση των ζώων, το Χαμόγελο του Παιδιού, τον Καβάφη, τον Μανόλη Αναγνωστάκη, τα Αmber Αlerts για τα εξαφανισμένα παιδιά…

Απ΄ την άλλη, ό,τι φανεί του λωλοστεφανή! Όποιος ξυπνάει το πρωί με στραβό μάτι φτιάχνει ένα γκρουπάκι, το αμολάει κι όποιον πάρει ο Χάρος! Κάποια… άτομα έκαναν μια ομάδα συγκεντρώνοντας τα πιο ηλίθια γκρουπ στο fecebook. Επειδή είμαστε σε φάση προεόρτια, αλλά τα νεύρα μας είναι κρόσσια γενικώς (και ειδικώς), είπα να τα μεταφέρω εδώ- μαζί με τους χαριτωμένους σχολιασμούς που έκαναν οι διαχειριστές της ομάδας. Έχουμε και λέμε, λοιπόν:

1. «Είμαι και γαμώ τα παιδιά, πολύ με γουστάρω!» Σχόλιο: Αν σε γουστάρεις να το προχωρήσεις!

2. «ΤΗΕ FΑCΕΒΟΟΚ ΒLΑCΚΟUΤ- ΚΡΑΤΗΘΕΙΤΕ!» Σχόλιο: Χεστήκαμε!

3. «Κούλα, πολύ κωλόπαιδο ο Κυριάκος!» Σχόλιο: Τι ακριβώς συζητάνε εκεί μέσα;

4. «Ανάμεσα στους φίλους μου στο facebook υπάρχει και κάποιος που θέλω να δείρω!» Η ιστορία σου μας έχει συγκλονίσει!

5. «Αν μαζέψω 50.000 μέλη θα με αρραβωνιαστεί και με 100.000 μέλη θα με παντρευτεί»! Γιατί παντρευτήκατε; Γιατί είχαμε μαζέψει 100.000 μέλη!

6. «Δεν έχω χρησιμοποιήσει ποτέ τα ανταλλακτικά της ξύστρας»! Ναι, ε; Και δεν σου φαίνεται!

7. «Δεν θα ξαναστείλω μήνυμα στις 6 η ώρα το πρωί!» Κάνε γκρουπ για οτιδήποτε ΔΕΝ θα ξανακάνεις- θέλουμε να το μάθουμε πολύ!

8. «Ναι, έχω γνωρίσει κι εγώ έστω έναν μαλάκα στη ζωή μου!». Και φταίει ο μαλάκας, όχι εσύ;

9. «Έχω πατήσει κι εγώ σκατά στον δρόμο!». Ααα, κι εσύ; Οτιδήποτε άλλο πατήσεις, περιμένουμε γκρουπ!

10. «Σιχτιριάζω τρελά όταν πατάω το μικρό δαχτυλάκι του ποδιού μου!». Για το «τρελά» είμαστε σίγουροι!!!

11. «Δες ποιοι βλέπουν τις φωτό σου και για πόση ώρα!». Και μετά απορείς που μας κυβερνάνε μαλάκες!

12. «Μου αρέσει να σκίζω τα χάρτινα τραπεζομάντιλα στις ταβέρνες!» Και τι συζητάτε μεταξύ σας στο γκρουπ;

13. «Μπορώ απόψε να βγω μ΄ όλες τις τσούλες της γης;». Κάποιος έχει μεγάλα όνειρα και μου είναι και βιαστικός!

14. «Πωρωμένοι με το διαφανές περιτύλιγμα με τις φουσκάλες που κάνουν τσούκου τσούκου!». Επιτείνεται η ανάγκη δημιουργίας Κέντρου Απεξάρτησης!

5. «Το δεύτερο παιδί μιας οικογένειας είναι το καλύτερο!». Και μεγαλουργεί κιόλας κάνοντας τρομερά γκρουπ!!!

16. «Δεν είναι όλοι οι άντρες ηλίθιοι! Μερικοί είναι πανηλίθιοι!». Έχεις δίκιο, αλλά δεν μπορούμε να κατηγορήσουμε τον πατέρα σου για ένα στιγμιαίο λάθος!

17. «Κωλοβάραγα κι εγώ στην τάξη στην Γ΄ Λυκείου». Ενώ έξω από την τάξη είμαστε σίγουροι ότι διέπρεπες!

18. «Είμαι η Πετρούλα και μόλις τελείωσα!» Και σας ταΐζουν καλά στο ίδρυμα;

19. «Θέλω να υπάρχει “ctrl+alt+del”, “anairesh”, “delete” και στη ζωή μου!» Έχω άσχημα νέα: Δεν γίνεται! Ξέρω, δεν το περίμενες, κι εγώ ξαφνιάστηκα!

20. «Δεν είμαι ψώνιο, απλά αγγίζω την τελειότητα! Εγώ φταίω δηλαδή;». Όχι, δεν φταις εσύ. Ο πατέρας σου φταίει που δεν τραβήχτηκε!

21. «Είμαι μουρλοκομείο και γουστάρω, έχεις πρόβλημα;» Ναι, έχω! Κάνε ένα γκρουπ και πες μας πώς σκέφτεσαι να αντιδράσεις!

22. «Οι λάθος αποφάσεις είναι για τους τολμηρούς!». Τώρα οι ηλίθιοι έχουν επιτέλους δικό τους γκρουπ!

23. «Το επίθετό μου τελείως σε “ακης”!». Αν κάνω γκρουπ «το επίθετό μου τελείως σε “ς”, θα σε κατατροπώσω!

Τελευταίο και κορυφαίο:
24. «Μάνα είναι μόνο μία, διαδώστε το!» Το διέδωσα! Τώρα θα μας πεις ποια είναι γιατί έχω μεγάλη αγωνία;

Σύλβα, κάτσε στην ουρά, λέμε!

ΥΓ: Κι ένα πανέξυπνο γκρουπάκι που βρήκα εγώ και συνοψίζει όλα τα προηγούμενα: «Αν η μαλακία ήταν εργόχειρο, όλοι θα είχαμε κάνει την προίκα μας»!!!

SEXYSTAR

Ο πιο τυχερος ανδρας της προηγουμενης εβδομαδας

«Κόκκινο» στα τροχαία βγάζει η κυβέρνηση

Ο Γιώργος Παπανδρέου τόνισε ότι 15.000 Έλληνες πέφτουν κάθε χρόνο θύματα τροχαίων. Ο υπουργός υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Δημήτρης Ρέππας, σημείωσε ότι αποτελούν την πρώτη αιτία θανάτου για τις ηλικίες μεταξύ 18-39 ετών, ενώ επιβαρύνουν και την πολιτεία κατά τουλάχιστον 5 δισ. ευρώ ετησίως. "Η βαρύτητα του θέματος δεν έχει εκτιμηθεί δεόντως", είπε ο υπουργός, προαναγγέλλοντας τον σχεδιασμό από την αρχή της κυβερνητικής δράσης.

Όπως τόνισε ο κ. Ρέππας ο συντονισμός και οι πολιτικές για μία επιτυχημένη στρατηγική οδικής ασφάλειας θα πρέπει να κινηθούν στους εξής άξονες:

* 1) Ασφάλεια του χρήστη της οδού, ασφαλή οχήματα και ασφαλές οδικό περιβάλλον - Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων,
* 2) Επιτήρηση για την Οδική Ασφάλεια - Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη,
* 3) Περίθαλψη μετά το ατύχημα - Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης,
* 4) Κυκλοφοριακή Αγωγή & επιμόρφωση σχετικά με την οδική ασφάλεια- Υπουργείο Παιδείας δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων,
* 5) Δράσεις οδικής ασφάλειας και αυτοδιοίκηση - Υπουργείο Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης,
* 6) Διάθεση και κατανομή πόρων για την οδική ασφάλεια - ΕΣΠΑ Υπουργείο Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας

Για το συντονισμό των δράσεων μεταξύ των υπουργείων θα συσταθεί Διυπουργική Επιτροπή για την Οδική Ασφάλεια, καθώς και Γραμματεία της Διυπουργικής Επιτροπής Οδικής Ασφάλειας, που θα έχει ως σκοπό τη διοικητική υποβοήθηση της Διυπουργικής Επιτροπής. Παράλληλα, ο υπουργός Μεταφορών, επανέλαβε τη δέσμευση της κυβέρνησης για σύσταση Εθνικού Συμβουλίου Οδικής Ασφάλειας, όπου θα συμμετέχουν εκπρόσωποι επιστημονικών και κοινωνικών φορέων που ευαισθητοποιούνται στα θέματα οδικής ασφάλειας, ειδικοί εμπειρογνώμονες, εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης κ.α.

Όσον αφορά τα νέα μέτρα και τις πρωτοβουλίες του υπουργείο, αυτά έχουν ως εξής:

1. Αξιολόγηση των επιπτώσεων οδικής ασφάλειας κατά το στάδιο αρχικού σχεδιασμού, δηλαδή στη μελέτη σκοπιμότητας κάθε έργου, πριν την έγκριση και κατασκευή του.
2. Επιθεωρήσεις οδικής ασφάλειας, πραγματοποιώντας κατάταξη και διαχείριση ασφάλειας στο εν λειτουργία οδικό δίκτυο (επιθεώρηση αξιοπιστίας δικτύου, συνθήκες ορατότητας κτλ.)
3. Μελέτη για όλα τα «μελανά σημεία» και δημιουργία τηλεφωνικής γραμμής για κάθε καταγγελία όσον αφορά ελλιπή σήμανση ή άλλο πρόβλημα.
4. Εφαρμογή και πιστή τήρηση των διατάξεων για την τοποθέτηση διαφημιστικών πινακίδων, απλοποίηση του μηχανισμού αφαίρεσης των παράνομων πινακίδων και καθορισμός των θέσεων τοποθέτησής τους στις μεγάλες πόλεις και το βασικό οδικό δίκτυο, σε συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση.
5. Σταδιακή τοποθέτηση οριζόντιας σήμανσης (STOP) με γράμματα επί του εδάφους στις διασταυρώσεις.
6. Υιοθέτηση δράσεων που ενισχύουν την προμήθεια σύγχρονου εξοπλισμού οδικής ασφάλειας, όπως στα κράνη δικυκλιστών και στις ειδικές θέσεις για τα βρέφη και παιδιά μικρής ηλικίας.
7. Υλοποίηση προγράμματος ασφαλών στάσεων στις Δημόσιες Συγκοινωνίες (κοντά σε διαβάσεις, σε πεζοδρόμιο με απαραίτητο εύρος).
8. Ενίσχυση μεθόδων τεχνικής επιτήρησης οδικής συμπεριφοράς (ραντάρ κλπ.)
9. Αναμόρφωση συστήματος εξετάσεων υποψηφίων οδηγών.
10. Υποχρέωση του συνόλου των οδηγών στη χρήση της ζώνης ασφαλείας.
11. Συνεργασία με δήμους για ελεύθερα πεζοδρόμια με απομάκρυνση όλων των εμποδίων και πινακίδων.
12. Αλλαγή πολεοδομικού κανονισμού για ελάχιστο πλάτος πεζοδρομίου (από 2.10 να γίνει 3 μέτρα).
13. Πλήρης απαγόρευση συνομιλίας επαγγελματιών οδηγών λεωφορείων με κινητό τηλέφωνο με οποιονδήποτε τρόπο. Η όποια ομιλία για υπηρεσιακούς σκοπούς, θα γίνεται αφού έχει ακινητοποιηθεί το λεωφορείο σε στάση.
14. Πρόγραμμα ασφαλούς πρόσβασης στα σχολεία, με την εξασφάλιση διαβάσεων κυρίως πάνω από κεντρικές οδούς (πεζογέφυρες, πεζοδρομήσεις, κλπ.)
15. Mελέτη ταχύτερης πρόσβασης στα νοσηλευτικά ιδρύματα (contra flow)
16. Σύνδεση του bonus malus (επηρεάζει το ύψος ασφαλίστρου) και με τις παραβάσεις (point system) και όχι μόνο με τα ατυχήματα
17. Αυστηρότερος έλεγχος των ταχογράφων για τα Φορτηγά
18. Πρόγραμμα Καθαρισμού Πινακίδων σήμανσης
19. Διαρκής διενέργεια ελέγχων που στοχεύουν στην επιθετική - επικίνδυνη οδήγηση
20. Προδιαγραφές για την τοποθέτηση στύλων Ο.Κ.Ω. (σε σχέση με ορατότητα, κατάληψη χώρων για πεζούς κλπ.)
21. Ανάπτυξη και συντήρηση βάσης δεδομένων οδικών συμβάντων, με στοιχεία που αφορούν στις επικρατούσες συνθήκες κατά την εμφάνιση των συμβάντων, τα μέτρα διαχείρισης και αποκατάστασής τους, την αποδοτικότητα τους και τις επιπτώσεις στην κυκλοφορία.
22. Πρόβλεψη υποχρέωσης των Μ.Μ.Ε. να φιλοξενούν κοινωνικά μηνύματα για την Οδική Ασφάλεια.

Εντολή για σύλληψη του Γεράσιμου Αγούδημου

Τη σύλληψη του πλοιοκτήτη Γ. Αγούδημου διέταξε η Εισαγγελία Πειραιά για μη καταβολή δεδουλευμένων σε 11 υπαλλήλους.

Τη σύλληψη του πλοιοκτήτη Γεράσιμου Αγούδημου, αλλά και του υπεύθυνου της εταιρίας του G.A.Ferris Κ. Λαμπρινού, διέταξε σήμερα η Εισαγγελία Πειραιά μετά την υποβολή μηνύσεων 11 υπαλλήλων της εταιρίας του για τη μη καταβολή δεδουλευμένων και δώρου Χριστουγέννων.

Την αναζήτηση και σύλληψη του Αγούδημου και του στενού του συνεργάτη πραγματοποιούν, μετά την εντολή της Εισαγγελίας, αστυνομικοί της Διεύθυνσης Πειραιά.

Το ένταλμα στρέφεται και κατά του κ. Λαμπρινού, ο οποίος εμφανίζεται ως ο κατά νόμον εκπρόσωπος της εταιρίας.

H Μπρούνι και ο άστεγος φίλος της

Η πρώτη κυρία και ο άστεγος. Θα μπορούσε να είναι ταινία αλλά γαλλικά και βρετανικά μέσα ενημέρωσης μιλούν για πραγματικό γεγονός. Λέγεται λοιπόν ότι η πρώτη κυρία της Γαλλίας, Κάρλα Μπρούνι Σαρκοζί έχει γίνει φίλη με έναν άστεγο που ζει κοντά στο σπίτι της στο Παρίσι και του δίνει χρήματα.

Μάλιστα, προσφέρθηκε να βοηθήσει τον Ντένις να μείνει σε κάποιο ξενοδοχείο για ένα μήνα, όπως δήλωσε ο ίδιος στο περιοδικό Closer, ωστόσο η πρότασή της απορρίφθηκε. «Δεν είναι ότι μου αρέσει να είμαι στο δρόμο αλλά έχω τις συνήθειές μου. Ο κόσμος λέει ότι κάνει κρύο, είναι αλήθεια αλλά είμαι καλά με τα σκεπάσματά μου. Επιπλέον, η Κάρλα μου έδωσε ένα πάπλωμα στρατιωτικού τύπου που με κρατά ζεστό».

Ο Ντένις είπε ότι η Κάρλα Μπρούνι έπιασε μαζί του κουβέντα, ενώ πήγαινε τον γιο της στο σχολείο. «Ρωτά για μένα και μου δίνει δυο χαρτονομίσματα των 50-100 ευρώ» φέρεται να είπε ο 53χρονος στην βρετανική εφημερίδα Daily Telegraph. Πρόσθεσε ακόμη πως με την Μπρούνι έχουν μιλήσει για βιβλία και μουσική και πως η πρώτη κυρία της Γαλλίας του έχει δώσει το τελευταίο της CD.

Ο φίλος της Κάρλα Μπρούνι μίλησε στο Closer αφού πρώτα η Μπρούνι αναφέρθηκε στις συζητήσεις τους σε συνέντευξή της στο περιοδικό Macadam, το οποίο πωλείται από αστέγους.

Αρχίζει το «σαφάρι» των αποδείξεων

Ξανά φαίνεται πως μπαίνουν στη «μάχη» της φορολογικής δήλωσης οι αποδείξεις για αγορές προϊόντων και παροχή υπηρεσιών.

Το μέτρο αναμένεται να αξιοποιήσει από το 2010 το υπουργείο Οικονομικών ως κίνητρο προς τους πολίτες στη μάχη κατά της φοροδιαφυγής, χωρίς να διευκρινίζεται επισήμως αν θα συνδεθεί με το αφορολόγητο όριο.

Πρόκειται για ένα από τα μέτρα που θα προβλέπεται στις αλλαγές στο φορολογικό καθεστώς για τις οποίες ο κοινωνικός διάλογος με τους φορείς και τις επαγγελματικές ομάδες ξεκίνησε επίσημα σήμερα, με τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής Διαλόγου, υπό την προεδρία του υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου.

Κορυφαίοι παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών τονίζουν ότι οι φορολογούμενοι θα πρέπει να συλλέγουν με το νέο έτος όσες περισσότερες αποδείξεις μπορούν από τις αγορές τους ή τις δαπάνες τους για παροχή υπηρεσιών, υπονοώντας ότι θα ωφελούνται με μείωση του φόρου εισοδήματος, χωρίς, ωστόσο, να διευκρινίζουν ακόμα αν θα υπάρξει σύνδεση των αποδείξεων με το αφορολόγητο όριο.

Το υπουργείο Οικονομικών εξετάζει ακόμη τη μείωση σε επίπεδα κάτω από το 25% του φορολογικού συντελεστή στα αδιανέμητα κέρδη των επιχειρήσεων, ενώ είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο φορολόγησης των μερισμάτων του 2009 με τη κλίμακα φορολογίας εισοδήματος.

Στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής Διαλόγου για τη φορολογία, αποφασίστηκε οι επιμέρους ομάδες εργασίας να συγκροτηθούν από την ερχόμενη Δευτέρα.

Αύριο, αναμένεται να αναρτηθεί στο Διαδίκτυο το πλαίσιο του διαλόγου, καθώς και συγκεκριμένες ερωτήσεις προς τους φορολογούμενους για τις ενδεχόμενες αλλαγές.

Συλλήψεις για εκβιασμό μέσω facebook

Ένας 19χρονος Έλληνας συνελήφθη μετά από καταγγελία αλλοδαπής ότι της δημιούργησε προφίλ και ανάρτησε άσεμνες φωτογραφίες της στον δικτυακό τόπο του FaceBook, σε συνεργασία με έναν 20χρονο αλλοδαπό.

Το τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ερεύνησαν την καταγγελία της γυναίκας ότι, εν αγνοία της άγνωστοι της δημιούργησαν προφίλ, μέσω του οποίου επικοινωνούσαν μαζί της και την εκβίαζαν ότι, αν δεν τους στείλει άσεμνες φωτογραφίες της, γυμνές, θα κοινοποιούσαν στο προφίλ και άλλες φωτογραφίες που κατείχαν.

Από την ανάλυση των ηλεκτρονικών ιχνών οι αστυνομικοί εντόπισαν τα σπίτια των δραστών και σε έρευνά τους βρέθηκαν εκτός των φωτογραφιών της γυναίκας και τα απειλητικά και εξυβριστικά μηνύματα που της έστελναν.

Βίντεο με πορνογραφία ανηλίκων βρέθηκε κατά την έρευνα στο σπίτι του Έλληνα δράστη ενώ κατασχέθηκαν 4 δίσκοι H/Y που εστάλησαν για εργαστηριακό έλεγχο.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Πειραιά με τις κατηγορίες της "απειλής και συκοφαντικής δυσφήμησης" καθώς και το αδίκημα της πορνογραφίας ανηλίκων.

Ο Τσάβες αλλάζει όνομα στους υψηλότερους καταρράκτες στον κόσμο

ΚΑΡΑΚΑΣ. Ο αριστερός πρόεδρος της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες αποφάσισε να μετονομάσει τους υψηλότερους καταρράκτες του κόσμου, με νερά που καταποντίζονται σε βάθος ενός χιλιομέτρου, υπό το πρόσχημα της αποκατάστασης της ιστορικής αλήθειας. Ετσι οι πασίγνωστοι Εϊντζελ Φολς θα ξαναπάρουν το όνομα που τους είχαν δώσει οι αυτόχθονες Ινδιάνοι και στο εξής θα λέγονται Κερεπακουπάι-Μέρου. Η σημερινή ονομασία τους προήλθε από το επώνυμο του αμερικανού πιλότου Τζίμι Εϊντζελ , τον πρώτο που τούς είχε ανακαλύψει τυχαία στις 16 Νοεμβρίου 1933, πετώντας με το αεροπλάνο του. Ο πρόεδρος Τσάβες όμως αναφέρει ότι πριν από τον «γιάνκη» Εϊντζελ εκατομμύρια Ινδιάνοι γνώριζαν την ύπαρξη του καταρράκτη.

Οι τρεις μεγάλοι ένοχοι για το φιάσκο της Κοπεγχάγης

ΛΟΝΔΙΝΟ Η Κίνα, οι ΗΠΑ και η Ευρωπαϊκή Ενωση (ΕΕ) είναι οι «τρεις μεγάλοι ένοχοι» για το φιάσκο της Κοπεγχάγης, εκτιμούν οι περισσότεροι αναλυτές ανακεφαλαιώνοντας τα απογοητευτικά αποτελέσματα της Διάσκεψης του ΟΗΕ για την Κλιματική Αλλαγή.

Ηδη χθες η Λαϊκή Κίνα επανέλαβε ότι επιμένει στο «δικαίωμά της στην ανάπτυξη», κάτι που πιθανότατα σημαίνει ότι οι διαβουλεύσεις στην Πόλη του Μεξικού τον Νοέμβριο του 2010 θα είναι εξίσου δύσκολες με αυτές της Κοπεγχάγης. Ο βρετανός υπουργός Περιβάλλοντος Εντ Μίλιμπαντ κατηγόρησε ευθέως την Κίνα ότι «σφετερίστηκε» τη διάσκεψη αντιτασσόμενη σε μια συμφωνία κατά την οποία θα έπρεπε να είναι νομικώς δεσμευτική η μείωση των εκπομπών του διοξειδίου του άνθρακα.

Κατά κοινή ομολογία, μεγάλο μέρος της ευθύνης φέρουν και οι ΗΠΑ. Ο Μπαράκ Ομπάμα δεν δεσμεύθηκε παρά για κάποια μονομερή μείωση των εκπομπών κατά 4% από τα επίπεδα του 1990, ενώ οι επιστήμονες του ΟΗΕ έκριναν ότι η μείωση πρέπει να είναι τουλάχιστον της τάξεως του 25%-40% για να μην ξεπεράσει η αύξηση της θερμοκρασίας τους 2 βαθμούς Κελσίου. Η ψήφιση ακόμη και αυτής της νομοθεσίας με τους μετριοπαθείς στόχους έχει «κολλήσει» στη Γερουσία.

Ο πρόεδρος της Βραζιλίας Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα κατηγόρησε χθες τις ΗΠΑ ότι είναι εν μέρει υπεύθυνες για την αποτυχία επειδή «πρότειναν μείωση 4% καιαυτό είναι πολύ λίγο». Η στάση των ΗΠΑ οδήγησε τις άλλες χώρες να αποφύγουν κάθε «δέσμευση στους στόχους μείωσης των εκπομπών και κάθε οικονομική δέσμευση» είπε.

Ουσιαστικάαπούσες από τη διαδικασία ήταν όμως και οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Την ώρα που οι διαπραγματεύσεις κατέρρεαν και οι ΗΠΑ με την Κίνα επιχειρούσαν να συμφωνήσουν μεταξύ τους με παρασκηνιακό τρόπο, η ΕΕ κατάφερε να μην κάνει ούτε το στοιχειώδες: να αυξήσει τον στόχο μείωσης των εκπομπών από 20% σε 30% και να δώσει νέα πνοή στις διαπραγματεύσεις.

Κακοποιούσε τα παιδιά του ο πατήρ Ανταμς

ΜΠΕΛΦΑΣΤ. Ο Τζέρι Ανταμς (φωτογραφία), ηγέτης του Σιν Φέιν, της πολιτικής πτέρυγας του Ιρλανδικού Δημοκρατικού Στρατού, και μία από τις πιο σημαντικές πολιτικές προσωπικότητες της Βόρειας Ιρλανδίας, προέβη σε μια συγκλονιστική αποκάλυψη: ομολόγησε ότι ο πατέρας του κακοποιούσε σεξουαλικά κατ΄ εξακολούθηση κάποια από τα 10 αδέλφια του. Είπε ότι έκανε την αποκάλυψη αυτή προκειμένου να πείσει τον αδελφό του Λίαμ Ανταμς να παραδοθεί στις αστυνομικές αρχές που τον καταζητούν ως ύποπτο με την κατηγορία της σεξουαλικής κακοποίησης της θυγατέρας του.

Ο Μπεν Αρφά εξέφρασε τις αμφιβολίες του στη Μαρσέιγ για τον ερχομό του στον Ολυμπιακό

Επιφυλάξεις για να συνεχίσει την καριέρα του στον Ολυμπιακό έχει Χατέμ Μπεν Αρφά! Σύμφωνα με τον γαλλικό Τύπο, ο 22χρονος άσος φέρεται να είναι διστακτικός στο ενδεχόμενο να μετακομίσει στην Ελλάδα, θεωρώντας πως θα πρόκειται για «πισωγύρισμα» στην καριέρα του, αναμένοντας πρόταση από ομάδα καλύτερου πρωταθλήματος.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του football france το απόγευμα της Τρίτης, το περιβάλλον του Μπεν Αρφά επιβεβαίωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό «RMC» πως ο ποδοσφαιριστής έχει αμφιβολίες σχετικά με τη μεταγραφή του στον Ολυμπιακό.

Χωρίς να απορρίπτουν την προσφορά των «ερυθρολεύκων», που είναι και η μοναδική σοβαρή που έχουν μέχρι στιγμής στα χέρια τους, οι εκπρόσωποί του θεωρούν πως θα είναι «πισωγύρισμα» στην καριέρα του η μετακίνησή του από το γαλλικό πρωτάθλημα στο ελληνικό και περιμένουν πως θα έχουν πρόταση ομάδας από πιο προηγμένο πρωτάθλημα, με προτίμηση το αγγλικό.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες από τη Γαλλία, αυτό διεμήνυσαν οι σύμβουλοι του Μπεν Αρφά στους διοικούντες της Μαρσέιγ στην συνάντηση που είχαν την Τρίτη. Οι Μασσαλοί από την πλευρά τους, τον προέτρεψαν να συνεχίσει την καριέρα του στο Λιμάνι, αφού τα έχουν βρει στο οικονομικό με τον Ολυμπιακό.

Πιο κοντά στην επιστροφή ο «Σούμι»

Ο Μίκαελ Σουμάχερ βρίσκεται όλο και πιο κοντά στην επιστροφή του στη Formula1, καθώς γερμανικά δημοσιεύματα τον θέλουν να έχει υπογράψει, ήδη, συμβόλαιο με τη Mercedes.

Έπειτα από το... σίριαλ του Φερνάντο Αλόνσο με τη μεταγραφή του στη Ferrari, το... φλέγον θέμα είναι η επιστροφή η μη του Μίκαελ Σουμάχερ στη Formula1 με τη Mercedes. Τα σενάρια των τελευταίων ημερών... δίνουν και παίρνουν και τώρα γερμανικά δημοσιεύματα θέλουν τον εφτά φορές παγκόσμιο πρωταθλητή να έχει υπογράψει, ήδη, συμβόλαιο με τη γερμανική ομάδα.

Ακόμη κάνουν λόγο ότι το μόνο εμπόδιο στο... comeback του στο σπορ είναι ο τραυματισμός που έχει στον αυχένα από τις δοκιμές που είχε κάνει το περασμένο καλοκαίρι, όταν ετοιμαζόταν να αντικαταστήσει τον τραυματία Φελίπε Μάσα στη Ferrari.

Πάντως, ο μάνατζέρ του επιβεβαιώνει ότι ο πελάτης του βρίσκεται σε άριστη φυσική κατάσταση ανοίγοντας το δρόμο της επιστροφής, ενώ ο Νάιτζελ Μάνσελ, ο οποίος κατέκτησε τον τίτλο στα 39 του και επέστρεψε στη Formula1 στα 41, είναι υπέρ αυτής. «Δεν θα μου προκαλούσε έκπληξη αν ο Μίκαελ αγωνίζονταν για ακόμη έναν παγκόσμιο τίτλο. Δεν έχει να κάνει με την ηλικία, όταν είσαι επαγγελματίας και συγκεντρωμένος.

Ο Μίκαελ έχει απίστευτο ταλέντο και εμπειρία, ενώ η Mercedes θα του παρέχει ένα φανταστικό πακέτο. Είναι εξαιρετικά υγιής και μπορεί να πραγματοποιηθεί η συμμετοχή του», είπε ο πρώην πρωταθλητής. Έτσι, αναμένεται σύντομα να υπάρξουν εξελίξεις στο συγκεκριμένο θέμα, το οποίο όλοι ελπίζουν να καταλήξει σε... γάμο, όπως έγινε με τον Αλόνσο και τη Ferrari.

Σε απολογία κλήθηκαν επτά ΠΑΕ

Αναλυτικά οι κλήσεις:

Α) ΠΑΕ ΠΑΟΚ: Για την συμπεριφορά των φιλάθλων της στον αγώνα ΠΑΕ Εργοτέλης-ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Επί παραβάσει των άρθρων 1 επ, 5, 14 και 15 του Π.Κ. της ΕΠΟ

Β) ΠΑΕ ΑΕΚ: Για την συμπεριφορά των φιλάθλων της στον αγώνα ΠΑΕ Αστέρας Τρίπολης-ΠΑΕ ΑΕΚ. Επί παραβάσει των άρθρων 1 επ, 5, 14 και 15 του Π.Κ. της ΕΠΟ.

Γ) ΠΑΕ Άρης: Για την συμπεριφορά των φιλάθλων της καθώς επίσης και για υβριστικά συνθήματα των φιλάθλων της στον αγώνα ΠΑΕ Άρης-ΠΑΕ Ολυμπιακός. Επί παραβάσει των άρθρων 1 επ, 5, 14, 15 και 17 του Π.Κ. της ΕΠΟ.

Δ) ΠΑΕ Αστέρας Τρίπολης: Για την συμπεριφορά των φιλάθλων της στον αγώνα ΠΑΕ Αστέρας Τρίπολης-ΠΑΕ ΑΕΚ . Επί παραβάσει των άρθρων 1 επ, 5, 14 και 15 του Π.Κ. της ΕΠΟ

E) ΠΑΕ Ηρακλής: Για την συμπεριφορά των φιλάθλων της στον αγώνα ΠΑΕ SKODA Ξάνθη-ΠΑΕ Ηρακλής. Επί παραβάσει των άρθρων 1 επ, 5, 14 και 15 του Π.Κ. της ΕΠΟ.

ΣΤ) ΠΑΕ Παναθηναϊκός: Για υβριστικά συνθήματα των φιλάθλων της καθώς επίσης και για την συμπεριφορά των φιλάθλων της στον αγώνα ΠΑΕ Παναθηναϊκός-ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα. Επί παραβάσει των άρθρων 1 επ, 5, 14, 15 και 17 του Π.Κ. της ΕΠΟ.

Z) ΠΑΕ Πανιώνιος: Για την συμπεριφορά των φιλάθλων της στον αγώνα ΠΑΕ Πανιώνιος-ΠΑΕ ΝΕΑ Καβάλα. Επί παραβάσει των άρθρων 1 επ, 5, 14 και 15 του Π.Κ. της ΕΠΟ.

ΕΙΠΕ Ο ΠΕΛΑΤΗΣ - Δεν ήμασταν έτοιμοι στο Καραϊσκάκη

Ο Παναθηναϊκός δεν πήγε καλά προετοιμασμένος στο «Γ. Καραϊσκάκης», όπως δήλωσε ο Αλέξης Τζόρβας, που αναφέρθηκε και στη νέα σελίδα στην ομάδα υπό τις οδηγίες των Νιόπλια και Βαζέχα.

Ο διεθνής τερματοφύλακας, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Conn-X TV αναφέρθηκε στο ψυχολογικό κομμάτι και το άγχος από το οποίο απελευθερώθηκαν με την αλλαγή στην τεχνική ηγεσία λέγοντας «είμαστε απελευθερωμένοι».

«Το μέλλον μας προμηνύεται καλύτερο, καθώς έχουν έρθει Έλληνες προπονητές. Μιλάνε καλύτερα στην ψυχολογία μας», είπε ο Τζόρβας για τους Νίκο Νιόπλια και Κριστόφ Βαζέχα.

Όσο για το περίφημο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό τόνισε: «Στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό μας είχαν χρίσει φαβορί, ακόμη και για το πρωτάθλημα. Έπαιξε αυτό σημαντικό ρόλο στην ψυχολογία μας, με αποτέλεσμα να μην μπούμε καλά στο γήπεδο. Δεν ετοιμαστήκαμε καλά γι' αυτό το ματς».

Τέλος ερωτηθείς για τα αμυντικά προβλήματα του Παναθηναϊκού είπε: «Η επίθεσή μας έχει την ευχέρεια να λειτουργεί καλά και να βάζει γκολ, επομένως δεν μας απασχολούν τόσο τα κενά στην άμυνα. Από 'κει και πέρα θα δουλέψουμε και θα βρούμε την ισορροπία ανάμεσα στις γραμμές μας. Σε γενικές γραμμές είμαστε ευχαριστημένοι από τον πρώτο γύρο».

Οι νέες τάσεις στον τουρισμό το 2010

Νέες τάσεις αναμένεται να επικρατήσουν στον τομέα των ταξιδιών αναψυχής την επόμενη χρονιά, σύμφωνα με σημερινή έκθεση του βρετανικού ταξιδιωτικού οργανισμού Abta.

Το 2010 αναμένεται να αποτελέσει το έτος των «φιλανθρωπικών περιπετειών», καθώς οι τουρίστες θα προσπαθήσουν να συνδυάσουν διαλείμματα περιπέτειας με συγκέντρωση χρημάτων για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Με τον καινούργιο χρόνο αναμένεται επίσης να δοθεί έμφαση στον εθελοντισμό, καθώς πολλοί θα είναι αυτοί που θα συνδυάσουν ένα ταξίδι στο εξωτερικό με την εθελοντική εργασία για κάποιο ευγενή σκοπό.

Σύμφωνα με την έκθεση, τις νέες τάσεις στον τουρισμό το επόμενο έτος θα επηρεάσει και το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου στη Ν. Αφρική, καθώς πιστεύεται ότι θα δώσει ώθηση στα ταξίδια στην Αφρική. Ήδη ταξιδιωτικοί οδηγοί και ενημερωτικά βιβλία βρίσκονται ήδη στα τυπογραφία προκειμένου να προλάβουν τη νέα μόδα.

Σημαντικό ρόλο όμως στη διαμόρφωση του σκηνικού στον τουρισμό διαδραματίζει και ο κινηματογράφος: η καινούργια ταινία «Sex and the City 2» για παράδειγμα, εκτιμάται ότι θα προσελκύσει περισσότερους επισκέπτες στη Νέα Υόρκη όπου εκτυλίσσεται. Το Χάρι Πότερ, από την άλλη, αναμένεται να προσελκύσει τις οικογένειες στη Φλόριντα.

Η Emirates Airline παρέλαβε το έκτο Α380

Tο έκτο αεροσκάφος τύπου Airbus A380 παρέλαβε η Emirates Airlines. Το γιγαντιαίο αεροσκάφος προσγειώθηκε στα μέσα Δεκεμβρίου στο Ντουμπάι.

H Emirates θα εκτελεί το δρομολόγιο Ντουμπάι- Σεούλ με το Α380, αρχικά κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή.

Καθημερινές πτήσεις με το συγκεκριμένο αεροσκάφος θα ξεκινήσουν στις 27 Δεκεμβρίου 2009.

Η δρομολόγηση αυτή του Α380 αντιπροσωπεύει την πρώτη επίσημη διαδρομή αυτού του τύπου αεροσκάφους προς τη Σεούλ όπως επίσης και την πρώτη δρομολόγηση του Α380 στη Βορειοανατολικά Ασία.

Η έναρξη των πτήσεων με το Α380 συμπίπτει με τη «Χρονιά Επίσκεψης της Κορέας» το 2010, όπου η κυβέρνηση της Κορέας και η πόλη της Σεούλ ενώνουν τις δυνάμεις τους με τον ιδιωτικό τομέα για την προώθηση της Νότιου Κορέας σαν διεθνή τουριστικό προορισμό.

Μέτρα για την οδική ασφάλεια

Την πολιτική και τα μέτρα που προτείνει για την οδική ασφάλεια ανέλυσε ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Δημήτρης Ρέππας.

Όπως ανέφερε, η οδική ασφάλεια αποτελεί μείζον εθνικό και κοινωνικό θέμα, αφού τα τροχαία ατυχήματα αποτελούν μία από τις πρώτες αιτίες θανάτου. Πέραν της ανεκτίμητης αξίας της ανθρώπινης ζωής, το κοινωνικοοικονομικό κόστος των τροχαίων ατυχημάτων εκτιμάται σε παραπάνω από 5 δισ. ευρώ ετησίως: υγεία, κοινωνική ασφάλιση, απώλεια εργασίας, κόστος διοίκησης, δαπάνη για υλικά, κ.λπ.

Ο κ. Ρέππας γνωστοποίησε πως η κυβέρνηση ξεκινά τώρα την εκπόνηση του Εθνικού Σχεδίου για την Οδική Ασφάλεια 2011-2020.

Δίνοντας το περίγραμμα των δράσεων που πρέπει να αναληφθούν, σημείωσε πως ο συντονισμός και οι πολιτικές για μια επιτυχημένη στρατηγική Οδικής Ασφάλειας, απαιτείται να κινηθεί προς έξι, κυρίως, κατευθύνσεις: 1) Ασφάλεια του χρήστη της οδού, ασφαλή οχήματα και ασφαλές οδικό περιβάλλον - Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, 2) Επιτήρηση για την Οδική Ασφάλεια - Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, 3) Περίθαλψη μετά το ατύχημα - Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, 4) Κυκλοφοριακή Αγωγή & επιμόρφωση σχετικά με την οδική ασφάλεια- Υπουργείο Παιδείας δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, 5) Δράσεις οδικής ασφάλειας και αυτοδιοίκηση - Υπουργείο Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, 6) Διάθεση και κατανομή πόρων για την οδική ασφάλεια - ΕΣΠΑ Υπουργείο Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας.