Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2009

Νέο single και live album από τους Placebo

Ηρεμία στο Πολυτεχνείο

Σχετική ηρεμία επικρατεί αυτή την ώρα στο χώρο γύρω από το Πολυτεχνείο. Τα περίπου 600 άτομα που είχαν εισβάλει στο ίδρυμα βγήκαν πριν από λίγη ώρα και πραγματοποιούν πορεία στην 3η Σεπτεμβρίου προς την Ομόνοια.

Μέχρι στιγμής η αστυνομία έχει προβεί σε 43 προσαγωγές -30 Έλληνες και 13 αλλοδαποί- και 21 συλλήψεις -15 Έλληνες και έξι αλλοδαποί. Τρεις συλλήψεις έγιναν σήμερα στη Θεσσαλονίκη.

Στο μεταξύ, ανοικτοί είναι τώρα όλοι οι δρόμοι στο κέντρο της Αθήνας.

Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων τραυματίστηκε στο κεφάλι από πέτρα μία γυναίκα, εργαζόμενη σε κατάστημα στην Πανεπιστημίου 23 και ένας άνδρας στην πλατεία Κλαυθμώνος επίσης από πέτρα ελαφρά στον αστράγαλο.

Ακόμα προκλήθηκαν μικρές υλικές ζημιές κυρίως σε τζαμαρίες έξι τραπεζών, σε δύο καταστήματα στις οδούς Πανεπιστημίου και Οθωνος, στο Γενικό Λογιστήριο του κράτους, σε μια στάση λεωφορείων και σε τέσσερις φωτεινούς σηματοδότες.

TROKTIKO VS ZOUGLA

ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΟΥΤΕ ΜΕ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙ ΑΝ ΕΧΕΤΕ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ. ΑΥΤΟ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΠΟΥ ΚΑΝΕΤΕ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΩΣ ΗΛΙΘΙΟΣ ΚΑΙ ΑΝΟΥΣΙΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΛΟ ΚΟΣΜΟ... ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΤΟ ΤΡΩΜΕ ΕΜΕΙΣ ΣΤΗΝ ΜΑΠΑ ΑΔΙΚΑ ΚΑΙ ΑΣΚΟΠΑ...

ΓΙΑΤΙ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΕΧΕΤΕ ΝΑ ΧΩΡΙΣΕΤΕ ΤΙΠΟΤΑ...
ΕΚΕΙ ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ....

ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΜΟΥ ΤΗΝ ΔΙΝΕΙ ΝΑ ΔΙΑΦΩΝΕΙΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΛΩΝΕΤΕ ΙΝΤΕΡΝΕΤΙΚΑ...

Ο κύριος Σωκράτης Γκιόλιας, πρώην συνεργάτης της τηλεοπτικής «Ζούγκλας», σήμερα σύμβουλος του επιχειρηματία Κοντομηνά, διευθυντής του ραδιοφωνικού σταθμού του Αναστασιάδη «ΘΕΜΑ FM», συνεργάτης της αθλητικής εφημερίδας «Πρωταθλητής» και ορισμένων ακόμα ενασχολήσεων που μας διαφεύγουν, πνευματικό τέκνο του Εφραίμ και ιδιοκτήτης του μπλογκ «Τρωκτικό» ενημερώνει από το διαδίκτυο τους θερμοκέφαλους, για την ακριβή θέση που βρίσκονται οι συνεργάτες μας, οπερατέρ και δημοσιογράφοι!

Τις δύο κρίσιμες ημέρες των επεισοδίων συνέχιζε να προβάλει την αθλιότητα ανάρτησης του «indymedia» ότι η «zougla.gr» καταγράφει με κάμερα τα επεισόδια για λογαριασμό της Αστυνομίας, χωρίς να μεταδίδει την εικόνα για τους χρήστες!





Οι πολίτες θα κρίνουν για τις πράξεις του τον ίδιο και τους εργοδότες του. Εμείς αναμένουμε την επίσημη θέση της Ένωσης Συντακτών. Πολύ πιθανόν, η διοίκησή της να θεωρεί ότι, ως αναλώσιμο προϊόν, μπορούμε να παραδινόμαστε στην πυρά από τους Αρτέμηδες της παραδημοσιογραφίας…

ZOUGLA

ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΟ ΤΡΙΗΜΕΡΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΕΡΑΣΕ... ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΔΕΝ ΕΧΩ ΔΕΙ

ΝΑ ΣΕ ΒΛΕΠΟΥΝ ΤΟΣΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΜΠΑΤΣΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΤΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ...
ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ...

ΚΑΙ ΤΟ ΘΕΑΜΑ ΜΟΝΑΔΙΚΟ...

VIDEO ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ ΑΓΡΙΟΥ ΞΥΛΟΔΑΡΜΟΥ ΚΑΙ ΣΥΛΛΗΨΗΣ ΦΟΙΤΗΤΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΩΝ ΜΑΤ ΚΑΙ ΤΟ ΜΠΑΤΣΟΚ



http://giantakos.blogspot.com

Το παιδί αντιμετωπίζει κατηγορίες για κακούργημα!
Ζητούνται μάρτυρες για να καταθέσουν αύριο!
Στείλτε e-mail με τηλέφωνο επικοινωνίας: GiaNtakos@Gmail.com

APO PREZATV

Ο γερμανικός Τύπος για τα επεισόδια στην Αθήνα

Εκτενή δημοσιεύματα για τα επεισόδια που σημειώθηκαν στην Αθήνα με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους από το θάνατο του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου φιλοξενεί ο γερμανικός Tύπος.

Ειδικότερα, «Ελληνικές πέτρες» είναι ο τίτλος του δημοσιεύματος που της Frankfurter Rundschau για τα επεισόδια στην Ελλάδα.

«Οι διαδηλώσεις αυτές δεν γίνονται ως διαμαρτυρία κατά της αστυνομικής βίας, ούτε μόνο στη μνήμη του δολοφονημένου Αλέξη. Αυτό που εκφράζεται σε αυτές είναι ο φόβος, η απελπισία της νέας γενιάς που φοβάται για το μέλλον της. Η Ελλάδα είναι η χώρα που ξοδεύει τα λιγότερα χρήματα για την παιδεία μόλις το 2,5% του ΑΕΠ», σημειώνει η εφημερίδα.

Σχόλιο με τίτλο «Χαμένη γενιά» φιλοξενεί η Tagesspiegel του Βερολίνου, αναφερόμενη στην αγωνία, το άγχος και το φόβο των νέων για το μέλλον τους.

Για το εκπαιδευτικό σύστημα υπογραμμίζει: «Είναι το πιο απηρχαιωμένο, εκπαιδευτικό σύστημα στην Ευρώπη και αυτό που παράγει είναι κυρίως ανέργους. Ένας στους πέντε απόφοιτους λυκείου δεν βρίσκει δουλειά. Ο Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου θα πρέπει να κερδίσει την εμπιστοσύνη αυτής της χαμένης γενιάς. Ακόμα όμως και γι' αυτόν είναι μια μεγάλη δοκιμασία».

Εκτενές άρθρο με τίτλο «Απογοήτευση στην Αθήνα» δημοσιεύει και η Süddeutsche Zeitung, συνοδευόμενο από μια μεγάλη φωτογραφία με τις οδομαχίες μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών.

«Οι ταραχές των νέων στην Αθήνα ήταν ένα σύμβολο για την αποτυχία της κυβέρνησης που καταψηφίστηκε τον περασμένο Οκτώβριο», επισημαίνει η εφημερίδα, ενώ λίγο παρακάτω γράφει: «Το σημαντικό είναι να φανεί, εάν η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ μπορεί να κάνει μια καινούργια αρχή στην πολιτική την οποία υποσχέθηκε. Το πρόβλημα δεν είναι καμιά εκατοστή κουκουλοφόροι. Το πραγματικό πρόβλημα είναι η δυσαρέσκεια και ο θυμός που υπάρχει στην κοινωνία. Οι ταραχές του Δεκεμβρίου ήταν ένα σοκ. Το μόνο όμως που έγινε από τότε είναι ότι η χώρα έχει μια καινούργια κυβέρνηση, η οποία πρέπει να αποδείξει, ότι κρατάει τις υποσχέσεις της».

«Έκτροπα στην Αθήνα» είναι ο τίτλος του ρεπορτάζ που φιλοξενεί στην πρώτη της σελίδα η εφημερίδα Frakfurter Allgemeine Zeitung, ενώ η τρίτη της σελίδα είναι ολόκληρη αφιερωμένη στο ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα, το πανεπιστημιακό άσυλο και την τρομοκρατία.

«Σοβαρά επεισόδια απέναντι στην ‘αστυνομική αυθαιρεσία’», είναι, τέλος, ο τίτλος του άρθρου της αυστριακής εφημερίδας Die Presse.

«Ένα χρόνο μετά τα φονικά πυρά εναντίον ενός νέου διαδηλωτή, η ελληνική αστυνομία έπρεπε και πάλι να αντιμετωπίσει νέες επιθέσεις. Παράλληλα με τις συλλήψεις η αστυνομία προχώρησε και στην κατάσχεση εκρηκτικού υλικού», σημειώνεται στο άρθρο.

Πηγή: Deutsche Welle

«Η μνήμη του Αλέξη θα φωτίζει τους αγώνες που έρχονται»

Η κρατική τρομοκρατία δεν πρόκειται να μας σταματήσει

Ένα χρόνο πριν, η δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου αποκάλυψε στα μάτια της νεολαίας το αδίστακτο πρόσωπο του συστήματος. Και ξέσπασαν ο θυμός και η συσσωρευμένη οργή σε ασυγκράτητο ορμητικό χείμαρρο που πλημμύρισε τους δρόμους όλης της χώρας.

Και περπάτησε η νεολαία στο δρόμο της αμφισβήτησης, της μαζικής αντίστασης και της συλλογικής πάλης. Για να αναγεννηθεί μέσα στο μεγάλο νεολαιίστικο ξεσηκωμό του περασμένου Δεκέμβρη, η ελπίδα των αγώνων.

Σαν τα λυσσασμένα σκυλιά, ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, παράγοντες και απολογητές του συστήματος, σε πλήρη συγχορδία με τα καλοθρεμμένα ξεπουλημένα φερέφωνα των ΜΜΕ, όρμησαν για να ξεσκίσουν αυτήν την ελπίδα.

Γιατί ένοιωσαν να απειλούνται. Και έστειλαν τα ΜΑΤ να «καθαρίσουν» με χημικά, δακρυγόνα και συλλήψεις.

Όμως η νεολαία δεν τρομοκρατήθηκε! Και κάλεσαν τα πρόθυμα «αριστερά» κοινοβουλευτικά δεκανίκια τους να υπερασπιστούν την αστική νομιμότητα. Όμως η νεολαία τούς ξεπέρασε! Και όλοι μαζί βάφτισαν την οργή της νεολαίας «τρομοκρατία» και την ίδια «κουκουλοφόρο».

Όμως ο Δεκέμβρης αποτελεί πλέον ορόσημο των σύγχρονων αγώνων του λαού και της νεολαίας. Προάγγελο των έντονων ταξικών αναμετρήσεων και παρατεταμένων συγκρούσεων που θα γεννήσει η ολοκληρωτική επίθεση και η βία του συστηματος.

Φωτίζει το δρόμο των εξεγέρσεων που θα βαδίσει ο λαός και η νεολαία παλεύοντας για το δικαίωμα σε ΣΠΟΥΔΕΣ-ΔΟΥΛΕΙΑ-ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ-ΕΙΡΗΝΗ! Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, ο νέος διαχειριστής της εξουσίας του κεφαλαίου, κλιμακώνει την επίθεση στα δικαιώματα του λαού και της νεολαίας, προχωράει στην ισοπέδωση των κατακτήσεων και των όποιων παροχών.

Φορτώνει την κρίση του συστήματος στις πλάτες του λαού, δρομολογώντας την πλήρη κατάργηση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων, της μόνιμης και σταθερής δουλειάς, της δημόσιας και δωρεάν εκπαίδευσης.

Ενάντια σε αυτήν την πολιτική του συστήματος πρέπει να στραφεί ο λαός και η νεολαία, παλεύοντας για την ανατροπή της. Γιατί είναι αυτή η πολιτική που πετάει την νεολαία έξω από το σχολείο και τις σχολές, της παρέχει ακριβοπληρωμένες καταρτίσεις σε ιδιωτικά κολέγια, την προετοιμάζει για φτηνό, ευέλικτο, εργατικό δυναμικό.

Που προωθεί τον εργασιακό μεσαίωνα, που καθηλώνει και μειώνει τους μισθούς και καταργεί της ασφάλιση, που σπέρνει την ανεργία, τη φτώχεια και την εξαθλίωση σε μεγάλα τμήματα του ελληνικού λαού. Που δολοφονεί τα όνειρα της νεολαίας καθημερινά, που την οδηγεί σε αδιέξοδα.

Που στηρίζει τις μαζικές δολοφονίες μικρών παιδιών σε όλο τον πλανήτη από τους ιμπεριαλιστές, που δολοφόνησε τον μικρό Αλέξη, που δημιούργησε τις αιτίες που οδήγησαν στο Δεκέμβρη. Αυτήν την πολιτική περιφρουρούν οι μηχανισμοί καταστολής του κράτους.

Στην εμπέδωσή της με τη βία αποσκοπεί η ένταση της κρατικής τρομοκρατίας, η θωράκιση του συστήματος με ΜΑΤ, πλαστικές σφαίρες, χαφιεδοκάμερες και τρομονόμους.

Γιατί ξέρει ότι ο λαός, η εργατιά, η νεολαία δεν είναι διατεθειμένοι για άλλες θυσίες. Γιατί περιμένει και προετοιμάζεται για τις ταξικές μάχες που θα δοθούν, για τους νέους Δεκέμβρηδες. Το ΚΚΕ(μ-λ) καλεί το λαό και τη νεολαία να μετατρέψουν, με τη μαζική συμμετοχή τους, το διήμερο των κινητοποιήσεων στις 6-7 Δεκέμβρη σε εφαλτήριο νέων ανυποχώρητων και παρατεταμένων αγώνων.

Καλεί το λαό και τους εργαζόμενους να οργανώσουν τη πάλη τους, να οικοδομήσουν εστίες αντίστασης στις γειτονιές και στους χώρους δουλειάς. Να καταδικάσουν τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες που προωθούν την υποταγή στο κεφάλαιο και να πάρουν την υπόθεση στα δικά τους χέρια. Καλεί τη σπουδάζουσα και μαθητική νεολαία σε κοινό βηματισμό με την αγωνιζόμενη νεολαία της Γερμανίας, της Αυστρίας, του Βελγίου, της Ιταλίας, της Γαλλίας για την ανατροπή της εκπαιδευτικής αντιμεταρρύθμισης και την υπεράσπιση της δημόσιας και δωρεάν εκπαίδευσης. Με συνελεύσεις-απεργίες-διαδηλώσεις-κατάλήψεις να γίνουν οι χώροι δουλειάς, τα σχολεία και οι σχολές κέντρα αγώνα της πάλης για την ανατροπή της αντιλαϊκής-αντεργατικής πολιτικής του συστήματος.

Στην κατεύθυνση αυτή θα συμβάλει το ΚΚΕ(μ-λ) με όλες του τις δυνάμεις.

Προβάλλοντας την αναγκαιότητα της ΚΟΙΝΗΣ ΔΡΑΣΗΣ και της δημιουργίας ΜΕΤΩΠΟΥ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ του λαού και της νεολαίας.

• Για να μην εκτονώνεται η οργή, αλλά να συγκροτείται σε πολιτική κατεύθυνση.

• Για να μην ενισχύονται οι κοινοβουλευτικές αυταπάτες αλλά να στηρίζεται ο αγώνας.

• Για να ανοίξει ο δρόμος για μια κοινωνία δικαίου, χωρίς εκμετάλλευση και καταπίεση.

Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΟΥ ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΜΕΤΑ

Ένας χρόνος πέρασε από τη δολοφονία του μαθητή Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Η δολοφονία αποτέλεσε αφορμή αλλά και μια ακόμα αιτία για τη μεγαλειώδη έκρηξη της νεολαίας, που με μαζικότατες και μαχητικότατες διαδηλώσεις κατήγγειλε την πολιτική που όπλισε το χέρι του δολοφόνου και αναγνώρισε στο πρόσωπό του τους πραγματικούς ενόχους: το αστικό σύστημα και τους πολιτικούς του εκφραστές. Οι υποκριτικές τους συγνώμες γρήγορα απογυμνώθηκαν από τη βάναυση αντιμετώπιση των διαδηλώσεων με τόνους χημικών, δακρυγόνων και αθρόων συλλήψεων. Όμως η νεολαία δεν τρομοκρατήθηκε.

Μάλιστα η απόπειρα δολοφονίας της συνδικαλίστριας Κωνσταντίνας Κούνεβα λίγες μέρες αργότερα πυροδότησε νέο γύρω κινητοποιήσεων.

Η σύνδεση της δολοφονίας του νεαρού μαθητή με την πολιτική που δολοφονεί τα δικαιώματα και τις ανάγκες της νεολαίας είναι όχι μόνο αναπόφευκτη αλλά και αναγκαία.

Μια πολιτική που μέρα με τη μέρα προσθέτει νέα αδιέξοδα στη νέα γενιά. Υψώνει φραγμούς στη μόρφωση και βγάζει εκτός εκπαίδευσης χιλιάδες νέους, οδηγεί στην ανεργία, την υποαπασχόληση, την χωρίς δικαιώματα εργασία. Μια πολιτική που συνοδεύεται από άγρια καταστολή και δημιουργεί κλίμα ασφυκτικής κρατικής τρομοκρατίας. Μια πολιτική που θα συνεχιστεί και θα ενταθεί την περίοδο που διανύουμε και λόγω της παρατεταμένης πολύπλευρης κρίσης που μαστίζει το καπιταλιστικό σύστημα.

Η προκλητική μεταφορά της δίκης στην Άμφισσα σηματοδοτεί τη μεθοδευμένη προσπάθεια και επιεικούς δικαστικής μεταχείρισης του δολοφόνου και ελαχιστοποίησης των αντιδράσεων της νεολαίας και του λαού γενικότερα.

ΝΑ ΒΓΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

-Για να καταγγείλουμε την δολοφονία και να απαιτήσουμε την τιμωρία των ενόχων.

-Για να διαδηλώσουμε την αντίθεσή μας στην πολιτική της λιτότητας, της ανεργίας, των ιδιωτικοποιήσεων, της ισοπέδωσης εργασιακών, μορφωτικών και δημοκρατικών δικαιωμάτων του λαού και της νεολαίας που συνοδεύεται από ένταση της κρατικής τρομοκρατίας και ενίσχυση της αστυνομοκρατίας.

-Για να συνδέσουμε το νήμα της εξέγερσης του περσινού Δεκέμβρη με τους νέους αγώνες που είναι αναγκαιότητα να ξεδιπλωθούν για να αποκρούσουν την αντιλαϊκή λαίλαπα.

TRIKKI

Κάηκε τελικά η ΒΜW στην Στουρνάρη





Πάει τελικά κάηκε η ΒΜW που ήταν παρκαρισμένη εδώ και 2 μέρες στην Στουρνάρη. Μα καλά αυτό ο άνθρωπος αφού την γλίτωσε χθες γιατί δεν πήγε να την σώσει σήμερα;

ΤΡΟΚΤΙΚΟ

Συνεργεία του δήμου καθαρίζουν στα Προπύλαια

ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΑΠΟ ΑΘΗΝΑ Δ'

ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΑΠΟ ΑΘΗΝΑ Γ'


ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΑΠΟ ΑΘΗΝΑ Β'


ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ


Κλειστή η Αγγελάκη και τμήμα της Εγνατίας οδού

Συμβολική παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν περίπου 200 φοιτητές στην οδό Αγγελάκη αυτή τη στιγμή με αποτέλεσμα να έχει διακοπεί η κυκλοφορία. Μάλιστα, μία ομάδα των φοιτητών μπήκε στο κτίριο της ΕΡΤ και διάβασε μία ανακοίνωση διαμαρτυρίας στον αέρα. Στην ανακοίνωση τους αυτή κατήγγειλαν την κυβέρνηση αλλά και τις αστυνομικές αρχές για την καταπάτηση του πανεπιστημιακού ασύλου ενώ ανέφεραν ότι θα γίνει νέο συλαλλητήριο την Πέμπτη. Επίσης, κλειστό παραμένει ένα τμήμα της Εγνατίας οδού, καθώς μία δεύτερη ομάδα περίπου 50 άτομων βρίσκεται έξω από τη υπό κατάληψη σχολή Θεάτρου.

agelioforos

Μ Π Α Τ Σ Ο Κ

ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΑΛΤΕΡ

Επεισόδια στην Ομόνοια

Επεισόδια σημειώνονται αυτή την ώρα στο κέντρο της Αθήνας.

Στην πλατεία Ομονοίας κατευθύνθηκαν περίπου 2.000 άτομα, τα οποία αυτή την ώρα πετούν πέτρες σε αστυνομικούς, ενώ παρόμοια είναι η κατάσταση στους δρόμους γύρω από το Πολυτεχνείο.

Όσοι οδηγοί προσπάθησαν να κατευθυνθούν προς το κέντρο με τα αμάξια τους έχουν «κολλήσει» στην Σταδίου και την Πανεπιστήμιου, καθώς η κυκλοφορία έχει διακοπεί.

Βγήκε από την εντατική ο πρύτανης του Πανεπιστημίου ΑΘηνών

Βγήκε από την καρδιολογική Μονάδα Εντατικής Θεραπείας ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών Χρήστος Κίττας. Η νοσηλεία του συνεχίζεται σε θάλαμο κλινικής. Όπως ανακοινώθηκε, ο Πρύτανης τραυματίσθηκε χθες, κατά την εισβολή ομάδας αγνώστων στο κτίριο της Πρυτανείας και μεταφέρθηκε στην εντατική του Ιπποκρατείου νοσοκομείου, καθώς υπέστη ελαφρύ καρδιακό επεισόδιο.

Συνεχίζεται ο κλεφτοπόλεμος στην Πατησίων

Στην περιοχή γύρω από το Πολυτεχνείο εστιάζεται η ένταση αυτές τις ώρες, καθώς έχουν ολοκληρωθεί τα Πανεκπαιδευτικά Συλλαλητήρια σε όλες τις περιοχές της χώρας. Μερικές εκατοντάδες υπολογίζονται οι νεαροί που βρίσκονται στο Ίδρυμα και συχνά βγαίνουν, επιτίθενται με πέτρες και βόμβες μολότοφ, βάζουν φωτιές σε κάδους και ξαναβρίσκουν άσυλο εντός του Μετσοβείου.

Μόνο από τα σημερινά επεισόδια, η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής έχει ανακοινώσει ότι έχουν σημειωθεί 43 προσαγωγές, από τις οποίες οι 21 έχουν μετατραπεί σε συλλήψεις. Αίσθηση προκαλεί ότι 13 από τους προσαχθέντες και 6 από τους συλληφθέντες είναι αλλοδαποί, ενώ υπάρχουν και ανήλικοι.

Νωρίτερα και κατά την διάρκεια του συλλαλητηρίου, ένταση υπήρξε στην οδό Ρήγα Φεραίου στα Προπύλαια. Μικροεπεισόδια υπήρξαν και στον Πειραιά, ενώ χρήση χημικών χρειάστηκε να κάνει η αστυνομία και στην Θεσσαλονίκη, στην πορεία που διοργανώθηκε εκεί.

Νωρίτερα το πρωί, μαθητές έκαναν συγκεντρώσεις σε αστυνομικά τμήματα των περιοχών τους.

Κατέλαβαν ραδιοφωνικό σταθμό στην Θεσσαλονίκη

Oμάδα νεαρών που βγήκε αιφνιδιαστικά από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο κατέλαβε τον ραδιοφωνικό σταθμό 105,5 εκμεταλλευόμενη το γεγονός ότι οι αστυνομικές δυνάμεις ακολούθησαν την άλλη πορεία που κατευθύνθηκε στην σχολή θεάτρου...

seleo

Hey there! chrisochoidis is using Twitter. ΤΟ ΛΑΜΟΓΙΟ ΕΧΕΙ ΚΑΙ TWITTER


chrisochoidis

  1. Στην Αστυνομία θα γίνουν αλλαγές προς το καλύτερο. Όμως σήμερα έχουμε την υποχρέωση να προστατεύσουμε τις πόλεις και τις ζωές μας
http://twitter.com/chrisochoidis

ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

INDY 2008 http://twitter.com/indy1208

GRIOTS http://twitter.com/search?q=%23griots

Έξω από το Πολυτεχνείο 7-12-2009 (ώρα 5,30)

ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΜΕΝΟ - ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΩΡΕΣ

ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΑΠΟ ΛΕΠΤΟ ΣΕ ΛΕΠΤΟ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΙΣΤΕΥΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗΣ ΒΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ.ΜΠΑΤΣΟΙ ΝΤΥΜΕΝΟΙ ΩΣ ΜΠΑΧΑΛΑΚΙΔΕΣ


Υπό κατάληψη η Πρυτανεία του ΑΠΘ

Σε εξέλιξη βρίσκεται η κατάληψη του κτιρίου της Πρυτανείας του ΑΠΘ από φοιτητές, οι οποίοι διαμαρτύρονται για την παραβίαση του πανεπιστημιακού ασύλου, κατά την διάρκεια του Σαββατοκύριακου.
Οι φοιτητές νωρίτερα συναντήθηκαν με τον Πρύτανη Αναστάσιο Μάνθο, στον οποίο με έντονο τρόπο, εξέφρασαν την αντίθεσή τους με την πρακτική των αστυνομικών, οι οποίοι προχώρησαν σε προσαγωγές στον χώρο του πανεπιστημίου.
Μάλιστα, οι φοιτητές υποστηρίζουν ότι οι δυνάμεις των ΜΑΤ εκτόξευσαν δακρυγόνα και χημικά μέσα από τον περιβάλλοντα χώρο του ΑΠΘ.

ΙΣΩΣ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΩΡΕΣ

INDYMEDIA


Ο SERVER TOY INDYMEDIA ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟΣ ΝΑ ΚΡΑΣΑΡΕΙ...

ΕΧΕΙ ΧΤΥΠΗΣΕΙ ΚΟΚΚΙΝΟ ΕΦΨ ΚΑΙ 3 ΜΕΡΕΣ...

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΡΕΛΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗΜΟΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ.

ΜΠΑΤΣΟΙ ΣΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ

ΗΡΕΜΙΑ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ...

ΤΑ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΑ ΠΕΤΑΝΕ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΔΙΜΟΙΡΙΑ ΕΧΕΙ ΠΑΡΑΤΑΧΤΕΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΜΑΖΙ ΜΕ ΚΑΠΟΙΑ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΑ ΟΧΗΜΑΤΑ...

ΒΕΡΟΙΑ Η ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΑΝΩΜΑΛΙΑΣ ΠΑΙΔΕΡΑΣΤΙΑΣ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΑΕΙ ΛΕΓΟΝΤΑΣ......

ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟ... ΠΟΥ ΣΤΗΝ ΒΕΡΟΙΑ.
ΣΑΝ ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΛΙΓΟ... ΑΝΤΙ ΝΑ ΠΟΥΛΗΣΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΠΡΕΖΑ ΟΠΩΣ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΘΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΠΙΑΝΟΥΝ ΑΘΩΑ ΠΑΙΔΙΑ.

ΦΤΟΥ ΣΑΣ ΡΕ ΒΕΡΟΙΩΤΕΣ... ΦΤΟΥ ΣΑΣ

ΕΞΑΛΛΟΥ ΟΛΟΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΠΟΣΟ ΠΟΛΥ ΒΡΩΑΕΙ Ι ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΤΗΣ ΒΕΡΟΙΑΣ

Στη σύλληψη πέντε νεαρών και στην προσαγωγή άλλων επτά – οι οποίοι στη συνέχεια αφέθηκαν ελεύθεροι – προχώρησε η αστυνομία κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης για την επέτειο του άδικου χαμού του Αλέξη Γρηγορόπουλου.
Οι νεαροί διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν το πρωί στο πάρκο Εληάς από όπου πραγματοποίησαν πορεία στο κέντρο της πόλης με προορισμό την πλατεία Ωρολογίου, μπροστά στο δικαστικό μέγαρο.
Εκεί ακούστηκε το γνωστό σύνθημα...

«μπάτσοι – γουρούνια – δολοφόνοι» ενώ κάποιοι μέσα από το πλήθος των νεαρών, εκσφενδόνισαν προς το κτήριο και τη διμοιρία ασπιδοφόρων που το προστάτευε, αυγά και αναψυκτικά…

Ακολούθησε πορεία μέχρι την Αστυνομική Διεύθυνση γύρω από την οποία οι αστυνομικοί είχαν τοποθετήσει προστατευτικά, μεταλλικά σταντ…

Οι νεαροί δεν έφτασαν ούτε μέχρι εκεί καθώς διμοιρία κρανοφόρων τους καταδίωξε σε απόσταση από το κτήριο της αστυνομίας.

Ακολούθησε νέα απόπειρα των διαδηλωτών να προσεγγίσουν το κτήριο από την οδό Πέτρουλα, με συνθήματα, ενώ κάποιοι εκτόξευσαν αυγά. Ακολούθησε έφοδος των κρανοφόρων, δύο φορές, σε διαδοχικούς χρόνους.

Κατά τη διάρκεια του κυνηγητού, ένας νεαρός έπεσε και ποδοπατήθηκε, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί, ευτυχώς ελαφρά.

Κατά τη διάρκεια της έντασης και του «κλεφτοπόλεμου», πέντε νεαροί συνελήφθησαν και άλλη επτά προσήχθησαν, για να αφεθούν ελεύθεροι στη συνέχεια.

Οι πέντε συλληφθέντες κρατούνται στην αστυνομική διεύθυνση και με τη δικογραφία που σχηματίζεται εναντίον τους, θα οδηγηθούν αύριο στον εισαγγελέα, εκτός αν δοθεί εντολή από την εισαγγελική αρχή να αφεθούν ελεύθεροι…

Η κατάσταση εκτονώθηκε μια περίπου ώρα μετά την άφιξη των νεαρών στην αστυνομική διεύθυνση καθώς η πλειοψηφία των διαδηλωτών έδειξε ότι δεν ήταν στις προθέσεις της να προχωρήσει σε ακραίες καταστάσεις.

news24

ΜΕΣΗΜΕΡΙΑΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΗΣ ΝΕΤ

ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΗΝ ΝΕΤ ΕΔΕΙΞΕ ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΑ ΜΙΚΡΟΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΜΑΡΑ ΟΤΑΝ ΜΑΘΗΤΕΣ ΠΕΤΑΞΑΝ ΠΕΤΡΑΔΑΣ ΣΤΑ ΚΑΜΑΡΙΑ ΤΟΥ ΧΡΥΣΟ...

Η ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΡΙΑ ΜΙΛΗΣΕ ΓΙΑ ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΤΟΠΙΟ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ...
ΑΠΟΡΩ ΠΟΥ ΤΟ ΕΙΔΕ...

ΩΡΕΣ ΩΡΕΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΑΘΕΛΑ ΤΟΥΣ...

ΤΙ ΝΑ ΠΩ ΡΕ ΓΑΜΩΤΟ... ΛΑΘΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ...

ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΜΕΡΑ Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ.... ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΧΤΕΣ ΕΓΙΝΑΝ ΣΗΜΕΡΑ


Η ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΚΥΛΙΣΕ ΕΙΡΗΝΙΚΑ ΑΝ ΚΑΙ ΤΑ ΜΠΑΤΣΟΝΙΑ ΠΡΟΚΑΛΟΥΣΑΝ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΚΑΙ ΑΚΟΥΓΑΝ ΤΙΣ ΓΙΟΥΧΕΣ ΤΩΝ ΠΕΡΑΣΤΙΚΩΝ...

ΜΑΓΚΙΕΣ ΚΑΝΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΔΕΛΤΑΔΕΣ ΜΕ ΤΙΣ ΜΗΧΑΝΕΣ ΤΟΥΣ...
ΧΑΖΕΥΑΝ ΤΑ ΜΠΟΥΤΑΚΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΟΠΕΛΙΑ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΣΑΝ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ...

ΕΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ ΟΛΑ ΚΥΛΙΣΑΝ ΗΡΕΜΑ ΧΩΡΙΣ ΠΑΡΑΤΡΑΓΟΥΔΑ...

Για την καταπάτηση του ασύλου η κατάληψη της πρυτανείας - πιθανότατα νέα πορεία το απόγευμα

Αιτία για την κατάληψη της πρυτανείας είναι η καταπάτηση του ασύλου που γίνεται από τα ξημερώματα της Κυριακής από αστυνομικούς όπως δηλώνουν οι καταληψίες οι οποίοι θα συνεδριάσουν για να αποφασίσουν αν θα κάνουν νέα πορεία το απόγευμα.

SELEO

Ένταση στο κέντρο της Αθήνας

Ολοκληρώθηκε το Πανεκπαιδευτικό Συλλαλητήριο. Ένταση στο Πολυτεχνείο μεταξύ αγνώστων που εισέβαλαν στο ίδρυμα και αστυνομικών δυναμέων. Προστασία από την ΕΛ.ΑΣ ζήτησε νωρίτερα το Πανεπιστήμιο Αθηνών. Στις 39 οι προσαγωγές.

Τριάντα εννέα προσαγωγές και 19 συλλήψεις έχουν γίνει μέχρι στιγμής από την Αστυνομία, κατά τη διάρκεια και μετά τα επεισόδια που σημειώθηκαν στο κέντρο της Αθήνας.

Από τους 19 συλληφθέντες, 13 είναι Ελληνες και έξι αλλοδαποί (τρεις Αλβανοί, ένας Βούλγαρος, ένας Λετονός και ένας Ιορδανός). Από τους 39 προσαχθέντες 26 είναι Ελληνες, τρεις Γάλλοι, τέσσερις Αλβανοί, τρεις Ισπανοί, δύο Πολωνοί και ένας Λετονός.

Αυτή την ώρα επικρατεί ησυχία στο κέντρο της Αθήνας και στο μόνο σημείο που υπάρχει ακόμα ένταση είναι στο Πολυτεχνείο. Σύμφωνα με την Αστυνομία στο Ιδρυμα έχουν μπει περίπου 600 άτομα τα οποία δεν προκαλούν επεισόδια άλλά έχουν βάλει φωτιά σε έναν κάδο απορριμμάτων στον οδό Πατησίων.

Κλειστές παραμένουν οι λεωφόροι Αμαλίας και Βασιλίσσης Σοφίας από το «Χίλτον» μέχρι το Σύνταγμα, καθώς και οι οδοί Πανεπιστημίου, Ακαδημίας και Πατησίων.

Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων τραυματίστηκαν δύο άτομα, μία γυναίκα στην οδό Πανεπιστημίου 23, όπου εργαζόταν σε κατάστημα από πέτρα που δέχθηκε στο κεφάλι και στην πλατεία Κλαυθμώνος ένας άνδρας επίσης από πέτρα ελαφρά στον αστράγαλο.

Ακόμα προκλήθηκαν μικρές ζημιές κυρίως σε τζάμια σε έξι τράπεζες, σε δύο καταστήματα στην οδό Πανεπιστημίου 6 και Οθωνος 10, στο Γενικό Λογιστήριο του κράτους, σε μια στάση λεωφορείων και σε τέσσερις φωτεινούς σηματοδότες στην οδό Πανεπιστημίου.

Προστασία από την ΕΛ.ΑΣ. ζήτησε το Πανεπιστήμιο Αθηνών

Στο μεταξύ το Πανεπιστήμιο Αθηνών νωρίτερα έστειλε έγγραφο στην Ελληνική Αστυνομία με το οποίο ζήτησε να ληφθούν τα αναγκαία μέτρα φύλαξης περιμετρικά του ιστορικού κεντρικού κτιρίου του Πανεπιστημίου με τη σημείωση ότι οι πέριξ του πανεπιστήμιου δρόμοι, πεζόδρομοι και πεζοδρόμια είναι κοινόχρηστοι χώροι. Για το λόγο αυτό οι αστυνομικές δυνάμεις παρατάχθηκαν στο πεζοδρόμιο της οδού Πανεπιστημίου, αποτρέποντας τυχόν νέα κατάληψη της πρυτανείας.

Νωρίτερα, ένταση επικράτησε έξω από το Λογιστήριο του Κράτους με διμοιρίες των ΜΑΤ στην Ιπποκράτους να επιδίδονται σε κυνηγητό νεαρών και να πετούν χειρομβομβίδες κρότου λάμψης. Σε άλλο μέτωπο στην Πανεπιστημίου οι αστυνομικές δυνάμεις ενώ δέχονταν πέτρες από αγνώστους προχώρησαν σε χρήση δακρυγόνων. Το κέντρο παραμένει κλειστό με τις αστυνομικές δυνάμεις να έχουν παραταχθεί μπροστά στο Πανεπιστήμιο περιφρουρώντας τον χώρο.

Σημειώνεται ότι από το πρωί έγιναν διάφορες προσυγκεντρώσεις μαθητών σε αστυνομικά τμήματα της Αττικής και συγκεκριμένα στην Αγ. Παρασκευή, στην αστυνομική Διεύθυνση Πειραιά, στο Αιγάλεω, στον Αλιμο, στο Φάρο Ψυχικού, στο Γαλάτσι, στο συγκρότημα Γκράβας, στη Νέα Σμύρνη και αλλού.

Στο αστυνομικό τμήμα Ανω Πατησίων, στην οδό Αγ. Λαύρας, οι μαθητές πέταξαν νεράτζια εναντίον των αστυνομικών, οι οποίοι τους διέλυσαν, ενώ συνελήφθησαν και δύο άτομα, ένας 15χρονος και ένας 18χρονος, ελληνικής και αλβανικής υπηκοότητας αντίστοιχα.

Οι προσυγκεντρώσεις έληξαν και οι μαθητές κατέβηκαν στο κέντρο της Αθήνας, που έκλεισε. Υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια των επεισοδίων του Σαββάτου, και μέχρι αργά το βράδυ, συνελήφθησαν συνολικά 29 άτομα από την αστυνομία, εκ των οποίων 20 είναι Ελληνες (ανάμεσά τους δύο γυναίκες και ένας 14χρονος) και οι υπόλοιποι αλλοδαποί (4 Αλβανοί, ένας Πολωνός, ένας Γάλλος, ένας Καναδός, ένας Τούρκος και ένας Βούλγαρος).

Υπό κατάληψη τελούν περισσότερες από 50 σχολές σε όλη τη χώρα μεταξύ των οποίων η Νομική και η Πρυτανεία Πανεπιστημίου Αθηνών. Η ΟΛΜΕ και η ΑΔΕΔΥ έχουν κηρύξει τρίωρη στάση εργασίας έως τις 3 μετά το μεσημέρι.

Την ίδια ώρα, κυκλοφοριακά προβλήματα παρατηρούνται σε πολλά σημεία του λεκανοπεδίου, λόγω συγκεντρώσεων μαθητών.

Προσαγωγές και στη Θεσσαλονίκη

Σε προσαγωγές τεσσάρων ατόμων στο χώρο του πανεπιστημίου προχώρησαν αστυνομικές δυνάμεις, στη διάρκεια επεισοδίων που προκάλεσε ομάδα αγνώστων, μετά τη λήξη του πανεκπαιδευτικού συλλαλητηρίου.

Η ομάδα εξήλθε από την Πολυτεχνική Σχολή, πετώντας στις αστυνομικές δυνάμεις μολότοφ και πέτρες, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ένας αστυνομικός.

Δήλωση Αλέκας Παπαρήγα

Το ΚΚΕ δεν απέχει απο τις εκδηλώσεις μνήμης της δολοφονίας Γρηγορόπουλου και μετέχει σε κινητοποιήσεις που έχουν στο επίκεντρο τα προβλήματα της μόρφωσης και της εργασίας, δήλωσε η Αλέκα Παπαρήγα.

Για το άσυλο ανέφερε ότι γίνεται προσπάθεια να βρεθούν οι Πρυτανικές αρχές μπροστά σε εκβιαστικά διλήμματα είτε να χάσουν το κεφάλι τους είτε να φωνάξουν την αστυνομία να καταργήσει το άσυλο.

ΖΩΝΤΑΝΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΜΕΡΑ ΤΗΣ ΖΟΥΓΚΛΑΣ




ΜΙΚΡΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΚΑΜΑΡΑ

Νεαροί κουκουλοφόροι - πολλοί από αυτούς ανήλικοι - φτάνοντας στην Καμάρα για το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο επιτέθηκαν με πέτρες και άλλα αντικείμενα στις δυνάμεις της τάξης

Άγνωστοι έριξαν μολότοφ σε όχημα της ΔΕΗ και τραυμάτισαν τον φύλακα στην Ξάνθη

Τέσσερις κουκουλοφόροι εισέβαλαν χθες το απόγευμα σε φυλάκιο της ΔΕΗ στην Ξάνθη, έσπασαν με ρόπαλα τα παράθυρα από το φυλάκιο και από ένα σταθμευμένο όχημα και έριξαν μολότοφ μέσα στο αυτοκίνητο η οποία δεν εξερράγη. Στην συνέχεια τραυμάτισαν τον φύλακα χτυπώντας τον με τα ρόπαλα και εξαφανίστηκαν.

seleo

Βίντεο : Οι αστυνομικοι μεσα στο ΑΠΘ

Άρπαξαν χρηματοκιβώτιο από γραφεία της Ε.Μ.Α.Κ

Μια «περίεργη» υπόθεση κλοπής που σημειώθηκε σήμερα στα γραφεία της 1ης Ειδικής Μονάδας Αντιμετώπισης Καταστροφών (Ε.Μ.Α.Κ), στον Ασπρόπυργο, ερευνά η Ασφάλεια Αττικής.
Όπως ανακοίνωσε η Πυροσβεστική Υπηρεσία, άγνωστοι διέρρηξαν τα γραφεία της 1ης Ε.Μ.Α.Κ. που βρίσκεται επί της Λεωφόρου ΝΑΤΟ στην Ελευσίνα και έκλεψαν το χρηματοκιβώτιο.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, oι δράστες έκοψαν το συρματόπλεγμα της περίφραξης από την πίσω πλευρά των εγκαταστάσεων και έφθασαν στο κτίριο διανύοντας μία απόσταση περίπου 80-100 μέτρων, χωρίς να τους αντιληφθεί κανείς παρά το γεγονός ότι στην μπροστινή πύλη υπήρχε σκοπός. Πήγαν κατευθείαν στο σημείο όπου ήταν το χρηματοκιβώτιο, το οποίο περιείχε περίπου 120.000 ευρώ, το σήκωσαν στα χέρια και το μετέφεραν στο σημείο που είχαν κόψει το συρματόπλεγμα και διέφυγαν πιθανότητα με φορτηγό.
Το συμβάν έγινε αντιληπτό περίπου στις 5 τα ξημερώματα και ενημερώθηκε ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος αντιστράτηγος Στέλιος Στεφανίδης, ο οποίος διέταξε να μείνει ανέπαφος ο χώρος, επικοινώνησε με την αστυνομία, ζητώντας συνεργείο της Εγκληματολογικής Υπηρεσίας, που αυτή την ώρα διεξάγει έρευνα, ενώ θα διατάξει και ένορκη διοικητική εξέταση.
Σύμφωνα με αστυνομική πηγή, θεωρείται βέβαιο ότι οι δράστες γνώριζαν καλά τον χώρο και λεπτομέρειες για το τι περιείχε το χρηματοκιβώτιο. Για την υπόθεση διενεργείται προανάκριση από την Ασφάλεια, σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Πυροσβεστικού Σώματος.
Σημειώνεται ότι εντός του κτιρίου την ώρα της διάρρηξης βρίσκονταν ομάδα πυροσβεστών που εκείνη την ώρα είχαν υπηρεσία, χωρίς ωστόσο να αντιληφθούν την κλοπή του χρηματοκιβωτίου.

Μεμονωμενες πορείες μαθητών σε όλη την Θεσσαλονίκη

ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΛΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

Στον ανακριτή οι συλληφθέντες του «Ρεσάλτου»

22 οι νεαροί που συνελήφθησαν στο αντιεξουσιαστικό στέκι «Ρεσάλτο» στο Κερατσίνι.

Στον ανακριτή παραπέμπονται να απολογηθούν τη Δευτέρα οι 22 νεαροί που συνελήφθησαν στο αντιεξουσιαστικό στέκι «Ρεσάλτο», στο Κερατσίνι.

Εναντίον τους ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για προμήθεια και κατοχή εκρηκτικών υλών, ενώ κατηγορούνται επίσης και για τέσσερα πλημμελήματα.

Δίωξη για 5 πλημμελήματα άσκησε η Εισαγγελία Πειραιά εναντίον των 42 νεαρών, που κατέλαβαν το δημαρχείο Κερατσινίου και παραπέμπονται στο αυτόφωρο.

Όλοι παραμένουν υπό κράτηση.

Μεταξύ αυτών είναι και τα δύο παιδιά του Αντιπροέδρου της Βουλής Γρηγόρη Νιώτη.

Ο κ. Νιώτης, επιβεβαίωσε την απόλυτη εμπιστοσύνη που έχει στους θεσμούς αλλά και στα παιδιά του τα οποία –όπως είπε- θα περάσουν τη δύσκολη αυτή δοκιμασία με αλήθεια

Ανέφερε ότι δεν είναι στο δικό του σύστημα αντιλήψεων η διακριτική μεταχείριση των παιδιών του, επειδή είναι ένας επώνυμος πολιτικός.

Τόνισε επίσης ότι ο χώρος του «Ρεσάλτου» είναι ένας ανοιχτός χώρος, ένας ανοιχτό πολιτικό και κοινωνικό καφενείο, όπου δραστηριοποιούνται νέες και νέοι και δεν αποτελεί κάποια μυστική οργάνωση.

Ο κ. Νιώτης είπε επίσης ότι στο χώρο δεν βρέθηκε χειροβομβίδα κρότου – λάμψης και πως τα άδεια μπουκάλια που βρέθηκαν ήταν προς ανακύκλωση.

ΜΙΑ ΒΟΛΤΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΛΙΓΗ ΩΡΑ ΕΚΑΝΑ ΜΙΑ ΒΟΛΤΑ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΓΙΑ ΝΑ ΔΩ ΤΙ ΤΕΛΙΚΑ ΕΓΙΝΕ ΧΤΕΣ. ΠΟΙΟΣ ΗΤΑΝ Ο ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΩΝ.

ΕΙΧΑΜΕ ΛΟΙΠΟΝ 7-8 ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΜΕ ΣΠΑΣΜΕΝΕΣ ΒΙΤΡΙΝΕΣ
ΚΑΙ 2 ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΚΑΗΚΑΝ ΟΙ ΒΙΤΡΙΝΕΣ ΤΟΥΣ.

ΟΛΑ ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ ΠΡΟΣ ΚΑΜΑΡΑ.
ΕΙΔΑ ΚΑΙ ΕΝΑ ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΑΠΟ ΤΟ ΤΙΒΙ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ.

ΑΥΤΑ. ΛΙΓΕΣ ΥΛΙΚΕΣ ΖΗΜΙΕΣ...

ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΖΗΜΙΑ ΤΗΝ ΕΙΧΑΝ ΤΑ STARBUCKS ΠΟΥ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΗΚΕ ΣΧΕΔΟΝ ΟΛΟ...

ΑΥΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΟΛΤΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ.

Εκαψαν 20 αυτοκίνητα σε 3 ώρες!

Φωτιά σε 20 αυτοκίνητα έβαλαν άγνωστοι από τις 3 τα ξημερώματα έως τις 6 το πρωί σε 11 διαφορετικά σημεία στην Ανατολική Θεσσαλονίκη. Συγκεκριμένα οι εμπρησμοί έγιναν στο Πανόραμα, την Πυλαία, τον Αγιο Ιωάννη και το Νέο Ρύσιο ενώ τα περισσότερα αυτοκίνητα ήταν πολυτελή.

ΑΓΩΝΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ: Θα αποτρέψουν οι 502 προσαγωγές την επανάληψη των επεισοδίων;

Εννέα συλλήψεις και 104 προσαγωγές έγιναν χθες κατά τη διάρκεια των επεισοδίων στη Θεσσαλονίκη. Εξι άτομα συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια της πορείας που ξεκίνησε χθες το μεσημέρι από τη Καμάρα ενώ ανάμεσά τους βρισκόταν και μια Ισπανίδα διαδηλώτρια. Οι εξι συληφθέντες κατηγορούνται για τις φθορές σε δυο αυτοκίνητα στην Καμάρα και τη Εγνατία καθώς και για το σπάσιμο βιτρίνων κατά τη διάρκεια της πορείας. Αργότερα στις 09:30 άλλο ένα άτομο συνελήφθη από την αστυνομία για ρίψη μολότοφ έξω από την εμπορευματική πύλη της ΔΕΘ στην περιοχή του πανεπιστημίου. Συλλήψεις έγιναν κια στη Μηχανιώνα όταν δυο νεαροί 16 ετών συνελήφθησαν γιατί πέταξαν πέτρες σε περιποικό που περνούσε εκίνη την ώρα μπροστά τους.
Κακουργηματική δίωξη
Στο μεταξύ χτες αργά το απόγευμα οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα οι οχτώ συλληφθέντες, οι οποίοι σύμφωνα με την αστυνομία τα ξημερώματα του Σαββάτου συμμετείχαν σε ομάδα ατόμων που «συγκρούστηκε» με τα ΜΑΤ εκτοξεύοντας βόμβες μολότοφ, πέτρες και άλλα αντικείμενα μέσα από τους χώρους του ΑΠΘ. Σε βάρος τους ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για έκρηξη, κατοχή και κατασκευή βομβών, απόπειρα επικίνδυνης σωματικής βλάβης και διατάραξη ασφάλειας συγκοινωνιών. Ολοι παραπέμφθηκαν ν' απολογηθούν στον ανακριτή.

«Μολότοφ και οικοδομικά... εργαλεία»
Χθες το βράδυ ομάδα νεαρών έριξε μολότωφ, έστησε οδοφράγματα μπροστά στο Αριστοτέλειο έβαλε φωτιά σε κάδους σκουπιδιών. Η αστυνομία προχώρησε σε προσαγωγές ,μετά από επιχείρηση μέσα στο χώρο της Πολυτεχνικής Σχολής.
Στο μεταξύ διαδηλωτές παρέμεναν έξω από το Αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης μέχρι αργά το βράδυ ενώ σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας στη Θεσσαλονίκη στα σημεία των συμπλοκών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 42 αυτοσχέδιες βόμβες μολότοφ, 76 αντιασφυξιογόνες μάσκες, ξύλινα κοντάρια σημαίας, τροχός κοπής σιδήρων, σφενδόνες, βαριοπούλες, σιδερένια μπουλόνια, κ.α. αντικείμενα.
Σήμερα η συνέχεια των εκδηλώσεων
Στις 12:30 το μεσημέρι στο Αγαλμα Βενιζέλου θα συγκενρτωθούν σήμερα φοιτητικοί σύλλογοι και μαθητές για το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στη μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου. Οι φοιτητικοί σύλλογοι θα κάνουν προσυγκέντρωση στην Πολυτεχνική Σχολή του ΑΠΘ ενώ στην πορεία θα συμμετάσχει και η ΑΔΕΔΥ που έχει κηρύξει στάση εργασίας.
Σε αποχή και καταλήψεις προχώρησαν σήμερα 40 σχολεία της Θεσσαλονίκης ενώ ήδη μαθητές από ανατολικά και δυτικά κατευθύνονται στο κέντρο όπου θα συγκεντρωθούν στο Αγαλμα Βενιζέλου για το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στις 12:30.

O απολογισμός των επεισοδίων

Δύο διαδηλωτές και 16 αστυνομικοί τραυματίστηκαν στα επεισόδια που εκδηλώθηκαν σε διάφορα σημεία του κέντρου της Αθήνας κατά τη διάρκεια της πορείας για την επέτειο μνήμης από τον ένα χρόνο της δολοφονίας του 15χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Από τους 16 τραυματίες αστυνομικούς, πέντε υπηρετούν στην ομάδα «Δ», οι δέκα υπηρετούν στα ΜΑΤ και η μία είναι η αστυνομικός που τραυματίστηκε στο Σύνταγμα.

Δύο από τους άνδρες της ομάδας «Δ» τραυματίστηκαν σοβαρότερα στο κεφάλι σε επεισόδια στην οδό Όθωνος, στην πλατεία Συντάγματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διάρκεια της πορείας τραυματίστηκε ελαφρά και η δημοσιογράφος της εφημερίδας «Αυγή», Έλλη Ζώτου, η οποία μεταφέρθηκε στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο.

Αργά το βράδυ της Κυριακής έγινε πορεία από το σημείο όπου δολοφονήθηκε ο μικρός Αλέξανδρος ως την πλατεία Εξαρχείων. Λίγη ώρα μετά οι συμμετέχοντες οι οποίοι βρίσκονταν υπό στενό αστυνομικό κλοιό αποχώρησαν ήσυχα.

Το ενσταντανέ της βραδιάς πάντως ανήκει σε έναν αξιωματικό των ΜΑΤ, ο οποίος πήρε την πυροσβεστική μάνικα και... κατέβρεχε τους νεαρούς αντιεξουσιαστές.

Ο απολογισμός από τα επεισόδια στην Αθήνα

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. από τα επεισόδια έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές τρεις μοτοσικλέτες της Αστυνομίας, δύο καταστήματα στη Σίνα, δέκα στη Σταδίου, πέντε στο Σύνταγμα και πέντε στην Πανεπιστημίου, κυρίως από πέτρες. Στον κατάλογο περιλαμβάνονται μία κάμερα τράπεζας και ένα ΑΤΜ. Επίσης, αναρίθμητοι κάδοι στο κέντρο της πρωτεύουσας παραδόθηκαν στις φλόγες.

Eπεισόδια σε όλη την Ελλάδα

Από πολλά επεισόδια συνοδεύτηκαν οι εκδηλώσεις μνήμης για τον Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο σε όλη την Ελλάδα.

Φωτιές σε αναρίθμητους κάδους, σπασμένα τζάμια αυτοκινήτων και τραπεζών σημειώθηκαν σε πολλές ελληνικές πόλεις, όπως, στην Πάτρα, στο Αγρίνιο, στην Καρδίτσα, στα Ιωάννινα, στο Ηράκλειο και τη Θεσσαλονίκη.

Συγκεκριμένα στην πόλη της Πάτρας υλικές ζημιές υπέστησαν οκτώ υποκαταστήματα τραπεζών, εκ των οποίων ένα της τράπεζας Aspis, το οποίο βρίσκεται στη συμβολή των οδών Αγίου Ανδρέα και Κολοκοτρώνη. Επίσης ζημιές προκλήθηκαν και στο δημαρχείο της πόλης.

Επίσης, φωτιές σε πέντε κάδους έβαλαν νεαροί στην πόλη της Καρδίτσας. Αλλά και στα Ιωάννινα, συνολικά πέντε κάδοι κάηκαν, ενώ έσπασαν τζαμαρίες ενός υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας. Μέχρι τώρα έχουν γίνει περισσότερες από 25 συλλήψεις και προσαγωγές νεαρών ατόμων στην αστυνομική διεύθυνση Ηπείρου.

Επεισοδιακό ήταν το χθεσινό βράδυ και στο Αγρίνιο. Εκατό περίπου διαδηλωτές προέβησαν σε εκτεταμένες φθορές στο κατάστημα της Εθνικής Τράπεζας, των ΕΛΤΑ, σε κατάστημα κινητής τηλεφωνίας, ενώ έβαλαν φωτιά σε έξι κάδους.

Επίσης, μεγάλης έκτασης επεισόδια σημειώθηκαν χθες στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, τα οποία συνεχίστηκαν και τα ξημερώματα.

Άτομα που αποκόπηκαν από την προγραμματισμένη πορεία έριξαν βόμβες μολότοφ κατά των οδοφραγμάτων που έστησαν οι αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες και απάντησαν με ρίψη δακρυγόνων, κάνοντας αποπνικτική τη γύρω ατμόσφαιρα.

Λίγο νωρίτερα, άγνωστοι έβαλαν φωτιά στο κατάστημα Starbucks της Καμάρας, η οποία περιορίστηκε μετά από άμεση παρέμβαση της πυροσβεστικής.

Επίσης, έκαψαν κάδους κατά μήκος της Εγνατίας οδού, ενώ έσπασαν τη βιτρίνα καταστήματος με εκκλησιαστικά είδη. Στη συνέχεια προκάλεσαν φθορές σε δύο οχήματα και το σουπερ μάρκετ Μασούτης.

Λίγα λεπτά μετά τις 03:45 τα ξημερώματα 4 αυτοκίνητα, τα οποία βρίσκονταν σταθμευμένα στην Πυλαία, Καλαμαριά και το Πανόραμα Θεσσαλονίκης, παραδόθηκαν στις φλόγες.

Στην πόλη του Ηρακλείου ένα Ι.Χ υπέστη υλικές ζημιές.

Μέχρι τώρα έχουν γίνει περισσότερες από 20 συλλήψεις και προσαγωγές νεαρών ατόμων.

Για 30 προσαγωγές κάνει λόγο ο απολογισμός από την Πελοπόννησο, ενώ 2 ήταν οι συλλήψεις σε περιοχές του Νοτίου Αιγαίου και 6 στην Κρήτη.

Από τα επεισόδια σε Κρήτη και Θεσσαλονίκη τραυματίστηκαν και 3 αστυνομικοί.

Οι αστυνομικοί τόσο πριν όσο και κατά τη διάρκεια των επεισοδίων προχώρησαν σε δεκάδες προσαγωγές από διάφορα σημεία του κέντρου της Αθήνας.

Ο μέχρι στιγμής απολογισμός αφορά σε συνολικά 277 προσαγωγές, από τις οποίες οι 26 μετατράπηκαν σε συλλήψεις. Τρεις από τις προσαγωγές έγιναν χθες αργά το βράδυ στην περιοχή του Πολυτεχνείου.

Τις 104 έφθασαν οι προσαγωγές στη Θεσσαλονίκη, εκ των οποίων και δύο ανήλικοι, ενώ πραγματοποιήθηκαν και 6 συλλήψεις. Άλλες 8 συλλήψεις έγιναν το πρωί. Όλοι οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίζεται σε βάρος τους, θα οδηγηθούν ενώπιον του κ. Εισαγγελέα.

Στη Θεσσαλονίκη βρέθηκε ουσιαστικά ολόκληρο οπλοστάσιο! Οι αστυνομικοί κατάσχεσαν συνολικά, από τη συμβολή των οδών Καραολή Δημητρίου και Αγίου Δημητρίου:

- 97 ξύλινα δοκάρια μήκους περίπου ενός μέτρου
- 1 δοκάρι με βίδες στην κορυφή
- 4 πυρσούς
- 5 φωτοβολίδες
- 42 βόμβες μολότοφ, κάποιες από αυτές είχαν δεμένες πάνω τους κροτίδες
- 2 σφυριά
- 2 σφεντόνες
- 188 μεταλλικά μπουλόνια
- 1 σουγιάς
- 8 κράνη
- 76 αντιασφυξιογόνες μάσκες
- 2 καλέμια
- 1 αξίνα
- 1 τροχός κοπής μετάλλου
- 2 βαριοπούλες

Το χρονικό των επεισοδίων

Τα επεισόδια την Κυριακή ξεκίνησαν στην οδό Ρήγα Φεραίου, δίπλα από το κτίριο της Πρυτανείας του Πανεπιστημίου Αθηνών, όταν ομάδα νεαρών πέταξε πέτρες και άλλα αντικείμενα σε διμοιρίες των ΜΑΤ, ενώ έβαλε φωτιά σε κάδους απορριμμάτων.

Μάλιστα, κατά τη διάρκεια των επεισοδίων, οι νεαροί απώθησαν τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών, Χρήστο Κίττα, στην προσπάθεια τους να καταλάβουν το κτίριο της Πρυτανείας.

Άλλη ομάδα νεαρών ανέβηκε στην ταράτσα του κτιρίου της Εθνικής Βιβλιοθήκης και κατέβασε την ελληνική σημαία, την οποία, στη συνέχεια έκαψαν.

Λίγη ώρα αργότερα και ενώ είχε ξεκινήσει η πορεία, ένα διερχόμενο περιπολικό της τροχαίας δέχθηκε επίθεση με πέτρες στο ύψος της Ομόνοιας. Την ομάδα των νεαρών, οι οποίοι προκάλεσαν φθορές σε τζαμαρία τράπεζας στη συμβολή των οδών Πανεπιστήμιου και Πατησίων, απώθησαν άνδρες της ομάδας «Δ».

Την ίδια ώρα εκδηλώθηκε φωτιά σε κατάστημα με γυναικεία ρούχα στην οδό Σταδίου 52, ενώ από φωτιά καταστράφηκε και ένα αυτοκίνητο στην πλατεία Ομονοίας.

Όταν η κεφαλή της πορείας πέρασε από την πλατεία Συντάγματος, το μπλοκ των αντιεξουσιαστών που ακολουθούσε, προκάλεσε νέα επεισόδια. Αποτέλεσμα ήταν η μάχη σώμα με σώμα με αστυνομικούς της ομάδας «Δ» όταν οι νεαροί επιχείρησαν να αρπάξουν μια μηχανή έξω από το κτίριο του Υπουργείου Οικονομικών.

Η πορεία συνεχίστηκε με τελική κατεύθυνση τα Προπύλαια, όπου ακολούθησε νέος γύρος επεισοδίων με τους νεαρούς να πετούν πέτρες και βόμβες μολότοφ και τους αστυνομικούς να κάνουν εκτεταμένη χρήση χημικών.

Λίγο μετά τις 19:00 οι νεαροί που είχαν παραμείνει στο κτίριο της Πρυτανείας άρχισαν να αποχωρούν με κατεύθυνση τα Εξάρχεια.

Προκαταρκτική εξέταση για τον τραυματισμό του Πρύτανη του Πανεπιστημίου

Ο προϊστάμενος της εισαγγελίας Αθηνών, Γιάννης Σκυλάκος, διέταξε τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης για τον εντοπισμό των δραστών της απόπειρας ανθρωποκτονίας εις βάρος του πρύτανη του πανεπιστημίου Αθηνών, Χρήστου Κίττα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δικαστικές και αστυνομικές Αρχές βρίσκονται σε συνεχή επικοινωνία, προκειμένου να κρίνουν αν συντρέχουν οι προϋποθέσεις του νόμου για την άρση του πανεπιστημιακού ασύλου και την επέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων μέσα στον χώρο του πανεπιστημίου.

Σύμφωνα με το νόμο, εφόσον διαπράττονται κακουργήματα και υπάρχουν υπόνοιες ότι οι δράστες των πράξεων αυτών βρίσκονται μέσα στον χώρο του πανεπιστημιακού ιδρύματος, μπορεί να γίνει άρση του ασύλου.

Παραμένουν υπό κατάληψη η Νομική και η Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Αθηνών

Η αστυνομία προχώρησε σε 177 προσαγωγές στην Αττική και σε 88 στη Θεσσαλονίκη.

Μικροεπεισόδια σημειώθηκαν αργά το βράδυ γύρω από το Πολυτεχνείο, ενώ υπό κατάληψη παραμένουν η Νομική και η Πρυτανεία το Πανεπιστημίου Αθηνών.

Με εγκεφαλική διάσειση και καρδιακό επεισόδιο νοσηλεύεται στην καρδιολογική μονάδα της εντατικής θεραπείας του Ιπποκρατείου Νοσοκομείου, ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών Χρήστος Κίττας -τον οποίο τραυμάτισαν κουκουλοφόροι όταν επιχείρησαν να εισέλθουν στην Πρυτανεία του Πανεπιστημίου.

Με αφορμή την εισβολή στο Πανεπιστήμιο, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ιωάννης Σακελάκος, διέταξε τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης.

«Από τη στιγμή που τραυματίζεται ένας πρύτανης, το άσυλο έχει πάρει λάθος δρόμο», δήλωσε ο Πρύτανης του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου Κωνσταντίνος Μουντζούρης.

Η αστυνομία προχώρησε σε 177 προσαγωγές στην Αττική και σε 88 στη Θεσσαλονίκη. Στη διάρκεια των επεισοδίων τραυματίστηκαν 16 αστυνομικοί και τέσσερις πολίτες.

Επεισόδια σημειώθηκαν και στο κέντρο της Πάτρας όπου προσήχθησαν 30 άτομα, καθώς και σε Ρόδο, Κρήτη και Ιωάννινα.

Στις 12:00 το μεσημέρι της Δευτέρας θα πραγματοποιηθεί πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στα Προπύλαια, καθώς και στο άγαλμα του Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη.

Η ΑΔΕΔΥ και η ΟΛΜΕ έχουν κηρύξει τρίωρη στάση εργασίας, 12 με τρεις το μεσημέρι.

Διαξιφισμοί Χρυσοχοΐδη - ΣΥΡΙΖΑ

Για «βεντέτα Χρυσοχοΐδη με τους αναρχικούς» και «στρατικοποίηση της αντιπαράθεσης, που εγκυμονεί κινδύνους για την πολιτική έκφραση και διαμαρτυρία», έκανε λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ, καλώντας «την κυβέρνηση να επέμβει άμεσα στο σχεδιασμό της ανεξέλεγκτης καταστολής που εφαρμόζει ο υπουργός της» .

«Προσωπικά δεν έχω καμία βεντέτα ούτε με αναρχικούς ούτε με κανέναν άλλον χώρο, πλην όσων αντιστρατεύονται τις αξίες της Ελευθερίας, της Δημοκρατίας και τα ανθρώπινα δικαιώματα. Η προσωπική μου αντιπαράθεση είναι μόνο με ναζιστές, ρατσιστές και τρομοκράτες, με όποια ιδεολογική μεταμφίεση και αν εμφανίζονται», απάντησε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο οποίος συμπλήρωσε πως η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ «βρίθει από ψεύδη και ανακρίβειες και συνηγορεί επιπόλαια σε μια απολιτική ιδεολογία της σύγκρουσης με προφανείς ψηφοθηρικούς στόχους» .