Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2009

Βραβεία ΠΣΑΤ

Η ομάδα μπάσκετ του Παναθηναϊκού, o Βλάσης Μάρας και η Αλεξάνδρα Τσιάβου πήραν τα βραβεία των κορυφαιών της χρονιάς στην 56η γιορτή του ΠΣΑΤ Μία εκδήλωση που διοργανώνεται στην αίθουσα «Μελίνα Μερκούρη» του ΣΕΦ.

Στη φετινή ψηφοφορία μεταξύ των μελών του ΠΣΑΤ, πήραν μέρος 443 συνάδελφοι, οι οποίοι ανάδειξαν τους κορυφαίους της χρονιάς. Κορυφαία ομάδα της σεζόν αναδείχθηκε ο Παναθηναϊκός στο μπάσκετ με 1.291 ψήφους και κορυφαίος αθλητής ο Βλάσης Μάρας με 729 ψήφους.

Τον τίτλο παρέλαβαν ο εκ των ιδιοκτητών του πρωταθλητή Ευρώπης Παναθηναϊκού, Θανάσης Γιαννακόπουλος και οι μπασκετμπολίστες, Φραγκίσκος Αλβέρτης, Αντώνης Φώτσης και Δημήτρης Διαμαντίδης.

Οι Stranglers live σε Πάτρα, Αθήνα και Θεσσαλονίκη

21 Ιανουαρίου - Πάτρα (ο χώρος θα ανακοινωθεί σύντομα)
22 Ιανουαρίου - Αθήνα (FUZZ Club)
23 Ιανουαρίου - Θεσσαλονίκη (BLOCK 33)

No More Heroes, Golden Brown, Midnight Summer Dream, Always The Sun, Nice 'n' Sleazy, 96 Tears, Walk On By, Hanging Around, Death And Night And Blood, Peaches, All Day And All Of The Night, Skin Deep, Strange Little Girls, European Female, No Mercy...

Δεν υπάρχει μουσικόφιλος που να μην έχει συσχετίσει προσωπικές αναμνήσεις τους με κάποια από τις πασίγνωστες επιτυχίες των Stranglers. Με 23 τραγούδια και 17 δίσκους τους στο top40 της Μεγάλης Βρετανίας σε μια τεράστια καριέρα τεσσάρων δεκαετιών, το πολυαγαπημένο και στην Ελλάδα συγκρότημα είναι, σύμφωνα με όλα τα κριτήρια (ποιότητα, αναγνώριση, διάρκεια) ένα από τα σημαντικά κεφάλαια στην ιστορία της σύγχρονης μουσικής.

Το όνομα Stranglers είναι συνώνυμο της μουσικής που δεν μπορεί να κατηγοριοποιηθεί: μη μπορώντας να περιχαρακώσουν την μουσική τους στο punk που σάρωνε τα πάντα στα μέσα των 70ς, ήταν αυτοί που δημιούργησαν το punk-rock ιδιώμα για να συνδυάσουν την αντιδραστική ιδιοσυγκρασία τους με τον ψαγμένο στίχο της ποιοτικής ποπ. Παρ'ότι γνώρισαν μεγάλη επιτυχία ήδη απο το ντεμπούτο τους με τον ύμνο "No More Heroes", δεν βολεύτηκαν. Στην πλούσια καριέρα τους πειραματίστηκαν διαρκώς με πολλά από τα είδη της μουσικής που βρίσκονταν κατά καιρούς στην επικαιρότητα, είτε ήταν το new wave, η καθαρή πόπ, είτε ακόμα και το gothic rock!

Το πέρασμα του χρόνου έχει δικαιώσει τους Stranglers και όχι μόνο με όρους charts και πωλήσεων: πέρα από κάθε μόδα της στιγμής, η μουσική τους παραμένει ζωντανή και επικαιρή, γιατί είναι αληθινή.

Τον προσεχή Ιανουάριο οι Stranglers επιστρέφουν στην Ελλάδα για μια τριήμερη περιοδεία στην Πάτρα (21 Ιανουαρίου), την Αθήνα (22 Ιανουαρίου) και την Θεσσαλονίκη (23 Ιανουαρίου).

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ:
Αθήνα: 28 ΕΥΡΩ / Θεσσαλονίκη: 25 ΕΥΡΩ
στα Tickethouse Αθήνας (Πανεπιστημίου 42) και Θεσσαλονίκης (Μητροπόλεως 102), στα καταστήματα Public και στο www.i-ticket.gr

ΤΑΜΕΙΟ: Αθήνα 35 ΕΥΡΩ / Θεσσαλονίκη 30 ΕΥΡΩ

ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗΣ: 21.00

Πληροφορίες για το κοινό: 210 9611240 (καθημερινές 12.00 - 17.00)

34 Gb πληροφοριών δέχεται καθημερινά ο εγκέφαλος

Ο καταιγισμός πληροφοριών στη σύγχρονη εποχή από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και άλλες πηγές έχουν οδηγήσει στον καθημερινό «βομβαρδισμό» του μέσου ανθρώπινου εγκεφάλου με τόσο μεγάλο όγκο πληροφοριών που θα προκαλούσε ανησυχητική υπερφόρτωση ακόμα και σε ένα φορητό υπολογιστή, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα.

Η μελέτη, που έγινε από ερευνητές του πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας-Σαν Ντιέγκο, υπό τον Ρότζερ Μπον, σύμφωνα με τις βρετανικές «Τάιμς του Λονδίνου» και «Τέλεγκραφ», εκτιμά ότι κάθε μέρα οι άνθρωποι κατακλύζονται με το ισοδύναμο όγκου πληροφοριών 34 Gb (gigabytes), αρκετή ποσότητα για να υπερφορτώσει ένα φορητό υπολογιστή μέσα σε μια εβδομάδα.

Μέσα από τα κινητά τηλέφωνα, το διαδίκτυο, το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, την τηλεόραση, το ραδιόφωνο, τις εφημερίδες, τα βιβλία κ.α. οι άνθρωποι δέχονται καθημερινά περίπου 100.500 λέξεις ή 23 λέξεις ανά δευτερόλεπτο κατά τη μισή μέρα (12 ώρες) που είναι ξύπνιοι και «καταναλώνουν» πληροφορίες (δηλαδή όταν δεν κοιμούνται, τρώνε ή ασχολούνται με άλλες ανάγκες τους). Αν και οι άνθρωποι μπορεί να μην διαβάζουν πραγματικά αυτές τις 105.000 λέξεις κάθε μέρα, τόσος υπολογίζεται ότι είναι ο αριθμός που φθάνει στα μάτια και τα αυτιά τους καθημερινά. Αν προσθέσει κανείς τις εικόνες, από βίντεο, games κλπ., φθάνουμε στον όγκο των 34 gigabytes κάθε μέρα κατά μέσο όρο.

Η συνολική κατανάλωση πληροφοριών από τηλεοράσεις, υπολογιστές και άλλα μέσα πληροφόρησης το 2008 εκτιμήθηκε (για τις ΗΠΑ) σε 3,6 εκατομμύρια gigabytes. Τα παραδοσιακά μέσα (τηλεόραση και ραδιόφωνο) εξακολουθούν να κυριαρχούν στην καθημερινή ροή των πληροφοριών με περίπου 60% των ωρών «κατανάλωσης».

Η μελέτη θεωρεί μεν ότι ο εγκέφαλος μας δεν απειλείται άμεσα, αλλά πάντως δεν αποκλείει να υπάρχει επιζήμια επίδραση ή η πληροφοριακή «πλημμύρα» να οδηγήσει σε διαφορετική οδό εξέλιξης του ανθρώπινου εγκεφάλου, μέσα από τη δημιουργία νέων νευρωνικών συνδέσεων, με δεδομένο ότι ο εγκέφαλός μας έχει αποδειχτεί πια ότι είναι «εύπλαστος» και μπορεί να «καλωδιωθεί» κάθε φορά με διαφορετικό τρόπο, ανάλογα με την ποσότητα και την ποιότητα των ερεθισμάτων που δέχεται.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, η κύρια συνέπεια της υπερφόρτωσης με πληροφορίες είναι ότι η προσοχή του ανθρώπου συνεχώς εμποδίζεται να εστιαστεί και διακόπτεται όλο και πιο συχνά, πράγμα που δεν βοηθά στη διαδικασία του συλλογισμού και της βαθύτερης σκέψης. Όπως σχολίασε ο αμερικανός ψυχίατρος Έντουαρντ Χάλοουελ, «ποτέ στην ανθρώπινη ιστορία οι εγκέφαλοί μας δεν είχαν να επεξεργαστούν τόσες πολλές πληροφορίες όσες σήμερα. Έχουμε πια μια γενιά ανθρώπων που περνάνε τόσες ώρες μπροστά σε μια οθόνη υπολογιστή ή σε ένα κινητό, οι οποίοι είναι τόσο απασχολημένοι με την επεξεργασία των πληροφοριών που δέχονται από όλες τις κατευθύνσεις, ώστε χάνουν την ικανότητα να σκέφτονται και να αισθάνονται. Το μεγαλύτερο μέρος από αυτές τις πληροφορίες είναι επιφανειακές. Οι άνθρωποι θυσιάζουν το βάθος και το αίσθημα και αποκόβονται από τους άλλους ανθρώπους».

Πιο αισιόδοξος δήλωσε ο νευροεπιστήμονας και καθηγητής φυσιολογίας στο βρετανικό πανεπιστήμιο της Οξφόρδης Τζον Στάιν, ο οποίος τόνισε ότι και στον Μεσαίωνα, όταν εφευρέθηκε η τυπογραφία, ανησυχούσαν ότι το ανθρώπινο μυαλό δεν θα αντέξει τις πολλές πληροφορίες, κάτι που όμως δεν συνέβη τελικά.

Ο ίδιος ο Μπον, που έκανε την έρευνα, διευκρίνισε ότι η μελέτη δεν κατέγραψε πόσες πληροφορίες από αυτά τα καθημερινά 34 gigabytes τελικά απορροφά ο εγκέφαλος. Από την άλλη, επεσήμανε ότι στη σύγχρονη εποχή αυτό που έχει αλλάξει, είναι περισσότερο η φύση της εισρέουσας πληροφορίας και όχι τόσο η ποσότητά της. Όπως είπε, είτε κοιτάμε μια οθόνη υπολογιστή, είτε μιλάμε πρόσωπο με πρόσωπο με κάποιον, στην πραγματικότητα ο εγκέφαλός μας μπορεί να απορροφά τον ίδιο όγκο πληροφοριών.

Μια συνομιλία πρόσωπο με πρόσωπο έχει το δικό της ισοδύναμο σε bytes πληροφοριών (άγνωστο πόσο ακόμα), καθώς π.χ. ο εγκέφαλος παρακολουθεί τις εκφράσεις του άλλου ανθρώπου, ακούει τους χρωματισμούς της φωνής του κ.α. Σύμφωνα με την εκτίμηση του Μπον, αν σε μια τέτοια συνομιλία ο εγκέφαλός μας αποθηκεύει πληροφορίες με όγκο 100 megabits ανά δευτερόλεπτο, τότε μια δίωρη συνομιλία με κάποιον ξεπερνά ακόμα και τον εκτιμώμενο όγκο των ηλεκτρονικών πληροφοριών που δέχεται μέσα σε μια ημέρα ο εγκέφαλός μας.

ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ ΜΟΥΣΙΚΕΣ PET SHOP BOYS

ΜΑΣ ΤΙΜΗΣΑΝ ΓΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗ ΦΟΡΑ ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ...

Η ΜΠΑΝΤΑ ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΛΑΤΡΕΨΑΜΕ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗΣΑΜΕ... Η ΜΕΓΑΛΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΣΤΑ ΠΑΝΩ ΤΗΣ





Το Άμπου Ντάμπι σώζει το Ντουμπάι

Το Άμπου Ντάμπι προσφέρει βοήθεια ύψους 10 δις δολαρίων στο Ντουμπάι, προκειμένου να αποπληρώσει το χρέος των 4.1 δις δολαρίων της γιγάντιας κρατικής κατασκευαστικής εταιρίας Nakheel του Εμιράτου.
Η ανακοίνωση του Ντουμπάι στις 25 Νοέμβρη, ότι θα ζητούσε από τους πιστωτές του Dubai World και της Nakheel να καθυστερήσει η αποπληρωμή μέρους του χρέους για έξι μήνες, είχε αναβιώσει τους φόβους για τις επιπτώσεις της πιστωτικής κρίσης, ασκώντας σημαντικές πιέσεις στις διεθνείς χρηματαγορές. Χαρακτηριστικά, στην Ευρώπη, τα κύρια χρηματιστήρια κατέγραψαν την Πέμπτη τη μεγαλύτερη ποσοστιαία ημερήσια πτώση των τελευταίων επτά μηνών, ενώ τις μεγαλύτερες συγκριτικά απώλειες παρουσίασαν οι τράπεζες και εταιρίες με επιχειρηματική ή μετοχική σχέση με το Εμιράτο, καθώς οι επενδυτές ανησύχησαν για την έκθεση τραπεζών στο χρέος του Ντουμπάι, παγκόσμιο κέντρο επενδύσεων, καθώς και το ενδεχόμενο «ντόμινο» χρεοκοπιών στις αναδυόμενες αγορές.
Το Χρηματιστήριο Αθηνών είχε κάνει βουτιά πάνω από 7%.
Οι αρχές του Ντουμπάι ανακοίνωσαν σήμερα πως πρόκειται να αποπληρώσουν το χρέος 4,1 δισ. δολαρίων του κλυδωνιζόμενου οικονομικά κατασκευαστικού γίγαντα Nakheel που λήγει σήμερα, έπειτα από την χρηματική ένεση 10 δισ. δολαρίων που εξασφάλισε από την κυβέρνηση του Άμπου Ντάμπι.

i-diadromi

Οδηγός MS Word: 10 συμβουλές για μυημένους χρήστες

13 χρόνια μετά τον πρώτο καλό κειμενογράφο (Word 95) της Microsoft και αρκετές επανεκδόσεις, ελάχιστοι είναι αυτοί που δεν ξέρουν ή δε χρειάζονται να χρησιμοποιούν Word στη δουλειά τους. Και πλέον το ζήτημα δεν είναι αν ξέρεις το πρόγραμμα αλλά πόσο καλά το ξέρεις. Πόσο γρήγορα και εύκολα, δηλαδή, κάνεις τη δουλειά σου αποφεύγοντας τα άσκοπα κλικς και τις εφαρμογές εντολών από τα μενού. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι τα λογισμικά όπως το Word κατατάσσονται στην κατηγορία Productivity (παραγωγικότητα).

Τα καλά νέα είναι ότι με εξαίρεση το Word 2007 που έχει μια τελείως διαφορετική λογική στην εργονομία του, όλες οι υπόλοιπες εκδόσεις βασίζονται σε τρεις άξονες λειτουργικότητας: Μενού εντολών, γραμμές εργαλείων και συντομεύσεις πλήκτρων. Ο πρώτος άξονας αφορά φυσικά αυτούς που είναι αρχάριοι και οι υπόλοιποι δύο αυτούς που από αρχάριοι θέλουν να γίνουν παραγωγικοί. Και ιδού πως θα το πετύχετε αυτό.

1. Προσαρμογή γραμμής εργαλείων
Μπορεί οι προεπιλογές του Word να λειτουργούν ικανοποιητικά για τη μεγάλη πλειοψηφία των χρηστών αλλά οι γραμμές εργαλείων μπορούν να τροποποιηθούν ώστε να ανταποκρίνονται καλύτερα σε διαφορετικές ανάγκες.

Για να βάλετε μια συχνά χρησιμοποιούμενη εντολή σε κάποια από τις μπάρες πηγαίνετε «προβολή> γραμμές εργαλείων> προσαρμογή> εντολές», βρίσκετε αυτή που θέλετε και τη σέρνετε στη θέση που θέλετε να μπει. Έτσι την έχετε μόνιμα μπροστά σας!

2. Προσαρμογή ποντικιού
Τα σύγχρονα ποντίκια έχουν διάφορα κουμπιά με προεπιλεγμένες λειτουργίες που όμως μπορούν να προσαρμοστούν στις ανάγκες σας. Αυτό γίνεται μέσα από το λογισμικό που παρέχει ο κατασκευαστής με τη συσκευή.

Π.χ. σε ένα ποντίκι Logitech μπορείτε να μεταφέρεται το συνδυασμό «αντιγραφή -επικόλληση» στη ροδέλα του ποντικιού ως εξής: «Start> Programs> Logitech> ποντίκι πληκτρολόγιο> ρυθμίσεις> κύλιση αριστερά> άλλη> copy». Ομοίως «κύλιση δεξιά>άλλη> paste».

3. Μορφοποιήσεις
Για να βάλετε μορφοποιήσεις στο έγγραφο δε χρειάζεται να ανακαλύψετε τον τροχό. Μπορείτε να βάλετε τις έτοιμες μορφοποιήσεις που προσφέρει το λογισμικό και αν αυτές δεν σας καλύπτουν να αναζητήσετε περισσότερες στην ιστοσελίδα της Microsoft.

Γενικότερα χρειάζεστε:
-Τα πρότυπα των εγγράφων για να δημιουργήσετε νομικά έγγραφα, οικονομικές δηλώσεις, επιστολές διαφορών τύπων κ.α. (αρχείο> δημιουργία> πρότυπα στο Office Online ή στον υπολογιστή μου)
-Τις αυτόματες μορφοποιήσεις πινάκων (πίνακας> αυτόματη μορφοποίηση πίνακα)
-Τη γραμμή εργαλείων στυλ και μορφοποίηση (μορφή> στυλ και μορφοποίηση) για έτοιμες ορφοποιήσεις

4. Απαλοιφή μορφοποίησης
Όταν παίρνετε περιεχόμενο από έγγραφα ή το ίντερνετ και το αντιγράφετε στο κείμενο σας είναι καλό να μη μεταφέρετε μορφοποιήσεις γιατί το word έχει… μνήμη ελέφαντα. Τις απλές όπως το μέγεθος της γραμματοσειράς, τη στοίχιση κ.λ.π μπορείτε να τις αναιρέσετε εύκολα από το κυλιόμενο μενού της μπάρας μορφοποίησης. Τις δύσκολες όπως το διάστιχο πρέπει να τις βγάλετε χειροκίνητα.

Για να απαλλαγείτε μια και καλή μπορείτε να κάνετε ειδική επικόλληση («επεξεργασία> ειδική επικόλληση») και να επιλέξετε «μη μορφοποιημένο κείμενο» ώστε να μεταφερθούν μόνο οι χαρακτήρες.

5. Καταμέτρηση λέξεων
Αν και στο Word 2007 η μέτρηση γίνεται σε πραγματικό χρόνο και αυτόματα στις προηγούμενες εκδόσεις γίνεται χειροκίνητα από τα μενού. Για να μη μπαίνετε συνεχώς στο «εργαλεία> καταμέτρηση λέξεων» μπορείτε να κάνετε κάτι πιο απλό.

Να βάλετε την μπάρα της καταμέτρησης λέξεων («προβολή> γραμμές εργαλείων> καταμέτρηση λέξεων») στην επιφάνεια του εγγράφου, να επιλέγετε το κομμάτι του κειμένου που θέλετε και να πατάτε «επανάληψη καταμέτρησης». Προαιρετικά μπορείτε να σύρετε τη μπάρα κάτω από τις στάνταρ μπάρες για να την έχετε μόνιμα ανοιχτή.

6. Αυτόματη διόρθωση
Υπάρχουν διάφορες περιστάσεις που μπορείτε να κερδίσετε σε χρόνο και κόπο χρησιμοποιώντας ανορθόδοξα την αυτόματη διόρθωση.

Αν π.χ. γράφετε ελληνικούς και ξενόγλωσσους όρους μπορείτε να αποφύγετε την αλλαγή της γλώσσας του πληκτρολογίου βάζοντας μια συντόμευση (π.χ. κέιτ για Kate Moss). Μπορείτε επίσης να κερδίσετε χρόνο δημιουργώντας ένα είδος στενογραφίας (π.χ. τα αρχικά σας για το όνομα σας). Οι επιλογές της αυτόματης διόρθωσης βρίσκονται στο μενού «εργαλεία».

7. Ορθογραφικός έλεγχος
Αν υπάρχει μια χτυπητή αδυναμία στο Word 2003 αυτή είναι το λεξικό του ορθογραφικού ελέγχου το οποίο είναι επιεικώς στοιχειώδες. Και για να έχετε αξιοπρεπή ελληνικό ορθογραφικό έλεγχο πρέπει να δημιουργήσετε ένα λεξικό μόνος σας. Μπορεί αυτό να ακούγεται εξεζητημένο αλλά δεν είναι και τόσο.

Αρχικά αναζητάτε ένα κείμενο που να έχει τις λέξεις που χρειάζεστε (π.χ. επιστημονικό κείμενο) και το κάνετε copy paste στο word. Κάνετε ορθογραφικό έλεγχο και προσθήκη όλων των υπογραμμισμένων λέξεων στο λεξικό.

Για να μη χρειαστεί ποτέ να κάνετε ξανά την ίδια δουλειά πάτε στο φάκελο C:\ Documents and Settings\User(το όνομα σας)\Application Data\Microsoft\Proof και δημιουργείτε ένα αντίγραφο του αρχείου custom.dic σε ασφαλές μέρος. Αυτό είναι το λεξικό σας και σε περίπτωση που το χρειαστείτε ξανά σε άλλο υπολογιστή ή μετά από format του σκληρού απλώς το αντιγράφετε (overwrite) στην παραπάνω τοποθεσία.

8. Συντομεύσεις
Το Word έχει συντομεύσεις σχεδόν για κάθε εντολή αλλά είναι πρακτικά αδύνατο να τις ξέρετε όλες. Αυτό που χρειάζεστε είναι συντομεύσεις για τις πιο συχνές εντολές και το πλήκτρο ctrl με το πρώτο γράμμα της αγγλικής λέξης κάνει τις περισσότερες δουλειές. Ιδού μερικές:

Πολλαπλή επιλογή κειμένου: Ctrl και επιλέγετε με το ποντίκι ή τα βελάκια αυτό που θέλετε
Επιλογή όλου του κειμένου: Ctrl & Α(ll)
Άνοιγμα νέου εγγράφου: Ctrl & Ν(ew)
Άνοιγμα υπάρχοντος εγγράφου: Ctrl & Ο(pen)
Αποθήκευση: Ctrl & S(ave)
Κλείσιμο εγγράφου: Ctrl & W(indow)
Αντιγραφή – επικόλληση: Ctrl & C(opy) - Ctrl & V
Bold – Italic – Underline: Ctrl & B - Ctrl & I - Ctrl & U

9. Διάρθρωση κειμένου
Η διάρθρωση κειμένου είναι μια παρεξηγημένη εντολή αφού πολλοί τη θεωρούν άχρηστη. Για μικρά κείμενα μπορεί αυτό να ισχύει σε ένα βαθμό αλλά για μεγάλα κείμενα είναι απλώς…σωτήρια. Για να τη χρησιμοποιήσετε θα πρέπει πρώτα να επιλέξετε μορφοποίηση επικεφαλίδας για τους μεσότιτλους του κειμένου και στη συνέχει να πατήσετε το πλήκτρο της διάρθρωσης (δεύτερο αριστερά του ζουμ). Στην περίπτωση αυτή εμφανίζεται μια στήλη με τις επικεφαλίδες αριστερά του εγγράφου και πατώντας μια από αυτές μεταβαίνετε αυτόματα στην αντίστοιχη περιοχή του κειμένου.

10. Μετακίνηση παραγράφων
Πολλές φορές, όταν γράφουμε ένα κείμενο αλλάζουμε τη διαδοχή των παραγράφων ώστε να βελτιωθεί η νοηματική συνέχεια. Οι περισσότεροι χρήστες το κάνουν αυτό με το ποντίκι επιλέγοντας το κείμενο και κάνοντας αποκοπή επικόλληση ή σύρσιμο της παραγράφου στην κατάλληλη θέση. Αν όμως δε θέλετε να σηκώσετε τα χέρια από το πληκτρολόγιο, μετακινείτε τον κέρσορα με τα βέλη στην αρχή της παραγράφου και πατώντας Shift&Alt μετακινείτε την παράγραφο πάνω – κάτω πάλι με τα βέλη.

Bonus Tips
Βασική μορφοποίηση παραγράφων: Ομοίως (Shift&Alt πατημένα) με τα βέλη αριστερά – δεξιά.
Αλλαγή ζουμ: Ctrl & κύλιση της ροδέλας του ποντικιού.

men24

Ετοιμάζεται για Τζέραρντ η Τσέλσι!

Τον Άγγλο αρχηγό της Λίβερπουλ, Στίβεν Τζέραρντ, θέλει να αποκτήσει η Τσέλσι, που σκοπεύει να προσφέρει 30 εκατομμύρια λίρες, στην ομάδα του Ράφα Μπενίτεθ.

Ο τεχνικός της Τσέλσι, Κάρλο Αντσελότι, είπε σε φίλους του, πως η διοίκηση της ομάδας του, είναι έτοιμη να κάνει σπουδαία πρόταση στη Λίβερπουλ, για τη μεταγραφή του Τζέραρντ.

Σε μία σεζόν με άσχημα αποτελέσματα και κακό κλίμα, οι "κόκκινοι" ίσως ενδώσουν στην πίεση των Λονδρέζων και πουλήσουν τον τεράστιο αρχηγό τους.

Μάλιστα, προσφάτως, μέσω δηλώσεών του, ο Άγγλος άσος, τόνισε πως δύσκολα θα σηκώσει το πρωτάθλημα με τη Λίβερπουλ, κάτι που αφήνει τις σκέψεις να αιωρούνται…

Πωλείται η Γιουνάιτεντ;

Σύμφωνα με ρεπορτάζ που έρχεται από την Αγγλία, έξι σημαντικοί επιχειρηματίες στυλ… Αμπράμοβιτς, είναι έτοιμοι να αγοράσουν τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, έναντι ενός δισεκατομμυρίου λιρών!

Όπως αναφέρει η "News of the World", έξι πρωτοκλασάτοι επιχειρηματίες, μελετούν την… είσοδό τους στη διοίκηση της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, θέλοντας να αγοράσουν ολόκληρο το πακέτο, από την οικογένεια Γκλέιζερ.

Δύο από τους έξι υποψήφιους επενδυτές, είναι φανατικοί οπαδοί της αγγλικής ομάδας και έχουν παρακολουθήσει από κοντά αρκετές φορές, τους "Κόκκινους Διάβολους" του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον.

Μάλιστα, το ρεπορτάζ σημειώνει, πως τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να… χτυπήσει ο όμιλος των επιχειρηματιών, ενώ τονίζει ότι πρόκειται για μία επένδυση, που όμοιά της, δεν έχει ξαναδεί ο κόσμος του ποδοσφαίρου…

«Πόσο πονούσα που η μαμά με έδινε σε άνδρες»

«ΠΟΣΟ πονούσα που η μαμά μού φορούσε τακούνια, με πήγαινε στην Ομόνοια και με έδινε στους άνδρες. Είμαι χαρούμενη γιατί η Ειρήνη (σ.σ.: η μαμά) είναι στη φυλακή», έλεγε η 13χρονη Μαρία στις πρώτες συζητήσεις που είχε με την παιδοψυχίατρο που την παρακολουθούσε, επιχειρώντας να περιγράψει τις σκηνές της κακοποίησής της.

«Η Μαρία ανέλαβε τον κίνδυνο να τα πει όλα μόνη της», είπε η κ. Παρσένια Παπανικολάου, παιδοψυχίατρος- ψυχαναλύτρια στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού», καταθέτοντας στη δίκη για την αποκαλούμενη «υπόθεση παιδεραστίας στο Ίλιον». Η μάρτυρας, στηριζόμενη στις συναντήσεις και τις επαφές που είχε με τα παιδιά αυτής της ιστορίας, σκιαγράφησε τα πορτρέτα των ανήλικων πρωταγωνιστών που έπεσαν θύματα σεξουαλικής κακοποίησης σε πολύ μικρή ηλικία.

«Η μικρή, που την επισκέφθηκα στο σχολείο της, διαπίστωσα ότι κάνει τεράστιες προσπάθειες για να διαγράψει το παρελθόν, αλλά δεν μπορεί μόνη της. Ο αδερφός της, τον οποίο έδερνε ο κατηγορούμενος σύντροφος της μητέρας της, παρουσιάζει μεγάλη επιθετικότητα, τρέχει διαρκώς πέρα- δώθε σαν να μη μπορεί να ακουμπήσει πουθενά», είπε η κ. Παπανικολάου, χωρίς να μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο το αγόρι να παρουσιάσει παραβατική συμπεριφορά στην εφηβεία του.

Σε ό,τι αφορά τα παιδιά της οικογένειας, που η κατηγορούμενη για μαστροπεία μητέρα «φιλοξενούσε» στο σπίτι της, η παιδοψυχίατρος επεσήμανε ότι απαιτείται ειδική παρακολούθηση σε όλα τα επίπεδα. Χαρακτηριστική ήταν η αποστροφή της κατάθεσής της, σύμφωνα με την οποία, όσο και αν ακούγεται οξύμωρο, το αγόρι της δεύτερης οικογένειας φάνηκε ότι γνώρισε για πρώτη φορά φροντίδα στη ζωή του όταν μπήκε στη μονάδα τεχνητού νεφρού από τους ανθρώπους του νοσοκομείου!

Η κ. Παπανικολάου, απευθυνόμενη στους δικαστές, επεσήμανε την ανάγκη για τη λειτουργία ενός δικτύου προστασίας κακοποιημένων παιδιών, λέγοντας ότι «είναι επιτακτική η ανάγκη δημιουργίας ξενώνα υποδοχής των κακοποημένων παιδιών. Στην ιστορία αυτών των παιδιών φάνηκε περίτρανα η απουσία τέτοιων δομών. Αν δεν ενδιαφερθεί κάποιος γι΄ αυτά τα παιδιά, η πορεία τους θα είναι φθίνουσα...».

ΤΑΝΕΑ

Πρόστιμο σε Μπέβερλι και ΚΑΕ

Χρηματικό πρόστιμο τόσο στον Πάτρικ Μπέβερλι όσο και στην ΚΑΕ Ολυμπιακός επέβαλε η πειθαρχική επιτροπή της Ευρωλίγκα για όσα έγιναν στο παιχνίδι με τη Μάλαγα, την περασμένη Πέμπτη στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Ο Αμερικανός γκαρντ είχε έντονο επεισόδιο με τον Σαμόντ Ουίλιαμς και του επιβλήθηκε 1.000 πρόστιμο, όπως και στον παίκτη των Ισπανών.

Αλλάζει ο χλοοτάπητας στο ΟΑΚΑ

Η πρόταση του Παναθηναϊκού για την αλλαγή του χλοοτάπητα στο ΟΑΚΑ έγινε τελικά δεκτή.

Το χορτάρι στο ΟΑΚΑ ήταν σε άθλια κατάσταση και η αλλαγή φαινόταν μονόδρομος αφού δεν ήταν δυνατόν οι παίκτες να αγωνίζονται σε τόσο χάλια τερέν.

Η διοίκηση του σταδίου έκανε δεκτή την πρόταση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός και το κόστος του έργου θα φτάσει τις 80.000 ευρώ.

Τα έργα αναμένεται να αρχίσουν στις 20 Δεκεμβρίου, μετά το σαββατιάτικο ματς με τον ΠΑΣ Γιάννινα στο ΟΑΚΑ και θα ολοκληρωθούν στις 5 Ιανουαρίου, δηλαδή παραμονή του αγώνα του τριφυλλιού με τον Εργοτέλη για τη 16η αγωνιστική.

Ο Τζιμπούρ στους Θρακομακεδόνες!

Ο Γαλλοαλγερινός πήρε άδεια από τον Βασίλη Δημητριάδη σε συνεννόηση με τον Ντούσαν Μπάγεβιτς κι ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα με τον Αντώνη Κέζο, κάνοντας ένα ακόμα βήμα για την πλήρη επανένταξη του στους Κιτρινόμαυρους.

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ ΑΕΚ: «Στους Θρακομακεδόνες βρέθηκε σήμερα ο Ράφικ Τζιμπούρ, ο οποίος ζήτησε από τον τιμ μάνατζερ της ομάδας κ. Βασίλη Δημητριάδη να λάβει μέρος στην προπόνηση. Ο κ. Δημητριάδης συνομίλησε τόσο με τον πρόεδρο του συλλόγου κ. Νίκο Θανόπουλο, όσο και με τον προπονητή κ. Ντούσαν Μπάγεβιτς και συμφώνησαν ότι πάνω απ' όλα είναι το συμφέρον της ομάδας. Κατόπιν αυτού, δόθηκε η άδεια στον ποδοσφαιριστή να ακολουθήσει ατομικό πρόγραμμα προπόνησης, υπό τις οδηγίες του Αντώνη Κέζου».

Τηλεγράφημα συμπαράστασης από τον πάπα Βενέδικτο στον Μπερλουσκόνι

Τηλεγράφημα συμπαράστασης προς τον Ιταλό πρωθυπουργό Σίλβιο Μπερλουσκόνι, ο οποίος τραυματίστηκε στο πρόσωπο σε επίθεση που δέχθηκε χθες στο Μιλάνο, απέστειλε ο πάπας Βενέδικτος 16ος, όπως ανακοίνωσε η υπηρεσία Τύπου του Βατικανού.

Ο πάπας εκφράζει την λύπη του για την επίθεση σε βάρος του Σίλβιο Μπερλουσκόνι και εύχεται ταχεία ανάρρωση, όπως δήλωσε ο πατήρ Τσίρο Μπενεντετίνι.

Διευκρίνισε δε ότι το τηλεγράφημα απέστειλε εξ ονόματος του ποντίφηκα ο καρδινάλιος Ταρτσίσιο Μπερτόνε, δεύτερος στην ιεραρχία του Βατικανού.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός δέχθηκε επίσης τηλεφωνήματα από το Γάλλο πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί και το Ρώσο πρωθυπουργό Βλαντίμιρ Πούτιν καθώς και μήνυμα υποστήριξης από το Βρετανό πρωθυπουργό Γκόρντον Μπράουν.

Χάνει 84 εκ. ευρώ το Δημόσιο από τα ΚΤΕΟ

ΦΥΣΙΚΟ ΕΠΑΚΟΛΟΥΘΟ ΕΙΝΑΙ ΑΦΟΥ Η ΕΞΠΡΕΣ ΣΕΡΒΙΣ ΕΧΕΙ ΤΟ ΜΟΝΟΠΩΛΕΙΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΛΑΔΙΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΩΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ...

ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΞΕΡΩ ΕΓΩ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΗΣ ΕΞΠΡΕΣ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ ΕΔΩ ΚΑΙ 2 ΜΗΝΕΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩ.


Εν μέσω οικονομικής κρίσης και ενώ αναζητούνται πόροι από παντού, το Δημόσιο χάνει περισσότερα από 80 εκατομμύρια ευρώ λόγω του τρόπου λειτουργίας των δημόσιων ΚΤΕΟ και των οδηγών που εκμεταλλεύονται τα «παραθυράκια» για να μην περάσουν έλεγχο!

Σύμφωνα με τα στοιχεία, επειδή το κράτος αδυνατεί να ελέγξει ποιός περνά από ΚΤΕΟ και ποιός όχι, μόνο στους νομούς Αττικής και Θεσσαλονίκης δεν ελέχθησαν στην τελευταία 3ετία περίπου 1,2 εκατομμύρια αυτοκίνητα.

Έτσι, το Δημόσιο έχασε πάνω από 80 εκατομμύρια ευρώ και, συγκεκριμένα, 84,8 εκατομμύρια!

Αναλυτικά, οι πόροι που χάθηκαν είναι: 40 ευρώ για κάθε έλεγχο, 9 ευρώ για κάθε κάρτα καυσαερίων, 7,7 εκατομμύρια από ΦΠΑ, 1,6 εκατομμύρια από την αγορά καρτών από τις Νομαρχίες και 4,5 εκατομμύρια από το ποσοστό υπέρ του υπουργείου Μεταφορών (10% σε κάθε έλεγχο).

Στα χρήματα αυτά δεν περιλαμβάνονται τα έσοδα από τυχόν επισκευές…

Παράλληλα, τα δημόσια ΚΤΕΟ λειτουργούν παράνομα με τις ευλογίες της Πολιτείας, καθώς από 1 - 1 - 2009 θα έπρεπε να είχαν πιστοποιηθεί με ISO, όπως ορίζει ο νόμος και απαιτείται για την λειτουργία των ιδιωτικών ΚΤΕΟ.

Σοκ προκαλούν και οι περιπτώσεις όπου ένα όχημα βγήκε «καθαρό» από το δημόσιο ΚΤΕΟ και με προβλήματα από το ιδιωτικό σε έλεγχο που έγινε την ίδια μέρα! Επίσης, εκδίδονται λευκά δελτία τεχνικού ελέγχου ή αναγράφονται λανθασμένα στοιχεία (π.χ. χιλιόμετρα).

Εκτός, όμως, από τα χαμένα έσοδα, χάνονται ζωές στην άσφαλτο από την ελλιπή συντήρηση των οχημάτων, ενώ σημαντική είναι και η επιβάρυνση του περιβάλλοντος από τα καυσαέρια.

Σήμερα, έγινε γνωστό πως το υπουργείο Μεταφορών προωθεί νομοθετική ρύθμιση με την οποία δεν θα ασφαλίζονται όσα οχήματα δεν έχουν περάσει ΚΤΕΟ.

Και ενώ όλα αυτά συμβαίνουν, το κράτος ψάχνει πόρους από όσους τηρούν τους νόμους και πληρώνουν κανονικά φόρους…

Ξεπέρασαν τα 50 τα θύματα του Η1Ν1

Άλλοι τέσσερις ασθενείς που αντιμετώπιζαν προβλήματα υγείας και προσβλήθηκαν από τον ιό της νέας γρίπης κατέληξαν το τελευταίο 24ωρο σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, ανεβάζοντας τον αριθμό των θυμάτων στη χώρα μας στους 51.

Πρόκειται για έναν 73χρονο και μια 86χρονη με χρόνια αναπνευστικά και καρδιαγγειακά νοσήματα, έναν 56χρονο με σακχαρώδη διαβήτη και έναν 22χρονο με παχυσαρκία.

Προβληματισμό, ωστόσο, προκαλεί το γεγονός ότι μεταξύ των 51 θυμάτων του Η1Ν1, συγκαταλέγονται και 8 νέοι άνθρωποι που δεν αντιμετώπιζαν προβλήματα υγείας.

Οι ειδικοί ξεκαθαρίζουν ότι η σταθεροποίηση που εμφανίζει ο αριθμός των κρουσμάτων δεν σημαίνει ότι τελείωσε η πανδημία και προτρέπουν τους πολίτες να εμβολιαστούν, καθώς ο αριθμός των ατόμων που έχουν κάνει το εμβόλιο παραμένει μικρός.

Παρ' όλα αυτά, εδώ και μία εβδομάδα, η προσέλευση των πολιτών στα εμβολιαστικά κέντρα έχει αρχίσει να μειώνεται σταδιακά. Ενδεικτικό της απροθυμίας και των Ελλήνων είναι ότι ενώ την πρώτη εβδομάδα κατά μέσο όρο εμβολιάζονταν καθημερινά περίπου 30.000 άτομα, την περασμένη Παρασκευή εμβολιάστηκαν μόνο 8.237.

Κινητές μονάδες του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων άρχισαν να επισκέπτονται ασθενείς που δεν μπορούν να μετακινηθούν αλλά και ιδρύματα ή φορείς που δεν διαθέτουν υγειονομική υπηρεσία. Στην τηλεφωνική γραμμή 1135, οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να δώσουν τα στοιχεία τους αλλά και το πρόβλημα υγείας που δεν τους επιτρέπει να μεταβούν σε εμβολιαστικό κέντρο.

Για να καλυφθούν οι ανάγκες εκτός Αττικής, έχει ζητηθεί η συνδρομή κέντρων υγείας ή περιφερειακών ιατρείων σε συνεργασία με το πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι.

Κορυφαία ομάδα για το 2009 ο Παναθηναϊκός στο μπάσκετ


Σε εκδήλωση στην αίθουσα «Μελίνα Μερκούρη» του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας, κορυφαία ομάδα για το 2009 αναδείχθηκε από τον ΠΣΑΤ η ομάδα μπάσκετ του Παναθηναϊκού που κατέκτησε το triple crown. Οι τρεις πρώτες ομάδες της ψηφοφορίας:

1. Παναθηναϊκός Ανδρών Μπάσκετ: 1291

2. Εθνική Ανδρών Ποδόσφαιρο: 1096

3. Εθνική Ανδρών Μπάσκετ: 629

Δωρεάν remix των U2 για download!

Ένα δωρεάν download ενός remix των U2 για το κομμάτι `I’ll Go Crazy If I Don’t Go Crazy Tonight’ μπορείτε να κατεβάσετε δωρεάν εδώ.

Πρόκειται για remix του DJ Christopher Lawrence, σε ένα κομμάτι που αποτελεί (αισίως) το πέμπτο single από το album τους ‘No Line On The Horizon’.

Το Rockwave Festival είναι υποψήφιο στα πρώτα European Festival Awards!

Το Rockwave Festival είναι υποψήφιο στα πρώτα European Festival Awards, στην κατηγορία Best Medium-Sized Festival!

Αν είστε fan της μεγαλύτερης σταθερής ελληνικής φεστιβαλικής διοργάνωσης τα τελευταία χρόνια, μπορείτε να δώσετε την ψήφο σας στο http://eu.virtualfestivals.com/festivalawards.

To Rockwave Festival επιλέχθηκε μέσα από πολλά ευρωπαϊκά φεστιβάλ και βρέθηκε υποψήφιο στην κατηγορία Best Medium-Sized Festival (10,000 έως 44,999 χωρητικότητα) στα πρώτα European Festival Awards.

Πρόκειται για την μοναδική ελληνική συμμετοχή στα Βραβεία που διοργανώνονται από τους δύο μεγαλύτερους Ευρωπαϊκούς οργανισμούς φεστιβάλ, YOUROPE & Virtual Festivals.

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΣΚΙ ΓΙΑ ΑΡΧΑΡΙΟΥΣ ΕΩΣ ΚΑΙ ΑΣΧΕΤΟΥΣ ΜΕ ΤΟ ΣΠΟΡ





Πάνω από 1 εκ. θέσεις εργασίας χάθηκαν στην ΕΕ το γ’ τρίμηνο

Περισσότερες από ένα εκατομμύριο θέσεις εργασίας χάθηκαν στην ΕΕ κατά το τρίτο τρίμηνο του 2009, εκ των οποίων περισσότερες από 700.000 στη ζώνη του ευρώ, παρά την οικονομική ανάκαμψη, δείχνουν τα στοιχεία που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα από την ευρωπαϊκή στατιστική υπηρεσία Eurostat.

Συνολικά ο αριθμός των ανθρώπων που εργάζονται μειώθηκε κατά 0,5% τόσο στην ΕΕ όσο και στη ζώνη του ευρώ, δηλαδή κατά 1.019 εκατομμύριο και 712.000 αντίστοιχα.

Είναι το πέμπτο συνεχόμενο τρίμηνο μείωσης της απασχόλησης στην ΕΕ, μολονότι η ζώνη του ευρώ και η ΕΕ εξήλθαν κατά το τρίτο τρίμηνο από τη χειρότερη οικονομική ύφεση που αντιμετώπισαν μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. Στη ζώνη του ευρώ υπήρξε αύξηση 0,4% του ΑΕΠ σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προβλέπει ότι ο μέσος όρος της ανεργίας θα ανέλθει σε 9,5% φέτος, σε 10,7% το ερχόμενο έτος και 10,9% το 2011 στη ζώνη του ευρώ.

Σε όλους τους τομείς της οικονομίας (γεωργία, βιομηχανία, κατασκευαστικά έργα, εμπόριο και μεταφορές, οικονομικές και επιχειρηματικές δραστηριότητες» καταγράφηκε μείωση της απασχόλησης το τρίτο τρίμηνο, με εξαίρεση τον τομέα της δημόσιας διοίκησης, της υγείας και της παιδείας, διευκρινίζει η Eurostat.

Το τρίτο τρίμηνο, 221,6 εκατομμύρια άνθρωποι απασχολούνταν στην ΕΕ, εκ των οποίων 144,8 εκατομμύρια στη ζώνη του ευρώ.

ΠΟΙΑ ΛΕΞΗ ΘΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΣΑΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΝ ΣΕ ΚΑΤΙ ΑΝΑΠΑΝΤΕΧΟ !!!

ΠΟΙΑ ΛΕΞΗ ΘΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΣΑΝ ΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΝ ΣΕ ΚΑΤΙ ΑΝΑΠΑΝΤΕΧΟ.

Οι Έλληνες 15-16 ετών απάντησαν:

''Απίστευτο'' 25%
''Έμεινα'' 20%
''Εκπλήσσομαι'' 15%
''Κουφάθηκα'' 13%
''Καράφλιασα'' 5%

Ινστιτούτου Επικοινωνίας

"Χάκερ" για την πάταξη της διαφθοράς επιστρατεύει η Κυβέρνηση

Εκατό "ράμπο" επιστρατεύει η κυβέρνηση για το χτύπημα του οικονομικού εγκλήματος και της φοροδιαφυγής ειδικότερα. Οι "ράμπο" θα ενταχθούν σε ειδική υπηρεσία της αστυνομίας, η οποία θα αναφέρεται απευθείας στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχ. Χρυσοχοΐδη. Αποστολή τους θα έχουν την πάταξη της κάθε μορφής οικονομικού εγκλήματος, σε μια προσπάθεια αφενός να διευρυνθεί η φορολογική βάση και αφετέρου να “κοπούν” οι δαπάνες του δημόσιου τομέα. Η νέα υπηρεσία, αναμένεται να στελεχωθεί με άτομα με εξειδικευμένες γνώσεις στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές και το διαδίκτυο, οικονομολόγους, λογιστές, πρώην εφοριακούς, αλλά και ανθρώπους που έχουν γνώση της “αγοράς” που βρίσκεται στα όρια της νομιμότητας. Η υπηρεσία προετοιμάζεται εντατικά, σε συνεργασία με το υπουργείο Οικονομικών.

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣΣΣΣΣΣΣ Δωρεάν στάθμευση στο πάρκινγκ της ΔΕΘΣτην τόνωση της εμπορικής κίνησης της Θεσσαλονίκης συνεισφέρει και φέτος η ΔΕΘ ΑΕ.

Στην τόνωση της εμπορικής κίνησης της Θεσσαλονίκης συνεισφέρει και φέτος η ΔΕΘ ΑΕ. Κατά την εορταστική περίοδο θα διαθέσει δωρεάν στάθμευση στους χώρους του πάρκινγκ της επί της οδού Αγγελάκη σε καταναλωτές που πραγματοποιούν αγορές από καταστήματα του κέντρου.
Από τη Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου έως την Παρασκευή 8 Ιανουαρίου του 2010 οι καταναλωτές θα έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιούν για 4 ώρες καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ώρου τις δωρεάν υπηρεσίες του εν λόγω πάρκινγκ, προσκομίζοντας απόδειξη αγορών προϊόντων και υπηρεσιών άνω των 50 ευρώ από καταστήματα του κέντρου της Θεσσαλονίκης.
Σε μια περίοδο οικονομικής στενότητας, που έχει αφήσει τα σημάδια της στην εμπορική κίνηση της Θεσσαλονίκης και δη του κέντρου, η ΔΕΘ ΑΕ αξιοποιεί όλα τα μέσα που διαθέτει ώστε από την πλευρά της να συμβάλει στην ενίσχυση της τοπικής εμπορικής κοινότητας.
Η εταιρεία θα διαθέσει επίσης δωρεάν διαφημιστικό χρόνο στις εμπορικές επιχειρήσεις του κέντρου από τη συχνότητα 104,9 του ΡάδιοΔΕΘ, αναμεταδίδοντας διαφημιστικά μηνύματα 5 φορές την ημέρα για κάθε επιχείρηση. Για περισσότερες πληροφορίες οι επιχειρήσεις μπορούν να απευθύνονται στα τηλέφωνα 2310291210 και 2310291143.

300 προσλήψεις εποχικών υπαλλήλων το 2010 στο δήμο Θεσσαλονίκης

Συνολικά 300 προσλήψεις υπαλλήλων μερικής απασχόλησης αναμένεται να πραγματοποιηθούν το 2010στο δήμο Θεσσαλονίκης. Η σχετική προκήρυξη αναμένεται να λάβει την έγκριση του δημοτικού συμβουλίου κατά τη συνεδρίασή του την ερχόμενη Πέμπτη.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αρμοδίων υπηρεσιών, η περίοδος υποβολής των αιτήσεων αναμένεται να είναι το πρώτο δεκαήμερο του Ιανουαρίου, ενώ οι θέσεις θα καλυφθούν από εργάτες γενικών καθηκόντων.

Η κατανομή των θέσεων
Από τις 300 προσλήψεις, οι 140 θα αφορούν τη διεύθυνση καθαριότητας, οι 90 τη διεύθυνση πρασίνου, οι 36 τη διεύθυνση ηλεκτρολογικού, οι 30 τη διεύθυνση κοιμητηρίων και οι 6 τη διεύθυνση κυκλοφορίας.
Προτεραιότητα στην κάλυψη των θέσεων θα έχουν αυτοί που είναι δημότες του δήμου Θεσσαλονίκης. Σε ποσοστό 30% οι νέες θέσεις εργασίας θα καλυφθούν από ανέργους άνω των τριάντα ετών και σε ποσοστό 20% από ανέργους που βρίσκονται στην τελευταία πενταετία πριν από τη συνταξιοδότησή τους. Κατά 20% οι θέσεις θα κατανεμηθούν σε ανέργους έως τριάντα ετών, ενώ σε ποσοστό από 10% θα καταληφθούν από μητέρες ανηλίκων, από άτομα με αναπηρία 50% και άνω, καθώς και από πολύτεκνους. Το 60% των προσληφθέντων από τις τρεις κατηγορίες των ανέργων θα πρέπει να είναι γυναίκες.

ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ

Δήμος Θέρμης : Αίτημα για τη δημιουργία Τμήματος Ασφαλείας

Τη δημιουργία Τμήματος Ασφαλείας και την κατασκευή κτιρίου στο οποίο θα στεγαστούν το Αστυνομικό Τμήμα Θέρμης, το Τμήμα Τροχαίας Ανατολικής Θεσσαλονίκης και το Τμήμα Δίωξης Λαθρομετανάστευσης Θέρμης, ζήτησε ο δήμαρχος κ.Θεόδωρος Παπαδόπουλος, κατά τη διάρκεια της ανοιχτής συνάντησης εργασίας με θέμα «Προστασία του Πολίτη – Ασφαλείς Δήμοι» που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2009 στο Πολιτιστικό Κέντρο Θέρμης.

Την εκδήλωση διοργάνωσε με πρωτοβουλία τουο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Σπύρος Βούγιας, και παρέστησαν δήμαρχοι της ανατολικής πλευράς της Β΄ Θεσσαλονίκης, εκπρόσωποι δημάρχων, καθώς και εκπρόσωποι της διοίκησης των αστυνομικών αρχών με σκοπό τηνκαταγραφή των προβλημάτων, τις προτάσεις και τη συνεργασία των αιρετών με το Υπουργείο.

Στην τοποθέτησή του ο Δήμαρχος Θέρμης τάχθηκε ακόμη υπέρ της ενίσχυσης του ρόλου της Δημοτικής Αστυνομίας προκειμένου να μειωθούν οι διοικητικές εργασίες που επιτελεί σήμερα η Ελληνική Αστυνομία, για να μπορέσει να αφοσιωθεί απρόσκοπτα στο καθήκον της, που είναι κυρίως η ασφάλεια των πολιτών και η δίωξη της εγκληματικότητας. Ζήτησε παράλληλα την ενίσχυση του προσωπικού των αστυνομικών τμημάτων προκειμένου να αυξηθούν τόσο οι πεζές όσο και οι εποχούμενες περιπολίες.

Στη συνάντηση πήραν το λόγο και παρουσίασαν τα προβλήματα των δήμων τους 15 δήμαρχοι και εκπρόσωποι τους, καθώς και ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Θεσσαλονίκης.

Στο τέλος της συνάντησης ο Υφυπουργός ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους και ζήτησε από όλουςνα συνεργαστούν, προκειμένου η Ελληνική Αστυνομία να γίνει περισσότερη φιλική προς τον πολίτη και αποτελεσματικότερη στη δίωξη του εγκλήματος. Ζήτησε επίσηςσε έξι μήνες να ξανασυναντηθούν προκειμένουνα αξιολογήσουν τα αποτελέσματα της συνεργασίας τους.

ΕΛΕΟΣ.... ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΕΔΕΜ

ΣΤΗΝ ΕΝ ΛΟΓΩ ΣΕΙΡΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΜΟΥΣΙΚΗ ΑΠΟ ΤΟ PRISON BREAK...

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΝΝΝΝΝΝΝΝΝΝΝΝΝ

Ψηφίζουν την Τρίτη οι εκπαιδευτικοί

Το εκλογικό τους δικαίωμα θα ασκήσουν αύριο οι περίπου 6.000 καθηγητές του νομού Θεσσαλονίκης, προκειμένου να εκλέξουν τους νέους διοικητικούς συμβούλους στις πέντε ΕΛΜΕ. Στα γυμνάσια και λύκεια δεν θα πραγματοποιηθούν αύριο μαθήματα, καθώς χορηγείται συνδικαλιστική άδεια στους εκπαιδευτικούς για τις εκλογές.

Πριν τις εκλογές, θα πραγματοποιηθούν συνελεύσεις, όπου αναμένεται να τεθούν διάφορα θέματα, ανάλογα με την ΕΛΜΕ. Μεταξύ αυτών είναι το ασφαλιστικό, οι οικονομικές διεκδικήσεις των καθηγητών, το πρόβλημα σχολικής στέγης, το επίδομα των 176 ευρώ που καταβλήθηκε αναδρομικά σε 53 καθηγητές της Θεσσαλονίκης, οι οποίοι είχαν προσφύγει στη δικαιοσύνη, αλλά και η δυνατότητα των ωρομισθίων να ψηφίζουν στις εκλογές των ΕΛΜΕ.

Στις 2 το μεσημέρι ανοίγουν οι κάλπες
Οι κάλπες θα ανοίξουν μετά τις 2 μ.μ. στις περισσότερες ΕΛΜΕ και μετά την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας αργά το απόγευμα θα αρχίσει η καταμέτρηση των ψήφων. Οι καθηγητές της Α' ΕΛΜΕ θα ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα στο 2ο Γενικό Λύκειο Θεσσαλονίκης (επί της οδού Ικτίνου), της Β' ΕΛΜΕ στο συγκρότημα του 7ου Λυκείου-8ου Γυμνασίου Καλαμαριάς (στην οδό Αδριανουπόλεως 2), της Γ' ΕΛΜΕ στο 23ο Γενικό Λύκειο Θεσσαλονίκης (Κασσάνδρου 17-19), της Δ' ΕΛΜΕ στο 20ο Γενικό Λύκειο Θεσσαλονίκης (Κλεάνθους 30) και της Ε΄ΕΛΜΕ στο συγκρότημα των 1ου-2ου Γυμνασίων Σταυρούπολης (Πεσόντων Ηρώων 2). Σύμφωνα με τα δεδομένα των περασμένων ετών, συνολικά αναμένεται να προσέλθουν στα εκλογικά κέντρα περίπου 6.000 εκπαιδευτικοί (σε σύνολο περίπου 8.500).
Οι παρατάξεις, που θα διεκδικήσουν την ψήφο των εκπαιδευτικών, είναι η ΔΑΚΕ από το χώρο της Νέας Δημοκρατίας, η ΠΑΣΚΕ (πρόσκειται στο ΠΑΣΟΚ), η Αγωνιστική Συνεργασία (στηρίζεται από δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ), η ΕΣΑΚ-ΔΕΕ (Δημοσιοϋπαλληλική Ενότητα Εκπαιδευτικών) που προέρχεται από το ΚΚΕ, η Αγωνιστική Κίνηση-Αριστερή Παρέμβαση (στην Ε' ΕΛΜΕ) και άλλα σχήματα και συσπειρώσεις καθηγητών στις κατά τόπους ενώσεις.

Στην Αμφισσα τελικά η δίκη για τη δολοφονία του Α. Γρηγορόπουλου

Δεύτερο "όχι" εισέπραξε η μητέρα του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου στην αίτηση της να εκδικαστεί η υπόθεση στην Αθήνα και όχι στην Άμφισσα. Συνεπώς, η δίκη των δύο ειδικών φρουρών Επαμεινώνδα Κορκονέα και Βασίλη Σαραλιώτη, οι οποίοι κατηγορούνται για τη δολοφονία του 15χρονου μαθητή, στις 6 Δεκεμβρίου του 2008 στα Εξάρχεια, θα διεξαχθεί στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Άμφισσας στις 20 Ιανουαρίου του 2010. Ο Αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Νίκος Παντέλης, απέρριψε και τη δεύτερη κατά σειρά αίτηση της Τζίνας Τσαλικιάν, μητέρας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλο

Ενα οδοιπορικό στους δρόμους της Αθήνας όπου ανθούν το λαθρεμπόριο, τα ναρκωτικά, η πορνεία και τα κυκλώματα του εγκλήματος

ΠΙΑΤΣΕΣ ΠΟΡΝΕΙΑΣ, στέκια ναρκομανών, πάρκα αστέγων, ερωτικά «στούντιο» με «καθαρές κοπέλες» και μαζί τους μια βρώμικη και αφιλόξενη πόλη. Είναι η άλλη Αθήνα: η Αθήνα του περιθωρίου, των απόκληρων, αυτών που ζουν λάθρα, έξω από τον «δικό μας» κόσμο. Είναι αναρίθμητοι, πληθαίνουν και δημιουργούν «αγορές», από τις οποίες καταναλώνουμε δίχως δεύτερη σκέψη. Γυναίκες θύματα του τράφικινγκ,
πρεζάκια που τα έχουν χάσει όλα, μετανάστες που κινούνται στο οικονομικό περιθώριο, ανέστιοι, δίχως- στην κυριολεξία- ένα δωμάτιο για να ζήσουν, φοιτήτριες που εκδίδονται για 50-60 ευρώ στο κέντρο της Αθήνας, αλλά και κορίτσια «ημιπολυτελείας» που βάζουν τον εαυτό τους στο χρηματιστήριο του σεξ- από τα καθαρά «στούντιο» ως τις «βίζιτες» στα κοσμικά μαγαζιά. Αυτό το νέο «μείγμα» απόκληρων και ημιαπόκληρων εξαπλώνεται και κυριαρχεί στη νύχτα της πόλης. Και μαζί τους αναδύονται προστάτες και αφεντικά που ελέγχουν μικρές οικονομίες.

Νύχτα. Τα αυτοκίνητα κορνάρουν ασταμάτητα μέσα στο μποτιλιάρισμα της κεντρικής λεωφόρου. Τα περισσότερα καταστήματα έχουν κλείσει, ενώ άνθρωποι εμφανώς κουρασμένοι περιμένουν υπομονετικά τα τρόλεϊ και τα λεωφορεία. Οικονομικοί μετανάστες επιστρέφουν εξουθενωμένοι από τη δουλειά κουβαλώντας μπόγους. Παιδιά «σχολούν» από τα φροντιστήρια και μιλούν δυνατά στα κινητά, ενώ περίοικοι βγάζουν τα σκυλιά τους νυχτερινή βόλτα. Ολα δείχνουν φυσιολογικά, πλην μιας μικρής «καινοτομίας» που απασχολεί όλο και περισσότερο τους κατοίκους της περιοχής. Η λαϊκή, εμπορική και ιστορική Πατησίων από το ύψος της πλατείας Κολιάτσου έως σχεδόν την πλατεία Βικτωρίας έχει αποκτήσει μία ακόμη οικονομική δραστηριότητα: την πορνεία.

Με το κλείσιμο των καταστημάτων της Πατησίων σε μια ακτίνα χιλιομέτρων εξαπλώνονται δεκάδες κορίτσια και γυναίκες από την Αφρική, οι οποίες εκδίδονται αντί πινακίου φακής. Το φαινόμενο είναι καινοφανές, συζητείται όλο και περισσότερο και ουδείς γνωρίζει επακριβώς τις ρίζες και τους μηχανισμούς του.

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Σε ισχύ το εορταστικό ωράριο στα εμπορικά καταστήματα της Θεσσαλονίκης

Από σήμερα, Δευτέρα, τα εμπορικά καταστήματα της Θεσσαλονίκης μπήκαν σε εορταστικούς ρυθμούς

Στη Θεσσαλονίκη, τις καθημερινές τα καταστήματα θα είναι ανοιχτά από τις 10:00 έως τις 21:00.

Το Σαββατοκύριακο 19 και 20 Δεκεμβρίου θα λειτουργήσουν από τις 10:00 έως τις 20:00.

Την παραμονή των Χριστουγέννων (Πέμπτη), τα καταστήματα της Θεσσαλονίκης
θα είναι ανοιχτά από τις 10:00 έως τις 18:00,

ενώ θα παραμείνουν κλειστά τα Χριστούγεννα (Παρασκευή), καθώς και το Σαββατοκύριακο 26 και 27 Δεκεμβρίου.

Την παραμονή της Πρωτοχρονιάς (Πέμπτη), τα καταστήματα της Θεσσαλονίκης
θα λειτουργήσουν από τις 10:00 έως τις 16:00,

ενώ θα μείνουν κλειστά την Πρωτοχρονιά (Παρασκευή), καθώς και το Σαββατοκύριακο.

seleo

Ποια νέα σχολικά τμήματα κλείνουν στο νομό Τρικάλων

Από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Τρικάλων ανακοινώνεται ότι από 15-12-2009 έως και 21-12-2009 δεν θα λειτουργήσουν τα εξής τμήματα σχολείων:

Α/ΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

- Νηπιαγωγείο Δενδροχωρίου Τμήμα Κλασσικό
- Δημοτικό Σχολείο Πύλης Τμήμα Γ1
- Δημοτικό Σχολείο Ζάρκου Τμήμα Β
- Δημοτικό Σχολείο Θεόπετρας Ολόκληρο
- Δημοτικό Σχολείο Φιλύρας Τμήμα Ε, ΣΤ
- 17ο Δημοτικό Σχολείο Τρικάλων Τμήμα Α1


Η απόφαση ελήφθη λόγω της συρροής των περιστατικών και με τη σύμφωνη γνώμη της πολιτικής ηγεσίας του ΥΥΚΑ, κατόπιν απουσίας της πλειοψηφίας των μαθητών των τμημάτων αυτών.


trikki

Πληροφορίες για το έκτακτο επίδομα

Πληροφορίες για το έκτακτο επίδομα, το οποίο θα λάβουν δικαιούχοι του ΟΑΕΔ περιλαμβάνει ανακοίνωση του Οργανισμού, που εξεδόθη τη Δευτέρα (14/12). Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, δικαιούχοι του έκτακτου επιδόματος κοινωνικής αλληλεγγύης είναι:

Α. Όσοι, κατά την 3η Νοεμβρίου 2009, εμφανίζονται εγγεγραμμένοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ ως μακροχρόνια άνεργοι - άνω των 12 μηνών.

Β. Όσοι, κατά την 10η Δεκεμβρίου 2009, ημερομηνία έναρξης ισχύος του νόμου:

1. Επιδοτούνται, λόγω ανεργίας ή επίσχεσης εργασίας από τον ΟΑΕΔ. Το ποσό του επιδόματος δεν πρέπει να ξεπερνά το ύψος του βασικού επιδόματος ανεργίας, προσαυξημένου, λόγω οικογενειακών βαρών - 454,25 ευρώ, συν 10% για κάθε προστατευόμενο μέλος, κατά περίπτωση.

2. Είναι εγγεγραμμένοι άνεργοι και έλαβαν ή θα λάβουν, εντός του 2009, τα εξής ειδικά βοηθήματα:

α. βοήθημα μετά τη λήξη επιδότησης ανεργίας - 13 ημερομίσθια.

β. βοήθημα μετά από τρίμηνη παραμονή στα μητρώα ανέργων.

γ. βοήθημα αποφυλακισμένων.

Η καταβολή του επιδόματος γίνεται με πίστωση τραπεζικού λογαριασμού Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας των δικαιούχων. Όσοι δικαιούχοι δεν έχουν δηλώσει τραπεζικό λογαριασμό ΕΤΕ μπορούν να προσέλθουν άμεσα στις υπηρεσίες του ΟΑΕΔ και να δηλώσουν τον τραπεζικό λογαριασμό, στον οποίο εμφανίζονται ως πρώτοι δικαιούχοι.

Το ύψος της ενίσχυσης κοινωνικής αλληλεγγύης ορίζεται στα 400 ευρώ ανά δικαιούχο και θα καταβληθεί σε δύο ισόποσες δόσεις των 200 ευρώ. Η πρώτη δόση θα έχει καταβληθεί μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2009, ενώ η δεύτερη μέχρι την 30η Ιουνίου 2010.

Για την ακριβή ημερομηνία έναρξης της πίστωσης των λογαριασμών των δικαιούχων θα υπάρξει νέα ενημέρωση μέσα στις επόμενες μέρες.

Εγκαταλείπουν το σχολείο 10.000 μαθητές ετησίως

Βάσει των συμπερασμάτων μελέτης που διενέργησε η ΓΣΕΕ, 10.000 μαθητές εγκαταλείπουν το σχολείο κάθε χρόνο. Παράλληλα, από το φτωχό πληθυσμό της χώρας προέρχονται μόλις 3 στους 10 μαθητές που τελείωσαν το δημοτικό και 1 στους 10 που αποφοίτησε από το λύκειο.

tvxs

Τίτλοι τέλους για τον Dr Ρούλη

Τίτλους τέλους αναγκάζεται να "ρίξει" ο " Dr Ρούλης" λόγω χαμηλής τηλεθέασης.

Το σίριαλ του Χάρη Ρώμα δεν κατάφερε να αντέξει στον ισχυρό ανταγωνισμό του ριάλιτι "Αγρότης μόνος ψάχνει" και της πετυχημένης σειράς "Οικογένεια Βλάπτει" . Έτσι ο "Dr Ρούλης" κλείνει στις 23 Δεκεμβρίου τον κύκλο των επεισοδίων του.
Ο Χάρης Ρώμας όμως εξακολουθεί να φέρνει καθημερινά υψηλά νούμερα τηλεθέασης στο σταθμό με τις επαναλήψεις δύο δικών του σειρών, "Κωνσταντίνου και Ελένης" και "Το Καφέ της Χαράς" .

ΠΑΥΛΟΣ ΤΣΙΜΑΣ ΕΡΕΥΝΑ - 5 ΛΕΠΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ







ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ ΟΜΟΝΟΙΑ - ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΥΒΑΡΑΣ - ΔΕΙΤΕ ΤΟ



THIS IS OUR NIGHT ΚΑΝΟΥΝ ΡΕ ΤΑ ΑΤΟΜΑ !!!!!!!!!!!!!

ΑΥΤΟΙ ΤΕΛΙΚΑ ΦΑΣΙΣΤΑΡΙΑ ΔΕΝ ΗΤΑΝΕ ;;;;;;

Αποτελέσματα αγώνων της Superleague και βαθμολογία

Άρης – Αστέρας Τρίπολης 0 – 1
ΠΑΣ Γιάννινα – Εργοτέλης 1 – 0
Ηρακλής – Παναθηναϊκός 0 – 1
Ατρόμητος – Skoda Ξάνθη 1 – 0
Λάρισα – Πανιώνιος 2 – 2
Νέα Καβάλα – ΠΑΟΚ 0 – 0
Ολυμπιακός – Πανθρακικός 3 – 0
ΑΕΚ – Λεβαδειακός 3 – 2

Ο βαθμολογικός πίνακας μετά την ολοκλήρωση των αναμετρήσεων της 14ης αγωνιστικής διαμορφώνεται ως εξής:
1. Ολυμπιακός 36
2. Παναθηναϊκός 35
3. ΠΑΟΚ 25
4. Πανιώνιος 22
5. ΑΕΚ 21
6. Εργοτέλης 21
7. Αστέρας Τρίπολης 20
8. Άρης 19
9. Νέα Καβάλα 19
10. Ατρόμητος 16
11. Ηρακλής 15
12. Λάρισα 15
13. ΠΑΣ Γιαννινα 14
14. Skoda Ξάνθη 14
15. Λεβαδειακός 11
16. Πανθρακικός 2

newsblog

Επεισόδια και τραυματίες στην Ισπανία!

Σοβαρά επεισόδια εκτυλίχθηκαν πριν την έναρξη του αγώνα Σπόρτινγκ Χιχόν και τη Σεβίλλη ανάμεσα στους οπαδούς των δυο ομάδων. Σύμφωνα με το «Radio Marca» τραυματίστηκαν δώδεκα οπαδοί που διακομίστηκαν στο νοσοκομείο.


Σοβαρές συγκρούσεις ανάμεσα στους οπαδούς της Σπόρτινγκ Χιχόν και της Σεβίλλης σημειώθηκαν πριν την έναρξη του ματς κοντά στο γήπεδο. Οι συμπλοκές ήταν βίαιες και τραυματίστηκαν δεκάδες άτομα πριν η αστυνομία επέμβει στο σημείο των επεισοδίων. Σύμφωνα με το «Radio Marca» τραυματίστηκαν δώδεκα οπαδοί που διακομίστηκαν στο νοσοκομείο.

Ξύλο και διακοπή στον Αγ. Στέφανο

Δεν ολοκληρώθηκε ποτέ το παιχνίδι ανάμεσα στον Ολυμπιακό Αγ. Στεφάνου και την Τριγλία Ραφήνας, αφού ο διαιτητής (Παπάζογλου), μετά από επίθεση που δέχτηκε από τον πάγκο των γηπεδούχων αποφάσισε να το διακόψει στο 80ο

λεπτό

Όλα άρχισαν όταν ο ρέφερι αποφάσισε να σφυρίξει πέναλτι εις βάρος των «ερυθρόλευκων». Τις έντονες διαμαρτυρίες των γηπεδούχων συνόδευσε και η αποβολή του τερματοφύλακα τους Ιορδάνογλου. Ο Μπερμπάντης που πέρασε στην θέση του, απέκρουσε το πέναλτι του Ρουμπουλάκου, ωστόσο ο διαιτητής διέταξε επανάληψη.

Στον αγωνιστικό χώρο εισέβαλε τότε ο πάγκος του Ολυμπιακού, με τον Παπάζογλου να αναφέρει στο φύλλο αγώνα (που «καίει» τους γηπεδούχους) πως δέχτηκε γροθιές και κλωτσιές από τον προπονητή Λευτέρη Λάτα. Μετά την εξέταση και από τον γιατρό του αγώνα, ο διαιτητής αποφάσισε να διακόψει οριστικά το ματς και αφού νωρίτερα είχε καλέσει, μαζί με τον παρατηρητή την Αστυνομία.Επεισοδιακό ήταν το παιχνίδι και στην Άνοιξη (μεταξύ της τοπικής ομάδας και την Βάρη), με τον διαιτητή Παπαδόπουλο (αστυνομικό στο επάγγελμα), να διακοπεί την αναμέτρηση για περίπου ένα τέταρτο επειδή φίλαθλοι στην κερκίδα τον έβριζαν. Σε αυτό το διάστημα ειδοποίησε την Αστυνομία, η οποία ήρθε και προχώρησε σε συλλήψεις δύο ατόμων.

gazzetta

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΗΣΗ ΤΗΣ VICTORIA SECRET ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ