Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2009

300 προσλήψεις εποχικών υπαλλήλων το 2010 στο δήμο Θεσσαλονίκης

Συνολικά 300 προσλήψεις υπαλλήλων μερικής απασχόλησης αναμένεται να πραγματοποιηθούν το 2010στο δήμο Θεσσαλονίκης. Η σχετική προκήρυξη αναμένεται να λάβει την έγκριση του δημοτικού συμβουλίου κατά τη συνεδρίασή του την ερχόμενη Πέμπτη.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αρμοδίων υπηρεσιών, η περίοδος υποβολής των αιτήσεων αναμένεται να είναι το πρώτο δεκαήμερο του Ιανουαρίου, ενώ οι θέσεις θα καλυφθούν από εργάτες γενικών καθηκόντων.

Η κατανομή των θέσεων
Από τις 300 προσλήψεις, οι 140 θα αφορούν τη διεύθυνση καθαριότητας, οι 90 τη διεύθυνση πρασίνου, οι 36 τη διεύθυνση ηλεκτρολογικού, οι 30 τη διεύθυνση κοιμητηρίων και οι 6 τη διεύθυνση κυκλοφορίας.
Προτεραιότητα στην κάλυψη των θέσεων θα έχουν αυτοί που είναι δημότες του δήμου Θεσσαλονίκης. Σε ποσοστό 30% οι νέες θέσεις εργασίας θα καλυφθούν από ανέργους άνω των τριάντα ετών και σε ποσοστό 20% από ανέργους που βρίσκονται στην τελευταία πενταετία πριν από τη συνταξιοδότησή τους. Κατά 20% οι θέσεις θα κατανεμηθούν σε ανέργους έως τριάντα ετών, ενώ σε ποσοστό από 10% θα καταληφθούν από μητέρες ανηλίκων, από άτομα με αναπηρία 50% και άνω, καθώς και από πολύτεκνους. Το 60% των προσληφθέντων από τις τρεις κατηγορίες των ανέργων θα πρέπει να είναι γυναίκες.

ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου