Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2010

CRAZY DANCER VIDEO

Μια εβδομάδα για τους άνεργους


Παράταση μέχρι τις 9 Φεβρουαρίου, έδωσε, όπως αναμενόταν, η ΕΠΟ στους άνεργους ποδοσφαιριστές για να μπορέσουν να βρουν ομάδα να συνεχίσουν την καριέρα τους. .

"Από την ΕΠΟ ανακοινώνεται ότι έως την Τρίτη 9/2/2010 μπορούν να εγγραφούν σε ΠΑΕ και ΤΑΠ επαγγελματίες ποδοσφαιριστές, των οποίων τα συμβόλαια λύθηκαν με οποιονδήποτε τρόπο ή έληξαν μέχρι τις 30/6/2009" τονίζεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση της ελληνικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας.

Θύμα ληστείας οι Black Rebel Motorcycle Club


Ο λόγος είναι πως άγνωστοι διέρρηξαν το μέρος όπου κρατούσαν τον εξοπλισμό τους και αφαίρεσαν απ΄ αυτόν ένα μεγάλο μέρος τους.

Τα περισσότερα αντικείμενα (μουσικά όργανα τα περισσότερα) ανήκαν στον ηχολήπτη τους, Michael Bean ο οποίος είναι και ο πατέρας του frontman, Robert Levon Bean.

Μακριά από τα «ΜΜΕ» του Μπέκαμ!

Ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον προειδοποίησε τους παίκτες του να μείνουν μακριά από τον κύκλο των ΜΜΕ που περιτριγυρίζουν τον Άγγλο μέσο Ντέιβιντ Μπέκαμ όταν θα αντιμετωπίσουνε την Μίλαν για την πρόκριση στους οκτώ του Τσάμπιονς Λίγκ.

«Δουλεία μας είναι να είμαστε συγκεντρωμένοι στο παιχνίδι και να μην εμπλακούμε σε σενάρια που θα δημιουργήσουν τα μέσα μαζικής ενημέρωσης με θέμα τον Μπέκαμ», δήλωσε ο σκωτσέζος τεχνικός της Γιουνάιτεντ στα Αγγλικά μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Οι «κόκκινοι διάβολοι» θα αντιμετωπίσουνε τους «ροσονέρι» στις 16 Φεβρουαρίου στο «Σαν Σίρο» και στις 10 Μαρτίου στο «Όλντ Τράφορντ».

athlitika nea

Πανζουρλισμός στην προπόνηση της «Μπάρτσα»

Οι «μπλαουγκράνα» ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση του τοπικού δήμου, που θέλησε να δώσει μια ξεχωριστή νότα γιορτάζοντας τα 100 χρόνια από την ίδρυση της Παλαφρουχέλ.

Περισσότεροι από 5.000 φίλαθλοι από την περιοχή κατέκλυσαν το προπονητικό κέντρο, αποθέωσαν τους παίκτες, φωτογραφήθηκαν με τους άσους της «Μπάρτσα» και παράλληλα είχαν την ευκαιρία να πάρουν και αρκετά αυτόγραφα



enet

Το μήνυμα του αδερφού της Μενεγάκη















«Τρέλανέ τους, μην τρελαθείς» έγραψε χαρακτηριστικά ο Θοδωρής.

Κλέλια Ρένεση «Οι άντρες προτιμούν τις εύκολες γυναίκες»

Η τηλεοπτική Ρίτα του «Μίλα μου Βρώμικα» έδωσε μία συνέντευξη εφόλης της ύλης στο «Big Fish». Η Κλέλια μίλησε για το ρόλο της στο τηλεοπτικό σίριαλ του Mega και εξήγησε κατά πόσο μοιάζει στη «Ρίτα», ενώ σχολίασε και τους άντρες που επιλέγουν τις «εύκολες» γυναίκες.

Είναι κοντά ο ρόλος που υποδύεται με τον πραγματικό της εαυτό; «Δεν ξέρω, για να πω την αλήθεια. Το ψάχνω ακόμα αυτό, με την έννοια ότι εγώ δεν είμαι ένας μονοκόμματος προκατασκευασμένος χαρακτήρας που δεν αλλάζει. Φλερτάρω με τους ρόλους, δανείζομαι πράγματα. Ειδικά η Ρίτα έχει κάποια στοιχεία που με ξεκουράζουν πάρα πολύ. Είναι ένα πλάσμα που δεν είναι ψυχαναγκασμένο για να κάνει οτιδήποτε. Είναι ελεύθερη, απολαμβάνει τα πράγματα, είναι πρόσχαρη, δεν γκρινιάζει, δεν στριμώχνεται. Ενώ εγώ είμαι και γκρινιάρα και μιζεριάζω και κατσουφιάζω και κλείνομαι και γίνομαι και λίγο αυτιστική, και αγχωτική και ψυχαναγκαστική. Γίνομαι όλα αυτά τα πράγματα και πολύ συχνά».

Έχει βάλει την καριέρα της πάνω από την προσωπική της ζωή; «Όχι βέβαια, σε καμία περίπτωση. Καταρχήν, στην περίπτωσή μου δεν υπάρχει καριέρα με την κλασική έννοια της λέξης. Ποτέ δεν αντιμετώπισα την εμπλοκή μου με την υποκριτική ως έναν δρόμο που πρέπει να καταλήξει κάπου, να εκπληρώσω κάποιους στόχους. Δεν θεωρώ ότι είμαι γυναίκα καριέρας, ούτε η δουλειά αυτή είναι αυτοσκοπός. Άλλωστε δίνω και πολλά πράγματα από την ψυχή μου εκεί μέσα, δεν την αντιμετωπίζω επιδερμικά σαν μια απλή δουλειά».

Οι άντρες προτιμούν γυναίκες σαν τη «Ρίτα»; «Νομίζω πως οι άντρες πάντα προτιμούν μια Ρίτα. Τους δίνει γόητρο και το γουστάρουν πάρα πολύ αισθητικά να έχουν μια περιποιημένη κοπέλα, που επιπρόσθετα δεν είναι στρίγγλα, είναι πάντα γλυκιά, δεν είναι αυταρχική. Η Ρίτα είναι "εύκολη" και οι άντρες το προτιμούν αυτό. Τους διευκολύνει. Το λέει και η λέξη».

Το διάγγελμα του Παπανδρέου

Ρατσιστική επίθεση στο... σπίτι του Μοράτι για τη μεταγραφή του Μαρίγκα στην Ίντερ

Θύμα ρατσιστικής επίθεσης έπεσε ο πρόεδρος της Ίντερ, Μάσιμο Μοράτι. Αγνωστοι έγραψαν συνθήματα κατά παικτών της ομάδας στις πόρτες της βίλας του «ισχυρού» άνδρα των «νερατζούρι», ο οποίος βρισκόταν στο Λέτσε, το βράδυ της Δευτέρας.

Σύμφωνα με τη La Repubblica, οι άγνωστοι έγραψαν «Όχι άλλοι νέγροι» έξω από την οικία του Μοράτι.

Ρια Αντωνιου, Φεβρουαριος ‘10, Nitro »









7 Μύθοι για την Ημέρα των Ερωτευμένων

Μύθος No. 1: Και να μην γιορτάσετε το Βαλεντίνο τι πειράζει;

Γιατί είναι λάθος: ακόμα κι αν εσύ (φυσικά με προτροπή του αγαπημένου σου) είπες να μην γιορτάσεις αυτή τη χαζογιορτή τάχα, υπάρχει η πιθανότητα όλες οι φίλες και γνωστές να την γιορτάσουν και με το παραπάνω. Έτσι, κι ενώ είχες καταπνίξει το αίσθημα για γιορτές και λουλούδια, τα ερωτόλογα, τα αρκουδάκια και οι ανθοδέσμες στα διπλανά γραφεία, να σου ανοίξουν την όρεξη.

Εναλλακτικά: μπορείτε να μην ακυρώσετε εντελώς τη γιορτή του έρωτα, αλλά να την περάσετε με το δικό σας ξεχωριστό τρόπο. Αντί δηλαδή, να αραχνιάσετε στο σπίτι όπως πάντα, κάντε κάτι διαφορετικό (ένα μάθημα πατινάζ, μια επίσκεψη σε ένα σπα για μασαζάκι).

Μύθος No. 2: Πρέπει οπωσδήποτε να γιορτάσετε στις 14 Φλεβάρη

Γιατί είναι λάθος: επειδή την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου γιορτάζουν πρωτίστως οι ανθοπώλες και τα ζαχαροπλαστεία, δεν χρειάζεται να πέσετε κι εσείς στην ίδια παγίδα, ειδικά αν ένας από τους δύο δεν τα πάει καλά με τα αρκουδάκια και τις αγαπούλες.
Εναλλακτικά: αν ο αγαπημένος σου δεν θέλει σον και καλά να γιορτάσει τον έρωτά σας στις 14 Φλεβάρη αλλά εσύ ψοφάς για αγαπούλες και λουλούδια, διάλεξε μια άλλη ημέρα της εβδομάδας και οργάνωσε ένα ρομαντικό δείπνο. Με τον τρόπο αυτό, ούτε θα είστε ακόμα ένα στριμωγμένο ζευγάρι την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, αλλά και στον ερωτά σας θα δώσετε λίγη σημασία παραπάνω για μια νύχτα έστω.

Μύθος No. 3: Ποιός ο λόγος να βγεις στις 14 Φλεβάρη, αφού συναντάς μόνο ζευγάρια

Γιατί είναι λάθος: αν είσαι εργένισσα και σκέφτεσαι να μην κάνει καν τον κόπο να βγεις από το σπίτι την ξεχωριστή αυτή για πολλούς ημέρα, αξίζει να το σκεφτείς ξανά. Ακόμα και στην περίπτωση που όλα τα μαγαζιά είναι γεμάτα ζευγαράκια, δεν μπορεί, κάπου εκεί θα υπάρχουν και μερικά αγόρια που ξέμειναν μονάχα και ψάχνουν τη βαλεντίνα τους.
Εναλλακτικά: κλείσε από σήμερα τις εργένισσες κολλητές και φίλες για μια βραδιά μόνο για κορίτσια. Φόρα τα καλά σου και κάνε τα αρσενικά που συνοδεύονται να θυμηθούν τι χάνουν, μένοντας σε σχέση.

Μύθος No. 4: Είστε ζευγάρι μερικούς μήνες μόνο, οπότε δεν έχει νόημα να γιορτάσετε

Γιατί είναι λάθος: παρόλο που σωστά σκέφτεσαι να μην το παρακάνεις με τον ενθουσιασμό για την Ημέρα των Ερωτευμένων, το να αγνοήσεις εντελώς τη συγκεκριμένη ημέρα, μπορεί να τον κάνεις να σκεφτεί ότι δεν σε ενδιαφέρει καθόλου η σχέση που έχετε. Όλα τα αγόρια είναι ενήμερα για το πόσο ψοφάμε να γιορτάσουμε τον Έρωτα (ακόμα κι αν κλείσατε λίγους μήνες μαζί)
Εναλλακτικά: αντί για ρομαντικό δείπνο και κεράκια που μπορεί να μην ανταποκρίνονται ακόμα στην κατάσταση της σχέσης σας, προτιμήστε μια ψυχαγωγική δραστηριότητα,στην οποία θα λείψουν τα άβολα "Μ' αγαπάς";

Μύθος No. 5: Μόνο τα κορίτσια πιστεύουν σε αυτή τη γιορτή

Γιατί είναι λάθος: όχι, όσο και να θέλει να σε πείσει για το πόσο κοριτσίστικη θεωρεί τη συγκεκριμένη γιορτή, μην του κάνεις τη χάρη. Θύμησέ του απλά, ότι ο έρωτας είναι unisex και η αγάπη δεν έχει φύλο.
Εναλλακτικά: εδώ τα εναλλακτικά σχέδια δεν έχουν θέση. Εφόσον είσαι οπαδός του Αγίου Βαλεντίνου, φρόντισε να δώσεις στον αγαπημένο σου να καταλάβει το πόσο σημαντική θεωρείς την εν λόγω γιορτή. Εφόσον σε αγαπά, θα το σεβαστεί. Αν όχι, κανόνισε να προγραμματίσεις μια ωραία κοινή εμφάνισή σας σε κάποια γιορτή, την επόμενη Κυριακή που θα παίζει ο Θρύλος, εντός ή εκτός έδρας.

Μύθος No. 6: Εσείς γιορτάζετε καθημερινά τον έρωτά σας

Γιατί είναι λάθος: όσο και να μην θέλεις να το παραδεχτείς, η αλήθεια είναι ότι δεν γιορτάζεις συχνά τον έρωτά σου με τον καλό σου. Λίγο η δουλειά, λίγο τα παιδιά, λίγο οι υποχρεώσεις, τα συναισθήματα ήρθαν και μπήκαν στον πάγο. Οπότε μια γιορτή όπως αυτή του Αγίου Βαλεντίνου, θα σας κάνει να θυμηθείτε γιατί είστε μαζί!
Εναλλακτικά: στείλε τα παιδιά στα πεθερικά, κλείσε τα κινητά και σταθερά, βάλε τα πρόστυχα τα μαύρα τα εσώρουχά και υποδέξου τον καλό σου, με άκρως ερωτική διάθεση.

Μύθος No. 7:Εκείνος υποχρεούται να σου κάνει δώρο, εσύ όχι!

Γιατί είναι λάθος: ας υποθέσουμε ότι εκείνος ο καψερός ο αγαπούλης σου, μπαίνει στη διαδικασία να γιορτάσει το Βαλεντίνο. Έτσι, σου κλείνει σούπερ εστιατόριο, καταφτάνει με σοκολατάκια, δώρο ? κόσμημα και μια ανθοδέσμη, να, με το συμπάθιο και τελικά τί παίρνει από εσένα για την προσπάθειά του; Όχι, ένα απλό ευχαριστώ και ένα φιλί στο μάγουλο δεν είναι αρκετό.
Εναλλακτικά: αντί για σοκολατάκια, κάντου ένα δώρο που θα το εκτιμήσει κι εκείνος. Ένα εισιτήριο για τον αγώνα της αγαπημένης του ομάδας ή ένα μάθημα οδήγησης φεράρι, είναι ό,τι πρέπει.

Εξερράγη το τσιγάρο στο στόμα του!

Σύμφωνα με το BBC, ο 31χρονος ισχυρίστηκε πως το τσιγάρο εξερράγη όταν εκείνος οδηγούσε την μοτοσικλέτα του. Οι υπεύθυνοι της εταιρίας PT Nojorono Tobacco κατέβαλλαν 535 δολάρια και ανέλαβαν τα ιατρικά έξοδα ως αποζημίωση για τη βλάβη που προκλήθηκε στο στόμα του άνδρα.

Παράλληλα, η αστυνομία ερευνά τα αίτια του συμβάντος ενώ ο “παθών” σκέφτεται σοβαρά το ενδεχόμενο να σταματήσει το κάπνισμα.
“Το ατύχημα ήταν τόσο απρόβλεπτο
”, είπε χαρακτηριστικά ο 31χρονος ο οποίος καπνίζει από τα σχολικά του χρόνια.

Ο εκπρόσωπος της καπνοβιομηχανίας Clas Mild δήλωσε πως δεν υπάρχουν βλέψεις για ανάκληση πακέτων τσιγάρων.

Είμαστε σε επικοινωνία με την αστυνομία και αναμένουμε τα αποτελέσματα των ερευνών. Δεν βάζουμε κανένα περίεργο υλικό στα τσιγάρα και είναι περίεργη η υπόθεση αφού συνέβη για πρώτη φορά”, είπε μεταξύ των άλλων ο εκπρόσωπος.

Η Ινδονησία έχει τα μεγαλύτερα ποσοστά καπνιστών παγκοσμίως με το 60% των ανδρών να δηλώνουν συστηματικοί καπνιστές.

cosmo.gr

Νέα συσκευή-σούπερ κόλλα θα επιτρέπει στους ανθρώπους να περπατάνε στους τοίχους

Μπορεί οι άνθρωποι κάποια μέρα να περπατάνε στους τοίχους όπως ο Σπάιντερμαν; Αυτό ακριβώς υπόσχεται μια νέα συσκευή, σε μέγεθος παλάμης, που επιτρέπει στα χέρια να κολλάνε με ασφάλεια στον τοίχο, την οποία ανέπτυξαν ερευνητές του αμερικανικού πανεπιστημίου Κορνέλ.
Η συσκευή χρησιμοποιεί την επιφανειακή τάση του νερού και των άλλων υγρών ως δεσμούς συγκόλλησης σε μια επιφάνεια και μπορεί να οδηγήσει στην κατασκευή γαντιών και παπουτσιών, που θα κολλάνε και θα ξεκολλάνε κατά βούληση από κάθετες επιφάνειες, επιτρέποντας στους ανθρώπους να αναρριχώνται εκεί που
σήμερα μπορούν μόνο στους όνειρά τους (και στις ταινίες του Χόλιγουντ). Μια άλλη πρακτική εφαρμογή θα ήταν αυτοκόλλητες σημειώσεις (Post-it) στον τοίχο, οι οποίες όμως θα μπορούν να σηκώσουν μεγάλο βάρος!
Η ανακάλυψη έγινε από τον καθηγητή χημικής και βιομοριακής μηχανικής Πολ Στιν και τους συνεργάτες του και δημοσιεύτηκε στο περιοδικό PNAS της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών των ΗΠΑ. Η έμπνευση για τη συσκευή-κόλλα προήλθε από ένα σκαθάρι της Φλόριδα (Hemisphaerota cyanea), το οποίο μπορεί να προσκολληθεί σε ένα φύλλο με δύναμη 100 φορές μεγαλύτερη από το δικό του βάρος, παρόλα αυτά
μπορεί να ξεκολλήσει αμέσως όταν το θελήσει.
Η λεπτή επίπεδη συσκευή, που δεν περιλαμβάνει καθόλου στερεά κινούμενα μέρη, διαθέτει μικροσκοπικές οπές και μια μικρή κοινή μπαταρία 9 βολτ, η οποία στέλνει νερό ή άλλο υγρό (π.χ. λάδι), το οποίο βρίσκεται αποθηκευμένο σε ένα ξεχωριστό χώρο, να κυλήσει μέσω της συσκευής και των ανοιγμάτων της. Η
επιφανειακή τάση των σταγόνων του υγρού, καθώς αυτές εκτίθενται στις οπές, δημιουργεί «υγρές γέφυρες» και επιτρέπει στη συσκευή να προσκολληθεί γερά σε μια άλλη επιφάνεια (π.χ. κάθετο τοίχο).
Όσο πιο μικρές και πιο πολλές είναι οι τρύπες, τόσο πιο ισχυρή είναι η συγκολλητική δύναμη. Σύμφωνα με τους ερευνητές, μια συσκευή με επιφάνεια περίπου 6,5 τετραγωνικά εκατοστά, η οποία διαθέτει εκατομμύρια τρύπες με διάμετρο ένα μικρόμετρο (ένα εκατομμυριοστό του μέτρου) η κάθε μια, μπορεί να
κρατήσει κολλημένο ένα βάρος περίπου επτά κιλών. Προς το παρόν, οι τρύπες της συσκευής έχουν διάμετρο περίπου 150 μικρόμετρα η κάθε μια και μπορούν να σηκώσουν βάρος περίπου 10 γραμμαρίων ανά τετραγωνικό εκατοστό. Αν κάθε τρύπα μειωθεί σε 0,1 μικρόμετρο, η συσκευή θα μπορεί να σηκώσει (κολλήσει) βάρος
μέχρι 13 κιλών ανά τετραγωνικό εκατοστό.
Για να ξεκολλήσει η συσκευή, απλώς αντιστρέφεται το ηλεκτρικό πεδίο και το νερό αποσύρεται από τις οπές, σπάζοντας έτσι τις αόρατες «γέφυρες» συγκόλλησης που είχαν δημιουργηθεί από τις μικροσκοπικές σταγόνες ανάμεσα στη συσκευή και την άλλη επιφάνεια.Η νέα συσκευή στηρίζεται στις αρχές της λεγόμενης
«ηλεκτρο-οσμωτικής»δύναμης που αναπτύσσεται από την επιφανειακή τάση δύο ξεχωριστών επιφανειών.
Οι ερευνητές ήδη οραματίζονται την κατασκευή μεγαλύτερων τέτοιων συσκευών, μόλις τελειοποιήσουν τον μηχανισμό και ο συγκολλητικός δεσμός γίνει ακόμα ισχυρότερος. Η παραπάνω τεχνική που βασίζεται στην υγρή συγκόλληση που χρησιμοποιεί το σκαθάρι, διαφέρει από την ξηρά συγκόλληση που χρησιμοποιούν οι
σαύρες και την οποία επίσης προσπαθούν να μιμηθούν οι επιστήμονες.

Ξύλο στο Ρέντη!

Σοβαρότατο επεισόδιο απόψε στις εγκαταστάσεις του Ρέντη, στο τέλος της προπόνησης του Ολυμπιακού, με τον Ντιόγκο, να γρονθοκοπεί χωρίς εμφανή λόγο τον Γιάννη Παπαδόπουλο!

Ο Μπόζινταρ Μπάντοβιτς ήταν έξαλλος και κάλεσε τους δύο παίκτες στο γραφείο του και φυσικά, αναμένονται εξελίξεις από τη διοίκηση. Το επεισόδιο έγινε μετά το τέλος της προπόνησης και όταν ο Γιάννης Παπαδόπουλος ήταν στο γυμναστήριο. Ο Ντιόγκο, όρμησε μέσα και άρχισε να τον χτυπά, ενώ οι παίκτες που ήταν εκεί προσπάθησαν να τους χωρίσουν και αυτό έγινε με μεγάλη δυσκολία.

tanea

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΑΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΤΤΑ ΤΟΥ ΠΑΟΚ

«Μετά από ένα τέτοιο παιχνίδι το μόνο που μπορείς να πεις είναι συγχαρητήρια στον ΠΑΣ. Ξεκινήσαμε άσχημα τον αγώνα, αντίθετα με ότι κάνουμε συνήθως. Μπήκαμε πολύ χαλαρά, δεχθήκαμε γρήγορα δύο γκολ και μετά είχαμε πολλά προβλήματα. Μετά το 3-0, που ήταν δικό μας δώρο, το παιχνίδι είχε τελειώσει. Προσπαθήσαμε να αντιδράσουμε στο δεύτερο ημίχρονο, θυμίσαμε λίγο τον καλό ΠΑΟΚ αλλά ως εκεί. Δεν ήμασταν αυτοί που έπρεπε» υποστήριξε ο Πορτογάλος προπονητής και επισήμανε στη συνέχεια: «Είναι μια δίκαιη νίκη του ΠΑΣ. Ήταν μια άσχημη μέρα για εμάς, μια κακή παρένθεση. Πολλοί παίκτες ήταν αρνητικοί και ο αγωνιστικός χώρος άθλιος. Εμείς δεν έχουμε συνηθίσει να παίζουμε σε τέτοιο γήπεδο, αλλά αυτό δεν αποτελεί δικαιολογία. Ελπίζω να συνέλθουμε γρήγορα. Ήταν ένας στόχος το Κύπελλο, θέλαμε να προχωρήσουμε».

Σχετικά με το αν οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ υποτίμησε τον ΠΑΣ Γιάννινα, ο Σάντος απάντησε λέγοντας: «Όχι, δεν υποτιμήσαμε τον ΠΑΣ, είχαμε δει αγώνες του και τον τρόπο που παίζει. Κάναμε τα πλάνα μας, αλλά δεν μας βγήκε τίποτα στον αγωνιστικό χώρο. Είμαι βέβαιος ότι θα είμαστε τελείως διαφορετικοί το Σάββατο στον αγώνα με τον Ηρακλή».
Αναφορικά με το θέμα που δημιουργήθηκε στην προπόνηση της Δευτέρας με τους παίκτες να διαμαρτύρονται για τα οφειλόμενα χρήματα, όσο και για την ενόχληση που έδειξε ο Κουτσιανικούλης όταν αντικαταστάθηκε, ο Σάντος είπε ότι «αυτό είναι εσωτερικό μας θέμα».

Εμπόδια στη μετάβαση στην ψηφιακή τηλεόραση

Εμπόδια στο στάδιο της μετάβασης στην επίγεια ψηφιακή τηλεόραση, θέτει η απόφαση της κυβέρνησης να ορίσει σύμβουλο που θα κάνει την αποτίμηση του φάσματος των συχνοτήτων.

Στη συζήτηση που έγινε στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, ο πρόεδρος της Ένωσης Ιδιοκτητών Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής εμβέλειας ζήτησε ξεκάθαρους κανόνες, χωρίς κρυφές ατζέντες, με τον καθορισμό συγκεκριμένων χρήσεων στο τηλεοπτικό φάσμα.

«Έχουμε καθυστερήσει ως χώρα την μετάβαση στην επίγεια ψηφιακή τηλεόραση», δήλωσε στο ΣΚΑΪ ο πρόεδρος της Digea Kώστας Κιμπουρόπολος.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι «υπάρχει ο φόβος η Ελλάδα να χάσει τα δικαιώματα της στις ψηφιακές συχνότητες από γειτονικές χώρες που θα σπεύσουν να τις οικειοποιηθούν, αν η διαδικασία δεν προχωρήσει γρηγορότερα».

skai

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΗΣ ΘΥΡΑΣ 7 (1/2/2010)



ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ & ΔΗΛΩΣΕΙΣ (2/2/2010)





2030:Τα 17 εκ. θα φτάσουν παγκοσμίως οι θάνατοι από καρκίνο από 7, 6 εκ. σήμερα

Τα 17 εκατομμύρια αναμένεται να φτάσουν παγκοσμίως οι θάνατοι από καρκίνο μέχρι το 2020, από τα 7,6 εκατομμύρια που είναι σήμερα, αν οι άνθρωποι δεν πάρουν επείγοντα μέτρα για να αποφύγουν τους παράγοντες κινδύνου, προειδοποίησε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ).

Στον καρκίνο οφείλεται ένας στους οκτώ θανάτους σε όλο τον κόσμο, ποσοστό πολύ μεγαλύτερο από το AIDS, την φυματίωση και την ελονοσία μαζί, αλλά πολλοί από αυτούς τους θανάτους μπορούν να αποφευχθούν, σημειώνει ο ΠΟΥ, ο οποίος προσθέτει ότι κάθε χρόνο καταγράφονται περίπου 12 εκατομμύρια άνθρωποι που πάσχουν από καρκίνο σε όλο τον κόσμο

Σε μήνυμα του με αφορμή την παγκόσμια ημέρα για τον καρκίνο, στις 4 Φεβρουαρίου, ο περιφερειακός διευθυντής του ΠΟΥ στο Δυτικό Ειρηνικό, Σιν Γιανγκ-σου τονίζει την ανάγκη να αυξηθεί η ενημέρωση των ανθρώπων για τον καρκίνο και πώς να τον αποφύγουν, να τον εντοπίσουν και να θεραπεύσουν την ασθένεια.

«Υπάρχει ένας παγκόσμιος φόβος για τον καρκίνο, αλλά με το σωστό πλαίσιο και με τη λήψη των απαραίτητων μέτρων, πολλοί καρκίνοι μπορούν να αποφευχθούν ή να θεραπευθούν», είπε ο Σιν.

Σύμφωνα με τον ΠΟΥ, περισσότερο από το 30% όλων των καρκίνων μπορούν να αποφευχθούν μέσω απλών μέτρων, όπως η αποφυγή του καπνίσματος, η υγιεινή διατροφή, η άσκηση, ο περιορισμός της κατανάλωσης αλκοόλ και η προστασία από τις λοιμώξεις που προκαλούν καρκίνο και «πολλοί καρκίνοι μπορούν να εντοπισθούν έγκαιρα, να αντιμετωπισθούν και να θεραπευθούν».

Ο ΠΟΥ προσθέτει ότι το κάπνισμα είναι «η μοναδική μεγαλύτερη προλήψιμη αιτία καρκίνου» και ότι 30 λεπτά μεσαίας φυσικής δραστηριότητας καθημερινά, μειώνει τον κίνδυνο για καρκίνους του στήθους και του εντέρου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Οργανισμού, στην περιοχή του Δυτικού Ειρηνικού, το 2008, καταγράφηκαν περίπου 3,7 εκατομμύρια νέες περιπτώσεις καρκίνου από τους οποίους τα 2,2 εκ. σε άνδρες και το 1,5 σε γυναίκες ενώ 2,6 εκατομμύρια άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας της ασθένειας.

Συνάντηση με τον Δαλάι Λάμα επιθυμεί ο Μπ. Ομπάμα

Παρά την αντίθεση της Κίνας.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα συνεχίζει να σχεδιάζει μια συνάντησή του με τον Δαλάι Λάμα, ανακοινώθηκε από τον Λευκό Οίκο σήμερα, παρά την προειδοποίηση της Κίνας ότι μια τέτοια συνάντηση θα μπορούσε να βλάψει τις σχέσεις των δύο μεγαλύτερων οικονομιών του κόσμου.

«Ο πρόεδρος δήλωσε στους Κινέζους ηγέτες στη διάρκεια του περσινού ταξιδιού του ότι θα ήθελε να συναντηθεί με τον Δαλάι Λάμα και ότι προτίθεται να το κάνει», ανέφερε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Μπιλ Μπάρτον μιλώντας στον Τύπο.

ΤΟ ΒΑΤΕΡΛΟ ΤΟΥ ΠΑΟΚ... ΔΕΝ ΗΡΘΕ Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΑΛΛΑ ΕΙΔΑΜΕ ΕΝΑΝ ΠΑΟΚ ΡΟΜΠΑ


Ο ΠΑΣ Γιάννινα τιμώρησε με τέσσερα τέρματα την καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος και πήρε πανηγυρική πρόκριση για τους "4" του Κυπέλλου hellas online, αφήνοντας εκτός συνέχειας τον ΠΑΟΚ.

Ο "Άγιαξ της Ηπείρου" ταπείνωσε τον Δικέφαλο του Βορρά και θα αντιμετωπίσει το νικητή του Παναθηναϊκός-Καλλιθέα για μία θέση στον τελικό της διοργάνωσης. Τα τέρματα των νικητών σημείωσαν οι Ντιμπαλά (8`, 80`), Κούσας (24`) και Σνάουτσερ (43`-αυτογκόλ).

ΚΑΙ ΑΝΑΡΩΤΙΕΜΑΙ.. ΠΟΣΟ ΜΙΚΡΗ ΟΜΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΙΚΑ Ο ΠΑΟΚ...

ΚΕΡΔΙΣΕ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΚΑΙ ΝΟΜΙΖΕ ΠΩΣ ΚΑΤΕΚΤΗΣΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ Ο ΖΑΓΟΡΑΚΗΣ ΚΑΙ Η ΠΑΡΕΑ ΤΟΥ...

ΤΟΥΣ ΤΙΤΛΟΥΣ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΔΙΝΟΥΝ ΟΥΤΕ ΤΑ ΡΑΔΙΟΦΩΝΑ ΟΥΤΕ ΤΑ ΛΟΓΙΑ...

ΕΙΣΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΟΜΑΔΑ ΚΑΙ ΕΙΣΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΗ ΝΑ ΠΑΙΞΕΙΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΧΩΡΑΦΙ ΤΩΝ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ...

ΑΛΛΑ ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ. ΟΤΑΝ ΥΠΟΤΙΜΑΣ ΤΟΝ ΑΝΤΙΠΑΛΟ ΑΥΤΑ ΠΑΘΑΙΝΕΙΣ...

ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ... ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΤΩΡΑ...........................

ΚΑΙ ΑΝΤΕ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΚΑΙ ΠΑΛΙ Η ΙΔΙΑ ΚΑΡΑΜΕΛΑ ΣΤΑ ΡΑΔΙΟΦΩΝΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ.
ΠΑΡΑΠΟΝΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΟΝΕΙΡΑ ΚΑΙ ΚΟΥΡΑΦΕΞΑΛΑ.....

ΑΝΤΕ ΓΕΙΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ

Σε απολογία πέντε ΠΑΕ

Πέντε ΠΑΕ κλήθηκαν σε απολογία από την Πρωτοβάθμια Πειθαρχική Επιτροπή για την Πέμπτη(4/2-13:00) στο πλαίσιο των αγώνων για την 20η αγωνιστική.

Α) ΠΑΕ Ηρακλής : Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της στον αγώνα ΠΑΕ Ηρακλής – ΠΑΕ ΝΕΑ Καβάλα. Επί παραβάσει των άρθρων 1 επ, 5, 14 και 15 του Π.Κ. της ΕΠΟ.

Β) ΠΑΕ Λεβαδειακός : Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της στον αγώνα ΠΑΕ Λεβαδειακός – ΠΑΕ Αστέρας Τρίπολης. Επί παραβάσει των άρθρων 1 επ, 5 και 14 του Π.Κ. της ΕΠΟ.

Γ) ΠΑΕ Παναθηναϊκός : Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της στον αγώνα ΠΑΕ Παναθηναϊκός – ΠΑΕ ΑΕΚ. Επί παραβάσει των άρθρων 1 επ, 5, 14, 15 και 17 του Π.Κ. της ΕΠΟ.

Δ) ΠΑΕ Πανιώνιος : Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της στον αγώνα ΠΑΕ Πανιώνιος-ΠΑΕ Ολυμπιακός. Επί παραβάσει των άρθρων 1 επ, 5, 14 και 15 του Π.Κ. της ΕΠΟ.

Ε) ΠΑΕ ΠΑΟΚ : Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της στον αγώνα ΠΑΕ ΠΑΟΚ – ΠΑΕ Ατρόμητος. Επί παραβάσει των άρθρων 1 επ, 5, 14 και 15 του Π.Κ. της ΕΠΟ.

Ανακαλούν 65 συμπληρώματα διατροφής

Σε εθελοντική ανάκληση 65 συμπληρωμάτων διατροφής προχώρησε η εταιρεία «Bodybuilding.com LCC» (ΗΠΑ), καθώς είναι πιθανόν να περιέχουν συστατικά που πρόσφατα χαρακτηρίστηκαν ως αναβολικά στεροειδή, ανακοίνωσε χθες ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων.

Σύμφωνα με ενημέρωση που έλαβε ο ΕΟΦ μέσω του Συστήματος Εγκαιρης Προειδοποίησης για τα τρόφιμα, τα εν λόγω προϊόντα διακινούνται από τον διαδικτυακό τόπο της εταιρείας και έχουν διατεθεί και στην Ελλάδα, παρ' όλο που δεν έχουν τη σχετική άδεια.

enet

Παρέμβαση Καπέλο για Τέρι

Γνώστης του θέματος που προέκυψε με τον Τζον Τέρι, δήλωσε ο προπονητής της Εθνικής Αγγλίας, Φάμπιο Καπέλο και δείχνει έτοιμος να συναντήσει τον άσο της Τσέλσι.

Ο Άγγλος αμυντικός φέρεται να είχε συνάψει σχέση με την πρώην σύντροφο του συμπαίκτη του στα "λιοντάρια", Γουέιν Μπριτζ και πλέον δημιουργήθηκε ζήτημα και στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας ενόψει της τελικής φάσης του Μουντιάλ το καλοκαίρι στα γήπεδα της Νότιας Αφρικής.

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που ζητούν να αφαιρεθεί το περιβραχιόνιο του αρχηγού από τον Τζον Τέρι στην Εθνική Αγγλίας, κάτι που φαίνεται ότι θα ξεκαθαρίσει μετά τη συνάντηση που θα έχει με τον Φάμπιο Καπέλο."Γνωρίζω τα πάντα και μπορώ να πω αυτή τη στιγμή ότι θα είμαι στο Λονδίνο την Πέμπτη", τόνισε ο Ιταλός τεχνικός.

sport24

Σύλληψη επίδοξου ληστή έξω από το Ωνάσειο

Επίδοξο ληστή συνέλαβαν άνδρες της ομάδας Ζ, στη λεωφόρο Συγγρού. Ο δράστης νωρίτερα με την απειλή όπλου προσπάθησε να αφαιρέσει χρήματα από το λογιστήριο του Ωνάσειου Νοσοκομείου.

Όταν όμως έβγαινε από το νοσοκομείο, άνδρες της ομάδας Ζ τον συνέλαβαν και τον οδήγησαν στο αστυνομικό τμήμα Καλλιθέας.

Γερμανία: Η μερική ανεργία διέσωσε 1,2 εκ. θέσεις εργασίας

Η προσφυγή στην επιδοτούμενη από το κράτος μερική ανεργία επέτρεψε να διασωθούν πέρυσι στη Γερμανία 1,2 εκ. θέσεις εργασίας, σύμφωνα με τον αριθμό που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα το Ινστιτούτο Ερευνών για την Εργασία (IAB).

Σύμφωνα με το IAB, ο μέσος χρόνος εργασίας των Γερμανών εργαζομένων κατά το 2009 μειώθηκε κατά 3,2% σε σχέση με το 2008, ενώ, σε ετήσιο μέσο όρο, ένα εκατομμύριο μισθωτοί επωφελήθηκαν από τις διατάξεις περί μερικής ανεργίας.

Αυτές επιτρέπουν στις επιχειρήσεις να διατηρούν τους μισθωτούς τους όταν οι δραστηριότητές τους μειώνονται, καθώς το κράτος αναλαμβάνει να τους αμείβει.

Οι διατάξεις αυτές υπήρχαν ήδη, όμως επεκτάθηκαν ευρέως για να αντιμετωπιστεί η κρίση. Αυτό επέτρεψε στη γερμανική αγορά εργασίας να επιδείξει μια θεαματική αντοχή πέρυσι, ενώ η οικονομία γνώρισε τη χειρότερη ύφεση στη μεταπολεμική περίοδο.

Η μερική ανεργία χρησιμοποιήθηκε κυρίως τους πρώτους μήνες του 2009. Αυτή τη στιγμή, μόνον εννέα από τις 30 επιχειρήσεις που περιλαμβάνονται στο δείκτη Dax του Χρηματιστηρίου της Φρανκφούρτης εξακολουθούν να εφαρμόζουν το μηχανισμό αυτό, αναφέρεται σε σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Bild. Μεταξύ αυτών είναι η αυτοκινητοβιομηχανία Dailmer, οι χαλυβουργίες ThyssenKrupp και Salzgitter, καθώς και η αεροπορική εταιρεία Lufthansa.

Πλήθος εκδηλώσεων του δήμου Αθηναίων για τις Απόκριες

Παρουσιάστηκε σήμερα το πρόγραμμα των εκδηλώσεων του Δήμου Αθηναίων για τις Απόκριες.

Οι βασικοί άξονες των φετινών εκδηλώσεων, για το πρόγραμμα των οποίων συνεργάστηκαν ο Πολιτισμικός Οργανισμός, τα «Μουσικά Σύνολα», η «Τεχνόπολις», ο Οργανισμός Νεολαίας & Άθλησης και η Διεύθυνση Σχολικής Μέριμνας, είναι η Τσικνοπέμπτη, οι εκδηλώσεις για τα παιδιά στο κέντρο και στην περιφέρεια, οι εκδηλώσεις για τους νέους σε κεντρικά σημεία της πόλης, αλλά και το πλούσιο πρόγραμμα στο κέντρο αλλά και στα επτά Δημοτικά Διαμερίσματα.

Οι εκδηλώσεις ξεκινούν παραδοσιακά την Τσικνοπέμπτη 4 Φεβρουαρίου στις 11:30 πρωί στη Βαρβάκειο Αγορά, με πολλή μουσική και εδέσματα, ενώ το βράδυ το γλέντι θα συνεχιστεί στην Πλάκα και στην «Τεχνόπολις» του δήμου Αθηναίων, όπου θα γίνει ένα ρετρό πάρτι για την τρίτη ηλικία.

Από την Τσικνοπέμπτη και καθ' όλη τη διάρκεια μέχρι την Καθαρά Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου, το κέφι θα «ανάψει» μ' ένα μουσικό παζλ για όλα τα γούστα, με λάτιν, τζαζ, ποπ, ροκ, αλλά και πολλή ελληνική μουσική, πρωί και βράδυ, σε κεντρικά σημεία της πόλης: Σύνταγμα, Θησείο, Μοναστηράκι, Ψυρρή, Κολωνάκι, Ερμού και αλλού.

Η γιορτή θα «απλωθεί» και στις γειτονιές της Αθήνας, με συναυλίες στα δημοτικά διαμερίσματα. Επίσης το Σάββατο 6 Φεβρουαρίου στο Θησείο και το Σάββατο 13 Φεβρουαρίου, σε συνεργασία με το ραδιοσταθμό Athens Radio Dee Jay, στην Πλατεία Συντάγματος, θα γίνουν δύο μεγάλα νεανικά πάρτι.

Ο δήμος Αθηναίων αξιοποίησε Μουσικά του Σύνολα και έτσι το κοινό θα μπορεί να απολαύσει στις φετινές γιορτές για την Αποκριά, τη Συμφωνική Ορχήστρα, την Ορχήστρα Δωματίου, τη Χορωδία, τη Big Band, το Εργαστήρι Ελληνικής Μουσικής και τους De Stijl σε διάφορα σημεία της πόλης, αλλά και σε κλειστές αίθουσες.

Εξάλλου, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Σχολικής Μέριμνας του Δήμου Αθηναίων το Σάββατο 6 Φεβρουαρίου μαθητές και μαθήτριες από δημοτικά σχολεία της Αθήνας θα μεταμφιεστούν σε αγαπημένους ήρωες των κόμικ και θα συνοδέψουν άρματα με τις αντίστοιχες φιγούρες σε μία παρέλαση που θα ξεκινάει από τη Συγγρού & Διονυσίου Αρεοπαγίτου και θα καταλήγει στο σταθμό του Θησείο.

Την Κυριακή 7 και το Σαββατοκύριακο 12 και 13 Φεβρουαρίου η γιορτή για τα παιδιά μεταφέρεται στον κλασικό αποκριάτικο παιδικό προορισμό, το Ζάππειο, όπου θα έχει στηθεί ένα μεγάλο σκηνικό που θα φιλοξενεί διαφορετικά δρώμενα. Όλος ο χώρος θα είναι διακοσμημένος αποκριάτικα, ενώ θα περιμένουν τα παιδιά άρματα, γαϊτανάκι, ζογκλέρ, ξυλοπόδαροι, καθώς και dj για ένα ξεχωριστό μουσικό πρόγραμμα. Θα μοιραστούν σε όλα τα παιδιά μπαλόνια, μάσκες κ.ά.

Επίσης, ο Οργανισμός Νεολαίας και Άθλησης διοργανώνει 10 παιδικά πάρτι στα Πολιτιστικά Κέντρα, με στόχο να έχουν τα παιδιά όχι μόνο την ευκαιρία να διασκεδάσουν, αλλά και να επικοινωνήσουν.

Η Αποκριά θα κλείσει τον κύκλο της την Καθαρά Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου σε τέσσερα σημεία της πόλης: στο Λόφο του Φιλοπάππου (10π.μ.), στην Ακαδημία Πλάτωνος (11π.μ.), στο Λόφο Λαμπράκη (11π.μ.) και στο Άλσος ΚΑΠΑΨ (11π.μ.), όπου το πέταγμα του αετού θα συνοδευτεί από παραδοσιακό γλέντι με μουσική και χορούς απ' όλη την Ελλάδα.

ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΤΗΣ ΣΤΕΛΛΑΣ ΜΠΕΖΑΝΤΑΚΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ


ΠΡΙΝ 15 ΜΕΡΕΣ ΕΓΙΝΕ ΚΛΟΠΗ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΗΣ ΣΤΕΛΛΑΣ.

ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΛΑΠΤΟΠ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΤΗΣ ΚΛΕΨΑΝ ΥΠΗΡΧΑΝ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΕΡΩΤΙΚΕΣ ΤΙΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΤΚΛΟΦΟΡΕΙ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ SITE...

ΘΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥΜΕ ΣΕ ΛΙΓΟ ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ....

ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΛΙΓΟ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙΑΝΟ ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ...

Abramovich και Ancelotti στηρίζουν τον John Terry

Στηρίζουν τον John Terry μετά το σκάνδαλο που ξέσπασε με τις απιστίες του τόσο ο προπονητής της Chelsea όσο και ο ιδιοκτήτης της ομάδας του Λονδίνου, Roman Abramovich. “Δεν υπάρχει θέμα να συζητήσουμε. Δεν ξέρω γιατί με ρωτάτε.

Οι παίκτες δεν πρόκειται να χάσουν την εμπιστοσύνη τους σε αυτόν. Είμαι προπονητής και θέλω μόνο να μιλάω για τη δουλειά του. Είναι φανταστικός επαγγελματίας και όλοι στην ομάδα υποστηρίζουμε αυτόν και την οικογένεια του” δήλωσε ο Carlo Ancelotti, ενώ άνθρωπος του περιβάλλοντος του Abramovich τόνισε “Ο Roman μίλησε με τον Τζον και είναι στο πλευρό του.

Δεν συμβαίνει τίποτα και ο σύλλογος τον στηρίζει σε μια δύσκολη στιγμή. Η ουσία είναι ότι πρόκειται για ένα προσωπικό του θέμα. Ο Terry δεν έκανε κάτι παράνομο. Είναι ένα πολύτιμο μέλος της ομάδας και η θέση του στην Chelsea δεν κινδυνεύει.”

Ανακοινώθηκαν οι υποψηφιότητες για τα «Χρυσά Βατόμουρα»

Τα «Χρυσά Βατόμουρα» θα ανακοινωθούν στις 6 Μαρτίου, μια ημέρα πριν από την απονομή των βραβείων Οσκαρ.


Οι ταινίες «Η Χαμένη Ήπειρος» και «Tranformers: Η Εκδίκηση των Ηττημένων» κυριαρχούν στις υποψηφιότητες για τα βραβεία των... χείριστων της χρονιάς, τα περίφημα «Χρυσά Βατόμουρα» που ανακοινώθηκαν αργά χθες βράδυ.

Κάθε μια από τις παραπάνω ταινίες, που αποδείχθηκαν και παταγώδεις εισπρακτικές αποτυχίες, απέσπασε από επτά υποψηφιότητες, μεταξύ των οποίων και η «κορυφαία» της χειρότερης ταινίας.

Ο κατάλογος των υποψηφιοτήτων συμπληρώνεται με την ταινία «All About Steve», στην οποία πρωταγωνιστεί η Σάντρα Μπούλοκ, «G.I Joe: Η γέννηση της Κόμπρας» και «Οι Γερόλυκοι» με τους Ρόμπιν Ουίλιαμς και Τζον Τραβόλτα.

Η Μπούλοκ ηγείται του καταλόγου της κατηγορίας για τη χειρότερη γυναικεία ερμηνεία, γεγονός που έχει αυξήσει τη φημολογία ότι ίσως να είναι το πρώτο πρόσωπο στην ιστορία του θεσμού των βραβείων που το ίδιο Σαββατοκύριακο θα τιμηθεί με βραβείο Όσκαρ και Χρυσό Βατόμουρο, καθώς θεωρείται φαβορί για το βραβείο καλύτερου γυναικείου ρόλου για την ερμηνεία της στην ταινία «Blind Side».

Στον κατάλογο των υποψηφίων για τις χείριστες γυναικείες ερμηνείες περιλαμβάνονται η Μπιγιονσέ για το «Ψύχωση», η Σάρα Τζέσικα Πάρκερ για το «Τα μάθατε για τους Μόργκαν;» και η Μέγκαν Φοξ για τους «Tranformers» και για το «Σώμα που Σκοτώνει».

Στην κατηγορία των χειρότερων ηθοποιών περιλαμβάνονται ο Γουίλ Φερέλ για την «Χαμένη Ήπειρο», ο Εντι Μέρφι για το «Για Φαντάσου», ο Στηβ Μάρτιν για τον «Ροζ Πάνθηρα 2» και οι Τζόνας Μπόδερς για την τρισδιάστατη συναυλία τους.

Φέτος επίσης θα επιλεγεί και η ταινία που θα κερδίσει το «Χρυσό Βατόμουρο» της δεκαετίας. Στην κατηγορία αυτή οι υποψηφιότητες είναι «Πεδίο Μάχης: Γη» του Τζον Τραβόλτα, «Με το Δάκτυλο του...Φρέντυ» του Τομ Γκριν, «Gigli» των Μπεν Αφλεκ και Τζένιφερ Λόπεζ, «Ξέρω ποιος με σκότωσε» της Λίντσντεϊ Λόχαν και «Η Κυρία και ο Ναύτης» της Μαντόνα.

Ο Τραβόλτα και ο Μπεν Αφλεκ είναι υποψήφιοι για χειρότεροι ηθοποιοί της δεκαετίας μαζί με τους Εντι Μέρφι, Μάικ Μάγιερς και Ρομπ Σνάιντερ. Οι Λόχαν, Λόπεζ, Μαντόνα, Μαράια Κάρεϊ και Πάρις Χίλτον είναι οι υποψήφιες για το βραβείο της χειρότερης ηθοποιού της δεκαετίας.

Φάρσα το τηλεφώνημα για βόμβα στο κέντρο της Αθήνας

Φάρσα αποδείχθηκε το τηλεφώνημα, που έγινε στην εφημερίδα «Ελευθεροτυπία» ότι υπήρχε εκρηκτικός μηχανισμός σε σταθμευμένο αυτοκίνητο, στη συμβολή των οδών Σταδίου και Αιόλου.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο άγνωστος τηλεφώνησε στις 12:40 και υποστήριξε ότι εντός 30 λεπτών θα εκραγεί ο εκρηκτικός μηχανισμός. Στην περιοχή έσπευσαν άνδρες του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών, διέκοψαν την κυκλοφορία των οχημάτων και εκκένωσαν τα γύρω κτίρια.

Από την έρευνα στο σημείο δεν εντοπίστηκε εκρηκτικός μηχανισμός και ύστερα από περίπου μία ώρα αποκατατάσθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων.

ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΣΥΝΤΟΜΑ

http://gamato.info/

Θεοφανία Καλογιάννη - summer angels



Η ακριβότερη αιθησιακή ταινία ΟΛΩΝ των εποχών σε Ελλάδα και Ευρώπη...
το υλικό που τραβήχτηκε απο
την ομάδα παραγωγής, έγινε σε ανάλυση 1080p (1920x1080) και DOLBY DIGITAL 2.0 ήχο Για το τελικό μοντάζ της ταινίας και των 2 trailers απαιτήθηκε εργασία τουλάχιστον 2000 ωρών απο 4 διαφορετικά άτομα.

http://www.summerangels.gr/

Ελληνίδα Next Porn Model – Η Επιστροφή του Δασκάλου!


Η νέα παραγωγή της Sirina που κυκλοφορεί στις 21 Ιανουαρίου 2010, αναμένεται να καθηλώσει και τους πιο απαιτητικούς τσοντοφίλ όχι μόνο με τις αχόρταγες για σκληρό σεξ Ελληνίδες και ξένες πανέμορφες πορνοστάρ (ένα μοναδικό και πλουσιότατο καστ), όχι μόνο με το καταπληκτικά διεστραμμένο σενάριο και τις hard σκηνές της , αλλά και γιατί για πρώτη φορά μετά από 30 χρόνια κάνει την επανεμφάνισή του σε ελληνική πορνοταινία ο βασιλιάς της ελληνικής τσόντας Κώστας Γκουσγκούνης και μάλιστα σε πρωταγωνιστικό ρόλο! Η παλιά γενιά της τσόντας συναντάει τη νέα και τα αποτελέσματα είναι μοναδικά!

Ένα μοναδικό reality όπου Ελληνίδες και ξένες top models διψασμένες για …διάκριση αφήνονται στα έμπειρα χέρια της επιτροπής αξιολόγησης μοντέλων. Πρόεδρος της επιτροπής ο Κώστας Γκουσγκούνης, Ζαφείρης γκέι μόδιστρος, φωτογράφος ο Βαρβάτος και ιδιοκτήτρια πρακτορείου μοντέλων η Σάντρα. Όλοι τους είναι αυστηροί, αλλά τα κορίτσια τα …παίρνουν εύκολα!
Τα παρασκήνια ενός reality μοντέλων όπως δεν τα έχετε ξαναδεί!

Είμαστε κορόιδα! Καταγγελία αναγνωστρίας

Μέσα στη κρίση και στα σενάρια πτωχεύουμε δεν πτωχεύουμε, κάποιοι κερδοσκοπούν σε βάρος μας και κερδοσκοπούν αισχρά!

Δεν μιλάω για μονάδες spread των ελληνικών 10ετών ομολόγων, αλλά για την καθημερινότητα μας!

Πρόσφατα πήγα να αγοράσω ένα επιπλάκι από την πολυεθνική IKEA. Είχα αγοράσει ήδη ένα πριν κανα χρόνο και πήγα να αγοράσω και ένα δεύτερο. Θυμόμουν ότι το είχα αγοράσει 49 ευρώ. Όταν πήγα να πάρω το δεύτερο η τιμή του ήταν 79 ευρώ!

Δηλαδή 61% ακριβότερα!

Τρελάθηκα! Δεν ήταν τα 30 ευρώ που με τρέλαναν αλλά αυτό το 61%!

Σκέφτηκα μεσα σε περίοδο παγκόσμιας κρίσης αυτοί ανεβάζουν τις τιμές τους; Περίεργο!

Μπήκα λοιπόν στα sites της IKEA σε όλη την ευρώπη και τι διαπίστωσα;

Οι τιμές ναι μεν αυξήθηκαν... ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Δεν φτάνει που έχουμε από τους ποιο χαμηλούς μισθούς στην Ευρώπη, έχουμε και τις πολυεθνικές (και όχι μόνο) να μας δουλεύουν...

Λοιπόν για να μην λέτε ότι σας λέω χαζομάρες, έκανα μια μικρή δειγματοληπτική έρευνα σε προιοντα μαζικής κατάνάλωσης της εν λόγω εταιρείας:

Τα συμπεράσματα δικά σας...

Τραπεζάκι LACK (200.114.13)

http://www.ikea.com/PIAimages/57544_PE163126_S2.jpg

Ελλάδα: Άσπρο: 9,95 Καρυδιά/Σημύδα: 15,00 (καταλογος 2010 σελ. 66)

Γαλλία : Όλα 4,95 (Σε μας από 200% - 300% ακριβότερα!)

Ιταλία: 7.99 (Σε μας από 25% - 50% ακριβότερα!)

Ιρλανδία: Άσπρο: 5,99 Καρυδιά/Σημύδα: 8,99 (Σε μας από 66% ακριβότερα!)

Ισπανία: Όλα 4,99 (Σε μας από 200% - 300% ακριβότερα!)

Πορτογαλία: Όλα 4,99 (Σε μας από 200% - 300% ακριβότερα!)

Γερμανία: Άσπρο 7,99 Καρυδιά/Σημύδα: 9,99 (Σε μας από 25% - 50% ακριβότερα!)

Καναπές διθέσιος KLIPPAN (180χ88) κάλυμμα Lappmon

http://www.ikea.com/PIAimages/0092326_PE228635_S2.JPG

Ελλάδα : 235,00 (καταλογος 2010 σελ. 18)

Γαλλία, Ιταλία, Γερμανία : 199,00 (Σε μας 18% ακριβότερα)

Ιρλανδία, Ισπανία, Πορτογαλία : 189,00 (Σε μας 24% ακριβότερα)

Επιπλο Τηλεόρασης Mavas

http://www.ikea.com/PIAimages/0092984_PE229814_S2.JPG

Ελλάδα : 79,00 (καταλογος 2010 σελ. 75)

Γαλλία, Ιταλία, Γερμανία, Ισπανία, Πορτογαλία : 69,00-69.90 (Σε μας 14% ακριβότερα)

Ιρλανδία: 59,00 (Σε μας 33% ακριβότερα)

Ραφιέρα EXPEDIT 59x39 Λευκή

http://www.ikea.com/PIAimages/0086572_PE215405_S2.JPG

Ελλάδα : 45,00 (καταλογος 2010 σελ. 81)

Γαλλία, Πορτογαλία, Ισπανία: 19,95 (Σε μας 225% ακριβότερα!)

Συρταριέρα MALM (300.539.21)

http://www.ikea.com/PIAimages/22499_PE107374_S2.jpg

Ελλάδα: 79,00 (καταλογος 2010 σελ. 157)

Γαλλία, Ιταλία, Ιρλανδία, Ισπανία, Πορτογαλία : 59,00 (Σε μας 33% ακριβότερα!)

Όλες οι τιμές που σας παραθέτω έχουν και τα αντίστοιχα links στα sites των άλλων χωρών για να μην πείτε ότι είμαι υπερβολικός!

Και θέτω τα εξής ερωτήματα:

1. Είναι προφανές ότι υπάρχουν διαφορετικοί τιμοκατάλογοι και εμείς είμαστε στον πιο ακριβό τουλάχιστον για την ευρώπη γιατί; Μήπως γιατί έχουμε τα υψηλότερα εισοδήματα; Μήπως μας περισσεύουν; Γιατί οι τιμές που αγοράζουμε είναι ίδιες με αυτές των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων (ναι εκεί το τραπεζάκι κάνει 49ΑΕΔ = 9,5 ευρώ αν και λίγο φτηνότερο) μιας από τις πλουσιότερες χώρες στον κόσμο; (Στην Αμερική κάνει 7,99$ = 5,65 ευρώ - είναι φτωχοί αυτοί...)

2. Τι τους κάνει να πιστεύουν ότι είμαστε τόσο κορόιδα, ώστε να μας πουλάνε τα ίδια πράγματα 2 και 3 φορές ακριβότερα; Νομίζουν ότι πουλάνε χάντρες στους ιθαγενείς;

3. Τι μπορούμε να κάνουμε ως καταναλωτές; Μπορούμε να σταματήσουμε να ψωνίζουμε από δαύτους κανά τρίμηνο να "στρώσουν χαρακτήρα"; Μπορούμε να τους στείλουμε καμιά 1.000xxx emails διαμαρτυρίας; Να γράψουμε ένα email και να το στείλουμε σε όλους τους γνωστούς μας, απλά για να μάθουν τι θα πει σας "πουλάμε ακόμα φτηνότερα";

Δεν ξέρω για σας, αλλά εμένα μου την δίνει αφάνταστα να με περνάνε για κορόιδο, αλλά όλα με περνάνε για ΤΟΟΟΟΣΟ κοροίδο δεν ξέρω καν πως να αντιδράσω!

seleo

Το φιλί του Jim Carrey με τον Ewan McGregor















Η ΝΕΑ ΤΟΥΣ ΤΑΙΝΙΑ.

Παγωνιά και χιόνι στη Βόρεια Ελλάδα

Ασπρη μέρα βλέπουν από το πρωί οι βορειοελλαδίτες. Η θερμοκρασία έπεσε έως και 10 βαθμούς από χθες και το θερμόμετρο δεν ξεπερνά τους 3 βαθμούς κελσίου στις περισσότερες πόλεις της Μακεδονίας και της Θράκης.

Αλυσίδες στη Χαλκιδική

Με αλυσίδες γίνεται η κίνηση στη βόρεια και κεντρική Χαλκιδική ενώ χιονίζει αυτή τη στιγμή, στην Αλεξανδρούπολη, τη Δράμα, ενώ χιόνι έπεφτε νωρίς το πρωϊ και στις Σέρρες. Στην Αλεξανδρούπολη τα εκχιονιστικά μηχανήματα και οι αλατιέρες βρίσκονται στο δρόμο για να προλάβουν τον τυχόν αποκλεισμό δρόμων.

«Ήλιος με δόντια» στην Έδεσσα και Βέροια!

Ο ήλιος φάνηκε στον ούρανο της Έδεσσας όπου η θερμοκρασία φτάνει τους 4 βαθμούς κελσίου ενώ άνοιξε νωρίτερα ο δρόμος προς το χιονοδρομικό κέντρο Καϊμάκτσαλαν που έκλεισε λόγω παγετού τις πρωϊνές ώρες. Ηλιοφάνεια και τσoυχτερό κρύο με τη θερμοκραία όμως να φτάνει τους 7 βαθμούς κελσίου επικρατεί αυτή τη στιγμή και στη Βέροια. Τους 7 βαθμούς έφτασε το θερμόμετρο και στην Κατερίνη, όπου παρά την ηλιοφάνεια επικρατεί παγωνιά.

Παγωνιά στη δυτική Μακεδονία

Παγωνιά επικρατεί και στη δυτική Μακεδονία, όπου δε χιονίζει αλλά το θερμόμετρο δεν ξεπερνά τους 5 βαθμούς κελσίου σε Κοζάνη και Γρεβενά, ενώ σε Φλώρινα και Καστοριά η θερμοκρασία φτάνει τον 1 βαθμό κελσίου.

agelioforos

«Πρωταθλήτρια» στις αυξήσεις η Ελλάδα

Η Ελλάδα κατέχει σταθερά την πρωτιά στην ακρίβεια σε πολλά προϊόντα ευρείας κατανάλωσης, σύμφωνα με την ανάλυση των τιμών προϊόντων ευρείας κατανάλωσης, που πραγματοποίησε το Ελληνικό Κέντρο Καταναλωτών (ΕΛΚΕΚΑ) και αφορούν τις χώρες της Ευρωζώνης, για τον Δεκέμβριο που πέρασε.

Συγκεκριμένα:

-Η Ελλάδα πρώτη στον πληθωρισμό με 2,6% όταν ο μέσος όρος της ΕΕ είναι 0,9%

-Η Ελλάδα πρώτη στην ένδυση με αύξηση 2,8% τον Δεκέμβριο 2009 σε σχέση με τον Δεκέμβριο 2008, με δεύτερη την Γερμανία με 2,5%, όταν ο μέσος όρος της ΕΕ είναι 0,4%

-Η Ελλάδα πρώτη στα παπούτσια με αύξηση 2,8% μαζί με την Γερμανία, όταν ο μέσος όρος της ΕΕ είναι 1%.

-Η Ελλάδα πρώτη στις επισκευές οικιακών συσκευών με αύξηση 3,9% μαζί με την Ισπανία και την Ολλανδία όταν ο μέσος όρος της ΕΕ είναι 1,9%.

-Η Ελλάδα πρώτη στον σιδηρόδρομο με αύξηση 36,6%, με δεύτερη την Ιταλία με αύξηση 11,9% όταν ο μέσος όρος της ΕΕ είναι 4,3%.

-Η Ελλάδα πρώτη στις υπηρεσίες μεταφορών με 11,6%, με δεύτερη την Ιρλανδία με 9,2% όταν ο μέσος όρος της ΕΕ είναι 4,3%.

-Η Ελλάδα πρώτη στις ασφάλειες μεταφορών με αύξηση 10,9% με δεύτερη την Ιρλανδία με 9,2%, όταν ο μέσος όρος της ΕΕ είναι 4,30%.

-Η Ελλάδα δεύτερη στις Νοσοκομειακές υπηρεσίες με αύξηση 6,5% με δεύτερη την Ιρλανδία με 11,7%, όταν ο μέσος όρος της ΕΕ είναι 2,40%.

-Η Ελλάδα δεύτερη στην αύξηση της βενζίνης με 25,6% με πρώτη την Σλοβενία με 27,3% όταν ο μέσος όρος της ΕΕ είναι 11%.

-Η Ελλάδα δεύτερη στην αύξηση στο ψωμί με 0,5% με πρώτη την Μάλτα 3,2%, όταν ο μέσος όρος της ΕΕ είναι -0,6%.

-Η Ελλάδα δεύτερη στην αύξηση του καφέ, με 1,9% % με πρώτη την Αυστρία με 2,3% όταν ο μέσος όρος της ΕΕ είναι 0,10%

Επαινοι Στιγκλιτζ σε Παπανδρέου

Με επαίνους μίλησε για την παρουσία του Γ. Παπανδρέου στο Νταβός, ο νομπελίστας οικονομολόγος Τζόζεφ Στίγκλιτζ, από το βήμα του συνεδρίου του Economist. Ο κ. Στίγκλιτζ είπε χαρακτηριστικά ότι στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός, ο κ. Παπανδρέου «έκανε καλή δουλειά».

Αναφερόμενος στην οικονομική κρίση, δήλωσε ότι «η Ελλάδα είναι ανάμεσα στις χώρες που υποφέρουν λόγω των λαθών των άλλων και όχι των δικών της». Ο «φετιχισμός των ελλειμμάτων» είναι λανθασμένος, τόνισε, καθώς «καμία εταιρεία δεν θα επικεντρωνόταν αποκλειστικά στη μία πλευρά του ισολογισμού της».

Μιλώντας για την «πόρτα εξόδου» από την κρίση, επισήμανε ότι «πρέπει να ανακτηθεί η εμπιστοσύνη στις αγορές και την πολιτική». Για το σκοπό αυτό, όπως είπε, πρέπει να ενισχυθεί η διαφάνεια. Στο σημείο αυτό μάλιστα επαίνεσε την ελληνική κυβέρνηση για τα βήματα που έχει κάνει για την ενίσχυση της διαφάνειας.

Ο κ. Στίγκλιτζ χαρακτήρισε αδύναμη την οικονομική ανάκαμψη στις ΗΠΑ και διατύπωσε απαισιοδοξία αναφορικά με την ταχύτητα με την οποία θα βγει από την κρίση η αμερικανική οικονομία.

proto thema

Matthew Fox

Ο 43χρονος πρωταγωνιστής της επιτυχημένης σειράς «Lost», Matthew Fox, δήλωσε ότι η τηλεοπτική του καριέρα σταματάει με το τέλος των γυρισμάτων της έκτης και τελευταίας σεζόν της σειράς.

«Έχω χορτάσει από την τηλεόραση, έχω περάσει άπειρες ώρες σε τηλεοπτικά γυρίσματα και πλέον θέλω να κάνω κάτι άλλο», είπε στο US magazine.

«πέρασα πάρα πολύ ωραία στα γυρίσματα στη Χαβάη και στο Λος Άντζελες, αλλά θα χρειαστεί να μετακομίσω, και να επιστρέψω στην πόλη όπου μεγάλωσα, για να βρίσκομαι πιο κοντά με τους συγγενείς μου».

O Κόκκαλης αποφασίζει για Βαλβέρδε

Στα χέρια του Σωκράτη Κόκκαλη βρίσκεται το θέμα της επιστροφής του Ερνέστο Βαλβέρδε στο μεγάλο λιμάνι . Στα υπερ του Ισπανού είναι ότι τον θέλουν οι παίκτες και οι φίλαθλοι ενώ έχει υποστηρικτές μέσα στην ΠΑΕ με πρώτο και καλύτερο τον Σάββα Θεοδωρίδη.
Το θέμα θα το χειριστεί προσωπικά ο Κόκκαλης. Πάντως έως τώρα κανείς από την ΠΑΕ δεν έχει επικοινωνήσει με τον Ισπανό ή τον μάνατζερ του, ενώ ούτε ο πρόεδρος του Ολυμπιακού έχει συζητήσει το θέμα του προπονητή με κάποιον συνεργάτη του. Περιμένει να δει πως θα κυλήσει η χρονιά για τους ερυθρόλευκους και μετά θα δει τι θα κάνει με τον προπονητή.

Ο μάνατζερ του 45χρονου προπονητή, Ινιάκι Ιμπάνιεθ, δήλωσε στην εφημερίδα «SportDay»: «Ο Ερνέστο θα ξεκουραστεί, δεν θα πάει σε άλλη ομάδα αυτή την περίοδο. Θα ηρεμήσει και στη συνέχεια θα δούμε τι θα γίνει. Θα πάρει με ηρεμία τις αποφάσεις του».
Να σημειωθεί, πάντως, πως κάποιοι σκέφτονται το ενδεχόμενο να μείνει και του χρόνου ο Μπάντοβιτς ως πρώτος προπονητής.

Σύντομα θα κυκλοφορήσουν οι τελευταίες ηχογραφήσεις του Jimi Hendrix.

Σαράντα χρόνια μετά το θάνατο του μεγάλου κιθαρίστα Jimi Hendrix πρόκειται να βγουν το Μάρτιο στη δημοσιότητα οι τελευταίες ηχογραφήσεις του, όπως ανακοίνωσε πρόσφατα η αδελφή του. Πρόκειται για ακυκλοφόρητο στουντιακό υλικό, το οποίο θα κυκλοφορήσει στο album με τον τίτλο «Valleys of Neptune». Θα περιλαμβάνει 12 τραγούδια τα οποία ηχογράφησε ο Hendrix το 1969 με το συγκρότημά του αλλά και το νέο, εκείνη την εποχή, συνεργάτη του, μπασίστα Billy Cox, με τον οποίο είχαν γνωριστεί στο στρατό και σχημάτισαν τους Band Of Gypsys.

Το album θα περιλαμβάνει μια ορχηστρική απόδοση του γνωστού τραγουδιού των Cream «Sunshine of your Love», μία εναλλακτική ηχογράφηση του κλασσικού κομματιού «Fire» και μία πρώτη εκτέλεση του «Mr Bad Luck», ενός τραγουδιού που θεωρείται ότι μάλλον ήταν το πρώτο πρωτότυπο κομμάτι του που έχει ερμηνεύσει ποτέ. «Είναι σημαντικό να καταλάβουν όλοι ότι δεν πρόκειται για το ‘χαμένο’ άλμπουμ,» εξήγησε ο κ. John McDermott, αρχειοθέτης της Experince Hendrix (του φορέα που σύστησε η οικογένεια του Hendrix για να διαχειρίζεται το υλικό του). «Είναι απλά η τεκμηρίωση ενός σημαντικού σημείου στην καριέρα του, όταν οι Jimi Hendrix Experience δούλευαν στη συνέχεια του «Electirc Ladyland» το 1969».

Οι ηχογραφήσεις υπέστησαν νέα επεξεργασία (remaster) για την κυκλοφορία του συγκεκριμένου άλμπουμ από τον Eddie Kramer, τον παραγωγό του άλμπουμ «Electric Ladyland», ο οποίος χρησιμοποίησε ψηφιακά και αναλογικά μέσα για να φέρει στο σήμερα τον ήχο του Hendrix. Ο ίδιος άλλωστε είχε ηχογραφήσει και το πρωτότυπο υλικό, πίσω στο 1969, στα Olympic Studios του Λονδίνου και στο Record Plant της Νέας Υόρκης.

Το «Valleys Of Neptune» θα κυκλοφορήσει στις 9 Μαρτίου από τη Legacy Recordings της Sony, ενώ το ομότιτλο τραγούδι θα κυκλοφορήσει στις 2 Μαρτίου ως single. Τέλος οι κάτοχοι των δικαιωμάτων για την μουσική του Hendrix υποσχέθηκαν ότι θα κυκλοφορήσουν μέχρι το τέλος του χρόνου ένα DVD με πλάνα από τα παρασκήνια συναυλιών του αδικοχαμένου κιθαρίστα.

eradio

Ξεκαθαρίζει τις φήμες για τον Γιάννη Λάτσιο και την Κατερίνα Γκαγκάκη

Το Σαββατοκύριακο διάφορα blogs έγραφαν ότι τον Γιάννη Λάτσιο και την Κατερίνα Γκαγκάκη τους συνδέει κάτι παραπάνω από μία επαγγελματική και φιλική σχέση. Η Τατιάνα Στεφανίδου μέσα από την εκπομπή της, «Αξίζει να το Δεις», ξεκαθάρισε ποια είναι η αλήθεια.

«Όταν ξέρω κάτι διασταυρωμένο, το λέω. Δεν υπάρχει θέμα με την Γκαγκάκη και τον Λάτσιο. Αφήστε την στην ησυχία της τη γυναίκα να παντρευτεί τον άνθρωπό της. Τώρα που βρήκε ένα παλικάρι μην της χαλάσετε το δεσμό. Επίσης, ο σύντροφός της είναι από το χώρο της διαφήμισης και σκηνοθέτης. Δεν έχει καμία σχέση με τον ANT1», δήλωσε η Τατιάνα.

yupi

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Αρκετά είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Μπόζινταρ Μπάντοβιτς ενόψει της αναμέτρησης του Ολυμπιακού με τον Λεβαδειακό. Ο τεχνικός των «ερυθρολεύκων» δεν γνωρίζει ακόμη αν θα έχει στην διάθεσή του για την κόντρα με τους Βοιωτούς τους Τοροσίδη και Ντουντού, ενώ εκτός μάχης λόγω τιμωριών, είναι και οι Μαρέσκα, Λεονάρντο, Ντατόλο.

Ο «Τόρο», αναμένεται να υποβληθεί σε εξετάσεις, προκειμένου να διαπιστωθεί το αν θα είναι σε θέση να αγωνιστεί στην αναμέτρηση με τον Λεβαδειακό, καθώς εξακολουθεί να πονάει αρκετά. Όσο για τον Βραζιλιάνο; Ο Ντουντού αισθάνθηκε έντονες ενοχλήσεις στο πέλμα, με αποτέλεσμα να δυσκολεύεται ακόμη και με το περπάτημα, με το ιατρικό τιμ να εκτιμά πως δεν πρόκειται να απουσιάσει για μεγάλο χρονικό διάστημα από τις αγωνιστικές υποχρεώσεις του συλλόγου του Πειραιά.

Σε αυτά τα προβλήματα, έρχονται να προστεθούν και οι τιμωρίες των Ντάτολο, Μαρέσκα και Λεονάρντο, οι οποίες αναμένεται να ενεργοποιήσουν και πάλι τον Κριστιάν Ραούλ Λεντέσμα, ενώ κάτι ανάλογο θα συμβεί και με τον Όσκαρ, ο οποίος δεν αποκλείεται να πάρει θέση βασικού. Στον αγώνα με τον Λεβαδειακό πάντως, επιστρέφουν οι Γκαλίτσιος, Λούα Λούα και Μήτρογλου, οι οποίοι θα δώσουν επιπλέον λύσεις στον Μπάντοβιτς ενόψει της δύσκολης συνέχειας και της μάχης που θα δοθεί μέχρι τέλους για το… θαύμα.

Όσο για το τι συμβαίνει με το θέμα του προπονητή; Αυτή την στιγμή ο Ινιάκι Ιμπάνιεθ υποστηρίζει πως ο Ερνέστο Βαλβέρδε δεν έχει δεχθεί ακόμη καμία πρόταση από τους Πειραιώτες, ενώ ξεκαθαρίζει πως ο πελάτης του δεν πρόκειται να επιστρέψει άμεσα στους πάγκους, καθώς αρχικά θέλει να ξεκουραστεί μέχρι το καλοκαίρι και στη συνέχεια να επιστρέψει… δριμύτερος στους πάγκους. Πάντως, τον τελευταίο καιρό έντονα ακούγεται και το όνομα του Χοακίν Καπαρός, ο οποίος έχει προταθεί από τον Πέπε Σεγκούρα.

sportaction

Η Χέδερ είναι 23 ετών και… εγκληματολόγος. Α, και κουκλάρα επίσης.



















































































sportaction

Ο πληθυσμός της Αυστραλίας γερνάει και η οικονομία της...........

Στις απειλές και προκλήσεις που αναμένεται να αντιμετωπίσει η αυστραλιανή οικονομία στις επόμενες δεκαετίες λόγω του γηράσκοντος πληθυσμού, της αύξησης των δαπανών ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και της κλιματικής αλλαγής, αναφέρθηκε ο Υπουργός Οικονομικών της Αυστραλίας κ. Γουέιν Σουάν παρουσιάζοντας τη διαγενεακή έρευνα «Η Αυστραλία προς το 2050».

H έρευνα δείχνει ότι το 2050 ο συνολικός πληθυσμός της Αυστραλίας αναμένεται να φτάσει τα 36 εκατ., ενώ ο πληθυσμός ηλικίας άνω των 65 ετών εκτιμάται ότι θα διπλασιαστεί σε σχέση με σήμερα. Οι δημογραφικές αυτές αλλαγές θα έχουν ως αποτέλεσμα την αύξηση του κόστους των συντάξεων, της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και της μέριμνας για τους ηλικιωμένους, το κόστος των οποίων αναμένεται να ανέρχεται στο ήμισυ των κυβερνητικών δαπανών σε σχέση με το ένα τέταρτο που ισχύει σήμερα - με αποτέλεσμα οι δαπάνες να είναι περισσότερες από τα έσοδα. Τη μεγαλύτερη σχετική αύξηση θα έχουν οι δαπάνες για την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Με βάση τα στοιχεία αυτά φαίνεται αναπόφευκτη η παράταση των εργασιακών ωρών στο μέλλον. Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Σουάν ανακοίνωσε ένα πακέτο 43,3 εκατ. δολαρίων για την εκπαίδευση και υποστήριξη ηλικιωμένων ανθρώπων, ώστε να μπορούν να συνεχίσουν να εργάζονται. Και δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να δοθούν και φορολογικά κίνητρα σε εργοδότες που απασχολούν ηλικιωμένους ανθρώπους. Ο κ. Σουάν επεσήμανε ότι το ζήτημα του γηράσκοντος πληθυσμού δε θα πρέπει να αντιμετωπίζεται ως πρόβλημα, αλλά ως πρόκληση για την καλύτερη αξιοποίηση της εμπειρίας και του πνευματικού κεφαλαίου των ηλικιωμένων Αυστραλών. Σημείωσε επίσης ότι η Αυστραλία παρουσιάζει μικρότερη συμμετοχή ηλικιωμένων στην αγορά εργασίας σε σχέση με άλλες χώρες όπως οι ΗΠΑ, η Μεγάλη Βρετανία, ο Καναδάς και η Νέα Ζηλανδία.

Πρόκειται για την τρίτη διαγενεακή έρευνα που πραγματοποιείται στην Αυστραλία με αντικείμενο τις προκλήσεις που θέτουν οι αναμενόμενες δημογραφικές αλλαγές. Προηγήθηκαν ανάλογες έρευνες το 2002 και 2007.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ 02-02-2010

Χιονοπτώσεις σε εξέλιξη και πτώση θερμοκρασίας!

Εξτρα φρέσκο χιόνι προστέθηκε στα περισσότερα χιονοδρομικά της χώρας από τις χθεσινοβραδυνές και πρωινές χιονοπτώσεις δημιουργώντας πολύ καλές συνθήκες για χιονοδρομία.

Η ένταση των χιονοπτώσεων σε συνδυασμό με ισχυρούς ανέμους δημιουργεί και σήμερα προβλήματα κατά τόπους. Κλειστό θα παραμείνει το Χ.Κ. Καρπενησίου λόγω έντονης χιονόπτωσης ενώ σε αναστολή βρίσκεται το Χ.Κ. Πηλίου λόγω χιονοθύελλας. Τα φαινόμενα αναμένεται να εξασθενίσουν κατά την διάρκεια της μέρας ενώ οι θερμοκρασίες κυμαίνονται κάτω από το 0.

Εξτρα χιόνι: 55εκ. στο Χ.Κ. Καλαβρύτων, 40εκ. στα Χ.Κ. Παρνασσού και Καρπενησίου, 20εκ. στα Χ.Κ. Μαινάλου, 3-5 Πηγαδιών, Πισοδερίου, 15εκ. στο Χ.Κ. Καιμακτσαλάν, 10εκ. σε Χ.Κ. Ολύμπου και Χρυσού Ελαφιού, 5εκ. στα Χ.Κ. Σελίου και Φαλακρού.
Αλυσίδες από διασταύρωση προς Χ.Κ. Παρνασσού, από Καλάβρυτα, Πούντα και Ζαρούχλα προς Χ.Κ. Καλαβρύτων, τα τελευταία 10χλμ προς Χ.Κ. Καιμακτσαλάν, 8χλμ προς Χ.Κ. Φαλακρό, 2χλμ προς Χ.Κ. Βασιλίτσας και στους δρόμους προς Χ.Κ. Πηλίου. Κλειστός ο δρόμος προς Χ.Κ. Καρπενησίου, από Καρδαρά προς Χ.Κ. Μαινάλου καθώς και τα 3 τελευταία χλμ από Βυτίνα.

Η ζάχαρη βοηθά στη λήψη αποφάσεων

Αν πρόκειται να πάρετε κάποια σημαντική απόφαση ή αν σχεδιάζετε να διαπραγματευτείτε μια αύξηση μισθού με το αφεντικό σας, θα ήταν καλή ιδέα να πιείτε πριν ένα αναψυκτικό με ζάχαρη, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα, η οποία διαπίστωσε ότι η αύξηση του ζαχάρου στο αίμα κάνει τους ανθρώπους πιο υπομονετικούς και λιγότερο παρορμητικούς - άρα δεν θα πρόκειται να δεχτείτε αμέσως την πρώτη αύξηση που ο εργοδότης σας θα σας προτείνει…

Η ανακάλυψη έγινε από ερευνητές του πανεπιστημίου της Νότιας Ντακότα υπό τους ψυχολόγους Σιάο-Τιάν Γουάνγκ και Ρόμπερτ Ντβόρακ και δημοσιεύτηκε στο περιοδικό «Psychological Science» (Ψυχολογική Επιστήμη), σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο.

Οι ψυχολόγοι έκαναν πειράματα με μια μεγάλη ομάδα εθελοντών φοιτητών τους, από τους οποίους ζήτησαν να αποφασίσουν αν θα πάρουν ένα μικρότερο ποσό χρημάτων «αύριο» ή ένα μεγαλύτερο ποσό στο μέλλον. Οι εθελοντές είχαν χωριστεί σε δύο ομάδες: οι μισοί έπρεπε να απαντήσουν με άδειο στομάχι και οι άλλοι μισοί αφού προηγουμένως είχαν πιει αναψυκτικό με ζάχαρη ή τεχνητή γλυκαντική ουσία (ασπαρτάμη).

Τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα μετρήθηκαν πριν και μετά το πείραμα. Μόλις δέκα λεπτά μετά την κατανάλωση του αναψυκτικού, που αύξησε το ζάχαρο στο αίμα, ήταν ήδη φανερό ότι οι συμμετέχοντες ήσαν πιο πρόθυμοι να περιμένουν για να πάρουν το μεγαλύτερο ποσό στο μέλλον. Αντίθετα, οι νηστικοί δεν έβλεπαν την ώρα και τη στιγμή να πάρουν την ανταμοιβή τους το συντομότερο δυνατό.

«Είναι όπως με το φαγητό: όταν το ζάχαρο στο αίμα είναι υψηλό, τότε μπορεί κανείς να περιμένει πιο πολλή ώρα μέχρι να φάει», δήλωσαν οι ερευνητές, οι οποίοι συμπέραναν ότι το επίπεδο γλυκόζης στο αίμα δεν καθορίζει μόνο τη συμπεριφορά απέναντι στην τροφή, αλλά και τη διαδικασία λήψης αποφάσεων. Όταν κανείς έχει υψηλότερο ζάχαρο, μπορεί να είναι πιο υπομονετικός για να πάρει μια ανταμοιβή (χρηματική ή άλλη απόλαυση), συνεπώς γίνεται πιο «ανθεκτικός» διαπραγματευτής και λιγότερο βιαστικός.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, όταν κάποιος πίνει ένα αναψυκτικό διαίτης (χωρίς ζάχαρη), τότε δίνει στο σώμα του κάτι με ωραία γεύση, αλλά χωρίς θερμίδες, με συνέπεια να δημιουργεί μια «μίνι ενεργειακή κρίση» στον οργανισμό του, ο οποίος προσπαθεί ενστικτωδώς να «αρπάξει» οτιδήποτε βρίσκεται διαθέσιμο εκείνη τη στιγμή - και αυτό δεν αφορά μόνο την τροφή. Συνεπώς η συχνή κατανάλωση «υγιεινών» αναψυκτικών οδηγεί σε μεγαλύτερη παρορμητικότητα και πιο «βιαστικές» αποφάσεις, σύμφωνα με την έρευνα.

Ο Πλάθιντο Ντομίνγκο πάει Πρέβεζα

Eλλάδα δεν είναι μόνο η Αθήνα. Και η εν λόγω πρωτοβουλία έρχεται να επιβεβαιώσει - ή μάλλον να ενισχύσει- του λόγου το αληθές. Το Δημοτικό Ωδείο της Πρέβεζας είναι ο μοναδικός στη χώρα μας φορέας που συμμετέχει στο φιλόδοξο πρόγραμμα ζωντανών μεταδόσεων της Μητροπολιτικής Οπερας της Νέας Υόρκης προσφέροντας μια σπάνια ευκαιρία στο κοινό της ευρύτερης περιοχής να απολαύσει τις παραστάσεις ενός από τα μεγαλύτερα λυρικά θέατρα του κόσμου σε... απευθείας σύνδεση.

Στο πλαίσιο αυτό η επόμενη μετάδοση έχει προγραμματιστεί για το προσεχές Σάββατο 6 Φεβρουαρίου στις 20.00 ώρα Ελλάδος (13.00 ώρα Νέας Υόρκης) και θα φέρει επί σκηνής ή μάλλον επί της οθόνης την όπερα του Βέρντι «Simon Βoccanegra». Πρόκειται για μια πολυσυζητημένη παραγωγή η οποία σηματοδοτεί την πρώτη εμφάνιση του θρυλικού Πλάθιντο Ντομίνγκο σε ρόλο βαρύτονου, εγχείρημα για το οποίο ο ισπανός αστέρας της όπερας έχει υμνηθεί από τη διεθνή κριτική.

vima

Μειώστε επιτόκια σε πιστωτικές, στεγαστικά και καταναλωτικά

Να μειώσουν τα επιτόκια στις πιστωτικές κάρτες, τα στεγαστικά και τα καταναλωτικά δάνεια καλεί τις τράπεζες η Γενική Ομοσπονδία Καταναλωτών Ελλάδος (ΙΝΚΑ). Σε διαφορετική περίπτωση, εάν δηλαδή οι τράπεζες δεν σεβαστούν τις απαιτήσεις και ανάγκες των πολιτών, η Ομοσπονδία «απειλεί» ότι θα καλέσει τους καταναλωτές να αποσύρουν τις καταθέσεις τους.

«Όλοι ξέρουμε, ότι οι τράπεζες δεν είναι κοινωφελή ιδρύματα και ότι δουλεύουν για τους τόκους, αλλά είναι, όμως, και λίμνες κεφαλαίων των καταθετών και καταναλωτών και σε περίπτωση που δεν σεβαστούν τις απαιτήσεις των καταναλωτών - πολιτών για μειώσεις των χορηγητικών επιτοκίων, το ΙΝΚΑ θα καλέσει τους καταναλωτές- καταθέτες, να αποσύρουν τις καταθέσεις τους από τις τράπεζες που δεν ακούν την φωνή της κοινωνίας» σημειώνεται στην ανακοίνωση του ΙΝΚΑ.

Πατέρας και γιος συνελήφθησαν

Οικογενειακή υπόθεση είχε γίνει για έναν 54χρονο και τον 26χρονο γιό του, ο εκβιασμός ενός 46χρονου καταστηματάρχη, από τον οποίο απαιτούσαν την καταβολή του χρηματικού ποσού των 1.000 ευρώ σε μηνιαία βάση, ως όφελος από παλιότερη οικονομική συνδιαλλαγή τους. Οι δυο δράστες συνελήφθησαν αφού ο 46χρονος ενημέρωσε την αστυνομία που προχώρησε σε συντονισμένη επιχείρηση «παγίδευσης» των δυο δραστών.

Το μεσημέρι της Δευτέρας, ο 26χρονος, αθλητής πυγμαχίας, μετά από εντολή του πατέρα του μετέβη στο καφέ-μπαρ που διατηρεί ο 46χρονος, εξαναγκάζοντάς τον να του καταβάλει το χρηματικό ποσό, το οποίο είχε όμως προσημειωθεί.

Υποβολή προτάσεων για τα 45α Δημήτρια

Για τα Δημήτρια του 2010 (45α), περιμένουμε τις προτάσεις σας, το αργότερο μέχρι 15 Μαρτίου, στα γραφεία της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού, Τμήμα Δημητρίων, Θεοφίλου 25, Άνω Πόλη, Τ.Κ. 546 33.

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι κάθε πρόταση θα πρέπει να απαντά στα ακόλουθα :

1. Τίτλος εκδήλωσης ή δράσης

2. Στοιχεία προτείνοντος (πλήρη στοιχεία του Φορέα η Ιδιώτη, Νομική Μορφή, Έδρα κλπ)

3. Ανάγκες χωρητικότητας του Χώρου που θα φιλοξενήσει την εκδήλωση

4. Κατηγορία κοινού στο οποίο απευθύνεται η εκδήλωση

5. Κόστος εκδήλωσης (ενδεικτικός προυπολογισμός)

6. Φορείς χρηματοδότησης

και να συνοδεύεται από DVD, CD, φωτογραφικό ή όποιο άλλο υλικό, καθώς και βιογραφικά.

Τα παραπάνω κρίνονται ως απαραίτητα για την σωστή αξιολόγηση των προτάσεων.

Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε συμπληρωματική διευκρίνηση και επικοινωνία.

Τηλέφωνα επικοινωνίας:

Προϊσταμένη Δημητρίων : Μαργαρίτα Σαλπιγγίδου 2310/281068

Οργάνωση Προγράμματος Δημητρίων:

Μένη Γιαννοπούλου, Ιωάννα Μυταυτσή, Λίλιαν Σαμαρά 2310/228243,
email: i.mitaftsi@thessaloniki.gr, l.samara@thessaloniki.gr

Υποβολή Προτέσεων Δημήτρια στα Σχολεία - 45α Δημήτρια

Έναρξη λειτουργίας του Hotmail.gr

Η Microsoft ανακοίνωσε σήμερα το hotmail.gr, την Ελληνική έκδοση της δημοφιλούς υπηρεσίας Windows Live Hotmail, που παρέχει υψηλή ταχύτητα, προστασία ενάντια στην ανεπιθύμητη αλληλογραφία και ενισχυμένη ασφάλεια.

Οι Έλληνες χρήστες έχουν πλέον τη δυνατότητα, να δημιουργήσουν ένα λογαριασμό στο hotmail.gr και μέσα σε αυτόν να συμπεριλάβουν όσους λογαριασμούς e-mail επιθυμούν. Χάρη στα καινούργια χαρακτηριστικά του hotmail.gr, η διαδικασία μεταφοράς των περιεχομένων από έναν ήδη ενεργό λογαριασμό e-mail, σε ένα μόνο αποθηκευτικό χώρο στο Hotmail είναι ιδιαίτερα γρήγορη και απλή, διευκολύνοντας τη συγκέντρωση και διαχείριση των διαφορετικών λογαριασμών ηλεκτρονικής αλληλογραφίας μέσω ενός τόπου και ενός και μόνο προσωπικού κωδικού.

«Πιθανότατα να έχετε σκεφτεί κάποια στιγμή ότι θα θέλατε να έχετε μία εύκολη και απλή διεύθυνση e-mail αλλά δυστυχώς αυτή είναι πάντα πιασμένη. Έτσι καταλήγατε με μια διεύθυνση που ήταν δύσκολο να τη θυμάστε. Με την έναρξη λειτουργίας του ελληνικού Hotmail.gr, οι χρήστες μπορούν πλέον να σπεύσουν να κατοχυρώσουν τη διεύθυνση e-mail της αρεσκείας τους» δήλωσε χαρακτηριστικά η κα Κική Καρακατσάνη, Windows Client Manager, Microsoft Ελλάς.

Οι συναρπαστικές υπηρεσίες του καινούργιου Windows Live Hotmail είναι οι εξής:

• Απεριόριστος αποθηκευτικός χώρος: Επιτρέπεται η αποθήκευση όλων των e-mail, καθώς τo Hotmail προσφέρει πλέον απεριόριστο αποθηκευτικό χώρο σε όλους τους λογαριασμούς e-mail.

• Σύνδεση όλων των e-mail λογαριασμών σας σε ένα μόνο λογαριασμό: Για αυτούς που χρησιμοποιούν περισσότερους από έναν λογαριασμό e-mail, όπως Gmail, Yahoo mail κλπ., τώρα μπορούν με το Windows Live Hotmail να τους διαχειριστούν όλους, μέσα από το φάκελο «εισερχόμενα» του Hotmail.

• Έμφαση στην Ασφάλεια: Οι καινοτόμες τεχνολογίες της Microsoft βοηθούν στην αντιμετώπιση της ανεπιθύμητης αλληλογραφίας και στην ενίσχυση της ασφάλειας. Η ανεπιθύμητη αλληλογραφία ή τα spam e-mails μεταφέρονται αυτομάτως στο φάκελο “Junk” με τη βοήθεια της τεχνολογίας “SmartScreen”.

• Εύκολη πρόσβαση στο e-mail μέσω του κινητού τηλεφώνου: Οι συσκευές που ενσωματώνουν το λειτουργικό Windows Mobile επιτρέπουν τον αυτόματο συγχρονισμό του e-mail με τις υπηρεσίες του Hotmail. Επιπλέον οι χρήστες τηλεφώνων που διαθέτουν εναλλακτικά λειτουργικά συστήματα, έχουν τη δυνατότητα πρόσβασης στο λογαριασμό τους μέσω ενός browser ή με την χρήση των αντίστοιχων τηλεφωνικών εφαρμογών, όπως το Nokia Messaging η το Blackberry client.

• Σύνδεση με το Windows Live Messenger: Το online πρόγραμμα Windows Live Messenger είναι πλέον διαθέσιμο στο φάκελο «εισερχόμενα» του λογαριασμού Hotmail.

teacheam

iPad gaming… σε δράση





Ο ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ ΚΟΡΚΟΝΕΑΣ ΜΑΣ ΤΟ ΠΑΙΖΕΙ ΚΑΙ ΤΡΕΛΟΣ ΤΩΡΑ ΕΝ ΟΨΕΙ ΔΙΚΗΣ

Με συμπτώματα έντονης επιθετικής συμπεριφοράς αλλά και ακατανόητες εκρήξεις θυμού, μεταφέρθηκε το απόγευμα της Δευτέρας από τις Δικαστικές Φυλακές Μαλανδρίνου Φωκίδος, όπου κρατείται το τελευταίο χρονικό διάστημα, στο Νοσοκομείο της Άμφισσας ο ένας εκ των δύο κατηγορουμένων για τη δολοφονία του 16χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, Επαμεινώνδας Κορκονέας.

Σύμφωνα με απόλυτα ακριβείς πληροφορίες από πηγές μέσα από το σωφρονιστικό κατάστημα, ο πρώην ειδικός φρουρός της ΕΛΑΣ διεκομίσθη με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο, αφού κρίθηκε από τον διευθυντή αλλά και τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους ότι έπρεπε να εξεταστεί από γιατρό του ΕΣΥ για κάθε ενδεχόμενο. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, τις τελευταίες δυο-τρεις ημέρες ο 37χρονος είχε αρχίσει να επιτίθεται φραστικά, να τσακώνεται αλλά και να ερίζει με δεσμοφύλακες.

Επίσης, κατά κάποιες άλλες πληροφορίες, δημιουργούσε τις τελευταίες μέρες συνεχώς περίεργες εντάσεις μέσα στο κελί του, φθάνοντας σε ακραίες διαθέσεις που σχετίζονταν με εκδηλώσεις κατά τη διάρκεια της σωματικής του ανάγκης. Οι αλλοπρόσαλλες διαθέσεις του είχαν παραξενέψει τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους. Έτσι, μετά από μια ακόμα στιγμή έντασης, κρίθηκε σκόπιμη η μεταφορά του στο νοσοκομείο.

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν ότι κατά τη διάρκεια της νύχτας υπάρχει το ενδεχόμενο μεταφοράς του σε ψυχιατρικό κατάστημα στην Αθήνα.

Τα συμβάντα αυτά από κάποιους νομικούς κύκλους κρίνονται ως πολύ περίεργα, αφού, ως γνωστόν, την Τετάρτη το πρωί συνεχίζεται στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Άμφισσας η δίκη για τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου και πλησιάζει η ώρα της ετυμηγορίας. Μάλιστα, οι ίδιοι κύκλοι δεν αποκλείουν ο Κορκονέας να έχει επιστρατεύσει ένα νέο σχέδιο μέσα στις φυλακές. Να το «παίξει τρελός», για να αποφύγει τον καταλογισμό και κατ’ επέκταση την παραδειγματική τιμωρία για τον μοιραίο πυροβολισμό τη «σκοτεινή» βραδιά της 6ης Δεκεμβρίου 2008, στα Εξάρχεια.

zougla

Ανακοινώνονται οι υποψηφιότητες των Όσκαρ

Ανακοινώνονται σήμερα, Τρίτη, στα γραφεία της Ακαδημίας Κινηματογράφου και Τεχνών, στο Λος Αντζελες, οι υποψηφιότητες των βραβείων Όσκαρ.

Οικοδέσποινα της σημερινής εκδήλωσης είναι η νεαρή ταλαντούχα ηθοποιός Αν Χάθαγουεϊ, η οποία πέρυσι ήταν υποψήφια για το βραβείο β' γυναικείου ρόλου (Η Ρέιτσελ Παντρεύεται, τού Τζόναθαν Ντέμι).

Έχει πρωταγωνιστήσει, επίσης, στις ταινίες «Ο Διάβολος Φοράει Πράντα» και «Το Ημερολόγιο μιας Πριγκίπισσας».

Η Χάθαγουεϊ και ο πρόεδρος της Ακαδημίας Τομ Σέρακ θα ανακοινώσουν τις υποψηφιότητες σε 10 -από τις συνολικά 24 κατηγορίες βραβείων.

(Κύπελλο) Ανοίγει η αυλαία των προημιτελικών

Στην τελική ευθεία μπαίνει πλέον το κύπελλο Ελλάδας, καθώς το επόμενο διήμερο θα διεξαχθούν οι πρώτοι δύο προημιτελικοί και την Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου οι άλλοι δύο. Αξίζει να σημειωθεί, ότι σε περίπτωση ισόπαλου αποτελέσματος θα διεξαχθεί επαναληπτικός αγώνας στην έδρα του φιλοξενούμενου.

Σε περίπτωση ισόπαλου αποτελέσματος στην κανονική διάρκεια του επαναληπτικού αγώνα, ο νικητής αναδεικνύεται με τη διαδικασία ημίωρης παράτασης και εκτέλεσης πέναλτι, ενώ το εκτός έδρας γκολ δεν θα υπολογίζεται διπλό.

Αύριο, ο ΠΑΣ Γιάννινα θα υποδεχθεί τον ΠΑΟΚ, σε μία αναμέτρηση όπου οι Θεσσαλονικείς είναι το φαβορί λόγω φόρμας. Ο Φερνάντο Σάντος αναμένεται να στηριχθεί και πάλι στην πολύ καλή αμυντική λειτουργία της ομάδας του, ενώ από την πλευρά τους, οι γηπεδούχοι που έχουν στρέψει το ενδιαφέρον τους στην προσπάθεια να παραμείνουν στην Σούπερ Λίγκα, θα επιδιώξουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.
Παράλληλα, μεθαύριο, ο Παναθηναϊκός θα φιλοξενήσει την Καλλιθέα, με τους «πράσινους» να είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί, παρά τις όποιες αλλαγές επιχειρήσει ο Νίκος Νιόπλιας στην 11αδα.
Το πρόγραμμα, έχει ως εξής:

ΤΡΙΤΗ 2 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
17:00 ΠΑΣ Γιάννινα-ΠΑΟΚ Γήπεδο «Οι Ζωσιμάδες»

ΤΕΤΑΡΤΗ 3 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
17:00 Παναθηναϊκός-Καλλιθέα ΟΑΚΑ

ΤΕΤΑΡΤΗ 10 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
17:00 Ξάνθη-Άρης Γήπεδο Πηγαδίων Ξάνθης
17:00 Καβάλα-Πανιώνιος Στάδιο «Ανθή Καραγιάννη»

Σε περίπτωση που προκύψουν επαναληπτικοί αγώνες, αυτοί θα διεξαχθούν στις 10/2/2010 για τα ζευγάρια ΠΑΣ Γιάννινα-ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός-Καλλιθέα και στις 17/2/2010 για τα ζευγάρια Ξάνθη-Άρης και Καβάλα-Πανιώνιος.

ana