Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2010

7 Μύθοι για την Ημέρα των Ερωτευμένων

Μύθος No. 1: Και να μην γιορτάσετε το Βαλεντίνο τι πειράζει;

Γιατί είναι λάθος: ακόμα κι αν εσύ (φυσικά με προτροπή του αγαπημένου σου) είπες να μην γιορτάσεις αυτή τη χαζογιορτή τάχα, υπάρχει η πιθανότητα όλες οι φίλες και γνωστές να την γιορτάσουν και με το παραπάνω. Έτσι, κι ενώ είχες καταπνίξει το αίσθημα για γιορτές και λουλούδια, τα ερωτόλογα, τα αρκουδάκια και οι ανθοδέσμες στα διπλανά γραφεία, να σου ανοίξουν την όρεξη.

Εναλλακτικά: μπορείτε να μην ακυρώσετε εντελώς τη γιορτή του έρωτα, αλλά να την περάσετε με το δικό σας ξεχωριστό τρόπο. Αντί δηλαδή, να αραχνιάσετε στο σπίτι όπως πάντα, κάντε κάτι διαφορετικό (ένα μάθημα πατινάζ, μια επίσκεψη σε ένα σπα για μασαζάκι).

Μύθος No. 2: Πρέπει οπωσδήποτε να γιορτάσετε στις 14 Φλεβάρη

Γιατί είναι λάθος: επειδή την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου γιορτάζουν πρωτίστως οι ανθοπώλες και τα ζαχαροπλαστεία, δεν χρειάζεται να πέσετε κι εσείς στην ίδια παγίδα, ειδικά αν ένας από τους δύο δεν τα πάει καλά με τα αρκουδάκια και τις αγαπούλες.
Εναλλακτικά: αν ο αγαπημένος σου δεν θέλει σον και καλά να γιορτάσει τον έρωτά σας στις 14 Φλεβάρη αλλά εσύ ψοφάς για αγαπούλες και λουλούδια, διάλεξε μια άλλη ημέρα της εβδομάδας και οργάνωσε ένα ρομαντικό δείπνο. Με τον τρόπο αυτό, ούτε θα είστε ακόμα ένα στριμωγμένο ζευγάρι την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, αλλά και στον ερωτά σας θα δώσετε λίγη σημασία παραπάνω για μια νύχτα έστω.

Μύθος No. 3: Ποιός ο λόγος να βγεις στις 14 Φλεβάρη, αφού συναντάς μόνο ζευγάρια

Γιατί είναι λάθος: αν είσαι εργένισσα και σκέφτεσαι να μην κάνει καν τον κόπο να βγεις από το σπίτι την ξεχωριστή αυτή για πολλούς ημέρα, αξίζει να το σκεφτείς ξανά. Ακόμα και στην περίπτωση που όλα τα μαγαζιά είναι γεμάτα ζευγαράκια, δεν μπορεί, κάπου εκεί θα υπάρχουν και μερικά αγόρια που ξέμειναν μονάχα και ψάχνουν τη βαλεντίνα τους.
Εναλλακτικά: κλείσε από σήμερα τις εργένισσες κολλητές και φίλες για μια βραδιά μόνο για κορίτσια. Φόρα τα καλά σου και κάνε τα αρσενικά που συνοδεύονται να θυμηθούν τι χάνουν, μένοντας σε σχέση.

Μύθος No. 4: Είστε ζευγάρι μερικούς μήνες μόνο, οπότε δεν έχει νόημα να γιορτάσετε

Γιατί είναι λάθος: παρόλο που σωστά σκέφτεσαι να μην το παρακάνεις με τον ενθουσιασμό για την Ημέρα των Ερωτευμένων, το να αγνοήσεις εντελώς τη συγκεκριμένη ημέρα, μπορεί να τον κάνεις να σκεφτεί ότι δεν σε ενδιαφέρει καθόλου η σχέση που έχετε. Όλα τα αγόρια είναι ενήμερα για το πόσο ψοφάμε να γιορτάσουμε τον Έρωτα (ακόμα κι αν κλείσατε λίγους μήνες μαζί)
Εναλλακτικά: αντί για ρομαντικό δείπνο και κεράκια που μπορεί να μην ανταποκρίνονται ακόμα στην κατάσταση της σχέσης σας, προτιμήστε μια ψυχαγωγική δραστηριότητα,στην οποία θα λείψουν τα άβολα "Μ' αγαπάς";

Μύθος No. 5: Μόνο τα κορίτσια πιστεύουν σε αυτή τη γιορτή

Γιατί είναι λάθος: όχι, όσο και να θέλει να σε πείσει για το πόσο κοριτσίστικη θεωρεί τη συγκεκριμένη γιορτή, μην του κάνεις τη χάρη. Θύμησέ του απλά, ότι ο έρωτας είναι unisex και η αγάπη δεν έχει φύλο.
Εναλλακτικά: εδώ τα εναλλακτικά σχέδια δεν έχουν θέση. Εφόσον είσαι οπαδός του Αγίου Βαλεντίνου, φρόντισε να δώσεις στον αγαπημένο σου να καταλάβει το πόσο σημαντική θεωρείς την εν λόγω γιορτή. Εφόσον σε αγαπά, θα το σεβαστεί. Αν όχι, κανόνισε να προγραμματίσεις μια ωραία κοινή εμφάνισή σας σε κάποια γιορτή, την επόμενη Κυριακή που θα παίζει ο Θρύλος, εντός ή εκτός έδρας.

Μύθος No. 6: Εσείς γιορτάζετε καθημερινά τον έρωτά σας

Γιατί είναι λάθος: όσο και να μην θέλεις να το παραδεχτείς, η αλήθεια είναι ότι δεν γιορτάζεις συχνά τον έρωτά σου με τον καλό σου. Λίγο η δουλειά, λίγο τα παιδιά, λίγο οι υποχρεώσεις, τα συναισθήματα ήρθαν και μπήκαν στον πάγο. Οπότε μια γιορτή όπως αυτή του Αγίου Βαλεντίνου, θα σας κάνει να θυμηθείτε γιατί είστε μαζί!
Εναλλακτικά: στείλε τα παιδιά στα πεθερικά, κλείσε τα κινητά και σταθερά, βάλε τα πρόστυχα τα μαύρα τα εσώρουχά και υποδέξου τον καλό σου, με άκρως ερωτική διάθεση.

Μύθος No. 7:Εκείνος υποχρεούται να σου κάνει δώρο, εσύ όχι!

Γιατί είναι λάθος: ας υποθέσουμε ότι εκείνος ο καψερός ο αγαπούλης σου, μπαίνει στη διαδικασία να γιορτάσει το Βαλεντίνο. Έτσι, σου κλείνει σούπερ εστιατόριο, καταφτάνει με σοκολατάκια, δώρο ? κόσμημα και μια ανθοδέσμη, να, με το συμπάθιο και τελικά τί παίρνει από εσένα για την προσπάθειά του; Όχι, ένα απλό ευχαριστώ και ένα φιλί στο μάγουλο δεν είναι αρκετό.
Εναλλακτικά: αντί για σοκολατάκια, κάντου ένα δώρο που θα το εκτιμήσει κι εκείνος. Ένα εισιτήριο για τον αγώνα της αγαπημένης του ομάδας ή ένα μάθημα οδήγησης φεράρι, είναι ό,τι πρέπει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου