Τετάρτη 26 Μαΐου 2010

Το υψόμετρο ενοχλεί τους Ιταλούς διεθνείς

Ο προπονητής της «σκουάντρα ατζούρα», Μαρτσέλο Λίπι, αποφάσισε να πραγματοποιήσει το βασικό στάδιο προετοιμασίας στο χιονοδρομικό κέντρο Σεστριέρε όπου διεξήχθησαν οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες του Τορίνο το 2006 και βρίσκεται σε ύψος 2.035 μέτρων. Ο Λίπι πήρε αυτήν την απόφαση, καθώς τα περισσότερα γήπεδα της Νότιας Αφρικής βρίσκονται σε υψόμεττρο μεγαλύτερο των 1.000 μέτρων και το Σεστριέρε έχει παρόμοιες κλιματικές συνθήκες με αυτές που θα συναντήσουν οι παίκτες στο Μουντιάλ.

Ο γιατρός της Εθνικής Ιταλίας, Ενρίκο Καστελάτσι, με δηλώσεις που έκανε στο ασοσιέτεντ πρες (ΑΡ) τόνισε: «Σε υψόμετρο πάνω από τα 1.800 μέτρα είναι φυσιολογικό οι οργανισμοί να αντιμετωπίζουν ορισμένα προβλήματα. Η πίεση του οξυγόνου είναι μικρότερη απ’ ότι στο επίπεδο θαλάσσης, με αποτέλεσμα να αυξάνονται οι παλμοί της καρδιάς, καθώς και η αρτηριακή πίεση». Στη συνέχεια ο Ιταλός γιατρός είπε, ότι πριν από ένα χρόνο στο Κύπελλο Συνομοσπονδιών όπου συμμετείχαν οι «ατζούρι» στη Νότιο Αφρική, οι παίκτες του παραπονούνταν ότι κουράζονταν εύκολα και γι’ αυτό το λόγο πρότεινε στον Λίπι να γίνει η προετοιμασία στο Σεστριέρε.

Ο αρχηγός της ομάδας Φάμπιο Καναβάρο δήλωσε από την πλευρά του, ότι αυτός και οι συμπαίκτες του αντιμετωπίζουν προβλήματα και παράλληλα αισθάνονται παράξενα να προπονούνται ενόψει Μουντιάλ δίπλα στα χιόνια.

ΕΒΕΡΕΣΤ... ΕΝΑΣ ΜΕΓΑΛΟΣ ΣΚΟΥΠΙΔΟΤΟΣ ΑΠΟ ΠΤΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΠΟΡΡΙΜΑΤΑ

Μία ομάδα Σέρπα (φυλή του Νεπάλ) ανακάλυψε τα πτώματα 5 ορειβατών και συνέλεξε 2,5 τόνους διάφορων σκουπιδιών κατά τη διάρκεια μίας αποστολής καθαρισμού του Έβερεστ που ξεκίνησε τον Απρίλιο, ανακοίνωσε σήμερα ο επικεφαλής της αποστολής.

Είκοσι Σέρπα ανέβηκαν στο Έβερεστ για να μαζέψουν τα απορρίμματα που άφησαν πίσω τους οι διάφορες αποστολές και να ανακτήσουν τα πτώματα των αλπινιστών που σκοτώθηκαν στη "ζώνη του θανάτου", πάνω από τα 8.000 μέτρα υψόμετρο, όπου το ποσοστό οξυγόνου αντιστοιχεί στο ένα τρίτο του οξυγόνου που υπάρχει στο επίπεδο της θάλασσας.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της αποστολής Τσάκρα Κάρκι η ομάδα του βρήκε πέντε πτώματα, μεταξύ αυτών και του Αμερικανού Σκοτ Φίσερ, οδηγού μιας αποστολής που σκοτώθηκε στις 10 Μαΐου 1996, μία από τις πιο μαύρες ημέρες της ιστορίας του αλπινισμού στο Έβερεστ κατά τη διάρκεια της οποίας έχασαν τη ζωή τους 8 άνθρωποι.

Η ομάδα ανέκτησε τα πτώματα δύο ορειβατών του Ελβετού Τζιάνι Γκολτζ, που σκοτώθηκε το 2008 και του ρώσου Σεργκέι Ντουγκανόφ, που σκοτώθηκε φέτος.

Από το 1953 περίπου 300 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στο Έβερεστ. Πολλοί από αυτούς μεταφέρθηκαν από το βουνό, συνήθως όμως όσοι σκοτώνονταν σε υψόμετρο μεγαλύτερο των 8.000 μέτρων, παραμένουν εκεί .

Προτεραιότητα των Σέρπα ήταν να καθαρίσουν τη ζώνη του Έβερεστ κοντά στην κορυφή του, όμως σύμφωνα με τον Κάρκι σημαντικές ποσότητες σκουπιδιών μαζεύτηκαν ήδη από τα 6.000 μέτρα. Η ποσότητα των απορριμμάτων που έχουν μείνει στο Έβερεστ από τις διάφορες αποστολές δεν έχει εκτιμηθεί, όμως στο βουνό έχει αποδοθεί ο τίτλος του πιο ψηλού σκουπιδοτενεκέ του κόσμου.

GLASTONBURY FESTIVAL... ΤΕΛΙΚΑ ΔΕΝ ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΣΤΟΥΝ ΟΙ U2


ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ ΠΗΡΑΝ ΟΙ GORILLAZ ΑΦΟΥ Ο ΜΠΟΝΟ ΕΧΕΙ ΜΠΕΙ ΣΤΟ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΟ ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΥΓΕΙΑΣ...

ΛΕΤΕ ΤΕΛΙΚΑ ΝΑ ΑΚΥΡΩΘΕΙ ΚΑΙ Η ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ???

Gorillaz have been confirmed as the replacement headliners for U2 at this year's Glastonbury festival.

The announcement follows yesterday's (May 25) news that the Irish band have pulled out because of frontman Bono having back surgery.

Damon Albarn's band will play on the Pyramid Stage on June 25, a booking that was apparently secured after the band phoned organisers to offer their services.

The news was confirmed on Glastonburyfestivals.co.uk, with organiser Michael Eavis saying, "This is going to be Gorillaz' only UK festival appearance, and it'll be a massive audio-visual spectacle which will really ignite the Pyramid on the Friday night, with Muse then Stevie Wonder to follow."

Η Nokia παραμένει η πιο «πράσινη» εταιρεία ηλεκτρονικών

Η διεθνής μη κυβερνητική οργάνωση κατατάσσει τις επιχειρήσεις με βάση κριτήρια όπως η χρήση τοξικών χημικών, η ανακύκλωση υλικών και χρησιμοποιημένων προϊόντων και η προστασία του περιβάλλοντος. Από αυτή την άποψη λοιπόν, η Nokia κράτησε στην πρώτη θέση της λίστας που καταρτίζει ανά τρίμηνο η Greenpeace, ειδικά αφού ανακοίνωσε ότι οι συσκευές τις οποίες θα διαθέσει στη αγορά το 2010 δεν θα περιέχουν καθόλου τοξικό πλαστικό PVC και βρωμιούχους φλογοεπιβραδυντές (BFR).

H Nokia, η Sony Ericsson και η Apple, η οποία κατέλαβε την πέμπτη θέση, είναι οι πρώτες εταιρίες που παράγουν ηλεκτρονικά προϊόντα χωρίς PVC και BFR, όπως δήλωσε η υπεύθυνη της εκστρατείας της Greenpeace για τα τοξικά υλικά.

Στη δεύτερη θέση της λίστας παρέμεινε η Sony Ericsson, ενώ η Philips βελτίωση κατά μια βαθμίδα την θέση της, στο Νο3. Στην τέταρτη θέση μετακινήθηκε η Motorola από την 7η στην προηγούμενη κατάταξη, ενώ η Apple παρέμεινε Νο5.

Τέσσερις θέσεις αναρριχήθηκε η Panasonic στην 6η θέση, ενώ η Sony κατέλαβε την έβδομη η Hewlett Packard την 8η και η Sharp την 9η. Η Dell βελτίωσε κατά τέσσερις βαθμίδες την θέση της στην κατάταξη (Νο10), ενώ στο Νο11 αναρριχήθηκε η Acer. Οι LG Electronics και Samsung υποχώρησαν κατά έξι θέσεις (12η και 13η αντιστοίχως), ενώ σε ελεύθερη πτώση βρέθηκε η Toshiba, καταλαμβάνοντας τη 14η θέση. Η Fujitsu παρέμεινε στη 15η θέση, η Microsoft ανήλθε στην 16η από 17η, ενώ η κινεζική Lenovo υποχώρησε κατά μία θέση στο Νο17. Η Nintendo παρέμεινε στην δέκατη όγδοη θέση.

enet

Πέντε δις δολάρια κόστισε η ηφαιστειακή τέφρα

Η ηφαιστειακή τέφρα από την Ισλανδία δεν επηρέασε μόνο τις παγκόσμιες αερομεταφορές αλλά και την παγκόσμια οικονομία, αφού, σύμφωνα με βρετανική έρευνα, της στοίχισε πέντε δισεκατομμύρια δολάρια.

Η Oxford Economics σε μελέτη της για λογαριασμό της Airbus, η οποία εδρεύει στο Παρίσι, ανέφερε ότι μέχρι τις 24 Μαΐου το πρόβλημα της τέφρας είχε προκαλέσει ζημιά πέντε δισεκατομμυρίων δολαρίων στο παγκόσμιο ακαθάριστο εγχώριο προϊόν (ΑΕΠ).

Δεν ήταν μόνο ο τομέας των αερομεταφορών, ο οποίος επλήγη από το κλείσιμο των αεροδρομίων και από τις ακυρώσεις πτήσεων μετά από την έκρηξη του ηφαιστείου στις 14 Απριλίου, τονίζεται στην έρευνα. Η μελέτη προσθέτει ότι οι εταιρείες που είναι συνδεδεμένες με τη βιομηχανία των αεροπορικών μεταφορών φορτίου έχουν επίσης πληγεί, ενώ αναφέρει παραδείγματα όπως οι αυτοκινητοβιομηχανίες στην Ευρώπη και τα προϊόντα κινητής τηλεφωνίας από την Κορέα.

Η Oxford Economics υπογράμμισε τέλος ότι κατά την εβδομάδα του Απριλίου 15-21 οι ευρωπαϊκές αερομεταφορές υπέστησαν το μεγαλύτερο πλήγμα, αφού αναγκάστηκαν να προχωρήσουν στην ακύρωση περισσότερων από 100.000 ακυρώσεις πτήσεων, με αποτέλεσμα οι αεροπορικές εταιρείες να χάσουν 2,2 δισεκατομμύρια δολάρια σε έσοδα.

protothema

Obama προς ΝΒΑ: "Μειώστε τις τιμές των εισιτηρίων" (vid)

Εκκληση στους ιθύνοντες του ΝΒΑ να μειώσουν τις τιμές των εισιτηρίων των αγώνων της Λίγκας απηύθυνε, εμμέσως πλην σαφώς, ο Barack Obama.


Εξαφανίστηκε και επισήμως η πάπια της Μαδαγασκάρης

Η τελευταία φορά που το είδε κάποιος ήταν το 1895 αλλά οι ειδικοί επιβεβαίωσαν τώρα την εξαφάνισή του. Το είδος κολύμβις ζούσε στη λίμνη Alaotra της Μαδαγασκάρης και αποτελεί την πρώτη επιβεβαιωμένη εξαφάνιση πτηνού από το 2008.

Ωστόσο οι ελπίδες επιβίωσης άλλων ειδών σπάνιων πτηνών, όπως ο Αζόρες κοκκινολαίμης και ο παπαγάλος της Κολομβίας με τα κίτρινα αυτιά έχουν ενισχυθεί.

Η κολύμβις Alaotra ή σκουριασμένη κολύμβις (Tachybaptus rufolavatus) ήταν πτηνό μεσαίου μεγέθους με μικρά φτερά, εξαιτίας των οποίων δεν μπορούσε να διανύσει μεγάλες αποστάσεις και είχε έτσι καθιστική ζωή σε λίμνες.

Δώδεκα κολύμβις θεάθηκαν στη λίμνη Alaotra το Δεκέμβριο του 1982 και δύο το Σεπτέμβριο του 1985. Ορισμένα πτηνά με τα χαρακτηριστικά του κολύμβις παρατηρήθηκαν το 1985, 1986 και 1988 αλλά εκτιμάται ότι ανήκαν σε άλλο είδος. Έρευνες του 1999 και 2000 δεν βρήκαν κανένα πτηνό που ανήκει στην ίδιο γένος Tachybaptus. Έκτοτε δεν πραγματοποιήθηκε άλλη έρευνα, μέχρι που φέτος εξερευνητική αποστολή επιβεβαίωσε ότι έχει εξαφανιστεί.

Η εξαφάνιση του είδους είναι ακόμα ένα παράδειγμα του πως οι ανθρώπινες πράξεις μπορεί να έχουν απρόβλεπτες συνέπειες, δήλωσε ο καθηγητής Λεόν Μπενούν, ένα από τους συντάκτες ητς Κόκκινης Λίστας της Διεθνούς Ένωσης για τη Διατήρηση της Φύσης (IUCN).

Οι παράγοντες που οδήγησαν στην εξαφάνισή του εκτιμάται ότι βρίσκονται στα θανατηφόρα δίχτυα ψαράδων στη λίμνη καθώς και στην εμφάνιση σαρκοβόρων ψαριών, που οδήγησαν σε μείωση της τροφής τους. Η λαθροθηρία φαίνεται ότι συνέβαλε επίσης στη μείωση του πληθυσμού τους.

Η ακριβής επίγνωση της χρονικής περιόδου εξαφάνισης ενός είδους είναι πολύ δύσκολη. Για αυτό και περνούν αρκετά χρόνια από τη στιγμή που εθεάθη κάποιο είδος μέχρι την επιβεβαίωση της εξαφάνισής του.

Το τελευταίο είδος πτηνού που εξαφανίστηκε επιβεβαιωμένα ήταν το περιστέρι Λίβερπουλ (Caloenas maculata), το 2008. Στη λίστα των πτηνών που έχουν εξαφανιστεί τα τελευταία χρόνια, συμπεριλαμβάνεται τα Diaphorapteryx hawkinsi, Alopochen kervazoi και Myadestes myadestinus.

Ωστόσο στην Κόκκινη Λίστα υπάρχουν και αισιόδοξα σημάδια. Ο κοκκινολαίμης Azores (Pyrrhula murina) αναβαθμίστηκε από "Κρίσιμα Απειλούμενο" σε "Απειλούμενο" ύστερα από προσπάθειες διατήρησής του. Στην Κολομβία, το παπαγάλος με τα κίτρινα αυτιά (Ognorrhynchus icterotis) επίσης φαίνεται να επωφελήθηκε των προγραμμάτων επιβίωσής του καθώς χαρακτηρίζεται πλέον "Απειλούμενο" είδος.

Περίπου 190 είδη πτηνών από τα 10.000 γνωστά είδη εκτιμάται ότι έχουν εξαφανιστεί από τότε που ξεκίνησαν οι καταγραφές.


enet

Ο Μουρίνιο κλαίει στην αγκαλιά του Ματεράτσι!

Beady Eye η νέα μπάντα του Liam Gallagher


Έτσι λοιπόν γεννήθηκαν οι Beady Eye. Μάλιστα, εδώ και καιρό έχει γίνει γνωστό πως οι τέσσερις τους (L. Gallagher, Gem Archer, Andy Bell και Chris Sharrock) δουλεύουν πάνω σε νέο δίσκο και πως γύρω στον Οκτώβριο θα κυκλοφορήσει και το πρώτο single.

Παράλληλα δήλωσε έτοιμος και για συναυλίες. Παραγωγός του δίσκου θα είναι ο Steve Lillywhite, ένας από τους σημαντικότερους της χώρας με δεκάδες σημαντικούς δίσκους στο ενεργητικό του με μπάτες όπως οι U2, οι Rolling Stones, οι Talking Heads και οι Simple Minds.

Ο ΚΟΣΜΟΣ ΠΕΙΝΑΕΙ ΚΑΙ ΟΙ ΚΕΡΑΤΑΔΕΣ ΣΤΑ ΜΠΟΥΖΟΥΚΙΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΤΡΕΛΑ ΛΕΦΤΑ....


ΣΗΜΕΡΑ ΕΠΕΣΕ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΟΥ ΤΟ ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΟ ''CITY''

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΤΑ LIVE STAGES ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ....
ΚΑΝΟΝΙΚΟ ΑΡΜΕΓΜΑ....

ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΛΕΜΕ...........






ODEON.
ΠΟΤΟ 20 ΕΥΡΟ
ΦΙΑΛΗ ΑΠΛΗ 190 ΕΥΡΟ
ΣΠΕΣΙΑΛ 220 ΕΥΡΟ
ΦΙΑΛΗ ΚΡΑΣΙ 95 ΕΥΡΟ ΑΠΛΗ ΠΑΡΑΚΑΛΩ

POLITIA LIVE SLUBBING
ΠΟΤΟ 20 ΕΥΡΟ
ΦΙΑΛΗ ΑΠΛΗ 180 ΕΥΡΟ
ΦΙΑΛΗ ΚΡΑΣΙ ΑΠΛΗ 90 ΕΥΡΟ

ΖΥΓΟΣ
ΠΟΤΟ 10 ΕΥΡΟ
ΦΙΑΛΗ ΑΠΛΗ 100 ΕΥΡΟ
ΦΙΑΛΗ ΣΠΕΣΙΑΛ 110 ΕΥΡΟ

MAMOUNIA LIVE
ΠΟΤΟ 10 ΕΥΡΟ
ΦΙΑΛΗ ΑΠΛΗ 120 ΕΥΡΟ
ΦΙΑΛΗ ΣΠΕΣΙΑΛ 130 ΕΥΡΟ

ΜΟΥΣΕΣ
ΠΟΤΟ 10 ΕΥΡΟ
ΦΙΑΛΗ ΑΠΛΗ 120 ΕΥΡΟ
ΣΠΕΣΙΑΛ 130 ΕΥΡΟ

ΚΑΝΟΝΙΚΟ ΚΛΕΨΙΜΟ......

ΦΑΜΠΙΟ ΚΑΠΕΛΟ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΜΟΥΡΙΝΙΟ ?????

Η φυγή του Ζοσέ Μουρίνιο από την Ιντερ θεωρείται δεδομένη και ήδη στο Μιλάνο αναζητούν τον αντικαταστάτη του. Οπως αποκαλύπτει δημοσίευμα της Gazzetta dello Sport, στην κορυφή της λίστας βρίσκεται ο Φάμπιο Καπέλο, που αποτελούσε διακαή πόθο του Μάσιμο Μοράτι από την εποχή που ήταν στη Γιουβέντους.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Εθνικής Αγγλίας ήταν βασικός υποψήφιος για να αντικαταστήσει τον Ρομπέρτο Μαντσίνι, η συμφωνία φερόταν να έχει κλείσει προφορικά, αλλά το Calciopoli άλλαξε τα δεδομένα και ο Καπέλο πήγε τελικά στη Ρεάλ Μαδρίτης.

Τώρα, η Βασίλισσα... παίρνει τον προπονητή της Ιντερ και ο Μοράτι είναι αποφασισμένος να πείσει τον ιταλό τεχνικό να αναλάβει τους νερατζούρι μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο. Μάλιστα, όπως αναφέρει το ιταλικό δημοσίευμα, ο ισχυρός άνδρας της ομάδας του Μιλάνου είναι διατεθειμένος να προσφέρει δελεαστικές απολαβές και μπάτζετ στον Καπέλο.

Στη λίστα των πιθανών αντικαταστατών του Μουρίνιο φέρονται να βρίσκονται και οι Γκους Χίντινκ, Σίνισα Μιχαΐλοβιτς και Λουτσιάνο Σπαλέτι, καθώς η περίπτωση του Πεπ Γκουαρντιόλα που επίσης αρέσει στον Μοράτι φέρεται να εγκαταλείπεται.

ΕΥΑ ΛΑΣΚΑΡΗ Videos







ΕΥΑ ΛΑΣΚΑΡΗ Photos














Warhammer 40K: Space Marine Trailer



Αν και, όπως δείχνουν τα πράγματα, η κυκλοφορία του βρίσκεται ακόμα μακριά (οι πληροφορίες μιλούν για αρχές του 2011), ο gaming κόσμος περιμένει το Warhammer 40K: Space Marine εναγωνίως. Εν αναμονή λοιπόν…

Εμφυτευμένο όπλο - Βρετανός ερευνητής «μολύνει υπολογιστές με το χέρι του»

Ένας πανεπιστημιακός ερευνητής στη Βρετανία εισήγαγε έναν ιό υπολογιστών στο τσιπάκι που είχε εμφυτεύσει στο χέρι του και έδειξε ότι ο κακόβουλος κώδικας μπορεί να μεταδοθεί εύκολα στις συσκευές ελέγχου και τους υπολογιστές που αναγνωρίζουν το εμφύτευμα.

Ο ερευνητής προειδοποιεί τώρα ότι κενά ασφάλειας αυτού του είδους θα μπορούσαν να αποδειχθούν επικίνδυνα στο μέλλον αν τα εμφυτευμένα τσιπ χρησιμοποιηθούν ευρέως για ιατρικές ή άλλες εφαρμογές.

Στο πλαίσιο της ερευνητικής του δραστηριότητας, ο Δρ Μαρκ Γκάσον του Πανεπιστημίου του Ρέντινγκ είχε εμφυτεύσει πέρυσι στον βραχίονά του ένα τσιπ RFID (αναγνώριση μέσω ραδιοσυχνοτήτων), μια βελτιωμένη εκδοχή των τσιπ ταυτοποίησης που εμφυτεύονται συχνά σε κατοικίδια ζώα.

Ο ερευνητής χρησιμοποιούσε πειραματικά το τσιπ για να ξεκλειδώνει πόρτες ασφάλειας και να ενεργοποιεί το κινητό του τηλέφωνο, απλά πλησιάζοντας το χέρι του στην αντίστοιχη συσκευή αναγνώρισης.

Προκειμένου να δείξει ότι η τεχνολογία RFID έχει κενά ασφάλειας, ο Γκάσον μόλυνε επίτηδες το εμφύτευμα με έναν ιό και έδειξε ότι το τσιπ μπορεί με τη σειρά του να μολύνει συσκευές αναγνώρισης και ελέγχου, ή ακόμα και τα εμφυτεύματα άλλων ανθρώπων.

«Τα οφέλη αυτής της τεχνολογίας συνοδεύονται από κινδύνους» σχολίασε ο ερευνητής στο BBC. Τα εμφυτεύματα RFID θα μπορούσαν να βελτιώσουν τη ζωής μας, θα μπορούσαν όμως να αποδειχθούν ευάλωτα «σε προβλήματα ασφάλειας και ιούς υπολογιστών» εξήγησε.

Όπως επισήμανε, η τεχνολογία RFID ήδη αξιοποιείται εμπορικά στις ΗΠΑ σε εμφυτεύματα που αποθηκεύουν το ιατρικό ιστορικό του κατόχου.

Ο Δρ Γκάσον πρόκειται να παρουσιάσει τα συμπεράσματα του πειράματος στο Διεθνές Συμπόσιο για την Τεχνολογία και την Κοινωνία, το οποίο θα πραγματοποιηθεί τον επόμενο μήνα στην Αυστραλία.

Newsroom ΔΟΛ

ΤΙ ΤΟΝ ΘΕΛΕΤΕ ΡΕ ΤΟΝ ΠΡΟΔΟΤΗ ΞΑΝΑ ΣΤΟΝ ΜΠΑΟΚ... ΤΡΕΛΟΙ ΕΙΣΤΕ ΡΕ ?

Ανακοίνωση μέσω της οποίας εκφράζουν την αντίθεση τους στην επιστροφή του Δημήτρη Σαλπιγγίδη στον ΠΑΟΚ, εξέδωσε η Ομοσπονδία Δυτικών Συνοικιών, την οποία αποτελούν οι σύνδεσμοι Ηλιούπολης, Πολίχνης, Κορδελιού, Ευόσμου Lemmy και Καλοχωρίου. Η ανακοίνωση κάνει αρχικά έναν απολογισμό της πορείας των εν λόγω συνδέσμων και κατόπιν αναφέρει τους 7 λόγους για τους οποίους οι οργανωμένοι οπαδοί του Δικεφάλου θεωρούν ότι ο διεθνής επιθετικός τους πρόδωσε και δεν θέλουν να γυρίσει στην ομάδα της Θεσσαλονίκης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση των Δυτικών Συνοικιών:

«Κάνοντας έναν απολογισμό για την μέχρι τώρα πορεία της ομοσπονδίας των Δυτικών Συνοικιών θα θέλαμε να ενημερώσουμε τους απανταχού ΠΑΟΚτσήδες πως τόσα χρόνια πορευτήκαμε με το μότο «Περηφάνια Αντίσταση Όνειρο Κατάκτηση', αναφέρουν στην αρχή της ανακοίνωσής τους οι Δυτικές Συνοικίες, οι οποίες στη συνέχεια θυμίζουν τους αγώνες που έδωσαν μέχρι να αναλάβει την διοίκηση της ΠΑΕ, ο Θόδωρος Ζαγοράκης και οι συνεργάτες του.

Εμείς είμαστε αυτοί που πείσαμε και προτρέψαμε τον Θεόδωρο Ζαγοράκη να ασχοληθεί και να αναλάβει εξέχουσα θέση στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ, όλοι μαζί πιστέψαμε, προστατέψαμε και οραματιστήκαμε τον μεγάλο ΠΑΟΚ που κάποια μέρα θα κερδίσει την χαμένη του αίγλη. Εμείς είμαστε όμως που θα βρεθούμε απέναντι σε τυχόν λανθασμένες κινήσεις που θα στιγματίσουν και θα πληγώσουν το κύρος και την αξιοπρέπεια του ΠΑΟΚτσή. Δεν γίναμε ΠΑΟΚ για τους τίτλους και για τα δήθεν μεγαλεία, οι λέξεις Περηφάνια Αντίσταση Όνειρο Κατάκτηση μας εκφράζουν και είναι τρόπος ζωής για εμάς τους γραφικούς, τους κλασσικούς 50 που ξεκινήσαμε την κατάληψη...» αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Ακολουθούν οι επτά λόγοι για τους οποίους οι Δυτικές Συνοικίες θεωρούν ότι ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης τους πρόδωσε και δεν θέλουν την επιστροφή του στον ΠΑΟΚ.

Συγκεκριμένα λένε για τον 29χρονο επιθετικό ότι είναι:

* Αυτός που προσπάθησε να σταματήσει τις διαμαρτυρίες εις βάρος του Ιωάννη Γούμενου λέγοντας πως κανένας δεν έχει δικαίωμα να δημιουργεί αναστάτωση στο σπίτι του προέδρου του ΠΑΟΚ.

* Αυτός που ηθελημένα έγινε σωσίβιο του Ι. Γούμενου βοηθώντας τον να παραμείνει στην προεδρία της ομάδας, αποχωρώντας για τον Παναθηναϊκό την στιγμή που τον είχαμε προτείνει να περιμένει ένα 6μηνο, έτσι ώστε ο Γούμενος να μην καρπωθεί χρήματα από ενδεχόμενη μεταγραφή του.

* Αυτός που κορόιδεψε 12 άτομα κατεβάζοντάς τους στο Ελ. Βενιζέλος και αντί να συναντηθεί μαζί τους προτίμησε να φύγει από την πίσω πόρτα.

* Αυτός που μπροστά στην θρυλική Θ4 έκανε χειρονομία «Σσσς», δείχνοντας ασέβεια για τον καημό μας που εκείνη την στιγμή αντιδρούσαμε για την διοικητική κατάσταση της ΠΑΕ.

* Αυτός που προτίμησε να εκτελέσει το πέναλτι εις βάρος του ΠΑΟΚ στον πρώτο του αγώνα (ΠΑΟ-ΠΑΟΚ: 2-1)

* Αυτός που δεν απέσυρε την προσφυγή του, αντιθέτως την έβαλε στο αρχείο με αποτέλεσμα να μπορεί να την επικαλεστεί οποιαδήποτε στιγμή, ενώ την ίδια ώρα άλλοι ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ τις είχαν αποσύρει.

* Αυτός που μούντζωσε τον ΛΑΟ του ΠΑΟΚ, μέσα στην Ν. Σμύρνη.

ΥΓ.1 Φοράμε παντελόνια και πρόλογο δεν τρώμε.

ΥΓ.2 Για ακόμη μια φορά η έννοια Περηφάνια βεβηλώνεται. Τα υπόλοιπα σε πράξεις».

ΝΑ ΤΟΝ ΧΑΙΡΕΣΤΕ ΤΟΝ ΠΡΟΔΟΤΗ ΣΑΣ.... ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΣΑΣ ΠΟΥΛΗΣΕ ΚΑΙ ΕΦΥΓΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΒΑΖΕΛΟ.... ΣΤΟΝ ΒΩΜΟ ΤΩΝ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΑ ΞΕΠΟΥΛΙΟΥΝΤΕ

ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΣΤΕ ΤΟΣΟ ΜΑ ΤΟΣΟ ΗΛΙΘΙΟΙ ΠΑΡΤΕ ΤΟΝ....

DOROTHY KAMENSHEK - Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΘΡΥΛΟΣ ΤΟΥ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΥ BASEBALL

Visit msnbc.com for breaking news, world news, and news about the economy

Andrea Ghidone vIDEOS







Andrea Ghidone SEXYYYYYYYYYYYYYYYY





ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΝΕΑ ΔΙAΦΗΜΙΣΗ ΤΗΣ NIKE video

Επιτυχώς προσγειώθηκε το αμερικανικό διαστημικό λεωφορείο Ατλαντίς..

...με πλήρωμα έξι αστροναυτών στο διαστημικό κέντρο Κένεντι στη Φλόριντα ύστερα από μία αποστολή διαρκείας 12 ημερών στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.

Η προσεδάφισή του έγινε στις 15:48 ώρα Ελλάδας. Ηταν η τελευταία αποστολή για το Ατλαντίς στο διάστημα. Κατά τη διάρκειά της οι αστροναύτες πραγματοποίησαν τρείς εξόδους στο διάστημα για να αλλάξουν τις ηλεκτρικές μπαταρίες του Σταθμού και να τοποθετήσουν μία νέα κεραία.

Τα άλλα δύο διαστημικά λεωφορεία της NASA, το Ντισκάβερι και το Εντέβορ, θα πραγματοποιήσουν τις τελευταίες πτήσεις τους τον Σεπτέμβριο και τον Νοέμβριο αντίστοιχα.

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 26 ΜΑΙΟΥ.......


Εγκαινιάζεται στη Wall Street ο δείκτη Dow Jones, αποτελούμενος από 12 βιομηχανικές μετοχές. Πρώτο κλείσιμο στις 40,94 μονάδες.

Καρμπονάρα με λαχανικά

Υλικά

* 300gr πένες
* 2 μικρά κολοκυθάκια
* 1 μικρό καρότο
* 250gr φρέσκα μανιτάρια
* ½ κούπας κεφαλογραβιέρα
* 1 κούπα regato
* Μισή πιπεριά κόκκινη
* Μισή πράσινη
* 1 κρέμα γάλακτος telia με χαμηλά λιπαρά
* Αλάτι
* πιπέρι λευκό
* μαιντανό
* 2 κουταλιές σούπας λάδι

Εκτέλεση

* Βράζουμε τις πένες ή όποιο άλλο ζυμαρικό θέλουμε σε αλατισμένο νερό.
* Σε φαρδιά κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι και μόλις κάψει λίγο το κολοκύθι και τα καρότα κομμένα σε λεπτές φέτες και τις πιπεριές (εγώ εδώ δεν έβαλα γιατί δεν αρέσουν στα παιδιά μου-δίνουν ωραίο χρώμα και άρωμα όμως)
* Αφήνουμε να μαραθούν λίγο χωρίς να καούν και προσθέτουμε τα μανιτάρια. Ανακατεύω ρίχνω αλάτι και πιπέρι και μόλις πιούν τα υγρά τους προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και τα τυριά και ανακατεύουμε.
* Όταν λιώσουν τα τυριά προσθέτουμε τα ζυμαρικά τα οποία έχουμε σουρώσει (όχι πολύ καλά), ανακατεύουμε και σερβίρουμε στα πιάτα, γαρνίροντας με μαϊντανό ψιλοκομμένο

Αποτελέσματα ΑΣΕΠ για την προκήρυξη 1Ε/2008

Εκδόθηκαν τα προσωρινά αποτελέσματα της προκήρυξης 1Ε/2008 (ΦΕΚ 295/26.06.2008, τεύχος προκηρύξεων ΑΣΕΠ) που αφορούν την πλήρωση δύο (2) θέσεων Ειδικού Επιστημονικού Προσωπικού στη Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας του πρώην Υπουργείου Ανάπτυξης, οι οποίες προκηρύχθηκαν στο γνωστικό αντικείμενο «Βιομηχανικές Υποδομές ή Θέματα Περιβάλλοντος» [κωδικός θέσεων:20005].

Οι σχετικοί πίνακες έχουν καταχωριστεί στην ιστοσελίδα του ΑΣΕΠ (www.asep.gr) και απεστάλησαν για ανάρτηση στην οικεία Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση. Διευκρινίζεται ότι μετά από σχετική σύσταση της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα οι πίνακες αποκλειομένων δεν αναρτώνται στην ιστοσελίδα του ΑΣΕΠ.

Οι οριστικοί πίνακες θα προκύψουν μετά την εκδίκαση τυχόν ενστάσεων, η προθεσμία υποβολής των οποίων ορίζεται από την Παρασκευή 28.05.2010 έως και την πάροδο της Δευτέρας 07.06.2010. Επισημαίνεται ότι ενστάσεις επιτρέπονται μόνο για λόγους νομιμότητας της διαδικασίας και όχι για την επί της ουσίας κρίση της οικείας επιτροπής αξιολόγησης.

Εύκαμπτη οθόνη, που μοιάζει με στυλό από τη Sony (vid)

Το πρόγραμμα της νέας κυβέρνησης παρουσίασε η βασίλισσα Ελισάβετ Video



Φιλική ισοπαλία της εθνικής ομάδας με τη Βόρεια Κορέα Video



H ώρα του πρώτου τελικού έφτασε για ΠΑΟ και ΟΣΦΠ Video



Tα λάθη που κάνει μια γυναίκα στο Facebook

O κωδικός πρόσβασης που έχεις είναι αδύναμος:

Απόφυγε τις πολύ απλές λέξεις, ακόμα κι αν τις συνοδεύεις με αριθμούς όπως το όνομα και η ημερομηνία γέννησής. Αντίθετα κάνε μια μείξη αριθμών, συμβόλων, μικρών και κεφαλαίων γραμμάτων για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο. Μια καλή τεχνική είναι να αντικαθιστάς τα φωνήεντα μιας λέξης με αριθμούς.

Για παράδειγμα το Κατερίνα μπορεί να γίνει λουλούδι μπορεί να γίνει: λ0υλ0υδ1. Με τον τρόπο αυτό διασφαλίζεις πως κανείς άλλος εκτός από εσένα δεν θα έχει πρόσβαση στη σελίδα σου. Αυτό περιλαμβάνει το να μην αποθηκεύεις τον κωδικό σου, σε όποιο υπολογιστή κάνεις log in!

Αφήνεις την πλήρη ημερομηνία γέννησης στο προφίλ σου:

Εκτός του ότι γνωρίζουν οι πάντες την ηλικία σου, οπότε δεν μπορείς να κρυφτείς από κανένα, αποτελείς πιθανό θύμα κλεφτών που έχοντας στη διάθεσή σου όνομα, επώνυμο, ηλεκτρονική ή ταχυδρομική διεύθυνση και την ημερομηνία γέννησης μπορούν να φτάσουν μέχρι και τον τραπεζικό σου λογαριασμό. Πήγαινε στην σελίδα σου και τροποποίησε την ημερομηνία στις Βασικές Πληροφορίες, αφήνοντας μόνο τον μήνα και την ημέρα, ή ένα από τα δύο.

Βαριέσαι να χρησιμοποιήσεις τις ρυθμίσεις ασφαλείας.

Επειδή βαριέσαι να χωρίσεις τους φίλους και γνωστούς σε διαφορετικές λίστες και ν' αξιοποιήσεις τις ρυθμίσεις ασφαλείας του Facebook, δίνεις την ελευθερία σε όποιον θέλει να μάθει τα πάντα για τη ζωή σου. Πρώτον και κυριότερο, έτσι δεν προφυλάσσεις τον εαυτό σου, αφού οι φωτογραφίες και οι πολιτικές ή θρησκευτικές σου πεποιθήσεις μπορούν να χρησιμοποιηθούν εναντίον σου. Σκέψου την πιθανότητα να τσεκάρουν το προφίλ σου οι άνθρωποι της εταιρίας στην οποία θέλεις να πιάσεις δουλειά και να σε δουν με το μαστίγιο και τα εσώρουχα φάτσα φόρα!

Ανεβάζεις διαρκώς φωτογραφίες των παιδιών σου

Απόφυγε ν' ανεβάζεις φωτογραφίες του παιδιού σου, αφού οι παιδεραστές καραδοκούν και δεν θα ήθελες να χρησιμοποιούν το υλικό αυτό για λάθος σκοπούς. Αν κάποιος από τους φίλους έχει κάνει tag εσένα ή τα παιδιά σου σε φωτογραφίες που δεν θέλεις, αφαίρεσέ το και εξήγησε το λόγο.

Αναφέρεις πού πηγαίνεις και πότε λείπεις από το σπίτι

Η πληροφορία του ταξιδιού που θα πας σε συνδυασμό με την διεύθυνση σου στα προσωπικά στοιχεία, μπορούν ν' ανοίξουν την όρεξη σε επίδοξους κλέφτες. Από την άλλη, αν ενημερώσεις πως θα είσαι στο τάδε μαγαζί, σκέψου τις δυσάρεστες επισκέψεις που μπορεί να δεχτείς δήθεν τυχαία από πρόσωπα που δεν θα ήθελες να δεις. Αν καίγεσαι να πεις που πηγαίνεις, περίμενε μέχρι να επιστρέψεις σπίτι για να μοιραστείς τις εμπειρίες όσων αποτελούν ήδη παρελθόν.

Κάνεις βούκινο την κατάσταση των ερωτικών σου:

Χρησιμοποιείς αυτό το στάτους σχέσης που ενημερώνει το κοινό αν είσαι ελεύθερη, σε σχέση ή σε σχέση με ποιόν. Και άντε έχεις μια μόνιμη σχέση και καλά κάνεις και τη διαφημίζεις. Αν πάλι αλλάζεις συντρόφους ή η ζωή σου δεν διακρίνεται από την συναισθηματική γαλήνη, τι το θέλεις το στάτους; Που βάζεις ότι χώρισες και ξεκινούν τα μηνύματα, γιατί και πώς και πότε. Αν μάλιστα έχεις φίλο σου τον πρώην, θα ενημερώνεται αμέσως για τα καψουροτράγουδα που αναρτάς.

Άστατος ο καιρός και τον Ιούνιο

Πέταξαν μπουκάλι στον Σαρκοζί



ΜΙΑ ΔΥΣΑΡΕΣΤΗ ΕΚΠΛΗΞΗ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΟ ΜΕΓΚΑ... ΕΛΕΟΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙ

2 εκ. ευρώ δίνει ο Μαρινάκης για να φέρει τον Βαλβέρδε!

Με νέα γραπτή δήλωση του προς τα ΜΜΕ ο Βαγγέλης Μαρινάκης τονίζει ότι θα δώσει άμεσα 2.000.000, χωρίς να περιμένει τις 14 Ιουνίου και τη γενική συνέλευση, αρκεί να γίνει προσπάθεια να επειστρέψει στον Ολυμπιακό ο Βαλβέρδε ή να έρθει προπονητής αντίστοιχου επιπέδου.


Η γραπτή δήλωση του Μαρινάκη

"Σε συνέχεια της ανακοίνωσής μου σχετικά με τις κρίσιμες ώρες που περνά η ομάδα μας, θέλω να επανέλθω τονίζοντας την ανάγκη για γρήγορες ενέργειες προγραμματισμού που θα δημιουργήσουν τις προυποθέσεις για την άμεση επιστροφή της στην κορυφή του ελληνικού ποδοσφαίρου και την δημιουργία ενός Ολυμπιακού που θα πρωταγωνιστήσει εντός και εκτός συνόρων τα επόμενα χρόνια.
Προτεραιότητα σήμερα δεν είναι και δεν πρέπει να είναι ποια θα είναι η επόμενη διοίκηση, ο επόμενος μέτοχος, ο επόμενος πρόεδρος.

Προτεραιότητα σήμερα, όπως αυτή εκφράζεται από την αγωνία του κάθε Ολυμπιακού φιλάθλου, είναι η άμεση πρόσληψη ενός «μεγάλου» προπονητή ο οποίος θα είναι υπεύθυνος για τις μεταγραφές των νέων παικτών και το στήσιμο του νέου Ολυμπιακού.

Η προτεραιότητα αυτή δεν μπορεί να περιμένει μέχρι τις 14 Ιουνίου. Δεν επιτρέπεται για τον Ολυμπιακό να «κατεβάσει ρολά» μέχρι τότε. Αδυνατώ να πιστέψω ότι η προετοιμασία της ομάδας θα ξεκινήσει με τον ίδιο προπονητή που την έφερε στην 5η θέση στην βαθμολογία μετά τον ανεπανάληπτο διασυρμό στα play off ή με κάποιον προπονητή αντίστοιχου επιπέδου με τον σημερινό.

Μέσα στα πλαίσια της δέσμευσής μου να βοηθήσω όσο μπορώ τον Ολυμπιακό μας, με προσωπικό κόστος αναλαμβάνω να πληρώσω το συμβόλαιο του νέου προπονητή μέχρι το ποσό των 2 εκατ. Ευρώ, αρκεί να εξαντληθεί κάθε προσπάθεια για να είναι αυτός ο κος Βαλβέρδε.

Εάν αυτό δεν είναι τελικά εφικτό η προσφορά μου ισχύει για την απόκτηση όποιου άλλου προπονητή με διεθνή αναγνώριση και επιτυχίες στο ενεργητικό του. Διευκρινίζω ότι η δέσμευση αυτή είναι ανεξάρτητη της όποιας συζήτησης γίνει ή δεν γίνει για την απόκτηση των μετοχών του Ολυμπιακού, και είναι δωρεά μου προς την ΠΑΕ Ολυμπιακός.
Ελπίζω και εύχομαι η διοίκηση του Ολυμπιακού να ανταποκριθεί άμεσα στην παραπάνω προσφορά μου και να προσλάβει ένα «μεγάλο» προπονητή.Καλώ όλους τους φιλάθλους του Ολυμπιακού επώνυμους και μη να ανταποκριθούν στο κάλεσμα του κυρίου Κόκκαλη, να βοηθήσουν και αυτοί με τον τρόπο τους και τις δυνατότητές τους ώστε να επανέλθει η ομάδα μας στην κορυφή."

Η μεγαλύτερη βιομηχανική επένδυση στην Ελλάδα

Στο ύψος-ρεκόρ των 2,6 δισ. ευρώ προβλέπεται ότι θα ανέλθουν οι χρηματοδοτήσεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ) προς την χώρα μας το 2010 και θα είναι υπερδιπλάσιες από τον μέσο όρο της περασμένης πενταετίας, όπως ανέφερε ο αντιπρόεδρός της, Πλούταρχος Σακελλάρης, κατά τη διάρκεια υπογραφής συμφωνίας χρηματοδότησης με την εταιρία Ελληνικά Πετρέλαια (ΕΛ.ΠΕ).

Όπως εξήγησε ο κ. Σακελλάρης, οι χρηματοδοτήσεις της ΕΤΕπ στην χώρα μας θα καλύψουν όλους τους σημαντικούς τομείς, ειδικότερα μεταφορές, ενέργεια, αστική ανάπλαση και παιδεία.

Κατά την τελετή υπογραφής, ο κ. Σακελλάρης ανέφερε ότι η αναβάθμιση του διυλιστηρίου της Ελευσίνας θα συμβάλει στη βελτίωση της ποιότητας του περιβάλλοντος, χάρη στην εφαρμογή της πιο σύγχρονης τεχνολογίας διύλισης και την αύξηση της παραγωγής καθαρών καυσίμων.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος των ΕΛ.ΠΕ, Τάσος Γιαννίτσης, επεσήμανε ότι η επένδυση ύψους 1,2 δισ. ευρώ των ΕΛ.ΠΕ, είναι η μεγαλύτερη βιομηχανική επένδυση που έχει πραγματοποιηθεί ποτέ στην Ελλάδα, ενώ ο διευθύνων σύμβουλος των ΕΛ.ΠΕ, Γιάννης Κωστόπουλος, ανακοίνωσε ότι ήδη έχουν δημιουργηθεί 500 θέσεις εργασίας από την σταδιακή υλοποίηση της επένδυσης και μέχρι το φθινόπωρο θα δημιουργηθούν άλλες 2.000 θέσεις περίπου. Την ίδια ώρα δημιουργούνται 165 μόνιμες θέσεις εργασίας στα ΕΛ.ΠΕ ενώ η επένδυση συμβάλει τουλάχιστον στη διατήρηση 700 έμμεσων θέσεων εργασίας, που συνδέονται με την εξέλιξη της (προμηθευτές κλπ).

Με την ολοκλήρωση της επένδυσης τα οφέλη για το περιβάλλον θα είναι πολύ μεγάλα, είπε ο Κωστόπουλος, αναφέροντας ενδεικτικά ότι οι τοπικοί αέριοι ρύπου θα μειωθούν μέχρι και 80%.

skai

Η μεγαλύτερη τηλεόραση 3D στον κόσμο!



Η LG επίσης προκάλεσε αίσθηση, καθώς παρουσίασε μια τρισδιάστατη τηλεόραση 47 ιντσών που δεν απαιτεί ειδικά γυαλιά για την παρακολούθησή της.Η συγκεκριμένη τεχνολογία των αυτό-στερεοσκοπικών οθονών που δεν προϋποθέτουν την χρήση ειδικών γυαλιών, αναμένεται να γνωρίσει σημαντική ώθηση στο μέλλον, καθώς πολλοί θεατές στον κινηματογράφο και τηλεθεατές δεν θέλουν να φοράνε γυαλιά.

Και τα δύο παραπάνω μοντέλα δεν θα βγουν άμεσα στην αγορά, όμως η κορεατική εταιρία έχει ήδη στη γραμμή παραγωγής της δύο άλλες πιο συμβατικές 3-D τηλεοράσεις 47 και 55 ιντσών, που θα αρχίσουν σύντομα να διατίθενται στους καταναλωτές