Πέμπτη 13 Μαΐου 2010

Το Κολοσσαίο καταρρέει, προειδοποιούν Ιταλοί επιστήμονες


ΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΕΟ ΔΙΣΚΟ ΤΩΝ ''GOD IS AN ASTRONAUT''

ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ ΜΟΥΣΙΚΕΣ Higher Than the Stars - The Pains of Being Pure at Heart





Θα πάω στην Ρεάλ!

Ο Πορτογάλος τεχνικός τοποθετήθηκε στην φήμες που τον θέλουν να αναλαμβάνει την τεχνική ηγεσία της “βασίλισσας”.

“Αργά η γρήγορα θα προπονήσω την Ρεάλ Μαδρίτης”, δήλωσε σε ιταλικό περιοδικό και συνέχισε: “Έχω αναλάβει μία μεγάλη ομάδα στην Αγγλία, προπονώ μία μεγάλη ομάδα στην Ιταλία και μετά μία μεγάλη ομάδα στην Ισπανία. Πάντως δεν είμαι με το ένα πόδι στην Μαδρίτη, όπως γράφεται. Έχω κατακτήσει τα πάντα σε τρεις χώρες και δεν χρειάζομαι τίποτα. Με πιάνουν τα γέλια όταν κάποιοι πρόεδροι με συγκρίνουν με τους προπονητές των ομάδων τους που δεν έχουν κερδίσει τίποτα”.

Ένα ηφαίστειο σε βίντεο με πολλές φωτογραφίες!

Iceland, Eyjafjallajökull - May 1st and 2nd, 2010 from Sean Stiegemeier on Vimeo.



neolaia.gr

Ο γύρος του κόσμου σε 80 δευτερόλεπτα - ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ

Ενα αφιερωμα στο βιβλιο του Ιουλιου Βερν...

Τα σημεια προορισμου London - Cairo - Mumbay - Hong Kong - Tokyo - San Francisco - New York - London.

Η δημιουργεια του βιντεο πραγματοποιηθηκε μεσα σε 3 μερες.

http://www.tourdumonde80.fr/#/home

ΑΝΑΛΗΨΗ ΕΥΘΥΝΗΣ - Indymedia

Στέλνουμε στον Αρη Σειρηνίδη τις καλύτερες ευχές μας και τον σεβασμό μας για την αξιοπρεπή στάση που έχει κρατήσει απέναντι στους τυμβωρύχους των καναλιών που ήθελαν να τον παρουσιάσουν σαν τον τρελο με το σομπρερο.

Σε αντίθεση με την δουλοπρεπή μιζέρια της πλειοψηφίας των τηλεκάφρων, ύψωσε το ανάστημά του για την υπεράσπιση της ιστορικότητας των Εξαρχείων. Ας γίνει η προφυλάκιση σε βάρος του, από τα πληρωμένα καθήκια της ΑΝΤΙΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ με την συνενοχή των στελεχών της ΕΥΠ , παράδειγμα πως οι κινηματικές διεκδικήσεις στα πλαίσια της διεκδίκησης ζωτικών χώρων από τους παρασιτικούς και εξαθλιωμένους χρήστες ναρκωτικών, πληρώνονται στο δεκαπλάσιο από τα καθάρματα της κάθε αστυνομίας. Οι νόμιμες διεκδικήσεις των κινημάτων πολιτών δεν αντιμπετωπίζονται πάντοντε εξίσου νόμιμα.

Γιατί λοιπόν υπάρχει ακόμα ο παραμικρός δισταγμός να εγκαταλείψουμε εμείς πρώτοι τη νόμιμη οδό οριστικά και αμετάκλητα; Πόσο ακόμα θυματοποίηση θα "παίξει"; Πόσο ακόμα θα ικανοποιείται ο κόσμος με αυτές τις μιμκρές παραχωρήσεις που μπορούν να κερδίσουν ακόμα τα πιο τίμια και μαχητικά συνδικάτα βάσης; Γιατί άλλωστε να συμφιλιωθούμε με τον συνδικαλισμό στην εργασίακαι να μην αρνηθούμε την ίδια την εργασία μια και καλή; Εμείς, όπως και άλλα αποφασισμένα συντρόφια δεν θα περιμένουμε τον επόμενο Σειρηνίδη για να τσακίσουμε τα αφεντικά, για να τους χτυπήσουμε, να τους στήσουμε ενέδρες να τους κάψουμε τα αυτοκίνητα, να απαλλοτροιώσουμε τις εταιρείες τους, για να τους κάνουμε να τρέχουνε και να μην φτάνουν. Το κάλεσμα είναι ανοικτό για κάθε ενδιαφερόμενο.

Γι αυτό τον λόγο ξεπαστρέψαμε λοιπόν δυο μικρούς υποσταθμούς της ΔΕΗ στην οδό Δερβενίων και στην οδό Καλλιδρομίου, στο ισόγειο πολυκατοικιών δημιουργώντας αναστάτωση. Δεν είχαμε κανέναν ενδοιασμό να σαμποτάρουμε την υποκριτική ηρεμία όσων συμφιλιώνονται με την αποστειρωμένη και μίζερη ζωούλα τους σπίτι-σουλειά-δουλειά-σπίτι-καναπές-τιβι. Ίσως έτσι χαθεί το ηλίθιο βλέμμα της απάθειας και της αδιαφορίας από τα πρόσωπά τους και αντικατασταθεί με ενεργητικά και ανήσυχα βλέμματα.

ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ-ΔΕΝ ΣΥΓΧΩΡΟΥΜΕ

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΑΡΗ ΣΕΙΡΗΝΙΔ

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΤΑΡΤΕΣ

Υποβρύχιο βίντεο με τη διαρροή πετρελαίου στον Κόλπο του Μεξικού


8 στους 10 θα μπουν σε σχολή

Αρχίζουν αύριο οι πανελλαδικές εξετάσεις.

Αναλυτικοί πίνακες για τον αριθμό των εισακτέων ανά τμήμα.

Αγωνία εάν η κατάργηση της βάσης του 10 συνεπάγεται δύσκολα θέματα.

Μία θέση για σχεδόν όλους τους υποψηφίους που θα διαγωνιστούν στις πανελλαδικές εξετάσεις φαίνεται πως υπάρχει στα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ της χώρας, αφού ο αριθμός των εισακτέων για το ακαδημαϊκό έτος 2010-2011 ανέρχεται σε 84.690 και οι υποψήφιοι πανελλαδικά υπολογίζονται στους 100.000.

Ωστόσο, πολλοί εκτιμούν ότι η κατάργηση της βάσης του 10 μπορεί να προκαλέσει αναταράξεις και να κρύβει εκπλήξεις, αφού δεν αποκλείεται φέτος τα θέματα να είναι δυσκολότερα, εκτίμηση που έκανε και ο σύμβουλος για θέματα εκπαίδευσης της "Μ" Βαγγέλης Παπαγιάγκου.

makthes

Το παραδοσιακό ελληνικό ψωμί Video

Το παραδοσιακό ελληνικό ψωμί είναι το σταρένιο , που γίνεται με προζύμι , ζυμώνεται στο χέρι μέσα στο σκαφίδι , φουσκώνει στην πινακωτή , φουρνίζεται με το φουρνόξυλο και ψήνεται σε ξυλόφουρνο που έκαψε σε πουρνάρια !!!!!!!!

Evita Η Γυναίκα Σύμβολο. Στο Μιούζικαλ Θρύλος!

Την παραγωγή που έρχεται στο Θέατρο Badminton υπογράφει ο κορυφαίος παραγωγός του West End, Bill Kenwright, σε συνεργασία με την εταιρεία παραγωγής του Andrew LIoyd Webber, Really Useful Group.

Το ρόλο της Εβίτα ερμηνεύει η Rachael Wooding, αγαπημένη πρωταγωνίστρια του West End, με πολλά διάσημα θεατρικά έργα και μιούζικαλ στο βιογραφικό της, ενώ στους πρωταγωνιστικούς ρόλους ξεχωρίζουν οι ηθοποιοί Seamus Cullen στο ρόλο του Τσε Γκεβάρα (δημοφιλής φιναλίστ του τηλεοπτικού reality του BBC, Any Dream Will Do και ο Mark Heenehan ως Χουάν Περόν

Με μερικά από τα διασημότερα και βραβευμένα τραγούδια, όπως Don't Cry for Me Argentina, On This Night of a Thousand Stars, Another Suitcase in Another Hall, You Must Lave Me, καθώς και με είκοσι σπουδαία βραβεία στο βιογραφικό του, συμπεριλαμβανομένου και του Όσκαρ για την ομώνυμη ταινία με τη Madonna και τον Antonio Banderas, το αριστούργημα αυτό στη νέα του παραγωγή έχει ήδη αναδειχθεί στο "απόλυτο θεατρικό γεγονός της χρονιάς"
Πληροφορίες : τηλ 210 - 88 40 600

Με χρηματικό πρόστιμο ύψους 11.000 ευρώ τιμωρήθηκε η ΑΕΚ από την Πρωτοβάθμια Πειθαρχική Επιτροπή της Σούπερ Λίγκα.

Η ποινή αφορά τη συμπεριφορά των φιλάθλων της, τα υβριστικά συνθήματα των φιλάθλων της, καθώς επίσης και για τη συμπεριφορά του φροντιστή της ΠΑΕ ΑΕΚ κ. Ν. Κορομηλά στο παιχνίδι της τρίτης αγωνιστικής των πλέι οφ με τον Άρη. Εξάλλου η ΠΑΕ Άρης τιμωρήθηκε με πρόστιμο 2.000 ευρώ. Πιο αναλυτικά οι αποφάσεις:

Α) ΠΑΕ ΑΕΚ, Ν. Κορομηλάς (φροντιστής): Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της, για υβριστικά συνθήματα των φιλάθλων της, καθώς επίσης και για τη συμπεριφορά του φροντιστή της ΠΑΕ ΑΕΚ κ. Ν. Κορομηλά: Επιβάλλει στην ΠΑΕ ΑΕΚ συνολική χρηματική ποινή έντεκα χιλιάδων ευρώ. Επίσης, επιβάλει στον κ. Ν. Κορομηλά την ποινή απαγόρευσης στους αγωνιστικούς χώρους για δέκα (10) ημέρες και την χρηματική ποινή των τριών χιλιάδων ευρώ.

Β) ΠΑΕ Αρης, Α. Σαριόγλου (διερμηνέας): Για τη συμπεριφορά του διερμηνέα της ΠΑΕ Αρης κ. Α. Σαριόγλου: Επιβάλει στην ΠΑΕ Αρης χρηματική ποινή δύο χιλιάδων ευρώ. Επίσης, επιβάλει στον κ. Α. Σαριόγλου την χρηματική ποινή των δύο χιλιάδων ευρώ.

*Η εκδίκαση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ αναβλήθηκε για την επόμενη δικάσιμο.

sport24

Από 17 έως 30 Μαΐου η 33η Γιορτή του Βιβλίου στο Ζάππειο

Η 33η Γιορτή Βιβλίου επανέρχεται εκεί από όπου ξεκίνησε πριν από τρεις δεκαετίες, στο Ζάππειο, συνδυάζοντας την ενημέρωση και τον περίπατο μέσα στον όμορφο χώρο του Ζαππείου. Φέτος για πρώτη φορά, η γιορτή βιβλίου πραγματοποιείται με την Ένωση Ελλήνων Φυσικών, με τη συνεργασία του Δήμου Αθηναίων και του Πολιτισμικού Οργανισμού του Δήμου Αθηναίων.

Οι ραδιοφωνικοί σταθμοί που θα προβάλλουν την έκθεση θα χαρίζουν βιβλία στους ακροατές τους σε όλη τη διάρκεια της γιορτής.

Η φετινή γιορτή βιβλίου φέτος θα πραγματοποιηθεί από 17 έως και 30 Μαΐου και τα επίσημα εγκαίνια

Ευρωπαική "Διάκριση" για τους Ελληνες στην κατανάλωση αλκοόλ

ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΤΡΟΜΕΡΗ ΠΡΩΤΙΑ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ

Το 34% των Ελλήνων καταναλώνει περισσότερες από μία φορές την εβδομάδα πέντε ή και περισσότερα αλκοολούχα ποτά.

Την ίδια ώρα, ο κοινοτικός μέσος όρος σε ό τι αφορά την κατανάλωση αλκοόλ αγγίζει το 29%.
Από πρόσφατη σχετική δημοσκόπηση στις χώρες της Ε.Ε. προκύπτει ότι τα υψηλότερα ποσοστά παρατηρούνται στην Ιρλανδία (44%), στη Ρουμανία (39%), στη Γερμανία και στην Αυστρία (36%), ενώ τα χαμηλότερα καταγράφονται στη Λετονία (11%), στη Σουηδία (13%) και στο Λουξεμβούργο (14%).

i-diadromi

Διάψευση Πατέρα περί αγοράς της ΠΑΕ Παναθηναϊκός μαζί με τον Βγενόπουλο


Νίκη της δισκογραφικής βιομηχανίας κατά του δικτύου LimeWire

Ένοχοι για συνέργια στην ανταλλαγή πειρατικών αρχείων κρίθηκαν από ομοσπονδιακό δικαστήριο των ΗΠΑ οι ιδρυτές της δημοφιλούς υπηρεσίας LimeWire, έπειτα από αγωγή που κατέθεσαν εναντίον τους 13 μεγάλες δισκογραφικές εταιρείες.

Η δικαστική απόφαση θα μπορούσε να καταφέρει το μεγαλύτερο πλήγμα στην ανταλλαγή αρχείων μέσω του Διαδικτύου εδώ και χρόνια, εκτιμά το CNet.

Σύμφωνα με στοιχεία της εταιρείας ερευνών NPD, οι χρήστες του LimeWire αντιστοιχούν στο 58% των ανθρώπων που δήλωσαν ότι κατέβασαν μουσική από ομότιμα δίκτυα (peer-to-peer) στη διάρκεια του 2009. Μόνο τους τελευταίους δύο μήνες, το λογισμικό του LimeWire έχει κατεβαστεί 340.000 φορές από το δικτυακό τόπο Download.com του CNet.

Όπως αναφέρει το Reuters, η αγωγή κατά της εταιρείας Lime Wire είχε κατατεθεί το 2006 από τις δισκογραφικές εταιρείες Arista, Atlantic, BMG Music, Capital, Electra, Interscope, LaFace, Motown, Priority, Sony BMG, UMG, Virgin και Warner Brothers.

Ο αποκλεισμός-σοκ του Ολυμπιακού από τα προκριματικά του Champions League, φέρνει σφικτή οικονομική πολιτική στο μπάτζετ της επόμενης χρονιάς.

Xάθηκαν περισσότερα από 20.000.000 ευρώ

Συγκεκριμένα, οι ερυθρόλευκοι, όχι μόνο έχασαν τα 20.000.000 ευρώ που θα έφερνε η είσοδος του Ολυμπιακού στους ομίλους του Champions League, αλλά χάθηκαν και τα 2.200.000 ευρώ των προκριματικών του Αυγούστου. Όπως γίνεται αντιληπτό, δημιουργήθηκε πλήγμα στα ταμεία της ΠΑΕ και πλέον οι αρμόδιοι θα κινηθούν ανάλογα στο μετεγγραφικό τομέα ενόψει καλοκαιριού.

Το μπάτζετ θα είναι σαφώς μειωμένο, οι κινήσεις που θα γίνουν μετρημένες και θα επικρατήσει σφικτή οικονομική πολιτική. Ο σχεδιασμός της ομάδας θα ξεκινήσει από τον νέο προπονητή που θα έρθει, θέμα για το οποίο στον Πειραιά δεν έχουν καταλήξει ακόμη. Ερνέστο Βαλβέρδε ή κάποιος άλλος; Άραγε ο Ισπανός τεχνικός θέλει πλέον να επιστρέψει; Η απάντηση θα δoθεί στα τέλη του μήνα, μετά τη λήξη της διαδικασίας των πλέι-οφ.

Περικοπές και ο Μαρέσκα

Όσον αφορά ποδοσφαιριστές της ομάδας, ήδη μερικοί προετοιμάζονται για περικοπές στα συμβόλαια τους ενώ άλλοι έχουν καταλάβει πως δύσκολα θα συνεχίσουν στον Ολυμπιακό την επόμενη σεζόν. Για παράδειγμα, ο Έντζο Μαρέσκα, παρά το γεγονός πως δεσμεύεται με συμβόλαιο, νιώθει πλέον πως το κλίμα έχει βαρύνει ιδιαίτερα για εκείνον. Ο Ιταλός μέσος, είναι από τους ακριβοπληρωμένους παίκτες στο ρόστερ (αμείβεται με 1.500.000 ευρώ ετησίως) και κανείς στο ποδοσφαιρικό τμήμα δεν είναι ικανοποιημένος από την προσφορά του, κατά την διάρκεια της χρονιάς.

Πωλητήριο σε παίκτες

Μάλιστα, στην ΠΑΕ Ολυμπιακός, σκέφτονται και το ενδεχόμενο να βάλουν πωλητήριο σε ποδοσφαιριστές τους, για τους οποίους ενδιαφέρονται σύλλογοι από το εξωτερικό. Όχι μόνο σε ξένους όπως ο Λεονάρντο, αλλά ακόμη και σε Έλληνες παίκτες της ομάδας, όπως ο Βασίλης Τοροσίδης, εφόσον έρθουν οι κατάλληλες προτάσεις.

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 13 ΜΑΙΟΥ . . . Ο Νίκολα Τέσλα πατένταρε την ηλεκτρική γεννήτρια

Ο σέρβος φυσικός και εφευρέτης Νίκολα Τέσλα γεννήθηκε στις 9 Ιουλίου του 1856, στο χωριό Smiljan, στην επαρχία Lika της Κροατίας. Εκεί ολοκλήρωσε τη στοιχειώδη εκπαίδευσή του, συνέχισε τις σπουδές του στο πολυτεχνικό σχολείο του Γκρας και τις ολοκλήρωσε στο πανεπιστήμιο της Πράγας.

Εργάστηκε ως ηλεκτρικός μηχανικός στη Γερμανία, την Ουγγαρία και τη Γαλλία, πριν μεταναστεύσει στις ΗΠΑ το 1884. Στη Νέα Υόρκη εργάστηκε δίπλα στον Τόμας Έντισον, βελτιώνοντας πολλές από τις εφευρέσεις του. Όμως, οι διαφορές στο ύφος μεταξύ των δύο ανδρών οδήγησαν σύντομα στο χωρισμό τους.

Ο Τέσλα παραιτήθηκε το 1885 και ίδρυσε τη δική του εταιρία «Tesla Arc Light Company». Από το 1887 ως το 1894 σχεδίασε και κατοχύρωσε δεκάδες ευρεσιτεχνίες, συνεργαζόμενος με τον μεγαλοεπιχειρηματία Τζορτζ Ουέστινγκχαουζ, ο οποίος αγόρασε τα δικαιώματα διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας στο σύστημα θέρμανσης, αερισμού και κλιματισμού.

Η αντίστροφη μέτρηση για τον μεγάλο επιστήμονα άρχισε το 1895. Λόγω οικονομικών δυσκολιών, η εταιρία του χρεοκόπησε. Με το πέρασμα του χρόνου, ο Τέσλα γινόταν όλο και πιο εκκεντρικός και κλειστός χαρακτήρας, ενώ συνήθιζε να περνάει όλη τη μέρα του πειραματιζόμενος με τα ραδιοκύματα, αλλά και με σεισμικά μηχανήματα, που ο ίδιος είχε κατασκευάσει.

Ο Τέσλα προσέφερε στην ανθρωπότητα εφευρέσεις όπως το εναλλασσόμενο ρεύμα, το πολυφασικό σύστημα, το πηνίο τέσλα, την ακτινογραφία, τα ραδιοκύματα, το ραδιόφωνο, το ραντάρ κ.α., ανοίγοντας το δρόμο για τον εξηλεκτρισμό του πλανήτη. Το 1912 του απονεμήθηκε από κοινού με τον Τόμας Έντισον το Νόμπελ Φυσικής. Ωστόσο, αρνήθηκε να το δεχτεί, θεωρώντας υποτιμητικό το γεγονός ότι μοιραζόταν το βραβείο με «έναν απλό εφευρέτη».

Ο προφήτης του 21ου αιώνα, όπως θεωρείται από πολλούς, πέθανε φτωχός και ξεχασμένος απ' όλους, στις 7 Ιανουαρίου του 1943, σ' ένα ξενοδοχείο της Νέας Υόρκης. Μετά το θάνατό του, το όνομά του δόθηκε στη μονάδα μέτρησης της Μαγνητικής Επαγωγής πεδίου, ενώ η κληρονομιά του -70.000 επιστολές, 31.522 προσωπικά ντοκουμέντα, 5.297 τεχνικά σχέδια, 12.832 αποκόμματα περιοδικών, 1.000 φωτογραφίες, 40 βραβεία και διπλώματα- φυλάσσεται σήμερα στο Μουσείο Νίκολα Τέσλα στο Βελιγράδι.

ΗΞΕΡΕΣ ΟΤΙ . . . .

* Κατά τον Μεσαίωνα, τα ζώα δικάζονταν ακόμη και με την ποινή του θανάτου. Το 1386, ένα γουρούνι καταδικάστηκε σε απαγχονισμό και αφού νωρίτερα του είχαν κόψει τα πόδια, με το αιτιολογικό της δολοφονίας ενός κοριτσιού. Πριν από την εκτέλεση, είχαν ντύσει το γουρούνι με τα ρούχα του θύματος.

* Κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της επικής ταινίας «Η Βίβλος», ο σκηνοθέτης Τζον Χιούστον δήλωσε: «Δεν ξέρω πώς τα κατάφερε ο Θεός, αλλά εγώ δυσκολεύομαι πολύ».

* Κατά τη διάρκεια της Α’ Σταυροφορίας, μια ομάδα φανατικών στρατιωτών, οι οποίοι έστεκαν μεν καλά στα μυαλά τους, αλλά ήταν απελπισμένοι, βάδιζαν για πολλές ώρες πίσω από μια χήνα, καθώς πίστευαν ότι ήταν ευλογημένη από το Aγιο Πνεύμα!

* «Θα είναι σαν να πάτε βόλτα στην εξοχή. Δεν θα χρειαστείτε καν όπλα» ήταν τα λόγια ενός εκ των διοικητών των συμμαχικών δυνάμεων, στη μάχη του Σομ, το 1916. Σε λιγότερο από μία ώρα, οι απώλειες των συμμάχων είχαν φτάσει τους 57.470 άντρες.

* Η ψηλότερη γυναίκα που μετρήθηκε ποτέ είναι μια Κινέζα με ύψος 2.47 μέτρα.

* Η χαμηλότερη θερμοκρασία που σημειώθηκε ποτέ στη γη είναι -89,2 βαθμούς Κελσίου, στην Ανταρκτική το 1983.

* Η υψηλότερη θερμοκρασία που έχει καταγραφεί είναι 57,8 βαθμοί Κελσίου. Μάλιστα, σημειώθηκε δύο φορές: στις 13 Σεπτεμβρίου του 1922, στην Αλ Αζίζια της Λιβύης, και στις 11 Αυγούστου του 1933, στο Σεν Λούις του Μεξικού.

* Η τραγουδίστρια Λένα Γκόλμπερτ Φορντ, η οποία ερμήνευσε το τραγούδι «Keep the home fires burning» (Κρατήστε τις φωτιές των σπιτιών αναμμένες), κάηκε μέσα στο σπίτι της.

* Η Τζόαν Κόλινς ήταν 50 χρονών όταν, το 1983, πόζαρε ημίγυμνη για το περιοδικό «Playboy». Σημειωτέον ότι το εν λόγω τεύχος εξαντλήθηκε τάχιστα!

* Η «ρόδα» του λούνα παρκ κατασκευάστηκε για πρώτη φορά το 1893, από τον Γκέιλ Φέρις, και παρουσιάστηκε στην Παγκόσμια Έκθεση Κολόμβου στο Σικάγο. Η διάμετρός της ήταν 80 μέτρα και χωρούσε 2.160 άτομα.

* Η πρώτη ομιλούσα κούκλα παρουσιάστηκε από τον Γιόχαν Μέιλζελ το 1820, ενώ βελτιώθηκε το 1887 από τον Τόμας Έντισον, ο οποίος εφάρμοσε στο παιχνίδι τον φωνογράφο του.

* Η πρώτη διαφήμιση προφυλακτικών εμφανίστηκε στο περιοδικό «Τάτλερ», στο τεύχος της 12ης Μαΐου του 1709. Η τότε ονομασία τους ήταν «μηχανές που προστατεύουν από τα τραύματα της αγάπης»!

* Η πρώτη βόμβα υδρογόνου ζύγιζε 65 τόνους και είχε το κωδικό όνομα «Ivy Make». Η ρίψη της έγινε το 1952 και η έκρηξη ήταν τόσο δυνατή, που εξαφανίστηκε κυριολεκτικά ένα από τα νησιά Μάρσαλ!

* Η πιο ψηλή κατασκευή Lego στον κόσμο έχει ύψος 23,66 μέτρα και βρίσκεται στη Νίκαια της Γαλλίας.

* Η Παρασκευή και 13 θεωρείται άτυχη μέρα, γιατί την Παρασκευή 13 Οκτωβρίου του 1307 ο Πάπας, σε συνεννόηση με τον βασιλιά της Γαλλίας, εξέδωσε μυστική διαταγή θανάτωσης των Ναϊτών Ιπποτών.

Σε ακίνητα επενδύουν οι Ιταλοί πολιτικοί

Στις επενδύσεις, σε ακίνητα, των μελών της ιταλικής κυβέρνησης, αφιερώνει το σημερινό της πρωτοσέλιδο η εφημερίδα «Libero» του Μιλάνου.

«Οι υπουργοί, οι υφυπουργοί και οι αναπληρωτές υπουργοί της κυβέρνησης Μπερλουσκόνι, διαθέτουν συνολικά 348 ακίνητα», δημοσιεύει η εφημερίδα και διευκρινίζει πως στις πρώτες θέσεις βρίσκονται ο υπουργός Άμυνας, Ινάτσιο Λα Ρούσσα, με δέκα σπίτια στην ιδιοκτησία του, ο υπουργός Οικονομικών, Τζούλιο Τρεμόντι, με εννέα σπίτια και ο υπουργός Δημόσιας Διοίκησης, Ρενάτο Μπρουνέττα, με οκτώ. Στα στοιχεία αυτά προστίθενται και συνολικά 295 αγροτεμάχια.

Σύμφωνα με τη «Libero», «ουδείς των συνεργατών του Μπερλουσκόνι μπορεί να ξεπεράσει τον ίδιο, που διαθέτει δέκα βίλες, στις οποίες δέχεται τους επισκέπτες του, αλλά και πολύ περισσότερα διαμερίσματα σε όλο τον κόσμο. Ακόμη, όμως, και αν δεν έχουν εκατομμύρια, ή δισεκατομμύρια να τους «τρέχουν από τα μπατζάκια» υπουργοί και υφυπουργοί ξεχωρίζουν σίγουρα για το επενδυτικό τους ταλέντο».

Απόδειξη, η υπουργός Ισότητας, Μάρα Καρφάνια, μια από τις νεότερες Ιταλίδες πολιτικούς, η οποία εσχάτως κατάφερε να αποκτήσει ένα άνετο σπίτι (σ.σ. επτά δωματίων) σε κεντρικότατη περιοχή της Ρώμης.

Η εφημερίδα τονίζει ότι «δεν υπάρχει υποψία παράνομης απόκτησης των περιουσιών στις οποίες αναφέρεται». Αφορμή, ωστόσο, για τη συγκεκριμένη δημοσιογραφική έρευνα στάθηκε η πρόσφατη παραίτηση του υπουργού Οικονομικής Ανάπτυξης, Κλάουντιο Σκαγιόλα.

Σύμφωνα με τα όσα προέκυψαν από εισαγγελική διερεύνηση και εκτενή δημοσιεύματα του ιταλικού Τύπου, ο Σκαγιόλα προέβη σε μια «πρωτότυπη αγορά». Το 2004 απέκτησε σπίτι 180 τ.μ. στο Κολοσσαίο, καταβάλλοντας επισήμως 610.000 ευρώ.

Τώρα, όμως, έρχεται στο φως μια συμπληρωματική «λεπτομέρεια» της αγοραπωλησίας. Ο επιχειρηματίας Ντιέγκο Ανέμονε (σ.σ. κατά καιρούς έχει εξασφαλίσει κρατικές εργολαβίες) φέρεται να υπέγραψε δεκάδες τραπεζικές επιταγές, συνολικού ύψους 900.000 ευρώ, ποσό το οποίο καταβλήθηκε επιπλέον για τη συγκεκριμένη επένδυση.

Ο Σκαγιόλα, πάντως, αποποιείται κάθε ευθύνης, σε ό,τι αφορά την όποια πιθανότητα δωροδοκίας. Δηλώνει, δε, πως αποφάσισε, τελικά, να παραιτηθεί διότι, λέει, δεν μπορεί να μείνει με την υποψία ότι ζει σε ένα σπίτι, που δεν πλήρωσε ο ίδιος.

H Christina Aguilera στο περιοδικο GQ (photo)



Χιλιάδες ακυρώσεις κρατήσεων στα ξενοδοχεία της Αττικής μετά τα επεισόδια

Απαισιόδοξα μηνύματα για την εξέλιξη της τουριστικής κίνησης στην Αθήνα ανακοίνωσε η Ένωση Ξενοδόχων Αθηνών - Αττικής καθώς από την ημέρα των τραγικών γεγονότων στις 5 Μαΐου έχουν καταγραφεί περίπου 17.000 ακυρώσεις κρατήσεων.

Συγκεκριμένα, από τα στοιχεία 68 ξενοδοχείων σε σύνολο 450 ξενοδοχείων της Αττικής προκύπτουν 19.696 ακυρωμένες νύχτες.

Οπως σημειώνει η Ένωση, η τάση για ακυρώσεις συνεχίζεται αυξητική και αφορά μεμονωμένες κρατήσεις, γκρουπ, συνέδρια και κάθε είδους εκδήλωση.

Το πλέον ανησυχητικό, σημειώνει η Ένωση, είναι ότι έχει παγώσει ο ρυθμός νέων κρατήσεων, ενώ διανύουμε το δίμηνο Μαΐου-Ιουνίου που είναι παραδοσιακά το καλύτερο για την Αττική. Επιπλέον, διαφαίνεται και μία σημαντική μείωση των νέων κρατήσεων σε πανελλαδικό επίπεδο, η οποία οφείλεται στο «μούδιασμα» των ξένων αγορών όσο η κατάσταση στη χώρα μας εμφανίζεται ρευστή και αβέβαιη.

Οι ξενοδόχοι της Αθήνας επισημαίνουν ακόμη ότι η παρούσα κατάσταση είναι αποτέλεσμα της εικόνας που λαμβάνουν οι πολίτες του κόσμου για την Αθήνα, μιας πόλης που όπως παρουσιάζεται δεν μπορεί να εγγυηθεί την ασφάλεια των επισκεπτών της, κάτι που είναι παντελώς αναληθές.

ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΡΕ ΝΤΟΥΒΛΗ ΠΟΡΝΟΚΛΑΠΕΤΟ....



ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ gossip-tv

Στη δημοσιότητα λίστα με δεκάδες γιατρούς που φοροδιαφεύγουν


ΕΛΑΤΕ ΠΕΛΑΤΕΣ ΜΟΥ... ΕΛΑΤΕ ΛΑΓΟΥΔΑΚΙΑ ΜΗΝ ΦΟΒΑΣΤΕ

Ο Παναθηναϊκός με επιστολή του προς τη λίγκα του βόλεϊ προειδοποιεί ότι σε οποιοδήποτε παρατράγουδο θα αποχωρήσει από το Ρέντη.

Το κλίμα έτσι κι αλλιώς ήταν έκρυθμο μετά τή χθεσινή αναβολή του τέταρτου τελικού της Α1 βόλεϊ των ανδρών και ο Παναθηναϊκός αποφάσισε να στείλει επιστολή προς την ΕΣΑΠ, προειδοποιώντας ότι θα αποχωρήσει αν γίνει το παραμικρό.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Κύριοι,

Ο Παναθηναϊκός Α.Ο εκφράζει την έντονη δυσαρέσκειά του για τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν χθες (12/05/2010) στο κλειστό γυμναστήριο «Μ. Μερκούρη» στο Ρέντη, και κυρίως για την κακή οργάνωση του τέταρτου τελικού του Πρωταθλήματος Α1 Εθνικής Αντρών μεταξύ της ομάδος μας και του Ολυμπιακού.

Τόσο η ΕΣΑΠ, όσο και το γηπεδούχο σωματείο όφειλαν να διασφαλίσουν την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα και να έχουν μεριμνήσει να υπάρχει επαρκής αστυνομική δύναμη. Αντιθέτως, κάτι τέτοιο δεν συνέβη ποτέ με αποτέλεσμα να κινδυνεύσει η σωματική ακεραιότητα των αθλητών και του τεχνικού επιτελείου του Παναθηναϊκού.
Είναι αδιανόητο να επιβάλλονται ποινές στον Σύλλογό μας, για μεμονωμένα περιστατικά, ενώ παράλληλα οι αρμόδιοι φορείς να θέτουν σε κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα της αποστολής μας και να μεταθέτουν τον αγώνα την αμέσως επόμενη ημέρα (13/05/2010) στο ίδιο γήπεδο.

Κύριοι, καθιστούμε υπεύθυνους τόσο εσάς, ως Οργανωτική Αρχή, όσο και το γηπεδούχο Σωματείο για την λήψη επαρκών μέτρων τα οποία θα διασφαλίσουν καταρχήν την ασφάλεια της αποστολής του Παναθηναϊκού και κατά επέκταση την «έναρξη» και ομαλή διεξαγωγή της σημερινής αναμέτρησης.

Τέλος, ο Παναθηναϊκός Α.Ο. δηλώνει ρητά και απερίφραστα ότι, σε περίπτωση που συμβεί το παραμικρό γεγονός που θα απειλήσει την ασφάλεια της ομάδας μας, θα είναι αναγκασμένος να αποχωρήσει από τον αγωνιστικό χώρο."

Ο αγώνας θα διεξαχθεί στις 19.00 και θα μεταδοθεί τηλεοπτικά από το Novasports1. Ο Ολυμπιακός προηγείται με 2-1 και σε περίπτωση νίκης θα κατακτήσει το δεύτερο συνεχόμενο πρωτάθλημα. Αν νικήσει ο Παναθηναϊκός τότε ο τίτλος θα κριθεί σε πέμπτο ματς που θα γίνει κεκλεισμένων των θυρών στη Γλυφάδα.

Άγριες συμπλοκές αλλοδαπών στην Πάτρα

Σε δεκαέξι προσαγωγές προχώρησε, τα ξημερώματα, η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πάτρας, μετά τις συμπλοκές μεταξύ αλλοδαπών που σημειώθηκαν στη διασταύρωση της οδού Όθωνος Αμαλίας και Νόρμαν.

Υπολογίζεται ότι περισσότερα από 50 άτομα συμμετείχαν στις σώμα με σώμα μάχες, χωρίς να υπάρξουν τραυματισμοί. Τα επεισόδια ξεκίνησαν ένα τέταρτο πριν τις 4:00 το πρωί.

Στο μεταξύ, νωρίτερα, στη 1:40 τα ξημερώματα, μέλη του αντεξουσιαστικού χώρου πραγματοποίησαν συγκέντρωση στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης και στη συνέχεια έκαναν ειρηνική πορεία στο κέντρο της πόλης.

eglimatikotita

Επιχορήγηση σε ξενοδοχειακές επιχειρήσεις για τη διατήρηση 10.000 θέσεων εργασίας

Ανακοινώθηκε από τον ΟΑΕΔ ότι μέχρι τα μέσα Ιουνίου θα ξεκινήσει ένα νέο πρόγραμμα διατήρησης 10.000 θέσεων εργασίας με επιχορήγηση μέρους των εργοδοτικών εισφορών σε ξενοδοχειακές επιχειρήσεις συνεχούς λειτουργίας.

Σκοπός του προγράμματος είναι η διατήρηση 10.000 θέσεων απασχόλησης σε ξενοδοχειακές επιχειρήσεις συνεχούς λειτουργίας, με την επιχορήγηση μέρους του μη μισθολογικού κόστους που αντιστοιχεί στο 40% των εργοδοτικών ασφαλιστικών εισφορών για χρονικό διάστημα δώδεκα (12) μηνών.

Ωφελούμενοι του προγράμματος είναι ξενοδοχοϋπάλληλοι, οι οποίοι ανήκουν στο μόνιμο προσωπικό ή στο προσωπικό με επαναλαμβανόμενη σύμβαση μίας (1) ημέρας και οι οποίοι συνεχίζουν να απασχολούνται στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις συνεχούς λειτουργίας με το ίδιο καθεστώς απασχόλησης για χρονικό διάστημα δώδεκα (12) μηνών. Ωφελούμενοι του προγράμματος είναι επίσης ξενοδοχοϋπάλληλοι με συμβάσεις ορισμένου χρόνου υπό την προϋπόθεση της επέκτασης της σύμβασής τους μέχρι τη λήξη του προγράμματος. Βασικές προϋποθέσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα για τις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις συνεχούς λειτουργίας είναι:

α) Να διατηρήσουν το προσωπικό που απασχολούσαν στις 30-4-2010 καθ’ όλη τη διάρκεια του προγράμματος.
β) Να μην έχουν προχωρήσει σε καταγγελία σύμβασης εργασίας από 1-1-2010 έως 30-4-2010, εκτός αν αντικαταστήσουν τουλάχιστον το 20% των απολυθέντων, εντός 30 ημερών από την ημερομηνία υποβολής της σχετικής αίτησης υπαγωγής.

Ομοίως εντάσσονται στο πρόγραμμα επιχειρήσεις που παρουσιάζουν μείωση προσωπικού λόγω καταγγελίας σύμβασης εργασίας μετά τις 30-4-2010 εφόσον το αντικαταστήσουν εντός 30 ημερών από την αίτηση υπαγωγής.

Χωρίς Κόκκαλη στον αθλητικό εισαγγελέα. ΠΡΟΕΔΡΕ ΓΙΑΤΙ ΚΡΥΒΕΣΑΙ

Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού δεν έδωσε το "παρών" καθώς έστειλε εκπρόσωπο ο οποίος μαζί με τον πρόεδρο του Παναθηναϊκού, Νικόλα Πατέρα και της ΑΕΚ, Σταύρο Αδαμίδη και τον εκτελεστικό διευθυντή της Σούπερ Λίγκα, Πάτρικ Κομνηνό συζητούν με τον αθλητικό εισαγγελέα για την υπόθεση των "ύποπτων" αγώνων αλλά και τρόπους για την αντιμετώπιση του φαινομένου.

Υπενθυμίζεται ότι στην υπόθεση έχει ήδη καταθέσει ως μάρτυρας ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Σοφοκλής Πιλάβιος μετά την αποστολή των φακέλων με τα "ύποπτα" ματς από την ΟΥΕΦΑ στην Ελληνική ποδοσφαιρική ομοσπονδία τους οποίους παρέδωσε στον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού, Πάνο Μπιτσαξή και εκείνος με τη σειρά του τους διαβίβασε στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου.

Περισσότεροι από 600.000 άνεργοι στην Ελλάδα

Σύμφωνα με την Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ), οι άνεργοι τον Φεβρουάριο του 2010 ανήλθαν σε 605.277 άτομα, ενώ ο οικονομικά μη ενεργός πληθυσμός ανήλθε σε 4.282.874 άτομα.

Στατιστικά , στο 12,1% αυξήθηκε το ποσοστό της ανεργίας στη χώρα τον Φεβρουάριο, από 9,1% τον Φεβρουάριο 2009 και 11,3% τον Ιανουάριο 2010.

Με βάση την έρευνα εργατικού δυναμικού, οι άνεργοι αυξήθηκαν κατά 154.280 άτομα σε σχέση με τον Φεβρουάριο 2009 (αύξηση 34,2%) και κατά 38.145 άτομα σε σχέση με τον Ιανουάριο 2010 (αύξηση 6,7%).

Οι απασχολούμενοι μειώθηκαν κατά 83.439 άτομα σε σχέση με τον Φεβρουάριο 2009 (μείωση 1,9%) και κατά 41.692 άτομα σε σχέση με τον Ιανουάριο 2010 (μείωση 0,9%) και το σύνολο των απασχολουμένων κατά τον Φεβρουάριο εφέτος εκτιμάται ότι ανήλθε σε 4.404.051 άτομα.

Η ανεργία στις γυναίκες (15,3% τον Φεβρουάριο 2010 από 12,3% τον Φεβρουάριο 2009) είναι κατά πολύ υψηλότερη εκείνης των ανδρών (9,8% τον Φεβρουάριο 2010 από 7% τον Φεβρουάριο 2009).

Ηλικιακά, η υψηλότερη ανεργία καταγράφεται στις ηλικίες 15- 24 ετών (32% τον Φεβρουάριο 2010 από 25,7% τον Φεβρουάριο 2009) και 25- 34 ετών (15,2% τον Φεβρουάριο 2010 από 12,5% τον Φεβρουάριο 2009). Κατά περίπου 4 μονάδες σε ένα έτος αυξήθηκε η ανεργία και στις παραγωγικές ηλικίες 35- 44 ετών (10,4% τον Φεβρουάριο 2010 από 6,8% τον Φεβρουάριο 2009).

Σε επίπεδο περιφερειών της χώρας, η υψηλότερη ανεργία καταγράφεται στις περιφέρειες Νοτίου Αιγαίου (21,3%), Ιονίων Νήσων (16,8%) και Δυτικής Μακεδονίας (16,6%). Στον αντίποδα, τα χαμηλότερα ποσοστά ανεργίας τον Φεβρουάριο εφέτος ήταν στις περιφέρειες Βορείου Αιγαίου (7,9%), Πελοποννήσου (9,1%) και Θεσσαλίας (10,3%).

Η «Νύχτα των μουσείων» σε 47 χώρες

Τουλάχιστον 3.000 μουσεία θα ανοίξουν τις πύλες τους δωρεάν το βράδυ του Σαββάτου στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Νύχτας των μουσείων, που γιορτάζεται για έκτη φορά. Η εκδήλωση απευθύνεται σε όλο το κοινό, κυρίως στους νέους και σε όσους συνήθως δεν επισκέπτονται τα μουσεία.

Στις 47 χώρες του Συμβουλίου της Ευρώπης οι 39 δήλωσαν ότι θα μετάσχουν στη γιορτή, που εμπλουτίζεται από τη μεγάλη αύξηση της συμμετοχής των βρετανικών και ρωσικών μουσείων.

Στη Ρωσία 300 μουσεία μετέχουν στη Νύχτα των μουσείων, έναντι 200 πέρυσι. Στην Ιταλία 400 μουσεία θα είναι ανοικτά το βράδυ του Σαββάτου, στη Βρετανία 320 και στη Γαλλία 1.300. Επιπλέον, εκατό εσθονικά μουσεία και το σύνολο των μουσείων στη Λετονία θα είναι ανοικτά τη νύχτα του Σαββάτου.

Η δημοκρατία του Αγίου Μαρίνου ανακοίνωσε ότι δεν θα συμμετάσχει λόγω της οικονομικής κρίσης. Η Ισλανδία θα απόσχει για δεύτερη συνεχή φορά. Το Λιχτενστάιν που διαθέτει ένα πολύ ωραίο ταχυδρομικό και φιλοτελικό μουσείο, προτιμά να μην μετάσχει.

Η πρωτοβουλία του 2005 του γαλλικού υπουργείου Πολιτισμού τελεί υπό την αιγίδα του Συμβουλίου της Ευρώπης από το 2006. Η UNESCO παραδέχτηκε την παγκόσμια διάσταση της εκδήλωσης την οποία στηρίζει από το 2009.

Φέτος τα μουσεία κλήθηκαν να ετοιμάσουν προβολές κινουμένων σχεδίων γύρω από το θέμα «μουσεία, μάρτυρες και συμμετέχοντες της αειφόρου ανάπτυξης».

skai

Athens Street Events 2010

«Δες την Αθήνα αλλιώς!» είναι το κεντρικό μήνυμα των «Street Events 2010» που διοργανώνει εξ αναβολής λόγω των θλιβερών γεγονότων στο κέντρο της Αθήνας ο Δήμος Αθηναίων και ο Οργανισμός Νεολαίας και Άθλησης την Κυριακή 16 Μαΐου 2010 στην οδό Πανεπιστημίου.

Για πρώτη φορά φέτος διοργανώνονται μια σειρά από αθλητικές εκδηλώσεις τα Athens City Games 2010. Μετά από τον Γύρο της Αθήνας, σειρά έχουν τώρα τα Street Events, που διοργανώνονται την Κυριακή 16 Μαΐου 2010 στην οδό Πανεπιστημίου από τις 8:30 π.μ. έως τη 1:00 μ.μ.

Πρόκειται για τη διοργάνωση που μεταμορφώνει το κέντρο της πόλης σε χώρο άθλησης για τους μικρούς φίλους του ποδοσφαίρου, του μπάσκετ και του τένις. Όλη η οδός Πανεπιστημίου, από το ύψος της οδού Σίνα μέχρι την Εμμανουήλ Μπενάκη, θα κλείσει για τα αυτοκίνητα και θα τοποθετηθούν γηπεδάκια 5Χ5 για μπάσκετ, ποδόσφαιρο και τένις.

Ο Δήμαρχος Αθηναίων Νικήτας Κακλαμάνης δήλωσε: «Η άθληση και το παιχνίδι είναι δυο πράγματα που δυστυχώς είναι εύκολο να ξεχάσει κανείς στη δύσκολη καθημερινότητα που ζούμε. Και όμως είναι και τα δυο πολύ σημαντικά. Για αυτό τον λόγο ο Δήμος Αθηναίων και ο Οργανισμός Νεολαίας και Άθλησης διοργανώνουν τα Street Events και σας καλούν να θυμηθείτε πώς είναι να αθλείται κανείς παίζοντας ποδόσφαιρο, μπάσκετ και τένις στο κέντρο της Αθήνας. Στις 16 Μαΐου η οδός Πανεπιστημίου κλείνει για τα αυτοκίνητα και ανοίγει για όλους όσοι είναι ή νιώθουν ακόμα παιδιά. Ελάτε να παίξουμε και αν έχετε ξεχάσει πώς, αφήστε τα παιδιά να σας δείξουν τον τρόπο!».

Εξαντλήθηκαν οι χρυσές λίρες από την Τράπεζα της Ελλάδος!

Χρυσές λίρες; Τέλος!

Καλά ενημερωμένες πηγές από την Τράπεζα της Ελλάδος αναφέρουν ότι έχουν εξαντληθεί τα αποθέματα λιρών στην έκδοση Ελισάβετ 1973 και προγενέστερων ετών.
Στις αρχές Μαϊου 2010 ο...ιδιώτης την πωλούσε στα 201,98 και την αγόραζε στα 242,02 ευρώ με διαφορά της τάξης του 20%.

Σε αγορές λιρών από ιδιώτες αξίας μεγαλύτερης των 10.000 ευρώ υπάρχει κόστος 20 ευρώ ανά λίρα. Είναι δε προφανές ότι οι ιδιώτες αυτοί αποθησαυρίζουν σε ένα ασφαλές μεν καταφύγιο αλλά κανείς δεν τους εγγυάται ότι οι τιμές θα παραμείνουν στα τρέχοντα επίπεδα ενώ είτε στα τρέχοντα επίπεδα είτε σε χαμηλότερα, η ρευστοποίηση θα τους προκαλέσει ζημίες.
Η τιμή του χρυσού χτυπάει το ένα υψηλό μετά το άλλο. «Είναι ο φόβος για το άγνωστο», τονίζει ο James Moore, αναλυτής της Bulliondesk.com, ο οποίος εκτιμά ότι οι επενδυτές φοβούνται ότι η ελληνική δημοσιονομική κρίση θα εξαπλωθεί και στις υπόλοιπες περιοχές της Ευρώπης. Εκτιμά, δε, ότι το πακέτο διάσωσης της Ελλάδας, το οποίο συμφωνήθηκε το περασμένο σαββατοκύριακο, όχι μόνο δεν τους καθησύχασε, αλλά εμφάνισε και περισσότερα προβλήματα.
«Δεν αποτελεί μόνο καταφύγιο απέναντι στον πληθωρισμό, αλλά χρησιμοποιείται ως «ασπίδα» απέναντι σε μία πιθανή δημοσιονομική κρίση», επισημαίνει ο George Davis, αναλυτής στο RBC Capital Markets.

«Το χρυσό είναι σαν αντι-νόμισμα. Πολύς κόσμος σκέφτεται ότι όταν η τιμή του χρυσού ενισχύεται, η τιμή των νομισμάτων υποχωρεί», δηλώνει, με τη σειρά του, ο πρόεδρος και CEO της Bullion Management, Nick Barisheff. «Είναι απολύτως λογικό να συμβαίναι αυτό. Είμαι σίγουρος, δε, ότι δε θα αργήσουμε να δούμε και το αντίστροφο», υπογραμμίζει, ενώ προσθέτει ότι το αμερικανικό νόμισμα θα είναι εκείνο που θα ενισχυθεί περισσότερο σε σχέση με τα ανταγωνιστικά του, καθώς είναι το «καλύτερο από τα χειρότερα», αλλά και το αυτό με τη μεγαλύτερη ρευστότητα.

greece-salonica

Συλλήψεις για διακίνηση ναρκωτικών στη Θεσσαλονίκη

Για διακίνηση ναρκωτικών κατηγορούνται δύο Αλβανοί υπήκοοι οι οποίοι συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καβάλας.

Σύμφωνα με την Αστυνομία σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο ΙΧ επιβατικό αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν οι δύο αλλοδαποί, ηλικίας 32 και 25 ετών, αλλά και σε ένα ακόμα αυτοκίνητο που ήταν σταθμευμένο στη Θεσσαλονίκη, βρέθηκαν συνολικά 15 κιλά και 463 γραμμάρια ακατέργαστης κάναβης.

Οι δύο αλλοδαποί κατηγορούνται ότι διακινούσαν ναρκωτικά σε νομούς της Ανατολικής Μακεδονίας, ενώ στην ανάκριση ισχυρίστηκαν ότι είχαν προμηθευτεί την προαναφερόμενη ποσότητα κάναβης από ομοεθνή τους στην Αθήνα.

Οι Porcupine Tree στην «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων, Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου

Δύο από τα πιο αγαπημένα σχήματα των Ελλήνων μουσικόφιλων, δύο συγκροτήματα που έχουν από μόνα τους ορίσει τον προσωπικό τους ήχο έρχονται για μία ξεχωριστή βραδιά στην Αθήνα.

Ο Σεπτέμβριος είναι σαφώς ροκ μήνας και οι παρέα του Steven Wilson, ίσως του πιο πολυτάλαντου και σίγουρα πιο εργασιομανή μουσικού του progressive rock, θα ξεδιπλώσουν τον ήχο τους στον όμορφο χώρο της «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων (Πειραιώς 100, Γκάζι).

Μαζί τους στην μοναδική αυτή βραδιά, άλλο ένα συγκρότημα που έχει καταργήσει τα στεγανά του ενός μουσικού ύφους οι, πολυαγαπημένοι στην Ελλάδα, Anathema. Το σχήμα των αδελφών Cavanagh, αν και ξεκίνησε εκφραζόμενο μέσω του gothic metal σύντομα βρήκε τους περιορισμούς του είδους ασφυκτικούς και τώρα θεωρείται και αυτό ένας από τους κύριους εκφραστές του ατμοσφαιρικού ροκ και είναι τρανό παράδειγμα του τι μπορεί να καταφέρει μία μπάντα αν δεν δεχθεί να εγκλωβιστεί σε μια μόνο μουσική σχολή.

Η προπώληση των εισιτηρίων για αυτή τη βραδιά, που αδιαμφισβήτητα θα μείνει χαραγμένη ως η πιο ταξιδιάρικη συναυλία του καλοκαιριού, ξεκινάει στις 17 Μαΐου.
Τα πρώτα 1000 εισιτήρια θα κοστίζουν 38€.
Μετά την εξάντληση τους η τιμή του εισιτηρίου είναι 45€.
Η τιμή του εισιτηρίου στο ταμείο την ημέρα της συναυλίας θα κοστίζει 50€.

Σημεία προπώλησης τα Public, Tickethouse και www.ticketpro.gr

Υψηλή ζήτηση για το ηλεκτρικό Leaf, της Nissan

Παραγγελίες που υπερβαίνουν την παραγωγική δυναμικότητα της Nissan, έχει λάβει η ιαπωνική εταιρεία στις ΗΠΑ και την Ιαπωνία για το νέο της ηλεκτρικό μοντέλο Leaf, όπως ανακοίνωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Κάρλος Γκοσν.

Συνολικά, οι παραγγελίες ανέρχονται στα 13.000 κομμάτια, ενώ αυτή τη στιγμή δεν μπορεί να κατασκευάσει περισσότερα των 12.000.

Έτσι, η Nissan τώρα αναζητά τρόπους να ανεβάσει την παραγωγή της, καθώς τα πρώτα αυτοκίνητα των μηδενικών ρύπων θα κυκλοφορήσουν από τον Δεκέμβριο.

Κατά τον Γκοσν, η ζήτηση για τα ηλεκτρικά μοντέλα βελτιώνεται ιδιαίτερα στις αναδυόμενες αγορές της Ασίας, όπως η Κίνα.


Μικρότερες ζημίες ανακοίνωσε η Sony

Σε ζημιογόνο έδαφος παρέμεινε την περσινή χρήση (με λήξη στις 31 Μαρτίου 2010) η ιαπωνική Sony, αλλά τουλάχιστον κατάφερε να μειώσει τις ζημίες της μέσω περικοπών κόστους, αλλά και της βελτίωσης των πωλήσεων καταναλωτικών ηλεκτρονικών ειδών.

Οι ετήσιες ζημιές της ανήλθαν στα 40,8 δισ. γιεν (439 εκ. δολάρια), έναντι των ζημιών 98,9 δισ. γιεν της προηγούμενης χρήσης (2008-2009). Πρόκειται για τις πρώτες ετήσιες ζημίες της Sony σε 14 χρόνια.

Τα έσοδα της γιγαντιαίας φίρμας υποχώρησαν κατά 7%, στα 7,21 τρισ. γιεν, αλλά παρουσίασε λειτουργικά κέρδη στα 31,8 δισ. γιεν.

Η εταιρεία εκτιμά ότι θα επιστρέψει στην κερδοφορία για τη φετινή χρήση, με καθαρά κέρδη 50 δισ. γιεν, επί εσόδων 7,6 τρισ. γιεν.

Θεσσαλονίκη: Φωτιά σε φορτηγό και λεωφορείο στην Καλαμαριά

Άγνωστοι «πυρπόλησαν» ένα φορτηγό και ένα λεωφορείο στην περιοχή της Καλαμαριάς.

Φωτιά ξέσπασε σε φορτηγό και λεωφορείο στις 4:55 τα ξημερώματα, στην περιοχή της Καλαμαριάς.

Τα δύο οχήματα ήταν σταθμευμένα σε απόσταση 100 μέτρων μεταξύ τους.

Η φωτιά αποδίδεται σε εμπρησμό και προκάλεσε τη μερική καταστροφή των δύο οχημάτων.

ΤΟΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟ ΤΟ ΝΕΟ OFFICE ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Την παγκόσμια διάθεση των νέων προϊόντων της Microsoft Office 2010, Microsoft SharePoint 2010, Microsoft Visio 2010 και Microsoft Project 2010 για επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο αρχίζει η Microsoft Corp., όπως ανακοίνωσε την Τετάρτη.

Το Office 2010 και τα συναφή προϊόντα διατίθενται από την Τετάρτη σε 14 γλώσσες, ενώ εντός των επόμενων μηνών αναμένεται να είναι διαθέσιμα σε 94 γλώσσες. Η διαθεσιμότητα τους στην ελληνική γλώσσα έχει οριστεί για τις 27 Αυγούστου.

Αυλαία στις Κάννες! (photos)








O JUSTIN ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΗ ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΤΗΣ AUDI

Αργότερα στη σύνταξη οι μητέρες ανηλίκων



FACEBOOK ΚΑΙ ΚΙΝΗΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ - ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ

Oι φανατικοί του Facebook δεν μπορούν να μείνουν ούτε λεπτό μακριά από τους φίλους τους, τα παιχνίδια και τις υπόλοιπες εφαρμογές της δημοφιλούς υπηρεσίας.

Τώρα λοιπόν που ο κόσμος ετοιμάζεται σιγά σιγά για τις ανοιξιάτικες σύντομες αποδράσεις, αλλά και τις καλοκαιρινές διακοπές, το πώς θα εξασφαλίσουν πρόσβαση στο Facebook, όπου και αν βρίσκονται, είναι... μείζον ζήτημα.

Το να κουβαλάει κανείς τον φορητό του υπολογιστή, όσο ελαφρύς και να είναι, στο βουνό ή την παραλία δεν είναι και η καλύτερη ιδέα, οπότε η μόνη λύση που μένει είναι το κινητό τηλέφωνο.

Τα καλά νέα είναι ότι οι νεώτερες συσκευές κινητής τηλεφωνίας είναι προσανατολισμένες στην αξιοποίηση των υπηρεσιών κοινωνικής δικτύωσης μέσω Ιντερνετ και διαθέτουν τα κατάλληλα εργαλεία για να μπορεί κανείς να βλέπει τις σελίδες του Facebook ή του ΜySpace στην κανονική τους έκδοση, γρήγορα και χωρίς κόστος.

Ποια είναι όμως τα κατάλληλα τηλέφωνα για να μη χάνει κανείς ούτε γραμμή από τις συζητήσεις και τις δημοσιεύσεις στο Facebook; Τι σύνδεση χρειάζεται και πού μπορεί να έχει πρόσβαση;

Η απαραίτητη σύνδεση
Το πρώτο και βασικό που πρέπει να έχει κανείς για να μείνει σε επαφή με το Facebook είναι μια γρήγορη σύνδεση με το Ιnternet. Μέγιστη ευελιξία και ικανοποιητική ταχύτητα πρόσβασης προσφέρουν φυσικά οι συνδέσεις 3G, παρά την ελλιπή κάλυψη δικτύου που έχουμε αναφέρει πολλές φορές, ειδικά στα νησιά.

Από την άλλη, μια σύνδεση WiFi είναι η καλύτερη λύση, καθώς μπορεί κανείς να τη βρει δωρεάν, ενώ και η ταχύτητα πρόσβασης είναι πολύ υψηλή. Με τα περισσότερα καφέ και μπαράκια να προσφέρουν στους πελάτες τους τη δυνατότητα να σερφάρουν ενώ πίνουν το φρέντο ή το κοκτέιλ τους στην παραλία, τα πράγματα είναι πολύ απλά.

Το κατάλληλο τηλέφωνο
Μια από τις καλύτερες λύσεις για να σερφάρει κανείς στο Facebook είναι αυτήν τη στιγμή το iΡhone της Αpple. Εκτός από τον πολύ γρήγορο browser που διαθέτει, τη μεγάλη και φωτεινή οθόνη και το πολύ φιλικό περιβάλλον εργασίας, υπάρχει και η σχετική εφαρμογή που μπορεί κανείς δωρεάν να κατεβάσει και να εγκαταστήσει στο τηλέφωνό του, για ακόμα πιο εύκολη και ολοκληρωμένη πρόσβαση.

Παρόμοια εφαρμογή υπάρχει και για τα κινητά της Νokia και ειδικά το νέο μοντέλο Νokia Χ6 που την έχει προεγκατεστημένη και σχεδιάστηκε για να προσφέρει την απόλυτη εμπειρία διασκέδασης! Διαθέτει μια εκπληκτική οθόνη αφής με 16 εκατ. χρώματα, προηγμένες λειτουργίες αναπαραγωγής media και ενσωματωμένο WiFi, για δυνατότητα σύνδεσης στα αγαπημένα σας site κοινωνικής δικτύωσης, όπως το Facebook και το ΜySpace. Διαθέτει επίσης μια μεγάλη, ευανάγνωστη οθόνη αφής 3,2 ιντσών και υποστηρίζει την προβολή ενημερώσεων από το Facebook απευθείας στην αρχική του οθόνη. Ακόμα μεγαλύτερη οθόνη (4,3 ίντσες) διαθέτει το ΗΤC ΗD2, το οποίο υποστηρίζει το εύκολο και γρήγορο ανέβασμα φωτογραφιών στο Facebook.

Παιδί 10 ετών ο μοναδικός επιζών, 103 οι νεκροί από τη συντριβή αεροσκάφους στην Λιβύη

Η ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΚΑΤΕΚΤΗΣΕ ΤΟ EUROPA LEAGUE

Η Ατλέτικο Μαδρίτης έγινε η πρώτη ομάδα που κατέκτησε το Europa League, νικώντας στον τελικό του Αμβούργου την Φούλαμ με 2-1 στην παράταση.

Οι Ισπανοί ήταν καλύτεροι στη μεγαλύτερη διάρκεια της αναμέτρησης και χάρη στην προσωπικότητα των παικτών τους έφτασαν στην τελική επικράτηση κόντρα σε μια άριστα στημένη από τον προπονητή της, Ρόι Χόγκσον, ομάδα, αλλά με σαφώς λιγότερο ταλέντο.

Μεγάλος πρωταγωνιστής για την Ατλέτικο ήταν ο Ουρουγουανός Ντιέγκο Φορλάν, ο οποίος ως μόνιμος σκόρερ των Μαδριλένων τη φετινή σεζόν, πέτυχε απόψε και τα δυο γκολ της ομάδας του.


Μεγάλη κομπίνα με ρολόγια της ΔΕΗ

600 εμπορικά καταστήματα εντοπίστηκαν να έχουν πειράξει τα ρολόγια, για να πληρώνουν λιγότερο ρεύμα...

ΠΟΛΥ ΓΝΩΣΤΟ ΤΟ ΚΟΛΠΟ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΞΥΠΝΟΙ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΙ ΚΑΙ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΤΙΣ ΦΑΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΠΙΝΑΚΑ...

ΓΙΑ ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΜΑΓΑΖΑΤΟΡΕΣ ΠΟΣΑ ΧΙΛΙΑΡΙΚΑ ΔΙΝΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΠΙΣΩ ΤΑ ΡΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΕΗ...

ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ ΕΙΧΕ ΣΥΜΒΕΙ ΠΡΙΝ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΧΑΛΚΗΔΟΝΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ. ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΔΕΚΕΛΕΙΑΣ. ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΚΑΝΑΝ ΠΟΥΣΤΙΕΣ ΜΕ ΤΑ ΡΟΛΟΓΙΑ... ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟ ΠΟΥ ΤΟ ΚΑΝΕ ? ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΘΗΣΑΥΡΙΣΕ ΣΤΗΝ ΚΥΡΙΟΛΕΞΕΙΑ....


Η Lady Gaga έκλεψε εσώρουχα

ΑΡΗΣ - ΑΕΚ 1-1 (Video)

Ολυμπιακος - ΠΑΟΚ 0-1 Βίντεο

«Χέρι» Νικοπολίδη σε Μπράβο και ξένους Ο ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΤΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ

Στα δύσκολα φαίνονται οι μεγάλες προσωπικότητες. Αναμφίβολα ο Αντώνης Νικοπολίδης είναι τέτοια. Και συμπεριφέρθηκε αναλόγως μετά το τέλος του αγώνα με τον ΠΑΟΚ, δείχνοντας ότι όσοι τον λοιδορούν για τα όποια λάθη έχει κάνει, ξεχνούν εύκολα.

Αναλυτικά, ο διάλογος που εκτυλίχθηκε στα αποδυτήρια του "Γ. Καραϊσκάκης" είχε ως εξής:

Νικοπολίδης: "Δεν φεύγει κανένας μόνος του. Θα μείνουμε όλοι εδώ και θα πάμε όλοι μαζί στον Ρέντη. Να ακούσουμε όλοι μαζί τις βρισιές από τον κόσμο. Ομάδα είμαστε και θα πάμε ως ομάδα. Τι φοβάστε; Ακόμη κι αν είναι να μας χτυπήσουν, πρέπει να πάμε".
Ξένοι: "Γιατί να μη φύγουμε μόνοι μας ή να μην πάμε σε ένα ξενοδοχείο; Ποιος το αποφάσισε;".
Νικοπολίδης: "Εγώ το είπα και όποιος θέλει ας πει τίποτε. Είπα, θα πάμε όλοι μαζί στο Ρέντη, δεν φεύγει κανείς".
Μπράβο: "Δεν είναι σωστό να γίνει αυτό. Πρέπει να προστατευτεί η ομάδα".
Νικοπολίδης: "Είμαστε άντρες και ομάδα και γι' αυτό θα πάμε όλοι μαζί στον Ρέντη. Δεν θα πηγαίνουμε μόνο σε φιέστες, αλλά και στα άσχημα. Γι' αυτό πρέπει να είμαστε όλοι μαζί".

Eπεισόδια στο "Γ. Καραϊσκάκης" (Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ)