Δευτέρα 17 Μαΐου 2010

Tο νέο "πράσινο" λεωφορείο

Τεχνητή αναπνοή, χωρίς… αναπνοή

Πρόγνωση καιρού για την Τρίτη 18/05/2010


Το 60% των μαθητών έχει χαλασμένα δόντια

Περισσότεροι από 5.500 μαθητές της Λάρισας, 1.500 ανά σχολική χρονιά έχουν υποβληθεί σε έλεγχο για τη στοματική τους υγιεινή μέσα από το πρόγραμμα Πρόληψης και Στοματικής Υγείας που εφαρμόζει με ιδιαίτερη επιτυχία τα τελευταία χρόνια η διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της νομαρχίας Λάρισας.

Το 60% των μαθητών έχει χαλασμένα δόντια Οι σχετικοί έλεγχοι που έγιναν από επιστημονικό κλιμάκιο της αρμόδιας διεύθυνσης της νομαρχίας Λάρισας έδειξαν ότι το 60% των μαθητών παραπέμπετε για θεραπεία σε οδοντίατρο ή ορθοδοντικό, ενώ μεγάλο πρόβλημα φαίνεται να παρουσιάζουν με τη στοματική τους υγιεινή οι αλλοδαποί και τσιγγάνοι μαθητές σε ποσοστό 6%.

Σε επίσκεψη που πραγματοποίησε 33ο Δημοτικό Σχολείο της Λάρισας στη Νέα Σμύρνη ο αντινομάρχης Υγείας κ. Αν. Δραμαλιώτης συνοδευόμενος από την οδοντίατρο κ. Μαρία Παπαγιάννη, τη νοσηλεύτρια κ. Ευαγγελία Γκανέτσιου και την επισκέπτρια υγείας κ. Χριστίνα Νουβακούδη εξετάστηκαν οι μαθητές του σχολείου, ενώ παράλληλα ενημερώθηκαν και για τις ενέργειες που πρέπει να προβούν για να προστατεύσουν τη στοματική τους υγεία.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης το κλιμάκιο της Διεύθυνσης δημόσιας Υγείας μέσω του ειδικού προγράμματος που εφαρμόζει με τη χρήση dvd, slights, έδειξε στους μαθητές πώς πρέπει να βουρτσίζουν τα δόντια τους για να παραμένουν υγιή.

Το πρόγραμμα που εφαρμόζει η διεύθυνση δημόσιας Υγείας της νομαρχίας Λάρισας αφορά ακόμη και στην εμβολιαστική κάλυψη των μαθητών προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχουν κάνει τα απαραίτητα εμβόλια.

Η υλοποίηση αυτού του προγράμματος είναι ιδιαίτερα σημαντική καθώς μετά την εξέταση αποστέλλεται εγγράφως αναλυτικό ενημερωτικό σημείωμα στους γονείς - κηδεμόνες με οδηγίες για τις ανάγκες περίθαλψης του παιδιού ενώ σε περιπτώσεις σοβαρές ο δάσκαλος του μαθητή ή ο υπεύθυνος οδοντίατρος επικοινωνεί τηλεφωνικά με τους γονείς και τους κηδεμόνες των μαθητών.

Σε περιπτώσεις με ιδιαίτερα κοινωνικά, οικονομικά και οικογενειακά χαρακτηριστικά η ίδια η υπηρεσία, σε συνεργασία με το οδοντιατρικό τμήμα του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, κανονίζει ραντεβού για εξέταση προκειμένου να εξασφαλιστεί η πρόσβαση του μαθητή σε υπηρεσίες υγείας.

kosmolarissa.gr

Άνδρας βρέθηκε σοβαρά τραυματισμένος στο σιδηροδρομικό σταθμό Θεσσαλονίκης

Σοβαρά τραυματισμένος από μαχαίρι στο κεφάλι βρέθηκε άγνωστος άνδρας στην περιοχή του Σιδηροδρομικού Σταθμού Θεσσαλονίκης.

Περαστικοί τον βρήκαν να κείτεται στο έδαφος, πίσω από την εκκλησία των Αγίων Πάντων.

Έφερε τραύμα στο πίσω μέρος του κεφαλιού και διακομίστηκε, με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, σε εφημερεύον νοσοκομείο για την παροχή των πρώτων βοηθειών.

Η αστυνομία διενεργεί προανάκριση για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του δράστη.

Θύμα ληστείας έπεσε αστυνομικός

Αστυνομικός έπεσε θύμα ληστείας στη Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με τι πρώτες πληροφορίες τέσσερις άγνωστοι συνεπλάκησαν με τον αστυνομικό και του άρπαξαν το χρηματικό ποσό των 15 ευρώ.

Το περιστατικό εκτυλίχθηκε στην περιοχή του ΙΚΕΑ, στην ανατολική πλευρά της πόλης.

Οι δράστες διέφυγαν και αναζητούνται.

Λήστεψαν καντίνα στη Θεσσαλονίκη

Δύο άγνωστοι με την απειλή όπλου πραγματοποίησαν ληστεία σε καντίνα, στην οδό Γιαννιτσών, στη δυτική Θεσσαλονίκη.

Αφαίρεσαν 150 ευρώ και διέφυγαν με ΙΧ επιβατικό αυτοκίνητο προς άγνωστοι κατεύθυνση.

Η αστυνομία διενεργεί προανάκριση για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

Οριστικά οι 5 αντίπαλοι του MΠΑΟΚ


O αντίπαλος του MΠΑΟΚ στον 3ο προκριματικό γύρο του Champions League θα είναι μία εκ των Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης, Άγιαξ, Φενέρμπαχτσε, Ντιναμό Κιέβου και Μπράγκα.

Hope Dworacyzk Playmate


Nutty Professor 3 ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΥΝΤΟΜΑ

Ο ΕΝΤΙ ΜΕΡΦΙ ΣΚΕΦΤΕΣΑΙ ΝΑ ΞΑΝΑΦΕΡΕΙ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ ΤΟΝ ΠΑΧΟΥΛΟ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΣΕ ΕΝΑ ΝΕΟ ΣΙΚΟΥΕΛ.

Murphy said: “You know what, there might be another Nutty Professor. We kind of wrote something that might be kind of funny. If the studios want to do it, we’ll do it … If you don’t see it, the studio was like, ‘This isn’t funny.’




Rima Fakih Η ΝΕΑ ΜΙΣΣ USA 2010 Video




Σε ετοιμότητα η αστυνομία της Ν. Αφρικής

Ο εξοπλισμός της αστυνομίας εκσυγχρονίστηκε σε μεγάλο βαθμό, με την αγορά ειδικών οχημάτων και κανονιών εκτόξευσης νερού, καθώς και με άλλα μέσα καταστολής της βίας και της εγκληματικότητας. Το Γιοχάνεσμπουργκ διαθέτει δύο γήπεδα και μαζί με τη γειτονική Πρετόρια, η ευρύτερη περιοχή θα φιλοξενήσει τα περισσότερα παιχνίδια της διοργάνωσης.

Εξ άλλου αρκετές εθνικές ομάδες θα έχουν σαν βάση τους την περιοχή και χιλιάδες φίλαθλοι αναμένεται να μεταβούν στο Γιοχάνεσμπουργκ, που θα το χρησιμοποιήσουν σαν έδρα τους για τις διάφορες εξορμήσεις τους στη χώρα.

Ο υπουργός δημόσιας τάξης της Νότιας Αφρικής, Νατχί Μετθά, με δηλώσεις που έκανε τόνισε ότι η χώρα θα διοργανώσει το ασφαλέστερο Μουντιάλ. Παράλληλα επισήμανε ότι οι αστυνομικές δυνάμεις είναι πανέτοιμες και ότι ανά πάσα στιγμή θα είναι έτοιμες να επέμβουν όπου χρειαστεί.

Ο αρχηγός της αστυνομίας της χώρας Μπεκί Τσέλε, δήλωσε από την πλευρά του ότι «δεν θα υπάρχει οξυγόνο για τους εγκληματίες» και πως οι φίλαθλοι θα νιώσουν μεγάλη ασφάλεια. Στην παρέλαση συμμετείχαν 200 οχήματα της αστυνομίας, δύο ελικόπτερα από τα οποία ειδικά εκπαιδευμένοι άνδρες έκαναν επίδειξη εισβάλλοντας σε κτίρια από τον αέρα.

Todo Pampita ΣΟΥΠΕΡ ΣΕΞΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥ

Τζέσικα Άλμπα Video


Μεθυσμένος έδερνε και τα έσπαγε σε νοσοκομείο

Ενα απίστευτο περιστατικό με πολύ ξύλο και αρκετές υλικές ζημιές έλαβε χώρα στο νοσοκομείο της Καλύμνου, με πρωταγωνιστή έναν 50χρονο. Ο συγκεκριμένος άντρας, που βρισκόταν υπό την επήρεια αλκοόλ, έφτασε στο νοσοκομείο με τραύματα στα πόδια. Αφού εξετάστηκε από τους γιατρούς, του είπαν πως δεν συντρέχει λόγος εισαγωγής του για περαιτέρω νοσηλεία. Ο 50χρονος όμως είχε άλλη γνώμη και εξαγριώθηκε ζητώντας να δει συγκεκριμένο ορθοπεδικό που τον είχε περιθάλψει κατά το παρελθόν.

Ωρυόμενος, άρχισε να αναζητεί τον γνωστό του γιατρό, ενώ, καθώς περιφερόταν στους διαδρόμους του νοσοκομείου, έσπαγε και γκρέμιζε ό,τι έβρισκε μπροστά του γρονθοκοπώντας όποιον έμπαινε στον δρόμο του, συμπεριλαμβανόμενων τραυματιοφορέων, νοσοκόμων και του διοικητή! Τελικά ούτε η εύρεση του γιατρού που αναζητούσε τον ηρέμησε και στο σημείο έφτασε αστυνομική δύναμη, η οποία μετέφερε και κράτησε στο αστυνομικό τμήμα τον 50χρονο μέχρι να ξεμεθύσει.

espresso

Τζοάνα Κρούπα Video


Harley Marissa ΤΟ ΝΕΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΕΑ ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΤΗΣ HARLEY DAVIDSON Video


Το έριξαν έξω οι υποψήφιες Playmate (Photos)








Αρης: Και με κίνητρο και με προβλήματα

Με βαθμολογικό κίνητρο αλλά και αρκετά προβλήματα ετοιμάζεται να υποδεχθεί την Τετάρτη (19/5), στην αυλαία των πλέι οφς, τον ΠΑΟΚ ο Αρης.

"Θέλω" του η κατάκτηση της νίκης ώστε να αποφύγει τον τερματισμό στην τελευταία θέση της βαθμολογίας, κάτι που ευελπιστεί πως θα υλοποιήσει μένοντας ανεπηρέαστος από τους "πονοκεφάλους" που μετρά για το παιχνίδι. Ο Εκτορ Ραούλ Κούπερ, συγκεκριμένα, δεν μπορεί να υπολογίζει στα πλάνα του τον τιμωρημένο Κριστιάν Νασούτι, ενώ δύσκολα θα συμπεριληφθεί σε αυτά και ο τραυματίας Σταύρος Λαμπριάκος. Αμφίβολη, ακόμη, είναι η παρουσία των Μεντί Ναφτί, Σέρχιο Κόκε, Χαβιέ Κάμπορα, Μιχάλη Σηφάκη, που ταλαιπωρούνται από διαφορετικές ενοχλήσεις. Μικροπροβλήματα έχουν, επίσης, οι Νάτσο Γκαρσία, Θέμης Κουλουχέρης, η κατάστασή τους, ωστόσο, δεν εμπνέει ανησυχία.

Από την άλλη, εξέτισαν τις ποινές τους οι Ντάρσι Νέτο, Σάκης Πρίττας. Ο δεύτερος έκανε σήμερα ατομικό πρόγραμμα προπόνησης, εκφράζεται, όμως, η αισιοδοξία ότι δεν θα λείψει από τη μάχη με τους "ασπρόμαυρους". Για τις ΗΠΑ, εξάλλου, αναχώρησε ο τραυματίας, Εντι Τζόνσον.

Αλλεπάλληλοι καύσωνες στο μετεωρολογικό δελτίο της Αθήνας έως το 2100

Η Αθήνα, η Μασαλία και αρκετές πόλεις της Ιταλίας θα υποστούν τα χειρότερα από την συνεχιζόμενη αύξηση της θερμοκρασίας, προειδοποιεί ελβετική μελέτη στο περιοδικό Nature Geoscience.

Οι καύσωνες αναμένεται να γίνουν εννέα φορές συχνότεροι τις επόμενες δεκαετίες: Ενώ το διάστημα 1961-1990 καταγραφόταν στην περιοχή της Μεσογείου ένας καύσωνας ανά τρία χρόνια, κατά μέσο όρο, το διάστημα 2071-2100 θα πρέπει να περιμένουμε τρεις καύσωνες το χρόνο, υπολογίζουν οι ερευνητές του ETH Zurich (Ομοσπονδιακό Ινστιτούτου Τεχνολογίας της Ζυρίχης).

Στο ίδιο διάστημα, ο αριθμός των ημερών με θερμοκρασίες άνω των 40,6 βαθμών Κελσίου (το αμερικανικό όριο για την έκδοση προειδοποιήσεων προς το κοινό) θα δεκαπλασιαστεί από τις 1,6 το χρόνο στις 16 το χρόνο.

Η μελέτη, αναφέρει το πρακτορείο Reuters, είναι η πρώτη που εντοπίζει τις περιοχές της Ευρώπης όπου οι υψηλές θερμοκρασίες θα συνδυαστούν με υψηλή σχετική υγρασία, επιβαρύνοντας έτσι περισσότερο την ανθρώπινη υγεία.

Το πρόβλημα θα είναι εντονότερο κοντά στις ακτές και στις εκβολές μεγάλων ποταμών, όπου η υγρασία είναι ούτως ή άλλως αυξημένη. «Ορισμένες από τις πιο πυκνοκατοικημένες περιοχές της Ευρώπης, όπως οι αστικές περιοχές της Αθήνας, του Βουκουρεστίου, της Μασαλίας, του Μιλάνου, της Ρώμης και της Νάπολης, θα υποστούν τις εντονότερες μεταβολές στους δείκτες υγείας» γράφουν οι ερευνητές στη δημοσίευσή τους.

Για τις ανάγκες της μελέτης, ως κύμα καύσων ορίστηκε ένα διάστημα τουλάχιστον έξι ημερών με θερμοκρασίες που βρίσκονται στο ανώτατο 10% των θερμοκρασιών που καταγράφηκαν σε μια συγκεκριμένη περιοχή το ίδιο διάστημα προηγούμενων ετών. Αυτό σημαίνει ότι ένα κύμα καύσωνα στην Αθήνα είναι πιο ζεστό από ένα κύμα καύσωνα στη Σκανδιναβία.

tanea

Αντριάνο Γκαλιάνι ''Μένει Μιλάνο ο Ροναλντίνιο''



«Δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα με τον Ροναλντίνιο.

Αντιθέτως, έχουμε ήδη συμφωνήσει με τον αδελφό του και έτσι θα αγωνίζεται σε εμάς και την επόμενη χρονιά. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία επ’ αυτού», τόνισε ο ισχυρός άνδρας των ροσονέρι.

ΜΠΑΓΕΡΝ Μ. - Φαν Χάαλ: "Εδώ θα μείνω"

Τα σχέδια του Λουίς Φαν Χάαλ, που μέχρι πρότινος σκεφτόταν σοβαρά το ενδεχόμενο να αποχωρήσει από τον πάγκο της Μπάγερν Μονάχου, άλλαξαν άρδην, αφού πλέον βλέπει την ομάδα του να ρολάρει και να διεκδικεί την κατάκτηση του "τρεμπλ", κάτι που έμοιαζε από ακατόρθωτο έως αστείο στο ξεκίνημα της σεζόν.

"Μίλησα με πολύ κόσμο, παίκτες και μέλη της διοίκησης και αποφάσισα να μην φύγω. Έχω ακόμα συμβόλαιο (σ.σ. εκπνέει το καλοκαίρι του 2011) και η επόμενη σεζόν είναι μια διαφορετική ιστορία. Ποτέ στην καριέρα μου δεν συνάντησα τέτοιο ποσοστό εμπιστοσύνης των ποδοσφαιριστών στην φιλοσοφία μου. Η ομάδα μπορεί να βελτιωθεί κι άλλο. Δεν έχουμε φτάσει ακόμα στο μέγιστο σημείο των δυνατοτήτων μας", τόνισε χαρακτηριστικά.

sportnet

Κόπηκε το Heroes του NBC

Η σειρά που είχε ξεκινήσει το 2006, για να αποτελέσει το “αντίπαλο δέος” της υπερεπιτυχημένης σειράς Lost του ABC, είχε άδοξο τέλος, αφού το κόστος της παραγωγής του ήταν τεράστιο και το κοινό είχε απογοητευτεί πολύ ήδη από το τέλος του 1ου κύκλου.

Η αλήθεια είναι πως επί τέσσερα συναπτά έτη, το κοινό που κρατούσε στον αέρα την εν λόγω σειρά ήταν κυρίως έφηβοι από 13 ως 18 ετών, αφού την είχαν κατατάξει πρώτη στις προτιμήσεις τους.

Πάντως οι Heroes δεν ήταν τα μόνα “θύματα” της χαμηλής τηλεθέασης. Μαζί τους κόπηκε και το Law and Order του οποίου τα ποσοστά θύμιζαν κάτι από το τραγούδι: “Όταν παίρνω φόρα, φόρα κατηφόρα”...

Η προετοιμασία Αργεντινής-Νιγηρίας για το Μουντιάλ

Ο καυγάς του Γκούτι με τον τιμ μάνατζερ της Ρεάλ (vid)

BYE BYE FERNADO... BYE BYE

Κάηκε η μεγαλύτερη συλλογή φιδιών του κόσμου

Πυρκαγιά που ξέσπασε, από άγνωστη μέχρι στιγμής αίτια, κατέστρεψε ολοσχερώς τη μεγαλύτερη συλλογή φιδιών του κόσμου στη Βραζιλία, με ιδιαίτερη αξία για την επιστημονική έρευνα.

Η συλλογή του Ινστιτούτου Μπουταντάν ξεκίνησε πριν από έναν αιώνα και περιλάμβανε μέχρι την περασμένη εβδομάδα σχεδόν 80.000 φίδια διατηρημένα σε γυάλες, καθώς και πολλές χιλιάδες δείγματα αραχνών και σκορπιών.

«Ολόκληρη η συλλογή χάθηκε, η μεγαλύτερη συλλογή φιδιών στον κόσμο» δήλωσε απογοητευμένος ο υπεύθυνος της συλλογής Φρανσίσκο Φράνκο.

Οι Cure διαθέτουν on-line 20 ακυκλοφόρητα τραγούδια τους!

Ο Robert Smith και η παρέα του, είχαν ανακοινώσει πριν από λίγο καιρό την επανέκδοση του album ‘Disintegration’, το οποίο θα κυκλοφορήσει στις 24 Μαΐου.
Σήμερα, μαθαίνουμε ότι οι Cure κυκλοφορούν on –line μια συλλογή με τίτλο ‘Alternative Rarities 1988-1989’ η οποία περιλαμβάνει ζωντανές ηχογραφήσεις, σπάνια demos, bonus υλικό και αρκετές instrumental εκτελέσεις γνωστών τραγουδιών της μπάντας.

Οι instrumental εκτελέσεις αφορούν τραγούδια όπως τα 'Pictures Of You' και 'Fascination Street', ενώ οι ζωντανές εκτελέσεις είναι από την συναυλία που είχαν δώσει οι Cure στο Dallas το 1989.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα : TheCureDisintegration.com.

Το tracklisting του ‘Alternative Rarities 1988-1989’:

'Closedown - RS Home Demo (Instrumental)'
'Last Dance - RS Home Demo (Instrumental)'
'Lullaby - RS Home Demo (Instrumental)'
'Tuned Out On RTV5 - (Instrumental Rehearsal)'
'Funknnotfunk' - (Instrumental Rehearsal)'
'Babble - (Instrumental Rehearsal)'
'Plainsong - (Instrumental Demo)'
'Pictures Of You - (Instrumental Demo)'
'Fear Of Ghosts - (Instrumental Demo)'
'Fascination Street - (Instrumental Demo)'
'Homesick - (Instrumental Demo)'
'Delirious Night - (Instrumental Demo)'
'Out Of Mind - (Studio Instrumental Jam)'
'Late - (Studio 'WIP' Mix)'
'Lovesong - (Studio 'WIP' Mix)'
'Prayers For Rain - (Studio ‘WIP’ Mix)'
'The Same Deep Water As You - (Live Dallas Starplex)'
'Disintegration - (Live Dallas Starplex)'
'Untitled - (Live Dallas Starplex)'
'Faith - (Live Rome Palaeur - Crowd Bootleg)'

avopolis.gr

Χωρίς αστικά λεωφορεία την Πέμπτη η Θεσσαλονίκη

Χωρίς αστικά λεωφορεία την Πέμπτη η Θεσσαλονίκη.

Οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ.

"Καλούμε το λαό και τους εργαζόμενους της πόλης μας στην παλαϊκή - πανεργατική συγκέντρωση του Εργατουπαλληλικού Κέντρου, στις 10 το πρωί, ώστε να ενώσουμε τις φωνές διαμαρτυρίας μας, ενάντια στα αντιλαϊκά μέτρα και το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό", αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Συνδικάτο Εργαζομένων Οργανισμού Αστικής Συγκοινωνίας Θεσσαλονίκης.
24gr

Δείτε την πρώτη πρόβα του Γιώργου Αλκαίου

Διακρίσεις για Ρουβά-Βίσση (vid)

Το κομμάτι του Σάκη Ρουβά “Σπάσε το χρόνο” ψηφίστηκε ως το καλύτερο, για το 2009, “τραγούδι των Βαλκανίων από την Ελλάδα” από το κοινό του διαγωνισμού “Balkan Music Awards”.

Νεκρός ο πρώην στρατηγός που συντάχτηκε με τους «κόκκινους» διαδηλωτές στην Ταϊλάνδη


“Χρυσό παπούτσι” στην Ευρώπη ο Λιονέλ Μέσι

Πρώτος σκόρερ των ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων, με 34 γκολ στην πριμέρα ντιβιζιόν, αναδείχτηκε ο Λιονέλ Μέσι. Έτσι στην πλούσια συλλογή του, ο κορυφαίος σταρ της Μπαρτσελόνα πρόσθεσε και το “χρυσό παπούτσι” της Ευρώπης. Ο 23χρονος Αργεντινός πέτυχε τα 34 γκολ σε 35 ματς του ισπανικού πρωταθλήματοςς, ενώ σημείωσε φέτος και άλλα 14 στις υπόλοιπες διοργανώσεις.

Οι ποδοσφαιριστές που κατέκτησαν τα τελευταία 10 χρόνια το «χρυσό παπούτσι»:

2001: Χένρικ Λάρσον (Σουηδός/Σέλτικ/35 γκολ)
2002: Μάριο Ζαρντέλ (Βραζιλιάνος/Σπόρτινγκ Λισαβόνας/42 γκολ)
2003: Ρί Μακάι (Ολλανδός/Κορούνια/29 γκολ)
2004: Τιερί Ανρί (Γάλλος/Αρσεναλ/30 γκολ)
2005: Τιερί Ανρί (Γάλλος/Αρσεναλ/25 γκολ) και Ντιέγκο Φορλάν (Ουρουγουανός/Βιγιαρεάλ/25 γκολ)
2006: Λούκα Τόνι (Ιταλός/Φιορεντίνα/31 γκολ)
2007: Φραντσέκο Τότι (Ιταλός/Ρόμα/26 γκολ)
2008: Κριστιάνο Ρονάλντο (Πορτογάλος/Μάντσεστερ Γιουν./31 γκολ)
2009: Ντιέγκο Φορλάν (Ουρουγουανός/Ατλέτικο Μαδρίτης/32 γκολ)
2010: Λιονέλ Μέσι (Αργεντινός/Μπαρτσελόνα/34 γκολ)

Η κρίση γονατίζει (και) τους εργαζόμενους

Το στρες της οικονομικής κρίσης καταβάλλει τους εργαζόμενους, με συνέπεια να αυξάνονται κατακόρυφα τα προβλήματα ψυχικής υγείας και η λήψη αντικαταθλιπτικών και αγχολυτικών φαρμάκων, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.

Επιστήμονες από τον βρετανικό οργανισμός ψυχικής υγείας Mind πραγματοποίησαν δημοσκόπηση σε περισσότερους από 2.000 εργαζόμενους, διαπιστώνοντας ότι σχεδόν ο ένας στους δέκα χρειάστηκε να απευθυνθεί στους γιατρούς με κρίση άγχους – και από αυτούς, το 7% παίρνουν πλέον αγχολυτικά ή αντικαταθλιπτικά φάρμακα για να αντέχουν.

Η τελευταία διετία είναι ιδιαίτερα στρεσογόνος ακόμα και για όσους δεν έχασαν την δουλειά τους. Σε πολλές περιπτώσεις μειώθηκαν οι υπερωρίες και έτσι το εισόδημα, σε άλλες έγιναν μειώσεις προσωπικού και έτσι αυξήθηκαν οι ώρες που πρέπει να δουλεύουν οι εναπομείναντες εργαζόμενοι, ενώ πολλοί αισθάνονται ανασφάλεια για το εργασιακό τους μέλλον.

Σύμφωνα με την δημοσκόπηση, ο ένας στους τρεις εθελοντές που συμμετείχαν εργάζεται πλέον περισσότερες ώρες και πιο σκληρά απ’ ό,τι μέχρι πέρυσι, ενώ σχεδόν το 50% αγωνιούν για το αν θα κρατήσουν την δουλειά τους.

Επιπλέον, ο ένας στους πέντε έχει παρουσιάσει σωματικό πρόβλημα υγείας εξαιτίας του στρες και ο ένας στους τέσσερις έχει ξεσπάσει σε κλάματα κάποια στιγμή στην δουλειά του, μη αντέχοντας άλλο την πίεση.

Για το περίπου 10% των εθελοντών η πίεση της κρίσης βγήκε εκτός ελέγχου και απευθύνθηκαν στους γιατρούς τους με αγχώδη συνδρομή, για την οποία και λαμβάνουν πλέον φαρμακευτική αγωγή.

«Οι εργασιακές συνθήκες έχουν γίνει απίστευτα σκληρές τα τελευταία χρόνια και οι εργαζόμενοι γονατίζουν», δήλωσε ο επικεφαλής του Mind Πωλ Φάρμερ. «Είναι πιο σημαντικό παρά ποτέ να ληφθούν μέτρα από τις επιχειρήσεις για να θέσουν υπό έλεγχο τα επίπεδα του στρες και να βελτιώσουν το εργασιακό περιβάλλον για όλους τους εργαζόμενους».

Οι καύσωνες που έρχονται θα αλλάξουν τους δείκτες υγείας

Οι καύσωνες που αναμένονται τα επόμενα χρόνια σε συνδυασμό με τη μεγαλύτερη διάρκειά τους, αναμένεται να μεταβάλουν τους δείκτες υγείας ιδιαίτερα σε μεγαλουπόλεις της Μεσογείου, όπως είναι η Αθήνα και η Ρώμη.

Η συχνότητα εμφάνισης καύσωνα ενδέχεται να αυξηθεί από δύο ημέρες που ήταν τις θερινές περιόδους 1961-1990, σε περίπου το 13 ημέρες από το 2021 έως το 2050 και στις 40 ημέρες για την περίοδο 2071-2100.

Σύμφωνα με την επιστημονική μελέτη που έγινε από τα Institute for Atmospheric and Climate Science της Ζυρίχης και Climate and Global Dynamics Division, National Center for Atmospheric Research του Κολοράντο στις ΗΠΑ, δεν λαμβάνει υπόψη το γεγονός ότι οι πόλεις μπορεί να λειτουργήσουν ως «νησίδες θερμότητας», δηλαδή ως περιοχές θερμότερες από την περιβάλλουσα εξοχή τους.

Επιπλέον, η ατμοσφαιρική ρύπανση είναι δυνατόν να επιδεινώσει τους κινδύνους για τα άτομα με αναπνευστικά και καρδιολογικά προβλήματα στις υψηλότερες θερμοκρασίες.

«Ορισμένες από τις πυκνότερα κατοικημένες περιοχές στην Ευρώπη, όπως η Αθήνα, το Βουκουρέστι, η Μασσαλία, το Μιλάνο, η Ρώμη και η Νάπολη, θα αντιμετωπίσουν τις δεινότερες αλλαγές στους δείκτες υγείας», τονίζουν οι επιστήμονες από την Ελβετία και τις ΗΠΑ, που συμμετείχαν στη μελέτη για τις προβλέψεις της θερμοκρασίας και την υγεία.

Το 2003 περί τους 40.000 ανθρώπους έχασαν τη ζωή τους από το κύμα καύσωνα στην Ευρώπη.

Η μελέτη δημοσιεύεται στην επιστημονική επιθεώρηση Nature Geoscience.

tanea

Άγρια κόντρα Τζούλιας-Ντούβλη ΕΛΕΟΣ ΜΕ ΤΙ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ....

Η ΖΩΗ ΤΟΥ ΠΥΘΑΓΟΡΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΑΙΝΙΑ. «Πυθαγόρας. Οι πύλες του φωτός»

Στο πνεύμα της τελευταίας τάσης που θέλει την αρχαία Ελλάδα και μυθολογία να απασχολούν πολλές κινηματογραφικές ταινίες, ο μαθηματικός-φιλόσοφος Πυθαγόρας γίνεται «πρωταγωνιστής» μιας κινηματογραφικής παραγωγής με λαμπερό καστ.

Τα γυρίσματα αναμένεται να γίνουν και στην Ελλάδα από τον Σεπτέμβριο και συγκεκριμένα στη Σάμο και τους Δελφούς. Παράλληλα, γυρίσματα θα γίνουν στο Βέλγιο και το Λουξεμβούργο.

Η ταινία «Πυθαγόρας. Οι πύλες του φωτός» είναι βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο της Μία Σπέρμπερ. Στην καρέκλα του σκηνοθέτη θα καθίσει ο Χιλιανός Ραούλ Ρουίζ (Ο ξανακερδισμένος χρόνος).

Πολλοί διάσημοι αστέρες του Χόλιγουντ βρίσκονται σε συζητήσεις για την ανάληψη ενός ρόλου. Ανάμεσά τους ο Τζον Μάλκοβιτς (για το ρόλο του Πυθαγόρα), ο Τζέραλντ Μπάτλερ (Πυθαγόρας σε νέα ηλικία), η Πενέλοπε Κρουθ, ο Μπεν Κίνγκσλεϊ, ο Μπρένταν Φρέιζερ, ο Κέισι Αφλεκ, ο Πάτρικ Στούαρτ και άλλη.

Εκτός από την ταινία σχεδιάζεται να γυριστεί και τηλεοπτική σειρά (πάλι με σκηνοθέτη τον Ραούλ Ρουίζ), καθώς και ντοκιμαντέρ με σκηνοθέτη τον Γιώργο Οικονόμου.

Την παραγωγή έχουν αναλάβει η αγγλική Fountain of life Productions και η ελληνική Inkas Film Productions.

Τη σύνθεση της μουσικής αναλαμβάνει ο πιανίστας και συνθέτης Λάλο Σιφρίν.

Ο Κάκος "σφυρίζει" ΑΕΚ-Ολυμπιακός

ΑΕΚ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

19-5-2010 ΟΑΚΑ 21:15

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ Αναστάσιος Κάκος ΕΠΣ Κέρκυρας

ΒΟΗΘΟΣ Κωνσταντίνος Δάλλας ΕΠΣ Ηπείρου

ΒΟΗΘΟΣ Δημήτριος Τάτσης ΕΠΣ Ηπείρου

4ος ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ Ναθαναήλ Χαραλαμπίδης ΕΠΣ Καβάλας

ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ Γεώργιος Μπίκας ΕΠΣ Χαλκιδικής

ΑΡΗΣ - MΠΑΟΚ

19-5-2010 ΚΛΕΑΝΘΗΣ ΒΙΚΕΛΙΔΗΣ 21:15

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ Γεώργιος Σταθόπουλος ΕΠΣ Αχαΐας

ΒΟΗΘΟΣ Χρήστος Ακρίβος ΕΠΣ Αθηνών

ΒΟΗΘΟΣ Χρήστος Μπαλτάς ΕΠΣ Αχαΐας

4ος ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ Μιχαήλ Τσινιάρης ΕΠΣ Αθηνών

ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ Αθανάσιος Βέλλιος ΕΠΣ Ξάνθης

Προσφυγή κατέθεσε ο Σάββας Κωφίδης


Προσφυγή κατέθεσε ο Σάββας Κωφίδης, ο οποίος ζητάει να του επιδικαστεί ποσό ύψους 300.000 ευρώ από την ΠΑΕ Ηρακλής. Ο Έλληνας τεχνικός είχε αντικαταστήσει τον Όλεγκ Προτάσοφ λίγο μετά την αρχή της σεζόν και στη συνέχεια αντικαταστάθηκε από τον Γιόζεφ Μπουμπένκο.

Όπως σας είπα, ποιος… ΟΣΦΠ; ΠΕΤΡΟΥΛΑΚΗ ΜΠΑΟΚΤΣΗ ΕΙΣΑΙ ΤΡΑΓΙΚΟΣ

ΧΧΧ Δεν υπάρχει σοβαρή ομάδα με το όνομα «Ολυμπιακός» σήμερα ΧΧΧ Του πήρε το σκαλπ ο ΠΑΟΚ μέσα στο Καραϊσκάκη ΧΧΧ Τον ποδοπάτησαν ο Γκαρσία, ο Βιτόλο και ο Τσιρίλο με τον Ίβιτς ΧΧΧ Ποιος Ολυμπιακός; ΧΧΧ Ένα «ναυάγιο» από τη μια πλευρά με παίκτες – «καμένους» και μια «φρέσκια» ομάδα με τρεχαλατζήδες σα να ξεκίνησε τώρα το πρωτάθλημα ΧΧΧ Είκοσι λεπτά άντεξε ο Τοροσίδης και η παρέα του ΧΧΧ Από κει και πέρα άνοιξε η turbo μηχανή του ΠΑΟΚ ΧΧΧ

Την ίδια τακτική πρέπει να ακολουθήσει αύριο και ο Άρης ΧΧΧ Δεν ξέρω εάν οι τραυματισμοί επηρεάσουν την ομάδα του Κούπερ, αλλά εάν το πιστέψουν, θα πάρουν διπλό ΧΧΧ Ο Ολυμπιακός δεν υπάρχει σαν ομάδα σήμερα ΧΧΧ Είναι ετοιμόρροπος, διαλυμένος και έτοιμος να δεχθεί τα κακά της μοίρας του ΧΧΧ Ο Άρης να μπει με τσαμπουκά και θα κερδίσει ΧΧΧ Στις κερκίδες, όλα θα είναι αρνητικά για τους ερυθρόλευκους ΧΧΧ Κι αυτό πρέπει να το εκμεταλλευθεί ο Κούπερ ΧΧΧ

Εάν λοιπόν παίξει σαν Άρης, θα επιστρέψει με τρίποντο και ελπίδες κατάκτησης της δεύτερης θέσης στα πλέϊ-οφ ΧΧΧ Με την επιστολή του Ηρακλή στους Γερμανούς, χάθηκε η ευκαιρία να μπουν στα ταμεία 200.000 ευρώ ΧΧΧ Τόσα είχε συμφωνήσει να δώσει η Καϊζερσλάουτερν για τον Γιαννούλη ΧΧΧ Βάλτε και τις 18.000 που χρωστούσαν στον παίκτη, τα οποία θα χάριζε ο νεαρός ΧΧΧ Μετά το «ναυάγιο», κι αφού ο Καπαγιαννίδης ζήτησε 800 χιλιάρικα (!), ο Τάκης τηλεφώνησε στον Παναγιωτάκη ΧΧΧ Τον μάνατζερ του Γιαννούλη ΧΧΧ Για να του ζητήσει να μεριμνήσει ώστε να παραχωρηθεί ο παίκτης στους Γερμανούς ΧΧΧ Ο Παναγιωτάκης του είπε ότι ξεφτιλίστηκε ο παίκτης και ο ίδιος με το φαξ που εστάλη ΧΧΧ

Κι ο Γιαννούλης κατέθεσε προσφυγή ΧΧΧ Προσωπική μου εκτίμηση είναι ότι πρόκειται για τραγικά λάθος χειρισμό από πλευράς Ηρακλή ΧΧΧ Το αποδίδω στην απειρία ΧΧΧ Ελπίζω να μπει κάποιος έμπειρος διοικητικά να τους βοηθήσει ΧΧΧ Θα χάσουν κι άλλους παίκτες που έχουν κάνει προσφυγή ΧΧΧ Πρώτοι από όλους ο Λέκι κι ο Επστάϊν ΧΧΧ Μακάρι –επαναλαμβάνω- να ανοίξουν τα μάτια τους, γιατί είναι δύσκολα τα πράγματα ΧΧΧ Ο Μάκης Ψωμιάδης μιλάει συχνά με τον Ζαγοράκη και τον Βρύζα ΧΧΧ Οι σχέσεις των δυο ομάδων είναι πολύ καλές ΧΧΧ Ο ΠΑΟΚ θέλει τον Ντουγκλάο και η Καβάλα τον Αραμπατζή ΧΧΧ Άρα, μπορεί να γίνει και καμιά μεταγραφή ΧΧΧ Ο Λαζαρίδης μπορεί να θεωρηθεί παίκτης του Άρη ΧΧΧ Οι μικρολεπτομέρειες θα ξεπεραστούν ΧΧΧ Την Τρίτη τα ξαναλέμε, πρώτα ο ΘΕΟΣ…

ΕΙΔΗΣΗ ΣΟΚΚΚΚΚ !!!! Η κρίση διώχνει τους μετανάστες

Αδειάζουν το ένα μετά το άλλο τα ημιυπόγεια, τα ισόγεια και οι ημιώροφοι στους δρόμους όπου κατοικούν μετανάστες στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Στις πολυκατοικίες, αλλά και στους στύλους της ΔΕΗ, μεταξύ Ολυμπιάδος, Κασσάνδρου, παλιάς Λαχαναγοράς και Ιουλιανού, τα ενοικιαστήρια, αλλά και τα πωλητήρια είναι εκατοντάδες.

Το ίδιο και στις βιτρίνες των μεσιτικών γραφείων της περιοχής.

Τι συμβαίνει και αδειάζουν οι πολυκατοικίες στην Αγίου Νικολάου, στην Αντίπαρου, στην πλατεία Δημητρίου (Αλατζά Ιμαρέτ) και στην Ευριπίδου; «Φεύγουν οι μετανάστες, εδώ και εβδομάδες ξενοικιάζουν τα διαμερίσματά τους και φεύγουν» απαντούν μεσίτες της περιοχής, που μέρα με τη μέρα συγκεντρώνουν περισσότερα ενοικιαστήρια και πωλητήρια. Από νέους πελάτες όμως δεν υπάρχει κίνηση και οι μεσίτες στην Κασσάνδρου περιμένουν στα τέλη Αυγούστου τους πρωτοετείς φοιτητές, όπως πριν από δεκαπέντε χρόνια, όπου στην περιοχή κυριαρχούσε ο φοιτητόκοσμος. Το κύμα φυγής των μεταναστών συμπίπτει με την εκκίνηση της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα. Την πρώτη περίοδο έφευγαν όσοι δεν είχαν δουλειά και όσοι είχαν, νοίκιαζαν μαζί διαμερίσματα, συγκατοικούσαν για λόγους οικονομίας, τώρα όμως λιγοστεύουν όλο και περισσότερο οι μετανάστες στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, όπως λένε καταστηματάρχες και κάτοικοι της περιοχής.
Λίγο δυτικότερα, στη Μοναστηρίου και τη Γιαννιτσών, βρίσκονται τα περισσότερα τουριστικά γραφεία που καθημερινά εκτελούν δρομολόγια με λεωφορεία για την Αλβανία. Οι δουλειές, όπως εκτιμούν τουριστικοί πράκτορες, το τελευταίο διάστημα έχουν αυξηθεί και τα λεωφορεία φεύγουν γεμάτα για την Αλβανία. Επιστρέφουν όμως με πολλές άδειες θέσεις, είτε από αυτούς που αποφάσισαν να εγκατασταθούν μόνιμα στην Αλβανία είτε από εκείνους που αναζητούν νέο μεταναστευτικό προορισμό, όπως η Ιταλία.

makthes.gr

Έκπτωση σε άνεργους και πολύτεκνους στις λαϊκές της Θεσσαλονίκης


Σε μια αξιόλογη κίνηση προχωρούν οι λαϊκές αγορές του Νομού Θεσσαλονίκης. Αντιλαμβανόμενες τη «στενότητα» της εποχής, από αύριο προσφέρουν στους άνεργους και τους πολύτεκνους τα προϊόντα τους με έκπτωση κατά 50%.

Για να λάβουν την έκπτωση οι δικαιούχοι θα πρέπει να επιδεικνύουν την κάρτα τους, ενώ η προσφορά αφορά σε όλα ανεξαιρέτως τα προϊόντα.

Συνέλαβαν σπείρα εμπόρων με 55 κιλά χασίς

Άνδρες της αστυνομίας παρακολουθούσαν χθες το μεσημέρι στην εθνική οδό Ιωαννίνων – Κοζάνης δύο αυτοκίνητα, καθώς θεώρησαν ότι κάτι ύποπτο συνέβαινε.

Ο οδηγός του ενός οχήματος, όταν αντιλήφθηκε τους αστυνομικούς, ανέπτυξε ταχύτητα και ακολούθησε καταδίωξη.

Σε μικρή απόσταση, το αυτοκίνητο ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη ο 33χρονος ημεδαπός οδηγός και ιδιοκτήτης του.

Σε πολύ κοντινό σημείο, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τέσσερις σάκοι που περιείχαν πενήντα δύο δέματα με ακατέργαστη κάνναβη βάρους 54,585 κιλών, τους οποίους είχε κρύψει προηγουμένως ο δράστης.

Λίγο αργότερα, αστυνομικοί ακινητοποίησαν και δεύτερο όχημα και συνελήφθησαν δύο άνδρες 23 και 26 ετών, οι οποίοι δρούσαν ως προπομποί.

Οι τρεις δράστες, σύμφωνα με την αστυνομία, ενεργούσαν από κοινού και στην κατοχή τους βρέθηκε το χρηματικό ποσό των 1.070 ευρώ.

Το βράδυ της ίδιας μέρας, συνελήφθη και ένας 24χρονος στη Θεσσαλονίκη, ο οποίος, μετά από τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον δράστη, έκλεισε ραντεβού μαζί του και μετέβη στο προκαθορισμένο σημείο συνάντησης, για να παραλάβει τη μεγαλύτερη ποσότητα των ναρκωτικών.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων, ενώ τα ναρκωτικά, τα τρία οχήματα και το χρηματικό ποσό κατασχέθηκαν.

zougla

ΔΥΣΤΥΧΩΣ Χάνει το Μουντιάλ ο Μπάλακ!

Χωρίς τον Μίκαελ Μπάλακ θα αγωνιστεί η Εθνική ομάδα της Γερμανίας στο Μουντιάλ της Νοτίου Αφρικής.

Ο μέσος της Τσέλσι στάθηκε πολύ άτυχος, αφού τραυματίστηκε στον αστράγαλο στον τελικό Κυπέλλου κόντρα στην Πόρτσμουθ και αν και αρχικά δεν φαινόταν να είναι κάτι σοβαρό, του στερεί την ευκαιρία να βρεθεί στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

ΚΑΡΚΙΝΟ ΣΤΟΝ ΕΓΚΕΦΑΛΟ ΠΡΟΚΑΛΕΙ Η ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ ΚΙΝΗΤΩΝ ΤΗΛΕΦΩΝΩΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ

Η μεγαλύτερη έρευνα που έχει γίνει μέχρι σήμερα σχετικά με τη σχέση ανάμεσα στην χρήση κινητών τηλεφώνων και στην εμφάνιση καρκίνου στον εγκέφαλο, δεν κατέληξε σε κάποιο οριστικό συμπέρασμα, συνέστησε πάντως να γίνουν περαιτέρω έρευνες για το θέμα, με δεδομένη τη συνεχώς αυξανόμενη χρήση της κινητής τηλεφωνίας παγκοσμίως.

Η μελέτη, σύμφωνα με την Διεθνή Υπηρεσία Ερευνών για τον Καρκίνο (IARC) του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, που την πραγματοποίησε, δείχνει πιθανούς κινδύνους για την υγεία για όσους μιλάνε πολλή ώρα στο κινητό τους.

Η έρευνα, με τη συμμετοχή 21 επιστημόνων, κράτησε δέκα χρόνια, κάλυψε περίπου 13.000 άτομα σε 13 χώρες (τόσο υγιείς ανθρώπους όσο και πάσχοντες από δύο μορφές καρκίνου του εγκεφάλου), και δημοσιεύεται στο διεθνές περιοδικό επιδημιολογίας «International Journal of Epidemiology». Η έρευνα δέχτηκε επικρίσεις επειδή οι εταιρίες κινητής τηλεφωνίας χρηματοδότησαν το 25% του κόστους της, σύμφωνα με το BBC και τα πρακτορεία Ρόιτερ και Γαλλικό.

«Η μελέτη δεν αποκαλύπτει αυξημένο κίνδυνο, αλλά δεν μπορούμε να συμπεράνουμε ότι δεν υπάρχει καθόλου κίνδυνος, επειδή υπάρχουν αρκετά ευρήματα που υποδηλώνουν πιθανό κίνδυνο», δήλωσε η υπεύθυνη της έρευνας Ελίζαμπεθ Κάρντις, του Κέντρου Ερευνών Περιβαλλοντικής Επιδημιολογίας στη Βαρκελώνη. «Τα αποτελέσματα (σ.σ. της έρευνας) δεν μας επιτρέπουν να συμπεράνουμε ότι υπάρχει κάποιος κίνδυνος που σχετίζεται με την χρήση των κινητών τηλεφώνων, όμως είναι επίσης πρόωρο να πούμε ότι δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος», δήλωσε ο διευθυντής της IARC Κρίστοφερ Γουάιλντ.

Σύμφωνα με τη διεθνή έρευνα, με την ονομασία Interphone, όσοι κάνουν πολύ συχνή χρήση του κινητού τηλεφώνου τους, φαίνεται να αντιμετωπίζουν υψηλότερο κίνδυνο για καρκίνο του εγκεφάλου. Οι πιο τακτικοί χρήστες κινητού που μιλάνε συνεχώς από το ίδιο αυτί, εμφανίζονται να έχουν 40% αυξημένο κίνδυνο για εμφάνιση γλοιώματος και 15% για εμφάνιση μηνιγγιώματος (δύο μορφές καρκίνου του εγκεφάλου). Όμως οι ερευνητές είπαν ότι δεν είναι βέβαιη η ύπαρξη σχέσης αιτίου - αιτιατού ανάμεσα στην χρήση κινητού και στην ασθένεια. Σημειωτέον ότι, κατά την έρευνα, που ξεκίνησε το 2000, ως τακτική χρήση θεωρήθηκε η ομιλία στο κινητό για μισή ώρα την ημέρα κατά μέσο όρο - που κάθε άλλο παρά μεγάλη μπορεί να θεωρηθεί με βάση τις σημερινές συνήθειες των χρηστών, ιδίως των νέων.

ΦΟΝΙΚΕΣ ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΕΥΡΩΠΗ

Τουλάχιστον τέσσερις νεκροί από τις πλημμύρες σε χώρες της ανατολικής Ευρώπης.

Τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τις πλημμύρες που σημειώθηκαν στην Πολωνία, την Τσεχία, την Ουγγαρία και τη Σερβία.

Στη βόρεια Ουγγαρία περισσότεροι από 2.000 άνθρωποι υποχρεώθηκαν σήμερα να απομακρυνθούν από τις εστίες τους, καθώς οι πλημμύρες από τις σφοδρές βροχοπτώσεις του Σαββατοκύριακου απέκλεισαν χωριά και προκάλεσαν τη διακοπή της ηλεκτροδότησης σε τμήματα της χώρας.

«Είναι δύσκολο να προβλέψουμε πότε θα εξομαλυνθεί η κατάσταση, αφού δεν έχουμε δει τέτοιες πλημμύρες στις κοιλάδες των (ποταμών) Σαγιό και Χέρναντ από το 1974», είπε η Κσάμπα Κσοντ, εκπρόσωπος της εταιρίας διαχείρισης υδάτινων πόρων στη βόρεια Ουγγαρία.

Στην τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Ουγγαρίας, Μίσκολτς, στα βορειοανατολικά, ο δήμαρχος επέβαλε έκτακτους περιορισμούς στη χρήση του νερού και οι κάτοικοί της κατασκεύαζαν αυτοσχέδια φράγματα με ξύλα, πέτρες και μπάζα.

Ένας άνδρας σκοτώθηκε χθες Κυριακή στο Μίσκολτς από την κατάρρευση τοιχίου.

Στα βορειανατολικά της Τσεχίας μία 69χρονη είναι το πρώτο θύμα από τις πλημμύρες που σημειώθηκαν στη χώρα, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της αστυνομίας.

Η γυναίκα πνίγηκε από την υπερχείλιση χειμάρρου κοντά στο σπίτι της.

Περισσότερα από 10.000 νοικοκυριά στην περιοχή δεν έχουν ηλεκτρικό ρεύμα, καθώς οι πτώσεις δέντρων και οι ισχυροί άνεμοι προκάλεσαν ζημιές στις γραμμές ηλεκτροδότησης, δήλωσε ο Γιάροσλαβ Γιούρκα, εκπρόσωπος της μεγαλύτερης εταιρίας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας της χώρας, CEZ.

Πλημμύρες έπληξαν την κεντρική Σλοβακία και περιοχές της νότιας Πολωνίας, όπου σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ, ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του και εκατοντάδες απομακρύνθηκαν από τις εστίες τους.

Ένας άνδρας πνίγηκε αργά το βράδυ της Κυριακής όταν έπεσε στο ποτάμι στην πόλη Κοζάροφ, ενώ έκανε βόλτα με το γιό του, δήλωσε στο δίκτυο TVN 24 εκπρόσωπος της τοπικής πυροσβεστικής υπηρεσίας.

Σε Βιολογία, Φυσική, Μαθηματικά και Ιστορία εξετάστηκαν σήμερα οι υποψήφιοι.

Περισσότερο δύσκολα από πέρυσι ήταν τα φετινά θέματα των Μαθηματικών που επέλεξε η Εξεταστική Επιτροπή, για τους υποψήφιους της Γενικής Παιδείας που διαγωνίστηκαν σήμερα χωρίς προβλήματα. Οι εκπαιδευτικοί τα χαρακτηρίζουν πάντως προσεγμένα με κλιμακωτή δυσκολία.

Σήμερα όμως εξετάστηκαν οι υποψήφιοι και στην Βιολογία και τη Φυσική όπου τα θέματα όπως είπαν οι υποψήφιοι ήταν μέσα στις δυνατότητές τους, αν και στη Βιολογία ζητήθηκαν διευκρινίσεις, χωρίς όμως να δοθούν από την Εξεταστική Επιτροπή.

Πάντως, τα θέματα στην Ιστορία που διαγωνίστηκαν επίσης οι υποψήφιοι Γενικής Παιδείας, ήταν προσιτά και είχαν μία δόση επικαιρότητας, όπως σχολίασαν ορισμένοι υποψήφιοι. Συγκεκριμένα η Επιτροπή ζήτησε να δώσουν οι υποψήφιοι το περιεχόμενο της Ιεράς Συμμαχίας, της Συνθήκης της Λωζάννης, της Δίκης της Νυρεμβέργης, ενώ αναφέρθηκαν στην ένταξη της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ενωση, στην Τουρκική εισβολή στην Κύπρο, στην οικονομική -εκπαιδευτική πολιτική του Χ. Τρικούπη και γενικότερα στην κοινωνική, εκπαιδευτική και οικονομική κατάσταση της Ελλάδας, στα τέλη του 1920.

κάντε κλικ εδώ για να δείτε τα θέματα, τις λύσεις και τα σχόλια.

kathimerini


Πανελλαδική αποχή δικηγόρων στις 20 Μαΐου 2010

Συγκαλείται η Ολομέλεια Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος στις 28 Μαΐου 2010.

Η Συντονιστική Επιτροπή της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων, σε σημερινή ανακοίνωσή της, αναφέρει ότι συνήλθε την περασμένη Παρασκευή, 14 Μαΐου 2010 και αποφάσισε:

1) την αποχή των δικηγόρων από το λειτούργημά τους την ερχόμενη Πέμπτη, 20 Μάιου 2010, διαμαρτυρόμενη για την επιχειρούμενη απαξίωση του δικηγορικού λειτουργήματος, την υπονόμευση του θεσμικού ρόλου του δικηγόρου, τις ρυθμίσεις για το φορολογικό και το ασφαλιστικό, καθώς και την πλήρη εγκατάλειψη της Δικαιοσύνης,

2) τη σύγκληση της Ολομελείας των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, την Παρασκευή, 28 Μαΐου 2010, για περαιτέρω εκτίμηση των διαμορφούμενων συνθηκών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η Ολομέλεια, αναλόγως των εξελίξεων, πιθανότατα θα συγκληθεί νωρίτερα, για λήψη κρίσιμων αποφάσεων που αφορούν στο μέλλον της δικηγορίας.