Σάββατο 29 Μαΐου 2010

Καλή επιτυχία στον Αλκαίο!

 Άντε Γιώργαρε καλή επιτυχία. Ευχόμαστε να μας φέρεις μια καλή θέση. Όχι την πρώτη όμως γιατί τα λαμόγια στην Ελλάδα ακονίζουν τα μαχαιροπίρουνα τους....

9 λόγοι για να μην αγοράσετε iPad.

 Πριν από λίγες ημέρες ξεκίνησε η διάθεση του iPad στις χώρες εκτός των ΗΠΑ. Βλέπουμε παντού σαν είδηση δεκάδες ανθρώπους να περιμένουν έξω από καταστήματα τεχνολογίας, και άλλους να το έχουν στα χέρια και να χαίρονται λες και κέρδισαν το λαχείο. Ξέρουμε όμως τι ακριβώς είναι το iPad; Έχει απαντήσει κανείς στην ερώτηση για το αν αξίζει τα λεφτά του;  Εμείς σας παρουσιάζουμε 9 λόγους για τους οποίους ΔΕΝ αξίζει το iPad τα 400+ ευρώ που θα κοστίζει.


1. Design:
 Το iPad είναι σαν ένα iPhone που έχει πάρει στεροϊδή. Το iPhone είναι ήδη αρκετά χρόνια στην αγορά και το design του ήδη θεωρείτε από πολλούς ξεπερασμένο.

2. Multi-tasking(Παράλληλες εφαρμογές)
 To iPad συγκαταλέγεται στα Tablet PC's. Δηλαδή είναι υπολογιστής, αλλά παρόλα αυτά δεν μπορείς να τρέξεις ταυτόχρονα δύο ή περισσότερες εφαρμογές! Αν θές να σερφάρεις να δείς τα e-mail σου και να ακούσεις μουσική ταυτόχρονα; Λυπούμαστε. Δεν είναι εφικτό.

3. Κάμερα στην πρόσοψη.
 Δεν θα ήταν ωραίο ένα Tablet PC με webcam για βιντεοκλήσεις; H Apple λέει OXI! Επίσης δεν υπάρχει κάμερα ούτε στο πίσω μέρος του iPad, αλλά εδώ θα συμφωνήσουμε, καθώς θα ήταν λίγο παράξενο να τραβάς φωτογραφίες με μία συσκευή 30 εκατοστών.

4. Υποστήριξη Flash.
 H HTML 5 που έρχεται να αντικαταστήσει τον Adobe Flash Player γίνεται ολοένα και πιο δημοφιλής. Αλλά ο Flash Player είναι ακόμα απαραίτητος για πολλές σελίδες όπως το γνωστό μας YouTube. Θές να δεις βίντεο στο YouTube ή να διαβάσεις εφημερίδα στο iPad; Λυπούμαστε. Θα πρέπει να αγοράσετε την ανάλογη εφαρμογή από το Apple Store.

5. Κόστος.
 Το iPad είναι ήδη ακριβό και δεν μπορείς να χρησιμοποιήσεις συμβατικές εξωτερικές συσκευές .Τι σημαίνει αυτό; Πολύ απλά θα πρέπει να πετάξεις οτιδήποτε είχες στο pc σου και να χρυσοπληρώσεις τα αυθεντικά προϊόντα της Apple! Θες πληκτρολόγιο; Αγόρασέ το! Θές να συνδέσεις την webcam σου στο iPad; OXI δεν γίνεται πρέπει να αγοράσεις μία αυθεντική της Apple!

6. Μπαταρία.
 Εκτιμάται ότι χωρίς φόρτιση το iPad έχει αυτονομία 24ων ωρών. Αυτό όμως δεν ισχύει όταν το χρησιμοποιείς για να παίζεις παιχνίδια, χρησιμοποιείς το WiFi ή το 3G. Επίσης δεν έχει αφαιρούμενη μπαταρία. Πολλοί χρήστες προμηθεύονται για τα Laptop τους 2η μπαταρία για περιπτώσεις ανάγκης... Στο iPad αυτό δεν μπορεί να γίνει.

7. Επεξεργαστής.
 O Steve Jobs είχε πει πως με λιγότερα από 500 δολάρια δεν μπορεί να φτιάξει κάτι το οποίο να μην θεωρείτε σκουπίδι. Ε λοιπόν τα κατάφερε και με το iPad που κοστίζει περισσότερο από 500 δολάρια. Το iPad φοράει επεξεργαστή Apple A4 στο 1GHz! 1GHz!!! Προς θεού παιδιά, θεωρείται υπολογιστής.

8. Micro SIM.
 Το iPad απαιτεί Micro SIM σε περίπτωση που θελήσεις να συνδεθείς σε 3G δίκτυο. Πράγμα που σημαίνει ότι θα χρειαστεί να πάς σε κατάστημα και να αγοράσεις νέα.

9. TV Out.
 Ας πούμε πως έχεις αγοράσει μία ταινία, ένα βίντεο από το iTunes. Μπορείς να το δεις στην 9" οθόνη, αλλά τι γίνεται αν θελήσεις να το δεις σε HDTV;  Ωχ! Δεν έχει HDMI port ούτε καν TV-Out.

Αν παρόλα αυτά θέλεις να κάνεις πλουσιότερο τον κύριο της φωτογραφίας για να δείχνεις πιο έξυπνος έχοντας ένα πράγμα "σαν" υπολογιστή στα χέρια σου, που έχει πάνω του ένα δαγκωμένο μηλαράκι, να είσαι σίγουρος πως θα το μετανιώσεις.

Τέλος ο Κονσεϊσάο για τον ΠΑΟΚ!


Η συνάντηση Ζαγοράκη-Βρύζα-Κονσεϊσάο και η λύση της συνεργασίας με τον Πορτογάλο. Τι του χρεώνεται ως αποτυχία. Η ανακοίνωση της ΠΑΕ και η δήλωση του μέχρι πρότινος τεχνικού διευθυντή


Ο Θόδωρος Ζαγοράκης, ο Ζήσης Βρύζας και ο Σέρτζιο Κονσεϊσάο είχαν συνάντηση το πρωί του Σαββάτου (29/5), στη διάρκεια της οποίας αποφασίστηκε η λύση της συνεργασίας με τον Πορτογάλο μέχρι πριν λίγες ώρες τεχνικό διευθυντή της ΠΑΕ. Είναι προφανές ότι στον Κονσεϊσάο χρεώνεται η υπόθεση Ζόρζε Κόστα, καθώς και κάποιες μεταγραφικές κινήσεις του Γενάρη (Εντίνιο, Κριστιάνο) που δεν απέφεραν στην ομάδα αυτά που προσδοκούσε. Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης υπήρξε και ανακοίνωση από την ΠΑΕ για τη λύση της συνεργασίας των δύο πλευρών, η οποία αναφέρει τα εξής:
"Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ανακοινώνει ότι ολοκληρώθηκε το συμβόλαιο της με τον Sergio Conceicao και αποφασίστηκε από κοινού να μην ανανεωθεί. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τον μέχρι πρόσφατα αρχηγό και μετέπειτα Τεχνικό Διευθυντή της ομάδας για την πολύτιμη συμβολή του στην επιτυχημένη πορεία της τελευταίας τριετίας.
Είμαστε πραγματικά χαρούμενοι που ο ΠΑΟΚ υπήρξε ο τελευταίος σταθμός ενός σπουδαίου ποδοσφαιριστή και η αφετηρία μιας νέας καριέρας για τον ίδιο. Ευχόμαστε στη νέα του διαδρομή να έχει τις ίδιες και μεγαλύτερες επιτυχίες από αυτές που πέτυχε ως ποδοσφαιριστής.
Αισθανόμαστε ότι πάνω απ' όλα ο ΠΑΟΚ κέρδισε έναν καινούριο φίλο"

Κονσεϊσάο: "Από κοινού η απόφαση"
Από την πλευρά του, ο Σέρτζιο Κονσεϊσάο με δήλωσή του αναφέρει τα εξής:
"Μετά από 2,5 χρόνια στη Θεσσαλονίκη και τον ΠΑΟΚ πήραμε από κοινού την απόφαση με τον Πρόεδρο και τον Αντιπρόεδρο να μην συνεχίσουμε τη συνεργασία μας.
Ο ΠΑΟΚ αποτελεί ένα σημαντικότατο κομμάτι της καριέρας μου για πολλούς λόγους. Εδώ τελείωσα μια γεμάτη καριέρα ως ποδοσφαιριστής, εδώ ξεκίνησα και μια καινούρια καριέρα στο ποδόσφαιρο που ελπίζω να μου προσφέρει ανάλογες συγκινήσεις.
Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κόσμο του ΠΑΟΚ που με έκανε κομμάτι του, τους συμπαίκτες μου, τον κ. Santos και όλο το επιτελείο της ομάδας. Ευχαριστώ και τους εκπροσώπους του Τύπου που με εξέπληξαν με την παρουσία τους στην Κοϊμπρα, αλλά και όλους τους υπόλοιπους για την συνεργασία που είχαμε. Ασφαλώς θα ήθελα ξεχωριστά να ευχαριστήσω τον Θόδωρο Ζαγοράκη και τον Ζήση Βρύζα, με τους οποίους είχαμε ιδιαίτερα στενή συνεργασια όλα αυτά τα χρόνια και αποκτήσαμε μια πάνω απ' όλα ιδιαίτερα φιλική σχέση"
Πηγή: olapaok.gr

Όλοι γαργάρα για τις αποκαλύψεις Θεοδωρίδη.

 Όλα τα μέσα ενημέρωσης κάνουν γαργάρα τα λεγόμενα Θεοδωρίδη. Γιατί κύριοι; Τώρα σας πείραξε η προέλευση και όχι η ουσία του περιεχομένου του ντοκουμέντου; Υποκριτές. Όλους εσάς τους δημοσιογραφίσκους ο ίδιος μπαμπάκας σας ταΐζει. Και έχετε τα πρόβατα να αγοράζουν τις οπαδικές κιτρινιάρικες φυλλάδες σας.     Καταλαβαίνετε τι γίνετε; Αντιπρόεδρος ΠΑΕ μιλάει για ντόπες, διαιτησία, στημένα και κανείς δεν βγάζει άχνα. Αυτή είναι η αξία σας σαν δημοσιογράφοι. Ντροπή σας!

Τελείωσε το πανηγύρι στην Λαμία.


  Τελείωσαν πριν από λίγο τα επεισόδια που έλαβαν χώρα στην πόλη της Λαμίας στα πλαίσια του Final Four του κυπέλλου Ελλάδος στον HandBall. Τα επεισόδια ξεκίνησαν νωρίς το πρωί όταν οι οπαδοί του ΠΑΟΚ έκαναν μία "επίσκεψη" σε σύνδεσμο φιλάθλων της ΑΕΚ στην Λαμία. Στην συνέχεια υπήρχαν τα κλασικά που συμβαίνουν σε τέτοιες περιπτώσεις, όπως μολότωφ, πέτρες, καδρόνια μαχαιρώματα, προσαγωγές και πολύ μα πολύ ξύλο. Για ακόμη μία φορά βέβαια το μεγαλύτερο  θύμα (ακόμα και από το ίδιο το άθλημα) ήταν οι καταστηματάρχες του κέντρου της Λαμίας οι οποίοι χωρίς να φταίνε σε τίποτα, είδαν άτομα να σπάνε βιτρίνες, να καίνε αυτοκίνητα και κάδους.

 Το σκηνικό το έχουμε δεκάδες φορές και σίγουρα θα το δούμε άλλες τόσες τουλάχιστον... Στις ειδήσεις θα λένε τα κλασικά περί ευθυνών και των 2 πλευρών άλλα και της αστυνομίας, στις εφημερίδες αύριο οι μισές θα έχουν στα πρωτοσέλιδα καμμένα αυτοκίνητα και από πάνω με Bold γραμματοσειρά και μεγάλα γράμματα ένα "ΓΙΑΤΙ" ενώ άλλες θα κάνουν λόγο για αλήτες, ούνους, προβοκάτορες, εξωγήινους κτλ.

 Να πούμε και εμείς την άποψη μας γι αυτό το θέμα:
Αυτοί οι άνθρωποι που οι περισσότεροι είναι υπό την επήρεια  ουσιών ενώ όλοι τους είναι αμφιβόλου νοητικής ικανότητας, θέλουν να δείρουν, να τους δείρουνε, να σκοτώσουν. Γιατί ρε παιδιά να καθόμαστε εμείς σαν κοινωνία και να τους προστατεύουμε; Θέλουν να πλακωθούνε; Θέλουν να σκοτωθούνε: Ας κλείσουν ένα ραντεβού σε καμία αλάνα εκτός πόλης και να κάνουν ό,τι θέλουνε. Ας πάρουν καδρόνια,  όπλα, κράνη και ό,τι άλλο θέλουνε. Γιατί πρέπει δηλαδή να τους θεωρούμε σαν δικό μας πρόβλημα; Όποιος είναι αρκετά βλάκας για να συμμετέχει σε τέτοιες εκδηλώσεις, ας αντιμετωπίσει τις συνέπειες. Αντί να τους αποβάλουμε από την κοινωνία και το σύστημα, τους κάνουμε δικό μας πρόβλημα και τους βάζουμε δίπλα μας στην κερκίδα και τους αφήνουμε να πολεμάνε μεταξύ τους μέσα στις πόλεις μας. Είναι ζώα το καταλαβαίνετε; Οποιοσδήποτε συμμετέχει. Από οποιαδήποτε ομάδα.