Κυριακή 30 Μαΐου 2010

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 30 ΜΑΙΟΥ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ Ο ''ΜΕΓΑΛΟΣ'' ΘΑΝΑΣΗΣ ΒΕΓΓΟΣ

Έλληνας ηθοποιός που πρωτοεμφανίστηκε στην ταινία του Νίκου Κούνδουρου "Μαγική Πόλη" (1954). Πρώτη εμφάνιση στο θέατρο το 1954 σε επιθεώρηση του θεάτρου "Περοκέ". Έχει παίξει σε 120 κινηματογραφικές ταινίες, σε 52 από τις οποίες ως πρωταγωνιστής και έχει σκηνοθετήσει (πρωταγωνιστώντας ταυτόχρονα) ακόμη επτά ταινίες. Επίσης γύρισε 7 βιντεοταινίες , 2 τηλεταινίες και έχει πάρει μέρος σε 7 τηλεοπτικές σειρές.
Στην δεκαετία του '60 ίδρυσε δική του εταιρεία και παρήγαγε πλήθος ταινιών που τις σκηνοθετούσε ο ίδιος ή ο Ντίνος Κατσουρίδης.

Οι ταινίες αυτές δημιούργησαν τον θρύλο του που τον έκαναν τον πρώτο ακραιφνή ηθοποιό κωμωδίας του ελληνικού κινηματογράφου. Δημιούργησε τον τύπο του κατατρεγμένου λαϊκού ανθρώπου, του πολυτεχνίτη και ερημοσπίτη, του καλοκάγαθου και πρόθυμου, του ονειροπόλου και προδομένου, του αιώνιου θύματος με την απεριόριστη αισιοδοξία.
Θεωρείται ένας από τους πιο δημοφιλείς κωμικούς του ελληνικού κινηματογράφου, ενώ συνεχίζει μέχρι σήμερα να εμφανίζεται σε ταινίες, τηλεόραση και θέατρο.

Ο Βέγγος εισήγαγε στον κινηματογράφο ένα ιδιαίτερα δικό του στυλ, γεμάτο κωμικό οίστρο, αεικίνητο, ασθμαίνον.
Με τον Βέγγο ο ελληνικός κινηματογράφος, ο λεγόμενος λαϊκός, βρήκε τον ιδανικότερο τύπο του, μια μοντέρνα εκδοχή του Καραγκιόζη.

Πραγματικό όνομα Θανάσης Βέγγος
Γέννηση 1927 Νέο Φάληρο, Πειραιάς, Ελλάδα
Εθνικότητα Ελληνική
Υπηκοότητα Ελληνική
Είδος Τέχνης Κινηματογράφος
Καλλιτεχνικά ρεύματα Κωμωδία
Σημαντικά έργα Τι έκανες στον πόλεμο, Θανάση;, Θανάση πάρε το όπλο σου
Βραβεύσεις Βραβείο Α' ανδρικού ρόλου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης 1971 για την ταινία Τι έκανες στον πόλεμο, Θανάση;.

Βραβείο Α' ανδρικού ρόλου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης 1972 για την ταινία Θανάση πάρε το όπλο σου.

Συνεχάρη τη νικήτρια της Γιουροβίζιον η Μέρκελ

Η Γερμανίδα καγκελάριος, Άγκελα Μέρκελ συνεχάρη τη Λένα Μάγερ-Λάντρουτ, νικήτρια του φετινού διαγωνισμού της Γιουροβίζιον, για τη μεγάλη της επιτυχία στο Όσλο.

«Η Λένα πραγματικά με εντυπωσίασε με την απλότητά της και την εγκαρδιότητά της. Αποτελεί ένα εξαιρετικό παράδειγμα των νέων της Γερμανίας», τόνισε η Μέρκελ.

Η 19χρονη Λένα κέρδισε χθες, Σάββατο, το βράδυ το διαγωνισμό της Γιουροβίζιον 2010 με το τραγούδι της «Satellite» και αναμένεται να επιστρέψει αργότερα σήμερα στη γενέτειρά της το Ανόβερο.

Η Λένα σημειώνει ήδη μεγάλη επιτυχία στη Γερμανία. Η νεαρή τραγουδίστρια μέσα σε λίγες εβδομάδες έγινε είδωλο στη χώρα της.

8η η Ελλάδα στην Eurovision Video

'Ερχεται καθολική απαγόρευση καπνίσματος Video

Τρέλα για το Ipad Video



Στο Τόκιο, περίπου 1.200 άνθρωποι είχαν σχηματίσει ουρά 800 μέτρων από το πρωί για να αγοράσουν τη συσκευή, ενώ στο Σίδνεϊ, μία ουρά 200 μέτρων σχηματίστηκε κατά τη διάρκεια της νύχτας έξω από το κατάστημα της Apple, από υποψήφιους αγοραστές που περίμεναν υπομονετικά υπό τα βλέμματα ιδιωτικών φρουρών.

Στο Παρίσι, πάνω από 300 άτομα είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς το πρωί, ενώ καμιά δεκαριά "σκληροπυρηνικοί" πέρασαν τη νύχτα στο πεζοδρόμιο, στη συνοικία του Μουσείου του Λούβρου όπου βρίσκεται το κατάστημα της Apple, για να είναι οι πρώτοι που θα προμηθευτούν τη διάσημη συσκευή.

Στη Ζυρίχη, ιδιωτικοί αστυνομικοί φρουρούσαν την είσοδο του καταστήματος της Apple, αφήνοντας τους περίπου 400 υποψήφιους αγοραστές που είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς να μπαίνουν με το σταγονόμετρο στο κατάστημα, όπου τους υποδέχονταν με χειροκροτήματα οι πωλητές.

Αποθεώθηκε ο Αλκαίος στον τελικό της Eurovision (vids)





Ερχομαι μόνο στον Ολυμπιακό δήλωσε ο Ερνέστο

Το όνομα του Ερνέστο Βαλβέρδε εξακολουθεί να βρίσκεται στην πρώτη θέση της λίστας των υποψήφιων προπονητών για τον πάγκο του Ολυμπιακού. Τον ισπανό προπονητή πλησίασαν κάποιοι μάνατζερ λέγοντάς του ότι ενεργούν για λογαριασμό του ΠΑΟΚ, αλλά ο Βαλβέρδε ξακαθάρισε ότι θα επιστρέψει στην Ελλάδα μόνο για τον Ολυμπιακό.

Πάντως το θέμα του τεχνικού αναμένεται να μπει στην τελική ευθεία αυτήν την εβδομάδα, καθώς αναμένεται ίσως και αύριο (31/5) να συναντηθεί ο γενικός διευθυντής της ΠΑΕ, Γιάννης Χρυσικόπουλος, με τον Σωκράτη Κόκκαλη για να συζητήσουν για το συγκεκριμένο θέμα.

Ο Χρυσικόπουλος δεν έχει κρύψει ότι είναι υπέρ της επιστροφής του Βαλβέρδε και περιμένει να του δώσει το πράσινο φως ο πρόεδρος του Ολυμπιακού, ώστε να ταξιδέψει στην Ισπανία και να κλείσει το θέμα.

Ο Βαλβέρδε λέει το ναι με ένα ποσό της τάξεως των 800.000 ευρώ περίπου, χωρίς φυσικά σε αυτά να συμπεριλαμβάνονται τα λεφτά για το γυμναστή ή τον βοηθό του. Ολα αυτά θα τεθούν επί τάπητος στη συνάντηση Κόκκαλη - Χρυσικόπουλου και στη συνέχεια θα ληφθούν οι σχετικές αποφάσεις.

Boμβαρδισμένη πόλη η Λαμία...

Βομβαρδισμένη πόλη θυμίζει η Λαμία ύστερα από τα απίστευτης έκτασης επεισόδια που προκάλεσαν το Σάββατο οπαδοί ΑΕΚ και ΠΑΟΚ. Δύο ομάδων με κοινή καταγωγή την Κωνσταντινούπολη. Και μάλιστα σε ημερομηνία οριακή: 29 Μαΐου. Ανήμερα της άλωσης της Πόλης...

Το χρονικό

Τα θλιβερά -και πολύ σοβαρά σε έκταση- επεισόδια που ξεκίνησαν από τα ξημερώματα του Σαββάτου στη Λαμία, ανάμεσα στους οπαδούς του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ, συνεχίστηκαν με την ίδια ένταση και μέσα στο γήπεδο, με αποτέλεσμα ο γγΑ Παναγιώτης Μπιτσαξής να αποφασίσει την επ' αόριστον αναβολή του φάιναλ φορ του χάντμπολ..

Mάλιστα, εξετάζεται πλέον σοβαρά το ενδεχόμενο της ματαίωσης της διοργάνωσης. Το θέμα θα συζητηθεί την ερχόμενη Δευτέρα.

Οι οπαδοί των δύο ομάδων μπήκαν στους χώρους του γηπέδου κουβαλώντας φωτοβολίδες, σαφώς προετοιμασμένοι για να συνεχίσουν την «μάχη» και μέσα στο κλειστό της Λαμίας.

Η πλήρης απουσία των αστυνομικών δυνάμεων συνετέλεσε στο να μετατραπεί το γήπεδο σε πεδίο μάχης. Καθίσματα ξηλώθηκαν και χρησιμοποιήθηκαν ως πολεμοφόδια, ενώ καταστράφηκε το σκέπαστρο το γηπέδου, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί μία εκ των γραμματέων του αγώνα. Περίπου μία ώρα μετά τα θλιβερά
αυτά περιστατικά η αστυνομία αποφάσισε να εκκενώσει το γήπεδο.

Το νοσοκομείο της πόλης γέμισε πραγματικά από τραυματίες οπαδούς, αλλά και από απλούς κατοίκους της περιοχής που μεταφέρθηκαν με αναπνευστικά προβλήματα από τα χημικά που χρησιμοποίησε η αστυνομία.

Aκολούθησε και νέος κύκλος επεισοδίων, δύο ώρες μετά την εκκένωση του «Χαλκιοπούλειου», με τους οπαδούς της ΑΕΚ να έρχονται σε συγκρούσεις με τις αστυνομικές δυνάμεις και να την... πληρώνουν, γι ακόμη μια φορά, οι βιτρίνες των καταστημάτων και τα αυτοκίνητα των πολιτών.

Οι οπαδοί της «Ενωσης» δήλωναν αποφασισμένοι να μην αποχωρήσουν από την πόλη της Λαμίας εάν δεν αφεθούν ελεύθεροι οι συλληφθέντες. Ανάλογο και το αίτημα των οπαδών του ΠΑΟΚ, η παρουσία των οποίων είχε περιοριστεί γύρω από τον χώρο του γηπέδου. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι έχουν συλληφθεί 6 οπαδοί του ΠΑΟΚ και 10 της ΑΕΚ.

protothema

Πόσα χρήματα ξοδεύονται κάθε χρόνο για ένα κρατούμενο σε Αμεριάνικη φυλακή !!!!!!!

Σύμφωνα με το «Pew Center on the States», η Καλιφόρνια διαθέτει περίπου 10 δισ. δολάρια για τη λειτουργία των κρατικών φυλακών. Οπως αναφέρει η ιστοσελίδα News10.net, η δαπάνη για κάθε τρόφιμο ανέρχεται στα 52.363 δολάρια τον χρόνο, ποσό που ξεπερνά το μέσο ετήσιο κόστος φοίτησης σε ορισμένα από τα πιο ξακουστά πανεπιστήμια, όπως το Στάνφορντ.

Αντίστοιχα ο ετήσιος προϋπολογισμός για την πρωτοβάθμια και τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση ανέρχονται στα 50 δισ. δολάρια, με το κόστος όμως του κάθε μαθητή να κυμαίνεται στα 7.440 δολάρια, εφόσον οι μαθητές συνολικά είναι σαφώς πολύ περισσότεροι από τους κρατούμενους. Το παράδοξο παζλ συμπληρώνεται από το «ξαλάφρωμα» των φυλακών, ένα πρόγραμμα που τρέχει παράλληλα με την επέκταση, καθώς η Καλιφόρνια επιχειρεί να μειώσει το έλλειμμα και να απαλλάξει το σωφρονιστικό της σύστημα -το μεγαλύτερο στις ΗΠΑ- από τον υπερβολικό αριθμό τροφίμων που το επιβαρύνουν.

Στα πλαίσια της αποσυμφόρησης, θα πρέπει μέχρι το 2012 να έχουν αποφυλακιστεί υπό όρους περί τις 55.000 κρατούμενοι, προκειμένου να εξοικονομηθούν έως και 906 εκατ. δολάρια ετησίως.

Φτιάξτε ένα γρήγορο γεύμα για σκυλιά.

Υλικά που θα χρειαστείτε:

3.5 κούπες ολικής άλεσης αλεύρι
300 γραμμάρια συκώτι βοδινό
3 ολόκληρα αυγά
1 κουτάλι σούπας λάδι ελιάς
8 κουτάλια σούπας βούτυρο (προαιρετικά)

Ρίξτε το συκώτι στο μπλέντερ και ανακατέψτε μέχρι να γίνει πουρές. Προσθέστε τα αυγά και ανακατέψτε για ένα λεπτό. Βάλτε το αλεύρι σε ένα μεγάλο δοχείο(κούπα) και αφήστε ένα κενό στο κέντρο. Αδειάστε το μίγμα συκωτιού και αυγών προσθέτοντας και το λάδι. Ανακατέψτε καλά μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Ζυμώστε καλά για τουλάχιστον 5 λεπτά ή μέχρι η ζύμη να γίνει ομαλή και λαμπερή. Τυλίξτε τη ζύμη σε πλαστικό, και αφήστε την στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα, όχι όμως παραπάνω από 2 ημέρες. Όταν είσαστε έτοιμοι να κάνετε τα ζυμαρικά, χωρίστε τη ζύμη σε 8 ίσες μερίδες, δίνοντας το επιθυμητό σχήμα με τα χέρια ή με τη μηχανή ζυμαρικών. Μαγειρέψτε βράζοντάς τα σε νερό. Για λεπτά Noodles, χρειάζονται περίπου 10 λεπτά, για παχύτερα Noodles χρειάζονται λίγο παραπάνω από 10 λεπτά. Προσθέστε ένα κουτάλι της σούπας βούτυρο ανά μερίδα, εάν χρειάζεται. Αντί για βούτυρο, μπορείτε να προσθέσετε ένα κουτάλι λάδι ελιάς.

Τι να προσέξετε !!

Προσθέστε λεπτά τεμαχισμένα φρέσκα λαχανικά, όπως καρότα, κολοκύθια, μπρόκολο, γλυκές πατάτες. Επίσης, μπορείτε να προσθέσετε cottage cheese με λίγα λιπαρά ή γιαούρτι.

Κατσιμίχας: Τα "χώνει"...στον Χατζηγιάννη

Εξαλλος έγινε ο Πάνος Κατσιμίχας με δήλωση του Μιχάλη Χατζηγιάννη πως "η έντεχνη αντιπροσωπεία έκλεισε". Τα πήρε...τόσο πολύ που απάντησε με επιστολή του μέσω ενθέτου περιοδικού εφημερίδας και του λέει να "ξεκαβαλήσει το καλάμι" και πολλά άλλα που έχουν σίγουρα ενδιαφέρον. Διαβάστε τι απάντησε γραπτώς ο Πάνος Κατσιμίχας στον Μιχάλη Χατζηγιάννη.

"Αγαπητό "Επτά", Διάβασα τις προάλλες τη συνέντευξη του τραγουδιστή Μιχάλη Χατζηγιάννη και ανατρίχιασα. Ξαφνικά ένα νεαρό παιδί, εκφράζοντας τη φθήνια, την
αγραμματοσύνη και το θράσος της εποχής, βγαίνει ύστερα από δύο - τρεις επιτυχημένες σεζόν σαν φουσκωμένο κοκοράκι και επαίρεται ασύστολα. Θύμα των μέσων που τον ανέδειξαν και τον παρέσυραν και επικίνδυνο παράδειγμα για όλα τα νέα παιδιά που τον θαυμάζουν και τον παρακολουθούν.

Και τι δεν είπε το παιδί: "Δεν έχω ανάγκη κανέναν", δεν με βοήθησε κανείς, "τα κάνω όλα μόνος μου", "δε με ενδιαφέρει τίποτα" κ.λ.π. Και σαν να μην έφταναν αυτά, πατάει και την πεπονόφλουδα του έμπειρου δημοσιογράφου περί "ανυπόταχτων οπαδών του εντέχνου" που απέρριψαν το Μιχάλη και τρελαίνεται ο Μιχάλης και υπογράφει με τη βαριά θανατική του καταδίκη του μίζερου και δυσνόητου "έντεχνου τραγουδιού" και συνεχίζει την ξέφρενη πορεία του προς τη δόξα της "σκεπτόμενης ποπ" Καινούργιο είδος αυτό. Δική του ανακάλυψη.

Επειδή όλο αυτό το "κόλπο" είναι τουλάχιστον αντιαισθητικό και εντελώς επικίνδυνο, μπαίνω στον κόπο να τον ρωτήσω: Ξέρεις που βρίσκεσαι Μιχάλη; Ξέρεις για τι πράγματα μιλάς ακριβώς; Ξέρεις ποιοι χύσανε ιδρώτα και αίμα 20 χρόνια τώρα, για να δημιουργήσουν από το τίποτα αυτό το τεράστιο συναυλιακό κοινό που γεμίζει
τα καλοκαιρινά γήπεδα και θέατρα; Ξέρεις πάνω στις πλάτες ποιων πας τα καλοκαίρια και παριστάνεις τον κούκλο και θησαυρίζεις; Θα σου το πω εγώ, για να το μάθουν και οι υπόλοιποι του στιλ σου, αλλά κι αυτοί που εκτρέφονται μαζικά στα ορνιθοτροφεία των reality shows και είναι έτοιμοι να βγουν και να διαστρέψουν τα μυαλά των πιτσιρικάδων: Οι "έντεχνοι" και το "έντεχνο" που με τέτοιο θράσος βγαίνεις και φτύνεις, αυτοί οι ίδιοι είναι που άνοιξαν το δρόμο της συναυλίας και των μεγάλων ακροατηρίων.

Αυτοί υπερασπίζονται εδώ και είκοσι τόσα χρόνια το ελληνικό τραγούδι και την αξιοπρέπεια του δημιουργού, αν αυτά σου λένε κάτι. Σε τι σε πείραξε εσένα άραγε το "έντεχνο" (όπως το ονομάζουν οι διάφοροι αγράμματοι); Ποιος σου έδωσε το δικαίωμα να το αποκαλείς μαγαζί" και "αντιπροσωπεία"; Μήπως το μπέρδεψες με τα μαγαζιά που δουλεύεις;Δεν έχω τίποτα μαζί σου προσωπικά, όμως, κάποιος πρέπει να σου πει, ότι, θέλεις δε θέλεις, είσαι παράδειγμα για πολλούς πιτσιρικάδες, οπότε πρέπει να σκέφτεσαι πριν να μιλήσεις. Παρεπιπτόντως, μήπως θυμάσαι μια συναυλία που δώσαμε με τον Χάρη στη Λευκωσία το 1996; Τη διοργάνωσε ο Προσφυγικός σύλλογος ΠΑΕΚ Κερύνεια και μάζεψε γύρω στις 10.000 άτομα. Πριν από μας τραγούδησες εσύ. Ένα παιδάκι 17 ετών, σεμνό και μαζεμένο, με υπέροχη φωνή, ντυμένο και κουρεμένο κατ' εικόνα και ομοίωση του Γ. Νταλάρα. Κάποιος ήρθε μ' ένα δίσκο demo και παρακάλεσε να τον ακούσουμε και να βοηθήσουμε αν μπορούμε το Μιχάλη. Είσαι σίγουρος ότι δεν είχες, ούτε έχεις ανάγκη από κανέναν και ότι τα ξέρεις όλα; Και τότε, το βραβείο για την κατηγορία "έντεχνο τραγούδι" γιατί το παρέλαβες στα Αρίων, αφού η "αντιπροσωπεία έκλεισε"; Επειδή σου άρεσε το νάιλον αγαλματάκι;

Aκουσε λοιπόν φιλαράκο δυο πράγματα και τελειώνω: Πρώτον, μη μιλάς πολύ και απλώς τραγούδα με την όμορφη φωνή σου τα παιδικά σου τραγουδάκια. Είναι αναμφισβήτητα γλυκύτατα και χρήσιμα.Αλλιώς τι θα χόρευε η επτάχρονη κόρη μου στα πάρτι με τις φίλες της; Δεύτερο και σπουδαιότερο: Ξεκαβάλησε το καλάμι, γιατί αν φυσήξει κανένας αέρας και το γυρίσει από οριζοντίως, κάθετα, θα έχεις σοβαρό πρόβλημα. Έχεις πολύ δρόμο και πολλή δουλειά ακόμα μπροστά σου. "Ήσουνα μικρός για τέτοια ανοίγατα". Μάθε να σέβεσαι την πνευματική ζωή του τόπου που σε φιλοξενεί και σου δίνει ψωμί να φας. Τώρα μίσησε με ελεύθερα ή κάτσε και σκέψου."

gossip-tv