Δευτέρα 10 Μαΐου 2010

Aναρωτηθήκατε; Η περιτομή είναι υγιεινή συνήθεια;

Η περιτομή είναι η ολική ή μερική εκτομή του δέρματος που καλύπτει τη βάλανο του πέους. Σ' αυτή την περιοχή συγκεντρώνεται οργανικό υλικό που αν δεν αφαιρεθεί κατά διαστήματα μπορεί να προκαλέσει μολύνσεις.

Ο χειρουργός αφαιρεί την ακροποσθία, το τελευταίο μέρος του δέρματος του πέους, και αφήνει ακάλυπτη τη βάλανο. Υιοθετήθηκε για θρησκευτικούς λόγους από τους Εβραίους, τους μουσουλμάνους και τους κόπτες και είναι ένα τελετουργικό που καθιερώθηκε και για λόγους υγιεινής.

Οι νομαδικοί πληθυσμοί που αντιμετώπιζαν έλλειψη νερού στις περιοχές της ερήμου προλάμβαναν μ' αυτό τον τρόπο τις μολύνσεις. Από το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο και μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του 1980, στα νοσοκομεία των ΗΠΑ έκαναν περιτομή σε όλα τα νεογνά ασχέτως θρησκείας.

Σύμφωνα με επιστημονικές μελέτες, οι ερωτικές σύντροφοι των αντρών που έχουν κάνει περιτομή κινδυνεύουν σε μικρότερο βαθμό από τις μολύνσεις των γεννητικών οργάνων. Όμως πρόσφατες έρευνες απέδειξαν ότι η αφαίρεση της ακροπροσθίας μειώνει την ευαισθησία των νευρικών απολήξεων της βαλάνου και μειώνει τη σεξουαλική απόλαυση των αντρών. Τέλος, η περιτομή εφαρμόζεται για ιατρικούς λόγους σε όσους πάσχουν από φίμωση, δυσχέρεια της ακροποσθίας να χαμηλώσει και να γλιστρήσει γύρω από τη βάλανο.

3 σχόλια:

  1. to petsaki auto pou kovoun stn peritomi, 3ana epanaferete...? einai ka8ari aporeia k 8elw na pathw...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Oxi, to peos gia na katalaveis, an sou kanoun peritomh tha einai etsi akrivws opws einai an travhkseis to petsaki terma katw... apla autoi pou exoun kanei peritomh moiazei san na einai sunexeia me katw to petsaki

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. όποιος ενδιαφέρεται να μάθει για την περιτομή και τη φίμωση ας δει το http://peritomh.blogpspot.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή