Σάββατο 22 Μαΐου 2010

Θεοδωρίδης: Πρότεινα Μπάγεβιτς και Σάντος

Τον Ντούσαν Μπάγεβιτς και τον Φερνάντο Σάντος πρότεινε ο Σάββας Θεοδωρίδης στο διοικητικό συμβούλιο της ΠΑΕ Ολυμπιακός για να αναλάβουν την τεχνική ηγεσία του συλλόγου.

Ο αντιπρόεδρος των πειραιωτών μίλησε στο ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ, τονίζοντας πως η προεργασία για την πρόσληψη προπονητή έχει ήδη ξεκινήσει, τόνισε πως αυτή τη στιγμή "δεν υπάρχει καμία φιλοδοξία στον Ολυμπιακό" και πρόσθεσε ότι "ο Κόκκαλης δεν θα αφήσει έκθετο τον Ολυμπιακό".

Για το θέμα του προπονητή: "Η προεργασία για τον προπονητή γίνεται από τώρα. Εγώ είπα είτε να έρθει ο Βαλβέρδε, είτε κάποιος με το στιλ του, είτε ο Μπάγεβιτς, είτε ο Σάντος. Να είναι δηλαδή ένας τεχνικός που να ξέρει την ελληνική πραγματικότητα. Για το θέμα Μπάγεβιτς πιστεύω πως όλα γίνονται ενώ ο κ. Σάντος απέδειξε πως έκανε τον ΠΑΟΚ μία καλοκαρδισμένη ομάδα".

Για τα πλέι οφ: "Είχα πει πως ο Ολυμπιακός θα έβγαινε τελευταίος. Προσωπικά εγώ θέλω να βλέπω τον Ολυμπιακό πάντα πρώτο. Αν δεν είναι πρώτος δεν με ενδιαφέρει τι θέση θα πάρει. Ο Ολυμπιακός είναι μεγάλη ομάδα και θα διεκδικεί πάντα το πρωτάθλημα και το Κύπελλο. Οι ομάδες που κοιτάζουν να πάρουν την 2η θέση και κάτω είναι μικρές ομάδες".

Για την απώλεια του τίτλου: "Το πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός το χάρισε με τους βαθμούς που έχασε στην έδρα του", ενώ για το θέμα του Βασίλη Γκαγκάτση, είπε πως "εγώ δεν ξέρω κάτι γι' αυτό. Πρώτη φορά το ακούω. Αν ο Κόκκαλης νομίζει πως μπορεί να βοηθήσει γιατί να μην έρθει".

«Κοπερνίκιο» θα ονομαστεί το στοιχείο 112 του Περιοδικού Πίνακα

Προς τιμήν του μεγάλου αστρονόμου Νικόλαου Κοπέρνικου θα ονομαστεί το νεώτερο και ένα από τα βαρύτερα στοιχεία του Περιοδικού Πίνακα, μια τεχνητή ουσία που δημιουργήθηκε σε εργαστήριο της Γερμανίας.

Το στοιχείο «κοπερνίκιο», με τη συντομογραφία Cp, έχει 112 πρωτόνια στον πυρήνα του και είναι ένα από τα βαρύτερα γνωστά στοιχεία, πολύ βαρύτερο από το μόλυβδο ή το ουράνιο. Είναι εξαιρετικά ασταθές και δεν μπορεί να υπάρξει στη φύση για περισσότερο από μερικά χιλιοστά του δευτερολέπτου.

«Θα θέλαμε να τιμήσουμε έναν σπουδαίο επιστήμονα που άλλαξε την εικόνα μας για τον κόσμο» δήλωσε ο Σίγκουρτ Χόφμαν, επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας που ανακάλυψε το Cp στο Κέντρο Έρευνας Βαρέων Ιόντων στη Γερμανία, σε συνεργασία με επιστήμονες από τη Γερμανία, τη Φινλανδία, τη Ρωσία και τη Σλοβακία.

Από το 1981 έως σήμερα, το ίδιο Κέντρο έχει ανακαλύψει έξι χημικά στοιχεία με ατομικούς αριθμούς 107 έως 112.

Οι ερευνητές κατάφεραν να δημιουργήσουν ελάχιστα άτομα του νέου στοιχείου χρησιμοποιώντας έναν επιταχυντή σωματιδίων για να βομβαρδίσουν ένα στόχο από μόλυβδο με ιόνα ψευδαργύρου.

Ο Περιοδικός Πίνακας, η «βίβλος» της σύγχρονης Χημείας, κατατάσσει τα χημικά στοιχεία ανάλογα με τον ατομικό αριθμό τους, δηλαδή τον αριθμό των πρωτονίων στον πυρήνα τους. Ο αριθμός των πρωτονίων και των νετρονίων στον πυρήνα καθορίζει πόσο βαρύ είναι το στοιχείο.

Από τα στοιχεία με ατομικό αριθμό άνω του 92, μόνο το πλουτώνιο και το ποσειδώνιο ανιχνεύονται στη φύση, ενώ τα άλλα έχουν δημιουργηθεί μόνο στο εργαστήριο.

Το ρεκόρ ατομικού βάρους κατέχει το 118, μια άλλη ασταθής ουσία που ανακαλύφθηκε στη Ρωσία το 2006 και επίσης δεν έχει προστεθεί ακόμα επίσημα στη λίστα.

Το στοιχείο 112 είχε ονομαστεί προσωρινά ununbium (ununbi σημαίνει 112 στα λατινικά) μέχρι να αποφασίσουν οι ερευνητές την οριστική του ονομασία.

Το νέο όνομα αναμένεται να εγκριθεί επισήμως από τη Διεθνή Ένωση Καθαρής και Εφαρμοσμένης Χημείας (IUPAC) σε περίπου έξι μήνες, αναφέρει την Τετάρτη το LiveScience.com.

Ο Νικόλαος Κοπέρνικος (1473-1543) ήταν ο αστρονόμος που διατύπωσε τη σύγχρονη ηλιοκεντρική θεωρία, σύμφωνα με την οποία η Γη περιφέρεται γύρω από τον Ήλιο και όχι το αντίστροφο.

in

Αγνωστος πυροβόλησε και σκότωσε άνδρα σε καφετέρια της Καλλιθέας

Ανδρας έπεσε νεκρός μέσα σε καφετέρια στην Καλλιθέα από τα πυρά αγνώστου.

Ο δράστης, μαζί με έναν άλλο άνδρα, μπήκε σε καφετέρια της οδού Θησεώς και αρχικώς λογομάχησε με έναν πελάτη, τον οποίο στη συνέχεια πυροβόλησε και σκότωσε.

Οι δύο άνδρες τράπηκαν σε φυγή με αυτοκίνητο, ενώ το ασθενοφόρο παρέλαβε τον τραυματία, ο οποίος διακομίστηκε σε νοσοκομείο, όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Ο ΠΙΟ ΧΟΝΤΡΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ (VIDEO)

Στο Αφγανιστάν ο Μπέκαμ

Στο "πεδίο της μάχης" βρέθηκε ο Ντέιβιντ Μπέκαμ, μετά από “αιφνιδιαστική” επίσκεψη του στα βρετανικά στρατεύματα της επαρχίας Χελμάντ του Αφγανιστάν.

Ο 35χρονος άσος του ποδοσφαίρου δήλωσε ότι είναι βαθιά συγκινημένος από την ανδρεία που επιδεικνύουν οι Βρετανοί στρατιώτες.

Μιλώντας λίγο πριν το ταξίδι του στο Αφγανιστάν, ο Μπέκαμ είχε δηλώσει: “Αισθάνομαι μόνο θαυμασμό και βαθύ σεβασμό απέναντι σε αυτές τις γυναίκες και τους άνδρες. Με κάνουν υπερήφανο που είμαι Βρετανός”.

cosmo

Σαν σήμερα 22 Μαίου καταγράφηκε ο μεγαλύτερος σεισμός στα 9.3 Ρίχτερ Video

Ο μεγαλύτερος καταγεγραμμένος σεισμός πλήττει τη νότια Χιλή, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 3.000 άνθρωποι. Το μέγεθός του υπολογίζεται στα 9,3 Ρίχτερ.



Εύκολο παγωτό σάντουιτς

Υλικά

* 1 πακέτο μπισκότα πτι μπέρ παπαδοπούλου
* 2 φακελάκια κρέμες στιγμής γιώτης με άρωμα βανίλιας.
* 3 κούπες γάλα φρέσκο
* 1 κουτί μόρφτ
* 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
* ξύσμα από 2 λεμόνια ή 1 πορτοκάλι ή ένα γκρέϊπ φρούτ ή 1 περγαμόντο.

Εκτέλεση

Σε ένα ταψάκι μέγεθος ορθογώνιου παραλληλόγραμμου τοποθετούμε στη σειρά μπισκότα. Κτυπάμαι στο μίξερ το γάλα με τις κρέμες στιγμής και όταν γίνει η κρέμα προσθέτουμε το μόρφατ, το ζαχαρούχο γάλα και το ξύσμα από λεμόνι ή πορτοκάλι ή πέργαμο ή γκρεΊπ φρούτ.Ανακατεύουμε καλά και βάζουμε την κρέμα πάνω από τα μπισκότα.

Στρώνουμε την επιφάνειά της με το μαχαίρι και πάνω από την κρέμα βάζουμε και πάλι μία στρώση μπισκότα. Τοποθετούμε το παγωτό μας στην κατάψυξη και όταν το σερβίρουμε φροντίζουμε να έχει η μερίδα μας ένα μπισκότο πάνω κάτω και στη μέση η κρέμα. Έίναι πανεύκολο, γευστικότατο και δε σχηματίζει κρυσταλάκια.

ΤΑ ΠΙΟ ΠΕΡΙΕΡΓΑ ΨΑΡΙΑ vol. I (Photos)














ΧΑΛΑΖΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ


ΙΣΧΥΡΗ ΒΡΟΧΟΠΤΩΣΗ ΜΕ ΧΑΛΑΖΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΩΡΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Σοκ προκάλεσε στην Ισπανία ο σοβαρότατος τραυματισμός Χούλιο Απαρίτσιο κατά τη διάρκεια ταυρομαχίας στην “Plaza de Toros de Las Ventas” της Μαδρίτης.

Rocio Guirao Diaz Videos





Rocio Guirao Diaz











SIR TAKIS ΕΛΑ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ...

Σίγουρα η επόμενη μέρα είναι δύσκολη για τον Ολυμπιακό όχι μόνο διοικητικά αλλά και προπονητικά. Αυτός που θα αναλάβει στις τύχες της ομάδας (δεν θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα συνεχίσει ο Μπάντοβιτς) μέσα σε αυτό το κλίμα θα πρέπει να είναι γνώστης του Ολυμπιακού, ένας άνθρωπος που μπορεί να συσπειρώσει οπαδούς, παράγοντες και παίκτες στον Ολυμπιακό.

Σίγουρα εάν έρθει ένας ξένος προπονητής που δεν έχει ξαναπατήσει το πόδι του στην χώρα μας θα χάσει την μπάλα...

Με αυτά τα δεδομένα και σύμφωνα με πληροφορίες του Red News από σημαντικούς παράγοντες της διοίκησης του Ολυμπιακού προωθείται η λύση του Τάκη Λεμονή. Ο προπονητής που έχει κάτσει δύο φορές στον πάγκο της ομάδας, δηλώσει στρατιώτης του Ολυμπιακού και θα επιστρέψει από την Κύπρο ως πρωταθλητής της Ομόνοιας.

Μάλιστα τις τελευταίες μέρες αρκετοί έχουν μιλήσει μαζί του και ο ίδιος δεν αποκλείει τίποτα...

rednews

Πόσο νερό χωράει στους... βυθούς;

Επιστήμονες του Ωκεανογραφικού Ινστιτούτου Woοds Ηole στις ΗΠΑ πραγματοποίησαν μια μεγάλη έρευνα για να καταγράψουν μια σειρά στοιχεία που αφορούν τους ωκεανούς, όπως είναι η ποσότητα του νερού που διαθέτουν καθώς και τα βάθη τους.

Μελετώντας παλαιότερα δεδομένα και καταγραφές και χρησιμοποιώντας σύγχρονα τεχνολογικά μέσα, όπως δορυφορικές μετρήσεις, διεπίστωσαν ότι ο όγκος του νερού που υπάρχει στους ωκεανούς ανέρχεται σε 1,332 δισεκατομμύρια κυβικά χιλιόμετρα και το μέσο βάθος τους 3.682 μέτρα.

Τα νούμερα αυτά είναι ελαφρώς μικρότερα αλλά πάντως πολύ κοντά στις εκτιμήσεις που υπήρχαν από την επιστημονική κοινότητα τα τελευταία 30 χρόνια. Ως σήμερα όμως υπήρχαν μόνο εκτιμήσεις ή αποσπασματικές καταγραφές. Αυτή είναι η πρώτη οργανωμένη προσπάθεια καταγραφής που καλύπτει συνολικά ολόκληρο τον πλανήτη.

Η πορεία της Μπάγερν Μονάχου στον δρόμο για τον τελικό

Φάση των ομίλων

Μακάμπι Χάιφα-Μπάγερν Μονάχου 0-3
(64' βαν Μπούιτεν, 85', 88' Μίλερ)

Μπάγερν Μονάχου-Γιουβέντους 0-0

Μπορντό-Μπάγερν Μονάχου 2-1
(29' Σιανί, 40' Πλανίς - 6' αυτ. Σιανί)

Μπάγερν Μονάχου-Μπορντό 0-2
(37' Γκουρκίφ, 90' Σαμάκ)

Μπάγερν Μονάχου-Μακάμπι Χάιφα 1-0
(62' Ολιτς)

Γιουβέντους-Μπάγερν Μονάχου 1-4
(19' Τρεζεγκέ - 30' πέν. Μπουτ, 52' Ολιτς, 83' Γκόμεζ, 92' Τίμοστσουκ)

Φάση των 16

Μπάγερν Μονάχου-Φιορεντίνα 2-1
(45' πέν. Ρόμπεν, 89' Κλόζε - 50' Κρόλντρουπ)

Φιορεντίνα-Μπάγερν Μονάχου 3-2
(27' Βάργκας, 54', 64' Γιόβετιτς - 60' φαν Μπόμελ, 65' Ρόμπεν)

Προημιτελικά

Μπάγερν Μονάχου-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 2-1
(77' Ριμπερί, 92' Ολιτς - 2' Ρούνεϊ)

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Μπάγερν Μονάχου 3-2
(3' Γκίμπσον, 7', 41' Νάνι - 43' Ολιτς, 74' Ρόμπεν)

Ημιτελικά

Μπάγερν Μονάχου-Λιόν 1-0
(69' Ρόμπεν)

Λιόν-Μπάγερν Μονάχου 0-3
(26', 67', 78' Ολιτς)


13χρονος ανέβηκε στο Έβερεστ! Video

Από την “κορυφή του κόσμου” δηλαδή από το Έβερεστ, τηλεφώνησε ο 13χρονος Τζόρνταν στη μαμά του στην Καλιφόρνια. (Video)

Ο Τζόρνταν Ρομέρο είναι ο μικρότερος ορειβάτης που κατάφερε να φτάσει στην κορφή του Έβερεστ. Ανέβηκε το τρομερό βουνό μαζί με τον πατέρα του και τρεις οδηγούς. Όταν έφτασε – όπως λέει η μητέρα του – της

Η Μαδρίτη «φλέγεται» για τον τελικό Μπάγερν - Ιντερ Video


Η κόρη του ''Τίγρη'' πάει… για Σταρ Ελλάς

Η κόρη του κορυφαίου μπασκετμπολίστα Μπάνε Πρέλιεβιτς «κατεβαίνει» στην αρένα της ομορφιάς και πάει από ότι φαίνεται για... τρίποντο!

H 20χρονη Άννα Πρέλιεβιτς είναι υποψήφια στον διαγωνισμό ομορφιάς του ΑΝΤ1 για την ανάδειξη των φετινών Σταρ Ελλάς, Μις Ελλάς και Μις Γιανγκ. Η Άννα έχει πάρει πτυχίο στο Λονδίνο, στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

Ενδιαφέρεται να κάνει καριέρα στο μόντελινγκ και στα media! Η Άννα θαυμάζει τον πατέρα της και τον συμβουλεύεται για τα πάντα.

Έδεσαν και λήστεψαν ηλικιωμένη

Τρία άτομα εισήλθαν το μεσημέρι της Παρασκευής στο σπίτι 90χρονης στην Άψαλο Πέλλας με σκοπό να την κλέψουν.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι δράστες έδεσαν με ταινία την άτυχη ηλικιωμένη και στη συνέχεια, αφού έψαξαν το σπίτι της, βρήκαν και αφαίρεσαν 150 ευρώ και στη συνέχεια διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση.

Αριέλα Μεντέιρος









ΤΟ ΘΡΥΛΙΚΟ PACMAN ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΝΕΤΑΙ 30.... Video

Visit msnbc.com for breaking news, world news, and news about the economy

Κλειστά σήμερα (Σάββατο) τα Πρακτορεία του ΟΠΑΠ


Σε 24ωρη προειδοποιητική απεργία θα προχωρήσουν σήμερα, ημέρα διεξαγωγής του τελικού του Champions League, τα μέλη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρακτόρων Παιχνιδιών Πρόγνωσης ΟΠΑΠ Α.Ε.

ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ... ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ Η BWIN

Η ΔΙΑΡΡΟΗ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ ΤΙΣ ΑΚΤΕΣ ΤΗΣ ΛΟΥΙΖΙΑΝΑΣ... Video

Visit msnbc.com for breaking news, world news, and news about the economy