Τρίτη 18 Μαΐου 2010

Η πρόγνωση του καιρού της Τετάρτης

TO STRIPTEASE THΣ MISS USA

ΝΕΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΙΣ ΕΚΤΕΛΕΣΕΙΣ PENALDY

Στην απόφαση να αλλάξει τον κανονισμό στις εκτελέσεις πέναλτι προχώρησε η παγκόσμια ποδοσφαιρική ομοσπονδία αρχής γενομένης από το Μουντιάλ της Νοτίου Αφρικής.

Στην εκτέλεση πέναλτι, είναι αρκετοί αυτοί που τρέχουν αλλά δεν χτυπούν την μπάλα, σταματούν μπροστά της για να πέσει ο τερματοφύλακας και μετά εκτελούν. Πλέον, σ' αυτήν την περίπτωση ο επιθετικός θα τιμωρείται με κίτρινη κάρτα και το πέναλτι θα εκτελείται εκ νέου. Μετά από αυτή την εξέλιξη πολύ δύσκολα θα ξαναδούμε προσποίηση στην εσχάτη των ποινών.

Παράλληλα στην ΦΙΦΑ εκφράζουν την ικανοποίηση τους για το “πείραμα” με τους 5 διαιτητές που εφαρμόστηκε στο Γιουρόπα Λιγκ και είναι πολύ πιθανό να το δούμε και στις επόμενες διοργανώσεις. Όχι πάντως στο πρσεχές Μουντιάλ.

MVP O ΜΕΛΜΠΕΡΓΚ

Από τους λίγους παίκτες, που επέπλευσαν από το φετινό... ναυάγιο του Ολυμπιακού, ήταν ο Όλαφ Μέλμπεργκ. Ο Σουηδός αμυντικός βραβεύστηκε από χορηγό των Πειραιωτών ως πολυτιμότερος παίκτης της χρονιάς για τους «ερυθρόλευκους», καθώς αποκόμισε συνολικά τις περισσότερες προτιμήσεις για τον «VODAFONE MVP» σε όλα τα εντός έδρας παιχνίδια κατά τη διάρκεια της φετινής περιόδου 2009-10, σύμφωνα με τις ψηφοφορίες των εκπροσώπων των Μ.Μ.Ε. που κάλυψαν τα παιχνίδια στο στάδιο «Γ. Καραϊσκάκης».

Η βράβευση έγινε την Τρίτη (18/5) στο αθλητικό κέντρο του Ρέντη και ο Μέλμπεργκ, αφού πρώτα τόνισε ότι άπαντες στην ομάδα είναι απογοητευμένοι από τη φετινή χρονιά, στη συνέχεια έδωσε το σύνθημα για την επόμενη σεζόν, προκειμένου ο Ολυμπιακός να παρουσιαστεί δυνατός και να κατακτήσει τους στόχους του.

«Είναι μία μεγάλη διάκριση για μένα. Το ποδόσφαιρο όμως είναι ένα ομαδικό άθλημα και πάντα προσπαθούμε να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για το σύλλογο. Φέτος είμαστε λίγο απογοητευμένοι από τον τρόπο που εξελίχθηκε η σεζόν», είπε αρχικά ο Μέλμπεργκ και πρόσθεσε:

«Από την πλευρά μου, προσπάθησα να βοηθήσω όσο το δυνατόν περισσότερο μπορούσα αλλά η απόδοσή μας είχε δυστυχώς σκαμπανεβάσματα. Τώρα θα επικεντρωθούμε στην νέα περίοδο που έρχεται και θα προσπαθήσω κι εγώ, όπως όλοι μας, να βελτιωθούμε για να επιτύχουμε όλα όσα ο Ολυμπιακός αξίζει».

in

Μουντιάλ 2010, το τραγούδι των Locomondo!

Χαζεύοντας στο Μοναστηράκι - Athensville






"Μόλις μίλησα για στημένα ματς, με έδιωξαν από τον ΟΠΑΠ"

"Mε υποχρέωσαν σε παραίτηση άνθρωποι που είχαν μεγαλύτερη δύναμη από τον υπουργό", δήλωσε στη "ΔΙΚΗ στο BLUE SKY" ο πρώην πρόεδρος του ΟΠΑΠ Ανέστης Φιλιππίδης.

Σε μια συγκλονιστική του συνέντευξη ο υπόψηφιος πρύτανης του πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης αναφέρθηκε στους 11 τραυματικούς μήνες που πέρασε στον πλέον κερδοφόρο Οργανισμό στην Ελλάδα.

"Μόλις μίλησα για στημένα ματς, έπεσαν πάνω μου για να παραιτηθώ. Επρεπε να μην υποκύψω. Δεν άντεξα τις πιέσεις και τις απειλές και έφυγα", τόνισε ο κ.Φιλιππίδης και πρόσθεσε:

"Mένω έκπληκτος που σας ακούω ότι δεν έγινε τίποτε με τη λίστα των 1200 "τυχερότερων" Ελλήνων.Είχαμε δώσει τα στοιχεία στο ΣΔΟΕ, έχοντας σοβαρές ενδείξεις για ξέπλυμα βρομικού χρήματος και από τότε ουδέποτε κλήθηκα στη Δικαιοσύνη".

dikisports

Βία στο Πακιστάν Video


400 χιλιάδες Έλληνες πάσχουν από χρόνια ηπατίτιδα Β ή C

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασαν τα μέλη της Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης Ήπατος, με αφορμή την αυριανή Παγκόσμια Ημέρα κατά της Ηπατίτιδας, 1 στους 12 συνανθρώπους μας έχουν προσβληθεί από τον ιό της Β ή της C,

ποσοστό υψηλότερο από αυτό των φορέων του HIV/AIDS
και των συνολικά πασχόντων από καρκίνο κάθε μορφής.

Σύμφωνα με μελέτες, στη χώρα μας αναμένεται αύξηση κατά 21% των
κιρρωτικών ασθενών και κατά 30% των περιστατικών πρωτοπαθούς καρκίνου
του ήπατος σε έδαφος χρόνιας ηπατίτιδας C.

Εξίσου ανησυχητικό το γεγονός της σημαντικής αύξησης των περιπτώσεων ηπατίτιδας Β σε εγκύους, ιδιαίτερα σε πληθυσμούς οικονομικών μεταναστών που ζουν και εργάζονται στη χώρα μας.

Όπως τονίζουν οι γιατροί, οι ιοί της ηπατίτιδας Β, C και D, μεταδίδονται παρεντερικά, για παράδειγμα, με τη γέννα, μέσω σεξουαλικής πράξης δίχως προφυλάξεις, ή με το μοίρασμα συριγγών, και προκαλούν οξεία και χρόνια λοίμωξη.

Οι ιοί Α και Ε μεταδίδονται με την κοπροανοστοματική οδό (μολυσμένο νερό ή φαγητό) και δεν προκαλούν χρονιότητα.

Συστηματικό έλεγχο για ηπατίτιδα Β και C χρειάζονται οι συγγενείς των φορέων και όσοι έρχονται σε στενή επαφή μαζί τους, ενώ η διάγνωση της οξείας ή χρόνιας ιογενούς ηπατίτιδας στηρίζεται στην ανεύρεση των κατάλληλων ορολογικών δεικτών στο αίμα με ειδικές εξετάσεις.

medchannel

Σε απολογία Άρης, Ολυμπιακός και MΠΑΟΚ

Αναλυτικότερα:

4η αγωνιστική

Α) ΠΑΕ Αρης: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της στον αγώνα ΠΑΕ Αρης – ΠΑΕ ΑΕΚ.

* Επί παραβάσει των άρθρων 1 επ, 5, 14 και 15 του Π.Κ. της ΕΠΟ

Β) ΠΑΕ Ολυμπιακός: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της καθώς επίσης και για υβριστικά συνθήματα των φιλάθλων της στον αγώνα ΠΑΕ Ολυμπιακός – ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

* Επί παραβάσει των άρθρων 1 επ, 5, 14, 15 και 17 του Π.Κ. της ΕΠΟ.

5η αγωνιστική

Α) ΠΑΕ Αρης, J. FANTAGUZZI ( B΄Προπονητής): Για τη συμπεριφορά του βοηθού προπονητή της ΠΑΕ Αρης κ. J.FANTAGUZZI στον αγώνα ΠΑΕ Ολυμπιακός-ΠΑΕ Αρης.

* Επί παραβάσει των άρθρων 1 επ, 5, 11 και 14 του Π.Κ. της ΕΠΟ.

Β) ΠΑΕ Ολυμπιακός: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της καθώς επίσης και για υβριστικά συνθήματα των φιλάθλων της στον αγώνα ΠΑΕ Ολυμπιακός -ΠΑΕ Αρης.

* Επί παραβάσει των άρθρων 1 επ, 5, 14, 15 και 17 του Π.Κ. της ΕΠΟ.

Γ) ΠΑΕ ΠΑΟΚ: Για υβριστικά συνθήματα των φιλάθλων της καθώς επίσης και για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της στον αγώνα ΠΑΕ ΠΑΟΚ-ΠΑΕ ΑΕΚ.

* Επί παραβάσει των άρθρων 1 επ, 5, 14, 15 και 17 του Π.Κ. της ΕΠΟ

ΟΙ ΠΟΡΕΙΕΣ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ

Δύο απεργιακές συγκεντρώσεις θα γίνουν στη Θεσσαλονίκη την Πέμπτη, στις 10 το πρωί, στο πλαίσιο της γενικής απεργίας που κήρυξαν η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ. Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο (ΕΚΘ) και η Ένωση Δημοσιοϋπαλληλικών Οργανώσεων (ΕΔΟΘ) καλούν σε συγκέντρωση έξω από το ΕΚΘ, ενώ το ΠΑΜΕ στο άγαλμα του Βενιζέλου.

Τα αστικά λεωφορεία θα ακινητοποιηθούν καθώς οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ αποφάσισαν 24ωρη απεργία και θα γίνουν μόνο το πρώτο δρομολόγιο 04.25' και το τελευταίο 23.05' με προσωπικό ασφαλείας. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΟΑΣΘ, η νυχτερινή λεωφορειακή γραμμή Νο 78Ν "ΚΤΕΛ - ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ" θα λειτουργήσει κανονικά από τις 22.30' - 06.25'.

Ολυμπιακός: Νοκ άουτ ο Τσίλντρες


Χωρίς τον Τζος Τσίλντρες θα αγωνιστεί ο Ολυμπιακός την Τετάρτη στο δεύτερο ημιτελικό της σειράς των πλέι οφ με το Μαρούσι στο κλειστό του «Αγίου Θωμά» (17.00, Nova).

Ο Αμερικανός φόργουορντ που δεν αγωνίστηκε ούτε στο πρώτο παιχνίδι λόγω τραυματισμού, δεν κατάφερε να ξεπεράσει το πρόβλημα που αντιμετωπίζει και έμεινε εκτός αποστολής.

Ταξίδεψαν από την Αμερική για να παρουσιάσουν το σόου τους στο Λονδίνο


ΤΟ Ν(ΤΟΥΒΛΟ) ΣΤΟΝ ΘΕΜΟ Video



ΕΙΣΑΙ ΑΠΑΙΣΙΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ

Νέο ρεκόρ παγκόσμιας θερμοκρασίας

Ο Απρίλιος του 2010 υπήρξε ο θερμότερος που έχει ποτέ καταγραφεί στη Γη. Η μέση θερμοκρασία του πλανήτη μας διαμορφώθηκε στους 14,5 βαθμούς Κελσίου, σύμφωνα με την Εθνική Διοίκηση Ωκεανών και Ατμόσφαιρας (ΝΟΑΑ) των ΗΠΑ.

Παράλληλα, η μέση θερμοκρασία που καταγράφηκε στη Γη κατά την περίοδο Ιανουαρίου-Απριλίου 2010 και ήταν 13,3 βαθμοί Κελσίου, αποτέλεσε το θερμότερο πρώτο τετράμηνο έτους που έχει υπάρξει ποτέ, από τότε που κρατιούνται αρχεία θερμοκρασιών.

Η άνοδος της θερμοκρασίας δεν υπήρξε ομοιόμορφη στον πλανήτη. Οι περιοχές που είχαν υψηλότερες θερμοκρασίες από τον μέσο όρο τους, ήσαν ο Καναδάς, η Αλάσκα, οι ανατολικές ΗΠΑ, η Αυστραλία, η Νότια Ασία, η Βόρεια Αφρική και η βόρεια Ρωσία. Χαμηλότερη του μέσου όρου τους θερμοκρασία κατέγραψαν η Μογγολία, η Αργεντινή, η ανατολική Ρωσία, οι δυτικές ΗΠΑ και η Κίνα.

Σύμφωνα με τους αμερικανούς κλιματολόγους, το θερμό ρεύμα Ελ Νίνιο του τροπικού Ειρηνικού Ωκεανού εξασθένησε φέτος τον Απρίλιο, καθώς οι θερμοκρασιακές ανωμαλίες στην επιφάνεια της θάλασσας μειώθηκαν.

Σύμφωνα με τη ΝΟΑΑ (www.noaa.gov) οι πάγοι στην Αρκτική θάλασσα παρέμειναν κάτω από το φυσιολογικό επίπεδό τους για 11ο συνεχόμενο Απρίλιο, καλύπτοντας μιας συνολική έκταση 14,7 εκατ. τετραγωνικών χιλιομέτρων. Αντίθετα, οι πάγοι της Ανταρκτικής παρέμειναν φέτος τον Απρίλιο κοντά στο διαχρονικό μέσο όρο τους, μόλις 0,3% κάτω από την μέση έκτασή τους κατά την περίοδο 1979-2000.

Δύο δισεκατομμύρια βίντεο την ημέρα προβάλλει το YouTube

Με την ευκαιρία εορτασμού των πέντε χρόνων λειτουργίας του, η γνωστή ιστοσελίδα φιλοξενίας και προβολής online video, το YouTube, έδωσε στη δημοσιότητα ένα εντυπωσιακό στοιχείο λειτουργίας του: Η υπηρεσία προβάλει συνολικά δύο δισεκατομμύρια βίντεο την ημέρα, αριθμός που είναι σχεδόν ο διπλάσιος σε σχέση με τους τηλεθεατές των τριών αμερικανικών τηλεοπτικών δικτύων.

Αξίζει να αναφερθεί ότι το YouTube είχε ανακοινώσει ότι ξεπέρασε το ένα δισεκατομμύριο προβολές βίντεο τον Οκτώβριο του 2009. Η υπηρεσία έδωσε ακόμη στη δημοσιότητα κάποια από τα στατιστικά στοιχεία της:

- Δύο δισεκατομμύρια προβολές την ημέρα

- Τρίτο σε επισκεψιμότητα site σε παγκόσμιο επίπεδο.

- Μεταφρασμένο σε 24 γλώσσες και προσαρμοσμένο για 23 διαφορετικές χώρες.

- Ο μέσος χρόνος παραμονής χρηστών είναι 15 λεπτά

- Κάθε λεπτό ανεβαίνουν στο YouTube 24 ώρες βίντεο

- 45 εκατομμύρια προβολές της ιστοσελίδας κάθε ημέρα

- 70% των επισκεπτών έρχονται εκτός των ΗΠΑ

- Η παρακολούθηση όλων των βίντεο στο YouTube απαιτεί 1.700 χρόνια

Η Sony παρουσίασε το νέο Vaio της σειράς P (Video)



Το VAIO της σειράς P κυκλοφορεί σε πολλά χρώματα και «είναι ο ιδανικός σύντροφος όταν βρίσκεστε εκτός σπιτιού και έχετε ανάγκη από τον υπολογιστή σας», όπως τονίζει η Sony.

Ζυγίζει λίγο περισσότερο από 600 γραμμάρια και μεταφέρεται εύκολα μέσα στη τσάντα ή ακόμη και στην τσέπη του σακακιού. Διαθέτει όλες τις δυνατότητες ενός πλήρους υπολογιστή με λειτουργικό σύστημα Windows® και πολλά περισσότερα. Ο κεντρικός δείκτης ‘‘pointing stick’’ συμπληρώνεται από ένα touchpad και πλήκτρα αντίστοιχα του ποντικιού. Εκτελούν τις ίδιες λειτουργίες με ένα touchpad και ένα ποντίκι και είναι τοποθετημένα εκατέρωθεν της οθόνης για εύκολο και άνετο χειρισμό με τους δύο αντίχειρες, όταν ο χρήστης κρατάει τον υπολογιστή στα δυο του χέρια.

Η Βρετανία επεκτείνει το δίκτυο οπτικών ινών

Η British Telecoms ανακοίνωσε την επέκταση του ευρυζωνικού δικτύου της χώρας για την παροχή πολύ γρήγορου Ίντερνετ στα δύο τρίτα των κατοίκων της Βρετανίας.

Το δίκτυο των οπτικών ινών, που παρέχει ταχύτητες δεδομένων έως 40 Mbps, είχε προβλεφθεί να καλύπτει το 40% του πληθυσμού, μέχρι το 2012. Μία επένδυση ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων όμως, θα επεκτείνει την πληθυσμιακή κάλυψη κατά 20% ακόμη, μέχρι το 2015. Μάλιστα, τέσσερα εκατομμύρια κάτοικοι θα έχουν τέτοιες συνδέσεις μέχρι το τέλους του έτους. Επιπλέον, 66% των χρηστών με πρόσβαση στο δίκτυο οπτικών ινών θα διαθέτει FTTH, που σημαίνει ταχύτητες download έως 100 Mbps και upload έως 30 Mbps.

Η εταιρεία ανακοίνωσε ακόμη μία συμφωνία για την προσφορά βιντεοπαιχνιδιών με streaming, σε πελάτες της BT. «Θα υπάρχουν παιχνίδια από πολλές διαφορετικές εταιρείες, στα οποία ο χρήστης θα έχει πρόσβαση από οπουδήποτε», δήλωσε η Λιβ Γκάρφιλντ, εκπρόσωπος της εταιρείας.

Η επέκταση του δικτύου οπτικών ινών και των υπηρεσιών της British Telecoms επέτρεψε την επιστροφή της εταιρείας στην κερδοφορία. Σύμφωνα με ανακοίνωση της, τα κέρδη έφτασαν τα 1,49 δισεκατομμύριο δολάρια το τελευταίο οικονομικό έτος.

Απεργιακές κινητοποιήσεις την Πέμπτη

Γενική 24ωρη πανελλαδική απεργία κήρυξε για την Πέμπτη η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το νέο ασφαλιστικό. Η απεργιακή συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στις 11:00 στο Πεδίον του Αρεως και θα ακολουθήσει πορεία προς τη Βουλή.

Κλειστές θα παραμείνουν όλες οι δημόσιες υπηρεσίες, ΔΕΚΟ, οι Οργανισμοί, καθώς και οι υπηρεσίες στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Στην απεργία λαμβάνουν μέρος οι καθηγητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, οι εργαζόμενοι στο ΕΣΥ, οι δικηγόροι και η ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ.

Στην απεργία θα συμμετάσχουν οι εργαζόμενοι στο Μετρό και τον Προαστιακό ενώ δεμένα θα παραμείνουν τα πλοία στα λιμάνια λόγω της απεργίας που έχει εξαγγείλει και η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ).

Χωρίς δρομολόγια του ΟΣΕ, ενώ σύμφωνα με ανακοίνωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, τροποποιήσεις δρομολογίων θα υπάρξουν και την Τετάρτη.

Στην απεργία δεν θα συμμετάσχει η Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Ελλάδος.

Θα βάλουν barcode στους φορολογούμενους

Κάθε πολίτης θα μπορεί να έχει ατομικό κωδικό, που θα σαρώνεται στις αγορές του από τα καταστήματα.

Σε ηλεκτρονικό φακέλωμα όλων των συναλλαγών των επιχειρήσεων με τους πελάτες τους θα εξελιχθούν οι διαδικασίες ηλεκτρονικής υποβολής των στοιχείων των αποδείξεων λιανικής πώλησης ή παροχής υπηρεσιών, τις οποίες θα υποχρεωθούν σύντομα να ακολουθήσουν 8.200.000 φορολογούμενοι, προκειμένου να κατοχυρώσουν τα αφορολόγητα όρια εισοδήματος που δικαιούνται.

Με τον τρόπο αυτό θα ελέγχονται ηλεκτρονικά και οι εισπράξεις των επιχειρήσεων από τους πελάτες λιανικής, ενώ το ποσό του ΦΠΑ που πρέπει να αποδώσει κάθε επιχείρηση ή επιτηδευματίες για τις εισπράξεις αυτές θα είναι εκ των προτέρων γνωστό στις υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών.

Οι σχεδιαζόμενες από το υπουργείο Οικονομικών διαδικασίες ηλεκτρονικής υποβολής των αποδείξεων προβλέπουν ακόμη και την απόδοση γραμμωτών κωδικών (barcodes) στους φορολογούμενους, προκειμένου αυτοί να αναγνωρίζονται ως συναλλασσόμενοι από τα ηλεκτρονικά συστήματα του υπουργείου Οικονομικών.

Σύμφωνα με τα σχέδια που εκπόνησε και δημοσιοποίησε χθες η γενική γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών, η καταγραφή των συναλλαγών που πραγματοποιούν οι φορολογούμενοι θα γίνεται με την υποχρεωτική υποβολή των στοιχείων των αποδείξεων λιανικής πώλησης ή παροχής υπηρεσιών που τους εκδίδουν οι αντισυμβαλλόμενοι επιτηδευματίες.

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Φωτιά σε όχημα και μοτοσικλέτα της ΕΛΑΣ

Υπηρεσιακό αυτοκίνητο και μια μοτοσικλέτα της ΕΛ.ΑΣ τυλίχτηκαν στις φλόγες στις 3.45 τα ξημερώματα, μπροστά από το αστυνομικό τμήμα Βουκολιών, με αποτέλεσμα να κατασταφούν ολοσχερώς.

Στο σημείο έσπευσαν δύο πυροσβεστικά οχήματα με 4 άνδρες που έσβησαν την φωτιά πριν αυτή πάρει διαστάσεις. Σοβαρές υλικές ζημιές υπέστη και αυτοκίνητο του δήμου Βουκολιών που βρισκόταν παρκαρισμένο στον ίδιο χώρο. Ο χώρος ελέγχθηκε το πρωί από άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ενώ την προανάκριση για την υπόθεση κάνει η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων.

enet

Ποιες χώρες μάς δίνουν πόσα

Τα 14,5 δισ. έφτασαν στην Ελλάδα από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ποσό που προήλθε από δέκα χώρες της ευρωζώνης.

Γερμανία 4,427,870,552.22

Γαλλία 3,325,164,236.57

Ιταλία 2,921,922,720.93

Ισπανία 1,941,619,822.56

Ολλανδία 932,510,618.54

Αυστρία 454,003,276.67

Πορτογαλία 409,274,004.99

Λουξεμβούργο 40,847,902.58

Κύπρος 32,009,604.25

Μάλτα 14,777,260.69

ΣΥΝΟΛΟ 14,500,000,000.00

The Kings of Mykonos (ελλ. υπότιτλοι) trailer

Πίτσα ψημένη σε… φέρετρο

Τελικά το μυστικό της επιτυχίας της ναπολιτάνικης πίτσας δεν κρύβεται μόνο στα γευστικά υλικά της ή στο λαχταριστό ζυμάρι της, αλλά και στο γεγονός ότι ψήνεται σε ξύλα… από φέρετρα!

Η ιταλική εφημερίδα Il Giornale αποκαλύπτει ότι πίσω από την παρασκευή της πίτσας κρύβονται βάνδαλοι, που κλέβουν κάσες από τα τοπικά νεκροταφεία και στη συνέχεια πωλούν τα ξύλα τους μισοτιμής σε εστιάτορες.

Οι ιταλικές Αρχές κάνουν πλέον αυστηρούς ελέγχους σε χιλιάδες μικρές πιτσαρίες και φούρνους για να διαπιστώσουν αν χρησιμοποιούν ξύλα από φέρετρα για να διατηρούν τη φωτιά «ζωντανή».

Τα νεκροταφεία στη Νάπολη έχουν γίνει πολλές φορές στο παρελθόν στόχος ιερόσυλων. Πέρυσι κλάπηκαν 5.000 γλάστρες από μνημεία.

pablo-namaste.blogspot.com

27.000 xιλιάδες ακυρώσεις στα ξενοδοχεία της Αθήνας.

Στις 27 χιλιάδες ανέρχονται οι ακυρώσεις στα ξενοδοχεία της Αττικής, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσαν πριν από λίγο οι ξενοδόχοι. Στο πρώτο Σαββατοκύριακο μετά τα επεισόδια στην Αθήνα και το θάνατο τριών τραπεζοϋπαλλήλων οι ακυρώσεις ανήλθαν στις...8.000. Οι ξενοδόχοι κάνουν λόγο για μείωση 10% μέχρι στιγμής στην τουριστική κίνηση στη χώρα και τα έσοδα των ξενοδοχείων υποχωρούν κατά 5%.

Οι ίδιοι υποστηρπίζουν ότι θα απορροφήσουν στις τιμές την αύξηση ου ΦΠΑ, ενώ έχουν μειωθεί κατά 10% οι τιμές στα πακέτα.

greece-salonica

Ευρωπαϊκό Φεστιβάλ Τζαζ στην «Τεχνόπολη» από 21 έως 30 Μαΐου

Tην επετειακή 10η διοργάνωσή του γιορτάζει το Ευρωπαϊκό Φεστιβάλ Τζαζ, που δίνει ραντεβού με το πιστό μουσικόφιλο κοινό της πρωτεύουσας στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων από τις 21 έως και τις 30 Μαΐου (προαύλειος χώρος, Πειραιώς 100 Γκάζι).

Κατά την διάρκεια του 10ημερου Φεστιβάλ, που διοργανώνει η «Τεχνόπολις» σε συνεργασία με τις πρεσβείες και τα μορφωτικά ινστιτούτα των χωρών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που συμμετέχουν, θα «παρελάσουν» 25 από τα πλέον σημαντικά συγκροτήματα του είδους.

Στη διάρκεια του Φεστιβάλ θα δίνονται τρεις συναυλίες την ημέρα, η ώρα έναρξης των οποίων έχει καθοριστεί για τις 21:00 και τις 22:00. Η διάρκεια τους θα ολοκληρώνεται έως τα μεσάνυχτα.

Την πρώτη ημέρα παρουσίασης των ευρωπαϊκών συγκροτημάτων, την 25η του μηνός, την έναρξη θα κάνει με ένα ξεχωριστό πρόγραμμα μία από τις κορυφαίες ορχήστρες Τζαζ, η «Big Band» του Δήμου Αθηναίων και μαζί της σε μια μοναδική συνεργασία η Νατάσσα Μποφίλιου.

Η είσοδος για τις ημερομηνίες 21-29/5 είναι ελεύθερη. Τιμή εισόδου για τις 30/5, στη συναυλία της Ρομπέρτα Γκαμπαρίνι που κλείνει το φεστιβάλ είναι 10 ευρώ (προπώληση: ticketone, public, fnac, metropolis), 14 ευρώ (ταμείο) και 18 ευρώ (αριθμημένες θέσεις).

Το αναλυτικό πρόγραμμα έχει διαμορφωθεί ως εξής:

Παρασκευή 21 Μαΐου

22.00- 23.00: Μάκης Αμπλιανίτης Quintet
23.00- 00.00: Biri- Biri

Σάββατο 22 Μαΐου

22.00- 23.00: Hot Organic Trio
23.00- 00.00: Yorgos Krommidas Organic Trio

Κυριακή 23 Μαΐου

21.00-22.00: Νίκος Αναδολής Trio
22.00- 23.00: Rosewood
23.00- 00.00: Nefeli Walking Undercover

Δευτέρα 24 Μαΐου

21.00-22.00: Sinus Band
22.00- 23.00: Γιώργος Ψυχογιός
23.00- 00.00: Outward Bound & Κώστας Θεοδώρου

Τρίτη 25 Μαΐου

21.00-23.00: Big Band Δήμου Αθηναίων και Νατάσσα Μποφίλιου
23.00- 00.00: LARGO (Luxemburg)

Τετάρτη 26 Μαΐου

21.00-22.00: UMA (Estonia)
22.00- 23.00: HDV Trio (Austria)
23.00- 00.00: Fabien Degryse Trio (Belgium)

Πέμπτη 27 Μαΐου

21.00-22.00: Finucci Bros Fusion Quarter (Hungary)
22.00- 23.00: Veronica Mortensen (Denmark)
23.00- 00.00: Samuel Hallkvist Center (Sweden)

Παρασκευή 28 Μαΐου

21.00-22.00: Jorge Pardo (Spain)
22.00- 23.00: Filip Wojciechowski Jazz Trio (Poland)
23.00- 00.00: Heavy Metal Brass Band (Greece)

Σάββατο 29 Μαΐου

21.00-22.00: Bardolino (Czech Republic)
22.00- 23.00: Jeroen van Vlient Trio (The Netherlands)
23.00- 00.00: Jacinta (Portugal)

Κυριακή 30 Μαΐου

21.00-22.00: Big Band Δήμου Αθηναίων
22.00- 23.00: Roberta Gambarini

Περίπου 200 με 500 εκατομμύρια άνθρωποι εκτιμάται ότι θα αναγκαστούν να εγκαταλείψουν τις πατρίδες τους έως το 2050

Σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας της Ντόιτσε Βέλε («ΝΒ»), το φαινόμενο του θερμοκηπίου θα αναγκάσει αγρότες να αφήσουν τα χωράφια τους και νησιά να εξαφανιστούν κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας, ενώ κυκλώνες και τσουνάμι θα κάνουν κόλαση τη ζωή των κατοίκων σε παράκτιες περιοχές.

Ένα τέτοιο κύμα μετανάστευσης θα ήταν πρωτοφανές στην ιστορία της ανθρωπότητας. Για τον λόγο αυτόν, πάρα πολλοί επιστήμονες ζητούν επίμονα να επαναπροσδιοριστεί η έννοια του μετανάστη και των δικαιωμάτων του, που απορρέουν από τις διεθνείς συνθήκες.

Υπάρχει, όμως, και η άλλη άποψη: να μην αγγίξει κανείς τη Σύμβαση της Γενεύης του 1951, διότι αν γινόταν κάτι τέτοιο θα μπορούσε να υποβαθμιστεί η έννοια του μετανάστη.

Στα χαρτιά, πάντως, υπάρχει ένα σχέδιο για τους πρόσφυγες των κλιματικών αλλαγών - όπως αυτοί αποκαλούνται σε διεθνές επίπεδο - αλλά παραμένει ασαφές το νομικό του πλαίσιο.

Τουλάχιστον, αυτό υποστηρίζει ο εκπρόσωπος του Γερμανικού Ινστιτούτου για την Αναπτυξιακή Πολιτική, Στέφεν Μπάουερ, ο οποίος δήλωσε, μιλώντας στη «ΝΒ» :

«Αυτό που υπάρχει ως βάση για συζήτηση είναι μια κοινή πρόταση της Διεθνούς Οργάνωσης για τους Πρόσφυγες και της Ύπατης Αρμοστείας των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες. Όλα, όμως, είναι ακόμα υπό αμφισβήτηση και δεν είναι σαφή. Θα πρέπει να ασχοληθούμε ακόμα πολύ σε διεθνές επίπεδο».

Φυσικά, η συζήτηση στον ΟΗΕ περιστρέφεται και γύρω από τους πολιτικούς πρόσφυγες και αυτό που τονίζουν οι ειδικοί είναι ότι θα πρέπει να υπάρξει ένας σαφής διαχωρισμός. Για παράδειγμα, ο δόκτωρ Ταμέρ Αφίφι, από το Ινστιτούτο για το Περιβάλλον και την Ανθρώπινη Ασφάλεια, εργάζεται σε ένα πρόγραμμα της ΕΕ, το οποίο έρχεται σε επαφή με ανθρώπους, οι οποίοι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν την πατρίδα τους λόγω των κλιματικών αλλαγών.

«Μίλησα με πολλούς ανθρώπους που έχουν πληγεί από τις κλιματικές αλλαγές. Οι περισσότεροι από αυτούς, όμως, δε συνειδητοποιούν καν το πρόβλημα. Λένε, «φύγαμε επειδή είμαστε φτωχοί και έχουμε προβλήματα». Αν ψάξει όμως κάποιος καλύτερα, θα καταλάβει ότι οι αιτίες είναι πολύ βαθιές και το πρόβλημα είναι οι κλιματικές αλλαγές», τόνισε ο δόκτωρ Αφίφι.

cosmo

Τρισδιάστατοι επιστρέφουν οι «Πειρατές της Καραϊβικής»

Σε 3D φαίνεται πως επιστρέφει ο Τζακ Σπάροου, μιας και στα σχέδια της Ντίσνεϊ περιλαμβάνεται η παραγωγή μιας τέταρτης ταινίας «Πειρατές της Καραϊβικής» σε τρισδιάστατη μορφή.

Σύμφωνα με το περιοδικό της βιομηχανίας Variety, ο Τζόνι Ντεπ θα επαναλάβει το ρόλο του ως Τζακ Σπάροου. Στην ταινία θα παίζουν επίσης ο Τζέφρι Ρας και η Πενέλοπε Κρουθ.

Ο Ρομπ Μάρσαλ θα είναι ο σκηνοθέτης της ταινίας, ενώ το σενάριο υπογράφουν οι Τέρι Ρόσιο και ο Τεντ Έλιοτ.

Η ταινία αναμένεται να ονομάζεται On Stranger Tides και ετοιμάζεται για να βγει στις αίθουσες μέσα τον Μάιο του 2011.

Η εταιρεία σχεδιάζει να γυρίσει το φιλμ απευθείας σε 3D, αντί να το μετατρέψει στη συνέχεια.

in.gr

ΓΚΑΓΚΑΤΣΗ ΕΛΑ ΣΤΟΝ ΘΡΥΛΟΟΟΟΟΟΟ

Ο Βασίλης Γκαγκάτσης δεν έχει δεχθεί επίσημη κρούση από τον Ολυμπιακό, αλλά θα εξέταζε ενδεχόμενη πρόταση από τον πειραϊκό σύλλογο.
Γκαγκάτσης: "Δεν με έχει πλησιάσει κανείς"
Ο Βασίλης Γκαγκάτσης διέψευσε τα δημοσιεύματα που θέλουν την ΠΑΕ Ολυμπιακός να του έχει καταθέσει πρόταση για να αναλάβει κάποιο πόστο στη διοίκηση.

"Ούτε υπήρξε, ούτε υπάρχει πρόταση από τον Ολυμπιακό. Ό,τι ακούω, το μαθαίνω από τα ραδιόφωνα και τις εφημερίδες. Δεν με έχει πλησιάσει κανείς", τόνισε αρχικά στο "Channel 9" και συμπλήρωσε: "Ενδεχόμενη πρόταση, θα την εξέταζα. Όπως έκανα με τον ΠΑΟΚ, που την έκρινα ενδιαφέρουσα και τη δέχθηκα τελικά".

Ο Γκαγκάτσης απάντησε και σε όσα ακούγονται περί των σχέσεών του με τον πρόεδρο του Ολυμπιακού. "Μερικοί υποστηρίζουν πως όταν ήμουν στην ΕΠΟ, ο Ολυμπιακός είχε τη διαιτησία με το μέρος του. Υπήρξε κάποιος διαιτητής που βγήκε και είπε ότι με πήρε τηλέφωνο ο Γκαγκάτσης για να ευνοήσω τον Ολυμπιακό; Έχω να μιλήσω με τον Κόκκαλη ένα χρόνο περίπου. Σίγουρα, πάνω από οκτώ μήνες".

Ο Σάντος είπε ότι δεν επιθυμεί να αναλάβει τον Ολυμπιακό

Ο Σάντος είπε ότι δεν επιθυμεί να αναλάβει τον Ολυμπιακό, ξεχνώντας ότι είναι μεγάλη τιμή για τον καθένα να κάθεται στον ερυθρόλευκο πάγκο.

Ο Πορτογάλος τεχνικός, λοιπόν, κατά την διάρκεια της αποχαιρετιστήριας (από τον ΠΑΟΚ) συνέντευξης Τύπου, τόνισε ότι παρότι ο Θρύλος είναι μεγάλη ομάδα, δεν επιθυμεί ο ίδιος να κάτσει στον ερυθρόλευκο πάγκο. "Όσον αφορά τον Ολυμπιακό, δεν υπάρχει περίπτωση. Είναι μεγάλος σύλλογος, πολλοί θέλουν να τον προπονήσουν. Εγώ, όμως, δεν θέλω να αναλάβω", τόνισε ο Πορτογάλος τεχνικός.

Πάντως, ο σοφός λαός λέει "μεγάλη μπουκιά φάε, μεγάλη κουβέντα μην λες". Ο Σάντος απαξιώνει την θέση του προπονητή στην μεγαλύτερη ομάδα της Ελλάδας. Και ο Πορτογάλος πρέπει να μάθει ότι ο Ολυμπιακός δεν παρακαλά κανέναν. Αν αυτός δεν θέλει μια φορά να έρθει στον Ολυμπιακό, οι ερυθρόλευκοι δεν θέλουν εκατό. Άλλωστε, δεν υπήρξε ποτέ πρόταση στο πρόσωπό του. Μόνο στα σενάρια των εφημερίδων.

Η μαγκιά για τον Σάντος θα ήταν να αρνηθεί πρόταση του Ολυμπιακού υπαρκτή και όχι υποθετική. Διότι πιστεύουμε ότι σε μια τέτοια περίπτωση, η αρνητική απάντηση δεν θα ήταν και τόσο εύκολη. Ο Ολυμπιακός όμως θέλει προπονητές με πνεύμα νικητή και όχι… losers. Κι ο Σάντος αποδεδειγμένα δεν έχει τη στόφα του νικητή!

gavros.gr

Σοβαρότερη από ό,τι αναμενόταν η υπόθεση της διαρροής στον Κόλπο Video


Εξαλλος ο Μπάλακ με τον Μπόατενγκ

Στην τελευταία του αγωνιστική υποχρπέωση ο Μίκαελ Μπάλακ έχασε τη συμμετοχή του στο Μουντιάλ. Γεγονός που τον έχει κάνει έξαλλο με τον Κέβιν Μπόατενγκ, το τάκλιν του οποίου τον έθεσε εκτός γηπέδων για περίπου ένα μήνα, αφηνοντάς τον εκτός εθνικής Γερμανίς.

Ο μέσος της Τσέλσι έκανε δηλώσεις στα μέσα της χώρας του και δεν έκρυψε την οργή του. « Είμαι θυμωμένος, ξεκάθαρα. Είναι μεγάλη απογοήτευση. Σε πληγώνει η διάγνωση αυτή πριν από το Παγκόσμιο Κύπελλο».

Για την επίμαχη φάση του τραυματισμού του δεν έχει αμφιβολίες: «Είδα το τάκλιν στην τηλεόραση και φαίνεται καθαρά πως το κάνει επίτηδες. Για να ισχυριστείς το αντίθετο πρέπει να είσαι φίλος του Μπόατενγκ. Είναι τυχερός που είδε μόνο την κίτρινη κάρτα όμως έτσι είναι το ποδόσφαιρο και εφόσον ο διαιτητής έκρινε πως δεν υπήρχε λόγος να δει την κόκκινη τότε πρέπει να το αποδεχθούμε».

IAN CURTIS MEMORIAL... (Photos)










Τα «in» κλαμπ του Βερολίνου

Στο Βερολίνο τα πρώτα χρόνια αμέσως μετά την Πτώση του Τείχους τα «in» κλαμπ και μπαρ έπρεπε να «μυρίζουν» πρώην Ανατολική Γερμανία και παρακμή. 20 χρόνια μετά κυριαρχεί η μόδα των κλαμπ για λίγους, εκλεκτούς.

Την περασμένη εβδομάδα άνοιξε το περίφημο Κλαμπ Soho House. Το Κλάμπ Soho House στο Βερολίνο το άνοιξε ο γνωστός μάνατζερ ξενοδοχειακών επιχειρήσεων και κλάμπ ο Νικ Τζόουνς. Πρόκειται για τον επιχειρηματία που άνοιξε το πρώτο τέτοιο κλαμπ του είδους στο Λονδίνο, μετά στη Ν. Υόρκη και το Χόλυγουντ. «Θέλουμε εκλεκτούς πελάτες και όχι γραβατάκηδες», είναι το σύνθημα του κλαμπ και φαίνεται πως πιάνει. Ασφαλώς σε αυτούς που έχουν την οικονομική δυνατότητα να πληρώσουν την συνδρομή μέλους που ανέρχεται ετησίως στα 1.200 ευρώ. Με την χρονιάτικη αυτή συνδρομή το κάθε μέλος μπορεί να επισκεφθεί όλα τα κλαμπ της αλυσίδας Soho House στον κόσμο. Η συνδρομή περιλαμβάνει τα πάντα, εκτός από τα ποτά. Σύμφωνα με τους θαμώνες του κλαμπ, που στην πλειοψηφία τους είναι Βρετανοί και Αμερικανοί, το ατού του βερολινέζικου Soho House έγκειται στο γεγονός ότι έχει πιο οικεία και φιλική ατμόσφαιρα από τα αντίστοιχα κλαπ του Λονδίνου και της Ν. Υόρκης.

Επιπλέον στεγάζεται και σε ένα κτίριο φορτωμένο με ιστορικές μνήμες: πρόκειται για ένα τεράστιο, εμπορικό πολυκατάστημα του 1920 που ανήκε σε εβραϊκή οικογένεια. Την εποχή του ναζισμού εγκαταστάθηκαν εκεί τα κεντρικά γραφεία της χιτλερικής νεολαίας. Μετά το 1946 έγινε έδρα της κεντρικής επιτροπής και του προεδρείου του Ενιαίου Σοσιαλιστικού Κόμματος της πρώην Ανατολικής Γερμανίας και αργότερα έγινε η έδρα της σχολής στελεχών και του αρχείου του κόμματος.

Το μόνο που θυμίζει την παλιά δόξα του κτιρίου είναι η χαρακτηριστική ταπετσαρία «ανατολικογερμανικού στιλ» στο πάλαι ποτέ γραφείο του πρώτου προέδρου της Αν. Γερμανίας Βίλχελμ Πικ. Σήμερα το γραφείο του Πικ είναι ένα lounge που ακούει στο όνομα: Politbüro.

Ίαν Κέρτις 1956 – 1980

Άγγλος κιθαρίστας, στιχουργός και τραγουδιστής του συγκροτήματος Joy Division. Σημαντική προσωπικότητα της ροκ μουσικής και «ιδανικός αυτόχειρας».

Γεννήθηκε στο Ολντ Τράφορντ του Μάντσεστερ στις 15 Ιουλίου 1956 και πέρασε τα παιδικά του χρόνια στο γειτονικό Μάκλσφιλντ. Από μικρός έγραφε ποιήματα και τραγούδια και είχε πάθος με τη μουσική, παράλληλα με τις πολύ καλές του επιδόσεις στο σχολείο. Μετά την αποφοίτησή του δούλεψε σε δισκοπωλείο, ενώ διατέλεσε για ένα μικρό διάστημα δημόσιος υπάλληλος. Μικρός και στα οικογενειακά βάσανα, παντρεύτηκε σε ηλικία 19 ετών τη συνομήλική του Ντέμπορα Γούντραφ.

Η μοίρα του άλλαξε ριζικά, όταν παρακολούθησε μια συναυλία των Sex Pistols στο Μάνστεστερ τον Ιούλιο του 1956. Εκείνο το βράδυ αποφάσισε να γίνει μουσικός. Λίγο καιρό μετά, γνώρισε δύο άλλους νεαρούς μουσικούς, τον κιθαρίστα Μπέρναρντ Σάμερ και τον μπασίστα Πίτερ Χουκ, οι οποίοι σκόπευαν να ιδρύσουν ένα συγκρότημα. Κατά τύχη και οι δυο τους είχαν παρακολουθήσει τη συναυλία των Sex Pistols στο Μάντσεστερ, όπως και ο Κέρτις.

Το νέο συγκρότημα ονομάστηκε Warsaw (από το τραγούδι του Ντέιβιντ Μπάουι «Warsawa») και λίγο αργότερα, λόγω νομικών περιπλοκών, μετονομάστηκαν σε Joy Division. Στις 29 Μαΐου 1977 εμφανίσθηκαν για πρώτη φορά επί σκηνής, ανοίγοντας τη συναυλία των Buzzcocks, με τον Στίβεν Μόρις στα ντραμς, που έγινε το τέταρτο μέλος της παρέας. Τον επόμενο χρόνο υπέγραψαν με τη νεοσύστατη δισκογραφική εταιρεία Factory Records, που έγραψε ιστορία στο αγγλικό ροκ.

Οι Joy Division ηχογράφησαν δύο αριστουργηματικούς δίσκους, που αποτέλεσαν την απαρχή αυτού που μουσικοκριτικοί ονόμασαν post-punk, ένα πανκ όχι οργισμένο και εξωστρεφές, όπως αυτό τον Sex Pistols και των Clash, αλλά εσωστρεφές και ενδοσκοπικό. Πρόκειται για τα άλμπουμ «Unknown Pleasures» (15 Ιουνίου 1979) και «Closer» (18 Ιουλίου 1980).

Joy Division
Ο Ίαν Κέρτις ανέπτυξε ένα μοναδικό χορευτικό στυλ επί σκηνής, απότοκο της επιληψίας από την οποία έπασχε. Τα τραγούδια του ήταν απαισιόδοξα και σκοτεινά, γεμάτα από θάνατο, βία, αποξένωση και κοινωνική αποσύνθεση. Η φωνή του, απόκοσμη και μπασοβαρύτονη, τον έκανε να ακούγεται μεγαλύτερος από την ηλικία του. O Κέρτις επηρεάστηκε στιχουργικά από συγγραφείς, όπως ο Γουίλιαμ Μπάροους, ο Τζέι Μπάλαρντ και ο Τζόζεφ Κόνραντ, ενώ μουσικά και σκηνικά από τους Λου Ριντ, Τζιμ Μόρισον, Ίγκι Ποπ και Ντέιβιντ Μπάουι.

Η επιληψία και τα προσωπικά προβλήματα αποτέλεσαν βαρύ φορτίο για τον Ίαν Κέρτις. Μία μέρα πριν από την έναρξη της αμερικανικής περιοδείας του συγκροτήματος, στις 18 Μαΐου 1980, κρεμάστηκε μ' ένα καλώδιο στην κουζίνα του σπιτιού του στο Μάκλσφιλντ, υπό τους ήχους του άλμπουμ του Ίγκι Ποπ «The Idiot». Λίγες μέρες αργότερα κυκλοφόρησε το τραγούδι του «Love Will Tear Us Apart», που αποτέλεσε τη μεγαλύτερη επιτυχία των Joy Division.

Οι Joy Division διαλύθηκαν την ίδια μέρα, όπως είχαν προαποφασίσει, εάν κάποιος τους πέθαινε ή εγκατέλειπε το συγκρότημα. Τα επιζώντα μέλη των Joy Division δημιούργησαν τους New Order, που γνώρισαν επιτυχία τα επόμενα χρόνια.

Η χήρα του Κέρτις, Ντέμπορα, κυκλοφόρησε το 1996 το βιβλίο «Touching from a distance» και αποκάλυπτε πολλές ιδιωτικές στιγμές του αυτόχειρα ρόκερ, όπως την πορεία της αρρώστιας του και τη νοσηλεία του σε νοσοκομείο, αλλά και τον δεσμό του με τη βελγίδα δημοσιογράφο Ανίκ Ονορέ, που κλόνισε τον γάμο του. Στο βιβλίο αυτό βασίζεται η ταινία του Άντον Κορμπάιν «Control: The Ian Curtis Film» που θα προβληθεί μέσα στο 2007. Ο Κέρτις παρουσιάζεται στην ταινία του Μάικλ Γουϊντερμπότομ «24 Hour Party People», που πρoβλήθηκε στην Ελλάδα το 2002 και αναφέρεται στην άνοδο και την πτώση της Factory Records.

Ο Ίαν Κέρτις επηρέασε πολλούς καλλιτέχνες, όπως τον Ίαν Σμιθ των Cure, τον Κουρτ Κομπέιν των Nirvana, ο οποίος και αυτοκτόνησε, τον κιθαρίστα των Red Hot Chli Peppers Τζον Φρουσιάντε, τους Radiohead, τους U2 και πολλούς άλλους. Οι U2, μάλιστα, έγραψαν ένα τραγούδι για την αυτοκτονία του Κέρτις, το «A Day without me», που περιέχεται στο ντεμπούτο άλμπουμ τους «Boy», ενώ ο Μπόνο έχει δηλώσει ότι εάν ζούσε ο Ίαν Κέρτις θα ήταν ο κορυφαίος του σύγχρονου ροκ.

Η ΤΑΙΝΙΑ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΑΔΙΚΟΧΑΜΕΝΟ IAN CURTIS



Η ζωή, οι έρωτες και οι πηγές έμπνευσης του Ίαν Κέρτις, του τραγουδιστή των Joy Division, ενός συγκροτήματος που επηρέασε όσο λίγα τη σύγχρονη μουσική. Μέσα από την εξαιρετική ασπρόμαυρη αναπαράσταση της μουσικής σκηνής του Μάντσεστερ, παρακολουθούμε τον νεανικό γάμο του ήρωα, το μεγάλο του πάθος για την μουσική, τον μετασχηματισμό της ευαίσθητης ματιάς του σε στίχο, που έμελλε να γίνει ύμνος για εκατομμύρια φαν του συγκροτήματος, τον μεγάλο του έρωτα για την Ανίκ Ονορέ, την ωρίμανσή του, μαζί με την ανεξέλεγκτη κοινωνική του εξέλιξη, και την ερμητική διαδρομή για την τελική του λύτρωση.

ΤΟ MANCHESTER ΘΑ ΣΕ ΘΥΜΑΤΑΙ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ.... Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΑΛΛΑΞΕ ΤΑ ΜΟΥΣΙΚΑ ΔΡΟΜΕΝΑ... JOY DIVISION

Επέτειος για τις Εγκαταστάσεις Crash-Test της Volvo



ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΝΕΟ ΚΟΜΑΤΙ ΤΩΝ UNDERWORLD

ΝΑΙ ΣΤΟΥΣ ΓΑΜΟΥΣ ΤΩΝ ΓΚΕΙ ΕΙΠΑΝ ΟΙ ΠΟΡΤΟΓΑΛΟΙ


Ο Πορτογάλος πρόεδρος θα επικυρώσει το μέτρο θέτοντας στην άκρη τις προσωπικές του πεποιθήσεις όπως ανέφερε, καθώς εάν ασκούσε βέτο στο νομοσχέδιο, το μέτρο θα επέστρεφε στο κοινοβούλιο.

"Πιστεύω πως αυτό απλά θα συνέβαλε στην άσκοπη συνέχιση αυτής της συζήτησης, που θα αποσπούσε την προσοχή μας από τα σοβαρά οικονομικά προβλήματα της χώρας", δήλωσε.

Πτώση ρεκόρ στα αυτοκίνητα - Το πρώτο 15μερο του Μαΐου οι πωλήσεις μειώθηκαν κατά 55,9%

Ο star με την στύση που κράτησε 48 ώρες!

Ο κιθαρίστας των Tokyo Hotel πέρασε ένα διήμερο οπού δεν μπορούσε να κατευνάσει τα...πάθη του. Και μιλάμε κυριολεκτικά για πάθη, καθώς ήπιε δύο μπλε χαπάκια και ο καημένος είχε στύση για πάνω από 48 ώρες.

Ο 20χρονος Tom Kaaulitz όπως δήλωσε σε συνέντευξη του, αγόρασε Viagra μετά από συναυλία στην Ταιβάν, και επειδή θεώρησε πως δεν πρόκειται να του κάνει τίποτα αποφάσισε να πάρει και ένα δεύτερο. Την επόμενη μέρα το πρωί, όπως είπε, το ''πρόβλημα'' δεν είχε υποχωρήσει κι επιπλέον τον πονούσε το κεφάλι του και η όραση του ήταν θολή.

Ηφαιστειακή τέφρα - Νέοι κανόνες για την πτήση των αεροσκαφών

Νέους κανόνες για την πτήση των αεροσκαφών ακόμα και σε ημέρες με αυξημένη ποσότητα ηφαιστειακής στάχτης ετοιμάζεται να θέσει η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας στη Βρετανία, μετά την έντονη κριτική που δέχτηκε μετά την έκρηξη του ηφαιστείου στην Ισλανδία.

Σύμφωνα με τα νέα δεδομένα, οι πτήσεις θα γίνονται αφού οι αεροπορικές εταιρείες πάρουν τη σύμφωνη γνώμη του κατασκευαστή του αεροσκάφους και των μηχανών.

Τις προτάσεις, αναφέρει το BBC, έχουν ήδη καλωσορίσει οι κατασκευαστές των αεροσκαφών και οι αεροπορικές εταιρείες. Με τα νέα μέτρα δεν προβλέπεται το κλείσιμο των αεροδιαδρόμων για το προσεχές μέλλον, εκτιμούν και οι ελεγκτές των πτήσεων.

Η απόφαση ελήφθη μετά το χάος που προκλήθηκε από την απόλυτη διακοπή των πτήσεων στη Βρετανία όπως και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες λόγω των αυξημένων συγκεντρώσεων ηφαιστειακής τέφρας.

Επιπλέον, η σχετικά κοντινή απόσταση της Βρετανίας από τα ηφαίστεια της Ισλανδίας ανάγκασε τις Αρχές στην επανεξέταση του ζητήματος.

Η πολυήμερη διακοπή προκάλεσε τις έντονες διαμαρτυρίες των αεροπορικών εταιρειών που μίλησαν για υπερβολική αντίδραση εκ μέρους των Αρχών.

Κινητό με ενσωματωμένο Twitter




Η εταιρία Softbank Corp σχεδιάζει να συμπεριλάβει μέχρι το καλοκαίρι τις υπηρεσίες του Twitter στα νέα της τηλέφωνα. Αυτή την ανακοίνωση έκανε ο πρόεδρος της εταιρίας Μασαγιόσι Σον, σε μπρίφινγκ νωρίς σήμερα το πρωί στο Τόκιο.

ΑΤΜ με ράβδους χρυσού - Εφεύρεση γερμανού επιχειρηματία που λειτουργεί στο Άμπου Ντάμπι


ΘΛΙΒΕΡΕΣ ΠΡΩΤΙΕΣ ΣΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ Η ΕΛΛΑΔΑ

Όχι μια αλλά τρείς θλιβερές πρωτιές αναφορικά με το κάπνισμα έχει να επιδείξει η Ελλάδα, καθώς όχι μόνο έχει τα υψηλότερα ποσοστά καπνιστών στην Ευρώπη, αλλά κατέχει και την "πρωτιά" στα ποσοστά καπνίσματος στους δημόσιους χώρους και στο παθητικό κάπνισμα στο οικογενειακό περιβάλλον.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, το 42% των Ελλήνων καπνίζει και μάλιστα, το 32% καθημερινά. Απο αυτούς, το 30% δεν διστάζει να εκθέτει καθημερινά ακόμα και τους μή καπνίζοντες του σπιτιού του, στις βλαβερές συνέπειες του παθητικού καπνίσματος.

Μιλώντας σε ενημερωτική εκδήλωση στη Κύπρο, η πνευμονιολόγος στο ΓΝΑ "Ευαγγελισμός" κα Παρ. Κατσαούνου, επισήμανε ότι η διακοπή του καπνίσματος είναι ιδιαίτερα δύσκολη όταν γίνεται μεμονωμένα και μόνο με ατομική προσπάθεια, με αποτέλεσμα τα αναφερόμενα ποσοστά επιτυχούς διακοπής να κυμαίνοντα απο 3-5%.

Ακόμα και εκείνοι που τα καταφέρνουν συχνά υποτροπιάζουν.

"Επτά στους δέκα Έλληνες καπνιστές δηλώνουν επιθυμία να κόψουν το κάπνισμα, όμως απο αυτούς μόνο το 3-5% αναμένεται να τα καταφέρει εξαιτίας της εντονότατης εξάρτησης απο τη νικοτίνη", τονίζει η κα Κατσαούνη. "Σε αυτό το σημείο τα Ιατρεία Διακοπής Καπνίσματος μπορούν να βοηθήσουν", προσθέτει.

Έχει υπολογιστεί, ότι μόνο το 20% όσων θέλουν να κόψουν το κάπνισμα αναζητούν βοήθεια, παρά το γεγονός ότι αυτό δεκαπλασιάζει τη πιθανότητα να τα καταφέρουν, όπως υποστηρίζουν οι γιατροί. Στα ειδικά ιατρεία Διακοπής Καπνίσματος, οι πιθανότητες αυξάνουν θεαματικά και φθάνουν έως το 64% όπως δείχνουν τα στοιχεία στη Μονάδα Πνευμονολογίας και Αναπνευστικής Ανεπάρκειας του Ευαγγελισμού.

Erotica 2010 Athens (Videos)





Τζάστιν Γιάρο