Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2009

ΝΙΚΗ ΤΗΣ ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ ΜΕ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ ΠΕΝΑΛΝΤΙ VIDEO

Σε λίγες ημέρες παίρνει εξητήριο ο Κακαουνάκης


Ο Νίκος Κακαουνάκης βρισκόταν στην εντατική σε κρίσιμη κατάσταση.

Βγήκε όμως και είναι πολύ καλύτερα όπου και αναμένεται να πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο μέσα στην άλλη εβδομάδα.

sportime

ΜΕΡΙΚΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΣΥΣΚΕΥΕΣ ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ ΠΟΥ ΘΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΟΥΝ ΜΕΣΑ ΣΤΟ 2010 ...















Λιγότερα ξόδεψαν οι τουρίστες το 2009

Το 2009 μειώθηκε σημαντικά, σε σχέση με το προηγούμενο έτος, η μέση κατά κεφαλή δαπάνη των αλλοδαπών τουριστών που επισκέφθηκαν τη χώρα μας για διακοπές και παράλληλα αυξήθηκε το ποσοστό των επισκεπτών που προέρχονται από τις μέσες και κατώτερες κοινωνικές τάξεις με μικρότερο διαθέσιμο εισόδημα, και ως εκ τούτου δαπανούν στη χώρα μας ποσά χαμηλότερα σε σύγκριση με πέρυσι, σύμφωνα με τα στοιχεία που επεξεργάστηκε το Ινστιτούτο Τουριστικών Μελετών και Προβλέψεων (ΙΤΕΠ). Αποτέλεσμα αυτών των μεταβολών είναι η σημαντικά μικρότερη μέση ημερήσια δαπάνη ανά επισκέπτη στη χώρα μας, η οποία από 78,5 ευρώ το 2008 υποχώρησε σε 62,3 το 2009, δηλαδή μειώθηκε κατά 20,7%.

Συγκεκριμένα, η ανώτερη τάξη υποχώρησε από 35% του συνόλου των τουριστών το 2008 σε 24,1% το 2009, ενώ η κατώτερη κοινωνική τάξη αυξήθηκε από 9% το 2008 σε 25,2% το 2009. Επίσης, η ανώτερη εισοδηματική τάξη (άνω των 5.000 ευρώ καθαρό μηνιαίο εισόδημα) υποχώρησε από 27% του συνόλου των τουριστών το 2008 σε 19% το 2009, ενώ οι χαμηλές εισοδηματικές τάξεις (κάτω των 3.000 ευρώ) αυξήθηκαν από 42% το 2008 σε 51,6% το 2009. Προφανώς, στη μείωση της δαπάνης συνέβαλε και η οικονομική κρίση, αφού στην ερώτηση «σε ποιο βαθμό η τρέχουσα οικονομική κρίση επηρέασε τις διακοπές σας;», πάνω από τους μισούς (52,2%) απάντησαν ότι τους επηρέασε «λίγο» ή «πολύ».

Αυτό προκύπτει από έρευνα μεταξύ 2.030 τουριστών που αναχώρησαν από τα αεροδρόμια Ελ. Βενιζέλος, Μακεδονία, Ηρακλείου, Κέρκυρας και Ρόδου κατά την περίοδο 10 Αυγούστου - 10 Σεπτεμβρίου 2009. Η έρευνα κάλυψε τους επισκέπτες των μεγαλύτερων χωρών - πελατών μας, και ειδικότερα τις δυτικές χώρες που έχουν το υψηλότερο κατά κεφαλήν εισόδημα και είναι οι παραδοσιακοί επισκέπτες της χώρας μας. Συγκεκριμένα, εξετάστηκε το προφίλ των επισκεπτών από ΗΠΑ, Ηνωμένο Βασίλειο, Γερμανία, Ιταλία, Γαλλία, Ολλανδία, Αυστρία, Σουηδία και Βέλγιο. Με βάση τα πιο πρόσφατα στοιχεία, οι χώρες αυτές συμμετέχουν με ποσοστό 53% στο σύνολο των αφίξεων στην Ελλάδα.

Το κινητό που κοστίζει 3,2 εκατομμύρια δολάρια!

Το ακριβότερο κινητό του κόσμου είναι το τροποποιημένο iPhone 3GS, το οποίο κατασκεύασε ο γνωστός σχεδιαστής Stuart Hughes.

Το πολυτελές κινητό διαθέτει περίβλημα 272 γραμμαρίων χρυσού 22 καρατίων! Μάλιστα, η πρόσοψή του είναι στολισμένη με 136 αψεγάδιαστα διαμάντια και το λογότυπο στο πλάι με 53 διαμάντια. Το σπάνιο διαμάντι 7,1 καρατίων παίρνει τη θέση του κλασικού home button χαρίζοντας ακόμα μεγαλύτερη πολυτέλεια.

Η τιμή τού iPhone 3GS supreme αγγίζει τα 3,2 εκατομμύρια δολάρια και βρήκε ήδη τον πρώτο αγοραστή του, έναν αυστραλό επιχειρηματία, ο οποίος όμως θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του.









Διαβάστε ακόμα:

TAG Heuer Meridiist: έμπνευση από την Lamborghini!
Ο οίκος TAG Heuer λανσάρει το νέο πολυτελές κινητό τουMotorola WX Series: η νέα γενιά κινητών της Motorola
Έξι entry level κινητά που κάνουν την επικοινωνία διασκεδαστική!Nokia 3710 fold: το μικρό αλλά θαυματουργό!
Το νέο κινητό της Nokia κυκλοφόρησε!Motorola AURA Diamond Edition: κινητό-κόσμημα
Aπό χρυσό και διαμάντια το νέο τηλέφωνο της σειράς AURA Το HTC HD2 αποκλειστικά από τη Vodafone
Από τις αρχές Δεκεμβρίου στην αγορά!Samsung Omnia II: το πρώτο κινητό με Windows Mobile 6.5!
Το κινητό με το νέο λειτουργικό σύστημα της MicrosoftΤα νέα «σοκολατένια» κινητά της LG!
Κυκλοφόρησε η νέα σειρά κινητών τηλεφώνων LG Chocolate BL40 και BL20Το νέο κινητό της Samsung με υπογραφή Armani
Κομψότητα και νέα τεχνολογία σε ένα έξυπνο κινητό! Motorola ΖΝ300: Live & share!
Τις πιο εξελιγμένες δυνατότητες ψηφιακής απεικόνισης και social networking διαθέτει το νέο μοντέλο της Motorola ΖΝ300.Δείτε τo UEFA Champions League στo κινητό σας
Οι αγώνες που μεταδίδονται από το MEGA στo COSMOTE my view LG GD-900 Crystal: επικοινωνήστε με... διαφάνεια!
Το πρώτο κινητό τηλέφωνο με διαφανές κρυστάλλινο πληκτρολόγιο Motorola AURA Celestial Edition - “Σεληνιακή" επικοινωνία!
Μια exclusive έκδοση του AURA, επ' ευκαιρία των 40 χρόνων από την πρώτη προσσελήνωσηTo iPhone 3G S στην αγορά από τις 31 Ιουλίου
Vodafone και Cosmote ανακοίνωσαν την διάθεσή τουSamsung Jet: Εξυπνότερο από smartphone
To νέο τηλέφωνο της Samsung προσφέρει μια νέα εμπειρία αφής

Ο Σαμαράς άδειασε τον Κακλαμάνη για τη Δημαρχία

ΣΤΟ ΕΜΜΕΣΟ πλην σαφές άδειασμα του δημάρχου Αθηναίων Νικήτα Κακλαμάνη που εξήγγειλε νέα δική του υποψηφιότητα για τη δημαρχία, προχώρησε στη Βόννη ο πρόεδρος της Ν.Δ. Αντώνης Σαμαράς. Κατά τη συνάντηση με ομογενείς που είχε στη Βόννη, χαρακτήρισε άκαιρη κάθε συζήτηση που γίνεται τώρα για τις δημοτικές εκλογές και τις γαλάζιες υποψηφιότητες.

Συνεργάτες του προέδρου της Ν.Δ. τόνιζαν χθες ότι και το θέμα των δημοτικών εκλογών συνδέεται άμεσα με την οργανωτική ανασυγκρότηση του κόμματος, η οποία θα ολοκληρωθεί με το τακτικό συνέδριο αρχών και θέσεων που θα διεξαχθεί στις αρχές του προσεχούς Ιουνίου.

Ο λόγος για τον οποίο παρατείνεται ο χρόνος διεξαγωγής του συνεδρίου είναι ότι ο κ. Σαμαράς έχει αποφασίσει να συμμετέχουν στις προσυνεδριακές διαδικασίες και να αποκτήσουν ουσιαστικό λόγο στη νέα πορεία του κόμματος τα χιλιάδες νέα μέλη που γράφτηκαν κατά τις πρόσφατες εσωκομματικές εκλογές.

Το πρόβλημα είναι ότι με βάση το καταστατικό της Ν.Δ. οι ψηφοφόροι που συμμετείχαν στην κάλπη για τη γαλάζια διαδοχή απέκτησαν με την εγγραφή τους το δικαίωμα του εκλέγειν, αλλά χρειάζεται να παρέλθει διάστημα έξι μηνών για να αποκτήσουν και το δικαίωμα του εκλέγεσθαι.

Επιτελικά στελέχη της Ν.Δ. που βρίσκονται δίπλα στον κ. Σαμαρά τόνιζαν ότι ο νέος πρόεδρος θεωρεί επιβεβλημένο «αυτός ο κόσμος όχι μόνο να σπεύσει εκ νέου στις κάλπες για την εκλογή συνέδρων, αλλά όσοι θέλουν να διεκδικήσουν και τη δική τους εκλογή και να έχουν πιο ενεργή ανάμειξη στις εσωκομματικές διαδικασίες».

Στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στη Βόννη ο κ. Σαμαράς είχε κατ΄ ιδίαν συναντήσεις με τους πρωθυπουργούς της Ιταλίας Σίλβιο Μπερλουσκόνι και της Γαλλίας Φρανσουά Φιγιόν, οι οποίοι τον προσκάλεσαν σε Ρώμη και Παρίσι αντίστοιχα, καθώς και με τον Ισπανό αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Μαριάνο Ραχόι. Ωστόσο, οι επίσημες επισκέψεις του κ. Σαμαρά στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες αναμένεται να αρχίσουν από τη Λευκωσία.

Κοζώνης: «Αποσύρομαι...»

Αναλυτικά η ανακοίνωση Κοζώνη:

«ΤΗΝ ώρα που η αγαπημένη μας ομάδα περνάει τις πιο δύσκολες στιγμές της σύγχρονης ιστορίας της και δοκιμάζεται καθημερινά από γεγονότα και καταστάσεις που δεν αρμόζουν στο τεράστιο μέγεθός της, έκρινα σκόπιμο να προτείνω στον κ. Νοτιά ένα σχέδιο δράσης, το οποίο θα μας έκανε να επισπεύσουμε τη διαδικασία της μεταβίβασης των μετοχών της ΠΑΕ ΑΕΚ.
Σύμφωνα μ' αυτό το πλάνο ζήτησα από τον κ. Νοτιά να ξεκινήσουμε την Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2009, με δικά μου έξοδα, τη διενέργεια ελέγχου στην ΠΑΕ ΑΕΚ από την B.D.O της οποίας το κύρος δεν αμφισβητείται.
Από την πλευρά μου θα αναλάμβανα τον οικονομικό έλεγχο και ο κ. Νοτιάς τον διαχειριστικό έλεγχο της ΠΑΕ ΑΕΚ, ξεπερνώντας έτσι τον «σκόπελο» της υπογραφής ενός προσυμφώνου, το οποίο απ' ότι φαίνεται χρησιμοποιείται πλέον για να προσφέρει καλές δικαιολογίες για όλους όσους θα ήθελαν, ενδεχομένως, να καθυστερήσουν τη διαδικασία (άγνωστο γιατί...) ή ακόμη και να «τιναχθεί» αυτή η διαπραγμάτευση «στον αέρα». Άλλωστε έπειτα απ' όλα όσα έζησα το τελευταίο δίμηνο, έχω πλέον κάθε λόγο να είμαι εξαιρετικά επιφυλακτικός γύρω από τον ρόλο και τις προθέσεις κάποιων ανθρώπων οι οποίοι αποτελούν «κομμάτι» αυτής της (σύντομης αλλά ψυχοφθόρας) ιστορίας, εξαιρουμένου, φυσικά, του κ. Νοτιά.
Επί της ουσίας το προσύμφωνο καταρτίστηκε για να επισημοποιήσει μια κατάσταση κι όχι για να δεσμεύσει με ποινικές ρήτρες τις δυο πλευρές. Γι' αυτό πρότεινα στον κ. Νοτιά:
Να ξεκινήσουμε άμεσα τους ελέγχους κι αν επιβεβαιωθεί ότι το συνολικό χρέος της ΠΑΕ ΑΕΚ ανέρχεται (μαζί με την απόκλιση του 7%) στο ποσό των 34.240.000 ευρώ, να προχωρήσω στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου κατά 19 εκατομμύρια ευρώ, αναλαμβάνοντας την διοίκηση της ομάδας, μέσα από τη Γενική Συνέλευση της ΠΑΕ ΑΕΚ.
Αν όμως τα νούμερα των χρεών ήταν διαφορετικά απ' αυτά που μας παρουσιάστηκαν θα αποσύρω το ενδιαφέρον μου και θα μείνουν ανεπανόρθωτα εκτεθειμένοι στα μάτια της μεγάλης κοινωνίας των φίλων της ΑΕΚ, όλοι όσοι τα δημιούργησαν και προσπάθησαν να τα αποκρύψουν.
Να ξεκινήσει, παράλληλα, ο κ. Νοτιάς από την πλευρά του λεπτομερέστατο έλεγχο γύρω από την οικονομική μου κατάσταση. Έχει κάθε δικαίωμα, για το καλό της ομάδας μας, να πιστοποιήσει αν είμαι αναξιόπιστος και «φούσκα» ή διαθέτω, πράγματι, τα οικονομικά εφόδια για να οδηγήσω ξανά την ΑΕΚ εκεί που της αξίζει. Στην ΚΟΡΥΦΗ. Ο κ.Νοτιάς θα είχε, με τις ευλογίες μου, όλο το χρόνο να κάνει την έρευνά του, με σωστό και επαγγελματικό τρόπο, εγγράφως και επισήμως, ο οποίος δεν θα προσβάλει την τιμή και την υπόληψή μου, αλλά και δεν θα σπιλώνει το επιχειρηματικό μου κύρος μετά από 40 χρόνια δραστηριοποίησης στην μεγάλη αγορά της Αμερικής και όχι με επώνυμα η ανώνυμα τηλεφωνήματα σε τράπεζες και χρηματοπιιστωτικά ιδρύματα που συνεργάζομαι όπως πράττουν κάποιοι άλλοι .
Αν ο κ.Νοτιάς διαπίστωνε με την ολοκλήρωση της έρευνάς του ότι ήμουν τελικά μια «φούσκα που έσκασε στα χέρια του», του έδινα το δικαίωμα να με καταγγείλει ανοικτά στον κόσμο της ΑΕΚ.
Με την ευκαιρία επειδή έχουν αναπτυχθεί πολλά σενάρια γύρω από το ζωηρό ενδιαφέρον μου για την ΑΕΚ, ο κόσμος της ομάδας οφείλει να γνωρίζει ότι στηρίζομαι αποκλειστικά στις δικές μου δυνατότητες, όπως άλλωστε έχω μάθει να κάνω σ' όλη μου τη ζωή. Μια φράση «δεν είμαι μπροστάρης κανενός».
Ευχόμουν ολόκαρδα να δεχθεί ο κ. Νοτιάς την πρότασή μου, ευχόμουν επίσης να επιβεβαιώσει ο έλεγχος ότι τα χρέη δεν θα ήταν διπλάσια απ' αυτά που μας παρουσιάστηκαν, ευχόμουν από την ΓΣ της ΠΑΕ να αναλάμβανα διοίκηση και να ξεκίνησα την προσπάθεια της αναγέννησης της αγαπημένης μας ομάδας.
Απευχόμουν την ώρα και τη στιγμή που θα με οδηγούσαν στην απόφαση της απόσυρσης του ενδιαφέροντός μου. Δυστυχώς το κατάφεραν. ΑΠΟΣΥΡΩ ΟΡΙΣΤΙΚΑ την πρόταση μου προς τους μέτοχους. Άλλωστε η υπομονή έχει και τα όριά της.
Ωστόσο ακόμη και σ' αυτή την περίπτωση θέλω να διαβεβαιώσω τον λαό της ΑΕΚ ότι όχι μόνο δεν απογοητεύτηκα αλλά έγινα πιο δυνατός και δεσμεύομε στους φιλάθλους μας ότι το όραμα και τα όνειρα που έχουμε για την ΑΕΚ δεν μπορούν να εμποδιστούν από κανέναν και από τίποτα θα παραμείνουν ζωντανά. Άλλωστε η ζωή είναι γεμάτη ΕΚΠΛΗΞΕΙΣ...»

1 στους 3 πολίτες εμφανίζεται ανήσυχος για το ενδεχόμενο χρεοκοπίας της ελληνικής οικονομίας

σύμφωνα με τη νέα, πανελλαδική δημοσκόπηση της MRB, που παρουσίασε την Πέμπτη το MEGA.

Ειδικότερα, στην ερώτηση "πόσο πιθανό θεωρείτε το ενδεχόμενο χρεοκοπίας της ελληνικής οικονομίας;", από το σύνολο του εκλογικού σώματος:

* Το 34,5% απαντά πολύ και αρκετά πιθανό
* Το 57,5% απαντά όχι τόσο και καθόλου πιθανό
* Το 6,5% απαντά ότι δεν έχει ενημερωθεί/δεν έχει άποψη και
* Το 1,5% απαντά δεν ξέρω/δεν απαντώ.

Μοιρασμένο εμφανίζεται το εκλογικό σώμα όταν ερωτάται εάν "θα μπορέσει το ΠΑΣΟΚ να ανταποκριθεί στις επιταγές της ΕΕ, τηρώντας ταυτόχρονα τις προεκλογικές του δεσμεύσεις;".

* Το 44,4% απαντά σίγουρα και μάλλον θα μπορέσει
* Το 49% απαντά σίγουρα και μάλλον δεν θα μπορέσει και
* Το 6,6% απαντά δεν ξέρω/δεν απαντώ.

Ωστόσο, στην ερώτηση εάν "το ΠΑΣΟΚ γνώριζε την έκταση των προβλημάτων της ελληνικής οικονομίας προεκλογικά;", οι ερωτηθέντες, στο σύνολο των ψηφοφόρων, απαντούν:

* Το 73,7% σίγουρα και μάλλον ναι
* Το 23,7% σίγουρα και μάλλον όχι
* Το 2,6% δεν ξέρω/δεν απαντώ.

Στην πρόθεση ψήφου, το σκηνικό που προκύπτει από την έρευνα δεν απέχει από την εικόν ατων αποτελεσμάτων των εκλογών του Οκτωβρίου, με την ψαλίδα μεταξύ ΠΑΣΟΚ και να ΝΔ είναι στις 7,9 ποσοστιαίες μονάδες. Ειδικότερα, τα ποσοστά των κομμάτων είναι:

* ΠΑΣΟΚ 38,2%
* ΝΔ 30,3%
* ΚΚΕ 6,6%
* ΛΑΟΣ 4%
* ΣΥΡΙΖΑ 3,8% και
* Οικολόγοι Πράσινοι 2,1%

Σε ό,τι αφορά την εικόνα που έχει το σύνολο των ψηφοφόρων για το κυβερνών και τα κόμματα της αντιπολίτευσης, καταγράφεται:

* ΠΑΣΟΚ: Θετικές κρίσεις 36,6% και αρνητικές 46,3%
* ΝΔ: Θετικές κρίσεις 19,6% και αρνητικές 59,2%
* ΚΚΕ: Θετικές κρίσεις 11,9% και αρνητικές 67,3%
* ΛΑΟΣ: Θετικές κρίσεις 9,6% και αρνητικές 71,1%
* ΣΥΡΙΖΑ: Θετικές κρίσεις 8,5% και αρνητικές 68,7%.

Αναφορικά με τη δημοτικότητα του πρωθυπουργού και των πολιτικών αρχηγών της αντιπολίτευσης, προκπύπτουν τα εξής αποτελέσματα:

Γιώργος Παπανδρέου: Θετικές κρίσεις 47,5% και αρνητικές 36,4%
Αντώνης Σαμαράς: Θετικές κρίσεις 44,5% και αρνητικές 33,9%
Αλέξης Τσίπρας: Θετικές κρίσεις 16,4% και αρνητικές 60,1%
Αλέκα Παπαρήγα: Θετικές κρίσεις 14% και αρνητικές 64,7%
Γιώργος Καρατζαφέρης: Θετικές κρίσεις 13,9% και αρνητικές 68%.

Στην ερώτηση "πώς κρίνετε την εκλογή Σαμαρά στην προεδρία της ΝΔ;", στο σύνολο των ψηφοφόρων θετικά απαντά το 70,4% και αρνητικά το 21,6%, ενώ στους ψηφοφόρους της ΝΔ θετικά απαντά το 86,1% και αρνητικά το 10,5%.

Εκτός από τους αρχηγούς, οι πρώτοι σε δημοτικότητα πολιτικοί είναι:

* Φώφη Γεννηματά 49,9%
* Λιάνα Κανέλλη 49,6%
* Απόστολος Κακλαμάνης 46,9%
* Ευάγγελος Βενιζέλος 45,2%
* Νικήτας Κακλαμάνης 45,2%
* Μιχάλης Χρυσοχοϊδης 42,8%
* Ανδρέας Λοβέρδος 39%
* Δημήτρης Αβραμόπουλος 38,4% και
* Ντόρα Μπακογιάννη 38%.

megatv

ΤΑ 10 ΓΡΗΓΟΡΟΤΕΡΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ

Δελτίο Τύπου για κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω διεξαγωγής του 26ου Γύρου Αθήνας 2009 την Κυριακή 13-12-2009

Λόγω διεξαγωγής του 26ου ΓΥΡΟΥ ΑΘΗΝΑΣ 2009,την Κυριακή 13-12-2009 θα πραγματοποιηθούν σταδιακές- τμηματικές διακοπές και εκτροπές της κυκλοφορίας των οχημάτων, στις παρακάτω λεωφόρους & οδούς του Δήμου Αθηναίων, κατά μήκος των διαδρομών των διαγωνιζομένων, οι οποίες θα αρχίσουν από την 08:00 ώρα περίπου και θα διαρκέσουν έως ότου ολοκληρωθούν οι εκδηλώσεις:


Αθηνάς , σε όλο το μήκος της και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας καθώς και τις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.

Πλατείες Ομονοίας και Συντάγματος.

Πειραιώς, στο τμήμα της μεταξύ της Ιεράς Οδού και της Πλ. Ομονοίας και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας καθώς και τις καθέτους αυτής έως της πρώτη παράλληλο.

Ασωμάτων, σε όλο το μήκος της καθώς και τις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.

Λ. Συγγρού, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Πετμεζά και της Λεωφ, Αμαλίας και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας καθώς και τις καθέτους αυτής.

Αθ. Διάκου, σε όλο το μήκος της και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.

Λ. Βασ. Αμαλίας, σε όλο το μήκος της και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας καθώς και τις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.

Λ. Βασ. Όλγας, σε όλο το μήκος της και στα δυο ρεύματα κυκλοφορίας.

Λ. Βασ. Σοφίας , στο τμήμα αυτής μεταξύ των Λεωφόρων Βασ. Κων/νου και Βασ. Αμαλίας και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.

Πανεπιστημίου, σε όλο το μήκος της καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.

Ακαδημίας, στο τμήμα αυτής από την οδό Κανάρη έως την Λεωφ. Βας. Σοφίας.

Πατησίων , στο τμήμα αυτής από τη Λεωφ. Αλεξάνδρας έως την πλατεία Ομονοίας και στα δυο ρεύματα κυκλοφορίας καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.

Αγ. Κων/νου , στο τμήμα αυτής από την πλατεία Ομονοίας έως την οδό Σωκράτους.

Σωκράτους, στο τμήμα αυτής από την οδό Σατωμβριάνδου έως την οδό Σοφοκλέους.

Αιόλου, στο τμήμα αυτής μεταξύ των οδών Πανεπιστημίου και Σταδίου και στα δυο ρεύματα κυκλοφορίας.

Σταδίου, σε όλο το μήκος της καθώς και τις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.

Φιλελλήνων, σε όλο το μήκος της καθώς και τις καθέτους αυτής έως και την πρώτη παράλληλο.

Ερμού, σε όλο το μήκος της και στα δυο ρεύματα κυκλοφορίας καθώς και τις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.

Μητροπόλεως, σε όλο το μήκος της καθώς και τις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.

Καρ. Σερβίας, σε όλο το μήκος της καθώς και τις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.

Σοφοκλέους, σε όλο το μήκος της καθώς και τις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.

Λ. Βασ. Κων/νου, στο τμήμα μεταξύ των Λεωφόρων Β. Σοφίας και Β. Όλγας και στα δυο ρεύματα κυκλοφορίας.

Αρδητού, στο τμήμα μεταξύ των Λεωφόρων Βουλιαγμένης και Β. Όλγας και στα δυο ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και τις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.

Παρακαλούνται οι οδηγοί των οχημάτων, για της καλύτερη εξυπηρέτηση τους και της αποτροπή πρόσθετων κυκλοφοριακών προβλημάτων να αποφύγουν την κίνηση τους στα προαναφερόμενα σημεία, κατά το παραπάνω χρονικό διάστημα και να συνεργάζονται με τους τροχονόμους που θα ρυθμίζουν την κυκλοφορία για τις ανάγκες του αγώνα αυτού.

Αποτελέσματα κλήρωσης ΛΟΤΤΟ


ΝΙΚΗΤΡΙΑ ΣΤΗΛΗ

12
20
22
23
41
45
+
17

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΙΑΛΟΓΗΣ - ΔΙΑΝΕΜΟΜΕΝΑ ΚΕΡΔΗ

Κατηγορίες Επιτυχιών Διανεμόμενα Επιτυχίες Κέρδη ανά επιτυχία
6αρια 400.000,00 - ΤΖΑΚ-ΠΟΤ
5+1 1 50.000,00
5αρια 14 1.500,00
4αρια 633 30,00
3αρια 14.378 1,50
Σύνολο Στηλών : 981.144

Κωφίδης: «Άδικο το αποτέλεσμα»

Ικανοποιημένος από την προσπάθεια των ποδοσφαιριστών του, εμφανίστηκε στην συνέντευξη Τύπου, μετά τον αγώνα του Ηρακλή με τον Παναθηναϊκό, ο Σάββας Κωφίδης. Ο τεχνικός του Γηραιού τόνισε μεταξύ άλλων ότι το αποτέλεσμα του αγώνα ήταν άδικο: «Ήταν μια καλή προσπάθεια για την ομάδα μας σε ένα παιχνίδι που είχε έναν καλό ρυθμό χωρίς να φτάσει σε υψηλά επίπεδα από ποιοτικής πλευράς. Ήμασταν οργανωμένοι αμυντικά. Ο αντίπαλος είχε την κατοχή της μπάλας αλλά δεν τον αφήσαμε να κάνει επικίνδυνες καταστάσεις στην αντίθετη εστία ενώ εμείς είχαμε φάσεις για γκολ. Είναι ενθαρρυντικό για την ομάδα ότι υπάρχει βελτίωσης σε αρκετά πράγματα. Θεωρώ ότι είναι άδικο για τα παιδιά αυτά το σημερινό αποτέλεσμα. Αν σε κάθε ματς έχουμε απόδοση σαν τη σημερινή και αν κάνουμε φάσεις για να κάνουμε γκολ να είστε σίγουροι ότι θα έρθει κι αυτό».

metrosport

Ληστεία σε κατάστημα με ψιλικών στην Νικόπολη Θεσσαλονίκης

Δύο άτομα εισέβαλαν σε κατάστημα ψιλικών στην Νικόπολη Θεσσαλονίκης και με την απειλή πιστολιού άρπαξαν τις εισπράξεις από τον ιδιοκτήτη.

seleo

Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα υδατοσφαίρισης: Στην Ελλάδα ο όμιλος των προκριματικών

Η Ελλάδα θα διοργανώσει τους αγώνες του ομίλου της εθνικής μας ομάδας υδατοσφαίρισης ανδρών στα προκριματικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος του 2010. Την απόφαση αυτή πήρε, στη σημερινή συνεδρίασή του στην Κωνσταντινούπολη, το μπιρό της LEN με την παρουσία και του αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας υγρού στίβου και προέδρου της ΚΟΕ Δημήτρη Διαθεσόπουλου.

Οι προκριματικοί αγώνες του Ευρωπαϊκού είναι προγραμματισμένοι για τις 30 Απριλίου-2 Μαϊου 2010. Αντίπαλοι της Ελλάδας στον όμιλο είναι η Γαλλία, η Σλοβενία και η ΠΓΔΜ. Την πρόκριση για τα τελικά θα πάρουν οι δύο πρώτες στις βαθμολογία του ομίλου.

Τη διοργάνωση του ομίλου διεκδίκησε και η Γαλλία, αλλά δεν μπόρεσε να υπερισχύσει της ελληνικής υποψηφιότητας.

Οι άλλοι δύο όμιλοι θα διεξαχθούν στην Τουρκία και στη Ρουμανία.

Στις γυναίκες, τους ομίλους των προκριματικών του Ευρωπαϊκού θα διοργανώσουν η Ολλανδία (το γκρουπ όπου μετέχει και η εθνική μας) και η Ιταλία.

Η Ελλάδα έθεσε υποψηφιότητα για τη διοργάνωση του Ευρωπαϊκού κολύμβησης πρωταθλήματος ανοιχτής θάλασσας εφήβων-νεανίδων.

Το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κολύμβησης-καταδύσεων-συγχρονισμένης κολύμβησης εφήβων-νεανίδων του 2011 θα γίνει στο Βελιγράδι.

Μετακομίζει η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία. Μετά από πολλές διαβουλεύσεις πέρασε τελικά η απόφαση της πλειοψηφίας του μπιρό της LEN για μεταφορά της έδρας της από τη Ρώμη στο Λουξεμβούργο. Η μετακόμιση θα γίνει του χρόνου.

Η επόμενη συνεδρίαση του μπιρό της LEN θα γίνει στο Οσλο 25-28 Μαρτίου 2010 και το κογκρέσο της Ευρωπαϊκής ομοσπονδίας στη Λεμεσό στις 29 Μαϊου.

Ανάληψη ευθύνης απο Θεσσαλονικη

Θέλουμε να υπενθυμίσουμε σε όλους αυτούς που έστω και για λίγο αρχικά ξεγελάστηκαν, αναθάρρησαν ή έστω έδωσαν και λίγο χρόνο σε Πασοκ και Χρυσοχοϊδη οτι κανένα "σοσιαλιστικό" προκάλλυμα δεν μπορεί να αποκρύψει τον εξουσιαστικό ολοκληρωτισμό της εποχής μας.
Ο σιχαμερός υπουργος δηθεν προστασίας του πολίτη έδειξε ξεκάθαρα τις προθέσεις του ενάντια στα αντιστεκόμενα κομμάτια της κοινωνίας με το όργιο καταστολής των πορειών του 3ημέρου 6-7-8 Δεκέμβρη σχεδόν παντού. Επίσης το δόγμα μηδενικής ανοχής που επιδεικνύεται φαίνεται οτι στοχεύει κυρίως τον αντιεξουσιαστικό-αναρχικό χώρο κάτι που φάνηκε καθαρά απο την έφοδο των μπάτσων και την σύλληψη όσων ήταν μέσα στο στέκι 'Ρεσάλτο' στην Αθήνα μόλις μια μέρα πριν την πορεία της επετείου αλλά και απο την βαριά καταδίκη του Ηλία Νικολάου (κατηγορούμενος για εμπρησμό) λίγες μέρες νωρίτερα στην Θεσσαλονίκη. Τιμωρίες οι οποίες το κράτος θέλει να λειτουργούν παραδειγματικά για να αποτρέπουν μελλοντικές κινήσεις. Δεν είναι κάτι πρωτόγνωρο όμως: θέλουν να μας εμπνεύσουν τον φόβο γιατί μας φοβούνται. Η εξουσία η ιδια είναι συνώνυμο της βίας γιαυτό μόνο περισσότερη οργή μας γεμίζουν οι αντι-βίαιες και ειρηνικές εξαγγελίες του υπουργού για την μελλοντική κοινωνία. Εμείς απαντάμε με βία όχι γιατί έχουμε κακή εξουσία αλλά γιατί είναι εξουσία είναι ανεξάρτητα με το πως εκδηλώνεται κατα καιρούς.

Ο κρατικός μηχανισμός και ότι τον αποτελεί απο πολιτικούς, διπλωμάτες, ένστολους και μη φρουρούς, δημοσιογράφους και λοιπούς ρουφιάνους θα μας βρίσκουν σταθερά στο απέναντι στρατόπεδο.

Στα στενά περιθώρια που μας απομένουν απαντάμε με αντάρτικο πόλης μέχρι την ανατροπή.

Αναλαμβάνουμε την ευθύνη για τον εμπρησμό διπλωματικού οχήματος (προξενείο Αλβανίας) τα ξημερώματα του Σαββάτου 12/12 στο κέντρο της Θεσσαλονίκης λίγα μόλις μέτρα απ'το Α.Τ Λευκού πύργου.

Αναρχική δράση

indymedia

Η Μις Γιβραλτάρ κατέκτησε τον τίτλο της «Μις Κόσμος 2009»


Ανάμεσα σε 112 διαγωνιζόμενες, η «Μις Γιβραλτάρ», η 23χρονη Κάϊαν Αλντορίνο, εξελέγη απόψε --στον παγκόσμιο διαγωνισμό ομορφιάς, στο Γιοχάνεσμπουργκ της Νότιας Αφρικής- «Μις Κόσμος 2009».

«Την τηλεοπτική μετάδοση των διεθνών καλλιστείων παρακολούθησαν πολλές εκατοντάδες εκατομμύρια τηλεθεατών, σε όλο τον κόσμο», ανέφεραν αργά σήμερα οι Βρετανοί διοργανωτές τους.

Η Μεξικανή Πέρλα Μπελτράν εξελέγη σήμερα «αναπληρωματική Μις Κόσμος», ενώ η Τατούμ Κεσουάρ, από τη Νότια Αφρική, εξελέγη τρίτη στο διεθνή διαγωνισμό της ομορφιάς.

ΕΥΓΕΝΙΑ ΠΑΠΑΘΩΜΑ... ΜΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΑΠΟ ΤΟ ΧΤΕΣ

Η ΣΑΣΑ ΣΤΟ MAXIX ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ







































http://vraseryzi.com/sasa-mpasta-maxim-2009/

Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΑΡΗ

Ο κόσμος του Αρη έχει κάνει αρκετή υπομονή φέτος, αλλά αποτελέσματα δεν βλέπει κι έτσι άπαντες τίθενται προ των ευθυνών τους πλέον. Μετά το τέλος του ματς με τον Αστέρα και τις αποδοκιμασίες εντός γηπέδου, τα πράγματα έγιναν πιο δύσκολα για τους παίκτες στη συνέχεια. Εξοργισμένοι οπαδοί του Αρη συγκεντρώθηκαν στον χώρο έξω από τα αποδυτήρια και για αρκετή ώρα παρέμειναν εκεί φωνάζοντας διάφορα συνθήματα και αποδοκιμάζοντας τους ποδοσφαιριστές, που δεν μπορούσαν να φύγουν από το «Κλεάνθης Βικελίδης». Χρειάστηκε να επέμβει η αστυνομία -χωρίς να κάνει χρήση χημικών- για να απομακρυνθούν οι συγκεντρωμένοι οπαδοί, που στη συνέχεια έβαλαν φωτιές σε κάποιους κάδους σκουπιδιών. Οσο για την ομάδα, υποχρεώθηκε να αποχωρήσει από την... πίσω πόρτα, για να μην έρθει σε επαφή με τους οπαδούς.

Κατοστάρα και ωραία

Ο Ολυμπιακός κέρδισε άνετα με 107-73 τα Τρίκαλα σε έναν αγώνα που προσέφερε αρκετό θέαμα και κατάφερε να ξεκουράσει για μεγάλο διάστημα τους βασικούς του.

Οι Βασιλόπουλος και Σχορτσιανίτης προτιμήθηκε να μείνουν εκτός δωδεκάδας για να ξεπεράσουν τους τραυματισμούς τους. Ο Θοδωρής Παπαλουκάς δεν χρησιμοποιήθηκε καθόλου στο πρώτο ημίχρονο σε μια προσπάθεια να πάρει πολύτιμες ανάσες, μιας και τα λεπτά συμμετοχής του μέχρι στιγμής είναι πάρα πολλά.

Έτσι ο Ολυμπιακός ξεκίνησε το παιχνίδι με τα Τρίκαλα με τους Τεόντοσιτς, Μπέβερλι, Τσίλντρες, Κλέιζα και Μπουρούση. Στο πρώτο δεκάλεπτο όταν πια είχε σταθεροποιηθεί η διαφορά προστέθηκαν σε αυτούς και οι Βούισιτς και Χαλπερίν.

Στην πρώτη περίοδο λοιπόν, οι Κλέιζα και Τεόντοσιτς πέτυχαν από δέκα πόντους έκαστος και παίζοντας οι «ερυθρόλευκοι» συνολικά καλή άμυνα κατάφεραν να ξεφύγουν με 27-18 λίγο πριν τη λήξη του δεκαλέπτου με πολύ καλά ποσοστά ευστοχίας (3/4 βολές, 9/14 διπ., 2/3 τριπ.).

Έπειτα μετά και από εκκλήσεις του λιγοστού κόσμου που είχε τη δυνατότητα λόγω… ησυχίας να περάσει άμεσα τα μηνύματα του, μπήκε στο παρκέ και η δεύτερη γραμμή κρούσης συνεπικουρούμενη από λίγους βασικούς. Έχοντας κλείσει αποτελεσματικά τη δύναμη πυρός των Τρικάλων, δηλαδή τους Αμερικάνους, οι Κατσαρές και Σίμτσακ δεν μπορούσαν να δημιουργήσουν σοβαρά προβλήματα στον Ολυμπιακό.

TRAILER - ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΜΕ ΤΙΣ ΛΕΥΚΕΣ

H TAINIA ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΣΤΙΣ 30 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2010

«Ελάτε, αλλά να προσέχετε» Ποιοι κίνδυνοι ελλοχεύουν στη μουντιαλική Ν. Αφρική για τους φιλάθλους – Με προστασία η Εθνική

H αντιπροσωπεία της ΕΠΟ επιστρέφοντας από τη Νότια Αφρική όπου βρέθηκε την περασμένη εβδομάδα λόγω της κλήρωσης των ομίλων του Μουντιάλ του προσεχούς Ιουνίου, δεν είχε να ασχοληθεί μόνο με το χρηστικό δίλημμα «Ντέρμπαν ή Γιοχάνεσμπουργκ» ως βάση της Εθνικής στους τρεις αγώνες που θα διεξαχθούν σε διαφορετικές πόλεις.

Επί τάπητος τέθηκε και το θέμα της ασφάλειας της αποστολής της ομοσπονδίας που θα περιλαμβάνει α) την ομάδα β) τα μέλη της ΕΠΟ και γ) τους συγγενείς των ποδοσφαιριστών.

Το θέμα της ασφάλειας λόγω της υψηλής εγκληματικότητας που υπάρχει, αποτελεί διακύβευμα για την επιτυχία της διοργάνωσης και προβληματίζει τη FIFA, την κυβέρνηση της χώρας που θα φιλοξενήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο και πλέον την ΕΠΟ που θέλει να πάρει μέτρα προκειμένου κανένα μέλος της επίσημης αποστολής να μη βρεθεί προ δυσάρεστων εκπλήξεων.

Οι κινήσεις που θα γίνουν θα είναι να επικοινωνήσει με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για να ζητήσει τη συνδρομή του και να ανοίξει δίαυλο επικοινωνίας με την πρεσβεία στη Νότια Αφρική για την καλύτερη δυνατή οργάνωση της παραμονής της αποστολής.

Στις σκέψεις που υπάρχουν στην ΕΠΟ είναι να ζητηθεί η προστασία της αποστολής από Ελληνες αστυνομικούς και να συμβληθεί με εταιρεία ιδιωτικής ασφάλειας που εδρεύει στη Νότια Αφρική και έχει το «know how» στην αντιμετώπιση της εκεί εγκληματικότητας.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις η Νότια Αφρική θα υποδεχθεί περίπου 450.000 φιλάθλους που θα βρεθούν εκεί για να παρακολουθήσουν το μεγαλύτερο ποδοσφαιρικό γεγονός. Τα μέτρα ασφαλείας λέγεται ότι θα είναι «δρακόντεια» στα γήπεδα και γύρω από αυτά, ενώ κάποιες χώρες όπως η Αγγλία, οι ΗΠΑ, η Γερμανία και η Ολλανδία θα φέρουν μαζί τους μεγάλο αριθμό αστυνομικών για τη φύλαξη των αποστολών τους.

Ανθρωποι που ζουν εκεί και με τους οποίους επικοινωνήσαμε μας είπαν: «Ελάτε, αλλά προσέχετε». Η κατάσταση περιγράφεται ως εξής: Η επίσημη ανεργία είναι στο 25%. Καθημερινά σημειώνονται περιστατικά εγκληματικότητας. Στα σπίτια υπάρχουν ηλεκτροφόρα καλώδια, αλλά τα ξενοδοχεία είναι ασφαλή. Υπάρχει αυτοκινητοπειρατεία. Το βράδυ, όταν δεν υπάρχει κίνηση, τα κόκκινα φανάρια είναι παγίδες. Καλύτερα να μην σταματά ο οδηγός και να έχει πάντα τις ασφάλειες κλειστές. Απαγορευμένα μέρη θεωρούνται τα «township» που υπάρχουν γύρω από τις μεγάλες πόλεις, κυρίως το Γιοχάνεσμπουργκ και ουσιαστικά είναι γκέτο μαύρων. Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται σε συναλλαγές που γίνονται σε ATM και κατά την έξοδο από κοσμηματοπωλεία. Το βράδυ ο βαθμός επικινδυνότητας υπερδιπλασιάζεται. Το χειρότερο είναι ότι πολλές φορές η κλοπή συνοδεύεται από αφαίρεση ζωής. Δεν ενδείκνυται να κυκλοφορεί κάποιος μόνος και να φορά ακριβά πράγματα. Αν πέσει θύμα κλοπής καλύτερα να μην προβάλει αντίσταση.

Πιο ασφαλή για αγορές και για φαγητό είναι τα «Shopping Malls» που είναι καλά φυλασσόμενα. Ηδη η γερμανική πρεσβεία στην Πραιτώρια που έχει δημιουργήσει ιστοσελίδα με σχετικές οδηγίες (www.germany-southafrica-football.dipl.de), ενώ ο πρόεδρος της Ν. Αφρικής, Τζέικομπ Ζούμα, με μήνυμά του πριν από την έναρξη της κλήρωσης κάλεσε τους συμπατριώτες του να φερθούν στους επισκέπτες για το Μουντιάλ με ευγένεια «γιατί είναι φίλοι μας»...

Χρήσιμες οδηγίες

Οι πόλεις στις οποίες θα δώσει τους αγώνες της η Εθνική δεν έχουν υψηλή εγκληματικότητα. Το ίδιο ισχύει και για το Ντέρμπαν -αν τελικά επιλεγεί ως βάση της ομάδας- σε σχέση με το Γιοχάνεσμπουργκ (βέβαια τα κριτήρια επιλογής θα είναι διαφορετικά).

Στη Νότια Αφρική ζουν περίπου 45.000 Ελληνες και Κύπριοι. Ελληνικό στοιχείο από τις πόλεις που θα αγωνιστεί η Εθνική υπάρχει στο Μπλουμφοντέιν στο οποίο θα γίνει το παιχνίδι με τη Νιγηρία. Παρότι η απευθείας πτήση από Αθήνα σε Νότια Αφρική που υπήρχε μέχρι πρόσφατα, δεν υπάρχει πλέον και τα αεροπορικά εισιτήρια είναι ακριβά, ο σύνδεσμος φιλάθλων «Γαλανόλευκος Φάρος» θα διοργανώσει δύο εκδρομές διάρκειας εννέα και 14 ημερών. Την περασμένη Πέμπτη η ΕΠΟ ανακοίνωσε τη διαδικασία αγοράς εισιτηρίων.

kathimerini

Καπιταλισμός: ιστορία ενός έρωτα Trailer

Το πρόσφατο ντοκιμαντέρ του Μάικλ Μουρ δεν είναι ούτε μάθημα πολιτικής οικονομίας ούτε ερωτικό δράμα, όπως υπαινίσσεται ο τίτλος του. Είναι ένα μείγμα ρεπορτάζ και σόου με τη γνωστή συνταγή του πληθωρικού σκηνοθέτη, με φόντο μια επιτηδευμένη εικόνα της σημερινής Αμερικής που παραπέμπει συνειρμικά στο κραχ του 1929 και στη μετέπειτα ανάκαμψη της χώρας χάρη στο new deal του Ρούσβελτ. Αν θέλετε μια ταινία τεκμηρίωσης γύρω από τους μηχανισμούς της παγκοσμιοποιημένης αγοράς και το προφίλ του σημερινού καπιταλισμού, αναζητήστε στο κοντινότερο βιντεοκλάμπ ή στο Διαδίκτυο το εξαιρετικό ντοκιμαντέρ «Corporation» των Μαρκ Ακμπαρ και Τζένιφερ Αμποτ (2003). Θα έχετε μια σαφέστερη εικόνα για ό,τι βύθισε τις οικονομίες στην πρόσφατη κρίση. Ο «Καπιταλισμός: ιστορία ενός έρωτα» είναι μια ταινία άλλοτε ειρωνική, άλλοτε οργισμένη κι άλλοτε προβοκατόρικη για τη διάψευση του αμερικανικού ονείρου που ζει η Αμερική από τα χρόνια του Ρέιγκαν μέχρι σήμερα.

ΑΣΤΕΙΕΣ ΓΑΤΟΥΛΕΣ...........

ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΕΚΑΝΕ Ο ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΑΣ ΤΗΣ ΚΛΟΥΖ

Ο ΝΕΟΣ ΜΠΡΟΥΣ ΛΙ

Κούπερ: «Είναι... ντροπή αυτή η ήττα»

Ο Εκτορ Κούπερ χαρακτήρισε... ντροπιαστική την ήττα από τον Αστέρα Τρίπολης και απέδωσε το κακό αποτέλεσμα στον αδικαιολόγητο εκνευρισμό των παικτών του.

«Είναι δύσκολο να εξηγήσεις τι συνέβη. Κόντρα στην πορεία του παιχνιδιού δεχτήκαμε ένα ανόητο γκολ που μας προκάλεσε εκνευρισμό. Η νευρικότητα ήταν εμφανής στις κινήσεις μας αλλά μολονότι δεν δημιουργήσαμε πολλές ευκαιρίες, με τις φάσεις που κάναμε θα έπρεπε να πάρουμε την ισοπαλία. Εξάλλου, δεν δεχτήκαμε την παραμικρή πίεση από τον αντίπαλο. Το παράδοξο είναι ότι όταν ο Αστέρας έμεινε με δέκα παίκτες εμείς γίναμε ακόμη πιο νευρικοί αντί να αποκτήσουμε πλεονέκτημα. Δεν μου αρέσει να κρίνω το αποτέλεσμα ως δίκαιο ή άδικο αλλά δεν μπορώ να μην επισημάνω ότι η ήττα μας δεν ήταν απόρροια ανωτερότητας του αντιπάλου. Ο Αστέρας έπαιξε πάντως έξυπνα και κατέκτησε τη νίκη με επαγγελματικό τρόπο. Αυτό που με ενοχλεί περισσότερο είναι ότι κάναμε πάλι ένα βήμα πίσω αφήνοντας αναξιοποίητη την νίκη στη Λιβαδειά. Το συγκεκριμένο αποτέλεσμα είναι μία ντροπή για μας αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι άλλο από το να κοιτάξουμε μπροστά».

Ο προπονητής του Αρη υπογράμμισε επίσης την ανάγκη βελτίωσης στην τελική προσπάθεια και τόνισε ότι το αγωνιστικό πνεύμα πρέπει να συνδυάζεται με ποδοσφαιρική... ευφυΐα. «Ο εκνευρισμός μας φαίνεται κυρίως στην τελική προσπάθεια. Εχουμε πολλή δουλειά μπροστά μας για να γίνουμε πιο αποτελεσματικοί. Η φάση του Κόκε είναι χαρακτηριστική. Πάνω στο άγχος του, αντί να πλασάρει δίνει πάσα στον Κάμπορα. Δεν έχω πάντως παράπονο από την αγωνιστική συμπεριφορά των παικτών. Οι παίκτες έχουν διάθεση και δουλεύουν πολύ σκληρά για να βγάλουν την ομάδα από τη δύσκολη θέση. Δεν αρκεί όμως το πάθος, δεν αρκεί η διάθεση. Χρειάζεται και ποδοσφαιρική ευφυΐα, ειδικά όταν ο αντίπαλος μένει με δέκα παίκτες».

Δύο νέα παιδιά θύματα της νέας γρίπης στη χώρα μας

Πρόκειται για έναν 19χρονο και μια 18 χρονη οι οποίοι δεν αντιμετώπιζαν άλλα προβλήματα υγείας.

Δύο ακόμη άτομα, επιβεβαιωμένα κρούσματα της νέας γρίπης , έχασαν την μάχη για τη ζωή. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Ε.Κ.ΕΠ.Υπρόκειται για ένα άνδρα 19 ετών και μια γυναίκα 18 , οι οποίοι νοσηλεύονταν σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας σε κρίσιμη κατάσταση, χωρίς να αντιμετωπίζουν άλλα προβλήματα υγείας.
Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση εισήχθησαν και νοσηλεύονται διασωληνωμένοι σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας σε κρίσιμη κατάσταση οι παρακάτω ασθενείς, επιβεβαιωμένα κρούσματα της νέας γρίπης (Η1Ν1) 2009:
Ένας άνδρας 61 ετών με υποκείμενο νόσημα ( πάσχει από χρόνια αναπνευστική πνευμονοπάθεια και καρδιολογικό νόσημα) και μια γυναίκα 40 ετών , χωρίς υποκείμενο νόσημα

Τα κυριακάτικα πρωτοσέλιδα 13/12/09 σε video

Πτήσεις deluxe-Οκτώ ώρες υπερατλαντική πτήση και στη συνέχεια, επαγγελματικό meeting.


H εμπειρία business class σημαίνει πλέον πολλά πράγματα ταυτόχρονα: Tο flat κάθισμα, τις επιλογές ψυχαγωγίας, τα on-demand γεύματα, τα luxury amenities και το υψηλού επιπέδου service, τόσο στο αεροσκάφος όσο και στα lounges των αεροδρομίων.

H καλύτερη business class του κόσμου, σύμφωνα με τον διεθνή οργανισμό Skytrax, είναι η Pearl Business Class της Etihad Airways. Τα άνετα flatbed διαστάσεων 6 ποδιών, η διάταξη χώρου καμπίνας 1-2-1, το επαναστατικό «mood» σύστημα φωτισμού, το a la carte φαγητό και το γεγονός ότι μπορεί κανείς να δειπνήσει ό,τι ώρα θέλει, αλλά και ο food & beverage manager on board κάνουν τους επιβάτες να φτάνουν στον προορισμό τους ανανεωμένοι και ξεκούραστοι.

Μοναδικές υπηρεσίες βρίσκει κανείς και στη Royal Silk της Τhai. Εκτός από τα αναπαυτικά καθίσματα και τα εξαιρετικά γεύματα, ξεχωρίζουν και οι on-ground υπηρεσίες στα πολυτελή lounges του αεροδρομίου Suvarnabhumi της Μπανγκόγκ, όπου, μεταξύ άλλων, οι επιβάτες απολαμβάνουν και θεραπείες σε πολυτελές spa.

Πτήσεις deluxe
Eμπειρία πολυτέλειας και άνεσης προσφέρει και η Lufthansa, η οποία ψηφίστηκε η «Κορυφαία Αεροπορική Εταιρεία της Ευρώπης» στα 2009 World Travel Awards.

Σε αυτό συμβάλλουν τόσο το εργονομικό κάθισμα PrivateBed, που μετατρέπεται σε άνετο κρεβάτι, η υπηρεσία Internet FlyNet και το Μaster Control, το remote control που υποδύεται τον ρόλο butler αφού επιτρέπει στον επιβάτη να μετατρέψει το κάθισμά του σε κρεβάτι, να ανοιγοκλείσει τα φώτα ή να δει μια ταινία, όλα με το πάτημα ενός κουμπιού.

Τέλος, εμπειρία 5 αστέρων εν πτήσει προσφέρει και η Qatar Airways, σύμφωνα με τη Skytrax. Μια παγκόσμια καινοτομία της εταιρείας είναι η μετάδοση ζωντανών τηλεοπτικών προγραμμάτων στα αεροσκάφη της απευθείας στη 15 ιντσών, προσωπική οθόνη του επιβάτη (BBC, CNN, Disney, Eurosport, Al Jazeera).

Nέα είσοδος στον αεροπορικό χάρτη, η Οlympic Air. Mε καινούριο στόλο, ανανεωμένες υπηρεσίες και μοναδικό service, μας ταξιδεύει με άνεση στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Μαθήματα κατ' οίκον για παιδιά με γρίπη

Μικρή πτώση παρουσιάζει η συχνότητα της νέας γρίπης με τα επιβεβαιωμένα κρούσματα για πρώτη φορά από την έναρξη της επιδημίας να παρουσιάζουν μείωση σε σχέση με το προηγούμενο διάστημα.

Ωστόσο, τουλάχιστον ένα στα δύο δείγματα που ελέγχονται είναι θετικό, ενώ αύξηση παρουσιάζει και το ποσοστό των μαθητών που απουσιάζουν από τα σχολεία λόγω γρίπης. Στοιχεία που τεκμηριώνουν ότι «στην Ελλάδα βρισκόμαστε σε φάση κορύφωσης του επιδημικού κύματος νέας γρίπης, με υψηλή δραστηριότητα».

Νέα κρούσματα
Σύμφωνα με την εβδομαδιαία έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης της γρίπης του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα, την προηγούμενη εβδομάδα επιβεβαιώθηκαν 2.104 νέα κρούσματα (έναντι 2.274), με τον συνολικό αριθμό των επιβεβαιωμένων περιστατικών να ανέρχεται σε 10.684.

Από την αξιολόγηση των στοιχείων προκύπτει ότι η γρίπη... προτιμά τους νέους ηλικίας 15-19 ετών, καθώς στην ηλικιακή αυτή ομάδα καταγράφονται τα περισσότερα επιβεβαιωμένα κρούσματα. Σε ό,τι αφορά τα θανατηφόρα περιστατικά, οι ηλικίες που πλήττονται ανήκουν στις ομάδες μεταξύ 45-49 ετών και 70-74 ετών.

Στον γιατρό
Ενθαρρυντικό είναι το στοιχείο της έκθεσης που αφορά στις επισκέψεις σε γιατρό εξαιτίας της γρίπης καθώς την προηγούμενη εβδομάδα, καταγράφηκε μείωση. Αντίθετα, μικρή αύξηση παρουσιάζει ο αριθμός των μαθητών που απουσιάζουν από τα σχολεία λόγω γρίπης. Περισσότερες απουσίες σημειώνονται στα δημοτικά και λιγότερες στα γυμνάσια και λύκεια.

Όπως ανακοίνωσε χθες το υπουργείο Παιδείας, από την ερχόμενη εβδομάδα θα παραδίδονται μαθήματα μέσω? τηλεόρασης για τους μαθητές, οι οποίοι παραμένουν αναγκαστικά στο σπίτι εξαιτίας της νέας γρίπης. Έτσι, από την προσεχή Δευτέρα εγκαινιάζεται συνεργασία της Διεύθυνσης Εκπαιδευτικής Τηλεόρασης με την ΕΡΤ3 για την προβολή τηλεοπτικού προγράμματος εκπαιδευτικού περιεχομένου.

Το πρόγραμμα θα παρουσιάζει καθημερινά από τις 8:30 π.μ. έως τις 10 π.μ. εναλλακτικά και διαδοχικά ποικίλα γνωστικά αντικείμενα του προγράμματος σπουδών τόσο της πρωτοβάθμιας όσο και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Οι απουσίες
Εν τω μεταξύ, σε εγκύκλιο που απέστειλε χθες το υπουργείο Παιδείας προς όλα τα σχολεία της χώρας αναφέρεται πως προκειμένου να διευκολυνθούν οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές για τον εμβολιασμό τους κατά της νέας γρίπης, οι απουσίες κατά την ημέρα του εμβολιασμού τους θα θεωρούνται δικαιολογημένες.

imerisia

ΕΝΑ ''ΦΡΟΥΤΟ'' ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΛΙΑ - ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΕΤΡΙΔΗΣ





Δεν καταργείται το άσυλο

Να μην καταργηθεί το άσυλο αποφάσισαν ομόφωνα οι πρυτάνεις παρά τις απόψεις που ακούστηκαν την πρώτη μέρα της Συνόδου.

«Το άσυλο δεν έχει πρόβλημα, πάσχει όμως η νοοτροπία για το άσυλο», τόνισε ο πρύτανης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, Αναστάσιος Μάνθος, ενώ ο πρύτανης του Πανεπιστημίου του Αιγαίου, Ανδρέας Τρούπης, ξεκαθάρισε: «Δεν ετέθη το θέμα του ασύλου, αλλά της ασυλίας» και τόνισε, ότι κάθε φορά που θα υπάρχει επαφή με κάποια Αρχή, αυτή η επαφή θα μπαίνει στο διαδίκτυο.

Στην Σύνοδο μετείχε και η κ. Διαμαντοπούλου, η οποία άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για νέο νόμο – πλαίσιο στα πανεπιστήμια, ενώ είπε χαρακτηριστικά: «Ο νόμος για το άσυλο δεν πρέπει να αλλάξει αλλά να εφαρμοστεί».

Εν τω μεταξύ, οι πρυτάνεις έδωσαν στην κ. Διαμαντοπούλου τις προτάσεις τους για τις αλλαγές στον τρόπου εισαγωγής στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας.

Επεισόδια και 400 συλλήψεις για το κλίμα

Με τούβλα και σφυριά, περίπου 250 μαυροφορεμένοι διαδηλωτές έκαναν άνω κάτω το κέντρο της Κοπεγχάγης, κατά την διάρκεια μεγάλης διαδήλωσης για την κλιματική αλλαγή. Η αστυνομία προχώρησε σε τουλάχιστον 400 συλλήψεις.

Οι νεαροί, που είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους, έσπασαν βιτρίνες, επιδόθηκαν σε βανδαλισμούς και επιτέθηκαν σε ομάδα περίπου 50 αστυνομικών.

Περίπου 30.000 διαδηλωτές ζήτησαν ειρηνικά από τους ηγέτες όλους του κόσμου να αναλάβουν δράσεις για το κλίμα, με κυριότερα συνθήματα τα «Μπλα, μπλα, μπλα. Δράστε τώρα!» και «Δεν υπάρχει πλανήτης Β».

Η συγκέντρωση στην Κοπεγχάγη ήταν η μεγαλύτερη από ανάλογες δράσεις σε περίπου 130 πόλεις παγκοσμίως, με αφορμή την διάσκεψη του ΟΗΕ για το κλίμα.

Η Μπάγερν στη δεύτερη θέση με πεντάρα στην Μπόχουμ

Στη δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα ανέβηκε η Μπάγερν που επικράτησε εκτός έδρας της Μπόχουμ με το επιβλητικό 5-1 σε αναμέτρηση για τη 16η ημέρα της Bundesliga.

Αυτή ήταν η τρίτη συνεχόμενη νίκη για την Μπάγερν, που έφτασε τους 30 βαθμούς, δύο λιγότερους από την πρωτοπόρο Λεβερκούζεν, που χτες «σκόνταψε» στο Βερολίνο.

Στη Νυρεμβέργη το Αμβούργο ήταν εντυπωσιακό στο δεύτερο ημίχρονο και κατάφερε να μετατρέψει το 0-0 του πρώτου 45λεπτου σε 4-0 υπέρ του. Μορφή της αναμέτρησης ο Ολλανδός Ελια που σημείωσε δύο τέρματα.

Η Γκλάντμπαχ κατάφερε να κάμψει την αντίσταση του Ανόβερου, το οποίο νίκησε με 5-3 σε ένα συναρπαστικό ματς. Χαρακτιριστικό της αναμέτρησης τα δύο τέρματα του Ντιντιέ Για Κοναν για το Ανόβερο, που είχε επίσης και 3 αυτογκόλ, τα δύο από τα οποία σημείωσε ο Χαγκούι, που δεν ήταν και στην καλύτερή του ημέρα!

Από εκεί και πέρα ισόπαλες έληξαν οι αναμετρήσεις της Χόφενχαϊμ με την Αϊντραχτ (1-1) και της Φράιμπουργκ με την Κολονία (0-0). Με την Αϊντραχτ αγωνίστηκε σε ολόκληρο το ενενηντάλεπτο και ο Νίκος Λυμπερόπουλος.

Ταϊλάνδη: Κατάσχεση 35 τόνων όπλων

Οι αρχές κατέσχεσαν περισσότερους από 35 τόνους όπλων και συνέλαβαν 5 μέλη πληρώματος αεροσκάφους που προερχόταν από τη Βόρεια Κορέα.

Οι δυνάμεις ασφαλείας της Ταϊλάνδης κατέσχεσαν περισσότερους από 35 τόνους πολεμικών όπλων και συνέλαβαν πέντε μέλη πληρώματος αεροσκάφους που προερχόταν από τη Βόρεια Κορέα, μετά την επείγουσα προσγείωσή του για ανεφοδιασμό σε αεροδρόμιο της Μπανγκόκ, έγινε γνωστό από επίσημες πηγές της χώρας.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Πανιτάν Ουταναγιαγκόρν δήλωσε ότι οι συλλήψεις έγιναν αφού το αεροσκάφος προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο Ντον Μουάνγκ και βρέθηκε το «ύποπτο» φορτίο του.

«Συλλάβαμε πέντε μέλη πληρώματος. Αλλά δεν μπορούμε να επιβεβαιώσουμε τον προορισμό του αεροσκάφους. Εν γένει μπορούμε να πούμε ότι ήταν κάπου στην Ασία, ίσως στη νότια Ασία και ότι το αεροσκάφος προερχόταν από τη βόρεια Ασία», δήλωσε στο Reuters.

Εκπρόσωπος της στρατιωτικής αεροπορίας και πηγή της ειδικής αστυνομίας δήλωσαν ότι το αεροσκάφος προερχόταν από την πρωτεύουσα της Βόρειας Κορέας Πιονγκγιάνγκ.

Ο υψηλόβαθμος αξιωματούχος της αστυνομίας της χώρας Θανγκάι Πρασατζακσάτρου επιβεβαίωσε τις πέντε συλλήψεις, χωρίς να διευκρινίσει την εθνικότητα των συλληφθέντων. «Υπήρχαν πολλά όπλα, όπως αντιαρματικές ρουκέτες RPG, πύραυλοι και άλλα πολεμικά όπλα», σημείωσε.

Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι τέσσερα από τα μέλη του πληρώματος είναι από το Καζακστάν και ένα από τη Λευκορωσία.

RACHELLE LEAH - ΤΟ ''ΚΑΥΤΟ'' ΚΟΡΙΤΣΙ ΤΟΥ ΜΑΧΙΜ

























ΠΑΣ Γιάννινα-Εργοτέλης 1-0

"Εσπασε το ρόδι" για τον ΠΑΣ Γιάννινα στο ντεμπούτο του Θύμιου Γεωργούλη στον πάγκο της ομάδας. Ο ΠΑΣ επικράτησε του Εργοτέλη με 1-0 και επέστρεψε στις νίκες με γκολ του Κούσα (30') μετά από 5 ήττες και δύο ισοπαλίες.

Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι στο πρώτο ημίχρονο θα μπορούσαν να πετύχουν κι άλλο ένα γκολ αλλά στην επανάληψη πιέστηκαν από τους Κρητικούς οι οποίοι όμως δεν κατάφεραν να φτάσουν στην ισοφάριση. Για τον Εργοτέλη η σημερινή ήταν η πρώτη ήττα μετά τις 24/10 (2-1 από τον Ολυμπιακό), καθώς η ομάδα της Κρήτης "μετρούσε" 3 νίκες και 2 ισοπαλίες στα τελευταία πέντε παιχνίδια.

sport24

Απώλεια της Τσέλσι με Έβερτον

Η Έβερτον πήρε ισοπαλία με 3-3 από την Τσέλσι στο "Στάμφορντ Μπριτζ" και έδωσε έτσι στην ευκαιρία στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να πιάσει τους "μπλε" στην κορυφή, αν κερδίσει αργότερα την Άστον Βίλα.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 16ης αγωνιστικής:

Σάββατο
Στόουκ - Γουΐγκαν 2-2 (37' Σανλί Τουντσάι, 74' Σόουκρος / 15' Μπόις, 72' Φιγκερόα)
Μπέρμιγχαμ - Γουέστ Χαμ 1-0 (52' Μπόιερ)
Μπόλτον - Μάντσεστερ Σίτι 3-3 (11' και 53' Κλάσνιτς, 43' Κάχιλ / 28' και 77' Τέβες, 45'+2 Ρίτσαρντς)
Μπέρνλι - Φούλαμ 1-1 (60' Έλιοτ / 50' Ζαμόρα)
Τσέλσι - Έβερτον 3-3 (18' και 59' Ντρογκμπά, 23' Ανελκά / 12' αυτ. Τσεχ, 45'+5 Γιακούμπου, 63' Σαχά)
Χαλ - Μπλάκμπερν 0-0
Σάντερλαντ - Πόρτσμουθ 1-1 (23' Ντάρεν Μπεντ / 93' Kαμπούλ)
Τότεναμ - Γουλβς 0-1 (3' Ντόιλ)
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Άστον Βίλα (19:30)

Κυριακή
Λίβερπουλ - Άρσεναλ (18:00)

Κακή εμφάνιση και ήττα για τον Άρη

Με κεφαλιά του Ουντότζι, ο Αστέρας Τρίπολης επικράτησε του Άρη με 0-1, στο "Κλεάνθης Βικελίδης" Γιάννης Γεράκης.

Στο παιχνίδι που άνοιξε την αυλαία της 14ης αγωνιστικής, ο Άρης ηττήθηκε από τον Αστέρα Τρίπολης με σκορ 0-1. Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Λαμπρόπουλος του συνδέσμου Ηλείας.

Λύθηκε το συμβόλαιο του Γιαννακόπουλου

Τον επόμενο σταθμό της καριέρας του ψάχνει από σήμερα (12/12) ο Στέλιος Γιαννακόπουλος, καθώς έλυσε την συνεργασία του με την Λάρισα.

Λύθηκε κοινή συναινέσει το συμβόλαιο του Στέλιου Γιαννακόπουλου με την Λάρισα. Ο Έλληνας παίκτης είχε επικοινωνία με τον πρόεδρο της ομάδας, Κώστα Πηλαδάκη και με γνώμονα το συμφέρον του συλλόγου αποφάσισαν πως πρέπει να χωρίσουν οι δρόμοι τους.

Μετά την λύση της συνεργασίας ο Γιαννακόπουλος προέβη στην εξής δήλωσε: «Το βράδυ της Πέμπτης, μετά από ώριμη σκέψη και με δεδομένη την τεταμένη ατμόσφαιρα απέναντί μου, αποφάσισα να επικοινωνήσω με τον πρόεδρο της ομάδας μέσω του ατζέντη μου, με σκοπό να του ανακοινώσω την πρόθεσή μου να διακόψω κοινή συναινέσει και κυρίως φιλικά, τη συνεργασία μας.

Η απόφασή μου να συνεχίσω την ποδοσφαιρική μου καριέρα σε μια σπουδαία ελληνική ομάδα όπως η ΑΕΛ, ήταν απολύτως συνειδητή. Καθώς γράφω αυτή την αποχαιρετιστήρια δήλωση, σκέφτομαι ότι αν με κάποιο τρόπο ταξίδευα πίσω στο χρόνο, η επιλογή μου θα ήταν η ίδια.

Ο ερχομός μου ήταν γεμάτος από όνειρα, τα οποία θεωρούσα πως ήταν ταυτόσημα με τα όνειρα της ΑΕΛ. Ο περσινός σοβαρός τραυματισμός μου (εναντίον του Άρη) και κυρίως οι συνεχόμενοι φετινοί τραυματισμοί μου, δεν μου επέτρεψαν να εκπληρώσω αυτά τα όνειρα.

Με την ειλικρίνεια που με διέπει, ζητώ να πιστέψετε ότι οι αγωνιστικές υπηρεσίες που ήθελα να προσφέρω ήταν πολλές. Οι δύο αστείρευτες πηγές, για να προσφέρω αυτά που ήθελα, ήταν η αγάπη του κόσμου προς το πρόσωπό μου και το πάθος μου για το ποδόσφαιρο.

Από τα βάθη της ψυχής μου θέλω να ευχαριστήσω όλους τους συμπαίκτες μου, περσινούς και φετινούς, τη διοίκηση, τον προπονητή, τον βοηθό προπονητή, τον γυμναστή και τα τρια διαφορετικά ιατρικά επιτελεία. Εκ βάθους καρδιάς, θα ήθελα να ευχαριστήσω και τον κόσμο της ΑΕΛ, ο οποίος με στήριξε και με πίστεψε από την πρώτη μέρα της παρουσίας μου στην πόλη και την ομάδα.

Αν η συμπεριφορά μου και η στάση μου δημιούργησαν προβλήματα στην ομάδα και πρόδωσαν τα όνειρα του φίλαθλου κόσμου της ΑΕΛ, ζητώ ταπεινά συγγνώμη. Η πρόθεσή μου, πάντως, ήταν να βοηθήσω με τις ποδοσφαιρικές ικανότητες και την εμπειρία μου στη συνέχεια της δίκαιης και δεδομένης ανοδικής πορείας που ακολουθεί η ομάδα τα τελευταία χρόνια.

Θέλω να ευχηθώ στην ΑΕΛ συνέχεια ανάλογη με την πλούσια σε τίτλους και διακρίσεις ιστορία της.

Με εκτίμηση,

Στέλιος Γιαννακόπουλος».

Γιγάντιο παγόβουνο πλησιάζει απειλητικά την Αυστραλία

Σήμα κινδύνου εξέδωσαν σήμερα οι λιμενικές αρχές της Αυστραλίας εξαιτίας ενός τεράστιου παγόβουνου που κατευθύνεται προς τις νοτιοδυτικές ακτές της χώρας.

Η Μετεωρολογική Υπηρεσία δήλωσε ότι σύμφωνα με τις καταγραφές των δορυφόρων, το πρωτοφανούς μεγέθους παγόβουνο αποκόπηκε από την Ανταρκτική πριν από μία δεκαετία περίπου ακολουθώντας πορεία προς το Βορρά.





Σύμφωνα με τις αρχές, το παγόβουνο με κωδική ονομασία B17B βρίσκεται περίπου 1.700 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της ακτής της Δυτικής Αυστραλίας και έχει πλάτος 140 τετραγωνικά χιλιόμετρα.

Αυτό που ανησυχεί ιδιαίτερα τους ειδικούς είναι η πιθανότητα το παγόβουνο να διασπαστεί καθώς εισέρχεται στα θερμότερα ύδατα της Αυστραλίας σχηματίζοντας εκατοντάδες μικρά παγόβουνα που θέσουν σε κίνδυνο τα πλεούμενα στην περιοχή.



Ο μοντέρνος αναχωρητής: Η αληθινή ιστορία του Ντάνιελ Σουέλο

Ο Ντάνιελ Σουέλο μοιάζει «εμμονικά ιδιόρρυθμος» για τους ανθρώπους που θέλουν να μοιάσουν σε ένα… διαφημιστικό. Από την πολυτέλεια της αστικής ζωής!

«Για πρώτη φορά στην ιστορία του πλανήτη Γη, οι άνθρωποι όλων των χωρών είχαν τον ίδιο στόχο: να κερδίσουν αρκετά χρήματα ώστε να μπορούν να μοιάσουν σε ένα διαφημιστικό».

Όταν ο Φρεντερίκ Μπεγκμπεντέ έπαψε να συχνάζει σε εξαιρετικά θορυβώδη μέρη, για να μην χρειάζεται να μιλά, άρχισε να επικοινωνεί τη γνώση που απεκόμισε όντας από τους πλέον επιτυχημένους Γάλλους διαφημιστές. Όταν κουράστηκε να πρέπει να αποδεικνύει πως είναι καλός και βαθύς αποφάσισε να το παίξει κακός και επιφανειακός, κερδίζοντας χρήματα κατακρεουργώντας την διαφήμιση. Απομονώθηκε από την ασημαντότητα της κοσμικής ζωής, την πληθώρα των ακαθόριστων γνωριμιών του Παρισιού και άρχισε να γράφει στην Φορμεντέρα των Βαλεαρίδων νήσων. Επέλεξε να κάνει την ζωή ενός καλοζωισμένου αναχωρητή που θα έβγαζε από τα φθαρμένα του ρούχα τον Ντανιέλ Σουέλο. Τον 48χρονο αναχωρητή της πόλη Μοάμπ στην πολιτεία της Γιούτα, με τα πανομοιότυπα γυαλιά με αυτά του αδικοχαμένου ροκά Μπάντι Χόλι, που ζει χωρίς χρήματα τα τελευταία 9 χρόνια!

Σε μια σπηλιά στην έρημο, μια ώρα δρόμο από την κοντινότερη πόλη, ο Σουέλο έχει απαρνηθεί τις πολυτέλειες της αστικής ζωής. Τρέφεται με ότι φυτρώνει στη γη, τα απορριφθέντα τρόφιμα των σούπερ μάρκετ, μαζεύει νερό σε χρησιμοποιημένα πλαστικά μπουκάλια και μοιάζει στους κατοίκους με τον τρελό του χωριού, που είτε τον συμπαθείς, είτε τον φοβάσαι , είτε τον θαυμάζεις, είτε τον περιφρονείς.

Η κατάθλιψη, η υπαρξιακή αναζήτηση και το ποδήλατο από απορρίμματα

Επιστρέφοντας από το Εκουαδόρ πριν από μια δεκαετία ο Σουέλο αισθάνθηκε κυνηγημένος από τον «μαύρο σκύλο», όπως είχε αποκαλέσει την κατάθλιψη ο Ουίνστον Τσόρτσιλ. Μόλις είχε ολοκληρώσει την διετή παραμονή του στις παράγκες της ανέχειας και έπρεπε να ολοκληρώσει την διατριβή του στις ανθρωπολογικές επιστήμες στο πανεπιστημίου του Κολοράντο. Ένα υπαρξιακό δράμα, ένα πάλεμα με τους αρχιδαίμονες άρχισε να μαίνεται στην ψυχή του. Αυτή η αυξανόμενη απελπισία οδήγησε σε μια εσωστρεφή πορεία προς το άγνωστο, η οποία κατέληξε στην διαπίστωση ότι για όλα όσα του συμβαίνουν ευθύνονται τα χρήματα. «Χρησιμοποιούμε όλη μας την ενέργεια για να διατηρήσουμε τα υπάρχοντα μας, να τα αυξήσουμε όσο περισσότερο γίνεται και τελικά συμμετέχουμε σε έναν άσχημο κύκλο» έλεγε ο Σουέλο και αποφάσιζε να ζήσει χωρίς χρήματα. Η εθελούσια απομόνωση του απέσπασε αντιδράσεις που συνέκλιναν στην ταυτόχρονη «αναγνώριση» και «απώθηση» του αλλόκοτου τρόπου ζωής που επέλεξε.

Σήμερα ο Σουέλο πλησιάζει στο ορόσημο της δεκαετίας χωρίς χρήματα. Δεν χρησιμοποιεί ούτε την μορφή ανταλλαγής αγαθών, παραμένοντας πιστός στον ασκητικό τρόπο ζωής που επέλεξε. Με ένα ποδήλατο που κατασκεύασε από απορρίμματα περιδιαβαίνει τους δρόμους της Μοάμπ σε αναζήτηση τροφίμων φορώντας ένα πουκάμισο κουμπωμένο μέχρι τον λαιμό του, ένα φθαρμένο στρατιωτικό παντελόνι και ένα καπέλο που κρύβει τον λαμπερό ήλιου της πόλης που βρίσκεται κοντά στην έρημο. Το ενδυματολογικό του στυλ θυμίζει περισσότερο εναλλακτικό αστό παρά άστεγο αναχωρητή. «Είναι ο πιο χαρούμενος άνθρωπος που έχω γνωρίσει ποτέ. Είναι τόσο ήρεμος. Η ζωντανή απόδειξη ότι τα χρήματα δεν αγοράζουν την ευτυχία. Κάθε καλοκαίρι όταν η ζέστη στην Μοάμπ γίνεται αφόρητη καβαλά το ποδήλατο του και επισκέπτεται φίλους στην Δυτική Ακτή» λέει ένας άνθρωπος που παραμένει κοντά του από το κολέγιο, ο δάσκαλος της πόλης, Ντάμιαν Νας.

Η φιλοσοφία ζωής, η ταινία και το βιβλίο

Ο Σουέλο τρέφεται υγιεινά. Στους κάδους σκουπιδιών ανακαλύπτει πράγματα που δεν μπορούσε να φανταστεί ότι απορρίπτει με ευκολία ο καλοζωισμένος αστός. Σε συνδυασμό με άλλες τροφές που φύονται στη φύση ο Σουέλο έχει λύσει το διατροφικό του πρόβλημα, την ώρα που άλλοι άνθρωποι σπαταλούν δεκάδες δολάρια για να καλύψουν τις ίδιες ανάγκες. «Η κατανόηση ότι στην πραγματικότητα δεν κατέχουμε τίποτα είναι ο ακρογωνιαίος λίθος της φιλοσοφίας μου για την ζωή». Η ζωή του Σουέλο δεν είναι ουτοπική, ιδίως όταν άνθρωποι της πόλης της Μοάμπ τον προτρέπουν με άφατη επιθετικότητα να «βρει μια δουλειά και να σταματήσει να ψάχνει στα σκουπίδια». Ανάλογες παρακινήσεις απευθύνουν και αρκετοί αναγνώστες του ιστολογίου που διατηρεί και το οποίο εμπλουτίζει από την δημόσια βιβλιοθήκη. «Πιστεύω ότι ο Σουέλο εκνευρίζει τους ανθρώπους διότι ανατρέπει την πεποίθηση τους ότι με τα παραπάνω χρήματα θα ήταν ευτυχισμένοι. Ο τρόπος ζωής του αποτελεί πρόκληση για αυτό που έχουν ιεραρχήσει ως Άγιο Δισκοπότηρο τους. Το καπιταλιστικό όνειρο του Αμερικάνου καταναλωτή» τον υπερασπίζεται αυτόκλητα ο Νας.

Ο τρόπος ζωής του Σουέλο παραξένεψε τον Αμερικανό κινηματογραφιστή, Γκόρντον Στίβενσον, ο οποίος δημιούργησε μια μικρού μήκους ταινία τεκμηρίωσης, το «Moneyless in Moab», όπου ο φακός του σαν κατάσκοπος εισέβαλλε στη ζωή του ήρωα του. Πριν λίγες ημέρες όπως γράφει ο Σουέλο στο ιστολόγιο του δέχτηκε πρόταση για τη συγγραφή της βιογραφίας του από έναν εκδοτικό οίκο, που του πρόσφερε αρκετά χρήματα για να αποκτήσει το δικαίωμα έκδοσης του βιβλίου. Αρνήθηκε τα χρήματα αλλά μάλλον θα δεχτεί την πρόταση, με το σκεπτικό να κάνει περισσότερο γνωστό τον τρόπο ζωής του ανά την υφήλιο. Να παρακινήσει και άλλους ανθρώπους να ζήσουν χωρίς χρήματα, σε μια αθόρυβη επανάσταση που πιστεύει ότι θα καλυτερεύσει τον βίο τους.

« Όταν ζεις κατά αυτόν τον τρόπο ακολουθείς το ανθρώπινο ένστικτο. Όταν γεννηθήκαμε κανείς μας δεν είχε χρήματα. Το θέμα είναι καθαρά πολιτικό. Ο εθισμός στα χρήματα γεννά διαφθορά και αρνούμαι να στηρίξω ένα διεφθαρμένο σύστημα. Υπάρχει και μια πνευματική πλευρά της ζωής» υποστηρίζει ο Σουέλο, ο οποίος δεν μπαίνει καν στον κόπο να πραγματοποιήσει ιατρικές εξετάσεις. «Πιστεύω ότι το να παίρνεις τα πράγματα όπως έρχονται είναι το κλειδί για να έχεις καλή υγεία»

Σχεδόν διάσημος αναχωρητής πλέον ο Σουέλο μπορεί να μοιάζει με έναν μονομανή που επιμένει να παίζει με τους δικούς του όρους αλλά ουσιαστικά είναι ένας ρομαντικός που ήταν λίγο – πολύ βέβαιος ότι μια ημέρα θα έβρισκε τον μαγικό τόπο, που θα αποκάλυπτε τα μυστικά και θα του χάριζε την σοφία και την έκσταση. «Δεν έχω την παραμικρή ιδέα τι μου επιφυλάσσει το μέλλον και στην πραγματικότητα δεν ανησυχώ. Αλλά όσο περισσότερο ζω κατά αυτόν τον τρόπο, τόσο παρανοϊκό μου φαίνεται το ενδεχόμενο να επιστρέψω στον παλιό τρόπο ζωής μου. Είναι μεγάλο το τίμημα»…

men24

Σύστημα τηλεφροντίδας ηλικιωμένων και ατόμων με ειδικές ανάγκες προωθεί η νομαρχία Θεσσαλονίκης

Είναι 80 ετών και ζει μόνη. Μόνη φροντίζει τον εαυτό της και κάποιες φορές την επισκέπτονται γείτονες για να δουν αν είναι καλά. Είναι μεσημέρι και αντιλαμβάνεται ότι κάτι έχει ξεχάσει αλλά δεν θυμάται τι. Πυκνός καπνός βγαίνει από την κουζίνα και τότε θυμάται ότι ξέχασε το φαγητό στη φωτιά. Προσπαθεί να τρέξει αλλά χτυπά το πόδι της και δεν μπορεί να κουνηθεί. Εκείνη τη στιγμή μπαίνουν εγκαίρως στο σπίτι οι εθελοντές της νομαρχίας Θεσσαλονίκης που ειδοποιήθηκαν για την έκτακτη κατάσταση από το σύστημα υποστήριξης κατ΄ οίκον διαβίωσης και εθελοντικής προσφοράς. Οι ανιχνευτές καπνού και οι ανιχνευτές κίνησης στο χώρο όπου κινείται η 80χρονη μετέδωσαν το σήμα έκτακτης ανάγκης στο σύστημα, μέσω τηλεφωνικής γραμμής, και η κινητοποίηση ήταν άμεση και καθοριστική.

Τα παραπάνω δεν αποτελούν περιγραφή ενός πραγματικού περιστατικού αλλά σενάριο δράσης στο πλαίσιο λειτουργίας του συστήματος τηλεφροντίδας ηλικιωμένων και ατόμων με ειδικές ανάγκες που προωθεί η νομαρχία Θεσσαλονίκης. Το Νομαρχιακό Συμβούλιο ενέκρινε την υποβολή σχετικής πρότασης προς το ΕΣΠΑ 2007- 2013 για τη χρηματοδότηση του προγράμματος με το ακρωνύμιο eCARE, προϋπολογισμού 1.200.000 ευρώ.

Από το πρόγραμμα θα επωφεληθούν άτομα μεγάλης ηλικίας και άτομα με ειδικές ανάγκες τα οποία ζουν μόνα τους και μπορεί να αντιμετωπίσουν έκτακτες ανάγκες ή καταστάσεις που θα θέσουν σε κίνδυνο την ακεραιότητά τους π.χ. ένα πέσιμο, μια φωτιά, μια ξαφνική αδιαθεσία. Πολλές φορές τέτοια άτομα δεν μπορούν να ειδοποιήσουν κάποιο συγγενικό τους άτομο με δυσάρεστες πολλές φορές συνέπειες για την υγεία τους. Μέσω του έργου που προωθεί η νομαρχία θα αναπτυχθεί ένα σύστημα αυτόματων αισθητήρων οι οποίοι θα καταγράφουν τις κινήσεις του ατόμου και άλλες παραμέτρους του σπιτιού και όταν παρουσιαστεί κάποιο πρόβλημα (π.χ. πέσιμο και ακινησία, υπερθέρμανση συσκευής λόγω του ότι έμεινε ανοιχτή για πολλή ώρα ) θα ειδοποιούν μέσω ενός κεντρικού συστήματος εκπαιδευμένους εθελοντές ή συγγενικά τους πρόσωπα προς βοήθεια του ακινητοποιημένου ατόμου.

Το e-CARE εκτιμάται ότι μπορεί να βελτιώσει το βιοτικό επίπεδο των ηλικιωμένων και ατόμων άλλων ευπαθών ομάδων, να αποτελέσει πιλότο για την υποστήριξη της αυτόνομης διαβίωσής τους, να συνδεθεί με το πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι» και να επεκταθεί σε γειτονικούς ΟΤΑ.