Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2009

Μαθήματα κατ' οίκον για παιδιά με γρίπη

Μικρή πτώση παρουσιάζει η συχνότητα της νέας γρίπης με τα επιβεβαιωμένα κρούσματα για πρώτη φορά από την έναρξη της επιδημίας να παρουσιάζουν μείωση σε σχέση με το προηγούμενο διάστημα.

Ωστόσο, τουλάχιστον ένα στα δύο δείγματα που ελέγχονται είναι θετικό, ενώ αύξηση παρουσιάζει και το ποσοστό των μαθητών που απουσιάζουν από τα σχολεία λόγω γρίπης. Στοιχεία που τεκμηριώνουν ότι «στην Ελλάδα βρισκόμαστε σε φάση κορύφωσης του επιδημικού κύματος νέας γρίπης, με υψηλή δραστηριότητα».

Νέα κρούσματα
Σύμφωνα με την εβδομαδιαία έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης της γρίπης του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα, την προηγούμενη εβδομάδα επιβεβαιώθηκαν 2.104 νέα κρούσματα (έναντι 2.274), με τον συνολικό αριθμό των επιβεβαιωμένων περιστατικών να ανέρχεται σε 10.684.

Από την αξιολόγηση των στοιχείων προκύπτει ότι η γρίπη... προτιμά τους νέους ηλικίας 15-19 ετών, καθώς στην ηλικιακή αυτή ομάδα καταγράφονται τα περισσότερα επιβεβαιωμένα κρούσματα. Σε ό,τι αφορά τα θανατηφόρα περιστατικά, οι ηλικίες που πλήττονται ανήκουν στις ομάδες μεταξύ 45-49 ετών και 70-74 ετών.

Στον γιατρό
Ενθαρρυντικό είναι το στοιχείο της έκθεσης που αφορά στις επισκέψεις σε γιατρό εξαιτίας της γρίπης καθώς την προηγούμενη εβδομάδα, καταγράφηκε μείωση. Αντίθετα, μικρή αύξηση παρουσιάζει ο αριθμός των μαθητών που απουσιάζουν από τα σχολεία λόγω γρίπης. Περισσότερες απουσίες σημειώνονται στα δημοτικά και λιγότερες στα γυμνάσια και λύκεια.

Όπως ανακοίνωσε χθες το υπουργείο Παιδείας, από την ερχόμενη εβδομάδα θα παραδίδονται μαθήματα μέσω? τηλεόρασης για τους μαθητές, οι οποίοι παραμένουν αναγκαστικά στο σπίτι εξαιτίας της νέας γρίπης. Έτσι, από την προσεχή Δευτέρα εγκαινιάζεται συνεργασία της Διεύθυνσης Εκπαιδευτικής Τηλεόρασης με την ΕΡΤ3 για την προβολή τηλεοπτικού προγράμματος εκπαιδευτικού περιεχομένου.

Το πρόγραμμα θα παρουσιάζει καθημερινά από τις 8:30 π.μ. έως τις 10 π.μ. εναλλακτικά και διαδοχικά ποικίλα γνωστικά αντικείμενα του προγράμματος σπουδών τόσο της πρωτοβάθμιας όσο και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Οι απουσίες
Εν τω μεταξύ, σε εγκύκλιο που απέστειλε χθες το υπουργείο Παιδείας προς όλα τα σχολεία της χώρας αναφέρεται πως προκειμένου να διευκολυνθούν οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές για τον εμβολιασμό τους κατά της νέας γρίπης, οι απουσίες κατά την ημέρα του εμβολιασμού τους θα θεωρούνται δικαιολογημένες.

imerisia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου