Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2009

Κούπερ: «Είναι... ντροπή αυτή η ήττα»

Ο Εκτορ Κούπερ χαρακτήρισε... ντροπιαστική την ήττα από τον Αστέρα Τρίπολης και απέδωσε το κακό αποτέλεσμα στον αδικαιολόγητο εκνευρισμό των παικτών του.

«Είναι δύσκολο να εξηγήσεις τι συνέβη. Κόντρα στην πορεία του παιχνιδιού δεχτήκαμε ένα ανόητο γκολ που μας προκάλεσε εκνευρισμό. Η νευρικότητα ήταν εμφανής στις κινήσεις μας αλλά μολονότι δεν δημιουργήσαμε πολλές ευκαιρίες, με τις φάσεις που κάναμε θα έπρεπε να πάρουμε την ισοπαλία. Εξάλλου, δεν δεχτήκαμε την παραμικρή πίεση από τον αντίπαλο. Το παράδοξο είναι ότι όταν ο Αστέρας έμεινε με δέκα παίκτες εμείς γίναμε ακόμη πιο νευρικοί αντί να αποκτήσουμε πλεονέκτημα. Δεν μου αρέσει να κρίνω το αποτέλεσμα ως δίκαιο ή άδικο αλλά δεν μπορώ να μην επισημάνω ότι η ήττα μας δεν ήταν απόρροια ανωτερότητας του αντιπάλου. Ο Αστέρας έπαιξε πάντως έξυπνα και κατέκτησε τη νίκη με επαγγελματικό τρόπο. Αυτό που με ενοχλεί περισσότερο είναι ότι κάναμε πάλι ένα βήμα πίσω αφήνοντας αναξιοποίητη την νίκη στη Λιβαδειά. Το συγκεκριμένο αποτέλεσμα είναι μία ντροπή για μας αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι άλλο από το να κοιτάξουμε μπροστά».

Ο προπονητής του Αρη υπογράμμισε επίσης την ανάγκη βελτίωσης στην τελική προσπάθεια και τόνισε ότι το αγωνιστικό πνεύμα πρέπει να συνδυάζεται με ποδοσφαιρική... ευφυΐα. «Ο εκνευρισμός μας φαίνεται κυρίως στην τελική προσπάθεια. Εχουμε πολλή δουλειά μπροστά μας για να γίνουμε πιο αποτελεσματικοί. Η φάση του Κόκε είναι χαρακτηριστική. Πάνω στο άγχος του, αντί να πλασάρει δίνει πάσα στον Κάμπορα. Δεν έχω πάντως παράπονο από την αγωνιστική συμπεριφορά των παικτών. Οι παίκτες έχουν διάθεση και δουλεύουν πολύ σκληρά για να βγάλουν την ομάδα από τη δύσκολη θέση. Δεν αρκεί όμως το πάθος, δεν αρκεί η διάθεση. Χρειάζεται και ποδοσφαιρική ευφυΐα, ειδικά όταν ο αντίπαλος μένει με δέκα παίκτες».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου