Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2009

Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα υδατοσφαίρισης: Στην Ελλάδα ο όμιλος των προκριματικών

Η Ελλάδα θα διοργανώσει τους αγώνες του ομίλου της εθνικής μας ομάδας υδατοσφαίρισης ανδρών στα προκριματικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος του 2010. Την απόφαση αυτή πήρε, στη σημερινή συνεδρίασή του στην Κωνσταντινούπολη, το μπιρό της LEN με την παρουσία και του αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας υγρού στίβου και προέδρου της ΚΟΕ Δημήτρη Διαθεσόπουλου.

Οι προκριματικοί αγώνες του Ευρωπαϊκού είναι προγραμματισμένοι για τις 30 Απριλίου-2 Μαϊου 2010. Αντίπαλοι της Ελλάδας στον όμιλο είναι η Γαλλία, η Σλοβενία και η ΠΓΔΜ. Την πρόκριση για τα τελικά θα πάρουν οι δύο πρώτες στις βαθμολογία του ομίλου.

Τη διοργάνωση του ομίλου διεκδίκησε και η Γαλλία, αλλά δεν μπόρεσε να υπερισχύσει της ελληνικής υποψηφιότητας.

Οι άλλοι δύο όμιλοι θα διεξαχθούν στην Τουρκία και στη Ρουμανία.

Στις γυναίκες, τους ομίλους των προκριματικών του Ευρωπαϊκού θα διοργανώσουν η Ολλανδία (το γκρουπ όπου μετέχει και η εθνική μας) και η Ιταλία.

Η Ελλάδα έθεσε υποψηφιότητα για τη διοργάνωση του Ευρωπαϊκού κολύμβησης πρωταθλήματος ανοιχτής θάλασσας εφήβων-νεανίδων.

Το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κολύμβησης-καταδύσεων-συγχρονισμένης κολύμβησης εφήβων-νεανίδων του 2011 θα γίνει στο Βελιγράδι.

Μετακομίζει η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία. Μετά από πολλές διαβουλεύσεις πέρασε τελικά η απόφαση της πλειοψηφίας του μπιρό της LEN για μεταφορά της έδρας της από τη Ρώμη στο Λουξεμβούργο. Η μετακόμιση θα γίνει του χρόνου.

Η επόμενη συνεδρίαση του μπιρό της LEN θα γίνει στο Οσλο 25-28 Μαρτίου 2010 και το κογκρέσο της Ευρωπαϊκής ομοσπονδίας στη Λεμεσό στις 29 Μαϊου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου