Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2009

Βραβείο στον Έλληνα αστροφυσικό Αθανάσιο Οικονόμου


Στον Έλληνα αστροφυσικό, καθηγητή του Πανεπιστημίου του Σικάγο και στέλεχος της NASA, Δρ. Αθανάσιο Οικονόμου, απονέμεται εφέτος το «Βραβείο Νίκη», του ερευνητικού και εκπαιδευτικού Ινστιτούτου «Athens Information Technology» (ΑΙΤ).

Η απονομή του Βραβείου «Νίκη 2009» θα γίνει τη Δευτέρα, 14 Δεκεμβρίου 2009, στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία, στην Αθήνα, στη διάρκεια ειδικής τελετής, τα έσοδα της οποίας θα διατεθούν στο Ταμείο Υποτροφιών, Βραβείων και Οικονομικής Βοήθειας Σπουδών του ΑΙΤ.

Το Βραβείο θα απονείμει ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος Β΄. Επίσημος ομιλητής θα είναι ο Πρόεδρος του κορυφαίου Αμερικανικού Πανεπιστημίου Carnegie Mellon University, Dr. Jared L. Cohon.

Στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν σήμερα παρουσία του Δρ. Αθ.Οικονόμου, ο Γενικός Διευθυντής του ΑΙΤ Αθ.Ζησιμόπουλος και ο Γενικός Διευθυντής της Sun Microsystems ο οποίος είναι και Γραμματέας του Δ.Σ. των «Φίλων του ΑΙΤ» κ .Αργ.Μπακλέζος, τονίστηκε μεταξύ άλλων ότι η καθιέρωση του θεσμού των Βραβείων Νίκη, τα οποία θα πραγματοποιούνται κάθε χρόνο εντός του πρώτου δεκαπενθήμερου του Δεκεμβρίου, πηγάζει από τη δέσμευση του ΑΙΤ, για αναγώριση και προβολή των διεθνώς διακεκριμένων Ελλήνων ή Ελληνικής καταγωγής επιστημόνων, όχι μόνο για τη συμβολή τους στην πρόοδο των επιστημών και της τεχνολογίας, αλλά κυρίως ως πρότυπα και παραδείγματα προς μίμηση για τους νεότερους.

«Οφείλουμε να προβάλουμε τους ανθρώπους όπως εσείς, οι οποίοι αποτελούν πρότυπο για τις επόμενες γενεές», σημείωσε ο κ. Ζησιμόπουλος απευθυνόμενος στον κ.Οικονόμου.

Ο κ. Μπακλέζος ευχαρίστησε τον Δρ Οικονόμου για την τιμή που κάνει στο ΑΙΤ και επεσήμανε ότι οι φίλοι του ΑΙΤ αισθάνονται υπερήφανοι που υποστηρίζουν τους στόχους του ΑΙΤ και το θεσμό του βραβείου Νίκη

Ο κ. Οικονόμου δήλωσε ότι αποδέχτηκε τη βράβευσή του γιατί πιστεύει στο έργο του ΑΙΤ και στη δύναμη της εκπαίδευσης η οποία θα πρέπει να υπηρετείται από μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς όπως το ΑΙΤ. Ο κ. Οικονόμου είναι μόνιμος καθηγητής στο πανεπιστήμιο του Σικάγο και συνεργάτης της NASA από το 1960.

Είναι ο υπεύθυνος σχεδιασμού του ειδικού εξοπλισμού για τα διαπλανητικά διαστημόπλοια που αποστέλλονται προς εξερεύνηση των πλανητών. Έχει σχεδιάσει το ρομποτικό εξοπλισμό που αυτή τη στιγμή χρησιμοποιείται για τη λήψη και ανάλυση δειγμάτων από την επιφάνεια και το υπέδαφος του Άρη. Με επιστημονικά όργανα του κ.Οικονόμου έχουν εξοπλιστεί τα διαστημόπλοια πολλών αποστολών της ΝΑSΑ στη Σελήνη, τον Άρη και τον Κρόνο.

Νιώθει ισχυρός, ζητάει μεταγραφές



Ο Βραζιλιάνος τεχνικός θα μπορέσει να κοιτάξει στα μάτια τον Κόκκαλη, γεμάτος σιγουριά και αυτοπεποίθηση, ζητώντας ενίσχυση. Το έκανε ήδη στη συνέντευξη Τύπου, μιλώντας για τέσσερις παίκτες! Υπερβολή; Ίσως απλώς να ζητάει πολλά, προκειμένου να πάρει έστω τα απαραίτητα…

Το σίγουρο είναι ότι ο 56χρονος νιώθει ισχυρός. Οι 10 βαθμοί στον όμιλο, μεταφράζονται σε 2.800.000 ευρώ. Μαζί με τα εισιτήρια, τα μπόνους προκρίσεων και το μάρκετ πουλ, ο Ολυμπιακός ξεπέρασε τα 20.000.000 ευρώ κέρδος από τη φετινή του περιπέτεια στο θεσμό. Συνεπώς, έχει φτάσει η ώρα των επενδύσεων.

Ο Ζίκο θα επαναλάβει την επιθυμία του για την απόκτηση αριστερού μέσου, επιτελικού χαφ και επιθετικού. Η απόκτηση του Αντριάνο, του Φρεντ ή του Σόουζα, θα μπορούσε να κάνει ευτυχισμένο τον 56χρονο προπονητή και να τρελάνει τον κόσμο του Ολυμπιακού! Γιοβάνοβιτς και Λούα Λούα, θα ισχυροποιούσαν σε μεγάλο βαθμό τους πρωταθλητές. Χρήσιμος θα ήταν και ένας εκ των Τσάζαρεκ ή Γκέκα, προκειμένου να γεμίσει το ρόστερ.

Όλοι οι καλοί χωράνε, σε μία ταλαιπωρημένη ομάδα η οποία αγωνίζεται χωρίς σημαντικές αλλαγές, Τετάρτη και Κυριακή. Δεν ξέρω αν τελικά ο πρόεδρος του Ολυμπιακού θα κάνει τα χατίρια του Ζίκο, όμως σίγουρα ο Γενάρης δεν θα είναι ένας άχρωμος και παγωμένος μήνας. Η μάχη των εντυπώσεων είναι σημαντική για το Σωκράτη Κόκκαλη και αυτή τη φορά δε σκέφτεται να τη χάσει…

"'Εκλεισε" η Γερμανού για τη Eurovision!

"Έκλεισε η Ναταλία Γερμανού με την ΕΡΤ για να παρουσιάσει τη Eurovision!

Πριν από δύο ημέρες, οι υπεύθυνοι της κρατικής τηλεόρασης έκαναν την πρόταση κι...

έδωσαν τα χέρια με την παρουσιάστρια. Η Γερμανού έχει ήδη αρχίσει να οργανώνεται με το συμπαρουσιαστή της, Θέμη Γεωργαντά, ο οποίος θα είναι μαζί της στις 20 Φεβρουαρίου σε κεντρική σκηνή της Αθήνας, όπου θα παρουσιαστούν οι τέσσερις υποψήφιοι!

Φέτος, σίγουρα το θέαμα θα είναι ξεχωριστό, καθώς κανένας από τους υποψήφιους δεν είναι πολύ γνωστός και είμαστε πολύ περίεργοι να τους ακούσουμε!

Γιατί αυτή τη φορά, η ελληνική συμμετοχή στον τελικό - αν περάσουμε - δε θα εκπροσωπείται από σταρούμπες!

Όπως ακούγεται, η Ναταλία είναι πάάάάάρα πολύ χαρούμενη! Πάντα ήθελε να το κάνει αυτό! Η μουσική κυλάει στο αίμα της!"


http://panoramapress.gr

ΟΑΕΔ: Προπληρωμές δώρων σε επιδοτούμενους και μακροχόνια άνεργους

Από τη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2009 ξεκίνησε η διαδικασία πίστωσης των λογαριασμών όλων των δικαιούχων για την προπληρωμή των τακτικών επιδομάτων ανεργίας και του ειδικού βοηθήματος μακροχρόνια ανέργων, που κανονικά καταβάλλονται μέχρι και την 6η Ιανουαρίου 2010, καθώς και του δώρου Χριστουγέννων, από όλες τις υπηρεσίες του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού. Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΟΑΕΔ, η πίστωση των λογαριασμών όλων των δικαιούχων θα έχει ολοκληρωθεί το αργότερο μέχρι αύριο Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2009.

Προκλητικές δηλώσεις από Νίκολα Γκρούεφσκι στη Βόννη

Προκλητικές χαρακτηρίζονται οι δηλώσεις του πρωθυπουργού των Σκοπίων Νίκολα Γκρούεφσκι, τις οποίες έκανε από τη Βόννη, όπου συμμετέχει στις εργασίες του Συνεδρίου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.”Μέχρι σήμερα, η Ελλάδα δεν ήθελε να βρεθεί λύση. Έθετε τέτοιους όρους, που καμία κυβέρνηση και κανείς πολιτικός από την άλλη μεριά δεν θα μπορούσε να τους αποδεχτεί. Είπα ευθέως και στον κ. Παπανδρέου ότι καμία κυβέρνηση, τα επόμενα 100 χρόνια, δεν πρόκειται να αποδεχτεί τέτοια αιτήματα και όρους"”, δήλωσε ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ..
Ερωτηθείς σχετικά με την αλλαγή της ημερομηνίας έναρξης των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με τα Σκόπια, ο κ. Γκρούεφσκι είπε ότι το θέμα θα επανέλθει στους επόμενους έξι μήνες, όμως- όπως τόνισε- αυτό δεν σημαίνει κάτι το ιδιαίτερο για τη χώρα του, καθώς δεν υπάρχει καμία δέσμευση για λήψη σχετικής απόφασης από την πλευρά της ΕΕ.

O ΠΑΟΚ κλείνει τον Κριστιάνο Μοράις Ντε Ολιβέιρα!

Κοντά στην πρώτη του μεταγραφή είναι ο ΠΑΟΚ. Ο Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός Κριστιάνο Μοράις Ντε Ολιβέιρα βρίσκεται ήδη στη Θεσσαλονίκη μαζί με τον ατζέντη του Βιεϊρίνια για να υπογράψει συμβόλαιο στον Δικέφαλο. Ο 26χρονος μεσοεπιθετικός αγωνίζεται στην Πάσος Φερέιρα από το 2005, ενώ ξεκίνησε την καριέρα του στη Νασιονάλ (της Βραζιλίας).

Στην Πάσος Φερέιρα μετράει 66 συμμετοχές με 15 γκολ στα τέσσερα τελευταία χρόνια, ενώ έχει κάνει εξαιρετικές εμφανίσεις στα ντέρμπι με Πόρτο, Μπενφίκα, Σπόρτινγκ Λισαβόνας.

Είναι γεννημένος στις 28 Σεπτεμβρίου του 1983, έχει ύψος 1.75 και φοράει τη φανέλα με το νούμερο 10. Αγωνίζεται ως επιθετικός μέσος στον άξονα, αλλά και από τις πλευρές (κυρίως την αριστερή), έχει δυνατό μακρινό σουτ, αριστερό πόδι και είναι ταχύς.

Τελευταίο του παιχνίδι ήταν στις 29 Νοεμβρίου, ενώ στις 6 Νοεμβρίου σκόραρε δύο γκολ στο 0-3 επί της Μπελενένσες. Ενα γκολ είχε πετύχει και στα προκριματικά του Γιουρόπα Λιγκ τον Ιούλιο κόντρα στη Ζίμπρου.

Η Πάσος Φερέιρα παίζει φέτος 4-3-3 και 4-2-3-1 και ο Κριστιάνο συνήθως έπαιζε στο αριστερό άκρο της επίθεσης. Πέρσι στο 4-4-2 συνήθως έπαιζε στο επιθετικό δίδυμο. Σε 26 ματς είχε παίξει 17 φορές σαν επιθετικός, 3 στο αριστερό άκρο, 1 φορά σαν δεκάρι και πέντε φορές ήρθε από τον πάγκο. Φέτος είχε λιγότερα παιχνίδια και ήθελε να αλλάξει ομάδα.

Είναι αλήθεια ότι το κάπνισμα επιδεινώνει την ατμοσφαιρική ρύπανση;

Τα τσιγάρα φτιάχνονται από φύλλα καπνού, που καθώς αναπτύσσονται απορροφούν διοξείδιο του άνθρακα από την ατμόσφαιρα. Όταν κάποιος τα καπνίζει, ουσιαστικά αυτή η ποσότητα διοξειδίου επιστρέφει στο περιβάλλον, οπότε έχουμε μηδενικό ισοζύγιο.

Αλλά η καπνοβιομηχανία είναι όντως ρυπογόνα. Τα καύσιμα που χρησιμοποιούνται στα εργοστάσια απελευθερώνουν διοξείδιο του άνθρακα, ενώ τα λιπάσματα προσθέτουν διοξείδιο του αζώτου. Εξάλλου οι διαδικασίες συσκευασίας, διανομής και διαφήμισης των τσιγάρων έχουν το δικό τους μερίδιο στις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα. Από την άλλη, βέβαια, οι καπνιστές ζουν κατά μέσο όρο 10 χρόνια λιγότερα από τους μη καπνιστές. Αν δεν κάπνιζαν, αυτά τα παραπάνω 10 χρόνια που θα ζούσαν θα οδηγούσαν τα αυτοκίνητά τους, θα χρησιμοποιούσαν ηλεκτρισμό και θα κατανάλωναν προϊόντα. Έτσι, θα απελευθέρωναν στην ατμόσφαιρα πολύ περισσότερο διοξείδιο του άνθρακα από όλα τα τσιγάρα που έχουν καπνίσει. Το συμπέρασμα; Τραγικό! Το κάπνισμα ωφελεί το περιβάλλον, γιατί μειώνει τον πληθυσμό των καταστροφέων του.

Ξημέρωμα με χίονι... στο Σέλι, 11 Δεκέμβρη 2009 veroia-seli


Βράδυ Τετάρτης 10 Δεκέμβρη,
το χιόνι που τόσο περιμένει ο κόσμος κάνει την εμφάνιση του.
Μετά από αρκετή ώρας βροχής, χιονόνερου,
κατά τις 10 και κάτι, άρχισε.

Δειλά, δελά στην αρχή μα όσο περνούσε η ώρα και δυνάμωνε.

1 και μισή το βράδυ... αυτή η εικόνα


Ξημέρωμα Πέμπτης, 7 και μισή.... με κόπο να ξεχωρίσω το αυτοκίνητο


Η πλατεία μέσα στο χιόνι, κατάλευκη, καθαρή
το πρώτο αυτοκίνητο... το δικό μου, 8 παρά η ώρα


Ο δρόμος της επιστροφής, στη καθημερινότητα
το απόλυτο λευκό.. με κόπο ξεχωρίζεις το δρόμο

Λίγο πιο κάτω, μια δύο στροφές από το χωριό
το πρώτο σταματημένο αυτ/το

ευτυχώς όμως... 8 η ώρα, το εκχιονιστικό του
χιονοδρομικού κέντρου κάνει την εμφάνιση του...
αργά; ίσως...

αλλά και αυτό την ίδια τύχη, χωρίς αλυσίδες και...
έξω από το δρόμο.
Λίγο πιό κάτω, στη διασταύρωση για Μαρούσια
σταματημένο και το λεωφορείο του Κέντρου με το προσωπικό.
Ο δρόμος θα ανοίξει τελικά με την βοήθεια μηχανημάτων
της Νομαρχίας. Όλα καλά όμως, έχουμε χιόνι..
πιστεύω τα όποια προβλήματα να βρουν τη λυση τους

ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑΡΧΕΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΕΠΑΘΑΝ ΖΗΜΙΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ,ΖΗΤΑΕΙ Ο ΕΒΕΑ...

Αποζημιώσεις στους καταστηματάρχες του κέντρου της Αθήνας, των οποίων οι επιχειρήσεις υπέστησαν ζημιές κατά το διήμερο 6 και 7 Δεκεμβρίου, ζητάει με επιστολή του προς τον υπουργό Οικονομικών, κ. Γ. Παπακωνσταντίνου, ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ, κ. Κ. Μίχαλος.
Όπως σημειώνει στην επιστολή, το ΕΒΕΑ υποστηρίζει τις επιχειρήσεις του κέντρου στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν από ταραχές σε διαδηλώσεις και συλλαλητήρια,.

Επίσης δηλώνει ότι κατέγραψε τις επιχειρήσεις που υπέστησαν ζημιές, κατά το διήμερο 6 και 7 Δεκεμβρίου 2009,
όπως το ίδιο είχε πράξει και πέρυσι.
Παρά το γεγονός ότι τα επεισόδια ήταν περιορισμένα, σημειώνει ότι 40 επιχειρήσεις υπέστησαν ζημιές στους κεντρικούς δρόμους της Αθήνας και ζητάει τη συμπαράσταση της πολιτείας, με νομοθετική ρύθμιση που θα προβλέπει την αποζημίωση τους.

ΕΔΩ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΔΩΣΕΙ ΤΙΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΕΡΣΙΝΈΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ...ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΓΙΑ ΦΕΤΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΕ;;;

ΠΡΕΖΑ TV
10-12-2009

Βιειρίνα: «Θέλω να υπερασπίζομαι την φανέλα του ΠΑΟΚ»

Ο Αντελίνο Βιειρίνα μίλησε στο «Αθλητικό Metropolis» για την ανανέωση της συνεργασίας του με τον ΠΑΟΚ μέχρι το 2013 και αρχικά τόνισε: «Είμαι πολύ χαρούμενος, ο ΠΑΟΚ εκτιμάει την δουλειά που κάνω. Είναι ένα σημαντικό βήμα αυτό το νέο συμβόλαιο και στόχος να συνεχίσω την καλή δουλειά που κάνω με την ομάδα» και συμπλήρωσε: «Η περσινή χρονιά ήταν άτυχη, ήμουν εκτός για μεγάλο διάστημα. Φέτος είναι διαφορετικά, ο κόσμος πρέπει να περιμένει από μένα περισσότερη δουλειά, θα παραμείνω στην ίδια… ρότα και θα προσπαθήσω για το καλύτερο ώστε να εκπληρώσει η ομάδα τους στόχους της».
Για τον ίδιο μετά το νέο συμβόλαιο είπε: «Οι υποχρεώσεις μου είναι οι ίδιες, να υπερασπίζομαι την φανέλα του ΠΑΟΚ. Όσον αφορά την ρήτρα, ο ΠΑΟΚ έκανε το σωστό, δείχνει ότι θέλει να με κρατήσει και αν μία ομάδα με θέλει θα πρέπει να δώσει το συγκεκριμένο ποσό κάτι καλό για τον σύλλογο».
Ο Πορτογάλος συνέχισε για τον άνθρωπο που έπαιξε ρόλο για να μείνει στην ομάδα του ΠΑΟΚ: «Δεν είναι μόνο ο Σέρτζιο Κονσεισάο, αλλά όλοι οι άνθρωποι μέσα στον ΠΑΟΚ. Πιστεύω ότι η δουλειά μου έχει αντίκτυπο σε όλη την ομάδα, και θα συνεχίσω για το καλύτερο. Ήθελα να μείνω στον ΠΑΟΚ. Φυσικά και είμαι ευτυχισμένος, αν δεν ήμουν δεν θα υπέγραφα το νέο συμβόλαιο. Θέλω να συνεχίσω την σκληρή δουλειά και θα προσπαθήσω να γίνω καλύτερος».
Για τον αγώνα με την Καβάλα τόνισε: «Θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδια, όλα είναι δύσκολα γιατί υπάρχει η πίεση για τους τρεις βαθμούς. Σε κάθε παιχνίδι μπαίνουμε για να κερδίσουμε».
Όσον αφορά τον Κριστιάνο, το νέο μεταγραφικό απόκτημα του ΠΑΟΚ υπογράμμισε: «Γνωρίζω τον Κριστιάνο, τον έχω αντιμετωπίσει ως αντίπαλο και είναι ένας εξαιρετικός παίκτης που μπορεί να βοηθήσει τον ΠΑΟΚ να πετύχει τους στόχους του. Ναι έχει καλό αριστερό σουτ και κάθετη πάσα. Γενικότερα είναι ένας παίκτης που έχει τέτοια χαρακτηριστικά που ταιριάζουν στον ΠΑΟΚ για να τον βοηθήσει».

Cyta, Έναρξη δραστηριότητας στην πόλη της Θεσσαλονίκης

Εμπορική παρουσία και στη Θεσσαλονίκη απέκτησε από τον Νοέμβριο η Cyta Ελλάδος, θυγατρική του Εθνικού Οργανισμού Τηλεπικοινωνιών της Κύπρου. Η έναρξη εμπορικής δραστηριότητας της Cyta στην Ελλάδα μόλις ένα χρόνο πριν, στηρίχθηκε στην ανάληψη του έργου της Κοινωνίας της Πληροφορίας με σκοπό την τόνωση της ζήτησης ευρυζωνικών υπηρεσιών και τη διάδοσή τους στην ελληνική περιφέρεια.

cyta

Έχοντας ολοκληρώσει επιτυχώς το παραπάνω έργο, η εταιρεία επεκτείνει τώρα τη δράση της και στα μεγάλα αστικά κέντρα, επιλέγοντας συνειδητά τη Θεσσαλονίκη -το δεύτερο μεγαλύτερο αστικό κέντρο της χώρας- ως τον πρώτο μεγάλο σταθμό ενόψει της σταδιακής πανελλαδικής της επέκτασης. Ήδη, το ιδιόκτητο οπτικό δίκτυο υπερβαίνει σε μήκος τα 1600 χλμ. ενώ την υψηλή αποδοχή του κοινού στις περιοχές δραστηριοποίησης επιβεβαιώνει ο αριθμός των πελατών που ξεπερνά σήμερα τους 45.000. Η επένδυση της Cyta στην Ελλάδα υπερβαίνει τα 65 εκατ. ευρώ, γεγονός που υπογραμμίζει τη σοβαρότητα του εγχειρήματος της μητρικής στη χώρα.

Με εφόδια την τεχνογνωσία της μητρικής της και την οικονομική στήριξη του κυπριακού κράτους, η Cyta εισέρχεται στην αγορά της Θεσσαλονίκης φροντίζοντας να παρέχει υψηλής ποιότητας υπηρεσίες σταθερής τηλεφωνίας και ευρυζωνικής πρόσβασης. Με αφορμή την έναρξη εμπορικής δραστηριότητας στην πόλη αλλά και τη συμπλήρωση ενός έτους επιτυχημένης εμπορικής λειτουργίας, ξεκίνησε πρόσφατα και το λανσάρισμα ενός νέου πρωτοποριακού προϊόντος της εταιρείας, προσαρμόσιμου στις διαφορετικές ανάγκες κάθε πελάτη, το οποίο προσφέρεται ήδη στους κατοίκους όλων των περιοχών με ιδιόκτητο δίκτυο, συνοδευόμενο από μία μοναδική προσφορά.

TECHBLOG

Νέα «λουκέτα» σε σχολεία

Στο προληπτικό κλείσιμο σχολείων προχωρά η Νομαρχία Πειραιά μετά την αύξηση των κρουσμάτων της νέας γρίπης σε αυτά.

Έτσι, από αύριο και για 7 ημέρες, κλειστά θα παραμείνουν τα:

Δημοτικά Σχολεία (τμήματα ή τάξεις):

1ο Δ.Σ. Αίγινας (τμήμα Δ2)

Δημοτικά Σχολεία και Νηπιαγωγεία (σχολικές μονάδες):

2ο Ν/Γ Νίκαιας

3ο Ν/Γ Σαλαμίνας

22ο Ν/Γ Κορυδαλλού

Ν/Γ Πέρδικας Αίγινας

Δημοτικά Σχολεία και Νηπιαγωγεία (σχολικά συγκροτήματα):

1. 22ο Δ.Σ. Πειραιά & 24ο Δ.Σ. Πειραιά (εκτός της ΣΤ' τάξης του 22ο Δ.Σ. Πειραιά, που ανέστειλε τη λειτουργία της από 02/12/2009 έως 07/12/2009)

Γυμνάσια - Λύκεια (Σχολικά Συγκροτήματα):

1. 1ο ΕΠΑΛ Πειραιά

2. 2ο Εσπ. ΕΠΑΛ Πειραιά (λόγω συστέγασης)

3. 1η ΕΠΑΣ Πειραιά (λόγω συστέγασης)

Γυμνάσια - Λύκεια (Σχολικές Μονάδες):

1. 2ο Γυμνάσιο Αίγινας

Γυμνάσια - Λύκεια (Τάξεις και Τμήματα):

1. 14ο Γυμνάσιο Πειραιά (τμήμα Α1)

2. 3ο ΓΕΛ Πειραιά (τμήματα Α2,Γ2)

3. Γενικό Πειρ. Λύκειο Ιωνιδείου Σχολής(τμήμα Β3)

Ένοπλη ληστεία με πυροβολισμούς σε σούπερ-μάρκετ στις Συκιές Θεσσαλονίκης

Ένοπλη ληστεία με πυροβολισμούς σημειώθηκε λίγο νωρίτερα στο σούπερ-μάρκετ «Smile» στην οδό Καραϊσκάκη, στις Συκιές Θεσσαλονίκης.

NEWSBLOG

Σισέ: Περήφανος που είμαι στον Παναθηναϊκό

ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΩ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΙΚΤΗ... ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ ΕΛΕΓΕ ΠΩΣ ΤΟ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΝΑ ΓΥΡΙΣΕΙ ΣΤΗΝ ΑΓΓΛΙΑ...

ΜΑΓΑΛΟΣ ΠΑΙΚΤΗΣ ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ...

Τη χαρά του για το γεγονός ότι ανήκει στον Παναθηναϊκό, όχι μόνο για αγωνιστικούς λόγους, εξέφρασε ο Τζιμπρίλ Σισέ.

Ο Γάλλος σταρ του «τριφυλλιού» μαζί με τον Λουκά Βύντρα παραβρέθηκαν στην έναρξη του κοινωνικού προγράμματος για την ενίσχυση του Παγκόσμιου Εμβολιασμού, για τον οποίο συνεργάζονται η UNICEF η ΠΑΕ Παναθηναϊκός και η Greenteam, η εταιρεία προϊόντων με το σήμα του συλλόγου.

«Είμαι πολύ περήφανος και χαρούμενος που είμαι μέλος αυτής της ομάδας. Πρέπει να βοηθήσουμε αυτή την προσπάθεια», δήλωσε ο Σισέ, μιλώντας εγκωμιαστικά για τις πρωτοβουλίες ενίσχυσης κοινωφελών σκοπών που λαμβάνει ο Παναθηναϊκός.

«Είμαστε όλοι χαρούμενοι. Όταν γίνεται κάτι για τα παιδιά το επικροτούμε όλοι και προσπαθούμε να συμβάλουμε σε τέτοιες προσπάθειες», τόνισε από την πλευρά του ο Λουκάς Βύντρα.

Τι είπε η Στάη για τη συνεργασία με Ευαγγελάτο;

Χρόνια και ζαμάνια να περάσουν η Έλλη Στάη δεν πρόκειται να ξεχάσει ότι είχε φύγει από τον ΑΝΤ1 και το δελτίο ειδήσεων μετά την έλευση του Νίκου Ευαγγελάτου. Ούτε εμείς βέβαια πρόκειται να ξεχάσουμε το δίδυμο να κάθεται στριμωχτά σε ένα τραπεζάκι και να θυμίζουν μαθητούδια περασμένων δεκαετιών. Το γεγονός ότι η Στάη δε λησμονά και ακόμη τα έχει μαζεμένα στον Ευαγγελάτο, το διαπιστώνουμε κάθε φορά που η συζήτηση έρχεται εκεί.

Αυτό έγινε και την Τρίτη, που η «σιδηρά κυρία» της ενημέρωσης ήταν καλεσμένη στο «Όλα 10» του Θέμου Αναστασιάδη. Την προηγούμενη μέρα είχαμε το «διαζύγιο» Ευαγγελάτου με ΑΝΤ1, οπότε λογικό ήταν η κουβέντα να πάει εκεί. Και η Στάη μίλησε για την πάλαι ποτέ συνεργασία τους. Είπε, λοιπόν, ότι ποτέ δεν πίστευε ότι είχε δυνατότητες και μέλλον η τότε συνεργασία τους στο δελτίο. Αποκάλυψε, δε, ότι είχε ζητήσει να φύγει, αλλά δεν την άφηναν από το κανάλι και τότε εκείνη, πέταξε την καρέκλα κι έφυγε.

Εξάλλου, όπως είπε, οι άνθρωποι του ΑΝΤ1 παραβίαζαν το συμβόλαιο της, το οποίο την ήθελε να κάνει δελτίο μόνη της. Κι αν στην αρχή δέχτηκε, το έκανε από καλή θέληση, επειδή «ήμουν καλός άνθρωπος» είπε χαριτολογώντας η Στάη. Τώρα, για να λέμε και του στραβού το δίκιο, ωραία και καλά τα είπε η Στάη, αλλά μεταξύ μας τα σχόλια της ακούστηκαν κάπως τη συγκεκριμένη στιγμή. Όταν οι περισσότεροι συνάδελφοι τους (ακόμη και οι παρουσιαστές ειδήσεων) παίρνουν το μέρος του Ευαγγελάτου στην ιστορία του «διαζυγίου», μιλώντας με τα καλύτερα για εκείνον, οι δηλώσεις της Στάη ξεχωρίζουν και μάλλον θεωρούνται λίγο άκαιρες και ξεπερασμένες, όταν η ιστορία έχει συμβεί χρόνια πριν.

Η Μπόιλ μάγεψε και τις καλόγριες...

Δημοφιλής ακόμη και στις καλόγριες αποδεικνύεται η Σούζαν Μπόιλ (Susan Boyle) που γνώρισε την αποθέωση όταν επισκέφθηκε εκκλησία στο Παρίσι.

Η 48χρονη τραγουδίστρια βρέθηκε περικυκλωμένη από ενθουσιασμένες καλόγριες που έσπευσαν να την συναντήσουν από κοντά, εκδηλώνοντας τον θαυμασμό τους.

Κέρδισε και τις καλόγριες η Μπόιλ!

Η Μπόιλ, που αναδείχθηκε σε αστέρι διεθνούς εμβέλειας μέσα από το ριάλιτι ταλέντων "Βρετανία έχει ταλέντο", βρίσκεται στην Γαλλία με σκοπό να εμφανιστεί σε δύο τηλεοπτικά σόου.

Στο διάλειμμα των γυρισμάτων, η Μπόιλ βρήκε την ευκαιρία να προσευχηθεί στην Καθολική Εκκλησία, αφού δεν κρύβει την πίστη της στο Θεό.

Δεν είναι τυχαίο πως στο άλμπουμ της "I dreamed a dream", συμπεριέλαβε δύο ύμνους, ενώ σε ένα ντοκιμαντέρ που μιλά για την ξαφνική δόξα που δέχτηκε, λέει χαρακτηριστικά στον παρουσιαστή Πιρς Μόργκαν (Piers Morgan):

"Στην προσωπική μου ζωή η εκκλησία παίζει σημαντικό ρόλο. Είναι το κέντρο της πίστης μου και αναγνωρίζω πως ο Θεός σου δίνει δώρα που πρέπει να τα χρησιμοποιήσεις με τον καλύτερο δυνατό τρόπο".

Στην μαγνητοσκόπηση της τηλεοπτικής της εμφάνισης στο δημοφιλές Γαλλικό σόου "Vimement Dimanch", η ασουλούπωτη Σούζαν ήταν ιδιαίτερη ευδιάθετη και άνετη με το φακό, κλείνοντας παιχνιδιάρικα το μάτι στους τηλεθεατές.

Το ντοκιμαντέρ που αφορά την ενδιαφέρουσα ιστορία της Σούζαν Μπόιλ, θα προβληθεί από το κανάλι "ITV" την Κυριακή, μετά τον τελικό του "X Factor".

Ο ΠΟΡΝΟ ΓΙΑΤΡΟΣ- ΠΟΛΥ ΓΕΛΙΟ

Μέρκελ: «Φέρουμε κοινή ευθύνη» για την κρίση στην Ελλάδα

«Αυτό που συμβαίνει σε μια χώρα μέλος έχει επίδραση σε όλες τις άλλες».

Οι χώρες μέλη της ΕΕ «φέρουν κοινή ευθύνη» για τη δημοσιονομική κρίση στην Ελλάδα, δήλωσε σήμερα η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ.

«Αυτό που συμβαίνει σε μια χώρα μέλος έχει επίδραση σε όλες τις άλλες, ιδιαίτερα όταν υπάρχει μια ενιαία νομισματική μονάδα. Γι' αυτό φέρουμε όλοι κοινή ευθύνη» απέναντι στην Ελλάδα, σημείωσε η ίδια στη διάρκεια του συνεδρίου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος που πραγματοποιείται στη Βόννη, στη δυτική Γερμανία.

Νωρίτερα σήμερα κατά τη διάρκεια του διήμερου συνεδρίου, ο πρόεδρος του Eurogroup και πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου Ζαν-Κλωντ Γιούνκερ απέκλεισε το ενδεχόμενο χρεοκοπίας της Ελλάδας, λόγο του μεγάλου δημοσιονομικού ελλείμματος που αντιμετωπίζει.

Έξωση στην ΠΑΕ!


Οι ιδιοκτήτες του κτιρίου όπου στεγάζονται τα γραφεία της ΠΑΕ, στην οδό Γράμμου, τοιχοκόλλησαν χαρτί έξωσης στην Ένωση. Ο λόγος είναι οι φθορές από την κατάληψη που βρίσκεται σε εξέλιξη. Μάλιστα οι ιδιοκτήτες κάνουν λόγο για επαγγελματική ζημιά λόγω της κακής εντύπωσης των πελατών των εταιριών που συνεργάζονται εκεί.
Εκτός από την έξωση, ζητείτε από την ΑΕΚ και αποζημίωση προς τις εταιρίες που βρίσκονται στην Γράμμου.

Ίντερ για Τόνι

Στη Ρόμα τον περιμένουν πώς και πώς αλλά στην Ιντερ είναι έτοιμοι για να τον... κλέψουν μέσα από τα χέρια των Ρωμαίων. Ο λόγος για τον Λούκα Τόνι.

Ο 32χρονος Ιταλός επιθετικός έχει αποφασίσει να φύγει από την Μπάγερν Μονάχου τον Ιανουάριο και αυτή είναι και η επιθυμία του γερμανικού συλλόγου, καθώς ο Λουίς Φαν Γκάαλ δεν τον υπολογίζει. Το θέμα, πλέον, είναι σε ποια ομάδα θα πάρει μεταγραφή, με τον ίδιο να θέλει την επιστροφή του στην Ιταλία, μήπως και καταφέρει να μπει ξανά στα πλάνα του Μαρτσέλο Λίπι για το Μουντιάλ.

Η πρώτη ομάδα που ενδιαφέρθηκε ήταν η Νάπολι, αλλά στη συνέχεια τα... παράτησε και τώρα η Ρόμα θεωρείται από όλους το μεγάλο φαβορί. Την Πέμπτη, όμως, οι Ιταλοί ισχυρίζονται ότι η Ιντερ είναι έτοιμη να κάνει... ντου και να τον αποκτήσει μέσα από τα χέρια των Ρωμαίων. Για να συμβεί αυτό, όμως, θα πρέπει ο Τότι να βρει τη λύση με την Μπάγερν και να μείνει ελεύθερος ή τουλάχιστον να πείσει τους Βαυαρούς να ζητήσουν λιγότερα από 12 εκατ. ευρώ για να τον παραχωρήσουν.

Η απόκτηση ενός επιθετικού είναι επιτακτική ανάγκη για τους νερατζούρι τον Ιανουάριο, καθώς θα χάσουν για ένα μήνα τον Σάμουελ Ετό λόγω του Κόπα Αφρικα.

Ο Νικοπολίδης θέλει Μπορντό ή Φιορεντίνα στους 16 του Champions League

Από τους πρωταγωνιστές της πρόκρισης του Ολυμπιακού στους «16» του Champions League, ήταν ο Αντώνης Νικοπολίδης, ο οποίος μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Sentra FM 103,3» για τα προβλήματα που αντιμετώπισε η ομάδα στην πορεία των ομίλων.

Στάθηκε στο «όπλο» του Ολυμπιακού, εξέφρασε την προτίμησή του στην Μπορντό και τη Φιορεντίνα ως αντιπάλους στην επόμενη φάση, μίλησε για τις δικές του 100 ευρωπαϊκές συμμετοχές, ενώ αναφέρθηκε σε συμπαίκτες, προπονητή και τον... Παναθηναϊκό!

Αναλυτικά όσα είπε:

- Για το αν η πρόκριση του Ολυμπιακού ήταν η σημαντικότερη, λόγω των προβλημάτων που αντιμετωπίζει: «Συμφωνώ με την άποψη ότι κάναμε μία μεγάλη προσπάθεια από τους προκριματικούς αγώνες. Όλη αυτή η αγωνιστική δράση που είχαμε από το καλοκαίρι μας δημιούργησε πολλά προβλήματα τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο. Λόγω αυτών των προβλημάτων κερδίσαμε παίκτες, όπως ο Μήτρογλου, ο Γκαλίτσιος και ο Λεονάρντο.

»Καταφέραμε να αξιοποιήσουμε την έδρα μας, η οποία μας έδωσε εννιά βαθμούς. Είναι πολύ δύσκολο να αξιοποιήσεις την έδρα σου. Εμείς το κάναμε και προκριθήκαμε στην επόμενη φάση. Αυτή η δεύτερη πρόκριση σε τρία χρόνια είναι σταθεροποίηση της ομάδας σε υψηλό επίπεδο. Στόχος μας είναι να διατηρήσουμε αυτό το κεκτημένο. Και είναι καλό και για τα οικονομικά, αλλά και για το πρεστίζ της ομάδας».

- Για το αν η άμυνα ήταν το «όπλο» του Ολυμπιακού για την πρόκριση: «Όταν μία ελληνική ομάδα θέλει να διακριθεί, πρέπει να στηριχτεί στην καλή μεσοαμυντική της λειτουργία. Στο Champions League έχεις να αντιμετωπίσεις δύσκολες ομάδες. Είναι ωραίο να λέμε ότι θα παίξουμε επιθετικά. Νομίζω ότι κάναμε πολύ καλή επιλογή, έτσι όπως διαχειριστήκαμε τα παιχνίδια. Αυτό ήταν το μυστικό μας».

- Για το αν έχει κάποια προτίμηση στην κλήρωση: «Είναι κορυφαίες όλες οι ομάδες. Είναι ένα επίπεδο καλύτερες από εμάς. Δεν είναι θέμα επιλογής. Σίγουρα η Μπορντό και η Φιορεντίνα φαντάζουν ομάδες που μπορείς να τις αντιμετωπίσεις πιο εύκολα και θα προτιμούσα μία από αυτές».

- Για το αν επανακτά ο Ολυμπιακός τον τίτλο του φαβορί για το πρωτάθλημα: «Όταν τα τελευταία χρόνια είσαι μόνιμος πρωταθλητής, τότε αυτομάτως είσαι το φαβορί για τον τίτλο. Τη δεδομένη στιγμή επιβεβαιώσαμε ότι είμαστε το φαβορί. Κερδίσαμε το ντέρμπι και περάσαμε μπροστά. Το πρωτάθλημα έχει πολύ δρόμο. Από το παιχνίδι στο Χαριλάου και μετά ξεκινά πολύ δύσκολο πρόγραμμα. Κάθε παιχνίδι είναι σημαντικό και μπορείς να γνωρίσεις απώλειες. Το πρωτάθλημα θα είναι ψυχοφθόρο και πολύ δύσκολο».

- Για την συμπλήρωση των 100 ευρωπαϊκών συμμετοχών: «Δεν είχα ασχοληθεί με τις συμμετοχές μου και ο αριθμός μου ήρθε ξαφνικά. Χαίρομαι που συνέδεσα τις 100 συμμετοχές με μία νίκη απέναντι σε μία πολύ μεγάλη ομάδα και με μία σπουδαία πρόκριση για τον Ολυμπιακό. Αγωνίστηκα στις δύο κορυφαίες ομάδες της Ελλάδας, με αποτέλεσμα να αγωνιστώ σε κορυφαίο επίπεδο. Όταν είσαι σε δύο τόσο μεγάλες ομάδες, πάντα ζεις επιτυχίες».

Σε σχόλιό του για τον Μέλμπεργκ είπε ότι «... είναι ένα κομμάτι του παζλ που έλειπε», για τον Ραούλ Μπράβο πως «...είναι μία νέα μεταγραφή, δικαίωσε την ομάδα, αλλά και τον ίδιο του τον εαυτό» και για τον Ζίκο: «Δεν μπορείς να αλλάξεις κάτι από την πρώτη στιγμή. Δεν έκανε την προετοιμασία της ομάδας.

»Περιμένει να γνωρίσει τους παίκτες καλύτερα, αλλά να τον γνωρίσουν κι εκείνοι. Προσπαθεί κι αυτός να περάσει το δικό του στίγμα. Ήρθε σε ένα μήνα που ο Ολυμπιακός είχε 6-7 παίκτες εκτός, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να συγκροτήσει την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα, ώστε να διεκδικήσει το πρωτάθλημα και την πρόκριση στους 16 του Champions League».

Όπως... πάντα, ρωτήθηκε και για το πότε σκοπεύει να σταματήσει το ποδόσφαιρο και απάντησε: «Κάθε χρόνο λέω το ίδιο πράγμα. Να τελειώσει το πρωτάθλημα και θα δούμε. Η μόνη σκέψη είναι να γίνομαι καλύτερος για την ομάδα μου.

»Το τι θα γίνει το καλοκαίρι και αν θα σταματήσω είναι το μόνο πράγμα που δεν σκέφτομαι. Το ποδόσφαιρο είναι τρόπος ζωής για μένα και θέλω να ζω την κάθε στιγμή και να την χαίρομαι».

Τέλος, μίλησε για τα όσα υποστήριξε ο Τζόρβας μετά το ντέρμπι των «αιωνίων»: «Αν πραγματικά έγινε ένα τέτοιο γεγονός, τότε είναι αποτρόπαιο. Το καταδικάζουμε. Πρέπει όλοι να προστατεύουμε το ποδόσφαιρο και τους ποδοσφαιριστές.

»Πρέπει να ληφθούν μέτρα για την προστασία όλων. Δεν είναι δυνατόν να συμβαίνουν τέτοιες καταστάσεις το 2010. Όλοι την καταδικάζουμε, εφόσον έχει συμβεί. Όταν υπάρχει μία έρευνα, δεν μπορείς να μιλήσεις χωρίς να υπάρχει κάποιο αποτέλεσμα.

»Δεν μπορούμε ξαφνικά να αρχίσουμε να λέμε πράγματα χωρίς το τελικό πόρισμα. Πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί σε ό,τι λέμε».

Δρακόντεια τα μέτρα στη δίκη του Γ. Δημητράκη

Δρακόντεια ήταν τα μέτρα χτες στο Πενταμελές Εφετείο, όπου επρόκειτο να δικαστεί σε δεύτερο βαθμό ο 30χρονος φοιτητής Γιάννης Δημητράκης o οποίος κατηγορείται για συμμετοχή στην ομάδα των «ληστών με τα μαύρα».

Η δίκη του Δημητράκη -ο οποίος σε πρώτο βαθμό είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 25 ετών για τη ληστεία της Εθνικής στη Σόλωνος, τον Ιανουάριο του 2006- διέκοψε τελικά για τις 15 Δεκεμβρίου. Ωστόσο, η όλη διαδικασία μέχρι την απόφαση για διακοπή, πραγματοποιήθηκε σε «εκρηκτική» ατμόσφαιρα.

Και αυτό επειδή πάνοπλοι κουκουλοφόροι αστυνομικοί της αντιτρομοκρατικής βρίσκονταν μέσα και έξω από τη δικαστική αίθουσα. Ενώ όσοι εισέρχονταν στο δικαστήριο περνούσαν όχι μόνο από σωματικό έλεγχο αλλά και μέσα από ειδικό κουβούκλιο ανίχνευσης μετάλλων. Δεν έλειψαν οι εντάσεις αλλά και οι διαξιφισμοί από την επιβαλλόμενη έρευνα στις τσάντες όλων των εισερχομένων.

Παράλληλα στον προαύλιο χώρο του Εφετείου υπήρχε κλούβα με διμοιρία των ΜΑΤ, για τον φόβο επεισοδίων.

Συμπαράσταση
Από την άλλη πλευρά φίλοι και συμπαραστάτες του Δημητράκη είχαν κατακλύσει τη δικαστική αίθουσα. Ο κατηγορούμενος μέσω των συνηγόρων του ζήτησε αναβολή, επικαλούμενος «το όλο κλίμα που έχει δημιουργηθεί για τη δίκη του». Ο εκ των συνηγόρων του κ. Κώστας Παπαδάκης έκανε λόγο για «αδικαιολόγητη και πρωτοφανή αστυνομοκρατία στο δικαστήριο, η οποία περιορίζει -όπως τόνισε- την προσέλευση των μαρτύρων και καταργεί τη δημοσιότητα στη δίκη».

Επιπροσθέτως ο κατηγορούμενος, σχετικά με το «κακό κλίμα που σέρνεται σε βάρος του», επικαλέστηκε την επικήρυξη (στις 26 Οκτωβρίου 2009) των φερόμενων συνεργών του, αποδίδοντας σε «επικοινωνιακούς χειρισμούς» της αστυνομίας την «ορολογία «οι ληστές με τα μαύρα»». Επίσης από την πλευρά του Γ. Δημητράκη:

- Χαρακτηρίστηκε «ακατανόητη η κλήση τριάντα και πλέον μαρτύρων να καταθέσουν για αδικήματα για τα οποία έχει αθωωθεί πρωτόδικα».

- Ακόμη, εκφράστηκαν «αμφιβολίες ως προς τις απαιτούμενες προϋποθέσεις διεξαγωγής δίκαιης δίκης του».

Οι συνήγοροι υπεράσπισής του ζήτησαν αναβολή καθώς -όπως επεσήμαναν- η μεταγωγή του κατηγορούμενου στον Κορυδαλλό (από τις φυλακές Δομοκού) έγινε μόλις προχτές. Οπότε δεν πρόλαβαν να συναντηθούν ώστε να συζητήσουν για την υπερασπιστική του γραμμή. Το δικαστήριο τελικά, με την απόφαση για διακοπή, τους έδωσε περιθώριο λίγων ημερών.

Νέα αίτηση για μεταφορά της δίκης για το φόνο Γρηγορόπουλου

167 αστυνομικοί έχουν καταδικαστεί για διαφθορά από τις 25 Οκτωβρίου 1999 έως τις 31 Δεκεμβρίου 2008.
Εκατόν εξήντα επτά αστυνομικοί έχουν καταδικαστεί για υποθέσεις διαφθοράς, από τις 25 Οκτωβρίου του 1999 που άρχισε να λειτουργεί η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων, έως τις 31 Δεκεμβρίου του 2008.

Σύμφωνα με στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, με αφορμή τη χθεσινή Παγκόσμια Ημέρα κατά της Διαφθοράς, από τους 167 αστυνομικούς που έχουν έως τώρα καταδικαστεί, οι 27 ήταν αξιωματικοί, οι 125 κατώτεροι, οι εννέα συνοριοφύλακες και οι έξι ειδικοί φρουροί.
Τι έπιασε η φάκα των αδιάφθορων της ΕΛ.ΑΣ.

Από το σύνολό τους, οι 158 καταδικάστηκαν σε ποινές φυλάκισης και οι εννιά σε ποινές κάθειρξης (άνω των πέντε χρόνων). Οι περισσότερες καταδικαστικές αποφάσεις όμως είναι σε πρώτο βαθμό (133) και μόνο οι 34 έχουν εκδικαστεί σε δεύτερο βαθμό (Εφετείο).

Εντύπωση επίσης προκαλεί το γεγονός ότι ο αριθμός αυτών που καταδικάστηκαν, είναι πολύ μικρός συγκριτικά με το σύνολο των δικογραφιών που σχηματίστηκαν από τους «αδιάφθορους» σε διάστημα δέκα χρόνων.

Συνολικά στη δεκαετία που πέρασε σχηματίστηκαν για αστυνομικούς 1.335 δικογραφίες σε σύνολο 3.906 καταγγελιών και 4.640 υποθέσεων διαφθοράς με τις οποίες ασχολήθηκε η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων. Ασκήθηκαν ποινικές διώξεις σε βάρος 790 αστυνομικών, 31 συνοριοφυλάκων και 21 ειδικών φρουρών. Σε ποινές φυλάκισης όμως καταδικάστηκε μόνο το ένα πέμπτον από το σύνολο των κατηγορηθέντων.

Αυτόφωρο
Σημειωτέον ότι με τη διαδικασία του αυτοφώρου είχαν συλληφθεί την τελευταία δεκαετία 162 αστυνομικοί, συνοριοφύλακες και ειδικοί φρουροί. Εκτός από την αστυνομία, η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων ασχολήθηκε και με υποθέσεις διαφθοράς, στις οποίες εμπλέκονταν δημόσιοι λειτουργοί και πολίτες.

Συνολικά ασχολήθηκε με 292 υποθέσεις διαφθοράς που αφορούσαν στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, ενώ δέχτηκε 203 καταγγελίες για δημοσίους υπαλλήλους. Σχημάτισε 124 δικογραφίες για το Δημόσιο και 42 για υποθέσεις διαφθοράς με τη συμμετοχή ιδιωτών. Με βάση τις δικογραφίες αυτές, καταδικάστηκαν σε ποινές φυλάκισης 43 υπάλληλοι του Δημοσίου και σε ποινή κάθειρξης 2. Καταδικάστηκαν επίσης 184 πολίτες σε ποινές φυλάκισης και 24 σε ποινές κάθειρξης.

Το σύνολο των καταδικασθέντων, σε πρώτο ή δεύτερο βαθμό, αστυνομικών και μη, είναι 385 σε ποινές φυλάκισης και 35 σε ποινές κάθειρξης.

Αλλο Χρυσοχοΐδης, άλλο Θεσσαλονίκη

Τρία χρόνια μετά την υπόθεση της «ζαρντινιέρας» η ΕΛ.ΑΣ. στη Θεσσαλονίκη συνεχίζει να δίνει ίδια δείγματα γραφής, όπως αποδεικνύει η προσπάθεια ενοχοποίησης νεαρού από ένστολους που αποκαλύφθηκε από βίντεο και καταθέσεις αυτοπτών μαρτύρων.

Νέα υπόθεση - προσβολή στο κύρος και την αξιοπιστία της ΕΛ.ΑΣ. αποκαλύφθηκε κατά την εκδίκαση των κατηγοριών για όσους συνελήφθησαν στη Θεσσαλονίκη, κατά τις διαδηλώσεις κατά της αστυνομικής βίας, στην πρώτη επέτειο από τον φόνο του Αλ.Γρηγορόπουλου από τον ειδικό φρουρό Επαμ.Κορκονέα, παρά τις εξαγγελίες του Μιχ.Χρυσοχοΐδη για ριζικές αλλαγές στα Σώματα Ασφαλείας.


Νεαρός που κατηγορείτο ότι πετούσε μαζί με άλλους μολότωφ σε άνδρες της ΕΛ.ΑΣ., αθωώθηκε αν και οι μάρτυρες κατηγορίας, όπως ο αστυνομικός Δημ.Παταρίδης, αρχικά είχαν καταθέσει ενόρκως στο τμήμα ότι συνελήφθη στην πλατεία Αριστοτέλους και στην κατοχή του είχε «τσάντα ώμου με διαμορφωμένη θήκη στο εσωτερικό της, μπεζ, μια χάρτινη κατασκευή μέσα στην οποία υπήρχε μια γυάλινη φιάλη μπύρας με περιεχόμενο 500 γραμμάρια εύφλεκτο υλικό (μολότοφ) κλεισμένη με ταινία, περιείχε στουπί που είναι αυτοσχέδια εκρηκτική εμπρηστική κατασκευή».

Πώς προέκυψε η αθώωση; Μα με την πλήρη ανάκλησή της και πάλι με το χέρι στο... Ευαγγέλιο, αυτή τη φορά ενώπιον της ανακρίτριας, αφού παραδέχθηκε ότι την τσάντα την έφερε «κάποιος συνάδελφος» και «εκ παραδρομής» θεώρησαν ότι άνηκε στον νεαρό. Δεν παρέλειψε ωστόσο και πάλι να υποστηρίξει ότι η τσάντα ανήκε σε «άλλο αντιεξουσιαστή», δηλαδή συνέχισε να συνδέει τον κατηγορούμενο με το γεγονός, αν και «κανείς από εμάς δεν τον είδε να εκτοξεύει μολότωφ», αφού κατά τον ίδιο συμμετείχε στην πορεία. Μάλιστα, του έκανε την χάρη να μην τον μηνύσει για εξύβριση...

Κομβικό σημείο ώστε να αποφύγει ο νεαρός την φυλακή ήταν η γνωστοποίηση του βίντεο στο οποίο αφού φαίνεται η καταδίωξη από άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. και η σύλληψή του, από δεκάδες μέτρα μακριά καταφτάνει άνδρας της ΕΛ.ΑΣ. με το σακίδιο και το αφήνει δίπλα στον συλληφθέντα.

Αξίζει επίσης να αναφερθεί ότι στο βίντεο αυτόπτης μάρτυρας δίνει διαστάσεις οργανωμένης διαδικασίας ενοχοποίησης συλληφθέντων, αφού κατήγγειλε ότι άτομο με πολιτικά και δίκυκλο με αριθμό κυκλοφορίας ΝΜΡ507 έπεσε πάνω σε γυναίκα που με το κινητό της κατέγραφε από κοντά το συμβάν, με αποτέλεσμα να το καταστρέψει και να μην υπάρχει λεπτομερέστερη εικόνα από όσα συνέβησαν...

Ο δικηγόρος του Αθ.Τάρτης τόνισε ότι είναι αδιανόητο να κατασκευάζονται ένοχοι και να στέλνονται με σοβαρότατες κατηγορίες στον ανακριτή και εκτίμησε ότι εάν δεν υπήρχαν τα αποδεικτικά στοιχεία που προέκυψαν τυχαία, θα μπορούσε να τιμωρηθεί με ποινή τουλάχιστον 15 ετών φυλάκισης...

Αγνοούνται 4 από την κακοκαιρία

Τέσσερα άτομα αναζητούνται μετά τις έντονες βροχοπτώσεις που σημειώθηκαν στον Αλμυρό Βόλου, ενώ το χειμωνιάτικο σκηνικό του καιρού που επικρατεί σε ολόκληρη την χώρα έχει δημιουργήσει αρκετά προβλήματα.

Από το πρωί, έχει τεθεί σε ισχύ μερικό απαγορευτικό απόπλου, ενώ στη Θεσσαλονίκη οι θυελλώδεις άνεμοι ξερίζωσαν δέντρα και στην Μαγνησία η πυροσβεστική δέχθηκε 90 κλήσεις για άντληση υδάτων.

Τα πρώτα χιόνια έκαναν την εμφάνισή τους και, ήδη, σε σημεία του νομού Τρικάλων χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες.

Σε ολόκληρη την χώρα το κρύο είναι τσουχτερό.

Η επιδείνωση του καιρού ξεκίνησε από το βράδυ της Τετάρτης και σήμερα αναμένεται να επεκταθεί σε όλες τις περιοχές.

Σταδιακή εξασθένιση των ακραίων καιρικών φαινομένων θα έχουμε από την Παρασκευή, όμως, το Σαββατοκύριακο θα επιστρέψουν.

Μετά το ξύλο ήρθε ο χωρισμός

Μετά από 18 μήνες συνεχών καυγάδων ο Ron Wood έδωσε τα παπούτσια στο χέρι στη, 24χρονη φίλη του Ekaterina Ivanova.

Ο γερόλυκος της ροκ εξαγριώθηκε με τη νεαρή σερβιτόρα, την οποία κατηγορεί ότι είπε ψέματα ότι την ξυλοκόπησε με αποτέλεσμα να συλληφθεί από την αστυνομία.

Ο γερόλυκος της ροκ θα ρίξει τώρα άγκυρα σε άλλα λιμάνια, ενώ η Ekaterina θα αναζητήσει αλλού την αγάπη, σε κάποιον ίσως της ηλικίας της.

"Μου φόρτωσαν σακίδιο που δεν ήταν δικό μου" λέει ο φοιτητής που συνελήφθη "εκ παραδρομής"σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. στην Θεσσαλονίκη

"Με εμβόλισε ένας από τους αστυνομικούς της ομάδας Ζήτα και με πέταξε κάτω με την μηχανή του. Ήρθαν κι άλλοι αστυνομικοί και μου βάλανε χειροπέδες. Με μετέφεραν λίγα μέτρα πιο κάτω εκεί που είχαν συγκεντρώσει κι άλλους διαδηλωτές που συμμετείχαν στην πορεία. Εγώ είχα ένα μικρό τσαντάκι ώμου αλλά φέρανε δίπλα μου ένα σακίδιο. Ένας από αυτούς μου λέει
- Μυρίζει βενζίνη το σακίδιο σου.
- Τι λέτε ρε παιδιά? απαντάω εγώ
- Έχεις μολότοφ ε? Έλα μαζί μας.
Και πριν προλάβω να κάνω τίποτα άλλο με συνέλαβαν.

seleo

Ολοκληρώθηκε το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στη Θεσ/κη

Ολοκληρώθηκε το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη, το οποίο οργάνωσαν και πραγματοποίησαν το Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων Θεσσαλονίκης και το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών. Μαθητές και φοιτητές συγκεντρώθηκαν στο άγαλμα του Βενιζέλου και στη συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία στο πρώην υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης.

Για τη συμμετοχή στην πανελλαδική απεργία της 17ης Δεκεμβρίου θα αποφασίσουν οι γενικές συνελεύσεις στα σχολεία και στους φοιτητικούς συλλόγους.

Γιατί έτρεχαν οι Δελτάδες....

Είχα μια συζήτηση με αστυνομικούς στο Κέντρο
της Αθήνας μετά τα επεισόδια.
Προσπάθησα να καταλάβω γιατί έτρεχαν οι Δελτάδες
συνάδελφοί τους με τις μηχανές με ταχύτητα
ανάμεσα στους διαδηλωτές με αποτέλεσμα να
παρασύρουν δύο από αυτούς.
Δεν σκέφτηκαν πολύ.
Μεταξύ των διαδηλωτών μου είπαν υπήρχαν και κάποιοι
με κοντάρια με τα οποία χτυπούσαν τους διερχόμενους
με τις μηχανές αστυνομικούς με σκοπό να τους
πετάξουν κάτω και να τους προπυλακίσουν
όπως και έγινε.
Ένας από αυτούς χτυπήθηκε πολύ άσχημα
από κουκουλοφόρους πεσμένος
κάτω και με την μηχανή να του έχει πλακώσει
το πόδι.

Αθηναίος

Την παραίτησή του υπέβαλε ο Χρήστος Κίττας

Την παραίτησή του υπέβαλε στη Σύγκλητο του Πανεπιστημίου Αθηνών, ο πρύτανης Χρήστος Κίττας, που χτυπήθηκε από κουκουλοφόρους που εισέβαλαν στο κτίριο της πρυτανείας στα προπύλαια την περασμένη Κυριακή.

Σύμφωνα με το νόμο, θα ...
πρέπει να συνέλθει η σύγκλητος να εκλέξει ως πρύτανη έναν από τους τρεις αντιπρυτάνεις. Δηλαδή τους : Δημοσθένη Ασημακόπουλο, Ιωάννη Καράκωστα και Ιωάννη Κρεατσά, καθώς και έναν ακόμη αντιπρύτανη. Η θητεία της πρυτανείας θα ολοκληρωθεί στις 31 Οκτωβρίου 2010.

Σύμφωνα με πληροφορίες στην επιστολή του ο πρύτανης περιγράφει τα γεγονότα που κατέληξαν στον τραυματισμό του και απευθύνει έκκληση προς όλους αναφέροντας “ότι με τις καταλήψεις υποθάλπουν, άθελα τους αυτούς που πιστεύουν στη βία. Είναι πια καιρός να μάθετε να διεκδικείτε τα δίκαια αιτήματά σας με άλλους τρόπους. Είναι βέβαιο ότι έτσι θα κερδίσετε περισσότερα”.

troktiko

Ασφ-αλήτες και φασιστάκια στο Ηράκλειο Κρήτης-indymedia

Μερικές φώτο απο τα τελευταία σκηνικά στο Ηράκλειο με λίτες φασίστες, γενικά χοιρινα και ασπόνδυλα στο δρόμο...
Θα ακολουθήσουν και άλλες απο το λεύκωμα μας ...

Κουφάλες πίσω απο τα φουστάνια των διμοιριτών ξέρετε μόνο να κάνετε τους μάγκες, θρασύδειλες κότες ...

Ο καράφλας είναι λίτης που κατεβάσανε απο εξάρχεια μετά απο τα σκηνικά του περασμένου δεκέμβρη.

Οργάνωση Προστασίας Λαϊκών Αγωνιστών









Ν. ΑΦΡΙΚΗ: ΣΤΟΝ ΠΥΡΕΤΟ ΤΟΥ ΜΟΥΝΤΙΑΛ


Αγώνας δρόμου στην Νότια Αφρική για να είναι όλα έτοιμα το καλοκαίρι του 2010, οπότε θα διεξαχθεί το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου και στο οποίο άλλωστε θα συμμετέχει και η Εθνική μας Ομάδα μετά την πρόκρισή της στην τελική φάση του θεσμού, για δεύτερη φορά στην ιστορία της.

Αναμένονται στη χώρα 450 χιλιάδες επισκέπτες και οι διοργανωτές δίνουν μάχη με το χρόνο για να διασφαλίσουν ότι όλοι οι φίλαθλοι που θα ταξιδέψουν για να στηρίξουν την αγαπημένη τους ομάδα θα βρουν δωμάτιο σε κάποιο κατάλυμα.

Τα περισσότερα ξενοδοχεία βρίσκονται στις μεγάλες πόλεις όπως το Γιοχάνσεμπουργκ, το Κέιπ Τάουν και το Ντέρμπαν.

Οι διοργανωτές γνωρίζουν όμως ότι πολλοί από τους τουρίστες θα χρησιμοποιούν ως βάση τους τις μεγαλουπόλεις και από εκεί θα πηγαίνουν να παρακολουθούν αγώνες στις μικρότερες.

Η αύξηση των επισκέψεων κατά τη διάρκεια του Χειμώνα στη Νότια Αφρική, δηλαδή σε μία τυπικά χαμηλή τουριστικά περίοδο, έχει στείλει τις τιμές στα ουράνια, είναι δηλαδή έξι φορές πιο ψηλά από τις κανονικές τιμές για την εποχή.

Συνεπώς, εκφράζονται φόβοι μήπως η Νότια Αφρική βλάψει τη φήμη της ως προορισμός με λογικές τιμές εάν τρομάξει τους τουρίστες.

Η Νότια Αφρική δέχεται ήδη κάθε χρόνο περισσότερα από 9 εκατομμύρια τουριστών.

Για να αποφευχθούν τα κυκλοφοριακά προβλήματα, οι αρχές της χώρας αποφάσισαν να «μεταφέρουν» τις χειμερινές διακοπές των μαθητών την περίοδο διεξαγωγής του Μουντιάλ.

Ετοιμάζουν κινητοποιήσεις οι αγρότες

Συγκεκριμένες αποφάσεις για την οργάνωση κινητοποιήσεων στον χώρο των αγροτών από το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας, αναμένεται να ληφθούν το Σάββατο 12 Δεκεμβρίου στη σύσκεψη, που έχει συγκαλέσει η Πανελλαδική Γραμματεία της Παναγροτικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης (ΠΑΣΥ).

Χθες το βράδυ, σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στα Κουφάλια Θεσσαλονίκης, με πρωτοβουλία της ΠΑΣΥ και ομιλητή τον πρόεδρο της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας (ΕΟΑΣΚ), Βαγγέλη Μπούτα, τέθηκαν επί τάπητος τα προβλήματα των αγροτών και συζητήθηκαν οι μορφές δράσης, με τις οποίες θα διεκδικήσουν την ικανοποίηση των αιτημάτων τους από την κυβέρνηση.

«Διαπιστώσαμε ότι τα προβλήματα είναι πολύ οξυμένα και απαιτούνται άμεσα μέτρα στήριξης για το εισόδημα αγροτών», δήλωσε ο κ. Μπούτας, διευκρινίζοντας ότι το διεκδικητικό πλαίσιο των αγροτών περιλαμβάνει, αιτήματα όπως «άμεση καταβολή των επιδοτήσεων, διπλασιασμό των προνοιακών συντάξεων, αναπλήρωση εισοδήματος στους φτωχομεσαίους αγρότες, προστασία της ντόπιας παραγωγής, κατώτερες εγγυημένες τιμές, μείωση του κόστους παραγωγής, πάγωμα αγροτικών χρεών κ.ά.».

Παρέλαβε το Νόμπελ ο Ομπάμα

O Αμερικανός πρόεδρος Ομπάμα παρέλαβε το βραβείο Νόμπελ Ειρήνης.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα παρέλαβε σήμερα το Βραβείο Νόμπελ Ειρήνης σε επίσημη τελετή που έγινε στο Όσλο στη Νορβηγία. Η Επιτροπή επέλεξε τον Αμερικανό πρόεδρο για τις «εξαιρετικές του προσπάθειες να ενισχύσει τη διεθνή διπλωματία και συνεργασία μεταξύ των λαών» και «την εργασία του για έναν κόσμο χωρίς πυρηνικά όπλα».

Ο Ομπάμα παρέλαβε το βραβείο και το χρυσό μετάλλιο και δήλωσε ότι τα 10 εκατομμύρια σουηδικές κορώνες που το συνοδεύουν θα τα δωρίσει σε φιλανθρωπικούς σκοπούς. Η επιτροπή Νόμπελ υπεραμύνθηκε της απόφασής της να απονείμει το βραβείο Νόμπελ Ειρήνης στον αμερικανό πρόεδρο Ομπάμα.

Ο πρόεδρος της επιτροπής Νόμπελ Τόρμπιορν Γιάγκλαντ υπεραμύνθηκε σήμερα της απόφασής της να απονεμηθεί το βραβείο Νομπέλ Ειρήνης στον Αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα μέσα σε λιγότερο από ένα χρόνο αφότου ανέλαβε την προεδρία, μία απόφαση που κρίθηκε από πολλούς ως πρώιμη. «Πολλοί είναι αυτοί που εκτιμούν ότι το βραβείο ήρθε πολύ νωρίς», δήλωσε ο Γιάγκλαντ στην ομιλία του με την ευκαιρία της απονομής του Νόμπελ.

«Η ιστορία όμως είναι γεμάτη από χαμένες ευκαιρίες. Τώρα, σήμερα έχουμε την ευκαιρία να υποστηρίξουμε τις ιδέες του προέδρου Ομπάμα», είπε, διευκρινίζοντας ότι το βραβείο είναι «μια έκκληση για δράση προς όλους εμάς». Η επιτροπή Νόμπελ είχε προκαλέσει αίσθηση σε όλο τον κόσμο, ακόμα και στον ίδιο τον Ομπάμα, όταν ανακοίνωσε στις 9 Οκτωβρίου την απόφασή της να τιμήσει με το βραβείο τον Αμερικανό πρόεδρο για τις «εξαιρετικές του προσπάθειες με στόχο την ενίσχυση της διεθνούς διπλωματίας και της συνεργασίας ανάμεσα στους λαούς».

Γιορτινή η ατμόσφαιρα στην πόλη των Τρικάλων

Κεντρικές οδοί αλλά και κάθε γωνιά έχουν φωταγωγηθεί, χαρίζοντας μια μοναδική χριστουγεννιάτικη εικόνα

Στο πνεύμα των γιορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς εισήλθαν την τελευταία εβδομάδα οι Τρικαλινοί μετά και τη φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου στην κεντρική πλατεία της πόλης. Ανάλογη εικόνα σε κάθε γωνιά της πόλης με τη φωταγώγηση διαφόρων σημείων που χαρίζουν μια άκρως γιορτινή νότα κι ένα ξεχωριστό τοπίο. Πλησιάζουν οι γιορτινές μέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς με το κέντρο και κάθε γωνιά της πόλης των Τρικάλων να έχουν φορέσει τα γιορτινά τους.

Η πόλη, τα σχολεία, τα σπίτια ντύθηκαν στα γιορτινά και όλοι μικροί και μεγάλοι μετρούν αντίστροφα για τον ερχομό των γιορτινών ημερών.
Από το περασμένο Σαββατοκύριακο μικροί και μεγάλοι απολαμβάνουν την βόλτα στους λαμπερούς δρόμους της πόλης. Δρόμοι, πεζόδρομοι, καταστήματα, σπίτια, πολυκατοικίες και ξενοδοχεία που έχουν διακοσμήσει τις εγκαταστάσεις τους με χριστουγεννιάτικα δέντρα, φώτα και στολίδια που στόχο έχουν να ενισχύσουν τη διάθεση, βάζοντάς όλο τον κόσμο στο κλίμα των Χριστουγέννων.

Κόκκινο, μπλε, πράσινο και χρυσό φοριέται πάρα πολύ φέτος, αλλά και γενικά για τη χριστουγεννιάτικη σεζόν σε βιτρίνες καταστημάτων που πωλούν πρωτότυπα είδη δώρων. Και μπορεί οι βιτρίνες να μην αλλάζουν θεαματικά, αλλά τουλάχιστον τελευταίως εναρμονίζονται στο λαμπερό χρώμα των γιορτών που έρχονται. Ιδιαίτερα ξεχωριστή η ατμόσφαιρα στο κέντρο της πόλης και ειδικότερα στο πεζόδρομο της Ασκληπιού, στην κεντρική πεζογέφυρα, στην κεντρική πλατεία αλλά και στην πλατεία Ρήγα Φεραίου.

Η στολισμένη κοίτη του Ληθαίου, το φωταγωγημένο ποτάμι, οι δυο κεντρικές πεζογέφυρες χαρίζουν μια μαγευτική εικόνα, αποκομίζοντας τα θετικά σχόλια πολλών περαστικών. Εντυπωσιακό το φετινό χριστουγεννιάτικο δέντρο που κοσμεί την κεντρική πλατεία της πόλης των Τρικάλων, όπως εξίσου εντυπωσιακό και το δέντρο που έχει στολιστεί στην πλατεία Ρ. Φεραίου, σημείο στο οποίο έχει τοποθετηθεί και η φάτνη. Χριστουγεννιάτικες εικόνες, γιορτινή διάθεση η οποία θα είναι έντονη, όσο θα πλησιάζουμε αλλά και θα διανύουμε τις Άγιες ημέρες.

Η ΕΤ3 έδωσε πλάνα στην Αστυνομία απο τις διαδηλώσεις στις 6-7 Δεκεμβρίου

Καταγγέλλουμε την ενέργεια της διοίκησης της ΕΤ3 να δώσει πλάνα στην αστυνομία από τις κινητοποιήσεις, που «τραβήχτηκαν» από τα συνεργεία της. Με επίκληση «εντολή άνωθεν» στη συνάδελφο μοντέρ, εμφανίστηκε ένστολος αστυνομικός με διαθέσιμο εργαζόμενο της διοίκησης και ζητήθηκε να γίνει προβολή των πλάνων από τις διαδηλώσεις και παραδόθηκε αντίγραφο στην αστυνομία.

Είμαστε εργαζόμενοι στη δημόσια ραδιοτηλεόραση
και όχι πληροφοριοδότες της αστυνομίας

Ένας χρόνος από τη δολοφονία του μαθητή Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Ένας χρόνος από την εξέγερση της νεολαίας το Δεκέμβρη του 2008. Είχαμε τη μεγαλειώδη συμμετοχή της μαθητικής, φοιτητικής και εργαζόμενης νεολαίας στις κινητοποιήσεις που πραγματοποιήθηκαν σε όλη τη χώρα.

Στην ΕΤ3 δεν υπήρξε συζήτηση για το Δεκέμβρη, προβληματισμός για τα αίτια που έβγαλαν τη νεολαία στο δρόμο. Για τις εντατικοποιημένες σχέσεις μαθητείας που έχουν εγκατασταθεί στα σχολεία, για την αντίληψη της ιδιωτικοποιημένης και τεχνοκρατικής παροχής γνώσης στα ΑΕΙ καθώς και για τη μεσαιωνική σκλαβιά της νεολαίας (ντόπιοι και μετανάστες) που απασχολείται στην επισφάλεια.

Η ΕΡΤ «στα πλαίσια του κοινωνικού της ρόλου, που είναι η πολυφωνική ενημέρωση», έκανε ζουμ στα επεισόδια με τη ματιά της αστυνομίας. Στο δελτίο ειδήσεων της ΕΤ3, της 07/12/2009 και ώρα 13:00΄, υπάρχει εκτεταμένη αναφορά στα περιορισμένα επεισόδια με πομπώδεις τίτλους που παραπέμπουν σε πολεμικά ανακοινωθέντα χωρίς να εστιάσει στο χαμόγελο και την οργή της νεολαίας που συμμετείχε.

Η ΕΤ3, ως προπαγανδιστικός μηχανισμός του κράτους και της εκάστοτε κυβέρνησης, συνεργάζεται αρμονικά με τους κατασταλτικούς μηχανισμούς ενάντια στα τμήματα της κοινωνίας που κινητοποιούνται.

Καταγγέλλουμε την ενέργεια της διοίκησης της ΕΤ3 να δώσει πλάνα στην αστυνομία από τις κινητοποιήσεις, που «τραβήχτηκαν» από τα συνεργεία της. Με επίκληση «εντολή άνωθεν» στη συνάδελφο μοντέρ, εμφανίστηκε ένστολος αστυνομικός με διαθέσιμο εργαζόμενο της διοίκησης και ζητήθηκε να γίνει προβολή των πλάνων από τις διαδηλώσεις και παραδόθηκε αντίγραφο στην αστυνομία.

Συνάδελφοι, συναδέλφισες πρέπει να υπάρξει αντίδραση-καταδίκη στις επιλογές της διοίκησης. Είμαστε κομμάτι της κοινωνίας που κινητοποιείται και όχι φερέφωνα της κάθε εξουσίας. Η δημόσια ραδιοτηλεόραση πρέπει να υπηρετεί την πολυφωνική ενημέρωση και να είναι φιλόξενο βήμα ώστε να εκφράζονται όλες οι απόψεις.

ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΕΣΗΕΑ

Οι Πιο Ωραίοι Έλληνες - Τα αποτελέσματα της μεγάλης ψηφοφορίας του Yupi!

Με συμμετοχή που ξεπέρασε κάθε προσδοκία, το κοινό του Yupi επέλεξε τους 30 πιο ωραίους Έλληνες της εγχώριας showbiz. Από την πρώτη κιόλας μέρα είχε φανεί ότι η πρώτη θέση ανήκει στον άντρα που έχει κάνει τα περισσότερα εξώφυλλα στο «DownΤown» τα τελευταία 14 χρόνια: Τον Σάκη Ρουβά.

Ο Σάκης προηγήθηκε με μεγάλη διαφορά από το δεύτερο ωραιότερο διάσημο άντρα, που δεν είναι άλλος από τον Αλέξη Γεωργούλη. Όσο για την τρίτη θέση, ανήκει σε έναν άλλο Έλληνα με διεθνή φήμη: Τον Αντώνη Νικοπολίδη. Τη χρυσή πεντάδα συμπληρώνουν δύο ονόματα που ανήκουν στο δυναμικό του Mega: ο Παναγιώτης Μπουγιούρης και ο Νίκος Παπαδάκης.

Ακολουθεί ολόκληρη η λίστα:

1. Σάκης Ρουβάς
2. Αλέξης Γεωργούλης
3. Αντώνης Νικοπολίδης
4. Παναγιώτης Μπουγιούρης
5. Νίκος Παπαδάκης
6. Αντώνης Φραγκάκης
7. Γιάννης Αϊβάζης
8. Μιχάλης Χατζηγιάννης
9. Σταύρος Θεοδωράκης
10. Σάββας Πούμπουρας
11. Αντώνης Κανάκης
12. Νίκος Βέρτης
13. Αποστόλης Τότσικας
14. Μάριος Αθανασίου
15. Κώστας Μαρτάκης
16. Γιάννης Τσιμιτσέλης
17. Γιούρκας Σεϊταρίδης
18. Χριστόφορος Παπακαλιάτης
19. Αντώνης Σρόιτερ
20. Νίνο Ξυπολυτάς
21. Δημήτρης Βλάχος
22. Φαίδων Κεφαλέας
23. Αιμίλιος Χειλάκης
24. Θοδωρής Παπαλουκάς
25. Σπύρος Χαριτάτος
26. Γιώργος Καραμίχος
27. Γιώργος Χρήστου
28. Αλέξης Παππάς
29. Μέμος Μπεγνής
30. Γιάννης Πλούταρχος

CARMEN ELECTRA - ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΑΓΑΠΗΣΑΜΕ















Μάρσια Αλεξάνδρου - Εργαζόμενο κορίτσι

Αν την έβλεπες στην εταιρεία πληροφορικής όπου δουλεύει, με το ταγεράκι, τα κοκάλινα γυαλιά και το μαλλί της μαζεμένο, δεν θα μπορούσες ποτέ να φανταστείς ότι πίσω απ’ όλα αυτά κρύβεται ένα τόσο hot κορίτσι. Εμείς, χάρη στα γυαλιά με ακτίνες Χ που έχουμε, το καταλάβαμε και σας την παρουσιάζουμε.


Μάρσια Γιατί έπρεπε να περιμένεις μέχρι τα είκοσι εννέα για φωτογράφιση; Δεν έκανες και μερικές νωρίτερα;
Μου είχαν πει και παλαιότερα άνθρωποι του χώρου σας, αλλά και φίλοι μου, να κάνω φωτογράφιση, όμως δεν ήθελα. Τώρα που το κάνω είναι επειδή το θέλω.

Στην εταιρεία πληροφορικής όπου δουλεύεις τι ακριβώς κάνεις;
Είμαι sales specialist. Αναλαμβάνω τους διαγωνισμούς και φτιάχνω για την εταιρεία τα concepts που μας στέλνουν.

Περιτριγυρίζεσαι από geeks στη δουλειά;
Ω ναι, δεν φαντάζεσαι! Αλλά δεν με πλησιάζουν. Δεν ξέρω, αλλά μάλλον φταίει το βλέμμα μου, γιατί μιλάω πολύ με το βλέμμα.

Σ’ την πέφτουν;
Αφού σου είπα, δεν με πλησιάζουν. Άσε που δεν μπλέκω ποτέ τα ερωτικά με τα επαγγελματικά μου.

Χιονισμένα όλα τα βουνά της Β.Ελλάδας


xionia

Με ένα πυκνό στρώμα χιονιού είναι καλυμμένα όλα τα βουνά της Β.Ελλάδας. Η χιονόπτωση μπορεί σταδιακά να σταματά, όμως έχει δημιουργήσει ήδη τις «κατάλληλες συνθήκες» για όσους ασχολούνται με τα χειμερινά σπορ. Το Σέλι (από όπου και η πρώτη φωτογραφία), το Φαλακρό, ο Βόρας, τα «Τρία – Πέντε Πηγάδια», το Ελατοχώρι, όπου υπάρχουν χιονοδρομικά κέντρα αναμένεται να πλημμυρίσουν από κόσμο τις επόμενες ημέρες. Νέα επιδείνωση, με μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας, θα σημειώσει ο καιρός από το Σάββατο.

xionia_1

newsblog

ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ ΜΟΥΣΙΚΕΣ

U2 BAD Live Aid 1985

Κατάληψη στο ΤΕΙ Λάρισας

Σε κατάληψη του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Λάρισας προχώρησαν πριν από λίγο οι σπουδαστές της ΣΤΕΦ του Ιδρύματος. Οι σπουδαστές ζητάνε την κατοχύρωση επαγγελματικών δικαιωμάτων στη ΣΤΕΦ, την κατάργηση της βάσης του «10»,
ην απόσυρση της ευρωπαϊκής οδηγίας για τα επαγγελματικά δικαιώματα των ΚΕΣ, την αύξηση των χρημάτων για στέγη στους σπουδαστές που έφυγαν από την φοιτητική εστία και λαμβάνουν το ποσό των εκατό ευρώ κ.α.

http://www.kosmoslarissa.gr/article/4397/

Φωτιά σε ΙΧ

Στις φλόγες παραδόθηκε και απόψε ένα ακόμη παρκαρισμένο αυτοκίνητο. Στις 3:50 εκδηλώθηκε η φωτιά από άγνωστη προς στιγμήν αιτία στη διαστάρωση Σουμελάς και Πόντου στη Καλαμαρία. Από τη φωτιά καταστράφηκε το εσωτερικό του αυτοκινήτου.

SELEO

Oι πιθανοί αντίπαλοι του Ολυμπιακού

Στον δρόμο των "ερυθρολεύκων" θα βρεθεί μία εκ των Μπορντό, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Ρεάλ Μαδρίτης, Τσέλσι, Φιορεντίνα, Μπαρτσελόνα και Σεβίλλη.

Η κλήρωση θα γίνει την Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου. Το πρώτο παιχνίδι θα διεξαχθεί στο "Καραϊσκάκη" στις 16 ή 17 Φεβρουαρίου και ο επαναληπτικός στην έδρα του αντιπάλου στις 23 ή 24 Φεβρουαρίου.

Στο ένα group λοιπόν της κλήρωσης θα είναι οι 8 πρώτοι των ομίλων και στο άλλο οι 8 δεύτεροι. Δεν μπορούν να παίξουν μεταξύ τους ομάδες της ίδιας χώρας, ή ομάδες που ήταν μαζί στον όμιλο. Αυτοί περιορισμοί φυσικά δεν υπάρχουν από την φάση των "8".

Αναλυτικά οι 16 ομάδες που προκρίθηκαν:

Oι πρώτοι

Μπορντό
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
Ρεάλ Μαδρίτης
Τσέλσι
Φιορεντίνα
Μπαρτσελόνα
Σεβίλλη
Άρσεναλ

Οι δεύτεροι

Μπάγερν Μονάχου
ΤΣΣΚΑ Μόσχας
Μίλαν
Πόρτο
Λιόν
Ίντερ
Στουτγκάρδη
Ολυμπιακός

O πίνακας των σκόρερς:

6 γκολ
Κριστιάνο Ρονάλντο (Ρεάλ)

4 γκολ
Μάικλ Όουεν (Μάν. Γιουνάιτεντ)
Μίλος Κράσιτς (ΤΣΣΚΑ)
Έντιν Ντζέκο (Βόλφσμπουργκ)

3 γκολ
Αλμπέρτο Τζιλαρντίνο (Φιορεντίνα)
Νικολά Ανελκά (Τσέλσι)
Ντιντιέ Ντρογκμπά (Τσέλσι)
Ρανταμέλ Φαλκάο Γκαρσία (Πόρτο)
Χουλκ (Πόρτο)
Αντριάν Μούτου (Φιορεντίνα)
Σεσκ Φάμπρεγκας (Άρσεναλ)
Άλαν Ντζαγκόεβ (ΤΣΣΚΑ)
Γκραφίτε (Βόλφσμπουργκ)

ΕΙΣΑΙ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟ, ΚΑΤΙ ΜΑΓΙΚΟ............ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΣΕ ΛΕΝΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ.... ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΧΑΡΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙΣ

Η ΛΑΤΡΕΜΕΝΗ ΜΑΣ ΟΜΑΔΑ... ΜΑΖΙ ΣΤΙΣ ΧΑΡΕΣ ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΛΥΠΕΣ....

ΓΙΑ ΜΙΑ ΖΩΗ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΛΑΤΡΕΜΕΝΗ ΜΟΥ ΟΜΑΔΑ...





Απροσπέλαστο το κέντρο

Απροσπέλαστο παραμένει το κέντρο της Αθήνας, λόγω πορείας φοιτητών της Εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς.

Λίγο πριν τις 15:00 κλειστές ήταν η Βασιλίσσης Αμαλίας, η Σταδίου, η Πανεπιστημιου και η Βασιλίσσης Σοφίας από το ύψος της Σέκερη.

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο πραγματοποίησαν το Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων Θεσσαλονίκης και το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών.

Μαθητές και φοιτητές συγκεντρώθηκαν στο άγαλμα του Βενιζέλου και κατέληξαν με πορεία στο πρώην υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης, ζητώντας ενιαία, δημόσια και δωρεάν παιδεία, κατάργηση του νόμου για τα κολέγια, πτυχία με αξία, δωρεάν συγγράμματα.

Καλλιστεία ομοφυλοφίλων για πρώτη φορά στην Κίνα


Η Κίνα, όπου η ομοφυλοφιλία αποτελεί ταμπού, θα φιλοξενήσει τα πρώτα της καλλιστεία γκέι για να επιλέξει αυτόν που θα την εκπροσωπήσει στον παγκόσμιο διαγωνισμό γκέι, ανακοίνωσαν σήμερα οι διοργανωτές των καλλιστείων αυτών.

«Ο διαγωνισμός ‘Me Gay China’, θα πραγματοποιηθεί στις 15 Ιανουαρίου σε κλαμπ του Πεκίνου, πριν από το διαγωνισμό ‘Gay World’, που θα διεξαχθεί στις 15 Ιανουαρίου στη Νορβηγία, δήλωσε ο Μπεν Ζανγκ, ιδρυτής ιστοσελίδας για ομοφυλόφιλους» .

Σύμφωνα με τον Μπεν Ζανγκ, οι υποψήφιοι αρχικά θα εμφανιστούν με αθλητική ενδυμασία, ύστερα με μαγιό, ενώ στη συνέχεια θα απαντήσουν σε ερωτήσεις της κριτικής επιτροπής, η οποία θα επιλέξει το νικητή με βάση τη συνολική του εικόνα.

Ο διαγωνισμός θα είναι ανοικτός σε όλους τους κατοίκους της Κίνας, ντόπιους και ξένους. Ωστόσο τα κινεζικά ΜΜΕ δεν θα προσκληθούν στο διαγωνισμό.

«Είναι σ΄ένα βαθμό ρίσκο, γιατί, εάν προσελκύσουμε πολύ την προσοχή του κόσμου, ίσως εκτεθούμε υπερβολικά και αντιμετωπίσουμε δυσκολίες χωρίς λόγο», πρόσθεσε.

Η ομοφυλοφιλία, η οποία θεωρείτο ως το 2001 ψυχική διαταραχή, αποτελεί ακόμα και σήμερα ταμπού για ένα μεγάλο μέρος του κινεζικού πληθυσμού.

Το 2005, η εφημερίδα China Daily είχε υπολογίσει τον αριθμό των ομοφυλόφιλων στην Κίνα σε 30 εκατομμύρια σε ένα πληθυσμό 1,3 δισεκατομμυρίου ανθρώπων.

Ωστόσο, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα, το οποίο επικαλέστηκε τις αρχές και ακαδημαϊκές έρευνες, οι ομοφυλόφιλοι είναι περίπου 15 εκατομμύρια.

Ο Ian Brown στην Ελλάδα για δύο συναυλίες!

Τον Ian Brown φέρνει στην Ελλάδα για δύο συναυλίες η Detox.

Οι πολλές λέξεις είναι περιττές για τον Ian Brown. Οι πολλοί οπαδοί του στην χώρα μας θα τον τιμήσουν και αυτός θα τους προσφέρει την “King monkey” μαγεία του απλόχερα με τον δικό του special τρόπο. Απλά προετοιμαστείτε από ζητήματα φυσικής κατάστασης γιατί αποκλείεται να μην είναι μια απόλυτα επικίνδυνα χορευτική νύχτα.

INFO

• 26 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ –ΘΕΣ/ΝΙΚΗ- BLOCK 33
• 27 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ- ΑΘΗΝΑ – FUZZ CLUB

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ: 35€ (ΑΘΗΝΑ-ΘΕΣ/ΝΙΚΗ)
ΤΑΜΕΙΟ: 40€ (ΑΘΗΝΑ) - 35€ (ΘΕΣ/ΝΙΚΗ)

Πληροφορίες: 210 9611240 (12.00-17.00)


Με κατάληψη απαντούν στις αλλαγές

Φοιτητές της Νομικής αντιτίθενται στην απόφαση για σώμα φυλάκων

Με συμβολική κατάληψη της Νομικής Σχολής θέλησαν οι φοιτητές των αριστερών παρατάξεων να δείξουν τις προθέσεις τους στην απόφαση του διοικητικού συμβουλίου της, να ζητήσει τη δημιουργία ειδικού σώματος πανεπιστημιακών φυλάκων. Για σήμερα έχουν προγραμματιστεί δύο διαφορετικά συλλαλητήρια (στις 12 το μεσημέρι από τα Προπύλαια), τα οποία διοργανώνονται από το συντονιστικό των φοιτητικών συλλόγων και το συντονιστικό αγώνα μαθητών σχολείων Αθήνας.

Εως και αύριο

Ειδικότερα, ο φοιτητικός σύλλογος της Νομικής Σχολής σε χθεσινή συνέλευσή του αποφάσισε κατάληψη έως και αύριο, ζητώντας την απόσυρση της συγκεκριμένης απόφασης όπου αναφέρεται ότι θα πρέπει να απομακρυνθεί ο ραδιοφωνικός σταθμός και το λεγόμενο «στέκι των αντιεξουσιαστών», που βρίσκονται μέσα στη Σχολή. Στόχος του Δ.Σ. είναι η Νομική να αποδοθεί «καθαρή» στο ακαδημαϊκό της έργο. Ενδεικτικό της κατάστασης είναι ότι μόλις χθες η Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής ανακοίνωσε ότι από υπαλλήλους συνεργείου συντήρησης του κτιρίου της Νομικής Σχολής παραδόθηκαν και κατασχέθηκαν 20 αυτοσχέδιες βόμβες μολότοφ, που περιείχαν άγνωστη εύφλεκτη ουσία και στο στόμιό τους έφεραν κομμάτια πανιού, τυλιγμένα με νάιλον διαφανή μεμβράνη. Για το θέμα διενεργείται προανάκριση.

Στη συνέλευση δεν μετείχαν οι φοιτητικές παρατάξεις της ΔΑΠ και της ΠΑΣΠ. Από την πλευρά του πάντως ο γραμματέας της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ΑΕΙ κ. Γ. Παπαδομιχελάκης, μιλώντας στην «Κ», πήρε αποστάσεις από την απόφαση, λέγοντας ότι απαιτείται εξειδίκευσή της. «Πρέπει να συζητήσουμε διάφορα ζητήματα για την κατάσταση στα ΑΕΙ. Κατ' αρχήν όμως πρέπει οι πανεπιστημιακοί να εφαρμόσουν τον νόμο ή να πουν ότι ο νόμος δεν λειτουργεί», τόνισε στην «Κ». Από την πλευρά τους, οι πρυτάνεις δεν θέλουν να συζητήσουν περί ασύλου στη σύνοδό τους που ξεκινά αύριο στο Λαύριο. Το τριμελές προεδρείο της Συνόδου Πρυτάνεων, σε ανακοίνωσή του, τονίζει πως στην επίσημη ατζέντα δεν περιλαμβάνεται το πανεπιστημιακό άσυλο, χωρίς αυτό βέβαια να αποκλείει το θέμα να τεθεί από ορισμένους πρυτάνεις εκτός προεδρείου.

Παρέμβαση Χρ. Κίττα

Τέλος, παρέμβαση έκανε χθες ο πρύτανης του Παν. Αθηνών κ. Χρήστος Κίττας, ο οποίος τραυματίστηκε από βιαιοπραγίες αναρχικών, που προσπάθησαν να εισέλθουν στα Προπύλαια το μεσημέρι της Κυριακής. «Θα ήθελα να παρακαλέσω όλους εσάς που νοιάζεστε για τα προβλήματα που ταλανίζουν για χρόνια τη νεολαία μας και βεβαίως θα ήθελα, ιδιαιτέρως, να παρακαλέσω τους αρχηγούς των κομμάτων, τους λειτουργούς των MME, την ακαδημαϊκή και γενικά την εκπαιδευτική κοινότητα, να μην ασχοληθείτε για μια ακόμα φορά με το δένδρο και χάσετε το δάσος» αναφέρει, μεταξύ άλλων, και συμπληρώνει σε άλλο σημείο: «Δεν έχει καμία σημασία ο σωματικός μου τραυματισμός. Μαζεύω, λοιπόν, ό,τι απέμεινε μέσα μου, αντλώντας δύναμη από την αγάπη μου και μόνο για τη νεολαία μας, έστω κι αν κομμάτι της με πρόδωσε, και απευθύνω έκκληση να μην αναλωθείτε και πάλι σε ατέρμονες συζητήσεις, σε αδικαιολόγητες κομματικές αντεγκλήσεις και περίπλοκες αναλύσεις, χωρίς καμία ουσιαστική πρόταση. Η μοναδική ελπίδα της χώρας μας, τα νιάτα μας, περιμένουν άλλα απ' όλους εσάς. Μην τους προδώσετε. Εγώ δεν μπορώ πια να προσφέρω τίποτα παραπάνω. Οταν είχα ακόμα δυνάμεις στις 3/11/2009 απέστειλα στον πρωθυπουργό και στους αρχηγούς των κομμάτων αναλυτική, ίσως και προφητική, επιστολή για τις θέσεις μου για όσα μας πληγώνουν τόσο. Τελειώνω με μια ευχή: να μην πάψετε να ασχολείστε με τα προβλήματα της Παιδείας και της νεολαίας μόλις χαμηλώσουν τα φώτα της επικαιρότητας. Δεν θα υπάρξουν πολλές άλλες ευκαιρίες».