Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2009

Γιορτινή η ατμόσφαιρα στην πόλη των Τρικάλων

Κεντρικές οδοί αλλά και κάθε γωνιά έχουν φωταγωγηθεί, χαρίζοντας μια μοναδική χριστουγεννιάτικη εικόνα

Στο πνεύμα των γιορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς εισήλθαν την τελευταία εβδομάδα οι Τρικαλινοί μετά και τη φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου στην κεντρική πλατεία της πόλης. Ανάλογη εικόνα σε κάθε γωνιά της πόλης με τη φωταγώγηση διαφόρων σημείων που χαρίζουν μια άκρως γιορτινή νότα κι ένα ξεχωριστό τοπίο. Πλησιάζουν οι γιορτινές μέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς με το κέντρο και κάθε γωνιά της πόλης των Τρικάλων να έχουν φορέσει τα γιορτινά τους.

Η πόλη, τα σχολεία, τα σπίτια ντύθηκαν στα γιορτινά και όλοι μικροί και μεγάλοι μετρούν αντίστροφα για τον ερχομό των γιορτινών ημερών.
Από το περασμένο Σαββατοκύριακο μικροί και μεγάλοι απολαμβάνουν την βόλτα στους λαμπερούς δρόμους της πόλης. Δρόμοι, πεζόδρομοι, καταστήματα, σπίτια, πολυκατοικίες και ξενοδοχεία που έχουν διακοσμήσει τις εγκαταστάσεις τους με χριστουγεννιάτικα δέντρα, φώτα και στολίδια που στόχο έχουν να ενισχύσουν τη διάθεση, βάζοντάς όλο τον κόσμο στο κλίμα των Χριστουγέννων.

Κόκκινο, μπλε, πράσινο και χρυσό φοριέται πάρα πολύ φέτος, αλλά και γενικά για τη χριστουγεννιάτικη σεζόν σε βιτρίνες καταστημάτων που πωλούν πρωτότυπα είδη δώρων. Και μπορεί οι βιτρίνες να μην αλλάζουν θεαματικά, αλλά τουλάχιστον τελευταίως εναρμονίζονται στο λαμπερό χρώμα των γιορτών που έρχονται. Ιδιαίτερα ξεχωριστή η ατμόσφαιρα στο κέντρο της πόλης και ειδικότερα στο πεζόδρομο της Ασκληπιού, στην κεντρική πεζογέφυρα, στην κεντρική πλατεία αλλά και στην πλατεία Ρήγα Φεραίου.

Η στολισμένη κοίτη του Ληθαίου, το φωταγωγημένο ποτάμι, οι δυο κεντρικές πεζογέφυρες χαρίζουν μια μαγευτική εικόνα, αποκομίζοντας τα θετικά σχόλια πολλών περαστικών. Εντυπωσιακό το φετινό χριστουγεννιάτικο δέντρο που κοσμεί την κεντρική πλατεία της πόλης των Τρικάλων, όπως εξίσου εντυπωσιακό και το δέντρο που έχει στολιστεί στην πλατεία Ρ. Φεραίου, σημείο στο οποίο έχει τοποθετηθεί και η φάτνη. Χριστουγεννιάτικες εικόνες, γιορτινή διάθεση η οποία θα είναι έντονη, όσο θα πλησιάζουμε αλλά και θα διανύουμε τις Άγιες ημέρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου