Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2010

Alex Ferguson: “Σταματήστε τα συνθήματα κατά του Wenger”

Ο Alex Ferguson ζήτησε από τους οπαδούς της Manchester United να σταματήσουν τα συνθήματα κατά του Arsene Wenger. Ο προπονητής των “κόκκινων διαβόλων” έχει ενοχληθεί από την επίθεση που δέχεται ο τεχνικός της Arsenal. Ζήτησε λοιπόν από τους οπαδούς της ομάδος του στο ντέρμπι με την Arsenal να μην ασχοληθούν καθόλου με τον προπονητή των “κανονιέρηδων”.

Ο τεχνικός της United δήλωσε “Είναι αναπόφευκτο σήμερα οι προπονητές να δέχονται επιθέσεις. Τις δέχομαι κι εγώ αν και κάποιες φορές δεν ακούω τα συνθήματα ή δεν μπορώ να καταλάβω τι λένε τα λόγια τους. Πρέπει να γίνει κάτι για αυτό.

Και ξέρω ότι έχει υπάρξει άσχημη μεταχείριση από τους οπαδούς μας προς τον Arsene Wenger . Οι οπαδοί μας έχουν ομάδα να υποστηρίξουν και δεν χρειάζεται να ασχολούνται με κανέναν άλλο. Θα πρέπει να είναι περήφανοι για το σύλλογο που υποστηρίζουν και ας ελπίσουμε ότι αυτό θα κάνουν μόνο.”

gossip-tv

Δεύτερος κύκλος για το «Next Top Model»

Δεύτερος κύκλος για το reality talent show “Next Top Model” από τον Οκτώβριο. Oριστική η απόφαση του ΑΝΤ1 να συνεχίσει το Νext Top Model για δεύτερη χρονιά. Tο κανάλι του Αμαρουσίου επιθυμεί να κρατήσει την ίδια κριτική επιτροπή δηλαδή τον Χριστόφορο Κοτέντο, τον Χάρη Χριστόπουλο και την Τζένη Μπαλατσινού.

Στη θέση της παρουσιάστριας θα βρίσκεται φυσικά η Βίκυ Καγιά. Πριν καλά καλά τελειώσει ο πρώτος κύκλος του reality ήδη παίζεται τρέιλερ από το σταθμό το οποίο ζητά από τις ενδιαφερόμενες να δηλώσουν συμμετοχή για τον δεύτερο κύκλο.

ΠΑΛΙΕΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ







Καλό τρίμηνο, κακή χρονιά για τη φιλανδική Nokia


Σημαντική ενίσχυση κατά 65% παρουσίασαν τα κέρδη της Nokia το τέταρτο τρίμηνο του 2009, υπερβαίνοντας κατά πολύ τις εκτιμήσεις των αναλυτών. Τα καθαρά προ φόρων κέρδη της μεγαλύτερης εταιρείας κινητών τηλεφώνων στον κόσμο ανήλθαν στα 948 εκ. ευρώ, έναντι 576 εκ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2008. Οι πωλήσεις της βελτιώθηκαν στα 12 δισ. ευρώ.

Για να ανταποκριθεί στον παγκόσμιο ανταγωνισμό, ιδιαίτερα των iPhone και του λειτουργικό Android της Google, η Nokia προσθέτει συνεχώς νέα στοιχεία στις συσκευές της, όπως η δωρεάν πλοήγηση στα έξυπνα τηλέφωνα. Παράλληλα, παρουσιάζει νέα μοντέλα χαμηλού κόστους με χαρακτηριστικά έξυπνου τηλεφώνου, όπως οθόνη αφής και πρόσβαση στο Διαδίκτυο.

Ωστόσο, για το σύνολο του 2009, τα καθαρά κέρδη της εταιρείας υποχώρησαν σημαντικά κατά 78%, παρά τα ιδιαίτερα καλά αποτελέσματα του τέταρτου τριμήνου.

Η φιλανδική εταιρεία είχε κέρδη 900 εκ. ευρώ, σε σύγκριση με τα 4 δισ. ευρώ που είχε το 2008, ενώ οι πωλήσεις της ήταν μειωμένες κατά 19,2%, στα 41 δισ. ευρώ.

To Who is Who της Ελένης Μενεγάκη

ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΧΩΡΙΣΜΟ ΤΗΣ ΕΛΕΝΗΣ...

ΑΙΣΧΟΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣ

Γεννήθηκε στις 29 Οκτωβρίου 1969. Ξεκίνησε την καριέρα της στο Mega σαν συμπαρουσιάστρια με την εκπομπή Κοκτέιλ δίπλα στον Ιάσ. Τριανταφυλλίδη και τον Νίκο Διαμανταρίδη και έπειτα, επίσης σαν συμπαρουσιάστρια, στο τηλεπαιχνίδι Mega Banca στο ίδιο κανάλι στο πλευρό του Γιώργου Πολυχρονίου. Το 1995, παρουσίαζε για 10 χρόνια τον Πρωινό Καφέ στον ΑΝΤ1, αφού είχε αποχωρήσει από την παρουσίαση της εκπομπής η Ρούλα Κορομηλά, με επιτυχία την ίδια εκπομπή, ενώ την ίδια χρονιά πρωταγωνίστησε στην κωμική τηλεοπτική σειρά Πατερ Ημών στο ίδιο κανάλι. Από τον Σεπτέμβριο του 2005 παρουσιάζει πρωινό μαγκαζίνο στον Alpha, με τίτλο Kαφές με την Ελένη.

Το 2001 παντρεύτηκε τον Γ. Λάτσιο και έχουν αποκτήσει μαζί 3 παιδιά, το 2002 τον Άγγελο-Ιωάννη και την μικρή τους κόρη Λάουρα το 2005, ενώ στις 28/01 του 2008 απέκτησαν και την τρίτη τους κόρη, τη Βαλέρια.

Στις 29 Ιανουαρίου 2010 ανακοίνωσαν από κοινού το διαζύγιό τους.



Μπορεί εδώ και δύο εικοσιτετράωρα όλοι να μιλούν για το επικείμενο διαζύγιο της όμως η ίδια δεν έχει πει λέξη για την πολυσυζητημένη ανακοίνωση του χωρισμού τους και τους λόγους που αποφάσισε να δώσει τέλος στο γάμο της. Σενάρια και διάφορες φήμες έχουν ακουστεί για το τι πραγματικά συνέβη το τελευταίο διάστημα και το ζευγάρι αποφάσισε να χωρίσει, όμως όλοι περιμένουν η Ελένη να μιλήσει για πρώτη φορά αύριο μέσα από την εκπομπή της «Καφές με την Ελένη» για όλα εκείνα τα ερωτήματα που έχουν δημιουργηθεί.

Το ίδιο είχε κάνει λίγα χρόνια πριν, όταν είχε διαρρεύσει η είδηση πως μετά από δέκα χρόνια πορείας στον ΑΝΤ1 πήγαινε στον Alpha, όπου εήδη είχε "μετακομίσει" ο σύζυγός της, Γιάννης Λάτσιος. Η κα Μενεγάκη τότε όντως ανακοίνωσε από τον ‘αέρα’ της εκπομπής της ότι φεύγει από το Μαρούσι και πάει στον Alpha εφόσον με τον Γιάννη Λάτσιο είναι οικογένεια και έπρεπε να πάρει κάποιες αποφάσεις. Η Ελένη Μενεγάκη λοιπόν, αύριο το πρωί, αναμένεται να μιλήσει για το χωρισμό και να ζητήσει "προστασία" από τα κουτσομπολιά για χάρη των παιδιών της, καθώς και οι δύο επιθυμούν να τα κρατήσουν μακριά από τη λαίλαπα που ήδη έχει ξεσπάσει.

Το μόνο βέβαιο είναι ότι αύριο θα είναι ακόμη μια δύσκολη ημέρα για την ίδια όχι όμως για την εκπομπή της που θα την φέρει μετά από καιρό στην πρώτη θέση της τηλεθέασης.

imerisia

Η ΛΟΝΔΡΕΖΑ Νατάσα Μάρλεϊ








Σίλα Κόστα






FUNNY CATS

ΣΚΥΛΟΣ ΕΠΙΤΙΘΕΤΑΙ ΣΕ ΚΑΡΧΑΡΙΑ....

Το πιο έξυπνο θηλαστικό… μετά τον άνθρωπο

Μια μοναδική μέθοδο έχουν αναπτύξει ομάδες δελφινιών στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά της Φλόριντα των ΗΠΑ, προκειμένου να κυνηγούν τη λεία τους πιο αποτελεσματικά.

Η ομάδα πηγαίνει σε ρηχά νερά με αμμώδη βυθό και αφού εντοπίσουν το κοπάδι με τα ψάρια που είναι ο στόχος τους, το κυρίαρχο θηλυκό δελφίνι κάνει έναν κύκλο γύρω του χτυπώντας δυνατά την ουρά του.

Αυτή η κίνηση σηκώνει την άμμο από τον βυθό και εγκλωβίζει το κοπάδι στη μέση. Τα ψάρια του κοπαδιού τρομαγμένα προσπαθούν να περάσουν πάνω από το «φράχτη» άμμου που είναι γύρω τους και έτσι πηδάνε έξω από το νερό.

Είναι πολύ αργά όταν συνειδητοποιούν ότι λίγο πριν ξαναπέσουν στο νερό τα περιμένει το ανοιχτό στόμα κάποιου δελφινιού…

Αύξηση στην εγκληματικότητα το 2009

Αύξηση παρουσίασε η εγκληματικότητα το 2009, σε σχέση με τα προηγούμενα έτη.

Σύμφωνα με την έκθεση του αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας παρουσιάζεται αύξηση στους βασικούς δείκτες εγκλημάτων στην χώρα.

Έτσι το 2009 έγιναν 72.658 κλοπές-διαρρήξεις, έναντι 67.799 της περασμένης χρονιάς, ενώ έγιναν 26.711 κλοπές τροχοφόρων, έναντι 23.550 το 2008.

Σημαντική αύξηση παρουσίασαν οι ληστείες το 2009, καθώς έγιναν συνολικά σε όλη την επικράτεια 4.708, έναντι 3.293 το 2008.

Μικρή αύξηση παρουσίασαν οι ανθρωποκτονίες. Το 2009 έγιναν στην Ελλάδα 143 ανθρωποκτονίες, ενώ το 2008 είχαν γίνει 139 ανθρωποκτονίες.

Αύξηση της τάξης του 3,5% παρουσίασαν και οι υποθέσεις ναρκωτικών.

Παράλληλα, αύξηση παρουσίασαν οι συλλήψεις που έγιναν το 2009. Συνελήφθησαν 120.285 άτομα, έναντι 108.719 συλλήψεων το 2008.

zougla

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ - Εξτρα πριμ 50.000 ευρώ

Στον ΠΑΣ Γιάννινα η χτεσινή νίκη επί της Λάρισας αντιμετωπίστηκε και είναι το «φιλί ζωής» για τη συνέχεια. Οι Ηπειρώτες χάρη στον Μίρνες Σίσιτς που σημείωσε και τα δύο γκολ έπιασαν την ΑΕΛ στους 21 βαθμούς και βλέπουν τη συνέχεια με αισιοδοξία. Οι παίκτες του Νίκου Αναστόπουλου παρά το γεγονός ότι δεν είχαν τη συμπαράσταση των οπαδών έφτασαν δίκαια στη νίκη.

Και ο Γιώργος Χριστοβασίλης αντάμειψε τους παίκτες για την προσπάθειά τους, αφού μετά το τέλος του ματς στα αποδυτήρια ανακοίνωσε έξτρα πριμ, ύψους 50.000 ευρώ. Τονωτική ένεση για τη συνέχεια και τα δύσκολα ματς που έπονται. Οι παίκτες σήμερα θα κάνουν χαλάρωμα και θα ξεκινήσει η προετοιμασία για το ματς κυπέλλου της Τρίτης με τον ΠΑΟΚ.

Ο μεγάλος πρωταγωνιστής του ματς, Μίρνες Σίσιτς, τόνισε για τη νίκη της ομάδας του: «Πάνω απ' όλα η εμφάνιση ήταν αυτή που μετράει. Δεν έχει σημασία ποιος βάζει τα γκολ. Προσθέσαμε άλλους τρεις βαθμούς, ισοβαθμήσαμε με την Λάρισα, υπερέχουμε στην ισοβαθμία και ελπίζω να πάμε ακόμα πιο ψηλά».

sportnet

Ο Βασιλιάς Φέντερερ.........

Ο Ρότζερ Φέντερερ κατέκτησε τον 16ο τίτλο σε τουρνουά γκραν σλαμ στην καριέρα του, καθώς στον τελικό του αυστραλιανού όπεν επικράτησε με 3-0 σετ (6-3, 6-4, 7-6) του Σκοτσέζου Άντι Μάρεϊ. O Eλβετός απέδειξε για μια ακόμα φορά γιατί είναι ο Βασιλιάς του παγκόσμιου τένις.

Ο τελικός ήταν ισορροποημένος μόνο στο τρίτο σετ, εκεί όπου ο Μάρεϊ σπατάλησε τέσσερα σετ-πόιντ στο τάι-μπρέικ. Ομως για τον Φέντερερ τίποτα δεν είναι αδύνατο και πήρε τον τέταρτο τίτλο του στο αυστραλιανό όπεν, ξεπερνώντας και το περσινό σοκ της ήττας του στον τελικό από τον Ράφα Ναδάλ.

Με τη νίκη του αυτή ο Φέντερερ έπιασε στην πρώτη θέση με τέσσερις τίτλους στην Αυστραλία τους Αντρε Αγκάσι, Κεν Ρόζγουολ και Τζακ Κρόφορντ. Ο Βρετανός Αντι Μάρεϊ έχασε την ευκαιρία να δώσει ένα τίτλο Slam στο νησί, επιτυχία που λείπει εδώ και 74 χρόνια.

Νίκος Αναστόπουλος εναντίον διαιτητή

ΤΑ ΣΑΡΔΑΜ ΕΠΩΝΥΜΩΝ . . . ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ COLLECTIVA

















ΚΑΙ ΜΙΑ ΕΥΚΟΛΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ - Πατάτες φούρνου λεμονάτες

Υλικά
2 κιλά πατάτες
½ φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
1 κουταλάκι ρίγανη
σκόρδο - κόκκινο πιπέρι
ρίγανι
αλάτι, πιπέρι
χυμό 2 λεμονιών
1 κουταλιά μουστάρδα
½ φλ. τσαγιού νερό (προαιρετικό)

Εκτέλεση
Kαθαρίζετε, πλένετε και κόβετε τις πατέτες σε κομμάτια(ροδέλες).

Τις βάζετε σε μπολ και προσθέτετε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύετε καλά. Το νερό το προσθέτετε εφόσον προτιμάτε τις πατάτες αρκετά μαλακές.

Μεταφέρετε τις πατάτες σε ταψί μαζί με τα υγρά τους και τις ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για μία με μιάμιση ώρα (ανάλογα με το μέγεθος που τις έχετε κόψει). Σερβίρονται ζεστές και ταιριάζουν πολύ με ψητό κοτόπουλο (μπορείτε να τις ψήσετε στο ίδιο ταψί για περισσότερη νοστιμιά).

ΓΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΝΟΣΤΙΜΙΑ ΒΑΛΤΕ ΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΓΙΑ 55 ΛΕΠΤΑ


.

Teri Hatcher






Agora (Δείτε το τρέιλερ)

Σκηνοθεσία: Αλεχάντρο Αμενάμπαρ. Σενάριο: Αλεχάντρο Αμενάμπαρ, Ματέο Γκιλ. Με τους: Ρέιτσελ Βάιζ, Μαξ Μινγκέλα, Όσκαρ Άιζαακς. Ιστορικό δράμα, 2009, Ισπανία / Μάλτα. Διάρκεια: 2 ώρες και 6 λεπτά.

Η ιστορία της άθεης φιλοσόφου και αστρονόμου Υπατίας της Αλεξανδρινής, που δολοφονήθηκε με άγριο τρόπο από έξαλλους Χριστιανούς, τον 4ο αιώνα μχ, σηματοδοτώντας κατ’ουσίαν το τέλος του αρχαίου κόσμου, και την σκοτεινή κατάβαση της ανθρωπότητας στην βαρβαρότητα του χριστιανικού φονταμενταλισμού

Mercedes-Benz SLS

Το γερμανικό supercar θα κυκλοφορήσει στην Γερμανία αρχές 2010 και θα κοστίζει 177.310 ευρώ.

Η νέα SLS AMG εξοπλίζεται με V8 κινητήρα χωρητικότητας 6,3 lt ο οποίος αποδίδει 571 PS

Η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 317 km/h ενώ τα 0-100 km/h θα επιτυγχάνονται σε μόλις 3,8 sec

Στο Video ο Σουμάχερ με την SLS

Αεροπορική βάση στην Ίμβρο φτιάχνουν οι Τούρκοι

Προωθημένη αεροπορική βάση επιχειρήσεων με διάδρομο αποπροσγείωσης
μαχητικών αεροσκαφών μήκους 2.100 μ. κατασκευάζουν οι Τούρκοι με άκρα
μυστικότητα στην Ίμβρο το νησί που η Άγκυρα μετέτρεψε σε ανοικτή φυλακή
για να διώξει τους Έλληνες κατοίκους του. Σύμφωνα με τις πληροφορίες
και τα φωτογραφικά ντοκουμέντα που φέρνει σήμερα για πρώτη φορά στην
δημοσιότητα το defencenet.gr η αεροπορική βάση κτίζεται δίπλα (απόσταση
1,6 χλμ) από το κεντρικό στρατόπεδο του νησιού όπου εδρεύει ένα
σύνταγμα ειδικών δυνάμεων, αλλά και η μονάδα του πυροβολικού (1,5 χλμ
από την πρωτεύουσα το χωριό Παναγιά Μπαλωμένη).

Η μονάδα υποστηρίζει κυρίως τους εκτοξευτές των πυραύλων WS-1 των 302
χλστ, εμβέλειας 80 χλμ. που εδράζονται σε τετραπλούς εκτοξευτές και
στοχεύουν τη Λήμνο.

Το αεροδρόμιο θα έχει την δυνατότητα .......

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ...

andronianoi.ucoz.

ΟΙ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΤΟΥ ΦΛΕΒΑΡΗ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ













Φεβρουάριος

2 (Τρί) Νότης Μαυρουδής, Αναστασία Μουτσάτσου, Παναγιώτης Μάργαρης Αίγλη Γενί-Χαμάμ

3 (Τετ) Νότης Μαυρουδής, Αναστασία Μουτσάτσου, Παναγιώτης Μάργαρης Αίγλη Γενί-Χαμάμ

5 (Παρ) URIAH HEEP Block 33


8 (Δευ) Μπλε Μύλος Club

9 (Τρί) Μπλε Μύλος Club

10 (Τετ) Λένα Πλάτωνος Stage

11 (Πεμ) Λένα Πλάτωνος Stage

11 (Πεμ) Λένα Πλάτωνος Stage

11 (Πεμ) Locomondo Block 33

12 (Παρ) Ινφο Block 33

19 (Παρ) THE HERBALISER Block 33

19 (Παρ) RICHARD HAWLEY Ράδιο Σίτυ

20 (Σαβ) GAMMARAY Block 33

26 (Παρ) IAN BROWN Block 33

27 (Σαβ) THE GATHERING Block 33


.

3 ΑΓΡΟΤΟΤΡΑΓΟΥΔΑ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΑ ΣΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ................





Star Wars vs. Star Trek... ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΕΣ..

Τρίτη δολοφονία δημοσιογράφου μέσα στο 2010 στο Μεξικό

Πρόκειται για τον Χόρχε Οτσοα, διευθυντή μεξικανικής εφημερίδας.

O Χόρχε Οτσοα, διευθυντής της μεξικανικής εφημερίδας Despertar de la Costa που εκδίδεται στη πολιτεία Γκερέρο (νότια της χώρας),πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε την Παρασκευή νότια του Ακαπούλκο, ανακοινώθηκε σήμερα, Κυριακή, από την αστυνομία.

Ο δημοσιογράφος δέχθηκε πολλές σφαίρες, ενώ καθόταν στην ταράτσα ενός εστιατορίου στην Αγιούτλα ντε λος Λίμπρες, περί τα εκατό χιλιόμετρα νότια του Ακαπούλκο, προστίθεται στην ανακοίνωση.

Με την δολοφονία αυτή ο αριθμός των δημοσιογράφων που δολοφονήθηκαν στο Μεξικό από την αρχή του έτους έφθασε τους τρεις.

Το Μεξικό είναι η δεύτερη στο κόσμο χώρα με τις περισσότερες δολοφονίες δημοσιογράφων μέσα στο 2009, πίσω από τις Φιλιππίνες και μπροστά από τη Σομαλία, σύμφωνα με την ΜΚΟ Presse Embleme Campagne που εδρεύει στη Γενεύη.

Από το 2000, η Εθνική Επιτροπή για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα (CNDH) έχει καταγράψει στο Μεξικό 58 δολοφονίες δημοσιογράφων, εννέα αγνοούμενους και επτά επιθέσεις με εκρηκτικά εναντίον εγκαταστάσεων ΜΜΕ.

Γνωστή Αμερικανίδα παραγωγός σκοτώθηκε σε τροχαίο

Η Karen Schmeer σκοτώθηκε, όταν τη χτύπησε αυτοκίνητο που καταδίωκε η αστυνομία.

Η 39χρονη Karen Schmeer, κινηματογραφική παραγωγός, σκοτώθηκε σε τροχαίο δυστύχημα, συνέπεια της καταδίωξης ενός αυτοκινήτου, στο οποίο επέβαιναν ληστές από την αστυνομία, έγραψε η εφημερίδα New York Post χθες, Σάββατο.

Η Σμιρ υπήρξε το έμμεσο θύμα μιας ληστείας σε φαρμακείο την Παρασκευή στο Γουέστ Σάιντ, στο Μανχάταν, κοντά στην 90ή οδό, όπου έμενε με φίλους, ενώ δούλευε μια νέα ταινία.

Οι τρεις ληστές προσπαθούσαν να διαφύγουν έχοντας λάφυρο ένα σάκο φάρμακα, με ένα νοικιασμένο αυτοκίνητο. Καταδιωκόμενοι από αστυνομικούς, έπεσαν πάνω σε αρκετά αυτοκίνητα. Στη συνέχεια χτύπησαν την Κάρεν Σμιρ ενώ περίμενε για να περάσει το δρόμο, κουβαλώντας ψώνια.

Η Σμιρ είχε συνεργαστεί στενά με το σκηνοθέτη Errol Morris, μεταξύ άλλων στο ντοκιμαντέρ The Fog of War, με θέμα τον πρώην υπουργό Άμυνας των ΗΠΑ Ρόμπερτ ΜακΝαμάρα και τον πόλεμο στο Βιετνάμ, που είχε κερδίσει το βραβείο Όσκαρ για το καλύτερο ντοκιμαντέρ το 2004. Το φιλμ Sergio -τίτλος του οποίου είναι το μικρό όνομα του πρώην Επιτρόπου των Ηνωμένων Εθνών για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα Σέρζιου Βιέιρα δε Μέγιου, ο οποίος είχε βρει το θάνατο από έκρηξη βόμβας το 2003 στη Βαγδάτη-, είχε κερδίσει το βραβείο στο φεστιβάλ Sundance για το καλύτερο film editing, της ίδιας.

«Ήταν από τους πιο ταλαντούχους ανθρώπους στη δημιουργία ντοκιμαντέρ που εργάζονταν στο χώρο», δήλωσε ο σκηνοθέτης του Sergio, Γκρεγκ Μπάρκερ.

Σούπερ Λίγκα: Τα φώτα στο αθηναϊκό ντέρμπι του ΟΑΚα

Το ντέρμπι στο Ολυμπιακό Στάδιο μεταξύ του Παναθηναϊκού και της ΑΕΚ δεσπόζει από το πρόγραμμα της 20ης ημέρας του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκα. Η ομάδα του Νίκου Νιόπλια θέλει μόνο τη νίκη για να κάνει ένα ακόμη βήμα προς τη κατάκτηση του τίτλου, ενώ οι «κιτρινόμαυροι» θα παλέψουν για το θετικό αποτέλεσμα.

Στα αγωνιστικά, με τον Σεμπάστιαν Λέτο στο βασικό σχήμα αναμένεται να αγωνιστεί ο Παναθηναϊκός. Ο Νιόπλιας στηρίζει πολλά πάνω στον Αργεντινό, ενώ θα παίξει κανονικά ο Ζιλμπέρτο Σίλβα και υπάρχουν ελπίδες για συμμετοχή και του Νίνη.
Στην ΑΕΚ, Αραμπατζής, Μαϊστόροβιτς, Αραούχο, Καράμπελας, Καφές, Μαντούκα, Σκόκο, Τζεμπούρ και Μπλάνκο πολύ δύσκολα δεν θα ξεκινήσουν στην ενδεκάδα. Από την άλλη, οι δύο θέσεις παίζονται ανάμεσα σε τρεις ποδοσφαιριστές. Συγκεκριμένα, οι Γιάχιτς, Ζεράλντο και Μάκος διεκδικούν τις θέσεις του στόπερ και του αμυντικού χαφ που απομένουν.

Από εκεί και πέρα, δύσκολη αποστολή θα έχει στη Νέα Σμύρνη ο Ολυμπιακός. Η ομάδα του Πειραιά, μετά το σοκ της εντός έδρας ήττας από τον ΠΑΟΚ, θέλει μόνο τη νίκη για να ενισχύσει τη ψυχολογία της, κόντρα στον Πανιώνιο, ο οποίος θα παίξει το πρώτο του παιχνίδι μετά την παραίτηση του Εμίλιο Φερέρα (ανέλαβε την βελγική Λόκερεν).
Φαβορί για τη νίκη είναι ο ΠΑΟΚ, ο οποίος θα υποδεχθεί στη Τούμπα τον -πάντα επικίνδυνο- Ατρόμητο, ενώ πολύ δύσκολη αποστολή θα έχει ο Άρης στην Ξάνθη κόντρα στη τοπική ομάδα. Συνοπτικά το πρόγραμμα της αγωνιστικής έχει ως εξής:

ΣΑΒΒΑΤΟ 30 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

(Καυτανζόγλειο) Ηρακλής-Καβάλα 16:45 (ΝOVA 1)
(Γιάννενα) ΠΑΣ Γιάννινα-Λάρισα 16:45 (ΣΚΑΪ)
(Τούμπα) ΠΑΟΚ-Ατρόμητος 19:00 (ΝOVA 1)

ΚΥΡΙΑΚΗ 31 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

(Λειβαδιά) Λεβαδειακός-Αστέρας Τρίπολης 14:30 (ΝOVA 1)
(Κομοτηνή) Πανθρακικός-Εργοτέλης 14:30 (ΝOVA 2)
(Ξάνθη) Ξάνθη-Άρης 14:30 (ΝΕΤ)
(Νέα Σμύρνη) Πανιώνιος-Ολυμπιακός 16:45 (ΝOVA 1)
(ΟΑΚΑ) Παναθηναϊκός-ΑΕΚ 19:00 (ΝOVA 1)

"Η Επιστήμη στο Διάστημα" στο Ίδρυμα Ευγενίδου

Νέα σειρά πειραμάτων και δραστηριοτήτων το Φεβρουάριο

Η Διαδραστική Έκθεση Επιστήμης και Τεχνολογίας του Ιδρύματος Ευγενίδου διοργανώνει κάθε Σάββατο και Κυριακή του Φεβρουαρίου ένα μοναδικό ταξίδι στα μυστικά του διαστήματος μέσα από ενδιαφέροντα πειράματα και εκπαιδευτικές δραστηριότητες. Διαστημικά ταξίδια, πύραυλοι, οι συνθήκες που επικρατούν σε άλλους πλανήτες και οι αστροναύτες σε κίνδυνο, αποτελούν το αντικείμενο της ενότητας που φέρει τον τίτλο: "Η Επιστήμη στο… Διάστημα" (ώρα έναρξης 13:30).

Μεταξύ άλλων, οι επισκέπτες θα δουν:

Από τα αεροπλάνα στα διαστημόπλοια: Πώς ξεκίνησαν όλα; Πώς πετούν τα αεροπλάνα και πώς η γνώση αυτή μας οδήγησε στο επόμενο βήμα; Η αρχή του Μπερνούλι μπαίνει σε εφαρμογή με ένα μπαλάκι του πινγκ-πονγκ.

Η εξέλιξη των κινητήρων: Πώς παράγουμε κίνηση; Οι πιο απλοί κινητήρες μπορούν να κατασκευαστούν από πολύ απλά υλικά, αλλά μας δείχνουν πολλά για τη λειτουργία και την εξέλιξή τους.

Αυτοσχέδιος "πύραυλος": Πώς πετούν οι πύραυλοι; Μαθαίνουμε για την αρχή διατήρησης της ορμής, με έναν απλό "πύραυλο" που μπορούμε να φτιάξουμε και στο σπίτι.

Ενεργειακές απαιτήσεις των πτήσεων; Τι συμβαίνει όταν υπάρχει κίνηση; Ποιος ο ρόλος της τριβής και πώς αυξάνει τις ενεργειακές απαιτήσεις των μεταφορών; Ένα περίεργο χόβερκραφτ μας βοηθάει να καταλάβουμε.

Τι θα συνέβαινε στους αστροναύτες αν δεν φορούσαν στολή; Πώς επηρεάζει το σώμα, αλλά και την καθημερινότητά μας η ατμοσφαιρική πίεση; Το πείραμα "το διάστημα σε ένα μπολ" μας δείχνει την απάντηση.

Τι συνθήκες επικρατούν στους αφιλόξενους πλανήτες; Ένα τενεκεδάκι συνθλίβεται και λύνει τις απορίες.

Χημεία και ζωή; Ποιες είναι οι απαραίτητες προϋποθέσεις για την ύπαρξη ζωής; Τι στοιχεία αναζητούν οι επιστήμονες σε άλλους πλανήτες;

Υπάρχουν επίσης δραστηριότητες για γονείς και παιδιά άνω των οκτώ ετών (ώρες 16:30 έως 17:30). "Η Επιστήμη στο… Διάστημα" είναι η τέταρτη θεματική ενότητα της ευρύτερης σειράς πειραμάτων και δραστηριοτήτων, που διοργανώνει κάθε μήνα η Διαδραστική Έκθεση Επιστήμης και Τεχνολογίας. Στις δραστηριότητες αυτές δεν γίνεται κράτηση. Θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας μέχρι τη συμπλήρωση των διαθέσιμων θέσεων. Οι πειραματικές επιδείξεις πραγματοποιούνται στο σύγχρονο περιβάλλον της Διαδραστικής Έκθεσης Επιστήμης και Τεχνολογίας.

Ανθρώπινα πτώματα ανοιγοκλείνουν τα μάτια τους με τεχνητούς μυς

Αμερικανοί πλαστικοί χειρούργοι κατόρθωσαν να κάνουν ανθρώπινα πτώματα να ανοιγοκλείσουν τα μάτια τους χάρη σε τεχνητούς μυς, ένα επίτευγμα που στο μέλλον μπορεί να βοηθήσει χιλιάδες ασθενείς, οι οποίοι πάσχουν από παράλυση στα βλέφαρα και στο πρόσωπο, να μπορέσουν και πάλι από μόνοι τους να ανοιγοκλείσουν τα μάτια τους.

Η έρευνα έγινε από ερευνητές του πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας (Ντέηβις), υπό τον πλαστικό χειρούργο προσώπου Τρέηβις Τόλεφσον και δημοσιεύτηκε στο ιατρικό περιοδικό "Archives of Facial Plastic Surgery" (Αρχεία Πλαστικής Χειρουργικής Προσώπου), σύμφωνα με το Live Science.

Οι επιστήμονες πειραματίστηκαν με τεχνητούς μυς σε έξι δωρηθέντα πτώματα ανθρώπων. Οι τεχνητοί μυς (που είναι δημιούργημα της εταιρίας SRI International με έδρα την Καλιφόρνια) κατέστη εφικτό να λειτουργήσουν ως φυσικοί ανθρώπινοι μυς, όταν υπέστησαν διαστολή και συστολή, αφού υποβλήθηκαν σε ηλεκτρικά ερεθίσματα. Κάθε μυς αποτελείται από ένα μαλακό τμήμα από ακρυλικό ή σιλικόνη, το οποίο γίνεται "σάντουιτς" ανάμεσα σε ηλεκτρόδια από σωματίδια άνθρακα. Όταν το ρεύμα διαπερνά τον τεχνητό μυ, τα εξωτερικά στρώματά του συμπιέζονται και έτσι "στριμώχνουν" το εσωτερικό μαλακό τμήμα, το οποίο επεκτείνεται, με συνέπεια να υφίσταται διάταση όλος ο μυς. Όταν το ρεύμα σταματά, ο μυς υφίσταται συστολή.

Οι γιατροί έκρυψαν τους τεχνητούς μυς και τη συνοδευτική μπαταρία στους κροτάφους του νεκρού σώματος και τα συνέδεσαν με ιστούς γύρω από τα μάτια, "δένοντας" τους με μικροσκοπικές βίδες τιτανίου πάνω στα μικρά οστά του ματιού. Όταν περνούσε το ρεύμα, ο μυς κινείτο παρασέρνοντας τα βλέφαρα και κάνοντας έτσι τα μάτια να ανοιγοκλείνουν.

Ορισμένοι άνθρωποι δεν μπορούν να ανοιγοκλείσουν τα μάτια τους, έχοντας μια μόνιμη παράλυση βλεφάρων, καθώς το εγκεφαλικό νεύρο που ελέγχει την ακούσια κίνηση των βλεφάρων, έχει υποστεί βλάβη λόγω ατυχήματος, εγκεφαλικού, χειρουργικής επέμβασης για αφαίρεση όγκου στο πρόσωπο κ.α. Ορισμένοι άλλοι ασθενείς γεννιούνται με το λεγόμενο "σύνδρομο Μόμπιους", το οποίο χαρακτηρίζεται από μη αναπτυγμένα νεύρα στο πρόσωπο, με συνέπεια αυτοί οι άνθρωποι να μην μπορούν να πάρουν διάφορες εκφράσεις στο πρόσωπό τους, ούτε να χαμογελάσουν, ούτε καν να ανοιγοκλείσουν τα μάτια τους.

Όταν το μάτι δεν ανοιγοκλείνει, μπορεί να αναπτύξει έλκος και το άτομο τελικά να τυφλωθεί. Σήμερα, η παράλυση των βλεφάρων αντιμετωπίζεται είτε με την μεταφορά μυός από το πόδι στο πρόσωπο (κάτι που όμως απαιτεί χειρουργική επέμβαση έξι έως δέκα ωρών και δεν θεωρείται κατάλληλη για ηλικιωμένους ή γενικά για ευάλωτα άτομα), είτε με την τοποθέτηση ενός μικρού χρυσού βαριδιού μέσα στο βλέφαρο, ώστε με τη δύναμη της βαρύτητας να βοηθά το μάτι να κλείνει. Αν και αυτή η δεύτερη μέθοδος είναι αποτελεσματική στο 90% των περιπτώσεων, το βλέφαρο ανοιγοκλείνει βραδύτερα από το κανονικό και δεν μπορεί να συγχρονιστεί σωστά με το υγιές βλέφαρο (όταν το πρόβλημα εμφανίζεται μόνο στο ένα από τα δύο μάτια), ενώ επιπλέον ορισμένοι ασθενείς δεν καταφέρνουν να κλείσουν το βλέφαρο με το χρυσό βαρίδι, όταν πέφτουν να κοιμηθούν.

Για να βρεθεί μια καλύτερη εναλλακτική μέθοδος, οι γιατροί του πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας ανέπτυξαν τον τεχνητό μυ. Αν ο ασθενής έχει πρόβλημα μόνο στο ένα βλέφαρο, τότε ένας αισθητήρας τοποθετείται στο φυσιολογικό μάτι και ανιχνεύει την κίνηση του βλεφάρου που ανοιγοκλείνει, μεταδίδοντας ένα παλμό στον τεχνητό μυ, ώστε ο τελευταίος να ενεργοποιείται συγχρονισμένα.

Αν οι ασθενείς έχουν πρόβλημα και στα δύο μάτια, τότε ένας ηλεκτρονικός βηματοδότης (σαν αυτόν για τους καρδιοπαθείς) αναλαμβάνει να στέλνει ρεύμα και να ενεργοποιεί τους τεχνητούς μυς στα δύο βλέφαρα ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Η μελλοντική έρευνα στους συνθετικούς μυς ελπίζεται ότι θα επιτρέψει σε παιδιά που γεννιούνται με παράλυση προσώπου, να αποκτήσουν κυριολεκτικά το χαμόγελό τους.

Οι αμερικανοί ερευνητές εκτιμούν ότι η μέθοδός τους θα είναι διαθέσιμη σε ασθενείς μέσα στην επόμενη πενταετία. Ήδη διεξάγουν δοκιμές με πειραματόζωα.

Πηγή: (ΑΠΕ-ΜΠΕ)

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ 31/01










80 εκατομμύρια Ευρωπαίοι ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας

Υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι της ΕΕ και των κρατών-μελών απηύθυναν έκκληση στους πολίτες και τις ελίτ της Ευρώπης να δώσουν με αποφασιστικότητα τη μάχη κατά της φτώχειας και εξήραν τη σημασία του κοινωνικού διαλόγου για το μέλλον της Ευρώπης.

Σε συστράτευση κατά της φτώχειας καλεί την Ευρώπη ο Ζοζέ Μανουέλ ΜπαρόζοΠερίπου 80 εκατομμύρια, δηλαδή το 17% των Ευρωπαίων, ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας. Ένας αριθμός-όνειδος για την Ευρώπη, όπως υπογράμμισε ο Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο. Ο πρόεδρος της Κομισιόν κάλεσε τους πολίτες της Ευρώπης σε γενική κινητοποίηση κατά της φτώχειας και ζήτησε από τις χώρες-μέλη να εντείνουν τις προσπάθειές τους για την καταπολέμηση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού. Ο πρωθυπουργός και προεδρεύων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χοσέ Λουίς Θαπατέρο υποσχέθηκε να ενισχύσει τις σχετικές πρωτοβουλίες της Κομισιόν.

«Με αυτό το σκεπτικό η ισπανική προεδρία θα εστιάσει σε εκείνες τις ομάδες του πληθυσμού που απειλούνται ιδιαίτερα από τον κοινωνικό αποκλεισμό: τους ηλικιωμένους, τους ανάπηρους και τους άνεργους. Οι 27 χώρες και εμείς όλοι θα πρέπει να αγωνιστούμε κατά του αποκλεισμού αυτών των ομάδων», τόνισε ο κ. Θαπατέρο.

Ελαστικά για τον Χίτλερ : η ιστορία του συνθετικού καουτσούκ

Κάποτε όλα ήταν πολύ πιο φυσικά. Στη Νότια Αμερική τα δέντρα μεγάλωναν αργά και οι κάτοικοι του Αμαζονίου έπαιρναν από το ‘κά ου τσου’, που στη γλώσσα τους σημαίνει ‘το δέντρο που κλαίει’, ένα κρεμώδες υγρό και έφτιαχναν λάστιχα, αδιάβροχα ρούχα, μπάλες για παιχνίδι. Ο λόγος είναι για το φυσικό καουτσούκ και αναφορές σε αυτό γίνονται από τους Ευρωπαίους ήδη από τον 16ο αιώνα. Εκτός όμως από τις γομολάστιχες και τα αδιάβροχα παλτά οι Ευρωπαίοι δεν ήξεραν τι άλλο να κατασκευάσουν. Το καουτσούκ έγινε διάσημο το 1839, όταν ο Αμερικανός Τσαρλς Γκουντγίαρ κατάφερε να το βελτιώσει, να είναι ανθεκτικό σε μεγαλύτερες θερμοκρασίες, ελαστικό και να κρατάει τη φόρμα του.

Φυσικό καουτσούκ «Σιγά-σιγά άρχισαν να κατασκευάζονται λαστιχένιες μπότες, θερμοφόρες, αδιάβροχα κατάλληλα για τον κακό καιρό του Λονδίνου. Και το 1880 με την ανακάλυψη του αυτοκινήτου η ιστορία του φυσικού καουτσούκ άρχισε να γίνεται πολύ ενδιαφέρουσα» λέει ο Ρόμπερτ Σούστερ, χημικός και επικεφαλής του Ινστιτούτου για την Τεχνολογία του Καουτσούκ στο Ανόβερο.

Παραγωγή πενικιλίνης από... ηλιέλαιο

Η ανακάλυψη της πενικιλίνης από τον Βρετανό Αλεξάντερ Φλέμινγκ το 1928 θεωρείται μια από τις σημαντικότερες ανακαλύψεις του 20ου αιώνα. Έπρεπε όμως να περάσουν αρκετά χρόνια μέχρι η επιστημονική κοινότητα να συνειδητοποιήσει τη σημασία της για την ανθρωπότητα. Από την μαζική της παραγωγή και χρήση μετά τον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο η πενικιλίνη έχει σώσει εκατομμύρια ζωές από λοιμώξεις κάθε είδους.

Η πενικιλίνη έχει όμως ένα σημαντικό μειονέκτημα. Ο τρόπος παραγωγής της επιβαρύνει το περιβάλλον. Για να παραχθεί το εμβόλιο απαιτούνται δηλητηριώδη διαλυτικά, όπως η κηροζίνη, η ξυλόλη ή το εξάνιο. Ο Άραβας επιστήμονας Μονβάρ Χοσεΐν παρουσίασε πρόσφατα μια νέα επαναστατική μέθοδο παρασκευής πενικιλίνης με τη βοήθεια ηλιελαίου: «Κατ΄ αρχήν ήθελα να εξετάσω αν ήταν δυνατή η παρασκευή με μια απλή και εναλλακτική λύση. Στόχος μου δεν ήταν η μέγιστη δυνατή απόδοση της λύσης μου. Σκέφτηκα λοιπόν να δοκιμάσω ηλιέλαιο. Είχα διαβάσει ότι χρησιμοποιείται για τον διαχωρισμό αρωματικών ουσιών από ένα μείγμα. Κανείς όμως δεν το είχε δοκιμάσει με αντιβιώσεις.».

Επιτυχημένα πειράματα με…ηλιέλαιο

Tα πρώτα πειράματα έγιναν στην Νέα ΖηλανδίαΟ Άραβας επιστήμονας πραγματοποίησε τα πρώτα πειράματα στο Πανεπιστήμιο του Οκλαντ στην Νέα Ζηλανδία. Μετά από πρώτες αποτυχίες κατάφερε να απομονώσει -με τη βοήθεια του ηλιελαίου- περίπου 30% πενικιλίνη. Και το σημαντικότερο: η διαδικασία μπορεί να επαναληφθεί πολλές φορές και μάλιστα με το ίδιο ηλιέλαιο. Ήδη όμως λέει ο Μονβάρ Χοσεΐν υπάρχουν πολλοί που δείχνουν ενδιαφέρον για την πρωτότυπη, φθηνή και οικολογική λύση για την παρασκευή πενικιλίνης: «Η Κινεζική Ιατρική Ακαδημία ήθελε να αποσπάσει από ένα μείγμα αντιβιοτικών μια συγκεκριμένη αντιβιοτική ουσία. Έκανα χρήση της διαδικασίας που επινόησα και διαπίστωσα ότι ο διαχωρισμός είναι δυνατός. Καμιά άλλη διαδικασία δεν είχε παρόμοια αποτελέσματα».

ΤΑ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ 31_01_10

Έκλεψαν καλώδια του ΟΤΕ

Μία ακόμη υπόθεση κλοπής καλωδίων του ΟΤΕ απασχόλησε τους άνδρες της Αστυνομίας Θεσπρωτίας.

Άγνωστοι δράστες κόβοντας την αλυσίδα της πόρτας περίφραξης, μπήκαν στον υπαίθριο χώρο φύλαξης υλικών του Ο.Τ.Ε. στη Νέα Σελεύκεια Θεσπρωτίας και έκλεψαν 300 μέτρα χάλκινων καλωδίων αξίας 4.500 ευρώ.

Λίγες ημέρες μετά το κουβάρι των καλωδίων βρέθηκε καμένο στην περιοχή «Αμπέλια» της Ηγουμενίτσας. Μέχρι στιγμής δεν έχει διευκρινιστεί ποια είναι τα κίνητρα των δραστών, ενώ παράλληλα συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό τους.

zougla

Δολοφόνησαν τον νικητή του αμερικανικού Λόττο

Ξετυλίγεται σιγά σιγά το κουβάρι της υπόθεσης εξαφάνισης του Abraham Shakespeare, ο οποίος είχε κερδίσει 17 εκατομμύρια ευρώ το 2006 στο αμερικανικό Λόττο, αλλά μόλις εννέα μήνες πριν είχαν εξαφανιστεί τα ίχνη του.

Τελικά οι καταγγελίες που έκανε στην Αστυνομία περί απειλών για τη ζωή του βγήκαν αληθινές. Την Παρασκευή βρέθηκε το πτώμα του θαμμένο σε μια αυλή σπιτιού στη Φλόριντα των ΗΠΑ, το οποίο άνηκε σε φιλικό του πρόσωπο.

Πυρκαγιά σε ξενοδοχείο στην Κατερίνη

Υπό έλεγχο τέθηκε η φωτιά, η οποία ξέσπασε στις 03:30 τα ξημερώματα στο β’ όροφο ξενοδοχείου, το οποίο βρίσκεται στην παραλιακή της Κατερίνης.

Στο σημείο έσπευσαν 5 πυροσβεστικά οχήματα με 15 υπαλλήλους, οι οποίοι κατάφεραν να κατασβήσουν τη φωτιά.

Κάηκαν αυτοκίνητα στη Θεσσαλονίκη... ΚΑΤΙ ΜΟΥ ΜΥΡΙΖΕΤΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΥΝΤΟΜΑ

Τέσσερα αυτοκίνητα παραδόθηκαν στις φλόγες, κατά τη διάρκεια της νύχτας σε διάφορες περιοχές της Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα, ένα όχημα κάηκε στη 01:45 τα ξημερώματα στον οικισμό Αγγελοχωρίου.

Στις 03:35 δύο σταθμευμένα Ι.Χ επί της οδού Γεννηματά 46 στην περιοχή της Καλαμαριάς υπέστησαν υλικές ζημιές, μετά την εκδήλωση φωτιάς.

Τέλος, ένα ακόμη σταθμευμένο όχημα επί της Ηρακλέους 43 στην περιοχή του Χαριλάου, παραδόθηκε στις φλόγες, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία.

Σε όλα τα συμβάντα έσπευσαν άνδρες της Πυροσβεστικής.

Η ροκ σκηνή ανθεί πάλι - Εκφράζει τη νέα γενιά

Mια νέα ροκ σκηνή ανθεί στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις. Πολύμορφη, πλούσια, δυναμική, δημοφιλής, με πολλά ειδικά ακροατήρια. Με ηχογραφήσεις που πωλούνται σε τιμή κόστους ή προσφέρονται δωρεάν εκτός κυκλώματος, και πολλές ζωντανές εμφανίσεις σε εναλλακτικούς χώρους, με ήχο που ποικίλλει από σκα, ρέγκε, πανκ και χιπ-χοπ, έως πειραματικό και τζαζ, η ελληνική ανεξάρτητη σκηνή εκφράζει δημιουργικά τη νέα μητροπολιτική γενιά του MySpace, του download, του συγκρητισμού και των παράλληλων κοινωνικών δικτύων.

ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ - ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ 31/01


Roma - Siena 1

Manchester City - Portsmouth 1

Bayer Leverkusen - Freiburg 1

Panionios - Olympiakos 2

Panathinaikos - AEK Athens Over

Arsenal Manchester United 1

Xerez - Mallorca 2

Sevilla - Valencia Over

ΓΑΛΛΙΑ Ligue 1 ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ



Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 22ης αγωνιστικής:

Σάββατο
Μπορντό - Μπουλόν 0-0
Λε Μαν - Τουλούζ 1-3 (70' Ουαλί / 52' Μασάδο, 62' Ζινιάκ, 83' Καζίμ-Ρίτσαρντς)
Λιλ - Λανς 1-0 (23' Χαζάρ)
Μονακό - Νις 3-2 (19' και 54' Παρκ, 61' Νενέ / 54' Μπεν Σααντά, 80' Ντιγκάρ)
Νανσί - Λοριάν 1-0 (40' Γιουσούφ Χαντζί)
Ρεν - Γκρενόμπλ 4-0 (9' Ντανζέ, 39' και 47' Μαρβό, 54' Μπανγκουρά)
Μονπελιέ - Μαρσέιγ 2-0 (49' Αΐτ-Φανά, 76' αυτ. Μπενουά Σεϊρού)

Κυριακή
Οσέρ - Σεντ-Ετιέν (18:00)
Βαλενσιέν - Σοσό
Λιόν - Παρί Σεν Ζερμέν (22:00)

H βαθμολογία

1. Μπορντό 48
2. Μονπελιέ 42
3. Λιλ 40
4. Μονακό 39
5. Μαρσέιγ 36
6. Λιόν 36
7. Οσέρ 36
8. Ρεν 34
9. Λοριάν 32
10. Τουλούζ 32
11. Βαλενσιέν 31
12. Νανσί 30
13. Παρί 29
14. Σοσό 29
15. Λανς 27
16. Νις 22
17. Σεντ-Ετιέν 20
18. Λε Μαν 16
19. Μπουλόν 16
20. Γκρενόμπλ 7

*Μαρσέιγ και Σοσό έχουν ένα ματς λιγότερο

Primera Division "Απέδρασαν" Μπαρτσελόνα και Ρεάλ





Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 20ής αγωνιστικής:

Σάββατο
Εσπανιόλ - Μπιλμπάο 1-0 (58' Λουΐς Γκαρσία)
Χιχόν - Μπαρτσελόνα 0-1 (30' Πέδρο)
Ντεπορτίβο - Ρεάλ Μαδρίτης 1-3 (87' πέν. Ρίκι / 13' Γκρανέρο, 40' και 91' Μπενζεμά)

Κυριακή
Χερέθ - Μαγιόρκα (18:00)
Βιγιαρεάλ - Οσασούνα
Τενερίφη - Σαραγόσα
Βαγιαδολίδ - Αλμερία
Χετάφε - Σανταντέρ
Ατλέτικο - Μάλαγα (20:00)
Σεβίλλη - Βαλένθια (22:00)

Η βαθμολογία

1. Μπαρτσελόνα 52
2. Ρεάλ Μαδρίτης 47
3. Βαλένθια 39
4. Ντεπορτίβο 34
5. Μαγιόρκα 34
6. Σεβίλλη 33
7. Χετάφε 30
8. Μπιλμπάο 30
9. Χιχόν 24
10. Βιγιαρεάλ 26
11. Ατλέτικο 23
12. Οσασούνα 23
13. Ράθινγκ Σανταντέρ 23
14. Εσπανιόλ 23
15. Αλμερία 18
16. Μάλαγα 17
17. Βαγιαδολίδ 17
18. Τενερίφη 17
19. Σαραγόσα 14
20. Χερέθ 8

Γερμανία (20η ημέρα) - Αποτελέσματα

Αμβούργο-Βόλφσμπουργκ 1-1
Μπάγερν Μονάχου-Μάιντς 3-0
Γκλάντμπαχ-Βέρντερ Βρέμης 4-3
Αϊντραχτ Φρ.-Κολονία 1-2
Ανόβερο-Νυρεμβέργη 1-3
Χέρτα Βερολίνου-Μπόχουμ 0-0
Σάλκε-Χοφενχάιμ 30/1
Στουτγκάρδη-Ντόρτμουντ 31/1
Λεβερκούζεν-Φράιμπουργκ 31/1

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 20 αγώνες)

Μπάγερν Μονάχου 42

Λεβερκούζεν 41-19αγ.

Σάλκε 38-19αγ.

Ντόρτμουντ 36-19αγ.

Αμβούργο 35

Βέρντερ Βρέμης 28

Αϊντραχτ Φρανκφούρτης 28

Αμερικανοί συνελήφθησαν να βγάζουν λαθραία παιδιά από την Αϊτή.

Η αϊτινή αστυνομία συνέλαβε 10 αμερικανούς πολίτες ενώ προσπαθούσαν να πάρουν 33 παιδιά από τη σεισμόπληκτη χώρα για παράνομες υιοθεσίες, ανακοίνωσαν χθες Σάββατο οι αρχές.

Οι πέντε άνδρες και πέντε γυναίκες κρατούνται στην πρωτεύουσα Πορτ-ο-Πρενς αφού συνελήφθησαν το βράδυ της Παρασκευής. Υπάρχουν φόβοι ότι λαθρέμποροι θα προσπαθήσουν να εκμεταλλευτουν το χάος μετά το σεισμό της 12ης Ιανουαρίου που έπληξε την Αϊτή για να κάνουν παράνομες υιοθεσίες.

Μία από τις υπόπτους, η οποία ισχυρίστηκε ότι είναι επικεφαλής μιας φιλανθρωπικής οργάνωσης με έδρα το ’ινταχο, αρνήθηκε ότι έκαναν κάτι κακό.

Οι ύποπτοι τέθηκαν υπό κράτηση στο Μαλπάς, το κύριο μεθοριακό σταθμό διέλευσης προς τη Δομινικανή Δημοκρατία, αφού η αϊτινή αστυνομία πραγματοποίησε έλεγχο ρουτίνας στο όχημά τους.

Οι αρχές ανακοίνωσαν ότι οι Αμερικανοί δεν είχαν έγγραφα για να αποδείξουν ότι είχαν πραγματοποιήσει νόμιμα την υιοθεσία των 33 παιδιών (ηλικίας 2 μηνών ως 12 ετών) μέσω κάποιας πρεσβείας και επίσης δεν είχαν χαρτιά που να δείχνουν ότι τα παιδιά είχαν μείνει ορφανά εξαιτίας του σεισμού.

"Αυτό είναι εντελώς παράνομο", δήλωσε ο Ιβ Κρισταλέν, υπουργός Κοινωνικών Υποθέσεων της Αϊτής. "Κανένα παιδί δεν μπορεί να φύγει από την Αϊτή χωρίς την κατάλληλη άδεια και αυτοί οι άνθρωποι δεν είχαν αυτή την άδεια".

Σπίτια που περπατάνε video

Ένα σπίτι που περπατάει, παίρνει ενέργεια από τον ήλιο και μπορεί να διομορφωθεί κατά το δοκούν ώστε να υποστηρίξει μία μεγαλύτερη οικογενεια ή μία κοινότητα, κατασκευάστηκε από τη δανέζικη κολλεκτίβα Ν55.

Η επόμενή της ιδέα, είναι να στείλουν ένα πύραυλο στο διάστημα!

Με γεμάτες τσέπες στο ΟΑΚΑ οι παίκτες της ΑΕΚ για το ντέρμπι με τον ΠΑΟ

Και πριμ σε περίπτωση νίκης

Ντύνεται ναύτης ο Ψωμόπουλος... ΑΝΤΕ ΚΑΙΡΟΣ ΗΤΑΝΕ


Για ανυποταξία καταδικάστηκε σε έξι επιπλέον μήνες θητείας ο Χρήστος Ψωμόπουλος.

Ο επιχειρηματίας, μετά τις φουρτούνες που καλείται να αντιμετωπίσει στην προσωπική του ζωή, έχει τώρα να αντιμετωπίσει και την κατάταξή του στο στρατό.

Σύμφωνα μάλιστα με το χαρτί που έφτασε στα χέρια του, θα πρέπει να παρουσιαστεί στις 10 Φεβρουαρίου ώστε να υπηρετήσει τη... μαμά πατρίδα.

gossip-tv

ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΣ ΠΟΥΛΑΕΙ ΤΡΕΛΑ ΤΟ ΚΑΘΕ ΛΑΜΟΓΙΟ...

H απογοήτευση για το νέο iPad της Apple

Λίγες ημέρες μετά τα αποκαλυπτήρια της νέας πρότασης της Apple, πολλοί δηλώνουν πεπεισμένοι ότι το iPad θα καταφέρει να παντρέψει τους φορητούς με τα κινητά και να γίνει έτσι το πρωτότυπο μιας νέας κατηγορίας συσκευών. Αλλοι, πάλι, βλέπουν μόνο ένα άβολο κατασκεύασμα χωρίς κάμερα, USB, τηλέφωνο και multitasking.

«Η αντίδραση στο iPad ήταν πολύ λιγότερο θετική από ό,τι έχουμε συνηθίσει στα ντεμπούτα νέων προϊόντων της Apple» εκτιμά το CΝet τρεις ημέρες μετά τα αποκαλυπτήρια της νέας δημιουργίας του Στιβ Τζομπς.



Ο δημοφιλής δικτυακός τόπος δέχτηκε πολλά αρνητικά σχόλια χρηστών, κατέγραψε τις γκρίνιες τους στο Τwitter και στο Facebook και διαπίστωσε ότι οι μισοί από τους 22.000 επισκέπτες που συμμετείχαν στη σχετική δημοσκόπησή του απάντησαν ότι δεν θα αγόραζαν το iPad «με τίποτα».

Τα τεχνικά χαρακτηριστικά του iPad φαίνεται να προβληματίζουν πολλούς. To γνωστό ιστολόγιο τεχνολογίας Gizmodo, για παράδειγμα, από τη μία χαρακτηρίζει τη συσκευή «το γκάτζετ που ποτέ δεν γνωρίζαμε ότι θέλαμε», από την άλλη όμως εντοπίζει σημαντικές ατέλειες:

Δεν μπορεί να τρέξει δύο εφαρμογές ταυτόχρονα, δεν έχει κάμερα, δεν παίζει flash, το εικονικό πληκτρολόγιο δεν βολεύει, δεν έχει θύρα USB (απαιτεί αντάπτορα), η αναλογία οθόνης 4:3 είναι άβολη και η λειτουργία 3G απαιτεί τις εξωτικές κάρτες MicroSIM.

Στην παρουσίαση του iPad στις 27 Ιανουαρίου το αφεντικό της Apple έδειξε μόνο μια εφαρμογή για την ανάγνωση της ηλεκτρονικής έκδοσης των New York Times, ωστόσο το καλά ενημερωμένο ιστολόγιο Media Decoder της εφημερίδας αναφέρει ότι αντίστοιχες εκδόσεις θα προσφέρει και ο εκδοτικός όμιλος της Conde Nast (Vanity Fair, GQ, Wired) και το περιοδικό Sports Illustrated της Time Warner.

Πρώτη δοκιμή για το ρωσικό μαχητικό πέμπτης γενιάς
















Το νέο μαχητικό αεροπλάνο Sukhoi PAK FA, του οποίου το σχέδιο παρέμενε μέχρι σήμερα επτασφράγιστο μυστικό, ολοκλήρωσε με επιτυχία την πρώτη δοκιμαστική πτήση, ανακοίνωσε η Μόσχα. Το «αόρατο» αεροσκάφος πέμπτης γενιάς προορίζεται να γίνει το αντίπαλο δέος του αμερικανικού F-22.

Το πρωτότυπο του PAK FA πέταξε για 47 λεπτά πάνω από τη βάση του Κομσομόλσκ στη ρωσική Απω Ανατολή προκειμένου να ελεγχθεί η λειτουργία των συστημάτων του, ανακοίνωσε η εκπρόσωπος της Sukhoi Όλγκα Καγιάκοβα.

Πλάνα από τη δοκιμή προβλήθηκαν στην κρατική τηλεόραση, η οποία μέχρι σήμερα είχε δείξει το αεροπλάνο μόνο σε καλλιτεχνικές απεικονίσεις, αναφέρει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Την επιτυχία της πρώτης πτήσης του PAK FA χαιρέτισε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, ο οποίος ανακοίνωσε ότι οι πρώτες παραδόσεις στην πολεμική αεροπορία αναμένονται το 2013, ενώ η μαζικής παραγωγή του μαχητικού θα αρχίσει δύο χρόνια αργότερα.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι σήμερα η μόνη χώρα που διαθέτει μαχητικό αεροπλάνο πέμπτης γενιάς -το F22- και μάλιστα έχει ήδη ξεκινήσει την ανάπτυξη ενός ακόμα αντίστοιχου αεροσκάφους, του ελαφρύτερου F-35. Ανάλογα σχέδια έχει και η Κίνα.

Το Sukhoi PAK FA, σχεδιασμένο να μένει αόρατο στα εχθρικά ραντάρ, μπορεί μεταξύ άλλων να καλύπτει μεγάλες αποστάσεις σε υπερηχητικές ταχύτητες, να κλειδώνει σε πολλούς στόχους ταυτόχρονα και να απογειώνεται από διαδρόμους μικρού μήκους.

Θα προσφέρει μια πολύτιμη ανανέωση για τη ρωσική πολεμική αεροπορία, η οποία ακόμα και σήμερα βασίζεται σε συστήματα σοβιετικής τεχνολογίας.

«Τα αεροπλάνα Su-27 και MiG-29 που διαθέτουμε είναι καλά, έχουν όμως γεράσει. Είναι 20 ετών ή και περισσότερο και έχει πια έρθει ο καιρός να αντικατασταθούν» παραδέχτηκε ο Ανατόλι Κορνούκοφ, πρώην επικεφαλής της πολεμικής αεροπορίας.

Σύμφωνα πάντως με την φιλελεύθερη ρωσική εφημερίδα Nezavisimaya Gazeta, παραμένει αδιευκρίνιστο ποια όπλα θα μπορεί να μεταφέρει το PAK FA.

Επιπλέον, το αεροπλάνο που δοκιμάστηκε την Παρασκευή είναι μια δοκιμαστική μόνο έκδοση, από την οποία απουσιάζει ο προηγμένος κινητήρας που θα χρησιμοποιηθεί στο τελικό σχέδιο.

Απίστευτο βίντεο! Φορτηγό γκρέμισε γέφυρα στην Τουρκία

Φορτηγό περνάει πάνω από πεζούς!

Ο ένας από τους τέσσερις πεζούς σκοτώθηκε ενώ ο οδηγός του φορτηγού αναζητείται.

Αποκαλυπτική μπατσίνα στο...myspace

Νέα επέλαση του χιονιά στα μέσα της εβδομάδας

Συγκέντρωση ακροδεξιών για τα Ίμια video














Η ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΤΩΝ ΜΑΚΑΚΙΔΩΝ ΕΛΛΗΝΙΣΤΩΝ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΙΣΤΩΝ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ.

14 χρόνια από τη βραδιά των Ιμίων...

Στοίχιση  αριστερά

Αγία Παρασκευή - 30/01 - Δράση κατοίκων έξω απ το Davinci-Ferrari club. INDYMEDIA

Δράση αντιπληροφόρησης,οικειοποίησης του δημόσιου(?) πεζοδρομίου και αναφύτευσης(!) του κομμένου δέντρου μπροστά
απ το εν λόγω μαγαζί , πραγματοποιήσαμε σήμερα 40 περίπου κάτοικοι, οι περισσότεροι μέλη της "Ανοιχτής συνέλευσης κατοίκων Αγίας Παρασκευής".




Εμπρηστική επίθεση σε αυτοκίνητο στο Χαλάνδρι

Στις φλόγες τυλίχθηκε λίγα λεπτά μετά τις 21:45 χθες το βράδυ ένα Ι.Χ. που βρισκόταν σταθμευμένο επί της οδού Σολωμού 16, στην περιοχή του Χαλανδρίου.

Νωρίτερα, άγνωστοι περιέλουσαν με εύφλεκτο υγρό το όχημα και του έβαλαν φωτιά.

Στο σημείο έσπευσαν άνδρες της Πυροσβεστικής, οι οποίοι και κατασβήσουν την πυρκαγιά.

Εν τω μεταξύ, στις 20:30 χθες το βράδυ, ένα όχημα, το οποίο ανήκει στο Διπλωματικό Σώμα τυλίχθηκε στις φλόγες, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία.

Στο σημείο και συγκεκριμένα επί της οδού Καραϊσκάκη 8 στο Νέο Ψυχικό έσπευσαν άνδρες της Πυροσβεστικής, οι οποίοι κατάσβησαν τη φωτιά.

ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΕΛΕΝΑΚΙ ΜΟΥ... ΕΜΕΙΣ ΝΑ ΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ





Μάιρα Βερόνικα - ΤΟΥΜΠΑΝΟ