Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2010

80 εκατομμύρια Ευρωπαίοι ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας

Υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι της ΕΕ και των κρατών-μελών απηύθυναν έκκληση στους πολίτες και τις ελίτ της Ευρώπης να δώσουν με αποφασιστικότητα τη μάχη κατά της φτώχειας και εξήραν τη σημασία του κοινωνικού διαλόγου για το μέλλον της Ευρώπης.

Σε συστράτευση κατά της φτώχειας καλεί την Ευρώπη ο Ζοζέ Μανουέλ ΜπαρόζοΠερίπου 80 εκατομμύρια, δηλαδή το 17% των Ευρωπαίων, ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας. Ένας αριθμός-όνειδος για την Ευρώπη, όπως υπογράμμισε ο Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο. Ο πρόεδρος της Κομισιόν κάλεσε τους πολίτες της Ευρώπης σε γενική κινητοποίηση κατά της φτώχειας και ζήτησε από τις χώρες-μέλη να εντείνουν τις προσπάθειές τους για την καταπολέμηση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού. Ο πρωθυπουργός και προεδρεύων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χοσέ Λουίς Θαπατέρο υποσχέθηκε να ενισχύσει τις σχετικές πρωτοβουλίες της Κομισιόν.

«Με αυτό το σκεπτικό η ισπανική προεδρία θα εστιάσει σε εκείνες τις ομάδες του πληθυσμού που απειλούνται ιδιαίτερα από τον κοινωνικό αποκλεισμό: τους ηλικιωμένους, τους ανάπηρους και τους άνεργους. Οι 27 χώρες και εμείς όλοι θα πρέπει να αγωνιστούμε κατά του αποκλεισμού αυτών των ομάδων», τόνισε ο κ. Θαπατέρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου