Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2009

Ο Άγιος Βασίλης δίνει το κακό παράδειγμα για την υγεία


Ο αγαπημένος Άγιος των παιδιών δίνει το κακό παράδειγμα με την στρογγυλή του κοιλιά και τις μετακινήσεις του με το έλκηθρο και θα έπρεπε να κάνει δίαιτα και να κυκλοφορεί με τα πόδια ή με ποδήλατο.

Ο Άγιος Βασίλης δίνει το κακό παράδειγμα με την στρογγυλή του κοιλιά και τις μετακινήσεις του με το έλκηθρο και θα έπρεπε να κάνει δίαιτα και να κυκλοφορεί με τα πόδια ή με ποδήλατο, σύμφωνα με μία έρευνα που έγινε από έναν α\Αυστραλό ερευνητή και που δημοσιεύθηκε σήμερα από την British Medical Journal.

«Σύμφωνα με την επιδημιολογική μελέτη υπάρχει μία συσχέτιση μεταξύ των χωρών που γιορτάζουν τον Άγιο Βασίλη και τα αυξημένα ποσοστά παιδική παχυσαρκίας», δήλωσε ο Νέιθαν Γκριλς, διπλωματούχος της δημόσιας υγείας. Θεωρεί παρόλα αυτά «πρώιμο» να καταλήξουμε στο συμπέρασμα ότι υπάρχει μία αιτιακή σχέση, ακόμα κι αν η εικόνα του Άγιου Βασίλη υποδηλώνει, όπως λέει ο Γκρίλς, ότι «η παχυσαρκία είναι συνώνυμη με την καλή διάθεση και την ευθυμία».

Ο Δρ. Γκριλς υπενθυμίζει την παράδοση μερικών χωρών να αφήνουν γλυκά και μπράντι για τον Άγιο Βασίλη κάτι που «είναι κακό για την παχυσαρκία». «Θα πρέπει να αφήνουμε καρότα και σέλινο», δηλώνει ο Γκρίλς.

Επισημαίνει μάλιστα ότι σε αρκετές κάρτες αναπαριστάται ο Άγιος Βασίλης να καπνίζει πίπα, και μπορούμε να φανταστούμε, όπως σημειώνει ο Γκρίλς το αντίκτυπο που έχει σε ένα παιδί 12 ετών αυτή η εικόνα: «καπνίζει, ενώ είναι τουλάχιστον 99 ετών, και ακόμα δεν έχει πεθάνει από καρκίνο του πνεύμονα».

Ο Άγιος Βασίλης μπορεί επίσης να κατηγορηθεί και για άλλες επικίνδυνες ενέργειες, όπως ότι ποτέ δεν βάζει ζώνη, ούτε φοράει κράνος όταν ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο.

Αυτή την περίοδο μάλιστα με την πανδημία της γρίπης ο κίνδυνος ο Άγιος Βασίλης να κολλήσει ή να μεταδώσει τον ιό της νέας γρίπης Α (Η1Ν1) είναι πολύ μεγάλος. «Ο Άγιος Βασίλης είναι εν δυνάμει φορέας μολυσματικών ασθενειών», εκτιμά ο Δρ Γκρίλς.

Ο Γκρίλς εκπλήσσεται μάλιστα που ο Άγιος Βασίλης δεν προσέχει την υγεία του και αναφέρεται και σε προσωπικές του εμπειρίες όταν είχε και ο ίδιος ντυθεί Άγιος Βασίλης: «Πολλές φορές πήρα αγκαλιά παιδιά που τους έτρεχε η μύτη και ποτέ δεν μου έδωσαν κάτι για να σκουπιστώ μετά».

Για όλους αυτούς τους λόγους προτείνει η νέα εικόνα του Άγιου Βασίλη να είναι αυτή ενός αδυνατισμένου άνδρα που αθλείται εν όψει των υποχρεώσεών του στις 24 Δεκεμβρίου.

Φωτιά σε Ι.Χ στη Γλυφάδα

Στις φλόγες τυλίχθηκε, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, ένα αυτοκίνητο, το οποίο βρισκόταν σταθμευμένο στη συμβολή των οδών Μεσσηνίας και Λεβαδείας, στην περιοχή της Γλυφάδας.

Στο σημείο έσπευσαν δύο οχήματα της Πυροσβεστικής με 6 άνδρες, οι όποιοι και κατέσβησαν τη φωτιά. Ωστόσο, το όχημα υπέστη υλικές ζημιές.

Συνελήφθησαν μαθητές με χασίς

Στα χέρια της Αστυνομίας έπεσαν δύο ανήλικοι, κάτοικοι Βόλου, καθώς μετά από σχετικό έλεγχο βρέθηκαν να έχουν στην κατοχή τους μικροποσότητα χασίς.

Πρόκειται για έναν 17χρονο και έναν 16χρονο, έτεροι μαθητές Λυκείου, οι οποίοι κατείχαν 3,1 γραμμάρια χασίς.

Πλέον, αναμένεται να ακολουθήσουν την προβλεπόμενη από το νόμο διαδικασία.

Θρίλερ με αγνοούμενο στην Κομοτηνή

Συνεχίζονται αδιάκοπα οι έρευνες εντοπισμού του 80χρονου αγνοούμενου από την Κομοτηνή, ο οποίος παρασύρθηκε χθες το απόγευμα από χείμαρρο.

Όλα ξεκίνησαν χθες το απόγευμα, όταν κατά την προσπάθειά του να διασχίσει με το μηχανάκι του ένα ρέμα κοντά στον ποταμό Βοσβόζη παρασύρθηκε από ορμητικό χείμαρρο.

Διερχόμενοι από την περιοχή, η οποία βρίσκεται ακριβώς κάτω από την γέφυρα της Εγνατίας οδού, ειδοποίησαν την Πυροσβεστική Κομοτηνής για την άμεση επέμβασή της.



Οι έρευνες για τον εντοπισμό του άτυχου 80χρονου ξεκίνησαν χθες στις 17:00 το απόγευμα χωρίς, ωστόσο, να υπάρξει κάποια θετική εξέλιξη.

Στο σημείο βρίσκονται άνδρες της Πυροσβεστικής και της 4ης ΕΜΑΚ Κομοτηνής.

ΛΟΓΩ ΗΜΕΡΩΝ ΣΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΜΕ ΜΕΡΙΚΑ ΣΕΞΥ ΓΥΝΑΙΚΕΙΑ ΕΣΩΡΟΥΧΑ
































Χιονοπτώσεις από ΣΗΜΕΡΑ το μεσημέρι!

Χιονοπτώσεις κατά διαστήματα αναμένονται στα Χ.Κ. της Κεντρικής και Βόρειας Ελλάδας και πρόσκαιρα στις ημιορεινές περιοχές της Μακεδονίας.
Κλειστός είναι ο κεντρικός εναέριος αναβατήρας του Χ.Κ. Καϊμακτσαλάν λόγω μειωμένης ορατότητας και οι Ερμής και 6 στο Χ.Κ. Παρνασσού λόγω βλάβης από τους χθεσινούς ισχυρούς ανέμους. Στο Χ.Κ. Καλαβρύτων λειτουργούν οι αναβατήρες Αχιλλέας και Στύγα. Το Χ.Κ. Ελατοχωρίου έχει ηλιοφάνεια και το Χ.Κ. Πισοδερίου είναι σε άριστη κατάσταση λειτουργίας, έχοντας 20 εκ φρέσκο χιόνι.
Σήμερα πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία στο Χ.Κ. 3-5 Πηγάδια άσκηση διάσωσης από εναέριο αναβατήρα με τη συμμετοχή του προσωπικού του Χ.Κ. και του Σώματος Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Νάουσας, τους εθελοντές Ερυθρού Σταυρού και το σύλλογο Εφέδρων Καταδρομέων.

Με κάθε επιφύλαξη το Χ.Κ. Βασιλίτσας ανοίγει την Παρασκευή. Λειτουργεί σχολή σκι στο πάνω πάρκιν με ένα ιδιόκτητο baby lift για τους αρχαρίους.

ΤΟ ΘΥΜΑΣΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΗΜΑ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΕΚΠΟΜΠΗΣ ???????????

Η ιταλίδα Susan Boyle

Μια 38χρονη γυναίκα καθήλωσε με την υπέροχη φωνή της, το κοινό και την κριτική επιτροπή του ριάλιτι, «Ιταλία έχεις ταλέντο».

Έξαλλος ο Αρναούτογλου με το MEGA

Στα μαχαίρια είναι ο Γρηγόρης Αρναούτογλου με το κανάλι του MEGA. Ο λόγος; Η καινούργια εκπομπή του παρουσιαστή. Ο Γρηγόρης Αρναούτογλου, όπως είναι ήδη γνωστό, έχει ήδη συμφωνίσει με το κανάλι της Μεσογείων για ένα καινούργιο concept σχετικά με μια ταξιδιωτική εκπομπή. Έτσι ο παρουσιαστής μαζί με το συνεργείο της εκπομπής, ξεκίνησαν εδώ και λίγο καιρό τα γυρίσματα, ούτως ώστε να είναι όλα έτοιμα μέχρι τον Ιανουάριο, όποτε και θα ξεκινούσε η “ταξιδιάρικη” εκπομπή.

Αν και στην αρχή, οι υπεύθυνοι του MEGA είχαν εγκρίνει τόσο την εκπομπή όσο και τον οικονομικό budget που απαιτούσε, μετά τα πρώτα γυρίσματα αποφάσισαν να κόψουν την εκπομπή πριν καν αυτή βγει στον αέρα. Ο λόγος ήταν οικονομικός, καθώς το budget που απαιτούσε η εκπομπή του Γρηγόρη Αρανούτογλου δεν συμφωνούσε με τον προϋπολογισμό του καναλιού. Έτσι ο Γρηγόρης Αρναούτογλου θα αρκεστεί στην παρουσίαση του Εορταστικού προγράμματος του σταθμού, το οποίο θα έχει και επετειακό χαρακτήρα λόγω των γενεθλίου του καναλιού της Μεσογείων.

Η ΕΟΕ βράβευσε τον Ολυμπιακό

Σε μία λαμπρή τελετή που έγινε το βράδυ της Τετάρτης στην έδρα της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής παρουσία του γενικού γραμματέα Αθλητισμού, Παναγιώτη Μπιτσαξή, η ΕΟΕ τίμησε την ΕΟΠΕ για την προσπάθεια της για την καταπολέμηση της βίας μέσω της πρωτότυπης διεξαγωγής του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδας ανδρών στο κλειστό του Φαλήρου στις 4 Απριλίου 2009 και τις ενέργειες που πραγματοποίησε προς αυτή την κατεύθυνση τόσο πριν όσο και κατά τη διάρκεια του τελικού. Μαζί με την Ομοσπονδία βραβεύτηκαν και οι ομάδες βόλεϊ του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού για τη στάση που τήρησαν στον τελικό. Την απονομή έκανε ο πρώην Πρόεδρος της ΕΟΕ, Νίνος Τζίκας.

«Μία από τις πρώτες προτεραιότητες της νέας διοίκησης της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής ήταν να ανοίξει τις πόρτες του κτιρίου στο οποίο βρισκόμαστε, σε όλους τους ανθρώπους του αθλητισμού και του πολιτισμού», τόνισε ο πρόεδρος της ΕΟΕ, Σπύρος Καπράλος και συμπλήρωσε: «Τόσο εγώ, όσο και τα υπόλοιπα μέλη της Ολομέλειας της ΕΟΕ, που μοιραστήκαμε κοινούς στόχους και οράματα, επιθυμούσαμε αυτό το κτίριο να πάψει να είναι ένα ψυχρό και απρόσιτο κτίριο και να μεταμορφωθεί σε κυψέλη όλων των ανθρώπων που πρεσβεύουν τα Ολυμπιακά ιδεώδη και πιστεύουν στη σημασία και συμβολή του αθλητισμού στη ζωή του ανθρώπου. Σήμερα λοιπόν είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος γιατί δεν ανοίγουμε απλώς τις πόρτες, αλλά τις αγκαλιές μας σε όλους εσάς που βοηθήσατε την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή τη χρονιά που τελειώνει σε λίγες ημέρες. Σε εσάς που προσφέρατε ανιδιοτελώς τις υπηρεσίες σας και μας στηρίξατε, σε εσάς που στείλατε μήνυμα κατά της βίας, σε εσάς που υπηρετήσατε πιστά και με αυταπάρνηση τις Ολυμπιακές ιδέες και αξίες».

O πρόεδρος της ΕΟΠΕ, Στέλιος Προσαλίκας, στο σύντομο χαιρετισμό που απηύθυνε τόνισε τα εξής: «Θέλω να ευχαριστήσω τους δύο συλλόγους για τη συμβολή τους και τη βοήθεια για διεξαγωγή του τελικού. Χωρίς τη βοήθεια όλων των πλευρών είναι αδύνατο να σημειωθούν νίκες κατά της βίας. Θέλω να σας προσκαλέσω το Σάββατο του Λαζάρου στο κλειστό του Παλαιού Φαλήρου, όπου θα φιλοξενηθεί και πάλι ο τελικός του Κυπέλλου ανδρών και θα είναι μία γιορτή του αθλήματος, που θα την παρακολουθήσουν οικογένειες και παιδιά».

Ο γγΑ, Παναγιώτης Μπιτσαξής, στο χαιρετισμό που απηύθυνε τόνισε τα εξής: «Μαζί με την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή ανοίγουμε και εμείς τις πόρτες σε όσους αγαπούν τον αθλητισμό και τον πολιτισμό. Είμαι εδώ στο πλευρό της Ολυμπιακής Επιτροπής αναγνωρίζοντας την πρωτοκαθεδρία που έχει στη διάδοση του ελληνικού πνεύματος. Σε δύσκολες εποχές για τον αθλητισμό μας, σημασία δεν έχουν μόνο τα μετάλλια, αλλά προέχει η προστασία των Ολυμπιακών αξιών που έχει μάθει να έχει ο Έλληνας, από μικρό παιδί».

Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού Σ.Φ.Π., Γιάννης Συγγελίδης είπε στην ομιλία του: «Θέλω να ευχαριστήσω την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, τα μέλη της και τον Πρόεδρό της κ. Σπύρο Καπράλο για την τιμή που κάνουν στον Ολυμπιακό. Μας έχει απασχολήσει το πρόβλημα της βίας και εκτιμώ ότι το έχουμε μέχρι στιγμής αντιμετωπίσει σωστά και βρισκόμαστε σε καλό δρόμο. Θα θυμάστε το σποτάκι που προβάλαμε εδώ, σ΄αυτό το χώρο, και το οποίο προβλήθηκε από τους τηλεοπτικούς σταθμούς ως μήνυμα κοινωνικού περιεχομένου. Δεν σταματήσαμε εκεί, αλλά καταβάλαμε ειλικρινείς και ουσιαστικές προσπάθειες να μην υπάρξει βία τουλάχιστον στις έδρες των ομάδων μας και τα καταφέραμε αρκετά καλά. Σε όλα τα παιχνίδια υψηλού κινδύνου δεν έγινε το παραμικρό όπως βέβαια και στα υπόλοιπα. Και αυτό που πετύχαμε είχε μεγάλο βαθμό δυσκολίας. Αγαπητοί κύριοι, δεν αμφιβάλω ότι κανείς δεν επιθυμεί τη βία, τουλάχιστον θεωρητικά.

Στην πράξη όμως αισθανόμαστε ότι δεν συμμετέχουν όλοι στην προσπάθεια να παταχθεί. Υπάρχει πρόβλημα στην απονομή αθλητικής δικαιοσύνης το οποίο διαπιστώνουμε συνεχώς. Η αμφισβήτηση της αντικειμενικότητας των αποφάσεων της αθλητικής δικαιοσύνης υποδαυλίζει την βία. Οι φίλαθλοι πρέπει να έχουν την αίσθηση ότι η δικαιοσύνη δεν λειτουργεί με βάση συμπάθειες ή σχέσεις αλλά είναι πραγματικά δίκαιη. Αυτή η αίσθηση δεν υπάρχει. Πρέπει να αλλάξουν πολλά για να μπορούμε να ισχυριζόμαστε ότι γίνεται σοβαρή και ειλικρινής προσπάθεια για να καταπολεμηθεί και να εξαλειφθεί η βία που είναι συχνή στον ερασιτεχνικό αθλητισμό. Είναι μεγάλες οι ευθύνες και των φορέων του αθλητισμού αλλά και της αστυνομίας και ελπίζω να τις αναλάβουν για να μην οδηγηθούμε σε ακόμη δυσκολότερες καταστάσεις. Εμείς σαν Ολυμπιακός αλλά και εγώ προσωπικά θα συνεχίσουμε αυτή την προσπάθεια έστω και αν αισθανόμαστε μόνοι σε ότι αφορά τουλάχιστον τις ουσιαστικές ενέργειες και όχι τα λόγια υπηρετώντας έτσι το αθλητικό και ολυμπιακό ιδεώδες.»

Στους καλύτερους παίκτες της δεκαετίας στην Πρέμιερ Λίγκ συμπεριλαμβάνεται ο Όλοφ Μέλμπεργκ

Στους καλύτερους παίκτες της δεκαετίας στην Πρέμιερ Λίγκ συμπεριλαμβάνεται ο Όλοφ Μέλμπεργκ, σύμφωνα με την «Daily Mail». Ο Σουηδός βράχος της άμυνας του Θρύλου βρίσκεται στην 38η θέση της λίστας με τους 50 κορυφαίους ποδοσφαιριστές των αγγλικών γηπέδων.

Για τον Μέλμπεργκ, που φόρεσε τη φανέλα της Αστον Βίλα για επτά συναπτά έτη, αναφέρουν στο κείμενό τους οι Άγγλοι: «Ο Ντέιβιντ Ο' Λίρι τον έκανε αρχηγό στην πρώτη του σεζόν στο Βίλα Παρκ σε μια χρονιά που είδε την ομάδα του να τερματίζει στην έκτη θέση της Πρέμιερ Λιγκ και να φτάνει ως τα ημιτελικά του Λιγκ Καπ.

Όταν ανακοινώθηκε η αποχώρηση του Μέλμπεργκ, το τελευταίο του ματς παρουσιάστηκε ως «Hμέρα του Όλοφ Μέλμπεργκ», σε αναγνώριση των υπηρεσιών που προσέφερε στο κλαμπ.

Στο τελευταίο του παιχνίδι, απέναντι στη Γουέστ Χαμ, έδωσε σε κάθε οπαδό της Άστον Βίλα στο Άπτον Παρκ μια εμφάνιση με όνομα και νούμερό του τυπωμένο στην πλάτη, με το μήνυμα "Σας ευχαριστώ για την υποστήριξη"».

«Είχαμε καρδιά»

Ο Παναγιώτης Γιαννάκης είχε κάθε λόγο να είναι ικανοποιημένος μετά τη νίκη επί της Λιέτουβος, αφού η ομάδα βρίσκεται αγκαλιά με την πρώτη θέση. Ο κόουτς του Ολυμπιακού τόνισε ότι στην αρχή οι παίκτες του δεν μπόρεσαν να ελέγξουν τον ρυθμό, ενώ στην συνέχεια είχαν μεγαλύτερη αυτοσυγκέντρωση και έπαιξαν με καρδιά.

"Είδαμε ένα παιχνίδι όπως το περιμέναμε. Ξέραμε ότι η Ρίτας είναι πολλή καλή ομάδα, με σπουδαίους φιλάθλους που τους σπρώχνουν να είναι επιθετικοί και να έχουν ενέργεια. Προσπαθήσαμε από την αρχή να ελέγξουμε το παιχνίδι, αλλά δεν είχαμε συγκέντρωση και τους αφήσαμε να πετύχουν εύκολους πόντους. Από το δεύτερο δεκάλεπτό όμως και μετά νομίζω ότι είχαμε και συγκέντρωση και καρδιά", τόνισε αρχικά ο Γιαννάκης.

Στην συνέχεια μίλησε είπε τα καλύτερα λόγια για το λιθουανικό μπάσκετ και επιπλέον εξήγησε για ποιο λόγο πήρε το τελευταίο τάιμ άουτ: "Στο τέλος είχαμε την υπομονή που χρειαζόταν για την κάθε φάση, την κάθε μπάλα ξεχωριστά. Πήρα το τελευταίο τάιμ άουτ γιατί ξέρω ότι οι Λιθουανοί παίκτες δεν παρατούν ποτέ το παιχνίδι και είναι πάντα επικίνδυνοι. Σέβομαι απεριόριστα το λιθουανικό μπάσκετ και ελπίζω να δούμε τη Ρίτας στην επόμενη φάση".

Ολοκληρώνοντας ο Γιαννάκης είπε: "Προσπαθήσαμε να χτυπήσουμε το παιχνίδι μέσα στο καλάθι και όταν είχαμε συγκέντρωση το κάναμε. Η χώρα σας είναι πολύ μπασκετική και μου αρέσει πολύ αυτό, ξέρετε ότι όταν σε πιέζουν και τρέχουν χάνεις πολλές φορές τη συγκέντρωσή σου, αλλά στο τέλος φτάσαμε στη νίκη με τον τρόπο που θέλαμε".

Κλέιζα: "Φαβορί για την πρώτη θέση"

Ο Λίνας Κλέιζα επέστρεψε στην πατρίδα του για να αντιμετωπίσει την Λιέτουβος και έκανε ακόμα μία καλή εμφάνιση με την ερυθρόλευκη φανέλα. Ο Λιθουανός παικταράς τόνισε ότι η ομάδα πλέον είναι φαβορί για την πρώτη θέση.

"Το παιχνίδι ήταν καλό και η Ρίτας έπαιξε σκληρά όπως πάντα σ' αυτό εδώ το γήπεδο. Έπρεπε να κερδίσουν αλλά και πάλι έχουν ελπίδες. Θέλω να δω μια λιθουανική ομάδα στο Τοπ-16. Ήταν καλό να παίξω μπροστά σε φίλους αλλά και πάλι ήταν περίεργο. Θέλω να ευχαριστήσω τους φιλάθλους που με καλωσόρισαν. Η Λιθουανία έχει τους καλύτερους φιλάθλους. Δε ξέρω αν θα επιστρέψω για τα Χριστούγεννα. Ρωτήστε τον κόουτς.
Αυτή η νίκη ήταν πολύ σημαντική για μας γιατί μας φέρνει σε θέση φαβορί για την πρώτη θέση, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δεν πρέπει να συνεχίζουμε να προσπαθούμε", ήταν τα λόγια του Κλέιζα.

Κουρτινάιτις: "Στις λεπτομέρειες"

Ο τεχνικός της Λιέτουβος, Ρίμας Κουρτινάιτις από την πλευρά του επισήμανε: "Ο Ολυμπιακός έπαιξε εξαιρετικά, αλλά κι εμείς παίξαμε πολύ καλά. Το παιχνίδι κρίθηκε στις λεπτομέρειες και στο τέλος ο Ολυμπιακός είχε περισσότερες λύσεις και δυνάμεις. Ο δρόμος για το Τοπ-16 γίνεται πιο δύσκολος για μας, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι θα σταματήσουμε να προσπαθούμε".

Άρπαξαν κοσμήματα

Κουκουλοφόροι λήστεψαν κοσμηματοπωλείο στο Καβούρι.
Το απόγευμα της Τετάρτης τρεις ληστές με κουκούλες μπήκαν σε κοσμηματοπωλείο που βρίσκεται εντός ξενοδοχείου στο Καβούρι. Έσπασαν με βαριοπούλες την τζαμαρία του καταστήματος και με την απειλή όπλου άρπαξαν κοσμήματα μεγάλης αξίας. Οι δράστες εξαφανίστηκαν με ένα αυτοκίνητο που είχε κλαπεί από το Παγκράτι.

Να σημειωθεί ότι πριν από δύο χρόνια είχε γίνει και πάλι ληστεία στο κοσμηματοπωλείο με τον ίδιο τρόπο

10 παρενέργειες από το εμβόλιο στην Ελλάδα

Δέκα σοβαρές ανεπιθύμητες ενέργειες από το πανδημικό εμβόλιο έχουν καταγραφεί στην Ελλάδα..

Oι έξι αφορούν νευρολογικές διαταραχές και οι τέσσερις αλλεργικές εκδηλώσεις. Όλες όπως γράφει το “'Εθνος” αντιμετωπίστηκαν. Πιο σοβαρά όμως θεωρούνται τα νευρολογικά προβλήματα, όπως οπτική νευρίτιδα, γενικευμένο τρέμουλο, αδυναμία εκφοράς λόγου, διαταραχή επιπέδου συνείδησης, μούδιασμα και δυσκολία στη βάδιση.

Oι αλλεργικές αντιδράσεις που καταγράφηκαν ήταν οίδημα υπερώας, δυσκαταποσία, αντίδραση υπερευαισθησίας, κοκκίνισμα προσώπου και τραχήλου αμέσως μετά τον εμβολιασμό.

Από τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων έγινε γνωστό ότι έχουν δηλωθεί συνολικά 323 περιπτώσεις ανεπιθύμητων ενεργειών, σε 212.217 εμβολιασμούς κατά της νέας γρίπης. Oι περισσότερες ήταν αναμενόμενες και μη σοβαρές.

Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται τοπικές αντιδράσεις στο σημείο της ένεσης, γενικά συμπτώματα, όπως πυρετός, ναυτία, πονοκέφαλος, πόνοι στους μυς και στα οστά, κακουχία, καθώς και γαστρεντερικές διαταραχές, όπως διάρροια και εμετοί.

Οι νεκροί από την γρίπη στην χώρα μας έφτασαν τους 51. Μόνο χθες έχασαν τη ζωή τους 4 άτομα ενώ άλλοι τρεις μπήκαν στην ενταντική.

Tο ενδιαφέρον των πολιτών για το πανδημικό εμβόλιο έχει ατονήσει. O ημερήσιος ρυθμός εμβολιασμών είναι κοντά στις 8.000, από 30.000 την προηγούμενη εβδομάδα. O συνολικός αριθμός όσων εμβολιάστηκαν 300.484 την περασμένη Παρασκευή και απέχει σημαντικά από τους στόχους του υπ. Yγείας.

Για κορύφωση της πανδημίας κάνουν λόγοι και οι υπεύθυνοι του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας (EKEΠY). Tα στοιχεία δείχνουν αύξηση στις εισαγωγές ασθενών με γρίπη στα νοσοκομεία της χώρας. Μέχρι χθες, είχαν νοσηλευτεί 390 ασθενείς, από τους οποίους οι 112 σε μονάδες εντατικής θεραπείας.

Επετειακές εκδηλώσεις για την πτώση του κομμουνισμού

Εκδηλώσεις για την επέτειο συμπλήρωσης 20 χρόνων από την πτώση του κομμουνιστικού καθεστώτος στη Ρουμανία έχουν προγραμματιστεί τις επόμενες ημέρες στη χώρα.

Χθες στην πόλη Τιμισοάρα πραγματοποιήθηκε εκδήλωση στη μνήμη των θυμάτων του Δεκεμβρίου του 1989.

Περισσότεροι από χίλιοι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην επανάσταση του 1989 και από αυτούς 118 σκοτώθηκαν στις διαδηλώσεις στην Τιμισοάρα.

Ο δήμαρχος της Τιμισοάρα, Γκιόργκι Κιουχάντου, δήλωσε ότι η χώρα εξακολουθεί να βρίσκεται σε οικονομική κρίση, αλλά οι Ρουμάνοι έχουν την ελευθερία της έκφρασης, της μετακίνησης και το δικαίωμα της ιδιοκτησίας.

Ο πρώην πρόεδρος της Ρουμανίας, Εμίλ Κονσταντινέσκου, που παρέστη στην εκδήλωση δήλωσε ότι στη Τιμισοάρα έγιναν οι πρώτες ελεύθερες εκλογές στη χώρα και η πρόοδος της Ρουμανίας επιτεύχθηκε χάρη στις θυσίες των κατοίκων της Τιμισοάρα.

4 άνθρωποι στην εντατική από τη νέα γρίπη

Οι τρεις δεν είχαν ιστορικό άλλης ασθένειας.
Τέσσερις άνθρωποι νοσηλεύονται διασωληνωμένοι σε μονάδες εντατικής θεραπείας με τον ιό της νέας γρίπης. Από τους ασθενείς οι τρεις είναι γυναίκες ηλικίας 53, 42 και 59 ετών και δεν είχαν κάποια άλλη ασθένεια, ενώ ο τέταρτος ασθενής, ένας 30χρονος άνδρας είχε ηπατικό πρόβλημα.

Οι άνθρωποι που έχασαν τη ζωή τους από τη νέα γρίπη στη χώρα μας έχουν φτάσει τους 52.

Νωρίτερα η υπουργός Υγείας έδωσε συνέντευξη Τύπου αναφορικά με την πανδημία της γρίπης. Ανακοίνωσε ότι σε 20 ημέρες θα είναι έτοιμες για να ανοίξουν 60 κλίνες σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας σε νοσοκομεία της χώρας. Σχετικά με τον εμβολιασμό κατά της νέας γρίπης, η υπουργός σημείωσε πως θα συνεχιστεί για ακόμη τρεις μήνες.

Γέννησε στο γυμναστήριο ενώ δεν ήξερε ότι ήταν έγκυος

Άφωνοι έμειναν οι παρευρισκόμενοι σε προπονητήριο του Σάο Πάολο της Βραζιλίας, όταν είδαν την 22χρονη Χιλιανή ολυμπιονίκη της άρσης βαρών, Elizabeth Poblete, να γεννάει ένα αγοράκι την ώρα της προπόνησης.

Η 22χρονη Χιλιανή, η οποία ζει στη Βραζιλία, δεν γνώριζε ότι ήταν έγκυος και το μωρό της ήρθε πρόωρα στον κόσμο κατά τρεις μήνες.

Αμέσως, μητέρα και βρέφος μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, όπου και παραμένουν.

Το βρέφος επέζησε, αλλά βρίσκεται ακόμα στην μονάδα εντατικής παρακολούθησης του νοσοκομείου.

Η Elizabeth Poblete ένιωσε αδιαθεσία κατά τη διάρκεια της προπόνησης στις 8 Δεκεμβρίου και λίγη ώρα αργότερα γέννησε ένα αγοράκι βάρους 1,2 κιλών και ύψους 34 εκατοστών.

Οι γυμνασμένοι κάνουν καλύτερο σεξ

Η πεποίθηση πως η καλή φυσική κατάσταση βελτιώνει τις ερωτικές επιδόσεις, έχει γερή επιστημονική βάση. Μελέτες δείχνουν ότι ορισμένες από τις φθορές στην ανδρική σεξουαλική λειτουργία, οι οποίες συχνά αποδίδονται στην ηλικία, αποτελούν στην πραγματικότητα επακόλουθο της καθιστικής ζωής.

«Πάντοτε με εντυπωσίαζαν οι ασθενείς που ήταν τόσο αγύμναστοι ώστε δεν μπορούσαν να ανέβουν μια σκάλα, αλλά αναρωτιόντουσαν γιατί δεν μπορούν να κάνουν σεξ», λέει ο δρ Λίροϋ Νύμπεργκ, διευθυντής του Προγράμματος Ουρολογίας στο Εθνικό Ίδρυμα Διαβήτη και Πεπτικών και Νεφρικών Νόσων, των ΗΠΑ.

«Η φυσική κατάσταση είναι σημαντική για να λειτουργούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα όργανα του σώματος - ιδίως αυτά που απαιτούν καλή παροχή αίματος».

Ο δρ Νύμπεργκ πιστεύει ότι η στυτική δυσλειτουργία δεν εκδηλώνεται αναπόφευκτα με την ηλικία και ενθαρρύνει τους ασθενείς του να γυμνάζονται συστηματικά για να διατηρούν την σωματική και την σεξουαλική τους υγεία.

Πολλές μελέτες επιβεβαιώνουν την σχέση μεταξύ γυμναστικής και σεξ, υποδηλώνοντας ότι η τακτική άσκηση βελτιώνει τις σεξουαλικές επιδόσεις, ενώ αντιθέτως η καθιστική ζωή μειώνει την σεξουαλική ικανότητα των ανδρών.

Όπλο κατά της στυτικής δυσλειτουργίας

«Η συστηματική γυμναστική είναι μια συνήθεια του τρόπου ζωής που μπορεί να συμβάλλει σημαντικά στην καταπολέμηση της στυτικής δυσλειτουργίας», λέει στην εφημερίδα «Ουάσινγκτον Ποστ» ο δρ Τζών ΜακΚίνλεϋ, επιδημιολόγος στα Ερευνητικά Ιδρύματα της Νέας Αγγλίας, στην Μασαχουσέτη, ο οποίος συμμετείχε στην επονομαζόμενη «Μελέτη της Ανδρικής Γήρανσης» - μία μεγάλη μελέτη για την στυτική δυσλειτουργία.

Όπως εξηγεί ο δρ ΜακΚίνλεϋ, η συχνότητα της στυτικής δυσλειτουργίας είναι πολύ υψηλή: υπολογίζεται ότι ένας στους δέκα άντρες ηλικίας 40-70 ετών πάσχει από πλήρη στυτική δυσλειτουργί, ενώ ένας στους δύο έχει μερική στυτική δυσλειτουργία.

Μελέτες έχουν δείξει ότι υπάρχει στενή σχέση μεταξύ της στυτικής δυσλειτουργίας και της στεφανιαίας νόσου που δεν οφείλεται σε άλλους γνωστούς παράγοντες κινδύνου (όπως η αυξημένη χοληστερόλη, η υπέρταση, το κάπνισμα και ο διαβήτης).

«Όπως η στεφανιαία νόσος, έτσι και η στυτική δυσλειτουργία είναι ένα πρόβλημα που σχετίζεται με την στένωση των αιμοφόρων αγγείων», λέει. «Αν πρόκειται να δημιουργηθούν στενώσεις στα αγγεία, μπορεί κάλλιστα να αναπτυχθούν πρώτα στο μικροαγγειακό πλέγμα του πέους και μετά στα μεγάλα αγγεία της καρδιάς».

Για τον λόγο αυτό, ο δρ ΜακΚίνλεϋ θεωρεί την στυτική δυσλειτουργία ως «τον καλύτερο δείκτη της στεφανιαίας νόσου, του μεγαλύτερου δολοφόνου των ηλικιωμένων». Ωστόσο, «πολλοί γιατροί εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν την στυτική δυσλειτουργία ως αναπόφευκτη συνέπεια της ηλικίας, δίχως να εξετάζουν το ενδεχόμενο να αποτελεί σύμπτωμα μιας κατάστασης (της στένωσης των αγγείων) που μπορεί τελικά να απειλήσει τη ζωή».

3 χιλιόμετρα την ημέρα

Η Μελέτη της Ανδρικής Γήρανσης έδειξε ότι όσο λιγότερο ασκούνται οι άνδρες, τόσο περισσότερο κινδυνεύουν να αναπτύξουν στυτική δυσλειτουργία. Τα στοιχεία που συνέλλεξαν οι ειδικοί υποδηλώνουν ότι οι πιθανότητες στυτικής δυσλειτουργίας των ανδρών οι οποίοι διάγουν καθιστική ζωή, μπορεί να μειωθούν εάν αυτοί αρχίσουν να γυμνάζονται συστηματικά - αν περπατούν, λόγου χάρη, με γρήγορο βήμα 3 χιλιόμετρα κάθε μέρα.

Περισσότερα στοιχεία για την σχέση γυμναστικής και σεξουαλικής ικανότητας παρέχει και μια μελέτη από την Σχολή Δημοσίας Υγείας του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ, με επικεφαλής τον δρα Έρικ Μπ. Ριμ.

Ο δρ Ριμ και οι συνεργάτες του είχαν αναλύσει στοιχεία από περίπου 2.000 γιατρούς, ηλικίας 51 έως 87 ετών, διαπιστώνοντας πως όσοι από αυτούς γυμνάζονταν έντονα επί 20 έως 30 λεπτά την ημέρα, είχαν 50% λιγότερες πιθανότητες να αναπτύξουν στυτική δυσλειτουργία σε σύγκριση με όσους δεν γυμνάζονταν σχεδόν καθόλου.

Η μελέτη αυτή είχε δείξει επίσης πως όσο μεγαλύτερη περίμετρο μέσης είχαν οι γιατροί, τόσο περισσότερο κινδύνευαν να αναπτύξουν στυτική δυσλειτουργία.

Μία άλλη μελέτη, που πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια στο Σαν Ντιέγκο, έδειξε πως όσοι καθιστικοί, μεσήλικες άνδρες άρχισαν να γυμνάζονται τρεις ή τέσσερις φορές την εβδομάδα, επί 1 ώρα κάθε φορά, είχαν τακτικότερες σεξουαλικές επαφές και οργασμούς. Οι εθελοντές ανέφεραν επίσης καλύτερη διατήρηση της στύσης και πιο ικανοποιητικούς οργασμούς.

Η πείνα το «κλειδί» της νόσου Αλτσχάιμερ

Ελπίδες για θεραπεία και πρόληψη της νόσου Αλτσχάιμερ δίνει μία νέα επιστημονική μελέτη, σύμφωνα με την οποία τα επίπεδα της ορμόνης «λεπτίνη» που ευθύνεται για την όρεξη, συνδέονται άμεσα με την πρόκληση της νόσου.

Υψηλά επίπεδα της ορμόνης που ρυθμίζει την όρεξη, εμφανίζονται να συνδέονται με μειωμένο κίνδυνο ανάπτυξης νόσου Αλτσχάιμερ. Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξαν επιστήμονες μετά από 12ετή έρευνα σε 198 εθελοντές.

Από τη μελέτη της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Βοστόνης διαπιστώθηκε ότι οι εθελοντές που είχαν χαμηλά επίπεδα της ορμόνης της όρεξης που ονομάζεται λεπτίνη, είχαν περισσότερες πιθανότητες να αναπτύξουν Αλτσχάϊμερ από όσους είχαν υψηλότερα επίπεδα.

Η λεπτίνη είχε θεωρηθεί για πολλά χρόνια ότι θα μπορούσε να είναι το φάρμακο κατά της παχυσαρκίας, ενώ από την τελευταία αυτή έρευνα διαπιστώνεται ότι ευνοεί και την εγκεφαλική λειτουργία.

«Εάν τα ευρήματα της μελέτης μας επαληθευτούν και από άλλους ερευνητές, τα επίπεδα της λεπτίνης σε μεγαλύτερους ενήλικες ίσως χρησιμοποιηθούν ως βιολογικοί δείκτες για τον προσδιορισμό της υγιούς γήρανσης του εγκεφάλου. Και ακόμη πιο σημαντικό, μπορεί να αποτελέσει ένα τρόπο πρόληψης και θεραπείας της νόσου»

tanea

O Κ.Βήτα ζωντανά στο Fuzz

Κ.ΒΗΤΑ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 5 Φεβρουαρίου 2010
Fuzz Club | Αθήνα

Ο Κ.Βήτα δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Ξεχώρισε στη σύγχρονη ηλεκτρονική μουσική σκηνή από τα πρώτα του κιόλας βήματα ως ένα από τα ιδρυτικά μέλη των Στέρεο Νόβα. 14 χρόνια μετά τη διάλυση τους, ο Κ.Βήτα συνεχίζει να δημιουργεί μοναδικά αστικά ηχοτόπια που συνοδεύει με τα ποιήματα του. Είναι αδιαμφισβήτητα ένας από τους πιο πολυσχιδής καλλιτέχνες: μουσικός, ποιητής, άλλοτε ζωγράφος, video artist, φωτογράφος... Συνοπτικά ένα ανήσυχο πνεύμα που δεν σταματά να μας αφυπνίζει με τη ‘φωνή’ του, όποια μορφή και αν παίρνει αυτή!

Μόλις πριν λίγο καιρό, κυκλοφόρησε το 6ο του προσωπικό άλμπουμ, με τίτλο Ένωση, που αποτελείται από 14 νέα τραγούδια, τα οποία συνέθεσε μεταξύ του 2007 και του 2009. Πάντα πιστός στον ήχο του και στον λυρισμό του, ο Κ.Βήτα μας μιλάει για όλα αυτά τα πράγματα που μας ενώνουν και συγχρόνως μας χωρίζουν. Όπως εξηγεί και ο ίδιος:

“Ο τίτλος προέκυψε εντελώς τυχαία μία μέρα που ταξίδευα με το τρένο. Η λέξη ‘Ένωση’ μου ήρθε στο μυαλό καθώς παρατηρούσα τους συνεπιβάτες γύρω μου άλλοτε βυθισμένους στις σκέψεις τους, άλλοτε να μιλάνε μεταξύ τους και άλλοτε να χαζεύουν έξω από το παράθυρο. Όλοι έμοιαζαν αποκομμένοι και συγχρόνως ενωμένοι κατά έναν περίεργο τρόπο.”…

Μετά από περίπου 2 χρόνια, ο Κ.Βήτα επιστρέφει μαζί με το γκρουπ του σε έναν συναυλιακό χώρο, στο Fuzz Club, την Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου. Μία πρό(σ)κληση για να ακούσουμε αγαπημένα κομμάτια, ταξιδεύοντας μέσα σε μία ατμόσφαιρα η οποία ντύνεται με visuals που επιμελείται ο ίδιος, αλλά και να απολαύσουμε την πρώτη παρουσίαση του νέου άλμπουμ του, Ένωση.

Check το νέο video clip Αύρα

Πλησιάζουν οι νέοι Stone Temple Pilots

“Σχεδόν έτοιμο” είναι το νέο άλμπουμ των Stone Temple Pilots, σύμφωνα με δηλώσεις του frontman τους Scott Weiland. O τραγουδιστής ανέφερε πως έχουν ολοκληρώσει τα εννέα από τα έντεκα συνολικά κομμάτια που σκέφτονται να συμπεριλάβουν στο άλμπουμ. “Βέβαια, πρέπει να ηχογραφήσουμε και b-sides για την Ιαπωνία, την Αγγλία και την υπόλοιπη Ευρώπη, οπότε, το πιο πιθανό είναι να φτάσουμε τα 14 κομμάτια.” Είπε ο Weiland.
Την παραγωγή του άλμπουμ θα αναλάβει ο γνωστός παραγωγός Don Was, πάλαι ποτέ μέλος των Was (Not Was)- αν θυμάστε.

Άλμπουμ του Bowie ξεχωρίζει σε μια πρωτότυπη λίστα

Mια ιδιαίτερη πρωτιά κέρδισε το κλασσικό άλμπουμ του David Bowie The Rise & Fall Of Ziggy Stardust & The Spiders From Mars: ανέβηκε στην πρώτη θέση μιας λίστας με τα 50 πιο gay άλμπουμ στην ιστορία της μουσικής…! Την έρευνα διεξήγαγε το γνωστό gay περιοδικό Out, που ζήτησε από μία πλειάδα μουσικών, dj, ηθοποιών και κριτικών να ψηφίσουν. Ο Bowie και το αριστούργημα του από το 1972, αποδείχθηκε τελικά πιο “gay” από το ομώνυμο άλμπουμ των Smiths που ήρθε δεύτερο.

Η πρώτη πεντάδα έχει ως εξής

1. David Bowie- The Rise & Fall Of Ziggy Stardust & The Spiders From Mars
2. The Smiths- The Smiths
3. Tracy Chapman- Tracy Chapman
4. Ιndigo Girls- Indigo Girls
5. Judy at Carnegie Hall- Judy Garland

50 Cent Μετά… θάνατον

Ο 50 Σεντ πιστεύει πως θα γίνει περισσότερο διάσημος όταν πεθάνει. Ο γνωστός ράπερ τόνισε πως όλοι θα τον θυμούνται σαν ένα σπουδαία καλλιτέχνη, όταν θα αποχαιρετήσει αυτό τον κόσμο. Ο 50 Σεντ θέλει να έχει την αναγνώριση του Μάικλ Τζάκσον, όπως άφησε να εννοηθεί.

Χαρακτηριστικά δήλωσε: «Σαν καλλιτέχνης είσαι μεγαλύτερος κατά την απουσία σου, παρά όταν ζεις. Όλοι αγαπούν τώρα τον Μάικλ Τζάκσον περισσότερο από όταν ήταν ζωντανός. Ίσως κάτι τέτοιο συμβεί και με εμένα αν πεθάνω στο μέλλον. Πάντως θέλω να με θυμούνται σαν ένα μεγάλο καλλιτέχνη».

Στην συνέχεια ο γνωστός ράπερ δήλωσε: «Πάντα θα είμαι ράπερ. Ίσως να βγάζω αρκετά χρήματα από τις υπόλοιπες δουλειές που κάνω, όμως χωρίς οικονομικό έλεγχο τι χρήματα θα μπορούσα να έχω στην άκρη; Περνάω τον χρόνο μου περισσότερο μόνος μου, παρά με τους υπόλοιπους καλλιτέχνες της ραπ. Πάντως είναι δύσκολο να περιγράψεις το πώς νιώθεις όταν ο πρώτος σου δίσκος έχει πουλήσει μέχρι στιγμής δώδεκα εκατομμύρια κόπιες».

Περίεργες τελετές

Ινδοί δάσκαλοι έραναν μαθητές, που ανήκουν σε χαμηλή κάστα, με ούρα αγελάδας ώστε να τους εξαγνίσουν και να τους οδηγήσουν μακριά από το κακό. Εκατομύρια άνθρωποι σε αυτή τη χώρα παραμένουν καταπιεσμένοι επειδή ανήκουν στο κατώτατη κάστα του αρχαίου Ινδουιστικού συστήματος κάστας.

Η Sharad Kaithade, που ανήκει σε υψηλή κάστα, διευθύντρια του σχολείου, διέταξε να γίνει το τελετουργικό σε ένα σχολείο που βρίσκεται σε ένα απομακρυσμένο χωριό στην δυτική επαρχία Maharashtra, αφού ανέλαβε τα καθήκοντα της από τον προκάτοχό της που άνηκε σε κατώτερη κάστα.

Είπε σε έναν συνάδελφό της, που και αυτός ανήκει σε υψηλή κάστα, να ψεκάσει με ούρα αγελάδας τους μαθητές ως τελετή κάθαρσης την ώρα που έγραφαν διαγώνισμά, βρέχοντας τα πρόσωπά τους και τις κόλλες με τις απαντήσεις.

«Είπε ότι θα μελετάμε καλύτερα όταν εξαγνιστούμε», δήλωσε μαθητής σε τηλεοπτικό κανάλι. Οι μαθητές είπαν ότι αισθάνθηκαν ταπεινωμένοι.

Ο Ινδουισμός σέβεται την αγελάδα, και η κοπριά της χρησιμοποιείται στην επαρχία ως απολυμαντικό και ως καύσιμο. Το 2001 οι Ινδουιστές εθνικιστές προώθησαν τα ούρα της αγελάδας ως θεραπεία για μια ποικιλία ασθένειών, από ασθένεις του ήπατος ως την παχυσαρκία ακόμη και τον καρκίνο.

Εφημερίδες έγραφαν ότι οι δύο δάσκαλοι συννελήφθησαν έπειτα από τις διαμαρτυρίες οργισμένων γονέων στην αστυνομία. Έχουν αποφυλακιστεί με χρηματική εγγύηση.

Το κοσμικό σύνταγμα της Ινδίας απαγορεύει τις διακρίσεις λόγο κάστας, αλλά οι Dalits – εκείνοι που βρίσκονται στο κατώτατο σημείο του συστήματος των καστών – ακόμα ξυλοκοπούνται ή δολοφονούνται, ειδικά στις αγροτικές περιοχές, επειδή χρησιμοποίησαν ένα πηγάδι ή επειδή πήγαν σε έναν ναό που χρησιμοποιείται μονάχα από τις ανώτερες κάστες

Οι Dalits, που ήταν γνωστοί κάποτε ώς οι «ανέγγιχτοι», αριθμούν περίπου 160 εκατομμύρια του πλυθυσμού της Ινδίας, που ξεπερνά το ένα δισεκατομμύριο.

Τον Φερβουάριο το γκρούπ Human Rights Watch που εδρεύει στην Νέα Υόρκη είπε ότι η Ινδία έχει αποτύχει να προστατεύσει τους πολίτες της που ανήκουν στις κατώτερες κάστες, οι οποίοι είναι καταδικσμένοι σε μια ζωή με κακομεταχείρηση λόγο της κοινωνικής τους θέσης.

sportaction

Γερμανία: Δύσκολη χρονιά αναμένεται να είναι το 2010

Δύσκολη χρονιά αναμένεται να είναι το 2010, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις και τις προβλέψεις των ειδικών, για τη γερμανική αγορά αυτοκινήτου. Αυτό διότι, όπως επισημαίνεται σε δημοσίευμα της ιστοσελίδας της Ντόιτσε Βέλε («ΝΒ»), αναμένεται μείωση των πωλήσεων, η οποία θα επιφέρει στενότητα πιστώσεων στους κατασκευαστές αλλά και στις εταιρίες εξαρτημάτων, ενώ εκφράζονται φόβοι και για απολύσεις εργαζομένων.

Άλλωστε, έστω και περιορισμένη συρρίκνωση της γερμανικής αγοράς αυτοκινήτου, θα προκαλέσει σημαντικά προβλήματα στο σύνολο της γερμανικής οικονομίας. Κατ’ επέκταση, μάλιστα, κλυδωνισμοί θα υπάρξουν και στις οικονομίες των υπολοίπων χωρών μελών της Ευρωζώνης - και όχι μόνο - καθότι η Γερμανία αποτελεί την ατμομηχανή της ευρωπαϊκής οικονομίας.

Οι δυσοίωνες προβλέψεις στηρίζονται, κυρίως, στο γεγονός ότι την επόμενη χρονιά δε θα υπάρχει το μέτρο της απόσυρσης, που εφαρμόστηκε το 2009. Η συγκεκριμένη πολιτική συνέβαλε φέτος στο να αυξηθούν οι νέες κυκλοφορίες οχημάτων κατά 25% και να φτάσουν στα 3,6 εκατομμύρια αυτοκίνητα. Έτσι, η ένεση αυτή στην εσωτερική αγορά αντιστάθμισε την καθίζηση των εξαγωγών.

Βόλος - 121.000 λαμπιόνια κοσμούν χριστουγεννιάτικο σπίτι

Ένα από τα εντυπωσιακότερα χριστουγεννιάτικα διακοσμημένα σπίτια στον κόσμο φωταγωγήθηκε στην περιοχή Αγίας Τριάδος του Βόλου, στον δρόμο προς την Πορταριά.

Η πρωτοβουλία ανήκει σε ιδιώτη από τη Θεσσαλονίκη που διατηρεί σπίτι στην περιοχή αυτή του Πηλίου και είχε επιχειρήσει και στο παρελθόν κάτι ανάλογο. Φέτος, ωστόσο, όπως αναφέρει, «το θέαμα ξεπερνά κάθε ανθρώπινη φαντασία», μαγεύοντας μικρούς και μεγάλους, με χιλιάδες λαμπιόνια, που αναβοσβήνουν σε διαφορετικά σχέδια και χρώματα.

«Ηδη, όσοι περαστικοί έτυχε να αντικρύσουν τη φωτεινή διακόσμηση του εξωτερικού χώρου του σπιτιού από τις δοκιμές που έγιναν, εντυπωσιάστηκαν από το θέαμα», δήλωσε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο ιδιοκτήτης του σπιτιού, Λευτέρης Παπαδόπουλος.

Μάλιστα δηλώνει ότι θα προσφέρει, όπως λέει χαριτολογώντας, 100.000 ευρώ σε οποιονδήποτε του δείξει κάποιο άλλο σπίτι, που θα έχει καλύτερη χριστουγεννιάτικη διακόσμηση.

Συγκεκριμένα 121.000 λαμπιόνια καλύπτουν τη διώροφη μεζονέτα 140 τ.μ. και δύο αυλές σε διαζώματα των 100 τ.μ. Τα δέντρα της αυλής είναι επίσης στολισμένα, τα μπαλκόνια του σπιτιού είναι φωτισμένα σε διάφορα χρώματα, ενώ εντυπωσιακή είναι η είσοδος του αύλειου χώρου, με το κιόσκι σκεπασμένο σε γαλάζιους φωτεινούς χρωματισμούς. Στην αυλή, το έδαφος είναι πλήρως διακοσμημένο, ενώ έχουν τοποθετηθεί παραστάσεις, κατασκευασμένες με εκατοντάδες λαμπιόνια, όπως η μαμά αρκούδα με τα μωρά της, χιονάνθρωποι, Αϊ-Βασίληδες, αστερίες με πλοκάμια κ.ά.

Για την κατασκευή της συγκεκριμένης «υπερπαραγωγής» ο κ. Παπαδόπουλος εργαζόταν προσωπικά, με τη βοήθεια τριών φίλων του, τους τελευταίους τρεις μήνες, για περισσότερο από 10 ώρες κάθε μέρα, ενώ χρειάστηκε να κάνει ειδικές παραγγελίες τελάρων με φωτάκια και άλλα σχέδια από το εξωτερικό, με κόστος που ανέρχεται σε χιλιάδες ευρώ.

Οσο για την ενεργειακή δαπάνη και το κόστος από την κατανάλωση ρεύματος, το υπολογίζει σύμφωνα με παλαιότερα δεδομένα: όταν το 2005 είχε χρησιμοποιήσει 70.000 λαμπιόνια, είχε δαπανήσει ρεύμα αξίας περίπου 1.500 ευρώ για την περίοδο των εορτών.

«Πιστεύω ότι παρέχω μία καλή υπηρεσία, με υψηλό κόστος και αξίζει τον κόπο. Είναι η χαρά και ο ενθουσιασμός που δίνει στα παιδιά. Από την προσπάθεια αυτή δεν κερδίζω χρήματα, αντίθετα ξοδεύω πολύ χρόνο, χρήματα και ενέργεια. Δεν έχω δική μου οικογένεια και δικά μου παιδιά και έτσι μπορώ να προσφέρω λίγη χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα στους γύρω μου», επισήμανε ο ιδιοκτήτης.

Οι γυναίκες έχουν πιο ευαίσθητο άγγιγμα από τους άνδρες γιατί έχουν μικρότερα δάχτυλα

Το γυναικείο άγγιγμα είναι πιο ευαίσθητο από το ανδρικό, επειδή οι γυναίκες έχουν μικρότερα δάχτυλα, σύμφωνα με μια νέα καναδική επιστημονική έρευνα.

Η μελέτη έγινε από ερευνητές του πανεπιστημίου ΜακΜάστερ του Οντάριο υπό τον δρα Ντάνιελ Γκολντράιχ και δημοσιεύτηκε στο "Journal of Neuroscience" (Περιοδικό της Νευροεπιστήμης), σύμφωνα με το BBC.

Σε πειράματα με 100 εθελοντές, οι ερευνητές απέδειξαν ότι κατά μέσο όρο οι άνδρες μπορούν να νιώσουν σε μια επιφάνεια εγκοπές με πλάτος μέχρι 1,59 χιλιοστά, ενώ οι γυναίκες μπορούν να αντιληφθούν ακόμα πιο στενές εγκοπές, πλάτους μέχρι 1,41 χιλιοστών. Εγκοπές μικρότερου πλάτους γίνονται (εσφαλμένα) αντιληπτές και από τα δύο φύλα ως ομαλή επιφάνεια.

Οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι τα μικρότερα ακροδάχτυλα (που, κατά τεκμήριο, είναι γυναικεία) έχουν μεγαλύτερη πυκνότητα πόρων και υποδοχέων αφής (των λεγόμενων "κυττάρων Μέρκελ"), άρα και μεγαλύτερη ευαισθησία. Η ευαισθησία της αφής (αντιληπτική ικανότητα) μειώνεται κατά 0,25 χιλιοστά για κάθε τετραγωνικό εκατοστό αύξησης στην επιφάνεια (το μέγεθος) του δαχτύλου.

Η αυξημένη ευαισθησία των γυναικείων δαχτύλων, όπως είπαν οι επιστήμονες, βοηθά στην εκτέλεση διαφόρων εργασιών, όπως το κέντημα ή η χειρουργική (άσχετα αν, για κοινωνικούς λόγους κυρίως, οι γυναίκες συνήθως αξιοποιούν την ικανότητά τους στον πρώτο τομέα και όχι στο δεύτερο).

Ο δείκτης βρέθηκε να είναι πιο ευαίσθητος από το μικρό δαχτυλάκι, όμως ίσως αυτό, κατά τους ερευνητές, οφείλεται στο γεγονός ότι η ευαισθησία της αφής βελτιώνεται με τη συνεχή χρήση, που είναι πολύ πιο συχνή στο δείκτη παρά στο μικρό δάχτυλο.

Το επόμενο βήμα, όπως ανέφεραν οι ερευνητές, θα είναι να εξετάσουν κατά πόσο τα παιδιά έχουν πιο ευαίσθητα δάχτυλα από τους ενήλικους.

Άλλοι ερευνητές πάντως, όπως ο δρ Τίφανι Φιλντ της Ιατρικής Σχολής του πανεπιστημίου του Μαϊάμι, εξέφρασαν επιφυλάξεις για την ερμηνεία της νέας έρευνας (ότι η μεγαλύτερη ευαισθησία οφείλεται στο μικρότερο μέγεθος των γυναικείων δαχτύλων), αντιτείνοντας ότι τα γυναικεία δάχτυλα είναι πιο ευαίσθητα, επειδή το γυναικείο δέρμα είναι πιο μαλακό και έχει ελαφρώς διαφορετική διάταξη από το ανδρικό στο κυτταρικό επίπεδο.

Εσπασε αγωγός της ΕΥΑΘ στην Καλαμαριά

Προβλήματα υδροδότησης σημειώθηκαν στην περιοχή της Καλαμαριάς από το μεσημέρι μέχρι τα μεσάνυχτα, λόγω βλάβης σε κεντρικό αγωγό της ΕΥΑΘ. Σύμφωνα με την Εταιρία, η βλάβη θα είχε αποκαταστασθεί μέχρι τα μεσάνυχτα.

Εκδήλωση για το Κυπριακό στη Θεσσαλονίκη

Με θέμα τις εξελίξεις στο Κυπριακό διοργανώθηκε εκδήλωση με τίτλο «Το χθες, το σήμερα και το αύριο της Κυπριακής Δημοκρατίας» που διοργάνωσε η «Κυπρίων Πολιτεία», σε αίθουσα της Εταιρίας Μακεδονικών Σπουδών.

Στην εκδήλωση μίλησαν ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αναγέννησης, Στέλιος Παπαθεμελής, ο διεθνολόγος, Βενιαμίν Καρακωστάνογλου και ο πρόεδρος της κίνησης για την Ελευθερία και τη Δικαιοσύνη στην Κύπρο, Πάνος Ιωαννίδης.

Οι ομιλητές υποστήριξαν ότι «η μόνη ορθή πορεία για την επίλυση του Κυπριακού» είναι «η ομαλή επανένταξη του αποσχισθέντος τμήματος του νόμιμου κυπριακού λαού στο επίσημο κράτος» που είναι η Κυπριακή Δημοκρατία, στη βάση «του διεθνούς δικαίου» και «των θεμελιωδών αρχών της Ε.Ε.», της οποίας η Κύπρος είναι μέλος, από τον Μάιο του 2004. Εξέφρασαν επίσης, τις αντιρρήσεις τους σε ένα μελλοντικό "νέο σχέδιο λύσης", που θα προβλέπει επίλυση στη βάση «της προωθούμενης διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας».

Χειρουργήθηκε η Φάνη

Χθες στις 7 το απόγευμα βγήκε από το χειρουργείο του νοσοκομείου "Johns Hopkins", μετά από εξάωρη εγχείρηση μητροειδούς βαλβίδας, η πρώην υπουργός Φάνη Πετραλιά.

Το χειρουργείο έγινε με την βοήθεια ρομποτικής τεχνολογίας και οι θεράποντες ιατροί αισιοδοξούν, ότι σε λίγες ημέρες θα είναι σε θέση να επιστρέψει στην Ελλάδα.

Επιθυμία της Φάνης είναι, όπως είπε σε συνεργάτη μας, στενό συγγενικό της πρόσωπο που την συνοδεύει στην Αμερική, να γιορτάσει με τους δικούς της τις γιορτές των Χριστουγέννων.

Υλικές ζημιές σε τέσσερις τράπεζες από ομάδα κουκουλοφόρων

Υλικές ζημιές σε τέσσερις τράπεζες στο κέντρο της Καβάλας προκάλεσε απόψε ομάδα κουκουλοφόρων. Οι άγνωστοι πέταξαν βόμβες μολότοφ στο κατάστημα της Alpha Bank στην οδό Βενιζέλου και με σφυριά κατέστρεψαν τις γυάλινες πόρτες της εισόδου. Κατά την αποχώρησή τους οι δράστες έβαλαν φωτιά σε κάδους που βρίσκονταν μπροστά στην τράπεζα, ενώ κατέστρεψαν και ένα εξωτερικό ΑΤΜ της Τράπεζας Κύπρου που βρίσκεται σε απόσταση λίγων μέτρων.


Aμέσως μετά κινήθηκαν στην οδό Ερυθρού Σταυρού όπου με σφυριά προκάλεσαν υλικές ζημιές στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και στο κατάστημα της FB Bank. Κατά την αποχώρησή τους έβαλαν φωτιά σε κάδους και τους πέταξαν στη μέση του οδοστρώματος. Άμεση ήταν η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας που έσπευσε να σβήσει τις φωτιές, ενώ η ομάδα των κουκουλοφόρων διέφυγε. Το Τμήμα Ασφαλείας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καβάλας διενεργεί προανάκριση.

Χωρίς νερό περιοχές της ανατολικής Θεσσαλονίκης

Χωρίς νερό παραμένουν μέχρι και τώρα από νωρίς το απόγευμα περιοχές της ανατολικής Θεσσαλονίκης, χωρίς να έχει εντοπιστεί η βλάβη που έχει προκαλέσει τη διακοπή στην υδροδότηση.

newsblog

Aπολύθηκε ο Παπαβασιλείου απο τον ΑΝΤ1

Ο αθλητικός συντάκτης και τηλεπαρουσιαστής Γρηγόρης Παπαβασιλείου απολύθηκε απο τον ΑΝΤ1 . Ο δημοσιογράφος που για 15 χρόνια συνεργάστηκε με το κανάλι του Αμαρουσίου, τόσο σε αθλητικές εκπομπές (Super Σάββατο μαζί με τον Ι. Φιλιππούση) όσο και στην παρουσίαση των αθλητικών νέων στα δελτία ειδήσεων απολύθηκε χθές απο το κανάλι του Αμαρουσίου για λόγους που ακόμα δεν είναι γνωστοί.

Φασιστες εκαψαν το στεκι μεταναστων στα Χανια

ΕΜΠΡΗΣΤΙΚΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ

ΣΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΣΤΕΚΙ-ΣΤΕΚΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ

Τα ξημερώματα φασίστες έσπασαν την πόρτα του στεκιού, μπήκαν μέσα, έριξαν οινόπνευμα και έβαλαν φωτιά στο κτίριο. Υπέγραψαν την πράξη τους με σβάστικες.

Την προηγούμενη εβδομάδα είχαν γράψει ρατσιστικά συνθήματα στην είσοδο του στεκιού. Σήμερα έβαλαν φωτιά. Αύριο τι;;;

Εδώ και μήνες στα Χανιά, μετανάστες δέχονται άγριες επιθέσεις με τελευταία την δολοφονική επίθεση στην κεντρική πλατεία 1866. Έλληνες αντιρατσιστές ξυλοκοπούνται για αυτή τους την ιδιότητα, σπίτια μεταναστών γίνονται στόχοι επιθέσεων...

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ

Η ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΧΟΛΗ ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

ΕΥΘΥΝΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΜΕ

ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ

indymedia




Ορίστικε ο νεος πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθήνας

Και το όνομα αυτού Δημοσθένης Ασημακόπουλος...Αυτός είναι ο νέος πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθήνας μετά την πρόσφατη παραίτηση του Κίττα. Πέρα όμως από το επιστημονικό του έργο, ξέρουμε καθόλου τίποτα άλλο για τον τέως αντιπρύτανη? Επειδή οι καιροί είναι περίεργοι ας γίνει μια προσπαθεια σκιαγράφησης του προφίλ του και δεν εννοώ το επιστημινικό αλλά το κοινωνικοπολιτικό

Διακοπή κυκλοφορίας οχημάτων λόγω πτώσης βράχων στα Τέμπη

Διακόπηκε για ένα τέταρτο το απόγευμα η κυκλοφορία των οχημάτων στην κοιλάδα των Τεμπών στο ύψος της Αγίας Παρασκευής, από την πτώση βράχων στο οδόστρωμα.

Λόγω της παρατεταμένης βροχόπτωσης αποκολλήθηκαν βράχια τα οποία έπεσαν στο οδόστρωμα -χωρίς ευτυχώς να προκαλέσουν ατύχημα- διακόπτοντας την κυκλοφορία και στα δύο ρεύματα.

Μηχανήματα της εταιρείας που κατασκευάζει την σήραγγα των Τεμπών, απομάκρυναν τα βράχια, ενώ η τροχαία ρύθμισε την κυκλοφορία.

Την Τρίτη, έγινε και πάλι κατολίσθηση στο ίδιο σημείο, περίπου την ίδια ώρα, χωρίς όμως να διακοπεί η κυκλοφορία. Από την πτώση των βράχων και τις πέτρες στο οδόστρωμα τρύπησαν τα λάστιχα διερχόμενου φορτηγού, ο οδηγός του οποίου προσπάθησε να αποφύγει τους βράχους και στη συνέχεια προσέκρουσε ελαφρά σε προπορευόμενο αυτοκίνητο, χωρίς ευτυχώς τραυματισμούς.

Ζημιές σε τράπεζες από κουκουλοφόρους στην Καβάλα

Υλικές ζημιές σε τέσσερις τράπεζες στο κέντρο της Καβάλας προκάλεσε απόψε ομάδα κουκουλοφόρων. Οι άγνωστοι πέταξαν βόμβες μολότοφ στο κατάστημα της Alpha Bank στην οδό Βενιζέλου και με σφυριά κατέστρεψαν τις γυάλινες πόρτες της εισόδου. Κατά την αποχώρησή τους οι δράστες έβαλαν φωτιά σε κάδους που βρίσκονταν μπροστά στην τράπεζα, ενώ κατέστρεψαν και ένα εξωτερικό ΑΤΜ της Τράπεζας Κύπρου που βρίσκεται σε απόσταση λίγων μέτρων.

Αμέσως μετά κινήθηκαν στην οδό Ερυθρού Σταυρού όπου με σφυριά προκάλεσαν υλικές ζημιές στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και στο κατάστημα της FB Bank. Κατά την αποχώρησή τους έβαλαν φωτιά σε κάδους και τους πέταξαν στη μέση του οδοστρώματος.

Άμεση ήταν η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας που έσπευσε να σβήσει τις φωτιές, ενώ η ομάδα των κουκουλοφόρων διέφυγε. Το Τμήμα Ασφαλείας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καβάλας διενεργεί προανάκριση.