Πέμπτη 20 Μαΐου 2010

Ολοένα και περισσότερα παιδιά παρακολουθούν μαθήματα αυτοάμυνας Video


ΧΙΟΝΙΖΕΙ ΣΤΟ ΚΑΙΜΑΚΤΣΑΛΑΝ

Σε λειτουργία ο εναέριος αναβατήρας στο Χ.Κ. 3-5 Πηγάδια την ημέρα του Αγίου Πνεύματος!

Τη Δευτέρα 24 Μαΐου , ημέρα του Αγίου Πνεύματος, ο εναέριος αναβατήρας του Χ.Κ. «3-5 Πηγάδια» θα λειτουργήσει για το κοινό από τις 8.00 μέχρι τις 14.30 με εισιτήριο 5 € για ενηλίκους και 3 € για μαθητές.

Για παιδιά μέχρι 12 χρόνων είναι δωρεάν. Επίσης ο αναβατήρας είναι στη διάθεση των ποδηλατών για ημερήσια χρήση με εισιτήριο 12 €.

Ακόμη θα λειτουργήσει το σαλέ στην κορυφή του Χ.Κ. το ξύλινο σαλέ (lift bar), το εστιατόριο και το ξενοδοχείο «Πηγάδια».

Λόγω της διεξαγωγής του αγώνα ορεινού τρεξίματος συνιστάται στους οδηγούς να μη κάνουν χρήση των οχημάτων τους από το σαλέ προς το Άγιο Πνεύμα.

«Να φύγει και να μην ξανάρθει...» ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ

Ο Ντιόγο ταξίδευε σήμερα το πρωί για την Βραζιλία. Σε όσους τον πλησίαζαν στο αεροδρόμιο και τον ρωτούσαν για την υγεία του και την σεζόν έλεγε χαρακτηριστικά "θέλω να φύγει και να μην ξανάρθει μία τέτοια χρονιά.

Πιστεύω πως του χρόνου θα είμαι γερός και δυνατός για να βοηθήσω τα μέγιστα τον Ολυμπιακό". Ο νεαρός επιθετικός του Ολυμπιακού ελπίζει πως όλα θα πάνε ιδιαίτερα καλά την νέα αγωνιστική περίοδο.

Ολυμπιακός: Φήμες για μεγάλες αλλαγές

Μετά από περίπου δύο ώρες το κρίσιμο Δ.Σ του Ολυμπιακού ολοκληρώθηκε και πλέον αναμένονται οι ανακοινώσεις για το μέλλον των «ερυθρολεύκων». Έντονες φήμες για μεγάλες αλλαγές, ακόμα και για ενδεχόμενη αποχώρηση του Σωκράτη Κόκκαλη από την ΠΑΕ.

Έλαβε τέλος το Δ.Σ.

Στις 15.20 αφίχθη σήμερα στα γραφεία της ΠΑΕ Ολυμπιακός ο Σωκράτης Κόκκαλης για να ξεκινήσει το πλέον καθοριστικό διοικητικό συμβούλιο της ομάδας. Ένα Δ.Σ. το οποίο κράτησε περίπου δύο ώρες. Θυμίζουμε πως το προηγούμενο Δ.Σ. είχε γίνει πριν από έναν χρόνο και αφορούσε κυρίως στο θέμα της παραμονής ή όχι του Ερνέστο Βαλβέρδε.

Στις 17.27 αποχώρησε από τα γραφεία ο κ. Λούβαρης ενώ μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποια επίσημη τοποθέτηση. Επίσης από την ΠΑΕ έφυγε και ο Σάββας Θεοδωρίδης ενώ άπαντες αυτήν την στιγμή περιμένουν την έξοδο του Σωκράτη Κόκκαλη για να αναφερθεί στην επόμενη μέρα του Ολυμπιακού.

Οι δύσκολες ώρες...

Δύσκολες ώρες περνά ο Ολυμπιακός μετά την τραγική πορεία στο φετινό πρωτάθλημα και την τελευταία θέση στα πλέι οφ. Χαρακτηριστικές είναι οι πληροφορίες που έχει ο καταξιωμένος ρεπόρτερ του Ολυμπιακού Κώστας Νικολακόπουλος, ότι ο Σωκράτης Κόκκαλης σκέφτεται πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο να αποχωρήσει από την ομάδα.

Αυτή η σκέψη υπάρχει στο μυαλό του Κόκκαλη από το βράδυ της Τετάρτης, μετά και την ήττα από την ΑΕΚ, την οποία μάλιστα φέρεται να έχει εκμυστηρευθεί και σε στενούς του συνεργάτες σήμερα το πρωϊ. Πάντως και να θέλει να φύγει τα πράγματα δεν είναι και τόσο εύκολα, γεγονός που τον προβληματίζει, καθώς πρέπει να απεμπλακεί από την ΠΑΕ και από το Καραϊσκάκη , αλλά και να βρει την διάδοχη κατάσταση που θα είναι σε θέση όχι μόνο να αναλάβει τον Ολυμπιακό αλλά και να τον ξαναφέρει στην κορυφή!

Απάντηση για όλα αυτά τα σενάρια είναι σίγουρο ότι θα δοθεί μετά τη λήξη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΑΕ, το πρώτο μετά από ένα χρόνο, που έχει ξεκινήσει από τις 15:30. Εξάλλου μην ξεχνάμε ότι ο Σ. Κόκκαλης είναι απρόβλεπτος...

Πηγή: www.gazzetta.gr

Η 23αδα ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΙΣΠΑΝΙΑΣ

Τερματοφύλακες: Ικερ Κασίγιας (Ρεάλ Μαδρίτης), Πέπε Ρέινα (Λίβερπουλ), Βίκτορ Βαλντές (Μπαρτσελόνα)

Αμυντικοί: Ραούλ Αλμπιόλ Ρεάλ Μαδρίτης), Αλβάρο Αρμπελόα (Ρεάλ Μαδρίτης), Χοάν Καπντεβίλα (Βιγιαρεάλ), Κάρλος Μαρτσένα (Βαλένθια), Ζεράρντ Πικέ (Μπαρτσελόνα), Κάρλος Πουγιόλ (Μπαρτσελόνα), Σέρχιο Ράμος (Ρεάλ Μαδρίτης)

Μέσοι: Τσάμπι Αλόνσο (Ρεάλ Μαδρίτης), Σέρχιο Μπουσκέτ (Μπαρτσελόνα), Σεσκ Φάμπρεγκας (Αρσεναλ), Αντρές Ινιέστα (Μπαρτσελόνα), Τσάβι Μαρτίνεθ (Αθλέτικ Μπιλμπάο), Νταβίντ Σίλβα (Βαλένθια), Τσάβι (Μπαρτσελόνα)

Επιθετικοί: Χεσούς Νάβας (Σεβίλη), Χουάν Μάτα (Βαλένθια), Πέδρο (Μπαρτσελόνα), Φερνάντο Γιορέντε (Αθλέτικ Μπιλμπάο), Φερνάντο Τόρες (Λίβερπουλ), Νταβίντ Βίγια (Μπαρτσελόνα)

Φωτογραφίες από την προετοιμασία της Εθνικής Γαλλίας για το Μουντιάλ



ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΗΜΕΡΙΝΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ







Δηλώσεις Γκέκα και Μέσι για το Μουντιάλ Video

ΔΕΙΤΕ ΤΟ TRAILER TOY NEOY CALL OF DUTY - Black Ops



Κακός βαθμός στον...Κάκο

Xαμηλή βαθμολογία έβαλε στον Τάσο Κάκο, ο παρατηρητής διαιτησίας του αγώνα ΑΕΚ-Ολυμπιακού Γιώργος Μπίκας.

Ο Κερκυραίος ρέφερι στο 29΄αγνόησε πρώτα φάουλ υπέρ της ΑΕΚ και μετά στέρησε πιθανό γκολ στον Ολυμπιακό, όταν ο Μήτρογλου έφευγε μόνος από κανονική θέση.

Ενα σοβαρό λάθος έγινε και στον αγώνα Αρη-ΠΑΟΚ. Το έκανε ο διεθνής βοηθός Χρήστος Ακρίβος, που δεν υπέδειξε οφ-σάιντ τον Παπάζογλου στη φάση της πρώτης ισοφάρισης του ΠΑΟΚ.

Αυτό αναφέρει στην έκθεση του ο παρατηρητής Βέλλιος, ο οποίος χαρακτηρίζει πετυχημένη τη διαιτησία του Γιώργου Σταθόπουλου.

dikisports

To σπίτι που Jimi Hendrix ανοίγει τις πόρτες του για το κοινό.


Σαράντα χρόνια μετά τον θάνατο του θρυλικού κιθαρίστα Jimi Hendrix, το σπίτι που έμενε στο Λονδίνο πρόκειται να ανοίξει τις πόρτες του στο κοινό.

Χειρόγραφα με στίχους του Hendrix, ρούχα και φωτογραφίες του μουσικού θα παρουσιαστούν στο σπίτι της οδού Brook στο Mayfair, σε μια έκθεση που θα διαρκέσει από τις 25 Αυγούστου μέχρι και τις 7 Νοεμβρίου.

Ο Hendrix έζησε εκεί από το 1968 μέχρι τον θάνατό του το 1970, ενώ μερικούς αιώνες νωρίτερα στην ίδια γειτονιά, και μάλιστα στο διπλανό σπίτι είχε ζήσει και ο συνθέτης George Frederic Handel.

avopolis

ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΗΜΕΡΙΝΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στο Ιπποκράτειο υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας ο Σάββας Ξηρός

Με δρακοντεία μέτρα ασφαλείας πραγματοποιήθηκε χθες νωρίς το πρωί η μεταφορά του Σάββα Ξηρού από το νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού στο παράρτημα του Ιπποκρατείου Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών, επί της λεωφόρου Βασιλίσσης Σοφίας. Η επιχείρηση ξεκίνησε στις 8.00 το πρωί και ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 11.00.

Ο καταδικασμένος για τη συμμετοχή του στην τρομοκρατική οργάνωση «17Ν» υποβλήθηκε σε εξονυχιστικό οφθαλμολογικό έλεγχο, αφού η κατάστασή του δείχνει να έχει επιδεινωθεί σοβαρά το τελευταίο χρονικό διάστημα. Αμέσως μετά τις απαραίτητες εξετάσεις ο Σάββας Ξηρός επέστρεψε στο νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού, όπου κρατείται, συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης.

Η τελευταία φορά που είχε επισκεφθεί ο Σάββας Ξηρός δημόσιο νοσοκομείο ήταν πριν από ένα χρόνο, ενώ οφθαλμολογικές εξετάσεις πραγματοποιεί πάρα πολύ συχνά στο νοσοκομείο των κρατουμένων. Ο πολυτραυματίας Σάββας Ξηρός αντιμετωπίζει προβλήματα με την όρασή του από τον Ιούνιο του 2002, όταν εξερράγη βόμβα στα χέρια του σε τρομοκρατική επιχείρηση της οργάνωσης στον Πειραιά. Από τότε μέχρι και το 2004 ο Ξηρός έχει υποβληθεί σε μια σειρά χειρουργικών επεμβάσεων.

espresso

Ο Μαραντόνα πάτησε με το αυτοκίνητο του καμεραμάν! Video

Hot bikini model Khloe Video

ΔΕΙΤΕ ΤΟ TRAILER ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ ΤΟΥ CHAMPIONS LEAGUE

Οι υποψήφιοι αντίπαλοι του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ στα προκριματικά του EUROPA LEAGUE

Οι υποψήφιοι αντίπαλοι

Σουντούβα (Λιθουανία)
Σπόρτινγκ (Ιρλανδία)
Σάμροκ (Ιρλανδία)
Βαντούζ (Λιχτενστάιν)
Γκόριτσα (Σλοβενία)
Σιαουλιάι (Λιθουανία
Σαν Τζούλια (Ανδόρρα)
Μπρεντάμπλικ (Ισλανδία)
Μπανγκόρ Σίτι (Ουαλία)
Ατιράου (Καζακστάν)
Κάλεβ (Εσθονία)
Μίκα (Αρμενία)
Μπέσα (Αλβανία)
Βίκινγκουρ (Νησιά Φερόε)
Κλίφτονβιλ (Β. Ιρλανδία)
Τρε Φιόρι (Σαν Μαρίνο)
Ζελγκάβα (Λετονία)

(Νικητής Κυπέλλου Μολβδαβίας)
(Νικητής Κυπέλλου Λουξεμβούργου)
(Νικητής Κυπέλλου Μάλτας)
(Νικητής Κυπέλλου Σκοπίων)
(Νικητής Κυπέλλου Γεωργίας)

Φλόρα Ταλίν (Εσθονία)
Στρειμούρ (Φερόε)
Γκλεντοράν (Βόρειος Ιρλανδία)
Νάρβα Τρανς (Εσθονία)
Φέλκιρ (Ισλανδία)
Μέταλουργκ Σκοπίων (Σκόπια)
Σαχτάρ Καραγκάντα (Καζακστάν)
Μπάνατς (Αρμενία)
Λάτσι (Αλβανία)
Λανέλι (Ουαλία)
Βαλέτα (Μάλτα)
ΝΣΙ Ρούναβικ (Ισλανδία)
Ουλίσες (Αρμενία)
Πορτ Τάλμποτ (Ουαλία)
Πορταντάουν (Βόρειος Ιρλανδία)
δεύτερη ομάδα του Λουξεμβούργου
τρίτη ομάδα του Λουξεμβούργου
Σάντα Κολόμα (Ανδόρα)
Λουσιτάνος (Ανδόρα)
ομάδα από το Σαν Μαρίνο

Τρίτη ομάδα της Ουγγαρίας
δεύτερη ή τέταρτη ομάδα του Αζερμπαϊτζάν
τρίτη ή τέταρτη ομάδα του Μαυροβουνίου
δεύτερη ομάδα της Μολδαβίας
Ολίμπια (Μολδαβία)

Ρέιτσελ Βάις - μια ιδιαίτερα καυτή φωτογράφιση για λογαριασμό του Esquire.


Αμερικανοί γιατροί ανέπτυξαν ένα μικροτσίπ που μετρά την πίεση του οφθαλμού από απόσταση 5000 χλμ.

Στις αναπτυγμένες χώρες οι πιο συνήθεις οφθαλμοπάθειες είναι εύκολο να αντιμετωπιστούν, όχι όμως στις χώρες του τρίτου κόσμου και στις αναπτυσσόμενες χώρες όπου κατά κανόνα η διάγνωση γίνεται καθυστερημένα και το αποτέλεσμα είναι η τύφλωση του ασθενούς.

30 εκατομμύρια ήταν το 1990 και υπολογίζεται ότι ο αριθμός τους θα διπλασιαστεί μέχρι το 2020. Κυρίως στις ραγδαία αναπτυσσόμενες χώρες την Κίνα και την Ινδία, όπου ο αριθμός των ηλικιωμένων αυξάνεται ευθέως ανάλογα, το πρόβλημα της απώλειας όρασης είναι τεράστιο, σημειώνει η γιατρός Τονγκ Σενγκμ, από το Ινστιτούτο Παγκόσμιας Υγείας στην Ουάσιγκτον.


"Το Ινστιτούτο μας έχει ερευνήσει σε ποιό βαθμό η ασθένεια είναι επιβάρυνση για το κοινωνικό σύνολο, εάν δείτε τον κατάλογο με τις συνηθέστερες ασθένειες, η τύφλωση λόγω καταρράκτη είναι στη 14η θέση και υπολογίζεται ότι το 2030 θα είναι στη 10η θέση, ξεπερνώντας τη φυματίωση και τη μαλάρια", λέει η Κινέζα γιατρός. Στις απομακρυσμένες περιοχές της Κίνας για παράδειγμα η διάγνωση, εάν γίνεται, έρχεται πολύ καθυστερημένα και κατά κανόνα το αποτέλεσμα είναι η τύφλωση.

Πρωτότυπος κερατοειδής

"Σε μια επίσκεψη στη Μογγολία μου ήρθε η ιδέα για το μικροτσίπ», εξηγεί η Τονγκ Σενγκ. «Όταν εκπαίδευα γιατρούς στην Ασία διαπίστωσα ότι οι ασθενείς έρχονταν με καμήλες. Οι νομάδες ήταν βέβαια όλοι φτωχοί, τουαλέτες δεν υπήρχαν, αλλά παρόλα αυτά ο καθένας είχε και ένα κινητό τηλέφωνο, τελικά αυτή ήταν και η μόνη τους σύνδεση με τον έξω κόσμο».

Έτσι λοιπόν η Τονγκ Σενγκ ανέπτυξε έναν πρωτότυπο κερατοειδή, στον οποίο ενσωμάτωσε ένα ολόκληρο σύστημα μικροηλεκτρονικής. Ένα μικροτσίπ για να μετρά την πίεση του ματιού. Ακούγετε επιστημονική φαντασία, αλλά είναι μια μικρή πανάσταση. Το μέγεθός του είναι όσο η μύτη ενός μολυβιού, περίπου 400 Mykrometer."


Όλο το σύστημα λειτουργεί με πολύ λίγη ενέργεια. Ένα κινητό αρκεί για να μετρά τα δεδομένα. Με το φακό και τον πλαστικό κερατοειδή μπορεί να μετρηθεί η πίεση του ματιού από απόσταση χιλιομέτρων. Μπορεί να ενσωματωθεί και προειδοποίηση όταν ο ασθενής πρέπει να αναζητήσει οπωσδήποτε γιατρό".

Οι διαδηλωτές μοίρασαν λουλούδια στους αστυνομικούς

ΦΑΣΙΣΤΕΣ εκδίωξαν από το Σύνταγμα άτομα που επιτέθηκαν σε μετανάστη


ΦΑΣΙΣΤΕΣ απομάκρυναν από το χώρο μπροστά από τη Βουλή, ομάδα ατόμων που νωρίτερα είχε επιτεθεί σε μετανάστη.

Ο μετανάστης δέχθηκε επίθεση ενώ πουλούσε νερά στο συγκεντρωμένο πλήθος.

Δελτίο Τύπου της Γ.Α.Δ.Θεσ/νίκης για ανθρωποκτονία 18χρονου.

Την 19-5-2010 και ώρα 21:05, στη συμβολή των οδών Αγίου Στυλιανού και Ψαρρών, στην περιοχή της Τούμπας, τρεις άγνωστοι, επιτέθηκαν σε 18χρονο και με τη χρήση σωματικής βίας, του αφαίρεσαν πορτοφόλι με άγνωστο χρηματικό ποσό.

Ο 18χρονος μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ σε Νοσοκομείο της πόλης, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Προανάκριση διενεργείται, από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, ενώ διεξάγονται έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ ΟΙ ΠΟΡΕΙΕΣ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ


Η πορεία τελείωσε και κόσμος άρχισε να διαλύεται,

Πάνω από πέντε χιλιάδες κόσμου. Διακριτική η παρουσία των δυνάμεων καταστολή καθ όλη διάρκεια της πορείας.

LIVE ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ (zOUGLA)



400.000 παιδιά με AIDS ετησίως στο Καμερούν

Περίπου 400 χιλιάδες παιδάκια γεννιόνται κάθε χρόνο με AIDS ανακοινώθηκε σήμερα από τον εκτελεστικό διευθυντή την ευκαιρία των 50 χρόνων από την ανεξαρτησία 17 χωρών της Αφρικής.

"Αυτό που με ανησυχεί πιό πολύ για την Αφρική είναι ότι σήμερα συνεχίζουν να γεννώνται κάθε χρόνο 400 χιλιάδες παιδάκια μολυσμένα με AIDS. Γνωρίζουμε ότι το ένα τρίτο αυτών των μωρών θα πεθάνουν πριν από τα πρώτα τους γενέθλια εάν δεν υποβληθούν τώρα αμέσως σε θεραπεία. Και το 50% των μωρών θα πεθάνουν πριν προφτάσουν να γιορτάσουν τα δεύτερα γενέθλιά τους ενώ όλα τα υπόλοιπα θα πρέπει να υποβάλλονται σε θεραπείες σε όλη τους τη ζωή", υπογράμμισε ο Σιντιμπέ.

Ο ίδιος προσέθεσε πως στις περισσότερες χώρες του κόσμου η μετάδοση της ασθένειας από μητέρα σε παιδί έχει εξαλειφθεί κάνοντας παράλληλα έκκληση για μια Αφρική "με μια νέα γενιά παιδιών χωρίς AIDS".

"Μπορούμε να δούμε να γεννιέται μια τέτοια γενιά, μπορούμε να αγωνιστούμε για την αρχή του τέλους της επιδημίας αποτρέποντας τη γέννηση παιδιών μολυσμένων. Αλλά αυτό που είναι ακόμα πιο σημαντικό είναι να ενισχύσουμε όσο περισσότερο γίνεται τα υγειονομικά προγράμματα. Εδώ και εξι-επτά χρόνια λέγαμε ότι η ελπίδα δεν μπορεί να υπάρξει για την Αφρική, να όμως που η Μποτσουάνα έχει μειώσει κατά 50% τη νόσο ενώ έχει φτάσει στο 97% μη μόλυνσης των εμβρύων από μητέρες με AIDS. Αυτό είναι κάτι πολύ ενθαρρυντικό", συνέχισε.

Ο κ. Σιντιμπέ ανέφερε πως έχει ελπίδες για το μέλλον όσον αφορά τη Νότια Αφρική που έχει ανακοινώσει πρόγραμμα για τον έλεγχο τουλάχιστον 15 εκατομμυρίων πολιτών μέχρι το τέλος του 2011 όπως και των μωρών κάτω από ενός έτους.

cosmo

Τηλεφώνημα για βόμβα αναστάτωσε τη Θεσσαλονίκη


Την ώρα που ξεκινούσαν οι διαδηλώσεις σε Αθήνα και όλες τις μεγάλες πόλεις, στη Θεσσαλονίκη επικράτησε αναστάτωση μετά από τηλεφώνημα για τοποθέτηση βόμβας στο λιμάνι, το οποίο και εκκενώθηκε.

Στις 11:40, μετά από ελέγχους των πυροτεχνουργών, ο συναγερμός έληξε καθώς δεν βρέθηκε κάτι ύποπτο.

ΚΑΝΟΥΝΕ ΠΛΙΤΣ ΠΛΙΤΣ ΤΑ ΛΑΓΟΥΔΑΚΙΑ ΜΑΣ...

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΜΕΝΑ ΠΛΗΘΗ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ (Photo απο Zougla)








Προσαγωγές στα Εξάρχεια

Ένταση επικράτησε νωρίτερα στην ευρύτερη περιοχή των Εξαρχείων, όπου η αστυνομία προχώρησε σε 20 προσαγωγές στο πλαίσιο των προληπτικών ελέγχων. Σύμφωνα με πληροφορίες, έγιναν προσαγωγές ατόμων που βρίσκονται στον ελεύθερο κοινωνικό χώρο Nosotros, στην πλατεία των Εξαρχείων.

Μπροστά από το Μουσείο, όπου συγκεντρώνονται μέλη του αντεξουσιαστικού χώρου έπεσαν οι πρώτες βόμβες μολότοφ.

Θεσσαλονίκη- Από 10 έως τις 13 Ιουνίου το Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου του Λος Άντζελες

Τα τέταρτα «γενέθλιά» του γιορτάζει το Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου του Λος Άντζελες (LAGFF), που φέτος θα πραγματοποιηθεί από τις 10 έως τις 13 Ιουνίου στο Αιγυπτιακό Θέατρο του Χόλυγουντ. Στόχος του Φεστιβάλ είναι η γεφύρωση του ελληνικού κινηματογράφου με το Χόλιγουντ.

«Είμαστε υπερήφανοι που αποτελούμε την κινητήρια δύναμη πίσω από την κουλτούρα των ελληνικών ταινιών και του Χόλιγουντ και το φεστιβάλ αποτελεί μία ευκαιρία να αναδείξουμε το εκπληκτικό ελληνικό σινεμά στη βιομηχανία του θεάματος στη Νότια Καλιφόρνια», επισημαίνει η Αγγελική Γιαννακοπούλου, μία από τους ιδρυτές του φεστιβάλ.

Φέτος το LAGFF έχει προγραμματίσει την παρουσίαση ταινιών, που εγείρουν ερωτηματικά σχετικά με την ταυτότητα. Συνολικά θα προβληθούν 7 ταινίες μεγάλου μήκους, 4 ντοκιμαντέρ και 5 ταινίες μικρού μήκους. Το Φεστιβάλ ανοίγει τις πύλες του για το κοινό με ταινία «Μαύρο Λιβάδι», του σκηνοθέτη Βαρδή Μαρινάκη. Σε πρώτη προβολή για το Λος Άντζελες θα παρουσιαστεί η ταινία «Κυνόδοντας», σε σκηνοθεσία του Γιώργου Λάνθιμου που θα τιμηθεί στα «Orpheus Awards», την Κυριακή, 13 Ιουνίου.

Την τελευταία ημέρα του φεστιβάλ θα προβληθεί για πρώτη φορά στις ΗΠΑ, η ταινίας «Ακαδημία Πλάτωνος», σε σκηνοθεσία του Φίλιππου Τσίτο.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα του Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου του Λος Άντζελες: http://lagff.org/

ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΚΑΛΕΤΙ ΓΙΑ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΑΜΑ ΠΟΥ ΤΟΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΣΤΗΝ ΕΝΕΡΓΟ ΔΡΑΣΗ

Αναλυτικά η δήλωση του Λουτσιάνο Γκαλέτι:

«Είναι κουραστικό να διαψεύδουμε συνεχώς διάφορα δημοσιεύματα. Η κατάσταση με τη θεραπεία που ακολουθώ κατά τους γιατρούς είναι πολύ ικανοποιητική. Έχουμε ακόμη να διανύσουμε ένα μήνα θεραπείας και μετά θα είμαστε σε θέση, απόλυτα και συγκεκριμένα, να μιλήσουμε για το μέλλον. Ευχαριστώ όλο τον κόσμο για τα μηνύματα συμπαράστασης. Στέλνω σε όλους σας μια μεγάλη αγκαλιά».

Στα αγωνιστικά, για την Δευτέρα 14 Ιουνίου ανανέωσαν το ραντεβού τους οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού, οι οποίοι πραγματοποίησαν σήμερα το πρωί στις εγκαταστάσεις του Ρέντη την τελευταία φετινή συγκέντρωση τους. Στους «ερυθρόλευκους» δόθηκε πρόγραμμα διατροφής και εκγύμνασης, το οποίο θα πρέπει να ακολουθήσουν κατά τη διάρκεια των διακοπών τους.

ΚΑΤΕΛΗΞΑΝ ΣΤΗΝ ΦΥΛΑΚΗ ΕΠΕΙΔΗ ΠΑΝΤΡΕΥΤΗΚΕ ΕΝΑ ΖΕΥΓΑΡΙ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΩΝ

Δικαστήριο του Μαλάουι καταδίκασε σήμερα σε 14ετή κάθειρξη, την ανώτατη ποινή με βάση τον ποινικό κώδικα, ένα ζευγάρι ομοφυλοφίλων για παραβίαση του νόμου της φύσης μετά την τέλεση της πρώτης συμβολικής «γαμήλιας» τελετής ομοφυλοφίλων στη χώρα.

Ο 26χρονος Στίβεν Μοντζέζα και ο 20χρονος Τιουόνγκε Τσιμπαλάνγκα καταδικάσθηκαν για σοδομισμό και συνελήφθησαν μετά την τέλεση μιας συμβολικής παραδοσιακής γαμήλιας τελετής, στις 28 Δεκεμβρίου.

«Καταδικάζω αυτούς τους δυο στην ανώτατη προβλεπόμενη ποινή επειδή θέλω να σταματήσω τους γιους και τις κόρες μας να ακολουθήσουν αυτό το τρομερό παράδειγμα», δήλωσε ο δικαστής Νιακουάουα Ουζίουα Ουζίουα. Η Διεθνής Αμνηστία ζήτησε σήμερα την άμεση και άνευ όρων απελευθέρωση του ζευγαριού τονίζοντας ότι παραβιάσθηκαν κατάφωρα τα ανθρώπινα δικαιώματα.

ΑΠΟ 1 ΙΟΥΛΙΟΥ ΟΙ ΤΑΜΕΙΑΚΕΣ ΣΤΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΛΑΙΚΕΣ ΑΓΟΡΕΣ

Σε εγκατάσταση ταμειακών μηχανών για την έκδοση αποδείξεων υποχρεούνται οι περιπτερούχοι, οι ιδιοκτήτες καντίνας και οι πωλητές αγροτικών προϊόντων.

Eγκύκλιοι που εξέδωσε το υπουργείο Οικονομικών προβλέπουν πως από την 1η Ιουλίου 2010 οι εκμεταλλευτές περιπτέρων, οι εκμεταλλευτές κινητής καντίνας, αλλά και οι επιτηδευματίες που διαθέτουν λιανικώς στο κοινό εφημερίδες, περιοδικά, κάρτες σταθερής τηλεφωνίας και κάρτες ανανέωσης χρόνου κινητής τηλεφωνίας, θα υποχρεούνται να εκδίδουν αποδείξεις λιανικής πώλησης αγαθών ή αποδείξεις παροχής υπηρεσιών.

Την ίδια στιγμή, αποδείξεις θα εκδίδουν από την 1η Οκτωβρίου 2010 και οι πωλητές οπωρολαχανικών, νωπών αλιευμάτων και λοιπών αγροτικών προϊόντων που δραστηριοποιούνται στις κινητές λαϊκές αγορές ή πλανοδίως.

Στην κατηγορία αυτή εντάσσονται και οι αγρότες που τα προϊόντα παραγωγής τους διατίθενται στις λαϊκές αγορές.

Η διευκρίνιση αυτή ικανοποιεί το αίτημα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πωλητών Λαϊκών Αγορών, η οποία είχε ζητήσει από το υπουργείο Οικονομικών να μην εξαιρέσει από τη φορολόγηση μέσω ταμειακών μηχανών και τους παραγωγούς λαϊκών αγορών.

Θετικά αποτιμά η πλειοψηφία των περιπτερούχων το μέτρο των ταμειακών μηχανών, καθώς θα δώσει την δυνατότητα στα περίπτερα να υπάγονται στις επιδοτήσεις του ΕΣΠΑ αλλά και στα προγράμματα του Ταμείου Εγγυοδοσίας Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων.

Σημειώνεται πως μέχρι σήμερα, το καθεστώς φορολογήσεως των περίπου 13.500 περιπτέρων, γινόταν μέσω της τήρησης βιβλίων αγορών.

«Μαύρη τρύπα» 23 εκατ. ευρώ στο δήμο Θεσσαλονίκης

Την υπόθεση που αφορά το διάστημα 1998 - 2007 εξετάζουν οι δικαστικές αρχές.

«Μαύρη τρύπα» που αναμένεται να ξεπεράσει τα 23 εκατομμύρια ευρώ, για το διάστημα 1998 - 2007, εξετάζουν οι δικαστικές αρχές στον δήμο Θεσσαλονίκης.

Για την υπόθεση απολογήθηκε στον ειδικό ανακριτή πρώην υπάλληλος της ταμειακής υπηρεσίας του Δήμου.

Ο ίδιος ανέλαβε την ευθύνη για μέρος της υπεξαίρεσης που αντιστοιχεί σε ποσό του ενός εκατομμυρίου ευρώ.

Ο 46χρονος υπάλληλος υποστήριξε οτι εκτελούσε άνωθεν εντολές και φέρεται να κατονόμασε ανώτερα στελέχη ότι γνώριζαν ή και έδιναν εντολές για μη καταβολή εισφορών στα ασφαλιστικά ταμεία.

Όσα υποστήριξε στην απολογία αναμένεται να οδηγήσουν σε προσωποποίηση ποινικών διώξεων κατά συγκεκριμένων ατόμων τα οποία έχουν εντοπιστεί απο τις προσωρινές εκθέσεις της οικονομικής επιθεωρήτριας.

Πρόστιμα σε εταιρείες επεξεργαστών μνήμης Samsung, Mitsubishi, NEC, Toshiba και Infineon

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επέβαλε πρόστιμα συνολικού ύψους 331 εκατομμυρίων ευρώ σε πολλές μεγάλες εταιρείες της πληροφορικής μεταξύ των οποίων οι Samsung, Mitsubishi, NEC, Toshiba και Infineon για παράνομη συνεννόηση στον τομέα των μικροεπεξεργαστών μνήμης.

Συνολικά δέκα κατασκευαστές μικροεπεξεργαστών δυναμικής μνήμης (DRAM), που χρησιμοποιούνται στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές και στους σέρβερ, συμμετείχαν στη συνεννόηση αυτή από το 1998 ως το 2002, γνωστοποίησε η Επιτροπή.

Αυτές οι δέκα εταιρείες είναι οι Micron, Samsung, Hynix, Infineon, NEC, Hitachi, Mitsubishi, Toshiba, Elpida και Nanya. Πάντως δεν επιβλήθηκε πρόστιμο στη Micron, επειδή αποκάλυψε την ύπαρξη της συνεννόησης στην Επιτροπή.

ΜΑΣ ΤΑ ΧΑΛΑΕΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ Video

Αστατο καιρό σχεδόν σε ολόκληρη τη χώρα με βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές, περιμένουμε την Παρασκευή 21 Μαΐου 2010.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 21 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 13 έως 20 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, 13 έως 21 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα και από 17 έως 23 βαθμούς στο Αιγαίο και στην Κρήτη.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από δυτικές – νοτιοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι μέχρι ισχυροί, ενώ στα βόρεια τμήματα τοπικά θα στραφούν σε βόρειους με εντάσεις 6 – 7 μπ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι σταδιακά θα στραφούν σε βόρειους – βορειοδυτικούς με εντάσεις έως 5 και τοπικά 6 μπ.

Νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες περιμένουμε την Παρασκευή στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 21 βαθμούς. Οι άνεμοι στο Σαρωνικό και το Ν. Ευβοϊκό θα πνέουν από βόρειες – βορειοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι.

Νεφώσεις με λίγες βροχές περιμένουμε την Παρασκευή στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 21 βαθμούς. Μέτριοι και πρόσκαιρα ισχυροί βορειοδυτικοί άνεμοι θα πνέουν στο Θερμαϊκό, στρεφόμενοι από το απόγευμα σε νότιους.




Ενταση στον 'Αγνωστο Στρατιώτη


"Κλέφτες, κλέφτες" και κάποιοι επιχείρησαν να ανέβουν τα σκαλιά στον Αγνωστο Στρατιώτη.

Ο αξιωματικός ζήτησε από τους ευζώνους να φύγουν από τα φυλάκια.

Σάρα Στέιτζ