Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

Πεινασμένη αρκούδα «μπούκαρε» σε πιτσαρία στον Καναδά Video

Yvonne Strahovski Maxim Video













Η Λήμνος... τόπος πολέμου (!) σε video game - Video


Το θέμα έχει προκαλέσει πολλά σχόλια ενώ ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Σπύρος Γαληνός, έκανε ερώτηση προς τους Υπουργούς Εθνικής Άμυνας και Πολιτισμού και Τουρισμού.

Το παιχνίδι μάχης ονομάζεται "Arma 3" και έχει πραγματικά γραφικά, με τοπία του νησιού να φαίνονται πεντακάθαρα ακόμα και από... αεροφωτογραφίες!

Το νησί γίνεται το επίκεντρο στρατιωτικών επιχειρήσεων και σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στην ηλεκτρονική σελίδα της εταιρείας που το βγάζει: "Μετά από χρόνια έντονου πολέμου εναντίον του ανατολικού στρατού, η Ευρώπη έχει γίνει η τελευταία στάση για τις δυνάμεις του ΝΑΤΟ. Στα πρόθυρα του να οδηγηθούν στη θάλασσα, με εντολή του ΝΑΤΟ ξεκινά η επιχείρηση. Μια μικρή ομάδα των ειδικών δυνάμεων αποστέλλεται σε ένα μικρό νησί της Μεσογείου. Ωστόσο η ομάδα βρίσκεται σε κίνδυνο, όπου στην προσπάθειά της να πραγματοποιήσει την αποστολή θα αντιμετωπίσει τους κινδύνους του σύγχρονου πολέμου"!

Μήπως τα τόσο ρεαλιστικά γραφικά του παιχνιδιού δημιουργούν θέματα εθνικής ασφάλειας;
Μήπως δεν είναι ό,τι καλύτερο για τον τουρισμό μας, το όμορφο και ειρηνικό νησί του Αιγαίου να παρουσιάζεται ως ένας γκρίζος και μίζερος τόπος σύγκρουσης;

Αυτά και άλλα ρωτά ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Σπύρος Γαληνός, τους Αρμόδιους Υπουργούς...

Και βέβαια το σημαντικότερο:

Μήπως δεν είναι ό,τι καλύτερο, ένας εθνικά ευαίσθητος χώρος να συνδέεται με καταστάσεις πολέμου και ... αρνητικούς συνειρμούς;

Όπως διαβάζουμε lesvosnews.gr αρκετά ενοχλημένος είναι και ο Δήμαρχος Λήμνου, Αντώνης Χατζηδιαμαντής:
«Στην εποχή της πληροφορικής έχει χαθεί το μέτρο και πέραν των πιθανών προβλημάτων εθνικής ασφάλειας, τα οποία πρέπει να διερευνηθούν. Εμείς δεν διανοούμαστε η Λήμνος, ένας τόπος ειρήνης και δημιουργίας, να μεταβάλλεται σε πεδίο όπου εξελίσσονται σκηνές βίας και μαχών. Καλούμε τις αρμόδιες υπηρεσίες να ασχοληθούν με το ζήτημα και επιφυλασσόμαστε κάθε νομίμου δικαιώματός μας για να προασπίσουμε τη φυσιογνωμία και τη φήμη του νησιού μας», δήλωσε...


Κατάσχεση στους μισθούς και τις συντάξεις όσων χρωστούν στην εφορία!

Το μέτρο περιλαμβάνεται στα αναγκαστικά μέτρα είσπραξης και όπως είναι φυσικό για μια ακόμη φορά ξεκινάει από τα εύκολα θύματα, τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους

ιδιωτικού και δημόσιου τομέα με μόνη πρόβλεψη ... το εναπομείναν υπόλοιπο της κατάσχεσης να μην είναι χαμηλότερο των 1.000 ευρώ.
Σημειώνεται μάλιστα ότι ενώ το μέτρο δεν εφαρμόζεται για πρώτη φορά , πλέον η εφαρμογή αυτή θα είναι εντατική, υπο το φως της δυσμενούς οικονομικής συγκυρίας.

Είκοσι υπάλληλοι της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας έχουν υποστεί ανάλογες κατασχέσεις, είπε μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό “Βήμα” ο πρόεδρος της ΟΣΥΠΑ, Β. Αλεβιζόπουλος
“Υπάρχουν δάνεια, παιδιά που σπουδάζουν στην επαρχία και υποχρεώσεις. Δεν είναι καθαρά αυτά τα χρήματα που μένουν στους εργαζόμενους. Το χαράτσι για τα σπίτια μας, θα είμαστε σε αδυναμία να το πληρώσουμε, όπως σε αδυναμία θα είμαστε να πληρώσουμε και το φόρο για τους ανέργους του 2010, όπως και την εκκαθάριση του 2011.

Δεν έχει αντίρρηση κανείς να πληρώσει φόρους στο σημείο που είναι η χώρα. Αλλά αυτή η αναδρομικότητα των φόρων και το κράτος που έρχεται και σου παίρνει το εισόδημα διαβίωσης είναι ανάλγητο και απαράδεκτο και θα οδηγήσει στη φτώχεια των ίδιων των εργαζομένων και θα έχει ως αποτέλεσμα και κλείσιμο πολλών επιχειρήσεων”, ανέφερε.

Η πρόεδρος του Γενικού Συμβουλίου ΠΟΕ-ΔΥΟ, Φρ.Σταυράκη, είπε στον ίδιο σταθμό πως “είναι ένα μέτρο που ισχύει πάρα πολλά χρόνια, και για τους ιδιωτικούς υπαλλήλους και για τις επιχειρήσεις και τις μεταξύ τους συναλλαγές. Μπορεί το τελευταίο χρονικό διάστημα να έχει ενεργοποιηθεί πιο πολύ, αλλά σε σχέση με τις περικοπές που υπάρχουν και είναι μεγάλες και δυσβάστακτες, αυτό το μέτρο γίνεται ακόμη πιο επώδυνο”.

newsit.gr

Συμπλοκές αστυνομικών - διαδηλωτών στο κέντρο της Θεσσαλονίκης ΒΙΝΤΕΟ

Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ, Η ΠΡΟΔΟΣΙΑ... Video

Suelyn Medeiros. Η πρώην του 50 Cent ανάβει φωτιές Photos








Τι θα πληρώσετε αν δε μαζέψετε αποδείξεις Video

Στην αυτοϊκανοποίηση το έχουν ρίξει οι Ελληνίδες!!


6 ΣΤΙΣ 10 ΠΑΡΑΚΑΛΩ!!

Εν έτει 2011, η πλειοψηφία των γυναικών δεν έχει κάποιο σύντροφο στο πλευρό της, με αποτέλεσμα να βρίσκει "τον έρωτα" υπό την μορφή της αυτοϊκανοποίησης! Σύμφωνα με έρευνα του Ανδρολογικού Ινστιτούτου και του Ινστιτούτου Σεξουαλικής....

Υγείας της Γυναίκας, το 69% των γυναικών και μάλιστα των νέων γυναικών δεν έχουν ερωτικό σύντροφο, άρα δεν έχουν σεξουαλική ζωή. Μάλιστα στις γυναίκες από 25-34 ετών το ποσοστό αυτό αγγίζει το 75%.

Επίσης, το 60% δηλώνει, ότι αναγκάζεται να καταφεύγει στην αυτοϊκανοποίηση, ενώ το 22,4% των γυναικών έχει να κάνει σεξ από έξι μήνες έως και ένα χρόνο και το 17,4% απέχει από την ερωτική συνεύρεση από ένα έως δύο χρόνια.

Περίπου μια στις τρεις γυναίκες (30%) παραδέχεται ότι δεν είναι μονογαμική, ενώ περισσότερες από τις μισές από τις 400 γυναίκες, που έλαβαν μέρος στην έρευνα, δήλωσαν, ότι θα μπορούσαν να καταφύγουν σε φαρμακευτικές μεθόδους προκειμένου να βελτιώσουν τη σεξουαλική τους απόδοση.

Άναψε φωτιές.. το κορίτσι του Μάρκο Μποριέλο, Μπελέν Ροντρίγκεζ.. Photos








Λιθοβόλησαν Αμερικανούς διπλωμάτες στη Δαμασκό


Υποστηρικτές του προέδρου της Συρίας, Μπασάρ αλ-Άσαντ, πέταξαν πέτρες και ντομάτες εναντίον του πρέσβη των Η.Π.Α., Ρόμπερτ Φορντ, και άλλων Αμερικανών διπλωματών, που επισκέπτονταν μια προσωπικότητα της αντιπολίτευσης σήμερα στη Δαμασκό, όπως έγινε γνωστό από αυτόπτη μάρτυρα και διπλωματικές πηγές.

«Δύο αυτοκίνητα της πρεσβείας υπέστησαν ζημιές. Η αμερικανική αντιπροσωπεία εξακολουθεί να βρίσκεται εκεί και το πλήθος έχει περικυκλώσει το κτήριο» δήλωσε ο αυτόπτης μάρτυρας. Ο ίδιος διευκρίνισε πως οι διπλωμάτες επισκέπτονται τον Χάσαν Αμπντελαζίμ, έναν κεντρώο πολιτικό που ζητεί να τερματιστεί η καταστολή των διαδηλώσεων υπέρ της δημοκρατίας, οι οποίες διαρκούν ήδη έξι μήνες, ως προϋπόθεση για οποιεσδήποτε συνομιλίες με τον Άσαντ.

Πόσα παίρνει από τις επαναλήψεις του «Καφέ της Χαράς»;


Τι κι αν το «Καφέ της Χαράς» προβλήθηκε τις σεζόν 2003 – 2006; Έκτοτε η πολύ πετυχημένη σειρά του Χάρη Ρώμα δεν έχει... ξαποστάσει ούτε για λίγο, αφού παίζεται ξανά και ξανά σε επανάληψη. «Καθεστώς» έχει γίνει στη μεσημεριανή ζώνη του ΑΝΤ1 και παρόλο που την έχουμε δει μύρια φορές σε επανάληψη (έχουμε μάθει απ' έξω όλους τους διαλόγους) το «Καφέ» ακόμη και σήμερα σημειώνει υψηλά νούμερα στην AGB.

Αλήθεια, όμως, τι γίνεται με τους πρωταγωνιστές; Πληρώνονται από τις επαναλήψεις; Γιατί ας πούμε από το 2006, (που τελείωσε ολοκληρώθηκε η σειρά ) μέχρι σήμερα, οι του «Καφέ» θα πρέπει να έχουν δει μεγάλη... Χαρά στην τσέπη τους. Λοιπόν, την απάντηση δίνει η ίδια η πρωταγωνίστρια, Ρένια Λουιζίδου στο περιοδικό People. «Εδώ και δύο χρόνια τα κανάλια δεν μας πληρώνουν. Από την άλλη τα χρήματα είναι πολύ λίγα. Είναι γύρω στα 10 ευρώ το επεισόδιο! Ελάτε να σας κεράσω».

womenonly.gr

Παίκτης-προπονητής στην Ανζί ο Ρομπέρτο Κάρλος


Ο 38χρονος πλέον Βραζιλιάνος άσος θα πρέπει όχι μόνο να υπερασπίζεται το αριστερό άκρο της άμυνάς της, αλλά και να καθοδηγεί τους συμπαίκτες από τη θέση του προπονητή.

Ο ρωσικός σύλλογος έχει ξοδέψει εκατοντάδες εκατομμύρια στις τελευταίες μεταγραφικές περιόδους για να φέρει πανάκριβους ποδοσφαιριστές, όπως ο Σάμιουελ Ετό και ο Γιούρι Ζιρκόφ, όμως οι διοικούντες τους δεν έχουν δει ακόμα αποτέλεσμα μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Επόμενο ήταν το «μάρμαρο» να πληρώσει ο 65χρονος τεχνικός της ομάδας Γκάτζι Γκατζίεφ, ο οποίος είδε την πόρτα της εξόδου.

Ο πρόεδρος της Ανζί, Σουλεϊμάν Κερίμοφ, εμφανίζεται αποφασισμένος να φέρει προπονητή με μεγάλο όνομα -εξάλλου το περασμένο καλοκαίρι είχε προσεγγίσει τον Ζοσέ Μουρίνιο, ο οποίος όμως είπε «όχι» στη μυθική πρόταση που του έκανε, ενώ τώρα ακούγονται ως υποψήφιοι ο Γκους Χίντινκ και ο Φάμπιο Καπέλο-, αλλά μέχρι να τον βρει, έδωσε τα «κλειδιά» της ομάδας στον Ρομπέρτο Κάρλος.

Ο Βραζιλιάνος την περσινή σεζόν είχε κάνει εκπληκτικά πράγματα στο ρωσικό πρωτάθλημα, σκοράροντας με κάθε τρόπο και από κάθε θέση (ακόμα και από κόρνερ), όμως η Ανζί κατέλαβε μόλις την 11η θέση.

Δεκάδες Βραζιλιάνοι στο νοσοκομείο με δαγκώματα πιράνχας


Ο υπερπληθυσμός των πιράνχας σε μια πολιτεία της βορειοανατολικής Βραζιλίας δείχνει να έχει εξελιχθεί σε σοβαρό πρόβλημα. Τουλάχιστον 100 κολυμβητές στα ποτάμια και τις λίμνες της περιοχής κατέληξαν στο νοσοκομείο όταν δαγκώθηκαν από τα αιμοδιψή ψάρια.

«Δεδομένου ότι δεν έχουν φυσικούς θηρευτές, τα πιράνχας έχουν αρχίσει να επιτίθενται σε ανθρώπους στις παραλίες» δήλωσε ο Ρομίλντο Μάφρα, αξιωματούχος της περιβαλλοντικής υπηρεσίας στην πολιτεία του Πιάουι.

Τα περισσότερα θύματα δέχτηκαν δαγκώματα στους αστράγαλους και τα δάχτυλα των ποδιών και κανένα δεν βρίσκεται σε σοβαρή κατάσταση.

Σε μια προσπάθεια να ικανοποιήσει την όρεξη των πιράνχας, η περιβαλλοντική υπηρεσία του Πιάουι έχει εισάγει στα νερά της περιοχής ένα άλλο ψάρι, την ήμερη τιλάπια.

Τουλάχιστον 30 διαφορετικά είδη πιράνχας ζουν στα γλυκά νερά της Νοτίου Αμερικής.

Ύμνοι για τον Ευρω-Θρύλο


Στη δύσκολη νίκη της Αρσεναλ και στην καλή εμφάνιση του Ολυμπιακού στάθηκαν τα ευρωπαϊκά ΜΜΕ στην κριτική τους για το παιχνίδι του Λονδίνου.

Ο Θρύλος στάθηκε σαν ίσος προς ίσο απέναντι στην μεγάλη αντίπαλό του και μπορεί να έφυγε με άδεια τα χέρια, αλλά με το κεφάλι ψηλά.




Πως είδαν το ματς στην Ευρώπη...

The Sun

«Μέχρι πριν επτά μήνες η Άρσεναλ είχε σκοπό να κερδίσει όλα τα παιχνίδια του ομίλου, όμως τώρα θα πρέπει να είναι πολύ τυχερή και ευγνώμονες για κάθε νίκη που κάνουν. Ο Ολυμπιακός προκάλεσε τεράστια προβλήματα με την κίνησή του, τα απίστευτα τρεξίματά του και τις απρόβλεπτες ενέργειες στο παιχνίδι του. Στο ημίχρονο, το σκορ θα μπορούσε να είναι 5-3 υπέρ του Ολυμπιακού, αλλά ο Σέζνι πραγματοποίησε μερικές απανωτές καταπληκτικές αποκρούσεις μέσα σε λίγα λεπτά. Ο Τοροσίδης στην επανάληψη τράνταξε το δοκάρι της Άρσεναλ σε ένα πολύ καλό σουτ για γκολ»

Voetbal International

«O 18χρονος Τσάμπερλεϊν άφησε στον πάγκο τον Ρόμπιν Φαν Πέρσι και κατάφερε να ανοίξει το σκορ μέσα στα πρώτα δέκα λεπτά, ενώ περίπου δέκα λεπτά αργότερα ο Βραζιλιάνος Αντρέ Σάντος διπλασίασε τα τέρματα της Άρσεναλ. Οι γηπεδούχοι θέλησαν να πιέσουν, αλλά οι Έλληνες σκόραραν ξαφνικά λίγο πριν τη συμπλήρωση της μισής ώρας. Ο Φουστέρ εκμεταλεύτηκε τα κενά της άμυνας της Άρσεναλ και έδωσε ελπίδες στον Ολυμπιακό. Οι Έλληνες πίεσαν με επίθεση διαρκείας, όμως η Άρσεναλ κατάφερε να δραπετεύσει με τους τρεις βαθμούς, αφού λίγο πριν το τέλος της αναμέτρησης δεν δόθηκε χέρι μέσα στην περιοχή των κανονιέρηδων και γλίτωσαν το πέναλτι.

Sporting Life

«Η Άρσεναλ ξεπέρασε μερικές πολύ δύσκολες στιγμές στο δεύτερο ημίχρονο για να σημειώσει στην πρώτη της νίκη στον 6ο όμιλο του Champions League, με το 2-1 επί του Ολυμπιακού στο Emirates Stadium. Ο Άλεξ Οξλέιντ-Τσάμπερλεϊν σκόραρε στο ντεμπούτο του στο Champions League και ο Αντρέ Σάντος πανηγυρίσε το πρώτο του γκολ στην Άρσεναλ μετά από 20 λεπτά αγώνα, όμως ο Νταβίντ Φουστέρ εκμεταλλεύτηκε την κακή αμυντική λειτουργία για να μειώσει στο ένα γκολ τη διαφορά πριν τη συμπλήρωση μισής ώρας. Ο Βασίλης Τοροσίδης σημάδεψε το δοκάρι στο δεύτερο ημίχρονο και ο Κέβιν Μιραλάς έφτασε πολύ κοντά σε ένα γκολ για τους Έλληνες, όμως η Άρσεναλ κράτησε τους τρεις πόντους και παρέμεινε στη δεύτερη θέση του ομίλου ενόψει του ταξιδιού της στη Μασσαλία τον επόμενο μήνα».

Μirror

«Οι κανονιέρηδες κράτησαν τον Ολυμπιακό, για την ομάδα του Αρσέν Βενγκέρ, τη φετινή σεζόν τίποτα δεν φαίνεται να είναι τόσο απλό…».

bbc.com

«Τα γρήγορα γκολ των καλοκαιρινών αποκτημάτων Αλεξ Τσαμπερλέιν και Αντρέ Σάντος χάρισαν στην Αρσεναλ μία δύσκολη νίκη επί του Ολυμπιακού»

Skysports.com

«Ονειρικό ντεμπούτο στην Ευρώπη για τον Τσαμπερλέιν αλλά νίκη με άγχος για την Αρσεναλ. Ευκαιρίες έχασαν και οι δύο ομάδες αλλά τελικά οι gunners κατάφεραν να επικρατήσουν».

telegraph.co.uk:

«Αυτή θα έπρεπε να είναι μία απλή βραδιά για την Αρσεναλ αλλά η ομάδα του Βενγκέρ ήταν γενναιόδωρη με τους Ελληνες. Τελικώς η νίκη ήταν δύσκολη».

Marca.com

«Ελάχιστα έπεισε η Αρσεναλ κόντρα στον Ολυμπιακό των Ισπανών. Σε άλλες εποχές η αγγλική ομάδα θα είχε δημιουργήσει τουλάχιστον 10 ευκαιρίες για γκολ και θα είχε πάρει μία εύκολη νίκη».

L' equipe

«Με δυσκολία κατάφερε η Αρσεναλ να ξεπεράσει το εμπόδιο του Ολυμπιακού. Οι Αγγλοι ήταν τυχεροί διότι σκόραραν στις δύο πρώτες ευκαιρίες τους.

Kicker.de

«Η Αρσεναλ εκμεταλλεύτηκε το καλό της ξεκίνημα και νίκησε τον Ολυμπιακό ο οποίος πάντως πάλεψε πολύ για να ισοφαρίσει. Παρέμεινε όμως χωρίς βαθμό και βρίσκεται υπό τεράστια πίεση».

thrulos.gr

Κόβουν επιδόματα ακόμη και στους τοκετούς

Δραματικές περικοπές σε ό, τι μπορεί να φανταστεί κανείς σχετικά με τις υπηρεσίες στον χώρο της υγείας προβλέπει ο Ενιαίος Κανονισμός Παροχών Υγείας που δημοσιοποιήθηκε σήμερα από τα συναρμόδια υπουργεία Εργασίας και Υγείας.
Ο κανονισμός αφορά όλους τους ασφαλισμένους σε ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, ΟΓΑ και Δημόσιο και μπορεί η κυβέρνηση να προσδιορίζει ως στόχους την ισότιμη πρόσβαση όλων των ασφαλισμένων σε ενιαίο σύστημα παροχής υπηρεσιών υγείας και τη μείωση των δαπανών στον κλάδο υγείας των ταμείων, ωστόσο στην πραγματικότητα έχουμε να κάνουμε με ένα …μαχαίρι παντού!

Σταχυολογούμε μερικές μόνο από τις περικοπές:

Το επίδομα τοκετού που σήμερα είναι στα 1765 ευρώ περιορίζεται στα 900 ευρώ, εκτός αν μιλάμε για …δίδυμα, τρίδυμα κλπ, οπότε φτάνει μέχρι και τα 1.600 ευρώ.

Πέφτει μαχαίρι σε γάζες, ταινίες μέτρησης ζαχάρου, βελόνες κλπ

Μειώνονται τα ποσά που εγκρίνονται για αποκλειστικές νοσοκόμες σε περιπτώσεις νοσηλείας, ενώ οι εγκρίσεις αφορούν πλέον μόνο δημόσια νοσοκομεία.

Περικόπτονται τα πόσά που χορηγούνται για τη μεταφορά νεφροπαθών και μεταγγιζομένων ατόμων από την οικία τους στο νοσοκομείο.

Περιορίζονται τα πάσης φύσεως επιδόματα σε λογοθεραπείες, φυσιοθεραπείες, αεροφεραπείες ακόμη και για παιδιά.

protothema.gr

Τον λήστεψαν μέρα μεσημέρι μέσα στο αυτοκίνητό του

Ο λόγος για έναν 56χρονο, που οδηγούσε το αυτοκίνητο του στην περιοχή του νέου σιδηροδρομικού σταθμού Μοναστηρίου Θεσσαλονίκης.

Ένας άγνωστος δράστης άνοιξε την πόρτα του αυτοκινήτου του θύματος, μόλις σταμάτησε στο φανάρι και με την χρήση βίας του άρπαξε έναν χαρτοφύλακα που περιείχε 14.500 ευρώ. Νωρίτερα ο 56χρονος είχε κάνει ανάληψη των χρημάτων από παρακείμενο τραπεζικό κατάστημα.

Η εντυπωσιακή φωτογράφηση της Όλγας Φαρμάκη για το ρουμάνικο Playboy (pics)








Γυαλιά, καρφιά τα έκανε ο Απόστολος Γκλέτσος μπροστά στις κάμερες! (video)

Έξαλλος έγινε ο Δήμαρχος Στυλίδας, Απόστολος Γκλέτσος, με τον πρώην Νομάρχη Φθιώτιδας, Θανάση Χειμάρα. Αφορμή για το ξέσπασμα του κ. Γκλέτσου ήταν η παρουσίαση μια μελέτης που αφορούσε το λιμάνι Στυλίδας στη συνεδρίαση για την παρουσίαση του ΕΣΠΑ στη Φθιώτιδα.

Ο πρώην Νομάρχης είπε στον Γκλέτσο πως «εδώ δεν είναι θέατρο»... και, όπως αναφέρει το Lamiareport.gr, ο κ. Γκλέτσος έγινε έξαλλος και απηύθυνε βαρείς χαρακτηρισμούς εναντίον του κ. Χειμάρα.

To “φάουλ” του Κέβιν


Είτε σωστή, είτε λάθος, ο Μιραλάς δεν έπρεπε να αντιδράσει έτσι στην αλλαγή του και πολύ σωστά κλήθηκε σε απολογία από την διοίκηση της ΠΑΕ. Εκεί που θα πρέπει να σταθούμε για λίγο είναι στον τρόπο που αντιμετώπισε το όλο θέμα ο Βαλβέρδε.

Ο Ισπανός τεχνικός δεν θέλησε σε καμία περίπτωση να δώσει συνέχεια, ούτε και αφορμή για σχόλια στα ΜΜΕ. Κατά κάποιο τρόπο κάλυψε τον παίκτη, αφού έριξε τους τόνους και άφησε να εννοηθεί πως θα μιλήσει με τον Βέλγο επιθετικό και θα λυθεί το πρόβλημα.

Ψύχραιμη και έξυπνη η αντίδραση του Βαλβέρδε. Το να τελειώσεις έναν παίκτη είναι εύκολο. Το δύσκολο είναι να τον κερδίσεις.

ΥΓ: Κέβιν, πάνω απ’όλα η ομάδα. Δεν έχει σημασία ποιος θα σκοράρει. Ότι δίκιο και να έχεις, το χάνεις με αυτές τις αντιδράσεις.

redplanet

Περικοπή 3.500 θέσεων στην Νokia


Στην περικοπή 3.500 θέσεων εργασίας πρόκειται να προχωρήσει η Nokia, ενώ σχεδιάζει και το κλείσιμο ενός εργοστασίου στη Ρουμανία, στο πλαίσιο του νέου προγράμματος αναδιάρθρωσης των δραστηριοτήτων της. Σύμφωνα με τον φιλανδικό κολοσσό κινητής τηλεφωνίας, οι ανωτέρω περικοπές προστίθενται....

στις χιλιάδες απολύσεις που έχει ήδη ανακοινώσει η εταιρεία. Υπενθυμίζεται ότι τον Απρίλιο η εταιρεία παρουσίασε σχέδιο περικοπής δαπανών ύψους 1 δισ. ευρώ.

Σε σημερινή ανακοίνωσή της, η Nokia αναφέρει ότι θα κλείσει το εργοστάσιο στην πόλη Κλουζ της Ρουμανίας μέχρι τα τέλη του 2011 και θα σταματήσει ορισμένες δραστηριότητες στη Γερμανία και τις Η.Π.Α. έως τα τέλη της επόμενης χρονιάς. Οι μετοχές της, οι οποίες έχουν υποχωρήσει σχεδόν 50% από τις αρχές του έτους, άνοιξαν σήμερα με πτώση 1,7%.

ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΤΗΣ LEGO ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ FORD Video

Οι Έλληνες της Αλβανίας “μποϊκοτάρουν” την απογραφή


Με ομόφωνη απόφαση η οργάνωση της ελληνικής εθνικής μειονότητας της Αλβανίας "Ομόνοια", η ένωση των Βλάχων, όπως επίσης και οι οργανώσεις της σερβικής και της “σλαβομακεδονικής” μειονότητας

αποφάσισαν να μη συμμετάσχουν στην απογραφή, καθώς όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Ομόνοιας Βασίλης Μπολάνος ο νόμος για την απογραφή δεν πληροί τα διεθνή κριτήρια. "Καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι η απογραφή αυτή δεν αποσκοπεί στον προσδιορισμό του ακριβούς αριθμού των μειονοτήτων.

Αντιθέτως, αποσκοπεί στην τεχνητή συρρίκνωσή τους", δήλωσε ο κ. Μπολάνος.
"Εμείς, ως εκπρόσωποι των μειονοτήτων, δηλώνουμε ότι δεν αναγνωρίζουμε τη διαδικασία αυτή κι ούτε το προϊόν της και καλούμε τα μέλη μας να μην συμμετάσχουν σε μια απογραφή, που δεν εξυπηρετεί την επίλυση των σημερινών προβλημάτων, αλλά την επιδείνωσή τους", πρόσθεσε.

Η αλβανική βουλή έχει υιοθετήσει τροπολογία στο νόμο περί απογραφής, προσθέτοντας ένα άρθρο που προβλέπει πρόστιμο 1.000 ευρώ για όσους δηλώσουν ψευδή στοιχεία για την εθνικότητά τους. Οι τροποποιήσεις αυτές, που προτάθηκαν από το κόμμα των αποκαλούμενων "τσάμηδων" PDIO, θεωρήθηκαν από τους εκπροσώπους των μειονοτήτων "παράλογες και καταπάτηση του δικαιώματος του αυτοπροσδιορισμού του κάθε πολίτη, όπως προβλέπουν τα διεθνή κριτήρια".

Στο πλαίσιο της απογραφής, οι Αλβανοί πολίτες καλούνται να απαντήσουν σε εννέα ερωτήσεις, που σχετίζονται με το σπίτι (κατοικία) τους, σε οχτώ για την οικονομική τους κατάσταση και σε σαράντα που αφορούν προσωπικά δεδομένα, μεταξύ των οποίων δύο προαιρετικές (για την εθνικότητα και το θρήσκευμα). Οι άλλες 38, στις οποίες συγκαταλέγεται αυτή για τη μητρική γλώσσα, είναι υποχρεωτικές.

newsit

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΟΥΣ ΠΛΑΝΗΤΕΣ ΤΟΥ ΗΛΙΑΚΟΥ ΜΑΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ


Αφροδίτη

Ο πιο καυτός από όλους τους πλανήτες, και δεύτερος σε απόσταση από τον Ήλιο, καλύπτεται με ένα στρώμα αερίων θερμοκηπίου και γι αυτό δεν υπάρχει τρόπος να διαφύγει η θερμότητα στο διάστημα. Η ατμόσφαιρα του είναι γεμάτη με διοξείδιο του άνθρακα και του αζώτου καθώς και θειικό οξύ, οπότε είναι απίθανο να φανούν οι ακτίνες από τον Ήλιο. Η ατμοσφαιρική πίεση της ατμόσφαιρας είναι 92-πλάσια της ατμοσφαιρικής πίεσης της Γης, οπότε μην περιμένετε να δροσιστείτε στους 480 C.

Άρης

Ο τέταρτος πλανήτης από τον Ήλιο, ο Άρης, μπορεί να είχε δει κάποτε κάποιες βροχοπτώσεις, αλλά αυτές τις μέρες οι επισκέπτες θα πρέπει να αρκεστούν στα παγοπέδιλα τους για να εξερευνήσουν τις ψυχρές πολικές περιοχές. Να περιμένετε να δείτε μπλε ηλιοβασιλέματα και ανατολές. Αν αντιληφθείτε αμμοθύελλες στον ορίζοντα, ψάξτε για καταφύγιο.

Δίας

Ο γιγάντιος Δίας είναι ένας αέριος πλανήτης, που αποτελείται από υδρογόνο και ήλιο. Με 318 φορές το μέγεθος της Γης, ο Δίας εκπέμπει περισσότερη θερμότητα από ό,τι παίρνει από τον ήλιο. Οι καταιγίδες είναι πολύ πιθανές, καθώς η υψηλή πίεση αναγκάζει το αέριο ήλιο να γίνει υγρό, προκαλώντας ισχυρές βροχοπτώσεις και ανέμους μέχρι 360 kph. Προσέξτε τα σύννεφα της αμμωνίας, πιθανόν να είναι ένα συνηθισμένο χαρακτηριστικό.

Κρόνος

Ο έκτος πλανήτης από τον Ήλιο, ο Κρόνος, αποτελείται επίσης από αέριο. Ο δεύτερος μεγαλύτερος πλανήτης του ηλιακού συστήματος δεν είναι καθόλου φιλόξενος χώρος, με ανέμους έως και 1.800 χλμ. την ώρα, θερμοκρασίες έως και 14.727 C στον πυρήνα του και ένα στρώμα πάγου πάχους 10 χιλιομέτρων. Να αναμένεται να δείτε συννεφιασμένες ημέρες, με νέφη από αμμωνία, υδρογόνο και ήλιο. Κάθε 30 χρόνια περίπου, μια υπερ-καταιγίδα, που ονομάζεται Great White Spot, αναβλύζει προς τα πάνω. Ο Κρόνος είναι καλύτερα να αποφεύγεται εκείνη τη στιγμή.

Ουρανός

Θυελλώδης καιρός προβλέπεται για αυτόν τον πλανήτη από αέριο και πάγο, ο οποίος είναι ο τρίτος μεγαλύτερος και έβδομος σε απόσταση από τον Ήλιο. Πρέπει να περιμένετε να δείτε μπλε σύννεφα μεθανίου, ενώ οι επισκέπτες ενθαρρύνονται να φορούν θερμικά ρούχα για να αντιμετωπίσουν το ψύχος των -197C.

Ποσειδώνας

Μπρρρ. Ο μπλε πλανήτης – ο περισσότερο απόμακρος από τον Ήλιο και ο πιο ψυχρός, με θερμοκρασίες που πέφτουν κατακόρυφα στους -224C. Πρόκειται για έναν άλλο γίγαντα αερίου, αλλά με ένα παγωμένο πυρήνα, που αναμένουμε να συναντήσουμε παρόμοιες καιρικές συνθήκες με τον Ουρανό, αλλά με πιο ακραίες θερμοκρασίες. Οι άνεμοι μπορούν να φθάσουν και τα 2.100 χλμ. την ώρα.

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 29 Σεπτεμβρίου...

Γεγονoτα

1793: Η λέξη «τένις» αναφέρεται για πρώτη φορά σε αγγλικό αθλητικό περιοδικό.

1922: Ο Γεώργιος Β' ανακηρύσσεται βασιλιάς των Ελλήνων, μετά την παραίτηση του Κωνσταντίνου Α'.

1925: Ο στρατηγός Θεόδωρος Πάγκαλος διαλύει τη Συντακτική Συνέλευση και προκηρύσσει εκλογές, τις οποίες όμως δεν θα διενεργήσει και θα επιβάλει δικτατορία.

1941: 30.000 Εβραίοι της Σοβιετικής Ένωσης και άλλοι ανεπιθύμητοι εκτελούνται στο φαράγγι Μπάμπι Γιαρ του Κιέβου, με διαταγή του Χίμλερ.

1964: Κυκλοφορεί το κόμικ «Μαφάλντα» από τον αργεντίνο καρτουνίστα Κίνο.

1974: Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής αναγγέλλει την ίδρυση της Νέας Δημοκρατίας.

Γεννησεις

1547: Μιγκέλ ντε Θερβάντες, ισπανός συγγραφέας. («Δον Κιχώτης»)

1943: Λεχ Βαλέσα, ηλεκτρολόγος από το Γκντανσκ που ίδρυσε το συνδικάτο «Αλληλεγγύη», το οποίο συνέβαλε με τους αγώνες του στην πτώση του κομουνιστικού καθεστώτος στην Πολωνία. Διετέλεσε πρόεδρος της Πολωνίας και το 1983 τιμήθηκε με Νόμπελ Ειρήνης.

1949: Γιώργος Νταλάρας, τραγουδιστής.

Θανατοι

1902: Εμίλ Ζολά, ο σημαντικότερος συγγραφέας της γαλλικής νατουραλιστικής σχολής κι ένας από τους μεγαλύτερους κριτικούς τέχνης. Συντάκτης του «Κατηγορώ».