Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2010

ΠΑΟ - Καλλιθέα video

Πλησιάζει η ώρα του εντάλματος

Αστυνομικοί με πολιτικά βρίσκονται έξω από το σπίτι του γιατρού του MichaelJackson, Conrad Murray.

Οι αστυνομικοί παραμένουν σε αυτοκίνητο χωρίς διακριτικά και όταν ρωτήθηκαν από δημοσιογράφους αρνήθηκαν να επιβεβαιώσουν ότι είναι εκεί για τον Murray.

Οι πληροφορίες από την αστυνομία πάντως, συγκλίνουν εδώ και μέρες, στο ό, τι επίκειται η έκδοση εντάλματος από τον εισαγγελέα.





star

Tricia Helfer and Grace Park Maxim Photo Shoot

Τι θα συνέβαινε εάν δεν κοιμόμασταν;

Ένας καλός τρόπος να καταλάβουμε ποιος είναι ο ρόλος του ύπνου είναι να δούμε τι θα συνέβαινε εάν δεν κοιμόμασταν.

Η έλλειψη ύπνου έχει σημαντικές επιπτώσεις στη λειτουργία του εγκεφάλου. Εάν έτυχε ποτέ να παραμείνετε ξύπνιοι όλη τη νύχτα θα γνωρίζετε τις παρακάτω συνέπειες: κακή διάθεση, κόπωση, ευερεθιστότητα και αφηρημάδα. Μετά από μόλις μια νύχτα χωρίς ύπνο, δυσκολεύει η συγκέντρωση και η ικανότητα συγκέντρωσης γίνεται πολύ σύντομη.

Με τη συνεχή έλλειψη ύπνου το τμήμα του εγκεφάλου που ελέγχει τη γλώσσα, τη μνήμη, την οργάνωση και την αίσθηση του χρόνου επηρεάζεται πάρα πολύ, σχεδόν σταματά να λειτουργεί. Μάλιστα, 17 ώρες συνεχούς αγρύπνιας οδηγεί σε μειωμένη ικανότητα όμοια με αυτή που προκαλεί 0,05% περιεκτικότητα αλκοόλ στο αίμα (δύο ποτήρια κρασί). Αυτό είναι το νόμιμο όριο για το επίπεδο αλκοόλ στο αίμα κατά την οδήγηση στο Ηνωμένο Βασίλειο.

SUMER ANGELS - ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ








IFFHS - Καλύτερη ομάδα του Ιανουαρίου αναδείχτηκε η Ρόμα...

Κορυφαία ομάδα για τον μήνα Ιανουάριο αναδείχθηκε η Ρόμα, σύμφωνα με τη Διεθνή Ομοσπονδία Ιστορίας και Στατιστικής του Ποδοσφαίρου (IFFHS).

Η αντίπαλος του Παναθηναϊκού στη φάση των «32» του Europa League παρέμεινε αήττητη τον πρώτο μήνα του νέου έτους, ενώ πήρε και την πρόκριση στα ημιτελικά του Coppa Italia, με αποτέλεσμα να συγκεντρώσει 42 βαθμούς στη σχετική ψηφοφορία.

Οι «τζιαλορόσι» συνεχίζουν την εντυπωσιακή πορεία τους στο εφετινό πρωτάθλημα της Serie A, καθώς έχουν καταφέρει να μείνουν αήττητοι για 12 συνεχόμενες αγωνιστικές.

Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι η ομάδα του Κλαούντιο Ρανιέρι ολοκλήρωσε το 2009 όντας στην 4η θέση της βαθμολογίας και το τέλος του πρώτου μήνα του νέου έτους τη βρίσκει στην 2η θέση, να ισοβαθμεί με τη Μίλαν.

Συγκεκριμένα, την 17η αγωνιστική, η Ρόμα συγκέντρωνε 28 βαθμούς, ενώ στην 22η έχει μαζέψει 41, κάτι που σημαίνει ότι έχει χάσει μόλις 2 βαθμούς από το απόλυτο των 15 που θα μπορούσε να έχει σε 5 αγωνιστικές.

Τη «ζημιά» της την έκανε η Κάλιαρι στην πρώτη αγωνιστική του 2010, κρατώντας την στο 2-2 στο «Σαντ' Ελία», αλλά στη συνέχεια η ομάδα της πρωτεύουσας πήρε φόρα και, με αποκορύφωμα τη σπουδαία νίκη της με 2-1 μέσα στο Ολίμπικο του Τορίνο επί της Γιουβέντους, κατέληξε να ισοβαθμεί με τη Μίλαν στη 2η θέση της βαθμολογίας, αν και οι «ροσονέρι» έχουν έναν αγώνα λιγότερο.

Τα πράγματα πήγαν ιδανικά για την ομάδα του Ρανιέρι και στο Coppa Italia, που μέσα στο Γενάρη ξεπέρασε, τόσο το εμπόδιο της Τριεστίνα στη φάση των 16 (3-1), όσο και της Κατάνιας στα προημιτελικά (1-0) και θα συναντήσει στα ημιτελικά την Ουντινέζε.

Η πορεία της Ρόμα τον Ιανουάριο...

Ημερομηνία Αγώνας Διοργάνωση Θέση
06/01 Κάλιαρι - Ρόμα 2-2 Serie A 5η
09/01 Ρόμα - Κιέβο 1-0 Serie A 5η
12/01 Ρόμα - Τριεστίνα 3-1 Coppa Italia Προημιτελικά
17/01 Ρόμα - Τζένοα 3-0 Serie A 3η
23/01 Γιουβέντους - Ρόμα 1-2 Serie A 3η
27/01 Ρόμα - Κατάνια 1-0 Coppa Italia Ημιτελικά
31/01 Ρόμα - Σιένα 2-1 Serie A 2η

IN

ΤΟ ΘΥΜΑΣΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ARCADE GAME ??????? ETOIMAΣΤΕΙΤΕ ΓΙΑΤΙ ΕΠΑΝΑΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΣΕ 3D VERSION



35.000 οπαδοί αποθέωσαν τον Αλόνσο

Κατάμεστη από Ισπανούς η πίστα Ρικάρντο Τόρμο
  • Η Ferrari στα χέρια του Αλόνσο έκανε τον ταχύτερο χρόνο του 3ημέρου
  • «Μην περιμένετε νίκες από τη Mercedes στην αρχή» λέει ο Σουμάχερ

Η πρώτη εβδομάδα δοκιμών ολοκληρώθηκε στη Βαλένθια με τη Ferrari να κυριαρχεί. Τις δυο πρώτες μέρες ήταν ο Φελίπε Μάσα που έδινε το ρυθμό στην Ισπανική πίστα ενώ σήμερα ο Φερνάντο Αλόνσο σημείωσε ακόμη καλύτερο χρόνο σταματώντας τα χρονόμετρα στο 1:11.470.

Σοβαρευτείτε ρε κωλόπαιδα!!

Μετά το χθεσινό απαράδεκτο περιστατικό με τον Ντιόγο ο κόμπος έφτασε στο χτένι. Όλα δείχνουν ότι τα αποδυτήρια του Ολυμπιακού είναι σκορποχώρι και υπάρχουν κλίκες Ελλήνων και ξένων παικτών.
Από ότι μαθαίνουμε οι ξένοι και κυρίως οι Βραζιλιάνοι τα έχουν πάρει στο κρανίο μετά την απομάκρυνση του «μυρωδιά» Ζίκο. Βεβαίως θα ήθελαν να παραμείνει ο Ζίκο προκειμένου να συνεχίσουν να κωλοβαράνε στις προπονήσεις και στους αγώνες. Και από την άλλη οι Έλληνες παίκτες που έχουν δικαιολογημένα παράπονα από τους ξένους της ομάδας που παίρνουν τριπλάσια χρήματα από αυτούς και δεν προσφέρουν ούτε τα μισά.
Και κατά βάθος τους δικαιολογώ απόλυτα.
Φέτος ειδικά οι ξένοι παίκτες της ομάδας μας κωλοβαράνε ασύστολα και η προσφορά τους είναι μηδαμινή εώς ανύπαρκτη.
Αλλά το θέμα είναι άλλο. Ότι η ομάδα φέτος είναι ένα ΑΤΕΛΕΙΩΤΟ ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ. Σε όλα τα επίπεδα. Διοικητικά, προπονητικά και αγωνιστικά. Χειρότερη εικόνα δεν θυμάμαι να έχω δει ποτέ όσα χρόνια παρακολουθώ ποδόσφαιρο. Ούτε καν στα πέτρινα χρόνια.
Είναι εικόνα αυτή ρε μάγκες ? Είναι λογικό την στιγμή που λέμε ότι ξεκινάμε την όποια αντεπίθεση για τον τίτλο να έρχεται το κάθε τσουτσέκι και να δέρνεται με συμπαίκτη του?
Είναι δυνατόν να κάνουν τσαλιμάκια και μούτρα παίκτες που δεν έχουν προσφέρει τα αναμενόμενα για την αξία τους, επειδή έγιναν αλλαγή? Είναι δυνατόν να αποβάλλεται παίκτης με τόσο χαζό τρόπο και να αφήνει την ομάδα με 10 από το 51’?
Μαζέψτε το μυαλό σας (όσο έχετε)και σοβαρευτείτε όσο είναι καιρός. Γιατί θα έχετε κακά ξεμπερδέματα. Όλοι σας.
Αλλά δεν φταίτε εσείς . Αυτός που σας επέτρεψε να κάνετε όσα κάνετε φταίει. Και ξέρουμε όλοι ποιος είναι.
Αλλά κανονίστε κωλόπαιδα, να συνεχίσετε τα ξενύχτια και τις μαλακίες. Μαύρο φίδι που σας έφαγε πλέον.
Παίξτε μπάλα και αφήστε τις εξωγηπεδικές ασχολίες γιατί αλλιώς σας βλέπω χλωμούς.
Κωλοπαιδαράδες που μου παίρνετε εκατομμύρια, όταν οι περισσότεροι Έλληνες πεινάνε και κοροϊδεύετε κανονικά.

sportsblog

Από αύριο το επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης - καταβολή της δεύτερης δόσης

Ξεκινάει από αύριο (Πέμπτη) για τους δικαιούχους η καταβολή της δεύτερης δόσης του επιδόματος Κοινωνικής Αλληλεγγύης στους δικαιούχους που επιδοτούνται από τις Διευθύνσεις Κοινωνικής Πρόνοιας της Νομαρχίας Αθηνών.

Οι επιδοτούμενοι και οι κάτοχοι βιβλιαρίου ανασφαλίστου, θα μπορούν να προσέρχονται στις Υπηρεσίες Πρόνοιας τις ημερομηνίες που προβλέπονται με βάση το αρχικό γράμμα του επωνύμου τους, προσκομίζοντας οποιοδήποτε επίσημο φορολογικό έγγραφο, που θα εμφανίζει πάνω τον Αριθμό του Φορολογικού τους Μητρώου.

Αν ο επιδοτούμενος δεν διαθέτει ΑΦΜ, θα πρέπει να φροντίσει, το αργότερο μέχρι τις 28.02.2010, να το αποκτήσει από τη ΔΟΥ της περιοχής του. Το ίδιο ισχύει ακόμα και αν ο δικαιούχος είναι ανήλικος (ο γονέας οφείλει να μεριμνήσει για την έκδοση ΑΦΜ προσκομίζοντας την αστυνομική του ταυτότητα και την ληξιαρχική πράξη γέννησης του παιδιού).

Επίσης αν οι δικαιούχοι για κάποιο λόγο δεν μπορούν να παρεβρεθούν αυτοπροσώπως στις Υπηρεσίες Πρόνοιας, μπορεί να πάει στη θέση τους, χωρίς εξουσιοδότηση, κάποιο συγγενικό ή φιλικό πρόσωπο, με απαραίτητη προϋπόθεση, όμως, να προσκομίσει το επίσημο έγγραφο, στο οποίο θα αναγράφεται ο Αριθμός Φορολογικού Μητρώου του δικαιούχου.

Οι ημερομηνίες προσέλευσης με βάση το επώνυμο

Με αρχικά επωνύμου από:

Α μέχρι Γ οι ημερομηνίες προσέλευσης είναι από 04.02.2010 μέχρι και 12.02.2010

Δ, Ε, Ζ, Η, Θ, Ι οι ημερομηνίες προσέλευσης είναι από 16.02.2010 μέχρι και 24.02.2010

Κ, Λ οι ημερομηνίες προσέλευσης είναι από 25.02.2010 μέχρι και 05.03.2010

Μ, Ν, Ξ, Ο οι ημερομηνίες προσέλευσης είναι από 08.03.2010 μέχρι και 16.03.2010

Π, Ρ, Σ οι ημερομηνίες προσέλευσης είναι από 17.03.2010 μέχρι και 23.03.2010

Υ, Φ, Χ, Ψ, Ω οι ημερομηνίες προσέλευσης είναι από 24.03.2010 μέχρι και 31.03.2010

tanea

Επανεκδίδεται «Ο Αγών μου» του Χίτλερ

Θα επανεκδοθεί σε λίγα χρόνια το βιβλίο του Αδόλφου Χίτλερ «Ο Αγών μου» στη Γερμανία.

Το βιβλίο του Αδόλφου Χίτλερ «Mein Kampf», (O αγών μου) θα επανεκδοθεί στη Γερμανία για πρώτη φορά μετά από το 1945, ανακοινώθηκε σήμερα από το εδρεύον στο Μόναχο «Ινστιτούτο Σύγχρονης Ιστορίας».

Το προπαγανδιστικό αυτό βιβλίο του Χίτλερ είχε απαγορευτεί να κυκλοφορεί από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο έως σήμερα.

Η ιστορικός Εντιτ Ράιμ του Ινστιτούτου Σύγχρονης Ιστορίας ανέφερε ότι η επανέκδοση του βιβλίου του Χίτλερ θα γίνει ξανά το 2015, όταν θα εκπνεύσει ο χρόνος καταβολής πνευματικών δικαιωμάτων, αφού θα έχουν συμπληρωθεί 70 χρόνια από το θάνατο του ηγέτη των Ναζί.

Για πρώτη φορά το βιβλίο «Ο αγών μου» κυκλοφόρησε το 1925 και επανεκδόθηκε το 1926.

Το υπουργείο Οικονομίας του κρατιδίου της Βαυαρίας, όπου είναι κατατεθειμένο το βιβλίο, αντιτίθεται στην επανέκδοσή του και ανακοίνωσε ότι δεν έχει δώσει τη συγκατάθεσή του στο Ινστιτούτο Σύγχρονης Ιστορίας.

Διανύουμε έναν από τους θερμότερους χειμώνες των τελευταίων δεκαετιών

Το κεντρικό και ανατολικό τμήμα της Ευρωπαϊκής Ηπείρου δοκιμάζεται από σφοδρές χιονοπτώσεις και παγετό εξαιτίας των οποίων έχουν δημιουργηθεί σοβαρά προβλήματα στις υποδομές και στις συγκοινωνίες. Το κύμα ψύχους που έχει επηρεάσει και την Ελλάδα προκάλεσε ακόμη περισσότερα προβλήματα στη γειτονική Τουρκία.

Δανία

Η διακοπή της κυκλοφορίας σε πολλές περιοχές της Δανίας εξαιτίας των χιονοπτώσεων έχει δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στις μετακινήσεις. Τόσο για εκείνους που επέλεξαν το αυτοκίνητο τους όσο και για τους πολίτες που προτίμησαν τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Στο αεροδρόμιο του Άαλμποργκ οι οδηγοί των εκχιονιστικών μηχανημάτων αγωνίζονται να κρατήσουν ανοιχτούς τους διαδρόμους. Στην περιοχή Τζούτλαντ πολλά παιδιά απολαμβάνουν το γεγονός ότι τα μαθήματα ακυρώθηκαν.

Πολωνία

Χάος επικρατεί και στους δρόμους της Πολωνίας ενώ μεγάλες καθυστερήσεις παρατηρούνται στα δρομολόγια των τρένων και των λεωφορείων.

Τμήματα του μεγαλύτερου ποταμού της χώρας έχουν παγώσει και 70.000 κάτοικοι έχουν μείνει χωρίς θέρμανση και ζεστό νερό λόγω βλάβης σε αγωγό θέρμανσης.

Γερμανία

Διακοπές κυκλοφορίας υπήρξαν λόγω του παγετού και στο μεγαλύτερο αυτοκινητόδρομο της Γερμανίας. Το μποτιλιάρισμα έφτασε τα 40 χιλιόμετρα και χιλιάδες οχήματα έμειναν ακινητοποιημένα για ώρες.

Τουρκία

Το χιόνι έκανε ξανά την εμφάνιση του στην Τουρκία πλήττοντας ιδιαίτερα την Κωνσταντινούπολη και τη Σμύρνη.

Δεκάδες τροχαία ατυχήματα έχουν σημειωθεί στους δρόμους και χωριά σε ολόκληρη τη χώρα έχουν αποκλειστεί. Οι αρχές εξέδωσαν απαγορευτικό για τον απόπλου των πλοίων σε πολλά λιμάνια της χώρας.

net

Το νέο look της Ιωάννας Παππά


Ριζική αλλαγή αποφάσισε να κάνει η Ιωάννα Παππά στο style της και το έκανε και με το παραπάνω! Ξεχάστε τα πλούσια καστανά ή καστανόξανθα μαλλιά με τα οποία είχατε συνηθίσει την ηθοποιό.

Η Ιωάννα Παππά τα έκοψε κοντά... πολύ κοντό καρέ κάνοντας πολλούς να αναρωτηθούν αν είναι όντως εκείνη. Η ηθοποιός όμως άλλαξε και το χρώμα μετατρέποντας το... κλασσικό καστανό σε trendy πορτοκαλί! Φυσικά με τόσες αλλαγές η Ιωάννα Παππά έγινε κατευθείαν το talk of the... theater στην επίσημη πρεμιέρα του θεάτρου Αλίκη, όπου παραβρέθηκε.

Οι αντιδράσεις των φίλων και των γνωστών της αν και αντίθετες, ήταν έντονες, ενώ δεν ήταν και λίγοι εκείνοι που χρειάστηκαν κάποιο χρόνο να την αναγνωρίσουν αλλά και να την συνηθίσουν με το νέο της look.

gossip-tv

Η Ελληνική μπύρα στην αμερικανική αγορά

Ήξερες ότι...

* Τα αναπαραγωγικά όργανα του σαλιγκαριού βρίσκονται στο κεφάλι του.

* Μόνο το 4% των βρεφών γεννήθηκε τη μέρα που είχε προσδιορίσει ο γυναικολόγος.

* Οι μοναδικές άγριες καμήλες σε όλο τον κόσμο βρίσκονται στην Αυστραλία.

* Τα κάσιους ανήκουν στην οικογένεια των δηλητηριωδών κισσών.

* Ο μεγαλύτερος διανομέας παιχνιδιών στον κόσμο είναι τα McDonalds.

* Στην Κίνα, η νύφη ντύνεται στα κόκκινα.

* Κάθε χρόνο, ο ήλιος χάνει 360 εκατομμύρια τόνους.

* Οι αρχές της Ζάμπιας δεν επιτρέπουν στους τουρίστες να φωτογραφίζουν τους Πυγμαίους.

* Το 70% όλων των ζωντανών οργανισμών στη γη είναι βακτήρια.

* Η εθνική ορχήστρα του Μονακό είναι μεγαλύτερη σε αριθμό από το στρατό του.

* Η λέξη «War» (πόλεμος) στα σανσκριτικά σημαίνει «Επιθυμία για περισσότερες αγελάδες».

* Στους ωκεανούς υπάρχει 200 φορές περισσότερος χρυσός, απ' αυτόν που έχει εξορυχτεί
μέχρι στιγμής στο χερσαίο έδαφος.

* Ο μαϊντανός είναι το βότανο που χρησιμοποιείται περισσότερο σε όλο τον κόσμο.

* Οι αγελάδες βγάζουν περισσότερο γάλα όταν ακούνε μουσική.

* Τα φιστίκια είναι ένα από τα συστατικά του δυναμίτη.

* 9 από τους 10 ζωντανούς οργανισμούς ζουν στον ωκεανό.

* Εκατομμύρια δέντρα φυτεύονται τυχαία από σκίουρους που θάβουν τους καρπούς και ξεχνάνε μετά που τους έχουν βάλει.

* Η εταιρεία Coca-Cola έχει τη μεγαλύτερη κατανάλωση βανίλιας σε όλο τον κόσμο.

* Εάν ένας άντρας της κοινότητας των Άμις έχει γενειάδα, σημαίνει ότι είναι παντρεμένος.

* Το Μπέρμινχαμ στο Ηνωμένο Βασίλειο έχει 35 χιλιόμετρα μακρύτερο δίκτυο καναλιών από
τη Βενετία.

* Οι Εσκιμώοι χρησιμοποιούν ψυγεία για να προστατεύσουν το φαγητό τους από το ψύχος.

* Απ’ όλο τον κόσμο, η Σκοτία έχει το μεγαλύτερο αριθμό γεννήσεων κοκκινοτρίχηδων.

* Οι φράουλες ανήκουν στην οικογένεια των ρόδων.

* Τα πρόβατα που θάβονται από χιονοστιβάδες, μπορούν να επιζήσουν μέχρι και 2 εβδομάδες.

* Τα αντισυλληπτικά χάπια που παίρνουν οι γυναίκες κάνουν και για τους θηλυκούς γορίλες.

* Τα μυρμήγκια δεν κοιμούνται ποτέ.

* Μόνο δύο θηλυκά θηλαστικά έχουν παρθενικό υμένα: οι άνθρωποι και τα άλογα.

* Τα πάντα ζυγίσουν 1% λιγότερο στον ισημερινό.

* Τα κουκούτσια του μήλου περιέχουν κυάνιο.

* Μία βλεφαρίδα ζει περίπου 5 μήνες.

* Τα ιγκουάνα μπορούν να αυτοκτονήσουν.

* Τα σαρκοβόρα ζώα δεν τρώνε άλλο ζώο το οποίο έχει χτυπηθεί από αστραπή.

* Οι άντρες της φυλής Walibri στην κεντρική Αυστραλία χαιρετιούνται μεταξύ τους
πιάνοντας ο ένας το πέος του άλλου και όχι με την κλασσική χειραψία.

* Για να μπορέσει κάποιος να δει το ουράνιο τόξο, θα πρέπει να έχει γυρισμένη την πλάτη του
στον ήλιο.

* Το πλαγκτόν αποτελεί το 85% όλων των ζώντων οργανισμών στη Γη.

* Οι ανθρωπολόγοι γνωρίζουν μία άγνωστη κοινωνία όπου τα παιδιά δεν παίζουν κρυφτό.

* Η αρίθμηση των σπιτιών στους δρόμους του Λονδίνου ξεκίνησε το 1764.

* Ο μισός πληθυσμός της Γης έχει δει την ταινία του James Bond.

* Τα M&Ms φτιάχτηκαν για να μπορούν οι στρατιώτες να τρώνε σοκολάτα χωρίς να κολλάνε
τα χέρια τους.

* Η πεποίθηση ότι υπάρχουν κενά στην ατμόσφαιρα, τιμωρούνταν βάσει εκκλησιαστικού
νόμου με θάνατο.

* Η πρώτη πτήση των αδερφών Ράιτ ήταν μικρότερη σε απόσταση από το άνοιγμα των
φτερών ενός 747.

* Τα χαρτομάντιλα «Puffs» στη Γερμανία δεν είχαν τις αναμενόμενες πωλήσεις γιατί «puffs»
στα γερμανικά σημαίνει «οίκος ανοχής».

* Το Μεξικό κάποτε είχε για μία μέρα τρεις Προέδρους.

* Κανείς δεν γνωρίζει που είναι θαμμένος ο Μότσαρτ.

* Το νερό που πίνουμε έχει ηλικία 3 δισεκατομμυρίων ετών.

Δραστικά μέτρα από Κόκκαλη

Από τον Ολυμπιακό κλήθηκαν σήμερα ο Γιάννης Παπαδόπουλος και ο Ντιόγκο, για να απολογηθούν για το χθεσινό μεταξύ τους επεισόδιο.

Δραστικά μέτρα αναμένεται να πάρει ο Σωκράτης Κόκκαλης και να επιβάλει πρόστιμο στους δύο παίκτες της ερυθρόλευκης ομάδας.

Σύμφωνα με όσα έχουν διαρρεύσει, τουλάχιστον 10.000 ευρώ θα κληθούν να πληρώσουν οι δύο παίκτες για την αντιεπαγγελματική τους συμπεριφορά .

sportime

Οι σπόντες της Μενεγάκη στη σημερινή εκπομπή

ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ - ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ


ΟΙ ΣΗΜΕΡΙΝΕΣ ΜΑΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ

IΝΤΕΡ - ΦΙΟΡΕΝΤΙΝA 1 1,55

ΑΝΤΕΡΛΕΧΤ - ΚΛΑΜΠ ΜΠΡΙΖ 1 1,65

ΜΠΕΝΦΙΚΑ - ΛΕΪΡΙΑ 1 1,20

ΣΕΒΙΛΛΗ - ΧΕΤΑΦΕ 1 1,60

ΣΟΣΟ - ΛΕ ΜΑΝ 1 1,80

ΦΟΥΛΑΜ - ΠΟΡΤΣΜΟΥΘ 1 1,60

Σισέ: «Είμαι τελευταίος στην λίστα»


Oι πιθανότητες ενός ποδοσφαιριστή που αγωνίζεται στο ελληνικό πρωτάθλημα να συμπεριληφθεί στην αποστολή της εθνικής Γαλλίας ενόψει μιας διοργάνωσης όπως το Μουντιάλ είναι ελάχιστες, ακόμα και αν πρόκειται για τον πρώτο σκόρερ της Superleague, Τζιμπρίλ Σισέ.

«Είμαι τελευταίος στη λίστα του ομοσπονδιακού τεχνικού (σ.σ. Ραϊμόν Ντομενέκ)», παραδέχθηκε ο επιθετικός του Παναθηναϊκού, μιλώντας στην εφημερίδα «Equipe».

«Κάνω υπομονή και δουλεύω σκληρά. Αν τελειώσω το πρωτάθλημα με 20-25 τέρματα θα έχω κάποιες ελπίδες να ταξιδέψω στη Ν. Αφρική», πρόσθεσε. Δεν αποκλείεται το επόμενο διάστημα η γαλλική ομοσπονδία να στείλει άνθρωπό της να παρακολουθήσει τον Σισέ, με επικρατέστερο τον Αλέν Μπογκοσιάν (μέλος του τεχνικού επιτελείου).

Μια πρώτης τάξεως ευκαιρία είναι τα παιχνίδια των «πρασίνων» με τη Ρόμα, για τη φάση των «32» του Europa League.

SPORT-FM

Ανταλλάσσουν το αίμα τους με μία μπριζόλα Ουρές κάνουν οι πολίτες στην Ταϊβάν για να δώσουν αίμα, ύστερα από την εκστρατεία "μπριζόλα έναντι αίματος"

Ουρές κάνουν οι πολίτες στην Ταϊβάν για να δώσουν αίμα, ύστερα από την εκστρατεία "μπριζόλα έναντι αίματος" που εξήγγειλε η υπηρεσία αιμοδοσίας της χώρας, σε συνεργασία με τοπική αλυσίδα εστιατορίων, με στόχο την προσέλκυση αιμοδοτών.

Χιλιάδες εμφανίστηκαν χθες για να δώσουν αίμα ύστερα από την ανακοίνωση της αλυσίδας εστιατορίων TASTY ότι θα προσφέρει 5.000 κουπόνια για ένα δωρεάν δείπνο στα εστιατόριά της αξίας 549 δολαρίων Ταϊβάν (περίπου 12 ευρώ), που θα περιλαμβάνει οπωσδήποτε μπριζόλα.

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο της εταιρείας, "σε μερικούς σταθμούς αιμοδοσίας, οι οποίοι δεν ανοίγουν πριν από τις 8 π.μ., ο κόσμος άρχισε να μαζεύεται από τις 3 το πρωί".

Η εκστρατεία προσέλκυσης αιμοδοτών ξεκίνησε εν όψει των διακοπών της κινεζικής Πρωτοχρονιάς, που ξεκινούν φέτος στις 14 Φεβρουαρίου, περίοδο κατά την οποία τα νοσοκομεία αντιμετωπίζουν συνήθως μεγάλες ελλείψεις αίματος.

i-reporter

Σάμερ Άλτις από την Καλιφόρνια των Η.Π.Α.




Απόκριες στη Σταυρούπολη - agelioforos

Με σειρά εκδηλώσεων που το κεντρικό τους στοιχείο θα είναι το φαγητό και το γλέντι, όπως ταιριάζει στην ελληνική παράδοση των ημερών, ετοιμάζεται να γιορτάσει ο Δήμος Σταυρούπολης την Αποκριά.

Η γιορτή θα αρχίσει την Τσικνοπέμπτη (04/02) στις 6.30 στο απόγευμα στην πλατεία Ελευθερίας της Ανω Ηλιούπολης. Στις ψησταριές «θα τσικνίσουν» τα σουβλάκια και μαζί με το κρασί που θα ρέει άφθονο θα διατεθούν δωρεάν από το Δήμο στους συγκεντρωμένους, ενώ το παραδοσιακό μουσικό σχήμα «Παρέα» θα δώσει τον τόνο για να στηθούν οι χοροί.

Την Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου, τη σκυτάλη αναλαμβάνει η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση «ίρις» στις 9 το βράδυ με το «patirdi 2 cineparthite» στο κτίριο του πρώην στρατοπέδου «Παύλου Μελά», ακριβώς απέναντι από το Δημαρχείο. Προϋπόθεση για την είσοδο στο χώρο είναι ενδυμασία καρναβαλιού εμπνευσμένη από ήρωες του κινηματογράφου. Το γλέντι θα ανάψει με το σατιρικό ροκ συγκρότημα «Λουδίας», τους DJ set (Alex ’O Right, Penelope) και τη μοναδική XVANDA.

Οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν την Καθαρά Δευτέρα. Οπως και τα δύο προηγούμενα χρόνια έτσι και φέτος τα Κούλουμα των Σταυρουπολιτών θα γιορταστούν στο πρώην στρατόπεδο «Παύλου Μελά» (παλιά κεντρική πύλη, εκκλησία Αγ. Βαρβάρα) από τις 11.30 το πρωί. Ο Δήμος θα προσφέρει παραδοσιακά εδέσματα όπως κρασί, λαγάνα καθώς και όλα τα απαραίτητα υλικά για την επιτόπου κατασκευή των χαρταετών για τους μικρούς του φίλους. Επιπλέον, θα εμφανιστούν παραδοσιακά χορευτικά σχήματα από τη Σταυρούπολη και το παραδοσιακό μουσικό συγκρότημα του Βασίλη Κασούρα.

Tα 12 καλύτερα fitness websites

www. bodyism. com

www. swimfit. com

www. pocketpt.co.uk

www. sleepmonsters.co.uk

www. itrain. com

www. tennisthing. com


www. perfectbum. com

www. surfline. com/surfology

www. mattroberts.co.uk

www. trainright. com

www. slimtree. com

www. netfit.co.uk

Έμειναν με την κεραία στο χέρι!

Άγνωστοι έκλεψαν την προηγούμενη εβδομάδα την κεραία του Ασύρματου Ευρυζωνικού Δικτύου του δήμου Φλώρινας. Η κεραία, όπως αναφέρει ο δήμος, δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί αυτούσια χωρίς τον υπόλοιπο απαραίτητο για την λειτουργία της εξοπλισμό, ως εκ τούτου η κλοπή της είναι ανώφελη.

Έχουν ήδη γίνει οι απαραίτητες ενέργειες αποκατάστασης της κεραίας και σύντομα το δωρεάν Ασύρματο Ευρυζωνικό Δίκτυο στην περιοχή θα επαναλειτουργήσει.

Νέα προθεσμία για τον 21χρονο κατηγορούμενο για τους «Πυρήνες της Φωτιάς»

Νέα προθεσμία για να απολογηθεί πήρε ο νεαρός που συνελήφθη για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνωμοσία των πυρήνων της φωτιάς».

Νέα προθεσμία για να απολογηθεί αύριο το πρωί ζήτησε και έλαβε από τον ειδικό εφέτη-ανακριτή ο νεαρός που συνελήφθη προχθές για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς».

Ο νεαρός, σύμφωνα με τη δικηγόρο του Μαρίνα Δαλιάνη, αρνείται τις κατηγορίες, υποστηρίζει ότι ποτέ δεν είχε πάει στο διαμέρισμα στο Χαλάνδρι, που σύμφωνα με την Αστυνομία χρησιμοποιούσαν μέλη της Οργάνωσης και τονίζει ότι γνώριζε από το γυμναστήριο έναν εκ των κατηγορουμένων, ο οποίος παραμένει προσωρινά κρατούμενος.

Σύμφωνα με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, αποτυπώματά του έχουν βρεθεί σε κινητά αντικείμενα, στο επίμαχο διαμέρισμα.

Ρεκόρ στις τάπες (video)

Έφτασε τις 1.000 τάπες και γράφτηκε στην ιστορία του NBA! Ο λόγος για τον Τζος Σμιθ που είναι ο νεότερος παίκτης με τις περισσότερες τάπες.

Έδεσε με σύρμα ένα γεράκι στο αυτοκίνητό του

Το FIFA Online σύντομα και στην Ευρώπη

Το FIFA Online είναι ένα νέο παιχνίδι...
...απο την ΕΑ Sports, που συνδυάζει τα στοιχεία ενός παιχνιδιού ποδοσφαίρου και ενός RPG.

Θα κυκλοφορήσει φέτος το καλοκαίρι στην αγορά της Ευρώπης και θα διατίθεται δωρεάν.







Brad Pitt: "Αγαπάω ακόμη την J.Aniston!"

13 εκατομμύρια ευρώ για έναν Πικάσο!

Το ένα από τα δύο έργα του Πικάσο είναι ο σπάνιος πίνακας με την ονομασία «Jacqueline».
Εκτέθηκε για πρώτη φορά μετά το 1967. Είναι το πορτρέτο της δεύτερης συζύγου του, της Ζακλίν, η οποία πόζαρε συχνά για τον κορυφαίο ζωγράφο, καθώς ξεχώρισε από τις υπόλοιπες μούσες του. Το πορτρέτο φιλοτεχνήθηκε το 1963 και πωλήθηκε χθες έναντι 13 εκατ. δολαρίων!

Το δεύτερο είναι το "Homme Assis sur une Chaise", δηλαδή "Ανδρας που κάθεται σε καρέκλα" ένα πορτρέτο που φιλοτέχνησε το 1956 και πωλήθηκε έναντι 9,7 εκατ. δολαρίων.

Ληστεία μέρα μεσημέρι μέσα στο Μετρό!

Νέα αναβολή της δίκης Γρηγορόπουλου

Σε νέα αναβολή οδηγήθηκε η εκδίκαση της υπόθεσης της δολοφονίας του 15χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Άμφισσας. Οι λόγοι που οδήγησαν στην εξέλιξη αυτή, ήταν το ανυπέρβλητο κώλυμα στο πρόσωπο της εισαγγελέας έδρας, η οποία έχασε προσφιλές της πρόσωπο.

Την ίδια ώρα ο βασικός κατηγορούμενος ειδικός φρουρός Επαμεινώνδας Κορκονέας ήταν απών. Ο λόγος της απουσίας του ήταν διότι όπως ανακοινώθηκε, παρουσίασε πρόβλημα και τον μετέφεραν εσπευσμένα από τις φυλακές Μαλανδρίνου στην ψυχιατρική κλινική των φυλακών Κορυδαλλού.

Σύντομα τεχνητή καρδιά για νεογνά και παιδιά

Η αλματώδης εξέλιξη της τεχνολογίας μας βοηθά ώστε η τελειοποίηση της εμφυτεύσιμης τεχνητής καρδιάς, να αναμένεται να ολοκληρωθεί τα επόμενα χρόνια. Το όραμα της κατασκευής μιας μικρής πλήρως εμφυτεύσιμης τεχνητής καρδιάς ή μιας συσκευής με κατάλληλα τεχνικά χαρακτηριστικά που θα επιτρέπουν τη χρησιμοποίησή της ακόμα και σε νεογνά, βρέφη και παιδιά δεν θεωρείται απλά εφικτό, αλλά αναμένεται να εφαρμοστεί σε κλινικές μελέτες στο πολύ εγγύς μέλλον’, τόνισε κατά τη διάρκεια Συνέντευξης Τύπου, με αφορμή το Πανελλήνιο Ετήσιο Συνέδριο της Καρδιακής Ανεπάρκειας ο κ Σταμάτης Αδαμόπουλος, γγ της Εταιρείας Μελέτης και Έρευνας της Καρδιακής Ανεπάρκειας.

‘Ήδη , όπως συμπλήρωσε ο κ Αδαμόπουλος, η τεχνητή καρδιά που χρησιμοποιείται τα τελευταία χρόνια έχει αυξήσει το προσδόκιμο ζωής στο 70% των ασθενών που βρίσκονται στο τελικό στάδιο, ενώ έχει ξεπεράσει τα 4 χρόνια λειτουργίας σε ορισμένους ασθενείς’.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν ‘την τελευταία τετραετία οι συσκευές μηχανικής υποβοήθησης παλμικής ροής έχουν δώσει τη θέση τους σε συσκευές συνεχούς ροής, οι οποίες τείνουν να αποκτήσουν τα χαρακτηριστικά μιας άριστης ‘τεχνητής καρδιάς’. Κι αυτό γιατί είναι μικρότερες, προκαλούν λιγότερες λοιμώξεις και θρομβοεμβολικά επεισόδια. Παράλληλα με την εντυπωσιακή βελτίωση της ποιότητας ζωής, επιμηκύνουν σημαντικά και το προσδόκιμο ζωής των πασχόντων.

Από την πλευρά του, ο καθηγητής και πρόεδρος της ΕΜΕΚΑ κ Ιωάννης Νανάς ανέφερε ότι ‘ η ετήσια επιβίωση υπερβαίνει το 70% με τις νέες αυτές συσκευές συνεχούς ροής, ενώ η προηγούμενη γενιά συσκευών παλμικής ροής προσέφερε ετήσια επιβίωση περί το 50%’.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε αυτή την κατηγορία ασθενών το προσδόκιμο ζωής για τους 12 μήνες (τον πρώτο χρόνο), χωρίς μηχανική υποστήριξη ή μεταμόσχευση, δεν υπερβαίνει το 25%.

Περισσότερες από 100 τεχνητές καρδιές έχουν τοποθετηθεί στην Ελλάδα

Πιο γρήγορα από ποτέ μεγαλώνουν σήμερα τα δέντρα

Η αύξηση της θερμοκρασίας και της συγκέντρωσης διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα κάνει τα δέντρα να μεγαλώνουν σήμερα με τη μεγαλύτερη ταχύτητα που έχει καταγραφεί εδώ και πάνω από 200 χρόνια, δείχνει μελέτη στις ανατολικές ΗΠΑ.

Η παγκόσμια θέρμανση αφενός παρατείνει την αυξητική περίοδο των φυτών και τους επιτρέπει έτσι να αναπτύσσονται για περισσότερο χρόνο κάθε έτος.

Επιπλέον, η ανάπτυξη των φυτών επιταχύνεται από την αύξηση της συγκέντρωσης του διοξειδίου του άνθρακα, το οποίο απορροφάται από τα φύλα και με τη βοήθεια της ηλιακής ενέργειας μετατρέπεται σε ξύλο.

Αυτοί είναι οι δύο βασικοί λόγοι που προκαλούν την επιτάχυνση, καταλήγει η μελέτη στην έγκριτη αμερικανική επιθεώρηση Proceedings of the National Academy of Sciences.

«Συντάξαμε μια λίστα με τους λόγους για τους οποίους αυτά τα δάση [της μελέτης] θα μπορούσαν να μεγαλώνουν ταχύτερα και στη συνέχεια απορρίψαμε τους μισούς από αυτούς» δήλωσε στη βρετανική εφημερίδα Independent ο Τζέφρι Πάρκερ, οικολόγος δασών στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Έρευνας Smithsonian στο Μέριλαντ.

Ο Πάρκερ και οι συνεργάτες του παρακολούθησαν για 20 χρόνια την ανάπτυξη των δέντρων σε 50 δειγματοληπτικές εκτάσεις με δέντρα διαφόρων ειδών. Το 90% των δειγμάτων εμφάνιζαν πολύ ταχύτερη αύξηση από ό,τι θα είχε προβλεφθεί με βάση το μακροπρόθεσμο μέσο ρυθμό -δύο με τέσσερις φορές πιο γρήγορα.

Μάλιστα δέντρα που εξετάστηκαν μεγαλώνουν σήμερα με το μεγαλύτερο ρυθμό από τότε που φύτρωσαν -εδώ και 225 χρόνια για τα πιο ηλικιωμένα δέντρα της μελέτης.

Σε σχέση με τι συνέβαινε πριν από 20 χρόνια, τα δάση που εξετάστηκαν παράγουν σήμερα επιπλέον μισό τόνο ξύλου ανά στρέμμα, υπολογίζουν οι ερευνητές.

Στη διάρκεια του ίδιου χρονικού διαστήματος, η ερευνητική ομάδα διαπίστωσε ότι η συγκέντρωση διοξειδίου του άνθρακα στον αέρα του δάσους είχε αυξηθεί κατά 12%, ενώ η αυξητική περίοδος είχε παραταθεί κατά 7,8 ημέρες.

Η τελευταία μελέτη φαίνεται να συμφωνεί με παλαιότερες προβλέψεις, σύμφωνα με τις οποίες η κλιματική αλλαγή θα ωφελήσει τη γεωργία και ίσως αυξήσει τη δασοκάλυψη, τουλάχιστον σε μεγάλα γεωγραφικά πλάτη του βορείου ημισφαιρίου.

Θα μπορούσε επίσης να χρησιμοποιηθεί στην επιστημονική και πολιτική διαμάχη για το κατά πόσο τα δάση πρέπει να θεωρηθούν «απορροφητήρες» άνθρακα που πρέπει να προσμετρώνται στις εκπομπές άνθρακα κάθε χώρας.

Newsroom ΔΟΛ

Θα απαγορεύεται με νόμο ο τζόγος στο Διαδίκτυο

Nα αποφύγει το ενδεχόμενο ιδιωτικοποίησης του ΟΠΑΠ επιχειρεί τώρα η κυβέρνηση. Σύμφωνα με πληροφορίες, στο κυβερνητικό στρατόπεδο κερδίζουν έδαφος εκείνοι που εκτιμούν ότι ο Οργανισμός μπορεί να προσφέρει περισσότερα στα δημόσια ταμεία παραμένοντας στον έλεγχο του Δημοσίου, παρά με μια ad hoc μετοχοποίησή του. Προς την κατεύθυνση αυτή συμβάλλει και η πτώση των αξιών στο Χ.Α., με τη μετοχή του ΟΠΑΠ να διαπραγματεύεται κοντά στα 15 ευρώ - πολύ χαμηλότερα απ' ό,τι ένα χρόνο πριν, που η μετοχή βρισκόταν σταθερά πάνω από τα 20 ευρώ.

Η εκτίμηση αυτή αναμένεται να επιβεβαιωθεί πολύ σύντομα, εφόσον η κυβέρνηση φέρει τη ρύθμιση στη Βουλή που θα απαγορεύει τον διαδικτυακό παράνομο τζόγο. Η ρύθμιση θα επιβάλει στις τράπεζες την απαγόρευση εκκαθάρισης συναλλαγών μέσω πιστωτικών καρτών προς διαδικτυακούς τόπους που χρησιμοποιούνται για τυχερά παιχνίδια και οι οποίοι δεν διαθέτουν άδεια δραστηριοποίησης στην Ελλάδα. Και κάτι τέτοιο δεν ισχύει για κανένα, ακόμη και για την περίπτωση του ΟΠΑΠ.

Η ρύθμιση, σύμφωνα με πληροφορίες, θα επιβάλει πρόστιμα έως 60.000 ευρώ ανά περίπτωση, ενώ δεν αποκλείεται και η πιθανότητα φυλάκισης όσων παρανομούν. Ακόμη η ρύθμιση θα απαγορεύει τη διαφήμιση υπηρεσιών τυχερών παιχνιδιών, χωρίς την προηγούμενη έγκριση της αρμόδιας επιτροπής του υπουργείου Οικονομίας. Πρόκειται για την επιτροπή την οποία ανακοίνωσε η προηγούμενη κυβέρνηση και η οποία ποτέ δεν επισημοποιήθηκε, λόγω μη δημοσίευσής της στο ΦΕΚ.

Τέλος η ρύθμιση η οποία εκτιμάται ότι θα φτάσει στη Βουλή μέσα στον Φεβρουάριο, θα νομιμοποιήσει την πρόσφατη δικαιοπρακτική συμφωνία ΟΠΑΠ και πρακτόρων, επιβάλλοντας την υποχρεωτική υπογραφή απ' όλους εκείνους που το κράτος έχει διαθέσει στο παρελθόν άδεια λειτουργίας πρακτορείου Προ-Πο.

Σε ό,τι αφορά την πιθανή μετοχοποίηση, είναι εμφανές ότι η κυβέρνηση δεν έχει λάβει τις οριστικές της αποφάσεις, όπως δήλωσε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Γ. Πεταλωτής. Πολλοί ωστόσο ισχυρίζονται πως το μπλοκ κατά της ιδιωτικοποίησης του ΟΠΑΠ, μπορεί να σπάσει εύκολα, μόλις η κυβέρνηση και το οικονομικό επιτελείο συνειδητοποιήσει πλήρως την τραγική κατάσταση των οικονομικών του κράτους. «Οι σημερινές απόψεις μπορεί ν' αλλάξουν μέσα σε πέντε - έξι μήνες», λέει στέλεχος της αγοράς, σημειώνοντας ότι εμπρός στον κίνδυνο να μην καταβληθούν μισθοί, συντάξεις και επιδόματα ανεργίας, μια στροφή 180 μοιρών είναι πολύ πιθανή.

Και αυτό γιατί ο ΟΠΑΠ (μαζί με δύο - τρεις άλλες επιχειρήσεις δημόσιου συμφέροντος) θεωρείται η μόνη αξιόπιστη πηγή εσόδων προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος των εσόδων των 2,5 δισ. ευρώ από αποκρατικοποιήσεις. Ωστόσο, σε μια τέτοια κίνηση η κυβέρνηση θα απεμπολήσει οριστικά το μονοπώλιό της στα τυχερά παιχνίδια με ό,τι συνεπάγεται αυτό.

Πιο άνυδρη έγινε η Θεσσαλονίκη

Ελαφρώς θερμότερη φαίνεται ότι έγινε η Θεσσαλονίκη τον τελευταίο μισό αιώνα, καθώς οι μέσες ετήσιες θερμοκρασίες αυξήθηκαν με ρυθμό 0,87 βαθμών Κελσίου ανά εκατονταετία μεταξύ 1959 και 2007, σύμφωνα με επεξεργασία στοιχείων, που κατεγράφησαν από το Περιφερειακό Μετεωρολογικό Κέντρο Μακεδονίας. Πάντως, την τελευταία πενταετία (2004-2009), η πόλη έγινε αισθητά πιο άνυδρη, καθώς οι ετήσιες βροχοπτώσεις περιορίστηκαν σημαντικά και έγιναν πιο ραγδαίες.

"Ο ρυθμός ανόδου της θερμοκρασίας στη Θεσσαλονίκη είναι 0,87 βαθμοί/100 χρόνια, με μέση ετήσια τιμή τους 15,7 βαθμούς C. O ρυθμός αυτός δεν είναι ανησυχητικός, αν και υπερβαίνει τον μέσο όρο της Ελλάδας, όπου η μέση θερμοκρασία τα τελευταία 50 χρόνια εμφανίζει ελαφρά μείωση, με σημαντική τάση ανόδου μόνο τα τελευταία 15 έτη", επεσήμανε ο αναπληρωτής καθηγητής Φυσικής Περιβάλλοντος στο Τμήμα Φυσικής του ΑΠΘ, Δημήτρης Μελάς.

Πάντως, συμπλήρωσε, αν και οι μέσες μέγιστες θερμοκρασίες στη Θεσσαλονίκη παρουσιάζουν κάθοδο στο διάστημα 1959-2007, σημαντική -της τάξης των 5,07 βαθμών Κελσίου/100 χρόνια- είναι η άνοδος στις μέσες ελάχιστες. Αυτό σημαίνει ότι μειώθηκε σημαντικά η διαφορά θερμοκρασίας ανάμεσα στη νύχτα και τη μέρα.

Όπως εξηγεί ο κ.Μελάς, αν οι μετρήσεις κατέγραψαν κάποιο ανησυχητικό στοιχείο γενικά για την Ελλάδα, αυτό δεν είναι η μεταβολή της θερμοκρασίας, η οποία δεν είναι σημαντική, αλλά η μεγάλη πτώση του λεγόμενου "υετού" (σ.σ. υετός αποκαλείται κάθε υδάτινη εναπόθεση στο έδαφος από βροχή, χιόνι, χιονόνερο ή χαλάζι). Συνολικά στην Ελλάδα, η παρατηρούμενη μέση μείωση του υετού είναι 1,9 χιλιοστά/έτος την τελευταία 40ετία.

Σε πολλούς δε, μετεωρολογικούς σταθμούς (π.χ., στην περιοχή της Αττικής και της Θεσσαλονίκης), η μείωση του υετού συνδυάζεται με αύξηση της ραγδαιότητας των βροχών. Το φαινόμενο αυτό εμφανίζεται έντονο στην Αθήνα τα τελευταία 15-20 χρόνια, όπου οι βροχές είναι συνολικά λιγότερες, αλλά αυξήθηκε σημαντικά το ποσοστό ημερών με ύψος βροχής, που υπερβαίνει τα 30 χιλιοστά (mm).

Στη Θεσσαλονίκη, ο μέσος υετός στην περίοδο 1959-2007 διαμορφώθηκε σε 579 mm. Ωστόσο, την τελευταία πενταετία (2004-2009) ήταν αισθητά μειωμένος σε σύγκριση με την προηγούμενη περίοδο, στα 410 mm. Βέβαια, λόγω της βραχείας περιόδου παρατήρησης του φαινομένου (μόνο μια πενταετία), είναι δύσκολο να πει κάποιος με βεβαιότητα αν πρόκειται για γενικότερη τάση μείωσης των βροχοπτώσεων στη Θεσσαλονίκη.

protothema

Έξαρση εγκληματικότητας και στην Κρήτη

Ανησυχία και στην Κρήτη από την αύξηση των περιστατικών το 2009. Την αγανάκτηση της κοινωνίας για την κατάσταση που βιώνουν καθημερινά με την έξαρση της εγκληματικότητας επιβεβαιώνουν τα στατιστικά στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ. για το 2009, τα οποία είδαν το φως της δημοσιότητας.

Το ευτύχημα για την Κρήτη είναι ότι δεν βρίσκεται ανάμεσα στις περιφέρειες, όπου οι εγκληματικές ενέργειες παρουσιάζουν μια πρωτοφανή έκρηξη, χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει ότι δεν υπάρχει έντονο πρόβλημα στο νησί.

Προβλήματα, τα οποία είναι γνωστά σε όλους και περιλαμβάνουν από εμπόριο όπλων και ναρκωτικών, μέχρι θρασύτατες ληστείες με μπουλντόζες και πάρα πολλά περιστατικά ξεκαθαρίσματος λογαριασμών.
Άλλωστε, και ο ίδιος ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη παραδέχθηκε στη διάρκεια της πρόσφατης επίσκεψής του στην Κρήτη ότι υπάρχουν περιοχές εδώ που βρίσκονται ακόμη στο «κόκκινο» και χρίζουν ακόμη και της πραγματοποίησης εκκαθαριστικών επιχειρήσεων στο μέλλον.

Το γεγονός, πάντως, ότι η Κρήτη δεν συγκαταλέγεται ανάμεσα στις περιοχές της χώρας που κατέχουν την πρωτιά στην εγκληματικότητα είναι ένα στοιχείο ενθαρρυντικό, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι είναι επιτακτική ανάγκη να αλλάξουν στο Σώμα πάρα πολλά πράγματα και να ακολουθηθεί ένας άλλος σχεδιασμός στο άμεσο μέλλον.

Συναγερμός

Τα στατιστικά στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ. δείχνουν αύξηση συγκεκριμένων αδικημάτων ακόμη και 400% σε ορισμένες περιοχές της χώρας!

Προκαλεί τρόμο η σκληρή αλήθεια των στατιστικών δεδομένων που ανακοίνωσε το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ.

Τον περασμένο Δεκέμβρη μόνο στην Αττική κατεγράφησαν 388 ληστείες, με άλλα λόγια σχεδόν 13 ληστείες την ημέρα κατά μέσο όρο.

Όσο για τις κλοπές-διαρρήξεις, έφτασαν το Δεκέμβριο τις 7.100 πανελλαδικά, δηλαδή τις 236 κλοπές την ημέρα κατά μέσο όρο.

Οι δείκτες δεν είναι καλύτεροι ούτε όταν αφορούν το οργανωμένο έγκλημα.

Εμπόριο ναρκωτικών, απάτες ύψους εκατομμυρίων ευρώ, εκβιασμοί, εμπόριο ανθρώπων, σεξουαλική εκμετάλλευση γυναικών, εμπόριο όπλων, ξέπλυμα μαύρου χρήματος φαίνεται πως είναι οι πιο επικερδείς δραστηριότητες των οργανωμένων συμμοριών, που λειτουργούν σε μαφιόζικη δομή.

Τα αδικήματα με τη μεγαλύτερη ποσοστιαία αύξηση το 2009 σε όλη τη χώρα, σε σύγκριση με την προηγούμενη χρονιά είναι τα εξής:

Ληστείες (42,97%), κλοπές οχημάτων (13,38%), κλοπές-διαρρήξεις (7,14 %), σεξουαλική εκμετάλλευση (67,18%), επαιτεία 52,25%.

Από τις 4708 ληστείες της περασμένης χρονιάς οι 365 έγιναν σε τράπεζες, οι 459 σε σούπερ μάρκετ και 133 σε πρατήρια καυσίμων.

Βέβαια, οι σημαντικότερες αυξήσεις σοβαρών εγκλημάτων καταγράφονται σε Αττική και Θεσσαλονίκη.

Ειδικά στις ληστείες, οι μεγαλύτερες αυξήσεις καταγράφονται στις εξής περιφέρειες:

Ήπειρο (αύξηση 162,5 %), Κεντρική Μακεδονία (105,26%), Θεσσαλία (100%), Δυτική Ελλάδα (87,72%).

digitalcrete

Ανέβηκε μία θέση στη FIFA η εθνική ποδοσφαίρου

Μια θέση ανέβηκε στην παγκόσμια κατάταξη η εθνική ομάδα ποδοσφαίρου των ανδρών και βρίσκεται, πλέον, στην 12η θέση για τον μήνα Ιανουάριο, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της FIFA. Στο μεταξύ η Ισπανία παρέμεινε στην πρώτη θέση του κόσμου, έχοντας στη δεύτερη θέση πάντα την Βραζιλία.







Αναλυτικά η πρώτη 15αδα του κόσμου:

1. Ισπανία 1627 βαθμοί

2. Βραζιλία 1568

3. Ολλανδία 1288

4. Ιταλία 1209

5. Πορτογαλία 1176

6. Γερμανία 1173

7. Γαλλία 1117

8. Αργεντινή 1082

9. Αγγλία 1076

10.Αίγυπτος 1069 (+14 θέσεις)

11.Κροατία 1053 (-1)

12.Ελλάδα 1030 (+1)

13.Ρωσία 1026 (-1)

14.ΗΠΑ 963

15.Νιγηρία 956 (+7)

ΡΟΧΑΛΗΤΟ ΚΑΙ ΚΙΛΑ ΤΕΛΟΣ

Πρόκειται για ένα χάπι που ονομάζεται Qnexa το οποίο λαμβάνεται μία φορά ημερησίως και στις δοκιμές που γίνονται στις ΗΠΑ δείχνει ότι περιορίζει σε ποσοστό 70% το ροχαλητό.

Το φάρμακο είναι ένας συνδυασμός φεντερμίνης (διαιτητικό φάρμακο) και τοπιραμάτης (φάρμακο κατά της ημικρανίας και της επιληψίας) και στις έρευνες πήραν μέρος άνδρες και γυναίκες ηλικίας 30-65 ετών με σύνδρομο αποφρακτικής άπνοιας του ύπνου.

Η πάθηση οφείλεται συνήθως σε μηχανικά και δομικά προβλήματα των αειφόρων οδών και προκαλεί διάφορα συμπτώματα ανάμεσα στα οποία έντονο ροχαλητό.

Οπως αποδείχτηκε, το χάπι όχι μόνο περιόρισε σημαντικά το ροχαλητό στους ασθενείς αλλά μείωσε την αρτηριακή τους πίεση (άλλο ένα σύμπτωμα του συνδρόμου) ενώ ταυτόχρονα έχασαν και περίπου 10% του βάρους τους.

Ο ήλιος αυξάνει την ανδρική λίμπιντο

Λίγος ήλιος την ημέρα εκτοξεύει την ανδρική λίμπιντο, σύμφωνα με νέα μελέτη. Και αυτό διότι τα επίπεδα τεστοστερόνης αυξάνονται ανάλογα με τα επίπεδα βιταμίνης D στον οργανισμό- βιταμίνη η οποία συντίθεται κυρίως από το δέρμα ύστερα από έκθεση σε ηλιακή ακτινοβολία, ενώ μπορεί επίσης να ληφθεί σε μικρότερες ποσότητες από τροφές όπως τα λιπαρά ψάρια και το κρέας.

Ερευνητές από το Ιατρικό Πανεπιστήμιο του Γκρατς στην Αυστρία ανακάλυψαν ότι άνδρες με τα υψηλότερα επίπεδα βιταμίνης D στον οργανισμό τους εμφάνιζαν και τα υψηλότερα επίπεδα τεστοστερόνης στο αίμα τους.

"Οι άνδρες της Χρονιάς".

Σε μια εντυπωσιακή και λαμπερή τελετή απονεμήθηκαν για 14η φορά τα βραβεία «Άνδρες της Χρονιάς» του περιοδικού Status, που θα προβληθούν από το Star την Τρίτη, 9 Φεβρουαρίου.

Πρωτοεμφανιζόμενος δεν θα μπορούσε να είναι άλλος από τον Νικ Καλάθη, τον μπασκετμπολίστα του ΠΑΟ και της Εθνικής μας, ενώ αθλητής της χρονιάς αναδείχθηκε ο οδηγός αγώνων ράλι Λάμπρος Αθανασούλας.

Μην ρωτήσετε για τον τραγουδιστή του 2009... Sakis φυσικά!

Ως τηλεοπτική προσωπικότητα βραβεύτηκε ο «εφιάλτης της κουζίνας» Έκτορας Μποτρίνι και ως ραδιοφωνική ο Τζίμης Πανούσης, ενώ το βραβείο ηθοποιού πήρε ο Γιάννης Μπέζος και δημοσιογράφου ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Χρυσός άνδρας του 2009; Ο Ότο Ρεχάγκελ, που έκανε την Εθνική ποδοσφαίρου να «πετάξει». Από τον χώρο του αθλητισμού, όμως, προέκυψε και ο διεθνής άντρας, ο Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς.

Το βραβείο του συγγραφέα της χρονιάς πήγε στο δίδυμο Δοξιάδη - Παπαδημητρίου των Logicomix, συνθέτης του 2009 αναδείχθηκε ο Δημήτρης Παπαδημητρίου και επιστήμονας ο Γιώργος Λάγιος (πρωταγωνιστής στην κίνηση των αυτοκινήτων με υδρογόνο).

Ο Δημήτρης Παντερμαλής ανακηρύχθηκε manager της χρονιάς, ενώ ο Σισέ φαίνεται πως ξετρέλανε τους πάντες με την χαίτη του και βγήκε stylish man της χρονιάς.

Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η στιγμή της βράβευσης του Θανάση Βέγγου για το «έργο ζωής», καθώς και η βράβευση των Ελλήνων διασωστών στην Αϊτή (που ανέσυραν ζωντανό έναν νεαρό ενώ είχαν σταματήσει οι έρευνες εντοπισμού επιζώντων).

Την δική του «νότα» στη βραδιά έβαλε ο μεγάλος μουσικοσυνθέτης Μίκης Θεοδωράκης.

Συναυλία της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης για την Αϊτή

Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου, στις 9 το βράδυ, στην Αίθουσα Τελετών του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης.

Τα έσοδα της συναυλίας θα διατεθούν υπέρ των πληγέντων από τον καταστροφικό σεισμό της 12ης Ιανουαρίου

Με τη βαθιά πεποίθηση ότι η τέχνη είναι άρρηκτα δεμένη με τη ζωή σε όλες τις εκφάνσεις της, ακόμη και –ή κυρίως- με τις πιο τραγικές, η ΚΟΘ ευελπιστεί με αυτή την πρωτοβουλία να συμβάλει στις προσπάθειες για την ανακούφιση των συνανθρώπων μας στην Αϊτή.

Σολίστ στη συναυλία θα είναι ο Διονύσιος Γραμμένος (κλαρινέτο), νικητής του Πανευρωπαϊκού Διαγωνισμού «Eurovision Young Musicians 2008»

Την ΚΟΘ θα διευθύνει ο αρχιμουσικός Κάρολος Τρικολίδης. Θα παρουσιαστούν έργα των Μότσαρτ, Σούμπερτ, Μπετόβεν. Γενική είσοδος: 20 ευρώ.

enet

Βρέθηκε το γονίδιο της υπερμετρωπίας

Αυστραλιανοί επιστήμονες ανακοίνωσαν ότι ανακάλυψαν ένα γονίδιο (HGF) που σχετίζεται με την υπερμετρωπία, μια εξέλιξη που, όπως είπαν, μπορεί να οδηγήσει στην ανάπτυξη νέας θεραπείας αποκατάστασης του προβλήματος με φάρμακα πια και όχι με γυαλιά. Η ανακάλυψη έγινε από ερευνητές του Οφθαλμολογικού Κέντρου Ερευνών του πανεπιστημίου της Μελβούρνης υπό τον καθηγητή Πολ Μπερντ.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, το γονίδιο βελτιώνει την κατανόηση των επιστημόνων για τους βιολογικούς μηχανισμούς που εμπλέκονται στην όραση. Σήμερα, οι μόνες διαθέσιμες θεραπείες για την υπερμετρωπία είναι τα κατάλληλα γυαλιά, οι φακοί επαφής και η επέμβαση με λέιζερ.

Οι επιστήμονες ανέλυσαν το DNA 551 Αυστραλών για να εντοπίσουν γενετικές παραλλαγές που σχετίζονται με την υπερμετρωπία, μια πάθηση που δεν είναι ακόμα γνωστή η αιτιολογία της και η οποία επιτρέπει στους ανθρώπους να βλέπουν καλά μακριά αλλά όχι κοντά (π.χ. διάβασμα). Σύμφωνα με τους ερευνητές, η υπερμετρωπία οφείλεται μάλλον σε ένα συνδυασμό γενετικών και περιβαλλοντικών παραγόντων.

Το γονίδιο HGF είναι το πρώτο που ανακαλύφθηκε ότι σχετίζεται με τη συγκεκριμένη διαταραχή της όρασης, η οποία εμφανίζει αύξηση διεθνώς.

Τρεις σκύλοι σκότωσαν τον ιδιοκτήτη τους στην Σλοβενία

Τρεις σκύλοι ράτσας μπουλμάστιφ επιτέθηκαν και σκότωσαν τον ιδιοκτήτη τους, το βράδυ της Τρίτης, σε κεντρική οδό της Λιουμπλιάνας. Σύμφωνα με την αστυνομική διεύθυνση της Λιουμπλιάνας, αστυνομικοί πυροβόλησαν και σκότωσαν τον ένα σκύλο, ενώ οι άλλοι δύο σκύλοι είναι υπό έλεγχο. Οι δύο σκύλοι, όπως μετέδωσαν τα σλοβενικά ΜΜΕ, πριν από τρία χρόνια είχαν επιτεθεί σε 35χρονο, ο οποίος μεταφέρθηκε σε μονάδα εντατικής θεραπείας στο νοσοκομείο της Λιουμπλιάνας, με πολλαπλά τραύματα από δαγκώματα και επέζησε, αφού προηγουμένως υποβλήθηκε σε πολλές εγχειρήσεις. Μετά την επίθεση το 2006, οι σκύλοι μεταφέρθηκαν σε καταφύγιο ζώων για επανεκπαίδευση. Ο τελευταίος ιδιοκτήτης τους αποφάσισε να αναλάβει τη φροντίδα των σκύλων, που ανήκαν στη σύντροφό του, η οποία έχει πεθάνει.

Το τραγικό γεγονός έφερε στο προσκήνιο το θέμα της τήρησης αυστηρών όρων όσον αφορά τη συγκατοίκηση με επικίνδυνους σκύλους.

Το υπουργείο Γεωργίας της Σλοβενίας είχε λάβει απόφαση μετά την επίθεση στον 35χρονο το 2006, να θανατωθούν οι σκύλοι, αλλά αργότερα ανακάλεσε την απόφαση, καθώς ο ιδιοκτήτης είχε δεχθεί να τηρήσει αυστηρούς όρους επιτήρησης.

Ο εθισμός στο ίντερνετ προκαλεί κατάθλιψη;

Σημάδια κατάθλιψης είναι πολύ πιθανό να εμφανίσουνοι άνθρωποι που περνάνε πολύ χρόνο στο διαδίκτυο, σύμφωνα με μια νέα βρετανική επιστημονική έρευνα, η οποία όμως συναντά αντιδράσεις, μεταξύ άλλων επειδή δεν είναι ξεκάθαρο αν το Ίντερνετ προκαλεί κατάθλιψη ή αν αντίστροφα οι καταθλιπτικοί άνθρωποι έλκονται από αυτό.

Η έρευνα, που μελέτησε περίπου 1.300 άτομα ηλικίας 16 - 51 ετών (από τους οποίους το 1,2% χαρακτηρίστηκαν "εθισμένοι" στο Ίντερνετ), έγινε από ψυχολόγους του πανεπιστημίου του Λιντς υπό την Κατριόνα Μόρισον και δημοσιεύτηκε στο περιοδικό "Psychopathology" (Ψυχοπαθολογία).



Οι ερευνητές, όπως ανέφεραν, βρήκαν "εντυπωσιακά" στοιχεία ότι ορισμένοι φανατικοί χρήστες του διαδικτύου αναπτύσσουν καταναγκαστική εξάρτηση από αυτό και αντικαθιστούν τις κοινωνικές συνήθειες της πραγματικής ζωής τους με τις online επαφές και τις συνομιλίες σε chat-rooms και κοινωνικά sites όπως το Facebook.

Η τάση αυτή πιθανώς συνδέεται με τον εθισμό και την κατάθλιψη. "Αυτό το είδος εθιστικού "σερφαρίσματος" μπορεί να έχει σοβαρές επιπτώσεις στη διανοητική υγεία", σύμφωνα με την έρευνα.

Οι "κολλημένοι" με το Ίντερνετ περνάνε πολλή ώρα σε ιστοσελίδες πορνό ή online τυχερών παιγνιδιών, σε online κοινότητες, καθώς και σε κοινωνικά δίκτυα. Όλοι βρέθηκαν να έχουν περισσότερα συμπτώματα μέτριας έως σοβαρής κατάθλιψης, αν και οι ερευνητές παραδέχτηκαν ότι δεν μπορούν να είναι απόλυτα βέβαιοι τι τελικά προηγείται: η κατάθλιψη ή ο εθισμός στο διαδίκτυο. Όπως είπαν πάντως, είναι σίγουρο ότι για ορισμένους ανθρώπους, η υπερβολική χρήση του Ίντερνετ μπορεί να αποτελεί προειδοποιητικό σημάδι για τάση κατάθλιψης, διευκρίνισαν όμως ότι οι περισσότεροι κοινοί χρήστες του Ίντερνετ δεν αντιμετωπίζουν ψυχικά προβλήματα.

"Το διαδίκτυο παίζει σήμερα τεράστιο ρόλο στη σύγχρονη ζωή, όμως τα οφέλη του συνοδεύονται από μια πιο σκοτεινή πλευρά. Ενώ πολλοί από μας το χρησιμοποιούμε για να πληρώσουμε τους λογαριασμούς μας, να ψωνίσουμε και να στείλουμε ηλεκτρονική αλληλογραφία, υπάρχει ένα μικρό ποσοστό του πληθυσμού που δυσκολεύονται να ελέγξουν τον χρόνο που περνάνε στο Ίντερνετ, σε σημείο που αυτό διαταράσσει της καθημερινές δραστηριότητές τους", δήλωσε η υπεύθυνη της έρευνας Κατριόνα Μόρισον.

Όμως άλλοι επιστήμονες, όπως ο δρ Β.Μπελ, του Ινστιτούτου Ψυχιατρικής του Βασιλικού Κολλεγίου του Λονδίνου, δήλωσε ότι ο εθισμός στο διαδίκτυο δεν είναι κάτι που μπορεί να διαγνωστεί αξιόπιστα, ενώ επεσήμανε ότι, σύμφωνα με προηγούμενες έρευνες, όσοι είναι ήδη αγχωτικοί και καταθλιπτικοί, είναι πιο πιθανό να "το ρίξουν" στο Ίντερνετ και όχι το αντίστροφο (δηλαδή το πολύ Ίντερνετ να τους δημιουργήσει ψυχικά προβλήματα).

Άλλοι επεσήμαναν ότι το Ίντερνετ μπορεί να έχει θετική επίδραση στον ψυχισμό του ατόμου, στο βαθμό που τον βγάζει από την απομόνωση, ενθαρρύνοντας τις φιλίες και τις κοινωνικές σχέσεις (έστω και τις online!).

Επανεξελέγη Πρόεδρος ο Παπούλιας


Με 266 ψήφους με φανερή ψηφοφορία επανεξελέγη για δευτερη φορά στην Προεδρία της Δημοκρατίας

Χωρίς Ζιλμπέρτο ο Παναθηναϊκός με Καλλιθέα

Μόνο τον Ζιλμπέρτο Σίλβα θα ξεκουράσει ο Νίκος Νιόπλιας στον αυριανό (17.00 Alpha) προημιτελικό κυπέλλου με την Καλλιθέα στο ΟΑΚΑ.

Επίσης, ο προπονητής του Παναθηναϊκού θα χρησιμοποιήσει τον Μάριο Γκαλίνοβιτς κάτω από τα δοκάρια, όμως κατά τα άλλα δεν προτίθεται να ρισκάρει το παραμικρό.



Ετσι, άφησε εκτός αποστολής τον Τζόρβα, τον Ζιλμπέρτο και τους τραυματίες Νίνη, Γκάμπριελ Ρουκάβινα και κάλεσε τους: Καρνέζη, Γκαλίνοβιτς, Βύντρα, Σεϊταρίδη, Μπιάρσμιρ, Δάρλα, Μαχλελή, Σπυρόπουλο, Καντέ, Σαριέγκι, Σιμάο, Καραγκούνη, Κατσουράνη, Σαλπιγγίδη, Χριστοδουλόπουλο, Λέτο, Σισέ, Πετρόπουλο, Μαρίνο, Κλέιτον.

F1: Εντυπωσιασμένος από το νέο μονοθέσιο ο Χάμιλτον

Εντυπωσιασμένος δείχνει να είναι ο Λιούις Χάμιλτον από το νέο μονοθέσιο της McLaren, καθώς είπε σε δηλώσεις του ότι δεν έχει τα προβλήματα που είχε με αυτό του 2009.

Το 2008 ήταν η χρονιά του και κατέκτησε τον παγκόσμιο τίτλο, όμως πέρυσι έμεινε μακριά από το... στέμμα και φέτος είναι διατεθειμένος να παλέψει ξανά για την κορυφή. Ο λόγος για τον Λιούις Χάμιλτον, που φέτος αισθάνεται πιο αισιόδοξος, καθώς δείχνει να είναι εντυπωσιασμένος από το νέο μονοθέσιο και τον τρόπο, με τον οποίο αυτό λειτουργεί, όπως είπε και ο ίδιος σε δηλώσεις του.

«Είναι μέρα με τη νύχτα η διαφορά συναισθημάτων σε σύγκριση με τον πρώτο γύρο την πρώτη μέρα των πρώτων δοκιμών του 2009. Είναι ένα θετικό συναίσθημα. Προφανώς έχω δει από κοντά την εξέλιξη αυτού του μονοθεσίου γι' αυτό βλέποντας το μονοθέσιο να εξελίσσεται, ήμουν πολύ ενθουσιασμένος όταν έμπαινα σε αυτό σήμερα για να δω απλά ποια μέρη έχουμε βελτιώσει.

Ας ελπίσουμε ότι θα έχουμε απαλλαγεί από πολλά λάθη που είχαμε στο προηγούμενο μονοθέσιο. Μπήκα σε αυτό σήμερα και ένιωσα καλά. Βγήκα χαμογελώντας και όλα τα προβλήματα που είχα γενικά με το προηγούμενο μονοθέσιο δεν τα έχω με αυτό. Είναι πολύ καλύτερο από το μονοθέσιο του 2009, αλλά υπάρχει πολλή δουλειά ακόμα να γίνει.

Σήμερα ήταν απλά ένα σεϊκντάουν για να δω πώς λειτουργεί το μονοθέσιο και να πάρω αίσθηση από τα διάφορα φορτία καυσίμων. Υπάρχουν τομείς που μπορούμε να βελτιώσουμε. Αλλά αισθάνομαι ότι είναι μια τεράστια βελτίωση από την αρχή του 2009», είπε ο Βρετανός, που θέλει να επαναλάβει την επιτυχία του 2008.

gazzetta

ΤΟ ΝΕΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΩΝ GOING THROUGH