Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2010

Απόκριες στη Σταυρούπολη - agelioforos

Με σειρά εκδηλώσεων που το κεντρικό τους στοιχείο θα είναι το φαγητό και το γλέντι, όπως ταιριάζει στην ελληνική παράδοση των ημερών, ετοιμάζεται να γιορτάσει ο Δήμος Σταυρούπολης την Αποκριά.

Η γιορτή θα αρχίσει την Τσικνοπέμπτη (04/02) στις 6.30 στο απόγευμα στην πλατεία Ελευθερίας της Ανω Ηλιούπολης. Στις ψησταριές «θα τσικνίσουν» τα σουβλάκια και μαζί με το κρασί που θα ρέει άφθονο θα διατεθούν δωρεάν από το Δήμο στους συγκεντρωμένους, ενώ το παραδοσιακό μουσικό σχήμα «Παρέα» θα δώσει τον τόνο για να στηθούν οι χοροί.

Την Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου, τη σκυτάλη αναλαμβάνει η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση «ίρις» στις 9 το βράδυ με το «patirdi 2 cineparthite» στο κτίριο του πρώην στρατοπέδου «Παύλου Μελά», ακριβώς απέναντι από το Δημαρχείο. Προϋπόθεση για την είσοδο στο χώρο είναι ενδυμασία καρναβαλιού εμπνευσμένη από ήρωες του κινηματογράφου. Το γλέντι θα ανάψει με το σατιρικό ροκ συγκρότημα «Λουδίας», τους DJ set (Alex ’O Right, Penelope) και τη μοναδική XVANDA.

Οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν την Καθαρά Δευτέρα. Οπως και τα δύο προηγούμενα χρόνια έτσι και φέτος τα Κούλουμα των Σταυρουπολιτών θα γιορταστούν στο πρώην στρατόπεδο «Παύλου Μελά» (παλιά κεντρική πύλη, εκκλησία Αγ. Βαρβάρα) από τις 11.30 το πρωί. Ο Δήμος θα προσφέρει παραδοσιακά εδέσματα όπως κρασί, λαγάνα καθώς και όλα τα απαραίτητα υλικά για την επιτόπου κατασκευή των χαρταετών για τους μικρούς του φίλους. Επιπλέον, θα εμφανιστούν παραδοσιακά χορευτικά σχήματα από τη Σταυρούπολη και το παραδοσιακό μουσικό συγκρότημα του Βασίλη Κασούρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου