Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2009

O Τύπος της Δευτέρας

ΦΩΣ

Τραγικός ο Θρύλος
Εβαλε και το γκολ μόνος του!
1-0, φωτιές έβγαζε ο Αρης
Δώρο το μισό πρωτάθλημα έκανε χθες ένας Ολυμπιακός-φάντασμα...
Ο Μπεν Αρφά λέει «ναι» ή «πάει για άλλα» ο Ολυμπιακός
Ο Μπεν Αρφά θέλει να το τρενάει
Ζίκο: Κάναμε Χριστουγεννιάτικο δώρο στον Αρη
----------------
Ο τρομερός Πανιώνιος κέρδισε 96-94 τον Ολυμπιακό, του «μαύρισε» τις γιορτές και έκανε ευτυχισμένο και τον Ομπράντοβιτς


ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ

Έκαναν ... δώρο Χριστουγέννων στους «πελάτες»
Κάκιστος ο Ολυμπιακός, πέταξε πρωτιά, αήττητο και τον άτυπο τίτλο του πρωταθλητή χειμώνα στη Θεσσαλονίκη
Κορυφαίος και μοιραίος ο Νικοπολίδης
Ο Ζίκο τόνισε ότι η χθεσινή ήταν η χειρότερη εμφάνιση του Ολυμπιακού από την ημέρα που ήρθε στην Ελλάδα: «Χριστουγεννιάτικο δώρο στον αντίπαλό μας»
Δήλωση με νόημα από τον Μπεν Αρφά: «Έως τις 23 του μήνα θα είμαι εδώ»
-----------------
Δωράκι στον Παναθηναϊκό...
Ο Ολυμπιακός έχασε με 96-94 στην παράταση από τον Πανιώνιο και πέταξε στα σκουπίδα το αήττητο και ίσως το πλεονέκτημα έδρας
Παπαλουκάς: «Βλέπω ότι στο πρωτάθλημα δεν... υπάρχουν ίδια μέτρα και ίδια σταθμά»


ΦΙΛΑΘΛΟΣ

Τον γκρέμισε
Ψυχωμένος ο Αρης γονάτισε τον κακό Ολυμπιακό και... έχρισε πρωταθλητή χειμώνα τον Παναθηναϊκό
Εκλεισε τα μάτια ο Παμπορίδης σε πεντακάθαρο πέναλτι υπέρ των γηπεδούχων στο 65
Ο Κάμπορα το γκολ της νίκης στο 70, μετά από τραγικό λάθος Οσκαρ και Νικοπολίδη
Ζίκο: Δώσαμε Χριστουγεννιάτικο δώρο
Κληρώνει για Μπεν Αρφά: «Είμαι αγωνιστής, θέλω να κερδίζω και να παίζω βασικός» τόνισε ο μέσος της Μαρσέιγ
----------------
Ιστορικός Καλαμπόκης
Με την σπουδαιότερη εμφάνιση της καριέρας του ο αρχηγός του Πανιωνίου χάρισε στην ομάδα του ένα μεγάλο θρίαμβο επί του Ολυμπιακού (96-94)
Οι ψυχωμένοι κυανέρυθροι πήγαν το ματς στην παράταση και έριξαν στο καναβάτσο τους διάσημους και πολυδιαφημισμένους αντιπάλους τους

ΕΞΕΔΡΑ

Σεληνιασμένος ο Αρης, μόνο 1-0!
Με γκολ του Κάμπορα στο 69', οι αφυπνισμένοι κίτρινοι του Εκτορ Ραούλ Κουπερ θριάμβευσαν επι του Ολυμπιακού-Νικοπολίδης και Παμπορίδης κράτησαν το σκορ στο 1-0
Ο Ζίκο μίλησε για Χριστουγεννιάτικο δώρο, αλλά συνεχίζει να πιστεύει... «Στο χέρι μας είναι ο τίτλος»
Σχέδιο 24 ωρών για το «oui»
Αποφασισμένος ο Ολυμπιακός να πιέσει τον Μπεν Αρφά για να πάρει σήμερα την απάντησή του
-----------------
Τον κατασπάραξε
Από... πάνθηρα χάθηκε στην παράταση το αήττητο του Ολυμπιακού


GOALNEWS

Αποδόθηκε δικαιοσύνη
Ο Αρης ήταν καλύτερος από τον Ολυμπιακό και κέρδισε και τις εντυπώσεις και την ουσία
Ζίκο: «Χριστουγεννιάτικο δώρο...»
--------------
Ομάδα με ιστορική ψυχή
Απίστευτο ματς στη Νέα Σμύρνη με τον Καλαμπόκη να οδηγεί τον Πανιώνιο στη νίκη επί του Ολυμπιακού
«Ενα καλό μάθημα», ο Παναγιώτης Γιαννάκης θεωρεί ότι η ήττα από τον Πανιώνιο θα «διδακτική»

SPORTDAY

Δώρο Χριστουγέννων
Ο καλύτερος φετινός Αρης γκρέμισε τον Ολυμπιακό από την κορυφή
Δεν μπόρεσε ο Μαρέσκα, στοίχισαν οι απουσίες
Ο Ολυμπιακός χάρισε το γκολ, σύμφωνα με τον Ζίκο: «Κάναμε δώρο»
Ο Γιώργος Γκαλίτσιος εξηγεί τους λόγους της ήττας: «Δεν μπήκαμε δυνατή απ την αρχή»
Σήμερα το κρίσιμο ραντεβού Μπεν Αρφά-Μαρσέιγ, λέει το «ναι»
Κοβάσεβιτς: Ηταν το καλύτερο παιχνίδι της χρονιάς, λάθος η χρησιμοποίηση του Ντομί στα χαφ!
-------------------
Πανιωνάρα!
Η εφτάψυχη ομάδα του Νέναντ Μάρκοβιτς «κατάπιε» τον Ολυμπιακό, παίζοντας στην παράταση με πλέι μέικερ Παπανικολάου και Καλαμπόκη!

Ο Απ. Πετράκης «εγκέφαλος» της απαγωγής Παναγόπουλου

Συμπληρωματική απολογία στην οποία ομολογεί ηγετική ανάμειξη στην υπόθεση της απαγωγής του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου έδωσε στην 35η τακτική ανακρίτρια ο κατηγορούμενος στην υπόθεση Απόστολος Πετράκης.

Ο κατηγορούμενος ζήτησε ο ίδιος να απολογηθεί συμπληρωματικά, καθώς στην πρώτη απολογία που είχε δώσει, είχε επικαλεστεί το δικαίωμα σιωπής. Σύμφωνα με το συνήγορό του Τάκη Κεχαγιόγλου, ο Απόστολος Πετράκης ανέλαβε, ενώπιον της ανακρίτριας την ευθύνη για τη σύλληψη, την οργάνωση και την εκτέλεση του σχεδίου απαγωγής του εφοπλιστή, λέγοντας ότι είχε συνεργούς του στην όλη επιχείρηση πρόσωπα που δεν έχουν συλληφθεί.

Ο Απόστολος Πετράκης, σύμφωνα πάντα με τον συνήγορό του, υποστηρίζει ότι κάποιοι εκ των ήδη συγκατηγορουμένων του δεν έχουν καμία ανάμειξη στην υπόθεση.

Για την απαγωγή του εφοπλιστή και για άλλες υποθέσεις που σχετίζονται με δράση οργανωμένης ομάδας βρίσκονται προσωρινά κρατούμενα συνολικά 19 άτομα.

TO DVD - SUMMER ANGELS ΤΗΣ ΘΕΟΦΑΝΕΙΑΣ

ΘΕΟΦΑΝΙΑΣ ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗ



ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΣΤΙΣ ΚΟΡΥΦΕΣ ΤΩΝ ΒΟΥΝΩΝ



Χριστινα Κολετσα, Δεκεμβριος ‘09, Esquire







Χωρίζουν οι γονείς της Beyonce

Οι γονείς της Beyonce όπως ανακοινώθηκε αποφάσισαν να χωρίσουν έπειτα από 29 χρόνια έγγαμου βίου.

Η Tina Knowles και ο Mathew Knowles σε ανακοίνωσή τους τόνισαν πως αποφάσισαν από κοινού να δώσουν τέλος στο γάμο τους ενώ πρόσθεσαν ότι: «Παραμένουμε φίλοι, γονείς και συνεργάτες». Στην ανακοίνωσή τους οι γονείς της Beyonce αναφέρουν ακόμα πως εάν κάποιος περιμένει ότι ο χωρισμός τους θα είναι άσχημος τότε μάλλον θα δυσαρεστηθεί ενώ ζήτησαν από τα media να σεβαστούν την προσωπική τους ζωή.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα η Tina Knowles κατέθεσε αίτηση διαζυγίου τον περασμένο μήνα.

Η Tina Knowles και ο Mathew Knowles ενώθηκαν με τα δεσμά του γάμου το 1980 και έχουν αποκτήσει δύο κόρες την Beyonce και την Solange.

Οι σταρ αποτίνουν φόρο τιμής στην Brittany Muprhy

Οι σταρ του Hollywood μόλις έμαθαν για τον ξαφνικό θάνατο της Brittany Murphy έσπευσαν με δηλώσεις τους να εκφράσουν τα θερμά τους συλλυπητήρια στην οικογένεια της διάσημης ηθοποιού.

Ο Ashton Kutcher, ο οποίος συμπρωταγωνίστησε με την Murphy στην ταινία, “Just Married”, σε μήνυμά του τόνισε: «Τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια της Brittany, στον σύζυγό της και στην απίστευτη μητέρα της Sharon”.

Η Lindsay Lohan δήλωσε: «Τα θερμά μου συλλυπητήρια στους αγαπημένους της. Είχε απίστευτο ταλέντο και υπέροχη ψυχή».

Η Kim Kardashian δήλωσε: «Εχω πάθει σοκ από το θάνατο της Murphy”.

Η Mena Suvari, η οποία συμπρωταγωνίστησε με την Murphy στην ταινία “Spun”, δήλωσε: «Είμαι συντετριμμένη. Εμαθα το πρωί για το θάνατο της Brittany Murphy και έχω πάθει σοκ».

ΓΑΛΛΙΑ: Όχι για Σισέ στην Εθνική

Την πλάτη στον Τζιμπρίλ Σισέ, γυρίζουν οι συμπατριώτες του, που απαντούν όχι σε ποσοστό 88% στο ενδεχόμενο επιστροφής του στην Εθνική Γαλλίας.

Ο πρώτος σκόρερ του ελληνικού πρωταθλήματος με 11 γκολ σε 15 αγωνιστικές, σε γκάλοπ που διενήργησε η εφημερίδα «L'Equipe» και πήραν μέρος 18.000 αναγνώστες, είχε τη στήριξη του 11%, ενώ ένα μόλις τοις εκατό, ήταν παγερά αδιάφορο για το ζητούμενο.

Η αναφορά της L'Equipe
«Ακόμα και αν ο Ραϊμόν Ντομενέκ μερικές φορές μπορεί να εκπλήσσει τον κόσμο, η επιστροφή του Τζιμπρίλ Σισέ στα 28 του χρόνια μοιάζει απίθανη. Βέβαια τα 13 γκολ με τον Παναθηναϊκό, εκ των οποίων τα δύο τα έβαλε το Σάββατο, μιλάνε για αυτόν. Φτάνοντας στην Αθήνα με τον τίτλο της μεγαλύτερης μεταγραφής της ιστορίας του ελληνικού πρωταθλήματος (8.000.000 ευρώ), ο πρώην επιθετικός της Οσέρ, της Λίβερπουλ, της Μαρσέιγ και της Σάντερλαντ στην αρχή είχε προβλήματα, όμως στη συνέχεια βρήκε την αποτελεσματικότητά του.
Αλλά το σημείο-κλειδί είναι ότι είναι πρώτος σκόρερ στο ελληνικό πρωτάθλημα, το οποίο είναι δεύτερης κλάσης, επομένως η Νότια Αφρική εξακολουθεί να είναι πολύ μακριά».

Η αστυνομία ερευνά το θάνατο της Brittany Murphy

Η αστυνομία του Λος Αντζελες διερευνά τις συνθήκες του θανάτου της αμερικανίδας ηθοποιού Μπρίτανι Μέρφι, που πέθανε χθες σε ηλικία 32 χρόνων και ο ιατροδικαστής θα προχωρήσει σε νεκροτομή και νεκροψία, γράφει σήμερα το περιοδικό People.

Η Μέρφι που είχε παίξει στις ταινίες "Αμαρτωλή Πόλη", "8 Miles", "Το Κορίτσι που άφησα πίσω μου", "Τα Κορίτσια του Μπέβερλι Χιλς" και στο " Παντρευτείτε, χωρίστε...τελειώσατε" πέθανε νωρίς χθες από καρδιακή ανακοπή σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες.

Η Μέρφι, η οποία έπαιζε στον κινηματογράφο από την ηλικία των 2 ετών, βρέθηκε αναίσθητη στην μπανιέρα του σπίτιού της από τη μητέρα της και κατά τη μεταφορά της στο νοσοκομείο απλά διαπιστώθηκε ο θάνατος της.

Η ηθοποιός μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Κέδροι του Σινά, στο Λος Αντζελες, γράφει η εφημερίδα Λος Αντζελες Τάιμς.

Ο ηθοποιός Αστον Κούτσερ με τον οποίο συμπρωταγωνιστούσε στην ταινία " Παντρευτείτε, χωρίστε...τελειώσατε", το 2003, απέστειλε τα συλλυπητήρια του στην οικογένεια της μέσω του διαδικτυακού τόπου Twitter όπου σημειώνει " Ο κόσμος έχασε μια μικρή ηλιαχτίδα".

Η Μέρφι είχε αποσπάσει την προσοχή του κοινού για την ερμηνεία της στην ταινία " Τα Κορίτσια του Μπέβερλι Χιλς", το 1995 όπου υποδυόταν μια περιθωριακή έφηβη, την Τάι, και συνέχισε την ανοδική της πορεία συμπρωταγωνιστώντας με τις Αντζελίνα Τζολί και Γουινόνα Ράιντερ στη δραματική ταινία "Το Κορίτσι που άφησα πίσω μου".

Ο σύζυγος της Μέρφι, σεναριογράφος Σάιμον Μόντζακ, απασχόλησε τον τύπο το Νοέμβριο όταν μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο μόλις έφθασε αεροπορικώς στο Λος Αντζελες με αδιευκρίνιστα ιατρικά προβλήματα.

USA Weekend Box - 18 December 2009

1 Avatar (2009) $73M $73M
2 The Princess and the Frog (2009) $12.2M $44.8M
3 The Blind Side (2009) $10M $165M
4 Did You Hear About the Morgans? (2009) $7M $7M
5 New Moon (2009) $4.37M $275M
6 Invictus (2009) $4.17M $15.8M
7 A Christmas Carol (2009) $3.42M $131M
8 Up in the Air (2009/I) $3.1M $8.11M
9 Brothers (2009/I) $2.63M $22.1M
10 Old Dogs (2009/I) $2.29M $43.6M

Απεβίωσε ο Χρήστος Λαμπράκης

Την τελευταία του πνοή, σε ηλικία 75 ετών, άφησε τα ξημερώματα της Δευτέρας, ο πρόεδρος του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη (ΔΟΛ) Χρήστος Λαμπράκης, ο οποίος νοσηλευόταν στο "Ωνάσειο".

Εισσήχθη στο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο στις 24 Νοεμβρίου 2009 λόγω βαρύτατης καρδιακής ανεπάρκειας τελικού σταδίου και συνυπαρχόντων πολυσυστηματικών προβλημάτων. Υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση τοποθέτησης συσκευής υποστήριξης αριστερής κοιλίας της καρδιάς στις 30 Νοεμβρίου 2009.

Έκτοτε νοσηλευόταν στην Καρδιοχειρουργική Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και κατέληξε λόγω προϊούσης πολυοργανικής ανεπάρκειας. Τη λύπη τους για τον αποθανόντα, εξέφρασε η πολιτική και πολιτειακή ηγεσία.

Διαζύγιο ως δώρο Χριστουγέννων

Ένα διαφορετικό δώρο για τα Χριστούγεννα, σκέφτηκε νομική εταιρεία στο Λονδίνο, για όσους έχουν ξεμείνει από ιδέες για χριστουγεννιάτικα δώρα και παράλληλα ο γάμος τους κλυδωνίζεται. Η εταιρεία Lloyd Platt & Company κυκλοφορεί εκπτωτικά κουπόνια για όσους εκδώσουν διαζύγιο σε εκείνους μέσα στα Χριστούγεννα και μάλιστα πιστεύει οτι πρόκειται για την ιδανικότερη λύση για όσους ενδιαφέρονται έτσι κι αλλιώς για συμβουλές διαζυγίου.

Η εταιρεία η οποία κανονικά χρεώνει 530 δολάρια για τις συμβουλευτικές της υπηρεσίες, ανακοίνωσε ότι έχει κατακλυστεί από εκδηλώσεις ενδιαφέροντος από τις αρχές της προηγούμενης εβδομάδας που εγκαινίασε αυτή την πρωτοβουλία.

Μέχρι στιγμής, έχουν πωληθεί περισσότερα από 60 κουπόνια έναντι 125 λιρών για συνεδρία μισής ώρας με έναν από τους δικηγόρους του γραφείου που ασχολείται με διαζύγια.

Πάντως, εκπρόσωπος της Εκκλησίας της Αγγλίας αποκάλεσε την πρωτοβουλία "θλιβερή". "Το διαζύγιο είναι ένα πολύ προσωπικό ζήτημα και δεν ταιριάζει με την ιδέα των κουπονιών ως δώρο από άλλους ανθρώπους", είπε ο ίδιος.

Το ενδιαφέρον για τα κουπόνια αναμένεται να κορυφωθεί τις επόμενες εβδομάδες.Τα Χριστούγεννα είναι κατά παράδοση μία ιδιαίτερα στρεσογόνος περίοδος για τις οικογένειες και γι' αυτό παρατηρείται ραγδαία αύξηση στον αριθμό των ανθρώπων που αναζητούν νομικές συμβουλές κάθε Ιανουάριο.

Οι Τιτάνες ξανάρχονται

130η επέτειος από τη γέννηση του Στάλιν


Ρώσοι κομμουνιστές κατέθεσαν λουλούδια στον τάφο του Ιωσήφ Στάλιν έξω από τα τείχη του Κρεμλίνου για να τιμησουν την 130η επέτειο από τη γέννηση του ηγέτη της Σοβιετικής Ενωσης.

«Θα θέλαμε οι άνθρωποι να θυμούνται τον Στάλιν ως έναν ιδρυτή, στοχαστή και πατριώτη», δήλωσε στο πρακτορείο RIA Novosti ο Ιβάν Μέλνικοφ, αντιπρόεδρος του Κομμουνιστικού Κόμματος της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Στην πόλη Βορόνεζ στη νοτιοδυτική Ρωσία, κομμουνιστές κόλλησαν φωτογραφίες του Στάλιν σε αφίσες στους δρόμους.

Στο μεταξύ, υποστηρικτές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων υπογράμμισαν το γεγονός ότι ο Στάλιν, ο οποίος έζησε από το 1879 ως το 1953, ήταν υπεύθυνος για το θάνατο εκατομμυρίων σοβιετικών πολιτών. Η Ρωσία δεν έχει ακόμη συμβιβαστεί με το παρελθόν της, σύμφωνα με την οργάνωση Memorial.

Η κληρονομιά του Στάλιν είναι ένα από τα πιο αμφιλεγόμενα ζητήματα στη Ρωσία. Μολονότι τόσο ο πρωθυπουργός Βλαντίμιρ Πούτιν όσο και ο πρόεδρος Ντμίτρι Μεντβέντεφ καταδίκασαν πρόσφατα την τρομοκρατία που είχε εγκαθιδρύσει ο Στάλιν, περίπου 37% των Ρώσων έχουν θετική εντύπωση γι' αυτόν, σύμφωνα με δημοσκοπήσεις.

Η Mercedes GP ανακοίνωσε σήμερα το νέο της μεγάλο σπόνσορα

Η Mercedes GP ανακοίνωσε σήμερα το νέο της μεγάλο σπόνσορα που δεν είναι άλλος από την Petronas - εταιρεία πετρελαιοειδών από τη Μαλαισία.

Η συμφωνία αυτή έρχεται να ταράξει τον κόσμο της F1 μιας και κανείς δεν ήξερε ούτε περίμενε να γίνει κάτι τέτοιο. Η μυστικοπάθεια τελικά της ομάδας τόσο για τους χορηγούς της όσο και για τον δεύτερο οδηγό συνεχίζεται. Η Petronas τα προηγούμενα χρόνια ήταν χορηγός της BMW Sauber.

O Αγωνιστικός Διευθυντής της Mercedes, Norbert Haug είπε: «Η Mercedes-Benz και η Petronas θα δουλέψουν μαζί εντός και εκτός πίστας. Η έδρα της Petronas στην Kuala Lumpur βρίσκεται σε μια σημαντική για την αυτοκινητοβιομηχανία περιοχή, πράγμα που κάνει τη συνεργασία μας ακόμα πιο πολύτιμη». Μάλιστα η Mercedes GP παρουσίασε πώς θα είναι το μονοθέσιο βαμμένο στα χρώματα του νέου της χορηγού.

ΟΛΟ ΒΟΥΤΙΕΣ ΚΑΝΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙ....

ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΨΕΤΕ ΖΩΝΤΑΝΟΥΣ ΤΟΥΣ ΒΑΖΕΛΟΥΣ

«Στο κόκκινο» η εγκληματικότητα

Ραγδαία αύξηση της εγκληματικότητας σε σύγκριση με το 2008 καταγράφηκε το πρώτο 9μηνο του 2009, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάζει αυτή την ώρα σε συνέντευξη Τύπου ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Συγκεκριμένα, καταγράφηκε αύξηση στις παρακάτω «κατηγορίες»:
Διαρρήξεις: 13%
Ληστείες: 43,6%
Ληστείες τραπεζών: 41,8%
Εγκλήματα σεξουαλικής εκμετάλλευσης: 62%
Εκβιασμοί: 60%.

Την ίδια ώρα, ο υπουργός Προστασίας ανακοίνωσε σειρά μέτρων που θα τεθούν άμεσα σε εφαρμογή.
Συγκεκριμένα, ενισχύεται ο θεσμός του αστυνόμου της γειτονιάς σε 18 Αστυνομικά Τμήματα της Αττικής, σε 6 της Θεσσαλονίκης και 21 της Περιφέρειας. Μέχρι τώρα, έχουν επιστρέψει στις υπηρεσίες τους 1.100 αστυνομικοί, οι οποίοι απασχολούνται σε άλλου είδους δραστηριότητες και υπηρεσίες ή ακόμη ήταν αργόμισθοι, ενώ μέχρι το τέλος του έτους αναμένεται να επιστρέψουν στα καθήκοντά τους και άλλοι 350.

Δημιουργούνται 35 θέσεις ψυχολόγων, διερμηνέων και κοινωνιολόγων, ενώ ο υπουργός Οικονομικών υπέγραψε το σχετικό διάταγμα για τη δημιουργία ειδικού τμήματος στο οποίο θα συμμετέχουν 100 αξιωματικοί ειδικών καθηκόντων, όπως οικονομολόγοι, hackers και ηλεκτρολόγοι μηχανικοί.

Άξιο λόγου είναι το γεγονός ότι εφεξής αυτονομούνται και οικονομικά οι Γενικές Αστυνομικές Διευθύνσεις, οι οποίες καλούνται να συντάξουν και να «τρέξουν» τους δικούς τους προϋπολογισμούς.

Όπως ανακοίνωσε ο κ. Χρυσοχοΐδης, εντός του Α’ Τριμήνου του 2010, θα έχει συγκροτηθεί η νέα -πανελλαδικής εμβέλειας- υπηρεσία καταπολέμησης του οργανωμένου εγκλήματος, που θα περιλαμβάνει εκτός από τις υπηρεσίες ασφάλειας και την αντιτρομοκρατική και την κρατική ασφάλεια, στα πρότυπα των διεθνών υπηρεσιών.

Ο Επαναστατικός Αγώνας και οι ρουκέτες

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη ξεκαθάρισε ότι πλέον «παύει η αστυνομία να έχει το ρόλο του χαμάλη και θα απαλλαγεί από τα πάρεργα όπως είναι η φύλαξη αρχαίων χώρων, νοσοκομείων κτλ».

Τέλος, ο κ. Χρυσοχοΐδης επανέλαβε τις γνωστές θέσεις του για την τρομοκρατία και τη μορφή που έχει λάβει στην εποχή μας: «έχουμε να αντιμετωπίσουμε μία καμουφλαρισμένη ιδεολογικά τρομοκρατία με σκοτεινές διαδρομές στον υπόκοσμο».

Αποκάλυψε ωστόσο για πρώτη φορά ότι -σύμφωνα πάντα με την Αστυνομία- ο Επαναστατικός Αγώνας έχει αγοράσει «παρθένες» ρουκέτες -και όπλα που ήδη είναι γνωστό- από ανθρώπους του κοινού εγκλήματος. Έκανε λόγο μάλιστα για «Επαναστατικό Ταμείο».

Καταδίωξη και σύλληψη εμπόρων ναρκωτικών

Χθες το πρωί στις 11:30, στην περιοχή Δενδροποτάμου, ο οδηγός και ο συνοδηγός ΙΧ αυτοκινήτου, ηλικίας 26 και 40 ετών αντίστοιχα, δεν συμμορφώθηκαν σε σήμα στάσης αστυνομικών και προσπάθησαν να διαφύγουν αναπτύσσοντας ταχύτητα.

Στην αστυνομική καταδίωξη που ακολούθησε, οι ύποπτοι πέταξαν από το παράθυρο του οχήματός τους συνολικά 49 ναρκωτικά χάπια, αλλά στην περιοχή των Αμπελοκήπων τελικά ακινητοποιήθηκαν και συνελήφθησαν.

Ομοιοπαθητική ήχου – Καταπολέμηση του θορύβου με θόρυβο

Ο θόρυβος εκνευρίζει, ο θόρυβος ενοχλεί, ο θόρυβος αρρωσταίνει. Για το λόγο αυτό ερευνητές αναζητούν νέες μεθόδους για το πώς μπορούν να προστατευθούμε αποτελεσματικότερα από την ηχορύπανση.

Θόρυβος από το δρόμο. Προστατευτικοί τοίχοι στις εθνικές οδούς απομονώνουν ολόκληρες κατοικημένες περιοχές προσπαθώντας να μειώσουν τον ενοχλητικό θόρυβο. Τέτοιου είδους μέθοδοι, οι οποίοι πνίγουν το θόρυβο ανήκουν στα παθητικά μέτρα προστασίας. Ερευνητές όπως ο Κόλιν Χάνζεν από το Πανεπιστήμιο της Αδελαϊδας στην Αυστραλία, προτιμούν μια άλλη στρατηγική: «Προσπαθούμε να μειώσουμε τον ενοχλητικό θόρυβο με μεγάφωνα και μικρόφωνα. Το μικρόφωνο αναμειγνύει το θόρυβο και ενεργοποιεί ένα μεγάφωνο μέσω ενός κομπιούτερ. Το μεγάφωνο αυτό παράγει έναν αντιήχο, ο οποίος εξουδετερώνει τον αρχικό ήχο».

Ο αντιήχος μπορεί να χρησιμοποιηθεί για παράδειγμα όταν τίθενται σε κίνηση οι προπέλες ενός αεροπλάνου. Εκεί μπορεί να βοηθήσει, ώστε να μειωθεί ο ενοχλητικός θόρυβος, τον οποίο ακούνε οι επιβάτες μέσα στην καμπίνα του αεροπλάνου. Εκτός αυτού μπορεί κανείς να αγοράσει ακουστικά κατά του ήχου. Χρησιμοποιούνται για παράδειγμα και πάλι στα αεροπλάνα, ώστε οι επιβάτες να μπορούν να ακούνε τον ήχο από τις ταινίες ανενόχλητοι.

Μια ιδέα και για τα εργοστάσια

Bildunterschrift: Großansicht des Bildes mit der Bildunterschrift: Ο Κόλιν Χάνζεν θέλει όμως να διευρύνει την εφαρμογή αυτής της μεθόδου ώστε να μην χρησιμοποιείται μόνο στα αεροπλάνα. Μια ιδέα είναι να χρησιμοποιείται στα εργοστάσια. Μέχρι τώρα οι εργάτες φορούν κάποια ακουστικά, τα οποία όμως εμποδίζουν την επαφή με τον έξω κόσμο. Όσο για τα νέα ακουστικά που μπορούν να χρησιμοποιηθούν στα αεροπλάνα δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν στα εργοστάσια. Το πρόβλημα είναι ότι στις μεγάλες αίθουσες των εργοστασίων ο ήχος με τον αντι-ήχο μπορούν να συναντηθούν μόνο σε ορισμένα σημεία του χώρου. Για αυτό ο Κόλιν Χάνζεν θα ήθελε ο αντι-ήχος να συνοδεύει τους εργάτες για παράδειγμα όπως μια δεσμίδα φωτός έναν τραγουδιστή πάνω στη σκηνή. Και ο Χάνζεν θα ήθελε να το επιτύχει ως εξής: «Θα τοποθετήσουμε διάφορα μικρόφωνα στο χώρο. Παράλληλα ένας αισθητήρας θα καταλαβαίνει που βρίσκεται το κεφάλι του εργάτη. Με τη βοήθεια όλων αυτών των μηνυμάτων και ενός ειδικού προγράμματος στο κομπιούτερ μπορούμε να επικεντρώσουμε τον αντι-ήχο στο σημείο που βρίσκεται ο εργάτης».

Σύμφωνα με τον Κόλιν Χάνζεν, η μέθοδός του είναι εφαρμόσιμη, αλλά μπορεί να παρουσιάσει προβλήματα σε βιομηχανικές αίθουσες, οι οποίες δεν είναι καθαρές. Η έλλειψη καθαριότητας επηρεάζει τα μικρόφωνα, τα ηχεία και δεν λειτουργούν πλέον σωστά. Όπως και να έχει πάντως η ιδέα της ομοιοπαθητικής στον ήχο έχει ενδιαφέρον.

Γονίδια «δώρο» όταν προέρχονται από τη μητέρα, «βάρος» από τον πατέρα

Μπορεί το ίδιο γονίδιο να αποτελεί «ευλογία» όταν προέρχεται από τον ένα γονέα και «κατάρα» όταν προέρχεται από τον άλλο; Μπορεί, σύμφωνα με Ισλανδούς επιστήμονες, που βρήκαν ότι ορισμένες σχετιζόμενες με νόσους γονιδιακές μεταλλάξεις είναι επικίνδυνες μόνο όταν έχουν κληρονομηθεί από τον πατέρα.

Όπως αναφέρουν οι ερευνητές της Iceland's Decode Genetics Inc στο περιοδικό Nature, ένα γονίδιο που συνδέεται με το διαβήτη προστατεύει από τη νόσο όταν προέρχεται από τη μητέρα, ενώ αυξάνει τον κίνδυνο ανάπτυξης διαβήτη όταν έχει κληρονομηθεί από τον πατέρα.

Τα ευρήματά τους έδειξαν επίσης ότι ένα γονίδιο που αύξανε ελαφρά τον κίνδυνο καρκίνο του μαστού όταν προερχόταν από τον πατέρα, φαίνεται να μην έχει επιβλαβή επίδραση ή ακόμη και να προσφέρει ήπια προστασία όταν κληρονομείται από τη μητέρα.

Ένα τρίτο γονίδιο που συνδέεται με μια βραδέως εξελισσόμενη μορφή καρκίνου του δέρματος που ονομάζεται βασικοκυτταρικό καρκίνωμα ήταν πολύ πιο επικίνδυνο και πάλι όταν προερχόταν από τον πατέρα.

Ωστόσο, οι επιστήμονες εξεπλάγησαν περισσότερο από τα ευρήματά τους για έναν πολυμορφισμό μονού νουκλεοτιδίου (SNP) σε ένα γονίδιο που συνδέεται με το διαβήτη τύπου 2.

«Η επίδραση της συγκεκριμένης γονιδιακής παραλλαγής δεν είναι μόνο μεγάλη, αλλά και ασυνήθιστη: εάν προέρχεται από τον πατέρα, αυξάνει τον κίνδυνο διαβήτη κατά πάνω από 30% σε σύγκριση με τα άτομα που δεν έχουν τη σχετιζόμενη με τη νόσο παραλλαγή του γονιδίου, ενώ εάν προέρχεται από τη μητέρα μειώνει τον κίνδυνο ανάπτυξης της νόσου κατά περισσότερο από 10%», εξηγούν οι ερευνητές.

Στο πλαίσιο της έρευνάς τους, οι επιστήμονες μελέτησαν τα γονίδια 38.167 Ισλανδών των οποίων η γενετική κληρονομιά έχει αλλάξει ελάχιστα από την έλευση των Βίκινγκς στη χώρα πριν από μια χιλιετία.

Πρόστιμο 300.000 ευρώ στη Google

Στην απαγόρευση ψηφιοποίησης βιβλίων χωρίς την έγκριση των εκδοτών προχώρησε η γαλλική δικαιοσύνη κατά της Google και την επέβαλε πρόστιμο 300.000 ευρώ.
Ειδικότερα, η Google κατά τη διεξαγωγή της δίκης αμφισβήτησε την δικαιοδοσία της γαλλικής δικαιοσύνης ενώ παράλληλα υπερασπίστηκε το δικαίωμα των χρηστών της στην πληροφόρηση.

Από την αντίθετη πλευρά, οι εκδότες μέμφονται την Google στην κίνησή της να βγάλει ένα πρόγραμμα ψηφιοποίησης εκατομμυρίων βιβλίων από μεγάλες αμερικανικές και ευρωπαϊκές βιβλιοθήκες.

"Αναπαράγοντας παράνομα και προσφέροντας πρόσβαση σε αποσπάσματα εκδόσεων χωρίς την έγκριση αυτών που έχουν τα δικαιώματα η εταιρεία Google διέπραξε πλαστογραφία των δικαιωμάτων των συγγραφέων. Γι' αυτό το λόγο απαγόρευσε στην Google να συνεχίσει αυτή την διαδικασία με πρόστιμο 10.000 ευρώ για κάθε ημέρα που δεν συμμορφώνεται με την απόφαση", αναφέρει χαρακτηριστικά η απόφαση του δικαστηρίου.

Ένα μήνα στη διάθεσή της έχει η Google ώστε να συμμορφωθεί με την απόφαση του δικαστηρίου.

Στις τέλειες διαστάσεις του προσώπου κατέληξαν οι επιστήμονες

Στις διαστάσεις που πρέπει να έχει ένα τέλειο πρόσωπο κατέληξαν Καναδοί επιστήμονες ανακηρύσσοντας τη Shania Twain ως πρότυπο των τέλειων αναλογιών! Μολοταύτα, επισήμαναν πως δε χρειάζεται να προβεί κάποιος σε αισθητική επέμβαση σε περίπτωση που δεν έχει τις ακριβείς διαστάσεις.

Το "κλειδί" κατά τους επιστήμονες βρίσκεται στην περιοχή των ματιών, του στόματος και των αυτιών με την Καναδή τραγουδίστρια Shania Twain να θεωρείται ως ένα από τα τέλεια πρόσωπα.

Η έρευνα διεξήχθη από το πανεπιστήμιο του Τορόντο, στην οποία κλήθηκαν φοιτητές να βαθμολογήσουν φωτογραφίες στις οποίες ήταν η ίδια γυναίκα αλλά είχαν "πειραχθεί" διαφορετικά σημεία με το πρόγραμμα Photoshop. Τα χαρακτηριστικά δεν άλλαξαν αλλά διαφοροποιήθηκε η απόσταση και στη συνέχεια οι μελετητές κατέληξαν στους αριθμούς που δείχνουν πόσο τέλειες αναλογίες έχει ένα πρόσωπο.

Στο μήκος, η απόσταση ματιών και στόματος πρέπει να είναι το 1/3 ή το 36% του συνολικού μήκους του προσώπου από τη γραμμή του μαλλιού έως το πιγούνι. Στο πλάτος, οι κόρες του ματιού πρέπει να είναι στο ήμισυ του προσώπου.

Πριν, λοιπόν, τρέξετε στον καθρέφτη και αρχίζετε να μετριέστε οι ερευνητές έσπευσαν να εξηγήσουν πως αυτά τα ποσοστά υπάρχουν σε μεγάλη μερίδα του κόσμου και σε περίπτωση που δεν είναι ίδια, τόνισαν πως δεν πρέπει να υποβληθούν σε πλαστικές εγχειρήσεις. Μάλιστα, προσέθεσαν πως σε τέτοιες περιπτώσεις ένα κατάλληλο κούρεμα μπορεί να δημιουργήσει μια όμορφη αναλογία.

Επιπλέον, επισήμαναν πως τέλειες αναλογίες προσώπου δε διαθέτει η ηθοποιός Angelina Jolie, η οποία από πολλούς θεωρείται πρότυπο ομορφιάς. Στην αντίπερα όχθη, είναι η συνάδελφός της Elizabeth Hurley που διαθέτει τέλειο μήκος προσώπου αλλά “έχασε” στο πλάτος. Στη "μάχη" των σταρ νικήτρια αναδείχτηκε η 44χρονη τραγουδίστρια Shania Twain.

Εκτός από την αισθητική άποψη, ο καθηγητής David Perrett είπε πως δεν παίζει τόσο ρόλο η ακρίβεια στο πρόσωπο όσο τα ίδια τα χαρακτηριστικά του καθώς υπάρχουν πολλοί άνδρες που τους αρέσουν τα μεγάλα μάτια χωρίς να υπολογίζουν την απόσταση μεταξύ τους!

Ακόμη, αναφέρθηκε πως το αντίθετο φύλο προσελκύεται από νεανικά πρόσωπα που αποπνέουν θηλυκότητα πιθανότατα επειδή θεωρούνται πως ίσως έχουν αυξημένη γονιμότητα.

Βρέθηκε η κλεμμένη επιγραφή του στρατοπέδου Αουσβιτς-Μπιργκενάου

Η πολωνική αστυνομία ανακοίνωσε σήμερα τα ξημερώματα ότι βρέθηκε η κλεμμένη επιγραφή στα γερμανικά «Η δουλειά σας απελευθερώνει» που βρίσκονταν αναρτημένη στην είσοδο του στρατοπέδου συγκέντρωσης του Αουσβιτς-Μπιργκενάου στο νότιο τμήμα της Πολωνίας και είχε κλαπεί πριν δύο ημέρες από αγνώστους.

Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται ότι έχουν συλληφθεί και ανακρίνονται πέντε άνδρες ύποπτοι για την κλοπή της επιγραφής, γεγονός που καταγγέλθηκε από την διεθνή κοινότητα.

«Συλλάβαμε και ανακρίνουμε πέντε νεαρούς άνδρες ηλικίας 20 έως 39 ετών. Η επιγραφή βρέθηκε κομμένη σε τρία κομμάτια», ανέφερε εκπρόσωπος της αστυνομίας της Κρακοβίας.

Τα αίτια της περίεργης αυτής κλοπής δεν έγιναν μέχρι στιγμής γνωστά.

Αγωνία για την έκβαση του θέματος του Μπεν Αρφά...

Το επίκεντρο, τώρα, στον Ολυμπιακό, μετά την ήττα από τον Άρη, που τους έκανε να χάσουν τον άτυπο τίτλο του «πρωταθλητή χειμώνα», είναι η έκβαση της σημερινής συνάντησης των εκπροσώπων του Χατέμ Μπεν Αρφά με τον αθλητικό διευθυντή της Μαρσέιγ, Ζοσέ Ανιγκό.

Οι δύο πλευρές θα εξετάσουν τις προτάσεις που έχουν φτάσει στα γραφεία του γαλλικού συλλόγου για τον 22χρονο μέσο, και φυσικά και την πρόταση των «ερυθρολεύκων».

Αυτό που μένει ακόμα είναι, βασικά, το ναι του Μπεν Αρφά. Η συμφωνία μεταξύ του Ολυμπιακού και της διοίκησης της Μαρσέιγ αφορά στον δανεισμό του παίκτη μέχρι το καλοκαίρι και την τοποθέτηση οψιόν αγοράς στα οκτώ εκατομμύρια ευρώ, η οποία θα ενεργοποιηθεί αυτόματα μετά από δέκα επίσημες συμμετοχές.

Καμία κίνηση δεν προτίθεται να κάνει αυτή τη μεταγραφική περίοδο η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για τον Μπεν Αρφά, και έτσι το δυσκολότερο εμπόδιο που είχε παρουσιαστεί ξεπεράστηκε, καθώς η εξέλιξη αυτή βοηθά στο να δοθεί ένα τέλος άμεσα, στην υπόθεση, είτε θετικά είτε αρνητικά.

Ο Λούα Λούα και η μεταγραφή του

Όσον αφορά στο θέμα του Λούα Λούα, η μεταγραφή του παίρνει παράταση τουλάχιστον για μία εβδομάδα. Ο Κογκολέζος επιθετικός έχει μείνει αρκετά πίσω από πλευράς φυσικής κατάστασης. Βέβαια υπάρχει η διάθεση να αποκτηθεί γι’ αυτό και θα παραμείνει και άλλο στου Ρέντη. Οι ποδοσφαιριστές της ομάδας θα «ξαναριχτούν» στη δουλειά την Τετάρτη στις 30 Δεκεμβρίου, καθώς ο Ζίκο τους έδωσε εννιά μέρες άδεια.

Πυρπόλησαν μοτοσικλέτες

Οι δράστες περιέλουσαν τα δίκυκλα με εύφλεκτο υγρό και έβαλαν φωτιά με αποτέλεσμα να καταστραφούν.

Προανάκριση διενεργείται από την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Απάνθρωπες οι συνθήκες κράτησης στις φυλακές Ναυπλίου και Τρίπολης

Ο πρόεδρος των εργαζομένων στις φυλακές Ναυπλίου σημείωσε ότι ο συνωστισμός των κρατουμένων είναι τέτοιος ώστε "στα κελιά αντί για 3 άτομα συνωστίζονται 6 άτομα εκ των οποίων 3 κοιμούνται στο πάτωμα".

Πρόσθεσε δε, ότι "τα δύο πειθαρχεία έγιναν κανονικά κελιά με αποτέλεσμα να μην υπάρχει ειδικός χώρος για την κράτηση απείθαρχων κρατουμένων και οι απείθαρχοι πηγαίνουν σε ειδικό χώρο που δημιουργήθηκε στο θυρωρείο".

Επίσης, ο Ν. Κωστόπουλος ανέφερε ότι η κατάσταση είναι γνωστή στο υπουργείο με έγγραφα που έχει στείλει τόσο η διοίκηση των φυλακών όσο και το σωματείο των εργαζομένων και τόνισε ότι οι εργαζόμενοι τηρούν στάση αναμονής προκειμένου να δουν στην πράξη το αποτέλεσμα της τελευταίας νομοθετικής ρύθμισης και πόσο θα αποσυμφορήσει την φυλακή, διότι σε αντίθετη περίπτωση θα προβούν σε κινητοποιήσεις, αφού δεν μπορούν είπε άλλο να δεχτούν "απάνθρωπες συνθήκες κράτησης και τις άθλιες κι επικίνδυνες εργασιακές συνθήκες που καθημερινά εξαναγκαζόμαστε να βιώνουμε".

Για παρόμοιες συνθήκες κράτησης και στις φυλακές Τρίπολης έκανε λόγο ο πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου Τρίπολης Δημήτρης Κωστόγιαννης, ο οποίος επιβεβαίωσε τα λεγόμενα του Ν. Κωστόπουλου για τις φυλακές Ναυπλίου.

Ο Δ. Κωστόγιαννης αναφερόμενος στις φυλακές Τρίπολης είπε ότι υπάρχει μεγάλος συνωστισμός και φιλοξενείται διπλάσιος περίπου αριθμός κρατουμένων. "Στις φυλακές Τρίπολης δεν έχουμε κρατούμενους να κοιμούνται στο πάτωμα, όμως σε κελιά των 5 ατόμων φιλοξενούνται 10 και 12 κρατούμενοι" ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου Τρίπολης.

Πρόσθεσε ότι "είναι απάνθρωπες κι επικίνδυνες οι συνθήκες υγιεινής αφού αντιστοιχούν δύο τουαλέτες για 100 άτομα". Τόνισε ακόμη ότι "οι υπάλληλοι καταβάλουν πολύ καλές προσπάθειες, αλλά είναι άμεση ανάγκη, η κατασκευή ενός νέου καταστήματος κράτησης για την μεταφορά των φυλακών Τρίπολης, από το παλαιό αυτό κτίριο των 100 ετών που στεγάζονται σήμερα".

Τέλος ο Δ. Κωστόγιαννης για την κατασκευή νέου καταστήματος κράτησης στην Τρίπολη, ανέφερε ότι έχουν ωριμάσει οι συνθήκες κι ο υπουργός Δικαιοσύνης ανέφερε, στον οποίο τέθηκε το ζήτημα τον περασμένο μήνα στην Λάρισα, κατά την σύνοδο των προέδρων τον δικηγορικών συλλόγων της χώρας, είδε το θέμα θετικά.

Ένοπλες ληστείες στο Ίλιο και στην περιοχή του Ζωγράφου

Στη πρώτη περίπτωση, δύο άγνωστοι άντρες εισέβαλαν σε κοιμητήριο του Ζωγράφου, στη 1:00 τα μεσάνυχτα, όπου ακινητοποίησαν τον φύλακα με την απειλή πιστολιού και τον χτύπησαν στο κεφάλι με άγνωστο αντικείμενο, τραυματίζοντας τον.

Στη συνέχεια παραβιάζοντας το χρηματοκιβώτιο με τροχό, κατάφεραν να αποσπάσουν άγνωστο μέχρι στιγμής χρηματικό ποσό και τράπηκαν σε φυγή.

Ο φύλακας νοσηλεύεται εκτός κινδύνου, αφού του δόθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

Στο Ίλιον, δύο άλλοι ληστές πυροβόλησαν με πιστόλι στο δάπεδο δύο φορές μέσα στο βενζινάδικο, Bern oil, που βρίσκεται στη διασταύρωση Ελαιών και Φιλιατών. Η ληστεία πραγματοποιήθηκε στις 3:30 τα ξημερώματα.

Στη συνέχεια, οι δράστες ακινητοποιώντας τον φύλακα, ινδικής καταγωγής, κατάφεραν να αποσπάσουν το ποσό των 1.000 ευρώ και διέφυγαν πεζή.

Ξανά προς τη δόξα τραβά το Ντουμπάι

Την ώρα που η υφήλιος συγκλονιζόταν με την ανακοίνωση της κυβέρνησης του Ντουμπάι ότι η μεγαλύτερη κατασκευαστική εταιρεία του εμιράτου δυσκολεύεται να εξυπηρετήσει το χρέος της, οι πολύβουοι επισκέπτες υψηλών απαιτήσεων είχαν να ξαναεμφανίζονται στο πολυτελές θέρετρο.

Το Ντουμπάι είναι ένα τεράστιο οικοδόμημα που καμία υπερβολικά φιλόδοξη κατασκευαστική δεν είναι ικανή να κατεδαφίσει, επισημαίνει η βρετανική εφημερίδα The Guardian. Τα έργα υποδομής συνεχίζονται με πυρετώδεις ρυθμούς στο εμιράτο, καθώς το πρώτο τμήμα του μετρό έχει ήδη παραδοθεί στο κοινό και το δεύτερο τμήμα πρόκειται να παραδοθεί τον Μάρτιο.

Τον προσεχή Ιούνιο προγραμματίζονται, επίσης, οι πρώτες πτήσεις από τον Διεθνή Αερολιμένα του Ελ Μακτούμ –το μεγαλύτερο αεροδρόμιο παγκοσμίως– ενώ εντός του ερχόμενου έτους, η δυναμικότητα υποδομών διαμονής θα αυξηθεί κατά 7.000 δωμάτια ξενοδοχείων.

Χωρίς πισίνες και φαντασμαγορικά μπαρ, με μερικά μόνο δωμάτια και ελάχιστους εξωτερικούς χώρους, τα «μπουτίκ» ξενοδοχεία αποτελούν τη νέα μόδα στο Ντουμπάι. Παρότι τα πολυτελή μικρά αυτά ξενοδοχεία αναπτύχθηκαν στη «σκιά» των πανύψηλων ουρανοξυστών για τους οποίους είναι διάσημο το εμιράτο, δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν σε πολυτέλεια και γούστο.

Πριν ακόμη τη σημερινή κρίση που το ταλανίζει, το Ντουμπάι είχε αρχίσει να διαφοροποιείται. Η επιτυχία των μικρών αλλά πολυτελέστατων αυτών ξενοδοχείων είναι ότι προσφέρουν στον επισκέπτη μία διαφορετική γεύση της πολυτέλειας.

Το 2010 πρόκειται να είναι ένα έτος-σταθμός για το θέρετρο που αποτελεί παγκόσμιο σύμβολο πολυτέλειας, καθώς το μέγεθος και η ποσότητα δίνουν αργά αλλά σταθερά τη θέση τους στην ποιότητα, καταλήγει η Guardian.

Από 22/12 έως 4/1 αιτήσεις διορισμού μονίμων εκπαιδευτικών

Από το υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων καλούνται να υποβάλουν αιτήσεις διορισμού με τα απαραίτητα δικαιολογητικά σε οποιαδήποτε Διεύθυνση ή Γραφείο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης επιθυμούν από 22-12-2009 έως 04-01-2010 οι εκπαιδευτικοί των κλάδων ΠΕ12.01, ΠΕ12.06, ΠΕ14.04, ΠΕ17.01, ΠΕ17.04, ΠΕ18.02 και ΠΕ18.12 Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, οι οποίοι περιλαμβάνονται:

1. Στους πίνακες αναπληρωτών σχολικού έτους 2009-2010, ως εξής:

• Με πραγματική προϋπηρεσία 24 μηνών και μία τουλάχιστον επιτυχία σε διαγωνισμό του ΑΣΕΠ του κλάδου τους και παιδαγωγική επάρκεια (κλάδοι ΠΕ17.04 και ΠΕ18.02)

• Στον Ενιαίο Πίνακα Διορισμών (άρθρο 6, παρ. 2 του Ν. 3255/2004) για την κάλυψη του ποσοστού 40% των κενών οργανικών θέσεων (κλάδοι ΠΕ12.01, ΠΕ12.06, ΠΕ14.04, ΠΕ17.01, και ΠΕ18.12)

2.Στους πίνακες διοριστέων του ΑΣΕΠ 2008 για την κάλυψη του ποσοστού 60% των κενών οργανικών θέσεων (κλάδοι ΠΕ12.01, ΠΕ12.06, ΠΕ14.04, ΠΕ17.01, ΠΕ17.04, ΠΕ18.02 και ΠΕ18.12)

Οι υποψήφιοι -σημειώνεται- οφείλουν να τηρήσουν τις προθεσμίες κατάθεσης αιτήσεων προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαδικασία διορισμών εγκαίρως.

ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ ΜΟΥΣΙΚΕΣ - The Pains of Being Pure at Heart

ΩΡΑΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΣΕΞΥ . . . . . ΚΡΑΤΗΘΕΙΤΕΕΕΕΕΕ















Φράνσις Σλαβιέρο

1. Γεννήθηκε στις 12/05/1986 στη Florianópolis - SC.
2. Το ζώδιο της είναι Ταύρος.
3. Έχει ύψος 1,76.
4. Το στήθος της είναι 88 εκατοστά
5. Πιστεύει πως το πρόσωπό της δείχνει μια κομψότητα.
6. Της αρέσει να φροντίζει ιδιαίτερα τα νύχια της, ενώ για το δέρμα της χρησιμοποιεί ειδικές κρέμες.
7. Δε θα ήθελε να αλλάξει κάτι πάνω στο σώμα της.
8. Το στήθος της, οι γλουτοί της και τα πόδια της είναι τα σημεία του σώματός της που της αρέσουν ιδιαίτερα.
9. Στη γκαρνταρόμπα της υπάρχει ποικιλία γυαλιών και παπουτσιών.
10. Στη τσάντα της υπάρχουν πάντα χρήματα, το τηλέφωνό της και σημαντικά έγγραφα.
11. Το καλύτερο πάρτι της ζωή της το πέρασε στο σπίτι ενός φίλου της, όπου γνώρισε και τον άντρα που μέχρι σήμερα έχει σχέση.
12. Τα Σαββατοκύριακα θέλει να τα περνάει με δικούς της ανθρώπους στην παραλία.
13. Πιστεύει ότι το χρυσό, το ασήμι και τα διαμάντια - ανάλογα την περίσταση - μπορούν να γίνουν τα καλύτερα κοσμήματα.
14. Της αρέσουν τα αρώματα της Chanel.
15. Δεν της αρέσει να δαπανά χρήματα σε πράγματα που δεν θα έχουν αντίκρισμα.
16. Είναι ευτυχισμένη όταν κάνει τους ανθρώπους της να περνούν καλά.
17. Θεωρεί ότι κάποιος γεννιέται και δε γίνεται σικ.
18. Της αρέσει να συνεργάζεται με επαγγελματίες, που θα την προσέξουν.
19. Όνειρό της είναι να γίνει κάποια μέρα επαγγελματίας δημοσιογράφος.
20. Σημαντικό για εκείνη είναι να ακολουθεί πιστά το πρόγραμμα διατροφής της.
21. Κάποια μέρα θα ήθελε να νιώσει το αίσθημα της μητρότητας.
22. Θέλει από το σύντροφό της να είναι τρυφερός μαζί της.
23. Της αρέσει που είναι ανεξάρτητη.
24. Παρίσι, Μιλάνο, Νέα Υόρκη και Μαδρίτη είναι ιδανικοί προορισμοί, τόσο για επαγγελματικούς λόγους, όσο και για σκοπούς αναψυχής.

men24







Φωτό από τη συγκέντρωση εξάρχεια για ρεσάλτο

Παρόλα αυτά η αστυνομία δεν θεώρησε, τούτη τη φορά, πως η συγκέντρωση αυτού του υλικού (και μάλιστα στην πλατεία εξαρχείων) αποτελεί προάγγελο τρομοκρατικών χτυπημάτων, και έτσι δεν εμφανίστηκε. Η συγκέντρωση κράτησε 3 ώρες περίπου, στην καλήτερη στιγμή της να είχε καμιά 40αριά άτομα αν και πέρασαν αρκετοί/ες κατά τη διάρκεια. Άρχισε με καθυστέρηση λόγω τεχνικών προβλημάτων στη μικροφωνική διαβάζονταν συνθήματα και κείμενα. Στο τέλος είχαμε και ένα φίλο που πήρε κιθάρα και τραγούδησε μερικά τραγούδια του.

indymedia








Δύο τραυματίες από έκρηξη σε πυρηνελαιουργείο

Πριν από λίγη ώρα διεκομίσθησαν σε νοσοκομείο του Ηρακλείου δύο τραυματίες, έχοντας υποστεί βαριά εγκαύματα, ύστερα από έκρηξη και πυρκαγιά που σημειώθηκε σε πυρηνελαιουργείο στα Καστελλιανά του Δήμου Αρκαλοχωρίου.

Αυτή την ώρα πυροσβέστες προσπαθούν να κατασβήσουν τη φωτιά που έχει ξεσπάσει σε εργοστάσιο.

Τα πυρηνελαιουργεία αποτελούν εργοστάσια που επεξεργάζονται τον ελαιοπυρήνα που παραμένει στα ελαιουργεία μετά την έκθλιψη του ελαιοκάρπου και την παραγωγή του ελαιολάδου.

Το μετάνιωσε ο ληστής

Ο ιδιοκτήτης του πρακτορείου ΠΡΟΠΟ στο Χαϊδάρι έμεινε άφωνος, όταν ο ληστής που πριν από λίγα λεπτά τον σημάδευε με το όπλο του στο κεφάλι, ξαφνικά το έβαλε στα πόδια, χωρίς να πάρει ούτε ένα ευρώ.

Για άγνωστο μέχρι στιγμής λόγο, ο παρ' ολίγο ληστής, ενώ φαινόταν αποφασισμένος να πάρει τα χρήματα, κρατώντας σφιχτά στα χέρια το όπλο… τελικά το μετάνιωσε.

Παρόλα αυτά αναζητείται από τις αστυνομικές Αρχές για απόπειρα ληστείας.

zougla

Η Google επιστρατεύει κβαντικούς αλγόριθμους για καλύτερες αναζητήσεις

Τεχνολογίες αιχμής παρουσίασε η Google ως νέα όπλα στη «μάχη» των μηχανών αναζήτησης.

Οι κβαντικοί υπολογιστές αποτελούν ένα από τα πλέον πολλά υποσχόμενα όνειρα των επιστημών ηλεκτρονικών υπολογιστών- ένα όνειρο, το οποίο η Google εμφανίζεται έτοιμη και πρόθυμη να μετατρέψει σε πραγματικότητα, καθώς εδώ και τρία χρόνια αναπτύσσει έναν κβαντικό αλγόριθμο ο οποίος έχει τη δυνατότητα αυτόματης αναγνώρισης και κατανομής αντικειμένων που απεικονίζονται σε φωτογραφίες ή σε βίντεο.

Η «υπόσχεση» του κβαντικού υπολογιστή έχει να κάνει με τη φυσική προχωρημένων επιπέδων η οποία πραγματεύεται τα δρώμενα σε υποατομικό επίπεδο. Πολλές διαφορετικές ομάδες έχουν εργαστεί πάνω στη δημιουργία κβαντικών επεξεργαστών οι οποίοι θα μπορούν να αποθηκεύσουν δεδομένα σε qubits (quantum bits), τα οποία έχουν τη δυνατότητα ταυτόχρονης «απεικόνισης» του 1 και του 0 σε ένα δυαδικό σύστημα. Η δυνατότητα αυτή επιτρέπει πολύ υψηλότερες επιδόσεις.

Σύμφωνα με παράδειγμα που χρησιμοποίησε η Google, ένας «συμβατικός» υπολογιστής θα χρειαζόταν 500.000 «ματιές» κατά μέσο όρο για να εντοπίσει μία μπάλα η οποία είναι κρυμμένη μέσα σε ένα από 1.000.000 συρτάρια. Ένας κβαντικός, ωστόσο, θα έβρισκε τη μπάλα κοιτώντας μόνο μέσα σε 1.000.

Ο αλγόριθμος της Google αποτελεί καρπό της εργασίας μίας κβαντικής υπολογιστικής συσκευής μίας καναδικής εταιρείας, της D-Wave. Ωστόσο, υπάρχει έλλειψη πληροφοριών γύρω από το chip της συσκευής αυτής- κάτι που έχει δημιουργήσει αμφιβολίες σχετικό με κατά πόσο θα μπορούσε να θεωρηθεί ως μία πρώιμη μορφή κβαντικού επεξεργαστή.

«Δυστυχώς δεν είναι εύκολο να επιδειχθεί ότι ένα σύστημα πολλαπλών qubits όπως το chip της D-Wave παρουσιάζει την επιθυμητή κβαντική συμπεριφορά, και φυσικοί από πολλά ερευνητικά ιδρύματα επιδίδονται ήδη σε διαδικασίες ταυτοποίησης/ χαρακτηρισμού του chip» έγραψε ο Χάρτμουτ Νέβεν, επικεφαλής του τμήματος αναγνώρισης εικόνας (image recognition) στο research blog της Google.

Ωστόσο, φαίνεται ότι το εν λόγω σύστημα δουλεύει. Ο Νέβεν περιέγραψε έναν αλγόριθμο ο οποίος βασίζεται σε δουλειά του ΜΙΤ, ο οποίος είναι σε θέση να εντοπίσει εικόνες συγκεκριμένων αυτοκινήτων μέσα από ένα σύνολο 20.000 φωτογραφιών ταχύτερα από οτιδήποτε υπάρχει στο «οπλοστάσιο» της Google σήμερα.

Πάνω από 7.000 δενδρύλλια φυτεύτηκαν στη Θεσσαλονίκη

Μετά τις γιορτές θα πραγματοποιηθεί δενδροφύτευση 4.100 δέντρων στο κέντρο της πόλης.

Περισσότερα από 7.000 δενδρύλλια φυτεύτηκαν σήμερα, Κυριακή, στον Κέδρινο Λόφο, στην εξόρμηση αναδάσωσης που διοργάνωσε η αντιδημαρχία Πρασίνου και Περιβάλλοντος του δήμου Θεσσαλονίκης.

Παρά την πρωινή βροχή και το κρύο, δεκάδες εθελοντές, μεταξύ των οποίων και μικρά παιδιά, έδωσαν το παρών σε επιλεγμένη πλαγιά του δάσους, όπου βρίσκεται το παρατηρητήριο «Κράνος», ανατολικά από το ξενοδοχείο «Φιλίππειον». Όλοι συμμετείχαν στην αναδάσωση, θέλοντας να στείλουν ουσιαστικό μήνυμα για την προστασία και την ανάδειξη του πρασίνου.

«Το 2009 ήταν έτος πρασίνου για το δήμο Θεσσαλονίκης. Η δενδροφύτευση έγινε στο πλαίσιο ανάδειξης της φυσικής ομορφιάς και αναδάσωσης του μοναδικού πνεύμονα πρασίνου της πόλης», δήλωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Βασίλης Παπαγεωργόπουλος.

Από την πλευρά του, ο αντιδήμαρχος Πρασίνου, Νίκος Παπαγιαννόπουλος, αφού ευχαρίστησε τους εθελοντές για τη συμμετοχή τους στην εκδήλωση, τόνισε πως μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων θα πραγματοποιηθεί δενδροφύτευση 4.100 δέντρων στο κέντρο της πόλης.

Την ανιούσα πήρε η δημοτικότητα του Μπερλουσκόνι

Μετά την επίθεση που δέχθηκε ο Ιταλός πρωθυπουργός, η δημοτικότητά του έφτασε στο 55,9%.

Η δημοτικότητα του Σίλβιο Μπερλουσκόνι σημείωσε εντυπωσιακή άνοδο μετά την επίθεση που δέχθηκε ο Ιταλός πρωθυπουργός, φτάνοντας το 55,9%, έναντι του 48,6% στα μέσα Νοεμβρίου, όπως προκύπτει από μία νέα δημοσκόπηση του IPSO που σημοσιεύει σήμερα, Κυριακή, η εφημερίδα Κοριέρε ντελα Σέρα.

Όπως δήλωσε ο διακεκριμένος δημοσκόπος Ρενάτο Μανχάιμερ, η άνοδος της δημοτικότητας του Μπερλουσκόνι είναι ιδιαίτερα αισθητή μεταξύ των νεαρών ψηφοφόρων και των θρησκευόμενων Καθολικών. Παράλληλα, όμως, παρατηρείται αύξηση των ποσοστών του πρωθυπουργού ακόμα και μεταξύ των κεντροαριστερών ψηφοφόρων, 17% των οποίων εκδηλώνουν θετική κρίση για το πρόσωπό του.

Η επίθεση που δέχθηκε ο Μπερλουσκόνι στις 13 Δεκεμβρίου στο Μιλάνο από τον 42χρονο Μάσιμο Ταρτάλια με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στο πρόσωπο προκάλεσε ισχυρό σοκ στους Ιταλούς, παραπέμποντας στα βίαια πολιτικά ήθη των δεκαετιών του 1970-1980 στη χώρα.

Πολιτικοί από όλες τις πλευρές του πολιτικού φάσματος εξέφρασαν τη συμπαράστασή τους στον Μπερλουσκόνι και απηύθυναν έκκληση για διάλογο. Παρά ταύτα η Ιταλία παραμένει ιδιαίτερα πολωμένη όσον αφορά τα αισθήματά της απέναντι στον μεγιστάνα των μέσων ενημέρωσης.

Δημοσκοπήσεις που διενεργήθηκαν τις τελευταίες ημέρες δείχνουν ότι 20-25% των Ιταλών τάσσονται στο πλευρό του δράστη της επίθεσης κατά του Μπερλουσκόνι, πιστεύοντας ότι ο τελευταίος είναι επικίνδυνος για τη χώρα.

Οι δέκα σημαντικότερες ανακαλύψεις του 2009



Η ανακάλυψη του απολιθωμένου σκελετού της «Άρντι», ενός πλάσματος ηλικίας 4,4 εκατ. ετών, που θεωρήθηκε πιθανός πρόγονος του ανθρώπου, ψηφίστηκε η σημαντικότερη επιστημονική ανακάλυψη της φετινής χρονιάς από τους συντάκτες του έγκυρου περιοδικού «Science» (Επιστήμη).

Οι υπόλοιπες εννέα σημαντικότερες ανακαλύψεις του 2009, σύμφωνα με το BBC και το πρακτορείο Ρόιτερ, ήσαν οι εξής:Η ανακάλυψη από το διαστημικό τηλεσκόπιο ακτινών-γάμμα «Φέρμι» της NASA άγνωστων μέχρι σήμερα άστρων «πάλσαρ» (ταχέως περιστρεφόμενων άστρων νετρονίων με μεγάλο μαγνητισμό).

- Η ανακάλυψη ότι η ουσία ραπαμυσίνη επεκτείνει τη διάρκεια ζωής των ποντικών και μάλιστα η «θεραπεία» άρχισε όταν τα πειραματόζωα ήσαν ήδη «μεσήλικες».

- Η ανακάλυψη νέων ιδιοτήτων του υλικού γραφένιου (αποτελείται από άκρως αγώγιμα διαδοχικά φύλλα ατόμων άνθρακα) και η έναρξη αξιοποίησης του υλικού σε πειραματικές ηλεκτρονικές συσκευές.

- Η ανακάλυψη της δομής ενός μορίου που βοηθά τα φυτά να επιβιώσουν στην ξηρασία.

- Η ανακάλυψη του πρώτου λέιζερ ακτινών Χ από τον αμερικανικό επιταχυντή SLAC, που μπορεί να απεικονίζει με πρωτοφανή λεπτομέρεια τις χημικές αντιδράσεις, καθώς αυτές λαμβάνουν χώρα.

- Η εύρεση νέων γονιδιακών θεραπειών για μια σειρά από παθήσεις (εγκεφάλου, ματιών, ανοσοποιητικού συστήματος).

- Η ανακάλυψη για πρώτη φορά «μαγνητικών μονοπόλων» σε κρυσταλλικά υλικά, που έχουν μόνο ένα μαγνητικό πόλο.

- Η ανακάλυψη νερού στη Σελήνη.

- Η επισκευή και αναβάθμιση του τροχιακού αμερικανικού τηλεσκοπίου «Χαμπλ».

Οικονομικά προβλήματα αντιμετωπίζουν οι φοιτητές στη Μ.Βρετανία

Χαοτική, ανοργάνωτη και (πλέον) περιορισμένη η χρηματοδότηση των φοιτητών στη Μ. Βρετανία.

Αν και η εικόνα του…αδέκαρου φοιτητή είναι αναπόσπαστο και γραφικό στοιχείο της ακαδημαϊκής ζωής στη Μ. Βρετανία, η κατάσταση φαίνεται να έχει γίνει εξαιρετικά δύσκολη από τις αρχές του φθινοπώρου, καθώς πολλοί φοιτητές δεν έχουν λάβει τα δάνεια και τις υποτροφίες που δικαιούνται, μήνες μετά την έναρξη του εξαμήνου.

Σύμφωνα με έρευνα του Σερ Ντέιαν Χόπκιν, αντιπρυτάνεως του πανεπιστημίου του East London, πολλοί φοιτητές (στους οποίους συμπεριλαμβάνονται και άτομα με παιδιά ή προβλήματα υγείας) αντιμετωπίζουν έντονα οικονομικά προβλήματα λόγω καθυστερήσεων στη χρηματοδότηση που δικαιούνται. Ως εκ τούτου, αρκετά εκ των πανεπιστημίων έχουν αρχίσει να παίρνουν μέτρα αντιμετώπισης του συγκεκριμένου προβλήματος, αφιερώνοντας κεφάλαια από τους δικούς τους προϋπολογισμούς.

Το Φεβρουάριο του 2009, ένα νέο οικονομικό πρόγραμμα είχε ετοιμαστεί, ακριβώς για να διευκολύνει τη ζωή των φοιτητών. Πριν το εν λόγω πρόγραμμα, οι φοιτητές έπρεπε να υποβάλουν αιτήσεις στις αρχές των περιοχών στις οποίες διέμεναν οι γονείς τους ως εγγυήσεις για κάλυψη των βιοτικών τους αναγκών και στην «Εταιρεία Φοιτητικών Δανείων» (Student Loans Company), δημόσιο φορέα επιφορτισμένο με την παροχή κεφαλαίων για την κάλυψη τμήματος των εξόδων.

Σύμφωνα με το νέο πλάνο, όλο το θέμα πλέον αποτελεί αποκλειστική αρμοδιότητα της Student Loans Company- αλλά ο εν λόγω φορέας αποδείχτηκε ανεπαρκής, κυρίως λόγω έλλειψης επαρκούς προσωπικού για την κάλυψη των απαιτήσεων. Σε συνδυασμό με τις συνθήκες της πρόσφατης οικονομικής ύφεσης, γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι η κατάσταση σαφώς και δεν είναι η καλύτερη δυνατή.

Από πλευράς τους, οι φοιτητές και οι οικογένειές τους ασκούν πιέσεις αποσκοπώντας στη μείωση των διδάκτρων που χρεώνουν τα πανεπιστήμια. Το όλο πρόβλημα ελπίζεται να λυθεί ύστερα από παρέμβαση το Νοέμβριο του Λόρδου Μάντελσον, υπουργού Επιχειρηματικότητας (στην αρμοδιότητα του οποίου εμπίπτουν και τα θέματα χρηματοδότησης πανεπιστημίων), καρπός της οποίας θα είναι ένα πόρισμα σχετικά με το σε πόσα εκτιμάται ότι προβλέπεται να ανέρχονται τα έξοδα των φοιτητών για το προνόμιο της ανώτερης εκπαίδευσης.

Στο Blu-ray επενδύει το Χόλιγουντ

Παρά το ότι οι τιμές των Blu-ray players έχουν μειωθεί σημαντικά ενόψει των χριστουγεννιάτικων αγορών, οι καταναλωτές εξακολουθούν να εμφανίζονται διστακτικοί στην υιοθέτηση του νέου φορμά. Μάλιστα, ακόμη και καταναλωτές που έχουν ήδη αγοράσει κάποιο Blu-ray player, εξακολουθούν να αγοράζουν DVD.

Σημαντικός λόγος είναι ότι ένας δίσκος Blu-ray δεν θα παίξει σε DVD player που όλο και συχνότερα συναντώνται σε αυτοκίνητα, υπολογιστές και νοικοκυριά στις ΗΠΑ. Ωστόσο, το Χόλιγουντ φαίνεται να επενδύει στο φορμά του Blu-ray και επιχειρεί μια νέα προσέγγιση απέναντι στους καταναλωτές. Τα στούντιο ενσωματώνουν δίσκους Blu-ray μαζί με τις εκδόσεις ταινιών σε DVD, ενώ παράλληλα παρέχουν και «ψηφιακά αντίγραφα» των ταινιών, για αναπαραγωγή σε φορητές συσκευές και iPods.

Πριν από μερικές εβδομάδες, οι ταινίες «Up», «Harry Potter and the Half-Blood Prince» και αρκετέ ακόμη, κυκλοφόρησαν σε τέτοια πακέτα, ενώ η Universal θα κυκλοφορήσει την ταινία «Bourne» σε ειδικό δίσκο που από τη μία πλευρά θα παίζει σε DVD και από την άλλη σε Blu-ray.

Τα κινηματογραφικά στούντιο υποστηρίζουν το Blu-ray για τον απαράμιλλης ποιότητας ήχο και την πολύ καθαρή εικόνα, η διαφορά της οποίας γίνεται εμφανής ακόμη και σε τηλεοράσεις χωρίς προδιαγραφές high definition. Ωστόσο, τα DVD παραμένουν πιο ελκυστικά λόγω του υψηλού βαθμού διείσδυσης της συσκευής στα νοικοκυριά. Επιπλέον, τα δύο τρίτα των 92 εκατομμυρίων νοικοκυριών στις ΗΠΑ, διαθέτουν περισσότερες από μία συσκευές με δυνατότητες αναπαραγωγής DVD.Αντίστοιχα, ο αριθμός των σπιτιών με συσκευή Blu-ray δε ξεπερνά τα 12 εκατομμύρια.

Ένας ακόμη λόγος υποστήριξης του Blu-ray από το Χόλιγουντ είναι το μεγαλύτερο περιθώριο κέρδους για τα στούντιο, αφού μία ταινία Blu-ray κοστολογείται έως και 10 δολάρια ακριβότερα από την αντίστοιχη σε DVD, με το κόστος παραγωγής να μην έχει αξιοσημείωτες διαφορές. Μέχρι σήμερα, ο ρυθμός αφομοίωσης του Blu-ray ταιριάζει με αυτόν του DVD όταν εκθρόνισε τις βιντεοκασέτες πριν από δέκα και πλέον χρόνια. Ωστόσο, τα DVD δεν είχαν να αντιμετωπίσουν τον ανταγωνισμό που βλέπουμε σήμερα για τα Blu-ray, καθώς σήμερα έχουν ανακύψει νέοι τρόποι τηλεθέασης ταινιών μέσω Ίντερνετ, ακόμη και απευθείας στην τηλεόραση.

Σύμφωνα με την Warner Bros., περίπου 18% των καταναλωτών που αγοράζουν Blu-ray επιλέγουν την έκδοση που περιέχει και την ψηφιακή έκδοση. Μπορεί το συγκεκριμένο προϊόν να κοστίζει κάτι παραπάνω στα στούντιο, τα οφέλη ωστόσο θεωρούνται σημαντικά. Ωστόσο, αυτό που θεωρείται σημαντικό αυτή τη στιγμή, είναι η αφομοίωση και χρήση τεχνολογιών που θα βοηθήσουν στον τερματισμό της σύγχυσης που επικρατεί σε πολλούς καταναλωτές με όλα τα διαφορετικά φορμά στα οποία μπορούν να παρακολουθήσουν την αγαπημένη τους ταινία.