Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2009

Ξανά προς τη δόξα τραβά το Ντουμπάι

Την ώρα που η υφήλιος συγκλονιζόταν με την ανακοίνωση της κυβέρνησης του Ντουμπάι ότι η μεγαλύτερη κατασκευαστική εταιρεία του εμιράτου δυσκολεύεται να εξυπηρετήσει το χρέος της, οι πολύβουοι επισκέπτες υψηλών απαιτήσεων είχαν να ξαναεμφανίζονται στο πολυτελές θέρετρο.

Το Ντουμπάι είναι ένα τεράστιο οικοδόμημα που καμία υπερβολικά φιλόδοξη κατασκευαστική δεν είναι ικανή να κατεδαφίσει, επισημαίνει η βρετανική εφημερίδα The Guardian. Τα έργα υποδομής συνεχίζονται με πυρετώδεις ρυθμούς στο εμιράτο, καθώς το πρώτο τμήμα του μετρό έχει ήδη παραδοθεί στο κοινό και το δεύτερο τμήμα πρόκειται να παραδοθεί τον Μάρτιο.

Τον προσεχή Ιούνιο προγραμματίζονται, επίσης, οι πρώτες πτήσεις από τον Διεθνή Αερολιμένα του Ελ Μακτούμ –το μεγαλύτερο αεροδρόμιο παγκοσμίως– ενώ εντός του ερχόμενου έτους, η δυναμικότητα υποδομών διαμονής θα αυξηθεί κατά 7.000 δωμάτια ξενοδοχείων.

Χωρίς πισίνες και φαντασμαγορικά μπαρ, με μερικά μόνο δωμάτια και ελάχιστους εξωτερικούς χώρους, τα «μπουτίκ» ξενοδοχεία αποτελούν τη νέα μόδα στο Ντουμπάι. Παρότι τα πολυτελή μικρά αυτά ξενοδοχεία αναπτύχθηκαν στη «σκιά» των πανύψηλων ουρανοξυστών για τους οποίους είναι διάσημο το εμιράτο, δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν σε πολυτέλεια και γούστο.

Πριν ακόμη τη σημερινή κρίση που το ταλανίζει, το Ντουμπάι είχε αρχίσει να διαφοροποιείται. Η επιτυχία των μικρών αλλά πολυτελέστατων αυτών ξενοδοχείων είναι ότι προσφέρουν στον επισκέπτη μία διαφορετική γεύση της πολυτέλειας.

Το 2010 πρόκειται να είναι ένα έτος-σταθμός για το θέρετρο που αποτελεί παγκόσμιο σύμβολο πολυτέλειας, καθώς το μέγεθος και η ποσότητα δίνουν αργά αλλά σταθερά τη θέση τους στην ποιότητα, καταλήγει η Guardian.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου