Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2009

Πάνω από 7.000 δενδρύλλια φυτεύτηκαν στη Θεσσαλονίκη

Μετά τις γιορτές θα πραγματοποιηθεί δενδροφύτευση 4.100 δέντρων στο κέντρο της πόλης.

Περισσότερα από 7.000 δενδρύλλια φυτεύτηκαν σήμερα, Κυριακή, στον Κέδρινο Λόφο, στην εξόρμηση αναδάσωσης που διοργάνωσε η αντιδημαρχία Πρασίνου και Περιβάλλοντος του δήμου Θεσσαλονίκης.

Παρά την πρωινή βροχή και το κρύο, δεκάδες εθελοντές, μεταξύ των οποίων και μικρά παιδιά, έδωσαν το παρών σε επιλεγμένη πλαγιά του δάσους, όπου βρίσκεται το παρατηρητήριο «Κράνος», ανατολικά από το ξενοδοχείο «Φιλίππειον». Όλοι συμμετείχαν στην αναδάσωση, θέλοντας να στείλουν ουσιαστικό μήνυμα για την προστασία και την ανάδειξη του πρασίνου.

«Το 2009 ήταν έτος πρασίνου για το δήμο Θεσσαλονίκης. Η δενδροφύτευση έγινε στο πλαίσιο ανάδειξης της φυσικής ομορφιάς και αναδάσωσης του μοναδικού πνεύμονα πρασίνου της πόλης», δήλωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Βασίλης Παπαγεωργόπουλος.

Από την πλευρά του, ο αντιδήμαρχος Πρασίνου, Νίκος Παπαγιαννόπουλος, αφού ευχαρίστησε τους εθελοντές για τη συμμετοχή τους στην εκδήλωση, τόνισε πως μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων θα πραγματοποιηθεί δενδροφύτευση 4.100 δέντρων στο κέντρο της πόλης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου