Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2010

Έκρηξη σε μονάδα παραγωγής ενέργειας στις ΗΠΑ

Τουλάχιστον πενήντα άνθρωποι σκοτώθηκαν την Κυριακή από έκρηξη αγωγού μεταφοράς αερίου σε μονάδα παραγωγής ενέργειας στο Μίντλταουν του Κονέκτικατ στις ΗΠΑ


Στην περιοχή έσπευσαν αμέσως δεκάδες σπεύσει ασθενοφόρα και ένα ελικόπτερο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η έκρηξη σημειώθηκε στο εργοστάσιο παραγωγής ενέργειας Κλιν Ένερτζι, ισχύος 620 μεγαβάτ, το οποίο λειτουργεί με φυσικό αέριο.

Η έκρηξη έγινε αισθητή στις γειτονικές πόλεις και ο μαύρος καπνός που υψώθηκε στον ουρανό ήταν ορατός από απόσταση πολλών χιλιομέτρων.

Το Μίντλταουν βρίσκεται στα νότια της πόλης του Χάρτφορντ.

protothema

Φάρσα 500.000 $!


Πως θα νιώθατε αν σας έκαναν να πιστέψετε ότι κερδίσατε 500.000 δολάρια και παράλληλα ένα ολόκληρο γήπεδο να σας αποθέωνε για το κατόρθωμα σας; Ένα βίντεο που πρέπει να δείτε και να γελάσετε εντελώς ελεύθερα!

Βιρτζίνια Γκαγιάρδο





Πρόεδρος στις Κάννες ο Μπάρτον!


O Tim Burton υπέκυψε στον πειρασμό και δέχτηκε την πρόσκληση των Gilles Jacob και Thierry Frémaux να προεδερεύσει της κριτικής επιτροπής στο επόμενο φεστιβάλ των Καννών (12-23 Μαΐου 2010).

Η επιλογή του Burton κρίνεται ιδιαιτέρως ενδιαφέρουσα και μένει να δούμε ποιοι θα τον πλαισιώσουν. Η λογική λέει πως με αυτόν στη θέση του προέδρου ευνοούνται τα δυτιοκοευρωπαϊκά φιλμ.

Η ίδια λογική βέβαια έχει διαψευσθεί πολλάκις στο παρελθόν αφού ειδικά τα τελευταία χρόνια οι ταινίες που βραβεύονται προέρχονται από σχολές και σκηνοθέτες με εντελώς διαφορετική ιδιοσυγκρασία απ' αυτή του εκάστοτε προέδρου. Εξαίρεση η περσινή χρονιά, όταν η Isabelle Huppert βράβευσε τον σκηνοθέτη της στη Δασκάλα του Πιάνου Michael Haneke.

Τελευταίοι οι Έλληνες σε έρευνα για το μήκος του πέους . WTF !?!

Στο εντελώς ... αλλόκοτο αυτό συμπέρασμα κατέληξε η πανευρωπαϊκή έρευνα που έκανε το γερμανικό "Institut fur Kondom-Beratung", το οποίο ειδικεύεται στην παροχή συμβουλών στους κατασκευαστές προφυλακτικών!!


Οι ερευνητές του Ινστιτούτου μέτρησαν, λένε, το μήκους του πέους σε στύση 10.477 ανδρών από 25 ευρωπαϊκές χώρες και κατέληξαν σε κάποια συμπεράσματα ως προς τον μέσο όρο μήκους των γεννητικών μορίων.





Οι "νικητές" της έρευνας

Γάλλοι 15,48 εκατοστά
Σουηδοί 15,36 εκατοστά
Εσθονοί 15,17 εκατοστά

Και οι "χαμένοι"...

Βρετανοί 13,32 εκατοστά
Ιρλανδοί 12,78 εκατοστά
Έλληνες 12,18 εκατοστά


Για την ... ιστορία αναφέρουμε πως οι Γερμανοί κατατάσσουν τους εαυτούς τους στην μέση ακριβώς του πίνακα με 14,27 εκατοστά! Τα σχόλια δικά σας!

pyles.tv


Μέχρι το πρωί θα μείνει χωρίς νερό το κέντρο της Θεσσαλονίκης

Μέχρι το πρωί θα διαρκέσουν οι εργασίες για την αποκατάσταση της βλάβης στο δίκτυο της ΕΥΑΘ, λόγω της οποίας έχει διακοπεί η υδροδότηση στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Η διακοπή αφορά την περιοχή κάτω από την οδό Εγνατία μέχρι την παραλία, από το νέο δημαρχείο μέχρι την οδό Δωδεκανήσου. Να σημειωθεί ότι συνεργεία της ΕΥΑΘ προκειμένου να επισκευάσουν τη βλάβη, που σημειώθηκε στην περιοχή του γηπέδου του Θερμαϊκού, στην οδό 26ης Οκτωβίου, αναγκάστηκαν να κόψουν τη παροχή σε κεντρικό αγωγό.

AGELIOFOROS.

Τσέλσι - Άρσεναλ 2-0 (vid)

Παραμένουν στα μπλόκα οι αγρότες

Αμετακίνητοι αποφάσισαν να παραμείνουν οι εκπρόσωποι αγροτών από δώδεκα μπλόκα. Κλειστός ο Προμαχώνας.

Αμετακίνητοι στις θέσεις τους αποφάσισαν να παραμείνουν εκπρόσωποι των αγροτών δώδεκα μπλόκων από τη Θεσσαλία και τη Μακεδονία, οι οποίοι συναντήθηκαν σήμερα το μεσημέρι στον Τύρναβο Λάρισας. Μετά από πολύωρη σύσκεψη και αφού εκτίμησαν τη μέχρι τώρα πορεία του αγώνα, οι αγρότες αποφάσισαν να συνεχίσουν και προέβησαν σε μια λακωνική ανακοίνωση, στο πλαίσιο της οποίας αναφέρουν ότι, θα παραμείνουν στις θέσεις τους μέχρι να αλλάξει η αδιάλλακτη στάση της κυβέρνησης.

Η απόφαση του συντονιστικού οργάνου θα μεταφερθεί από τους εκπροσώπους τους στα κατά τόπους μπλόκα, όπου και θα αποφασισθεί εάν η κινητοποίηση θα συνεχιστεί με αποκλεισμούς και σε ποιο βαθμό.

ROBOVIE-II Ο ΝΕΟΣ ΣΑΣ ΒΟΗΘΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΑΣ ΨΩΝΙΑ


ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ ΠΡΟΗΓΜΕΝΗΣ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ ΕΝΑ ΕΥΦΥΕΣ ΡΟΜΠΟΤ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΩΣ ΒΟΗΘΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΨΩΝΙΑ ΤΟΥ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ.

ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ROBOVIE-II ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΤΟY ΜΥΣΤΙΚΟ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΕ ΕΝΑ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΙΣΘΗΤΗΡΩΝ ΠΟΥ ΜΕΤΑΤΡΕΠΕΙ ΤΗΝ ΑΓΓΑΡΕΙΑ ΤΟΥ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ ΣΕ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ...














Στο «παρά εννιά» αναβλήθηκε η εκτόξευση του Endeavour λόγω καιρού





Εννιά λεπτά πριν αντίστροφη μέτρηση, τα σύννεφα δεν επέτρεψαν την Κυριακή την εκτόξευση του διαστημικού λεωφορείου Εndeavour με προορισμό τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ΙSS). Η εκτόξευση είχε προγραμματιστεί για τις 11:39 της Κυριακής (ώρα Ελλάδας) από το Ακρωτήριο Κανάβεραλ, αλλά ο καιρός επέβαλε την αναβολή της εκτόξευσης για τουλάχιστον μία ημέρα.

Η επόμενη απόπειρα για εκτόξευση θα γίνει τη Δευτέρα στις 11:14 (ώρα Ελλάδας), για την οποία αναμένεται καλύτερος καιρός. Kαι τις δύο ημέρες, η εκτόξευση σχεδιάστηκε να γίνει νύκτα.

Κυριότερη αποστολή του εξαμελούς πληρώματος του Endeavour είναι η παράδοση στον ISS της υπομονάδας Tranquility, συνδετικού κόμβου, και του θόλου παρατήρησης Cupola, μαζί με την παράδοση μικρότερων εξαρτημάτων και τη διεξαγωγή πειραμάτων. Το πρόγραμμα προβλέπει τρεις «διαστημικούς περιπάτους» για μέλη του πληρώματος και επιστροφή στη Γη μετά από δεκατρείς ημέρες.

Κι άλλο πιθανό λάθος στην κρίσιμη έκθεση του ΟΗΕ για το κλίμα

Λίγες εβδομάδες μετά την αποκάλυψη λαθών στην πρόβλεψή της για τα Ιμαλάια, η Διακυβερνητική Επιτροπή για την Κλιματική Αλλαγή κατηγορείται από το Αμστερνταμ για ακόμα μια ανακρίβεια: υπολόγισε εσφαλμένα πως η μισή Ολλανδία βρίσκεται κάτω από τη στάθμη της θάλασσας.

Το λάθος εντοπίστηκε στη σημαντική έκθεση για την απειλή της κλιματικής αλλαγής η οποία δημοσιεύτηκε το 2007 από τον ΟΗΕ και αποτέλεσε τη βάση για τις διεθνείς διαπραγματεύσεις κατά της παγκόσμιας θέρμανσης.

Οι ολλανδικές αρχές καλούν τώρα την Επιτροπή να εξηγήσει γιατί η έκθεση αναφέρει ότι το 56% της Ολλανδίας βρίσκεται κάτω από το επίπεδο της θάλασσας, ενώ το πραγματικό ποσοστό είναι μόνο 26%.

Ο εκπρόσωπος του ολλανδικού υπουργείου Περιβάλλοντος, Τρίμο Βάλαρτ, εξήγησε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων πως οι συντάκτες της έκθεσης μπορεί κατέληξαν σε λάθος αποτέλεσμα: Φαίνεται ότι άθροισαν την επιφάνεια που βρίσκεται κάτω από τη στάθμη της θάλασσας (26%) και την έκταση που απειλείται από τις πλημμύρες ποταμών (29%).

«Έπρεπε να είναι πιο ξεκάθαροι» σχολίασε ο εκπρόσωπος, προσθέτονας ότι τα πραγματικά νούμερα ήταν διαθέσιμα από την ολλανδική υπηρεσία περιβαλλοντικού σχεδιασμού.

Εφόσον επιβεβαιωθεί, το περιστατικό θα έφερνε σε ακόμα πιο δύσκολη θέση την IPCC, η οποία πρόσφαρα παραδέχτηκε πως έκανε λάθος για τα Ιμαλάια. Η έκθεση του 2007 προέβλεπε ότι οι παγετώνες που προσφέρουν νερό σε εκατοντάδες εκατομμύρια ανθρώπους θα έχουν χαθεί έως το 2035.

Η ινδική κυβέρνηση διαπίστωσε όμως ότι ο ισχυρισμός της έκθεσης δεν βασιζόταν σε δημοσιευμένες μελέτες. Σύμφωνα με το βρετανικό Τύπο, η πρόβλεψη προήλθε από αναφορές που εντόπισε η WWF στο περιοδικό New Scientist.

Την Παρασκευή, πάντως, ο πρωθυπουργός της Ινδίας προσέφερε στήριξη στην IPCC διαβεβαιώνοντας ότι παρά το ατυχές συμβάν τής έχει «πλήρη εμπιστοσύνη».

Οργή στον Αρη για τον Μήτσιο

Ο Πανθρακικός πέτυχε την πρώτη εκτός έδρας νίκη του στο πρωτάθλημα και οι άνθρωποι του Αρη χαρακτήρισαν ανεπιθύμητο τον διαιτητή Μήτσιο, κρίνοντας ότι είναι ο υπεύθυνος για την ήττα στο «Κλεάνθης Βικελίδης».

Χαρακτηριστικός ήταν πάντως ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ, λέγοντας ότι «ακόμη κι αν κέρδιζα θα έλεγα ότι κακώς έγινε αυτός ο αγώνας, από χθες», ενώ ο Παύλος Δερμιτζάκης αναφέρθηκε στην αγωνιστική ανάκαμψη της ομάδας του.

ο επίσημος ύμνος της πόλης της Νέας Υόρκης



1985:
Η επιτυχία του Φρανκ Σινάτρα «New York, New York» γίνεται ο επίσημος ύμνος της πόλης της Νέας Υόρκης.

Έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα

Ο Massa με την Ferrari 599XX στη Βαλένθια

O δρόμος για την Ουκρανία και την Πολωνία μοιάζει βατός

Η Εθνική Ελλάδας που κληρώθηκε στο 6ο γκρουπ, απέφυγε τα μεγαθήρια όπως η Ιταλία, η Ισπανία, η Αγγλία, η Γαλλία και η Ολλανδία και ο ισχυρός του ομίλου είναι η Κροατία. Το συγκρότημα το Μπίλιτς είναι σίγουρος δυνατός αντίπαλος, όμως δεν μπορεί να συγκριθεί με τις ομάδες που προαναφέραμε.

Πάντως και οι άλλες τέσσερις ομάδες δεν μπορούν να... προβληματίσουν την σοβαρή Εθνική Ελλάδας. Στο δρόμο του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος της χώρας μας θα βρεθεί και πάλι το Ισραήλ και ελπίζουμε το φινάλε να είναι το ίδιο καλό, όπως και για τα προκριματικά του Μουντιάλ της Αφρικής.

Η Γεωργία του Τιμούρ Κετσπάγια είναι υπολογίσιμος αντίπαλος όπως και η Λετονία, όμως αν θες να βρεθείς στα τελικά θα πρέπει τέτοιες ομάδες να τις... τελειώνεις.

Η πιο αδύναμη είναι αδιαμφισβήτητα η Μάλτα, που βέβαια μπορεί να κάνει εκπλήξεις που να φέρουν τα πάνω κάτω στον έκτο όμιλο.

Αναλυτικά η κλήρωση

ΑΒCDEF
ΓερμανίαΡωσίαΙταλίαΓαλλίαΟλλανδίαΚροατία
ΤουρκίαΣλοβακίαΣερβίαΡουμανίαΣουηδίαΕλλάδα
ΑυστρίαΙρλανδίαΒ. ΙρλανδίαΒοσνία ΕρζεγοβίνηΦινλανδίαΙσραήλ
ΒέλγιοFYROMΣλοβενίαΛευκορωσίαΟυγγαρίαΛετονία
ΚαζακστάνΑρμενίαΕσθονίαΑλβανίαΜολδαβίαΓεωργία
ΑζερμπαϊτζάνΑνδόραΝησιά ΦερόεΛουξεμβούργοΣαν ΜαρίνοΜάλτα


GHI
ΑγγλίαΠορτογαλίαΙσπανία
ΕλβετίαΔανίαΤσεχία
ΒουλγαρίαΝορβηγίαΣκωτία
ΟυαλίαΚύπροςΛιθουανία
ΜαυροβούνιοΙσλανδίαΛιχτενστάιν

Ολυμπιακός-Λεβαδειακός 5-1

Με τον Μέλμπεργκ να ανοίγει τον δρόμο, τον Ντάρμπισιρ να πυροβολεί δις και τον Μήτρογλου να επιστρέφει ιδανικά με δύο γκολ, ο Ολυμπιακός νίκησε εύκολα 5-1 τον Λεβαδειακό στο άδειο λόγω τιμωρίας "Γεώργιο Καραϊσκάκης" και περιμένει στραβοπάτημα του "αιωνίου" στην Λάρισα.

Οι "ερυθρόλευκοι" εμφανώς βελτιωμένοι σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια, δημιούργησαν αρκετές ευκαιρίες, πέτυχαν 5 γκολ, δεν αντιμετώπισαν πρόβλημα στα μετόπισθεν, αλλά δυστυχώς αυτή την φορά δεν ήταν στο γήπεδο οι οπαδοί τους για να το... χαρούν.

Πρωταγωνιστής μέχρι το 83' ήταν ο Ματ Ντάρμπισιρ που πέτυχε 2 από τα 5 γκολ της ομάδας του, όμως τα υπόλοιπα λεπτά ο Μήτρογλου μας έβαλε σε σκέψεις... Ο Έλληνας επιθετικός, στην επιστροφή του μετά τον τραυματισμό κατάφερε να πετύχει δύο τέρματα σε διάστημα συμμετοχής 20 λεπτών και με την αποτελεσματικότητά του έκλεψε την παράσταση από τον εξίσου καλό αλλά όχι και τόσο εύστοχο Ματ Ντάρμπισιρ.

Μ' αυτή τη νίκη οι Πειραιώτες, μείωσαν στους 3 βαθμούς από την κορυφή και περιμένουν την βοήθεια της ΑΕΛ για να ξαναμπουν για τα καλά στην διεκδίκηση του φετινού πρωταθλήματος.

Ηρακλής - ΠΑΟΚ 1 - 1

Ο ΠΑΟΚ είχε να κερδίσει 12 χρόνια μέσα στο Καυταντζόγλειο τον Ηρακλή. Τα έκανε 13, αφού το 1-1 με τον «γηραιό» του... χάλασε το νικηφόρο σερί ενώ του «ψαλίδισε» και τα όνειρα για τίτλο!

Βαθμούς και εντυπώσεις μοιράστηκαν στο Καυτανζόγλειο ο Ηρακλής και ο ΠΑΟΚ. Ο Δικέφαλος κέρδισε κατά κράτος τον Γηραιό στο πρώτο ημίχρονο όπου πέτυχε και ο γκολ με τον Μουσλίμοβιτς στο 36ο λεπτό. Η αποβολή το Βιτόλο άλλαξε τις ισορροπίες με τον Ηρακλή να ισοφαρίζει στο 55ο λεπτό

Με δύο αλλαγές σε σχέση με το τελευταίο παιχνίδι που έδωσε ο Ηρακλής στο Καυτανζόγλειο κόντρα στην Καβάλα προχώρησε ο Γιόζεφ Μπουμπένκο. Ο Σλοβάκος τεχνικός προτίμησε να ξεκινήσει με τους Μάρκες (αριστερό μπακ), στην θέση του Γιαννούλη και τον Παπαστεριανό (αμυντικό χαφ) στην θέση του Ηλιάδη. Ο Φερνάντεζ κάτω από τα δοκάρια, Μάρτος από τα δεξιά με τους Κατσαμπή και Παπαζαχαρία το κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Τα δύο αμυντικά χαφ θα είναι οι Παπαστεριανός και Ριμόλντι. ΟΙ τριάδα στο χώρο του κέντρου στον άξονα ο Πίτου Γκαρσία, με τον Επσταίν(αριστερά) και τον Μάρα (δεξιά), ενώ στην κορυφή της επίθεσης ο Ιάκομπ.

Από την πλευρά του Δικεφάλου ο Φερνάντο Σάντος με άκρς επιθετικό σχήμα επέλεξε να έχει στην ίδια ενδεκάδα του Εντίνιο και Μουσλίμοβιτς. Με σχήμα 4-2-3-1, ο Πορτογάλος τεχνικός επέλεξε τους Χαλκιά κάτω από δοκάρια, αριστερά ο Λίνο και δεξιά ο Αραμπατζής. Κεντρικό αμυντικό δίδυμο οι Μαλεζάς και Σαβίνι, Οι Γκαρσία και Βιτόλο τα δύο αμυντικά χαφ, με τον Ίβιτς να παίζει στον άξονα και τους Βιερίνια, Εντίνιο στα άκρα και στην κορυφή ο Μουσλίμοβιτς.

gazzetta

Αεροσκάφος, μη ορατό από ραντάρ, κατασκεύασε το Ιράν

Το Ιράν δοκίμασε επιτυχώς ένα αεροσκάφος που έχει τη δυνατότητα να μην εντοπίζεται από τα ραντάρ, υποστήριξε σήμερα ανώτατος αξιωματικός της ιρανικής αεροπορίας.

Επικαλούμενο τον Αζίζ Νασιρζάντεχ, το ημιεπίσημο πρακτορείο ειδήσεων Fars ανέφερε ότι το πρωτότυπο αεροσκάφος, που ονομάζεται Swordfish (Ξιφίας) ολοκλήρωσε επιτυχώς τη δοκιμαστική πτήση. «Αποτιμούμε τα δεδομένα από τη δοκιμαστική πτήση και θα προχωρήσουμε στην παραγωγή αφού ολοκληρωθούν και οι πρόσθετες δοκιμές», φέρεται να δήλωσε ο αξιωματούχος αυτός.

Το Ιράν ανακοινώνει συχνά τις προόδους που επιτυγχάνει στο στρατιωτικό τομέα, θέλοντας προφανώς να δείξει ότι είναι έτοιμο να αντιδράσει σε περίπτωση που δεχτεί επίθεση. Το Σάββατο ξεκίνησε την παραγωγή δύο νέων πυραύλων, τρεις ημέρες αφότου εκτόξευσε έναν πύραυλο που μπορεί να μεταφέρει δορυφόρους.

Ξέσπασε στον Λεβαδειακό ο Ολυμπιακός

Με πρωταγωνιστή τον Ματ Ντάρμπισιρ, ο Ολυμπιακός επικράτησε 5-1 του Λεβαδειακού στο «Γ. Καραϊσκάκης», σε αγώνα για την 21η ημέρα του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας. Ο Άγγλος σκόραρε στο 36` και το 53` δίνοντας την ευκαιρία στους «ερυθρόλευκους» να κατακτήσουν ένα εύκολο «τρίποντο» στην προσπάθεια που κάνουν για να καλύψουν τη διαφορά που τους χωρίζει από τον πρωτοπόρο Παναθηναίκό. Το σκορ για τον Ολυμπιακό είχε ανοίξει ο Μέλμπεργκ στο 19`, ενώ για τους φιλοξενούμενους είχε μειώσει προσωρινά ο Ταραλίδης στο 42`. Ο Μήτρογλου στο 83` με εξαιρετικό πλασέ και στο 2ο λεπτό των καθυστερήσεων με κεφαλιά διαμόρφωσε το τελικό σκορ για τον Ολυμπιακό.

Στο άδειο, λόγω τιμωρίας, «Γ. Καραϊσκάκης», ο Ολυμπιακός μπήκε αποφασισμένος να «κλειδώσει» από νωρίς την υπόθεση νίκη και φάνηκε να τα καταφέρνει όταν στο 19ο λεπτό και μετά τη σέντρα του Ζαϊρί, ο Μέλμπεργκ με υποδειγματική κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι άνοιξε το σκορ (1-0). Από τον Ζαϊρί ξεκίνησε και το δεύτερο «ερυθρόλευκο» γκολ. Στο 36`, ο Μαροκινός άσος γύρισε εξαιρετικά την μπάλα από την τελική γραμμή και ο Ντάρμπισιρ την έσπρωξε στα δίχτυα δίνοντας προβάδισμα δύο τερμάτων στην ομάδα του (2-0).

Ο Άγγλος στο 41` έχασε μοναδική ευκαιρία να διευρύνει το δείκτη του σκορ, όμως το σουτ που επιχείρησε από πλάγια, απέκρουσε σε κόρνερ πάνω στη γραμμή ο Μουλόπουλος. Ένας πρώην «ερυθρόλευκος», ο Ταραλίδης, μείωσε για τον Λεβαδειακό στο 42` με δυνατό σουτ έξω από την περιοχή για να κλείσει το ημίχρονο με ακόμη μία μεγάλη ευκαιρία για λογαριασμό του Ολυμπιακού. Ο Ντάρμπισιρ στο 44` βρέθηκε μόνος του απέναντι από τον Βαγιέχο, αλλά το πλασέ που επιχείρησε απέκρουσε ο γκολκίπερ των φιλοξενουμένων.

Ό,τι δεν μπόρεσε να πετύχει στο 44`, το έκανε πραγματικότητα στο 53` ο Ντάρμπισιρ. Ο Άγγλος πήρε την μπάλα από τον Τοροσίδη και με πλασέ έκανε τρία τα τέρματα της ομάδας του (3-1). Στο 70' ο Μήτρογλου πήρε τη θέση του και έβαλε το... κερασάκι στην τούρτα, αρχικά στο 83` όταν με γυριστό σουτ από το ύψος της μικρής περιοχής παραβίασε για τέταρτη φορά την εστία του Βαγιέχο και στη συνέχεια στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων με κεφαλιά διαμόρφωσε το τελικό 5-1 που φέρνει τον Ολυμπιακό σε απόσταση τριών βαθμών από τον Παναθηναϊκό, αλλά και δύο βαθμούς μπροστά από τον ΠΑΟΚ.

Διαιτητής: Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου)

Κίτρινες: Μαρέσκα, Λεντέσμα, Μπεγκόνια, Μπράβο

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπόζινταρ Μπάντοβιτς): Πάρντο, Μέλμπεργκ (75` Ζεβλάκοφ), Γκαλίτσιος, Ντάρμπισιρ (70` Μήτρογλου), Ζαϊρί (54` Λεονάρντο), Μπράβο, Α. Παπαδόπουλος, Μαρέσκα, Λεντέσμα, Λούα Λούα, Τοροσίδης.

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Κίκε Φερνάντες): Βαγιέχο, Μουλόπουλος Ζησόπουλος, Μασάδο, Μπεγκόνια (84` Αμπουμπακαρί), Σόλα, Γκονζάλες, Ναπολεόνι (78` Σερτζίνιο), Μπάρκογλου (78` Αγκάλι), Ταραλίδης, Σιστόν.