Σάββατο 15 Μαΐου 2010

Τα ω-3 λιπαρά οξέα συντελούν στη μείωση του καρκίνου του παχέος εντέρου

Τα άτομα που τρώνε άφθονο ιχθυέλαιο και άλλα ω-3 λιπαρά οξέα ίσως μειώνουν τον κίνδυνο εκδήλωσης καρκίνου του παχέος εντέρου, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύονται στο επιστημονικό έντυπο American Journal of Epidemiology.

Ζωικές μελέτες αλλά και κλινικές έρευνες μικρής έκτασης, έχουν δείξει ότι τα συμπληρώματα ιχθυελαίου μπορούν να καταπολεμήσουν την φλεγμονή και μπορεί να έχουν αντικαρκινικές ιδιότητες.

Ωστόσο, μέχρι σήμερα, οι μελέτες που έχουν γίνει επί των διατροφικών προτύπων μεγάλων πληθυσμιακών ομάδων έχουν παρουσιάσει αντικρουόμενα αποτελέσματα.

Ο Δρ Σανγκμι Κιμ από το Εθνικό Ινστιτούτο Επιστημών Περιβαλλοντικής Υγείας στην Βόρεια Καρολίνα μελέτησε τη σχέση μεταξύ πολυακόρεστων λιπαρών οξέων και κινδύνου του καρκίνου του παχέος εντέρου σε δείγμα 1.503 ατόμων καυκάσιας φυλετικής καταγωγής (716 πάσχοντες από καρκίνο του παχέος εντέρου και 787 υγιή άτομα) και 369 άτομα αφροαμερικανικής καταγωγής (213 με καρκινοπαθείς και 156 άτομα προς σύγκριση).

Μεταξύ της πρώτης ομάδας, ο ερευνητής διαπίστωσε ότι όσοι εντάσσονταν στην πρώτη τετράδα ως προς την κατανάλωση ω-3 λιπαρών οξέων είχαν τον μισό κίνδυνο εκδήλωσης καρκίνου του παχέος εντέρου, συγκριτικά με όσους ήταν στις τελευταίες τέσσερις θέσεις κατανάλωσης.

Όταν μελετήθηκαν ξεχωριστά τα δύο κύρια λιπαρά οξέα που περιέχονται στο ιχθυέλαιο (EPA-εικοσιπεντανοϊκό οξύ και DHA- δοκοσανεξανεϊκό οξύ), προέκυψε ότι ο κίνδυνος μειωνόταν όσο αυξανόταν η πρόσληψη.

Όταν εξετάστηκε το δείγμα συμμετεχόντων συνολικά, ο μειωμένος κίνδυνος εκδήλωσης καρκίνου του παχέος εντέρου συνυπήρχε με την αυξημένη κατανάλωση ω-3 λιπαρών οξέων. Η ξεχωριστή ανάλυση της ομάδας των αφροαμερικανών δεν ανέδειξε αυτό τον συσχετισμό.

Επίσης διαπιστώθηκε ότι τα άτομα που κατανάλωναν περισσότερα ω-6 λιπαρά οξέα συγκριτικά με τα ω-3, ήταν πιθανότερο να έχουν καρκίνο του παχέος εντέρου, αν και τα ω-6 από μόνα τους δεν φάνηκαν να επηρεάζουν τον συσχετισμό.

Επιπρόσθετα με το ιχθυέλαιο, πηγές ω-3 λιπαρών οξέων είναι τα σπορέλαια και τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά. Συνήθως καταναλώνουμε περισσότερα ω-6 λιπαρά, αντί για ω-3, βασικές πηγές των οποίων είναι το σογιέλαιο, το ηλιέλαιο και φοινικέλαιο.

Τέλος παρατηρήθηκε μια αναπάντεχη σχέση μεταξύ αυξημένης πρόσληψης ω-3 λιπαρών και καρκίνου του παχέος εντέρου στους αφροαμερικανούς, αλλά η ερμηνεία της παρατήρησης αυτής πρέπει να γίνει με προσοχή.

Ο Δρ Κιμ εκτιμά ότι μπορεί να είναι τυχαίο αποτέλεσμα, αλλά σε κάθε περίπτωση πρέπει να διερευνηθεί περισσότερο.

health.in.gr

Τα 8 είδη νοημοσύνης ενός παιδιού. Ποιο είναι το δικό του;

Λεκτική νοημοσύνη

Η γλωσσική ή λεκτική νοημοσύνη, της οποίας πηγή είναι ο αριστερός κροταφικός λοβός, αφορά όλες τις λεκτικές ικανότητες του ανθρώπου. Περιλαμβάνει τους τρόπους με τους οποίους παράγουμε τη γλώσσα, αλλά και την κατανόηση και τη δημιουργία λεπτών αποχρώσεων στην έκφραση του λόγου, όπως είναι η αλλαγή της σημασίας των λέξεων, η αντίληψη των κανόνων, του μέτρου και των ρυθμών της ανάλογα με το κυμάτισμα της φωνής, η ικανότητα πλοκής των λέξεων, αλλά και η ικανότητα εκμάθησης και ομιλίας διαφορετικών γλωσσών. Εμπεριέχει επίσης την ικανότητα εξήγησης γεγονότων, πράξεων ή απλών λέξεων και ορισμών με λόγια, την ικανότητα διδασκαλίας, μάθησης, ανάλυσης, μνήμης, αλλά και την ικανότητα για χιούμορ και λογοπαίγνια. Τα παιδιά που έχουν αναπτυγμένη τη λεκτική νοημοσύνη μπορούν να μάθουν καλύτερα με τη βοήθεια του προφορικού και του γραπτού λόγου. Οι ενήλικες που έχουν αναπτυγμένη την ευφυΐα αυτή μπορεί να είναι ποιητές, λογοτέχνες, δημοσιογράφοι και πολιτικοί.

Αριθμητική/λογική νοημοσύνη

Η μαθηματική νοημοσύνη, της οποίας πηγή είναι το δεξί ημισφαίριο, είναι η ικανότητα της επαγωγικής, της αναγωγικής και της επιστημονικής λογικής. Περιλαμβάνει την ικανότητα του ατόμου να ερευνά κατηγορίες και σχέσεις, να μπορεί να χειρίζεται τα μαθηματικά σύμβολα και τις αριθμητικές σχέσεις, να εκτελεί σύνθετους υπολογισμούς και να συγκρατεί σειρά από λεπτομέρειες στη μνήμη του. Επιστήμονες, μαθηματικοί, φιλόσοφοι, προγραμματιστές, στατιστικολόγοι, λογιστές και ντετέκτιβ βασίζονται σε αυτή τη νοημοσύνη. Τα παιδιά με αναπτυγμένη μαθηματική νοημοσύνη μαθαίνουν καλύτερα μέσα από αριθμούς και λογική σκέψη να υπολογίζουν και να οργανώνουν τις διάφορες πληροφορίες που έχουν ως δεδομένα, ενώ στοχεύουν στη λύση των προβλημάτων και στην αναζήτηση της σχέση αιτίας αποτελέσματος σε οποιοδήποτε πρόβλημα, μαθηματικό ή μη.

Διαπροσωπική νοημοσύνη/Συναισθηματική

Η διαπροσωπική νοημοσύνη βασίζεται στην ικανότητα του ανθρώπου να καταλαβαίνει τους άλλους. Πιο συγκεκριμένα, να μπορεί να επισημάνει τους σκοπούς, τα κίνητρα και τα ενδιαφέροντά τους, να κατανοήσει τη συμπεριφορά τους και να δουλέψει μαζί τους αποτελεσματικά. Περιλαμβάνει την αποτελεσματική λεκτική και μη λεκτική επικοινωνία, την ικανότητα παρατήρησης και ανάλυσης των ατομικών διαφορών και την ικανότητα συνεργατικής σχέσης και δουλειάς. Η κύρια πηγή της ευφυΐας αυτής βρίσκεται στον μετωπιαίο λοβό και στον νέο φλοιό. Δάσκαλοι, γονείς, πολιτικοί, ψυχολόγοι, πωλητές, διευθυντές, θεραπευτές, αλλά και θρησκευτικοί ηγέτες βασίζονται στη διαπροσωπική νοημοσύνη. Τα παιδιά αναπτύσσουν σταδιακά τη διαπροσωπική τους νοημοσύνη αποκτώντας με το πέρασμα του χρόνου εμπειρίες μέσα από τη ζωή τους στην οικογένεια, στις παρέες, στο σχολείο και στο ευρύτερο κοινωνικό σύνολο. Με τη σταδιακή συμμετοχή τους σε ομάδες εργασίας οι οποίες δουλεύουν για έναν κοινό σκοπό, με τη συνεργασία και την αλληλεπίδραση με άλλα παιδιά, γνωρίζοντας τη διαφορετικότητά τους και μαθαίνοντας να αντιδρούν στις διαθέσεις τους και εξελίσσοντας τον εαυτό τους μέσα από τα λάθη και τις εμπειρίες τους τα παιδιά αναπτύσσουν τη διαπροσωπική τους νοημοσύνη. Σημαντικό ρόλο παίζουν και οι σχέσεις με τους ενηλίκους. Όταν, π.χ., τα παιδιά πείθουν διακριτικά το δάσκαλό τους για παράταση χρόνου ώστε να τελειώσουν την εργασία τους ή όταν διαπραγματεύονται με τους γονείς τους για το πόση ώρα θα παίξουν με το αγαπημένο τους παιχνίδι και πότε θα διαβάσουν.

Ενδοπροσωπική νοημοσύνη

Η ενδοπροσωπική νοημοσύνη, δίνει την ικανότητα στον άνθρωπο να κατανοήσει τα βαθύτερα αισθήματα, επιθυμίες και ιδέες του ίδιου του του εαυτού. Αποτελεί την ικανότητα της προσωπικής γνώσης που στρέφεται προς τον εαυτό μας. Περιλαμβάνει τις δεξιότητες της αυτοσυγκέντρωσης, της επιμέλειας, της προσοχής, της υψηλής μεθοδικότητας στη σκέψη και στη λογική, της κατανόησης των πολλών και διαφορετικών αισθημάτων μας, τα οποία και σχετίζονται με την εκάστοτε συμπεριφορά μας. Η κύρια πηγή της ευφυΐας αυτής βρίσκεται στον μετωπικό λοβό και στον νέο φλοιό. Υπάρχει όμως κάτι που κάνει την ευφυΐα αυτή ξεχωριστή σε σχέση με τις υπόλοιπες. Αυτό βρίσκεται στη δυνατότητά της να ενοποιεί όλες τις άλλες μορφές νοημοσύνης, αφού με το να επιτυγχάνει τη βαθύτερη γνώση του εαυτού μας, επιτυγχάνει και τη γνώση της σημασίας της ζωής, προωθεί την κατανόηση του εαυτού ως μέρους της ευρύτερης πραγματικότητας, την προσαρμογή του και την καλή αντιμετώπιση καταστάσεων με τη βοήθεια στρατηγικών, ενώ του δίνει τη δυνατότητα να αποκτήσει ικανότητες διαίσθησης, ενόρασης και ενότητας. Όσοι έχουν αναπτυγμένη την ευφυΐα αυτή αξιοποιούν και εμπλέκουν αποτελεσματικά όλα τα άλλα είδη νοημοσύνης, γνωρίζουν τις αδυναμίες τους και είναι προσεκτικοί στις αποφάσεις και στις επιλογές τους. Αυτοί είναι οι ψυχοθεραπευτές, οι φιλόσοφοι και οι αυτοδημιούργητοι άνθρωποι. Τα παιδιά με αναπτυγμένη ενδοπροσωπική νοημοσύνη μαθαίνουν καλύτερα με μετα-διανοητικές διεργασίες, δηλαδή παρατηρώντας τον τρόπο με τον οποίο σκέφτονται και εξελίσσοντάς τον, βελτιώνοντας τον εαυτό τους και τις θετικές και αρνητικές πλευρές τους, αλλά βελτιώνοντας και τη διαδικασία λήψης αποφάσεων και κατανόησης και χειρισμού των συναισθημάτων τους.

Σωματική/κιναισθητική νοημοσύνη

Η σωματική νοημοσύνη βασίζεται στην ικανότητα του ανθρώπου να μπορεί να χρησιμοποιεί ανεξάρτητα αλλά και συνδυαστικά τις κινητικές του δεξιότητες. Δίνει στο ανθρώπινο σώμα τη δυνατότητα να λειτουργήσει αρμονικά και συνεργατικά με τον εγκέφαλο και με τη βοήθειά του να λύνει προβλήματα, να εκφράζει ιδέες, γνώσεις και συναισθήματα. Η πηγή της ευφυΐας αυτής βρίσκεται στην αλληλεπίδραση του εγκεφαλικού φλοιού με το νωτιαίο μυελό. Η αλληλεπίδραση αυτή μας δίνει τη δυνατότητα να συνδυάσουμε την αντίληψη με την κίνηση, κάτι που προκαλεί την εκτέλεση συγκεκριμένων κινήσεων των μυών, αλλά και τον κατάλληλο συνδυασμό τους όταν χρειάζεται. Αθλητές, χειρουργοί, χορευτές, χορογράφοι, γραφίστες, ηθοποιοί, τεχνίτες χρησιμοποιούν τη σωματική νοημοσύνη. Τα παιδιά που έχουν αναπτυγμένη τη νοημοσύνη αυτή απολαμβάνουν τα παιχνίδια και τις κινητικές δραστηριότητες, ενώ έχουν ιδιαίτερο ταλέντο στις μιμητικές δεξιότητες. Είναι πιο εύκολο γι’ αυτά να μαθαίνουν μέσω της κίνησης, είτε αυτή είναι αδρή, όπως ο χορός, εκφράζοντας ιδέες και συναισθήματα, είτε λεπτή, μέσω του χειρισμού διάφορων αντικειμένων ή υλικών και κατασκευάζοντας με τη βοήθειά τους γλυπτά, πίνακες ή άλλες δημιουργίες.

Μουσική/ρυθμική νοημοσύνη

Η μουσική νοημοσύνη στηρίζεται στην απόλαυση και στην κατανόηση της μουσικής. Πηγή τη ευφυΐας αυτής είναι το δεξί ημισφαίριο, στο οποίο γίνεται η επεξεργασία όλων των ακουσμάτων. Εμπεριέχει την ικανότητα του ανθρώπου να νιώθει το ρυθμό, τη χροιά του ήχου, τη μελωδία, το συνδυασμό των οργάνων και των μουσικών μέτρων, την αντίληψη της διαφορετικότητας των ειδών της μουσικής, αλλά και τη συνάφειά τους. Εμπεριέχει επίσης την ικανότητα για συναισθηματική έκφραση του ατόμου μέσω της μουσικής, είτε ως σύνθεση είτε ως εκτέλεση. Η εκτέλεση περιλαμβάνει το παίξιμο ενός οργάνου, το τραγούδι, το χορό. Συνθέτες, οργανοπαίχτες, μουσικοί, τραγουδιστές χρησιμοποιούν αυτή τη νοημοσύνη. Τα παιδιά με καλή μουσική νοημοσύνη μαθαίνουν καλύτερα μέσα από ήχους, τραγούδια και ρυθμούς, ενώ μπορούν να εκφράσουν ιδέες, γνώσεις και συναισθήματα με τη βοήθεια της μουσικής. Πολλές φορές μάλιστα εκφράζονται με τα δικά τους μουσικά κομμάτια από τη βρεφική τους κιόλας ηλικία, τα οποία αποτελούνται από σύνθετους ή απλούς ρυθμούς με τη βοήθεια οποιουδήποτε αντικειμένου. Ακόμα και με μια κατσαρόλα!

Χωρική νοημοσύνη


Η χωρική νοημοσύνη δίνει την ικανότητα στον άνθρωπο να αναπαραστήσει το χώρο που βλέπει στο μυαλό του. Τον βοηθά να παρατηρεί και να χειρίζεται με επιδεξιότητα μια μορφή ή ένα αντικείμενο, να παρατηρεί και να δημιουργεί συνθέσεις με έναν ιδιαίτερα παραστατικό τρόπο, φτιάχνοντας ένα ακριβές αντίγραφο αυτού που παρατηρεί. Η πηγή της ευφυΐας αυτής βρίσκεται στον δεξιό πλευρικό λοβό. Περιλαμβάνει την ικανότητα της δραστικής φαντασίας, του καλού προσανατολισμού στο χώρο, του χειρισμού των εικόνων, την αναγνώριση σχέσεων αντικειμένων και διαστημάτων και την καλή θεώρηση των πραγμάτων από διαφορετική οπτική γωνία. Αυτή η νοημοσύνη είναι απαραίτητη στους αρχιτέκτονες, στους γλύπτες, στους διακοσμητές, στους καλλιτέχνες, στους μηχανικούς, στους εφευρέτες, στους πιλότους, στους καπετάνιους και στους οδηγούς. Τα παιδιά με καλή χωρική νοημοσύνη μαθαίνουν καλύτερα χρησιμοποιώντας τα οπτικά μέσα που τους δίνονται και τείνουν να οργανώνουν τη σκέψη τους στο χώρο και να συγκροτούν τις ιδέες τους πριν τις γράψουν. Ενδιαφέρονται να μελετούν γραφήματα και χάρτες και τους αρέσει να σκέφτονται με εικόνες, καθώς επίσης και να τις δημιουργούν.

Νατουραλιστική νοημοσύνη

Η νατουραλιστική νοημοσύνη εμπεριέχει την ικανότητα του ανθρώπου να αναγνωρίζει τη χλωρίδα και την πανίδα, να ξεχωρίζει τα διάφορα ζωντανά όντα, φυτά και ζώα, να διακρίνει αντικείμενα και διαδικασίες από τον φυσικό κόσμο και να τα χρησιμοποιεί εποικοδομητικά. Τα άτομα αυτά αγαπούν όχι μόνο να αναγνωρίζουν, αλλά και να κατηγοριοποιούν το φυτικό και ζωικό βασίλειο. Τέτοια ευφυΐα έχουν οι βιολόγοι, οι βοτανολόγοι, οι γεωργοί, οι κυνηγοί, οι γεωλόγοι, οι σεφ. Τα παιδιά με αναπτυγμένη νατουραλιστική νοημοσύνη μαθαίνουν καλύτερα μέσα από την αλληλεπίδραση με τη φύση και το περιβάλλον, όπως με εκδρομές στη φύση, με εργασίες που σχετίζονται με την παρακολούθηση των φυσικών φαινομένων, όπως είναι η καλλιέργεια οσπρίων και τα πειράματα στη φύση ή στην τάξη και με τη φροντίδα φυτών και ζώων.
Η σημασία της εμπλουτισμένης μάθησης

Αν μετά τα παραπάνω αρχίζετε να καταλαβαίνετε πόσο πολύπλοκη μπορεί να είναι τελικά η έννοια της νοημοσύνης, αλλά και πόσο σύνθετη και πολύτιμη είναι η λειτουργία του εγκεφάλου, τότε σκεφτείτε τι ερεθίσματα χρειάζεται ένα παιδί για να αναπτύξει αποτελεσματικά όλο το φάσμα της νοημοσύνης του. Ίσως ήρθε η ώρα λοιπόν να αναθεωρήσουμε τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζουμε την διαδικασία όχι μόνο της μάθησης, αλλά και της καθημερινότητας των παιδιών μας. Ήδη γνωρίζουμε πως αυτά που μαθαίνει ένα παιδί μέχρι το πέμπτο έτος της ηλικίας του αποτελούν τουλάχιστον το 50% των νοητικών δεδομένων για την υπόλοιπη ζωή του! Σύμφωνα όμως με πρόσφατες έρευνες, η ποσότητα αλλά και η ποιότητα των ερεθισμάτων που δίνουμε στα παιδιά από την πρώτη κιόλας ηλικία, όχι απλώς τα τροφοδοτούν με γνώσεις, αλλά δημιουργούν και συνδέσεις στα εγκεφαλικά κύτταρα φτιάχνοντας τη βάση στην οποία θα αποθηκεύουν πληροφορίες για την υπόλοιπή τους ζωή. Αυτός λοιπόν είναι ο βασικός σκοπός της εμπλουτισμένης μάθησης, αλλά και ο τρόπος με τον οποίο υλοποιείται. Κάνοντας τη μάθηση βιωματική με τη χρήση ειδικού παιδαγωγικού υλικού, εκπαιδευτικών και εποπτικών μέσων και προσφέροντας τον κατάλληλο για κάθε παιδί συνδυασμό πληροφοριών και ερεθισμάτων τα οποία καλύπτουν όλες τις ευφυΐες του και ενεργοποιούν όλες τις αισθήσεις του, δίνουμε στο παιδί τη δυνατότητα να μεγιστοποιήσει τις φυσικές του κλίσεις και δυνατότητες.

mommy

Lady Gaga and Sting "Stand by Me"

Κυπελλούχος Γερμανίας η Μπάγερν

Στην Μπάγερν Μονάχου με θριαμβευτικό τρόπο κατέληξε το κύπελλο Γερμανίας, αφού οι Βαυαροί διέλυσαν με 4-0 την Βέρντερ Βρέμης στο Ολυμπιακό Στάδιο του Βερολίνου, έκαναν το νταμπλ και πλέον οδεύουν στη Μαδρίτη για τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ στις 22 Μαΐου με στόχο να γράψουν ιστορία.

Οι συνθέσεις

Βέρντερ Βρέμης: Βίζε, Φριτς, Μέρτεζακερ, Νάλντο, Μπένις, Φρινγκς, Μπέργκφρεντε (54’ Μαρίν), Χουντ (46’ Αλμέιδα), Μπορόφσκι (70’ Γένσεν), Οζίλ, Πιζάρο

Μπάγερν Μονάχου: Μπουτ, Λαμ, βαν Μπούιτεν, Ντεμικέλις, Μπάντστουμπερ, φαν Μπόμελ, Σβάινσταϊγκερ, Ρόμπεν (86' Αλτιντόπ), Μίλερ (77' Τίμοστσουκ), Ριμπερί, Ολιτς (80' Κλόζε)

ΜΗΠΩΣ Η LADY GAGA EINAI ΕΡΜΑΦΡΟΔΙΤΗ ?????? (Photo)

Lady Gaga and Elton John perform "Don't Stop Believin'" at the latter's annual Rainforest Benefit

ΠΑΡΤΕ ΜΙΑ ΓΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΠΑΣΙΓΝΩΣΤΩΝ ΠΕΡΙΟΔΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΗΝΑ ΙΟΥΝΙΟ vol.II










ΠΑΡΤΕ ΜΙΑ ΓΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΠΑΣΙΓΝΩΣΤΩΝ ΠΕΡΙΟΔΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΗΝΑ ΙΟΥΝΙΟ vol.I









Αιματηρές συγκρούσεις στην Ταϊλάνδη Video

Ποσότητες ηρωίνης βρέθηκαν στις φυλακές της Αλικαρνασσού


Ποσότητες ηρωίνης συνολικού βάρους 25,5 γραμμαρίων εντοπίστηκαν στο κατάστημα κράτησης των Φυλακών Νέας Αλικαρνασσού Ηρακλείου, σε κοινόχρηστους χώρους κράτησης.

Τα παιδιά του Jackson στο YouTube

Βίντεο με τα παιδιά του Michael Jackson κυκλοφόρησαν στο YouTube και έχουν κάνει έξαλλο τον παππού τους Joe. Σε αυτά η Paris και ο Blanket, εμφανίζονται να παίζουν και να τραγουδούν μαζί με τον ξάδερφό τους.



Το μυστικό για να ζεις στη σκέπη του ουρανού

Αλήθεια οι κάτοικοι του Θιβέτ πως επιβιώνουν σε τόσο υψηλά υψόμετρα αφού ο ανθρώπινος οργανισμός αντέχει μέχρι ένα σημείο; Σε αυτό το ερώτημα απαντούν επιστήμονες οι οποίοι διαπίστωσαν πως οι Θιβετιανοί έχουν δύο γονίδια τα οποία τους επιτρέπουν να ζουν σε υψόμετρα άνω των 4.500 μέτρων.

Όσοι επισκέπτονται το Θιβέτ μετά από ένα ύψος εμφανίζουν συμπτώματα της νόσου του υψομέτρου η οποία μπορεί να αποβεί μοιραία αφού είναι ικανή να προκαλέσει φλεγμονή της καρδιάς ή του εγκεφάλου.

Αμερικανοί και Κινέζοι επιστήμονες πήραν το γονιδίωμα 31 Θιβετιανών και 90 Κινέζων και Ιαπώνων οι οποίοι ζουν σε συγκεκριμένο υψόμετρο και τα συνέκριναν μεταξύ τους. Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε ανάλυση ενός μέρους του γονιδιώματος που θεωρείται ότι σχετίζεται με το υψόμετρο και την επιβίωση ύπο αυτές τις συνθήκες.

Από τη μελέτη προέκυψε πως υπάρχουν δέκα γονίδια που συνδέονται με τη ζωή σε μεγάλα υψόμετρο. Αναλυτικότερα, τα EGLN1 και PPARA ευθύνονται για τη συγκέντρωση οξυγόνου στο αίμα τα οποία μειώνουν σημαντικά τα επίπεδα αυτού στο αίμα.

Μάλιστα, οι κάτοικοι του Θιβέτ έχουν προσαρμοστεί διαφορετικά από ότι άλλοι λαοί που ζουν σε μεγάλο ύψος. Συγκεκριμένα, στις Άνδεις οι κάτοικοι έχουν στο αίμα περισσότερη αιμοσφαιρίνη με αποτέλεσμα να επιβιώνουν ενώ οι Θιβετιανοί έχουν λιγότερο οξυγόνο στο αίμα που το αξιοποιούν διαφορετικά.

Ωστόσο, παρά τα αποτελέσματα, παραμένει ασαφής ο ρόλος των συγκεκριμένων γονιδίων με τους μελετητές να υπογραμμίζουν πως «τόσο το EGLN1 όσο και το PPARA ενδέχεται να προκαλούν μια μείωση στην συγκέντρωση αιμοσφαιρίνης».

Αυτό το διάστημα η ίδια ομάδα ερευνά τα γονίδια που διευκολύνουν τη μεταφορά οξυγόνου από το αίμα στους ιστούς πιστεύονταν πως σημαντικό ρόλο παίζει το μονοξείδιο του αζώτου που αυξάνει τον όγκο του αίματος.

cosmo

Το πρώτο μονοθέσιο από βιοκαύσιμα (vid)

αι όμως το ελληνικό δαιμόνιο δεν σταματά! Ο λόγος για τον Σταύρο Τραυλό ο οποίος σκέφτηκε και δημιούργησε το πρώτο μονοθέσιο από βιοκαύσιμα στον κόσμο ενώ το επόμενο διάστημα αναμένεται να κατασκευαστούν στη Βρετανία άλλα 13 μοντέλα!

Αντιδράσεις για τον σέξι χορό των 8χρονων

Η σύζυγος του Τούρκου Πρωθυπουργού - Αγόρασε 7 ζευγάρια παπούτσια σε 45 λεπτά!

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΓΚΑΛΕΤΙ ΣΤΗΝ REALLIFE

- Είσαι τρία χρόνια στον Ολυμπιακό. Με ποιον είσαι πιο κοντά;

«Με όλους έχω καλή σχέση, αλλά κυρίως με τους ισπανόφωνους. Στις αποστολές μένω κυρίως με τον Μαρέσκα. Παρόλο που δεν μιλάω καλά ελληνικά ή αγγλικά, προσπαθώ να κάνω παρέα με όλους».

- Πώς είδες την απόφαση του Ντάτολο να ποζάρει για gay περιοδικό;
«Δεν είδα τη φωτογράφηση, αλλά εγώ δεν θα έκανα κάτι παρόμοιο».

- Έχεις πει ότι αισθάνεσαι Έλληνας. Τόσο όσο και Αργεντινός;
«Ήδη νιώθω καλύτερα απ΄ ότι έχω νιώσει σε οποιαδήποτε άλλη χώρα. Γι' αυτό κι έχω σκοπό να μείνω αρκετά χρόνια».

- Ο πρόεδρος Σωκράτης Κόκκαλης σου έχει δώσει κάποια συμβουλή;
«Είναι πολύ καλός, είναι κοντά στους παίκτες και εμένα με στήριξε με την περιπέτεια της υγείας μου. Με έκανε να αισθάνομαι πολύ καλά, μου επέτρεψε να ταξιδεύω και να προπονούμαι με την ομάδα».

- Τι ακριβώς συνέβη με την υγεία σου;
«Είχα μια μόλυνση στα νεφρά και χρειάστηκε να κάνω θεραπεία τεσσάρων μηνών. Σε ένα μήνα θα ξαναγυρίσω στα γήπεδα».

- Πως ένιωσες ότι κάτι δεν πάει καλά;
«Δεν είχα κανένα σύμπτωμα, απλώς έκανα κάποιες εξετάσεις και είδα ότι έπρεπε να υποβληθώ σε θεραπεία για να συνεχίσω να παίζω. Θα γίνω εντελώς καλά και θα το θυμάμαι σαν ένα κακό όνειρο που πέρασε».

- Προπονείσαι αυτό το διάστημα;
«Κάνω κανονικά προπονήσεις αλλά όχι στο 100% γιατί παίρνω ακόμη αντιβίωση. Στην επόμενη σεζόν θα ξαναπαίξω κανονικά».

- Πονάς;
«Δεν πονάω, δεν αισθάνομαι τίποτα. Αισθάνομαι ικανός να παίξω και αυτό είναι το δύσκολο».

- Πως βλέπεις την καριέρα σου στο εξής;
«Σύντομα βλέπω να ξαναπαίζω με τον Ολυμπιακό κι αυτό ελπίζω να κρατήσει χρόνια. Το περιμένω με μεγάλη ανυπομονησία, γιατί ποτέ δεν είχα περάσει τόσο διάστημα εκτός γηπέδων – έχουν περάσει ήδη τέσσερις μήνες».

- Αν σου πρότειναν να παίξεις στον ΠΑΟ;
«Αποκλείεται! Δεν θα μπορούσα να παίξω σε άλλη ομάδα».

- Η απουσία σου και εκείνη του Ντουντού πιστεύεις ότι στέρησαν τον τίτλο από τον Ολυμπιακό;
«Όχι. Νομίζω ότι αυτή τη σεζόν έφταιξε το γεγονός ότι πολλοί παίκτες -τουλάχιστον 8 – είχαν τραυματισμούς. Την επόμενη σεζόν θα είμαστε καλύτεροι!»

- Τι θα κάνεις όταν σταματήσεις το ποδόσφαιρο;
«Έχω ακόμη πολλά χρόνια μπροστά μου. Άλλα όταν το αφήσω, θα ασχοληθώ οπωσδήποτε με κάτι που θα έχει σχέση με το ποδόσφαιρο, όπως έκανε και ο πατέρας μου».

- Ποιος θα ήταν ιδανικός προπονητής για την ομάδα;
«Δεν ξέρω. Ο προπονητής δεν είναι το πιο βασικό. Ένα παιχνίδι εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό και από τους παίκτες».


ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ - Ζούσε με σφαίρα στο κεφάλι


Απίστευτο περιστατικό με πρωταγωνιστή έναν 61 χρονο που άφησε τους επιστήμονες άναυδους.Ο Πίτερ Χέσφορντ είχε πυροβοληθεί στο κεφάλι κατά το παρελθόν και ζούσε φυσιολογικά αν και η σφαίρα δεν είχε αφαιρεθεί.

Έτσι μια ημέρα που έκανε εργασίες στον κήπο του σπιτιού του κατέρρευσε και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με την υπόνοια εγκεφαλικού επεισοδίου.Τελικά οι γιατροί που τον εξέτασαν ανακάλυψαν έκπληκτοι την αλήθεια.

Πόσο γρήγορα ξεκουμπώνετε ένα σουτιέν;

Πόση ώρα χρειάζεστε για να ξεκουμπώσετε το σουτιέν της αγαπημένης σας με το ένα χέρι; Αν είστε αρκετά γρήγοροι, τότε μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή στον σχετικό διαγωνισμό που διεξάγεται -λίγο μακριά- στην Κίνα!

Κοσμοσυρροή παρατηρήθηκε σε εμπορικό κέντρο της επαρχίας Guangdong, όπου οι άνδρες είχαν πολλούς λόγους να πάρουν μέρος στον διαγωνισμό: πρώτον, για λόγους... κύρους και, δεύτερον, για να κερδίσουν κουπόνια για δωρεάν ψώνια!

Νικητής ανακηρύσσονταν όποιος κατάφερνε να ξεκουμπώσει -με το ένα χέρι πάντα- 8 σουτιέν σε λιγότερο από ένα λεπτό...

Κι αν έχετε αρχίσει να λέτε «σιγά τα αυγά, εγώ τα καταφέρνω με πιο πολλά σε λιγότερο χρόνο», τότε να σας ενημερώσουμε πως μόνο ένας τα κατάφερε και, συγκεκριμένα, σε 21 δευτερόλεπτα!

Το πιο «κουφό»;

Ο νικητής ήταν... γυναίκα!

«Σκέφτηκα ότι είχε πλάκα. Δεν περίμενα να νικήσω, αλλά φαίνεται πως η καθημερινότητά μου είναι η καλύτερη προπόνηση», δήλωσε η νικήτρια.

star

Πήρε δίπλωμα προπονητή ο Μαραντόνα

Προπονητής και με τη βούλα είναι πλέον ο Ντιέγο Αρμάντο Μαραντόνα. Ο εκλέκτορας της Εθνικής Αργεντινής (αντιπάλου της Εθνικής Ελλάδας στο προσεχές Μουντιάλ) πήρε το δίπλωμά του αν και ουδέποτε παρακολούθησε μαθήματα.

Ο Μαραντόνα προπονούσε έως τώρα με ειδική άδεια της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της Αργεντινής κάτι που είχε γίνει και για άλλους ποδοσφαιρικούς αστέρες του παρελθόντος όπως ο Φραντς Μπεκενμπάουερ και ο Γιόχαν Κρόιφ. Ο γενικός γραμματέας της ένωσης προπονητών Αργεντινής Βικτόριο Κόκο τόνισε σχετικά: “Ο Ντιέγκο δεν έκανε μαθήματα διότι είναι δύσκολο για τέτοιες προσωπικότητες να περάσουν από τις τάξεις”.

contra

Lost φτιαγμένο από φανατικούς

Το ABC, ενόψει του Comicon 2010 είχε διαγωνισμό για τους οπαδούς της σειράς. Οι συγκεκριμένοι έχασαν την προθεσμία, αλλά έφτιαξαν αυτό το πολύ διασκεδαστικό βίντεο!


Αρχίζουν οι ημιτελικοί της Α1

Α1 ΑΝΔΡΩΝ - ΠΛΕΙ ΟΦ

ΗΜΙΤΕΛΙΚΗ ΦΑΣΗ

1οι Αγώνες (15-16/5/2010)

Σάββατο, 15 Μαϊου

ΓΗΠΕΔΟ ΩΡΑ ΑΓΩΝΑΣ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ (Κομισάριοι)
ΟΑΚΑ 18:45 (ΣΚΑΪ) Παναθηναϊκός-Πανελλήνιος Σχινάς, Αναστόπουλος, Αφεντουλίδης (Μάνος)

* Ο πέμπτος (εφόσον χρειαστεί) αγώνας μεταξύ των ομάδων ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ- ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ θα διεξαχθεί το Σάββατο 29-05-2010 (αντί Κυριακής 30-05-2010) και ώρα 16:45 (αντί για 18:45) στο ίδιο γήπεδο (ΟΑΚΑ) και θα μεταδοθεί τηλεοπτικά από το ΣΚΑΪ.

Κυριακή, 16 Μαϊου

ΓΗΠΕΔΟ ΩΡΑ ΑΓΩΝΑΣ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ (Κομισάριοι)
ΣΕΦ 18:00 (ΣΚΑΪ) Ολυμπιακός-Μαρούσι Σπυρίδωνος, Κορομηλάς, Μπήτης (Άκελ)

40 εκατ. δολάρια στοιχίζει κάθε χρόνο η διαφθορά στην Βραζιλία

Η διαφθορά στοιχίζει στην οικονομία της Βραζιλίας σχεδόν 40 εκατομμύρια δολάρια κάθε έτος, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύθηκε σήμερα από τον Σύνδεσμο Βιομηχανιών του Σάο Πάολο (FIESP).

Το μέσο κόστος της διαφθοράς, που είναι αρκετά διαδεδομένη στην χώρα, κυμαίνεται από το 1,38% ως το 2,30% του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος (ΑΕΠ) ή από 23,3 δισεκατομμύρια δολάρια ως 38,7 δισεκατομμύρια δολάρια, αναφέρει η έρευνα, η οποία αναλύει τον τρόπο με τον οποίο η διαφθορά υπονομεύει την οικονομική ανάπτυξη της Βραζιλίας.

"Το εξαιρετικά υψηλό κόστος της διαφθοράς εμποδίζει την αύξηση του κατά κεφαλήν εισοδήματος, την ανάπτυξη και την ανταγωνιστικότητα της χώρας και υπονομεύει τη δυνατότητα προσφοράς στον λαό καλύτερων οικονομικών συνθηκών και κοινωνικής ευημερίας", προσθέτει η έκθεση, που τονίζει ότι "τα χρήματα της διαφθοράς δεν επενδύονται σε παραγωγικές δραστηριότητες".

Όσον αφορά τις επιχειρήσεις, η διαφθορά τους εμποδίζει από το να αποκτήσουν "καλύτερη υποδομή και πιο σταθερό επιχειρηματικό κλίμα."

Η μελέτη διαπίστωσε επίσης ότι αν η Βραζιλία βρισκόταν ανάμεσα στις λιγότερο διεφθαρμένες χώρες, το κατακεφαλήν ΑΕΠ θα αυξανόταν από 7.954 δολάρια (το 2008) σε 9.184 δολάρια.

Για το έτος 2009 η Βραζιλία βρίσκεται στην 75η θέση στα ζητήματα διαφθοράς σε έναν κατάλογο με 180 χώρες ο οποίος έχει συνταχθεί από την ΜΚΟ Transparency International.

Αυστραλία- "Ελληνικά" γοβάκια από σοκολάτα

Καλοσχεδιασμένα γοβάκια φτιαγμένα από …σοκολάτα! Είναι δημιούργημα μιας ελληνικής εταιρίας, που κάνει θραύση στην αγορά. Όπως άλλωστε συμβαίνει με όλα τα προϊόντα της σοκολατοποιΐας «The Chocolate Master», που φτιάχτηκε από ομογενείς και κατακτά τις αγορές της Αυστραλίας, της Νέας Ζηλανδίας και της Μαλαισίας.

Πρόκειται για μία οικογενειακή επιχείρηση την οποία ξεκίνησαν η Άρτεμις Φλωράτου-Ρακοβαλή και ο κουνιάδος της Μιχάλης Ρακοβαλής, πριν από περίπου έξι χρόνια.

Οι σοκολάτες της ομογενειακής επιχείρησης δεν είναι σαν τις άλλες συνηθισμένες σοκολάτες. Θεωρείται πρωτοπόρα στην αγορά της Αυστραλίας, γιατί όλα τα συστατικά των προϊόντων της είναι απολύτως φυσικά, και είναι η πρώτη σοκολατοποιία που δημιουργεί πολύχρωμα σοκολατάκια με φυσικές χρωστικές ουσίες.

Και επί πλέον εντυπωσιάζουν τα σχέδια (από λουλούδια έως γοβάκια) αλλά και η συσκευασία τους.

Κυπελλούχος Αγγλίας η Τσέλσι (vid)





ΑΠΟΡΩ ΠΟΙΟΣ ΣΤΟΚΟΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕ ΤΟ TORRENT... ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΡΑΓΙΚΑ

MARIANNA NTOUVLI SEX IN THE CITY OF ATHENS SIRINA DVDRIP!

Einai real parakalw kante seed meta to download sas mhn to kratate mono gia esas.

Pics
http://img121.imageshack.us/img121/153/imageddd74becdabf.jpg

http://img203.imageshack.us/img203/2852/d23e1a8a308a03a10ffe70e.jpg

H Tainia einai polu kalh opoios mporei as to agorasei gia na upostiriksi authn thn douleia.

Έχασε την προεδρία της FIBA World o Βασιλακόπουλος

Ο Ιβάν Μαϊνινί είναι ο νέος πρόεδρος της παγκόσμιας ομοσπονδίας μπάσκετ FIBA World), καθώς στις εκλογές που έλαβαν χώρα στο Μονακό επικράτησε του αντιπάλου του υποψηφίου, Γιώργου Βασιλακόπουλου, με 32 έναντι 20 ψήφων.

Ο Γάλλος πρώην διαιτητής αναμένεται να αναλάβει και τυπικά τα νέα του καθήκοντα κατά τη διάρκεια του Μουντομπάσκετ της Τουρκίας, που θα διεξαχθεί 28 Αυγούστου με 12 Σεπτεμβρίου.

Την προεδρία της FIBA Europe, αντί του επερχόμενου Βασιλακόπουλου, αναλαμβάνει ο Ισλανδός Όλαφουρ Ράφσον, ο οποίος επικράτησε στις εκλογές του Τούρκου Τουργκάι Ντεμιρέλ.

naf

Κανείς ανυπότακτος από το 2012

Νέο νομικό πλαίσιο όσον αφορά στους ανυπότακτους, τους φυγόστρατους και τους αντιρρησίες συνείδησης, με στόχο το 2012 να μην υπάρχει κανένας στις σειρές κατάταξης στρατεύσιμων, ετοιμάζει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Ευ. Βενιζέλος, σύμφωνα με τον οποίο, παρότι παρατηρείται μείωση στον αριθμό των ανυπότακτων, εξακολουθεί να παραμένει σε “υψηλά επίπεδα”.




Ειδικότερα, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας “Το Βήμα” (15/05), που επικαλείται στοιχεία του υπουργείου Εθνικής Αμύνης, περισσότεροι από 30.000 είναι σήμερα οι ανυπότακτοι.

Ο ακριβής αριθμός τους για το 2009 είναι 30.878 και είναι μειωμένος κατά 8,9% σε σύγκριση με το 2008, οπότε οι ανυπότακτοι έφθαναν τους 33.894.

Σύμφωνα με το έγγραφο που έχει κατατεθεί στη Βουλή από τον κ. Βενιζέλο και που αποτελεί απάντηση σε ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή βουλευτές του ΛΑΟΣ, οι κυριότερες αιτίες που διατηρούν σε υψηλό επίπεδο τον αριθμό των ανυπότακτων είναι :

* Η δυνατότητα εξαγοράς του υπολοίπου των στρατιωτικών υποχρεώσεων, έπειτα από προηγούμενη εκπλήρωση θητείας τουλάχιστον 45 ημερών, από άτομα (στρατεύσιμους και ανυπότακτους) που έχουν συμπληρώσει το 35ο έτος της ηλικίας τους.

* Η δυνατότητα χορήγησης ή θεώρησης διαβατηρίων στους ανυπότακτους εξωτερικού και η ελεύθερη είσοδος στη χώρα για χρονικό διάστημα 30 ημερών ανά έτος, χωρίς να προβλέπονται διαδικασίες έγκρισης της εισόδου και ελέγχου της μη υπέρβασης του ανωτέρω διαστήματος.

* Η κτήση της ιδιότητας του μονίμου κατοίκου εξωτερικού από στρατεύσιμους και ανυπότακτους έπειτα από μόνιμη κατοικία στο εξωτερικό για 11 συνεχόμενα έτη, ή βιοποριστικής εγκατάστασης και κατοικίας στο εξωτερικό για επτά συνεχόμενα έτη. * Οι κυρώσεις στην πράξη δεν είναι πλέον ποινικές, αλλά διοικητικές.

cosmo.gr

ΠΟΤΕ ΣΤΗΝ ΡΕΑΛ ΕΙΠΕ Ο ''ΚΟΝΤΟΣ''

Η αλήθεια είναι ότι δεν μπορώ να σκεφτώ τον εαυτό μου στη Ρεάλ ή σε οποιαδήποτε άλλη ομάδα.

Είμαι πολύ χαρούμενος στην Μπαρτσελόνα και αν ήταν στο χέρι μου, θα συνέχιζα να παίζω εδώ για πολλά χρόνια”, ανέφερε αρχικά ο σούπερ σταρ των Καταλανών και πρόσθεσε:

“Όντως, ποτέ δεν ξέρεις τι θα συμβεί στο μέλλον, αλλά επιμένω ότι αυτό δεν ισχύει για μένα, αφού θέλω να μείνω στην ομάδα μου για όλα τα χρόνια της ποδοσφαιρικής μου καριέρας και ακόμα περισσότερα”.

ΘΑΛΑΣΣΙΑ ΤΕΡΑΤΑ ΣΕ ΜΕΓΑΛΑ ΒΑΘΗ

ΚΑΡΑΙΒΙΚΗ... ΕΝΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΕΦΙΕΡΩΜΑ