Σάββατο 15 Μαΐου 2010

Ο ρόλος και οι προοπτικές της χωροταξίας στην Ελλάδα, στο επίκεντρο ημερίδας στη Θεσσαλονίκη

Στην εφαρμογή του νομικού πλαισίου που διέπει τη χωροταξία και όχι στο ίδιο το «περιεχόμενο» των νόμων, εντοπίζονται δυσκολίες, σύμφωνα με όσα προκύπτουν από τις εργασίες της ημερίδας, με θέμα «Ο ρόλος και οι προοπτικές της χωροταξίας στην Ελλάδα και την Ε.Ε., θεωρίες, πρακτικές και θεσμικό πλαίσιο», που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη.

Φέτος, έχουν, ήδη, συμπληρωθεί δέκα χρόνια από την ψήφιση του πρώτου ολοκληρωμένου νόμου για τη χωροταξία στην Ελλάδα (Ν.2742/1999) και οι συμμετέχοντες στο συνέδριο επισήμαναν πως η χωροταξική πολιτική μπορεί να συμβάλλει πολλαπλά και καθοριστικά στη βιώσιμη ανάπτυξη.

Όπως δήλωσαν στο ΑΠΕ - ΜΠΕ η αντιπρόεδρος της Ελληνικής Εταιρίας Πολεοδομικού και Χωροταξικού Δικαίου και καθηγήτρια στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), Ευαγγελία Κουτούπα - Ρεγκάκου και ο καθηγητής Πολεοδομίας, Χωροταξίας στο ΑΠΘ, Γρηγόρης Καυκαλάς, σε μια κρίσιμη περίοδο, όπως αυτή που διανύουμε, η χωροταξία μπορεί να απελευθερώσει επενδύσεις, σε ένα πλαίσιο βιώσιμης ανάπτυξης.

Την ημερίδα διοργάνωσαν η Ελληνική Εταιρία Πολεοδομικού και Χωροταξικού Δικαίου και το Τμήμα Μηχανικών Χωροταξίας και Ανάπτυξης του ΑΠΘ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου