Τετάρτη 12 Μαΐου 2010

Η ΣΥΝΘΕΣΗ ΤΟΥ ΘΡΥΛΟΥ

Δεν θέλει την ερυθρόλευκη ο Δαλούκας!

Ένα περίεργο αίτημα κατέθεσε το πρωί στον Κυριάκο Δουρέκα ο τέταρτος διαιτητής της αναμέτρησης με τον ΠΑΟΚ Τσινιάρης, ζητώντας να μην αγωνιστεί η ομάδα με τις ερυθρόλευκες εμφανίσεις.

Η δικαιολογία ήταν ότι και ο ΜΠΑΟΚ θα φορέσει φανέλα με ρίγες, οπότε θα δυσκολεύεται στο μάτι ο Δαλούκας, που θα είναι ο ρέφερι της αναμέτρησης. Βέβαια, ο Δουρέκας απάντησε με την σειρά του ότι στο ματς πρωταθλήματος που και οι δύο ομάδες αγωνίστηκαν με ριγωτές εμφανίσεις, δεν υπήρξε κάποιο πρόβλημα.

Πάντως, τα πάντα θα ξεκαθαρίσουν πριν την σέντρα, αφού σύμφωνα με τον κανονισμό, ο διαιτητής είναι αυτός που έχει τον τελευταίο λόγο.

gavros.gr

ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΤΕ ΚΑΛΑ ΣΗΜΕΡΑ (Μ)ΠΑΟΚΙΑ


Νίκη και μόνο νίκη θέλει ο Θρύλος κόντρα στον κομπλεξικό, προκειμένου να επιστρέψει στην κορυφή των πλέι οφ.

Τα… παρατράγουδα άρχισαν από νωρίς στο «Γ. Καραισκάκης» αφού οπαδοί του Ολυμπιακού επιχείρησαν να κλέψουν τις μπάλες με τις οποίες θα έκαναν προθέρμανση οι παίκτες του ΠΑΟΚ και χτύπησαν τον γυμναστή της ομάδας του «Δικεφάλου», Γιασέρ.

Οι παίκτες του ΠΑΟΚ αποχώρησαν από το γήπεδο, με αρκετούς να περιφέρονται ανενόχλητοι στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου του Ολυμπιακού.

Πισίνες με καμουφλάζ για την εφορία

Ο Χάρης Βαρθακούρης και η εκλεκτή της καρδιάς του Αντελίνα γνωρίστηκαν μέσω Facebook. ΑΚΟΥΣΟΝ ΑΚΟΥΣΟΝ

Το ζευγάρι μετρά μόνο λίγους μήνες γνωριμίας, αυτό όμως δεν τους εμπόδισε να πάρουν την απόφαση να ενώσουν τις ζωές τους με τα ιερά δεσμά του γάμου. Η Αντελίνα και ο Χάρης είναι πολύ ερωτευμένοι, περιμένουν μάλιστα και το πρώτο τους παιδί που θα ολοκληρώσει την ευτυχία τους.

Η πρώτη γνωριμία τους έγινε μέσα από την πιο γνωστή σελίδα κοινωνικής δικτύωσης, το Facebook, και γρήγορα τους οδήγησε στην κοινή συμβίωση. Ο γάμος ήταν κάτι που δεν άλλαξε τον τρόπο που ζούνε, όπως υποστηρίζουν και οι δύο στο περιοδιό Hello. Η μόνη διαφορά είναι ότι τώρα φοράνε βέρες.

Η συμβουλή που έδωσε ο Γιάννης Πάριος στην νύφη του με την οποία θα πορεύεται για πάντα είναι: "Η υπομονή, η κατανόηση, η συζήτηση, η συντροφικότητα και η αγάπη κάνουν την γη να γυρίζει. Έτσι κρατιέται μια οικογένεια."

Ο δημοφιλής τραγουδιστής αυτή την περίοδο ασχολείται με την κυκλοφορία του τελευταίου του CD με τίτλο "Ο άρχοντας του κόσμου" και δηλώνει: "Ζούμε σε μία εποχή που δεν μπορείς να έχεις εμπορικές προσδοκίες. Γι' αυτό και αρχικά επέλεξα την μέθοδο που ακολούθησε πρώτος απ' όλους ο πατέρας μου: να διαθέτει το CD πρώτα μέσω εντύπου"

newsit

Η ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΜΑΚΕΤΑΣ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΓΗΠΕΔΟΥ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ


Η ανακοίνωση της ΠΑΕ ανέφερε:"Η μεγάλη στιγμή έφτασε! Αύριο Πέμπτη 13 Μαΐου και ώρα 8.30 μ.μ., στην αίθουσα «Όλυμπος» του ξενοδοχείου «Larissa Imperial Classical Hotel», η ΠΑΕ ΑΕΛ 1964 θα πραγματοποιήσει την επίσημη παρουσίαση του νέου γηπέδου της ομάδας και των 38 πολυτελών σουιτών του.

Κατάργηση της ανωνυμίας στο Ίντερνετ μελετά η Κίνα

Η Κίνα μελετά την ενδεχόμενη υποχρέωση των πολιτών να χρησιμοποιούν τα πραγματικά τους ονόματα όταν δημοσιεύουν σχόλια στο Ίντερνετ. Η πρόταση ήρθε από τον επικεφαλής του γραφείου πληροφοριών της χώρας, Γουάνγκ Τσέν, σε μια συνάντηση με ανώτατους αξιωματούχους.

Όπως είναι φυσικό, το συγκεκριμένο μέτρο θα ενισχύσει ακόμη περισσότερο τον έλεγχο της Κίνας στις απόψεις που εκφράζονται από τους πολίτες της στο Διαδίκτυο. «Η κυβέρνηση θα πρέπει να ενδυναμώσει τη βασική διαχείριση του Ίντερνετ και να εφαρμόσει ενεργά ένα σύστημα πραγματικών ονομάτων», δήλωσε ο Γουάνγκ, στην ομιλία του ενώπιον της επιτροπής του κινεζικού κοινοβουλίου. Μάλιστα, ο ίδιος επεσήμανε ότι κυβερνητικά τμήματα αναζητούν ήδη τρόπους χρήσης της νέας τεχνολογίας για την εφαρμογή του συστήματος.

Ήδη, η συμμετοχή σε πολλά chatrooms στην Κίνα απαιτεί τη χρήση του αληθινού ονόματος των χρηστών, ενώ τα ίντερνετ καφέ που λειτουργούν στη χώρα είναι υποχρεωμένα να τηρούν αρχείο με τα στοιχεία ταυτοτήτων των πελατών τους.

Ο Γουάνγκ δεν έδωσε ακριβές χρονοδιάγραμμα για την εφαρμογή του συγκεκριμένου συστήματος, ενώ παραμένει ζητούμενο το κατά πόσο τελικά η κινεζική κυβέρνηση ενδιαφέρεται να ενισχύσει ακόμη περισσότερο τον έλεγχο που ήδη ασκεί στην διακίνηση της διαδικτυακής πληροφορίας.

Πολλοί bloggers πάντως θεωρούν ότι η χρησιμοποίηση του πραγματικού τους ονόματος δεν θα έχει κάποια ουσιαστική διαφορά, αφού ήδη γνωρίζουν ότι τα στοιχεία τους είναι γνωστά και φροντίζουν να αυτό-λογοκρίνονται.

Συνεργασία Verizon με Google για την κατασκευή tablet

Ο διευθύνων σύμβουλος της Verizon Wireless, Λόουελ Μακάνταμ, επιβεβαίωσε τα σχέδια της εταιρείας για την κυκλοφορία ενός tablet που θα χρησιμοποιεί το λειτουργικό σύστημα της Google, χωρίς ωστόσο να δώσει κάποια ημερομηνία κυκλοφορίας της συσκευής.

Σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα της Wall Street Journal, οι δύο εταιρείες υπέγραψαν συμφωνία συνεργασίας πριν από ένα περίπου χρόνο για την ανάπτυξης μιας οικογένειας φορητών συσκευών που θα χρησιμοποιούν το Android, το Chrome OS, ή απλά εφαρμογές της Google για κινητά τηλέφωνα και υπολογιστές.

Τα tablets έχουν εξελιχτεί στη νέα τάση στην τεχνολογική αγορά, μετά την κυκλοφορία του iPad της Apple. Η Nvidia παρουσίασε στην Consumer Electronics Show μια τέτοια συσκευή που λειτουργούσε με το Android, η οποία θα λειτουργούσε στο δίκτυο της Verizon, ωστόσο ο Μακάνταμ δεν διευκρίνισε κάποιον από τους συνεργάτες σε επίπεδο hardware για τη νέα συσκευή.

Πενήντα χρόνια «κλείνει» το λέηζερ

Μαζί με τα ολοκληρωμένα κυκλώματα, το λέηζερ αποτελεί μια από τις πιο επαναστατικές τεχνολογίες των τελευταίων χρόνων.

Την επόμενη Κυριακή κλείνουν πενήντα χρόνια από τότε ο 32χρονος μηχανικός με το όνομα Theodore Maiman έθεσε σε λειτουργία την πρώτη συσκευή λέηζερ στα εργαστήρια Hughes της Καλιφόρνια. Ήταν η πρώτη φορά που μια δέσμη φωτός έβγαινε από έναν κρύσταλο πυραργυρίτη, ήταν η γέννηση του λέηζερ.

Ωστόσο, οι πρώτες αντιδράσεις δεν ήταν ανάλογες του μεγέθους της ανακάλυψης. Οι πρώτες απόπειρες συνοδεύονταν από πηχαίους τίτλους στα μέσα μαζικής ενημέρωσης της εποχής: «Άνθρωπος στο L.A. ανακαλύπτει θανατηφόρες ακτίνες επιστημονικής φαντασίας».

Από τότε βέβαια, κύλησε πολύ νερό στ’ αυλάκι και το λέηζερ έφερε μεγάλες αλλαγές σε πολλούς τομείς. Πρώτα απ’ όλα είναι φορέας δεδομένων με ταχύτητα φωτός, μετράει υλικά και μπορεί να κόψει με ακρίβεια χιλιοστόμετρου. Χρησιμοποιείται στο bar code των προϊόντων που βρίσκονται σε σούπερ-μάρκετ –το πρώτο προϊόν που σκαναρίστηκε ήταν τσίχλες Wrigley’s– σε αυτοκατευθυνόμενες βόμβες, στα όπλα ελεύθερων σκοπευτών, σε αστρονομικά τηλεσκόπια καθώς και σε έρευνες για καθαρή ενέργεια.

Οι ακτίνες λέηζερ λειτουργούν τα CD και τα DVD player μας, κάνουν ολογράμματα, ενδεχομένως να έχουν βοηθήσει στο «κόψιμο» και τη συγκόλληση τμημάτων του αυτοκινήτου μας, «εξαφανίζουν» τις ρυτίδες, καταπολεμούν τον καρκίνο και διορθώνουν την όρασή μας.

«Μαζί με τα ολοκληρωμένα κυκλώματα, το λέηζερ αποτελεί μια από τις πιο επαναστατικές τεχνολογίες των τελευταίων πενήντα ετών», λέει χαρακτηριστικά ο Τιμ Χολτ, επικεφαλής του ινστιτούτου Φωτονικής στο πανεπιστήμιο του Strathclyde της Σκωτίας.

Το 1917 ο Αινσταιν ανέπτυξε την θεωρία του περί «ενίσχυσης του φωτός» κατά την οποία ένα φωτόνιο προκαλεί τη δημιουργία ενός πανομοιότυπου φωτονίου από ένα άτομο. Μερικές δεκαετίες αργότερα και συγκεκριμένα το 1953 ο Charles Townes έθεσε σε δοκιμασία το φαινόμενο και δημιούργησε το λεγόμενο MASER, μια διάταξη παρόμοια με το λέιζερ. Στις 16 Μαΐου του 1960 ο Theodore Maiman ήταν ο πρώτος που κατασκεύασε την πρώτη συσκευή laser. Από τότε περισσότερα από 10 βραβεία Νόμπελ έχουν απονεμηθεί για έρευνα σχετικά με το λέηζερ ή για πρακτικές εφαρμογές του.

Πολύνεκρη αεροπορική τραγωδία στη Λιβύη με μοναδικό επιζώντα ένα οκτάχρονο αγόρι


Συλλαλητήριο στην πλατεία Κλαυθμώνος την Τετάρτη από ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ-ΟΤΟΕ


Αλλαγές στα δρομολόγια του ΗΣΑΠ

Νέα ταλαιπωρία αναμένει το επιβατικό κοινό που χρησιμοποιεί για τις καθημερινές του μετακινήσεις τον Ηλεκτρικό Σιδηρόδρομο, στο δίκτυο του οποίου πραγματοποιούνται έργα ανακαίνισης.

Έτσι όπως ανακοινώθηκε από τον ΗΣΑΠ την Κυριακή 16 και τη Δευτέρα 17 Μαΐου, θα παραμείνει κλειστό το τμήμα από τα Άνω Πατήσια, έως το σταθμό Ειρήνη.

Για το ανωτέρω τμήμα το επιβατικό κοινό θα εξυπηρετείται με την λεωφορειακή γραμμή Χ15 .

Επίσης από την Τρίτη 18 Μαΐου στο σταθμό Ν. Ιωνίας οι διερχόμενοι συρμοί προς Κηφισιά (άνοδος) δεν θα πραγματοποιούν στάση & επαναλειτουργεί η αποβάθρα του ίδιου σταθμού με κατεύθυνση προς ΠΕΙΡΑΙΑ (κάθοδος).

Υπενθυμίζεται ακόμη ότι στους σταθμούς Άγιο Νικόλαο και Κάτω Πατήσια οι διερχόμενοι συρμοί προς Πειραιά (κάθοδος) δεν πραγματοποιούν στάση.

ΣΤΗΝ ΕΝΤΑΤΙKΗ ΝΟΣΗΛΕΥΕΤΑΙ Ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΒΟΥΤΣΙΝΑΣ.

Για μια ακόμα φορά ο γνωστός σκηνοθέτης Ανδρέας Βουτσινάς δίνει μάχη για τη ζωή του, έχοντας εισαχθεί σε νοσοκομείο και μάλιστα σε κρίσιμη κατάσταση. Ο κ. Βουτσινάς νοσηλεύεται στην εντατική μονάδα του νοσοκομείου «Ερρίκος Ντυνάν».

Οι θεράποντες γιατροί είναι ιδιαίτερα συγκρατημένοι καθώς δεν είναι η πρώτη φορά που αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα κι ο οργανισμός του είναι εξασθενημένος. Σύμφωνα με την εφημερίδα Espresso στο πλευρό του βρίσκονται στενοί του συνεργάτες αλλά και ο γιος του, Μάριος Βουτσινάς.

eradio

ΠΟΙΟΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ SUPPORT ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ ΣΤΗΝ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΩΝ U2 ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ?


Οι Snow Patrol, επιλέχτηκαν από τους ίδιους τους U2 να εμφανιστούν ως special guest στη συναυλία τους στο Ολυμπιακό Στάδιο, στην Αθήνα, την Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου.

Το Ιρλανδικό rock "εν τη ενώσει" θα είναι το σύνθημα της θεαματικότερης συναυλίας στην Ελλάδας για το 2010.

O Καμαρά μιλά για τη μεταγραφή του στον Ατρόμητο...

ΤΟ TRAILER TOY SEX AND THE CITY 2 ΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥΣ ΥΠΟΤΙΤΛΟΥΣ

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ .... 12 ΜΑΙΟΥ


Ιδρύεται η Πυροσβεστική Υπηρεσία από την κυβέρνηση Βενιζέλου.

Βίντεο: μόλις βρέθηκε το πτώμα στο κάδο απορριμμάτων

Διαθέσιμη η beta έκδοση του Halo Reach

Η πλήρης έκδοση του πολυαναμενόμενου Halo: Reach έχει σχεδιαστεί για το φθινόπωρο του τρέχοντος έτους. Το διαστημικό έπος του Halo ξεκίνησε ήδη από το πρώτο Xbox, με το Halo3 να είναι το πρώτο που κυκλοφόρησε για το Xbox360. Ακολούθησε το Halo 3: ODST, ένα παιχνίδι που αφηγήθηκε κάποια γεγονότα της περιόδου του Halo 3 και από το οποίο έλειπε ο κεντρικός πρωταγωνιστής των πρώτων τριών επεισοδίων. Το Reach αφηγείται την ιστορία μιας ομάδας στρατιωτών Spartans και της μάχης που έδωσαν στον πλανήτη Reach, την τελευταία αμυντική γραμμή της ανθρωπότητας ανάμεσα στη Γη και τους Covenant.



Οι πρώτες φωτογραφίες Μενεγάκη-Παντζόπουλου (vid)

ENA ΜΙΚΡΟ ΑΦIΕΡΩΜΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΛΟΝΔΙΝΟΥ. FULHAM FC

Η Φούλαμ ΦΚ (αγγλικά: Fulham F.C.) είναι αγγλική ποδοσφαιρική ομάδα και αγωνίζεται στην Πρέμιερ Λιγκ. Ιδρύθηκε το 1879 στο Λονδίνο, στην περιοχή του Φούλαμ. Η Φούλαμ ΦΚ είναι η παλιότερη ποδοσφαιρική ομάδα του Λονδίνου.

Η Φούλαμ δεν έχει κερδίσει κανέναν τίτλο στην ιστορία της. Το 1975 έφτασε ως τον τελικό του Κυπέλλου Αγγλίας, όμως ηττήθηκε από τη Γουέστ Χαμ με 2-0.

Το 2002 διακρίθηκε στο Κύπελλο Ιντερτότο κερδίζοντας την ιταλική Μπολόνια και μαζί την συμμετοχή της στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ εκείνης της χρονιάς.

H μεγαλύτερη επιτυχία τησ είναι η πρόκριση της στον τελικό του europeleague (πρώην Κύπελλο ΟΥΕΦΑ) το 2010 έχοντας αποκλεισει μεγάλα ονόματα όπωσ η Γιουβέντους και το Αμβούργο.



Γέννησε στα 62 της δίδυμα με εξωσωματική

Δίδυμα κοριτσάκια, τα πρώτα της παιδιά, γέννησε με εξωσωματική γονιμοποίηση μια ψυχίατρος 62 ετών στη Βουλγαρία, σύμφωνα με δημοσίευμα της βουλγαρικής εφημερίδας 24 Tchassa.

«Η ηλικία δεν ήταν εμπόδιο για μένα. Ήθελα τόσο πολύ να αποκτήσω παιδιά», δήλωσε η Κραζιμίρ Ντιμίτροβα στην εφημερίδα και πρόσθεσε ότι τα αιτήματά της για υιοθεσία είχαν απορριφθεί από τις αρμόδιες αρχές.

«Δε θέλω να κοιτάζω πολύ μακριά στο μέλλον. Ελπίζω ότι τα κορίτσια θα πάνε καλά», δήλωσε η μητέρα, η οποία πρόκειται σύντομα να συνταξιοδοτηθεί.

Ο ΝΤΑΤΟΛΟ ΣΤΟΥΣ 30 ΕΚΛΕΚΤΟΥΣ ΤΟΥ ΝΤΙΕΓΚΟ

Ο Ντιέγκο Μαραντόνα ανακοίνωσε τους 30 ποδοσφαιριστές, εκ των οποίων θα «κοπούν» επτά, έτσι ώστε να διαμορφωθεί η αποστολή της εθνικής Αργεντινής, εν όψει του Μουντιάλ, που θα διεξαχθεί από τις 11 Ιουνίου, μέχρι τις 11 Ιουλίου στα γήπεδα της Νότιας Αφρικής.

Η πρώτη έκπληξη που επεφύλασσε ο «Ντιεγκίτο» αφορά στον αποκλεισμό από τους 30, των αμυντικών, Γκαμπριέλ Μιλίτο και Χαβιέ Ζανέτι, καθώς και των μέσων, Εστεμπάν Καμπιάσο και Λούτσο Γκονζάλες! Παράλληλα, αίσθηση προκάλεσε η επιλογή των νεαρών Σεμπαστιάν Μπλάνκο και Αριέλ Γκαρσέ, που αγωνίζονται στην Λανούς και την Κολόν, αντίστοιχα.

Επίσης, εκτός ομάδας έμειναν ο Φερνάντο Γκάγκο και ο Λισάντρο Λόπες, ενώ αξίζει να σημειωθεί, ότι στην προεπιλογή του Μαραντόνα, συμπεριελήφθη και ο μέσος του Ολυμπιακού, Χεσούς Ντάτολο, ο οποίος κατά πάσα πιθανότητα δεν θα συνεχίσει την καριέρα του στην Ελλάδα.

Οι 30 «εκλεκτοί» του Μαραντόνα, είναι οι εξής:

ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ: Σέρχιο Ρομέρο (Αλκμααρ), Μαριάνο Αντουχάρ (Κατάνια), Ντιέγκο Πότσο (Κολόν).

ΑΜΥΝΤΙΚΟΙ: Νίκολας Οταμέντι (Βέλεζ Σάρσφιλντ), Μάρτιν Ντεμικέλις (Μπάγερν Μονάχου), Βάλτερ Σάμουελ (ΙΝτερ), Γκαμπριέλ Χάιντσε (Μαρσέιγ), Νίκολας Μπουρντίσο (Ρόμα), Κλεμέντε Ροντρίγκεζ (Εστουντιάντες), Χουάν Μανουέλ Ινσαουράλντε (Νιούελς Ολντ Μπόις), Αριέλ Γκαρσέ (ΚΟλόν), Φαμπρίτσιο Κολοτσίνι (Νιουκάστλ).

ΜΕΣΟΙ: Γιόνας Γκουτιέρες (Νιουκάστλ), Μαξιμιλιάνο Ροντρίγκεζ, Χαβιέ Μασεράνο (Λίβερπουλ), Χουάν Σεμπαστιάν Βερόν, Χοσέ Σόσα (Εστουντιάντες), Ανγκελ Ντι Μαρία (Μπενφίκα), Χουάν Μερσιέ (Αρχεντίνος Τζούνιορς), Χαβιέ Παστόρε (Παλέρμο), Μάριο Μπολάτι (Φιορεντίνα), Χεσούς Ντάτολο (Ολυμπιακός), Σεμπαστιάν Μπλάνκο (Λανούς).

ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΙ: Λιονέλ Μέσι (Μπαρτσελόνα), Γκονζάλο Ιγκουαϊν (Ρεάλ Μαδρίτης), Μάρτιν Παλέρμο (Μπόκα Τζούνιορς), Σέρχιο Αγουέρο (Ατλέτικο Μαδρίτης), Ντιέγκο Μιλίτο (Ιντερ), Κάρλος Τέβεζ (Μάντσεστερ Σίτι), Εζεκιελ Λαβέτσι (Νάπολι).

Σάββας Θεοδωρίδης «Θα φύγει σαν ήρωας» ο Αντώνης

Είναι γνωστή η εκτίμηση που τρέφει για τον Αντώνη Νικοπολίδη και δεν θα μπορούσε να μην τον στηρίξει σε αυτές τις δύσκολες στιγμές. Ο λόγος για τον Σάββα Θεοδωρίδη, ο οποίος μίλησε στο Μακεδονία TV και ύψωσε ασπίδα προστασίας για τον 39χρονο πορτιέρο του Ολυμπιακού. "Είναι από τους καλύτερους της Ευρώπης και έτυχε σε μία κακοτυχία. Έδειξε μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στον εαυτό του. Κάθε τερματοφύλακας περνάει περιόδους φορμαρίσματος και ντεφορμαρίσματος".

Ο Σάββας Θεοδωρίδης συνέχισε αναφερόμενος στον Νικοπολίδη, λέγοντας: "Αυτή την περίοδο δεν του πήγαν καλά τα παιχνίδια. Υπάρχει και η κόπωση. Από πλευράς προετοιμασίας η ομάδα δεν είναι στην καλύτερη της κατάσταση και είναι σίγουρο ότι από φέτος ο Ολυμπιακός θα πάρει οπωσδήποτε άλλον έναν τερματοφύλακα. Δεν θα απαρνηθούμε, όμως, έναν μεγάλο τερματοφύλακα και πρέπει να φύγει σαν ήρωας. Θα τον ευχαριστώ για μία ζωή γι' αυτά που έκανε στον Ολυμπιακό", ήταν τα λόγια του.

Αναφερόμενος στην μάχη των πλέι οφ ο Θεοδωρίδης δήλωσε σίγουρος ότι ο Ολυμπιακός θα πάρει την πρώτη θέση. "Μπορούμε να πάρουμε την πρώτη θέση. Έχω πει ότι θέλουμε τέσσερις μεταγραφές, ενώ λείπει η ψυχή από την ομάδα. Δεν γίνεται να φεύγουν παίκτες και να μην τους αντικαθιστάς. Ο Ολυμπιακός θα μεγαλουργήσει αν γίνουν κάποιες αλλαγές", ήταν τα λόγια του Σάββα Θεοδωρίδη.

ΟΑΣΘ: Πήρε πίσω τις αλλαγές - Ισχύουν 4 διαδρομές με 1 εισιτήριο

Πίσω πήρε ο ΟΑΣΘ, μετά τις γενικευμένες αντιδράσεις, την ουσιαστική κατάργηση του μέτρου της μετεπιβίβασης. Παρά το ότι στα νέα, ακριβότερα εισιτήρια αναγράφεται ότι η μετεπιβίβαση δεν ισχύει, ο Οργανισμός με ανακοίνωσή του αλλάζει ρότα.

«Τα εισιτήρια των 0,60 ευρώ και τα μειωμένα των 0,30 ευρώ μπορούν να χρησιμοποιούνται από και προς οποιαδήποτε γραμμή και από και προς οποιαδήποτε κατεύθυνση, αρκεί η δεύτερη, τρίτη, τέταρτη χρήση (επικύρωση) να γίνει εντός του χρόνου των 70 λεπτών από την πρώτη χρήση (όπως ίσχυε μέχρι τις 30 Απριλίου και με τα εισιτήρια των 0,50 ευρώ που αντικαταστάθηκαν). Ο ΟΑΣΘ παρακαλεί τους επιβάτες να αγνοούν τις οδηγίες που διαβάζουν όπισθεν των εισιτηρίων αυτών, που ενημερώνουν για μία μόνο χρήση, διότι είχαν εκτυπωθεί προ των σχετικών οδηγιών του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων περί της ορθής έννοιας της σχετικής διάταξης της κοινής υπουργικής απόφασης που καθόρισε τα νέα κόμιστρα από 1 Μαΐου. Ζητούμε συγγνώμη και την κατανόηση των επιβατών για τη σύγχυση που προκλήθηκε μέχρι σήμερα επί του θέματος αυτού», αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΟΑΣΘ.

Όπως διευκρινίζει ο γενικός διευθυντής του Οργανισμού, Γιάννης Τσούφης, τα νέα χρονικά εισιτήρια που θεσπίστηκαν από την 1η Μαΐου, με κόστος 1 ευρώ και χρόνο χρήσης 90 λεπτά, θα συνεχίσουν να ισχύουν. Σχετικά με τα εισιτήρια με τις λάθος οδηγίες, ο κ. Τσούφης λέει ότι δε θα αποσυρθούν, ενώ εκτιμά ότι μέχρι το τέλος Μαΐου θα έχουν εξαντληθεί οπότε και θα κυκλοφορήσει νέα παρτίδα.

agelioforos

Σημαντικό βήμα στον πόλεμο κατά του καρκίνου του μαστού

Η μεγαλύτερη σε εύρος ανάλυση του γονιδιώματος ασθενών με καρκίνο του μαστού που έχει γίνει ποτέ μέχρι σήμερα πραγματοποιήθηκε υπό τον Ντάγκλας Ίστον του Πανεπιστημίου Κέιμπριτζ και ανακάλυψε πέντε νέα γονίδια, τα οποία προστίθενται στα 13 που έχουν βρεθεί μέχρι σήμερα και θεωρούνται ύποπτα για την ανάπτυξη του καρκίνου του μαστού. Εξηγούν μάλιστα περίπου το 8% των περιστατικών.

Οι επιστήμονες θεωρούν ότι περίπου ένας στους 20 καρκίνους του μαστού μπορεί να αποδοθεί σε γενετικά αίτια λόγω κληρονομικότητας. Ωστόσο, μέχρι σήμερα δεν υπάρχουν γενετικά τεστ που να ελέγχουν τους ανθρώπους για την ύπαρξη αυτών των 18 δυνητικά επικίνδυνων μεταλλάξεων.

Εξάλλου, παρόμοια μεγάλη διεθνής μελέτη σε ανθρώπους ευρωπαϊκής καταγωγής αποκάλυψε επτά ομάδες ελαττωματικών γονιδίων που ενδεχομένως ευθύνονται για τη ρευματοειδή αρθρίτιδα. Η έρευνα βοηθά στην καλύτερη κατανόηση της βιολογίας της επώδυνης ρευματοειδούς αρθρίτιδας, μιας χρόνιας φλεγμονώδους νόσου που πλήττει τις αρθρώσεις και εμφανίζεται στο 1% περίπου του παγκόσμιου πληθυσμού. Η ασθένεια μπορεί να πλήξει και άλλα σημεία (δέρμα, νεφρά, πνεύμονες, καρδιά, αιμοφόρα αγγεία κ.ά.) και να οδηγήσει στην παραμόρφωση των χεριών και των ποδιών.

Η μελέτη, με επικεφαλής ερευνητές από νοσοκομείο της Βοστόνης των ΗΠΑ, ανέλυσε το γονιδίωμα χιλιάδων ασθενών και εντόπισε άλλες επτά παραλλαγές γονιδίων, εκτός από τις τρεις που ήταν ήδη γνωστές από προηγούμενες έρευνες, ανεβάζοντας έτσι σε συνολικά δέκα τα γονίδια που αυξάνουν τον κίνδυνο για την εμφάνιση της νόσου. Οι ερευνητές εκτιμούν ότι υπάρχουν και άλλα ύποπτα γονίδια για τη ρευματοειδή αρθρίτιδα που μπορεί να ανακαλυφθούν στο μέλλον.

makthes

Κόβουν ό,τι μπορούν οι Θεσσαλονικείς

Μαχαίρι στις αγορές ενδυμάτων, υποδημάτων και στην ψυχαγωγία έβαλαν το πρώτο τρίμηνο του έτους οκτώ στους δέκα Θεσσαλονικείς, ενώ πέντε στους δέκα, το ίδιο διάστημα, πάτησαν… φρένο στις δαπάνες για τρόφιμα. Εξάλλου έξι στους δέκα έχουν αναβάλει τα σχέδιά τους για μεγάλες αγορές για το σπίτι και για διακοπές.

Τα στοιχεία προκύπτουν από έρευνα καταναλωτικής εμπιστοσύνης που πραγματοποίησε το Παρατηρητήριο Τιμών και Ανταγωνιστικότητας του Ερευνητικού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου (ΕΠΙ) του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.
Η έρευνα αποτελείται από δύο ενότητες. Η πρώτη αφορά την οικονομική συγκυρία και η δεύτερη την καταναλωτική συμπεριφορά. Σημειώνεται ότι η έρευνα ολοκληρώθηκε δύο μέρες πριν από την απόφαση για προσφυγή στον μηχανισμό στήριξης ΕΕ - ΔΝΤ. “Είχε προηγηθεί η ενεργοποίηση της πρώτης δέσμης μέτρων και η εμφάνιση των πρώτων επιπτώσεων σε ατομικό επίπεδο, με αποτέλεσμα οι ερωτώμενοι να είναι σε θέση να τα αξιολογήσουν με την απαραίτητη νηφαλιότητα”, σημειώνει ο καθηγητής του Τμήματος Οικονομικού Επιστημών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και επιστημονικός υπεύθυνος του Παρατηρητηρίου Τιμών και Ανταγωνιστικότητας του ΕΠΙ Γιάννης Καραγιάννης.

Περικοπές
Περικόπτουν ό,τι μπορούν οι Θεσσαλονικείς, όπως καταδεικνύει η έρευνα, σύμφωνα με την οποία:
Το 82,9% των ερωτηθέντων έχει μειώσει τις δαπάνες για την αγορά ρούχων και παπουτσιών.
Το 78,2% περιόρισε τη ψυχαγωγία και τη διασκέδαση.
Το 59,2% έχει ακυρώσει ή αναβάλει σχέδια σχετικά με μεγάλες αγορές για το σπίτι και
το 58,8% για διακοπές (58,8%).
Το 40,7% δήλωσε ότι έχει ακυρώσει ή αναβάλει την αγορά νέου αυτοκινήτου/μηχανής και
το 45,9% την αγορά κατοικίας.
Στην πλειονότητά τους φαίνεται να μην έχουν αναβάλει ή ακυρώσει την αγορά αυτοκινήτου ή μηχανής τα πολύ νεαρά άτομα, ηλικίας μεταξύ 18 και 24 ετών, οι συνταξιούχοι και οι δημόσιοι υπάλληλοι.
Από την άλλη πλευρά, ελαφρώς περισσότεροι (50,8% έναντι 48,0%) των ερωτηθέντων φαίνεται να μη έχουν μειώσει ακόμη τις δαπάνες τους για την αγορά τροφίμων. Αυτοί που έχουν μειώσει τις δαπάνες τους για τρόφιμα είναι κατά κύριο λόγο οι συνταξιούχοι και οι άνεργοι.

Κτίζουν το αφορολόγητο
Πάντως, το σαφάρι για τη συλλογή αποδείξεων καλά κρατεί, καθώς εννέα στους δέκα (92,9%) απαντά ότι έχει αρχίσει τη συλλογή αποδείξεων, ενώ το 73,1% δηλώνει ότι δεν αντιμετωπίζει πρόβλημα στην προσπάθειά του αυτή. Από την επεξεργασία των στοιχείων φαίνεται ότι μεγαλύτερες δυσκολίες στη… συγκομιδή των αποδείξεων αντιμετωπίζουν τα άτομα μεγαλύτερης ηλικίας (55-64 ετών).

Οικονομική συγκυρία
Πέντε στους δέκα (48,1%) θεωρούν λανθασμένους τους κυβερνητικούς χειρισμούς στα θέματα της οικονομίας, ενώ το 37,5% πιστεύει ότι κινήθηκαν προς τη σωστή κατεύθυνση. Το 54,5% θεωρεί ότι η πρώτη δέσμη μέτρων ήταν αναγκαία, ενώ ποσοστό της τάξης του 36,5% πιστεύει ότι υπήρχαν περιθώρια για τη λήψη λιγότερο σκληρών μέτρων.

Θα απαιτηθούν επιπλέον μέτρα
Το 61,8% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι θα χρειαστούν επιπλέον μέτρα για την αντιμετώπιση της δημοσιονομικής κρίσης.
Όσον αφορά την εξειδίκευση των μέτρων, φαίνεται να υπάρχει πλήρης συμφωνία για την:
- μείωση της βουλευτικής αποζημίωσης (96,2%)
- φορολόγηση των εισοδημάτων της εκκλησιαστικής περιουσίας (89,4%)
- αύξηση της φορολόγησης των off shore εταιρειών (83,4%)
- μείωση των μισθών στελεχών του δημόσιου τομέα (80,0%)
- επιβολή του ΕΦΚ στα είδη πολυτελείας (79,3%)

Αντίθετα, πλήρης διαφωνία καταγράφεται σχετικά με την:
- αύξηση του ειδικού φόρου στα καύσιμα (80,6%)
- αύξηση των συντελεστών ΦΠΑ (80,3%)
- αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης (75,8%)

Ο Παπανδρέου κατεδαφίζει αυθαίρετο με μπουλντόζα

Μετά την τέφρα η σκόνη της Σαχάρας

ΤΙ ΛΕΤΕ ΡΕ ΤΟΥΡΚΑΛΑΔΕΣ

«Η Τουρκία, δεν αντιμετωπίζει πλέον την Ελλάδα ως απειλή, ασχολείται περισσότερο με το κουρδικό, τη Μέση Ανατολή, τα θέματα στον Καύκασο, την Αρμενία», σχολιάζει ο Τούρκος δημοσιογράφος Μεχμέτ Αλί Μπιράντ, ενόψει της επίσκεψης του Ταγίπ Ερντογάν στην Αθήνα.

Παρατηρεί ακόμα ότι «το θέμα του Αιγαίου και της Κύπρου δεν έχουν πια την καθοριστική σημασία που είχαν παλαιοτέρα», και συμπληρώνει ότι η Τουρκία έχει υιοθετήσει την άποψη: «διατηρούμε τις θέσεις μας, αλλά συνεχίζουμε τη ζωή μας».

«Υπάρχει μια πραγματική αλλαγή στην τουρκική εξωτερική πολιτική», αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ o καθηγητής διεθνών σχέσεων, κ. Μενσούρ Ακγκιούν σύμβουλος διεθνών σχέσεων του σεβαστού στην Τουρκία Ινστιτούτου TESEV.

H αλλαγή αυτή, που στοχεύει στα μηδενικά προβλήματα με τις γειτονικές χώρες, έχει αρχίσει να εμπεδώνεται από το 2002 με την εκλογή του κόμματος της Δικαιοσύνης και της Ανάπτυξης. «Η επερχόμενη επίσκεψη (στην Αθήνα) του Τούρκου πρωθυπουργού αντανακλά αυτή την αλλαγή», τονίζει ο κ.

Στα πενήντα δισεκατομμύρια οι απώλειες λόγω παράνομου λογισμικού

Η πειρατεία λογισμικού έχει κοστίσει στις τεχνολογικές εταιρείες περισσότερα από 50 δισεκατομμύρια δολάρια σε παγκόσμιο επίπεδο για το 2009, με την Ασία να κυριαρχεί ως η περιοχή με τις μεγαλύτερες απώλειες, σύμφωνα με έκθεση που δημοσιεύτηκε πρόσφατα.

Οι παγκόσμιες οικονομικές απώλειες λόγω πειρατείας λογισμικού έφτασε τα 51,4 δισεκατομμύρια δολάρια το 2009, εκ των οποίων τα 16,5 δισεκατομμύρια αναλογούν στην περιοχή της Ασίας - Ειρηνικού, όπως επισημαίνει η έκθεση της Συμμαχίας Επιχειρηματικού Λογισμικού (BSA), που εδρεύει στη Σιγκαπούρη.

Παρά κάποιες επιτυχίες στην προστασία των δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας, 43% του λογισμικού που χρησιμοποιήθηκε το 2009 στους υπολογιστές σε παγκόσμιο επίπεδο ήταν πειρατικό, σε σχέση με ποσοστό 41% το 2008, σύμφωνα με την έκθεση που συντάχτηκε σε συνεργασία με την εταιρεία έρευνας αγορών, IDC.

Αυτή η αύξηση οφείλεται κατά κύριο λόγο στην ανάπτυξη της αγοράς προσωπικών υπολογιστών στην Βραζιλία, την Ινδία και την Κίνα. Το Μπαγκλαντές ήταν η χώρα της Ασίας με το υψηλότερο ποσοστό χρήσης πειρατικού λογισμικού, ακολουθούμενο από τη Σρι Λάνκα, την Ινδονησία και το Βιετνάμ. Κίνα και Ινδία βρέθηκαν και αυτές στις πρώτες θέσεις αυτής της κατάταξης.

«Η μελέτη αυτή καθιστά σαφές ότι ενώ οι προσπάθειες για την αντιμετώπιση της πειρατείας στην περιοχή της Ασίας και του Ειρηνικού στέφονται με μερική επιτυχία, οι απώλειες που φτάνουν τα 16,5 δισεκατομμύρια δολάρια παραμένουν οι μεγαλύτερες σε σχέση με οποιαδήποτε άλλη περιοχή του κόσμου», σχολίασε ο Τζέφρι Χάρντι, αντιπρόεδρος της BSA και περιφερειακός διευθυντής. «Κάτι τέτοιο είναι απαράδεκτο και πρέπει να γίνουν πολλά ακόμη για την ενημέρωση των κυβερνήσεων, των επιχειρήσεων και των καταναλωτών για τους κινδύνους και την επίπτωση της πειρατείας λογισμικού», συμπλήρωσε ο ίδιος.

Οι πρώτοι πίνακες μοριοδότησης από ΟΑΕΔ

Ο Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού ανακοινώνει ότι την Παρασκευή 14/05/2010 και ώρα 14:00 θα αναρτηθούν οι πρώτοι πίνακες μοριοδότησης των Περιφερειακών Διευθύνσεων Κεντρικής Μακεδονίας, Κρήτης, Ηπείρου, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και των Υπηρεσιών Φθιώτιδος, Κοζάνης, Αρκαδίας, Ροδόπης, Κυκλάδων, Δωδεκανήσου, Λέσβου, με βάση δικαιολογητικά υποψηφίων για τις θέσεις εργασίας της προκήρυξης του Δημοσίου τομέα, έτους 2008, του Ν.2643/98, στις έδρες των επιτροπών καθώς και στην ιστοσελίδα του Οργανισμού http://www.oaed.gr.

Η ημερομηνία ανακοίνωσης των πινάκων των Επιτροπών: 1.Αττικής & Νήσων 2. Θεσσαλίας & 3. Πελοποννήσου, θα γνωστοποιηθεί με νέο δελτίο τύπου.

«Καταυλισμός προσφύγων» στην παραλία της Θεσσαλονίκης

Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα μεταφέρουν την εμπειρία ενός καταυλισμού προσφύγων στη παραλία της Θεσσαλονίκης.

Σε μια χώρα που βρίσκεται σε εμπόλεμη κατάσταση και όπου κάθε μέρα εκατοντάδες οικογένειες τρέπονται σε φυγή για να γλιτώσουν, θα βρεθούν όσοι βγήκαν να απολαύσουν έναν περίπατο στην παραλία της Θεσσαλονίκης και αποφάσισαν να επισκεφτούν την κινητή μονάδα που έστησαν οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα.

Μπαίνοντας από την πόρτα της κινητής μονάδας ο επισκέπτης μόλις έχει περάσει τα σύνορα και βρίσκεται σε έναν προσφυγικό καταυλισμό όπου έχουν συγκεντρωθεί χιλιάδες άνθρωποι προσπαθώντας να επιβιώσουν σε συνθήκες φρίκης και αθλιότητας. Την τελευταία εβδομάδα περίπου 30.00 άνθρωποι έχουν βρει καταφύγιο σε μια απομονωμένη περιοχή που δεν έχει καμία απολύτως υποδομή. Στον καταυλισμό ακούγεται ότι χιλιάδες άνθρωποι είναι στο δρόμο και καταφθάνουν. Άλλοι είναι απόλυτα εξουθενωμένοι, άλλοι άρρωστοι. «Γυρνούσαμε με τους γονείς μου όταν μας έπιασαν οι αντάρτες. Μου γύρισαν το χέρι και μου το έσπασαν με μια τσάπα, ύστερα σκότωσαν τον πατέρα μου» αφηγείται ένα μικρό κορίτσι.

Στο ιατρείο των Γιατρών Χωρίς Σύνορα εκατοντάδες άνθρωποι που πάσχουν από κάθε είδους ασθένεια περιμένουν υπομονετικά να έρθει η σειρά τους χωρίς να διαμαρτύρονται. Από τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα εξαρτάται η επιβίωσή τους. Αυτοί να τους περιθάλψουν, αυτοί θα τους δώσουν τα φάρμακα τους, αυτοί θα τους εμβολιάσουν για αρρώστιες που θερίζουν.

Παραδίπλα στο κέντρο εξυγίανσης και διανομής νερού οι πρόσφυγες έχουν μπει στη σειρά για να πάρει ο καθένας τα πέντε λίτρα νερό που δικαιούται ημερησίως. Ο στόχος είναι να καταστεί δυνατό να δοθούν 20 λίτρα στον καθένα.

Στο επισιτιστικό κέντρο οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα μετρούν τα μπράτσα των παιδιών. Όταν το μέτρο δείχνει 2 εκατοστά σημαίνει ότι το παιδί είναι στα πρόθυρα του θανάτου. Η σωτηρία αυτών των παιδιών βρίσκεται σε ένα σακουλάκι που κοστίζει μόνο 0,98 ευρώ και περιέχει ένα υψηλής θερμιδικής αξίας σκεύασμα που αποτελείται από γάλα ζάχαρη και φιστίκια. Αυτό το σακουλάκι θα βοηθήσει το υποσιτισμένο παιδί να επανέλθει στη ζωή σε 1-2 εβδομάδες.

Πιο πέρα μια γυναίκα είναι ξαπλωμένη σε ένα κρεβάτι που στη μέση έχει μία τρύπα και από κάτω έναν κουβά. Πρόκειται για μια γυναίκα που έχει προσβληθεί από χολέρα, μια αρρώστια που προκαλεί έντονη διάρροια, γι αυτό άλλωστε βρίσκεται και ο κουβάς κάτω από το κρεβάτι. Οι γιατροί της βάζουν ορό και τη φροντίζουν. Η χολέρα θερίζει στους καταυλισμούς προσφύγων.

Στο σημείο αυτό τελειώνει η εμπειρία της επίσκεψης σε έναν καταυλισμό προσφύγων και ο επισκέπτης καταλαβαίνει πόσο μεγάλη πολυτέλεια είναι να απολαμβάνει κανείς έναν περίπατο ή έναν καφέ στην παραλία τη στιγμή που σε έναν άλλο σημείο της γης οι άνθρωποι ζουν στην απόλυτη αθλιότητα.

Ο προσφυγικός καταυλισμός που έχουν στήσει οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα έχει μεταφέρει την εμπειρία και την πραγματικότητα που ζουν καθημερινά χιλιάδες εθελοντές των αποστολών τους. Ο καταυλισμός έχει περάσει ήδη από τη Μυτιλήνη, την Κομοτηνή, τη Ξάνθη και την Καβάλα και από σήμερα έως τις 21 Μαΐου θα βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη ενώ στη συνέχεια θα μεταφερθεί στην Κατερίνη, τη Λάρισα και τα Τρίκαλα για να καταλήξει στην Αθήνα στις 16 Ιουνίου.

Ταινία - διαφήμιση για τη Μύκονο στην Αυστραλία

Τα αυστραλιανά μέσα ενημέρωσης εκτιμούν ότι η νέα κινηματογραφική ταινία «Βασιλιάδες της Μυκόνου», η παγκόσμια προβολή της οποίας έγινε χθες στη Μελβούρνη, θα τονώσει τον ελληνικό τουρισμό.

«Μέσα από την ταινία προβάλλεται μια πανέμορφη Ελλάδα, με φόντο την κοσμοπολίτικη Μύκονο», ανέφερε η τηλεοπτική εκπομπή «60 Minutes», ενώ η εφημερίδα «Herald Sun» σημειώνει πως η Μύκονος είναι από τα πιο δυνατά σημεία της ταινίας!

Με επικεφαλής τον δημοφιλή Ελληνοαυστραλό Νικ Γιαννόπουλο, τους βραβευμένους Άλεξ Δημητριάδη και τον Βινς Κολόσιμο, την Ιταλίδα σταρ Κόσιμα Κόπολα, τον Αμερικανό Κέβιν Σόρμπο και τη λαμπερή Ζέτα Μακρυπούλια, η διεθνής παραγωγή θα προβληθεί στην Ελλάδα τον Ιούνιο.

Στην παγκόσμια πρεμιέρα που έγινε στη Μελβούρνη παρευρέθηκαν δεκάδες αστέρια από τον χώρο του αυστραλιανού κινηματογράφου, της τηλεόρασης και του αθλητισμού.

Υπό δοκιμή αντισύλληψη για άνδρες με υπέρηχους

Αμερικανοί επιστήμονες αρχίζουν δοκιμές για να δουν αν οι υπέρηχοι μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως αναστρέψιμη αντισυλληπτική μέθοδος για τους άνδρες.

Ερευνητές του πανεπιστημίου της Βόρειας Καρολίνα, υπό τον δρα Τζέημς Τσουρούτα, πήραν επιχορήγηση 100.000 δολάρια από το Ίδρυμα Μπιλ και Μελίντα Γκέητς και, σύμφωνα με το BBC, θα ξεκινήσουν τις σχετικές κλινικές δοκιμές.

Οι συγκεκριμένοι Αμερικανοί επιστήμονες, βασισμένοι σε προηγούμενες δικές τους έρευνες, πιστεύουν ότι μια εκπομπή υπερήχων στους όρχεις μπορεί με ασφάλεια να μπλοκάρει την παραγωγή σπέρματος για χρονικό διάστημα μέχρι έξι μηνών. Κατά το διάστημα που θα έχει σταματήσει η παραγωγή σπέρματος και όλες οι «αποθήκες» σπέρματος θα έχουν αδειάσει, ο άνδρας θα είναι προσωρινά στείρος.

Οι ερευνητές ευελπιστούν ότι τελικά θα είναι σε θέση να προσφέρουν μια εναλλακτική μέθοδο αντισύλληψης και ελέγχου των γεννήσεων στα ζευγάρια όλου του κόσμου. Σύμφωνα με τον δρα Τσουρούτα, η νέα τεχνική μπορεί να προσφέρει «αξιόπιστη, φθηνή, μη ορμονική αντισύλληψη επί έξι μήνες με μια και μόνη θεραπεία».

To εξώφυλλο απο το DVD με την Τσόντα της Ντούβλη....

ΕΕΤΤ 14 θέσεις Προϊσταμένων

Η ΕΕΤΤ προτίθεται να προσλάβει δέκα τέσσερα (14) άτομα σε θέσεις Ευθύνης με τριετή σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου, σύμφωνα με την υπ αριθμόν 1/2010 Προκήρυξη.

Οι προκηρυσσόμενες θέσεις είναι :

  1. Μία θέση Προϊσταμένου Διεύθυνσης Τηλεπικοινωνιών.
  2. Μία θέση Προϊσταμένου Τμήματος Ρύθμισης Τηλεπικοινωνιακών Θεμάτων.
  3. Μία θέση Προϊσταμένου Τμήματος Εποπτείας και Ελέγχου Τηλεπικοινωνιακού Τομέα.
  4. Μία θέση Προϊσταμένου Τμήματος Παρακολούθησης της Αγοράς και Ανταγωνισμού.
  5. Μία θέση Προϊσταμένου Διεύθυνσης Φάσματος.
  6. Μία θέση Προϊσταμένου Τμήματος Διαχείρισης Φάσματος.
  7. Μία θέση Προϊσταμένου Τμήματος Εποπτείας και Ελέγχου Φάσματος.
  8. Μία θέση Προϊσταμένου Τμήματος Εξοπλισμού Τηλεπικοινωνιών.
  9. Μία θέση Προϊσταμένου Διεύθυνσης Ταχυδρομείων.
  10. Μία θέση Προϊσταμένου Τμήματος Ρύθμισης Ταχυδρομικών Θεμάτων.
  11. Μία θέση Προϊσταμένου Τμήματος Εποπτείας και Ελέγχου Ταχυδρομικού Τομέα.
  12. Μία θέση Προϊσταμένου Τμήματος Πληροφορικής.
  13. Μία θέση Προϊσταμένου Τμήματος Δημοσίων Σχέσεων.
  14. Μία θέση Προϊσταμένου Τμήματος Νομικών Υπηρεσιών.

Η περιγραφή των αρμοδιοτήτων των οργανικών μονάδων ορίζονται αναλυτικά στο ΠΔ 387/2002 "Εσωτερική διάρθρωση της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ), προσόντα και τρόπος επιλογής προϊσταμένων και συναφείς διατάξεις" (ΦΕΚ 335/Α/31-12-2002).

Όλες οι ανωτέρω θέσεις αφορούν απασχόληση στην έδρα της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προμηθεύονται έντυπα αιτήσεων και από τα Γραφεία της ΕΕΤΤ (Λεωφ. Κηφισίας 60, Τ.Κ. 15125, Μαρούσι, 7ος όροφος) τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.

Αίτηση | Προκήρυξη

Η κατάθεση αιτήσεων θα πραγματοποιηθεί στο χρονικό διάστημα από 19/5/2010 έως και 7/6/2010 στα Γραφεία της Ε.Ε.Τ.Τ. κατά τις εργάσιμες ημέρες από 10.00 έως 15.00.

17 Μαΐου: Παγκόσμια Ημέρα Αρτηριακής Υπέρτασης

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αρτηριακής Υπέρτασης το νοσοκομείο ΥΓΕΙΑ, παρέχει τη δυνατότητα μίας δωρεάν εξέτασης και ενημέρωσης για την αρτηριακή υπέρταση και το σωστό τρόπο μετρήσεώς της από τους εξειδικευμένους ιατρούς του Ιατρείου Υπέρτασης, τη Δευτέρα 17 Μαΐου .

Οι εξετάσεις θα γίνουν στο ΥΓΕΙΑ. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να τηλεφωνούν για ραντεβού στο τηλέφωνο 210 686 7060 (08.00 το πρωί - 15.00 το μεσημέρι) μέχρι και την Παρασκευή 14 Μαΐου.

Για μια νέα Αθήνα

Μέσα στην εβδομάδα αναμένεται να προκηρυχθεί η μελέτη για την πεζοδρόμηση της λεωφόρου Β. Όλγας, στο πλαίσιο της ολοκλήρωσης της ενοποίησης των αρχαιολογικών χώρων της Αθήνας.

Το κόστος του φιλόδοξου εγχειρήματος του υπουργείου Περιβάλλοντος θα είναι ύψους 4 εκατ. ευρώ και εκτιμάται ότι το έργο της μετατροπής σε πεζόδρομο της λεωφόρου Β. Όλγας θα δημοπρατηθεί μέσα το 2010.

Παράλληλα θα προκηρυχθεί αρχιτεκτονικός διαγωνισμός για την αναβάθμιση της Πλατείας Θεάτρου αλλά και τη μετατροπή οδών που καταλήγουν σε αυτή σε έναν πεζοδρομημένο χώρο με αυξημένες επιφάνειες πρασίνου και βιοκλιματικό σχεδιασμό.

Το πάχος στην κοιλιά επικίνδυνο για καρκίνο παγκρέατος στη γυναίκα

Η περιοχή στην οποία εμφανίζεται το υπερβάλλον βάρος μπορεί ενδεχομένως να επηρεάζει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου στο πάγκρεας. Οι άνθρωποι-ιδιαίτερα ο γυναίκες-που έχουν περισσότερο λίπος γύρω από τη μέση βρίσκονται σε αυξημένο κίνδυνο για εμφάνιση καρκίνου στο πάγκρεας, σύμφωνα με νέα έρευνα.

Η έρευνα επίσης επιβεβαιώνει ότι ο κίνδυνος καρκίνου στο πάγκρεας αυξάνεται σε ευθυγράμμιση με τον Δείκτη Μάζας Σώματος.

Ο Dr. Alan A. Arslan, από το New York University School of Medicine στη Νέα Υόρκη, σημειώνει ότι ενώ έχει υποδειχτεί σχέση μεταξύ της παχυσαρκίας και του καρκίνου στο πάγκρεας έρευνες που εστίασαν στη σχέση οδήγησαν σε μεικτή εικόνα. Η ερευνητική ομάδα ανέλυσε στοιχεία 2.170 ανθρώπων με καρκίνο στο πάγκρεας και 2.209 χωρίς τη νόσο. Για όλους τους συμμετέχοντες υπήρχε θετική σχέση μεταξύ του αυξημένου ΔΜΣ και του κινδύνου εμφάνισης καρκίνου στο πάγκρεας. Γενικά, οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι άνθρωποι που ανήκαν στο υψηλότερο τέταρτο με βάση τον ΔΜΣ είχαν 33% υψηλότερο κίνδυνο για καρκίνο στο πάγκρεας σε σχέση με όσους ανήκαν στο χαμηλότερο τέταρτο.

Σύμφωνα με την Αμερικανική Ενωση Καρκίνου ο μέσος άνθρωπος έχει περίπου 1,4% πιθανότητες να εμφανίσει καρκίνο στο πάγκρεας κατά τη διάρκεια της ζωής του. Όταν οι ερευνητές εστίασαν στις ομάδες ανάλογα με το βάρος τους, ανακάλυψαν ότι υπέρβαρες γυναίκες είχαν 31% αυξημένο κίνδυνο για καρκίνο στο πάγκρεας σε σχέση με γυναίκες φυσιολογικού βάρους, ενώ ο κίνδυνος για τις παχύσαρκες ήταν υψηλότερος κατά 61%.