Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου 2011

Μπαίνουν διόδια στην Εγνατία οδό


Μέχρι να εγκατασταθούν τα ηλεκτρονικά διόδια, αναμένεται να τοποθετηθούν στην Εγνατία.. προσωρινά διόδια.

Αυτό τουλάχιστον δρομολογεί το Υπουργείο Υποδομών, με Κοινή Υπουργική Απόφαση που έχει υπογράψει ο Υπουργός Γιάννης Ραγκούσης ενώ εκκρεμεί η υπογραφή του υπουργού Οικονομικών Ευάγγελου Βενιζέλου.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στη Βουλή ο υφυπουργός Υποδομών Γιάννης Μαγκριώτης, με τη λειτουργία των διοδίων θα συντηρηθεί η Εγνατία Οδός, η οποία κοστίζει κάθε χρόνο 70 εκατ. ευρώ

Παράλληλα θα αποπληρωθεί το δάνειο ύψους 1 διδ. ευρώ που είχε πάρει η ΝΔ από ιδιωτικές τράπεζες (Πειραιώς, Αγροτική, Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο) με υποθήκη τα διόδια.

Μέχρι σήμερα ΙΧ και μεγάλα φορτηγά περνούσαν χωρίς να πληρώνουν αν και προβλεπόταν η δημιουργία 13 σταθμών διοδίων στην Εγνατία.

Αποτέλεσμα; Ήδη υπάρχουν φθορές στο δρόμο, οι οποίες δε μπορούν να επιδιορθωθούν γιατί δεν υπάρχουν χρήματα...

Τα προσωρινά διόδια αναμένεται να μπουν σε πέντε σταθμούς: Ιάσμου, Πολυμύλου, Μαλακασίου, Τύριας και Ανάληψης.
Κι αυτό, την ώρα που η Εγνατία έχει μπει στη λίστα των δημόσιων εταιρειών που είναι υπό ιδιωτικοποίηση.

newsit.gr

72.000 ενοίκιο για κτίριο - φάντασμα! VIDEO

Προκαταρκτική εξέταση για το "ΝΤΟΥ" στο υπουργείο Άμυνας - Βίντεο με την εισβολή των απόστρατων και τις ζημιές VIDEO

Ο παράνομος τζόγος έπληξε το νόμιμο στοίχημα


Σύμφωνα με τα στοιχεία που κατατέθηκαν στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Νομικών, η εμφάνιση των υποστατικών στα οποία διεξάγεται παράνομα ηλεκτρονικό στοίχημα συνέτεινε στη μείωση, σε σημαντικό ποσοστό, του νομίμου στοιχήματος, του ιπποδρομιακού και των στοιχημάτων στα παιγνίδια του ΟΠΑΠ, δήλωσε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Νομικών Ιωνάς Νικολάου μετά την κατ’ άρθρο συζήτηση του κυβερνητικού νομοσχέδιου για τη ρύθμιση του ηλεκτρονικού στοιχήματος.

Όπως ανέφερε ο κ. Νικολάου, η Επιτροπή κατά τη σημερινή συνεδρία συμπλήρωσε τους ορισμούς για την καλύτερη και αποτελεσματική εφαρμογή του νόμου και δόθηκε ιδιαίτερη σημασία σε ό,τι αφορά την προστασία του κοινού, των νεαρών προσώπων και των ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού από τις ανεπιθύμητες συνέπειες του στοιχήματος με τη διενέργεια τακτικών ερευνών για τις συνέπειες της νομιμοποίησης κάποιων μορφών ηλεκτρονικού στοιχήματος.

«Η αρχή για το στοίχημα να έχει υποχρέωση να παρακολουθεί την εφαρμογή του νόμου και να ρυθμίζει ανάλογα τις ενέργειες της και να λαμβάνει μέτρα προστασίας της κοινωνίας και να δρα αποτελεσματικά», πρόσθεσε.

Ο κ. Νικολάου διευκρίνισε ότι από τα τυχερά παιγνίδια που ρυθμίζονται με το νόμο εξαιρέθηκαν τα παιγνίδια που εξαρτώνται αποκλειστικά από τη δεξιότητα του παίκτη χωρίς να υπεισέρχεται ο παράγοντας τύχη, όπως είναι το σκάκι, το τάβλι, το ντόμινο και ως εκ τούτου σε αυτά δεν θα τεθεί ο οποίος περιορισμός.

Το πόκερ είναι παιγνίδι στο οποίο συνυπάρχουν η τύχη και η δεξιότητα, πρόσθεσε.

Εξήγησε επίσης ότι τα τυχερά παιγνίδια ονομαστικά θα καθοριστούν από την Αρχή Στοιχημάτων.

Αναφερόμενος στα στοιχεία που κατατέθηκαν στην Επιτροπή για το νόμιμο στοίχημα, ο κ. Νικολάου είπε ότι από το 2008 στο 2009 ο κύκλος εργασιών του συλλογικού στοιχήματος μειώθηκε κατά 20%, από 107 εκατομμύρια μειώθηκε στα 82 εκ και παρέμεινε στο ίδιο επίπεδο το 2010, προσθέτοντας ότι κάποιος θα μπορούσε να συνδέσει τη μείωση με την εμφάνιση αυτή την περίοδο των πολλών υποστατικών με τα ον λάιν καζίνων.

Σύμφωνα με τον κ. Νικολάου, παρά το γεγονός ότι υπήρξε διαφοροποίηση του συντελεστή φορολόγησης στα στοιχήματα, τα έσοδα του κράτους παρέμειναν στα 2,3 εκ. και παρέμειναν στα ίδια επίπεδα και για τα τρία έτη.

Προσθέτοντας ότι ανάλογη η μείωση παρατηρείται και στο ιπποδρομιακό στοίχημα (20% από το 2008 στο 2009 και 10% στο 2010), σημαντικά μειωμένος είναι και φόρος στο ιπποδρομιακό στοίχημα από το 2008 στο 2010, με μείωση 30%.

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής εξήγησε ότι αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι στο ον λάιν στοίχημα παρέχεται η δυνατότητα παρανόμων στοιχημάτων σε ιπποδρομίες άλλων χωρών.

Συνεχίζοντας, ο κ. Νικολάου είπε ότι από τα στοιχεία του ΟΠΑΠ φαίνεται ότι το στοίχημα στα παιγνίδια του ΟΠΑΠ έχει επηρεαστεί ανάλογα από το παράνομο ηλεκτρονικό στοίχημα.

Καταλήγοντας, ο κ. Νικολάου είπε τα στοιχεία επιβεβαιώνουν την άμεση ανάγκη για νομοθετική ρύθμιση του ηλεκτρονικού στοιχήματος, ώστε το κράτος να εισπράττει τις απαιτούμενες φορολογίες και να προστατευθεί ο πολίτης από το παράνομο στοίχημα.

Νόμιμο θα θεωρείται το αθλητικό στοίχημα και παράνομο το στοίχημα που διεξάγεται ον λάιν, τζόγος ή καζίνο.

Μειώνεται ο πληθυσμός της Αθήνας


Η Αθήνα έχει αρχίσει να αδειάζει. Μετά από δεκαετίες αστικοποίησης, όπως σημειώνει ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, οι άνθρωποι φεύγουν στα προάστια και τα χωριά τους.

Μιλώντας στην εκπομπή του ΣΚΑΪ «Πρώτη Γραμμή», ο δήμαρχος Αθηναίων επισήμανε ότι υπάρχει γενικευμένη ανασφάλεια στους δήμους.

«Τα ξενοδοχεία και τα καταστήματα στο κέντρο αδειάζουν, εμείς δύο ξενοδοχεία θα προσπαθήσουμε να τα γεμίσουμε με νέους ανθρώπους, ενώ τα Χριστούγεννα θα προσπαθήσουμε να κρατήσουμε ζωντανή και φωτεινή την πόλη με ελάχιστα λεφτά και τη βοήθεια των εμπόρων» σημείωσε. Αναφερόμενος στο αίσθημα ανασφάλειας των κατοίκων, ανέφερε ότι η δημοτική αστυνομία δεν είναι πραγματική αστυνομία.

«Η παρανομία, η πορνεία είναι δουλειά της αστυνομίας. Εμείς ξεκινήσαμε το πρόγραμμα δημοτικός αστυνομικός της γειτονιάς», προσέθεσε.

Σημείωσε ακόμα ότι μέσα στον Οκτώβριο θα αρχίσει να καθαρίζει το κέντρο από τους τοξικοεξαρτημένους με τη μεταφορά των υποκαταστημάτων του ΟΚΑΝΑ.

Για τα οικονομικά του Δήμου, τόνισε ότι περικόπηκαν πολλά έξοδα ενώ πέφτουν τα έσοδα, καθώς έχει μειωθεί και ο πληθυσμός της πόλης.

«Δεν αυξήσαμε τα δημοτικά τέλη, προσπαθούμε να φέρουμε λεφτά από το ΕΣΠΑ και άλλα ευρωπαϊκά προγράμματα», συμπλήρωσε.

Μόνιμος κάτοικος Σίφνου θέλει να γίνει ο Εμίρ Κουστουρίτσα


Σε μία ειδική πρεμιέρα στη Σίφνο προβλήθηκε η ταινία Νικόστρατος: Ένα Ξεχωριστό Καλοκαίρι, η οποία πραγματοποίησε γυρίσματα στο νησί -γυρίσματα πραγματοποιήθηκαν ακόμη σε Μήλο και Πειραιά. Ο πρωταγωνιστής της ταινίας, Εμίρ Κουστουρίτσα, δήλωσε ότι αγάπησε τόσο το νησί, ώστε αγόρασε σπίτι εκεί. «Κάποια στιγμή θα επιστρέψω επ' αόριστον» είπε.

Η πρεμιέρα με επίτιμο προσκεκλημένο τον Εμίρ Κουστουρίτσα οργανώθηκε από τον Δήμο Σίφνου και τον Δήμαρχο, Ανδρέα Μπαμπούνη.

Ο Σέρβος σκηνοθέτης και ηθοποιός εξέφρασε την επιθυμία του να μείνει επ'αόριστον κάποια στιγμή στη Σίφνο.

Ο Εμίρ Κουστουρίτσα αγόρασε μάλιστα και σπίτι στο νησί το προηγούμενο καλοκαίρι και ενώ ήταν σε εξέλιξη τα γυρίσματα της ταινίας.

«Αυτός ο τόπος για μένα δεν είναι απλώς τόπος διακοπών. Κάποια στιγμή θα επιστρέψω επ’αόριστον στο νησί» είπε ο ίδιος στη διάρκεια της πρεμιέρας.

Ο Εμίρ Κουστουρίτσα αναλαμβάνει πρωταγωνιστικό ρόλο στην ταινία του Ολιβιέ Ορλέ.

Η ελληνο-γαλλο-βελγική συμπαραγωγή προβάλλεται και στα ελληνικά.

Το πρωί και τα Σαββατοκύριακα οι άνθρωποι αισθάνονται καλύτερα


Τα πρωινά γενικώς και τα Σαββατοκύριακα ειδικότερα, είναι οι πιο ωραίες στιγμές της εβδομάδας, όπως επιβεβαιώνουν ερευνητές του Πανεπιστημίου Κορνέλ των ΗΠΑ, που χρησιμοποίησαν την υπηρεσία κοινωνικής δικτύωσης Twitter και, αναλύοντας πάνω από μισό δισεκατομμύριο μηνύματα, παρακολούθησαν επί δύο χρόνια τη συλλογική μεταβολή των ψυχικών διαθέσεων 2,4 εκατ. ανθρώπων σε 84 χώρες.

Το συμπέρασμά τους είναι ότι σε όλο τον κόσμο οι άνθρωποι ξυπνάνε γενικά με καλή διάθεση, αλλά σιγά-σιγά, όσο η μέρα προχωρά, όλο και «πέφτουν» ψυχολογικά, μετά το απόγευμα αρχίζουν να «ανεβαίνουν» σιγά-σιγά, ώσπου τα μεσάνυχτα (αν είναι ξύπνιοι) είναι πάλι μια χαρά.

Σύμφωνα με τις διαπιστώσεις των ερευνητών, η δουλειά και ο ύπνος παίζουν σημαντικό ρόλο στις συναισθηματικές εναλλαγές της ανθρωπότητας, από την χαρά στη λύπη και από τον ενθουσιασμό στο φόβο, το άγχος και την οργή.

Οι επιστήμονες γνώριζαν εδώ και καιρό για αυτές τις ρυθμικές μεταβολές στην ψυχική διάθεση των ανθρώπων, όμως δεν είχαν έως τώρα τη δυνατότητα να συγκρίνουν μεγάλες και πολιτισμικά διαφοροποιημένες ομάδες του πληθυσμού και μάλιστα σε ωριαία βάση και σε βάθος χρόνου. Η λειτουργία των κοινωνικών δικτύων έχει πλέον καταστήσει εφικτή αυτού του είδους της μελέτη, που έγινε για πρώτη φορά σε τόσο μαζική κλίμακα.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον καθηγητή κοινωνιολογίας Μάικλ Μέισι, που δημοσίευσαν τη σχετική μελέτη στο Science, χρησιμοποίησαν το Twitter σε συνδυασμό με ειδικό λογισμικό γλωσσικής ανάλυσης που αξιολογεί το συναισθηματικό «φορτίο» των λέξεων (θετικές ή αρνητικές). Έτσι, ανακάλυψαν ότι τα μηνύματα (tweets) αποκαλύπτουν δύο χρονικά σημεία «θετικής» κορύφωσης μέσα στην μέρα: σχετικά νωρίς το πρωί και κοντά στα μεσάνυχτα.

Οι ερευνητές υποθέτουν ότι αυτό συμβαίνει, επειδή η διάθεση των ανθρώπων κατά βάση επηρεάζεται από τη δουλειά τους. Πριν πάνε στην εργασία τους και ξανά αργά το βράδυ, όταν την έχουν πια ξεχάσει, οι άνθρωποι είναι «ανεβασμένοι», ενώ ενδιάμεσα, λιγότερο ή περισσότερο, τους χαλάει το κέφι.

Επίσης, αναλογικά περισσότερα μηνύματα εμφανίζονται τα Σαββατοκύριακα, μόνο που αυτή τη φορά, τα δύο αυτά πρωινά, οι στιγμές θετικής κορύφωσης είναι κατά μέσο όρο δύο ώρες πιο αργά (λίγο μετά τις 9 το πρωί), προφανώς επειδή οι άνθρωποι αυτές τις μέρες ξυπνάνε πιο αργά. Όμως το ρυθμικό μοτίβο της εναλλαγής των συναισθημάτων τα Σαββατοκύριακα (όταν οι άνθρωποι δεν εργάζονται), είναι παρόμοιο με αυτό κατά τις καθημερινές, δηλαδή και στις αργίες οι άνθρωποι ξυπνάνε με καλύτερη διάθεση, αυτή χαλάει σταδιακά και ξαναφτιάχνει μετά το απόγευμα.

Έτσι, οι ερευνητές δεν αποκλείουν για αυτά τα «σκαμπανεβάσματα», εκτός από την εργασία, να υπάρχει και μια βιολογική εξήγηση, που έχει να κάνει με το βιολογικό «ρολόι» του ανθρώπου (το οποίο καθορίζει τον λεγόμενο κιρκαδιανό ρυθμό, που είναι όμοιος σε όλους τους πολιτισμούς), καθώς και τον κύκλο του ύπνου (που φαίνεται γενικά να «καθαρίζει» τα αρνητικά συναισθήματα).

Σύμφωνα με την έρευνα, το 7% των ανθρώπων παγκοσμίως είναι κυρίως νυχτερινοί τύποι, γιατί νιώθουν καλύτερα από κάθε άλλη στιγμή της μέρας γύρω στα μεσανυχτά, ενώ το 16% είναι κατ’ εξοχήν πρωινοί τύποι, γιατί βρίσκονται κατ’ εξοχήν «στα πάνω τους» με το ξημέρωμα. Πάντως για το μέσο χρήστη, η πρώτη θετική συναισθηματική κορύφωση συμβαίνει μεταξύ 6 και 9 το πρωί, το συναισθηματικό ναδίρ λαμβάνει χώρα μεταξύ 3 και 4 το απόγευμα, ενώ μετά το βραδινό δείπνο η διάθεση συνεχώς ανεβαίνει.

Όπως είναι μάλλον αναμενόμενο, σε εβδομαδιαία βάση, η χειρότερη ψυχική διάθεση υπάρχει στην αρχή της εβδομάδας και αυξάνει σταδιακά, μέρα-μέρα, με αποκορύφωμα το Σαββατοκύριακο. Στις χώρες, όπως οι ισλαμικές, όπου το διήμερο της αργίας είναι Παρασκευή και Σάββατο, ο κύκλος των διαθέσεων είναι ανάλογα προσαρμοσμένος.

Πιο δραστήριοι αλλά και πιο ευάλωτοι οι ηλικιωμένοι σήμερα


Το 1/4 των κατοίκων της Ελλάδας σε λίγα χρόνια αναμένεται να ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα άνω των 65 ετών, ενώ σύμφωνα με προβλέψεις το 2020 οι ηλικιωμένοι Έλληνες θα αποτελούν το 24% του πληθυσμού.

Σύμφωνα με την Εθνική Στατιστική Υπηρεσία, ο πληθυσμός ηλικίας άνω των 60 ετών ξεπερνούσε το 2004 τα 2.547.000 άτομα, με τις γυναίκες να είναι περισσότερες από τους άνδρες. Ενώ σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), το 2025, ο αριθμός των ηλικιωμένων στον πλανήτη θα έχει φτάσει το 1,2 δισεκατομμύρια, ενώ το 2050 θα έχει ξεπεράσει τα 2 δισεκατομμύρια.

Από τα παραπάνω καθίσταται σαφές ότι οι άνθρωποι Τρίτης Ηλικίας ένα σημαντικό κομμάτι στην κοινωνίας. Και παρά το ότι συνηθίζουμε να αναφερόμαστε σε αυτούς με τον όρο «οι απόμαχοι της ζωής», οι ηλικιωμένοι σήμερα συμβάλλουν αποφασιστικά στην κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη, αφού στην εποχή μας παίζουν έναν ολοένα σημαντικότερο ρόλο (μέσω εθελοντικού έργου, της μετάδοσης των εμπειριών και των γνώσεών τους, της βοήθειας που δίνουν στα παιδιά τους αναλαμβάνοντας να φροντίζουν τα εγγόνια τους, αλλά και της αυξανόμενης συμμετοχής τους στην αγορά εργασίας).

Η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ το 1990, αποφάσισε να αποτίσει τον οφειλόμενο φόρο τιμής στους ηλικιωμένους, καθιερώνοντας την Παγκόσμια Ημέρα για την Τρίτη Ηλικία που εορτάζεται την 1η Οκτωβρίου.

Σήμερα στην Ελλάδα όμως, τα άτομα της τρίτης ηλικίας, βιώνουν τη χειρότερη εποχή τους. Η σύνταξή τους δεν επαρκεί να καλύψει τις ανάγκες τους. Δεν υπάρχουν δομές φιλοξενίας για μοναχικούς ηλικιωμένους ή είναι ελάχιστες. Το Πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι» είναι σημαντικό, αλλά χρειάζεται ενίσχυση. Η κοινωνική ασφάλιση είναι ανύπαρκτη. Δεν έχουν σωστή ιατρική, φαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη.

Οι ηλικιωμένοι, οι συνταξιούχοι και γενικά τα άτομα της τρίτης ηλικίας χρειάζονται σεβασμό. Σεβασμό στην προσωπικότητα και την αξιοπρέπειά τους. Δικαιούνται αξιοπρεπείς συντάξεις και σωστή ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη. Δικαιούνται να νοιώθουν ασφάλεια που μόνο το Κράτος μπορεί να τους την παρέχει. Δικαιούνται τα αυτονόητα για κάθε άνθρωπο. Για να μπορούν χωρίς άγχος να γιορτάζουν αυτήν την μέρα που τους είναι αφιερωμένη. Για να μπορούν με ελπίδα να βλέπουν την επόμενη μέρα. Για να μην νιώθουν ότι είναι βάρος στα παιδιά τους. Για να μπορούν να ζουν.

Η μη κυβερνητική οργάνωση Γραμμή Ζωής, με τα προγράμματα και τις δομές που αναπτύσσει, προσπαθεί βασισμένη στην εθελοντική προσφορά να βοηθήσει όσο μπορεί στην κατεύθυνση αυτή. Το Κόκκινο Κουμπί, το πρόγραμμα του Εθελοντή Γείτονα, η Πανελλήνια Τράπεζα Αίματος για την Τρίτη Ηλικία, η Στήριξη μεσω των ψυχολόγων και κοινωνικών λειτουργών της Κοινωνικής Υπηρεσίας, η Νομική Υπηρεσία, το πρόγραμμα SILVER ALERT, η Γραμμή 1065 για καταγγελίες κακομεταχείρισης και κακοποίησης ηλικιωμένων, είναι κάποιες από τις υπηρεσίες που προσπαθούν να παρέχουν στους ηλικιωμένους το αίσθημα ασφάλειας, κοινωνικοποίησης και αξιοπρέπειας που πρέπει να έχει κάθε πολίτης αυτής της χώρας.

health.in.gr

Το Πιο Σέξι Μοντελάκι: Η Δήμητρα ΑλεξανδράκηSIRINA PRODUCTIONS ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ... Video 3

SIRINA PRODUCTIONS ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ... Video 2

SIRINA PRODUCTIONS ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ... VideoΣτο σεξ, όλα επιτρέπονται;


Ας ξεκινήσουμε με κάποια παράδοξα: Στο Λίβανο, είναι νόμιμο οι άντρες να έχουν σεξουαλικές επαφές με ζώα, αρκεί αυτά να είναι θηλυκά! Στη Βολιβία, ένας άντρας κινδυνεύει με πολυετή φυλάκιση αν διατηρεί σχέση με μια μητέρα και την (ενήλικη, εννοείται) κόρη της ταυτόχρονα, ακόμα κι όταν οι παρτενέρ του δεν έχουν κανένα πρόβλημα!

Στο Κάλι της Κολομβίας, για να κάνει σεξ μια γυναίκα με το σύζυγό της, για πρώτη φορά, απαιτείται η παρουσία και της πεθεράς, ενώ στο Γκουάμ της Ωκεανίας, υπάρχουν άντρες που ταξιδεύουν από χωριό σε χωριό και, έναντι αμοιβής, απαλλάσσουν τις νεαρές κοπέλες από το βάρος της παρθενιάς! Αυτό μας φέρνει αντιμέτωπους με ένα εύλογο ερώτημα: Βάσει ποιων πολιτισμικών, κοινωνικών, θρησκευτικών και άλλων παραγόντων μπορούμε, λοιπόν, να κρίνουμε τι είναι φυσιολογικό ή ηθικό στην ερωτική πράξη;

Βάλαμε τα 5 πιο δημοφιλή ερωτικά ταμπού στο μικροσκόπιο και τα συζητήσαμε με τους ειδικούς. Να τι μας απάντησαν.

1 «Είσοδος από την "πίσω πόρτα"; Άλλο κι ετούτο πάλι!»
Ελάχιστες είναι οι γυναίκες που παραδέχονται πως, όταν γίνεται αργά και μεθοδικά, το πρωκτικό σεξ τις ευχαριστεί. Ακόμα πιο ελάχιστοι -έως ανύπαρκτοι!- είναι οι άντρες που θα τολμήσουν να ζητήσουν ένα... χέρι βοηθείας από τη σύντροφό τους - όχι γιατί είναι gay, αλλά γιατί κάπου εκεί «κρύβεται» το δικό τους σημείο G. Το θέμα, λοιπόν, απαιτεί κοινή διάθεση για εξερευνήσεις, λεπτούς χειρισμούς, διακριτικότητα και υπομονή.

2 «Σεξ από το πρώτο ραντεβού; Και μετά τι;»
Ποιος άντρας θέλει για σύντροφο κάποια που στέλνει «διπλά» μηνύματα; Κανείς! Τότε γιατί, από τη μία, τον γδύνεις με τα μάτια και, από την άλλη, τον βομβαρδίζεις με «όχι» που δεν εννοείς; Η απάντηση βρίσκεται στον άγραφο νόμο περί «χειραγώγησης» του βασικού μας ενστίκτου και, φυσικά, στο σύνηθες κήρυγμα της λατρευτής μας μαμάς: «Θα φανείς πολύ "εύκολη", αν δεν του αντισταθείς.» Με τη διαφορά ότι η έννοια του «καλού κοριτσιού» ορίζεται -ή τουλάχιστον, έτσι θα έπρεπε- με άλλα μέτρα και σταθμά: να είσαι ο εαυτός σου και να είσαι ειλικρινής! Μπορείς, λοιπόν, να θέλεις να «κοιμηθείς» με κάποιον από την πρώτη φορά και σίγουρα είναι δικαίωμά σου ν' ανακαλύψεις, όσο το δυνατόν συντομότερα, αν ταιριάζετε και σεξουαλικά.

3 «Μίλα μου βρώμικα!»

Ιδού ακόμα ένα «όχι» για να έχεις σεξουαλική ζωή: στους άντρες αρέσουν οι τολμηρές γυναίκες, που παίρνουν πρωτοβουλίες. Τα «χάνουν» όμως μπροστά σε εκείνες που τους στερούν το ρόλο του κατακτητή. Φυσικά, περιμένουν ν' ακούσουν «πικάντικες» φράσεις την ώρα της κορύφωσης, αν όμως βρίζεις από την αρχή μέχρι το τέλος της ερωτικής πράξης, το αποτέλεσμα θα είναι το αντίθετο.

4 «Φαντασιώσεις; Όχι, εγώ δεν έχω... Πες πρώτος εσύ!»
Σύμφωνα με τους ψυχολόγους, αυτοί που δηλώνουν ότι δεν έχουν φαντασιώσεις, στην ουσία παραδέχονται το φόβο τους να μη γίνουν γνωστές. Σε καμία περίπτωση, πάντως, δεν διακρίνονται σε «ομαλές» και «ανώμαλες»! Η πλειοψηφία των γυναικών φαντασιώνεται ότι ζει ένα «συγκαταβατικό βιασμό», κάνει one night stand μ' έναν άγνωστο, κάνει σεξ σε δημόσιο χώρο, κάνει σεξ με δύο άντρες, ενώ πρώτος στις προτιμήσεις των ανδρών έρχεται ο στοματικός έρωτας και ακολουθούν: να εναλλάσσουν παρτενέρ, να δοκιμάζουν «περίεργες» στάσεις και να βλέπουν άλλους να κάνουν σεξ. Τι θα πραγματοποιήσεις και τι όχι εξαρτάται από την άνεση που έχεις αποκτήσει με το σύντροφο και -πρωτίστως- με τον εαυτό σου. Ο καθένας διαφέρει εσωτερικά και εξωτερικά από κάποιον άλλο, έτσι διαφέρουν και οι σεξουαλικές μας «ανοχές».

5 «Kinky sex; Ούτε που ξέρω τι θα πει!»
Μάλλον «ξέχασες» ό,τι διάβασες πριν από λίγο: δεν υπάρχει τίποτα κακό στο να θέλεις να μεταμορφωθείς -για μια ή περισσότερες νύχτες- σε αμαζόνα, σκλάβα του έρωτα ή στριπτιζέζ. Ούτε βέβαια στο να εντάξεις κάποια «πρόστυχα» εσώρουχα στην γκαρνταρόμπα σου, να βάλεις «πονηρά» αξεσουάρ στο κρεβάτι σου ή μερικές «ροζ» ταινίες στην οθόνη της τηλεόρασής σου. Στο μαγευτικό κόσμο του σεξ, όλες οι πιθανότητες -που δεν προσβάλλουν και δεν «πιέζουν» το έτερόν μας ήμισυ- παραμένουν ανοιχτές!

Πιο «απαιτητικές» οι 30αρες


Περισσότερο και πιο ποιοτικό σεξ δηλώνουν πως επιθυμούν οι γυναίκες μεταξύ 30 και 40 ετών.

Έρευνα αυστραλών ειδικών με αντικείμενο τη σεξουαλική ζωή ζευγαριών, είτε παντρεμένων είτε εκείνων που συμβιώνουν, έδειξε ότι το 85% των γυναικών δηλώνει ότι θέλει περισσότερο «ενδιαφέρον σεξ».

Στην περίπτωση που δεν μπορούν να το αποκτήσουν, προτιμούν να περνούν περισσότερο χρόνο με τις φίλες τους.

Επίσης, η έρευνα δείχνει πως οι γυναίκες αυτής της ηλικιακής ομάδας «αναπολούν» τις επιδόσεις τους της προηγούμενης δεκαετίας, δηλαδή μεταξύ 20 και 30 ετών που, καθώς, όπως λένε, το 60% έκανε έρωτα σχεδόν κάθε δεύτερη μέρα ενώ τώρα οι σεξουαλικές τους δραστηριότητες είναι αρκετά πιο σπάνιες.

Το 21% των γυναικών δήλωσε επίσης πως θέλει να διαρκεί περισσότερο η ερωτική πράξη.

Σε αντίθεση με τις γυναίκες, μόνο το 21% των ανδρών, ηλικίας 30 έως 40 ετών, δήλωσε πως θέλει περισσότερο σεξ, ενώ περισσότερη διάρκεια, μόνον το 7%.

stoklari

Δειτε την Liv Tyler ΧΩΡΙΣ ΜΑΚΙΓΙΑΖ... PhotosΈνταλμα σύλληψης για τον Βίκτωρα Μητρόπουλο


Ένταλμα σύλληψης για τον Βίκτωρα Μητρόπουλο φέρεται να εκδόθηκε την Πέμπτη, με τον πρώην πρόεδρο της ΕΠΑΕ να βρίσκεται στο στόχαστρο των Αστυνομικών Αρχών για «παράνομο καζίνο.

Όπως βγήκε στο φως της δημοσιότητας το απόγευμα της Πέμπτης, παράγοντας του ποδοσφαίρου φέρεται να είναι «πίσω» από ένα «κρυφό καζίνο» στο Περιστέρι και από μία λέσχη ηλεκτρονικών παιχνιδιών στην Αγία Βαρβάρα.

Κάποιες αποδείξεις αλλά και το ΑΦΜ που αναγραφόταν σε αυτές, φέρεται να εμφανίζουν ως ιδιοκτήτη των καταστημάτων τον πρώην πρόεδρο της ΕΠΑΕ, Βίκτορα Μητρόπουλο, τον γιο του Διονύση και ένα τρίτο πρόσωπο με όνομα Γιώργος Κυπαρίσσος.

Άμεσα σχηματίστηκε δικογραφία, διατάχθηκε η σύλληψή τους, με τη διαδικασία του αυτόφωρου. Μέχρι τώρα οι αστυνομικοί προχώρησαν σε 15 συλλήψεις, από τις οποίες οι 14 έγιναν στο κατάστημα του Περιστερίου και η μία σε αυτό της Αγίας Βαρβάρας.

Στο πρώτο κατασχέθηκαν 76 ηλεκτρονικά μηχανήματα τυχερών παιχνιδιών, μια επιτραπέζια ηλεκτρονική ρουλέτα, τέσσερα τραπέζια για χαρτοπαιξία, τέσσερις ηλεκτρονικοί υπολογιστές, πολλές μάρκες και τράπουλες, καθώς και το ποσό των 2.148,40 ευρώ, ενώ στο κατάστημα της Αγίας Βαρβάρας κατασχέθηκαν 15 ηλεκτρονικά μηχανήματα για τυχερά παιχνίδια.

ΠΩΣ ΕΠΗΡΕΑΖΕΤΑΙ Η ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΑΝΔΡΑ ΠΟΥ ΠΕΡΝΑΕΙ ΤΑ 40;


Οι σωματικές αλλαγές στους άντρες και τις γυναίκες πάνω από 40 είναι αναμενόμενο να επηρεάσουν τη σωματική σεξουαλική τους ανταπόκριση, με αποτέλεσμα το σεξ όσο μεγαλώνουμε να μην είναι το ίδιο σε σχέση με παλαιότερα. Αυτό δεν σημαίνει ότι υποχρεωτικά γίνεται χειρότερο ή καλύτερο, απλά σημαίνει ότι αλλάζει.

Η αλήθεια είναι ότι η σεξουαλική ζωή στο ζευγάρι υπάρχει και μετά τα 40, τα 50, τα 60 ακόμα και τα 70 χρόνια και μπορεί να είναι εξίσου ή ακόμα και περισσότερο ικανοποιητική σε σχέση με νεότερες ηλικίες. Η σεξουαλική ζωή στην ηλικία αυτή χαρακτηρίζεται από αμοιβαιότητα, αισθησιασμό, τρυφερότητα και ποικιλομορφία. Αυτό που αξίζει να θυμόμαστε είναι ότι ένας άντρας και μία γυναίκα μετά τα 40 έχουν διαφορετικές σεξουαλικές ανάγκες και σεξουαλικά προβλήματα από ότι στην ηλικία των 20 και των 30.

H χρονική περίοδος μετά την ηλικία των 40 είναι εξίσου κρίσιμη και για τον άνδρα, ο οποίος κάνει τον απολογισμό του «τι έχω καταφέρει μέχρι τώρα;». Έτσι, ανάλογα με την πορεία του, διαμορφώνεται η αυτοεκτίμηση και η εικόνα που έχει για τον εαυτό του και αισθάνεται ότι ανταποκρίθηκε ή όχι στις απαιτήσεις και τους στόχους που είχε βάλει.

Η σεξουαλική ζωή συνεχίζει να υπάρχει το ίδιο σημαντική για το ζευγάρι μέχρι τα γεράματα και είναι ωφέλιμο να προσαρμόζεται στις αλλαγές που εμφανίζονται τόσο στον άνδρα όσο και στη γυναίκα με την πάροδο του χρόνου. Ο άνδρας μετά τα 40 είναι πιο πιθανό να παρουσιάσει ασθένειες, όπως καρδιοπάθεια, διαβήτη, υπέρταση κ.α., οι οποίες είναι πιθανό να επηρεάσουν τη σεξουαλική του απαντητικότητα και λειτουργία. Για παράδειγμα ένας άνδρας με διαβήτη έχει 50% πιθανότητα να αναπτύξει διαταραχή στύσης μετά από 10 χρόνια της πάθησης.

Εκτός όμως από το παθολογικό οργανικό κομμάτι, υπάρχουν αλλαγές και στη φυσιολογία του, έτσι ο άνδρας μετά τα 40 δεν διεγείρεται με την ευκολία ή με την ταχύτητα του παρελθόντος. Για παράδειγμα, σε γενικές γραμμές ένας 50άρης δεν διεγείρεται το ίδιο γρήγορα με έναν 20άρη.

Σε αυτό το σημείο αξίζει να επισημάνουμε ότι ο ρόλος της γυναίκας συντρόφου είναι εξαιρετικά σημαντικός. Αρκετές φορές, η γυναίκα είναι ωφέλιμο να αποκτά πιο ενεργό ρόλο και να αφιερώνει περισσότερο χρόνο στη διέγερση του συντρόφου της. Αυτό έχει επίσης ως θετική συνέπεια τον εμπλουτισμό και την ποικιλομορφία στη σεξουαλική ζωή και απόλαυση του ζευγαριού.

Σε γενικές γραμμές, το πέρασμα της ηλικίας των 40 ετών συνοδεύεται σε πολλούς άνδρες και από ελαφρά μείωση της σκληρότητας της στύσης τους, χωρίς όμως αυτό να δημιουργεί πρόβλημα στη διείσδυση ή στην απόλαυση.

Αυτό όμως που αλλάζει περισσότερο με την πάροδο της ηλικίας στην ανδρική σεξουαλική λειτουργία είναι ότι παρατείνεται σταδιακά ο χρόνος του μεσοδιαστήματος ανάμεσα σε δύο σεξουαλικές επαφές (ανερέθιστη περίοδος). Έτσι, ενώ ένας άνδρας στα 23 μπορούσε μετά από 10 λεπτά να έχει ξανά διέγερση ικανή για σεξουαλική επαφή, ο ίδιος άνδρας στα 45 του χρόνια μπορεί να χρειάζεται 2-4 ώρες, με το κατάλληλο βέβαιο ερέθισμα.

Μέσα σε όλες αυτές τις αλλαγές έρχεται να προστεθεί και μια που για τους περισσότερους αποτελεί θετική εξέλιξη, η αύξηση του χρόνο της διείσδυσης μέχρι την εκσπερμάτιση. Με αυτό τον τρόπο υπάρχει μεγαλύτερη διάρκεια στη σεξουαλική απόλαυση και για τους δύο.

Εκτός όμως από το τις βιολογικές αυτές αλλαγές, ο άνδρας μετά τα 40 συχνά έχει και πιο «εύθραυστη» ψυχολογία. Αισθάνεται περισσότερο ευάλωτος στις αλλαγές του χρόνου και έχει μεγαλύτερη ανάγκη για επιβεβαίωση στον επαγγελματικό, στον κοινωνικό, αλλά πολύ περισσότερο στον σεξουαλικό τομέα. Έχοντας αντιληφθεί και παρατηρήσει τις βιολογικές αλλαγές στη σεξουαλική του έκφραση, αισθάνεται περισσότερο άγχος για τις σεξουαλικές του επιδόσεις και συχνά ζητάει την επιβεβαίωση της συντρόφου του, της οποίας ο ρόλος και η συμπεριφορά σε τέτοιες καταστάσεις είναι καταλυτικός. Δεν είναι λίγες οι φορές που προσπαθεί να πάρει την επιβεβαίωση αυτή από άλλες μικρότερες γυναίκες, φλερτάροντας ή κάνοντας σεξ μαζί τους, τονώνοντας προσωρινά την αυτοπεποίθησή του και «ξανασυναρμολογώντας την θρυμματισμένη αυτοεικόνα του».

AEK Athens 1 – 2 Sturm Graz Goals Video


szólj hozzá: AEK-Sturm 1-0


szólj hozzá: AEK-Sturm 1-1


szólj hozzá: AEK-Sturm 1-2