Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2010

Erika Mitdank








OLIVER TWIST... ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΤΑΙΝΙΑ. ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ WEEKEND

Βicycle Film Festival

Το Βicycle Film Festival είναι ένα διεθνές πολιτιστικό φεστιβάλ με κεντρικό θέμα το ποδήλατο.

Ξεκίνησε στην Νέα Υόρκη πριν από 10 χρόνια θέλοντας να γιορτάσει την αναδυόμενη ποδηλατική κουλτούρα μέσα από την μουσική, την μόδα, την τέχνη και φυσικά τον κινηματογράφο.

Πλέον το Bicycle Film Festival ταξιδεύει σε περισσότερες από 30 χώρες σε όλο τον κόσμο ετησίως.

Από τις 11 έως τις 14 Νοεμβρίου θα βρεθεί για πρώτη φορά και στην Αθήνα, με ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον πρόγραμμα που θα περιλαμβάνει προβολές, ποδηλατοβόλτες, ποδηλατικούς αγώνες, BMX επιδείξεις, ανοιχτές συζητήσεις, parties, συναυλίες και μια εικαστική έκθεση με θέμα και έμπνευση, τι άλλο; το ποδήλατο.




Ήξερες ότι...

Η γνωστή συνοικία «Πατήσια» ονομάστηκε έτσι από την αντίστοιχη τούρκικη λέξη που σημαίνει: τα κεκτημένα αγροκτήματα!

Οι οδηγοί των πρώτων αυτοκινήτων ατμού ονομάστηκαν «σοφέρ», δηλαδή «θερμαστές», γιατί ζέσταιναν το νερό της μηχανής πριν ξεκινήσουν!

Η ακριβής εξήγηση της φράσης «Από την πόλη έρχομαι και στην κορφή κανέλα» δεν έχει σχέση με κανέλλα ή άλλα καρυκεύματα, αφού σημαίνει «Έρχομαι από την Κωνσταντινούπολη και σε προσκαλώ να έρθεις στην κορυφή»!

Όταν αποκαλούμε μια κοπέλα «Σουσουράδα», κυριολεκτικά σημαίνει αυτή που κουνά τα οπίσθιά της!

Στον γνωστό άθλο του Ηρακλή, τα «χρυσά μήλα των εσπερίδων» ήταν ... πορτοκάλια!

Η γνωστή συνοικία των Αθηνών ονομάστηκε «Κολωνάκι» από ένα κολωνάκι που ήταν χτισμένο εκεί για προληπτικούς λόγους, όπως συνηθιζόταν κατά την Τουρκοκρατία!

Η φράση «του πήρε τον αέρα» προέρχεται από την αρχαιότητα και την εκμετάλλευση του ανέμου κατά τις ναυμαχίες έναντι του εχθρού!

Η φράση «έφαγε χυλόπιτα» προέρχεται από το παρασκεύασμα χυλού που έδιναν παλιά οι ψευτογιατροί για τον περιορισμό του καημού των ερωτευμένων!

Για να καταφέρει να περπατάει με τον περίφημο σέξι τρόπο της, η Μέριλιν Μονρόε είχε πριονίσει ένα κομμάτι από το τακούνι του ενός παπουτσιού της!

Aν και ο πλυθυσμός της Kίνας ξεπερνά το 1 δισεκατομμύριο, τα επίθετα είναι κάτι περισσότερο από διακόσια.

Η Ολυμπιακή σημαία με τους πέντε κύκλους εμφανίστηκε για πρώτη φορά στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αμβέρσα το 1920. Ένας αθλητής, όμως, που συμμετείχε στους αγώνες, την έκλεψε και την επέστρεψε λίγο πριν από τους Ολυμπιακούς του Σίδνεϊ.

Η Νταϊάνα ήταν η πρώτη «κοινή θνητή» ύστερα από 300 χρόνια που παντρεύτηκε διάδοχο του βρετανικού θρόνου.

Η μαζική παραγωγή ρολογιών ξεκίνησε στις Η.Π.Α. το 1860. Σήμερα, η παγκόσμια παραγωγή ξεπερνάει τα 500 εκατομμύρια ρολόγια ετησίως.

H λέξη τουρισμός προέρχεται από την πρώτη μαζική επίσκεψη στην ιστορία: έγινε στην γαλλική περιοχή Tours.

Η κάρτα του διάσημου γκάνγκστερ Αλ Καπόνε έγραφε πως είναι πωλητής επίπλων.
Η γυναίκα που έχει εμφανιστεί στα περισσότερα εξώφυλλα του γνωστού περιοδικού «ΤΙΜΕ» (10 φορές) είναι η Παναγία.

Η γιαπωνέζικη πολεμική επιχείρηση «Φου-Γκο» είχε ως στόχο να πλήξει το εσωτερικό των Η.Π.Α. με 9.000 μπαλόνια από ριζόχαρτο, γεμάτα υδρογόνο. Τελικά, μόνο ένα πέτυχε την αποστολή του, σκοτώνοντας μια γυναίκα και πέντε παιδιά στο Όρεγκον!

Η βασίλισσα Βικτωρία απαγόρευσε με νόμο την ομοφυλοφιλία των ανδρών, αλλά όχι και των γυναικών, διότι δεν πίστευε πως μπορεί να υπάρξει θηλυκή ομοφυλοφιλία. Άρα ο νόμος θα ήταν άχρηστος.

Επειδή οι πατάτες δεν αναφέρονται στη Βίβλο, για πολλούς αιώνες οι Σκωτσέζοι δεν τις έτρωγαν.

Έναντι 5 δολαρίων και κατόπιν παραγγελίας, ο Ντον Μπέσιγκερ, ιδιοκτήτης βίντεο κλαμπ στη Γιούτα των Η.Π.Α., έκοβε τις γυμνές σκηνές της Κέιτ Γουίνσλετ στην ταινία «Τιτανικός», ώστε το έργο να γίνει πιο οικογενειακό!

Απ’ όλες τις φυλές του πλανήτη, οι μόνοι που δεν χρησιμοποιούν τη φωτιά είναι οι Άνταμαν και οι Πυγμαίοι.

Η Peugeot αγόρασε από παλιά τα δικαιώματα, ώστε τα μοντέλα της να έχουν ονόματα τους αριθμούς από το 101-909, για να καμουφλάρεται με το μηδέν η τρύπα της μανιβέλας!
Το 1630 ο γάλλος Καρδινάλιος Ρισελιέ διέταξε τα μαχαίρια του φαγητού να έχουν στρογγυλεμένες άκρες, για να πάψουν επιτέλους οι καλεσμένοι του να καθαρίζουν τα δόντια τους με αυτά!

Τα στοιχεία του πληκτρολογίου της γραφομηχανής -και σήμερα των ηλεκτρονικών υπολογιστών- τοποθετήθηκαν μπερδεμένα από τον Christopher Latham το 1868 για να μπερδεύει τις γραμματείς και να μην μπλοκάρουν από την ταχύτητά τους τις μηχανές!

Αλήθεια πόσοι γνωρίζουν τι είναι το σπρεντ (Spread)

Ένα ερώτημα που έχουν όλοι τον τελευταίο καιρό είναι τι αυτό το σπρεντ (Spread) που συνέχεια ανεβαίνει και η χώρα βρίσκεται σε εθνικό συναγερμό. Στη πραγματικότητα το spread, είναι κάτι πολύ απλό και κατανοητό.

Το Spread ουσιαστικά μετράει την διαφορά μεταξύ δύο πραγμάτων ή δύο τιμών. Στην περίπτωση της Ελληνικής οικονομία και της τρέχουσας επικαιρότητας, το Spread (αυτό που ανεβοκατεβαίνει καθημερινώς) αναφέρεται στην διαφορά των επιτοκίων με τα οποία δανείζεται η Ελλάδα σε σχέση με τα επιτόκια που πληρώνει η Γερμανία για τον δικό της δανεισμό.

Για παράδειγμα, αν η Γερμανία δανείζεται με 3% επιτόκιο και η Ελλάδα με επιτόκιο 6%, τότε: 6-3=3, δηλαδή το spread είναι 300 μονάδες βάσης.

Στο ερώτημα που προκύπτει είναι γιατί η σύγκριση γίνεται με την Γερμανία και όχι με κάποια άλλη χώρα, είναι επειδή η Γερμανία έχει επιλεχθεί ως η πιο σταθερή και ισχυρή οικονομία στην ευρωζώνη, συνεπώς η σύγκριση γίνεται με αυτήν.

ΟΙ ΣΟΥΠΕΣ ΒΟΗΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΠΩΛΕΙΑ ΒΑΡΟΥΣ

Σύμφωνα με επιστημονικά δεδομένα, όταν κάποιος αρχίζει το γεύμα του με μία σούπα, τότε η συνολική πρόσληψη θερμίδων που θα έχει θα είναι κατά 20% χαμηλότερη από ό,τι στην περίπτωση που δεν έχει καταναλώσει τη συγκεκριμένη τροφή ως ορεκτικό. Ο λόγος είναι η αύξηση του όγκου των τροφίμων στο στομάχι.

Όταν το στομάχι γεμίσει, ο εγκέφαλος λαμβάνει το σήμα του κορεσμού και έτσι δίνει την εντολή να διακόψει ο άνθρωπος το γεύμα.

Αυτή είναι και η λογική της σύστασης να καταναλώνονται 2-3 ποτήρια νερό πριν από την έναρξη κάθε κύριου γεύματος σε εκείνους που θέλουν να χάσουν βάρος.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας που ανακοινώθηκαν στο Συνέδριο Πειραματικής Βιολογίας (2007), η σούπα που συστήνεται δεν θα πρέπει να υπερβαίνει τις 150 θερμίδες ανά μερίδα.

Την συμπαράσταση του κόσμου τους περιμένουν οι άνθρωποι του Ολυμπιακού στο Σαββατιάτικο παιχνίδi

Η ήττα από τον ΠΑΟ, αν μη τι άλλο προκάλεσε μία μικρή δυσαρέσκεια, η οποία, όμως, δεν δικαιολογείται, καθώς οι ερυθρόλευκοι ήταν καλύτεροι στο ντέρμπι κι αν δεν είχαν υπάρξει κάποια ατομικά λάθη και οι εμπνεύσεις του Τάσου Κάκου θα είχαν φύγει νικητές από την Καλογρέζα. Το ντέρμπι, όμως τελείωσε και ο κόσμος του Ολυμπιακού θα πρέπει να συνεχίσει να στηρίζει την αγαπημένη του ομάδα στην προσπάθεια για επιστροφή στην κορυφή της Ελλάδας.

Άλλωστε, μιλάμε για τον μεγαλύτερο σύλλογο της χώρας με τους περισσότερους και πιο πιστούς φιλάθλους στην Ελλάδα.

Ως εκ τούτου δεν νοείται το Σάββατο να μην είναι γεμάτο το "Γ. Καραϊσκάκης" σ' αυτό το κομβικό σημείο του πρωταθλήματος. Ο Θρύλος θέλει να κάνει νέα αρχή και σ' αυτόν τον αγώνα διαρκείας θέλει τον κόσμο του δίπλα του, όπως, άλλωστε έχει συνηθίσει από την πρώτη μέρα ζωής του.

Στήριξη στην ομάδα

Ο Ολυμπιακός φέτος είναι μία καινούρια ομάδα, με έναν νέο προπονητή και στόχο την κατάκτηση του νταμπλ. Το συγκρότημα του Ερνέστο Βαλβέρδε σε γενικές γραμμές έχει αποδώσει πολύ καλό ποδόσφαιρο, ίσως το πιο θεαματικό στη Super League. Δίκαια βρίσκεται στην κορυφή και ακόμα και οι αντίπαλοι του αποδέχονται την ανωτερότητα του στο πρωτάθλημα.

Ο λαός του Θρύλου επανειλημμένως έχει αποδείξει την αγάπη του για τον σύλλογο και θα πρέπει να συνεχίσει να την στηρίζει μέχρι το τέλος. Πρόκειται για μία "μάχη" στην οποία, ο κόσμος θα πρέπει να είναι ο μεγαλύτερος σύμμαχος του Θρύλου, ο οποίος θα πρέπει να δείξει σε όλους, πως διψάει από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο στην ομάδα για την κατάκτηση όλων των εγχώριων τίτλων.



redplanet

Το πρόγραμμα της 9ης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Superleague

Σάββατο 06/11
17.15 Ξάνθη – Ηρακλής (ΝΕΤ)
17.15 Αστέρας Τρίπολης – Πανσερραϊκός (NOVA)
19.30 Ολυμπιακός Βόλου – Κέρκυρα (NOVA)
19.30 Ολυμπιακός – Πανιώνιος (ΝΕΤ)
Δευτέρα 08/11
17.15 Άρης – Λάρισα (NOVA)
17.15 Καβάλα – ΠΑΟΚ (NOVA)
19.30 ΑΕΚ – Εργοτέλης (NOVA)
19.30 Ατρόμητος – Παναθηναϊκός (NOVA)


Βαθμολογία (μετά από 8 αγώνες)


1. Ολυμπιακός 18
2. Παναθηναϊκός 17
3. ΑΕΚ 13
4. Αστέρας Τρίπολης 13
5. Άρης 12
6. Καβάλα 12
7. Κέρκυρα 12
8. Ηρακλής 11
9. ΠΑΟΚ 11
10.Ολυμπιακός Βόλου 10
11.Εργοτέλης 9
12.Λάρισα 9
13.Ατρόμητος 7
14.Πανσερραϊκός 7
15.Πανιώνιος 7
16.Ξάνθη 6

22 φίδια γεννήθηκαν με παρθενογένεση

Θαύμα της φύσης θεωρείται από τους ερευνητές η γέννηση 22 μικρών φιδιών με παρθενογένεση. Είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό σε ένα θηλυκό βόα σφιγκτήρα. Στα σπονδυλωτά ζώα γενικότερα πρόκειται για εξαιρετικά σπάνιο φαινόμενο το οποίο έχει παρατηρηθεί μόλις στο 0,1% των ειδών αυτών.

Ο Δρ. Ουόρεν Μπουθ του Πανεπιστημίου της Βόρειας Καρολίνας εξηγεί ότι «αν και έχει καταγραφεί παρθενογένεση σε κάποια είδη φιδιών, τα ευρήματά μας είναι πρωτοφανή για αρκετούς λόγους. Ο θηλυκός βόας δεν γέννησε μία φορά αλλά δύο, ενώ συστεγαζόταν με τέσσερα αρσενικά τα οποία, όπως παρατηρούσαμε, τον προσέγγιζαν». Οι επιστήμονες υποψιάστηκαν εξαρχής ότι βρίσκονταν ενώπιον ενός ιδιαίτερου γεγονότος καθώς και τα 22 φίδια που γεννήθηκαν ήταν θηλυκά. Η γενετική τους σύσταση ήταν ίδια με της μητέρας τους μόνο κατά το ήμισυ και το «καραμελέ» χρώμα του δέρματός τους, που απαντάται πολύ σπάνια στους βόες σφιγκτήρες, οφείλεται επίσης σε εκείνη.

Μετά από πολλές αναλύσεις DNA, διαπιστώθηκε ότι τα μικρά πράγματι προήλθαν από παρθενογένεση καθώς οι γενετικές διαφορές από τους επίδοξους πατέρες τους, απέκλειαν κάθε ενδεχόμενο κάποιος από τους τέσσερις να γονιμοποίησε το θηλυκό βόα. Επιπλέον, τα χρωμοσώματα που καθορίζουν το φύλο είναι και στα 22 φίδια ιδιαίτερα ασυνήθιστα: ενώ τα αρσενικά ερπετά έχουν χρωμοσώματα ΖΖ και τα θηλυκά ΖW, αυτά έχουν WW, κάτι που αποδεικνύει χωρίς πλέον να υπάρχει περιθώριο αμφιβολίας ότι τα φίδια κληρονόμησαν το σύνολο του γενετικού τους υλικού από τη μητέρα τους.

«Ουσιαστικά είναι μισοί κλώνοι της μητέρας τους», λέει ο Δρ. Μπουθ και λέει ότι πήραν δύο αντίγραφα των μισών χρωμοσωμάτων της. Είναι η πρώτη φορά που παρατηρείται κάτι τέτοιο στα σπονδυλωτά ζώα, καθώς «εδώ και δεκαετίες ο συνδυασμός χρωμοσωμάτων WW θεωρούνταν μη βιώσιμος» και όλα τα καταγεγραμμένα είδη που προέρχονταν από παρθενογένεση είχαν χρωμοσώματα ZZ, ήταν δηλαδή αρσενικά.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες πάντως, το συγκεκριμένο φίδι έχει στο παρελθόν γονιμοποιηθεί από αρσενικό βόα. Αυτό που προς το παρόν παραμένει μυστήριο είναι γιατί επέλεξε να «χρησιμοποιήσει» το σπέρμα τη δεδομένη χρονική στιγμή.

star

Τα όργανα των πορνοστάρ είναι 30% μικρότερα από ότι τα δείχνει ο φακός

Οπως θα έλεγε και μία TV-persona που σέβεται τον εαυτό της: η τηλεόραση παχαίνει και ψηλώνει.

«Οι αστέρες του πορνό δουλεύουν το εργαλείο τους μπροστά στην κάμερα, πράγμα το οποίο σημαίνει ότι 3-4 πόντοι τους χαρίζονται από το φακό του σκηνοθέτη» μας ενημερώνει ο δρ Reuben, συγγραφέας του Everything You Always Wanted to Know about Sex but Were Afraid to Ask.

Επίσης, οι τύποι σαν τον Ρόκο Σιφρέντι περιποιούνται την εκεί περιοχή κάνοντας trimming στις τρίχες τους και χρησιμοποιούν και μεγεθυντές πέους, που αιματώνουν το όργανό τους κάνοντάς το προσωρινά να δείχνει πιο μεγάλο (άχρηστους τους βγάλαμε τους ανθρώπους).

«Εκτιμώ ότι το πέος ενός πορνοστάρ είναι 30% μικρότερο απ' ό,τι φαίνεται» υποστηρίζει ο δρ Reuben.

Μάθε γιατί το πέος σου μαζεύει το χειμώνα;

Πρόκειται για μηχανισμό προστασίας. Οταν κάνει κρύο και η θερμοκρασία πέφτει απότομα, οι όρχεις σου μαζεύονται σαν σταφίδα τον Αύγουστο.

Οι μύες στη σπερματική περιοχή τραβούν απότομα τους όρχεις χωρίς να τους πονέσουν και ακολουθεί το πέος. «Οι υποδοχείς στο οσχεϊκό δέρμα ελέγχουν την κυκλοφορία του αίματος και είναι ευαίσθητοι στις θερμοκρασίες του περιβάλλοντος» λέει ο δρ Levine, διευθυντής ενός σεξουαλικού προγράμματος για την ανδρική γονιμότητα στο Luke's Medical Center στο Σικάγο.

Το αίμα μετακινείται σε πιο ζωτικά όργανα. Αν, λοιπόν, έρθεις ποτέ σε δύσκολη θέση (ξέρεις, θέλει να σου κάνει στοματικό σεξ σε μια χιονισμένη βουνοπλαγιά) εξήγησέ της τι ακριβώς συμβαίνει.

«Πρωταθλήτρια» στην αδήλωτη εργασία αναδεικνύεται η περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

«Πρωταθλήτρια» στην αδήλωτη εργασία αναδεικνύεται η περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, όπου τρεις στους δέκα εργαζομένους (34,89%) απασχολούνται σε συνθήκες πλήρους ανασφάλειας. Διανομείς φαγητών, ταχυμεταφορείς και εργαζόμενοι στον επισιτισμό (καφετερίες, νυκτερινά κέντρα διασκέδασης) είναι τα μεγαλύτερα θύματα της «μαύρης» εργασίας, η οποία σε πανελλαδικό επίπεδο αγγίζει το 25%.

Τα παραπάνω στοιχεία -αποκαλυπτικά της κατάστασης που επικρατεί στους περισσότερους εργασιακούς χώρους- προκύπτουν από τους ελέγχους επταμήνου (Φεβρουάριος - Αύγουστος 2010) που πραγματοποίησαν τα μικτά κλιμάκια του ΙΚΑ και του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας.

Την Κεντρική Μακεδονία ακολουθεί, με διαφορά σχεδόν δέκα μονάδων, η περιφέρεια Αττικής (26,73%) και ακολουθούν η περιφέρεια Θεσσαλίας (24,89%), η περιφέρεια Ιωαννίνων (21,68%) και η περιφέρεια Κρήτης (17,92%.). Περαιτέρω ανάγνωση των στοιχείων δείχνει πως από το σύνολο των Ελλήνων εργαζομένων που ελέχθησαν από τα κλιμάκια ποσοστό 22,9% εργάζεται με καθεστώς αδήλωτης εργασίας και από το σύνολο των αλλοδαπών εργαζομένων, 31,6%.

agelioforos

Οι Stomp στο Θέατρο Badminton (30/11-5/12/10)

Έρχονται οι Stomp και στα χέρια τους τίποτα δεν είναι πλέον ένα απλό άψυχο αντικείμενο.

Έρχονται για να μας δείξουν πως ένας άνθρωπος, ένα θέατρο, μια πόλη μπορεί να αποκτήσει αρμονία και ρυθμό.


Η ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΞΕΚΙΝΗΣΕ!



ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ:

30 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ με 5 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

ΑΘΗΝΑ - ΘΕΑΤΡΟ BADMINTON

Εγκληματική ενέργεια Μπατίστ.Το βλέπεις στο ριπλέι και απλά... παγώνεις. Video

Tera Patrick Video






Πρώτη σε ποιότητα ζωής η Νορβηγία

Με προσδοκώμενο όριο ζωής τα 81 έτη και με μέσο όρο ετήσιο εισόδηματα 58.810 δολάρια, η Νορβηγία θεωρείται πρώτη σε ποιότητα ζωής.

Ακολουθούν η Νέα Ζηλανδία, οι ΗΠΑ και η Ιρλανδία ενώ στην τελευταία θέση της αξιολόγησης, βρίσκεται η Ζιμπάμπουε, όπου το όριο ζωής δεν ξεπερνάει τα 47 χρόνια, ενώ το ατομικό εισόδημα, μόλις που φτάνει τα 176 δολάρια.

Δεν είναι περίεργο λοιπόν που η Νορβηγία, ανακηρύχθηκε την Πέμπτη 04/11, από τα Ηνωμένα Έθνη, ως η χώρα με την καλύτερη ποιότητα ζωής, ενώ κατέχει το ρεκόρ καθώς είναι η όγδοη φορά που έρχεται πρώτη.

Στις τελευταίες θέσεις της λίστας, εκτός από τη Ζιμπάμπουε, έρχεται η Μοζαμβίκη, το Μπουρουντί, η Νιγηρία και η Δημοκρατία του Κονγκό.

''Αυτές οι χώρες αποτελούν παράδειγμα προς αποφυγή ενώ αντικατοπτρίζουν τις βαριές συνέπειες των εμφυλίων διενέξεων, της επιδημίας του AIDS και της κακής οικονομικής και πολιτικής διαχείρισης.'' ανέφερε στέλεχος των Ηνωμένων Εθνών, η Helen Clarke, που είχε διατελέσει και πρωθυπουργός στη Νέα Ζηλανδία.

Στόχος της έρευνας είναι να αξιολογήσει την ποιότητα ζωής στις διάφορες χώρες, βασισμένη όχι μόνο στο εισόδημα και στα στοιχεία των οικονομιών, αλλά να περιλαμβάνει και την υγεία, την εκπαίδευση, την ισότητα των φύλων και την πολιτική ελευθερία, ενώ η κύρια συντάκτης της έκθεσης, Jeni Klugman, δήλωσε ότι ''οι περισσότερες χώρες εμφάνισαν δραματική πρόοδο από το 1970.''

Παρά την πρόοδο όμως, η Klugman πρόσθεσε ότι ''μερικές χώρες γύρισαν αρκετά χρόνια πίσω, ιδιαίτερα στην υγεία, ενώ η πρόσφατη παγκόσμια οικονομική κρίση, έπληξε πολλές χώρες και οδήγησε εκατομμύρια ανθρώπους στην ανεργία.''

Υπήρξαν και τα επονομαζόμενα ''αναπτυξιακά θαύματα'' όμως, χώρες όπως η Κίνα, η οποία ανέβηκε οχτώ θέσεις στην κατάταξη τα τελευταία πέντε χρόνια, η Ινδονησία και η Νότια Κορέα.

Στην αντίθετη πλευρά, υπάρχει το Νεπάλ, το Ομάν και η Τυνησία όπου ''η πρόοδος στο μη εισοδηματικό κομμάτι της ανθρώπινης ανάπτυξης, ήταν εξίσου αξιοσημείωτη.''

Ο δρόμος που ακολουθούν οι διάφορες χώρες, προκειμένου να πετύχουν την πολυπόθητη ανάπτυξη, ποικίλλει.

''Πολλές χώρες τα έχουν καταφέρει μακροπρόθεσμα, δίνοντας έμφαση στην υγεία και την εκπαίδευση, ενώ άλλες προσανατολίζονται προς την ταχεία οικονομική εξέλιξη, αν και με κάποιο κόστος για το περιβάλλον'' σημειώνεται στην αναφορά.

cosmo

O τοματοπόλεμος των Perry-GaGa Video

Sexy Ντουέτο … Belen Rodriguez και Laura Torrisi στο Tv Moda !

Το MTV απένειμε με τον πιο μη αναμενόμενο, MTV τρόπο, το βραβείο Best Greek Act στον κορυφαίο Έλληνα super star, Σάκη Ρουβά.

ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΕΚΕΙ ΕΞΩ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ...