Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2010

«Πρωταθλήτρια» στην αδήλωτη εργασία αναδεικνύεται η περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

«Πρωταθλήτρια» στην αδήλωτη εργασία αναδεικνύεται η περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, όπου τρεις στους δέκα εργαζομένους (34,89%) απασχολούνται σε συνθήκες πλήρους ανασφάλειας. Διανομείς φαγητών, ταχυμεταφορείς και εργαζόμενοι στον επισιτισμό (καφετερίες, νυκτερινά κέντρα διασκέδασης) είναι τα μεγαλύτερα θύματα της «μαύρης» εργασίας, η οποία σε πανελλαδικό επίπεδο αγγίζει το 25%.

Τα παραπάνω στοιχεία -αποκαλυπτικά της κατάστασης που επικρατεί στους περισσότερους εργασιακούς χώρους- προκύπτουν από τους ελέγχους επταμήνου (Φεβρουάριος - Αύγουστος 2010) που πραγματοποίησαν τα μικτά κλιμάκια του ΙΚΑ και του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας.

Την Κεντρική Μακεδονία ακολουθεί, με διαφορά σχεδόν δέκα μονάδων, η περιφέρεια Αττικής (26,73%) και ακολουθούν η περιφέρεια Θεσσαλίας (24,89%), η περιφέρεια Ιωαννίνων (21,68%) και η περιφέρεια Κρήτης (17,92%.). Περαιτέρω ανάγνωση των στοιχείων δείχνει πως από το σύνολο των Ελλήνων εργαζομένων που ελέχθησαν από τα κλιμάκια ποσοστό 22,9% εργάζεται με καθεστώς αδήλωτης εργασίας και από το σύνολο των αλλοδαπών εργαζομένων, 31,6%.

agelioforos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου