Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2010

Κοντά στους σεισμόπληκτους της Αϊτής ο Π.Α.Ο.Κ.

Εκτός από το κάλεσμα που απηύθυνε στους φιλάθλους για αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ΠΑΕ Π.Α.Ο.Κ. στο τέλος της χθεσινής συνέντευξης Τύπου ο Θοδωρής Ζαγοράκης κάλεσε επίσης τους φίλους της ομάδας να βοηθήσουν ενεργά στην πρωτοβουλία της ΠΑΕ να συγκεντρώσει ανθρωπιστική βοήθεια για τους σεισμόπληκτους της Αϊτής.

«Θέλω να θίξω και ένα άλλο θέμα, περισσότερο ανθρώπινο, καθώς ο Π.Α.Ο.Κ. θα αναλάβει πρωτοβουλία για να βοηθήσει του πληγέντες από το σεισμό στην Αϊτή, μια χώρα που έχει ιδιαίτερους δεσμούς με τη δική μας» τόνισε ο πρόεδρος του «δικεφάλου του βορρά».

Στόχος της ομάδας της Θεσσαλονίκης είναι να συγκεντρωθεί φαρμακευτικό υλικό. Ανάλογη πρωτοβουλία έχει υπάρξει και από τους οργανωμένους οπαδούς της «Θύρας 4», οι οποίοι με ανακοίνωσή τους καλούν τα μέλη τους να συγκεντρώσουν φάρμακα τα οποία θα σταλούν στην Αϊτή. Ως την επόμενη Δευτέρα τα μέλη του συνδέσμου θα συγκεντρώνουν ιατροφαρμακευτικό υλικό (γάζες και αντιβιοτικά) για τους σεισμόπληκτους.

paokmania

ΠΕΤΩΝΤΑΣ ΠΑΝΟ ΑΠΟ ΤΟ GRAND CANYON... ΤΟ ΤΟΠΙΟ... ΜΟΝΑΔΙΚΟ

Η τεράστια αυτή χαράδρα στην Αριζόνα των Η.Π.Α. είναι η μεγαλύτερη του κόσμου. Σε ορισμένα σημεία το βάθος της φτάνει τα 1600 μέτρα ενώ το μεγαλύτερο πλάτος της δεν ξεπερνά τα 29 χιλιόμετρα. Τη διασχίζει ο ποταμός Κολοράντο, που ξεκινά από τα Βραχώδη όρη και χύνεται στον Κόλπο του Μεξικού.

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ
Το Γκραντ Κάνυον αποτελεί ένα από τα πιο εντυπωσιακά φυσικά θαύματα και διδάσκει πολλά στους επιστήμονες για την ιστορία του κόσμου. Έτσι, το 1919 ανακηρύχθηκε Εθνικός Δρυμός των Η.Π.Α. και το 1979 Τόπος Παγκόσμιας Κληρονομιάς, εξαιτίας της επιστημονικής του σημασίας.

ΤΕΛΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΑΠΑΛΕΥΤΟΣ ΛΑΟΣ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ...

κομικ για τη κατασταση τωρα στα εξαρχεια...









Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ.....

.

Ξεπέρασαν τις 14 χιλιάδες οι νεκροί από τη γρίπη Α-Η1Ν1

Η πανδημία της γρίπης Η1Ν1 έχει προκαλέσει το θάνατο τουλάχιστον 14.711 ανθρώπων σε όλο τον κόσμο από την εμφάνιση της τον Μάρτιο/Απρίλιο του 2009, σύμφωνα με τον ΠΟΥ.

Η πανδημία της γρίπης Η1Ν1, της οποίας η εξάπλωση επιβραδύνθηκε σημαντικά στο βόρειο ημισφαίριο, προκάλεσε το θάνατο τουλάχιστον 14.711 ανθρώπων σε όλο τον κόσμο από την εμφάνιση της τον Μάρτιο/Απρίλιο του2009, σύμφωνα με τελευταίο απολογισμό που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ).

«Από τις 24 Ιανουαρίου του 2010, περισσότερες από 209 χώρες και περιοχές σε όλο τον κόσμο έχουν αναφέρει εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της γρίπης H1N1, και ανάμεσα τους τουλάχιστον 14.711 θανάτους», σημειώνει ο ΠΟΥ.

Ο ιός που προήλθε από χοίρους, πτηνά και ανθρώπους, προκάλεσε τουλάχιστον 569 νέους θανάτους σε μία εβδομάδα, ελαφρά λιγότερους από την προηγούμενη εβδομάδα, γεγονός που επιβεβαιώνει την επιβράδυνση που διαπιστώνεται τις τελευταίες εβδομάδες.

Η γρίπη, που έφθασε στην κορύφωση τον Οκτώβριο-Νοέμβριο στις περισσότερες χώρες της βόρειας εύκρατης ζώνης, ωστόσο, εξακολουθεί να εξαπλώνεται «ενεργά» στη Βόρεια Αφρική, σε ορισμένες περιοχές της ανατολικής και νοτιοανατολικής Ευρώπης καθώς και στη νότια και ανατολική Ασία, υπογραμμίζει ο ΠΟΥ στην εβδομαδιαία έκθεσή του.

Η μετάδοση είναι «ενεργή και γεωγραφικά εκτεταμένη» στο Μαρόκο, την Αλγερία, τη Λιβύη και την Αίγυπτο, παρά το γεγονός ότι οι περισσότερες χώρες της περιοχής έχουν περάσει την κορύφωση της εξάπλωσης τον Νοέμβριο-Δεκέμβριο.

Στην Ευρώπη, μερικές χώρες όπως η Αυστρία, η Αλβανία, η Βουλγαρία, η Σλοβακία και η Ρωσία σημείωσαν μια «μικρή αύξηση» της γρίπης και των αναπνευστικών λοιμώξεων, αν και τέτοιες περιπτώσεις παραμένουν σε επίπεδα πολύ κάτω από την κορύφωσης της δραστηριότητας, υπογραμμίζει περαιτέρω ο ΠΟΥ.

Σε ολόκληρη την ήπειρο έχουν καταγραφεί «τουλάχιστον 3.429 θάνατοι» από την εμφάνιση της νόσου, που κηρύχθηκε πρώτη πανδημία άτυπης γρίπης του αιώνα, στις 11 Ιουνίου.

Η περιοχή του κόσμου που πλήττεται περισσότερο από το νέο ιό παραμένει Αμερική (Βόρεια και Νότια) με «τουλάχιστον 7166» θανάτους μετά από δύο κύματα της γρίπης την άνοιξη και το φθινόπωρο. Η εξάπλωση πάντως είναι τώρα σε γενικές γραμμές «χαμηλή», σύμφωνα με τον ΠΟΥ.

Τέλος, οι περιοχές της Άπω Ανατολής, της Ασίας και του Δυτικού Ειρηνικού έχουν καταγράψει συνολικά 2981 θανάτους.

Top 5 Games of 2010 - TA KAΛΥΤEΡΑ VIDEO GAMES TOY 2010

ΠΟΥ ΧΑΘΗΚΑΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΤΑΛΕΝΤΑ........................

Πριν... λογοδοθούν δεν φεύγουν από την πατρική εστία, και ας είναι 35

Κυκλοφορεί ένα ανέκδοτο: «Οι γονείς μου μεγαλώνουν... Σκέφτομαι ότι ίσως σύντομα χρειαστεί να τους βάλω σε οίκο ευγηρίας. Νιώθω πολύ άσχημα γι’ αυτό, γιατί ζω με τους γονείς μου». Δεν είναι πολύ αστείο μεταφερμένο στα ελληνικά, αλλά δεν φταίει μόνο αυτό: ως γνωστόν, μεγαλύτερο γέλιο βγάζουν οι εξαιρέσεις, όχι ο κανόνας. Και ο κανόνας στην Ελλάδα λέει ότι πριν... λογοδοθείς, από την πατρική στέγη δεν φεύγεις. (Και μετά τον γάμο, άντε να μετακομίσεις έναν όροφο κάτω.)

«Γιατί να φύγω; Τρελός είμαι;» σκέφτονται αυτή την ώρα εκατοντάδες «μαντράχαλοι» ανά τη χώρα που απολαμβάνουν την εφημερίδα τους ρουφώντας το καφεδάκι που ετοίμασε βεβαίως η μαμά. (Οπως και στην πρόσφατη διαφήμιση γνωστής μάρκας καφέ, στην οποία μια γλυκιά Ελληνίδα μάνα ετοιμάζει τους ελληνικούς των 35άρηδων και βάλε γιων της που έχουν μόλις σηκωθεί από το κρεβάτι- κουκέτα. Τουλάχιστον έχουμε διατηρήσει τη ικανότητα του αυτοσαρκασμού.) Λίγο οι χαμηλοί μισθοί, λίγο η ακρίβεια, λίγο ο φόβος της ανεργίας, πολύ οι ασφυκτικοί οικογενειακοί δεσμοί, να σου και η οικονομική κρίση, οι νέοι σπεύδουν βραδέως να εγκαταλείψουν την οικογενειακή εστία - και όταν το κάνουν είναι σαν να φεύγουν για τον πόλεμο.

«“Πού θα πας παιδί μου μόνος σου εκεί έξω;” Δεν κάνω πλάκα, έτσι μου είπε η μητέρα μου όταν της είπα ότι καιρός είναι να βρω το δικό μου σπίτι», λέει ο Σωτήρης, που έκανε το μεγάλο βήμα στα 28 του. Οι γονείς της Ελίνας το πήραν ακόμα χειρότερα: «Ούτε λίγο ούτε πολύ, ο πατέρας μου μου είπε ότι αν πάθει κάτι θα φταίω εγώ», λέει. Εφυγε από το σπίτι στα 30 της! Αλλά, όπως είπαμε, δεν αποτελεί την εξαίρεση. Σύμφωνα με πρόσφατη, πολύ ενδιαφέρουσα έρευνα που πραγματοποίησε το τμήμα Marketing του ΙΕΚ ΔΟΜΗ, το 82% των νέων 20 - 29 ετών είναι άγαμοι, από τους οποίους μόλις το 7% ζουν μόνοι τους και είναι οικονομικά ανεξάρτητοι. Αντίθετα, το 61% δηλώνουν οικονομικά εξαρτημένοι από τους γονείς τους και ζουν με αυτούς, ενώ το 32% δηλώνουν οικονομικά ανεξάρτητοι που όμως... ζουν με τους γονείς τους!

Από τους άγαμους που ζουν με την οικογένειά τους, το 15% δεν έχουν εισόδημα, το 46% έχουν πολύ χαμηλό εισόδημα και λαμβάνουν οικονομική ενίσχυση από τον οικογενειακό προϋπολογισμό, ενώ το 20% καλύπτουν μετά βίας τις βασικές τους ανάγκες από τη δουλειά τους, με αποτέλεσμα να μην καταφέρνοουν να συνεισφέρουν στον οικογενειακό προϋπολογισμό. Οσο για το μέλλον, στην πλειονότητά τους, οι νέοι του δείγματος (750 συνολικά) το κοιτούν με απαισιοδοξία, αβεβαιότητα και ανασφάλεια.

Το 87% των νέων

Η οικονομική κρίση έχει έρθει μόνο για να ενισχύσει τα αρνητικά αυτά αισθήματα. Το 87% των νέων θεωρούν ότι δεν κερδίζουν αρκετά χρήματα για να αποκτήσουν τα αγαθά που επιθυμούν και σε ανάλογο ποσοστό κρίνουν τα αγαθά που καλύπτουν βασικές τους ανάγκες πολύ ακριβά. Το 88% έχουν ήδη περικόψει κάποιες δαπάνες τους, ενώ πολλοί (42%) αναζητούν οικονομικά προϊόντα μέσω Ιντερνετ. Περίπου οι μισοί (51%), εξάλλου, φοβούνται ότι εξαιτίας της γενικευμένης οικονομικής κρίσης θα χάσουν τη δουλειά τους.

Γι’ αυτό, ο Θύμιος, που έχει πατημένα τα 35, μολονότι εργάζεται από μικρός, αποφάσισε να φύγει από την προστασία της μαμάς μόλις πέρυσι. Με μισθό 900 ευρώ και ενοίκιο 450, τα βγάζει πέρα δύσκολα. Από την άλλη, όπως... καταγγέλλει η κοπέλα του, «ακόμα στέλνει τα ρούχα του για πλύσιμο στη μαμά του, η οποία και του στέλνει κάθε μέρα φαγητό - ωραία ανεξαρτησία!». Η Ρούλα, από την άλλη, μετά τις σπουδές της στο εξωτερικό, επέστρεψε στη γονική στέγη. Στα 25 της δεν νιώθει ασφαλής ότι θα τα καταφέρει «εκεί έξω», αν και «ξέρω ότι αν σφίξω τα λουριά μια χαρά θα μπορούσα να νοικιάσω ένα σπιτάκι - όμως να μην κοροϊδευόμαστε, θέλουμε και τη βολή μας». Η Μαριέτα, 32 ετών, όταν παντρεύτηκε μετακόμισε σε ένα διαμέρισμα ένα τετράγωνο παρακάτω από το πατρικό της. «Να μην είναι μόνοι. Να μην είμαι κι εγώ...», λέει.

Ζούμε σε μια «ιδιάζουσα» χώρα και πλέουμε σε μια πολύ μυστήρια παγκόσμια συγκυρία. Υπάρχουν όμως και χειρότερα: στην Ιταλία, η κυβέρνηση προσανατολίζεται στη θέσπιση νόμου που θα «διώχνει» τα παιδιά από την πατρική εστία από τα 18 τους. «Ενα σπίτι για τον γιο μου».

kathimerini

«Θα μπει τέρμα στους ψευτοτσαμπουκάδες και στα άβατα της Κρήτης» είπε ο Μ.Χρυσοχοΐδης

Τη συνεργασία όλων των φορέων της Τοπικής και Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης της Κρήτης για την εξάλειψη κάθε θύλακα εγκληματικότητας του νησιού ζήτησε από το Ηράκλειο ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, που προανήγγειλε και νέο γύρο αστυνομικών επιχειρήσεων στο Μυλοπόταμο ή όπου αλλού απαιτείται, εφόσον κριθεί αναγκαίο από τις έρευνες που θα προηγηθούν.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης έκανε λόγο για μηδενική ανοχή και δήλωσε ότι «θα μπει τέρμα στους ψευτοτσαμπουκάδες και στα άβατα της Κρήτης». Παράλληλα, χαρακτήρισε επαρκέστατη την αστυνομική δύναμη του Ηρακλείου, σε σύγκριση με την υπόλοιπη χώρα, αλλά και την ΕΕ, σε αντιδιαστολή με τα αιτήματα των συνδικαλιστών, αλλά ακόμα και με τα πεπαλαιωμένα οργανογράμματα.

Αυτό που λείπει -είπε- είναι η σωστή διαχείριση των υφισταμένων δυνάμεων και ο σχεδιασμός και αυτό που περισσεύει είναι η αδράνεια, η παραίτηση και η δημοσιοϋπαλληλική νοοτροπία, που εμείς θέλουμε να καταπολεμήσουμε.

Έκανε λόγο για μια νέου τύπου αστυνόμευση που θα ανταποκρίνεται στα σημερινά δεδομένα, αλλά και στις αυξημένες ανάγκες του οργανωμένου εγκλήματος, που απειλεί την κοινωνική ειρήνη και αναφέρθηκε στην σύσταση της Υπηρεσίας Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος, για την οποία ήδη έχουν προκηρυχθεί 100 θέσεις ειδικών αστυνομικών.

Για όλα τα μεγάλα αστικά κέντρα -μεταξύ των οποίων και το Ηράκλειο- είπε ότι μέχρι το τέλος της άνοιξης, στόχος είναι ο πολίτης να βλέπει τον αστυνομικό να περνά κάθε είκοσι λεπτά έξω από το σπίτι του. Η παρουσία της Αστυνομίας θα είναι πρωτοφανής, τόνισε, χωρίς να αναφέρει πολλές λεπτομέρειες για τον τρόπο που θα γίνει αυτό. Δήλωσε ωστόσο ότι θα είναι υπόλογος και θα κριθεί από το αποτέλεσμα, το οποίο θα ζητά ο ίδιος από τις ηγεσίες των αστυνομικών διευθύνσεων, με συχνές επισκέψεις που θα κάνει στο νησί.

Αναφερόμενος στην Πυροσβεστική Υπηρεσία, έκανε λόγο για αναδιοργάνωση των υπηρεσιών του σώματος, με παράλληλη εκπαίδευση του προσωπικού και την πάταξη της αδράνειας και της χαλάρωσης. Ειδικά για την Κρήτη προανήγγειλε πρόσληψη μεγάλου αριθμού εποχικών δασοπυροσβεστών, ενόψει της νέας αντιπυρικής περιόδου.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η ανεργία πλήττει κυρίως τους νέους της Ευρώπης

Οι νέοι Ευρωπαίοι είναι αυτοί οι οποίοι πλήττονται περισσότερο από την ανεργία, τόσο επειδή εργάζονται με προσωρινές συμβάσεις όσο και επειδή οι σπουδές τους δεν ανταποκρίνονται στις ανάγκες της αγοράς. Αυτά διαπίστωσαν οι υπουργοί Εργασίας των «27» στην ανεπίσημη σύνοδο τους στη Βαρκελώνη.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα η Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία (Eurostat), το ποσοστό ανεργίας των νέων κάτω των 25 ετών στην Ευρώπη εκτοξεύτηκε στο 21,4% το Δεκέμβριο, ποσοστό υπερδιπλάσιο του συνόλου του πληθυσμού (9,6%).

Συνοψίζοντας, ο υπουργός Εργασίας της Ισπανίας Θελεστίνο Κορμπάτσο ανέφερε μετά τη λήξη της συνεδρίασης πως «όλες οι χώρες της Ευρώπης ανησυχούν για την ανεργία των νέων», ενώ ο επίτροπος Απασχόλησης, Βλαντιμίρ Σπίντλα, οι υπηρεσίες του οποίου ετοιμάζουν ένα "πακέτο" ύψους 100 εκατ. ευρώ σε μικρά δάνεια για νέους που θέλουν να ανοίξουν τη δική τους επιχείρηση, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «η ανεργία των νέων είναι κυρίως ζήτημα εκπαίδευσης».

Η Ολλανδία είναι η μοναδική χώρα με μονοψήφιο ποσοστό ανεργίας στους νέους (7,6%) και ακολουθεί η Γερμανία με ποσοστό 10,1%. Ωστόσο σε άλλες χώρες η κατάσταση είναι πολύ χειρότερη, όπως στην Ισπανία όπου σχεδόν ένας στους δύο νέους είναι άνεργος (44,5%), και ακολουθούν η Ιρλανδία όπου το ποσοστό ανεργίας των νέων φτάνει το 31,5% και η Ουγγαρία με 29,1%.

Ο Κορμπάτσο ανέφερε ότι «το 90% των απολύσεων στην Ισπανία αφορά άτομα με προσωρινές συμβάσεις εργασίας και οι νέοι συχνά έχουν τέτοιες συμβάσεις». Για την αντιμετώπιση του φαινομένου αυτού, η ισπανική κυβέρνηση ανακοίνωσε πως σκοπεύει να επενδύσει άμεσα περίπου 300 εκατ. Ευρώ για την εκπαίδευση των νέων.

Σαρωτές σώματος στα αεροδρόμια της Δανίας

Σαρωτές σώματος θα τοποθετηθούν δοκιμαστικά για τους επόμενους έξι μήνες στα διεθνή αεροδρόμια της Κοπεγχάγης.

Όπως δήλωσε ο Τζόνι Μόελερ, επικεφαλής της ασφάλειας στο αεροδρόμιο Copenhagen-Kastrup το συγκεκριμένο αεροδρόμιο «θα δοκιμάσει έναν ή δύο ανιχνευτές σώματος και προς το παρόν βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τρεις ευρωπαίους κατασκευαστές για το δανεισμό ή την ενοικίαση τους».

Το κόστος των ανιχνευτών αγγίζει τα 130.000 ευρώ για τον κάθε ένα, χρήματα που θα επιβαρύνουν τους επιβάτες, μέσω των φόρων αεροδρομίου.

Οι ανιχνευτές σώματος ήδη δοκιμάζονται στα αεροδρόμια του Χίθροου στο Λονδίνο και του Σίπολ στο Άμστερνταμ.

Το 90% των ωαρίων μιας γυναίκας χάνεται μέχρι τα 30

Μέχρι να φτάσει μια γυναίκα στην ηλικία των 30, έχουν χαθεί σχεδόν όλα τα ωάριά της, σύμφωνα με νέα έρευνα που αναφέρει ότι γυναίκες που αναβάλλουν για μεγάλο διάστημα τη μητρότητα μπορεί να έχουν δυσκολία να συλλάβουν κάποτε.

Η έρευνα δημοσιεύτηκε από τα Πανεπιστήμια St. Andrews και Edinburgh στη Σκοτία και ανακάλυψε ότι οι γυναίκες έχουν χάσει ποσοστό 90% των ωαρίων τους μέχρι την ηλικία των 30, ενώ έχουν απομένει 3% των ωαρίων μέχρι την ηλικία των 40.

Είναι γνωστό πως οι γυναίκες αντιμετωπίζουν μεγαλύτερη δυσκολία να συλλάβουν καθώς περνούν τα χρόνια, αλλά η νέα έρευνα είναι η πρώτη που ποσοτικοποιεί τον αριθμό των ωαρίων που χάνονται και δείχνει ότι η κάμψη είναι περισσότερο γρήγορη από ότι εθεωρείτο μέχρι τώρα.

Με το πέρασμα του χρόνου επιδεινώνεται και η ποιότητα των ωαρίων αυξάνοντας τη δυσκολία σύλληψης και τον κίνδυνο απόκτησης παιδιού με προβλήματα υγείας.

Η έρευνα βασίστηκε σε πληροφορίες 325 γυναικών διαφόρων ηλικιών στη Βρετανία, τις ΗΠΑ και την Ευρώπη.

Δεν μετανιώνει για την εισβολή στο Ιράκ ο Μπλερ

Ο πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας, Τόνι Μπλερ, δήλωσε την Παρασκευή, ολοκληρώνοντας την κατάθεσή του ενώπιον της επιτροπής που ερευνά τον πόλεμο στο Ιράκ, ότι δεν έχει καμία τύψη που συμμετείχε στην ανατροπή του καθεστώτος του Σαντάμ Χουσέιν.

"Ερωτώμενος αν έχει τύψεις που ενέπλεξε τη χώρα του στον πόλεμο, ο Μπλερ απάντησε: "Αισθάνομαι κάποια ευθύνη αλλά δεν έχω καμία τύψη που ανέτρεψα τον Σαντάμ Χουσέιν".

Η φράση αυτή, που ειπώθηκε προς το τέλος της κατάθεσης, έγινε δεκτή με φωνές αποδοκιμασίας από το ακροατήριο στο οποίο συμμετείχαν πολλές οικογένειες Βρετανών στρατιωτών που σκοτώθηκαν στο Ιράκ. Σύμφωνα με το βρετανικό δίκτυο BBC μάλιστα πολλοί ήταν αυτοί που αποκαλούσαν "δολοφόνο" και "ψεύτη" τον πρώην πρωθυπουργό.

"Πιστεύω ότι (ο Σαντάμ Χουσέιν) ήταν ένα τέρας. Απειλούσε όχι μόνο την περιοχή αλλά ολόκληρο τον κόσμο. Νομίζω ότι, με τις συνθήκες που αντιμετωπίζαμε εκείνη την εποχή, ήταν προτιμότερο να διευθετήσουμε αυτή την απειλή ανατρέποντάς τον. Πραγματικά πιστεύω ότι το αποτέλεσμα είναι ότι ο κόσμος είναι πιο ασφαλής", πρόσθεσε ο Μπλερ, ολοκληρώνοντας την εξάωρη κατάθεσή του.

Νωρίτερα, ο πρώην πρωθυπουργός είχε ερωτηθεί για τους νεκρούς αμάχους στο Ιράκ. Επικαλούμενος μη κυβερνητικούς οργανισμούς υπολόγισε τον αριθμό τους στις 100.000.

skai

Διαζύγιο για Μενεγάκη – Λάτσιο

Διαζύγιο για ένα από τα πιο πολυσυζητημένα ζευγάρια της ελληνικής show-biz, καθώς η Ελένη Μενεγάκη και ο Γιάννης Λάτσιος φαίνεται ότι θα ακολουθήσουν διαφορετικούς δρόμους στη ζωή. Με ανακοίνωση τους (!) έκαναν γνωστή την πρόθεσή τους να πάρουν συναινετικό διαζύγιο μετά από 9 χρόνια έγγαμου βίου.

newsblog

Έκρηξη σε αυτοκίνητο 35χρονης καθηγήτριας στην Κάλυμνο

Έκρηξη στο αυτοκίνητο 35χρονης καθηγήτριας σημειώθηκε σήμερα τα ξημερώματα στην Κάλυμνο, με αποτέλεσμα να προκληθεί φωτιά από την οποία καταστράφηκε ολοσχερώς το αυτοκίνητο.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις της αστυνομίας άγνωστοι είχαν τοποθετήσει μεγάλη ποσότητα δυναμίτη στο αυτοκίνητο της 35χρονης. Η έκρηξη ήταν τόσο ισχυρή που προκάλεσε ζημιές και στο σπίτι έξω από το οποίο ήταν σταθμευμένο το όχημα.

Για την υπόθεση άμεσα ενημερώθηκε η ηγεσία της Αστυνομικής Διεύθυνσης Δωδεκανήσου, και με εντολή του Ταξίαρχου κ. Ιωάννη Μεσοδιακάκη έχει ήδη αποσταλεί στην Κάλυμνο ειδικό κλιμάκιο με έμπειρους αξιωματικούς της ΕΛΑΣ, οι οποίοι και θα συμμετάσχουν στις έρευνες που γίνονται για την υπόθεση.

Στη Σιένα ο Τζιόλης

Ο παίκτης θα έχει προπονητή τον Αλμπέρτο Μαλεζάνι.

Παίκτης της Σιένα είναι από σήμερα ο Αλέξανδρος Τζιόλης, καθώς ο ιταλικός σύλλογος ανακοίνωσε επίσημα την απόκτησή του από τον Παναθηναϊκό.

Μάλιστα, σε αντίθεση με όσα είχαν διαρρεύσει τις προηγούμενες ημέρες, ο διεθνής μέσος δεν θα μετακινηθεί στην ομάδα της Τοσκάνης ως δανεικός, αλλά με κανονική μεταγραφή.

Αν και στην επίσημη ανακοίνωση δεν γίνεται λόγος για τη χρονική διάρκεια του συμβολαίου, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Τζιόλης θα υπογράψει για 2,5 χρόνια (αφού περάσει το απόγευμα από τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις), ενώ το «τριφύλλι» θα βάλει στα ταμεία του περίπου 1,4 εκατ. ευρώ.

Εφόσον ολοκληρωθεί και το τυπικό μέρος της μεταγραφής, ο Τζιόλης θα τεθεί στη διάθεση του Αλμπερτο Μαλεζάνι και δεν αποκλείεται να συμπεριληφθεί στην αποστολή για την κυριακάτικη εκτός έδρας αναμέτρηση με τη Ρόμα.

Ολυμπιακός: Εκτός Τσάμπιονς Λιγκ ο Γκαλέτι

Στη λίστα των «ερυθρολεύκων» προστέθηκαν οι Χέσους Ντάτολο και Τρεζόρ Λομάνα Λούα Λούα.

Το πρόβλημα υγείας που προέκυψε στον Λουτσιάνο Γκαλέτι και η απουσία του από τους αγωνιστικούς χώρους οδήγησε τον Ολυμπιακό στην απόφαση να τον κόψει από τη λίστα με τους παίκτες που δήλωσε σήμερα στην UEFA, για τη συνέχεια του Τσάμπιονς Λιγκ.

Στη θέση του μπήκε ο νεοαποκτηθείς Χέσους Ντάτολο, ενώ κόπηκε και ο Γιάννης Παπαδόπουλος, καθώς τη θέση του πήρε ο Λούα Λούα.

Μήνυμα ενότητας και στήριξης στους παίκτες από τον Σ. Κόκκαλη

Τις εγκαταστάσεις του Ρέντη επισκέφθηκε σήμερα ο Σωκράτης Κόκκαλης με την ευκαιρία της κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίττας. Μήνυμα ενότητας και στήριξης στους παίκτες.

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός διάβηκε το κατώφλι των εγκαταστάσεων του Ρέντη στη μία μετά το μεσημέρι και μετά το τέλος της προπόνησης μίλησε στους παίκτες: «Θέλω να ξέρετε ότι η διοίκηση σας στηρίζει. Ολοι μαζί ενωμένοι, διοίκηση, παίκτες και τεχνική ηγεσία μπορούμε να φέρουμε τον Ολυμπιακό ψηλά».

Εντύπωση, όμως, προκάλεσε η δήλωση του: «Μαζί μέχρι το τέλος! Το εννοώ και το επαναλαμβάνω», που ουσιαστικά αποκαλύπτει ότι δεν πρόκειται να φύγει από την ομάδα, βάζοντας τέλος στα σενάρια όλης της εβδόμαδας.

Σύσσωμη ήταν στην προπόνηση η διοίκηση της ΠΑΕ και όλοι επανελάμβαναν τη στήριξη στους παίκτες. Μετά όλο το ποδοσφαιρικό τμήμα έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα. Τα φλουριά έπεσαμ στους Λουτσιάνο Γκαλέτι, Ιεροκλή Στολτίδη, Αλέκο Ράντο και Γιάννη Αναγνωστόπουλο. Το φλουρί ισούται με 5.000 ευρώ.

Οικονομική βοήθεια στη Αϊτή από ΔΕΗ, ΕΛΠΕ, ΔΕΠΑ

Το ποσό των 10.000 ευρώ έκαστη προσέφεραν η ΔΕΗ, η ΕΛΠΕ και η ΔΕΠΑ σε ένδειξη συμπαράστασης στους πληγέντες από τον καταστροφικό σεισμό της 12ης Ιανουαρίου 2010 που έπληξε τη χώρα της Αϊτής.

ΣΙΓΑ ΡΕ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΜΗΝ ΑΔΕΙΑΣΟΥΝ ΟΙ ΤΣΕΠΕΣ ΣΑΣ ΜΕ ΤΙΣ ΨΩΡΟΔΕΚΑΡΕΣ ΠΟΥ ΔΩΣΑΤΕ.
ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΑΣ ΠΙΝΕΤΕ ΤΟ ΑΙΜΑ...............

ΛΙΓΗ ΤΣΙΠΑ ΛΙΓΗ ΑΝΘΡΩΠΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ?????????

Ανάκληση YAMAHA μοντέλο ΥBR 250

Aνακαλούνται από την Ελληνική αγορά μοτοσικλετες YAMAHA μοντέλο ΥBR 250 για αντικατάσταση του συνδετικού ράβδου της πίσω ανάρτησης.

Η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή ανακοινώνει ότι η εταιρεία YAMAHA MOTOR CO. σε συνεργασία με τους εθνικούς διανομείς, και συγκεκριμένα στην Ελλάδα με τη ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ Α.Ε.Ε., και τη Διεύθυνση Τεχνικού Ελέγχου, εκτελεί το πρόγραμμα ανάκλησης που αφορά περίπου 400 δίκυκλα, με αριθμό πλαισίου προγενέστερο του RG021-010000.

Μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί στην Ελλάδα καμία περίπτωση ατυχήματος, που να σχετίζεται με το συγκεκριμένο θέμα. Οι ιδιοκτήτες των δικύκλων, θα ενημερωθούν εγγράφως μέσω συστημένης επιστολής, ώστε να προσέλθουν στα συμβεβλημένα συνεργεία του δικτύου YAMAHA σε όλη την Ελλάδα.

ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ - ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ
















ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΑΠΟ ΟΛΟ ΤΟ ΚΟΥΠΟΝΙ.
ΒΑΣΗ ΛΟΓΙΚΗΣ ΠΑΜΕ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΧΑΛΑΡΗ ΤΡΙΑΔΟΥΛΑ. ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ
ΘΑ ΤΟ ΠΑΜΕ ΤΟ ΤΑΜΕΙΑΚΙ ΣΗΜΕΡΑ ;;;;;;;;

ΓΚΡΟΪΤΕΡ ΦΙΡΤ - ΚΟΤΜΠΟΥΣ 1 1.80
ΚΟΜΠΛΕΝΤΖ - ΦΟΡΤΟΥΝΑ ΝΤΙΣΕΛΝΤΟΡΦ 2 2.15
ΜΠΑΣΤΙΑ - ΜΕΤΣ X2 3.00 2.30
ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ - ΑΖΑΞΙΟ 1 2.00
ΤΟΥΡ - ΛΑΒΑΛ 1 1.85
ΚΑΕΝ - ΣΑΤΟΡΟΥ 1 1.45
ΑΜΒΟΥΡΓΟ - ΒΟΛΦΣΜΠΟΥΡΓΚ 1 1.70

ΤΡΙΑΔΑ

ΑΜΒΟΥΡΓΟ - ΒΟΛΦΣΜΠΟΥΡΓΚ 1 1.70
ΚΑΕΝ - ΣΑΤΟΡΟΥ 1 1.45
ΓΚΡΟΪΤΕΡ ΦΙΡΤ - ΚΟΤΜΠΟΥΣ 1 1.80

ΜΕ ΑΠΟΔΟΣΗ 4.43

Οι 30άρες θέλουν περισσότερο σεξ.Σύμφωνα με αυστραλιανή έρευνα.

Σεξ, περισσότερο σεξ! Αυτό ζητούν οι περισσότερες γυναίκες μεταξύ 30 και 40 ετών, στην Αυστραλία, σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας με αντικείμενο την σεξουαλική ζωή ζευγαριών, είτε παντρεμένων είτε εκείνων που συμβιώνουν.

Σύμφωνα με την έρευνα αυτή το 85% των γυναικών δηλώνει ότι θέλει περισσότερο «ενδιαφέρον σεξ» και αν δεν το βρει προτιμά να περνά χρόνο με τις …φιλενάδες.

Από την ίδια έρευνα προκύπτει πως οι γυναίκες αυτής της ηλικίας ζητούν να «γυρίσουν» δέκα χρόνια πίσω, όταν ήταν μεταξύ 20 και 30 χρόνων που, όπως λένε, το 60% έκανε έρωτα σχεδόν κάθε δεύτερη μέρα ενώ τώρα οι σεξουαλικές τους δραστηριότητες έχουν «αραιώσει» .

Σε αντίθεση με τις γυναίκες, μόνο το 21% των ανδρών, ηλικίας 30 έως 40 ετών, δήλωσε πως θέλει περισσότερο σεξ.

Το 21% των γυναικών δήλωσε επίσης πως θέλει να διαρκεί περισσότερο η ερωτική πράξη. Το αντίθετο ποσοστό για τους άνδρες ήταν μόλις 7%.

Τέλος από την ίδια έρευνα προκύπτει πως το 44% των ανδρών άνω των 50 ετών έχουν απατήσει τη σύντροφό τους σε αντίθεση με τις γυναίκες που εμφανίζονται πιο πιστές.

Ένα βήμα πιο κοντά στην πυρηνική σύντηξη

Μεγάλο βήμα για την πυρηνική σύντηξη που έρχεται πλέον πιο κοντά στην υλοποίησή της.

Αμερικανοί επιστήμονες κατάφεραν να παράγουν μια δέσμη λέιζερ με απλησίαστη μέχρι σήμερα ενεργειακή ισχύ (20 φορές μεγαλύτερη από ό,τι είχε επιτευχθεί ποτέ),κάτι που αποτελεί σημαντικό βήμα για την επίτευξη της περιπόθητης πυρηνικής σύντηξης.

Οι ερευνητές της Εθνικής Εγκατάστασης Ανάφλεξης (NIF), για πρώτη φορά, όπως ανακοίνωσε η Εθνική Διοίκηση Πυρηνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο και το BBC, κατόρθωσαν να στείλουν ένα μεγατζάουλ ενέργειας σε ένα στόχο, εστιάζοντας ταυτόχρονα σε αυτόν 192 ακτίνες λέιζερ, σε θερμοκρασία 111 εκατ. βαθμών Κελσίου.

Το σπάσιμο του φράγματος του ενεργειακού επιπέδου του ενός μεγατζάουλ θεωρείται πολύ σημαντικό βήμα για την πραγματοποίηση της αρχικής ανάφλεξης για την πυρηνική σύντηξη (ουσιαστικά μιας προσεκτικά ελεγχόμενης θερμοπυρηνικής έκρηξης). Πρόκειται για την μορφή ενέργειας που «πυροδοτεί» συνεχώς τον ήλιο και τα άλλα άστρα.

Αν καταστεί εφικτό να τεθεί υπό ανθρώπινο έλεγχο, θα παρέχει υπεραφθονία καθαρής ενέργειας (πολύ περισσότερη από αυτήν απαιτήθηκε για την αρχική ανάφλεξη και την εκκίνηση της όλης διαδικασίας) και θα αντικαταστήσει τα συνεχώς μειούμενα και ρυπογόνα ορυκτά καύσιμα (πετρέλαιο, άνθρακα), μειώνοντας δραστικά τα «αέρια του θερμοκηπίου», την άνοδο της θερμοκρασίας του πλανήτη και την κλιματική αλλαγή. Οι μέχρι τώρα υπολογισμοί δείχνουν ότι για την αρχική ανάφλεξη θα χρειαστεί ενέργεια από τα λέιζερ της τάξης του 1,2 μεγατζάουλ, δηλαδή οι επιστήμονες έχουν ήδη πλησιάσει πολύ το στόχο αυτό και αναμένεται να τον φτάσουν φέτος.

Η ελεγχόμενη πυρηνική σύντηξη έχει μέχρι στιγμής αποδειχτεί ακατόρθωτη για τους επιστήμονες, οι οποίοι όμως σταδιακά, με διαδοχικά βήματα, πλησιάζουν τον στόχο τους. Ένα μεγάλο πρόβλημα είναι οι αμφιβολίες των ερευνητών ότι το «πλάσμα» φορτισμένων σωματιδίων που δημιουργούν τα λέιζερ, μπορεί να μπλοκάρει τη σύντηξη. Όμως η νέα έρευνα, που παρουσιάστηκε στο περιοδικό «Science», για πρώτη φορά στην 50χρονη ιστορία των σχετικών πειραμάτων διεθνώς, δείχνει ότι το πλάσμα δεν αποτελεί τελικά πρόβλημα,

Σύμφωνα με την αμερικανική ανακοίνωση, οι επιστήμονες εστίασαν τις ακτίνες λέιζερ σε ένα μικρό κύλινδρο χρυσού (που λέγεται hohlraum), με διάμετρο όσο η γόμα ενός μολυβιού και ο οποίος περιείχε καύσιμο από ένα πολύ κρύο μίγμα δύο ισοτόπων του υδρογόνου, του δευτέριου και του τρίτιου. Η υψηλή ενέργεια των λέιζερ μετατράπηκε σε ακτίνες Χ, οι οποίες συμπίεσαν το καύσιμο ώσπου αυτό έφτασε σε πολύ υψηλή θερμοκρασία και πίεση δισεκατομμύρια φορές μεγαλύτερη από ό,τι στη Γη. Τελικά, η κατάσταση αυτή ανάγκασε τους πυρήνες του υδρογόνου να συντηχθούν, απελευθερώνοντας ενέργεια και επιτυγχάνοντας ένα πρόδρομο στάδιο της κανονικής πυρηνικής σύντηξης.

Το αντίθετο αυτής της διαδικασίας είναι η γνωστότερη -και ελεγχόμενη εδώ και δεκαετίες- πυρηνική σχάση, που επιτυγχάνει απελευθέρωση ενέργειας μέσω της διάσπασης του πυρήνα του ατόμου και η οποία όμως συνοδεύεται πάντα από ανησυχίες για θέματα πυρηνικής ασφάλειας (διαρροή ραδιενέργειας), καθώς και το ογκούμενο πρόβλημα διάθεσης των πυρηνι8κών αποβλήτων.

Μπλερ: «Η 11η Σεπτεμβρίου άλλαξε τα πάντα»

Η πολυαναμενόμενη κατάθεση του πρώην Βρετανού πρωθυπουργού για την εισβολη στο Ιράκ.

Οι επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου το 2001 στις ΗΠΑ οδήγησαν σε δραματική επανεκτίμηση της απειλής της διεθνούς τρομοκρατίας σε Ουάσινγκτον και Λονδίνο και αποτελούν σημαντικό παράγοντα για την απόφαση εισβολής στο Ιράκ, δήλωσε σήμερα ο Βρετανός πρώην πρωθυπουργός Τόνι Μπλερ.

«Εάν η 11η Σεπτεμβρίου δεν είχε συμβεί, η εκτίμησή μας θα ήταν διαφορετική. Ομως, μετά την 11η Σεπτεμβρίου, η άποψη η δική μας και των Αμερικανών άλλαξε δραματικά», δήλωσε ο Μπλερ καταθέτοντας στο Λονδίνο, στην επιτροπή έρευνας για τον πόλεμο στο Ιράκ.

«Ως τις 11 Σεπτεμβρίου πιστεύαμε ότι ο Σαντάμ Χουσέιν αποτελούσε κίνδυνο, αλλά εκτιμούσαμε ότι άξιζε να προσπαθήσουμε να τον περιορίσουμε. Το σημαντικό είναι ότι μετά την 11η Σεπτεμβρίου η εκτίμηση του κινδύνου άλλαξε και σήμαινε ότι δεν ήταν πλέον δυνατό να περιοριστεί ο Σαντάμ με κυρώσεις», τόνισε ο Μπλερ.

Ο Μπλερ, ο οποίος ως πρωθυπουργός αποφάσισε τη συμμετοχή της Βρετανίας στο πλευρό των ΗΠΑ, έφθασε νωρίς για την πολυαναμενόμενη κατάθεσή του σε μια προφανή προσπάθεια να αποφύγει διαδηλωτές και ΜΜΕ έξω από το Κέντρο Βασίλισσα Ελισάβετ στο κέντρο του Λονδίνου.

«Η ουσία για την ενέργεια αυτή στη Νέα Υόρκη είναι ότι εάν μπορούσαν να σκοτώσουν περισσότερους από 3.000 θα το έκαναν. Ύστερα από αυτό η άποψή μου είναι ότι σε καμία περίπτωση δεν μπορεί κανείς να πάρει ρίσκο με αυτό», πρόσθεσε.

«Η εκτίμηση ήταν ότι αυτοί οι άνθρωποι θα χρησιμοποιούσαν χημικά ή βιολογικά όπλα ή μια πυρηνική συσκευή, εάν μπορούσαν να τα αποκτήσουν, πράγμα που άλλαξε την εκτίμησή μας για το ποιοί είναι οι πραγματικοί κίνδυνοι για την ασφάλεια», υπογράμμισε.

Στην αίθουσα στην οποία καταθέτει ο Μπλερ ενώπιον πενταμελούς επιτροπής, είναι παρόντες συγγενείς των 179 βρετανών στρατιωτών που σκοτώθηκαν στο Ιράκ.

«Καμπάνα» σε πανεπιστημιακό για "φακελάκι" από φοιτήτριες

Ποινή φυλάκισης 18 μηνών με τριετή αναστολή επέβαλλε σήμερα το Τριμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης σε βάρος καθηγητή του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, ο οποίος κατηγορείται ότι έλαβε «φακελάκι» από φοιτήτριες.
Ο καθηγητής, ο οποίος δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο καθώς εκπροσωπήθηκε από πληρεξούσιο δικηγόρο, κατηγορείται για παθητική δωροδοκία, καθώς, σύμφωνα με τη δικογραφία, το Σεπτέμβριο του 2003 ζήτησε από δύο φοιτήτριες «φακελάκι» προκειμένου να τις περάσει στο μάθημα των Μαθηματικών. Για την ίδια υπόθεση, καταδικάστηκε σε φυλάκιση 12 μηνών με τριετή αναστολή για άμεση συνέργεια σε δωροδοκία και ένας ηλεκτρολόγος μηχανολόγος, ο οποίος, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, έπαιξε το ρόλο του μεσάζοντα παραλαμβάνοντας τα χρήματα από τις δύο φοιτήτριες. Είναι αξιοσημείωτο ότι οι δύο φοιτήτριες μετά την καταγγελία τους είχαν βρεθεί και αυτές κατηγορούμενες, αλλά απαλλάχτηκαν από το πρωτοβάθμιο δικαστήριο.

250 ευρώ το μάθημα

Στο δικαστήριο οι φοιτήτριες επανέλαβαν τις καταγγελίες τους λέγοντας ότι έδωσαν 250 ευρώ η καθεμία προκειμένου να περάσουν το συγκεκριμένο μάθημα. Οπως είπαν, τηλεφώνησαν στον ηλεκτρολόγο μηχανολόγο έπειτα από υπόδειξη του καθηγητή, στον οποίον, όπως ανέφεραν, έδωσαν τα χρήματα που τους ζήτησε. Μάλιστα, οι καταγγέλλουσες κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας εξετάστηκαν κατ' αντιπαράσταση με τον ηλεκτρολόγο μηχανολόγο: «Δε συναντηθήκαμε στο φουαγέ του πανεπιστημίου και αρχικά σας είπα για 200 ευρώ, αλλά εσείς μου ζητήσατε 250 ευρώ;», είπε χαρακτηριστικά μία από τις φοιτήτριες, απευθυνόμενη προς τον κατηγορούμενο, όταν της ζητήθηκε να επαναλάβει την κατάθεσή της ενώπιον του ηλεκτρολόγου μηχανολόγου.

Από την πλευρά του, ο ηλεκτρολόγος μηχανολόγος, κατά τη διάρκεια της απολογίας του, αρνήθηκε τις κατηγορίες που του αποδίδονται λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «ουδέποτε έλαβε χρήματα από τις συγκεκριμένες φοιτήτριες».Μάλιστα έμμεσα απέδωσε τις καταγγελίες τους σε εσωτερικές έριδες του πανεπιστημίου, καθώς, όπως είπε, ο συγκατηγορούμενος του «εκείνη την περίοδο έθεσε υποψηφιότητα για την προεδρία στο τμήμα του».

Θεσσαλονίκη: Εντόπισαν κίβδηλο νόμισμα των 2 ευρώ

Ενα κίβδηλο νόμισμα των δύο ευρώ εντόπισαν οι αστυνομικές αρχές στη Θεσσαλονίκη και ήδη διεξάγουν έρευνα, καθώς εκτιμάται ότι προέρχεται από «παρτίδα» που διοχετεύτηκε το τελευταίο διάστημα στη Βόρεια Ελλάδα. Είναι η πρώτη φορά που οι αστυνομικοί έχουν στα χέρια τους κίβδηλα νομίσματα των δύο ευρώ, καθώς στο παρελθόν είχαν κατασχεθεί του ενός ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σχηματίστηκε δικογραφία κατ' αγνώστων, ενώ την έρευνα της υπόθεσης αναμένεται να αναλάβουν οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Οικονομικών Εγκλημάτων, προκειμένου να διαπιστώσουν αν πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό ή «οργανωμένη» προσπάθεια να διοχετευτούν στην αγορά κίβδηλα νομίσματα.

Οι αστυνομικοί, εξετάζοντας το κίβδηλο νόμισμα και συγκρίνοντάς το με άλλα γνήσια, διαπίστωσαν ότι δεν έχουν αντιγραφεί πιστά οι παραστάσεις της ελληνικής εκδοχής του νομίσματος, ενώ το εσωτερικό τμήμα του -αν πιεστεί- αποκολλάται. Ακόμη, το κίβδηλο νόμισμα είναι ελαφρύτερο από τα γνήσια, ενώ ατέλειες παρατηρούνται και στις χαράξεις που υπάρχουν στην περίμετρο του νομίσματος. «Το κέρδος από τα κίβδηλα ευρώ δεν μπορεί να είναι μεγάλο. Ο λόγος όμως που κάποιο κύκλωμα στρέφεται στην κατασκευή κίβδηλων κερμάτων είναι προφανής. Τα χαρτονομίσματα ελέγχονται από μηχανές, ενώ τα κέρματα διακινούνται ανυποψίαστα και σχεδόν ανέλεγκτα από το σύνολο των συναλλασσομένων», δήλωσε αστυνομικός της Ασφάλειας.

Οι αστυνομικές αρχές στη Βόρεια Ελλάδα στο παρελθόν είχαν εντοπίσει μεγάλη παρτίδα κάλπικων ευρώ. Συγκεκριμένα, το Σεπτέμβριο του 2003, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Ξάνθης συνέλαβαν ένα δικαστικό επιμελητή ο οποίος μετέφερε 6.600 κίβδηλα κέρματα του ενός ευρώ. Κατά την προανάκριση διαπιστώθηκε ότι τα προμηθεύτηκε από την Κεσάνη της Τουρκίας για να τα διοχετεύσει στην αγορά της Θράκης.

agelioforos

NBA HIGHLIGHTS LOS ANGELES LAKERS 26-01-2010

Λευκές ταράτσες εναντίον της αύξησης της θερμοκρασίας

Επιστήμονες υπολόγισαν ότι η θερμοκρασία θα μειωνόταν κατά 4 βαθμούς Κελσίου αν βάφονταν λευκές όλες οι ταράτσες των πόλεων.

Αν όλες οι ταράτσες των κτιρίων στις πόλεις βάφονταν άσπρες, η θερμοκρασία στις αστικές περιοχές θα μειωνόταν και ενδεχομένως θα αμβλύνονταν οι επιπτώσεις από το φαινόμενο του θερμοκηπίου, σύμφωνα με μια μελέτη που δόθηκε στη δημοσιότητα την Πέμπτη.

Μολονότι πολλοί θεωρούν την ιδέα αυτή παράλογη, πέρσι την υιοθέτησε ο βραβευμένος με Νόμπελ Φυσικής, υπουργός Ενέργειας των ΗΠΑ, Στίβεν Τσου. Η έρευνα που πραγματοποίησαν οι επιστήμονες στο Εθνικό Κέντρο Κλιματικών Αλλαγών των ΗΠΑ δείχνει ότι έχει δυνατότητες.

«Η έρευνά μας δείχνει ότι οι λευκές στέγες, τουλάχιστον θεωρητικά, μπορεί να είναι μια αποτελεσματική μέθοδος για τη μείωση της ζέστης στις πόλεις» ανέφερε ο Κιθ Όλσον, εκ των συγγραφεών της μελέτης. «Απομένει να δούμε αν είναι πράγματι εφικτό να βαφτούν άσπρες οι ταράτσες, όμως η ιδέα σίγουρα χρήζει περαιτέρω διερεύνησης», πρόσθεσε.

Οι κλιματικές αλλαγές έχουν σοβαρότερες επιπτώσεις στις αστικές παρά στις αγροτικές περιοχές, επειδή στις πόλεις υπάρχουν περισσότερες επιφάνειες σκούρου χρώματος (όπως οι ασφαλτοστρωμένοι δρόμοι και οι πισσωμένες ταράτσες) που απορροφούν θερμότητα από τον ήλιο. Έτσι δημιουργούνται οι λεγόμενες «θερμές νησίδες» όπου η θερμοκρασία μπορεί να είναι 1-3 βαθμούς Κελσίου υψηλότερη σε σχέση με την ύπαιθρο. Οι λευκές στέγες και οι δρόμοι με πιο ανοιχτά χρώματα θα αντανακλούσαν τη θερμότητα αντί να την απορροφούν.

Οι ερευνητές έκαναν μια προσωμοίωση σε ηλεκτρονικό υπολογιστή για να δουν πόση ηλιακή ακτινοβολία απορροφούν οι αστικές επιφάνειες και υπολόγισαν πως αν όλες οι ταράτσες σε όλες τις πόλεις του κόσμου βάφονταν κατάλευκες το φαινόμενο των «θερμών νησίδων» θα περιοριζόταν κατά 33%. Αυτό σημαίνει ότι οι πόλεις θα γίνονταν «ψυχρότερες» κατά περίπου 4 βαθμούς Κελσίου, κάτι που θα ήταν ιδιαίτερα αισθητό τα καλοκαίρια.

Στον «πραγματικό» κόσμο θα ήταν ωστόσο πολύ δύσκολο να βαφτούν οι στέγες κάτασπρες επειδή σ' αυτές καταλήγουν αεραγωγοί και καμινάδες. Το «μοντέλο» που χρησιμοποιήθηκε στον υπολογιστή δεν ήταν αρκετά λεπτομερές ώστε να διαπιστωθεί κατά πόσο θα μειωνόταν η θερμοκρασία σε κάθε πόλη ξεχωριστά. Η προσομοίωση έδωσε όμως στοιχεία για τις μεγάλες μητροπολιτικές περιοχές, όπως η Νέα Υόρκη, όπου υπολογίστηκε ότι τα καλοκαιρινά απογεύματα η θερμοκρασία θα έπεφτε κατά περίπου 1 βαθμό Κελσίου.

ΕΚΕΙ ΨΗΛΑ ΣΤΗΝ ΤΡΟΠΟΣΦΑΙΡΑ ΣΤΑ 8.848μ









Γιατί ο άνθρωπος ζει περισσότερο από τους πιθήκους

Ακόμα και κάτω από τις πιο σκληρές συνθήκες διαβίωσης, η διάρκεια ζωής του ανθρώπου είναι υπερδιπλάσια από των ανθρωποειδών πιθήκων. Αιτία αυτής της διαφοράς ίσως είναι ένα γονίδιο το οποίο προστατεύει από τις παρενέργειες της διατροφής με κρέας, παράλληλα όμως μας κάνει πιο ευπαθείς σε ασθένειες όπως η καρδιοπάθεια και η άνοια, εκτιμούν ερευνητές στις ΗΠΑ.

Στους άγριους πληθυσμούς του χιμπατζή, του γορίλα και του ουραγκοτάγκου, όπως και στους προϊστορικούς ανθρώπινους πληθυσμούς, η κύρια αιτία θανάτου είναι συνήθως οι λοιμώξεις και οι φλεγμονές, επισημαίνουν οι ερευνητές του Πανεπιστημίου της Νότιας Καλιφόρνια.

«Με την πάροδο του χρόνου, η κατανάλωση κόκκινου κρέατος, ειδικά κόκκινου κρέατος που έχει μολυνθεί με παράσιτα, προκαλεί χρόνια φλεγμονή η οποία οδηγεί σε ορισμένες από τις συνηθέστερες ασθένειες του γήρατος» εξηγεί ο Δρ Κάλεμπ Φιντς.

Αντίθετα με τους πλησιέστερους συγγενείς τους, οι άνθρωποι σταδιακά ανέπτυξαν μια εξελικτική προσαρμογή που τους προστατεύει από το κόκκινο κρέας. Πρόκειται για την ποικιλία ApoE4 της «απολιποπρωτεινης Ε», μιας πρωτεΐνης του αίματος που ρυθμίζει το μεταβολισμό των τριγλυκεριδίων, αλλά και τις φλεγμονώδεις αντιδράσεις.

Το αλληλόμορφο ApoE4 του γονιδίου ApoE πιθανώς επέτρεψε στους ανθρώπους να αυξήσουν την κατανάλωση κρέατος και τη διάρκεια ζωής τους. Οι ερευνητές αποδίδουν τώρα την προσαρμογή αυτή στη «θεωρία της ανταγωνιστικής πλειοτροπίας», σύμφωνα με την οποία ορισμένα γονίδια που ευνοήθηκαν από τη φυσική επιλογή επειδή καταπολεμούν ασθένειες σε νεαρή ηλικία, έχουν τελικά αρνητικές επιδράσεις σε μεγαλύτερη ηλικία.

Πράγματι, η εξέλιξη του ApoE4 είχε το τίμημά της: Οι φορείς αυτού του αλληλόμορφου παρουσιάζουν αυξημένη χοληστερόλη στο αίμα και αυξημένη συχνότητα καρδιοπάθειας και Αλτσχάιμερ.

Αντίθετα, οι ανθρωποειδείς πίθηκοι δεν διαθέτουν αυτό το αλληλόμορφο. «Στον χιμπατζή, το ApoE λειτουργεί περισσότερο όπως το [ανθρώπινο] 'καλό' ApoE3, το οποίο συμβάλλει στα χαμηλά επίπεδα καρδιοπάθειας και Αλτσχάιμερ» αναφέρει ο Δρ Φιντς.

Πράγματι, οι πίθηκοι που ζουν σε αιχμαλωσία σπάνια προσβάλλονται από καρδιαγγειακές παθήσεις ή άνοια, ακόμα και σε μεγάλη ηλικία.

Η εξέλιξη των διαφόρων ποικιλιών του γονιδίου ApoE «ενδέχεται να είναι το πρωτότυπο για άλλα γονίδια που επέτρεψαν τις τεράστιες μεταβολές στη διάρκεια ζωής του ανθρώπου, όπως και στο μέγεθος του εγκεφάλου του» γράφουν οι ερευνητές στο Proceedings of the National Academy of Sciences.

Παρά τις γενετικές ομοιότητες με τον άνθρωπο, τα τρία είδη ανθρωποειδών πιθήκων σπάνια ζουν πάνω από 50 χρόνια. Ακόμα και σε πρωτόγονες ανθρώπινες κοινωνίες κυνηγών-τροφοσυλλεκτών, στις οποίες καταγράφεται υψηλή θνησιμότητα, το προσδόκιμο επιβίωσης κατά τη γέννηση είναι διπλάσιο σε σχέση με των άγριων χιμπατζήδων.

Απαγόρευση του κρέατος σκύλου και γάτας εξετάζει η Κίνα

Καλά νέα για τους σκύλους και τις γάτες στην Κίνα -στο πλαίσιο του πρώτου νόμου για την κακομεταχείριση των ζώων, η κυβέρνηση της χώρας εξετάζει το ενδεχόμενο να απαγορεύσει τις δύο παραδοσιακές σπεσιαλιτέ.

Σύμφωνα με το νομοσχέδιο, οι παραβάτες θα τιμωρούνται με πρόστιμα έως 5.000 γουάν (520 ευρώ) και ποινές φυλάκισης έως 15 ημερών, αναφέρει ο κινεζικός Τύπος.

Οι «οργανισμοί» που εμπλέκονται στη διάθεση κρέατος σκύλου ή γάτας θα αντιμετωπίζουν την επιβολή προστίμων από 10 έως 500 χιλιάδες γουάν (1.000 έως 52.000 ευρώ).

Το μέτρο θα μπορούσε να εγκριθεί το Μάρτιο, δεν αποκλείεται όμως να καθυστερήσει για αρκετά ακόμα χρόνια, αναμεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Στο μεταξύ, εστιατόρια σε όλη την έκταση της Κίνας συνεχίζουν να διαφημίζουν το λεγόμενο «μυρωδάτο κρέας» -ένας ευφημισμός για το κρέας σκύλου.

Τα πιάτα με κρέας γάτας είναι πιο δημοφιλή στα νότια της χώρας, και οι οργανώσεις για την προστασία των ζώων επιχειρούν συχνά να εμποδίσουν φορτηγά που μεταφέρουν εκατοντάδες ή και χιλιάδες αιλουροειδή στις αγορές.

Στα 407 χλμ/ώρα το παγκόσμιο ρεκόρ ριπής ανέμου

Όταν ο Κυκλώνας Ολίβια χτύπησε το Μπάροου Αϊλαντ της Αυστραλίας το 1996, ο άνεμος φυσούσε έως και με 407 χιλιόμετρα ανά ώρα, ταχύτητα που υπερβαίνει κατά πολύ το παγκόσμιο ρεκόρ ριπής ανέμου που ίσχυε από το 1934.

Το νέο ρεκόρ άργησε να γίνει αντιληπτό, μέχρι που μια επιτροπή του Παγκόσμιου Οργανισμού Μετεωρολογίας στη Γενεύη επανεξέτασε δεδομένα για ακραία καιρικά φαινόμενα σε όλο τον κόσμο.

Το ρεκόρ δημοσιεύεται τώρα στο δικτυακό τόπο του Οργανισμού και αφορά «την ταχύτερη ριπή ανέμου που έχει καταγραφεί ποτέ στην επιφάνεια της Γης μέσω ανεμόμετρου».

Η εκτίμηση για τον Κυκλώνα Ολίβια επανεξετάζεται τώρα από ερευνητές στο Παρατηρητήριο του Όρους Ουάσινγκτον στο Νιου Χάμπσαϊρ των ΗΠΑ, οι οποίοι θέλουν να βεβαιωθούν ότι όντως έχασαν το ρεκόρ έπειτα από 70 και πλέον χρόνια.

Στις 12 Απριλίου 1934, οι ριπές ανέμου στην κορυφή του βουνού είχαν φτάσει τα 372 χιλιόμετρα ανά ώρα.

Οι αξιωματούχοι του Παρατηρητηρίου μπορούν τουλάχιστον να παρηγορηθούν από το γεγονός ότι διατηρούν το ρεκόρ για το Βόρειο και το Δυτικό Ημισφαίριο.

Είναι πλέον βέβαιο, οι δεινόσαυροι είχαν χρωματιστά πούπουλα

Η παρουσία χρωστικών στα φτερά που στόλιζαν πολλούς δεινόσαυρους επιβεβαιώθηκε για πρώτη φορά στο μικροσκόπιο -η ουρά του Sinosauropteryx, ενός μικρόσωμου δεινόσαυρου στην περιοχή της σημερινής Κίνας, είχε περίπου την ίδια απόχρωση με τις τρίχες ενός κοκκινομάλλη.

Η μελέτη δημοσιεύεται στο περιοδικό Nature και πιθανώς θα μεταπείσει τους λίγους παλαιοντολόγους που αμφέβαλλαν ότι οι δεινόσαυροι είχαν πτίλα και μάλιστα χρωματιστά. Επιπλέον, δείχνει να επιβεβαιώνει τη σχέση των δεινόσαυρων με τους απόγονούς τους, τα πτηνά.

Η ιδέα ότι οι δεινόσαυροι είχαν πτίλα και ήταν πρόγονοι των πτηνών «πιστεύω ότι είναι πια σίγουρη υπόθεση» σχολίασε ο Πολ Σερένο του Πανεπιστημίου του Σικάγο, κορυφαίος ειδικός στους δεινόσαυρους. Δεν συμμετείχε στην έρευνα, χαρακτήρισε όμως τη δημοσίευση «ορόσημο».

Για να εξετάσει το θέμα, ο Μάικ Μπέντον, καθηγητής Παλαιοντολογίας στο Πανεπιστήμιο του Μπρίστολ στη Βρετανία, χρησιμοποίησε ηλεκτρονικό μικροσκόπιο για να εξετάσει ένα απολίθωμα του Sinosauropteryx ηλικίας 125 εκατομμυρίων ετών.

Ο κινεζικός δεινόσαυρος είχε μήκος γύρω στο ένα μέτρο, το μισό όμως από αυτό αντιστοιχούσε στην εντυπωσιακή ουρά του.

Το μικροσκόπιο δεν εντόπισε τις ίδιες τις χρωστικές, αποκάλυψε όμως την ύπαρξη μελανοσωμάτων, κυτταρικών οργανιδίων που περιέχουν πάντα μόρια χρωστικών. Η ύπαρjη σφαιρικών μελανοσωμάτων υποδηλώνει κόκκινο χρώμα, ενώ τα νεφροειδή μελανοσώματα αντιστοιχούν στο λευκό-γκρι. Σε γενικές γραμμές, τα πτίλα της ουράς πρέπει να ήταν καστανέρυθρα.

Ο Sinosauropteryx, πάντως, έζησε πολύ πριν από την εμφάνιση των πτηνών και δεν θεωρείται πρόγονός τους. Ήταν «ο πιο πρωτόγονος φτερωτός δεινόσαυρος», όπως διευκρίνισε ο Δρ Μπέντον. Τα πούπουλά του είχαν μήκος γύρω στο μισό εκατοστό και έμοιαζαν περισσότερο με μικρές βούρτσες.

Η νέα μελέτη, εκτιμά ο ερευνητής, διαψεύδει παλαιότερες υποθέσεις, σύμφωνα με τις οποίες τα μελανοσώματα των απολιθωμάτων είναι στην πραγματικότητα βακτήρια που μόλυναν το ζώο, και όχι φυσικές χρωστικές.

Newsroom ΔΟΛ

Ηχογραφείται εκ νέου το «We Are the World» για τις ανάγκες της Αϊτής

Στο στούντιο για την επανηχογράφηση του We Are the World μπαίνουν σε λίγες ημέρες διάσημα ονόματα της μουσικής. Η πρωτοβουλία ανήκει στον Κουίνσι Τζόουνς και σκοπό έχει τα έσοδα των πωλήσεων να διατεθούν στους σεισμόπληκτους της Αϊτής.

Το κομμάτι, που σημείωσε τεράστια επιτυχία παγκοσμίως, πρωτοηχογραφήθηκε το 1985 για την ενίσχυση των παιδιών της Αφρικής. Τη μουσική και τους στίχους έγραψαν οι Μάικλ Τζάκσον και Λάιονελ Ρίτσι.

Στην πρώτη ηχογράφηση μετείχαν πολλοί καλλιτέχνες, μεταξύ των οποίων οι Μπρους Σπρίνγκστιν, Στίβι Γουόντερ, Σίντι Λόπερ και Τίνα Τέρνερ.

Στη νέα ηχογράφηση παραμένει άγνωστο το ποιοι τραγουδιστές θα μετέχουν, καθώς -όπως δήλωσε ο Κουίνσι Τζόουνς- οι ανακοινώσεις θα γίνουν «αφού πρώτα βεβαιώσουμε τις συμμετοχές».

Η πρωτοβουλία του Τζόουνς, ο οποίος όπως το 1985 έτσι και φέτος υπογράφει την παραγωγή, αποτελεί άλλη μία φιλανθρωπική κίνηση από το χώρο του θεάματος για τους κατοίκους της Αϊτής.

Την περασμένη εβδομάδα πραγματοποιήθηκε ο τηλεμαραθώνιος Hope For Haiti, με τη συμμετοχή δεκάδων διασημοτήτων, έπειτα από πρωτοβουλία του Τζορτζ Κλούνι. Τα έσοδα έφτασαν τα 60 εκατ. δολάρια.

Πολλοί καλλιτέχνες έχουν, επίσης, ενισχύσει οικονομικά διάφορες μη κυβερνητικές οργανώσεις που εργάζονται για την ανακούφιση των σεισμοπαθών, ενώ όπως έγινε γνωστό ο Τζον Τραβόλτα πήγε στο Πορτ-Ο-Πρενς, με το ιδιωτικό του αεροσκάφος, και διένειμε ανθρωπιστική βοήθεια.

Associated Press

Βαριά πρόστιμα σε Λάρισα και Ολυμπιακό

«Καμπάνες» έριξε η πειθαρχική επιτροπή της Σούπερ Λίγκα σε Λάρισα και Ολυμπιακό για τη συμπεριφορά των φιλάθλων τους που θα κοστίσει 25.000 ευρώ στη θεσσαλική ΠΑΕ και 20.000 ευρώ στους «ερυθρόλευκους».
Συγκεκριμένα η ΠΑΕ Λάρισα πληρώνει την "άτακτη" συμπεριφορά των οπαδών της στους αγώνες της 18ης και 19ης αγωνιστικής με Ατρόμητο και Ηρακλή αντίστοιχα. Συνολικά στην θεσσαλική ΠΑΕ επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους 25.000 ευρώ (5.000 με Ηρακλή και 20.000 με Ατρόμητο), ενώ με 20.000 ευρώ τιμωρήθηκε ο Ολυμπιακός για τα υβριστικά συνθήματα των οπαδών του στο παιχνίδι της περασμένης Κυριακής με τον ΠΑΟΚ.

Τσουχτερό επίσης ήταν το πρόστιμο για τον Άρη (15.000 ευρώ), ενώ στα μαλακά έπεσε η ΑΕΚ (2.000 ευρώ) για τη συμπεριφορά των οπαδών τους την 19η αγωνιστική.

Συγκοινωνίες: Αλλαγές από 1η Φεβρουαρίου

Αυλαία της λειτουργίας του νέου σταθμού αστικών λεωφορείων στο σταθμό του Μετρό "Νομισματοκοπείο", αποτελεί η Δευτέρα 1η Φεβρουαρίου.

Μεταφέρονται στην αφετηρία οι γραμμές 404, 406, 407, 303, 304, 305, 308, 315, 316 και 125, που είχαν μέχρι τώρα σημεία στάθμευσης σε άλλα σημεία. Οι συγκεκριμένες γραμμές εξυπηρετούν τις περιοχές των Μεσογείων, της Αγίας Παρασκευής, του Χολαργού και του Παπάγου.

Το επιβατικό κοινό μπορεί να πληροφορείτε τις αλλαγές από το τηλεφωνικό κέντρο 185 του ΟΑΣΑ.

Κάηκαν έξι αυτοκίνητα στη Θεσσαλονίκη

Συνολικά έξι αυτοκίνητα τυλίχθηκαν στις φλόγες, μεταξύ του διαστήματος 02:30 έως τις 02:45 τα ξημερώματα, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα στις 02:35 ένα σταθμευμένο όχημα, επί της οδού Ολύμπου 28, κάηκε ολοσχερώς. Λίγα λεπτά αργότερα, φωτιά εκδηλώθηκε σε δύο οχήματα, τα οποία ήταν σταθμευμένα επί της οδού Αμβροσίου 8, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Επίσης, ένα ακόμη σταθμευμένο όχημα επί της Ίωνος Δραγούμη 67, υπέστη μικρές υλικές ζημιές, μετά την εκδήλωση πυρκαγιάς.

Τέλος, φωτιά εκδηλώθηκε στις 02:45 τα ξημερώματα σε δύο οχήματα, τα οποία βρίσκονταν στη συμβολή των οδών Καισαρείας και Μικράς Ασίας, στην περιοχή της Κάτω Τούμπας.

Σε όλες τις περιπτώσεις έσπευσαν ισάριθμα οχήματα της Πυροσβεστικής.

zougla

Δανεικός στη Σάντος ο Ρομπίνιο

Δανεικός για έξι μήνες στη Σάντος παραχωρήθηκε από την Μάντσεστερ Σίτι ο Βραζιλιάνος επιθετικός Ρομπίνιο, ανακοίνωσε σήμερα ο αγγλικός σύλλογος.

«Η Σάντος θα καλύψει όλες τις υποχρεώσεις που απορρέουν από το συμβόλαιο του Ρομπίνιο, μεταξύ των οποίων μισθούς και πριμ. Ο Ρομπίνιο αναχωρεί για τη Βραζιλία την Κυριακή, οπότε και αρχίζει η περίοδος δανεισμού του», αναφέρεται στην ανακοίνωση της Μάντσεστερ Σίτι.

Ο παίκτης αποκτήθηκε από τη Σίτι το 2008 έναντι του ποσού ρεκόρ για μεταγραφή στη Βρετανία των 52.87 εκ δολαρίων από τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Πρόγνωση καιρού

Βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στη Δυτική Ελλάδα, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, χιονοπτώσεις στα ορεινά και άνοδο της θερμοκρασίας, προβλέπει για σήμερα Παρασκευή η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Αναλυτική πρόγνωση

* Μακεδονία, Θράκη: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και χιόνια στα ορεινά. Βελτίωση το απόγευμα. Ανεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 4 Μποφόρ και βαθμιαία ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από -2 έως 9 βαθμούς Κελσίου.

* Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος: Νεφώσεις με τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες στις θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές. Χιονοπτώσεις στα ορεινά. Ανεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 και στα νότια τοπικά 6 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 6 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στην Ηπειρο η θερμοκρασία θα είναι τρεις με τέσσερις βαθμούς χαμηλότερη.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών στις βορειότερες περιοχές. Ανεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 και στα νότια τοπικά 6 Μποφόρ θερμοκρασία: Από -3 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

* Κυκλάδες, Κρήτη: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Ανεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 8 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Ανεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 10 έως 15 βαθμούς Κελσίου και στα βόρεια τέσσερις με πέντε βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Ανεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 4 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και χιόνια στα ορεινά τις πρωϊνές ώρες. Βαθμιαία βελτίωση του καιρού. Περιορισμένες ορατότητες τις πρωϊνές ώρες. Ανεμοι: Ασθενείς και βαθμιαία βορειοδυτικοί 3 με 4 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 1 έως 8 βαθμούς Κελσίου.

Σκύλος χρησιμοποιεί το… ΑΤΜ

Η Μάρτζι δεν είναι απλά το κατοικίδιο σκυλί-βοηθός μια γυναίκας με ειδικές ανάγκες, της Ρενέ Γούντγουορντ.

Εκτός από το να βοηθάει την ιδιοκτήτριά της στις καθημερινές της ασχολίες και δουλειές, είναι και εκπαιδευμένη να εκτελεί περισσότερες από 100 εντολές!

Στροφή του Eric Cantona στο θέατρο


Ήταν από τους σπουδαιότερους Γάλλους ποδοσφαιριστές, αλλά αμέσως μετά το ποδόσφαιρο αποφάσισε να αλλάξει καριέρα και να γίνει ηθοποιός. Ο Eric Cantona μετά από αρκετές ταινίες μεταξύ τους το Elizabeth με την Kate Blanchett αλλά και το Looking for Eric του Ken Loach, αποφάσισε να στραφεί στο θέατρο.

Ο πρώην ποδοσφαιριστής θα πρωταγωνιστήσει στο θέατρο Marigny των Ηλυσίων Πεδίων υποδυόμενος έναν άντρα εγκλωβισμένο σε συντρίμμια ενός σούπερ μάρκετ. Το έργο σκηνοθετεί η σύζυγός του Rachida Branki. Οι παραστάσεις οι οποίες στο Παρίσι θεωρούνται το γεγονός της χρονιάς θα δοθούν μπροστά σε 400 άτομα και ο 43χρονος δηλώνει ότι περιμένει με ανυπομονησία να ξεκινήσουν στο τέλος της εβδομάδας.



gossip-tv

Γκάνα-Αίγυπτος το ζευγάρι του τελικού

Η Γκάνα και η Αίγυπτος προκρίθηκαν στον τελικό του 27ου Κόπα Άφρικα που θα διεξαχθεί την Κυριακή (20:00) στη Λουάντα της Αγκόλας. Στους σημερινούς ημιτελικούς, η Γκάνα απέκλεισε (1-0) την Νιγηρία και η Αίγυπτος με το θριαμβευτικό 4-0 την Αλγερία. Η Αίγυπτος με 6 κατακτήσεις (πάει για τρίτη συνεχόμενη κούπα) είναι η πολυνίκης του θεσμού, ενώ η Γκάνα μετράει 4 τρόπαια και τελευταία συμμετοχή σε τελικό το 1992. Είναι η πρώτη φορά που ανταμώνουν Γκάνα και Αίγυπτος σε τελικό του Κόπα Άφρικα.

Η Νιγηρία, αντίπαλος της Ελλάδος στο Μουντιάλ, έχανε τις ευκαιρίες και η Γκάνα πέτυχε το γκολ με τον Ασαμόα Γκιαν της Ρεν στο 21ο λεπτό. Η Νιγηρία έπαιξε με τους Ενγεάμα, Σίτου, Μ. Γιουσούφ (80΄ Οντια), Ετσιεγίλε, Νουανέρι, Ομπι Μίκελ, Καϊτά, Α. Γιουσούφ (67΄ Ομπίνα) Μάρτινς, Οντεμβίγκιε (70΄ Αγεγκμπένι), Ομπάσι.

Παράσταση για ένα ρόλο, ο δεύτερος ημιτελικός στον οποίο αποβλήθηκαν 3 ποδοσφαιριστές της Αλγερίας (37' Χαλίτσε, 69' Μπελχάτζ και 86' Τσαούκι). Το 4-0 της Αιγύπτου διαμορφώθηκε με τέρματα των Χόσνι (37' πεν.), Ζιντάν (65΄), Αμπντέλ Σαφί (81΄) και Γκέντο (92΄).

Ο Θανάσης Γιαννακόπουλος στην σύσκεψη για τον τελικό του Κυπέλλου μπάσκετ, δεν έκρυψε τη συμπάθεια που τρέφει για τον Σωκράτη Κόκκαλη

Ο Θανάσης Γιαννακόπουλος στην σύσκεψη για τον τελικό του Κυπέλλου μπάσκετ, δεν έκρυψε τη συμπάθεια που τρέφει για τον Σωκράτη Κόκκαλη μετά από τα γεγονότα που έχουν γίνει γύρω από το όνομα του. Πιο συγκεκριμένα ο ισχυρός άνδρας της ΚΑΕ Παναθηναϊκός είπε τα εξής:

"Είναι αδερφός μου ο Κόκκαλης. Ο λαός τού Ολυμπιακού τον απορρίπτει και τον λοιδορεί για μία ήττα! Πονάει η ψυχή μου όταν βλέπω να ακούγονται τέτοια πράγματα για έναν άνθρωπο που έχει δώσει τα πάντα για τον Ολυμπιακό τα τελευταία χρόνια. Παρέλαβε μια ομάδα καταχρεωμένη, και της χάρισε έναν σορό πρωταθλήματα και έρχονται τώρα οι οπαδοί να πουν να φύγει;" είπε συγκεκριμένα.

Μετά τη σύσκεψη που έγινε, για το που θα διατεθούν τα εισιτήρια της μεγάλης αναμέτρησης, ο πρόεδρος της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Παναγιώτης Αγγελόπουλος σχολίασε την απόφαση: "Είναι μια πρωτοποριακή κίνηση και θα δούμε τι αποτέλεσμα θα έχει. Πάντως δεν είναι το ιδανικό, αφού το μπάσκετ είναι για να το παρακολουθούν άνθρωποι όλων των ηλικιών". Στη συνέχεια μίλησε ο Θανάσης Γιαννακόπουλος: "Συμφωνήσαμε. Δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα με τον Παναγιώτη. Είμαστε φίλοι, είμαστε φιλαράκια". Εκεί, επενέβη και πάλι ο Αγγελόπουλος για να πει με χιούμορ: "Ε, όχι και φιλαράκια!".

ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΡΕ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΕ ΘΑ ΜΑΣ ΤΡΕΛΑΝΕΙΣ ΟΛΟΥΣ !!!!!!! ΤΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΤΟΝ ΕΚΡΑΖΕΣ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΜΑΣ ΤΑ ΓΥΡΝΑΣ... ΜΗΠΩΣ ΦΤΑΙΕΙ ΤΟ ΟΤΙ ΣΟΥ ΕΚΛΕΙΣΕ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ Η ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΚΑΙ ΘΕΛΕΙΣ ΕΚΔΙΣΗΣΗ ?

ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΠΡΑΣΙΝΗ ΓΑΖΕΛΑ ? ΩΡΑΙΟ ΜΟΥ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ

Πιθανή συμμετοχή του Ντάτολο στο Μουντιάλ 2010

Πρωταρχικός στόχος του Χεσούς Ντάτολο όπως είχε δηλώσει με την άφιξη του στην Ελλάδα, ήταν η επιθυμία του να βρίσκεται στην αποστολή της εθνικής Αργεντινής ενόψει του Μουντιάλ 2010.

Ο προπονητής της εθνικής Αργεντινής, Ντιέγκο Μαραντόνα, σε δηλώσεις του γνωστοποίησε πως έχει καταλήξει στο 60% των επιλογών του για τους 23 που θα συμπεριληφθούν στην 23άδα για το Μουντιάλ 2010, χωρίς να έχει αποκαλύψει κανένα άλλο όνομα, πέρα των Μέσι, Μασεράνο και Βερόν.

Στην Αργεντινή τώρα, όλοι προσπαθούν να προβλέψουν τις επιλογές του Μαραντόνα για το Μουντιάλ. Τα δημοσιεύματα είναι συνεχή και σύμφωνα με ένα απ' αυτά, πολλές ελπίδες για μία θέση έχει ο άσος του Ολυμπιακού, Χεσούς Ντάτολο.

Σύμφωνα με προβλέψεις των Αργεντίνων πιθανά ονόματα για την 23άδα είναι οι Ρομέρο, Αντουχάρ, Ντεμικέλις, Χάιντσε, Γκουτιέρεζ, Ντι Μαρία, Τέβες, Ιγκουαΐν, Πόζο, Καρίσο, Καμπεστρίνι, ενώ πολλές ελπίδες έχουν, πέρα του Ντάτολο, οι Γκάγκο, Μάξι Ροντρίγκεζ, Μπολάτι, Σόσα και Παλέρμο.

sportime

Άλωσε (ξανά) τη Βιτόρια ο Ολυμπιακός!

Με τον Γιάννη Μπουρούση να παίρνει στις πλάτες του όλη την ομάδα στα τελευταία κρίσιμα λεπτά και να εκτελεί τους Βάσκους, ο Ολυμπιακός επανέλαβε το περυσινό του κατόρθωμα: θριάμβευσε επό της Κάχα Λαμποράλ με 89-85 στη «Φερνάνδο Μπουέσα Αρένα» της Βιτόρια και έκανε νωρίς-νωρίς άλμα πρόκρισης για Παρίσι!

Ο Ολυμπιακός πλέον καλείται να κρατήσει... απόρθητο το ΣΕΦ στα τρία παιχνίδια που θα δώσει σπίτι του, για να σφραγίσει το εισιτήριο του για το final-4 στην Πόλη του Φωτός.

Μαζί με τον ψύχραιμο, όσο και αποτελεσματικό Μπουρούση των τελευταίων (και όχι μόνο) λεπτών, εξαιρετική ήταν η παρουσία του Τζος Τσίλντρες (21π., 7ριμπ.).

Οσο για τον Καρδιτσιώτη σέντερ των Πειραιωτών, τελείωσε το παιχνίδι με 18 πόντους και 11 ριμπάουντ, αλλά πολύ περισσότερο ήταν οι παρεμβάσεις του σε σημεία που ο Ολυμπιακός έμοιαζε «εγκλωβισμένος» στον κακό του εαυτό αυτές που έκαναν τη διαφορά.
Δεκάλεπτα: 18-25, 39-45, 63-65, 85-89

Κάχα Λαμποράλ (Ιβάνοβιτς): Ρίμπας, Ντιν 2, Σινγκλετάρι, Χουέρτας 23 (1), Ελιάχου 8, Τελέτοβιτς 18 (4), Σαν Εμετέριο 20 (3), Σπλίτερ 10, Ίνγκλις 2, Χέρμαν 2.

Ολυμπιακός (Γιαννάκης): Παπαλουκάς 4, Πεν 3 (1), Τσίλντρες 21 (3), Βούισιτς 4, Μπουρούσης 18 (2), Χαλπερίν, Κλέιζα 18, Μαυροκεφαλίδης 3, Τεόντοσιτς 14 (1), Σχορτσανίτης 4

thema