Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2010

Ηχογραφείται εκ νέου το «We Are the World» για τις ανάγκες της Αϊτής

Στο στούντιο για την επανηχογράφηση του We Are the World μπαίνουν σε λίγες ημέρες διάσημα ονόματα της μουσικής. Η πρωτοβουλία ανήκει στον Κουίνσι Τζόουνς και σκοπό έχει τα έσοδα των πωλήσεων να διατεθούν στους σεισμόπληκτους της Αϊτής.

Το κομμάτι, που σημείωσε τεράστια επιτυχία παγκοσμίως, πρωτοηχογραφήθηκε το 1985 για την ενίσχυση των παιδιών της Αφρικής. Τη μουσική και τους στίχους έγραψαν οι Μάικλ Τζάκσον και Λάιονελ Ρίτσι.

Στην πρώτη ηχογράφηση μετείχαν πολλοί καλλιτέχνες, μεταξύ των οποίων οι Μπρους Σπρίνγκστιν, Στίβι Γουόντερ, Σίντι Λόπερ και Τίνα Τέρνερ.

Στη νέα ηχογράφηση παραμένει άγνωστο το ποιοι τραγουδιστές θα μετέχουν, καθώς -όπως δήλωσε ο Κουίνσι Τζόουνς- οι ανακοινώσεις θα γίνουν «αφού πρώτα βεβαιώσουμε τις συμμετοχές».

Η πρωτοβουλία του Τζόουνς, ο οποίος όπως το 1985 έτσι και φέτος υπογράφει την παραγωγή, αποτελεί άλλη μία φιλανθρωπική κίνηση από το χώρο του θεάματος για τους κατοίκους της Αϊτής.

Την περασμένη εβδομάδα πραγματοποιήθηκε ο τηλεμαραθώνιος Hope For Haiti, με τη συμμετοχή δεκάδων διασημοτήτων, έπειτα από πρωτοβουλία του Τζορτζ Κλούνι. Τα έσοδα έφτασαν τα 60 εκατ. δολάρια.

Πολλοί καλλιτέχνες έχουν, επίσης, ενισχύσει οικονομικά διάφορες μη κυβερνητικές οργανώσεις που εργάζονται για την ανακούφιση των σεισμοπαθών, ενώ όπως έγινε γνωστό ο Τζον Τραβόλτα πήγε στο Πορτ-Ο-Πρενς, με το ιδιωτικό του αεροσκάφος, και διένειμε ανθρωπιστική βοήθεια.

Associated Press

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου