Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2010

DANIELLA SARAHYBA







Τζώρτζια Ρόουζ





Συναγερμός σε ταχυδρομείο λόγω... δονητή!

Συγκεκριμένα, σε ένα ταχυδρομείο στην πόλη Ορεμπουργκ χτύπησε συναγερμός όταν ένας υπάλληλος άρχισε να φωνάζει: "Υπάρχει ένα δέμα που κουνιέται, προσοχή, ελάτε γρήγορα μπορεί να είναι βόμβα".

Αμέσως επενέβησαν αστυνομικές δυνάμεις και ειδική ομάδα για την εξουδετέρωση βομβών οι οποίες εκκένωσαν το χώρο και στη συνέχεια ερεύνησαν το ύποπτο δέμα. Ωστόσο, αντί να αντικρίσουν έναν εκρηκτικό μηχανισμό είδαν έναν...δονητή ο οποίος τέθηκε από μόνος του σε λειτουργία πιθανότατα κατά τη μεταφορά του δέματος!

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό εάν αναζητείται από τις αρχές ο αποστολέας ή ο παραλήπτης του δονητή που προκάλεσε μεγάλη αναστάτωση στο ταχυδρομείο.

cosmo

Έπεσε σε φρεάτιο και γλίτωσε από θαύμα

Από θαύμα γλίτωσε σήμερα το μεσημέρι μια 60χρονη γυναίκα στον Πλατύκαμπο της Λάρισας. Η γυναίκα είχε βγει για να μαζέψει χόρτα, παραπάτησε και έπεσε μέσα σε βόθρο ύψος 5 μέτρων.

Στο σημείο έσπευσαν οχήματα της πυροσβεστικής και της ΕΜΑΚ προκειμένου να ανασύρουν την 60χρονη μέσα από το φρεάτιο.

Η επιχείρηση διήρκησε μισή ώρα και στέφθηκε τελικά με επιτυχία.

Η γυναίκα που τραυματίσθηκε ελαφρά μεταφέρθηκε στη συνέχεια στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο Λάρισας.

cosmolarissa

Ληστεία σε μαγαζί με παιδικά

Τους πελάτες προσποιήθηκε το ζευγάρι, που μπήκε πριν από λίγο σε μαγαζί με παιδικά ρούχα, στο Ωραιόκαστρο, και με την απειλή μαχαιριού αφαίρεσε άγνωστο, μέχρι στιγμής, χρηματικό ποσό από το ταμείο.

Διαδικτυακή κάμερα έσωσε χαμένο τουρίστα στη Βόρεια Θάλασσα

Ένας Γερμανός τουρίστας που χάθηκε στους επιπλέοντες πάγους της Βόρειας Θάλασσας σώθηκε όταν τον εντόπισε μια γυναίκα που θαύμαζε το ηλιοβασίλεμα σε μια διαδικτυακή κάμερα, ανακοίνωσε η γερμανική αστυνομία.

Ο τουρίστας είχε ανέβει σε ένα κομμάτι πάγου έξω από τις ακτές σε μια προσπάθεια να φωτογραφήσει και ο ίδιος τη δύση του ήλιου κοντά στην πόλη Ζανκτ Πέτερ-Όρντινγκ. Αποπροσανατολίστηκε, δεν μπορούσε να βρει το δρόμο για την ακτή και τελικά άρχισε να ανάβει το φλας της φωτογραφικής μηχανής του για να τραβήξει την προσοχή.

Πράγματι, οι λάμψεις τράβηξαν την προσοχή μιας γυναίκας που βρισκόταν εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά, στη νότια Γερμανία, και παρακολουθούσε το ίδιο τοπίο από τον υπολογιστή της. Ειδοποίησε αμέσως την αστυνομία, η οποία εντόπισε το χαμένο τουρίστα και του έδειξε το σωστό δρόμο αναβοσβήνοντας τα φώτα ενός περιπολικού.

Οι ταυτότητες του τουρίστα και της γυναίκας που τον έσωσε δεν δημοσιοποιήθηκαν, ενώ οι εικόνες που μετέδωσε η διαδικτυακή κάμερα διαγράφηκαν πριν έρθει η ιστορία στο φως.

in.gr

Nicole Scherzinger

ΤΟ TOP 10 TOY NBA ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΤΕΣΙΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

Γκαλέτι: "Η ομάδα της ζωής μου"


Βέρος Πειραιώτης δηλώνει ο Λουτσιάνο Γκαλέτι, μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του. Για πρώτη φορά μετά την περιπέτεια της υγείας του, ο Αργεντινός μέσος μιλάει για όσα πέρασε και νιώθει για τον Ολυμπιακό και τον κόσμο του.

Αναλυτικά όλα όσα δήλωσε ο Λουτσιάνο Γκαλέτι

"Αγαπητοί φίλοι και οπαδοί του Ολυμπιακού,

Πολλοί θα σκέφτεστε ότι η φετινή χρονιά θα πρέπει να ξεχαστεί το γρηγορότερο γιατί βρισκόμαστε εκτός διεκδίκησης κυπέλλου και στο πρωτάθλημα είμαστε στη βαθμολογία λίγο πίσω. Επίσης όσον αφορά εμένα προσωπικά είχα τους τραυματισμούς και τα γνωστά προβλήματα που με αφήνουν εκτός ομάδας για ένα διάστημα. Παρόλο όμως αυτές τις αρνητικές καταστάσεις, θα ήθελα να σας δώσω δύο μηνύματα. Το πρώτο αφορά εμένα προσωπικά και το δεύτερο την ομάδα μας.

Θέλω λοιπόν να σας πω, ότι φέτος είναι η χρονιά που πιο πολύ με γεμίζει με υπερηφάνια και χαρά για την αγάπη που μου δείχνετε από την πρώτη στιγμή που ήρθα στην Ελλάδα, που είμαι ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού και που σας έχω γνωρίσει.

Φέτος λοιπόν είναι ο χρόνος που συνειδητοποίησα ότι ο Ολυμπιακός είναι η ομάδα της ζωής μου. Της ευρωπαϊκής μου ζωής. Επιτρέψτε μου όμως αυτό να το μοιράζομαι, με την άλλη μεγάλη μου αγάπη την Estudiantes de la Plata, όπου γεννήθηκα σαν άνθρωπος και σαν ποδοσφαιριστής. Πολλές φορές σπίτι μου βλέπω την εμφάνιση με τις ίδιες ερυθρόλευκες κάθετες ρίγες που έβλεπα από μικρό παιδί και πραγματικά αισθάνομαι ότι επάνω μου, μόνο αυτή την φανέλα μπορώ να "αντέξω". Έχω παίξει σε αρκετές ομάδες και στην διάρκεια της καριέρας μου και από όλες έχω φυλαγμένες καλές αναμνήσεις. Μερικές αξέχαστες. Πως θα μπορούσα να ξεχάσω την πορεία μου στην Σαραγόσα και συγκεκριμένα το γκολ στον τελικό του Ισπανικού Κυπέλλου με την πρωτοπόρο Ρεάλ Μαδρίτη του Florentino Perez, όπως επίσης το πέρασμά μου από την Νάπολι όπου όλοι οι Αργεντινοί λατρεύονται σαν είδωλα από το πέρασμα του μεγάλου Μαραντόνα.

Από την πρώτη μέρα αυτών των τριών τελευταίων χρόνων πάντα αισθανόμουν την ξεχωριστή θέση που με έχετε στις καρδιές σας, σαν να ήμουν ένας παίχτης που πραγματικά γεννήθηκε στο λιμάνι του Πειραιά. Είναι ένα συναίσθημα χωρίς όρους που πλέον βλέπω πόσο ειλικρινές είναι. Γιατί στις δύσκολες αυτές στιγμές για την ομάδα και έμενα αυτό το συνάισθημα βλέπω ότι συνεχώς μεγαλώνει. Από το Σεπτέμβρη έχω καταφέρει να παίξω σε ελάχιστα παιχνίδια, αλλά η αντιμετώπιση που έχω από εσάς κάθε εβδομάδα είναι σαν να έχω σκοράρει εναντίον του αιώνιου αντιπάλου και να ήμουν ο πολυτιμότερος παίχτης της αναμέτρησης.

Πραγματικά δεν ξέρω τι έχω κάνει για να αξίζω μία τέτοια αντιμετώπιση, αλλά ξέρω ότι τα δίνω όλα καθημερινά για να επιστρέψω το συντομότερο δυνατόν και να σας ανταποδώσω όλα αυτά που κάνετε για εμένα. Οι γιατροί απλά επιβεβαίωσαν αυτό που αισθανόμουν. Θα επιστρέψω στην ενεργό δράση και θα το κάνω σύντομα. Πολύ πιο σύντομα από τις πρώτες προβλέψεις και κατά πάσα πιθανότητα την τρέχουσα ποδοσφαιρική περίοδο.

Πάμε τώρα στο δεύτερο μήνυμα. Το ότι δεν τα πάμε τόσο καλά προς το παρόν δεν σημαίνει ότι παραιτούμαστε. Έχουμε μπροστά μας ακόμα το 1/3 του πρωταθλήματος για να συνεχίσουμε να ελπίζουμε και είμαστε ανάμεσα στις 16 καλύτερες ομάδες στην Ευρώπη, σε ένα παιχνίδι Champions League πολύ ανοιχτό με αντίπαλο την Μπορντό. Έχω πίστη στους συμπαίκτες μου. Πολύ μεγάλη πίστη. Είμαι σίγουρος ότι θα συνεχίσουμε να έχουμε μέτωπα ανοιχτά, όταν τελικά θα μπορέσω να επιστρέψω και γιατί όχι, να γράψουμε ιστορία κάνοντας τα πάντα και καταφέρνοντας τους στόχους μας ακριβώς όταν τα πράγματα φάνταζαν δύσκολα έως ακατόρθωτα.

Οι καλύτερες στιγμές στην ζωή μου ήρθαν όταν τα πράγματα φάνταζαν υπερβολικά δύσκολα. Αντιστέκομαι σημαίνει νικάω είπε κάποιος μια φορά. Εγώ πιστεύω σε αυτά τα λόγια αλλά πάνω από όλα πιστεύω σε εσάς.

Σας ευχαριστώ όλους".

SPORT24

Ευγενια Γκυζελη, Φεβρουαριος ‘10, Playboy

























http://greekperiodika.wordpress.com/2010/02/04/evgenia_gyzeli_feb10_playboy/

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ Ο ALICE COOPER

Έφτιαξε το πρώτο του συγκρότημα, τους Alice Cooper, το όνομα ήταν μιας γυναίκας που κάηκε στην πυρά ως μάγισσα. Όταν διαλύθηκαν το 1975 υπήρξε πρόβλημα ως το ποιος θα συνέχιζε ως Alice Cooper.



O Vincent ( το πραγματικό του όνομα) άλλαξε νόμιμα το όνομα του σε Άλις Κούπερ, βάζοντας τέλος στην διαμάχη.
Είναι παντρεμένος άπό το 1976 και έχει 3 παιδιά.
Συνεχίζει να τραγουδά σε τουρνέ, και έχει εκπομπή στο ραδιόφωνο.
Παίζει γκολφ.

Προφυλακιστέος ο κατηγορούμενος από τους «Πυρήνες της Φωτιάς»

Προφυλακιστέος κρίθηκε μετά την απολογία του ενώπιον του εφέτη ανακριτή κ. Μπαλτά ο νεαρός που συνελήφθη τη Δευτέρα και κατηγορείται για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς».

Ο νεαρός αρνείται τις κατηγορίες και υποστηρίζει ότι δεν είχε πάει ποτέ στο διαμέρισμα στο Χαλάνδρι, το οποίο, σύμφωνα με την Αστυνομία, χρησιμοποιούσαν μέλη της Οργάνωσης, ενώ τονίζει πως γνώριζε από το γυμναστήριο έναν από τους άλλους τρεις προφυλακισμένους για την υπόθεση.

Σύμφωνα με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, αποτυπώματά του εντοπίστηκαν σε κινητά αντικείμενα στο επίμαχο διαμέρισμα.

Σύμφωνα με τη συνήγορό του κ. Δαλιάνη, αύριο θα προσφύγει κατά του εντάλματος προσωρινής κράτησης.

Σήμερα το πρωί η ολομέλεια Εφετών όρισε τον πρόεδρο Εφετών Δημήτρη Μόκκα ως εφέτη ειδικό ανακριτή στην υπόθεση, στη θέση του Δημήτρη Φλέγκα, ο οποίος απεβίωσε τέλη Δεκεμβρίου.

Με τα παράθυρα κλειστά στην περιοχή του Καυταντζογλείου

Μέτρα για την αντιμετώπιση του έντονου προβλήματος ηχορρύπανσης, του κυκλοφοριακού και της στάθμευσης στην περιοχή του Καυταντζογλείου προτίθενται να λάβουν η νομαρχία και ο δήμος Θεσσαλονίκης. Οι κάτοικοι της περιοχής, όποτε έχει αγώνα ή εκδήλωση στο Καυταντζόγλειο και το Ιβανώφειο ή συναυλία στο Θέατρο Γης, δεν μπορούν να καθίσουν στα σπίτια τους.

Το καλοκαίρι τα παράθυρα μένουν ερμητικά κλειστά, ενώ είναι αδύνατη η εξεύρεση χώρου στάθμευσης ή ακόμη και η κυκλοφορία πεζών και άλλων οχημάτων, καθώς τα πάντα φρακάρουν. Οι διαμαρτυρίες των περιοίκων είναι έντονες και χρόνιες. Σε συνδυασμό με το μεγάλο όγκο απορριμμάτων που συσσωρεύονται κάθε φορά που υπάρχει συγκέντρωση θεατών, η καθημερινότητα των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής γίνεται... αβίωτη.

Το πρόβλημα υπάρχει στα όρια δύο δήμων: Θεσσαλονίκης και Τριανδρίας. Την πρωτοβουλία για την επίλυσή του ανέλαβε ο κεντρικός δήμος, ενώ το νομαρχιακό συμβούλιο ενέκρινε τη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων. Η επίλυση του προβλήματος αναμένεται να προέλθει μέσα από την υλοποίηση πάρκινγκ 1.100 θέσεων. Ωστόσο, πάρκινγκ που είχε αρχίσει να γίνεται σε χώρο δέκα στρεμμάτων στο Θέατρο Γης, είχε εγκαταλειφθεί από το 2004, αφού επρόκειτο για ένα εκ των ολυμπιακών έργων που δεν έγιναν ποτέ...

Ο δήμος Τριανδρίας έχει γνωμοδοτήσει θετικά επίσης για το έργο, ενώ σε σχετική εισήγησή του προς τη νομαρχία αναφέρει πως «το βασικότερο πρόβλημα κατά τη διάρκεια των συναυλιών είναι η ηχορρύπανση. Ενα δεύτερο πρόβλημα, πολύ σοβαρό επίσης, είναι το θέμα της στάθμευσης των αυτοκινήτων. Η στάθμευσή τους επί της οδού Κατσιμίδη, όπως αναφέρεται στη μελέτη, έστω και με την ανοχή της Αστυνομίας δε δίνει λύση στο πρόβλημα. Κατά το σχεδιασμό των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 υπήρχε η πρόταση για την κατασκευή του χώρου στάθμευσης αυτοκινήτων του Θεάτρου Γης. Πρόκειται για χώρο δέκα στρεμμάτων, που είχε ξεκινήσει η εκτέλεση του έργου, επειδή όμως δεν είχε προηγηθεί η αναγκαστική απαλλοτρίωση του χώρου, οι ιδιοκτήτες κατέθεσαν αγωγή ασφαλιστικών μέτρων και η κατασκευή του έργου διακόπηκε βίαια». Ο δήμος Τριανδρίας ζητά η νομαρχία να απαλλοτριώσει το οικόπεδο και να πληρώσει τις απαιτούμενες μελέτες, ώστε να γίνει το πάρκινγκ και να μη μείνει μόνο στο έργο το οποίο προωθεί ο δήμος Θεσσαλονίκης.

agelioforos

Ραντεβού Στον Αέρα - Up In The Air trailer

Έρχονται βροχές και καταιγίδες

Σκηνικό κακοκαιρίας και την επόμενη εβδομάδα...

Τι θα γίνει με την περιουσία Λάτσιου - Μενεγάκη

Στην ΠΑΕ ο Κόκκαλης

Στα γραφεία της ΠΑΕ βρίσκεται αυτή την ώρα ο Σωκράτης Κόκκαλης όπου έχει συνάντηση με τους συνεργάτες του, για να συζητήσουν όλα τα τρέχοντα θέματα που απασχολούν το ποδοσφαιρικό τμήμα.

Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού σε πρώτη φάση θα ασχοληθεί με τα κρούσματα απειθαρχίας μετά το επεισόδιο που σημειώθηκε ανάμεσα στον Λουίς Ντιόγο και τον Γιάννη Παπαδόπουλο και θα αποφασίσει για την ποινή που θα τους επιβληθεί.

Αυτό που τον ενδιαφέρει είναι να μην σημειωθεί ξανά στο μέλλον αντίστοιχο κρούσμα και μάλιστα την ώρα που η ομάδα μάχεται για την κατάκτηση του τίτλου. Από εκεί και πέρα είναι πιθανό να υπάρξουν και ανακοινώσεις καθώς όπως είχε γνωστό μετά τον αγώνα με τον ΠΑΟΚ ο Κόκκαλης θα έκανε γνωστές τις αποφάσεις του.

Είναι πολύ πιθανό να τοποθετηθεί ένας ακόμα άνθρωπος στα αποδυτήρια με το ρόλο του συνδετικού κρίκου ανάμεσα στο ποδοσφαιρικό τμήμα και την διοίκηση. Τα ονόματα που έχουν ακουστεί έντονα είναι αυτά των Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς, Ντάρκο Κοβάσεβιτς και αυτό του Βασίλη Γκαγκάτση.

gazzetta

Τουρκία: 16χρονη θάφτηκε ζωντανή για λόγους "τιμής"

Ένα 16χρονο κορίτσι θάφτηκε ζωντανό από την οικογένειά του που θέλησε έτσι να ξεπλύνει την "τιμή" της, επειδή υποψιαζόταν ότι η άτυχη έφηβη διατηρούσε ερωτικές σχέσεις με άνδρες, μεταδίδει το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή. Το φοβερό αυτό έγκλημα διαπράχθηκε στην Κάχτα, ένα χωριό κοντά στη Μαλάτια της νοτιοανατολικής Τουρκίας, περιοχής όπου πλειοψηφεί ο κουρδικός πληθυσμός.

"Η Μεντίν Μεμί βρέθηκε καθιστή σε μία τάφρο βάθους 2 μέτρων και οι αναλύσεις αποκάλυψαν χώμα μέσα στους πνεύμονες και το στομάχι της, κάτι που σημαίνει ότι θάφτηκε ζωντανή", δήλωσε στο Ανατολή ένας ιατροδικαστής, το όνομα του οποίου δεν αναφέρεται.

"Η κοπέλα βρέθηκε με δεμένα χέρια και τη στιγμή αυτού του μακάβριου εγκλήματος ήταν ζωντανή και είχε τις αισθήσεις της", πρόσθεσε ο ιατροδικαστής.

Το πτώμα της άτυχης νέας βρέθηκε στον κήπο του οικογενειακού σπιτιού τον περασμένο Δεκέμβριο, αφού επί ένα μήνα και πλέον ήταν αγνοούμενη.

Ο πατέρας και ο παππούς του θύματος συνελήφθησαν, αλλά δεν έχουν μιλήσει, διευκρινίζει το Ανατολή.

Η τουρκική κυβέρνηση και οι μη κυβερνητικές οργανώσεις εντείνουν τις προσπάθειές τους τα τελευταία χρόνια να σταματήσουν τα εγκλήματα τιμής, που κάθε χρόνο στοιχίζουν τη ζωή πολλών ανθρώπων. Οι σφυγμομετρήσεις της κοινής γνώμης δείχνουν ωστόσο ότι το ξέπλυμα της τιμής με αίμα χαίρει ακόμα ευρείας ανοχής στην τουρκική κοινωνία και κυρίως στις κουρδικές περιοχές όπου σημειώνονται τα περισσότερα εγκλήματα αυτού του είδους.

Υπό την πίεση της Ευρωπαϊκής Ένωσης η Τουρκία έχει αυξήσει τις ποινές για τα εγκλήματα τιμής που σήμερα μπορούν να επισύρουν και ισόβια κάθειρξη.

ΝΕΤ

Δειτε τρισδιάστατο VIDEO χωρίς ειδικά γυαλιά με την τεχνική cross eye

Το Symbian είναι ελεύθερο για δωρεάν χρήση

Η Nokia αποφάσισε να δίνει από σήμερα ελεύθερα το λογισμικό, ώστε να το καταστήσει πιο δημοφιλές στους άλλους κατασκευαστές τηλεφώνων. Προσδοκά ότι η πρωτοβουλία της θα προσελκύσει νέους προγραμματιστές και νέες εφαρμογές, ώστε το λειτουργικό να γίνει καλύτερο, ασφαλέστερο, πιο καινοτομικό και πιο μοντέρνο.

Το Ίδρυμα Symbian, όπως δήλωσε, θα συνεχίσει να επιβλέπει τα τηλέφωνα που «τρέχουν» το λειτουργικό, για να διασφαλίσει ότι και στο μέλλον –μετά την αύξηση της συνεισφοράς από τρίτα μέρη- θα πληροί πάντα τις αναγκαίες προδιαγραφές.Όπως δήλωσε ο διευθυντή του Ιδρύματος, Λι Γουίλιαμς, σύμφωνα με τα ξένα πρακτορεία και το BBC, ολοκληρώθηκε η μεγαλύτερη μετατροπή που έχει γίνει ποτέ, από ένα εμπορικό λογισμικό σε λογισμικό ελεύθερο/ανοιχτού κώδικα, πράγμα που σημαίνει ότι ο πηγαίος κώδικας, η «καρδιά» του λογισμικού, αξίας δισεκατομμυρίων δολαρίων, θα είναι πια διαθέσιμη στον καθένα, για να το χρησιμοποιήσει και να το τροποποιήσει «για οποιοδήποτε σκοπό».

Μόνο ένα μικρό μέρος του λογισμικού δεν «απελευθερώνεται», το οποίο αφορά μερικά επιμέρους χαρακτηριστικά.Το Symbian, που έχει πίσω του πάνω από δέκα χρόνια ανάπτυξης, έχει αρχίσει να δείχνει την «ηλικία» του, σύμφωνα με αρκετούς αναλυτές, ειδικά στη νέα εποχή των όλο και πιο «έξυπνων» κινητών, καθώς υστερεί στην υποστήριξη νέων απαραίτητων χαρακτηριστικών όπως η οθόνη αφής. Η έκδοση ανοιχτού κώδικα είναι γνωστή ως Symbian 3 και μπορεί να «κατέβει» (download) από το site του Ιδρύματος.

my-greek.blogspot

ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ - ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ


ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΤΕΣΙΝΗ ΜΑΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΠΑΜΕ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΜΙΑ ΧΑΛΑΡΗ ΤΕΤΡΑΔΟΥΛΑ.....

ΟΙ ΣΗΜΕΡΙΝΕΣ ΜΑΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ - ΜΠΟΥΡΣΑΣΠΟΡ 1 1.50

ΒΑΑΛΒΑΪΚ - ΦΕΓΕΝΟΡΝΤ 2 1.50

ΡΟΜΑ - ΟΥΝΤΙΝΕΖΕ 1 1.55

ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΜΑΔΡΙΤΗΣ - ΣΑΝΤΑΝΤΕΡ 1 1.70

Έγραψε ιστορία ο Φίλ Τζάκσον

Στο Λος Άντζελες ο Άντριου Μπάινουμ είχε 17 πόντους και 14 ριμπάουντ, ο Λαμάρ Όντομ πρόσθεσε άλλους 19, οι Λέικερς νίκησαν τους Μπόμπκατς με 99-07 και ο Φιλ Τζάκσον έγινε ο προπονητής με τις περισσότερες νίκες στην ιστορία του ΝΒΑ. Ο Πάου Γκαζόλ και ο Ρον Άρτεστ είχαν από 14 πόντους στην 8η συνεχή νίκη των Λέικερς μέσα στο «Στάπλες Σέντερ», ενώ η ομάδα του Λ.Α έχει και το καλύτερο ρεκόρ με 24-3 νίκες.

Από την πλευρά της Σάρλοτ, ο Στίφεν Τζάκσον είχε 30 πόντους, αλλά έλειψε ο τραυματίας Τζάραλντ Ουάλας που έχει επιλεγεί και για το Ολ σταρ γκέιμ. Οι Μπόμπκατς είχαν τρεις νίκες στη σειρά κόντρα στους Λέικερς, αλλά τα ξημερώματα δεν κατάφεραν να εκμεταλλευτούν τον τραυματισμό του Κόμπι Μπράιαντ που έμεινε στους πέντε πόντους.

Συνοπτικά σε αγώνες για το πρωτάθλημα μπάσκετ του ΝΒΑ, σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα:
Ατλάντα-ΛΑ Κλίπερς 103-97
Φιλαδέλφεια-Σικάγο 106-103
Τορόντο-Νιού Τζέρσεϊ 108-99
Νέα Υόρκη-Ουάσινγκτον 107-85
Βοστόνη-Μαϊάμι 107-102
Νέα Ορλεάνη-Οκλαχόμα 99-103
Ντάλας-Γκόλντεν Στέιτ 110-101
Γιούτα-Πόρτλαντ 118-105
Σακραμέντο-Σαν Αντόνιο 113-115
Ντένβερ-Φοίνιξ 97-109
ΛΑ Λέικερς-Σάρλοτ 99-97

Οι απόκριες στη Βόρεια Ελλάδα

Στολές, μάσκες, σερπαντίνες, κομφετί βρίσκονται όλα σε ετοιμότητα! Η Βόρεια Ελλάδα αρχίζει να κινείται στους ρυθμούς της αποκριάς και αρκετές πόλεις θα «ζωντανέψουν» τις επόμενες δύο εβδομάδες από τους κατοίκους και τους χιλιάδες επισκέπτες. Η αρχή θα γίνει την Τσικνοπέμπτη, 4 Φεβρουαρίου, ενώ οι εορταστικές εκδηλώσεις θα κορυφωθούν το τριήμερο της Καθαρά Δευτέρας.

Τις εντυπώσεις ετοιμάζεται να «κλέψει» για μία ακόμη χρονιά η Ξάνθη. Η «αρχόντισσα» της Θράκης ζει τις απόκριες μέσα από την ιστορία, τα έθιμα και τις παραδόσεις, γεφυρώνοντας το χθες με το σήμερα στους δρόμους και τις πλατείες. Το ξανθιώτικο καρναβάλι είναι ένας θεσμός που έχει καθιερωθεί από το 1966 με τον δικό του, ξέφρενο παλμό.


Οι κάτοικοι της πόλης και οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν μια σειρά δρώμενων από καρναβαλικές παρελάσεις, συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, δρώμενα για τα παιδιά, σύγχρονα και παραδοσιακά γλέντια. Τη βραδιά της Τσικνοπέμπτης γιορτάζουν οι Λαογραφικοί Σύλλογοι με χορό, μουσική αλλά και εδέσματα. Ωστόσο, τα βλέμματα αναμένεται να "μαγνητίσουν" για ακόμη μια χρονιά, η μεγάλη καρναβαλική παρέλαση αλλά και το κάψιμο του τζάρου, το τελευταίο τριήμερο της αποκριάς.

Στη Νάουσα, οι «Γενίτσαροι και Μπούλες» θα έχουν και φέτος την τιμητική τους. Η παράδοση και η σάτιρα θα είναι τα κύρια στοιχεία των αποκριάτικων εκδηλώσεων της πόλης, που θα διοργανώσει ο δήμος. Πλήθος κόσμου θα χορέψει και θα διασκεδάσει ξέφρενα στους δρόμους της Νάουσας, στο αυθεντικό ελληνικό καρναβάλι. Η επίσημη έναρξη ορίζεται το βράδυ της Τσικνοπέμπτης στην πλατεία Καρατάσου με τη διοργάνωση ενός παραδοσιακού γλεντιού.

Στην Κοζάνη, θα αναβιώσει το έθιμο του φανού, όπου φωτιές και υπαίθρια γλέντια στήνονται σε κάθε γειτονιά της πόλης. Οι φανοί, οι μασκαράδες που περιφέρονται σε όλη την Κοζάνη, οι λαϊκοί οργανοπαίχτες και οι μπάντες είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του τοπικού καρναβαλιού. Σε κάθε γειτονιά ανάβουν οι φανοί, μεγάλες φωτιές γύρω από τις οποίες χορεύουν και τραγουδούν μικροί και μεγάλοι.


Τα «Ανακατωσάρια» δίνουν ζωή στα Γρεβενά. Αρχίζουν την Τσικνοπέμπτη και κορυφώνονται το διήμερο της μεγάλης αποκριάς. Ορχήστρες δημιουργούν μια ξεχωριστή ατμόσφαιρα και πλημμυρίζουν με μουσική ολόκληρη την πόλη.


Στον Τύρναβο της Λάρισας, οι προετοιμασίας για τον εορτασμό της αποκριάς έχουν ξεκινήσει. Το βράδυ της Τσικνοπέμπτης θα διανέμονται εδέσματα σε δύο κεντρικά σημεία της πόλης, ενώ στις 6 Φεβρουαρίου θα διοργανωθεί η Μπαρμπαριά,το άναμμα της φωτιάς, όπως προστάζει η παράδοση, απέναντι από την εκκλησία του Αγίου Γεωργίου.


Ξεχωριστή σημασία έχει και το δρώμενο «Κουδουνοφόροι» στο Σοχό του νομού Θεσσαλονίκης, που τελείται την περίοδο της Αποκριάς, με αποκορύφωμα το τριήμερο της Τυρινής και της Καθαράς Δευτέρας. Ντυμένοι με στολές που φτιάχνονται από δέρματα ζώων και ζωσμένοι με κουδούνια, οι αθυρόστομοι κουδουνοφόροι καρναβαλιστές χορεύουν και τραγουδούν συμπαρασύροντας τους κατοίκους και τους επισκέπτες της περιοχής.

Πρόκειται για ένα έθιμο πανάρχαιο, που τα χαρακτηριστικά του φανερώνουν καθαρά κατάλοιπα των εορτών της άνοιξης, που γίνονταν για τη γονιμότητα και την καρποφορία της γης. Σύμβολο αυτής της διαδικασίας της φυσικής βλάστησης θεωρούνταν ο θεός Διόνυσος.

Στους ρυθμούς του καρναβαλιού κινείται και ο Πολύγυρος του νομού Χαλκιδικής. Πρόκειται για ένα καρναβάλι που οργανώνεται από το δήμο από τις αρχές της δεκαετίας του '50.

Στην Έδεσσα, κορυφαία στιγμή θα αποτελέσει η μεγάλη παρέλαση αρμάτων και περίπου 5.000 καρναβαλιστών το Σάββατο, 13 Φεβρουαρίου, ενώ την επομένη μέρα θα γίνει το κάψιμο του βασιλιά καρνάβαλου. Την Τσικνοπέμπτη, σε αρκετά σημεία της πόλης θα στηθεί χορός, γλέντι, ενώ θα υπάρχουν ψησταριές και ορχήστρα χάλκινων.

Αντίθετα, στην Κρύα Βρύση του νομού Πέλλας, όπου επί χρόνια διοργανώνονταν από τις πιο πετυχημένες καρναβαλικές εκδηλώσεις, λόγω της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας η διοίκηση του δήμου αποφάσισε για δεύτερη συνεχή χρονιά να μην πραγματοποιήσει καμία εκδήλωση.

Με ήθη κι έθιμα που μετρούν αιώνες ζωής, ο νομός Σερρών θα γιορτάσει και φέτος- όπως κάθε χρονιά- την Αποκριά. Από την Κυριακή του Τελώνη του Φαρισαίου έως και τη Δευτέρα της Τυρινής, όλος ο νομός κινείται σε αποκριάτικους ρυθμούς.

Μπάντοβιτς: «Μπορούμε το πρωτάθλημα»

Αισιόδοξος για την κατάκτηση του πρωταθλήματος παρά το -6 από τον πρώτο Παναθηναϊκό είναι ο Μπόζινταρ Μπάντοβιτς. Ο προπονητής του Ολυμπιακού σε συνέντευξη που παραχώρησε στο «gazzetta.gr» μίλησε μεταξύ άλλων για το επεισόδιο μεταξύ του Γιάννη Παπαδόπουλου αλλά και για τη συνέχεια της ομάδας στη φετινή αγωνιστική περίοδο.

Αποσπάσματα από τα όσα είπε ο τεχνικός των Πειραιωτών:

- Κύριε Μπάντοβιτς η νίκη επί του Πανιωνίου ήταν μια... ανάσα για την συνέχεια;
«Πιστεύω ότι όσο παίζαμε 11 εναντίον 11 δείξαμε καλά στοιχεία. Ήμασταν πιο οργανωμένοι από τον αντίπαλό μας. Βγάλαμε κάποιες φάσεις. Σταθήκαμε καλά στο χρονικό διάστημα που αγωνιζόμασταν με 11 ποδοσφαιριστές ενώ και οι αλλαγές βοήθησαν. Πήγαμε καλά και ο Πανιώνιος απλά είχε 1-2 καλές φάσεις προς το τέλος. Ήταν εγκλωβισμένος. Ήταν μία καλή νίκη έτσι όπως ήρθε. Μία νίκη που μας φτιάχνει την ψυχολογία. Την κάνει καλύτερη».

- Το σχόλιο σας για το επεισόδιο ανάμεσα στο Ντιόγο και τον Γιάννη Παπαδόπουλο.

«Κοιτάξτε. Αυτά συμβαίνουν και στις καλύτερες οικογένειες. Πάντα θα υπάρχουν εντάσεις. Και παλαιότερα υπήρχαν εντάσεις στην ομάδα. Μετά από κάτι τέτοιο την επόμενη μέρα ξυπνάς και βλέπεις το τι έχεις κάνει. Οι δύο παίκτες έχουν παραπεμφθεί στην διοίκηση. Αυτή θ' αποφασίσει για το τι θα γίνει».

- Με εξαίρεση το συγκεκριμένο περιστατικό εσείς είστε ικανοποιημένος από την γενικότερη προσπάθεια των παικτών σας;
«Ναι είμαι πολύ ευχαριστημένος. Για δύο εβδομάδες όλοι προσπαθούν πάρα πολύ. Θέλουν όλοι τους να δείξουν ότι μπορούν να παίξουν. Πιστεύω ότι αυτή η θέληση και το πάθος έβγαλε νεύρα και γι' αυτό έγινε ότι έγινε. Αυτά όμως συμβαίνουν παντού. Ακόμη και στο σπίτι μας και στην οικογένειά μας μπορούν να γίνουν». 

- Κατά την γνώμη σας ο Ολυμπιακός μπορεί ν' ανατρέψει το -6 και στο τέλος να κατακτήσει τον τίτλο;
«Πριν από 5-6 παιχνίδια ήμασταν πρώτοι. Γιατί να μην γίνεται; Γιατί να μην μπορεί να συμβεί; Όλα γίνονται στο ποδόσφαιρο! Πρέπει να το πιστέψουμε ότι μπορούμε. Πρέπει να δουλέψουμε σκληρά και να τα δώσουμε όλα. Όσο υπάρχει ελπίδα για τον τίτλο εμείς θα πρέπει να την διεκδικήσουμε».

- Όπως βλέπετε αυτήν την στιγμή την ομάδα περιμένετε καλύτερη συνέχεια;
«Δεν παίζουμε σύμφωνα με τις δυνατότητές μας αυτήν την στιγμή. Η ομάδα θέλει δουλειά και υπομονή. Εμείς προσπαθούμε μέσα από την προπόνηση να δώσουμε πράγματα, όμως δεν μπορείς από την μία στιγμή στην άλλη να τα πεις και να τα μεταφέρεις όλα στους παίκτες».

- Προσβλέπετε σε καλύτερη συνέχεια;
«Εμείς παιχνίδι με παιχνίδι μπορούμε να γινόμαστε καλύτεροι. Θα πηγαίνουμε βήμα βήμα. Σιγά σιγά κάποια πράγματα θα μας βγαίνουν. Με τον Πανιώνιο είχαμε καλύτερη εικόνα σε σχέση με προηγούμενα ματς και τα παιδιά έδειξαν θετικά στοιχεία».

Η ιστορία του Χριστόφορου Κολόμβου στο ΚΘΒΕ

Εικόνες, ιστορικές αναφορές και παραλληλισμοί, πολιτικά σχόλια και αναγωγές, η πολιτική ιστορία του κόσμου - ίσως και η προσωπική ιστορία όλων μας συνθέτουν την ιστορία του Χριστόφορου Κολόμβου, όπως την έγραψε ο κορυφαίος σύγχρονος συγγραφέας Ντάριο Φο και την παρουσιάζει από μεθαύριο στο Βασιλικό Θέατρο το Κρατικό Θέατρο Βόρειας Ελλάδας.


"Η Ισαβέλλα , τρεις καραβέλες κι ένας παραμυθάς" είναι ο τίτλος του έργου του βραβευμένου με Νόμπελ Λογοτεχνίας (1997) Ιταλού συγγραφέα Ντάριο Φο, που ανεβαίνει από το ΚΘΒΕ σε σκηνοθεσία του Γιάννη Ρήγα και μετάφραση του Κωστή Σκαλιόρα.Πρόκειται για την ιστορία του Χριστόφορου Κολόμβου, μέσα από την ανήσυχη ματιά του Ιταλού συγγραφέα.

"Ο Ντάριο Φο διηγείται, με τον δικό του αμίμητο τρόπο, την ιστορία του Χριστόφορου Κολόμβου. Χειμαρρώδης, γενναιόδωρος, απολαυστικός. Οξυδερκής, καυστικός, ανατρεπτικός. Βαθιά πολιτικός. Ενοχλητικός. Θεατρίνος και γελωτοποιός. Ξετυλίγει το κουβάρι μιας 'γνωστής' ιστορίας και ανάγει ένα λησμονημένο 'παραμύθι' σε προβληματισμό ενός σύγχρονου πολίτη. Γιατί το ταξίδι του Κολόμβου μπορεί να είναι, εντέλει, η διαδρομή του καθενός μας. Το παραμύθι της δικής μας ζωής. Το όνειρό μας," τονίζει μεταξύ άλλων ο σκηνοθέτης της παράστασης του ΚΘΒΕ Γιάννης Ρήγας .

Στην παράσταση μετέχει πολυμελής ομάδα ηθοποιών του ΚΘΒΕ (περί τα 20 άτομα) με επικεφαλής τον Κώστα Σαντά (ηθοποιός- Κολόμβος) , τον Φούλη Μποουντούρογλου (Λαός, σοφός, πατήρ Ντιέγκο), Νίκο Κολοβό (βασιλιάς Φερδινάνδος) , Πολυξένη Σπυροπούλου (βασίλισσα Ισαβέλλα) κ.α, καθώς και έντεκα μαθητές της Δραματικής σχολής του ΑΠΘ .

Τα σκηνικά είναι του Κένι Μακ Λέναν , τα κοστούμια του Χρήστου Μπρούφα και η μουσική του Γιώργου Χριστιανάκη.

Είναι χαρακτηριστικό πως ο σκηνοθέτης της παράστασης Γιάννης Ρήγας μετείχε (ως νεαρός ηθοποιός) στο πρώτο ανέβασμα του έργου στην Ελλάδα το 1974 από το θέατρο Τέχνης του Κάρολου Κουν.

Το έργο θα ανεβαίνει από την μεθαυριανή του πρεμιέρα (5/2/2010) στο Βασιλικό θέατρο κάθε Τετάρτη στις 7 μ.μ, Πέμπτη και Παρασκευή στις 9 μ.μ , Σάββατο στις 6 και τις 9 μ.μ και Κυριακή στις 7 μ.μ.

Τα εισιτήρια στοιχίζουν 20 , 15 και 12 ευρώ.

"Έξυπνες" οικίες για ασθενείς με άνοια

Δέκα "έξυπνες" οικίες εθελοντών ασθενών, στα πρώτα στάδια άνοιας, θα δημιουργηθούν και θα λειτουργήσουν, την άνοιξη του 2010, στα Τρίκαλα, στο πλαίσιο του προγράμματος ISISEMD (Ευφυές σύστημα για την ανεξάρτητη διαβίωση και προσωπική φροντίδα των ηλικιωμένων ομάδων του πληθυσμού με γνωστικά προβλήματα ή ήπιες μορφές άνοιας).

Αυτό γνωστοποιήθηκε, χθες, πρώτη ημέρα των εργασιών της 4ης συνάντησης εργασίας του ευρωπαϊκού αυτού προγράμματος, που φιλοξενεί ο Δήμος Τρικκαίων, ο οποίος στοχεύει στην αναβάθμιση και επέκταση των υπαρχουσών υπηρεσιών υγείας και πρόνοιας, με τη χρήση των νέων τεχνολογιών.

Οι "έξυπνες" αυτές οικίες θα διαθέτουν αισθητήρες, που θα είναι σε θέση να ειδοποιούν το κέντρο τηλεπρόνοιας και τους συγγενείς του ασθενούς για κάποιο πρόβλημα ή κίνδυνο, λόγω των προβλημάτων μνήμης του ασθενούς (π.χ. ξεχασμένο διακόπτη κουζίνας, ανοιχτή πόρτα, απώλεια προσανατολισμού σε εξωτερικό χώρο, αδυναμία εκτέλεσης μιας εργασίας κτλ).

Μια πιλοτική "έξυπνη" οικία διαμορφώθηκε και παρουσιάστηκε, χθες, στο πλαίσιο της συνάντησης, στόχος της οποίας είναι η ανάπτυξη εφαρμογών ηλεκτρονικής υγείας για την υποστήριξη της ανεξάρτητης διαβίωσης των ασθενών με άνοια, από την άνοιξη του 2010.

Γενικός στόχος του προγράμματος ISISEMD είναι η ανάπτυξη και κλινική δοκιμή εφαρμογών ηλεκτρονικής υγείας για την υποστήριξη ασθενών με άνοια, με στόχο τη βελτίωση της υγείας τους, καθώς και της ποιότητας της ζωής των ιδίων και των συγγενών τους, αλλά και η εξοικονόμηση πόρων για τις υπηρεσίες υγείας.

Με βάση την παραπάνω εμπειρία και τις υπό ανάπτυξη υποδομές, ο Δήμος Τρικκαίων θα μπορέσει, στο μέλλον, να επεκτείνει τις εφαρμογές αυτές για την εξυπηρέτηση επιπλέον ασθενών (π.χ. μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος "Ψηφιακή Σύγκλιση" του ΕΣΠΑ).

Στο πρόγραμμα ISISEMD συμμετέχουν συνολικά 12 εταίροι από όλη την Ευρώπη, όπως ερευνητικά κέντρα και πανεπιστήμια, πάροχοι υπηρεσιών ηλεκτρονικής υγείας και εταιρίες νέων τεχνολογιών.

Από την Ελλάδα συμμετέχει ο Δήμος Τρικκαίων, σε συνεργασία με το Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Συστημάτων Επικοινωνιών και Υπολογιστών (Ε.Π.Ι.Σ.Ε.Υ.) του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

Το πρόγραμμα υλοποιείται στο πλαίσιο της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του Δήμου Τρικκαίων, ΔΕΚΑ Τρικάλων, ΚΑΠΗ και της Αναπτυξιακής ΟΤΑ e-trikala ΑΕ.

«Αλλαγή πλεύσης» για τη NASA

Ύστερα από επεμβάσεις του προέδρου Ομπάμα.

«Αλλαγή πλεύσης» σημειώνεται στη NASA, μετά από τον τερματισμό του φιλόδοξου σχεδίου επιστροφής στη Σελήνη, αξίας 100 εκατομμυρίων δολαρίων, από τον πρόεδρο Ομπάμα.

Τα κονδύλια αυτά αναδρομολογούνται στην ανάπτυξη νέων τεχνολογιών διαστημικών πυραύλων. Η βασική αιτιολόγηση για το «πάγωμα» του σχεδίου επιστροφής στη Σελήνη είναι ότι το όλο πρόγραμμα (το οποίο έχει ήδη κοστίσει 9,1 δισεκατομμύρια δολάρια) βασίζεται σε παλιά τεχνολογία, η οποία θα επιτρέψει στους αστροναύτες να φτάσουν σε μέρη τα οποία προκάτοχοί τους έχουν ήδη επισκεφτεί- ουσιαστικά, αποτελούσε ένα είδος εκσυγχρονισμένου προγράμματος Απόλλων.

Ωστόσο, η επιλογή της κυβέρνησης Ομπάμα είναι διαφορετική: «Εν ολίγοις, βάζουμε τον όρο 'επιστήμη' πίσω στην 'πυραυλική επιστήμη'» είπε σχετικά ο επιστημονικός σύμβουλος του Λευκού Οίκου, Τζων Χόλντρεν.

Η κυβέρνηση Ομπάμα με αυτές τις αλλαγές ευελπιστεί να αλλάξει το πρόσωπο της πυραυλικής τεχνολογίας, φέρνοντας δραματικές αλλαγές, οι οποίες θα οδηγήσουν σε εντυπωσιακά επιτεύγματα- όπως η αποστολή αστροναυτών σε αστεροειδείς και η προσεδάφιση στην Άρη ή/και τους δορυφόρους του.

Η νέα αποστολή στη Σελήνη αποτελούσε «παιδί» της κυβέρνησης Μπους και ονομαζόταν Constellation (Αστερισμός). Περιλάμβανε την κατασκευή δύο ειδών πυραύλων, των Ares I και Ares V, καθώς και του επανδρωμένου σκάφους Orion. Ο πλήρης τερματισμός του προγράμματος θα κοστίσει περίπου 2,5 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ωστόσο, υπάρχουν ακόμη περιθώρια διάσωσης κάποιων τμημάτων του όλου προγράμματος: ο γερουσιαστής Μπιλ Νέλσον των Δημοκρατικών, επικεφαλής της αρμόδιας επιτροπής, ανακοίνωσε ότι θα εξετάσει το ενδεχόμενο αξιοποίησης κάποιων μερών του προγράμματος Constellation.

«Πρόκειται για μία εξαιρετικά σημαντική αλλαγή» είπε ο Εντ Κρόλεϊ, καθηγητής αστροναυτικής του ΜΙΤ, ο οποίος επίσης ανέφερε ότι το σχέδιο της κυβέρνησης Μπους ήταν καλό σαν σκέψη, αλλά βασιζόταν σε παρωχημένες πλέον τεχνολογίες, ενώ δεν είχε τα απαραίτητα κονδύλια.

Πέραν της αναδρομολόγησης των κονδυλίων σε νέες τεχνολογίες, η NASA θα λάβει το ποσό των 6 δισεκατομμυρίων δολαρίων μέσα σε διάστημα πέντε ετών, με στόχο την ενθάρρυνση ιδιωτικών εταιρειών να εισέλθουν στο χώρο ναυπήγησης διαστημοπλοίων, τα οποία θα μπορούν να νοικιάζουν στη NASA.

Πολλές από αυτές τις εταιρείες ελέγχονται από πρωτοπόρους του Ίντερνετ, όπως η Blue Origin, του ιδρυτή του Amazon, Τζεφ Μπέζος και η SpaceX, του ιδρυτή του PayPal, Έλον Μασκ- και επιδίδονται ήδη στην κατασκευή ιδιωτικών διαστημικών οχημάτων.

Αυτή τη στιγμή επτά εταιρείες συνεργάζονται με τη NASA πάνω στο συγκεκριμένο αντικείμενο- αλλά, σύμφωνα με τον Σκοτ Πέις, πρώην στέλεχος της υπηρεσίας, που πλέον εργάζεται ως καθηγητής διαστημικής πολιτικής στο πανεπιστήμιο George Washington, αυτό αποτελεί ρίσκο, καθώς υφίσταται πάντα το ενδεχόμενο οι ιδιωτικές εταιρείες να μην καταφέρουν να ανταπεξέλθουν- για παράδειγμα, καθυστερώντας τις παραδόσεις σκαφών.

«Τα ρίσκα είναι μεγάλα, οι στόχοι ασαφείς» είπε σχετικά, συμπληρώνοντας ότι «τα λεφτά είναι περισσότερα, αλλά ενδεχομένως να μην είναι αρκετά».

Επίσης, η NASA θα δαπανήσει επιπλέον 2,5 δισεκατομμύρια εντός πέντε ετών για έρευνες που σχετίζονται με το φαινόμενο της αύξησης της θερμοκρασίας διεθνώς, ενώ παράλληλα θα αναλάβει την επέκταση της «ζωής» του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού, ο οποίος ήταν να αποσυρθεί από την ενεργό υπηρεσία το 2016. Σύμφωνα με ανακοίνωση της υπηρεσίας, αν τα σκάφη των ιδιωτικών εταιρειών αποδειχτούν αξιόπιστα, τότε η χρήση τους θα αρχίσει το 2016.

Μέχρι τότε όμως, η NASA βασίζεται σε ρωσικά σκάφη. Όπως είπε ο διευθυντής της υπηρεσίας, Τσαρλς Μπόλντεν: «Ούτως ή άλλως δεν ήμασταν σε θέση να επιστρέψουμε στη Σελήνη. Δεν είχαν γίνει επενδύσεις σε τεχνολογίες- κλειδιά».

Πιθανή συμφωνία Google - NSA

Η Google βρίσκεται στο τελικό στάδιο συμφωνίας με την αμερικανική υπηρεσία ασφάλειας (NSA), ώστε να βοηθήσει στην αντιμετώπιση των επιθέσεων που δέχεται ο διαδικτυακός κολοσσός, σύμφωνα με δημοσίευμα της Washington Post.

Ο αμερικανικός οργανισμός αναμένεται να βοηθήσει στην ανάλυση των κυβερνοεπιθέσεων που δέχεται η Google, κυρίως την τελευταία που προκάλεσε τις έντονες αντιδράσεις και τη ρήξη στις σχέσεις της εταιρείας με την κινεζική κυβέρνηση. Η συμφωνία που σχεδιάζεται έχει στόχο να επιτρέψει στις δύο πλευρές να μοιράζονται πληροφορίες χωρίς να παραβιάζονται οι κανόνες ασφαλείας και η νομοθεσία που διέπει τις διαδικτυακές επικοινωνίες.

Τον Ιανουάριο, η Google ανακοίνωσε ότι μια σειρά λογαριασμών ηλεκτρονικής αλληλογραφίας της γνωστής υπηρεσίας gmail είχαν δεχτεί επίθεση που ξεκινούσε από κινεζικό έδαφος. Μάλιστα, χωρίς να κατηγορεί ευθέως την κινεζική κυβέρνηση, η Google δήλωσε ότι σκέφτεται σοβαρά το ενδεχόμενο να αποσυρθεί επιχειρηματικά από την Κίνα.

Η κινεζική κυβέρνηση απάντησε, λέγοντας αρχικά ότι οι εταιρείες που δραστηριοποιούνται στο έδαφος της θα πρέπει να σέβονται την εθνική νομοθεσία, ενώ στη συνέχεια εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία αρνήθηκε οποιαδήποτε εμπλοκή στο περιστατικό, υπερασπιζόμενη την πολιτική ελέγχου του Διαδικτύου που εφαρμόζει.

Ασθενής σε κατάσταση «φυτού» επικοινώνησε για πρώτη φορά με το περιβάλλον

Ένας 29χρονος άνδρας που βρισκόταν επί πέντε χρόνια σε κατάσταση «φυτού», μην επικοινωνώντας με το περιβάλλον του, μπόρεσε να «μιλήσει» για πρώτη φορά με τους γιατρούς του χρησιμοποιώντας μόνο τις σκέψεις του. Το επίτευγμα αποτελεί ορόσημο στην ιστορία της ιατρικής και ανοίγει νέους δρόμους στη φροντίδα των ασθενών που βρίσκονται σε πολύχρονη κατάσταση ασυνειδησίας.

Βρετανοί και Βέλγοι ερευνητές χρησιμοποίησαν μια συσκευή απεικόνισης του εγκεφάλου σε πραγματικό χρόνο (μαγνητική τομογραφία λειτουργικού συντονισμού - fMRI) και έδειξαν ότι ο βέλγος ασθενής, ο οποίος είχε υποστεί σοβαρό τραύμα στο κρανίο σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα το 2003, μπορούσε να σκέφτεται απαντήσεις του τύπου «ναι» και «όχι» σε ερωτήσεις που του έκαναν οι γιατροί (όπως π.χ. «είναι Τόμας το όνομα του πατέρα σου;"), αλλάζοντας με τη θέλησή του την εγκεφαλική δραστηριότητά του.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, το αποτέλεσμα της ανωτέρω έρευνας δείχνει ότι πρέπει να επαναξιολογηθούν πολλές περιπτώσεις ασθενών σε κατάσταση «φυτού» (που μοιάζει με το κώμα, αλλά δεν είναι ίδια, καθώς στη «φυτική» κατάσταση οι ασθενείς είναι ξύπνιοι, αλλά δεν έχουν επίγνωση λόγω σοβαρής εγκεφαλικής βλάβης) και να αλλάξει έτσι στο μέλλον ο τρόπος ιατρικής φροντίδας τους.

Οι ερευνητές δήλωσαν έκπληκτοι από τη δυνατότητα «επικοινωνίας» με τον ασθενή. «Μπορούσε να απαντήσει σωστά στις ερωτήσεις που του κάναμε, αλλάζοντας απλώς τις σκέψεις του», δήλωσε ο υπεύθυνος νευροεπιστήμων Άντριαν Όουεν του Συμβουλίου Ιατρικής Έρευνας του Κέιμπριτζ της Βρετανίας. «Όχι μόνο η έρευνά μας έδειξε ότι ο ασθενής δεν ήταν σε κατάσταση φυτού, αλλά, το σημαντικότερο, για πρώτη φορά μέσα σε πέντε χρόνια, βρήκε έναν τρόπο να επικοινωνήσει τις σκέψεις του στον έξω κόσμο».

Η έρευνα, που κράτησε τρία χρόνια, δημοσιεύτηκε στο έγκυρο ιατρικό περιοδικό «New England Journal of Medicine», σύμφωνα με το Γαλλικό πρακτορεία, το Ρόιτερ και το BBC. Οι επιστήμονες μελέτησαν συνολικά 54 περιπτώσεις ασθενών που είχαν χαρακτηριστεί «φυτά» και διαπίστωσαν μέσω της τομογραφίας fMRI ότι τρεις από αυτούς έδιναν σημάδια επίγνωσης (ο ένας ήταν ο 29χρονος, ο μόνος που τελικά μπόρεσε να επικοινωνήσει με τους γιατρούς με «ναι» και «όχι").

Ήταν η πρώτη φορά που η μαγνητική τομογραφία λειτουργικού συντονισμού δοκιμάστηκε σε ασθενείς που δεν μπορούν να μιλήσουν και να κινηθούν. Προς το παρόν πάντως, η μέθοδος δεν είναι έτοιμη για χρήση της σε νοσοκομεία.

Στο μέλλον, οι επιστήμονες ελπίζουν ότι θα βελτιώσουν την τεχνική, ώστε, πέρα από τα απλά «ναι» και «όχι», μερικοί τουλάχιστον από τους ασθενείς «φυτά» να μπορούν να εκφράζουν τις σκέψεις και τα συναισθήματά τους και να αποκτούν έναν υποτυπώδη έλεγχο στο περιβάλλον τους, αυξάνοντας, έστω και οριακά, την ποιότητα ζωής τους, σύμφωνα με τον δρα Steven Laureys του πανεπιστημίου της Λιέγης, ο οποίος ήταν επικεφαλής της βελγικής ερευνητικής ομάδας. Όπως είπε ο ίδιος, «τώρα πρέπει να καθίσουμε με τη δι-επιστημονική ιατρική κοινότητα και με νομικούς ειδικούς για να δούμε τι πρόκειται να κάνουμε από εδώ και πέρα».

Οι βροχές «εξαφάνισαν» αποτυπώματα δεινοσαύρων στη Βολιβία

Περίπου τριακόσια αποτυπώματα από δεινόσαυρους εξαφανίστηκαν εξαιτίας των κατακλυσμιαίων βροχοπτώσεων.

Περίπου 300 απολιθωμένα αποτυπώματα από δεινόσαυρους, ηλικίας 65 εκατομμυρίων ετών, εξαφανίστηκαν από παλαιοντολογικό πάρκο που βρίσκεται στην κεντρική Βολιβία εξαιτίας των κατολισθήσεων και της διάβρωσης του εδάφους που προκάλεσαν οι κατακλυσμιαίες βροχοπτώσεις των τελευταίων εβδομάδων, ανακοίνωσε χθες Τετάρτη ο διευθυντής του πάρκου.

Τα αποτυπώματα αυτά τιτανοσαύρων -γιγάντιοι φυτοφάγοι δεινόσαυροι (μήκούς 10 με 15 μέτρων) της Κρητιδικής Περιόδου- υπήρχαν σε πετρώδες τοίχωμα, τμήμα του οποίου μήκους 80 μέτρων κατέρρευσε την Τρίτη, λόγω της αστάθειας του εδάφους της περιοχής και της πρόσφατης κακοκαιρίας.

«Χάσαμε 300 αποτυπώματα», δήλωσε στη δημόσια τηλεόραση ο Ουίλμερ Αστέτ, διευθυντής του πάρκου «Parque Cretacio», το οποίο βρίσκεται κοντά στην πόλη Σούκρε και θεωρείται ως μία από τις σπουδαιότερες παγκοσμίως τοποθεσίες με απολιθωμένα αποτυπώματα δεινοσαύρων.

Στο πάρκο αυτό υπάρχουν περίπου 5.000 αποτυπώματα από 300 ξεχωριστά είδη δεινοσαύρων. Η πλειοψηφία από τα απολιθώματα αυτά βρίσκεται σε ένα τεράστιο αργιλώδες τοίχωμα μήκους άνω των 1,2 χιλιομέτρων.

Η συντήρηση όλου αυτού του τοιχώματος μπορεί να στοιχίζει έως και 30 εκατομμύρια δολάρια ετησίως, σημείωσε ο διευθυντής του πάρκου. Οι τοπικές αρχές ανακοίνωσαν ότι εξετάζονται μέτρα για να αποφευχθεί η πρόκληση περισσότερων βλαβών στο πάρκο.

Οι κατακλυσμιαίες βροχοπτώσεις των τελευταίων εβδομάδων σε πέντε επαρχίες στην ανατολική και κεντρική Βολιβία προκάλεσαν το θάνατο 10 ανθρώπων και οι πληγέντες από τις πλημμύρες υπολογίζονται σε 22.000, σύμφωνα με απολογισμό της κυβέρνησης, η οποία κήρυξε στις περιοχές που επλήγησαν κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Ληστεία για πέντε πακέτα τσιγάρα στη Θεσσαλονίκη

Ένας άγνωστος με την απειλή όπλου μπήκε χθες στις 22:10, σε ψιλικατζίδικο στην περιοχή της Τούμπας.

Ο άγνωστος πήρε πέντε πακέτα τσιγάρα και μικρό χρηματικό ποσό από το ταμείο.

Έκρηξη σε μονάδα παραγωγής εκρηκτικών στη Βουλγαρία

Τέσσερις τραυματίες, ο ένας από τους οποίους μεταφέρθηκε επειγόντως σε νοσοκομείο της Σόφιας, με τραύματα στο μάτι, είναι ο απολογισμός της πυρκαγιάς που ξέσπασε, έπειτα από έκρηξη που σημειώθηκε σε μονάδα παραγωγής και μεταποίησης εκρηκτικών υλών, κοντά στην πόλη Βίντιν, στη βορειοδυτική Βουλγαρία.

Όπως δήλωσαν στα βουλγάρικα μέσα ενημέρωσης τοπικοί φορείς, η πυρκαγιά ξέσπασε αργά χθες το βράδυ, για άγνωστους- μέχρι στιγμής- λόγους, στο εργοστάσιο «Μιντζούρ».

Την ώρα της πρώτης έκρηξης, από το σύνολο των 150 εργατών που απασχολούνται στη μονάδα, υπήρχαν μόλις 8-10 άτομα στο χώρο, σύμφωνα με τα βουλγαρικά μέσα ενημέρωσης.

Η πυρκαγιά προκάλεσε σειρά εκρήξεων, οι οποίες προκάλεσαν πανικό και τρόμο στους 800 κατοίκους του διπλανού χωριού «Γκόρνι Λομ».

Σύμφωνα με τον διοικητή της πυροσβεστικής υπηρεσίας, Καλίν Βούτσκοφ, η τρινιτροτολουόλη και οι υπόλοιπες εκρηκτικές ύλες βιομηχανικής χρήσεως, οι οποίες παράγονταν στη μονάδα, συνεχίζουν να προκαλούν -και σήμερα το πρωί- εκρήξεις, καθιστώντας από δύσκολη έως αδύνατη κάθε προσπάθεια των πυροσβεστών να θέσουν την κατάσταση υπό έλεγχο.

Ωστόσο, οι τακτικές μετρήσεις στην ατμόσφαιρα δεν «περιέχουν» ενδείξεις μόλυνσης που να δικαιολογούν την εφαρμογή των σχεδίων εκκένωσης του χωριού, σύμφωνα με τον διοικητή της περιφέρειας Βίντιν Πλάμεν Στέφανοφ.

Στο μεταξύ, ο υφυπουργός Άμυνας, Βαλεντίν Ράντεφ, σε δηλώσεις στο ειδησεογραφικό πρακτορείο «Φόκους», εκτίμησε πως η πιθανότερη εκδοχή για τις εκρήξεις, είναι η πυροδότηση των εκρηκτικών υλικών από σπίθα, η οποία προκλήθηκε από τεχνική βλάβη σε κάποιο από τα μηχανήματα της μονάδας.

Στάση εργασίας αύριο στον ΗΣΑΠ

Από τις 11 το πρωί μέχρι τις 3 το μεσημέρι.

Τετράωρη στάση εργασίας από τις 11 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι της Παρασκευής, 5 Φεβρουαρίου, έχουν εξαγγείλει τα σωματεία των εργαζομένων στον Ηλεκτρικό Σιδηρόδρομο, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις συνεχιζόμενες επιθέσεις κατά του προσωπικού από ομάδες νεαρών (γκράφιτι).

Εξάλλου, από τη διοίκηση του ΗΣΑΠ ανακοινώθηκε ότι λόγω εργασιών ανακαίνισης της Σιδηροδρομικής Γραμμής το Σάββατο 6 και την Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2010 θα παραμείνει κλειστό το τμήμα Ομόνοια-Άνω Πατήσια.

Για το τμήμα Ομόνοια-Αττική η εξυπηρέτηση θα γίνεται από τη γραμμή 2 του Μετρό, ενώ για το τμήμα Αττική-Άνω Πατήσια η εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού θα γίνεται από τη λεωφορειακή γραμμή Χ8.

Υπενθυμίζεται επίσης ότι έως Πέμπτη 1 Απριλίου, θα παραμείνει εκτός λειτουργίας το τμήμα Καλλιθέα-Φάληρο, για το οποίο η εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού θα γίνεται με την λεωφορειακή γραμμή Χ13.

Αγρότες απέκλεισαν τη βόρεια Πύλη της ΔΕΘ


Μια αντιπροσωπεία αγροτών από περιοχές της Χαλκιδικής, απέκλεισε με 12 τρακτέρ, σήμερα το πρωί, συμβολικά και επί περίπου 10 λεπτά της ώρας, τη βόρεια Πύλη της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ).

Μάλιστα, οι παραγωγοί προχώρησαν στην ενέργειά τους αυτή, τη χρονική στιγμή κατά την οποία είχε αρχίσει η ξενάγηση της υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κατερίνας Μπατζελή, στους χώρους της 23ης Agrotica.

Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος των αγροτών Ζαφείρης Καζάκης, θέλησαν με τη συγκεκριμένη κίνησή τους να διαμαρτυρηθούν για το γεγονός ότι η κ. Μπατζελή αρνήθηκε να τους συναντήσει, χτες βράδυ, κατά την άφιξή της στη Θεσσαλονίκη.

«Θέλαμε», ισχυρίστηκε ο κ. Καζάκης, «να εκθέσουμε τα αιτήματά μας και να ζητήσουμε διευκρινίσεις και για τα θεσμικά μέτρα που εξήγγειλε, διότι τα περισσότερα από αυτά είναι έωλα και χωρίς χρονοδιάγραμμα υλοποίησης αλλά η κυρία υπουργός μας απέφυγε».

Οι παραγωγοί -ήταν αντιπροσωπεία από τις περιοχές Νέα Τρίγλια, Γαλάτιστα, Καλύβες και Ορμύλια- που έφτασαν στο κέντρο της Θεσσαλονίκης με τα τρακτέρ τους και με συνοδεία περιπολικών της αστυνομίας, είχαν ξεκινήσει από την αερογέφυρα της Θέρμης.

Το συγκεκριμένο οδικό κόμβο τον είχαν αποκλείσει, χτες βράδυ, σε ένδειξη διαμαρτυρίας και για περίπου δύο ώρες. Γύρω στο μεσημέρι, προτίθενται να αποχωρήσουν από τη βόρεια Πύλη της ΔΕΘ και να επιστρέψουν στην αερογέφυρα, όπου θα συνεδριάσει η συντονιστική τους επιτροπή, ώστε να αποφασίσει τη συνέχιση ή μη των κινητοποιήσεών τους.

Επίσης, γύρω στο μεσημέρι, η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων προτίθεται να συναντηθεί μέσα στο χώρο της ΔΕΘ με αντιπροσωπεία των Νέων Αγροτών και στη συνέχεια θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου.

4.450 συλλήψεις σε ένα μήνα στην Αττική

24 όπλα, πάνω από 20 κιλά ναρκωτικά, περισσότερα από 3.000 ναρκωτικά χάπια και πολλά... άλλα είχαν πάνω τους οι εγκληματίες που βρίσκονται πλέον στο κρατητήριο.
Τα στοιχεία, που αφορούν μόνο στη δράση των υπηρεσιών της ΓΑΔΑ, αρκούν για να δείξουν το εύρος της εγκληματικότητας.

Μπορεί οι μισοί από τους συλληφθέντες να είναι λαθρομετανάστες ή τζογαδόροι και παραβάτες υγειονομικών διατάξεων, όμως υπάρχουν και 500 ληστές, διαρρήκτες και δολοφόνοι, που μέχρι πριν λίγες μέρες κυκλοφορούσαν ελεύθεροι.

Ο Ηλιος ξύπνησε και απειλεί με μπλακάουτ τον πλανήτη

Επειτα από μακρό διάστημα ύφεσης της ηλιακής δραστηριότητας οι επιστήμονες εντόπισαν τα πρώτα σημάδια που δείχνουν ότι ο Ηλιος αφυπνίζεται και θα αρχίσει σύντομα να ενεργοποιείται με τρόπο τέτοιο που είναι πιθανό να προκληθούν προβλήματα στα τηλεπικοινωνιακά και ηλεκτρικά δίκτυα της Γης.

Οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι άρχισαν να κάνουν και πάλι την εμφάνισή τους στο μητρικό μας άστρο οι εντυπωσιακές ηλιακές κηλίδες. Πρόκειται για ψυχρά, σκοτεινά σημεία που προκαλούνται από διαταραχές του ηλιακού μαγνητικού πεδίου. Ο αριθμός τους αυξομειώνεται (από το ελάχιστο στο μέγιστο και ξανά στο ελάχιστο) κάθε περίπου 11 χρόνια- ίδια χρονική περίοδος που μεσολαβεί ανάμεσα στην αντιστροφή των μαγνητικών πόλων του Ηλιου.

Πρόκειται για το φαινόμενο που ονομάζεται «ηλιακός κύκλος». Οι κηλίδες συνδέονται άμεσα με τη δημιουργία των λεγόμενων ηλιακών (ή μαγνητικών) καταιγίδων που επηρεάζουν τις τηλεπικοινωνίες και τα ηλεκτρικά δίκτυα στη Γη. Σύμφωνα μάλιστα με τους επιστήμονες, το φαινόμενο θα ενταθεί και πιθανώς να κορυφωθεί μέσα στο 2012, γεγονός που προκάλεσε ανησυχία για την ομαλή διεξαγωγή (και κυρίως μετάδοση) των Ολυμπιακών Αγώνων που θα γίνουν σε δύο χρόνια στο Λονδίνο. «Ο Ηλιος δείχνει να ξυπνάει. Εχουν αρχίσει να επανεμφανίζονται οι ηλιακές κηλίδες και εντοπίσαμε τις πρώτες μεγάλες ηλιακές φλόγες του νέου κύκλου» αναφέρει ο Ρίτσαρντ Χάρισον, επικεφαλής του τμήματος Διαστημικής Φυσικής του Rutherford Αppleton Laboratory στη Βρετανία.

Η ηλιακή δραστηριότητα προκαλεί τις ηλιακές καταιγίδες, οι οποίες είναι στην ουσία γιγαντιαία ρεύματα ύλης που ξεχύνονται αδιάκοπα από τον Ηλιο παρασύροντας μαζί τους και το μαγνητικό πεδίο του. Τα ρεύματα αυτά μετακινούνται στο διαστημικό κενό με απίστευτη ταχύτητα (ένα-τρία εκατομμύρια χλμ. ανά ώρα) και όταν φτάνουν στη Γη προκαλούν διάφορα φυσικά φαινόμενα (π.χ. το βόρειο σέλας), ενώ επίσης «χτυπούν» τα τηλεπικοινωνιακά και ηλεκτρικά δίκτυα. Στο παρελθόν ηλιακές καταιγίδες έχουν προκαλέσει σοβαρά προβλήματα, όπως το μεγάλο μπλακάουτ στο Κεμπέκ του Καναδά που διήρκεσε εννέα ώρες.

tovima

Το χημικό που καίει το λίπος

Αμερικανοί επιστήμονες ανακάλυψαν έναν νέο τρόπο για να «ξεγελάσουν» τον οργανισμό ώστε να καίει περισσότερο λίπος. Ποντίκια τα οποία έλαβαν το χημικό που μπλοκάρει τη δράση ενός ενζύμου, της Fyn κινάσης, έκαψαν περισσότερο λίπος και κατανάλωσαν περισσότερη ενέργεια, με αποτέλεσμα να χάσουν βάρος.

Τα νέα ευρήματα μαρτυρούν ότι η Fyn κινάση μπορεί να αποτελέσει στόχο για την ανάπτυξη νέου είδους φαρμάκων ενάντια στο περιττό βάρος, σημειώνουν οι ερευνητές του Κολεγίου Ιατρικής και Νευροεπιστημών Αλμπερτ Αϊνστάιν, στο επιστημονικό έντυπο «Cell Μetabolism». « Οταν υπάρχει ανισορροπία μεταξύ του τι τρώμε και της ενέργειας που καταναλώνουμε, το αποτέλεσμα είναι η παχυσαρκία» ανέφερε η επικεφαλής της μελέτης Κλερ Μπάστι και συμπλήρωσε: «Ανακαλύψαμε τώρα έναν νέο μηχανισμό προκειμένου να βοηθήσουμε το σώμα να καταναλώσει περισσότερη ενέργεια».

Οι γονείς δεν συνειδητοποιούν ότι τα παιδιά τους είναι υπέρβαρα

Οι μισές μητέρες και οι τέσσερις στους δέκα πατέρες δεν αναγνωρίζουν ότι το τετράχρονο ή πεντάχρονο παιδί τους είναι παχύσαρκο, ενώ το 75% των μαμάδων και το 77% των μπαμπάδων δεν αναγνωρίζουν ότι τα παιδιά τους έχουν βάρος παραπάνω από το κανονικό, είναι δηλαδή υπέρβαρα, σύμφωνα με μια νέα ολλανδική επιστημονική έρευνα.

Η έρευνα, στην οποία συμμετείχαν 800 γονείς και 439 παιδιά, έγινε από ερευνητές του Ιατρικού Κέντρου του πανεπιστημίου του Γκρόνιγκεν υπό τον
καθηγητή Πίτερ Σάουερ του τμήματος παιδιατρικής και δημοσιεύτηκε στο παιδιατρικό περιοδικό «Acta Paediatrica». Το 5% των παιδιών του δείγματος
κρίθηκαν υπέρβαρα, το 4% παχύσαρκα και τα υπόλοιπα κανονικού βάρους.

Η μελέτη, μεταξύ άλλων, έδειξε ότι:

- Οι γονείς των παχύσαρκων και των υπέρβαρων παιδιών είναι σημαντικά βαρύτεροι από τους γονείς των παιδιών με κανονικό βάρος, άρα το πρόβλημα πάχους των παιδιών συχνά σχετίζεται με το πρόβλημα των γονιών.

Λουκάνικο μήκους 1.500 μέτρων στο Διδυμότειχο


Ένα λουκάνικο, μήκους 1.500 μέτρων, ψήνεται από το πρωί σε πέντε υπαίθριες ψησταριές του δήμου Διδυμοτείχου, στο νομό Έβρου. Το λουκάνικο μοιράζεται στους κατοίκους και τους επισκέπτες στο πλαίσιο εορτασμού της Τσικνοπέμπτης.

Είναι η τρίτη χρονιά που ο δήμος Διδυμοτείχου ψήνει το τεράστιο παραδοσιακό λουκάνικο, ωστόσο φέτος το μήκος του αυξήθηκε κατά 500 μέτρα.

Στο μεταξύ, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή και λόγω του χιονιού που υπάρχει στην πόλη το Πολιτιστικό Κέντρο του δήμου Διδυμοτείχου αποφάσισε να ματαιώσει τις προγραμματισμένες υπαίθριες εκδηλώσεις.

Αναμένουν χτύπημα της Αλ Κάιντα οι ΗΠΑ

Βέβαιη θεωρούν οι αρχηγοί της CΙΑ και του FΒΙ μια νέα τρομοκρατική απόπειρα της Αλ Κάιντα εναντίον των ΗΠΑ ως τον Ιούλιο.

Ενημερώνοντας χθες επιτροπή της Γερουσίας των ΗΠΑ, οι επικεφαλής των δύο μυστικών υπηρεσιών, ο Λίο Πανέτα της CΙΑ και ο Ρόμπερτ Μιούλερ του FΒΙ ξεκαθάρισαν ότι η απειλή από την Αλ Κάιντα εντός των προσεχών 3-6 μηνών είναι υπαρκτή και σοβαρή.

«Αυτό που με κρατάει ξύπνιο τις νύκτες είναι ότι ως το καλοκαίρι η Αλ Κάιντα, οι σύμμαχοί της και οι πυρήνες της μπορούν άνετα να χτυπήσουν τις ΗΠΑ» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Πανέτα, τονίζοντας ότι η τρομοκρατική οργάνωση έχει υιοθετήσει νέες μεθόδους ώστε να μην εντοπίζονται εύκολα τα σχέδιά της.

Εκτίμησε ότι το δίκτυο του Οσάμα μπιν Λάντεν έχει απο φασίσει να μην πραγματοποιεί μεγάλης κλίμακας επιθέσεις με πολλά μέλη, αλλά να χρησιμοποιεί μεμονωμένα άτομα χωρίς ύποπτο παρελθόν σε επιθέσεις μικρότερης κλίμακας.


Εφερε μάλιστα ως παράδειγμα της αλλαγής αυτής την απόπειρα που σημειώθηκε στο αεροσκάφος της Delta Αirlines ανήμερα τα Χριστούγεννα του 2009 από τον νεαρό Νιγηριανό Ουμάρ Φαρούκ Αμπντουλμουταλάμπ, ο οποίος δεν είχε ιστορικό συμμετοχής σε τρομοκρατική οργάνωση και είχε στην κατοχή του αμερικανική βίζα.

«Η κύρια απειλή, τη στιγμή αυτή, δεν είναι μια ενδεχόμενη επίθεση σε αμερικανικό έδαφος, σαν εκείνη της 11ης Σεπτεμβρίου του 2001. Είναι το γεγονός ότι η Αλ Κάιντα βρίσκει συνεχώς νέες μεθόδους για επιθέσεις, που είναι πιο δύσκολο να εντοπιστούν από τις δικές μας μυστικές υπηρεσίες» είπε ο «τσάρος» όλων των υπηρεσιών Ασφαλείας των ΗΠΑ Ντένις Μπλερ.

Εξώδικο σε Alter και Star έστειλαν Μενεγάκη-Λάτσιος

Εξώδικο έστειλαν χθές το βράδυ η Ελένη Μενεγάκη και ο Γιάννης Λάτσιος προς τα κανάλια εθνικής εμβέλειας Alter και Star. Επιβεβαιώνοντας το ρεπορτάζ του “Gossip-tv.gr”, το πρώην ζευγάρι αποφάσισε να χειριστεί την υπεροβολική έκθεση του θέματος του διαζυγίου νομικά, κάνοντας το πρώτο βήμα με την αποστολή εξωδίκου σε δυο κανάλια.

Αν αυτοί οι δυο σταθμοί δεν "συμμορφωθούν" η Ελένη Μενεγάκη και ο Γιάννης Λάτσιος θα προσφύγουν στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων καθώς και στο Εθνικό Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο, προκειμένου να διαφυλάξουν την προσωπική ζωή τόσο των ίδιων όσο και των παιδιών τους. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε το γεγονός ότι από χθες το βράδυ εξαφανίστηκαν ως δια μαγείας κάμερες και links από το σπίτι του πρώην ζευγαριού στα Μελίσσια αλλά και έξω από τα studios "Pro", όπου γίνονται τα γυρίσματα της εκπομπής την Ελένης Μενεγάκη.

Το πρώην ζευγάρι ελπίζει το θέμα να τελειώσει εδώ, έτσι ώστε να προχωρήσει ήρεμο και αναπόσπαστο στις τυπικές διαδικασίες του διαζυγίου του.

gossip-tv

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕ Ο ΣΟΥΠΕΡ ΔΙΣΚΟΣ ''RUMOURS'' ΤΩΝ FLEEDWOOD MAC






1977:
Κυκλοφορεί το άλμπουμ των Fleedwood Mac «Rumours», ένα από τα πιο επιτυχημένα όλων των εποχών.

ΤΑΜΕΙΟΟΟΟΟΟΟ . . . ΑΠΟΛΥΤΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΙΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΜΑΣ


ΟΙ ΣΗΜΕΡΙΝΕΣ ΜΑΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ

IΝΤΕΡ - ΦΙΟΡΕΝΤΙΝA 1 1,55

ΑΝΤΕΡΛΕΧΤ - ΚΛΑΜΠ ΜΠΡΙΖ 1 1,65

ΜΠΕΝΦΙΚΑ - ΛΕΪΡΙΑ 1 1,20

ΣΕΒΙΛΛΗ - ΧΕΤΑΦΕ 1 1,60

ΣΟΣΟ - ΛΕ ΜΑΝ 1 1,80

ΦΟΥΛΑΜ - ΠΟΡΤΣΜΟΥΘ 1 1,60

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΟΜΠΑΜΑ ΣΤΟ Y O U T U B E

Τα αποτελέσματα στην Ευρωλίγκα













2η Αγωνιστική (3-4/2/2010)

5ος Όμιλος

Παρτιζάν (Σερβία)-Μπαρτσελόνα (Ισπανία) 67-66 (παρ.), (61-61 κ.α.)
Μαρούσι (ΕΛΛΑΔΑ)-Παναθηναϊκός (ΕΛΛΑΔΑ) 4/2

Βαθμολογία

Ν-Η Β.

Παρτιζάν 2-0 4
Μπαρτσελόνα 1-1 3
Παναθηναϊκός 0-1 1
Μαρούσι 0-1 1

6ος Όμιλος

Εφές Πίλσεν (Τουρκία)-Σιένα (Ιταλία) 88-78
Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ισραήλ)-Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία) 4/2

Βαθμολογία

Ν-Η Β.

Εφές 1-1 3
Σιένα 1-1 3
Ρεάλ 1-0 2
Μακάμπι 0-1 1

7ος Όμιλος

Ζαλγκίρις (Λιθουανία)-ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ρωσία) 68-83
Ουνικάχα Μάλαγα (Ισπανία)-Προκόμ Τρεφλ (Πολωνία) 50-70

Βαθμολογία

Ν-Η Β.

ΤΣΣΚΑ 2-0 4
Προκόμ 2-0 4
Ουνικάχα 0-2 2
Ζαλγκίρις 0-2 2

8ος Όμιλος

Ολυμπιακός (ΕΛΛΑΔΑ)-Κίμκι (Ρωσία) 87-69
Τσιμπόνα (Κροατία)-Κάχα Λαμποράλ (Ισπανία) 4/2

Βαθμολογία

Ν-Η Β.

Ολυμπιακός 2-0 4
Κίμκι 1-1 3
Κάχα Λαμποράλ 0-1 1
Τσιμπόνα 0-1 1

Οι "Χρυσές Ενδεκάδες"

Τις "Χρυσές Ενδεκάδες" κάθε μιας από τις πέντε δεκαετίες του πρωταθλήματος της Α' Εθνικής αποκάλυψε την Τετάρτη το βράδυ στο Μέγαρο Μουσικής ο ΣΚΑΪ και η Σούπερ Λίγκα.

Δεκαετία 1960-1970:

"Xρυσή ενδεκάδα": Οικονομόπουλος Γκαϊτατζής, Καμάρας, Λουκανίδης, Πολυχρονίου Γιούτσος, Δομάζος, Παπαεμανουήλ, Σαραβάκος Θ., Νεστορίδης, Σιδέρης

Αρχηγός: Δομάζος

Προπονητής: Στέφαν Μπόμπεκ.

Δεκαετία 1970-1980

"Xρυσή ενδεκάδα": Κελεσίδης, Γούναρης, Ιωσηφίδης, Καψής, Νικολάου Αρδίζογλου, Δελικάρης, Κούδας, Παπαιωάνου, Μαύρος, Μπάγεβιτς

Αρχηγός: Κούδας

Προπονητής: Λάκης Πετρόπουλος

Δεκαετία 1980-1990

"Xρυσή ενδεκάδα": Σαργκάνης, Βαμβακούλας, Καρούλιας, Κυράστας, Μητσιμπόνας Κούης, Παπαιωάννου, Χουάν Ραμόν Ρότσα, Χατζηπαναγής Αναστόπουλος, Σαραβάκος.

Αρχηγός: Χατζηπαναγής

Προπονητής: Γκμοχ

Δεκαετία 1990-1999

"Xρυσή ενδεκάδα": Βάντζικ, Αποστολάκης, Γεωργάτος, Καλλιτζάκης, Μανωλάς, Καραπιάλης, Κωφίδης, Σαβέφσκι, Τσιάρτας, Βαζέχα, Αλεξανδρής

Αρχηγός: Βαζέχα

Προπονητής: Ντούσαν Μπάγεβιτς

Δεκαετία 2000-2009

"Xρυσή ενδεκάδα": Νικοπολίδης, Άντζας, Καψής, Νταμπίζας, Χένρικσεν, Ζαγοράκης, Καραγκούνης, Ριβάλντο, Τζόρτζεβιτς, Νικολαϊδης, Τζιοβάνι

Αρχηγός: Θοδωρής Ζαγοράκης

Προπονητής: Φερνάντο Σάντος

Ειδικές βραβεύσεις:

Πρώτος Έλληνας σκόρερ: Θωμάς Μαύρος

Πρώτος ξένος σκόρερ: Κριστόφ Βαζέχα

Πρώτος σε συμμετοχές: Μίμης Δομάζος

Προπονητής με περισσότερους αγώνες και νίκες: Ντούσαν Μπάγεβιτς

Πατέρας - Υιος: Άνθιμος και Μιχάλης Καψής / Θανάσης και Δημήτρης Σαραβάκος.

Ίντερ - Φιορεντίνα 1-0 (goal)

Κυκλοφόρησε το Everybody Hurts