Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2010

Με τα παράθυρα κλειστά στην περιοχή του Καυταντζογλείου

Μέτρα για την αντιμετώπιση του έντονου προβλήματος ηχορρύπανσης, του κυκλοφοριακού και της στάθμευσης στην περιοχή του Καυταντζογλείου προτίθενται να λάβουν η νομαρχία και ο δήμος Θεσσαλονίκης. Οι κάτοικοι της περιοχής, όποτε έχει αγώνα ή εκδήλωση στο Καυταντζόγλειο και το Ιβανώφειο ή συναυλία στο Θέατρο Γης, δεν μπορούν να καθίσουν στα σπίτια τους.

Το καλοκαίρι τα παράθυρα μένουν ερμητικά κλειστά, ενώ είναι αδύνατη η εξεύρεση χώρου στάθμευσης ή ακόμη και η κυκλοφορία πεζών και άλλων οχημάτων, καθώς τα πάντα φρακάρουν. Οι διαμαρτυρίες των περιοίκων είναι έντονες και χρόνιες. Σε συνδυασμό με το μεγάλο όγκο απορριμμάτων που συσσωρεύονται κάθε φορά που υπάρχει συγκέντρωση θεατών, η καθημερινότητα των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής γίνεται... αβίωτη.

Το πρόβλημα υπάρχει στα όρια δύο δήμων: Θεσσαλονίκης και Τριανδρίας. Την πρωτοβουλία για την επίλυσή του ανέλαβε ο κεντρικός δήμος, ενώ το νομαρχιακό συμβούλιο ενέκρινε τη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων. Η επίλυση του προβλήματος αναμένεται να προέλθει μέσα από την υλοποίηση πάρκινγκ 1.100 θέσεων. Ωστόσο, πάρκινγκ που είχε αρχίσει να γίνεται σε χώρο δέκα στρεμμάτων στο Θέατρο Γης, είχε εγκαταλειφθεί από το 2004, αφού επρόκειτο για ένα εκ των ολυμπιακών έργων που δεν έγιναν ποτέ...

Ο δήμος Τριανδρίας έχει γνωμοδοτήσει θετικά επίσης για το έργο, ενώ σε σχετική εισήγησή του προς τη νομαρχία αναφέρει πως «το βασικότερο πρόβλημα κατά τη διάρκεια των συναυλιών είναι η ηχορρύπανση. Ενα δεύτερο πρόβλημα, πολύ σοβαρό επίσης, είναι το θέμα της στάθμευσης των αυτοκινήτων. Η στάθμευσή τους επί της οδού Κατσιμίδη, όπως αναφέρεται στη μελέτη, έστω και με την ανοχή της Αστυνομίας δε δίνει λύση στο πρόβλημα. Κατά το σχεδιασμό των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 υπήρχε η πρόταση για την κατασκευή του χώρου στάθμευσης αυτοκινήτων του Θεάτρου Γης. Πρόκειται για χώρο δέκα στρεμμάτων, που είχε ξεκινήσει η εκτέλεση του έργου, επειδή όμως δεν είχε προηγηθεί η αναγκαστική απαλλοτρίωση του χώρου, οι ιδιοκτήτες κατέθεσαν αγωγή ασφαλιστικών μέτρων και η κατασκευή του έργου διακόπηκε βίαια». Ο δήμος Τριανδρίας ζητά η νομαρχία να απαλλοτριώσει το οικόπεδο και να πληρώσει τις απαιτούμενες μελέτες, ώστε να γίνει το πάρκινγκ και να μη μείνει μόνο στο έργο το οποίο προωθεί ο δήμος Θεσσαλονίκης.

agelioforos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου