Πέμπτη, 4 Φεβρουαρίου 2010

Διαδικτυακή κάμερα έσωσε χαμένο τουρίστα στη Βόρεια Θάλασσα

Ένας Γερμανός τουρίστας που χάθηκε στους επιπλέοντες πάγους της Βόρειας Θάλασσας σώθηκε όταν τον εντόπισε μια γυναίκα που θαύμαζε το ηλιοβασίλεμα σε μια διαδικτυακή κάμερα, ανακοίνωσε η γερμανική αστυνομία.

Ο τουρίστας είχε ανέβει σε ένα κομμάτι πάγου έξω από τις ακτές σε μια προσπάθεια να φωτογραφήσει και ο ίδιος τη δύση του ήλιου κοντά στην πόλη Ζανκτ Πέτερ-Όρντινγκ. Αποπροσανατολίστηκε, δεν μπορούσε να βρει το δρόμο για την ακτή και τελικά άρχισε να ανάβει το φλας της φωτογραφικής μηχανής του για να τραβήξει την προσοχή.

Πράγματι, οι λάμψεις τράβηξαν την προσοχή μιας γυναίκας που βρισκόταν εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά, στη νότια Γερμανία, και παρακολουθούσε το ίδιο τοπίο από τον υπολογιστή της. Ειδοποίησε αμέσως την αστυνομία, η οποία εντόπισε το χαμένο τουρίστα και του έδειξε το σωστό δρόμο αναβοσβήνοντας τα φώτα ενός περιπολικού.

Οι ταυτότητες του τουρίστα και της γυναίκας που τον έσωσε δεν δημοσιοποιήθηκαν, ενώ οι εικόνες που μετέδωσε η διαδικτυακή κάμερα διαγράφηκαν πριν έρθει η ιστορία στο φως.

in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου