Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2010

Μπάντοβιτς: «Μπορούμε το πρωτάθλημα»

Αισιόδοξος για την κατάκτηση του πρωταθλήματος παρά το -6 από τον πρώτο Παναθηναϊκό είναι ο Μπόζινταρ Μπάντοβιτς. Ο προπονητής του Ολυμπιακού σε συνέντευξη που παραχώρησε στο «gazzetta.gr» μίλησε μεταξύ άλλων για το επεισόδιο μεταξύ του Γιάννη Παπαδόπουλου αλλά και για τη συνέχεια της ομάδας στη φετινή αγωνιστική περίοδο.

Αποσπάσματα από τα όσα είπε ο τεχνικός των Πειραιωτών:

- Κύριε Μπάντοβιτς η νίκη επί του Πανιωνίου ήταν μια... ανάσα για την συνέχεια;
«Πιστεύω ότι όσο παίζαμε 11 εναντίον 11 δείξαμε καλά στοιχεία. Ήμασταν πιο οργανωμένοι από τον αντίπαλό μας. Βγάλαμε κάποιες φάσεις. Σταθήκαμε καλά στο χρονικό διάστημα που αγωνιζόμασταν με 11 ποδοσφαιριστές ενώ και οι αλλαγές βοήθησαν. Πήγαμε καλά και ο Πανιώνιος απλά είχε 1-2 καλές φάσεις προς το τέλος. Ήταν εγκλωβισμένος. Ήταν μία καλή νίκη έτσι όπως ήρθε. Μία νίκη που μας φτιάχνει την ψυχολογία. Την κάνει καλύτερη».

- Το σχόλιο σας για το επεισόδιο ανάμεσα στο Ντιόγο και τον Γιάννη Παπαδόπουλο.

«Κοιτάξτε. Αυτά συμβαίνουν και στις καλύτερες οικογένειες. Πάντα θα υπάρχουν εντάσεις. Και παλαιότερα υπήρχαν εντάσεις στην ομάδα. Μετά από κάτι τέτοιο την επόμενη μέρα ξυπνάς και βλέπεις το τι έχεις κάνει. Οι δύο παίκτες έχουν παραπεμφθεί στην διοίκηση. Αυτή θ' αποφασίσει για το τι θα γίνει».

- Με εξαίρεση το συγκεκριμένο περιστατικό εσείς είστε ικανοποιημένος από την γενικότερη προσπάθεια των παικτών σας;
«Ναι είμαι πολύ ευχαριστημένος. Για δύο εβδομάδες όλοι προσπαθούν πάρα πολύ. Θέλουν όλοι τους να δείξουν ότι μπορούν να παίξουν. Πιστεύω ότι αυτή η θέληση και το πάθος έβγαλε νεύρα και γι' αυτό έγινε ότι έγινε. Αυτά όμως συμβαίνουν παντού. Ακόμη και στο σπίτι μας και στην οικογένειά μας μπορούν να γίνουν». 

- Κατά την γνώμη σας ο Ολυμπιακός μπορεί ν' ανατρέψει το -6 και στο τέλος να κατακτήσει τον τίτλο;
«Πριν από 5-6 παιχνίδια ήμασταν πρώτοι. Γιατί να μην γίνεται; Γιατί να μην μπορεί να συμβεί; Όλα γίνονται στο ποδόσφαιρο! Πρέπει να το πιστέψουμε ότι μπορούμε. Πρέπει να δουλέψουμε σκληρά και να τα δώσουμε όλα. Όσο υπάρχει ελπίδα για τον τίτλο εμείς θα πρέπει να την διεκδικήσουμε».

- Όπως βλέπετε αυτήν την στιγμή την ομάδα περιμένετε καλύτερη συνέχεια;
«Δεν παίζουμε σύμφωνα με τις δυνατότητές μας αυτήν την στιγμή. Η ομάδα θέλει δουλειά και υπομονή. Εμείς προσπαθούμε μέσα από την προπόνηση να δώσουμε πράγματα, όμως δεν μπορείς από την μία στιγμή στην άλλη να τα πεις και να τα μεταφέρεις όλα στους παίκτες».

- Προσβλέπετε σε καλύτερη συνέχεια;
«Εμείς παιχνίδι με παιχνίδι μπορούμε να γινόμαστε καλύτεροι. Θα πηγαίνουμε βήμα βήμα. Σιγά σιγά κάποια πράγματα θα μας βγαίνουν. Με τον Πανιώνιο είχαμε καλύτερη εικόνα σε σχέση με προηγούμενα ματς και τα παιδιά έδειξαν θετικά στοιχεία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου