Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2009

Αλμούνια: Νέες δηλώσεις για την ελληνική οικονομία

Eπανήλθε με νέες δηλώσεις του από τις Βρυξέλλες, για την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας ο Επίτροπος, αρμόδιος για θέματα οικονομίας, Χοακίν Αλμούνια. Σε ανακοίνωση που εκδόθηκε το βράδυ της Τρίτης στις Βρυξέλλες, ο κ. Αλμούνια αναφέρει ότι: "Σημειώνουμε ότι η βιωσιμότητα των δημόσιων οικονομικών της Ελλάδας κεντρίζει την προσοχή των χρηματοπιστωτικών αγορών και των οίκων αξιολόγησης. Μια δύσκολη κατάσταση σε ένα κράτος μέλος της ευρωζώνης είναι θέμα κοινής ανησυχίας ολόκληρης της Ζώνης του Ευρώ. Είναι ξεκάθαρο ότι η Ελλάδα αντιμετωπίζει ουσιαστικές και δημοσιονομικές προκλήσεις. Η ελληνική κυβέρνηση έχει δεσμευτεί ενώπιον της Επιτροπής και του Eurogroup για την αποκατάσταση των δημόσιων οικονομικών της. Το σχέδιο του προϋπολογισμού που υιοθετήθηκε στις 20 Νοεμβρίου είναι ένα σημαντικό βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση, αλλά απαιτούνται περισσότερα μέτρα. Η Επιτροπή θα συνεχίσει να παρακολουθεί την κατάσταση στην Ελλάδα από κοντά, σε στενή επαφή με τον πρόεδρο του Eurogroup και δηλώνει έτοιμη να βοηθήσει την ελληνική κυβέρνηση στην εφαρμογή ενός συνολικού προγράμματος σταθεροποίησης και μεταρρυθμίσεων, στο πλαίσιο των όσων προβλέπει η Συνθήκη για τα κράτη μέλη της ευρωζώνης".

Παράλληλα ο Γκι Σουλέρ, εκπρόσωπος του προέδρου του Συμβουλίου των υπουργών των Οικονομικών της ευρωζώνης Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ, δήλωσε την Τρίτη ότι "δεν υπάρχει υποψία χρεοκοπίας σε ό,τι αφορά την Ελλάδα. Ισχύουν οι δηλώσεις του κ. Γιουνκέρ της περασμένης εβδομάδας".

Αναζήτηση σε πραγματικό χρόνο από τη Google

Η Google προχώρησε αυτή την εβδομάδα σε μια σημαντική αναβάθμιση της μηχανής αναζήτησης, προσφέροντας στους χρήστες ένα νέο χαρακτηριστικό που κάνει ακόμα πιο χρηστική την υπηρεσία. Η αναζήτηση σε πραγματικό χρόνο σημαίνει ότι πέρα από τα συνήθη αποτελέσματα που παίρνει ο χρήστης, εμφανίζεται κι ένα live feed με όλα τα τελευταία δεδομένα γύρω από το θέμα της αναζήτησης.

Ουσιαστικά, η Google έχει προσθέσει ένα διακριτό παράθυρο στη λίστα, όπου "τρέχουν" τα τελευταία αποτελέσματα με βάση τις λέξεις-κλειδιά που έχει εισαγάγει ο χρήστης. Το παράθυρο αυτό περιλαμβάνει και μια scroll bar, η οποία δίνει στο χρήστη τη δυνατότητα να ανατρέξει σε αποτελέσματα που εμφανίστηκαν λίγο πριν κι έχουν καλυφθεί από νέα. Στα "ζωντανά" αποτελέσματα περιλαμβάνονται και δημοσιεύσεις σε υπηρεσίες κοινωνικής δικτύωσης, όπως το Twitter.

Η ενσωμάτωση στη μηχανή αναζήτησης γίνεται σταδιακά η διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στις επόμενες ημέρες. Μπορείτε να πάρετε μια πρώτη γεύση από το νέο χαρακτηριστικό, ρίχνοντας μια ματιά σε αυτή τη σελίδα.

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΡΑ ΠΕΘΑΝΕ Ο Τζον Λένον 1940 – 1980





Τραγουδοποιός, μουσικός, συγγραφέας και αγωνιστής της ειρήνης, που έγινε παγκόσμια γνωστός ως μέλος των Beatles.

Ο Τζον Ουίνστον Λένον γεννήθηκε στο Λίβερπουλ στις 9 Οκτωβρίου 1940, κατά τη διάρκεια ενός βομβαρδισμού της πόλης από τη «Λουφτβάφε». Ο πατέρας του Άλφρεντ ήταν ναυτικός και η μητέρα του Τζούλια χορεύτρια σε τοπικά κλαμπ. Το όνομα Τζον του δόθηκε προς τιμήν του παππού του και το Ουίνστον προς τιμήν του βρετανού πρωθυπουργού Ουίνστον Τσόρτσιλ.

Μετά τον χωρισμό των γονιών του, ο νεαρός Τζον μεγάλωσε στο σπίτι της αυστηρής θείας του Μίμι και του άνδρα της Τζορτζ, που τον αγαπούσαν σαν δικό της παιδί. Μολονότι δεν ζούσε με τη μητέρα του, τη λάτρευε. Άλλωστε, ήταν εκείνη που του χάρισε την πρώτη του κιθάρα το 1957, ενθαρρύνοντάς τον να ασχοληθεί με τη μουσική. Ο θάνατός της σε τροχαίο το 1958 δεν ξεπεράστηκε ποτέ από τον Τζον και ήταν η αιτία που σφυρηλάτησε τη δυνατή του φιλία με έναν άλλο νεαρό, τον Πολ ΜακΚάρτνεϊ, που είχε χάσει τη μητέρα του από την επάρατο νόσο.

Ο Τζον αγαπούσε το γράψιμο και τη ζωγραφική, με το σχολείο να τον αφήνει μάλλον αδιάφορο. Φοίτησε στο κολέγιο Καλών Τεχνών του Λίβερπουλ, αλλά δεν υπήρξε ποτέ συνεπής σπουδαστής. Εκεί, όμως, γνώρισε την πρώτη του γυναίκα, τη Σίνθια Πάουελ, η οποία του χάρισε ένα παιδί, τον Τζούλιαν (1963). Ο Τζον ζούσε για τη μουσική και τον Μάρτιο του 1957 ίδρυσε την πρώτη του μπάντα, τους Quarrymen, που πήρε το όνομά της από το σχολείο, όπου φοιτούσε. Έπαιζαν σκιφλ, ένα είδος φολκ μουσικής με τζαζ και μπλουζ επιρροές.

Στις 6 Ιουλίου 1957 γνωρίζει τον Πολ ΜαΚάρτνεϊ, ο οποίος σύντομα γίνεται μέλος του συγκροτήματος, αφού ο πατέρας του διαθέτει το υπόγειο του σπιτιού για τις πρόβες των Quarrymen. Την εποχή αυτή ο Λένον γράφει και το πρώτο του τραγούδι «Hello Little Girl», που έγινε αργότερα επιτυχία με τους The Fourmost. Στο συγκρότημα καταφθάνει με συστάσεις του ΜακΚάρτνεϊ ο νεαρός κιθαρίστας Τζορτζ Χάρισον, που δίνει έναν πιο ροκ χαρακτήρα. Οι Quarrymen μετονομάζονται σε «Johnny and the Moondogs», με τον Λένον να έχει τον πρώτο λόγο, αλλά να μην είναι ικανοποιημένος από τον ήχο τους. Το καλοκαίρι του 1958 ηχογραφούν ένα δίσκο 45 στροφών, που περιέχει δύο τραγούδια, τη σύνθεση των Λένον / ΜακΚάρντεϊ «In Spite of Αll the Danger» και τη διασκευή του κομματιού του Μπαντ Χόλι «That' ll Be the Day».

Στα μέσα του 1959, η μπάντα του Λένον αλλάζει το όνομά της σε Beatles και αρχίζει εμφανίσεις στο Αμβούργο και στο κλαμπ του Λίβερπουλ, Cavern. Ήταν εκεί που τους ανακάλυψε ο Μπράιαν Έπσταϊν, ο πρώτος τους μάνατζερ, και στις 5 Οκτωβρίου 1962 κυκλοφορούν το παρθενικό τους σινγκλ «Love me Do». Η επιτυχία είναι μεγάλη. Οι Beatles εκτοξεύονται στην κορυφή και εν μια νυκτί μετατρέπονται σε ζωντανό θρύλο. Στα τραγούδια τους συνδυάζουν τη ρεαλιστική προσέγγιση και την εσωτερικότητα του Λένον, με την αισιόδοξη ματιά και το μελωδικό χάρισμα του ΜακΚάρτνεϊ. Ο ένας συμπληρώνει τον άλλο και το αποτέλεσμα είναι μοναδικό. Οι Μπιτλς ανάγουν το τρίλεπτο ποπ τραγούδι σε μορφή τέχνης.

Μετά τον θάνατο του Επστάιν αρχίζουν να εμφανίζονται οι πρώτες σκιές στους Μπιτλς. Ο Μακάρτνεϊ επιζητεί να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο, κάτι που δεν αρέσει στον Λένον, η ερωμένη του οποίου Γιόκο Όνο, αναμιγνύεται όλο και πιο πολύ στις υποθέσεις τους, προκαλώντας την αγανάκτηση των υπολοίπων. Έτσι είναι αναπόφευκτη η διάλυση του συγκροτήματος το 1970.

Από την εποχή των Μπιτλς, ο Τζον Λένον είχε ξεκινήσει την προσωπική του μουσική διαδρομή. Με τη συμμετοχή της Γιόκο Όνο ηχογράφησε τρεις δίσκους με πειραματική μουσική κι ένα live στο Τορόντο με τη νεοσύστατη μπάντα των Plastic Ono Band. Μετά τη διάλυση των Beatles και μέχρι τη δολοφονία του το 1981 κυκλοφόρησε μια σειρά άλμπουμ, που δεν έφθαναν στο δημιουργικό ύψος της μουσικής των «Σκαθαριών», αλλά παρουσίαζαν μεγάλο ενδιαφέρον και είχαν απήχηση στο μουσικόφιλο κοινό. Κορυφαία στιγμή υπήρξε αναμφισβήτητα το άλμπουμ Imagine (1971) και το ομώνυμο τραγούδι, που έγινε ο ύμνος του αντιπολεμικού κινήματος.

Στις 31 Αυγούστου 1971 ο Λένον μετακομίζει στη Νέα Υόρκη και δεν θα επιστρέψει ποτέ στην Αγγλία. Σύντομα θα αντιμετωπίσει προβλήματα με το αμερικανικό κράτος, καθώς ο πρόεδρος Νίξον ψάχνει τρόπο να τον απελάσει. Δεν του συγχωρεί ότι είναι ένα από τα ηγετικά στελέχη του αντιπολεμικού κινήματος, που μάχεται τη συμμετοχή των Αμερικανών στο Βιετνάμ. Με ευφάνταστους τρόπους και εκμεταλλευόμενος τα ΜΜΕ («Bed-In»), προσπαθεί να ευαισθητοποιήσει την παγκόσμια κοινή γνώμη στην υπόθεση της παγκόσμιας ειρήνης. Ο Λένον βρίσκεται στο στόχαστρο και των πανίσχυρων εκκλησιαστικών οργανώσεων, που δεν ξεχνούν τη δήλωση του 1966, ότι «οι Μπιτλς είναι ανώτεροι από τον Θεό».

Το 1973 χωρίζει από τη Γιόκο και τα φτιάχνει για δύο χρόνια με την κινέζα γραμματέα του Μέι Παγκ. Τον Νοέμβριο του 1974 θα εμφανιστεί για τελευταία φορά επί σκηνής, συμμετέχοντας σε μια συναυλία του Έλτον Τζον στη Νέα Υόρκη. Το 1975 επανασυνδέεται με τη Γιόκο Όνο και στις 20 Μαρτίου παντρεύονται στο Γιβραλτάρ. Στις 9 Οκτωβρίου θα γεννηθεί ο γιος τους Σον. Ο Τζον εγκαταλείπει τη μουσική για να αφιερωθεί στη φροντίδα του νεογέννητου παιδιού του. Πέντε χρόνια αργότερα θα επιστρέψει δυναμικά στη μουσική, με το διπλό άλμπουμ «Double Fantasy», που θα αποτελέσει το κύκνειο άσμα της σύντομης, αλλά σπουδαίας καριέρας του.

Στις 8 Δεκεμβρίου 1980 το νήμα της ζωής του κόπηκε από τις σφαίρες ενός θαυμαστή του, του Μαρκ Τσάπμαν, στον οποίον νωρίτερα είχε υπογράψει ένα αυτόγραφο πάνω στο νέο του άλμπουμ. Ο ίδιος, με το μακάριο χιούμορ που τον διέκρινε, μας είχε προϊδεάσει για το τέλος του: «Να δείτε που θα πάω είτε από αεροπορικό ατύχημα, είτε από σφαίρα κάποιου τρελού θαυμαστή μου» είχε πει σε μια του συνέντευξη πριν από χρόνια.

ΔΙΣΚΟΓΡΑΦΙΑ

Άλμπουμς

1. Unfinished Music No.1: Two Virgins (1968) [ΗΠΑ: Νο124]
2. Unfinished Music No.2: Life with the Lions (1969) [ΗΠΑ: Νο174]
3. Wedding Album (1969) [ΗΠΑ: Νο178]
4. John Lennon/Plastic Ono Band (1970) [Μ.Β: Νο8, ΗΠΑ: Νο6,
Χρυσό]
5. Imagine (1971) [Μ.Β: Νο1, ΗΠΑ: Νο1, 2 φορές πλατινένιο]
6. Some Time in New York City (1972) [Μ.Β: Νο11, ΗΠΑ: Νο48]
7. Mind Games (1973) [Μ.Β: Νο13, ΗΠΑ: Νο9, Χρυσό]
8. Walls and Bridges (1974) [Μ.Β: Νο6, ΗΠΑ: Νο1, Χρυσό]
9. Rock 'n' Roll (1975) [Μ.Β: Νο6, ΗΠΑ: Νο6, Χρυσό]
10. Double Fantasy (1980) [Μ.Β: Νο1, ΗΠΑ: Νο1, 3 φορές πλατινένιο]
11. Milk and Honey (1984) [Μ.Β: Νο3, ΗΠΑ: Νο11, Χρυσό]

Συλλογές

1. Shaved Fish (1975) [Μ.Β: Νο8, ΗΠΑ: Νο 12, Πλατινένιο]
2. The John Lennon Collection (1982) [Μ.Β: Νο1, ΗΠΑ: Νο33, 3 φορές πλατινένιο]
3. Menlove Ave. (1986) [ΗΠΑ: Νο147]
4. Imagine: John Lennon (1988) [Μ.Β: Νο64, ΗΠΑ:Νο31, Χρυσό]
5. Lennon (4CD box set) (1990)
6. Lennon Legend: The Very Best of John Lennon (1997) [Μ.Β: Νο3, ΗΠΑ: Νο65, Χρυσό]
7. John Lennon Anthology (1998) [Μ.Β: Νο64, ΗΠΑ: Νο99, Χρυσό]
8. Wonsaponatime (1998) [Μ.Β:Νο76]
9. Acoustic (2004) [Μ.Β: Νο133, ΗΠΑ: Νο31]
10. Peace, Love & Truth (2005)
11. Working Class Hero: The Definitive Lennon (2005) [Μ.Β: Νο11, ΗΠΑ: Νο135]
12. The U.S. vs. John Lennon (2006)
13. Remember (2006)
14. Instant Karma (2007): Συλλογή της Διεθνούς Αμνηστίας για το Νταρφούρ, με διάφορους καλλιτέχνες και αποσπάσματα από τραγούδια του Λένον.

Ζωντανές Ηχογραφήσεις

1. Live Peace in Toronto (1969) [ΗΠΑ: Νο10]
2. Live in New York City (1986) [Μ.Β: Νο55, ΗΠΑ: Νο41, Χρυσό]
3. Live Peace in Toronto (2006)

Σινγκλς

1. «Give Peace a Chance» (1969) [Μ.Β:Νο2, ΗΠΑ: Νο14]
2. «Cold Turkey» (1969) [Μ.Β: Νο12, ΗΠΑ: Νο30]
3. «Instant Karma!» (1970) [Μ.Β: Νο4, ΗΠΑ: Νο3, Χρυσό]
4. «Mother» (1971) [ΗΠΑ:Νο43]
5. «Power to the People» (1971) [Μ.Β: Νο6, ΗΠΑ: Νο11]
6. «Imagine» (1971) [ΗΠΑ: Νο3]
7. «Happy Xmas (War Is Over)» (1971, 1972) [Μ.Β: Νο4]
8. «Woman Is the Nigger of the World» (1972) [ΗΠΑ: Νο57]
9. «Mind Games»(1973) [Μ.Β: Νο26, ΗΠΑ: Νο18]
10. «Whatever Gets You Thru the Night» (1974) [Μ.Β: Νο36, ΗΠΑ: Νο1]
11. «Νο9 Dream»(1975) [Μ.Β: Νο23, ΗΠΑ: Νο9]
12. «Stand by Me» (1975) [Μ.Β: Νο30, ΗΠΑ: Νο20]
13. «Imagine» (1975) [Μ.Β:Νο6]
14. «(Just Like) Starting Over» (1980) [Μ.Β: Νο1, ΗΠΑ: Νο1, Χρυσό]
15. «Woman» (1981) [Μ.Β: 1, ΗΠΑ: Νο2, Χρυσό]
16. «Watching the Wheels» (1981) [Μ.Β: Νο30, ΗΠΑ: Νο10]
17. «Love» (1982) [Μ.Β: Νο41]
18. «Nobody Told Me» (1984) [Μ.Β: Νο6, ΗΠΑ: Νο5]
19. «Borrowed Time» (1984) [Μ.Β: Νο32]
20. «I'm Stepping Out» (1984) [Μ.Β: Νο88, ΗΠΑ: Νο55]
21. «Every Man has a Woman who Loves Him» (1984)
22. «Jealous Guy» (1985) [Μ.Β: Νο65]
23. «Jealous Guy» (1988) [ΗΠΑ: Νο80]

Προανήγγειλε την κατάργηση των δακρυγόνων

Tο ενδεχόμενο κατάργησης της ρίψης δακρυγόνων και χημικών κατά την διάρκεια των διαδηλώσεων προανήγγειλε, στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

ʽΌπως ανέφερε άμμεσα, οι κατασταλτικές δυνάμεις δεν θα χρησιμοποιούν αυτές τις επικίνδυνες για τη δημόσια υγεία χημικές ουσίες. Πηγές της zougla.gr επεσήμαναν ότι η αστυνομία θα εφοδιαστεί με τις αποκαλούμενες χρωματοσφαίρες, έτσι ώστε να στοχοποιούνται οι ταραξίες, ενώ θα γίνεται και εκτεταμένη χρήση με βαρέα οχήματα τα οποία θα διαθέτουν μάνικες εκτόξευσης νερού.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης συμπλήρωσε πως από τις 2 Ιανουαρίου όλοι οι αστυνομικοί θα φέρουν στις στολές τους τον ατομικό μεταλικό αριθμού του μητρτώου τους, ενώ για τους αξιωματικούς είναι πολύ πιθανόν να αναγράφεται στο πέτο τους το ονοματεπώνυμό τους.

Απεργία από τους Δασκάλους στις 16/12

Εικοσιτετράωρη απεργία ανακοίνωσε απόψε η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας (ΔΟΕ) για τις 16 Δεκεμβρίου, με αφορμή την κατάθεση του προϋπολογισμού στη Βουλή, το άνοιγμα εκ νέου του ασφαλιστικού-συνταξιοδοτικού, αλλά και τις εξαγγελίες της υπουργού Παιδείας, Άννας Διαμαντοπούλου, για τις προσλήψεις.

Αιτήματα των δασκάλων μεταξύ άλλων είναι η δημόσια, καθολική, κοινωνική ασφάλιση, η κατάργηση της ωρομισθίας, δίχρονη υποχρεωτική Προσχολική Αγωγή αλλά και η έναρξη του διαλόγου με το υπουργείο από μηδενική βάση.

Παράλληλα, η ΔΟΕ προγραμματίζει συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Παιδείας στο Μαρούσι στις 16 Δεκεμβρίου.

TVXS

Θα συνεχιστούν οι καταλήψεις στο ΑΠΘ

Μέχρι την Παρασκευή θα συνεχιστούν οι καταλήψεις των 13 σχολών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με την απόφαση την οποία έλαβαν οι φοιτητικοί σύλλογοι, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την καταπάτηση του πανεπιστημιακού ασύλου, τον επικείμενο προϋπολογισμό και τα ιδιωτικά κολέγια Πρόκειται για έξι τμήματα του Πολυτεχνείου, το Χημικό, την Ιατρική, το Φυσικό, το ΜΜΕ, το Εικαστικό, το Καλών Τεχνών και το Μουσικό.

Την Πέμπτη, στις 12 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο με τη συμμετοχή του Συντονιστικού των μαθητών, του ΠΑΜΕ, εκπαιδευτικών και φοιτητών των Πανσπουδαστικών Κινήσεων Συνεργασίας.

Παράλληλα, μαθητές αρκετών γυμνασίων και λυκείων της Θεσσαλονίκης έχουν προχωρήσει σε καταλήψεις με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους από τη δολοφονία του μαθητή Αλέξη Γρηγορόπουλου, στα Εξάρχεια.

Λαμία: Λήστεψαν τράπεζα... με φάρσα!

Πήραν πάνω από 200.000 ευρώ.
10 λεπτά πριν τη ληστεία, κάποιος τηλεφώνησε στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής και είπε πως έχει γίνει τροχαίο σε απόσταση 6 χιλιομέτρων από τη Στυλίδα. Το περιπολικό που φύλαγε την τράπεζα, έφυγε για να πάει στο τροχαίο. Ατύχημα δεν είχε γίνει πουθενά όπως αποδείχθηκε στη συνέχεια.
Ωστόσο, χωρίς την παρουσία της αστυνομίας έξω από την τράπεζα, οι δύο δράστες έκαναν ανενόχλητοι τη... ληστεία τους.
Μπήκαν μέσα φορώντας κράνη και με την απειλή όπλων ακινητοποίησαν τις τρεις γυναίκες υπαλλήλους και τη διευθύντρια του υποκαταστήματος. Αφού πήραν τα λεφτά, έφυγαν σαν κύριοι με μηχανή που είχαν παρκάρει έξω από την τράπεζα. Η αστυνομία ακόμα τους ψάχνει...

ΕΛΕΙΞΕ Η ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΜΕΡΙΚΑ ΛΕΠΤΑ.

Τροχαίο με ένα τραυματία στην Εγνατία

Σοβαρά τραυματισμένος στο δεξί πόδι απεγκλωβίστηκε ο ένας από τους οδηγούς που ενεπλάκησαν στο τροχαίο ατύχημα που σημειώθηκε πριν από περίπου δύο ώρες στην Εγνατία στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη στο ύψος του κόμβου της Κουλούρας που βρίσκεται στην Ημαθία.

Από τη σύγκρουση των δυο οχημάτων το ένα αυτοκίνητο χτύπησε με σφοδρότητα στις πλάγιες μπάρες και σταμάτησε στο πρανές της Εγνατίας.

Στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις της Πυροσβεστικής, οι οποίες με γρήγορες κινήσεις απεγκλώβισαν τον οδηγό.

Πορεία τώρα στο κέντρο της Αθήνας...

Σε αστυνομικό κλοιό βρίσκεται το κτίριο της Πρυτανείας καθώς επίσης η Βιβλιοθήκη αλλά και η Ακαδημία, λόγω των συγκεντρώσεων αυτή την ώρα στα Προπύλαια, στην Πανεπιστημίου, από διάφορες οργανώσεις και ομάδες, κυρίως της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς.

Αυτή τη στιγμή, περίπου 500 άτομα έχουν συγκεντρωθεί μπροστά στον ανθρώπινο τοίχο που έχουν δημιουργήσει οι δυνάμεις των ΜΑΤ.

Φωνάζουν συνθήματα κατά της Αστυνομίας, ενώ η κυκλοφορία των αυτοκινήτων στην οδό Πανεπιστημίου έχει διακοπεί. Η πορεία ξεκίνησε λίγο μετά τις 20:15. και οι διαδηλωτές κατευθύνονται μάλλον προς τη Βουλή.

ΠΟΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Η ΠΟΡΕΙΑ ΚΙΝΕΙΤΑΙ ΠΡΟΣ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΘΡΑΚΗΣ (ΠΡΩΗΝ).

ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΛΙΓΟ ΑΚΟΥΣΑ 2-3 ΔΥΝΑΤΟΥΣ ΚΡΟΤΟΥΣ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΑΠΟ ΤΙ ΗΤΑΝ.

ΠΟΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Η ΤΣΙΜΙΣΚΗ ΕΧΕΙ ΑΝΟΙΞΕΙ.

Η ΠΟΡΕΙΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΗΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΜΕ ΕΓΝΑΤΙΑ ΚΑΙ ΟΔΕΥΕΙ ΠΡΟΣ ΚΑΜΑΡΑ. ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΠΑΡΑΜΙΚΡΟ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - http://gr-matter.blogspot.com/







ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ

Η ΠΟΡΕΙΑ ΕΧΕΙ ΦΤΑΣΕΙ ΣΤΗΝ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ...
ΠΟΛΥΣ ΚΟΣΜΟΣ ΙΣΩΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 1.500 ΑΤΟΜΑ

[6-12-09] - Βίντεο και δυο λόγια για την πορεία στη μνήμη του Αλέξη... ΑΠΟ ΤΟ INDYMEDIA


Μπάτσοι πετάνε κοτρόνες στους διαδηλωτές!

Διευκρινίζω όπως συνηθίζω να κάνω, πως μεταφέρω τα γεγονότα έτσι όπως τα έζησα εγώ, από τα σημεία όπου βρισκόμουν...
Ξεκίνησα από τα Εξάρχεια, απ' όπου κατευθύνθηκα προς τα Προπύλαια.. Ως συνοδηγός στο μηχανάκι τραβούσα κάποια πλάνα από το δρόμο.. Οι σκατίμπατσοι των ΜΑΤ μας ζήτησαν με απειλητικό ύφος να σταματήσουμε... Μα γιατί φοβούνται τόσο πολύ τις κάμερες;
Τους αγνοήσαμε και συνεχίσαμε κανονικά το δρόμο μας..
Έπειτα έφτασα στα Προπύλαια...
Κάποια στιγμή και ενώ όλα κυλούσαν ήρεμα, εμφανίστηκε μια διμοιρία των ΜΑΤ η οποία προκάλεσε τους διαδηλωτές να επιτεθούν αρχικά με τα άφθονα νεράντζια που υπάρχουν στην περιοχή, και έπειτα με πέτρες στήνοντας οδοφράγματα στην οδό...
Εκεί εμφανίστηκε μια ακόμα διμοιρία από το πλάι η οποία επιτίθονταν τόσο φραστικά όσο και με πέτρες κατά των διαδηλωτών! Ω ναι! Οι μπάτσοι προσπαθούσαν ΑΜΕΣΑ να τραυματίσουν διαδηλωτές.. Και δε μιλάμε για νεράτζια και πετρούλες.. Μιλάμε για κοτρόνες τεραστίων διαστάσεων εναντίον ακάλυπτων ανθρώπων, χωρίς ασπίδες και κράνη.
Το βίντεο έχει προωθηθεί σε: TVXS, ΣΚΑΙ, Τρωκτικό, Ζούγκλα, MEGA, ANT1, Alpha.

Μετά από ώρες παρακολουθώντας τα Μεσα Μαζικής Αποβλάκωσης έμαθα πως ο πρύτανης τραυματίστηκε από επίθεση που δέχθηκε με σιδηρολοστούς (!!!) από τους κακούς κουκουλοφόρους που επιχείρησαν να εισβάλουν στα Προπύλαια... Πάντως ο άνθρωπος μια χαρά φαίνεται στη φωτογραφία, και μια χαρά τον είδε τόσος κόσμος, να περνάει χωρίς να έχει κανένα απολύτως τραύμα.. Μόνο μια δυσαρέσκιά στο πρόσωπο.. Προφανώς ο άνθρωπος και λόγο ηλικίας υπέστη κάποιο σοκ.. Δεν είμαι γιατρός για να ξέρω τι ακριβώς μπορεί να είχε, νομίζω όπως πως έχω την δυνατότητα να διακρίνω έναν άνθρωπο που δέχθηκε επίθεση από 200 άτομα με σιδηρολοστούς..
Έπειτα ξεκίνησε η πορεία, στην οποία όπου εμφανίζονταν μπάτσοι δημιουργούνταν προβλήματα... Στο συγκεκριμένο σημείο οι μπάτσοι επιτέθηκαν με δακρυγόνα και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να σπάσει στη μέση η πορεία..
Στην ομόνοια ένιωσα την αστυνομική βαρβαρότητα σε όλο της το μεγαλείο. Ένας μπάτσος της θρυλικής ομάδας σκατίμπατσων "Δ" επιτέθηκε στον κόσμο που βρισκόταν εκτός του μπλόκ του ΣΥΡΙΖΑ και χτυπούσε αδιακρίτως. Είχε προχωρήσει αρκετά μέσα μόνος του, και με τους τσαμπουκάδες του έσπασε τα νεύρα κάποιων συντρόφων και έφαγε αρκετό ξυλίκι με σημαίες.. Το ίδιο θα έκανα κι εγώ και δεν ακούω κουβέντα.. Το να χτυπήσεις κάποιο που σε χτυπάει βάρβαρα αποτελεί νόμιμη άμυνα.. Πόσο μάλλον όταν είναι μπάτσος, και δεν υπάρχει κάποιο αρμόδιο σώμα να σε προστατέψει από αυτούς.. Εκεί κατέφθασαν και άλλοι σκατίμπατσοι "Δ" και "ΜΑΤ" (ΜΑΤ = Μονάδα απόγονων ταγματασφαλιτών) και συνέλαβαν/προσείγαγαν ένα παιδί που απ' ότι έμαθα πριν λίγη ώρα κατηγορείται για κακούργημα..
SOS: Αν κάποιος βρισκόταν μπροστά στο περιστατικό να μου στείλει ένα mail. Πιθανό να χρειαστούν μάρτυρες.
Η συνέχεια της πορείας...
Μπάτσοι γουρούνια αεροπόροι...

giantakos.blogspot.com/2009/12/6-12-09_07.html

Βιντεο από παραβίαση ασύλου στο ΑΠΘ (7/12)

Ενημέρωση από την πορεία σήμερα ενάντια στην καταστολή - ΑΘΗΝΑ


Παντού ματ,περικυκλωμένα τα προπύλαια

Οι μπάτσοι έχουνε περικυκλώσει τα προπύλαια και αφήνουν στους διαδηλωτές μόνο το πεζοδρόμιο.Ύπάρχει μια τούλαχιστον διμοιρία σε όλους τους κάθετους δρόμους της πανεπιστημίου και έχουν αφήσει ανοιχτή μόνο την ιποκράτους.

indymedia

http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1203503

Η ΚΕΦΑΛΗ ΤΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ ΦΤΑΝΕΙ ΑΠΟ ΛΕΠΤΟ ΣΕ ΛΕΠΤΟ...

ΣΤΗΝ ΤΣΙΜΙΣΚΗ

ΜΟΛΙΣ ΕΚΛΕΙΣΕ Η ΤΣΙΜΙΣΚΗ- Η ΠΟΡΕΙΑ ΚΑΤΕΒΑΙΝΕΙ ΑΠΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΗΣ

ΜΟΛΙΣ ΕΚΛΕΙΣΕ Ι ΤΣΙΜΙΣΚΗ. ΟΛΟΙ ΠΕΡΙΜΕΝΑΝ ΠΩΣ Η ΠΟΡΕΙΑ ΘΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙΣ ΠΡΟΣ ΔΥΤΙΚΑ...

ΚΟΝΤΑ ΣΤΑ 1.000 ΑΤΟΜΑ Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΠΟΡΕΙΑ

Αποκαλυπτήρια για το πρώτο εμπορικό διαστημικό όχημα

Μετά από πέντε χρόνια μυστικής κατασκευής, αποκαλύπτεται σήμερα στην έρημο Μοχάβε το ιδιωτικά χρηματοδοτούμενο διαστημικό σκάφος που θα μεταφέρει τουρίστες στο διάστημα.

«Περιμένουμε όλοι υπομονετικά για να δούμε το όχημα», δήλωσεο Πίτερ Τσένι, 63χρονος υποψήφιος επιβάτης του SpaceShipTwo, από τους πρώτους που δήλωσαν συμμετοχή σε κάποια από τις πτήσεις της Virgin Galactic. «Θα είναι ωραίο να το δούμε έτοιμο».

Η εκπρόσωπος της Virgin Galactic, Τζάκι Μακίλαν, υποσχέθηκε «θεατρική αποκάλυψη» του οχήματος, που θα προηγηθεί της δεξίωσης για τους υποψήφιους επιβάτες. Η αποκάλυψη του SpaceShip Two είναι η πρώτη δημόσια εμφάνιση εμπορικού επιβατικού διαστημοπλοίου. Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται από τον ιδρυτή της Virgin Galactic, Βρετανό δισεκατομμυριούχο Ρίτσαρντ Μπράνσον, που συνεργάστηκε με τον πρωτοπόρο αεροναυπηγό Μπέρτ Ρουτάν.

Το SpaceShip Two βασίζεται στο σχέδιο του Ρουτάν για το SpaceShip One, το σκάφος που το 2004 κέρδισε το χρηματικό έπαθλο των 10 εκατομμυρίων δολαρίων του βραβείο Ανσάρι, ως το πρώτο επανδρωμένο ιδιωτικής χρηματοδότησης σκάφος που έφτασε το διάστημα.

Παρά τη δημοσιότητα και τον ενθουσιασμό, απομένει πολύ σκληρή δουλειά ακόμη προτού τα διαστημικά ταξίδια γίνουν πραγματικότητα. Οι δοκιμαστικές πτήσεις του WhiteKnight Two, του αεροσκάφους που θα μεταφέρει το SpaceShip Two σε μεγάλο ύψος, προτού εκτοξευθεί στο διάστημα. Οι πρώτες δοκιμαστικές πτήσεις του τελευταίου θα ξεκινήσουν την επόμενη χρονιά, με τις πρώτες εμπορικές πτήσεις να έχουν προγραμματιστεί πριν ή κατά τη διάρκεια του 2011. Μέχρι σήμερα, περίπου 300 ιδιώτες έχουν πληρώσει όλο ή μέρος του ποσού των 200.000 δολαρίων για να εξασφαλίσουν μία θέση σε κάποια από τις μελλοντικές πτήσεις του SpaceShip Two.

Το διαστημόπλοιο, κατασκευασμένο από ελαφρά υλικά, έχει μήκος περίπου 15 μέτρα, με ευρύχωρη καμπίνα, διαστάσεων αντίστοιχων του Falcon 900, ενώ θα μπορεί να μεταφέρει έξι επιβάτες και δύο πιλότους. Η δυνατότητα να δει κάποιος την καμπυλότητα της Γης αποτελεί μέχρι σήμερα προνόμιο των αστροναυτών και των λίγων πλουσίων που έδωσαν εκατομμύρια δολάρια για να ζήσουν στο Διαστημικό Σταθμό για μερικές ημέρες.

Οι πτήσεις της Virgin Galactic έχουν προγραμματισθεί να πραγματοποιούνται από το κρατικά χρηματοδοτούμενο αεροδρόμιο στο Νέο Μεξικό, που προς το παρόν βρίσκεται υπό κατασκευή. Το ταξίδι με το SpaceShip Two θα διαρκεί δυόμιση ώρες, κατά τη διάρκεια των οποίων οι επιβάτες θα ζήσουν για πέντε λεπτά την εμπειρία έλλειψης βαρύτητας.

Το διαστημόπλοιο θα μεταφέρεται σε ύψος πενήντα χιλιάδων ποδιών με το WhiteKnight Two, ενώ στη συνέχεια θα πυροδοτεί τον πυραυλικό κινητήρα για να αναρριχηθεί σε ύψος περίπου 65 μιλίων πάνω από την επιφάνεια της Γης. Στη συνέχεια το όχημα θα επανέρχεται στην ατμόσφαιρα και θα προσγειώνεται σαν κανονικό αεροπλάνο.

Η Virgin Galactic δεν είναι η μόνη που δραστηριοποιείται στη μελλοντική αγορά του διαστημικού τουρισμού. Σειρά επιχειρηματιών, μεταξύ των οποίων ο διευθύνων σύμβουλος της Amazon, Τζεφ Μπέζος, ο επιστήμονας Τζεφ Γκρίσον και ο προγραμματιστής Τζον Καρμάκ, έχουν σχεδιάσει τα δικά τους οχήματα, με την πρόθεση να μεταφέρουν στο άμεσο μέλλον πολίτες στις παρυφές της ατμόσφαιρας.

Ομπάμα για τον Μπρους Σπρίνγκστιν: «Είναι 'Το αφεντικό'»

«Εγώ είμαι ο πρόεδρος, αλλά αυτός είναι 'The Boss'» .

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα είπε χθες το βράδυ στον Μπρους Σπρίνγκστιν ότι εκείνος είναι στην πραγματικότητα «The Boss» υποδεχόμενος τον μουσικό στον Λευκό Οίκο μαζί με τέσσερις ακόμη βραβευμένους με τα 32α βραβεία του Kennedy Center, ανάμεσά τους και ο ηθοποιός Ρόμπερτ ντε Νίρο.

«Μια ημέρα σαν αυτή, θυμάμαι ότι είμαι ο πρόεδρος, αλλά αυτός είναι Τhe Boss!» (το αφεντικό), δήλωσε ο Μπαράκ Ομπάμα.

Νωρίτερα, 2.200 προσκεκλημένοι παρέστησαν στην τελετή βράβευσης των μεγάλων προσωπικοτήτων του αμερικανικού πολιτισμού στο μεγάλο αμφιθέατρο του Kennedy Center στην Ουάσινγκτον.

Την τελετή άνοιξε η ηθοποιός Μέριλ Στριπ, συνοδευόμενη από τον σκηνοθέτη Μάρτιν Σκορτσέζε. «Είναι το χρυσό σύμβολο του αμερικανικού κινηματογράφου», είπε συγκινημένος ο Ρόμπερτ ντε Νίρο.

Ο Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε ότι ο πιανίστας της τζαζ Ντέιβιντ Μπρούμπεκ, εκ των βραβευθέντων της βραδιάς, που γιόρταζε επίσης χθες τα 89 του χρόνια, ήταν ο πρώτος καλλιτέχνης της τζαζ που παρακολούθησε ο ίδιος σε συναυλία όταν ήταν 10 ετών κατά τη διάρκεια μιας από τις σπάνιες επισκέψεις του πατέρα του στη Χαβάη το 1971. «Για ένα αγόρι δέκα ετών ένας νέος κόσμος ανέτειλε», είπε.

Ο Μπεν Χάρπερ και η Μελίσα Εθεριτζ ερμήνευσαν τραγούδια του Μπρους Σπρίνγκστιν, ενώ ο σατιρικός παρουσιαστής Τζον Στούαρτ τον αποκάλεσε «γιο του Τζέιμς Μπράουν και του Μπομπ Ντίλαν» .

Τέλος, η ντίβα της σόουλ Αρίθα Φράνκλιν παρουσίασε την βραβευμένη Γκρέις Μπάμπρι, την Αμερικανίδα μέτζο-σοπράνο που ήταν η πρώτη μαύρη τραγουδίστρια που παρουσιάσθηκε στο Φεστιβάλ του Μπαίροϊτ στις αρχές της δεκαετίας του '60.

ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΤΕΝ ΚΑΤΕ

"Υπήρξε τιμή για μένα η συνεργασία μου με τον Παναθηναϊκό και τα αποτελέσματα υποστηρίζουν το έργο μου. Έχω βάλει τα θεμέλια για την ομάδα. Σέβομαι το γεγονός ότι κάποιοι άνθρωποι μπορεί να μην είναι ευχαριστημένοι με τη συνολική εικόνα, αλλά εγώ και οι συνεργάτες μου δώσαμε τα πάντα για την επιτυχία.

Η απόφαση του προέδρου δεν θα επηρεάσει τη μεταξύ μας σχέση και τη φιλία που αναπτύξαμε. Επιπλέον, θέλω να ευχαριστήσω όλους τους φιλάθλους του Παναθηναϊκού για την υποστήριξή τους και εύχομαι η ομάδα να κερδίσει τον τίτλο".

Η Ρωσία ισχυρίζεται ότι έχει τα γνήσια λείψανα του Χίτλερ

Tο αρχείο της ρωσικής Υπηρεσίας Εσωτερικής Ασφάλειας έχει στην κατοχή του το ματωμένο κομμάτι του καναπέ πάνω στον οποίο ο Χίτλερ αυτοκτόνησε στις 30 Απριλίου 1945.

Ο διευθυντής του αρχείου της ρωσικής Υπηρεσίας Εσωτερικής Ασφάλειας (FSB) επέμεινε σήμερα ότι η υπηρεσία έχει στην κατοχή της τα λείψανα του Αδόλφου Χίτλερ, αντικρούοντας τους ισχυρισμούς των Αμερικανών για το αντίθετο.

Σε μία συνέντευξή του στην εφημερίδα Izvestiya ο Βασίλι Κριστοφόροφ αντέκρουσε τα αποτελέσματα μίας έρευνας, που είχε γίνει τον Σεπτέμβριο από τους αμερικανούς επιστήμονες Νικ Μπελαντόνι και Λίντα Στράουσμποου, σύμφωνα με την οποία το DNA από τα λείψανα ήταν «χωρίς αμφιβολία γυναικείο».

«Αυτοί οι επιστήμονες δεν ήρθαν ποτέ σε επαφή μαζί μας», δήλωσε ο Κριστοφόροφ προσθέτοντας «με τι θα μπορούσαν να έχουν συγκρίνει το DNA»; Τα λείψανα του Χίτλερ βρίσκονται μόνο στη Μόσχα, επεσήμανε.

Εκτός από την γνάθο και ένα μέρος του κρανίου του Χίτλερ με μία σφαίρα σφηνωμένη πάνω του, που μεταφέρθηκαν στην Μόσχα το 1948, το αρχείο της FSB έχει στην κατοχή του το ματωμένο κομμάτι του καναπέ πάνω στον οποίο ο Χίτλερ αυτοκτόνησε στις 30 Απριλίου 1945, ανέφερε ο Κριστοφόροφ.

Ο Κριστοφόροφ επιβεβαίωσε ότι τα πτώματα του Χίτλερ, της Εύας Μπράουν, του Γκέμπελς, της συζύγου του και των έξι παιδιών του αποτεφρώθηκαν το 1970 και οι στάχτες τους πετάχτηκαν σε ένα ποτάμι.

«Αυτή ήταν μάλλον μία καλή λύση. Διαφορετικά ο τόπος ταφής τους θα γινόταν μέρος προσκυνήματος για τους φασίστες που υπάρχουν παντού, δυστυχώς και στην Ρωσία», επεσήμανε ο Κριστοφόροφ.

Σειρά βομβιστικών επιθέσεων στη Βαγδάτη

Τουλάχιστον 127 νεκροί και 448 από πέντε επιθέσεις με παγιδευμένα αυτοκίνητα στη Βαγδάτη, μία μέρα μετά την επίτευξη συμφωνίας επί του νέου εκλογικού νόμου. Στις 6 Μαρτίου η διεξαγωγή των βουλευτικών εκλογών.

Το προεδρικό συμβούλιο του Ιράν όρισε την 6η Μαρτίου ως ημερομηνία διεξαγωγής των βουλευτικών εκλογών και όχι την 27η Φεβρουαρίου, όπως ευρέως αναμενόταν, ανακοίνωσε ο Νασίρ αλ-Άνι, προσωπάρχης του Προέδρου Τζαλάλ Ταλαμπανί.

Πέντε επιθέσεις με παγιδευμένα αυτοκίνητα σημειώθηκαν στην Βαγδάτη με αποτέλεσμα να χάσουν την ζωή τους τουλάχιστον 127 άνθρωποι και να τραυματιστούν 448, σύμφωνα με ένα νεότερο απολογισμό, σε μία επιχείρηση που φέρει τα χαρακτηριστικά της Αλ Κάϊντα.

Οι επιθέσεις σημειώθηκαν την ημέρα που ο πρόεδρος της χώρας όρισε την 6η Μαρτίου 2010 ως την ημέρα της διενέργειας των βουλευτικών εκλογών,κρίσιμων για το μέλλον του Ιράκ.Θα είναι οι δεύτερες μετά από την πτώση του καθεστώτος του Σαντάμ Χουσέιν το 2003.

Πέντε αυτοκίνητα,από τα οποία τα τέσσερα οδηγούσαν καμικάζι, εξερράγησαν σχεδόν ταυτόχρονα στις 10:25 τοπική ώρα σε τέσσερα σημεία της Βαγδάτης,καταστρέφοντας τρία κυβερνητικά γραφεία,μία οδική σήραγγα και πλήττοντας μία αστυνομική περίπολο, σύμφωνα με πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας.

«Τουλάχιστον 127 άτομα σκοτώθηκαν και 448 τραυματίστηκαν», ανέφερε πηγή στο υπουργείο Εσωτερικών.Δεν έχει προς το παρόν διευκρινιστεί εάν η έκρηξη στην κεραία του υπουργείου Εσωτερικών στην περιοχή Αλ Νάχντα ήταν επίθεση αυτοκτονίας.

Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι επικράτησε πανικός στους δρόμους που γέμισαν από αίματα και ανθρώπινα μέλη. Τον Οκτώβριο σε μία σειρά εκρήξεων σκοτώθηκαν 155 άτομα και εκατοντάδες τραυματίστηκαν.

Ελεύθεροι οι 22 του «Ρεσάλτο»

Μετά από πολύωρες καταθέσεις, οι 22 συλληφθέντες από το στέκι των αντιεξουσιαστών «Ρεσάλτο» στο Κερατσίνι αφέθηκαν ελεύθεροι, με τη σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή. Οι 17 αφέθηκαν ελεύθεροι με την καταβολή εγγύησης και περιοριστικούς όρους. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά ο ιδιοκτήτης του διαμερίσματος καλείται να καταβάλει εγγύηση ύψους 15.000 ευρώ. Τρία άτομα, που είχαν κλειδιά του χώρου από 5.000 ευρώ και οι υπόλοιποι 13 από 3.000 ευρώ έκαστος. Σημειώνεται ότι σε βάρος και των 22 έχει ασκηθεί δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για προμήθεια και κατοχή εκρηκτικών υλών και αναμένεται να οριστεί τακτική δικάσιμος.

Αλλαγή σκυτάλης στην ΕΥΑΘ Α.Ε.

Νέος πρόεδρος ο Κωνσταντίνος Καμάκας και διευθύνων σύμβουλος ο Νίκος Παπαδάκης.

Ο κ. Κ. Καμάκας γεννήθηκε το 1951. Σπούδασε στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και διορίστηκε ως εφοριακός υπάλληλος στο υπουργείο Οικονομικών το 1979. Έχει διατελέσει Προϊστάμενος Τμημάτων (1987-2002), Διευθυντής της Οικονομικής Εφορίας Κατερίνης (2003-2004) και από το 2004 έως σήμερα Προϊστάμενος Τμήματος της ίδιας υπηρεσίας. Επίσης, έχει διατελέσει Νομαρχιακός Σύμβουλος της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Πιερίας (1999-2002), Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Κατερίνης (2003-2009), πρόεδρος της Ολυμπιακής Αναπτυξιακής Α.Ε. των Δήμων Κατερίνης και Παραλίας (2003-2007) και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Κατασκευαστικής Α.Ε. των Δήμων Κατερίνης και Ελαφίνας (2008 έως σήμερα). Ακόμη, έχει συμμετάσχει από πολλές θέσεις στην τοπική διοίκηση του Οικονομικού Επιμελητηρίου, καθώς και στη Συνέλευση των Αντιπροσώπων του ίδιου φορέα.

Η ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΑΜΑΡΑ

ΣΤΟ ΠΟΔΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΙΣ 7ΜΜ ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ.

Μπατσοκρατουμενο και σημερα το απογευμα το κεντρο της Αθηνας,εν'οψει της συγκεντρωσης
της Κοινης Δρασης Αλληλεγγυης,στις 7μμ στα Προπυλαια.
Το δογμα που ακολουθει και σημερα η αστυνομια
ειναι το ιδιο με τις προηγουμενες μερες...
Εξακριβωσεις στοιχειων και ελεγχοι σε σακιδια οσων περνουν απο το Πανεπιστημιο,προλυπτικες προσαγωγες και παει κλαιγοντας...

Διαβαστε την ανακοινωση της Κοινης Δρασης Αλληλεγυυης εδω.

ΠΡΕΖΑ TV
8-12-2009

Solo album από τον Jon Thor Birgisson, τραγουδιστή των Sigur Ros.

O τραγουδιστής των Sigur Ros, Jon Thor Birgisson, ανακοίνωσε τις λεπτομέρειες του πρώτου του σόλο άλμπουμ, με τίτλο 'Go'.

Το album θα κυκλοφορήσει στις 22 του Μαρτίου, κάτω από το όνομα Jonsi. Αν πάτε στο site www.jonsi.com μπορείτε να κατεβάσετε δωρεάν και ένα κομμάτι.

Ακολουθεί το track list:

'Go Do'
'Animal Arithmetic'
'Tornado'
'Boy Lilikoi'
'Sinking Friendships'
'Kolnidur'
'Around Us'
'Grow Till Tall'
'Hengilas'

Να θυμίσουμε ότι Sigur Ros έγραψαν οκτώ κομμάτια για την τελευταία ταινία του Clive Owen (ένα βρετανικό δράμα), The Boys Are Back.


Οι χειρότερες μπάντες σύμφωνα με τους αναγνώστες του βρετανικού Word Magazine. Άλλη μια πρωτιά για τους Nickelback.

Τί κοινό έχουν οι Savage Garden, οι Maroon 5 και οι Nickelback; Ανήκουν στη λίστα με τις χειρότερες μπάντες, σύμφωνα με τους αναγνώστες του βρετανικού Word Magazine. Την πρωτιά πάντως κατέχουν οι τελευταίοι:

1. Nickelback - 19.8%
2. Lighthouse Family - 14.3%
3. Toploader - 11.8%
4. Razorlight - 9.8%
5. Savage Garden - 8.4%
6. M People - 7.5%
7. Maroon 5 - 6.6%
8. 4 Non Blondes - 5.5%
9. Snow Patrol - 5.2%
10. Spin Doctors - 3.6%
11. Beautiful South - 2.0%
11. Sleeper - 2.0%
12. New Radicals - 1.1%
14. Lighting Seeds - 0.9%
14. The Troggs - 0.9%
15. Crowded House - 0.5%

LOSER ΗΡΘΕΣ LOSER ΦΕΥΓΕΙΣ


ΣΑΝ ΓΝΗΣΙΟΣ ΓΑΥΡΟΣ ΘΑ ΠΩ ΤΑ ΕΞΗΣ...

ΦΕΥΓΕΙΣ ΣΑΝ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΟΣ... ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΕΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΣΟΥ ΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΘΕΤΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΠΟΥ ΔΑΠΑΝΗΣΕ ΤΟΣΑ ΧΡΗΜΑΤΑ...

ΗΡΘΕΣ ΚΑΙ ΕΦΥΓΕΣ ΤΟΣΟ ΑΠΛΑ ΤΕΝ ΚΑΤΕ...

ΘΑ ΜΑΣ ΛΕΙΨΕΙΣ ΒΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ

«Τέρμα τα παιχνίδια»!


Περίπου 25 φίλοι της ΑΕΚ βρέθηκαν στα γραφεία της ΠΑΕ και έκαναν ειρηνική κατάληψη ζητώντας να συναντηθούν με κάποιους μετόχους! «Τέρμα τα παιχνίδια στην πλάτη μας», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Η οργή των οπαδών της ΑΕΚ μετά τις τελευταίες εξελίξεις είναι πιο έκδηλη από ποτέ. Μετά τα συνθήματα που γράφτηκαν χθες στους τοίχους των γραφείων της ΠΑΕ στην οδό Γράμμου. ήρθε και η ώρα της... κατάληψης από περίπου 25 φίλους της ομάδας.

Οι τελευταίοι εισέβαλαν στα γραφεία της ΠΑΕ και έκαναν ειρηνική κατάληψη ζητώντας σε ήρεμους τόνους να μιλήσουν με κάποιους μετόχους έτσι ώστε να τους ζητήσουν να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να προχωρήσουν στην διελεύκανση του τοπίου στα διοικητικά της ΠΑΕ, ενός τοπίου που έχει γίνει ακόμα πιο σκοτεινό μετά την εμπλοκή που παρατηρείται στο θέμα Κοζώνη.

Η συντονιστική επιτροπή αυτής της κατάληψης εξέδωσε ανακοίνωση για αυτή την κίνηση:

Η Συντονιστική επιτροπή κατάληψης σας ανακοινώνει τα ακόλουθα: Η κίνηση μας αυτή είναι μια συμβολική πράξη διαμαρτυρίας για όλα όσα τραγελαφικά γίνονται τον τελευταίο καιρό στην ομάδα μας. Είναι, επίσης, μια κίνηση αγωνίας για το μέλλον της ΑΕΚ. Αλλά, κυρίως, είναι κίνηση (προειδοποίησης πως ο λαός της ΑΕΚ ξύπνησε και δεν πρόκειται να ανεχθεί άλλα παιχνίδια στην πλάτη του. Επειδή τα ψέματα που έχουν γεμίσει τον κόσμο μας τελευταία έχουν ξεπεράσει τα χρέη της ομάδας μας, απαιτούμε άμεσα επικοινωνία με τον μεγαλομέτοχο κ. Ν. Νοτιά ώστε να φανερωθεί, επιτέλους, τι γίνεται αλλά και τι εχει στο μυαλό του για την ΑΕΚ μας, χωρίς μισόλογα και υπεκφυγές. Μετά από την επικοινωνίας μας αυτή και αφού ενημερώσουμε τον κόσμο της ομάδας μας, θα καθορίσουμε την περαιτέρω στάση μας. Τέλος, θα θέλαμε να τονίσουμε προς τη διοίκηση της μάνας-Ερασιτεχνικής ΑΕΚ, να είναι ιδιαίτερα προσεκτική στην εμπλοκή τους στα
πιθανά μελλοντικά σενάρια σωτηρίας της ΑΕΚ, γιατί, αυτή τη φορά, το λάθος θα είναι ανεπανόρθωτο.

Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
Υ.Γ. Ευχαριστούμε όλο τον κόσμο που επικοινωνεί με κάθε τρόπο μαζί μας, μας συμπαραστέκεται και μας στηρίζει. Ο αγώνας αυτός είναι και δικός τους, είναι αγώνας όλων των Ενωσιτών.


Οπαδοί και στο «βουνό»!
Νωρίτερα το μεσημέρι, περίπου 20 οπαδοί της ΑΕΚ είχαν βρεθεί στους Θρακομακεδόνες όπου ζήτησαν να δουν την προπόνηση, αίτημα που δεν έγινε αποδεκτό. Τελικά υπήρξε συνομιλία με τον Βασίλη Δημητριάδη, όπου του εξήγησαν ότι η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο και πως πρέπει να βρεθεί άμεσα λύση. Παράλληλα, αναφέρθηκαν και για το ενδεχόμενο πώλησης του Σκόκο για το οποίο εξέφρασαν κάθετα την αντίθεσή τους.

Εμπρησμοί σε αυτοκίνητα



Μπαράζ εμπρησμών σε αυτοκίνητα σημειώθηκε τις νυχτερινές ώρες χθες, από τις 4 έως τις 7 το πρωί, σε περιοχές κυρίως της ανατολικής Θεσσαλονίκης. Άγνωστοι περιέλουσαν 20 αυτοκίνητα σε 12 διαφορετικούς δρόμους, τα περισσότερα εκ των οποίων καταστράφηκαν ολοσχερώς.
Εντύπωση προκαλεί το γεγονός πως τα συγκεκριμένα αυτοκίνητα δεν ήταν όλα πολυτελή, ούτε οι κάτοχοί τους αποτελούσαν στόχους. “Ό,τι έβρισκαν, το έκαιγαν”, σχολίασε χαρακτηριστικά αστυνομικός της ασφάλειας. Ενδεικτικό είναι πως τα δύο αυτοκίνητα ήταν ταξί!

Προφυλακίστηκαν τρεις νεαροί για επεισόδια στο ΑΠΘ



Στη φυλακή οδηγήθηκαν χθες το μεσημέρι ύστερα από την απολογία τους στον ανακριτή τρεις νεαροί που είχαν συλληφθεί μπροστά από την Πολυτεχνική σχολή του ΑΠΘ τα ξημερώματα της Κυριακής και κατηγορήθηκαν για έκρηξη από κοινού, κατασκευή και κατοχή εκρηκτικών υλών, απόπειρα πρόκλησης σωματικής βλάβης και διατάραξη ασφάλειας συγκοινωνιών. Οι κατηγορούμενοι αρνήθηκαν τις κατηγορίες, ενώ τρεις 17χρονοι συγκατηγορούμενοί τους αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους. Άλλοι δύο πήραν προθεσμία να απολογηθούν την Τετάρτη.
Από τους υπόλοιπους συλληφθέντες, έξι ανήλικοι, ηλικίας από 15 έως 16 χρονών, που συνελήφθησαν στη Νέα Μηχανιώνα για επίθεση με μολότοφ σε περιπολικό, παραπέμφθηκαν στον ανακριτή, κατηγορούμενοι για έκρηξη και κατοχή εκρηκτικών ο ένας και για απλή συνέργια οι άλλοι πέντε και αφέθηκαν ελεύθεροι μετά τις απολογίες τους. Από τους συλληφθέντες της πορείας, δύο παραπέμφθηκαν στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο, ένας στο Μονομελές, τρεις παραπέμφθηκαν στον ανακριτή και για έναν, ο οποίος αφέθηκε ελεύθερος, συνεχίζεται η έρευνα.
Πέντε συλλήψεις νεαρών έγιναν χθες και στη Βέροια ύστερα από την πορεία που πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της πόλης.

Θέμα ασύλου θέτουν οι πρυτάνεις - makthes.gr

Εξελίξεις γύρω από το ζήτημα του πανεπιστημιακού ασύλου πυροδοτούν τα επεισόδια. Ο πρύτανης του Μετσόβιου Πολυτεχνείου Κ. Μουτζούρης δήλωσε χθες ότι ωρίμασε ο χρόνος να επαναπροσδιοριστεί το άσυλο, ενώ το πρυτανικό συμβούλιο του ΑΠΘ καταδίκασε τη βιαιοπραγία κατά του πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών. Ο αντιπρύτανης του ΑΠΘ Α. Γιαννακουδάκης ζήτησε κατάργηση του ασύλου τις νυχτερινές ώρες, ενώ ο κοσμήτορας της Πολυτεχνικής Σχολής Ν. Μουσιόπουλος έθεσε το ερώτημα αν το άσυλο ισχύει και για τον πρύτανη του Πανεπιστημίου.
Στη σκιά της βίας τα συλλαλητήρια

Θέμα ασύλου τίθεται για μία ακόμη φορά μετά τα θλιβερά επεισόδια των προηγούμενων ημερών που είχαν ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό του πρύτανη του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου.
Το πρυτανικό συμβούλιο του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου εκφράζει “τη βαθιά θλίψη του για την εισβολή στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο και τη βιαιοπραγία κατά του πρυτάνεώς του. Καταδικάζει απερίφραστα τις πρακτικές βίας στο σύνολό τους, οι οποίες δεν είναι μόνο αδιέξοδες, αλλά δημιουργούν και εντείνουν φαύλους κύκλους βίας, παρεμποδίζοντας τον κοινό σκοπό της κοινωνικής συνεκτικότητας και της οφειλόμενης καλής ακαδημαϊκής λειτουργίας”.
Μιλώντας στη “Μ” ο αντιπρύτανης του ΑΠΘ Ανδρέας Γιαννακουδάκης τονίζει ότι θα πρέπει “τις νυχτερινές ώρες το άσυλο να καταργείται. Έχουν συμβεί επεισόδια ακόμη και στα εργοτάξια του μετρό. Η περιοχή γεωγραφικά μπορεί να ανήκει στο ΑΠΘ, δεν είναι όμως άσυλο”.
Ο κοσμήτορας της Πολυτεχνικής σχολής του ΑΠΘ Νικόλαος Μουσιόπουλος τοποθετείται στο θέμα με ένα ρητορικό ερώτημα: “Ισχύει το άσυλο για τον πρύτανη του πανεπιστημίου;” Το θέμα της βίας στα πανεπιστήμια θα τεθεί εκτάκτως στη σύνοδο των πρυτάνεων στο Λαύριο.

ΑΝΗΛΙΚΟΙ ΤΑΡΑΞΙΕΣ
Με μικροεπεισόδια στο ύψος της Καμάρας, τα οποία προκάλεσε μερίδα παιδιών, μεταξύ των οποίων και πιτσιρίκια ηλικίας 8-12 ετών, ξεκίνησε χθες το προγραμματισμένο μαθητικό συλλαλητήριο στη μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου. Εντύπωση προκάλεσε ακόμη και στους καταστηματάρχες της περιοχής το γεγονός ότι μικρά παιδιά με καλυμμένα πρόσωπα φώναζαν υβριστικά συνθήματα και πέταγαν πέτρες. Την... ειρήνη επέβαλε ένας κληρικός που βρέθηκε στο σημείο της πορείας. Σύμφωνα, άλλωστε, με μαρτυρίες καθηγητών του ΑΠΘ και φοιτητών, “μικρά παιδιά είχαν εισβάλει πέρυσι το Δεκέμβριο στη Φυσικομαθηματική σχολή, προσπαθώντας να κλέψουν κυρίως ηλεκτρονικούς υπολογιστές”.
Η ομάδα αυτή των παιδιών, μετά το τέλος της πορείας, κατέληξε στο χώρο του πανεπιστημίου, στο κτίριο Διοίκησης του ΑΠΘ.
Εκπαιδευτικοί που πήραν μέρος στη χθεσινή πορεία τόνισαν στη “Μ” ότι τα φαινόμενα βίας μέσα στις σχολικές κοινότητες είναι πλέον συχνά. Όπως ανέφεραν: “Δυστυχώς υπάρχει έλλειψη δομών, ώστε να μπορέσουν αυτά τα παιδιά να προσεγγιστούν με το σωστό τρόπο. Εμείς πραγματικά διαπιστώνουμε κάθε χρονιά ότι μετά την πρώτη γυμνασίου υπάρχουν μαθητές που εγκαταλείπουν το σχολείο. Δεν γνωρίζουμε πού πηγαίνουν αυτά τα παιδιά. Ανησυχούμε, διότι σε πολλές περιπτώσεις πρόκειται για παιδιά παραμελημένα. Λόγω έλλειψης πιστώσεων δεν υπάρχουν ψυχολόγοι στα σχολεία. Εάν συνέβαινε κάτι τέτοιο, πολλά προβλήματα θα μπορούσαν να αντιμετωπιστούν μέσα στα σχολεία”.
“Υπάρχουν παιδιά, κυρίως αυτά που έχουν χάσει κάποια χρονιά, που δυσκολεύονται στο σχολείο, συνήθως σε μεγαλύτερες τάξεις, και το εγκαταλείπουν, αφού δεν έχουν στήριξη και από την οικογένειά τους. Υπάρχουν όμως και μικρά παιδιά από τη Ρουμανία και τη Βουλγαρία, που βρίσκονται εκτεθειμένα στους δρόμους της πόλης. Αυτά συχνά πέφτουν θύματα εκμετάλλευσης”, λέει στη “Μ” ο Ν. Παρασκευόπουλος από τη μη κυβερνητική οργάνωση “Άρσις”.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ
Η διαδήλωση, στην οποία μαζικά συμμετείχαν μαθητές από όλα τα σχολεία του νομού Θεσσαλονίκης, φοιτητές του ΑΠΘ και εκπαιδευτικοί, ήταν η ευκαιρία για να διατρανώσουν όλοι τα αιτήματά τους για την παιδεία, αιτήματα που παίρνουν εκρηκτικές διαστάσεις και κινδυνεύουν να οδηγήσουν σε κοινωνικά αδιέξοδα.
Οι εκπαιδευτικοί διαδηλώνοντας έθεσαν για μία ακόμη φορά το θέμα της ωρομισθίας, ενώ οι φοιτητές το θέμα της προστασίας του πανεπιστημιακού ασύλου.
Η πορεία των περίπου 5.000 ατόμων κατευθύνθηκε από το άγαλμα του Βενιζέλου στο πρώην ΥΜΑΘ μέσω της οδού Λαγκαδά, ενώ στη συνέχεια από την οδό Δημητρίου κατέληξε στο ΑΠΘ. Στην Πολυτεχνική σχολή του ΑΠΘ, που τελεί υπό κατάληψη, πραγματοποιήθηκε γενική συνέλευση, προκειμένου να ληφθούν αποφάσεις για τη συνέχιση των κινητοποιήσεων. Υπό κατάληψη τελούν από την περασμένη εβδομάδα επτά σχολές του ΑΠΘ.

  • "Ωρίμασε ο χρόνος για το άσυλο". Θέμα επανεξέτασης του πανεπιστημιακού ασύλου έθεσε χθες και ο πρύτανης του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου Κώστας Μουτζούρης, μετά την επίθεση εναντίον του πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών Χρ.Κίττα, στο κτίριο της Πρυτανείας. Ο κ. Μουτζούρης, δεχόμενος ερώτηση εάν πρέπει να επαναπροσδιοριστεί το άσυλο, δήλωσε ότι “ωρίμασε ο χρόνος” υπογραμμίζοντας ότι “εκ των πραγμάτων μετά από μια τέτοια επίθεση, βαρβαρότητα κατά ενός πρυτάνεως στο γραφείο του επιτελικού κτιρίου, πρέπει να δούμε ποιοι είμαστε, πού στεκόμαστε και τι πιστεύουμε”.


Διακοπή μαθημάτων λόγω… χημικών

Διακόπηκε χθες το απόγευμα η γενική συνέλευση των φοιτητών από σχολές του ΑΠΘ, με την οποία θα αποφάσιζαν τον προγραμματισμό των επόμενων κινητοποιήσεων. Αιτία αποτέλεσε η ρίψη δακρυγόνων έξω από την είσοδο της Πολυτεχνικής σχολής.
Όλα ξεκίνησαν όταν μικρή ομάδα εξωπανεπιστημιακών, μεταξύ αυτών και ανήλικα παιδιά, άρχισε να πετά πέτρες και να προπηλακίζει άνδρες των ΜΑΤ οι οποίοι ήταν παρατεταγμένοι έξω από το Πολυτεχνείο. Ο άνδρες των ΜΑΤ απάντησαν ρίχνοντας μεγάλη ποσότητα χημικών και δακρυγόνων. Η ατμόσφαιρα έξω από το Πολυτεχνείο αλλά και μέσα στις σχολές όπου έκαναν μάθημα φοιτητές έγινε αποπνικτική, με αποτέλεσμα να διακοπούν τα μαθήματα αλλά και η γενική συνέλευση των φοιτητών, η οποία μεταφέρθηκε μέχρι αργά το βράδυ στο κτίριο της πρυτανείας.

ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΗ ΧΡΗΣΗ ΔΑΚΡΥΓΟΝΩΝ
Σε επιστολή του προς τον πρύτανη του ΑΠΘ ο κοσμήτορας της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ Νικόλαος Μουσιόπουλος καταγγέλλει την αδικαιολόγητη, όπως τη χαρακτηρίζει, χρήση δακρυγόνων με στόχο να πληγούν οι ευρισκόμενοι εντός των κτιρίων της Σχολής, κατά τεκμήριο λοιπόν εντελώς αμέτοχοι της όλης κατάστασης. “Από διερεύνησή μου διαπίστωσα ότι την ώρα που ρίχτηκαν δακρυγόνα γίνονταν μαθήματα και η ατμόσφαιρα σε πολλούς χώρους της σχολής ήταν τόσο αποπνικτική, ώστε κάποιοι φοιτητές προσπαθούσαν πανικόβλητοι να εξέλθουν ακόμη και από τα παράθυρα”, τονίζει ο κ. Μουσιόπουλος. Ο κοσμήτορας στην επιστολή του ζητά από τον πρύτανη του ΑΠΘ Αν. Μάνθο “να αποδοθούν ευθύνες σε αυτούς που έδωσαν την εντολή για την εντελώς καταδικαστέα ενέργεια”.

08-12-2009:Δελτίο Τύπου της Γ.Α.Δ.Α. σχετικά με εύρεση όπλων-φυσιγγίων.


Μεσημβρινές ώρες της 6-12-2009, στο 55,5 χλμ της Λεωφ. Αθηνών – Σουνίου, στη περιοχή Θυμάρι Παλαιάς Φώκαιας, από Αστυνομικούς του Τ.Α Αναβύσσου βρέθηκε εγκαταλελειμμένο, έξω από κάδο απορριμμάτων ένα (1) μεταλλικό κουτί στρατιωτικού τύπου που περιείχε:

Τρία (3) πιστόλια

Ένα (1) περίστροφο

Μία (1) κάνη πιστολίου

Μία (1) γεμιστήρα πιστολίου

-534- φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων

Προανάκριση ενεργείται από το Τ.Α Αναβύσσου.

Η ΧΟΥΝΤΑ ΗΤΑΝ Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΜΑΣ


ΚΑΘΟΜΑΙ ΚΑΙ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΩΡΕΣ ΩΡΕΣ ΠΩΣ ΘΑ ΗΤΑΝ Η ΖΩΗ ΜΑΣ ΕΑΝ ΔΕΝ ΕΙΧΑΜΕ ΧΟΥΝΤΑ ΕΚΕΙΝΑ ΤΑ ΜΑΥΡΑ ΧΡΟΝΙΑ...

ΕΝΑ ΔΕΔΟΜΕΝΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΑΝ ΠΙΟ ΕΚΣΥΧΡΟΝΙΣΜΕΝΟΙ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΣΗΜΕΡΑ...

ΕΞΕΓΕΡΣΗ=ΑΝΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ

ΑΝ ΔΕΝ ΖΟΥΣΑΜΕ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΤΩΡΑ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΘΑ ΣΥΝΕΒΑΙΝΕ...

ΟΥΤΕ ΘΑ ΥΠΗΡΧΕ ΜΙΣΟΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΑΣΥΝΟΜΙΑ...

ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ ΤΕΛΙΚΑ...

ΟΙ ΠΑΝΤΕΣ ΝΑ ΜΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ...

Ο ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ ΜΑΣ ΕΧΘΡΟΣ ΕΙΣΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΚΥΡΙΕ ΜΠΑΤΣΟΝΟΜΕ...

ΑΝΑΡΧΟΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΕΙΣ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Δυτικοευρωπαίοι καθώς πρέπει αναρχικοί.
Άγγλοι, Γάλλοι, (αλλά όχι Πορτογάλοι, μεγάλοι «ξεφτίλα» για τους Ίβηρες), Γερμανοί, Ελβετοί.
Σκανδιναβοί ενθυμούμενοι τα «κατορθώματα» των...

προγόνων τους Βίκινγκς.
Φιλανδοί και Νορβηγοί.
Μεσόγειοι σύντροφοι. Ισπανοί και Ιταλοί.
Πεινασμένοι Βαλκάνιοι. Αλβανοί, Σέρβοι, Τούρκοι, Βούλγαροι, Ρουμάνοι (Οι Σκοπιανοί δεν ήλθαν λόγω του προβλήματος με την ονομασία).
Ανατολικοευρωπαίοι από το Σιδηρούν Παραπέτασμα. Πολωνοί, Τσέχοι (αίσχος, χωρίς Τσέχες), Ουκρανοί (διπλό αίσχος, χωρίς Ουκρανές), Λετονοί (!!!!!), Γεωργιανοί (!!!!!!!).
Ασιάτες Αναρχικοί!!!!! Ιορδανοί, Αφγανοί και Πακιστανοί (εκπαιδευμένοι σε αντάρτικο πόλεων εις την χώρα τους).
Φλούφληδες Βορειοαμερικάνοι που μόλις ξύρισαν το μπικίνι. Αμερικάνοι και Καναδοί.
Ακόμη και Αφρικανοί από το Μαρόκο.
Εχθές και προχθές προσήχθησαν και συνελήφθησαν «μπουμπούκια» από όλες οι φυλές του Ισραήλ.
Προφανώς διαδόθηκε λάθος μήνυμα εις όλη την οικουμένη.
Κάποιος κακοήθης ή κάποιος χωρατατζής διέδωσε ότι ακόμη Υπουργός Δημοσίας Τάξης είναι ο Προκόπης.
Και έσπευσαν εις την Αθήνα όλα τα «καλόπαιδα» του κόσμου, αναπτυγμένου και υποανάπτυκτου.
Για να ξεσκουριάσουν, αφού εις την χώρα τους το σπάσιμο και το κάψιμο μάλλον δεν θα επιτρέπεται.
Έχοντας εις το μυαλό τους τα περσινά, δικαιολογημένα φαντάστηκαν οι «τουρίστες» αυτοί ότι και φέτος θα κάνουν πάρτι.
Ορθώς, ορθότατα σκέφτηκαν ότι όπως πέρσι επί Προκόπη, έτσι και φέτος ανενόχλητοι και ανεξέλεγκτοι θα τα κάνουν ….
Αναρχοτουρισμός, όπως λέμε αγροτουρισμός.
Όπως κάποιοι επισκέπτονται φάρμες και λιβάδια για να δουν γελάδες και να φάνε τοπικό γλυκό του κουταλιού.
Έτσι και οι αναρχοτουρίστες έρχονται εις την Αθήνα για να τα κάνουν λίμπα και να γνωρίσουν συγχρόνως και τον ελληνικό πολιτισμό.
Εξάλλου που αλλού θα βρούνε οι αναρχοτουρίστες ένα έτοιμο μηχανισμό υποστήριξης, πολιτικής, διοικητικής, λογιστικής, νομικής, δημοσιογραφικής, να τους συνδράμει.
Σε ποια άλλη χώρα θα βρούνε έρμαια πανεπιστημιακά ιδρύματα να προφυλαχθούνε επικαλούμενοι το άσυλο.
Μα μόνο εις το Ελλαδιστάν (μάλλον για αυτό ήλθαν ακόμη και από Αφγανιστάν και το Πακιστάν...).
Και όλες αυτές οι παροχές δωρεάν!
Εδώ που τα λέμε όμως, η χώρα μας πέρσι διαφημίστηκε τα μάλα από τα κομάντα υπουργούς της και φέτος απολαμβάνουμε τους καρπούς των προσπαθειών τους.
Ένα μεγάλο εύγε λοιπόν εις τους ανωτέρω.
Οι «τουρίστες» ήλθαν κατά χιλιάδες και μάλιστα σε off season περίοδο για την Αθήνα.
Απάντησαν και σε όσους κακοήθεις ισχυρίζονται ότι η κυβέρνηση Καραμανλή δεν προσέφερε τίποτα εις τον τόπο.
Κ. Σαμαρά, εις την επόμενη κυβέρνηση ΝΔ (σε καμιά δεκαριά χρόνια…) να τους κάνεις Αρχιδιευθυντές του Ε.Ο.Τ.
Κ. Χρυσοχοϊδη, αίσχος.
Για ποιο λόγο καταστρέψατε τις διακοπές όλων αυτών των ανθρώπων;
Του χρόνου θα έχουν δίκιο να μην ξανάλθουν.
Άσχετο: Ρε καλά κάνουν και ρωτάνε οι αστυνομικοί, όταν προβαίνουν σε συλλήψεις: Ποιανού κόρη/υιός είσαι εσύ;
Τα Σέβη μου.

Πορεία αντιεξουσιαστών το απόγευμα


Νωρίτερα οι αστυνομικοί έκαναν προσαγωγές 3 μαθητών που πετούσαν πέτρες και νεράτζια στο Α.Τ. Χαϊδαρίου.
Οι αντιεξουσιαστές θα συγκεντρωθούν στις 7 το απόγευμα της Τρίτης στα Προπύλαια.

Νωρίτερα 150 μαθητές συγκεντρώθηκαν έξω από το Αστυνομικό Τμήμα Χαϊδαρίου και άλλοι περίπου 50 στο Παλατάκι και πέταξαν νεράτζια και πέτρες εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων. Ακόμη 150 μαθητές συγκεντρώθηκαν έξω από το Α.Τ. Καματερού.
Περίπου 100 μαθητές διέκοψαν την κίνηση στις οδούς Γρηγορίου Λαμπράκη και Διονυσίου Σολωμού στον Κορυδαλλό.

Αυτή τη στιγμή κανείς αρμόδιος δεν μπορεί να πει με σιγουριά πόσα είναι τα σχολεία στην Αθήνα που έχουν κατάληψη, καθώς δεκάδες είναι τα "λουκέτα" εξαιτίας των κρουσμάτων της νέας γρίπης.

Επίθεση ανηλίκων σε αστυνομικούς

Οκτώ ανήλικοι συνελήφθησαν, τα ξημερώματα, στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας, μετά την επίθεση με βόμβες μολότοφ εναντίον του τοπικού αστυνομικού τμήματος.

Πρόκειται για τέσσερις 15χρονους, δύο 16χρονους και δύο 17χρονους, οι οποίοι κατηγορούνται ότι χθες, λίγο πριν από τα μεσάνυχτα, έχοντας καλυμμένα τα πρόσωπά τους, εκτόξευσαν πέντε βόμβες μολότοφ στο κτήριο, όπου στεγάζεται το Αστυνομικό Τμήμα και το Τμήμα Ασφαλείας Αλεξάνδρειας.

Φεύγοντας, πέταξαν άλλες δύο μολότοφ και πέτρες σε οχήματα ιδιωτών, προκαλώντας μικρές υλικές ζημιές.

Οι φερόμενοι ως δράστες συνελήφθησαν λίγες ώρες αργότερα, έπειτα από εκτεταμένες έρευνες της Αστυνομίας στην περιοχή.

Όπως ανακοινώθηκε από την Αστυνομία, στην ίδια ομάδα συμμετείχαν δύο ακόμη άτομα νεαρής ηλικίας, τα οποία αναζητούνται.

Οι συλληφθέντες παραπέμφθηκαν να απολογηθούν στις ανακριτικές Αρχές της Βέροιας.