Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2009

Σειρά βομβιστικών επιθέσεων στη Βαγδάτη

Τουλάχιστον 127 νεκροί και 448 από πέντε επιθέσεις με παγιδευμένα αυτοκίνητα στη Βαγδάτη, μία μέρα μετά την επίτευξη συμφωνίας επί του νέου εκλογικού νόμου. Στις 6 Μαρτίου η διεξαγωγή των βουλευτικών εκλογών.

Το προεδρικό συμβούλιο του Ιράν όρισε την 6η Μαρτίου ως ημερομηνία διεξαγωγής των βουλευτικών εκλογών και όχι την 27η Φεβρουαρίου, όπως ευρέως αναμενόταν, ανακοίνωσε ο Νασίρ αλ-Άνι, προσωπάρχης του Προέδρου Τζαλάλ Ταλαμπανί.

Πέντε επιθέσεις με παγιδευμένα αυτοκίνητα σημειώθηκαν στην Βαγδάτη με αποτέλεσμα να χάσουν την ζωή τους τουλάχιστον 127 άνθρωποι και να τραυματιστούν 448, σύμφωνα με ένα νεότερο απολογισμό, σε μία επιχείρηση που φέρει τα χαρακτηριστικά της Αλ Κάϊντα.

Οι επιθέσεις σημειώθηκαν την ημέρα που ο πρόεδρος της χώρας όρισε την 6η Μαρτίου 2010 ως την ημέρα της διενέργειας των βουλευτικών εκλογών,κρίσιμων για το μέλλον του Ιράκ.Θα είναι οι δεύτερες μετά από την πτώση του καθεστώτος του Σαντάμ Χουσέιν το 2003.

Πέντε αυτοκίνητα,από τα οποία τα τέσσερα οδηγούσαν καμικάζι, εξερράγησαν σχεδόν ταυτόχρονα στις 10:25 τοπική ώρα σε τέσσερα σημεία της Βαγδάτης,καταστρέφοντας τρία κυβερνητικά γραφεία,μία οδική σήραγγα και πλήττοντας μία αστυνομική περίπολο, σύμφωνα με πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας.

«Τουλάχιστον 127 άτομα σκοτώθηκαν και 448 τραυματίστηκαν», ανέφερε πηγή στο υπουργείο Εσωτερικών.Δεν έχει προς το παρόν διευκρινιστεί εάν η έκρηξη στην κεραία του υπουργείου Εσωτερικών στην περιοχή Αλ Νάχντα ήταν επίθεση αυτοκτονίας.

Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι επικράτησε πανικός στους δρόμους που γέμισαν από αίματα και ανθρώπινα μέλη. Τον Οκτώβριο σε μία σειρά εκρήξεων σκοτώθηκαν 155 άτομα και εκατοντάδες τραυματίστηκαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου