Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2010

Λιοντάρι και τίγρης σε ένα!

Άφωνοι έμειναν όσοι είδαν ένα γιγαντιαίο υβρίδιο από λιοντάρι και τίγρη, να «περιφέρεται στους δρόμους του Λονδίνου».

Ο Ηρακλής όπως τον φωνάζουν, έχει μήκος τρία μέτρα και εξήντα εκατοστά και όταν σηκωθεί στα πίσω πόδια του φθάνει ένα διώροφο Λονδρέζικο λεωφορείο!

Το 8χρονο αιλουροειδές είναι το μεγαλύτερο που υπάρχει στον κόσμο και φυσικά περιλαμβάνεται στο βιβλίο ρεκόρ Γκίνες.

Δημητρα Αλεξανδρακη, Φεβρουαριος ‘10, Maxim








Οι Black Eyed Peas κατηγορούνται για αντιγραφή!

Μετά την τεράστια επιτυχία του "Boom Boom Pow", πολλοί ήταν αυτοί που αποφάσισαν να κλέψουν λίγη από τη δημοσιότητα του κομματιού και πολύ περισσότερο από τα κέρδη του!

Οι Ebony Latrice Batts, γνωστοί και ως Phoenix Phenom και Manfred Mohr, κυκλοφόρησαν πριν μερικά χρόνια το κομμάτι "Boom Dynamite", που πέρα από τον τίτλο και την αναφορά της λέξης Boom καμία σχέση δεν έχει με το τραγούδι των Black Eyed Peas!

Παρόλα αυτά οι Ebony Latrice Batts προχώρησαν σε μηνύσεις για ηθική αποκατάσταση και αντιγραφή, έναντι πολλών εκατομμυρίων δολαρίων!



ΤΟΝ ΙΟΥΛΙΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΑΛΜΠΟΥΜ ΤΟΥ Liam Gallagher

"A lot of these songs I wrote before the band [Oasis] split up," Gallagher told XFM. "I mean, there's a few new ones on there that are coming out now."

Κύμα βιασμών στην Αϊτή

Νέες μορφές βίας, μεταξύ των οποίων οι βιασμοί, εμφανίστηκαν στην Αϊτή μετά τον ισχυρό σεισμό που έχει προκαλέσει το θάνατο τουλάχιστον 170 χιλιάδων ανθρώπων, κατάγγειλε σήμερα ο διευθυντής της αϊτινής αστυνομίας.

«Λόγω του μπλακ-άουτ που επικράτησε στην πρωτεύουσα της Αϊτής τα μέλη διάφορων συμμοριών βοηθήθηκαν για να παρενοχλούν σεξουαλικά και τελικώς να βιάζουν ανενόχλητα γυναίκες και νεαρά κορίτσια που έχουν καταφύγει σε σκηνές αφού τα σπίτια τους ισοπεδώθηκαν από τον σεισμό», ανέφερε ο διευθυντής της αϊτινής αστυνομίας, Μάριο Αντρεσόλ.

«Δεν υπάρχουν επίσημα στοιχεία για τις καταγγελίες δράσης των συμμοριών αλλά οργανώσεις γυναικών στο Πορτ-Ο -Πρενς έχουν ήδη καταμετρήσει πολλές περιπτώσεις βιασμών και νέες μορφές εγκληματικότητας».

«Έχουμε μετρήσει πως υπάρχουν τουλάχιστον επτά χιλιάδες κακοποιοί στους δρόμους πολλοί από τους οποίους είναι δραπέτες από την κεντρική και άλλες φυλακές της χώρας. Θα χρειαστούν τουλάχιστον πέντε χρόνια για να συλληφθούν, τώρα κυκλοφορούν ανενόχλητοι και αποτελούν πηγή πολλών προβλημάτων», ανέφερε ο κ. Αντρεσόλ.

Καταλήγοντας πρόσθεσε ότι λόγω του σεισμού «χάθηκαν 70 αστυνομικοί και πάνω από 500 εξακολουθούν να αγνοούνται ενώ τουλάχιστον 400 είναι σοβαρά τραυματισμένοι».

Η ανεργία «χτυπά» και τους πολιτικούς μηχανικούς

Ένας στους τρεις πολιτικούς μηχανικούς του νομού Μαγνησίας είναι άνεργος ή υποαπασχολείται ή ετεροαπασχολείται. Η κρίση στον κλάδο τείνει να λάβει πολύ μεγάλες διαστάσεις, καθώς η οικοδομική δραστηριότητα έχει σημειώσει καθίζηση.

Σύμφωνα με στοιχεία του Συλλόγου Πολιτικών Μηχανικών Ν. Μαγνησίας από τους 470 στο Νομό, με πλήρη απασχόληση υπολογίζεται το 69%, ποσοστό 18% υποαπασχολείται, δηλαδή εργάζεται μία με τέσσερις ώρες την ημέρα, 5% ετεροαπασχολείται, δηλαδή δραστηριοποιείται σε άλλα επαγγέλματα, ενώ άνεργοι είναι το 8%, από τους οποίους 4% είναι μακροχρόνια άνεργοι και 4% μένουν άνεργοι από έναν μέχρι 12 μήνες.
Υψηλότατη είναι η ανεργία των νέων μηχανικών (23-30 ετών), καθώς κυμαίνεται σύμφωνα με τα στοιχεία του τοπικού Συλλόγου στο 14%.
Από τους πολιτικούς μηχανικούς που έχουν πλήρη απασχόληση, το 53% είναι ελεύθεροι επαγγελματίες, το 29% ιδιωτικοί υπάλληλοι σε εταιρίες και το 18% δημόσιοι υπάλληλοι.
Βασική αιτία της ανεργίας και της υποαπασχόλησης των μηχανικών το 2009 ήταν η καθίζηση της οικοδομικής δραστηριότητας κατά 22%, βάσει του αριθμού των αδειών που εκδόθηκαν.
Άνεργοι μηχανικοί καταγγέλλουν εξάλλου ότι δεν τους δίδεται η δυνατότητα εκ του νόμου να συμμετάσχουν σε διαγωνισμούς πρόσληψης στο Δημόσιο, διότι δεν είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ.

enet

Για την αυριανή "δίκη" των 4 συλληφθέντων του Πανεκπαιδευτικού 8.6.2006

Αύριο Παρασκευή 29 Γενάρη, πρωί στην Ευελπίδων, «δικάζονται» μετά από πολλαπλές αναβολές και παράταση της ομηρίας τους σχεδόν πια στα τέσσερα χρόνια, οι συλληφθέντες Αγωνιστές του μεγάλου Πανεκπαιδευτικού συλλαλητηρίου της 8 Ιούνη 2006.

Θυμίζοντας ότι τα παιδιά είναι φορτωμένα με βαριές κατηγορίες (και ψεύτικες μάλιστα- ευτυχώς μπροστά στις συλλήψεις τους υπήρξαν αυτόπτες)..

Θυμίζοντας ότι και αυτά, όπως και πολλοί προσαχθέντες μα και τόσοι άλλοι- ες που δεν οδηγήθηκαν τελικά στη ΓΑΔΑ έζησαν φριχτές στιγμές, πνιγμένοι στα χημικά και ταυτόχρονα κάτω από τις μπότες και τα κλομπς των «αμίλητων και ακούνητων» στρατιωτών του Πολύδωρα...

Θυμίζοντας και τα καλέσματα, που ήδη από μέρες αναρτήθηκαν στο ημερολόγιο http://indy.gr/calendar/diki-4-syllifthenton-agonistn-toy-panekpaideytikoy-tis-8-6.2006-1

indy.gr

Κέιλι Χέιζελ

1. Το πλήρες όνομά της είναι Κέιλι Ρεμπέκα Χέιζελ
2. Γεννήθηκε στις 18 Σεπτεμβρίου του 1986 στο Λονδίνο.
3. To ύψος της είναι 1.68
4. Έγινε γνωστή από την εμφάνισή της στη σελίδα 3 της Sun του Λονδίνου αλλά και το μεγάλο μεν, φυσικό δε στήθος της.
5. Η περιφέρεια του στήθους της είναι 86 εκατοστά.
6. Φωτογραφίες της συνεχίζουν να δημοσιεύονται στη Sun περίπου μια φορά κάθε δυο βδομάδες.
7. Στα 16 της εγκαταλείπει το σχολείο για να δουλέψει σε κομμωτήριο.
8. Στα 17 της εγκαταλείπει την κομμωτική για παρακολουθήσει μαθήματα μόδας. Τα εγκαταλείπει ένα χρόνο αργότερα για να ασχοληθεί με το μόντελινγκ.
9. Καθηγητής της στη σχολή μόδας προσπάθησε να την αποθαρρύνει να ασχοληθεί με το μόντελινγκ λέγοντάς της ότι έχει… μικρό στήθος.
10. Τον ίδιο χρόνο κερδίζει το διαγωνισμό ομορφιάς Beach Babe που διοργανώνει κάθε χρόνο η εφημερίδα Daily Star.
11. Τον Ιανουάριο του 2006 το όνομά της βρέθηκε στα πρωτοσέλιδα των αγγλικών ταμπλόιντ καθώς σε πάρτι που έκανε στο σπίτι της ξυλοκοπήθηκε ο διεθνής παίκτης της Τσέλσι, Τζο Κόουλ.
12. Τον Ιανουάριο του 2007 κυκλοφόρησε βίντεο της ίδιας και του πρώην φίλου της Λόιντ Μίλλερ σε πολύ προσωπικές στιγμές. Το βίντεο είχε γυριστεί στη Τενερίφη, όπου το ζευγάρι είχε πάει διακοπές το προηγούμενο καλοκαίρι. Έχει εκδοθεί απόφαση βρετανικού δικαστηρίου η οποία απαγορεύει τη δημοσίευση του.












































































































men24

Φωτιά στο κέντρο της πρωτεύουσας

Πυρκαγιά μαίνεται αυτή τη στιγμή σε τριώροφο κτίριο στο κέντρο της Αθήνας.

Η φωτιά ξέσπασε στις 19.50 στον τρίτο όροφο του κτιρίου, στην οδό Μενάνδρου 32 στην περιοχή της Ομόνοιας.

Επί τόπου βρίσκονται 6 οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και επιχειρούν 18 πυροσβέστες.

Σύμφωνα με πληροφορίες απεγκλωβίστηκε ένα άτομο τις πρώτες στιγμές ενώ το κτίριο στεγάζει γραφεία.

zougla

«Δεν μετανιώνω για τίποτα, σιχαίνομαι τα τρωκτικά»

Δηλώνει ότι δεν καταλαβαίνει γιατί προκλήθηκε τόσο μεγάλος θόρυβος, ότι δεν έχει μετανιώσει για τίποτε από όσα έχει πράξει στη ζωή του, και δεν επιτρέπει σε κανέναν να μολύνει εκείνα τα ωραία, όπως λέει, χρόνια.

«Ήταν η δεκαετία του 1970 και ήμασταν ελεύθερα πνεύματα. Ήμουν σπουδαστής κινηματογράφου στη σχολή Σταυράκου. Έχω παίξει ρόλους όπως ο ξεπεσμένος βασιλιάς, ο γέρος, το τραβεστί ή ο μπουζουξής».

Ο κ. Μουρατίδης βρέθηκε στο στόχαστρο για μία σειρά από ερασιτεχνικά «φιλμάκια», όπου υποδύεται εν είδει καμπαρέ μία αμφισεξουαλική persona. Η σειρά αυτών των μικρών ταινιών αναμεταδόθηκε κατά κόρον από γνωστά blogs, ενώ αποτέλεσε και το αντικείμενο πρωτοσέλιδου της εφημερίδας «Espresso» με τίτλο « Η αλήθεια για το βίντεο-σοκ του Νίκου Μουρατίδη».

Σιχαίνομαι τα παντός είδους τρωκτικά και τα περί αυτών ερπετά που μας έχουν κατακλύσει. Και όπως είναι φυσικό, όλα αυτά τα αποκρουστικά, εμετικά και απεχθή όντα δεν έχουν και ονοματεπώνυμο!


ΕΓΩ ΝΑ ΔΕΙΣ ΠΟΣΟ ΤΑ ΜΙΣΩ ΦΙΛΕ ΝΙΚΟΛΑ...

Νέα οργάνωση «πίσω» από την έκρηξη στο γραφείο Σημίτη

Η τρομοκρατική οργάνωση «Επαναστατική Απελευθερωτική Δράση» ανέλαβε με τηλεφώνημα της στο ΣΚΑΪ την ευθύνη για την έκρηξη, νωρίς την Πέμπτη το απόγευμα, αυτοσχέδιου εμπρηστικού μηχανισμού, στο γραφείο του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη.

Η οργάνωση εμφανίσθηκε για πρώτη φορά το 2006, ενώ στις 20 Μαρτίου του 2009 είχε τοποθετήσει εκρηκτικό μηχανισμό στο γραφείο του Κυριακού Μητσοτάκη.

Από την έκρηξη στο γραφείο του πρώην πρωθυπουργού προκλήθηκαν μικρής έκτασης ζημιές.

Αποκαταστάθηκε πριν από λίγη ώρα η κυκλοφορία στην οδό Ακαδημίας, που είχε διακοπεί λόγω έκρηξης αυτοσχέδιου εμπρηστικού μηχανισμού στο γραφείο του πρώην πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Σημίτη, που βρίσκεται Ακαδημίας 35.

Οπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία οι δράστες τοποθέτησαν τον εμπρηστικό μηχανισμό, που αποτελείτο από τέσσερα γκαζάκια στο διάδρομο του 5ου ορόφου μπροστά στην είσοδο του πολιτικού γραφείου του πρώην πρωθυπουργού, όπου και εξερράγη.

Από την έκρηξη και την πυρκαγιά προκλήθηκαν σοβαρές ζημιές στην πόρτα του πολιτικού γραφείου και στο εσωτερικό του, καθώς επίσης και μικρότερες στις διπλανές εισόδους του «Ιδρύματος Σημίτη» και ενός δικηγορικού γραφείου.

Στο γραφείο του κ. Σημίτη την ώρα της έκρηξης ήταν δύο άτομα τα οποία βγήκαν στο μπαλκόνι, ενώ από την Πυροσβεστική εκκενώθηκε η πολυκατοικία για προληπτικούς λόγους.

Προανάκριση για την εμπρηστική επίθεση διενεργείται από την Ασφάλεια και την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, ενώ μέχρι στιγμής δεν έχει αναλάβει κάποια οργάνωση την ευθύνη.

Υψη χιονιού στα Χ.Κ.

28/01/2010, ύψη χιονιού σε εκ.

Χιονοδρομικό Βάση Μέση Κορ/φή
1 ΠΗΛΙΟ 180 200 270
2 ΠΕΡΤΟΥΛΙ 90 100 110
3 ΚΑΙΜΑΚΤΣΑΛΑΝ 70 85 100
4 ΖΗΡΕΙΑ 70 80 100
5 ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ 80 80 90
6 ΠΙΣΟΔΕΡΙ 80 90 70
7 ΒΑΣΙΛΙΤΣΑ 60 70 80
8 3-5 ΠΗΓΑΔΙΑ 50 60 70
9 ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ 40 60 70
10 ΜΕΤΣΟΒΟ 50 50 50
11 ΒΙΤΣΙ ΚΑΣΤΟΡΙΑ 35 45 50
12 ΣΕΛΙ 25 25 35
13 ΕΛΑΤΟΧΩΡΙ 20 30 30
14 ΛΑΙΛΙΑΣ N/A
N/A
15 ΧΡΥΣΟ ΕΛΑΦΙ N/A
N/A
16 ΤΡΟΟΔΟΣ N/A
N/A
17 ΠΑΓΓΑΙΟ N/A
N/A
18 ΜΑΙΝΑΛΟ N/A
N/A
19 ΦΑΛΑΚΡΟ N/A
N/A
20 ΟΛΥΜΠΟΣ N/A
N/A
21 ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ N/A
N/A
22 ΓΕΡΟΝΤΟΒΡΑΧΟΣ N/A
N/A
Κατά μέσο όρο ύψος χιονιού στην πίστα,
όπως ανακοινώνεται από τα χιονοδρομικά.
Ν/Α : Δεν έχει γίνει ενημέρωση.
www.snowreport.gr

LIVE CAM ΑΠΟ ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ

ΛΑΙΛΙΑΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΠΙΣΟΔΕΡΙ
3-5 ΠΗΓΑΔΙΑ
ΠΕΡΤΟΥΛΙ
ΣΕΛΙ
3-5 ΠΗΓΑΔΙΑ






Η Ελλάδα ταξιδεύει στη Βερόνα


Η ιταλική οργάνωση Associazione Giochi Antichi, με την υποστήριξη του Δήμου της Βερόνας, διοργανώνει κάθε Σεπτέμβριο το Διεθνές Φεστιβάλ Παιχνιδικών Δρώμενων του Δρόμου «Tocati», το οποίο παίρνει το όνομά του από την έκφραση toca-te, που σημαίνει «σειρά σου». Φέτος (25-27 Σεπτεμβρίου) «σειρά» είχε η Ελλάδα.

Η έναρξη του φεστιβάλ έγινε με την έκθεση φωτογραφίας «Λατρευτικές εθιμικές εκδηλώσεις στον κύκλο του χρόνου», που διοργάνωσε το Κέντρο Ερεύνης της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών (με την επιστημονική εποπτεία της διευθύντριας του Κέντρου, δρος Αικατερίνης Πολυμέρου-Καμηλάκη και την επιμέλεια της γράφουσας, ερευνήτριας του Κ.Ε.Ε.Λ.). Ο δήμαρχος της Βερόνας Φλάβιο Τόσι ευχαρίστησε τα μέλη της ελληνικής αποστολής και παρέδωσε την πόλη στα χέρια των παιχνιδιατόρων.

Με επιμέλεια του Δήμου Νιγρίτας και της δημάρχου Αγγελικής Μήκα, δεκάδες Ελλήνων τελεστών μετέτρεψαν το ιστορικό κέντρο της Βερόνας σε πολύβουο ελληνικό χωριό. Ακολούθησαν λαϊκά αγωνίσματα, αθλητικά παιχνίδια και εθιμικά λαϊκά δρώμενα, τα οποία ζωντάνεψαν στους δρόμους της πόλης. Αναβίωσαν η ιστορία της Γερακίνας, τα σοχινά καρναβάλια και οι αγώνες παραδοσιακής πάλης του aγίου Αθανασίου και των aγίων Αποστόλων. - Zωή N. Μάργαρη

nationalgeographic.gr

Χοιρινό αντί...για βιάγκρα

Την κατανάλωση χοιρινού κρέατος ως εναλλακτική λύση του βιάγκρα πρότεινε την Τετάρτη (27/1) η πρόεδρος της Αργεντινής. Η Κριστίνα Φερνάντες εξήγησε ότι πέρασε ένα "έντονο" σαββατοκύριακο με το σύζυγό της έχοντας προηγουμένως κάνει μπάρμπεκιου με χοιρινό.

"Μόλις μου είπαν κάτι που δεν γνώριζα, ότι η κατανάλωση χοιρινού βελτιώνει την ερωτική ζωή...θα έλεγα ότι είναι πολύ προτιμότερο να φας χοιρινό στη σχάρα από το να πάρεις Βιάγκρα", είπε η πρόεδρος Κριστίνα Φερνάντες στους επικεφαλής της βιομηχανίας χοιροτρόφων.

Η πρόεδρος είπε ότι έφαγε πρόσφατα χοιρινό και ότι "τα πράγματα πήγαν πολύ καλά εκείνο το σαββατοκύριακο, οπότε θα μπορούσε να αληθεύει".

Η Αργεντινή είναι η πρώτη χώρα σε κατά κεφαλήν εισόδημα στην κατανάλωση βοδινού στον κόσμο, αλλά η κυβέρνηση επιδιώκει να προωθήσει το χοιρινό ως εναλλακτικό είδος κρέατος τα τελευταία χρόνια εξ αιτίας της ανόδου της τιμής του βοδινού.

"Μία δοκιμή δεν κοστίζει τίποτα, οπότε ας προσπαθήσουμε", είπε η πρόεδρος σε τηλεοπτική της ομιλία.

Κύμα πολικού ψύχους σαρώνει την Ευρώπη

Τουλάχιστον 14 άστεγοι έχασαν την ζωή τους από το ψύχος από την αρχή του χειμώνα στη Γερμανία όπου η θερμοκρασία έφθασε στους μείον 15 βαθμούς Κελσίου στα βορειοανατολικά, ανακοινώθηκε από την γερμανική οργάνωση αρωγής σε άτομα χωρίς μόνιμη κατοικία (BAG).
"Τουλάχιστον 14 άνδρες χωρίς μόνιμη κατοικία πέθαναν από το ψύχος από την αρχή του χειμώνα στη Γερμανία", ο μεγαλύτερος απολογισμός από τον χειμώνα 1996-97, οπότε είχαν χάσει την ζωή τους 25 άστεγοι, αναφέρει στην ανακοίνωσή της η BAG.
Στις 11:00 ώρα Ελλάδας χθες, η θερμοκρασία ήταν μείον 15 βαθμοί στο Βερολίνο, μείον 12 στο Αμβούργο, μείον 14 βαθμοί στην Λειψία και μείον 13 βαθμοί Κελσίου στο Ανόβερο. Στο διεθνές αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης σημειώθηκαν καθυστερήσεις στις πτήσεις,που όμως δεν ξεπέρασαν τα τριάντα λεπτά.
Το βράδυ της Δευτέρας προς Τρίτη, το θερμόμετρο έπεσε στους μείον 20 βαθμούς Κελσίου κοντά στα σύνορα με την Πολωνία. Στα νότια και δυτικά της χώρας οι θερμοκρασίες είναι κάπως καλύτερες, από μείον 1 μέχρι μείον 6 βαθμοί Κελσίου.
Συνολικά 31 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από το ψύχος στη Ρουμανία από τις 20 μέχρι τις 26 Ιανουαρίου, όπως ανακοίνωσε το ρουμανικό υπουργείο Υγείας. Οκτώ άνθρωποι πέθαναν από υποθερμία τις τελευταίες 48 ώρες, στις επαρχίες ’λμπα, Μποτοσάνι, Ιάσιο και Νέαμτ. Τα περισσότερα από τα θύματα ήταν ηλικιωμένοι άστεγοι, ενώ δεκάδες άνθρωποι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο με κρυοπαγήματα.
Στη γειτονική Βουλγαρία, το θερμόμετρο έπεσε στους μείον 27 βαθμούς Κελσίου σε ορισμένες περιοχές. Στο χαμηλότερο επίπεδο-μείον 38 βαθμούς-είχε πέσει το 1947. Σημειώθηκαν μπλακάουτ σε ηλεκτροδότηση,ενώ παρέμειναν κλειστά από το Σαββατοκύριακο δεκάδες σχολεία. Τα συνεργεία προσπαθούν να καθαρίσουν τους δρόμους από παραμένουν απροσπέλαστοι στα βόρεια και ανατολικά της χώρας.
Στην Μόσχα το θερμόμετρο έπεσε σήμερα στους μείον 26 βαθμούς Κελσίου και στους μείον 20 στην Αγία Πετρούπολη, ενώ στην περιοχή Ορέλ, 380 χιλιόμετρα νότια της Μόσχας έπεισε στους μείον 30 βαθμούς Κελσίου με αποτέλεσμα να σχολεία να παραμείνουν κλειστά. Από την αρχή του μήνα έχουν χάσει την ζωή τους 13 άτομα από υποθερμία στην περιοχή Τσουβασιε, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο Regnum.
Χιονοπτώσεις αναμένονται και στις ισπανικές πόλεις Βαλένθια, Αλικάντε και Μουρθία. Το κύμα ψύχους αναμένεται να προσπεράσει την Ισπανία και να κατευθυνθεί στο Μαρόκο και την Αλγερία.

neostypos

Μελέτη για την υλοποίηση εθνικού δικτύου οπτικών ινών σχεδιάζει η κυβέρνηση

Μέχρι τα τέλη Μαρτίου το υπουργείο Υποδομών θα έχει επιλέξει σύμβουλο που θα εκπονήσει μελέτη για την δημιουργία δικτύου οπτικών ινών σε όλη τη χώρα, ανακοίνωσε την Πέμπτη ο υφυπουργός Νίκος Σηφουνάκης.

Πρόκειται για μια υποδομή συνολικού κόστους 2 δισ. ευρώ, ανάλογη του μεγάλου έργου εξηλεκτρισμού της χώρας, των εθνικών οδών, των αεροδρομίων, των λιμανιών και των άλλων μεγάλων υποδομών που έγιναν στην Ελλάδα τις προηγούμενες δεκαετίες, δήλωσε ο κ. Σηφουνάκης μιλώντας σε σε ημερίδα της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής Ελλάδας (ΟΚΕ), με θέμα Επικοινωνία, Πληροφορία, Τεχνολογία.

«Μιλάμε, ουσιαστικά, για ψηφιακές λεωφόρους μεγάλης ταχύτητας, μέσα από τις οποίες θα διακινούνται ψηφιακά αγαθά και υπηρεσίες» σημείωσε ο υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων. Μέχρι τα τέλη Μαρτίου, είπε, θα έχει επιλεγεί ο σύμβουλος που θα εκπονήσει τη μελέτη τεχνικής σκοπιμότητας και οικονομικής βιωσιμότητας του έργου, με προοπτική να ξεκινήσει η υλοποίησή του στα τέλη του 2011.

Το Φεβρουάριο του 2008, ο τότε υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών Κωστής Χατζηδάκης είχε ανακοινώσει σχέδιο για την εγκατάσταση οπτικών ινών σε δύο εκατομμύρια ελληνικά σπίτια (fiber to the home) έως το 2013. Το κόστος εκτιμήθηκε τότε στα 3 δισ. ευρώ, με χρηματοδότηση από κοινοτικά και άλλα κονδύλια.

Το σχέδιο όμως συνάντησε πολλά γραφειοκρατικά εμπόδια και ο ΟΤΕ αποφάσισε τον Ιούλιο του 2009 να στραφεί στην ενδιάμεση εναλλακτική λύση της τεχνολογίας VDSL.

Λίγο αργότερα, τον Αύγουστο του 2009, το σχέδιο νόμου για την «Οπτική Ίνα στο Σπίτι» τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση.

Εκτός από τα σχέδια για δημιουργία εθνικού δικτύου οπτικών ινών, ο Νίκος Σηφουνάκης θέτει ως προτεραιότητα και την «κατανομή του ψηφιακού μερίσματος». Αναφέρθηκε στη μετάβαση από την αναλογική στην ψηφιακή τηλεόραση, με την οποία θα απελευθερωθεί ένα σημαντικό τμήμα του φάσματος των ραδιοσυχνοτήτων, το οποίο θα μπορεί να αξιοποιηθεί για νέες, καινοτόμες υπηρεσίες.

Καταλήγοντας ο υφυπουργός ΥΜΔ επεσήμανε πως η υλοποίηση των παραπάνω έργων θα αλλάξει το σημερινό πρόσωπο της χώρας και θα την εντάξει στην πρωτοπορία της νέας εποχής και ότι τα οφέλη για τους τελικούς χρήστες είναι πολλαπλά και εκτείνονται στην οικονομία, στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στην εξυπηρέτηση του πολίτη από το κράτος, αλλά και στην ενίσχυση των δημοκρατικών θεσμών.

tanea

Τρεις ρυθμίσεις SOS στο Facebook

1. Από τη σελίδα του προφίλ, πηγαίνετε το ποντίκι σας πάνω στη φράση «status update» πάνω δεξιά και επιλέξτε από τη λίστα τη φράση «Privacy settings».

Στην επόμενη σελίδα, κάνετε κλικ πάνω στη φράση «Profile information» από τη λίστα των επιλογών.

Στη συνέχεια, επιλέξτε «Posts by me».

Αλλάξτε αυτή τη ρύθμιση σε «Only friends» αν θέλετε να βλέπουν τα προσωπικά σας στοιχεία μόνοι οι επιλεγμένοι φίλοι σας.

2. Από τη σελίδα του προφίλ, πηγαίνετε το ποντίκι σας πάνω στη φράση «status update» πάνω δεξιά και επιλέξτε από τη λίστα τη φράση «Privacy settings».

Στην επόμενη σελίδα, κάνετε κλικ πάνω στη φράση «Profile information» από τη λίστα των επιλογών.

Η τρίτη, η τέταρτη και η πέμπτη επιλογή είναι «birthday» (γενέθλια), «religious and political views» (θρησκευτικές και πολιτικές πεποιθήσεις) και «family and relationship» (οικογένεια και σχέση). Οι ειδικοί προτείνουν σε όλες αυτές τις περιπτώσεις να επιλέξετε «Only friends». Με αυτό τον τρόπο, θα τις βλέπουν μόνο αυτοί που θέλετε εσείς, καθώς πρόκειται για πολύ προσωπικές πληροφορίες, που μπορούν να χρησιμοποιηθούν και σε περιπτώσεις «κλοπής ταυτότητας».

3. Από τη σελίδα του προφίλ, πηγαίνετε το ποντίκι σας πάνω στη φράση «status update» πάνω δεξιά και επιλέξτε από τη λίστα τη φράση «Privacy settings».

Κάνετε κλικ στην επιλογή «Search».

Πατήστε «Close» στο παράθυρο διαλόγου που ανοίγει.

Σε αυτή τη σελίδα, ακυρώστε την επιλογή «Allow» που βλέπετε δίπλα στη δεύτερη επιλογή «Public Search Results». Έτσι, οι υπόλοιπες προσωπικές σας πληροφορίες που έχετε επιλέξει να βλέπουν όλοι, εκτός των μηχανών αναζήτησης.

ΝΕΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ...

Νέα προβλήματα προστέθηκαν στον Ολυμπιακό εν όψει της αναμέτρησης με τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη την Κυριακή. Συγκεκριμένα ο Κώστας Μήτρογλου έχει μια λοίμωξη του αναπνευστικού και αφού εξετάστηκε από τον γιατρό της ομάδας, του χορηγήθηκε φαρμακευτική αγωγή. Ο Γιώργος Γκαλίτσιος νιώθει ενοχλήσεις στον αριστερό μηρό και το απόγευμα της Πέμπτης θα υποβληθεί σε υπερηχογράφημα για να διαπιστωθεί το μέγεθος του προβλήματος. Αμφότεροι θεωρούνται αμφίβολοι για την αναμέτρηση με τους «κυανέρυθρους».

Ατομικό πρόγραμμα συνέχισε και την Πέμπτη ο Λούα Λούα και η συμμετοχή του στην αναμέτρηση της Νέας Σμύρνης θα κριθεί μετά την ολοκλήρωση της προπόνησης της Παρασκευής. Κατά τη διάρκεια της προπόνησης της Πέμπτης τραυματίστηκε και ο Ραούλ Μπράβο και έχει μια κάκωση δεξιού άκρου χειρός αλλά η κατάσταση του δεν κρίνεται ανησυχητική.

Συνελήφθη ηθοποιός της σειράς Heroes

Σύμφωνα με το BBC, στις 3 τα ξημερώματα της Τετάρτης (27/1) αστυνομικοί ζήτησαν από τον 44χρονο ηθοποιό να σταματήσει στην άκρη του δρόμου αφού εντοπίστηκε να οδηγεί με υπερβολική ταχύτητα, περίπου 94 χιλιόμετρα την ώρα.

Στη συνέχεια διαπιστώθηκε πως είχε αρκετή καταναλώσει αλκοόλ ενώ λίγο μετά αφέθηκε ελεύθερος καταβάλλοντας εγγύηση 15.000 δολαρίων. Για την υπόθεση ούτε ο ηθοποιός ούτε ο εκπρόσωπός του έκαναν κάποιο σχόλιο.

Ο Pasdar, ο οποίος υποδύεται τον Nathan Petrelli, είναι παντρεμένος με την Natalie Maines (τραγουδίστρια των Dixie Chicks) και έχουν αποκτήσει δύο παιδιά.

cosmo.gr

"Μόνο φίλαθλοι του Πανιωνίου"

"Η Π.Α.Ε Πανιώνιος ενημερώνει τους φιλάθλους της ομάδας μας οτι μετά από τη σύσκεψη των αστυνομικών μέτρων που πραγματοποιήθηκε σήμερα για τον αγώνα Πανιώνιος - Ολυμπιακός, για την 20η αγωνιστική του πρωταθλήματος Super League 2009 - 2010, αποφασίστηκε ότι, αφενός δεν θα δοθούν εισιτήρια στους φιλάθλους της φιλοξενούμενης ομάδας και αφετέρου οι φίλαθλοι του Πανιωνίου θα μπορούν να προμηθεύονται εισιτήρια ΜΟΝΟ με την επίδειξη της ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΑΡΤΑΣ ΦΙΛΑΘΛΟΥ.

Την ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΡΤΑ ΦΙΛΑΘΛΟΥ μπορούν να εκδώσουν οι φίλαθλοι του Πανιωνίου μέχρι την Τετάρτη 27 Ιανουαρίου από τα γραφεία της Π.Α.Ε Πανιώνιος Γ.Σ.Σ. Από την Πέμπτη 28 Ιανουαρίου ΔΕΝ θα εκδίδονται άλλες κάρτες φιλάθλου, οπότε και θα ξεκινήσει η προπώληση των εισιτηρίων του αγώνα.

Όσοι διαθέτουν Κάρτα Φιλάθλου ή Διαρκείας θα μπορούν να εκδώσουν έως δυο εισιτήρια επιπλέον.
Για περαιτέρω πληροφορίες καλέστε στα γραφεία της Π.Α.Ε, στο 210.9311189-90".

Ο «Ανίκητος»

Η πιο στρέιτ ιστορία του Κλιντ Ιστγουντ είναι ένα αθλητικό έπος με φόντο το ράγκπι και θέμα τη συμφιλίωση λευκών και μαύρων. Σαν να λέμε, πρόκειται για την πιο αμερικανική ιστορία του πάλαι ποτέ Βρώμικου Χάρι, η οποία όμως δεν έχει ως φόντο την Αμερική του Ομπάμα, αλλά τη Νότιο Αφρική του Νέλσον Μαντέλα την επομένη του απαρτχάιντ.

Eπίσκεψη Τσίπρα στη Forthnet

«Η κυβέρνηση, αντί να καταργήσει τον εργασιακό μεσαίωνα, αντί να καταργήσει τις ανασφάλιστες μορφές εργασίας, την επισφάλεια, τους ενοικιαζόμενους εργαζόμενους, τα μπλοκάκια, που υποκρύπτουν μόνιμη και σταθερή εργασία, έρχεται δήθεν να τη ρυθμίσει και στην πραγματικότητα να τη θεσμοθετήσει σε πιο light εκδοχές», δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Τσίπρας, κατά την επίσκεψή του στα γραφεία της Forthnet.

Ο κ. Τσίπρας εξέφρασε την αμφιβολία του αν θα εφαρμοστούν ακόμη και αυτά τα μέτρα υποστηρίζοντας πως «εμείς πολύ αμφιβάλλουμε ότι ακόμα κι αυτές οι light εκδοχές θα εφαρμοστούν σε μια χώρα που δεν εφαρμόζονται τα στοιχειώδη στην εργατική νομοθεσία».

Αναφερόμενος στην επίσκεψή του στην Forthnet, ο κ. Τσίπρας είπε ότι υποσχέθηκε στους εργαζόμενους «θα ξανάρθουμε τρεις μήνες μετά την εφαρμογή του νέου νόμου για να διαπιστώσουμε αν τα μπλοκάκια, που υποκρύπτουν μόνιμη και σταθερή εργασία, συνεχίζουν να εφαρμόζονται, ή μετά από τρεις μήνες, όπως λένε οι εξαγγελίες της κυβέρνησης, θα έχουν προσληφθεί οι εργαζόμενοι με δελτία παροχής υπηρεσιών, που υποκρύπτουν μόνιμη και σταθερή εργασία».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΤΟΥ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

Αναλυτικά η λίστα των μεταγραφών:

Ιταλία

Ντέιβιντ Μπέκαμ (Μίλαν από ΛΑ Γκάλαξι) [δανεικός]
Λούκα Τόνι (Ρόμα από Μπάγερν) [δανεικός]
Αντρέα Ντοσένα (Νάπολι από Λίβερπουλ)
Γκόραν Πάντεβ (Ίντερ από Λάτσιο)
Μάριο Μπολάτι (Φιορεντίνα από Πόρτο)
Μάξι Λόπες (Κατάνια από FK Μόσχας - ήταν δανεικός στην Γκρέμιο)
Σέρτζιο Φλόκαρι (Λάτσιο από Τζένοα) [δανεικός]
Νταβίντ Σουάσο (Τζένοα από Ίντερ) [δανεικός]
Φελίπε (Φιορεντίνα από Ουντινέζε) [δανεικός]
Ντάριο Νταϊνέλι (Τζένοα από Φιορεντίνα)
Αντόνιο Καντρέβα (Γιουβέντους από Ουντινέζε - ήταν δανεικός στην Λιβόρνο) [δανεικός]
Σεμπαστιάν Εγκουρέν (Λάτσιο από Βιγιαρεάλ) [δανεικός]
Φάμπιο Σιμπλίσιο (Ρόμα από Παλέρμο) [για το καλοκαίρι ως ελεύθερος]
Ντομινίκ Αντιά (Μίλαν από Φρέντρικσταντ)
Στεφάν Απιά (Μπολόνια - ελεύθερος)
Χαβιέρ Σεβαντόν (Αταλάντα από Σεβίλλη) [δανεικός]
Ντανιέλε Καπέλι (Αταλάντα από Ρετζίνα)
Εμίλσον Κριμπάρι (Σιένα από Λάτσιο) [δανεικός]
Πιά (Τορίνο από Νάπολι) [δανεικός]
Λορέντζο Αριάουντο (Κάλιαρι από Γιουβέντους) [δανεικός]
Στέφανο Γκουρμπέτι (Σαμπντόρια από Ρόμα) [δανεικός]
Άντεμ Λιάγιτς (Φιορεντίνα από Παρτίζαν)
Μάριο Κασάνο (Σαμπντόρια από Πιατσέντζα)
Μάρκο Στοράρι (Σαμπντόρια από Μίλαν) [δανεικός]
Χοσέ Ινάσιο Καστίγιο (Μπάρι από Φιορεντίνα)
Αντόνιο Μπουσκέ (Μπολόνια από Ρετζίνα)
Αλμπέρτο Φρίζον (Τζένοα από Βιτσέντζα)
Πάολο Τζανέτι (Αταλάντα από Τορίνο)
Αντρέα Εσπόζιτο (Λιβόρνο από Τζένοα) [δανεικός]
Αλεσάντρο Μπερναντίνι (Λιβόρνο από Βαρέζε)
Σάβιο Μαγκάλα Νσερέκο (Μπολόνια από Φιορεντίνα)
Ντάνιελ Αλέκσιτς (Τζένοα από Βοϊβοντίνα)
Κλαούντιο Μπελούτσι (Λιβόρνο από Σαμπντόρια)
Φραντσέσκο Μοντέστο (Μπολόνια από Τζένοα)
Γιούργκεν Πράουτς (Λιβόρνο από Στουρμ Γκρατς)
Στέφαν Σκέποβιτς (Σαμπντόρια από OFK Μπέογκραντ) [δανεικός]
Μάρκο Μαλαγκό (Σιένα από Κιέβο)
Ντίτμαρ Έλσνενγκ (Σαμπντόρια από Φροζινόνε)
Ντάβιντε Σούκι (Μπολόνια από Παλέρμο) [δανεικός]
Γιάκουμπ Βόιτους (Ίντερ από Ζίλινα)
Λουΐς Χιμένες (Πάρμα από Ίντερ - ήταν δανεικός σε Γουέστ Χαμ) [δανεικός]
Ράντζα Ναϊνγκολάν (Κάλιαρι από Πιατσέντζα) [δανεικός]
Μάρκο Πιζάνο (Μπάρι από Τορίνο) [δανεικός]

Αγγλία

Μάξι Ροντρίγκες (Λίβερπουλ από Ατλέτικο Μαδρίτης)
Πατρίκ Βιεϊρά (Μάν. Σίτι από Ίντερ) [δανεικός]
Έιντουρ Γκούντιονσεν (Τότεναμ από Μονακό) [δανεικός]
Σολ Κάμπελ (Άρσεναλ - ελεύθερος)
Λάντον Ντόνοβαν (Έβερτον από ΛΑ Γκάλαξι) [δανεικός]
Φιλίπ Σεντέρος (Έβερτον από Άρσεναλ) [δανεικός]
Μπένι ΜακΚάρθι (Γουέστ Χαμ από Μπλάκμπερν)
Αμρ Ζακί (Χαλ από Ζάμαλεκ) [δανεικός]
Κρεγκ Γκάρντερ (Μπέρμιγχαμ από Άστον Βίλα)
Βλάντιμιρ Στοΐκοβιτς (Γουΐγκαν από Σπόρτινγκ) [δανεικός]
Μίτσελ (Μπέρμιγχαμ από Σπόρτινγκ Χιχόν)
Στεβέν Γκοχουρί (Γουΐγκαν από Γκλάντμπαχ)
Γκάρι Κάλντγουελ (Γουΐγκαν από Σέλτικ)
Φρεντερίκ Νιμανί (Μπέρνλι από Μονακό)
Ζοφρουά Μπιά (Γουλβς από Σαρλερουά) [δανεικός]
Μάρκο Ρουμπέν (Γουΐγκαν από Βιγιαρεάλ)
Αντριέν Γκεντιουρά (Γουλβς από Σαρλερουά) [δανεικός]
Βλάντιμιρ Βάις (Μπόλτον από Μάν. Σίτι) [δανεικός]
Στιούαρτ Χόλντεν (Μπόλτον από Χιούστον Ντίναμο)
Γιλντιράι Μπαστούρκ (Μπλάκμπερν από Στουτγκάρδη)
Κουΐνσι Οουόσου-Αμπέγιε (Πόρτσμουθ από Σπάρτακ Μόσχας) [δανεικός]
Λίον Κορτ (Μπέρνλι από Στόουκ)
Νίκι Γουέιβερ (Μπέρνλι από Νταντί Γιουνάιτεντ)
Γιαν Μούσα (Έβερτον από Λέγκια Βαρσοβίας) [υπέγραψε για καλοκαίρι]
Κρις Σμόλινγκ (Μάν. Γιουνάιτεντ από Φούλαμ) [τον απέκτησε για το καλοκαίρι]
Γκούναρ Χέινταρ Θόρβαλντσον (Ρέντινγκ από Έσμπιεργκ) [δανεικός]

Ισπανία

Εντουάρντο Σάλβιο (Ατλέτικο Μ. από Λανούς)
Αλεχάντρο Ντομίνγκες (Βαλένθια από Ρουμπίν Καζάν)
Τιάγκο Μέντες (Ατλέτικο Μ. από Γιουβέντους) [δανεικός]
Φελίπε Καϊσέδο (Μάλαγα από Μάντσεστερ Σίτι) [δανεικός - ήταν δανεικός στην Σπόρτινγκ]
Μάριους Στανκεβίτσιους (Σεβίλλη από Σαμπντόρια) [δανεικός]
Ελισέου (Σαραγόσα από Λάτσιο) [δανεικός]
Νέλσον Ουμπέρτο Σουάσο (Σαραγόσα από Μοντερέι)
Μίκου (Χετάφε από Βαλένθια & δανεικός στην Μάλαγα)
Πάμπλο Ντανιέλ Οσβάλντο (Εσπανιόλ από Μπολόνια) [δανεικός]
Γίρι Γιάροσικ (Σαραγόσα από Κρίλια Σοβέτοβ)
Χερμάν Πατσέκο (Ατλέτικο από Βαγεκάνο - επιστροφή από δανεισμό)
Μίτσου (Χιχόν από Θέλτα)
Ρομπέρτο (Σαραγόσα από Ατλέτικο) [δανεικός]
Ματέο Κοντίνι (Σαραγόσα από Νάπολι) [δανεικός]
Μίλαν Σμίλιανιτς (Χιχόν από Εσπανιόλ) [δανεικός]

Γερμανία

Ρούουντ Φαν Νίστελροϊ (Αμβούργο από Ρεάλ)
Φάνης Γκέκας (Χέρτα από Λεβερκούζεν) [δανεικος]
Λέβαν Κομπιασβίλι (Χέρτα από Σάλκε)
Ρόμαν Χούμπνικ (Χέρτα από FK Μόσχας) [δανεικός]
Αντρέ Λίμα (Χέρτα από Μποταφόγκο - επιστροφή από δανεισμό)
Πεερ Κλούγκε (Σάλκε από Νυρεμβέργη)
Εντού Κονσάλβες (Σάλκε από Σούβον Μπλούγουϊντς-Ν.Κορέα)
Αλεξάντερ Μπαουμγιόχαν (Σάλκε από Μπάγερν)
Ζε Ρομπέρτο (Σάλκε από Φλαμένγκο - επιστροφή από δανεισμό)
Τόρε Ρετζίνιουσεν (Σάλκε από Τρόμσο)
Τιμ Χούγκλαντ (Σάλκε από Μάιντζ) [υπέγραψε για το καλοκαίρι]
Μπεσάρτ Ιμπραΐμι (Σάλκε από Ρένοβα)
Μπρένο (Νυρεμβέργη από Μπάγερν) [δανεικός]
Αντρέας Οτλ (Νυρεμβέργη από Μπάγερν) [δανεικός]
Τομάς Ρινκόν (Αμβούργο ασπό Ντεπορτίβο Τάτσιρα-Εκουαδόρ)
Αμέντ Ναμουσί (Φράιμπουργκ - ελεύθερος)
Παπίς Σισέ (Φράιμπουργκ από Μετζ)
Τζάρεντ Τζέφρεϊ (Μάιντζ από Μπριζ)
Κριστιάν Μολινάρο (Στουτγκάρδη από Γιουβέντους) [δανεικός]
Μίλος Μάριτς (Μπόχουμ από Γάνδη)
Κριστιάν Σζαλάι (Μάιντζ από Ρεάλ Μαδρίτης ΙΙ) [δανεικός]
Γιαν Ντούριτσα (Ανόβερο από Λοκομοτίβ Μόσχας) [δανεικός]
Αϊμέν Αμπντενούρ (Βέρντερ από Ελ Σαχέλ) [δανεικός]
Γιαν Σίμακ (Μάιντζ από Στουτγκάρδη)
Ρικάρντο Κλαρκ (Φρανκφούρτη από Χιούστον Ντίναμο)
Μικαέλ Ταβάρες (Νυρεμβέργη από Αμβούργο) [δανεικός]
Ζόραν Τόσιτς (Κολωνία από Μάν. Γιουνάιτεντ) [δανεικός]

Γαλλία

Ντέγιαν Λόβρεν (Λιόν από Ντιναμό Ζάγκρεμπ)
Ρενάτο Σιβέγι (Νις από Σαν Λορένσο) [δανεικός]
Ολιβιέ Καπό (Μπουλόν από Γουΐγκαν) [δανεικός]
Καζίμ Καζίμ (Τουλούζ από Φενέρμπαχτσε) [δανεικός]
Παπέ Ντιακιτέ (Σεντ-Ετιέν από Ντιναμό Κιέβου) [δανεικός]
Μουσά Ναρί (Λε Μαν από Οσέρ) [δανεικός]
Οουό Μουσά Μααζού (Μονακό από ΤΣΣΚΑ Μόσχας) [δανεικός]
Αμπντελμαλέκ Ζιαγιά (Σοσό από Σετίφ-Αλγερία) [δανεικός]

Πορτογαλία

Φλοράν Σιναμά Πονγκόλ (Σπόρτινγκ από Ατλέτικο)
Ρούμπεν Μίκαελ (Πόρτο από Νασιονάλ)

Κύπρος

Μπρουνό Σεϊρού (Ανόρθωση από Ρεν)
Λεάντρο (Ομόνοια από Ντέμπρετσεν)
Ερνάν Ρενχίφο (Ομόνοια από Λεχ Πόζναν)
Βαγγέλης Μάντζιος (Ανόρθωση από Παναθηναϊκό) [δανεικός]
Βαγγέλης Κουτσόπουλος (ΑΠΟΕΛ από Ατρόμητο Αθηνών)
Σοφρώνης Αυγουστή (ΑΠΟΕΛ από Άρη Λεμεσού)
Μαρκ Φοδέρινγχαμ (Ανόρθωση από Νταντί Γιουνάιτεντ)
Μιγκέλ Πέδρο (Ανόρθωση από Ακαδέμικα)

Βέλγιο

Οντρέι Μαζούχ (Άντερλεχτ από Φιορεντίνα) [ήταν δανεικός & αποκτήθηκε]
Πολ Τέιλορ (Άντερλεχτ από Μοντεγκνέ)
Μάριο Μαρτίνες (Άντερλεχτ από Βαλερένγκα)
Σεμπαστιάν Ποκονιόλι (Σταντάρ από Άλκμααρ)
Κοέν Ντερντέν (Σταντάρ από Μπριζ)
Πέτερ Βαν Ντερ Χέιντεν (Μπριζ από Μάιντζ)
Ντάαν Βαν Γκίισεγκεμ (Μπριζ από Μουσκρόν - ελεύθερος)
Μαξίμ Λεστιέν (Μπριζ από Μουσκρόν - ελεύθερος)
Σαμουέλ Γιεμπόα (Γκενκ από Χαποέλ Τελ Αβίβ)

Σκωτία

Μόρτεν Ράσμουσεν (Σέλτικ από Μπρόντμπι)
Γιος Χόοϊφελντ (Σέλτικ από ΑΙΚ Σόλνα)
Τόμας Ρόνε (Σέλτικ από Στάμπαεκ)

Τουρκία

Ζιοβάνι Ντος Σάντος (Γαλατάσαράι από Τότεναμ) [δανεικός]
Zo (Γαλατάσαράι από Μάν. Σίτι - ήταν δανεικός την Έβερτον) [δανεικός]
Λούκας Νέιλ (Γαλατάσαράι από Έβερτον)
Γκέρεμι (Ανκαραγκιουτσού από Νιούκαστλ)
Ραμαζάν Εζκάν (Μπεσικτάς από Χόφενχαϊμ) [δανεικός]

Ολλανδία

Νικολάς Λοντέριο (Άγιαξ από Νασιονάλ Μοντεβιδέο)
Εστέμπαν Αλβαράδο (Άλκμααρ από Ντεπορτίβο Σαπρίσα) [έμεινε στην Ντεπορτίβο ως δανεικός]
Βαγκίφ Γιαβάντοβ (Τβέντε από Καραμπάκ)
Μπαρτ Βαν Ντεν Έεντε (Αϊντχόφεν από Ντέντερ) [δανεικός]

Υπόλοιπο Ευρώπης

Μάουρο Εσπόζιτο (Γκροσέτο από Ρόμα) [Serie B η Γκροσέτο]
Νολμπέρτο Σολάνο (Λέστερ από Ουνιβερσιτάριο ντε Ντεπόρτες - ελεύθερος)
Μπάρι Ρόμπσον (Μίντλεσμπρο από Σέλτικ) [Championship Αγγλίας η Μίντλεσμπρο]
Γουΐλο Φλόουντ (Μίντλεσμπρο από Σέλτικ)
Κρις Κίλεν (Μίντλεσμπρο από Σέλτικ)
Αντρέι Βορονίν (Ντιναμό Μοσχας από Λίβερπουλ)
Ντάγκλας Κόστα (Σαχτάρ από Γκρέμιο)
Κεϊσούκε Χόντα (ΤΣΣΚΑ Μόσχας από Φένλο)
Μίκαελ Λουμπ (Ζενίτ από Άαρχους)
Αλεξαντρ Κερζακόβ (Ζενίτ από Ντιναμό Μόσχας)
Ντάνιελ Ντε Ρίντερ (Χάποελ Τελ Αβίβ από Γουΐγκαν) [δανεικός]
Ντάνι Γουέλμπεκ (Πρέστον από Μάν. Γιουνάιτεντ) [δανεικός] [Championship Αγγλίας η Πρέστον]
Γιαν Κόλερ (Κάννες από Κρίλια Σοβέτοβ) [στην 3η κατηγορία Γαλλίας οι Κάννες]

SPORT24

Η έλλειψη ύπνου δεν αναπληρώνεται



Η χρόνια έλλειψη ύπνου, η οποία συμβάλει στην ελλειμματική προσοχή και μειώνει τα αντανακλαστικά, δεν αναπληρώνεται ούτε με ένα… Σαββατοκύριακο υπνοθεραπείας, διευκρινίζουν οι ειδικοί.

«Ο ανεπαρκής ύπνος για μεγάλο χρονικό διάστημα μειώνει τη λειτουργικότητα ενός ατόμου και η επίδραση αυτή είναι αθροιστική για κάθε επιπλέον ώρα που παραμένει ξύπνιο, ιδιαίτερα νύχτα», εξηγεί ο συγγραφέας της μελέτης δρ Ντάνιελ Κοέν.
Σύμφωνα με τους επιστήμονες, ο άνθρωπος χρειάζεται κατά
μέσο όρο περίπου 8 ώρες νυχτερινού ύπνου προκειμένου να μπορεί να λειτουργεί σωστά σώμα και εγκέφαλος κατά τη διάρκεια της ημέρας.
Ως οξεία έλλειψη ύπνου ορίζεται η έλλειψη ύπνου για περισσότερες από 24 συνεχόμενες ώρες, ενώ από χρόνια έλλειψη ύπνου θεωρείται ότι πάσχουν τα άτομα των οποίων ο νυχτερινός ύπνος διαρκεί συνήθως περίπου 4-7 ώρες.
Οι ερευνητές, που μελέτησαν την επίδραση της έλλειψης ύπνου στην ικανότητα λειτουργίας εννέα εθελοντών, βρήκαν ότι, ενώ η οξεία έλλειψη ύπνου μπορούσε στην πλειονότητα των περιπτώσεων να αναπληρωθεί με μία μόνο νύχτα 10άωρου ύπνου, η απόδοση των ατόμων με χρόνια έλλειψη ύπνου φαινόταν να επιδεινώνεται όλο και περισσότερο για κάθε επιπλέον ώρα που παρέμεναν ξύπνια.
Όπως εξηγούν στη μελέτη τους ακόμη και τρεις συνεχόμενες ημέρες επαρκούς νυχτερινού ύπνου δεν μπορούν να αναπληρώσουν τη χρόνια έλλειψη ύπνου, αλλά δεν γνωρίζουν ακόμη πόσες ημέρες χρειάζονται για να ανακτήσει πλήρως ένα άτομο την ικανότητα λειτουργίας του.
Η μελέτη δημοσιεύεται στην επιστημονική επιθεώρηση Science

i-diadromi

ΚΟΨΤΕ ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ..... ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ.....!!!!

(Η ΠΙΣΑ ΣΤΑ ΤΣΙΓΑΡΑ - ΑΚΟΜΑ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΚΑΠΝΙΖΕΤΕ; ΚΟΨΤΕ ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ)



koinoniaagion

Καταγράφηκε όλη η ελληνική πανίδα.

422 είδη σπονδυλόζωων και 591 είδη ασπόνδυλων ζώων.

Καλά και κακά νέα για την ελληνική πανίδα. Επειτα από 17 χρόνια επικαιροποιήθηκε το «Κόκκινο Βιβλίο των Απειλούμενων Ζώων στην Ελλάδα» από τις περιβαλλοντικές οργανώσεις Ελληνική Ζωολογική Εταιρεία, Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία, Ελληνική...Ερπετολογική Εταιρεία, Ινστιτούτο Σπηλαιολογικών Ερευνών και WWF Ελλάς. Στο βιβλίο περιλαμβάνονται στοιχεία για σπονδυλόζωα (ψάρια, αμφίβια, ερπετά, πουλιά και θηλαστικά) καθώς και για θαλάσσια και χερσαία ασπόνδυλα είδη. «Το χαρακτηριστικό στη χώρα μας είναι ότι υπάρχουν πολλά ενδημικά είδη, κυρίως λόγω ιστορικών και οικολογικών παραγόντων αλλά και του έντονου νησιωτισμού», ανέφερε ο κ. Σίνος Γκιώκας, πρόεδρος της Ελληνικής Ζωολογικής Εταιρείας, που υλοποίησε το έργο. «Η γενετική πληροφορία των οργανισμών μπορεί να αξιοποιηθεί σημαντικά», συμπλήρωσε.

Συνολικά μελετήθηκαν 422 είδη σπονδυλόζωων και 591 είδη ασπόνδυλων ζώων. «Χρειαστήκαμε δυόμισι χρόνια για να συλλέξουμε τα στοιχεία αυτά», ανέφερε η κ. Παναγιώτα Μαραγκού, συντονίστρια του προγράμματος από τη WWF Ελλάς. «Δυστυχώς δεν υπήρχε η οικονομική δυνατότητα για πρωτογενή έρευνα».

Σύστημα αξιολόγησης

Το έργο ολοκληρώθηκε από το υστέρημα χρημάτων και χρόνου επιστημόνων σε πανεπιστήμια και ερευνητικά κέντρα όλης της χώρας.
Οι Ελληνες επιστήμονες ακολούθησαν το σύστημα αξιολόγησης της IUCN (Διεθνής Ενωση για τη Διατήρηση της Φύσης) που αναγνωρίζει τις εξής κατηγορίες: εκλιπόντα, εκλιπόντα στο φυσικό τους περιβάλλον, τοπικά εκλιπόντα, κρισίμως κινδυνεύοντα, κινδυνεύοντα, τρωτά, σχεδόν απειλούμενα, μειωμένου ενδιαφέροντος, ανεπαρκώς γνωστά και μη αξιολογηθέντα ζώα.
Ετσι, 15% των σπονδυλόζωων, δηλαδή 171 είδη, εντάσσονται σε κατηγορία κινδύνου, είναι δηλαδή πιθανό να εξαφανιστούν βραχυπρόθεσμα ή μακροπρόθεσμα. Το ποσοστό ανεβαίνει ανησυχητικά στα ασπόνδυλα, όπου 50,2%, δηλαδή 297 είδη, χαρακτηρίστηκαν ως «κινδυνεύοντα». Περισσότερο απειλούμενα είδη μεταξύ των σπονδυλόζωων αναδεικνύονται τα ψάρια του γλυκού νερού και τα αμφίβια (κινδυνεύοντα είδη σε ποσοστό 37% και 27% αντίστοιχα).

greece-salonika.

Αφιερωμένο σε όλους τους φοιτητές!!!



xastouki.blogspot

«Χέρι» από Κομισιόν για τα όρια συνταξιοδότησης στο δημόσιο

Προειδοποιητική επιστολή, που αποτελεί το πρώτο στάδιο της προδικαστικής διαδικασίας, απέστειλε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην Ελλάδα περί μη συμμόρφωσης της χώρας με προηγούμενη απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για την ηλικία συνταξιοδότησης των δημοσίων υπαλλήλων.

Στην απόφασή της η Επιτροπή έκρινε ότι η Ελλάδα δεν έχει λάβει συγκεκριμένα μέτρα για συμμόρφωση με την απόφαση του δικαστηρίου της 26ης Μαρτίου 2009 και διαπιστώνει ότι οι ισχύουσες ελληνικές διατάξεις, που περιλαμβάνουν διαφορές στην ηλικία συνταξιοδότησης μεταξύ ανδρών και γυναικών δημοσίων υπαλλήλων, παραβιάζουν την αρχή για την ισότητα των αμοιβών.

Η Ελλάδα έχει προθεσμία δύο μηνών, προκειμένου να απαντήσει στις παρατηρήσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Σχολιάζοντας την απόφαση της Επιτροπής, ο αρμόδιος κοινοτικός επίτροπος Βλαντιμίρ Σπίντλα δήλωσε ότι «η ισότητα των αμοιβών μεταξύ γυναικών και ανδρών είναι θεμελιώδης αρχή της ΕΕ», τονίζοντας ακόμη πως «εδώ και δέκα μήνες, το Δικαστήριο της ΕΕ έκρινε ότι οι ισχύουσες ελληνικές διατάξεις εισάγουν διακρίσεις. Η Ελλάδα πρέπει να εναρμονίσει τη νομοθεσία της με την απόφαση του Δικαστηρίου το συντομότερο δυνατόν”.

Υπενθυμίζεται ότι στις 26 Μαρτίου 2009, το δικαστήριο της ΕΕ αποφάνθηκε ότι ο ελληνικός κώδικας πολιτικών και στρατιωτικών συντάξεων, που θεσπίστηκε με το προεδρικό διάταγμα αριθ. 166/2000 της 3ης Ιουλίου 2000, εισάγει διακρίσεις επειδή εφαρμόζει διαφορετικά όρια συνταξιοδότησης για γυναίκες και άνδρες.

Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΚΟΛΥΜΠΑΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΩΜΟΥΣ ΔΕΜΕΝΟΥΣ

ΠΙΤΣΑ 37 ΜΕΤΡΩΝ ΠΑΡΑΚΑΛΩ.................

64 Hours In An Ice Cube

Ένα διαφορετικό μονοθέσιο της F1 κατασκεύασαν τρία αδέρφια από το χωριό Τρες

Η αγάπη τους για τη Formula 1 και η εμπειρία τους στην τέχνη της επεξεργασίας μαρμάρου οδήγησε τρία αδέρφια από την Αλβανία να κατασκευάσουν ένα μοναδικό αγωνιστικό αυτοκίνητο της F1.

Έμπνευση των αδελφών Γκίνι για την κατασκευή στάθηκε ένα μονοθέσιο της Ferrari, που το αναζήτησε στο διαδίκτυο, ο 24χρονος Άλφρεντ, ο μικρότερος από τα τρία αδέρφια.

Ο Άλφρεντ, από το χωριό Τρες της Αλβανίας, δήλωσε ότι επιθυμούσε να κατασκευάσει ένα δώρο ξεχωριστό για έναν ξάδελφό του κι έτσι τού γεννήθηκε η ιδέα για ένα μονοθέσιο της F1.

Ανέφερε ακόμη ότι αναζήτησε το αγωνιστικό όχημα της Ferrari στο διαδίκτυο και άρχισε την κατασκευή του, σκαλίζοντας την κόκκινη πέτρα, που ζύγιζε έξι τόνους.

Κατά τη διάρκεια της κατασκευής του μονοθέσιου, που διήρκεσε σχεδόν τρεις μήνες, τα τρία αδέλφια δέχθηκαν πολλές επισκέψεις από συγχωριανούς τους, που θέλησαν να θαυμάσουν από κοντά το έργο τους.

Το μονοθέσιο έχει κατασκευαστεί από κόκκινο μάρμαρο, οι καθρέπτες, η εξάτμιση και η αντλία βενζίνης από λευκό μάρμαρο, ενώ τα ελαστικά από πράσινο.

Το τιμόνι του οχήματος στριφογυρίζει για να προσθέτει κίνηση, αλλά το όχημα παραμένει σταθερό και κοσμεί το κατάστημα με ανταλλακτικά-βενζινάδικο του ξαδέρφου των αδερφών Γκίνι.

Το μονοθέσιο βοήθησε τα τρία αδέρφια να αυξήσουν τις παραγγελίες τους και τούς έφερε νέους πελάτες, όπως δήλωσε ο 27χρονος Γκιονάριν Γκίνι.

Κ.Βήτα ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 5 Φεβρουαρίου 2010 Fuzz Club | Αθήνα

Ο Κ.Βήτα επιλεκτικός πάντα στις live εμφανίσεις του, επιστρέφει μαζί με το γκρουπ του, μετά από περίπου 2 χρόνια, σε έναν συναυλιακό χώρο, προ(σ)καλώντας μας στο δικό του μουσικό ταξίδι γεμάτο με παλιά αγαπημένα κομμάτια της πολυετούς πορείας του αλλά και με την πρώτη παρουσίαση του νέου του άλμπουμ, «Ένωση» - το 6ο στη σειρά- που μόλις κυκλοφόρησε.

Επιπλέον, η εμφάνιση του πλαισιώνεται με visuals που επιμελείται ο ίδιος, δημιουργώντας μία μοναδική ατμόσφαιρα: ήχος, ποίηση, εικόνα… συναισθήματα!




Μία 'Ένωση' που όπως λέει και ο ίδιος σε πρόσφατη συνέντευξη του:

«… αρχίζει να συμβαίνει την στιγμή που ένας άνθρωπος προσπαθεί να βρει μέσα του και γύρω του την αλήθεια. Είναι η στιγμή που αρχίζεις να διακρίνεις τη διαχωριστική γραμμή που είχες φτιάξει γύρω σου και ανακαλύπτεις πως όλα και όλοι είναι κομμάτια σου. Είναι η αγάπη που φοβόμαστε να δούμε, να βιώσουμε, ίσως γιατί ο κόσμος έχει γεμίσει από φόβο και μίσος».

Σημεία προπώλησης

Ticket House
Αθήνα - Πανεπιστημίου 42 (εντός της στοάς)
Θεσσαλονίκη - Μητροπόλεως 102
ONLINE SALES

www.ticketpro.gr

Το Μάιο οι εξετάσεις πιστοποίησης ελληνομάθειας του ΚΕΓ

Στις 11 και 12 Μαΐου θα πραγματοποιηθούν οι εξετάσεις για την πιστοποίηση επάρκειας της ελληνομάθειας του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας (Κ.Ε.Γ.), σε 117 εξεταστικά κέντρα στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Οι εξετάσεις διεξάγονται σε τέσσερα επίπεδα: Α, Β, Γ και Δ (τα οποία αντιστοιχούν στα επίπεδα Α2, Β1, Β2 και C1 του Συμβουλίου της Ευρώπης).

Οι εγγραφές θα γίνονται από την 1η Φεβρουαρίου ως τις 22 Μαρτίου. Οι υποψήφιοι θα πρέπει να καταθέσουν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά στο εξεταστικό κέντρο στο οποίο επιθυμούν να δώσουν εξετάσεις.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις εξετάσεις, οι υποψήφιοι μπορούν να απευθυνθούν στα τηλέφωνα (0030) 2310 459101 και (0030) 2310 459574, στο φαξ (0030) 2310 459107 ή να επισκεφτούν την ιστοσελίδα: http://www.greek-language.gr/greekLang/certification/09.html.

Η «Πύλη για την ελληνική γλώσσα και τη γλωσσική εκπαίδευση» του Κ.Ε.Γ. είναι διαδικτυακό περιβάλλον που σχεδιάστηκε για λογαριασμό του υπουργείου Παιδείας, με προδιαγραφές εθνικής Πύλης για την ελληνική γλώσσα και υλοποιήθηκε από το Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας (2004-2006). Η Πύλη απευθύνεται σε ερευνητές, φοιτητές, διδάσκοντες, μαθητές και γενικότερα σε όλους όσοι ενδιαφέρονται για την ελληνική γλώσσα, εντός και εκτός Ελλάδας και επιχειρεί να καλύψει την ελληνική γλώσσα στη διαχρονία της -αρχαία ελληνική, μεσαιωνική ελληνική, νέα ελληνική- αλλά και στη συγχρονική της διάσταση.

Στους χρήστες της Πύλης παρέχονται σειρά από ηλεκτρονικά εργαλεία (ηλεκτρονικά λεξικά, σώματα κειμένων) και πλούσιο υποστηρικτικό υλικό για τη μελέτη και τη διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας στην πρωτοβάθμια και τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, καθώς και για κάθε μορφή άτυπης διδασκαλίας της ελληνικής στο εσωτερικό της χώρας και στο εξωτερικό.

Το Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας ιδρύθηκε και λειτουργεί από το 1994, με έδρα τη Θεσσαλονίκη. Το πιστοποιητικό ελληνομάθειας θεσμοθετήθηκε από το υπουργείο Παιδείας το 1998.

Απολύει 2.000 εργαζόμενους η Siemens

Aπολύσεις έως και 2.000 εργαζομένων ανακοίνωσε σήμερα ο γερμανικός κολοσσός της Siemens από τα τμήματα μηχανημάτων και βιομηχανικών υπηρεσιών, ενέργεια που εντάσσεται στο πρόγραμμα αναδιάρθρωσης των βιομηχανικών της τμημάτων.

Σύμφωνα με τα σχέδια της εταιρείας, τα τμήματα μοτέρ χαμηλού βολτάζ θα συγκεντρωθούν στην Τσεχία.

Στο τμήμα Βιομηχανικών Λύσεων, η κάμψη της ζήτησης υποχρεώνει την εταιρεία να μειώσει και να προσαρμόσει την παραγωγή της έτσι ώστε να παραμείνει ανταγωνιστική σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα, ανέφερε ανακοίνωσή της.

Οι απολύσεις ανακοινώθηκαν αμέσως μετά τα στοιχεία για την ανεργία, που δείχνουν άλμα στο 8,6% τον Ιανουάριο, με 3,617 εκ. άτομα χωρίς εργασία.

Πρόταση Βασιλακόπουλου για τον τελικό

Πρόταση κατέθεσε ο πρόεδρος της FIBA Europe, Γιώργος Βασιλακόπουλος για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος μπάσκετ να πραγματοποιηθεί είτε στο ΟΑΚΑ ή στο ΣΕΦ αλλά με τα εισιτήρια μοιρασμένα και ονομαστικά. Οι δύο ΚΑΕ διαφώνησαν με αυτή την πρόταση και έτσι αποφασίστηκε να δωθούν ονομαστικά εισιτήρια σε δημοτικά και γυμνάσια.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΤΗ

H Δημοκρατία της Αϊτής αποτελεί μια χώρα που καταλαμβάνει το δυτικό τμήμα του νησιού της Ισπανιόλας που βρίσκεται στην Καραϊβική. Στη δικαιοδοσία της περιλαμβάνει και τα μικρότερα νησιά La Gonâve, La Tortue (Tortuga), Les Cayemites, και Île a Vache, ενώ το ακατοίκητο νησί Ναβάσα διεκδικείται τόσο από τη χώρα αυτή όσο και από τις ΗΠΑ.

Η Αϊτή μοιράζεται το νησί της Ισπανιόλας με την Δομινικανή Δημοκρατία. Το χερσαίο τμήμα της Αϊτής καταλαμβάνει 27.750 τετραγωνικά μέτρα. Ο πληθυσμός της είναι 9.035.536, με βάση τις εκτιμήσεις του 2009.[1]

Η πρωτεύουσα της Αϊτής είναι το Πορτ-ο-Πρενς (Port-au-Prince), που βρίσκεται στο κύριο νησί, την Ισπανιόλα. Πρώην γαλλική κτήση, η Αϊτή ήταν η δεύτερη χώρα στο δυτικό ημισφαίριο, μετά τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, που διακήρυξε την ανεξαρτησία της το 1804. Η χώρα έγινε η πρώτη ανεξάρτητη δημοκρατία Αφροαμερικανών και το μόνο κράτος που γεννήθηκε έπειτα από επιτυχημένη επανάσταση των δούλων. Η ανακήρυξη της ανεξαρτησίας της χώρας έγινε την 1η Ιανουαρίου 1804.

Παρά τη σχετική μακροζωία της, είναι η πιο φτωχή χώρα του δυτικού ημισφαιρίου. Τώρα η Αϊτή βρίσκεται σε μεταβατική περίοδο, μετά το πραξικόπημα που καθαίρεσε τον πρόεδρο Ζαν-Μπετράν Αριστίντ (Jean-Bertrand Aristide) στις 29 Φεβρουαρίου του 2004.

Το όνομα της χώρας σημαίνει «υψηλή γη».

Πολιτισμός και Αξιοθέατα


Στην πρωτεύουσα μπορεί κάποιος να θαυμάσει κτήρια όπως το Κρατικό Πανεπιστήμιο (1920), το Αρχαιολογικό Μουσείο, το Κέντρο Τεχνών, την Εθνική Βιβλιοθήκη, τη βασιλική της Νοτρ Νταμ και την παλαιά γαλλική αποβάθρα του 1780.

Στην Καπ Αϊσιέν αξιοθέατα είναι το οχυρό των πάλαι ποτέ αποικιοκρατών Γάλλων, του 17ου αιώνα και το ανάκτορο Σαν Σουσί του Βασιλέα Ανρί Κριστόφ (1810-13), το οποίο καταστράφηκε από σεισμό κατά μεγάλο μέρος, το 1842. Ενδιαφέρον παρουσιάζουν επίσης τα ερείπια του ανακτόρου της Παυλίνας Μποργκέζε.

Τα περισσότερα μνημεία και αξιοθέατα στο νησί χρονολογούνται από το 19ο αιώνα και αντανακλούν τους αγώνες των Νέγρων για ανεξαρτησία. Το οχυρό του Ανρί Κριστόφ (1805- 1820) είναι ένα τέτοιο μνημείο, ενώ εντυπωσιακά είναι και τα ανάκτορα του Σαν Σουσί, τα οποία έχουν ανακηρυχθεί Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς από την ΟΥΝΕΣΚΟ, το 1982. Ωραία κτήρια υπάρχουν και στην πόλη Ζακμέλ, όπως και στη Ραμιέρ. Το Εθνικό Ιστορικό πάρκο στην Καπ Αϊσιέν έχει έμβλημα την καλοδιατηρημένη της ακρόπολη.

Η μουσική έχει αφρικανική επίδραση και στηρίζεται κυρίως στα κρουστά. Σήμερα υπάρχουν και επιδράσεις από τις νότιες Πολιτείες των ΗΠΑ και είναι διαδεδομένη η τζαζ. Οι στίχοι των τραγουδιών είναι στην πατουά και πολλές φορές είναι εμπνευσμένοι από ιστορικά γεγονότα. Οι ορχήστρες του χορευτικού ρυθμού μερένγκε αποτελούνται από πνευστά όργανα, εμπνευσμένα από τη μουσική παράδοση της Ευρώπης.

H Ρίκα Διαλυνά είπε ΟΧΙ στο φοβερό Γουόρεν Μπίτι

Είναι απίστευτο. Και ίσως πραγματικό: Μπορεί ο μεγάλος γυναικοκατακτητής του Χόλιγουντ Γουόρεν Μπίτι να έχει κάνει έρωτα με 12.775 γυναίκες, αλλά, όπως αποκαλύπτει στη βιογραφία του, όλες δεν ήταν καλλονές ή διάσημες, όπως η Μαντόνα, η Τζάκι Κένεντι, η Μαρία Κάλλας, η Μπριζίτ Μπαρντό, αλλά αρκετές ήταν παχουλές, ορισμένες είχαν και μουστάκι! Γεγονός είναι ότι καμιά δεν είχε αντισταθεί στο ερωτικό ντελίριο του Γουόρεν... Μπίχτη!
H Ρίκα Διαλυνά είπε ΟΧΙ στο φοβερό Γουόρεν Μπίτι

Όμως, εγώ σήμερα σας αποκαλύπτω ότι μία καλλονή, τουλάχιστον, και μάλιστα διάσημη Ελληνίδα είπε ΟΧΙ στον Γουόρεν Μπίτι και αντιστάθηκε με ηρωισμό στην πρoσπάθειά του να τη βιάσει. Είναι η Ρίκα Διαλυνά. Η ίδια αποκαλύπτει με δραματικές λεπτομέρειες σε ένα βιβλίο της αυτή την ιστορία.

Όταν στη δεκαετία του ’60 ήταν στην Ιταλία, στο Λίντο, στη διάρκεια του Φεστιβάλ Βενετίας, η Ρίκα βρισκόταν στο εστιατόριο του ξενοδοχείου μαζί με την Κλαούντια Καρντινάλε, λίγο πιο πέρα ο Γουόρεν Μπίτι έδινε συνέντευξη στους δημοσιογράφους. Κάποια στιγμή πέρασε από δίπλα για να πάει στον κήπο και ο Γουόρεν, μόλις την είδε, άφησε τους δημοσιογράφους, την πλησίασε, τη ρώτησε πώς τη λένε και χωρίς εκείνη να μπορέσει να αντιδράσει, την άρπαξε βίαια στα χέρια του και την οδήγησε σε ένα δωμάτιο που έβλεπε στον κήπο. Κι ενώ εκείνη έντρομη προσπαθούσε να ξεφύγει χτυπώντας τον, εκείνος ακόμα πιο παθιασμένα προσπαθούσε να τη φιλήσει. Η Ρίκα τότε άρχισε να τον κλοτσάει, να του γρατσουνίζει το πρόσωπο με τα νύχια της, να του ξεσκίζει το πουκάμισο, να του πετάει αντικείμενα, μέχρι και ένα σιδερένιο ελεφαντάκι, που ευτυχώς δεν τον πέτυχε. Από τις φωνές της πήραν είδηση οι δημοσιογράφοι, που χτυπούσαν την πόρτα του δωματίου, για να τους ανοίξει. Τελικά, εκείνος άλλαξε τακτική. Ξέσπασε σε γέλια, της έδωσε δικά του ρούχα για να αλλάξει με τα δικά της, που είχαν ξεσκιστεί και είχαν ματώσει από τη μάχη, και όλα τέλειωσαν χωρίς να δημιουργηθεί σκάνδαλο.

Πολλά χρόνια μετά τη συνάντησε στο Χόλιγουντ με τον Τέλη Σαβάλα και της ζήτησε το τηλέφωνό της. Η Ρίκα, όμως, του έγραψε σ’ ένα χαρτάκι: «Too late (Πολύ αργά)».

Όμως, έστω και αργά, εμείς μάθαμε όλη την αλήθεια, όπως την περιγράφει η ίδια η Ρίκα στο βιβλίο της «Ίσως δεν ήταν μόνο όνειρο» (Εκδόσεις «Πατάκη», 2001).

Εκείνο που όμως δεν ήταν όνειρο ήταν το μεγάλο ΟΧΙ της Ρίκας.

womenonly

Οι 11 αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις

1. Μπλοκάκια: Η συμφωνία για παροχή υπηρεσιών ή έργου για ορισμένο ή αόριστο χρόνο τεκμαίρεται ότι υποκρύπτει σύμβαση εξαρτημένης εργασίας, εφόσον η εργασία παρέχεται αυτοπροσώπως, αποκλειστικά ή κατά κύριο λόγο στον ίδιο εργοδότη, για τρεις συνεχείς μήνες.

2. Εργασία τα Σάββατα: Η εργασία που παρέχεται την 6η ημέρα με παραβίαση πενθημέρου, πέρα από τις άλλες κυρώσεις, θα αμείβεται με προσαυξημένο κατά 100% ημερομίσθιο (δηλαδή ως παράνομη υπερωρία).

3. Μερική απασχόληση: Κάθε συμφωνία για παροχή εργασίας με καθεστώς μερικής απασχόλησης υποβάλλεται εντός 8 ημερών στην Επιθεώρηση Εργασίας, διαφορετικά τεκμαίρεται ότι καλύπτει σχέση εργασίας με πλήρη απασχόληση. Επίσης, αν υπάρχει ωράριο μικρότερο από το κανονικό η εργασία θα παρέχεται συνεχώς και μια φορά την ημέρα και ο απασχολούμενος κάτω των 4 ωρών θα λαμβάνει αποδοχές προσαυξημένες κατά 7,5% και για παροχή εργασίας πέραν της συμφωνημένης προσαύξηση 10%.

4. Εκ περιτροπής εργασία: Σε περίπτωση περιορισμού της δραστηριότητας, ο εργοδότης μπορεί, αντί να καταγγείλει τη σύμβαση εργασίας, να επιβάλλει εκ περιτροπής απασχόληση έως 6 μήνες μέσα στο έτος (σήμερα δεν ισχύει κανένας χρονικός περιορισμός).

5. Ενοικίαση εργαζομένων: Στις συμβάσεις που θα συναφθούν ή θα ανανεωθούν μετά τη ψήφιση του νέου νόμου, η ενοικίαση εργαζομένων θα γίνεται με τους ίδιους όρους εργασίας (αμοιβές, ωράρια, ασφάλιση στο ΙΚΑ - ΕΤΑΜ κ.α.) που έχει το προσωπικό του έμμεσου εργοδότη και σε καμία περίπτωση κατώτερες από εκείνες της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας. Η ενοικίαση θα έχει διάρκεια 12 μηνών (μαζί με τις ανανεώσεις) και 18 μηνών (σε περίπτωση αναπλήρωσης μισθωτού), διαφορετικά θα μετατρέπεται η σύμβαση σε αορίστου χρόνου. Το ίδιο και αν δεν μεσολαβεί μεταξύ των ανανεώσεων διάστημα 45 ημερολογιακών ημερών. Πρόστιμα 2.936 ευρώ - 29.360 ευρώ θα προβλέπονται για κάθε παράβαση.

6. Διαθεσιμότητα: Δεν θα μπορεί να υπερβεί τους τρεις μήνες ετησίως, θα αποφασίζεται υποχρεωτικά ύστερα από διαβούλευση (και υποχρεωτικά ύστερα από την έγκριση του υπουργού Εργασίας αν πρόκειται για ΔΕΚΟ) και σε περίπτωση παραβίασης η επιχείρηση θα καταβάλλει πλήρεις αποδοχές.

7. Τηλεργασία: Καθιερώνεται περίοδος προσαρμογής τριών μηνών, μετά την παρέλευση των οποίων εντός 15 ημέρων ο εργοδότης ή ο εργαζόμενος μπορεί να ζητήσει την επαναφορά στο προηγούμενο καθεστώς (κανονικής εργασίας).

8. Αδεια μισθωτού: Θα επιτρέπεται η κατάτμηση της άδειας σε περισσότερες των δύο περιόδων ύστερα από αίτηση του μισθωτού.

9. Διευθέτηση χρόνου εργασίας: Για να εφαρμοστούν ελαστικά ωράρια εργασίας, ανάλογα με τις ανάγκες των επιχειρήσεων, θα πρέπει να υπάρχει συμφωνία των συνδικάτων (το λόγο θα έχουν τα κλαδικά σωματεία ή οι Ομοσπονδίες σε επιχειρήσεις με λιγότερα από 5 άτομα).

10. Πρόστιμα: Επεκτείνεται η επιβολή προστίμων 500 ευρώ - 50.000 ευρώ από τους επιθεωρητές εργασίας σε εργοδότες που αρνούνται έλεγχο, δεν δίνουν στοιχεία και δεν συμμετέχουν σε συμφιλιωτικές διαδικασίας. Αυξάνεται, παράλληλα, στις 60 ημέρες (από 30 ημέρες) ο χρόνος για την προσφυγή κατά της απόφασης επιβολής προστίμου χωρίς, όμως, να αναστέλλεται η πληρωμή του ποσού (όπως σήμερα) το οποίο θα εισπράττεται πλέον μέσω των Δ.Ο.Υ. Επιβάλλεται νέο πρόστιμο 3.000 ευρώ - 15.000 ευρώ για απασχόληση παράνομου αλλοδαπού.

11. Βιβλία: Ολες οι επιχειρήσεις (και όχι μόνο οι βιομηχανικές και βιοτεχνίες) θα τηρούν βιβλίο υπερωριών (χωρίς υποχρέωση θεώρησής του) και θα το φυλάσσουν για πέντε έτη. Σε περίπτωση αλλαγής ωραρίου εργαζομένου θα ενημερώνουν το ΣΕΠΕ την ίδια ημέρα και για άλλες αλλαγές (επωνυμίας, προσλήψεις κ.α.) εντός 15 ημερών.

imerisia

Μετά το Avatar και το Άρσεναλ-Γιουνάιτεντ σε 3D

Το μέλλον της τηλεόρασης είναι τρισδιάστατο. To αγγλικό Sky ξεκινάει σε πιλοτικό στάδιο μεταδόσεις τρισδιάστατου περιεχομένου καλύπτοντας το μεγάλο ντέρμπι μεταξύ της Άρσεναλ και της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο "Έμιρεϊτς".

Ο αγώνας θα μεταδοθεί σε εννέα παμπς σε Λονδίνο, Μάντσεστερ, Κάρντιφ, Εδιμβούργο και Δουβλίνο και θα αποτελέσει την πρώτη γεύση του νέου μεγαλεπήβολου εγχειρήματος σε ότι αφορά το 3D κανάλι του Sky που θα εκπέμπει επίσημα από τον Απρίλιο.

Την Κυριακή ο Sky θα μεταδώσει τον αγώνα με δύο διαφορετικά συνεργεία. Με τον παραδοσιακό τρόπο που αφορά τους ήδη υπάρχοντες συνδρομητές του τηλεοπτικού σταθμού αλλά και με τη νέα επαναστατική 3D μορφή.



Διαφορετικές ομάδες εικονοληπτών, παραγωγών, σχολιαστών θα βρίσκονται επί ποδός.

Μάλιστα ο πρώην σέντερ φορ της Άρσεναλ, Άλαν Σμιθ (1987-95) και ο σχολιαστής Άλεν Πάρι θα είναι οι πρώτοι που θα προσφέρουν τις φωνές τους στην ιστορική μετάδοση.

Ο Ντάρεν Λονγκ του Sky Sports μίλησε για το ρηξικέλευθο εγχείρημα. "Όταν βλέπεις έναν αθλητή γκολφ μοιάζει αρκετά επίπεδο σαν εικόνα και απλό σε δύο διαστάσεις.

Όταν όμως παρακολουθείς κάτι αντίστοιχο σε 3D μπορείς να διαπιστώσεις λεπτομερέστατα κάθε χτύπημα αλλά και το περίγραμμα εκτιμώντας πραγματικά την δεξιότητα του".

sport24

Aπροκλητη βια αστυνομικου στις 6 δεκεμβρη 2009

Ο ΧΙΤΛΕΡ ΚΑΙ ΤΟ iPAD . . .

Ξέρετε τι σας κρύβει ο σύζυγός σας;

Οι παντρεμένοι άντρες λένε μικρά ή μεγάλα ψέματα στις γυναίκες τους για το σεξ και την οικονομική τους κατάσταση, ενώ, σύμφωνα με έρευνες, έξι στους 10 έχουν τουλάχιστον μία εξωσυζυγική σεξουαλική εμπειρία ή παράνομη σχέση.

Πολλά από τα ψέματα κρίνονται ως «αθώα» και θεωρούνται απαραίτητα από τους άντρες για να αποφύγουν γκρίνια και παντός είδους τιμωρία από τις συζύγους τους.
Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της εφημερίδας «Times», με απόψεις παντρεμένων αντρών για το γάμο τους, πολλοί θεωρούν σημαντικότερο τον τρόπο που λένε ένα ψέμα στη γυναίκα τους και όχι το γεγονός ότι ψεύδονται.

«Το να λες όλη την αλήθεια στη γυναίκα σου δεν είναι ρεαλιστικό ούτε επιθυμητό», λέει ο Στιβ Γουίτσετ, ψυχολόγος και σύμβουλος γάμων. «Το ψέμα είναι η στρατηγική που έχουν εφεύρει οι άντρες για να αποφύγουν τον πόνο και την τιμωρία».
Η Σούζι Γκόντσον, ειδική σε θέματα σεξ, συμφωνεί μαζί του, και από την πλευρά των γυναικών: «Δε χρειάζεται να μοιράζεσαι τα πάντα σε ένα γάμο γιατί υπάρχουν κάποια θέματα, στα οποία άντρες και γυναίκες δε θα συμφωνήσουν ποτέ».
Σε αυτά συμπεριλαμβάνονται διάφορα ζητήματα,
όπως είναι τα οικονομικά έξοδα, οι σεξουαλικές φαντασιώσεις ή το ιντερνετικό πορνό. «Τα ζευγάρια τα πάνε καλύτερα μεταξύ τους όταν κρατούν τα μυστικά τους».
Το πρώτο πράγμα που δε θα παραδεχτούν ποτέ οι άντρες στις γυναίκες τους είναι ότι ίσως έχουν μετανιώσει που παντρεύτηκαν.
Όχι ότι δε βλέπουν τα οφέλη από το γάμο τους. «Οι άντρες χρειάζονται το γάμο γιατί τους παρέχει ένα σύντροφο με τη συναισθηματική ευφυία που ξέρουν ότι λείπει από τους ίδιους», λέει ο Γουίτσετ.
«Όμως, θεωρούν την υπακοή και τη συνεχή μονογαμία ελαφρώς αφύσικη κατάσταση για έναν άντρα».

Ο 38χρονος Πίτερ συμφωνεί: «Οι περισσότεροι άντρες βλέπουν τις γυναίκες τους ως φιγούρα εξουσίας στην ζωή τους και πρέπει να επαναστατήσουν εναντίον της. Μερικές φορές, βγαίνω κρυφά έξω για να καπνίσω ένα τσιγάρο, μόνο και μόνο επειδή ξέρω πόσο πολύ το μισεί η γυναίκα μου».

Ψέματα για τα οικονομικά

Τα ψώνια και τα προσωπικά έξοδα είναι μία ακόμα κατηγορία όπου τα ψέματα ανθούν. Η οικονομική κατάσταση είναι εξαιρετικής σημασίας ζήτημα για τους περισσότερους άντρες, που δε θέλουν να φαίνονται «άχρηστοι» στα μάτια της γυναίκας τους.
Δεν είναι λίγα τα παραδείγματα αντρών που δε λένε ότι έχουν απολυθεί και συνεχίζουν να υποκρίνονται ότι πηγαίνουν κανονικά στη δουλειά τους. Άλλοι πάλι, κρατούν χρήματα για προσωπικές τους απολαύσεις, όπως είναι ο τζόγος ή η αγορές καταναλωτικών αγαθών. «Δε λέω στη γυναίκα μου την αλήθεια για το πόσο κόστισε η νέα μας τηλεόραση, όπως αυτή δε μου λέει την αλήθεια για το πόσο πλήρωσε το καινούργιο της παλτό», λέει ο συγγραφέας Σαμ Χόλντεν.

Ψέματα για τη δουλειά

Πολλοί λένε ψέματα για να αποφύγουν τη φροντίδα των παιδιών και τις δουλειές του σπιτιού.
«Δεν μπορεί να μην έχει καταλάβει η γυναίκα μου ότι επίτηδες γυρίζω σπίτι από τη δουλειά πάντα την ώρα που έχει τελειώσει το μπάνιο των παιδιών και το μαγείρεμα. Αλλά δε λέει τίποτα. Το μόνο που μου απομένει εμένα να κάνω είναι να τους διαβάσω ένα παραμύθι πριν κοιμηθούν», εξομολογείται ο Χόλντεν.
«Τα παιδιά μου τα λατρεύω όσο τίποτα άλλο στον κόσμο. Αλλά βαριέμαι φριχτά τη φροντίδα τους. Αν το συζητούσα με τη γυναίκα μου είναι σίγουρο ότι θα καυγαδίζαμε. Έτσι, δε λέει κανείς τίποτα και η σχέση μας δεν υποφέρει».

Ψέματα για το σεξ

Το σεξ είναι το θέμα που προκαλεί τα περισσότερα ψέματα από τους άντρες. Είτε πρόκειται για εξωσυζυγικές σχέσεις, σεξ της μιας βραδιάς, σεξουαλικές φαντασιώσεις ή ιντερνετικό πορνό, οι γυναίκες σπάνια μαθαίνουν την αλήθεια.
Σύμφωνα με έρευνες, τουλάχιστον έξι στους 10 παντρεμένους άντρες είχαν μία παράνομη σχέση, έστω και για μία νύχτα. Οι άντρες θεωρούν ότι το σεξ είναι για αυτούς πολύ πιο σημαντικό από όσο για τις γυναίκες τους. Κι έτσι, δικαιολογούν στον εαυτό τους πιο εύκολα την απιστία.
Τις περιπέτειές τους, οι άντρες δεν τις εξομολογούνται ούτε στους φίλους τους, ειδικά όταν βρίσκονται σε εξέλιξη. «Αν ακούσω από φίλο μου ότι έχει παράνομη σχέση, ακόμα κι αν έχω κι εγώ την ίδια περίοδο, αυτόματα χάνω κάθε σεβασμό απέναντί του», παραδέχεται ένας από τους συνεντευξιαζόμενους. «Για αυτό δεν το συζητώ ποτέ με τους φίλους μου».
«Οι άντρες είναι μονογαμικοί μόνο όταν φοβούνται ή όταν δεν έχουν την ευκαιρία να απιστήσουν», λέει ο σύμβουλος γάμου Στιβ Γουίτσετ.
Και οι περισσότεροι άντρες πιστεύουν στην ιδέα «ότι γίνεται μακριά από την πόλη σου ή στο εξωτερικό, είναι σα να μην έχει γίνει ποτέ».
Ψέματα λένε και για το πορνό στο Ίντερνετ, το οποίο είναι εξαιρετικά δημοφιλές ανάμεσα στους παντρεμένους. «Φαντάζομαι ότι η γυναίκα μου το ξέρει, αλλά δεν θα το της το’΄λεγα ποτέ ο ίδιος. Αυτό άλλωστε με κρατά μακριά από πραγματική απιστία», λέει ο Μπεν.
Υπάρχουν βέβαια και περιπτώσεις σαν τον Μπάρι, που είναι ομοφυλόφιλος παντρεμένος με παιδιά. «Τα ποσοστά είναι πολύ μεγαλύτερα από ότι φαντάζεστε. Πολλοί άντρες παραμένουν παντρεμένοι αποκλειστικά για κοινωνικούς λόγους και διατηρούν σχέση με άλλο άντρα»

madata

Τετάρτη 27/01/2010 Τέλος εποχής για Windows XP SP2, 2000 Professional και 2000 Server

Την ολοκλήρωση του κύκλου ζωής υποστήριξης για τέσσερα προϊόντα της ανακοινώνει η Microsoft και καλεί τους χρήστες να προχωρήσουν στις απαραίτητες αναβαθμίσεις, προκειμένου να διασφαλίσουν τη σωστή λειτουργία του λειτουργικού τους συστήματος. Η ανακοίνωση αυτή αφορά στα προϊόντα Windows XP Service Pack 2, Windows 2000 Server και Windows 2000 Professional, των οποίων η υποστήριξη λήγει στις 13 Ιουλίου 2010.

Οι χρήστες των λειτουργικών αυτών συστημάτων θα πρέπει μέχρι τις παραπάνω καταληκτικές ημερομηνίες να έχουν υλοποιήσει τις απαιτούμενες αναβαθμίσεις, ούτως ώστε να διασφαλίσουν ότι θα συνεχίσουν να απολαμβάνουν την ολοκληρωμένη υποστήριξη για τα προϊόντα τους και τη σωστή ροή της λήψης ενημερώσεων, όπως προβλέπεται από την πολιτική Κύκλου ζωής υποστήριξης της Microsoft.

Οι αναβαθμίσεις στις οποίες πρέπει να προχωρήσουν οι χρήστες είναι οι εξής:
Windows XP Service Pack 2: αναβάθμιση σε Windows XP Service Pack 3 ή Windows Vista Service Pack 2 ή Windows 7
Windows Vista RTM: αναβάθμιση σε Windows Vista Service Pack 2 ή Windows 7
Windows 2000 Professional: αναβάθμιση σε Windows XP Service Pack 3 ή Windows Vista Service Pack 2 ή Windows 7
Windows 2000 Server: αναβάθμιση σε Windows Server 2008 ή Windows Server 2008 R2.

Σημειώνεται ότι τα service packs των Windows XP Service Pack 3 και Windows Vista Service Pack 2, διατίθενται δωρεάν από την ιστοσελίδα της Microsoft: www.microsoft.com/downloads

Η πολιτική Κύκλου ζωής υποστήριξης της Microsoft καθορίζει τις συγκεκριμένες κατευθυντήριες γραμμές αναφορικά με τη διαθεσιμότητα της υποστήριξης ενός προϊόντος τη στιγμή της έκδοσης του και καθ’ όλης της διάρκεια της ζωής του. Περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα.

techblog

Υψηλή θέση στα χρόνια υγιούς επιβίωσης, μεταξύ 29 λαών της Ευρώπης, κατέχουμε οι Έλληνες.

Η μέση διάρκεια υγιούς επιβίωσης είναι 65,9 χρόνια, αριθμός ο οποίος μας κατατάσσει στην τέταρτη θέση.

Το εντυπωσιακό είναι ότι ζούμε πολλά χρόνια χωρίς ασθένεια, παρά το γεγονός ότι στον συνολικό προσδόκιμο χρόνο επιβίωσης κατέχουμε την ένατη μόλις θέση.

Με απλά λόγια, οι Έλληνες ζούμε το 85,5% της συνολικής διάρκειας της ζωής μας, χωρίς να έχουμε κάποιο σοβαρό πρόβλημα υγείας.

Το συμπέρασμα προκύπτει από πρόσφατη ανάλυση των στατιστικών στοιχείων από την ευρωπαϊκή στατιστική υπηρεσία (Eurostat).

Σύμφωνα με τα στοιχεία, την πρώτη θέση – τόσο σε προσδόκιμο επιβίωσης, όσο και σε χρόνια ζωής χωρίς ασθένεια – κατέχει η Ισλανδία, με 79,6 και 72,8 χρόνια αντίστοιχα. Τη δεύτερη θέση σε προσδόκιμο επιβίωσης (79 έτη), αλλά την τρίτη σε χρόνια υγιούς επιβίωσης (67,5) κατέχει η Σουηδία.

Η γειτονική μας Ιταλία κατέχει την τρίτη θέση σε αναμενόμενα χρόνια ζωής κατά τη γέννηση (78,5), αλλά είναι αρκετά χαμηλά στην κατάταξη σε σχέση με τα χρόνια υγιούς επιβίωσης (62,8).

Παρόμοια είναι η εικόνα στη Νορβηγία και την Κύπρο, οι οποίες μοιράζονται την τέταρτη θέση, με προσδόκιμο επιβίωσης τα 77,8 έτη. Από αυτά, όμως, υγιή είναι τα 66,4 για τους Νορβηγούς και τα 63 για τους Κύπριους.

Αντίθετα, η Μάλτα κατέχει την έβδομη θέση σε συνολικό χρόνο επιβίωσης (77,5), αλλά τη δεύτερη σε διάρκεια υγιούς ζωής (69 έτη).

Στη Βουλή τα ηλεκτρονικά τσιγάρα


Στη Βουλή θα συζητηθούν οι όροι και η διαδικασία χορήγησης έγκρισης κυκλοφορίας προϊόντων καπνού και η μη εφαρμογή του νόμου που απαγορεύει την κυκλοφορία ηλεκτρονικών τσιγάρων και άλλων παρόμοιων προϊόντων, ύστερα από σχετική ερώτηση που κατέθεσε ο υπέυθυνος Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Υγείας της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάριος Σαλμάς.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης:

«Κύριοι Υπουργοί,

Πάγια πολιτική του Υπουργείου Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης εδώ και αρκετά χρόνια είναι η προστασία των ανηλίκων από ουσίες, οι οποίες προκαλούν εθισμό. Αυτά σαφέστατα ορίζονται στο άρθρο 2 παρ. 2 του ν. 3730 ( ΦΕΚ Α΄ 262/23.12.08 ). Στο συγκεκριμένο άρθρο ορίζεται επίσης η απαγόρευση για την κατασκευή, προβολή, εμπορία και πώληση αντικειμένων που έχουν την εξωτερική μορφή προϊόντων καπνού. Ένα από αυτά τα προϊόντα είναι και το ηλεκτρονικό τσιγάρο. Δυστυχώς όμως, σήμερα, παρατηρείται κατακόρυφη άνοδος της κυκλοφορίας διαφόρων ειδών ηλεκτρονικών τσιγάρων, τα οποία μπορεί κανείς να προμηθευτεί από τα πιο απίθανα και ετερόκλητα σημεία πώλησης, όπως, περίπτερα, φαρμακεία, ακόμα και βιβλιοπωλεία.

Tο επικίνδυνο με τα προϊόντα αυτά είναι ότι προβάλλουν ισχυρισμούς, χωρίς καμία απολύτως επιστημονική τεκμηρίωση, ότι είναι λιγότερο επιβλαβή από τα συμβατικά τσιγάρα, ότι δεν βλάπτουν τους παθητικούς καπνιστές και μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε δημόσιους χώρους όπου απαγορεύεται το κάπνισμα.

Τον Ιανουάριο του 2009, ο ΕΟΦ εξέδωσε δελτίο τύπου, στο οποίο ανέφερε: «Τα προϊόντα που χρησιμοποιούνται ως υποκατάστατα του καπνίσματος και περιέχουν νικοτίνη υπάγονται στα «φαρμακευτικά προϊόντα».







Η διάθεσή τους στην αγορά προϋποθέτει την χορήγηση άδειας κυκλοφορίας φαρμάκου από τον ΕΟΦ. Στη κατηγορία αυτή εντάσσεται και το ηλεκτρονικό τσιγάρο. Μέχρι σήμερα ο ΕΟΦ δεν έχει χορηγήσει άδεια κυκλοφορίας σε ανάλογο προϊόν για την ελληνική αγορά».

Επισημαίνεται ότι ο νόμος, σε αυτό το σημείο, σωστά κάνει το διαχωρισμό μεταξύ των προϊόντων αυτών που αποσκοπούν στη διακοπή του καπνίσματος και αυτών που διατίθενται ως εναλλακτικά μέσα καπνίσματος, όπου τότε απαιτείται η αξιολόγηση και έγκριση των προϊόντων αυτών ως «λιγότερο βλαβερών από τα βιομηχανοποιημένα τσιγάρα και άλλα προϊόντα καπνού», σύμφωνα με το νόμο 3730 ( άρθρο 2, παρ.2 ).

Η αρρυθμία αυτή οφείλεται στο γεγονός ότι εκκρεμεί ακόμα η έκδοση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης για τον καθορισμό των όρων και της διαδικασίας για τη χορήγηση έγκρισης κυκλοφορίας προϊόντων καπνού, που θα είναι πιθανώς λιγότερο βλαβερά από τα ήδη υπάρχοντα στην αγορά, με αποτέλεσμα να δημιουργείται πιθανός κίνδυνος για τη δημόσια υγεία από τα προϊόντα αυτά. Αυτό συμβαίνει, ακριβώς γιατί ο ισχυρισμός ότι τα προϊόντα αυτά είναι λιγότερο βλαβερά από τα συμβατικά δεν στηρίζονται σε επιστημονικά δεδομένα. Επιπλέον παραπλανούν τους καταναλωτές για δήθεν οφέλη στην υγεία τους κάτι που συνιστά αθέμιτη εμπορική πρακτική.

Κατόπιν τούτων, ερωτώνται οι κ. υπουργοί Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Οικονομικών:

-Γιατί δεν εφαρμόζεται ο νόμος που απαγορεύει την κυκλοφορία στην αγορά ηλεκτρονικών τσιγάρων ή άλλων παρόμοιων προϊόντων τα οποία ισχυρίζονται πως επιφέρουν οφέλη για την υγεία όσων τα χρησιμοποιούν;

-Έχει προβλεφθεί η έκδοση Κ.Υ.Α. για το άρθρο 2 παρ. 2 του ν. 3730/2008 και ποιο το χρονοδιάγραμμα της έκδοσης αυτής;».

"Διάλειμμα" και για τους Sigur Ros

Δεν σκοπεύουν να κυκλοφορήσουν νέο υλικό ή να κάνουν συναυλίες στο προσεχές μέλλον οι Sigur Ros. Όταν ο τραγουδιστής τους Jonsi Birgisson ερωτήθηκε για νέο άλμπουμ από το γκρουπ, αυτός απάντησε: “Δεν υπάρχει κάτι έτοιμο. Ήταν μόνο μια φήμη. Ξεκινήσαμε να ηχογραφούμε κάτι, αλλά το παρατήσαμε.” Επιπλέον παραδέχθηκε πως το συγκρότημα θα παραμείνει προσωρινά ανενεργό. “Ναι, βρισκόμαστε σε διάλειμμα, όλοι στο γκρουπ κάνουν παιδιά…”
Πάντως ο Birgisson είναι ούτως ή άλλως απασχολημένος, μιας που στις 22 Μαρτίου θα κυκλοφορήσει το solo άλμπουμ του με τίτλο Go.

poprocknews

Οι υποψήφιοι των βραβείων NME

Οι Arctic Monkeys και οι Kasabian είναι τα φαβορί για τα βραβεία NME.

Όπως ανακοινώθηκε οι Arctic Monkeys είναι υποψήφιοι σε έξι κατηγορίες ενώ οι Kasabian είναι υποψήφιοι σε πέντε κατηγορίες. Τα δύο δημοφιλή συγκροτήματα θα βρεθούν αντιμέτωπα στις εξής κατηγορίες: Best British Band, Best Album, Best Video, Best Live Band και Giving It Back Fan Award.

Οι Muse απέσπασαν τέσσερις υποψηφιότητες ενώ οι Oasis έχουν από τρεις υποψηφιότητες.

Το βραβείο Best British Band εκτός από τους Arctic Monkeys και τους Kasabian διεκδικούν ακόμα οι: Biffy Clyro, Muse και Oasis. Στην κατηγορία Best International Band υποψήφιοι είναι οι: Green Day, Kings Of Leon, Paramore, Vampire Weekend και Yeah Yeah Yeahs.

Στην κατηγορία Best Solo Artist θα βρεθούν αντιμέτωποι οι: Dizzee Rascal, Florence and the Machine, Jamie T, Julian Casablancas και Lady Gaga. Το βραβείο Best Album διεκδικούν οι: Arctic Monkeys – "Humbug", Kasabian – "West Ryder Pauper Lunatic Asylum", Muse – "The Resistance", The Cribs – "Ignore The Ignorant" και The Horrors – "Primary Colours".

Στην κατηγορία Hero of the Year υποψήφιοι είναι οι: Beyonce Knowles, Noel Gallagher, Rage Against The Machine, Matt Bellamy και Alex Turner.

Η τελετή απονομής των βραβείων θα πραγματοποιηθεί στις 24 Φεβρουαρίου.

Το νέο 3D video του Μichael Jackson!

Πατέρας και γιος έκλεβαν ρεύμα

Ενώπιον της Δικαιοσύνης βρίσκονται αντιμέτωποι πατέρας και γιος από την Πέλλα, οι οποίοι «πιάστηκαν» να κλέβουν ηλεκτρικό ρεύμα από τη ΔΕΗ.

Πρόκειται για έναν 29χρονο και τον 55χρονο πατέρα του, ιδιοκτήτες σπιτιού στην Κρύα Βρύση Πέλλας, οι οποίοι τροποποίησαν τον μετρητή του ηλεκτρικού ρεύματος με σκοπό να αποκρύψουν την πραγματική κατανάλωση.

Σύμφωνα με τη ΔΕΗ, το κόστος ζημίας ανέρχεται στο ποσό των 1.160 ευρώ.

Εναντίον τους σχηματίστηκε δικογραφία, η οποία υπεβλήθη στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Γιαννιτσών.

zougla

Η Toyota ανακαλεί αυτοκίνητα και στην Ευρώπη!

Ο εκπρόσωπος της εταιρείας ανακοίνωσε οτι επεκτείνει την ανάκληση αυτοκινήτων και στην Ευρώπη και ζήτησε από τους ιδιοκτήτες μοντέλων της εταιρείας να επικοινωνήσουν με τους κατά τόπους αντιπροσώπους.

Η απόφαση αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο της μεγαλύτερης ανάκλησης που έχει κάνει στις ΗΠΑ η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία από το Νοέμβριο --5,35 εκατομμύρια αυτοκίνητα-- που θα μπορούσε να πλήξει τη φήμη της για υψηλή ποιότητα.

Τα επιπλέον μοντέλα που περιλαμβάνονται στην ανάκληση είναι τα:

2008-2010 Highlanders,
2009-2010 Corolla,
2009-2010 Venza,
2009-2010 Matrix και
2009-2010 Pontiac Vibes, ένα μοντέλο που κατασκευάζει η Toyota με την αμερικανική General Motors.

Απειλούμενα ζώα της Ελλάδας στο «Κόκκινο βιβλίο»

Η ελληνική έκδοση του κόκκινου βιβλίου επικαιροποιήθηκε έπειτα από 17 χρόνια και περιλαμβάνει στοιχεία για ψάρια, αμφίβια, ερπετά, πουλιά, θηλαστικά -θαλάσσια και χερσαία- και πλήθος αναλύσεων με τη συμβολή των περιβαλλοντικών οργανώσεων: Ελληνική Ζωολογική Εταιρεία, Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία, Ελληνική Ερπετολογική Εταιρεία, Ινστιτούτο Σπηλαιολογικών Ερευνών και WWF.

Σε ό,τι αφορά την πολιτεία απαιτείται σαφές πλαίσιο στόχων και μηχανισμών για την προστασία της βιοποικιλότητας, που θα έχει στον πυρήνα του τη σταθερή ενίσχυση της έρευνας σε αυτό τον τομέα, δήλωσε ο Σίνος Γκιώκας, πρόεδρος της Ελληνικής Ζωολογικής Εταιρείας κατά την παρουσίαση χθες της έκδοσης.

Το κόκκινο βιβλίο αξιολογεί συνολικά την κατάσταση 422 ειδών σπονδυλόζωων και 591 ειδών ασπόνδυλων με βάση τα διεθνώς αποδεκτά κριτήρια της Διεθνούς Ενωσης για τη Διατήρηση της Φύσης (IUCN).

Πρόκειται για μία έκδοση, είπε η Παναγιώτα Μαραγκού, συντονίστρια του προγράμματος, που δίνει πληροφορίες και κατευθύνσεις, οι οποίες αν ληφθούν υπ' όψιν θα συμβάλουν στην ελάττωση των κινδύνων για τους πληθυσμούς ζώων που απειλούνται.

Ερευνητές και συντονιστές της έκδοσης προέρχονται από τα Πανεπιστήμια Αριστοτέλειο, Καποδιστριακό, Αθηνών, Θεσσαλίας, και το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης κ.ά.

enet

Οι χειρουργοί της Νεολιθικής εποχής

Πριν από περίπου 6.900 χρόνια (4.900 π.Χ.), οι Νεολιθικοί αγρότες της Ευρώπης είχαν πολύ πιο εξελιγμένες ιατρικές γνώσεις από ό,τι θεωρείτο μέχρι σήμερα, σε βαθμό που έκαναν χειρουργικές επεμβάσεις ακρωτηριασμού, σύμφωνα με νέα στοιχεία που προέκυψαν από την ανασκαφή ενός τάφου 70 χιλιόμετρα νότια του Παρισιού.

Ο χειρουργός, ντυμένος με δέρμα κατσίκας ή προβάτου, κρατώντας μια ακονισμένη πέτρα και χρησιμοποιώντας κάποια φυτική αναισθητική ουσία, ακρωτηρίασε το αριστερό χέρι του ηλικιωμένου «ασθενούς» του με επιτυχία. Η επέμβαση φαίνεται να έγινε με συνθήκες αντισηψίας, το κόψιμο ήταν «καθαρό» και στη συνέχεια ο «γιατρός» περιποιήθηκε το τραύμα. Αυτό ακριβώς πιστεύουν οι επιστήμονες ότι συνέβη, με βάση όσα ανακάλυψαν ένα τάφο της πρώιμης νεολιθικής εποχής, στην περιοχή Μπιτιέ-Μπουλανκούρ, σύμφωνα με το Εθνικό Ινστιτούτο Προληπτικής Αρχαιολογικής Έρευνας (INRAP) της Γαλλίας.

Η αποκάλυψη, υπό την αρχαιολόγο Σεσίλ Μπικέ-Μαρκόν, η οποία δημοσιεύτηκε στο περιοδικό «Antiquity» (Αρχαιότητα), οδηγεί πλέον σε μια επαναξιολόγηση της ιστορίας της χειρουργικής, καθώς πρόσφατα οι ερευνητές ανακάλυψαν δύο ακόμα ενδείξεις για νεολιθικούς ακρωτηριασμούς, στη Γερμανία και την Τσεχία, σύμφωνα με τους «Τάιμς του Λονδίνου». Μέχρι σήμερα ήταν γνωστό ότι οι νεολιθικοί «γιατροί» έκαναν τρυπανισμούς του κρανίου, όχι όμως και ακρωτηριασμούς. Σύμφωνα με τους Γάλλους ερευνητές, «φαίνεται πως οι πρώτοι ευρωπαίοι γεωργοί ήσαν ικανοί για αρκετά εξελιγμένες χειρουργικές πράξεις».

Ο τάφος που μελετήθηκε στη νέα έρευνα, πρέπει να ανήκε σε σημαίνον πρόσωπο, καθώς είχε μήκος δύο μέτρων (μεγαλύτερος από άλλους), και περιείχε ένα τσεκούρι και τα υπολείμματα ενός νεαρού ζώου, ενδεικτικά για το υψηλό «στάτους» του.

Μια σειρά από βιολογικά, ακτινολογικά και άλλα τεστ έδειξαν ότι το χέρι του είχε αποκοπεί με σκόπιμη και επιτυχή επέμβαση. Πιθανώς, σύμφωνα με τους ερευνητές, είχε τραυματιστεί σε μάχη ή από ζώο ή από πέσιμο και κρίθηκε αναγκαίος ο ακρωτηριασμός του. «Δεν θα μπορούσε να πει κανείς ότι αυτοί που έκαναν την επέμβαση, ήσαν γιατροί με τη σημερινή έννοια, παρόλα αυτά είχαν προφανώς ιατρικές γνώσεις», δήλωσε η υπεύθυνη της έρευνας Σεσίλ Μπικέ-Μαρκόν.

Σχεδόν σίγουρα, ως νυστέρι χρησιμοποιήθηκε κάποιος πυρόλιθος, ενώ ο ασθενής ίσως είχε πάρει το παραισθησιογόνο φυτό «ντατούρα» για να μην νιώθει τον πόνο του. Φυτά, όπως η φασκομηλιά, πιθανώς χρησιμοποιήθηκαν για το καθάρισμα της πληγής, καθώς η σύγχρονη έρευνα δεν έδειξε οποιαδήποτε μόλυνση στην περιοχή του ακρωτηριασμού. Τα τεστ επίσης αποκάλυψαν ότι ο ακρωτηριασθείς, αν και υπέφερε από οστεοαρθρίτιδα, έζησε για μήνες ή και χρόνια μετά την επέμβαση, ενώ δεν έπαψε να αποτελεί μέλος της κοινότητάς του.