Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2010

Eπίσκεψη Τσίπρα στη Forthnet

«Η κυβέρνηση, αντί να καταργήσει τον εργασιακό μεσαίωνα, αντί να καταργήσει τις ανασφάλιστες μορφές εργασίας, την επισφάλεια, τους ενοικιαζόμενους εργαζόμενους, τα μπλοκάκια, που υποκρύπτουν μόνιμη και σταθερή εργασία, έρχεται δήθεν να τη ρυθμίσει και στην πραγματικότητα να τη θεσμοθετήσει σε πιο light εκδοχές», δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Τσίπρας, κατά την επίσκεψή του στα γραφεία της Forthnet.

Ο κ. Τσίπρας εξέφρασε την αμφιβολία του αν θα εφαρμοστούν ακόμη και αυτά τα μέτρα υποστηρίζοντας πως «εμείς πολύ αμφιβάλλουμε ότι ακόμα κι αυτές οι light εκδοχές θα εφαρμοστούν σε μια χώρα που δεν εφαρμόζονται τα στοιχειώδη στην εργατική νομοθεσία».

Αναφερόμενος στην επίσκεψή του στην Forthnet, ο κ. Τσίπρας είπε ότι υποσχέθηκε στους εργαζόμενους «θα ξανάρθουμε τρεις μήνες μετά την εφαρμογή του νέου νόμου για να διαπιστώσουμε αν τα μπλοκάκια, που υποκρύπτουν μόνιμη και σταθερή εργασία, συνεχίζουν να εφαρμόζονται, ή μετά από τρεις μήνες, όπως λένε οι εξαγγελίες της κυβέρνησης, θα έχουν προσληφθεί οι εργαζόμενοι με δελτία παροχής υπηρεσιών, που υποκρύπτουν μόνιμη και σταθερή εργασία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου